K-report
 

Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 18. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě pod Jedlovou » Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 18. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3472
Registrován: 7-2004

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 09:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Otta: Tak tady si trošek protiřečíte. Nejdříve tvrdíte, že si ČD mohou svůj Sv vlak uvádět do JŘ,ale pak zároveň uvádíte, že by Vám vlak konkuroval autobusu (což nechápu co je za konkurenci, když jeden dotovaný spoj konkuruje druhému dotovanému spoji stejného kraje). A netvrďte že to ČD nezakazujete, vím sám dost dobře že jste jako objednatel (myslím tím kraj, ne Vás osobně) proti uveřejnění těchto vlaků již několik let (třeba zmiňovaná 6095).
Pokud by jste třeba chtěl po ČD, aby jela až o půl hodiny později a ne hned na otočku jako čas nynějšího Sv, tak pak ale logicky dopravce bude tu půlhodinu prostoje chtít zaplatit ne?
Již zde uvedená 6095 (ikdyž nyní to již díky jejímu omezení není tolik okaté, jako když jezdila denně) by si své lidi našla, již jen díky přípojům do skupiny v ČL (přestup na Jablonné a Děčín 6671 a 6630) a takto nesmyslně nutíte lidi přebíhat z autobusáku na vlakáč a na to se Vám půlka cestujících prostě vykašle.
Myslím že se máte z ústeckého kraje co se týče železnice a návaznosti busů a jejich vedení hodně co učit, zde odvádějí (ač se to mnohým šotoušům nemusí zdát a nikdy nebude nic ideálního) kolega JMX aspol dobrou práci. Jen si to chce odpustit trochu té ješitnosti, že jen já dělám Vše dobře a nemůže to nikdo přece vymyslet lépe. (Tím zase nechci liberecký kraj hanit, myslím že udělal také hodně dobré práce a na Vysočině, jihočeši aspol můžou závidět) Ale když jsem dobrý, proč nechtít být nejlepší.

Co se týče nocování, jak zde bylo uvedeno, vlak není autobus, nemůže si zajet k pumpě v Bílém Potoku, potřebuje nějaký servis v domečku, takže nocovat kdekoliv prostě někdy nejde. Nejde jen o místnost pro strojvedoucí. (A to by jste se divili co je za problém sehnat ubytování pro strojvedoucího. Kdo si myslí že tržní hospodářství pomohlo a novodobí podnikatelé se budou předhánět o Vaše nabídky, tak ten je na omylu. Prostě naši podnikatelé by chtěli někteří jen dotace a nic nedělat. Sám Vím, že podnikatel mající penzion v jednom městečku na hranici jakožto správný obchodník odmítl naší žádost na ubytování čety 2* 300 Kč po 365 dní v roce, to si myslím že v době dnešní krize v malém městečku je docela perfektní kšeft) Takže ubytování sehnat opravdu není sranda a těch problémů co Vám tím vzniká, tu pořádá diskotéku v penzionu, nebo si tam nastěhuje úkáčka...nepřál bych Vám to řešit.)
Dále je potřeba vybudovat stojan a zásuvku, to dnešní moderní vozidla vyžadují a nemalé peníze stojí také odstranění počmárání od sprejerů (pravidelné nájezdy v Mělníku apod.)

Jak jsem psal, doprava v libereckém a ústeckém kraji je dobrá, jen ta ješitnost některých úředníků, kteří mají moc...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8204
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 09:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty osobaky z jablonneho do pipy logicky musej bejt slabsi o "tranzit", neboli cestujici od liberce, kde je bud nad casove zoufala (ca +20 proti vlaku co navic trcel v krizanech) resp zadna z noviny a krystofu.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10214
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 10:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I soupravový vlak má svoje náklady a ty musí někdo hradit. I když si kraj příslušný vlak na oko neobjednává, dopravce to stejně musí rozpočítat do nákladů jiných vlaků a ty jsou pak dražší. A pokud se to objednavateli nelíbí, tak si může tu službu koupit od někoho jiného. Ale i u jiného dopravce bude pro kraj nepotřebná technologická jízda na vrub kraje. Pokud tedy z 10 vlaků při nákladech 100 kč/km bude 1 soupravový, ve výsledku bude stát 1 km objednaných vlaků 110 kč/km. Ve výsledku je tedy lepší ten vlak zveřejnit, alespoň lidi dostanou za stejné peníze víc muziky.
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 15:24:08    Odkaz na tento příspěvek  

Proč by kraj měl platit dopravci přetah?
Vy si opravdu myslíte, že dopravci to platí ze svého a nemají to "rozpuštěné" v kalkulaci na ostatní spoje ?
Věřte, že dopravci nejsou tak hloupí, aby na to při tom množství Sv vlaků, jízd vozidel "na závěsu" jiných vlaků i prázdných jízd autobusů dopláceli, oni si to zaplatit jistě nechají...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 18:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady si trošek protiřečíte. Nejdříve tvrdíte, že si ČD mohou svůj Sv vlak uvádět do JŘ,ale pak zároveň uvádíte, že by Vám vlak konkuroval autobusu
Tedy já myslím, že jsem to vysvětlil celkem dostatečně (č.p. 898, Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 23:18:38):
"I když zde je to trochu složitější, protože tam hrozí nežádoucí souběh s busem, ale při troše snahy ze strany dopravce bychom uměli najít nekonfliktní časové polohy. Ohledně bránění se ze strany LbK - ano, když za mnou dopravce přišel, že vlaky budou v JŘ v souběhu s autobusem cca v 18:20 a 19:20, že budou pro lidi jen do Raspenavy, kde nebude přípoj vůbec na nic, tak jsem s tím nesouhlasil... Divíte se mi??"

což nechápu co je za konkurenci, když jeden dotovaný spoj konkuruje druhému dotovanému spoji stejného kraje
Tak já se to pokusím vysvětlit:
Liberecký kraj poptával nějaké výkony s volbou pro uchazeče, zda si vlak bude přetahovat nebo bude někde nocovat. Bylo na uchazečích, aby si spočítali, co je vyjde lépe.
Vítěz výběrového řízení se rozhodl přetahovat soupravy (náklady již jsou součástí nabídky!).
Možnost objednávky znamená za ně zaplatit (proč? náklady již jsou součástí nabídky!)
Uvést vlaky do KJŘ znamená vedení vlaků v komerčním režimu... A aby tedy nedocházelo k souběhu dotované a komerční dopravy, je potřeba hledat jiné časové polohy. (Ty jsme u některých vlaků našli. Dopravce měl následně zpracovat náklady za zastavení vlaků a příp. časové posuny - leč nestalo se tak... Údajně se tak (ne)dohodlo o úroveň výš, že prý to je zbytečné.)

A netvrďte že to ČD nezakazujete, vím sám dost dobře že jste jako objednatel (myslím tím kraj, ne Vás osobně) proti uveřejnění těchto vlaků již několik let (třeba zmiňovaná 6095).
O ničem takovém nevím, že by někdo za kraj byl proti uvedení soupravové jízdy do JŘ. Ale nikdo samozřejmě nechce za takový výkon platit jako za kterýkoliv jiný, když smlouvy neřeší ekonomiku provozu, ale jakési "vlakokilometry". (Tuto smlouvu si navrhl dopravce sám, aby mohl dojit státní peníze po deset let.)

I soupravový vlak má svoje náklady a ty musí někdo hradit.

Vy si opravdu myslíte, že dopravci to platí ze svého a nemají to "rozpuštěné" v kalkulaci na ostatní spoje ?

Ale jistě. Ovšem objednávka znamená zaplatit za vlakokilometr. Ona minulost nás poučila. Veškeré úspory nákladů šly k blahu dopravce, objednatel nic neušetřil... Takže proč bychom měli brát ohled na náklady dopravce? Nehledě na to, že žádné nové přetahy v globálu nevznikly. Ono dnes lidé poukazují na nové přetahy, ale že jsme jiné ušetřili, o tom se mluvit nechce...

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
vyber
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.73.1
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 18:22:43    Odkaz na tento příspěvek  

Vítěz výběrového řízení se rozhodl přetahovat soupravy (náklady již jsou součástí nabídky!)

V mnoha jiných zadáních VŘ v silniční i drážní dopravě byla tato situace ošetřena ve smyslu, že dopravce může uvést tyto jízdy do JŘ a počítat s tržbami z nich. Škoda, že jste se neinspirovali už při zadání...

Nehledě na to, že žádné nové přetahy v globálu nevznikly. Ono dnes lidé poukazují na nové přetahy, ale že jsme jiné ušetřili, o tom se mluvit nechce...
Jen mluvte, které jste ušetřili, a když to rozšíříte o porovnání se stávajícími řádově stovkami km neproduktivních jízd denně , budeme jen a jen rádi :-)
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3473
Registrován: 7-2004

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 18:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Otta: Divíte se mi? Ano divím, divím a stále nechápu, proč dotovaný vlak konkuruje dotovanému autobusu. A ještě více bych se divil, kdybych měl třeba zpáteční, nebo traťovou jízdenku měsíční, nebo třeba In gold a byl bych nucen jet násilím busem, když mi vedle jede prázdný vlak, na který mi platí jízdní doklad a musím platit znovu. To bych opravdu vážně pochopil jako cestující, když by mi někdo vysvětlovat že je to dobře a má to tak být.

Co se týče 6095. Tak buď lžete Vy (potažmo kraj), nebo obchodník KCOD. Někde pravda být musí.

Bylo by krásné, kdybychom si v dotované dopravě přestali hrát na škatulky a začli konečně společně něco dělat pro cestující, jenže zase ta ješitnost.... (Tím nechci házet špínu jen na kraj, ona bude jistě i na druhé straně.)

Jen taková řečnická otázka? Proč to v UNL kraji jde i bez těch Sv jízd [wink]
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.135
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 18:51:42    Odkaz na tento příspěvek  

jeden z posledních reportů z opravovaného náspu:

Navzdory informacím "zdrojů" pana Pospíšila, které nám zde zprostředkoval

např. 21. dubna 2014 - 22:13:26:
" V březnu byla v televizi reportáž (ČT), kde zhotovitel stavby tvrdil, že trať opravená nebude."
nebo 22. dubna 2014 - 21:44:19
"máme vyjádření získané přes ČD, že trať bude opravena do konce května, které je v rozporu s vyjádřením zhotovitele stavby"
nebo 4. dubna 2014 - 18:03:13
"kraj získává informace z různých zdrojů (u SŽDC oficiálně přes dopravce, neoficiálně u známých a "polooficiálně" u zhotovitele)

si dovoluji oznámit, že dnes byl násep dokončen; vzápětí začaly práce na zřízení štěrkového lože - bezprostředně bude následovat pokládka koleje.
Podle optimistické varianty pojede první pracovní vlak do Křižan v pátek;
podle pesimistické varianty pojede "až" příští týden...

Jsem opravdu rád, ( Otto Pospíšil, 24. dubna 2014 - 19:23:17 )" že na kraji nesedí blbci, kteří si s úsměvem na tváři nechají věšet Matkou Dráhou bulíky na nos"
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.119.88.149
Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 18:56:54    Odkaz na tento příspěvek  

Bylo by krásné, kdybychom si v dotované dopravě přestali hrát na škatulky a začli konečně společně něco dělat pro cestující
Moje řeč, říkám to už dlouho a jsem rád, že podobný názor má i někdo jiný.

Někdy si tak říkám, jakou prioritu mají pro kraj nebo KORID LK cestující, jejich co možná nejvyšší počet a co možná nejvyšší spokojenost? Ve vyjádření pana Pospíšila se píše o všem možném (jednání, smlouvy apod.), ale cestující se tam zmiňují málokdy a rozhodně ve vyjádřeních nejsou na prvním místě.....
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9424
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 20:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006:
O cestující, kteří by jeli vlakem namísto autobusu, se autobusu sníží tržby a o to víc bude jeho jízda stát.
Když pozoruji tanečky kolem osobáků Jablonné - Liberec, celkem se kraji nedivím, že hledá každou korunu a nechce platit víc než je nutné (ať už za autobusy, tak za vlkm navíc za Sv).

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3474
Registrován: 7-2004

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 22:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hroch: Vzhledem k tomu, že si dopravce ty náklady na Sv jízdu stejně rozúčtuje do jiných položek, které někdo zaplatí, tak ve výsledku neušetří vůbec nic, jen se to vykáže v jiné kolonce statistiky. Ale výsledek je maximálně jiná statistika a naštvaný cestující, který nemá na výběr a je nucen třeba v případě cesty Bor-Benešov honit se v Lípě mezi autobusákem a vlakáčem. (Což o to, místní to zvládně, ale přespolní se Vám na takovou službu vykašle, já osobně bych někde v Břeclavi taky na takový přípoj nespoléhal, když to tam neznám.)
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 12. května 2014 - 22:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže dopravce nežije z tržby za jízdenky - tak proč by si puštěním cestujících do krajem stejně zaplacené soupravové jízdy dělal precedens proti šanci vyrazit kdykoli v budoucnu za "nový spoj" z kraje peníze podruhé ?
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.162.225
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 00:09:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hungry bear - že byste na to kápnul? [ok]

Ad. 753006 - Soupravové vlaky

V teoretické rovině máte pravdu. Ale aktuální praxe je jiná. Prosím nejdříve si přečtěte platné smlouvy mezi Libereckým krajem a národním dopravcem, jsou veřejně přístupné.

Pokud jste přesvědčený, že "zveřejnění" Sv vlaku nebude objednatele stát nic navíc, máte možnost přijít a vlak Vám na Váš účet Liberecký kraj rád objedná.

U Jizerskohorské železnice ve VŘ poptával objednatel vlaky brzy ráno z místa bydliště (příkl. z Bílého Potoka) do centra dojížďky (příkl. do Liberce) a večer zpět. Pro opačné směry, ve kterých se v daném čase přepravují jednotlivci, byl preferován levnější autobus, který v tom čase mj. zajišťuje obsluhu míst, do kterých nevede železnice. Oběhy vlaků byly pro výběrové řízení koncipovány tak, že ráno začínaly a večer končily na stejném místě (příkl. v Bílém Potoce). Již v nabídce museli uchazeči všechny Sv jízdy uvést a jejich náklady do celkové nabídkové ceny rozpočítat. Uchazeči již ve VŘ dostali možnost své Sv jízdy na své komerční riziko zveřejnit do jízdního řádu. České dráhy nabídly ve své nabídce vlaky výchozí a končící příkl. v Bílém Potoce a uvedly, že vlaky budou denně na noc stahovat Sv jízdami příkl. z Bílého Potoka do Frýdlantu a ráno zpět. Netroufám si hodnotit, zda je takové počínání smysluplné nebo je výhodnější v Bílém Potoce vybudovat plot + kameru + napájecí stojan. V každém případě jsou náklady na Sv jízdy započítány v celkové nabídkové ceně.
České dráhy se rozhodly své Sv jízdy na své komerční riziko nezveřejňovat, i když tu možnost od objednatele za určitých podmínek* mají. Na jaře 2014 od ČD konečně přišla první nabídka na zveřejnění Sv jízd pro cestující. ČD požadovaly za zveřejnění Sv vlaků od objednatele další kompenzace nad rámec nákladů, které již mají rozpočítány ve své nabídkové ceně. To Liberecký kraj odmítl. S jinou nabídkou ČD do dnešního dne nepřišly.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.162.225
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 00:16:23    Odkaz na tento příspěvek  

U tzv. "zbytkové", neboli "desetileté" smlouvy zjistíte, že Liberecký kraj platí za vlak jakýsi historický "paušál" v Kč/vlkm, ve kterém je už historicky finančně započten určitý objem soupravových jízd, který od doby prvotního určení "paušálu" určitě nenarostl, naopak. Paušál také obsahuje určitý historický počet turnusových vozidel (a jejich záloh), který byl pro plnění výkonů dle smlouvy určený. Počet smlouvou vázaných vozidel od doby prvotního určení "paušálu" se do dnes určitě podstatně snížil, ale úspora z toho plynoucí se na výši "paušálu" nějak neprojevila. Paušál byl naopak za dobu platnosti smlouvy různými "mechanizmy" navýšen cca o třetinu.

Pokud si Liberecký kraj u "zbytkové" smlouvy objedná Sv vlak jako vlak pro cestující, zaplatí cenu Sv vlaku (která je již rozpočítána do "paušálu") plus navíc celý "paušál" krát počet km objednaného vlaku.

U zbytkové smlouvy, jejíž prodloužení bylo pouze politickou záležitostí, nehledejte žádnou ekonomickou logiku, jak se o to marně někteří diskutující stále snaží.

I u "zbytkové" smlouvy mají ČD možnost na své obchodní riziko zveřejnit JŘ soupravového vlaku jako jízdu pro cestující za určitých podmínek*.

* Podmínkami objednatele pro zveřejnění Sv vlaku jako veřejné jízdy na komerční rizko dopravce (= s ponecháním tržeb dopravci) je:
1) dopravci nebudou hrazeny další náklady ("paušál") navíc, neboť původní Sv vlak je již započítán do účtovaného "paušálu" za ostatní výkony u objednatele
2) zavedením vlaku se nesníží tržby v jiném objednatelem dotovaném spoji - rozumějte, aby jel "komerční" vlak v prokladu a nikoli v souběhu např. s vlakem nebo autobusem, který z oběhových nebo jiných důvodů musí jet v dané časové poloze
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.162.225
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 00:40:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. malý bobeš:

Kéž by bylo vše tak jednoduché, jak si to malujete. Ještě přibližně na přelomu února / března 2014 měl Liberecký kraj od SŽDC poslední oficiální informaci k trati 086 takovou, že trať bude zprovozněna k začátku platnosti JŘ 2013/2014 v prosinci 2013...

Aktuální oficiální informace hejtmana Libereckého kraje od generálního ředitele SŽDC je taková, že na podzim 2014 proběhnou rozsáhlé výluky v úseku Karlov - Křižany a k začátku JŘ 2014/15 v prosinci 2014 bude v tomto úseku zvýšena rychlost, což má zásadní vliv na objednávku regionálních vlaků...
Nemusím zdůrazňovat, že o opravě úseku Karlov - Křižany se mluví již 3-5 rokem a po povodni Liberecký kraj žádal SŽDC, aby opravy proběhly co nejrychleji a v souběhu. Dále Liberecký kraj před 3-5 lety žádal o modernizaci stanice Rynoltice z důvodu pravidelného křižování vlaků. Na podzim 2013 byla zadána studie, která dosud není odevzdána a tedy nemohou začít další stupně projektové přípravy.
Ohranou písničku o ovládání výhybek na hejnickém zhlaví ŽST Raspenava (což byl požadavek LK cca před 5-7 lety) tu už opakovat nebudu.

Přesto doufám, že se spolupráce mezi objednateli a SŽDC zásadně zlepšuje, viz aktuální opravy v úseku Liberec - Jablonné v P.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10221
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 08:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PB: Pokud si Liberecký kraj u "zbytkové" smlouvy objedná Sv vlak jako vlak pro cestující, zaplatí cenu Sv vlaku (která je již rozpočítána do "paušálu") plus navíc celý "paušál" krát počet km objednaného vlaku.
Rozumím tomu dobře tak, že vlastně ten vlak bude zaplacen z poměrně velké části 2x? Proč mi to připomíná pohádku Tajemství staré bambitky, kde královská rada vybrala daň za trakař od původního a hned od nového majitele, takže byla zaplacena 2x.

Co se týče SŽDC, tak nevím, jestli jeho jeho nečinnost neměla být řešena v rámci jednání kraj - stát (tedy zřejmě ministerstvo dopravy). A podobně s tou studií. Nerozumím tomu, o může na přípravě studie trvat půl roku, to by u takto malého projektu měla být záležitost týdnů.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 08:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006:
Věřím, že ještě detailnější odpověď kolegy Blažka bude dostačující. Zkuste, prosím, pochopit, že KORID tu je od toho, aby hledal kompromisy mezi tím, co je pro cestující nejlepší, co kraj zvládne zaplatit, co je smluvně možné a vymahatelné a co dopravce zvládne technologicky.
KORID tu není od toho, aby vyhověl - ať to stojí, co to stojí - každé jednotlivé připomínce (i když do jízdního řádu jde namalovat leccos - papír snese všechno). A už vůbec tu není od toho, aby lezl do [zadnice] dopravcům, a dělal tak de facto zprostředkovatele neefektivního dojení státních peněz.

Co se týče 6095. Tak buď lžete Vy (potažmo kraj), nebo obchodník KCOD. Někde pravda být musí.
S kým jste to řešil? JB? S ním jsem dohodnutý byl. Pak proběhlo jednání o úroveň výš, které si vysvětlujeme každý jinak. ČD jako že kraj nechce. Já stále tvrdím, že žádná nabídka na vedení Sv vlaků v JŘ od dopravce nepřišla a u konkrétního vlaku z NB do ČL by se kraj nebránil vedení vlaku zadarmo (protože ony náklady jsou již rozpuštěné v jiných kolonkách a podruhé za ten samý vlak kraj platit nebude!)

Jen taková řečnická otázka? Proč to v UNL kraji jde i bez těch Sv jízd
Za Ústecký kraj, ani za KCOD ÚL nemohu mluvit. Za prvé mi ale přijde nefér srovnávat tyto dva kraje, protože ÚK objednává větší procento regionálních vlaků na hlavních tratích, resp. mezi dvěma velkými městy, kde není problém nocovat. Za druhé - pohledem do tabulky 083 - v Poustevně se nocuje? Jestli ano, otázka na dopravce by měla znít: proč to Poustevně jde a např. v Josefáči / Černousích (Višňové) / Jindřichovicích (N. Městě) / B. Potoce to nejde? Za to může hodný ÚK, resp. zlý LbK? Ale, ale...[nene]

Ve vyjádření pana Pospíšila se píše o všem možném (jednání, smlouvy apod.), ale cestující se tam zmiňují málokdy a rozhodně ve vyjádřeních nejsou na prvním místě.....
Pane, já mám zkušenost, že cestující zmiňují ve svých proslovech především ti, kdož honí politické body. A ti mají "lidi" na prvním místě v ústech, leč často je mají ve skutečnosti "kdesi dole v kalhotách"... Já politik nejsem - naše činnost tu je především pro cestující a necítím potřebu toto zmiňovat a zdůrazňovat, protože to považuji za samozřejmé. Je to naše práce.

Jen mluvte, které jste ušetřili, a když to rozšíříte o porovnání se stávajícími řádově stovkami km neproduktivních jízd denně
Ušetřily se Sv jízdy na trati 041, na trati 080 vznikla sice večer, ale zmizela ráno. Na JHŽ je vše součástí poptávky v rámci výběrka a nabídky dopravce (je s podivem, že dva roky dopravce přetahy neřešil a "aféru" dělá až nyní!).
Dále bych prosil o ten seznam stovek kilometrů, protože nad rámec tohoto už mě toho moc nenapadá... nějaké drobné na 035 (?) - jedna navíc zmizí od června odstraněním omezení 26280/81), dále přetah na 030 ze Semil do St. Paky, kde při troše vstřícného jednání* ze strany dopravce by onen přetah nemusel vůbec být!
* My jsme již v minulosti přišli s návrhy jak zefektivnit dopravu pro dopravce úsporou vozidla v regionální dopravě a zjednodušit pro cestující (omezení přestupů). Dopravce nás odkázal do míst, kde bychom jen stěží hledali světlo, protože prostě GŘ O12 (či se to jmenuje) to má vymyšleno podle svého a tak je to správné, protože "my ty lidi vyženeme z vlaků, i kdyby se bránili!" Ale to nemá cenu rozvádět zde - je to off topic

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2480
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 09:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní cisterny do Lípy 116+291+421
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 10:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale výsledek je maximálně ... naštvaný cestující, který nemá na výběr a je nucen třeba v případě cesty Bor-Benešov honit se v Lípě mezi autobusákem a vlakáčem. (Což o to, místní to zvládně, ale přespolní se Vám na takovou službu vykašle...)

Cože? Vám se nelíbí vzájemná poloha krásných nádraží v České Lípě? [blush] To snad ne... [lol]

Tento příspěvek pochopí jen něteří diskutující...
Zdeněk_Šindlauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 17:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak má prosím býti zvýšena rychlost v úseku Křižany - Karlov? S jednou výjimkou tam jsou snad všechny oblouky s polomerem pod 300 m a jezdit tam přesně 60 s brejlovcem bývalo docela vzrůšo. V Ještědském tunelu je v=50, jinak souvisle 60. To se zrychlí jen v tom tunelu z 50 na třeba 55, nebo se snad někde ve zbytku zrychlí na 65? Co kdyby raději zmizela ta hanebná 40 v oblouku na vjezdu do Karlova od Ostašova... Díky, zdravím, ZdŠ
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.232.30
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 17:55:19    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Zdeněk Šindlauer

Rychlost by měla být zvýšena v celém úseku Karlov (mimo) - Křižany (mimo) na 65/70 km/h (V100/V130). Poloměry oblouků jsou zde kolem 240 m.
Od prosince 2014 by měla být na osobní vlaky nasazena pouze vozidla řad 843 a 844, která mohou jezdit podle horních rychlostníků.

Po opravě tohoto úseku bude v hodinovém intervalu z Liberce dosažitelné křižování vlaků v Rynolticích a všechny přestupní vazby v Liberci v uzlu X:30 (od trati 036 od 12/2015). Problémem zůstávají staniční intervaly v Rynolticích, resp. úroveň tamního zabezpečovacího zařízení.

Chybějící přechodnici v Karlově budu opět řešit se SŽDC tento pátek.
Zdeněk_Šindlauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 18:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Blažek: děkuji za rychlou odpověď. Schválně jsem se do té bezpřechodnicové 40 navážel, poněvadž právě úsek od Ostašova (od válečné dálnice) až na křižanský konec stanice Karlov je při dobré geometrii koleje zralý pro 80 km/h. ZdŠ
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.130.99
Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 18:58:57    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Zdeněk Šindlauer: právě úsek od Ostašova (od válečné dálnice) až na křižanský konec stanice Karlov je při dobré geometrii koleje zralý pro 80 km/h

Ano, o to se už nejméně 3 roky snažíme.

Další příležitostí je zvýšit rychlost mezi St. 1 a St. 4 v obvodu ŽST Liberec. Kolejově je možné 60 km/h, ale SZZ návěstí 40 km/h. Ale zde by to byl zřejmě podstatný zásah do SZZ.

Připravovaná modernizace ŽST Česká Lípa obsahuje zvýšení rychlosti Srní/Zákupy - Česká Lípa na 120 km/h (včetně kódování) a Česká Lípa-Holý vrch - Stružnice na 100 km/h.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 13. května 2014 - 22:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad P.Blažek a Otta P. : Díky za korektní odpověď, která leccos naznačuje. Tímto vím kde je zakopaný pes, ovšem tyto detaily si můžeme vyříkat někde " u piva" či soukromě, nikoliv zde na k.repu. Myslím že nikdy není na škodu mít korektní vztahy objednavatel/dopravce, ikdyž logicky nikdy nebudeme mít stejný názor na věc, ale můžeme se na ledasčem domluvit.
Co se týče D.Poustevna - Ano zde nocujeme, má to svá specifika a problémy, ale ty si také můžeme říci jinde než zde. Bohužel všeobecně nocování v místech, kde nemáte "své" ubytovací zařízení je velký problém, ale jak říkám..také klidně někde " u piva".
Všeobeně je více věcí co můžeme někdy probrat, takže se můžeme domluvit. Ono je dobré znát vize a plány objednavatele a již nyní vědět co se tak nějak chystá. Musím říci že u 086 zatím dobře tápu. (Naštěstí změna k 1.6 Liberec a k 5.7. Sebnitz mi dává tolik práce, že na nový GVD až tak nezbývá čas.)
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 14. května 2014 - 11:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přišlo mi emailem...
Takřka dokončená oprava v traťovém úseku Rynoltice - Křižany


Kamery Liberec:
VOZOVNA TRAMVAJÍ LIBEREC
TERMINÁL FÜGNEROVA + ŠALDOVO NÁMĚSTÍ + RYBNÍČEK
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ceskolipak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 1-2012
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 11:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taková náročná oprava a takový předpotopní svršek ??
Hlavně, že Dolní Poustevna má pružné upevnění a nový typ pražců...
vejpravka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.240.175.43
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 14:45:58    Odkaz na tento příspěvek  

Svršek bude zřejmě ten co byl před potopou proto se zdá předpotopní. Ale ten tam nebyl až tak dlouho takže bude celkem v pohodě a asi nemá smysl pro těch pár vlaků na tom kousku budovat nějakej supermoderní svršek. Hlavně že tam bude něco jezdit
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 14. května 2014 - 15:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dolní Poustevna L.P. 1990
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 14. května 2014 - 15:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jedna houbařská
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.119.88.149
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 17:11:57    Odkaz na tento příspěvek  

K příspěvku Otto Pospíšil - Úterý, 13. května 2014 - 08:13:25
Ušetřily se Sv jízdy na trati 041, na trati 080 vznikla sice večer, ale zmizela ráno. Na JHŽ je vše součástí poptávky v rámci výběrka a nabídky dopravce (je s podivem, že dva roky dopravce přetahy neřešil a "aféru" dělá až nyní!).
Dále bych prosil o ten seznam stovek kilometrů, protože nad rámec tohoto už mě toho moc nenapadá... nějaké drobné na 035 (?) - jedna navíc zmizí od června odstraněním omezení 26280/81), dále přetah na 030 ze Semil do St. Paky, kde při troše vstřícného jednání* ze strany dopravce by onen přetah nemusel vůbec být!


Některé příklady soupravových vlaků:
5490 jede v 6 a 28.X.
5491 jede v X
6091 jede v X
6095 jede v 5, 6 a + do 25.V. a od 19.IX., od 30.V. do 14.IX. jede denně
6390 Liberec – Frýdlant v Čechách: jede v 1 a 29.X., 18.XI., nejede 17.XI., Frýdlant v Čechách – Nové Město pod Smrkem: jede v X
6391 jede v X
6392 jede v X
16290 jede v 6/7, 7/1 a 28./29.X., 17./18.XI.
16291 Liberec – Smržovka: jede v X, Smržovka – Tanvald: jede v 2 – 5 do 24.X., od 30.X. jede v X
16292 nejede v 6/7, 7/1 a 28./29.X., 17./18.XI.
16293 jede v 6 a 28.X.
16390 jede v 6 a 28.X.
16391 jede v 6 a 26.X., 16.XI.
16396 Bílý Potok pod Smrkem nz – Raspenava: jede v X, Raspenava – Frýdlant v Čechách: jede v 1 – 4, nejede 27., 28.X., 17.XI.
16397 jede v X, 6 a 28.X.
16398 jede v X, 6 a 26.X., 16.XI., nejede 5.VII.
16399 Frýdlant v Čechách – Raspenava: jede v X, 7 a 17.XI., Raspenava – Bílý Potok pod Smrkem nz: jede denně
21826 jede v +
21830 jede v 5 a 27.X
26290 jede v 6 a + do 28.X.
26291 jede v X
26292 jede v X, nejede 30.VI. – 29.VIII.
26293 jede v X
26294 jede denně
26296 jede v X
26298 jede v 1 – 4, nejede 27., 28.X., 17.XI.
26390 jede v X

Některé příklady vlaků, které část trasy jedou jako osobní, část jako soupravové:
5483
16250
16261
25454
25462

Pak jsou i případy, kdy některé dny jede osobní vlak, a v jiné dny v týdnu jede ten samý vlak jako soupravový.

Další kapitolou jsou jízdy "spojených" souprav více vlaků, závěsů apod., kdy se přepravuje vozidlo neproduktivně. Takových bychom našli další obrovské množství....

A v autobusové dopravě toho bude také více než dost, ale tam se někdy dopravci podaří z takové jízdy udělat spoj (dá se to trošku sledovat v informacích o změnách busových JŘ)...

Kompletní výpis všech těchto případů by zabral celkem dost času a místa tady v diskusi, to už nechám na odbornících z KORIDu, ať si to zpracují sami...
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 14. května 2014 - 17:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se ještě jezdilo s normalizovanými tabulkami.
Č.Lípa 10.6.08
kaer_morhen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 1-2012
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 18:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marian_P: paráda, to byly časy. Tři obsazené koleje....to je dnes už nemožné....
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 19:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taková náročná oprava a takový předpotopní svršek ??
Žejo, měli tam na stopadesáti metrech udělat třeba pevnou jízdní dráhu...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 19:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

qwe:
Takže děkuji za seznam, který převážně zahrnuje Jizerskohorskou železnici (vysvětlováno*) a to, co jsem již psal. Ale samozřejmě situace neznalý člověk by nyní mohl soudit, že přetahů je strašná spousta a za všechny může KORID. Což bylo asi účelem výše uvedeného příspěvku...
* A to jsme ještě dopravci od části přetahů pomohli (na tratích 038 a 039) doobjednáním jízdy vlaku. Ale to jsme taky blbci, protože jsou i případy, kdy některé dny jede osobní vlak, a v jiné dny v týdnu jede ten samý vlak jako soupravový.

Vidím, že se nyní pořádá nějaké mistrovství světa v demagogii... Nu, nehodlám soutěžit, takže si to užijte (hlavně s tanvaldským spolkem "Všechno špatně")...

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Híhou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 9-2008

Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedělní jízdy na Jiříkov
Závory u bordelu
Vedlejší

"Lepší nemít přátele, než nemít názor." [satan] ZNK

[vypravci] My YOUTUBE Channel
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3897
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 06:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Ono to sem nepatří, ale když už jste zase neváhal plivnout jedovatou slinu, tak je nutno vysvětlit další z Vašich četných omylů: ROPID opravdu neobjednává ŽÁDNÝ vlak v úseku Vrané nad Vltavou - Dobříš, natož vlak soupravový.

Ke kauze 086 se raději vyjadřovat nebudu, jen vzpomínám na ta prohlášení některých diskutujících z řad objednatele cca před půl rokem. Ona se nám ta situace vyvinula. No jo, ale je to překvápko, že jo? Koho v Liberci by to tehdy napadlo, že to může takhle dopadnout....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.30.12.28
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 08:03:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ale samozřejmě situace neznalý člověk by nyní mohl soudit, že přetahů je strašná spousta a za všechny může KORID. Což bylo asi účelem výše uvedeného příspěvku...
Účelem bylo, že přetahů je spousta. Kdo za ně může, to se neodvažuji posoudit. Ale asi to bude někdo z těch, kteří se podílejí na organizaci dopravy (tj. buď dopravce, anebo ti, kteří zpracovávali zadání VŘ a smlouvy s dopravci), pravděpodobně bude mít každý svůj díl "viny".
V době, kdy objednatel a dopravce zcela dobře nespolupracují, může tohle být jeden z důsledků, ale to je jen moje dedukce, mohu se mýlit...
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 16. května 2014 - 20:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase začíná pršet, tak připomínka na odklony před 12 lety. 36087, poslední odklon dne 2.10.2002, 753 006,750 336 a 742 057 Pk vjíždí do Ebersbachu. Foto Albrecht Fabian.
Híhou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 16. května 2014 - 21:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera v Brništi R 1162 kříž s nějakou 742+730 se sypáky a obytňákem. Že by do Rynoltic?

"Lepší nemít přátele, než nemít názor." [satan] ZNK

[vypravci] My YOUTUBE Channel
Lípák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 16. května 2014 - 22:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Híhou: Asi určitě, včera toho směr Jablonné jelo podstatně víc a vše po Žízníkovské spojce... Jak jsi zde zmínil, tak TSS s 742 + 730 a sypákama štěrku z Košťálova, pak jela z Liberce podbíječka ASP firmy SOŽ a pak ještě AWT se štěrkem ze Žďárce u Skutče s 2x 740 + 21 Choperů, AWT se pak ještě mělo vracet s 2x 740 a várkou sypáků a choperů, které tam už jeli ve svátek 8.5. a též po spojce
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 16. května 2014 - 23:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A Dnes tam jela ještě 740.508.Jinak zítra by se měla TSS přesunout někam k Týništi n.O
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3477
Registrován: 7-2004

Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 15:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na rozlučku již historické fotky dvou již nuceně odstavených děčínských strojů 742, které již pod vlajkou ČD nejspíše nikdy nevyjedou.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3478
Registrován: 7-2004

Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 15:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady ještě jízdenka z minulého víkendu do Löbau a zpět.

753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3479
Registrován: 7-2004

Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 15:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a když už jsme u těch jízdenek, tak něco z ne/dávné historie z výběžku, možná už si ani někteří tyto jízdenky nevybaví, dneska v době moderních jízdenek, které Vám po půl roce zmizí se už nic nezachová.



Lípák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 20:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: A co pojede jako náhrada když něco zdechne? 754? Bangle byli universální (742 + 2x 010 za soupravy na osobáku nebo 742 + 2x nebo 3x 054 nebo klasa za rychlík) ale 754 na osobáku až něco zdechne chci vidět, ne že by nejezdili někdy na osobáku, ale třeba až něco zdechne na Jedlovou, tak by se to tam třeba objelilo [biggrin]... To asi jednoho brejlovce v Lípě když něco chcípne mít nebudou jako měli bangli co?

Když si vzpomenu jak cca před půl rokem pochcípali Katry a vyjeli všechny děčínské bangle 035, 059 a 074, tak jsem zvědav co vše vyšlou až se něco takového opět přihodí...

(Příspěvek byl editován uživatelem Lípák.)
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3480
Registrován: 7-2004

Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 21:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Lípák: No buď 814 a nebo autobus. Na 754 nemá plno strojvedoucích "papíry". Ono je to jedno, se zrušením 742 se zrušily i všechny naše 010.
Matijak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 3-2011

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 00:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda jich, zvlášť 035 byla aspoň pro mě fotogenická... [sad]
753006: Nemá snad dost lidí v Dc papíry na 754? V Lípě to asi nemá nikdo, možná pár lidí, co na nich jezdili jinde...

Brejlovce [fotic]

Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 08:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lípák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 09:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co vím, tak pod Dc maj papíry na 754 snad všichni, ale pod Lípou snad jen pár... A u Liberce nevím jak to maj, ale jelikož jeden čas jezdila 754 na rychlíkách, tak je tam asi mají, tam ale aspoň maj tu 750 118, na kterou maj papíry všichni

Jo takže když něco zdechne, tak radši než sehnat náhradní soupravu, tak bude jezdit autobus, to je skvělý

A 035 byla snad nejhezčí bangle v okolí, když jezdila v Lípě na záloze, to byla nádherná leštěnka[happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Lípák.)
Vlak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 6-2011
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 09:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S 742.035 jsem se potkal jen jednou, a patrně asi i naposled - 3.5.2014 by totiž měl být zároveň poslední den jejího nasazení.
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 10:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to aktuálně vypadá s vývojem situace Sebnitz-Poustevna?
Dre
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 10:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lípák-jenže 0.118 je v návrhu na zrušení takže se do provozu nedostane ;-) pokad nepříde nějaká změna z ředitelství
Matijak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 3-2011

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 11:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dre: Holt je zeshora snaha 118 zrušit, přitom je to plně provozní spolehlivá mašina, stejně jako 035 a 074... Prý by měla do Lbc místo ní přijít ta trutnovská 048, kvůli tomu dostala i ty pluhy.

Brejlovce [fotic]

Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2488
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 11:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U 074 bych třeba to zrušení čekal,když už chvíli stála pro závadu.

Beztak,když je nějaká neschopnost,tak se ve většině případů vlak odřekne a nejede nic.No a pak se holt do oběhu hodí co bude po ruce,bude-li co.
Matijak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 3-2011

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 11:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A z toho pak jsou ty náhrady 814, což je na rychlík trochu málo... [sad]
Škoda že ty děčínské 754 jezdí tak málo, aspoň by bylo co fotit (jasně, že to je šotohledisko) a byla by to důstojná náhrada, zvlášť s vozy 054 (kultura cestování), případně náhodou B(d)t...

Brejlovce [fotic]

Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 11:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad papíry na 754. V Děčíně už tolik pamětníků této řady není a v Lípě snad mimo 2 lidí taky nikdo, což je logické, tato řada přes Lípu nejezdila.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3482
Registrován: 7-2004

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 14:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se 750 118 už nepočítejte, má darovat motor nějaké 754 (snad 042 či tak nějak), všechny 750 se bohužel zruší (škoda té krasavice 346).

Zruší se i všechny 749 a 742[ko]

No můžeme zkusit vyslat s vozy 054 třeba 714 013 nebo 027, otázka kam by dojely.

Co se týče 754. V PJ Liberec je umí všichni, tam je to na R bez problémů. V Děčíně to všichni co jezdí na Jablonné umí, problém může nastat u pár leťáků (ale spíš jedinci). V ČL to umí všichni co jezdí na Kolín, Ti co jezdí na Jedlovou a Prty tak tam to zase většina neumí, leťáci tak půl na půl. V Rumburku to umí všichni co jezdí na Kolín i na Desirech, naopak většina Pesařů to neumí, leťáci až na vyjímku všichni umí.
Lípák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 15:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jestli bude 754 1x v Liberci a ty 2 v Děčíně, tak by to jako záloha mohla stačit, ale furt si říkám, že jedna by se šikla i do Lípy, tam přeci jen byla i Bangle a v případě nějaké mimořádnosti vyrazila na trať a bylo to...
No ty 714 by asi moc daleko nedojeli [happy]
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3483
Registrován: 7-2004

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 15:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Lípák: Ač je to proti šotoušskému přesvědčení, praktičtější bude v Lípě schovat jednu 814, přece jen může všude a všici na ní umí a ten R odveze taky.
Liadem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 16:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Horní Růžodol.Maká se i o nedělích [happy]