K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 24. 02. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě kolem Mladé Boleslavi » Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 24. 02. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 12:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants > Aha, tak nevim, podivam se na to. Nestudoval jsem to takhle. Myslel jsem pochopitelne, ze kdyz jezdily mohutne tyhle lokalky, tak ze na hlavnim tratich to bylo uplne Ok, zvlast kdyz vlakem jezdilo asi mnohem vic lidi i do prace a z prace.
Ja jsem se pohyboval hlavne po "koridoru" Brno-Praha, ale jezdil jsem treba i v 'tomhle vasem kraji' casto do Turnova, a vsechno jmenovane se pak oproti tomuhle Gvd 1992 casem neustale zhorsovalo, to vim z vlastniho jezdeni.

XLS Praha-Brno 2012  Html KNIHA JÁZD rušňov 350 XLS Kniha Jázd 350 Poloha vlaku ČD BABITRON!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11634
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 12:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně je zajímavé, že se i v nádražích s (doslova) třemi vlaky za den probíhal výdej jízdenek (osobně si vzpomínám třeba na Ždánice týden před koncem osobní dopravy; jezdily tam už jen 2 páry vlaků denně, ale osobní pokladna ve Ždánicích + Kloboukách stále v provozu).

Zajímavé jsou také dlouhé prostoje vozidel mezi spoji (což platí pro mnoho z odkazovaných tratí, napříč republikou).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 12:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Okolí Turnova se od roku 1992, co se týká četnosti spojů zhoršovalo???

Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 15:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslel jsem pochopitelne, ze kdyz jezdily mohutne tyhle lokalky, tak ze na hlavnim tratich to bylo uplne Ok

To si bohužel myslí velká část šotoušstva. A druhá velká část si myslí, že to bylo OK, i když ví, že toho jezdila třetina... [sad]
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16763
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 16:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex cit:"jaká je pravděpodobnost, že daným spojem pojede jiný počet lidí, než je obvyklé," kon.cit.
To je marný, to by zdejší museli něco vědět o statistice. To se v jiných diskusích jim snažim vtloukat snad desítku let a furt melou to svoje: Nojo, náhoda. Hlavně že znaj zpaměti D3 i ze spaní, ale všeobecný vzdělání jim uteklo.
Zzz: cit:"Regiošuky bývají nešotoušskou veřejností vnímány často jako "takovej docela pěknej vlak". " kon.cit.
Naprostej souhlas. Opět vám to ale nikdo neuvěří, protože všichni šotouši přeci řikaj něco jinýho a pořádnej šotouš se s nikym jinym než se šotoušem nekamarádí. [biggrin] (a někdy ani to ne, když zná lepší fotofleky [biggrin])
Tomáš Palyza: když uvedeté áááá, měl byste zabučet i bééééé a dodat kromě JŘ z roku razdva taky statistiku vlastnictví osobních aut v roce razdva a délku dojíždění do práce v roce tomtéž. To máte zase a zase tu statistiku, jak o tom píšu na začátku tohoto textu.
Obecně: Nepouštějte se tady příště už za hranice 076, nebo se zase zhovadíte, jaxevám právě stalo

112: Zoo-Trojská-Nádr.Hol-pelc Tyrolka
180:...(P6)... Pelc tyrolka-U kříže - Palmovka.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4721
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 17:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pinec:To si bohužel myslí velká část šotoušstva. A druhá velká část si myslí, že to bylo OK, i když ví, že toho jezdila třetina... [sad]


Ano, dřívbylolípáctví hodně zatemňuje mozek. Ale silně rozšířeno. Zpět do doby platnosti GVD 1989/1990 bych nechtěl ani omylem. Pominu li naprosto šílenou kulturu cestování, kdy vlaky jezdily těžce přeplněné, neboť rychlíků bylo neskutečně málo, kdy i osobní zastávkový vlak Praha - České Budějovice jsem bral jako možnou variantu cestování, tak se hlavně vlaky přesouvala všemožná chamraď (hlavně tmavočeši, zloději atd.). Dnes je situace taková, že i do koženkových vozů řady B dopravce ČD se člověk neštítí vlézt, byť tento typ vozu je několik desítek let za svým zenitem a také nemá strach jít na WC. Vlakům se zkrátila vozební ramena (blbosti typu osobních zastávkových vlaků Praha - Bohumín, České Budějovice - Plzeň - Karlovy Vary či Havlíčkův Brod - Pce - Liberec již neexistují). Tam, kde to má trochu smysl, jezdí rychlíky v hodinovém taktu. Jsou samozřejmě místa, která mají smůlu - Louny, Žatec, Liberec, kde vlak je v podstatě nepoužitelný pořád, ale to je záležitost infrastruktury, tam i kdyby byl hodinový takt rychlíků, nepojede s tím do Prahy nejspíš nikdo.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4722
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 17:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:Nepouštějte se tady příště už za hranice 076, nebo se zase zhovadíte, jaxevám právě stalo

Takže jsi se zase podrbal na svých zapařených věšteckých koulích a prozradil jsi nám zas něco hezkého o sobě[biggrin].

Ale my to už o tobě všichni víme[lol].
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 18:20:51    Odkaz na tento příspěvek  

Aha, takže pokud objednám 3x tolik vlaků mezi Pardubicemi a Hradcem, tak z toho vyplývá, že do Mšena už nesmí jezdit nic?

Na veřejnou dopravu mají nárok lidé jen tam, kde se celkově zaplatí hodně na daních? (velká města)

Pokud si někdo chce objednat 3x tolik vlaků, musí na to mít. Pokud nemá, nemůže si je objednat na úkor venkova. Veřejná doprava není komerční business s cílem mít co nejvíce cestujících (zisku). Veřejná doprava je určená všem a je naprosto v pořádku, že se necpou všechny peníze jen do jedné oblasti.

Jinak můžeme zrušit třeba podporu invalidům, protože když stát ty ušetřené peníze použije do investičních pobídek, tak tím vydělá většině víc. Támhle pár invalidů umře, támhle se lidi nedostanou bez auta nikam, ale hlavně že většina si polepší.

V tomto je zásadní rozdíl mezi státem a firmou a platí i pro veřejnou dopravu - musíme peníze rozložit rovnoměrně.

Příliš mnoho spojů na hlavních tratích je akorát plýtváním.

Pokud vlaky mezi P a HK musí být dotované, pak nemají nárok jezdit na úkor méně osídlených oblastí. A mají být v případě nedostatku peněz redukovány jako první.

(to samé platí i pro jiné vlaky na hlavních tratích, kde jezdí moc spojů)
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 18:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Wodě vale!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16769
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 18:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak třeba právě aktuálně mi vyšla věštba 264 z tý zapařený koule [biggrin] Ale u tebe mě Bramíku jímá zoufalství, protože ty jseš nepoučitelnej a nevochytřitelnej. [biggrin]

112: Zoo-Trojská-Nádr.Hol-pelc Tyrolka
180:...(P6)... Pelc tyrolka-U kříže - Palmovka.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11635
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 18:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, takže pokud objednám 3x tolik vlaků mezi Pardubicemi a Hradcem, tak z toho vyplývá, že do Mšena už nesmí jezdit nic?
Podle názoru objednatele zřejmě ne, protože v okolí Prahy toho jezdí násobně více a stejně tak dosud jezdí ČD, a. s., i do Mšena.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 19:32:18    Odkaz na tento příspěvek  

Průser je to, že navyšování počtu spojů na hlavních tratí mělo předcházet stanovení minimálního počtu vlaků a busů denně do každé obce.

A až po finančním zajištění tohoto základního plošného pokrytí, včetně zajištění valorizování o inflaci, mělo být přistoupeno k navýšení počtu vlaků v příměstské, dálkové a jiné dopravě na hlavních tazích. Z peněz zcela jiných, než z peněz na základní plošnou obslužnost.

Dál mělo být stanoveno, že v případě nedostatku nových peněz na valorizaci, budou tyto peníze sebrány na úkor těch nadstandardních vlaků na hlavních a příměstských tratích a dotovaných dálkových vlaků. Tak, aby nedošlo k žádnému poškození té základní plošné obslužnosti.

Je totiž známo, že mzdy zaměstnanců nás stojí mnohem více, než kolik nás stojí energie na spojení 2 elefantů k sobě a tím zrušit jednoho fíru a průvodčího a přitom nevytvořit dobytčáky (nevracet se do 80. let). Touhle formou měly probíhat reudkce. Ne rušením "pro začátek okrajových vlaků v sedle a večer na lokálkách". Měly být hledány peníze navíc v systému a nebo redukovány zbytné vlaky, jejichž smyslem je akorát nadstandardní rozsah veř. dopravy pro okolí větších měst a obce se štěstím ležet na hlavních tazích (pravičákismus).

Takto mohl vzniknout stabilizovaný systém, kdy se každý všude dostane i bez auta.

Jenže koridoroví šotoušci by pak neměli tolik co fotit a tak prosadili současný paskvil, kdy kolem Prahy jezdí vlak za vlakem a 60km od Prahy, aby člověk šel o víkendu 25km pěšky, protože ani bus.

Hlavně al, že teď máme vlak do Chýně v okolí Prahy a nebo nesmyslné souběhy se silnicí jako 074. Tam to bez železnice nešlo. Fakt škoda, že tu 074 ten Rath nezavřel.

Slabší regiony jako okolí 076 a 097 bojují o to, aby jim milostivě stát trať opravil aspoň pro turistiku a zaměstnanci SŽDC a ROPIDu se chodí na dopravní fórum vysmívat těm, co v těhle končinách chtějí používat vlaky. Jim na jejich šototratích bude jezdit vlaků pořád dost.

Vlaky ale mají jezdit pro lidi, ne pro to, aby šotouši nemuseli daleko z Prahy a měli co fotit na nákladních spojkách.
FS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 20:08:51    Odkaz na tento příspěvek  

ad: Iaya - Okolí Turnova se od roku 1992, co se týká četnosti spojů zhoršovalo???

A co kdyby ses ráčil podívat sám do j.ř, ?
Není to jen četnost ve dne na krátké trati, ale taky se dostat někam na větší dálku.

Bylo: V 18 hod z Berlína, o půlnoci pha, ve 3 z Tur, ve 4 SP,a před šestou v Trutnově.
A koukni se, jak by to bylo dnes .
Dřív jsi celou cestu seděl(i ležel) ve vlaku, prospal ses, a ráno mohl do práce. Dnes jsou vlaky rychlejší a proto si posedíš 4 hodinky mezi bezdomovci , do práce se dostaneš o 2 hodiny dýl a hezky "odpočatej".
V tom vidíš to zlepšení ? ?
A když si vezmeš spojení z větší dálky od jihu, vyjde to nastejno.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16901
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 20:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co se to stalo v tom Bakově?
Někdo nějakou fotku aspoň těch 753.7 nemá??
ani smíneček???nikdo nic[uhoh]
Nebo, někde na netu je o tom článek? fota?

šel jsem vážně jen, tak náhodou kolem[wink][blush]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6089
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 21:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svrbí to, co ? [lol][lol][lol]

Holt někdo nevyžije bez drbů v Blesku, jiný zase na K repu [wink]

Stačí hledat.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 104.224.167.244
Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 21:55:26    Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: Ano, to je to, co tady hlásám celou dobu. Lepší mít všude nějaký rozsah dopravní obslužnosti, než někde všechno a jinde hovno.

Zastávky v okolí Hostivic nejsou špatná věc, souhlasím však, že zastávka Chýně jih měla být vybudována později, koordinovaně s rozšířením zástavby. Nicméně je to stále lepší, než napřed rozšíření zástavby a pak 20 let řešit, jestli tam zastávku postavit nebo ne.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 04:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: "Pokud vlaky mezi P a HK musí být dotované, pak nemají nárok jezdit na úkor méně osídlených oblastí. A mají být v případě nedostatku peněz redukovány jako první.

(to samé platí i pro jiné vlaky na hlavních tratích, kde jezdí moc spojů)"

Což povede k tomu, že v obou městech bude jezdit ještě více aut, a zajisté budou mít kde parkovat... Veřejná doprava totiž neslouží jen těm, kteří jinak jet nemohou a nemá fungovat tak, aby byla pro majitele aut totálně nezajímavá.

"Průser je to, že navyšování počtu spojů na hlavních tratí mělo předcházet stanovení minimálního počtu vlaků a busů denně do každé obce."

To není dobrý nápad, bytí obcí by nemělo být určující. Jsou sídelní celky, které nejsou samostatnou obcí a žijí v nich stovky lidí a naopak obce s 20 obyvateli. Obecně, vlaky do každé obce nařídit nelze, dokonce ani do každé obce nad 5000 obyvatel, do některých prostě železnice nevede (Benátky nad Jizerou, Jesenice u Prahy), v jiných je nádraží na nevhodně položeném místě (Orlová).

Jinými slovy, možná to myslíte dobře, ale zformuloval jste to špatně.

Až zformulujete přesně, jak má ta základní dopravní obslužnost vypadat a kde konkrétně je nyní nedostatečná, můžeme se bavit na toto téma dál.

"Jenže koridoroví šotoušci by pak neměli tolik co fotit a tak prosadili současný paskvil, kdy kolem Prahy jezdí vlak za vlakem a 60km od Prahy, aby člověk šel o víkendu 25km pěšky, protože ani bus."

Kde přesně to tak je?

Žádné místo se vzdáleností 25 km od nejbližší o víkendu obsluhované zastávky veřejné dopravy jsem nenašel. Nikde 60 km od Prahy, a že jsem hledal poctivě. Samozřejmě, i tak existují ostudné případy, třeba pouze jeden bus v sobotu do Kolešovic nebo spojení do Dobrovice o víkendech prakticky pouze vlakem, 3 km od města.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 04:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FS: Pokud jde o spojení Berlín-Turnov, dnes 17:45 z Berlína, záměrně jsem vybral den uprostřed týdne, aby to bylo očištěné od víkendových omezení, ale zpětně jsem si ověřil, že to tak jede i v sobotu. Snad nemusím dodávat, že to vyjde levněji, než EC přes Prahu. Na druhé straně, tuším, že jste režijkář a FIPkař.
753_761
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 06:06:52    Odkaz na tento příspěvek  

Manemb
Máš to v meilu
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4725
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 10:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FS:Dřív jsi celou cestu seděl(i ležel) ve vlaku, prospal ses, a ráno mohl do práce. Dnes jsou vlaky rychlejší a proto si posedíš 4 hodinky mezi bezdomovci , do práce se dostaneš o 2 hodiny dýl a hezky "odpočatej".

Ty voe, už to nechlastej ani zředěný. Dolézt do práce jako neumytý smraďoch, což po noční jízdě ve špinavém voze řady B bylo pravidlem, to fakt už o něčem vypovídá[crazy]. A to jsi musel mít ještě štěstí, že tě nikdo neobral. Sám jsem takhle několikrát cestoval a nikdy jsem se dobře nevyspal, jelikož jsem o své doklady a peníze přijít nechtěl. Byl to spánek na půl oka, takže ráno jsem vypadal tak, jako kdybych v noci spal jen dvě hodiny.

Dnes se přes noc jezdí víceméně jen na Slovensko. Proč asi? Jednak denní spojení jsou četnější a hlavně, existují i nízkonákladové aerolinky, takže nikdo už třeba nemá důvod jet neklimatizovaným lehátkovým vozem 1,5 dne třeba ze Soluně do Prahy. Sám jsem to vyzkoušel a o opakování už nestojím. Zkus se nad tím zamyslet.

Ty jsi prostě kovaný fipkař, kterému toto nevadí, ale normální smrtelník si tento způsob cestování rád odpustí.

Prostě si všimni, že doby, kdy se za pohodlné cestování považovalo přenocování ve voze B, už jsou pryč - nebyl dostatek aut, letecká doprava neskutečně drahá a denních vlaků bylo málo a byly pomalé.

Vezmi to jako fakt a přestaň o tom konečně vést polemiky[wink].
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6090
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 10:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podpis.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4726
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 11:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:Ale u tebe mě Bramíku jímá zoufalství, protože ty jseš nepoučitelnej a nevochytřitelnej.

Šotoropidokáemické nesmysly k poučení a vochytřitelnění neslouží. Slouží pouze k pousmání a v případě, že se zavedou do praxe, tak i naštvou uživaele VHD. Ještě že Ropid má teďka stopku a nedostal šanci k převrtání celého linkového vedení tramvají a autobusů v Praze, byť záminku v podobě prodloužení trasy A k tomuto plánu měl. Tak jen pár drobností na Praze 5 a 6 a šmitec.

Omlouvám se za OT.
FS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 11:50:57    Odkaz na tento příspěvek  

Bram - zkus někdy použít hlavu k myšlení, a ne jen jako uzávěr toho potrubí do žaludku.
Taky bývaly kdysi pracoviště vybavené sociálním zařízením, kde ses mohl osprchovat nejen po službě, ale i před ní. A pokud je dle tebe tolik levných aerolinek, tak proč vůbec ve vyspělých státech stále ještě jezdí lůžkové a lehátkové vozy ? Podle tvého myšlení by do nich nikdo nevlezl, každej by letěl létadlem, nebo jel rychlovlakem ve dne .
A napadlo tě, že všichni nebydlíme hned vedle letiště ? Že než cestovat kolik hodin na letiště, tam zas kolik hodin čekat(a v cíli znovu), to už můžu mít velkou část cesty za sebou. Ano, lítá se létadlem, ale v kombinaci s vlakem, často to přijde výhodněji jet vlakem do Vídně nebo Bratislavy a teprve odtud letět.
A zpátky zas letět do Frankfurtu a dál vlakem.Ty si to představuješ moc jednoduše, měl by sis to taky někdy vyzkoušet.
FS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 12:12:34    Odkaz na tento příspěvek  

Všd - nevím, co znamená ta zkratka všd, snad Žilina ? Ale chtělo by to,zopáknout si první třídu, tam se učí čtení. On Turnov není to samé co Trutnov, mezi nimi je ještě 100km kolejí. Takže příjezd do Turnova před půlnocí je k čemu ?
Když se na to podíváš, tak časově(13 hod) to vyjde nachlup stejně jako přes Perníkov, a tam jsou lavičky aspoň v teple, zatímco v Turnově bys měl přírodní klimatizaci na peroně. A nástup v 6:00 bys stejně nestíhal.
Holt - zázraky jsou jen v pohádkách.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16774
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 16:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brame , musíš si to utřídit.
CIT:"Šotoropidokáemické nesmysly.....v případě, že se zavedou do praxe, tak i naštvou uživatele VHD"kon.cit
1.tak to asi takové nesmysly nebudou, kdy se permanentně a opakovaně zaváděj do praxe
2.a nenaštvou uživatele VHD, ale je a jen šotouše, jako jsi ty, jimž jejich šotobramické plánečky nevycházej a nevycházej (jmenuj jedinou věc, která kdy vyšla podle tebe)
TAKY SORRY ZA OT.

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)

112: Zoo-Trojská-Nádr.Hol-pelc Tyrolka
180:...(P6)... Pelc tyrolka-U kříže - Palmovka.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4728
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 19:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FS:zkus někdy použít hlavu k myšlení, a ne jen jako uzávěr toho potrubí do žaludku.
Taky bývaly kdysi pracoviště vybavené sociálním zařízením, kde ses mohl osprchovat nejen po službě, ale i před ní. A pokud je dle tebe tolik levných aerolinek, tak proč vůbec ve vyspělých státech stále ještě jezdí lůžkové a lehátkové vozy ? Podle tvého myšlení by do nich nikdo nevlezl, každej by letěl létadlem, nebo jel rychlovlakem ve dne .
A napadlo tě, že všichni nebydlíme hned vedle letiště ? Že než cestovat kolik hodin na letiště, tam zas kolik hodin čekat(a v cíli znovu), to už můžu mít velkou část cesty za sebou. Ano, lítá se létadlem, ale v kombinaci s vlakem, často to přijde výhodněji jet vlakem do Vídně nebo Bratislavy a teprve odtud letět.
A zpátky zas letět do Frankfurtu a dál vlakem.Ty si to představuješ moc jednoduše, měl by sis to taky někdy vyzkoušet.


Zejména rodiny s dětmi nemají zájem cestovat přes noc osobními vlaky s několika přestupy. Je to tak těžké pochopit?

Na bezdětných fipkařích tato společnost naštěstí ani nestojí, ani nepadá. A tak dojde časem k situaci, že fipkaři prostě vymřou[rofl].

Lůžkové a lehátkové vozy prostě na ústupu jsou. Moc lidí dnes nemá zájem sdílet malé šestimístné kupé, kde se třeba nikdo navzájem nezná. Chlapi to snesou docela v pohodě, horší je to s ženami. Ty se stydí mnohdy jen upravit oblečení tak, aby si na lehátko mohly lehnout. Jenže tohle pravověrný fipkař nevnímá......

Tohle vše by ti ale mohlo dojít, pokud bys někdy použil hlavu k myšlení a ne jen jako uzávěr toho potrubí do žaludku[biggrin].



Káem:tak to asi takové nesmysly nebudou, kdy se permanentně a opakovaně zaváděj do praxe

A proto žádné změny nebudou (vyjma drobností na Praze 5 a 6 v souvislosti s A do Motola), ROPID utřel nos. Káeme, tady je to fakt O.T, tak kdyžtak do Prahy a okolí, nebo do Optimalizace. Může být?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 21:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pokud je dle tebe tolik levných aerolinek, tak proč vůbec ve vyspělých státech stále ještě jezdí lůžkové a lehátkové vozy ? Podle tvého myšlení by do nich nikdo nevlezl, každej by letěl létadlem, nebo jel rychlovlakem ve dne.
Jezdí tím lidi z časových důvodů, aby netrávili den ve vlaku. Primárně neslouží k cestování mezi městy, která mají letecké spojení (já to ze zvědavosti vyzkoušel jednou a naposledy).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16776
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 06:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, Brame, tys ale fakt mimo - já ve svých věštbách věštil jen a jen Prahu 6. A mění se co? Praha 6. Tak takhle ty to znáš. A tak je to se všim, bramouši.
Všem ještě jednu sorry za OT (ale ona ta diskuse tady je celkem taková...., že jí OT nemůže uškodit) a jinam se Brame přesouvat nebudeme, protože je to zbytečný. To bys musel bejt aspoň trochu soudnej.

112: Zoo-Trojská-Nádr.Hol-pelc Tyrolka
180:...(P6)... Pelc tyrolka-U kříže - Palmovka.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 07:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FS: Přehlédl jsem to. Z Trutnova je to holt ještě o kus dál. Na druhé straně, kolik znáte lidí, kteří takhle spí v noci ve vlaku? A kolik z nich nemá režijku?

VŠD jsou iniciály mého jména, v Žilině jsem nestudoval.

Lukfi: Ono je to složitější. Jsou lokality, kde lůžkové vlaky staví a letadla tam nelétají, třeba Ostrava má pravidelné letecké spojení naprosto minimální (tuším jednou týdně do Londýna), a ani zbylá mimopražská letiště nenabízí kdovíjaké spojení. Kromě Slovenska jezdí lůžka a lehátka do Maďarska, v docela slušném počtu, a potom samozřejmě do Porýní.

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4730
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 07:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:To bys musel bejt aspoň trochu soudnej.

Když to říká vrchní troll se zapařenýma věšteckýma koulema, tak to bude jistě pravda[wink].
MEAK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.209.111
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 07:41:29    Odkaz na tento příspěvek  

A von má koule ten TROLL.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4731
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 07:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MEAK:A von má koule ten TROLL.

To nevím. Ale je docela možné, že má jen ty dvě věštecké a už žádné jiné.[biggrin]
Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 7-2010

Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 12:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všechny ty zbytečné lokálky zrušit, vytvořit síť, která bude k něčemu a postavit něco pořádného po čem se dá jezdit. I do daleko menších států zajíždí ICE a TGV, jenom ČR většina radši objíždí, jak po kolejích tak po silnici, pořád jsme silně na východě! Baví mě ty debaty o 076 a pravobřežce :-D
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 14:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Americka cokoladova tycinka vyrobena v Polsku: Takze zrusit obe dve trate?? :D
MatesL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.100.57
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 15:10:16    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, mám jeden laický, nešotoušký dotaz /a moc nevím, kam ho směřovat/. Včera mě na trati 070 v Čakovicích na pražském zhlaví překvapil zvláštní vlak. Zkracoval jsem si cestu ze Kbel a po 18.15 jsem viděl běžný rychlík směrem na Prahu. Když jsem přecházel koleje, stejným směrem rychlík ,,pronásledoval'' lokotraktor (nevyznám se, byla tma, možná kocour), který táhnul dva dvounápravové vozy- první zhasnutý služebák s komínkem, druhý rozsvícený rybák, ve kterém sedělo asi pět chlapů. Rybák měl přidělané nějaké koncovky z diod. Ví někdo o co šlo, nebo to byl duch vlaků? Díky Mates :D
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 15:16:22    Odkaz na tento příspěvek  

Snickers: A prosímtě, kde že vezmeš ty peníze na výstavbu nečeho pořádného?

Rozpočet SŽDC je 7 nebo 9 miliard (někdo upřesněte).

Kolik tisíců kilometrů tratí musíš zcela opustit, abys ušetřil v rozpočtu SŽDC např. 5mld?

A kolik km VRT postavíš za 5 mld? 10km ročně? Takže jen do Brna to budeš stavět 20 let?

Za předpokladu, že ti politicky projde jednorázové zrušení třeba 6000km železniční sítě? (asi když se zhulíš cukrem ze Snickersky, tak si to představit dovedeš)

Nebylo pro snažší spíš ze SŽDC vyhnat neschopné Hrochy, Jáchymy a 074ky a najmout tam lidi, kteří dokáží spočítat stavbu VRT jako enomicky efektivní a stavět VRT za peníze EU?

Místo téměř nemožného hledání národních zdrojů?

Víš, to nejsou lidé, co hájí 076, kdo stojí za nestavbou VRT.

To jsou právě tihle Hrochové, kteří natolik chtějí šotit nákladní vláčky na koridorech, že udělají cokoliv, aby peníze mimo koridory nemohly vůbec jít. Podívej, jak se tu můžou posrat z lobingu za opravdu nějaké nákladní tratě s mizivou osobkou zvané 072. Vědí, že tady se o tom nerozhoduje a stejně tu o tom píšou jak o posvátné krávě.

Dokud na SŽDC budou pracovat tohle specialisté na odůvodnění "nestavitelnosti VRT za jiné než národní zdroje", tak žádnou VRT mít nebudeš.

Neválči s lidma co ze SŽDC odsávaj pro svou lokálku 10-20 mega ročně. Válči s lidma, co bojkotují, aby do SŽDC mohly natéct miliardy navíc z EU. Protože maj své teplé fleky a minimum práce jisté a zcela SŽDC překopat je jejich noční můra.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 17:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty jsi fakt neskutečné vemeno.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 21:32:45    Odkaz na tento příspěvek  

MatesL:
Jednalo se o jízdu spolku SAXI - Výtopna zdice, pivovarnické putování, viz první odstavec na http://www.saxi.cz/

Zcela náhodou jsem je potkal před Dobrovicí. To si takhle čekám, až pojede obyčejný osobák s reginou, abych jej vyfotil s předvěstí, koukám, jak si pokuřuje cukrovar a najednou se zezadu ozývá jakýsi randál. V protisvětlu jsem v první chvíli myslel, že po poli jede traktor s vlečkou, ale ono to tak kvičelo to "prase" (aneb lokomotiva řady T212.05). Takže jen taková rychlovka:



Pak to tedy z Mladé Boleslavi pokračovalo po trati 070 na Prahu.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 21:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: Máte o tom nějaké podrobnosti, že je zde snaha bránit stavbě VRT za peníze z Bruselu?

Snickers: Velikost státu není hlavní kritérium, Rumunsko je velké, není tam bariéra v jiném rozchodu, a stejně tam TGV taky nejezdí. Kapitola sama pro sebe je Řecko, prakticky bez železničního spojení do zahraničí. Ale třeba i jinak těžce prozápadní Slovinsko.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16912
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 21:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JR
Pěkné[ok]

šel jsem vážně jen, tak náhodou kolem[wink][blush]
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16796
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 22:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[blush]tady je furt co kultivovat[crazy].Tak copak by mohlo být kriteriem pro výstavbu VRT?

Základem hospodárného provozu vozidel, včetně produktivity výkonu řidiče, jsou velké denní proběhy. Ty lze uskutečnit jen na dlouhých vozebních ramenech (J.Pohl). Proto mají metrobusy a páteřní tram.linky budoucnost (Káem)
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Pondělí, 23. února 2015 - 00:31:25    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Vy jste si nevšiml, jak nové tratě ve studiích nevychází jako efektivní jedna za druhou? Praha-Beroun, Liberec, teď Litoměřice-Praha... vše nevyšlo. Praha-Brno se v kuloárech říká, že ta také nemá šanci vyjít, vzhledem k počtu uvažovaných tunelů a mostů. Nejlepší ERR se u ní odhaduje v jedné z variant na 2,3 a tím to hasne. Dost daleko k požadovaným 5.

(Neví někdo, jak se Němcům podařilo získat dotace na VD8, když dle wikipedie má ERR kolem 2,1? To nesplňuje ani EU minimum 3,0. Přesto se tam píše, že dotace na VD8 byly, což nechápu. Pro Němce pravidla neplatí?)

A zpátky... myslíte, že je to náhoda? Nebude to cílený diletantismus? Protože koridorové šotoušiny překvapivě pořád vychází jako dotovatelné a realizují se.
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 23. února 2015 - 08:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zato ERR na výstavbu lokálek do všech měst o velikosti Mšena (aby se splnila Vaše kritéria stejné minimální obsluhy všude) Vám vyjde... [lol]
Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 23. února 2015 - 13:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já netvrdím, že za zrušené lokálky někdo postaví VRT, já tvrdím, že jsou u nás věci zbytečné jako 076 a jiné a na druhou stranu se tu rozhazují stamiliony, nečerpají se dotace atd..
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Pondělí, 23. února 2015 - 16:26:32    Odkaz na tento příspěvek  

Pinec: Kdybyste mě četl pořádně, tak víte, že já vlak všude nepožaduji a akceptuji i bus.

Podporuji prirotitně před VRT dostavbu tratí jako Vizovice-Val. Polanka, Milovice-Vlkava, Sedlčany-Příbram, Withouth Satelites-Teplá (spojení Plzně a Varů) a spousty dalších.

Rozhodně ale nepožaduji stavět nové tratě typu 076 nebo nové lokálky typu 161 z Blatna do Bečova.

Na druhou stranu ale co chcete na železnici zrušením takové 161čky (ať přitvrdíme proti 076) získat?

Ušetříte prd a akorát tím zhoršíte dopravní obslužnost a turistickou dostupnost oblasti a zničíte stoletou tradici.

Rušit podobné tratě jen proto, že ne každá slabší oblast měla v minulosti štěstí na postavení železnice, je hovadina.

Kdo přemýšlí jak rozvíjet zemi, nikoli jak ji ničit, tak neusiluje o to, aby do slabších regionů nevedla železnice pokud možno nikde.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4742
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 23. února 2015 - 18:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts:Kdo přemýšlí jak rozvíjet zemi, nikoli jak ji ničit, tak neusiluje o to, aby do slabších regionů nevedla železnice pokud možno nikde.

Akorát když železniční trať prostě dožije (případ 076, byť tomu pomohla traťovka svojí nečinností), tak budu raději, když se opraví jiná regionální trať, která má potenciál na to, aby se po její rekonstrukci stala nikoliv doplňkem, ale hlavní osou regionální dopravy - viz třeba trať Louny - Libochovice - Lovosice.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9962
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 23. února 2015 - 18:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pinec:
Zato ERR na výstavbu lokálek do všech měst o velikosti Mšena (aby se splnila Vaše kritéria stejné minimální obsluhy všude) Vám vyjde...
Jasně, že vyjde. Doteď to nevychází, protože chodím po světě já.[lol]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Tomas_064
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2013

Odesláno Pondělí, 23. února 2015 - 22:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VAROVÁNÍ: V úseku od Řepova k železničnímu přejezdu u ASKA jsou popraskané spojky a povolené šrouby,tak tam někoho pošlete[kladivo] to utáhnout a vyměnit spojky.Motoráky to asi unese,ale nákladní vlaky z Praymesseru?. Šel jsem dnes náhodou okolo,tak jsem to radši nafotil.[fotic]

ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 19:58:50    Odkaz na tento příspěvek  

pamatuj si,že na dráze se začne něco řešit,až se skutečně něco stane!!![biggrin]dřív ne...
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 19:59:27    Odkaz na tento příspěvek  

neřeš to...[happy]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6137
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 20:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to pošlete na mejlovku SŽDC s určením místa.
Fanda Lokálek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.25.16.86
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 20:40:05    Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím že už se dávno stalo
j.k.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 20:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a oni vás ještě zažalují, že nemáte vstup do kolejiště (provozované dopravní cesty) a tudíž jste ohrozil svým pobytem v kolejišti bezpečnost drážní dopravy :-D
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6138
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 20:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O co, že ne ?
Fanda Lokálek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.25.16.86
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 20:48:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ale určitě jo, teda si myslím.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6140
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 21:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právní bezvědomí [wink]
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.135
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 21:25:22    Odkaz na tento příspěvek  

ad Mladějov (a jeho bezvědomí)

Zákon o drahách, § 50
Přestupky
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že
a) vstoupí v rozporu s § 4a odst. 1 na dráhu nebo v obvodu dráhy na místa, která nejsou veřejnosti přístupná,

(5) Za přestupek lze uložit pokutu do
a) 10 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. a),

a ještě zmiňovaný §4a:
§ 4a Ochrana dráhy
(1) Nikdo nesmí bez povolení provozovatele dráhy vykonávat v obvodu dráhy činnosti, které se považují za podnikání, vstupovat na dráhu a v obvodu dráhy na místa, která nejsou veřejnosti přístupná, pokud zvláštní právní předpis1d) nestanoví jinak

tož asi tak...
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6143
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 21:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy už jste jako Mirek Zikmund. Říkám, že ho nezažalujou. Vsadíte se ? O kolik ?
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.135
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 22:03:39    Odkaz na tento příspěvek  

Na netu si tykáme - tož reaguji na tvůj příspěvek "Právní bezvědomí" [wink] - kde píšu o žalobě?

a do Zikmunda mám doufám ještě daleko - i když už taky dost pamatuju...
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 22:11:59    Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, že ho zažalují, nebylo by to poprvé.

Na jeho místě bych SŽDC nepsal ani náhodou. Pokud není blázen s přebytkem peněz.