K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 06. 12. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě kolem Mladé Boleslavi » Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 06. 12. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 7-2010

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 04:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastávka je vidět o 20 příspěvků výše.
KOKI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 2-2012

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 16:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíše takové info pro dráhaře co jsem zapomněl zmínit. Ve stanici Dobrovice započalo kácení a vykopove práce v souvislosti s modernizací. Zřejmě též i příprava na demolice. Vzdejte tedy hold staromilske atmosféře tohoto nádraží a pohližejme vzhůru k novým zítřkům PS: Zajímavostí je,že to přišlo téměř přesně na datum 145.výročí zahájení plnohodnotného provozu v této stanici [vypravci]

753 301
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 03:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek+Snickers: Takže tak, aby ji využívalo co nejméně lidí... Jinak autobusů tam jezdí několik, ale každý jinudy, vyznat se v nich je vážně umění.

Co si budeme povídat, ta trať vede opravdu tak, že kromě vesnic hned za Mělníkem + Bukovno, Katusice a Mšeno, je použitelná jen pro turisty, ne na denní dojíždění, pokud existuje alternativa auta či autobusu.

Jenže ten turistický potenciál tam je, a hlavně ti, kteří chtěli trať udržet v pravidelném provozu měli správné konexe, takže se prosadila ekonomicky naprosto šílená investice.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 15:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: turistický potenciál na Kokořínsku je. To je pravda. Ale většinou dost jinde, než v blízkém okolí lokálky. Alespoň trošku slušné hospody jsou v Kokořínském dole a na pravé straně údolí Pšovky.
Ve Mšeně bohužel chcípnul pes. V obcích podél lokálky jsou většinou pajzly pochybné kvality.
Stejně tak chybí například půjčovny kol, cykloservisy, penziony, prodejny místních výrobků a podobné služby, které by turisty přilákaly. Mšenští podnikatelé doufají, že lokálka jim turisty přinese. Sami ale nic nedělají pro to, aby se turisti vraceli nebo návštěvu doporučili dalším. Bohužel.

Wodě vale!
Petr165
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 15:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím nemůžu než souhlasit.
Po několika cestách vlakem či busem do tohoto kraje, kde lišky dávají dobrou noc jsem letos tím směrem vyrazil na celodenní výlet autem. A nelitoval jsem. Po průzkumu infrastruktury ve Mšeně a okolních obcích mi bylo téměř do breku, nikde nic použitelného. Náladu mi alespoň zlepšil úžasný lobečský pivovar.
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 17:01:32    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Lhotku berete ještě do vesnic u Mělníka?

A kde vám to nepřijde vlakem použitelné? V Nebuželých vám připadá jít 700m na vlak moc? To samé Kluky, Líny, vlastně i Mšeno? 700m se v Praze běžně chodí na metro.

Nechápu, co byste tam chtěl obsluhovat navíc. Jsou tam malé vesnice, to vidí každý. Některé obslouží lépe vlaky (protože jsou přímé až do MB či Mělníka a nemusíte kvůli přestupu na další vlaky jít 500m od autobusáku), některé busy, protože vlaku chybí zastávka, nebo trať vede 1-1,5km daleko od středu obce. Doslova půl napůl.

Z Mělníka do MB se jezdí přes Všetaty, to snad také každý ví, je to i kilometricky kratší. Takže jde o ryze vesnickou lokálku, bez tranzitního významu, která jako bonus obsluhuje malé městečko Mšeno a slouží turistům. Nic, co bychom nevěděli.

U busů jde o to samé. Nejsou proto žádnou jednoznačnou první volbou. Pro někoho je pohodlnější vlak (záchody, stolky, nový svršek, je dnes i levnější, což sice není fyzikální vlastnost, ale je to fakt), pro někoho bus (blíž u domu, blíž dojede v cíli). Lidi jedoucí autem nemá cenu řešit.

Potenciál tratě je takový, že těžko bude vozit 500 lidí denně jedním směrem, nespíš těžko i 200. Dneska by takovou trať nikdo nestavěl. Ale nějak se dožila současnosti, je sjízdná, její oprava nestála kraj ani kačku a těch 6 párů vlaků, co po ní jezdí, má v rozpočtu kraje zanedbatelné náklady. To je také fakt. Takže proč ji neprovozovat?

076 je udržovaná tradice pro předání budoucím generacím. Takových tratí je dneska na světě už hodně málo, je zbytečné ji hrotit.
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 17:13:58    Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym a stroj: Tradičně z vysoka kecáte.

Nebylo problém na 076 za slunečné květnové soboty narazit mezi Skalskem a MB na natřískanou odpolední 810. A do Mšena zas dokáže lákat na přímý vlak z Prahy. Trať leží poměrně dostupně od Prahy. Její silnou výhodou pro turisty je, že v okolí této trati je spousta dalších tratí, takže se dají naplánovat všemožné výlety na 10/15/20km, aniž by se stresovali hledáním busových zastávek a zjišťováním, zda na nich o víkendu vůbec něco jede. Vlaky totiž mají lidé zafixované, že o víkendu jezdí. A neživí 076 jen Praha, ale má na obou koncích silná města, která jsou napojena poměrně rychlými tratěmi na další silná města.

Malý turistický potenciál a špatnou dostupnost má trať Kopidlno-Dolní Bousov, ale 076 fakt ne.

Rodiče s malými dětmi, pro které je výlet 4km kolem parkoviště, vám po ní nepojedou, ale blízkost velkých měst dokáže této trati zajistit dostatek klasických turistů.

Můžete si to překrucovat sebevíc, ale ti turisté, co nejedou autem, tu pořád jsou a autobusem nechtějí. [happy]
kaer_morhen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 1-2012
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 17:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já na různé akce do Mšena jezdím v CL pouze a jenom vlakem. Škoda Kokořínska s párou. Asi to už neobnoví. Kam se mám jít udat?
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 18:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr165: Bohužel v okolních obcích Mšena je to s hospodama i obchodama smutné proto, že v nich bydlí jen desítky lidí a prostě tam nic většího a lepšího neuživí, kdyby třeba konkrétně u nás obec Chorušice nepronajímala Velkooujezdskou hospodu i obchod za symbolickou cenu, nebylo by tu ani to. Zas na druhou stranu - máme v hospodě v Újezdě tři různé 11° za 22,-, on by totiž už jinak nikdo nechodil, lidi tady prostě ty peníze nemaj a tak je ani nikde moc neutrácej. A pár letních měsíců tady v těch miniobcích žádného podnikatele bohužel nezachrání. Ostatně Pivovar v Lobči taky není výdělečným počinem, kdyby se majitelé - oba architekti - neživili něčím jiným, těžko by si mohli dovolit ten (úžasný) pivovar se skvělým pivkem provozovat a opravovat... Cílem je tady Kokořín + nejbližší okolí + nějaké ty pískovcové útvary. Mšeno na tom podle mě se službama zase tak špatně není, třeba takovou cukrárnu na náměstí považuju naopak za velmi velmi dobrou...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10571
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 20:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd:
se prosadila ... investice
Oprava. Nikoliv investice.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
filisevcik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2012
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 10:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čau která z 814 dneska nabourala do stromu mezi Bousovem a Boleslaví?

[vypravci]<img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/vypravci.gif" border=0>
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 12:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek:
Hospoda ve Velkém Újezdě je světlá výjimka. Ono celkově je ve V.Újezdě "živo", myšleno v pozitivním slova smyslu, zejména ve srovnání s obcemi v okolí.
Pivovar v Lobči je unikátní akce a majitelé mají můj obrovský obdiv.
Co se Mšena týká, tak místní chleba, cukrárna a koupaliště a v poslední době Goldšmídovo řeznictví jsou jediné atrakce, které stojí za zmínku. Není zde jediná restaurace hodná toho názvu. Sortiment v místních prodejnách je velmi omezený. I přesto tam jedu raději, než do nějakého supermarketu.

Wodě vale!
JVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.63.151
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 13:14:09    Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym a stroj : souhlasím s tím chlebem. Jezdím si pro něj též a mám to dost daleko.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 13:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Řepíně to taky žije [biggrin]
Hospoda, akce pro děti, společenské akce (te´d jsme měli velmi povedené rozsvěcení stromku spojené s kulturním programem a s zadarmo poskytovaným občersrvením) , fotbal, jiné sportovní vyžití (volejbal, tenis ...)
Vietnamec vede solidně zásobený krámek.
Pravda je to již trochu stranou lokálky, ale Živonín je součást Řepína a pohříchu jediná možnost kam jít o víkedu na VHD (cca 4,5 km)...

S tím Mšenem pravda.. hospoda na náměstí stojí za starou bačkoru. Řezníka a pekaře potvrzuji. Nevíte někdo jaký je ten statek v Romanově?

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
Valis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 17:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya: Statek ve Mšeně, bývalá konírna. To svého času bývala super diskotéka. Akce v podstatě každý i všední den. Jezdívalo se tam na akce z Prahy. Co jsme se tam jako mládežníci nachodívali na Live sexy a Lezbo show a podobně. Teď nevím.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2108
Registrován: 9-2008
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 20:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NE soukromníkům: Nechápu, co byste tam chtěl obsluhovat navíc. Jsou tam malé vesnice, to vidí každý. Některé obslouží lépe vlaky (protože jsou přímé až do MB či Mělníka a nemusíte kvůli přestupu na další vlaky jít 500m od autobusáku), některé busy, protože vlaku chybí zastávka, nebo trať vede 1-1,5km daleko od středu obce. Doslova půl napůl.

I když to tu budete psát pod různými nicky opakovaně, nezačne to být pravda. V úseku Mělník - Mšeno není JEDINÁ ves, osada, samota, zemljanka či jakákoli jiné lidské sídliště, které by vlak obsloužil lépe než autobus. Naopak, autobus umí za mnohem méně peněz obsloužit všechny tyto lokality stejně (Lhotka, Hleďsebe, Mělnická Vrutice, Velký Borek) či lépe (Nebužely, Velký Újezd, Kanina) plus k tomu přidat některé další (Střemy, Jenichov), a to všechno společně s mnohem atraktivnějšími cíli v Mělníku (autobusák plus vybrané spoje přímo do centra na Fibichovu, k vlakovému nádraží může ostatně zajet taky). Provozovat v této trase vlak místo autobusu pro běžnou dopravu pracovních dní je přímo ke škodě místních. Význam železniční trati je čistě a výhradně turistický.
Ohledně úseku Mladá Boleslav - Mšeno je situace odlišná, jak jsem již mnohokrát napsal, tam to zdaleka není tak jednoznačné.

Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 20:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze všech těch vesnic se na Fibichovu dostanete jen školními spoji ráno, takže poptávka po této relaci asi nebude tak velká.

Na druhou stranu pokud organizace dopravy na Mělnicku (mimo PID) zůstane vzor balkán, pak se bez vlaku neobejdeme. Nebo někdo tady věří, že by někdy v následujících dvou-tří generací jezdily autobusy do vyjmenovaných vesnic i o víkendu?

Nečekám odpověď be smyslu, že nejezdit o víkendu není vlastnost autobusu, ale jestli opravdu věří, že by autobus dokázal 076 nahradit i o víkendu?

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
hetzer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 8-2014
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 20:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbytečné rádoby odborné elaboráty, trať tady prostě je a bude, je opravena, vlaky na ni ke spokojenosti místních obyvatel jezdit budou, ať se to zdejším dopravním expertům líbí a nebo nelíbí. Ještě jsem neslyšel, že by někdo z lidí v okolí nadával, že u nich jezdí vlak.
hetzer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 8-2014
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 20:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya: tím jsem samozřejmě nemyslel Vás. To jen aby nedošlo k nedorozumění.
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 21:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[fotic]
749.039 AŽD zítra:
Praha Masarykovo 7:28
Všetaty 8:22
Bakov 9:19
Turnov 9:45
Tanvald 10:55
Liberec 11:45
Souprava 749.039-4+AŽD 050 + PP 020 zdroj fcb
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 21:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trať tady prostě je a bude, je opravena, vlaky na ni ke spokojenosti místních obyvatel jezdit budou

Otázka jak dlouho. Do vytvoření nějaké komplexní dopravní politiky středočeského kraje ?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 21:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka jak dlouho. Do vytvoření nějaké komplexní dopravní politiky středočeského kraje ?

Tak to jsem klidný - 076 bude bez větších výkyvů jezdit nejméně dalších 50-70 let.

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 00:02:05    Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš: Nemyslíte, že když místní zvládli petici za obnovení trati, zvládli by i petici o výměně vlaků ve všední dny za busy, když tvrdíte, že je to pro ně bus lepší a vlak vyloženě na škodu? [happy]

Sranda, jak vás vůbec nezajímá postoj místních a jen jezdíte prstem po mapě.

Jak tu napsal hetzer: "Ještě jsem neslyšel, že by někdo z lidí v okolí nadával, že u nich jezdí vlak." Asi tak. [happy]


Iaya, hetzer: [ok]
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 00:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym: Je pravda, že to u nás v Újezdě žije (nejen ta hospoda) a jsem za to rád, jsou tu lidi co chtějí dělat i pro ostatní. Ono je to hodně i o našem starostovi. Jsem fakt rád, že jsem se sem přistěhoval z poměrně vzdáleného města (Odolena Voda)... A co se Mšena týká - sámoška v rukou vietnamského majitele "Milana" - jak mu všichni říkají - si myslím je zásobená dobře, jezdím k němu nakupovat rád...

A k tématu - u nás jsou lidi, co radši pojedou vlakem jak autobusem...
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 09:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jsem klidný - 076 bude bez větších výkyvů jezdit nejméně dalších 50-70 let.

Nevíte , co bude zítra. Tudíž nemůžete vidět na 50 let dopředu...to neví nikdo...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 09:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pouze reakce na případnou (anti)koncepci VHD Středočeského kraje.

Samozřejmě, může se zítra probudit nějaká sopka v Kokořínsku...

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 9-2008
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 13:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne soukromníkům, hetzer: Já jsem konstatoval, jak to je s dopravní obsluhou. To je objektivní fakt. Jak to je s tím, co chtějí lidi, to je úplně jiná kapitola. A objektivní fakt je, že vlak chtějí, resp. jejich volení komunální zástupci ho chtějí.
Jsou to dvě různé věci. Je velmi časté, že politici na základě lidové vůle dělají opak toho, co je objektivně správné. To už je tak na světě zařízeno. A samozřejmě, jako demokrat to respektuji. Nikterak mi to ale nemůže bránit v tom, abych trval na konstatování, jak to je s tou dopravní obsluhou, a tudíž vyvracel zde dokola opakovanou lež.

Iaya: Takhle černě to vidět nemusíme. Minimálně v kraji je v tuto chvíli značný posun. Záměr mít celý kraj v PID před volbami 2016 se jistě nepodaří, ale pokud Petera v čele kraje zůstane (a to je dost dobře možné), může se v započatém kurzu pokračovat a do roku 2020 se integrace dočkat můžeme.

A - to je opět konstatování - v promyšleném, odpovědně vedeném a fungujícím IDS nemá běžná osobní doprava na 076 mezi Mělníkem a Mšenem budoucnost. Mimochodem, podle tohoto bude stát krajům do objednávání dopravní obslužnosti na lokálkách mluvit, aby nebyly hrazeny dopravní služby, "které zcela zjevně budou provozovány nehospodárně".

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)

Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10575
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 19:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš:
Já jsem konstatoval, jak to je s dopravní obsluhou. To je objektivní fakt.
Spíš subjektivní fakt. Nebo čím jste to objektivně měřil?
Narážím zejména na to rozdílné posuzování Mělník - Mšeno - MB.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2110
Registrován: 9-2008
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 22:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: A kde píšu, že rozdílné posuzování dvou úseků je objektivní fakt?
Jen a pouze jsem reagoval na Stuntsovo tvrzení, že některé vesnice obslouží lépe vlak než autobus z hlediska docházky, což prostě pravda není. To se dá objektivně dokázat jednoduše - jmenujte jakoukoli vesnici, která to vyvrátí. Neexistuje, nebo není nakreslena v mapách a když tamtudy jedu, zřejmě se vždycky propadne do země a pak se zase vynoří.
Nic více jsem za objektivní fakt neoznačil - například to, že vlak se může jevit někomu pohodlnější apod., to už jsou zcela subjektivní pocity, o nichž mohu polemizovat, ale nemohu je jednoduše popřít. Proto to taky nedělám a proto jsem tvrzení o objektivním faktu omezil čistě jen na konstatování o docházkové vzdálenosti.

A to, že podle mého názoru je mezi oběma částmi trati rozdíl a mladoboleslavský úsek je perspektivnější a provoz na něm udržitelný (na což primárně narážíte), rozhodně objektivní fakt není a nikdy bych to neřekl. Je to prostě jen můj názor, utvořený na základě nakreslení několika různých modelů linkového vedení veřejné dopravy v celé oblasti. V zásadě mi z toho opakovaně vyšlo (a mohu se mýlit), že v úseku mezi Mělníkem a Mšenem není za žádných okolností (mimo turistické spoje) vhodné vést vlak, když autobusová linka v úplně stejné trase zvládne obsloužit víc. Zato v úseku mezi MB a Mšenem, který je co do linkového vedení složitější, zůstává i při různých variantách linka zhruba v trase dnešního vlaku a z hlediska dopravní obslužnosti všech sídel na trase a jejich vzájemných vazeb a z hlediska dojezdu do města je to na této lince mezi vlakem a autobusem zhruba nastejno. To neznamená, že tato linka musí být zajišťována vlakem, může být zajišťována autobusem. Ale variabilita mezi těmito možnostmi tu je: můžeme se rozhodnout z finančních důvodů pro autobus, nebo pro vlak třeba z důvodů pohodlí, záchodů nebo proto, že milujeme lokálky, to už je jedno. Na mělnickém úseku variabilita není, protože vlak je za všech okolností horší v tom hlavním ukazateli, tedy z hlediska obsluhy sídel na trase - některá prostě úplně vynechává. Protože tento ukazatel je pro mne na prvním místě, v závěsu následován ekonomickou udržitelností, záchodky/pohodlí/nostalgie etc. jsou až druhotné.
To je tedy příčina mého rozdílného posuzování obou úseků a v žádném případě to nepovažuji za "objektivní fakt", jen názor k diskusi.

NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 01:51:11    Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš: Objektivně správné? Podle čeho poznáte, co je objektivně správné? Nedávno jsem v jiném vlákně řešil, že mezi vlakem s 30 lidma a 10 není z pohledu objednavatele rozdíl... vše se vejde do busu... dokonce i kloubový bus s 60 lidmi vychází 2,5x levněji, než po strop natříškaný motoráček.

A obsazenost mezi částí Mšeno-MB, kterou chcete nechat a Mšeno-Mělník, kterou nechat nechcete, se liší tak o 15%. Ekonomicky naprostý detail.

Takže, co je podle vás objektivní? Váš pohled do mapy, či výlet do oblasti a podle toho soudíte, že vlak tam lidé nepotřebují, protože vám připadá daleko?

Jaké obce míjí vlak mezi Mělníkem a Mšenem? Střemy? U těch by teoreticky šla vybudovat zastávka 850m od středu obce. Zbytek obcí míjí i bus.

Naopak mezi MB a Mšenem je to z Vrátna 1,3km a přiblížit to novou zastávkou nejde, Sudoměř, Kluky, Skalsko... taky žádná sláva.

Vám z nějakého důvodu připadá, že chodit pěšky z Nebužel 750m na vlak je výrazně jiné než těch 1100m ze Sudoměři, ale já to nechápu.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 02:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to ještě složitější. Pokud budou autobusy jezdit chaoticky, jako dosud, potom prostor pro vlaky bude i na mělnické straně. Někde minimální (Velký Újezd, Kanina), někde trochu větší. Rád bych viděl nějaké sčítání cestujících, dosvědčující podstatně menší využítí na mělnické straně, i v úseku Lhotka zastávka až Mělník, oproti té mladoboleslavské.

K tomu si přidejme možnost přepravy kol, a skutečnost, že by takový cyklobus v létě nestačil kapacitně. A pozor, kapacitně by o letních víkendech měl problémy zejména na mělnické straně, protože blíž k Praze. Jiště, v Českém ráji cyklobusy jezdí taky a kapacitně postačují, jenže tam jezdí paralelně vlaky a sem tam nějaký dálkový autobus. Do prostoru Mšeno-Kokořín-Houska nejezdí, co vím, žádná veřejná doprava o víkendech, kromě ČD.

Na mladoboleslavské straně je stav takový, že jedna jediná víkendová autobusová linka MB-Mšeno by jela ještě déle, pokud by měla obsloužit všechny obce, po kterých se jmenují zastávky (ne nutně zajíždět přímo do nich, stačilo by v dosadavní míře), s výjimkou Trnové. Musela by jet Mšeno-Skramouš-Vrátno-Kluky-Sudoměř(zde by se musela postavit zastávka na hlavní silnici, a ne směrem na Valovice, jako dnes)-Katusice(nová zastávka nebo otočka na návsi)-Líny-Bukovno, u Sokolovny-a po okraji Dalovic k hlavnímu nádraží v MB, aby byl zajištěn přestup na vlaky.

Pokud jde o zmíněnou trať Bakov-Kopidlno, úsek Bakov-Dolní Bousov vede dole pod kopci, tam je v blízkosti tratě zajímavé pouze Všeborsko. Branžež, Suhrovice apod. jsou už moc daleko. Dál na Kopidlno je, pokud vím, stále neopravený zámek v Domousnicích, potom máme pivovar Slepý krtek v Ujkovicích, ten se otevírá jen na jednorázové akce. V Rabakově je soukromé Jawa muzeum, návštěvnost asi nebude ohromující, dále je poněkud svérázný soukromý zámek Dětenice (vnitřní expozice šílená, pivovar předražený, zajímavý je pouze zámek zvenčí a anglický park okolo něj). Staré Hrady jsou zcela mimo trať, stejně jako samotná Libáň.

Po této stránce je na tom 076 opravdu podstatně lépe. Kokořín, Hradsko a skalní oblast jsou sice stranou od tratě, ale stále ještě na pěší dojití, stejně tak pivovar na Lobči. Samozřejmě nesrovnatelně lépe je na tom 064, ale ta je využívaná i přes týden v momentálně dostatečné míře. K tomu snad nemusím dodávat, že Sobotka má slušné autobusové spojení s Prahou a rozdíl v jízdní době auta a vlaku je zde extremní.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 03:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NE Soukromníkům: Realita je taková, že provozovat sólo 810 je v podstatě nerentabilní a zůstanou jen tam, kde bude pro provoz vlaků zásadní důvod, ale počet cestujících nízký (Martinice-Jablonec nad Jizerou například).

Pokud někdo určí, že se v úseku Mělník-Mšeno budou provozovat vlaky i nadále, potom se tam provozovat budou celotýdenně a celoročně. Důvody mohou být různé, počínaje tím, že jako páteřní doprava má být používán vlak, pokud to je možné (trať tam vede, tudíž to možné je), přes to, že se cestujícím třeba Nebužely-MB ušetří přestup, potřebu přepravovat kola i ve všední dny a mohl bych pokračovat.

Všiml jsem si přímých vlaků Všetaty-Mšeno. Bohužel navazují na osobáky a ne na rychlíky, ale jinak by to celé zase nezapadalo do přípojů v MB. Každopádně, lidem umožní jet s jediným přestupem z centra Prahy.

Vlaky mohou zajistit návaznost na spoje do Ústí, nebo dokonce i do Kolína a dál do východních Čech a na Moravu. Samozřejmě, dokud bude na 076 celoroční a celotýdenní veřejná osobní doprava, bude tato trať, společně s Podřipskými lokálkami a částí Buštěhradky, kandidátem na ukončení této dopravy.

Oproti nim však má lepší podmínky pro sezónní turistickou dopravu. Vedle samotné polohy jí pomohla nyní končící oprava.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 11:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stuntsi, nevím, jestli opravdu nechápete, nebo jen chcete debatu vracet vždycky znova na začátek po způsobu trollů. Tady jsem byli už před mnoha měsíci.

Vámi popsanou ekonomiku, jak jsem opakovaně psal, nikterak nerozporuji. Pokud jsou vlak a autobus nastejno z hlediska dopravní obslužnosti obcí, pak je variabilní, zda zvolit to či ono. Vlak je o mnoho dražší, ale zase má svoje výhody, které různí šotouši zde neustále omílají. Já je nikterak nezpochybňuji, a pokud nechce objednatel řešit jen ekonomické hledisko a zaplatit za vlak, nebudu proti tomu nic mít - pokud jsou vlak a autobus nastejno z hlediska dopravní obslužnosti.
Pokud ale nejsou nastejno a autobus je lepší, tzn. dokáže ve stejné trase obsloužit těch obcí víc a zajistit tak spojení většímu počtu lidí (ani neřeším, že za mnohem nižší cenu), pak tady variabilita mezi vlakem a autobusem být nemá. Výhoda záchodu nemůže převážit vynechání některých obcí. Jen pokud by k zachování vlaku vedly nějaké skutečně speciální důvody, např. absolutní nemožnost zabezpečení přestupu mezi autobusem a dalšími vlaky či extrémní poptávka, kterou by autobusy nemohly uspokojovat, pak bych své námitky omezil. Mezi Mělníkem a Mšenem takové důvody nevidím, jen v létě mají vlaky podíl na turistickém provozu, a ani ten není nějak absolutně nezastupitelný. Protože letní cyklobusy, jakkoli mají své mouchy, mají tu obrovskou výhodu, že jedou přímo do Kokořísnkého dolu, zatímco vlak Kokořínsko objíždí po okraji a smysl má spíš pro dopravu do Mšena jakožto východiska výletu. Pro rodinný výlet s dětmi je to spíš jen na Cinibulkovu stezku, na Kokořín sám, Pokličky, Klemperku etc. už je pro takovou rodinu výhodnější ten bus. A ty cyklobusy mohou o prázdninovém víkendu vyjet klidně dva najednou.

A teď k té docházkové vzdálenosti. Váš problém je právě ten, že se díváte vždy jen z pohledu vlaku a vůbec neberete do úvahy autobusy, resp. možnosti autobusů mimo dnešní chabou obsluhu. Např. věta, že "ostatní obce kromě Střem míjí i bus". Nesmysl. Nehodnoťte dnešní JŘ, ale možnosti autobusu. Linka Mělník - Mšeno by měla vždycky jet přes Jenichov a Velký Újezd a některými spoji zajíždět do Kaniny. Tím pádem má autobus oproti vlaku bonus hned čtyř vsí, které vlak neobsluhuje (či s velmi dlouhou pěší docházkou).
Namítnete, že autobus pak pojede příliš dlouho. Nesmysl. Hodnoťe možnosti autobusu. Ty jsou takové, že linka Mělník - Mšeno nemusí v nejdůležitějších časech jezdit přes Lhotku a Vrutici, kdy v tuto dobu pojede přes tyto vsi linka z Řepína nebo Kokořínského Dolu. Zato v časech sedlových, protisměrných ve špičce a o víkendu (kdy linka do Řepína patrně nepojede) tyto vsi obslouží. Tím např. zůstane zachováno i marginální spojení Lhotka - Mšeno v potřebných časech, kterým jste se oháněl minule (jakkoli pochybuji, že ze Lhotky směřují ráno do Mšena davy). Samozřejmostí je zajetí k vlakovému nádraží v Mělníku a možnost zajetí vybraných spojů přímo do centra Mělníka.
Výsledek? Celý nový systém nabízí obsluhu všech obcí na trase s dnešním vlakem srovnatelnou a výrazně lepší pro ty obce, které vlak neobsluhuje nebo obsluhuje špatně (jako jsou Nebužely). K vedení vlaku v jakýkoli čas (mimo turisticky exponované spoje) není důvod, neboť ani ve špičce, ani v sedle, ani o víkendu nemá smysl vypravit spoj, který nabídne obsluhu méně vesnicím než spoj druhý, nota bene levnější.
V mladoboleslavském úseku je situace odlišná proto, že zde máme širší komplex vztahů a vlak je i dnes jen jednou z linek: zatímco vztah Mělník - Mšeno je v zásadě pořád ve stejné trase a vlak a autobus jsou jen volbou dopravního prostředku v této trase, ve vztahu MB - Mšeno je tras víc. Máme linky kolem Strenického potoka do Skalska, máme i linku do Březovic a Bezdědic, která obsluhuje tu Sudoměř. Linka, která to vezme do Mšena přes Katusice, je potřeba vždycky, není ale jediná. Autobus tu lépe obslouží Sudoměř (která má též linku z Bezdědic) a Vrátno (které má též linky do Mšena a MB), o něco lépe i Kluky (kde je ale docházka přijatelná), zato vůbec neškrtne Skalsko (které ten autobus musí vždycky úplně vynechat, jinak by tu trasu extrémně prodloužil) a zcela odepíše Trnovou (která je pochopitelně zcela marginální). Takže pokud neočekáváme razantní posílení provozu a zavedení víkendových linek do Skalska nebo Bezdědic, pak vlak nabízí z hlediska obslužnosti bonusy, které autobus nemá. A autobus má bonusy, které nemá vlak. Z hlediska dopravní obslužnosti to nelze tak snadno rozhodnout. (Možná, že obsluha Skalska, byť s docházkou, je víc než lepší obsluha Vrátna a Sudoměře.) Proto má v tomto úseku vlak šanci, protože variabilita tu je.
Rozdíl mezi docházkou v Nebuželích a Sudoměři je tedy tento: když nechám vlak na mělnickém úseku, tak Nebužely budou mít v PD pár spojů linky z Řepína a jindy budou docházet na vlak, který přitom může být klidně a bez sebemenší úhony jiných vsí nahrazen autobusem, který obslouží ty Nebužely lépe. Když nechám vlak na boleslavském úseku, tak Sudoměř bude mít v PD pár spojů linky z Bezdědic a jindy bude docházet na vlak, který může být nahrazen autobusem na úkor Trnové a Skalska. Proto je docházka ze Sudoměře tolerovatelná, neboť by na jejím odstranění tratili jinde. Docházka z Nebužel tolerovatelná není, protože je úplně zbytečná a na jejím odstranění by netratil nikdo, naopak by na tom vydělaly minimálně Střemy, Jenichov, Velký Újezd.
(To celé stojí na předpokladu, že ve Mšenu je zlom frekvence a že je slabý tranzit v relacích jako Nebužely - MB a Katusice - Mělník, kterým by ve Mšeně nevadil přestup vlak/bus. Pokud by proti takovémuto přestupu obce protestovaly, pak by šlo o rozhodující výhodu autobusu i v úseku MB - Mšeno. Je-li vlak v úseku Mělník - Mšeno nevhodný a je-li potřeba přímé spojení až do Boleslavi, logicky to znamená, že autobus má jezdit v celé trase Mělník - MB.)

Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 11:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

13.12 se pojede podívat 750.308 s R do Mšena bližší informace budou v nejbližší době na ŽP nebo na našich stránkách www.mbzs.net [vypravci]
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 11:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Pokud budou autobusy jezdit chaoticky, jako dosud, potom prostor pro vlaky bude i na mělnické straně.
No to je přece absolutní samozřejmost. Zrušení vlaku = nový systém autobusového provozu. Ke zlomu frekvence viz výše.

K tomu si přidejme možnost přepravy kol, a skutečnost, že by takový cyklobus v létě nestačil kapacitně. A pozor, kapacitně by o letních víkendech měl problémy zejména na mělnické straně, protože blíž k Praze. Jiště, v Českém ráji cyklobusy jezdí taky a kapacitně postačují, jenže tam jezdí paralelně vlaky a sem tam nějaký dálkový autobus. Do prostoru Mšeno-Kokořín-Houska nejezdí, co vím, žádná veřejná doprava o víkendech, kromě ČD.
Cyklobusy už v současnosti na Kokořínsku o letních víkendech jezdí, vytížené jsou a mohly by být klidně znásobeny.

Na mladoboleslavské straně je stav takový, že jedna jediná víkendová autobusová linka MB-Mšeno by jela ještě déle, pokud by měla obsloužit všechny obce, po kterých se jmenují zastávky (ne nutně zajíždět přímo do nich, stačilo by v dosadavní míře), s výjimkou Trnové. Musela by jet Mšeno-Skramouš-Vrátno-Kluky-Sudoměř(zde by se musela postavit zastávka na hlavní silnici, a ne směrem na Valovice, jako dnes)-Katusice(nová zastávka nebo otočka na návsi)-Líny-Bukovno, u Sokolovny-a po okraji Dalovic k hlavnímu nádraží v MB, aby byl zajištěn přestup na vlaky.
Nechápu, jak to myslíte v těch Katusicích (cestou od Sudoměře k Bukovnu se jede normálně přes dnešní zastávku na náměstí Budovatelů), a úplně pomíjíte Skalsko (které je vedle Katusic nejvýznamnější obcí na trase).

Abych to shrnul a abych nebyl do budoucna dezinterpretován:
běžný provoz vlaků CD, CT v úseku Mělník - Mšeno: negativní, náhrada autobusem z hlediska dopravní obslužnosti žádoucí
běžný provoz vlaků CD, CT v úseku Mladá Boleslav - Mšeno: neutrální, náhrada autobusem z hlediska dopravní obslužnosti možná
provoz sezónních turistických spojů v úseku Mělník - Mšeno: v zásadě pozitivní, byť i zde je náhrada autobusem reálná

Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 14:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bus Mělník- Řepín obsluhuje vše v trase do Nebužel a navíc Jenichov, Střemy, Řepín.
Bus Mělník - Mšeno obsluhuje navíc ještě Ujezd(některé Kaninu a Jenichov)
Mikrobis Sok vymetá snad všechny vesnice v této oblasti. Navíc jezdí bus Mělník- Byšice-Mšeno a ten bere vesnice z druhé strany. Pak jsou busy jako jeden školní bus Mělník-Nebužely ktery kopíruje trať. Jeden spi cca v 13:00. Dohromady je to v obci Nebužely celkem tuším 9 spojů v jednom směru( ve středu 11spojů).Co vím tak některé jezdí po Mělníku část spoje jako MHD.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 14:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš: Já tam píšu, že Skalsko by v praxi obsloužit nešlo.

Pokud jde o náhradu vlaků Mělník-Mšeno v turisticky exponovanou dobu cyklobusy, jak jsem psal, nejspíše by to vyžadovalo více než 1 cyklobus za některé spoje (Sp Kokořínsko), zničil byste přímé spojení s Prahou, takže celá věc by byla reálná spíše jen na papíře.

Pokud jde o náhradu vlaků autobusy v celém úseku Mělník-Mladá Boleslav, jak píšu, bus by nestíhal přípoje na obou stranách, jako nyní, celková jízdní doba by byla delší.

I ve všední dny může vlak jezdit z centra Prahy na Mšeno na jeden přestup, to bus nemůže, pokud nezavedeme přímou bus linku Praha-Mšeno (zavést ji lze).

Celkově, ke zrušení vlaků by byla potřeba skvělá organizace autobusové dopravy, a nedělám si iluze, že se ji podaří zavést. Viditelně je hlavně v samotném Mšeně silná lobby lidí, kteří vlaky prostě chtějí a basta, a nejspíš si je žádný hejtman nedovolí odepsat. Problém by byl, kdyby trať vedla přes hranici krajů, ale to právě nevede (narozdíl od 063, 064 a dalších).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12346
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 14:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Možná je silná lobby ve Mšeně, nicméně obsazenost vlaků je tristní. Tedy lidi reptají, ale nejezdí. Přímá linka Praha - Mšeno existuje, ovšem v pracovní dny jezdí jen autobus do Prahy, ale na optimální dobu (příj. v 7:30). Nicméně pokud by dnešní ranní spěšňák jezdil ze Mšena, jízdní doba by byla srovnatelná.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2113
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 14:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Já tam píšu, že Skalsko by v praxi obsloužit nešlo.
Omlouvám se, ale nevidím to tam. Ale to je jedno.

Turistické spoje viz výše, přípoje také viz výše (spoje v exponované časy nemusí jezdit přes Lhotku a Vrutici, i se závlekem do Kaniny a cestou přes Jenichov a Velký Újezd pak budou v pohodě rychlejší než vlak, takže je čas i na případný přestup vlak/bus ve Mšeně; v méně exponovaných časech zase nemusí být u každého spoje závlek do Kaniny, zkrátka lze s tím velmi dobře pracovat a přípoje stihnout).

I ve všední dny může vlak jezdit z centra Prahy na Mšeno na jeden přestup, to bus nemůže, pokud nezavedeme přímou bus linku Praha-Mšeno (zavést ji lze).
Vždyť už dávno existuje.

ke zrušení vlaků by byla potřeba skvělá organizace autobusové dopravy
S tím naprosto souhlasím.

KOKI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 2-2012

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 18:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prodej tratě Dolní Bousov - Kopidlno společnosti AŽD od SŽDC schválen. Teď už jen vyjádření státu a třeba se brzy začne jezdit [vypravci]odkaz

753 301
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 22:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snickers: SOK bych do toho netahal, nad tím se asi tak nějak stahují mračna. Co vím, tak nejsou finance na obnovu už poněkud postaršího autoparku (snížení dotací od kraje) a tak visí ve vzduchu i varianta SOK odpískat [wink]
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 00:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T 478.3001 směr Praha z Lípy odjezd 7:29 jako Lv 101101 do MB kde jde na přípřež 1143 do Prahy v sobotu a neděli dělá Pk parnímu vlaku
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 09:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dne 13.12.vyjede 750.308 včele zvláštního vlaku Kolín - Mělník - Mšeno a zpět .Bližší informace v odkaze
Kofolka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.25.16.82
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 10:32:18    Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_750
kácovské pivo
A proč stále ta sračka, to jiné pivo nemůže být[angry]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7292
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 10:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tam není napsáno "i další nápoje" ?
Oni vás nebudou nutit násilím [biggrin]
kofolkovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.30.137
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 11:24:52    Odkaz na tento příspěvek  

A jaké pivo byste chtěl? Gambrihnus?
Kofolka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.25.16.82
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 11:27:05    Odkaz na tento příspěvek  

Kofolka
Když se jede do míst, kde se dají sehnat i jiné druhy..hlavně, že třeba zde je výborná "Podkováň" či jiné..
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7297
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 11:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže maj jet bez piva až "do míst, kde se dají sehnat i jiné druhy" a tam ho koupit ?


[biggrin]
Kofolka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.25.16.82
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 12:58:07    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov
Ty jsi vážně Idiot jak má být[biggrin][crazy][crazy]
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 14:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kofolka: Lepsi Kacov nebo svijane, nez sr..ka typu europiva Gambrinus...
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 15:15:27    Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_750: Díky za info.

749.253-1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 16:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.478.3001 pojede na jakém parním vlaku?

[auto][auto][auto][auto]
[masinka][tramvaj][tramvaj][tramvaj]

Auta stojí, vlaky jedou...

Hjondé = [cunik] a [hovno]
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 19:23:45    Odkaz na tento příspěvek  

OMG, kdo a proč nadává na Kácov? Dyť je to dobrý pivo. Nedávno jsem navštívil ten pivovar a byl super. [happy] Navíc ceny jak z pohádky. [happy] 12cka za 20cku. [bomba]

074: Europiva jsou dneska skoro všechno. A nejsou vyloženě všechny zlý. Ale je to nuda, pít něco, co může člověk dostat všude. Gambáč je prostě univerzál, kterej neurazí. V Praze si ho na kole dám, protože chuť na pivko nepřijde vždycky podle toho co kde točí, ale podle toho, jakou mám trasu. Je lepší než Starobrno, Staropramen a projímadlo Budvar (ten když dám, tak druhej den jdu vždycky 3x posedět). Sviňany, ty mi pak přijdou o něco lákavější než Gambáč.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7304
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 20:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NES : Já tak proti Kácovu celkem nic nemám, je chutné a za tu cenu..já si z pivovaru odvezl letos v létě i pár PETek a jaksi tím podporuji i soukromníka proti velkým pivobvarům, což k ceně potěší. Za rok se tam rád zastavím znovu.
Mmch tam výborně vaří a projížďka legendárním Pacifikem jest klasikou.

Vždy rád ozkouším místní piva, pokud jsou to nepitelné samosery, jednou a dost a Plzeň 12 to jistí.
Ovšem hloupé plky, útoky a napadání primitiva Kofolka neberu.
Kdyby měl aspoň IQ tykve, pochopil by proč.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 20:38:36    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Snad jste do Kácova nejel lokálkovou cestou. [proud]

Taky tam chci znovu, ale dřív než za rok. [happy]

Kofolka by měl zůstat u kofoly. [happy] Na té se moc zkazit nedá a má jinou chuť, než ty nudné eurocoly. [biggrin]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7305
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 20:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já jsem zvyklý cestovat vlakem a do Kácova jsem jinak nikdy nepřijel. Co vám na to připadá divné ?

Pozoruji, že jste se zřejmě stal pražskou náplavou, tak doporučím hospůdku v centru Prahy, 5 minut pěšky od Muzea, s Kácovem desítkou za 23.-Kč.
Máte zájem ?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10579
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 21:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš:
Děkuji, potvrdil jste mi pouze svou nekonzistentnost.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 00:15:45    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov:

Divné to není, ale jedná se o celkem pomalou lokálku a vy jste z té "lokálkokritizující" party (obrazně, nepředpokládám, že se pravidelně po sobotách sházíte), tak si malinko rýpnout musím. (nic ve zlém) [happy]

Mě docela pobavilo, při našem výletu do Kácova, jak do toho pivovaru postupně došli všichni, co tam vystoupili z vlaku. Pivovar, hlavní živitel místních 2 zastávek. [happy]

A jasně, doporučte adresu. Já jsem v Praze dlouho, ale už jsem si zvyknul poslední roky, že pivo stojí 27-30. Chodím spíš namátkově. V centru za 23, to zní super. [happy]
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 8-2009
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 16:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NE Soukromníkům: Mladějov má zřejmě na mysli hospůdku Pod Smetankou na rohu Mánesovy a Balbínovy ulice. Už jsem tam déle nebyl, ale Kácov za 23 tam snad mívali. [wink]
lokálka_076
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Neděle, 06. prosince 2015 - 13:24:44    Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_750
ad 750.308
A akce Mělník-Mšeno-Mělník
Je soukromá, nebo to je ta,na pokud města Mšeno a obcí, co souvysejí s onou trati?
Takže KŽC s řadou T4781,2 nebude[uhoh]