K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 22. 08. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 22. 08. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 00:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kde vidíte problém? Do lomu Zárubka vede vlečka na širé trati, do Šubířova taky (navíc vylepšené D3, což má jistá omezení). Pak je Košťálov solidně zapojený i v současnosti (víc kameniva jak z Tłumaczowa se nejspíš po železnici odvážet nebude). Ve stanici se nekřižuje každou půlhodinu, stačí přivézt prázdný vlak a zmizet na vlečku; s plnými vozy naopak [wink]. Případné příjezdy větších počtů vlaků než je lom schopen odbavit, by však bylo nutné korigovat odstavením ve vhodné nácestné stanici.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3950
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 06:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmajchl: Ono otázka zní, kdeže se bude vyskytovat ta nejbližší "vhodná nácestná stanice". V zájmu výše diskutované ekonomiky a efektivity bývá při různých revitalizacích, modernizacích či rekonstrukcích ořezávána každá stanice prakticky na krev. Když to jen trošičku přeženu, tak na vedlejších tratích ve smyslu: křižuje se tam pravidelně? ... pak tam dáme dvě koleje ... nekřižuje se tam pravidelně? ... pak přece stačí kolej jedna. A až se podobně upraví všechny tratě v okolí, pak ona "vhodná nácestná stanice" může být sakra daleko....

Ale ono nejde jen o vedlejší tratě. I na hlavních dvoukolejkách se osekává velmi intenzivně. Když se vrátím k labské pravobřežce (ale je to vidět i na koridorech), tak pro většinu stanic je velkým úspěchem, když se podaří obhájit obě předjízdné koleje. Když si člověk uvědomí, kolik kolejí tam dnes je používáno pro dlouhodobější odstavy nákladních souprav (tím nemám na mysli nějaké dlouhodobé odstavování téměř nepojízdného šrotu, ale soupravy, pro něž zrovna aktuálně není využití, např. pro Škoda Auto, TPCA, Metrans, ale i jiné přepravce), tak si člověk říká, kam to do budoucna dají? SŽDC (v souladu s MD a Jaspers) k tomu říká, že oni tady nejsou od toho, aby takové problémy řešily. To ať si vyřeší dopravci, popř. přepravci. Ti ale nemají mnoho důvodů, proč by to dělali. A přece jen to nejsou PIKO-vláčky, ty se dají při nedostatku kolejí vyndat a položit na koberec vedle. Tohle tady jaksi nejde....

Dovolím si takovou malou (byť pro většinu lidí dnes naprosto nepochopitelnou) predikci: Jednou převezme obsluhu Škodovky někdo jiný, než ČDC. Ten logicky přestane používat k odkládání prázdných (ale i plných) autovozů ranžír v Nymburce (což už je samo o sobě docela úchylárna - technicky nejlépe vybavené seřaďovací nádraží s největší kapacitou spádoviště v republice je převážně využíváno jako skladiště autovozů, které tam zabírají většinu kolejí ... ale zase je díky tomu zaměstnanost na jiných ranžírech v republice s všemi doprovodnými ekonomickými dopady ... takže ono možná i ČDC jezdící pro Škodovku časem vyhodnotí, že by se to dalo dělat i "jinak", především ve vazbě na hospodářské výsledky firmy). Pak se zjistí, že není kam odstavovat tyhle soupravy, které v logistickém procesu musí vyčkat na ten "just-in-time" okamžik (někdy pár hodin, jindy pár dní). Stanice, které k tomu jsou využívány dnes, budou různými modernizacemi zredukovány, příslušné koleje budou chybět. Škoda Auto začne mít problém a udeří na stát - přestává nám fungovat logistika, dělejte s tím něco. Už vidím, jak stát tomuhle strategickému zaměstnavateli a plátci daní řekne, že ho to nezajímá, ať si postaví svoje odkladiště vagónů. Možná se pak dozví, že Rumunsko (nebo brzo Ukrajina) jsou přece taky příhodné země pro výrobu automobilů. A stát hbitě bude stavět nějaké velké kolejiště pro nákladní (auto)vagónky, efektivita neefektivita. Tak trošku mě napadá "nechci slevu zadarmo"[biggrin]

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 09:16:45    Odkaz na tento příspěvek  

V tom Košťálově by žádná výměna nepřibila, pouze by jedna ubyla.
Stačí zrušit elektricky ovládanou 5 výměnu z první koleje na vlečku. Přesunout výměnu 101 na stávající 3 manipulační kolej a propojit s bývalou 3 dopravní kolejí která zde stále existuje bez napojení a změnit ji na 3 manipulační kolej. Zbytek stávající 3 manipulační koleje u nakladiště vrátit zpět na 5 manipulační kolej. Za vyjmuté výměny vložit kolej. Zrušit šturc u vlečkového odvratu. Doplnit cca 50 m koleje od obnovené 3 manipulační koleje ke stávajícímu odvratu vlečky. Otázkou je, zda by nemuselo dojít k posunutí o několik centimetrů výstražníků s blikači a závorou z důvodů průjezdného profilu ve směru na Lomnici. Je jasné, že přejezd by byl opět dvojkolejný. Otázkou je zabezpečení přejezdu, ale i to je řešitelné i na dálkovině. Ještě by se musela pravděpodobně dosadit jedena výkolejka před zaústěním vlečky do kolejí SŽDC.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8247
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 11:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mirek55 - to by bylo asi nejlepší řešení, v podstatě návrat do stavu před úpravou, tedy co do kolejiště.

Otázkou je, zda by nemuselo dojít k posunutí o několik centimetrů výstražníků s blikači a závorou z důvodů průjezdného profilu ve směru na Lomnici.

Jo, to by muselo.


Pokud se cyklista v provozu chová asertivně, je to většinou kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
10 let na K-reportu
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 12:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jen pro doplnění jedno mobilní foto stavu před modernizací ještě s křížem. [happy]


Mirek55: také naprostý souhlas. Jak píše Janatak, v podstatě původní stav bez kříže.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 14:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek55: V tom Košťálově by žádná výměna nepřibila, pouze by jedna ubyla. Stačí zrušit elektricky ovládanou 5 výměnu z první koleje na vlečku.

Ta ale není elektricky ovládaná [nene]

Ve vašem nápadu vidím jeden zásadní problém. Pokud byste 3. staniční kolej udělal jako dopravní, bude to znamenat 2-3 vexle s elmot. přestavníky navíc, dvě odjezdová návěstidla navíc atd. (to všechno musíte zapojit do SZZ a nedoplatíte se)
Pokud byste 3. staniční kolej udělal jako manipulační, tak upozorňuji, že na takovou kolej nemůže vlak vjet a ani z ní nemůže odjet. Takže při příjezdu vlaku z tratě by stejně musel vjet na jednu z dopravních kolejí, pak by musel být posunem přestaven na 3. kolej a z ní by pak mohl jet na vlečku. (v opačném směru analogicky)

-aa-: Ono otázka zní, kdeže se bude vyskytovat ta nejbližší "vhodná nácestná stanice".

Obecně vzato s vámi souhlasím, ale tady jsou snad Semily a Stará Paka celkem jasné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jis.)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 15:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechystá se nějaká modernizace přejezdu u nádraží ve Dvoře Králové? Asi by to znamenalo i přenastavení vlečky, ale současný stav není zrovna udržitelný.
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 15:57:26    Odkaz na tento příspěvek  

Jis - Zásadní problém je, že jste mne asi nepochopil. Proč by měla být 3 kolej dopravní, nic takového neuvádím, stala by se manipulační. I z manipulační se nechá odjet na vlečku. Z první dopravní koleje by se odjíždělo ručně ovládanou výměnou č.2 na kolej 3 manipulační (stávající stav). Přenesená (navrácená) výměna (to, že se tam hodí právě ta 101 je náhoda) by ji dále dělila na pokračování po třetí koleji manipulační (je stále položená jen absentuje ta výměna) směrem k vlečce, nebo na pátou kolej manipulační (stávající třetí kolej manipulační, dříve pátá). Nejsou potřeba žádné el. přestavníky ani odjezdová návěstidla. Žádné peníze do SZZ. Nevím proč zde píšete o tak jasných věcech jako je příjezd a odjez ze stanice (výhybny) pouze po dopravní koleji. Pátá výměna je ovládána ručně, pouze musí být uvolněn z EZ stojanu klíč (elektromagnet) s patřičnými závislostmi. Ten by se zrušil protože by ty dvě výměny (5 a 101) neexistovaly. Nikde nepíši o elektromotorickém přestavníku. Možná jsem to napsal pro laika nesrozumitelně.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9587
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 15:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Blažek:
Rád bych věřil, že jsme se podobnou cestou zvyšování rychlosti (namísto budování zbytečných výhyben) vydali i na trati 087.
Zdá se, že ano.[ok]

-aa-:
Zdá se, že už jsi pronikl do tajů ekonomických hodnocení.[ok]

Zrovna nedávno jsem si říkal, že by bylo možná lepší, kdyby těch dotací nebylo.
To mě napadlo už před několika lety.[biggrin]
Na druhou stranu si říkám, že investice do modernizace infrastruktury skutečně nemají mít cíl lepit problémy údržby. Problém je, že není alokován dostatek (národních) peněz na tu údržbu.

David:
Také mi přijde zvlášní, že např. efektivita vyšla na koridor Plzeň - Cheb nebo na drátizaci Velenic/Znojma atd.
Záleží, co si kdo dovolí kam nalhat a kdo a kdy na to přijde nebo nepřijde.

Pinec:
Nj, ale to by někdo musel umět garantovat, že by ty částky na údržbu dal (a že to na takto dlouhých úsecích nejsou částky ani zdaleka zanedbatelné). Pominu-li nejnovější kauzu se "70" Nymburk - Lysá, tak se tu dlouhodobě udržují stejné parametry za velmi velmi mrzký peníz.

ad Košťálov:
V zaústění vlečky a její obsluze skutečně nevidím žádný problém.[nene] Ve stanici se pravidelně nekřižuje, takže lze v případě potřeby využít na objetí 2. kolej.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 16:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mirek55: Možná jsem to napsal pro laika nesrozumitelně.

To si laskavě odpusťte! Omlouvat vlastní blbost "přílišnou odborností"... [crazy]

Já za elektricky ovládanou výhybku považuji výhybku s elektromotorickým přestavníkem. Nemůžu za to, že vy tak říkáte všemu, co má EZ.

A teď mi vysvětlete, v čem je vaše řešení lepší. Dnes můžete na vlečku odjet přímo z dopravní koleje (1. i 2.). Podle vašeho řešení by bylo nutné nejprve posunem přejet na 3. kolej a až pak na vlečku.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4448
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 17:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic - v procesu je studie na zlepšení parametrů Jaroměř - St.Paka, kde se také variantně uvažuje se zavedením osobky na vlečku ve Dvoře. Ale to je tam spíš jen tak pro zpestření. Jinak půjde o klasickou investičně-údržbovou akci. Nevím, co je konkrétně za problém s dotyčným přejezdem, ale v případě realizace by na něj taky určitě došlo.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4449
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 17:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke Košťálovu - ten melafýr se předpokládám používá pouze do podkladních vrstev?
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 17:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainspot: Sundavat závory, když 810 je v Třemešné mi přijde parametrově tak na koridor Praha - Pardubice. Krom toho lidský faktor může selhat.
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 5-2013
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 17:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainspot
Košťálov má osvědčení jen pro frakci 32/63, tedy do kolejového lože. Na frakci 0/32 pro podkladní vrstvy nikoliv.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 12. srpna 2014 - 21:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes kolem 20 hod byla provedena přístavba 6x vozů Eanos do žst Sadová v čele Mn byl buchar 742 077[ok]
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4450
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 08:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F. - aha, jsem to vždycky bral spíš jen jako silničářský materiál. Tím spíš by tu vlečku mohli oživit. I když je otázka, jestli ten šturc v lomu vůbec umožňuje naložení delší soupravy.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8248
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 11:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainspot - delší soupravy nejsou zase takovej problém, pokud si pamatuju, tam se to strkalo nějak po částech od předávacího kolejiště před lomem tak, aby se to pod ten výsypník vešlo. A to je další věc, přepravník kamene od drtičky k vlečce je dávno minulost, čili znovuzporovoznění vlečky by znamenalo výstavbu infrastruktury pro přepravu kamene do vagónů.



Pokud se cyklista v provozu chová asertivně, je to většinou kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
10 let na K-reportu
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4451
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 14:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem právě myslel, že by byl problém - nakládka vagonů nakladačem ze skládky. Na to tam zřejmě prostor není. A výstavba násypky s dopravníky je samozřejmě už větší investicí, která by byla obhajitelná asi jen skutečně pravidelnou nakládkou.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16505
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 17:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak AWT 2*740 právě dojelo do MB se šterkem od Košťálova

šel jsem kolem[wink]
BnJiz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 19:15:38    Odkaz na tento příspěvek  

Janatak - koukám že ta vlečka je domršená na obou koncích. Tu druhou kolej vytrhali, takže v lomu už nejde prohazovat vozy pro nakládku.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8251
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 19:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BnJiz - pozor, to co pokládáš za druhou kolej, je ve skutečnosti pravděpodobně jedna z výhybek z košťálovské stanice po redukci kolejiště. V lomu byla vždy jen jedna kolej.

Pokud se cyklista v provozu chová asertivně, je to většinou kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
10 let na K-reportu
BnJiz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 20:00:56    Odkaz na tento příspěvek  

ale na tvý poslední fotce to vypadá jako by vpravo kdysi byla ještě jedna kolej.
Takže vždy jen jedna ? Ta budova s násypkama je dost krátká, kolik vozů tam vlezlo ?
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 20:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Mn83450/1 742 065+9 vozů[ok]!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8253
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 20:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta budova, co je na tý fotce, ta malá vedle tý vysoký, to bylo takový malý depo pro lokomotivu, co to tu obsluhovala (řada 716), v ní kolej končí. Ta vysoká, to je zřejmě drtička, to si ale nejsu jistej. Pásový přepravník s výsypníkem na vagony vedl právě vpravo od koleje a vlastní výsypníky byly cca 100 m od vrat...ostatně koukni na ortofoto z roku 2003, tam je to jakžtakž patrné: http://www.mapy.cz/letecka-2003?mereni-vzdalenosti&x=15.3873498&y =50.5667206&z=16&rm=9inpZx-5vbQjfiy

Ale i tak tam moc vagonů (Faccs a Faccpp) nevešlo, muselo se po částech sunout z předávacího kolejiště u zadních závor a případně i pracovat s kolejištěm v Košťálově. Ale já pamatuju právě to předávací kolejiště narvané...to bylo kolem let 1990-94...

Pokud se cyklista v provozu chová asertivně, je to většinou kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
10 let na K-reportu
de-žo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 13. srpna 2014 - 23:13:32    Odkaz na tento příspěvek  

Vozy se rovnali ve stanici. 716 toho z jámy moc neutáhla, skončila v Jaroměři v muzeu. Je neprovozní.
žo- de
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.61.48.251
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2014 - 00:04:27    Odkaz na tento příspěvek  

Jaroměř asi [nene]. Skončila za hranicemi.
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2014 - 17:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Os 5411/5416 nasazena 840.016
Dokumentačně z Turnova

"Šel jsem náhodou kolem..." [wink]
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2014 - 20:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě probíhá odvoz ložených vozů ze Sadové[wink]
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16511
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2014 - 22:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaké pak mají letos čísla Mn vlaků Jaroměr-Trutnov a zpět?
a v jakých cca časech teďka jezdí?

a nejčastěji nasazované jsou? stále 2*750?nebo 742?nebo baťoh 2*742?
děkuji

šel jsem kolem[wink]
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2821
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2014 - 22:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se 750 213 + nějaká modrá 750 v 11:30 v České Skalici směrem na Jaroměř a měli tak 20 vozů
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16512
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2014 - 22:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a pod jakým číslem jezdí?

šel jsem kolem[wink]
Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2014 - 22:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb:
Pořád stejné, čísla (83371+70) i časy (s jistým rozptylem [wink])
Tento týden brejlovci, ale čísla nevím. Občas 742, batohy snad už ne.
Tento týden byl celkem produktivní, třeba dnes jely večer do HK dva vlaky zátěže se sólo 742 (dřevo, cibule a další od Trutnova v prvním; wapky ze Dvora a něco dalšího v druhém).
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16513
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2014 - 23:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[ok][wink]

šel jsem kolem[wink]
Honza_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 15. srpna 2014 - 09:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sag: zelená 213 je tedy otočena směrem k Jaroměři?
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2823
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 15. srpna 2014 - 10:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_j : včera byla
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Pátek, 15. srpna 2014 - 11:59:42    Odkaz na tento příspěvek  

Jis - je to na dlouhé vysvětlování.

1) Máte pravdu v tom, že se dnes teoreticky nechá na vlečku vjet posunem z první i druhé dopravní koleje. To jsou asi tak všechny výhody. Totéž ale platí při posunu přes zhlaví Packé, pouze je tam úvrať.

2) Bohužel další závislosti EZ klíč od 101, dva zámky na páté , k tomu závislost přejezdu a postavení posunové cesty. Pak všechno dát zpátky, aby se uvolnil přejezd. Další EZ dvě výkolejky a přitom ty vzdálenosti a všechno oběhat....je skutečně lahůdka. To je také jeden z důvodů proč se tam nikomu nechce tímto způsobem zajíždět. Posun lze zahájit až po projetí vlaku směrem na Paku nebo Semily. Při jízdě odjezdu osobáku na Semily na to je teoreticky 19 min., prakticky méně. Při jízdě rychlíků je to lepší, teoreticky 35 min.. Při jízdě R nebo Os na Starou Paku na to je teoretiky 30 min..
Nevím, jak se budou tvářit řidiči u frekventovaného přejezdu. Jen při jízdě osobního vlaku od Staré Paky stává kolona až pod křižovatku na Semily. Při nepravidelném křižování je to i mnohem dále a z druhé strany směrem k Lomnici nad silniční zatáčku (vracečku).
Další omezení je v pondělí a čtvrtek Mn, který musí v Košťálově křižovat a k tomu v pracovní dny jeden soupravový vlak. Tím je dáno vyčkávání vlaku ve Staré Pace, nebo Semilech, kde pro něho v pondělí a čtvrtek nemusí být volná kolej. Tím se tyto dny možnost snižuje.
Jedna možnost mezi 8 až 9 a to se již cpe od Semil Mn. Nechá se teoreticky vjet, nebo odjet, nebo vjet o odjet ale již jen na Paku, žádné zdržování, či manipulace na vlečce.
Další možnost mezi 11 až 14 hodinou kdy se nechá vjet i odjet, ale žádné dlouhé zdržování na vlečce.
Není problém odpoledne s odjezdem ze Staré Paky v 15:50 od Semil 16:50 (pokud by se neuklidil jeden z nákladů na manipulační kolej, nebo na obsazenou, jsou tam pouze 3 dopravní), či později do dopoledních hodin následujícího dne kdy musí být do 7:00 v Pace nebo 7:10 v Semilech, případně zamknut na vlečce z důvodů pravidelného křižování.

3) O co jednodušší je přijet kteroukoli dopravní (zpravidla druhou). Zažádat o posun, vít z EZ klíč od výkolejky, následně odemknout opět dva zámky na druhé výměně, posunout oddíl na 3Mk vrátit výměnu do základu, zamknout, nahodit výkolejku, uzamknout a vrátit klíč do EZ. Otázka podstatně kratší (do 10 min.) a po dopravních se nechá jezdit.

4) pokud by se posunovalo z 3Mk na vlečku, lze zabezpečit přejezd pomocí osoby s praporkem. Je to tak i jinde a předpis to dovoluje.

5) Poznámka:
Může kdokoli oprávněně namítnout, že vlak může být vypraven ze stanice, ale není mu povolen vjezd do následující stanice kde probíhá posun, dokud nebude posun ukončen a tím se prodlouží mnou zmiňované časy a má pravdu.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16514
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 15. srpna 2014 - 19:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad k Mn na trati 032
Takže ráno když jede z Trutnova do Jaroměře, tak nese číslo 83370?
Z Jaroměře 83371

A tedy první číslo když jede k ránu z Jaroměře do Trutnova?
a cca teďka večer co jezdí z Trutnova do Jaroměře, tak nese jaké číslo?
děkuji moc

A kdopak to dneska fotil a naháněl Mn 83370?

šel jsem kolem[wink]
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8644
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 15. srpna 2014 - 21:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ta budova v Košťálovském lomu je třídička. Drtička je vlevo nad ní. Pod třídičkou jsou boxy na jednotlivé frakce kameniva. Kámen se ze slojí přiváží na dumprech.
Vlečka je mrtvá, a už ji nikdo neobnoví. To už je jasno několik let.
Jinak taková projížďka v patrech s vlečkou plnou lomáku je opravdu zážitek.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pátek, 15. srpna 2014 - 21:41:28    Odkaz na tento příspěvek  

Trutnov-Jaroměř 83371
Jaroměř-Trutnov 83370
večer jezdí z Trutnova středu prázdné Wapy 53680
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Sobota, 16. srpna 2014 - 06:35:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ty prázdné wapy - co, prosím, znamená večer? = v kolik to obvykle odjíždí z Trutnova?
Janovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.6
Odesláno Sobota, 16. srpna 2014 - 08:39:24    Odkaz na tento příspěvek  

J. Rosa: Cca ve 21.30-22.00
Kapitán_stejskal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 16. srpna 2014 - 12:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mirek55: Nevěšte nám tady bulíky na nos jak jednoduchý posun z dopravní koleje přes zhlaví na vlečku je pomalejší než dvojitý posun přes záhlaví z dopravní koleje na manipulační (a pak ještě z té manipulační na vlečku). V jakémkoliv případě jsou to dvě změny směru jízdy navíc a k tomu na manipulační koleji to nemůžete nechat moc dlouho stát, jelikož Vám souprava blokuje přístup na nástupiště.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4452
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 16. srpna 2014 - 22:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1 - jak dlouho je vlečka "mrtvá"? Předpokládám, že minimálně ještě během přestavby Košťálova mrtvá nebyla, když jí znovu zapojili...
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2263
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 16. srpna 2014 - 23:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že už v té době mrtvá byla ...

Z nejhoršího jsme uvnitř!
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Neděle, 17. srpna 2014 - 09:23:42    Odkaz na tento příspěvek  

Kapitán_stejskal
Jaké Bulíky?
Víte jaké jsou v Košťálově nyní při odjezdu na vlečku či návratu závislosti? Až to budete vědět, (seznámíte se se skutečnostmi) změníte názor o čase posunu a uvolnění dopravních kolejí. A o to jde, nejen o posun na vlečku ale i o dlouhém blokování frekventovaného silničního přejezdu v případě stávajícího odjezdu na vlečku / z vlečky.
Závěrem: Stávající posun na 3Mk je rychlejší než posun na vlečku.

Jaký dvojí posun? Jaké dvě změny jízdy?
Pokud přijede souprava od Semil (dnes častější) tak je to jedna změna směru jízdy sunutím jak na vlečku tak na 3Mk. Pokud přijede souprava od Paky lze teoreticky na vlečku jet přímo a objet na předávacích kolejích. Z důvodů, obsazenosti předávacích kolejí nebo délky soupravy muselo se zpravidla na vlčku sunout a tím se muselo nejdříve na dopravních kolejích objet (dvakrát změna směru hnacího vozidla).
Například páteční souprava by se taktéž musela z důvodů délky na vlečku sunout. Nebo rozdělit a druhý díl na vlečku v každém případě sunout. (Přijela od Semil).
Tak zde zbytečně nemaťte když neznáte situaci.

V současné době v Košťálově při nakládce stojí souprava takřka celý den (jako například v pátek).
Taktéž dochází k dělení soupravy při nakládce před příjezdem osobního vlaku a to případně i po jednom voze. Nakládka zprvu probíhá u staniční budovy, ostatní plocha je zaplněna lomovým kamenem). Postupně zasunují soupravu ke šturcu stávající 3Mk. Po naplnění sedmi vozů musí v současné době vyjet celá souprava do dopravních kolejí, odložit naplněné vozy, zasunout na 3Mk prázdné k plnění (zpravidla zbytek prázdné soupravy). Většinou se ale vrátí na Dk pro naplněné vozy, vrátí je na 3Mk
a spojí celou soupravu. Tím uvolní obě dopravní koleje pro časté "mimořádné" křižování pravidelných vlaků.
Abych nebyl napaden, před příjezdem osobního vlaku opět posunový díl rozdělí u přechodů pro umožnění nástupu a výstupu cestujících.
Pokud by existovala výměna mezi bývalou třetí a pátou kolejí nebylo by nutné dnes vždy vjíždět se sedmi naplněnými vozy do dopravních kolejí, ale odložit je na vedlejší manipulační kolej. Být tak zvaně uzamčen na manipulačních kolejích.
Právě v pátek probíhala takřka celý den nakládka kamení na stávající 3Mk na nakladišti u skladu.
Další komplikací byla souběžná nakládka dříví na 3Mk na nakladišti při Packém zhlaví. Z toho důvodu docházelo k manipulaci i s těmito vozy.
Stávající stav v Košťálově je nevyhovující. Sklady uhlí (na rampě) raději volí dovoz uhlí velkokapacitními nákladními auty, jelikož jim byla takřka znemožněna vykládka z manipulační koleje přímo u skladiště.
Alespoň jedna dobrá zpráva. Z důvodů časté nakládky štěrků zvažuje firma EUROVIA zřídit nakládku na své vlečce. Zatím není známo jakou formou. Vypadá to na způsob nakládky jako na nádraží.
Kapitán_stejskal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 17. srpna 2014 - 10:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste fakt boží.
var.1 Přijedu ze Semil, sunu na vlečku, fertig. (Navíc nezávislé na nakládce dřeva na 3.koleji.)
var. 2 Přijedu ze Semil, sunu na semilské záhlaví, posunem jedu na 3. kolej (1.změna směru navíc), sunu na vlečku (2.změna směru navíc). (A to nepočítám to blbnutí s rozpojováním a spojováním, které sám po upozornění zmiňujete.)
Závislosti při posunu přes přejezd jsou stále stejné, nemůžete srovnávat stavy s různým zab. zař. Blokování přejezdu je jasné, u varianty 2 nastává ale vícekrát.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 17. srpna 2014 - 10:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapitán stejskal: var. 2 Přijedu ze Semil, sunu na semilské záhlaví
A proč zbytečně sunete na semilské záhlaví, když tam ve variantě Mirka55 nebude ani jedna spojka na vlečku? Ve variantě Mirka55 je vlečka vlastně pokračováním 3.Mk odbočující na packém zhlaví. Takže přijedete od Semil, popojedete na packé záhlaví a pouze sunete po 3.Mk na vlečku.
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2014 - 08:00:58    Odkaz na tento příspěvek  

Kapitán stejskal:
Nyní jsem pochopil, že jste nepochopil, neb jste vstoupil do problematiky s neznalostí prvopočátků debaty.
Tak ještě jednou zopakuji o co jde a co zde psali i jiní.

1) Zrušit zbytečně jednosměrně pojížděnou výměnu č.5.
Neustále je tvrzeno kolik stojí ročně údržba každé výměny.

2) zachovat napojení vlečky EUROVIE, aniž by se muselo rozšiřovat stávající SZZ dálkoviny.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2014 - 15:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Mn 83450/1 v podání 742+Roos+Daak
Elektrifikace areálu OV HK zdárně pokračuje[jidlo][ok]
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8265
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 19. srpna 2014 - 12:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu Košťálovu, jestli jsem to dobře pochopil, ideální pro obsluhu vlečku při daním provozu na přilehlém úseku tratě 030 by bylo ideální 3. kolej protáhnout skrz přejezd přímo na vlečku včetně spojky na vlastní trať, ovšem chce to investici do dálkoviny, u které je otázka, zda se to vyplatí...?

Pokud se cyklista v provozu chová asertivně, je to většinou kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
10 let na K-reportu
BnJiz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Úterý, 19. srpna 2014 - 12:38:24    Odkaz na tento příspěvek  

Nebo přesněji - byla hodně velká blbost tu 3.kolej na přejezdu vytrhat.

Když tu vlečku stavěli, věděli že by byl nesmysl zapojovat vlečku přímo do traťové koleje.
Ale dnes je doba, kdy platí - čím víc nesmyslů, tím lépe (tedy jenom pro někoho, kdo z toho má, ti druzí ať to zaplatí)
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 19. srpna 2014 - 22:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejelo dneska kolem 5:40 ( +/- 5 minut ) něco od Ostroměře do Hořic na kříž s 5500 ?

Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo... a když né to, tak použij flexu!! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla!

Na K-reportu od 23.ledna 2006
Kapitán_stejskal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 20. srpna 2014 - 19:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pene: Akorát směrem k packému zhlaví může probíhat nakládka (vykládka).
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 20. srpna 2014 - 20:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příští týden z důvodu výluky na 020 pojede Mn CHlumec-HK zpět přes Ostroměř z CHlumce cca 13.30 v HK cca 15.30,takže hurá[fotic]
Dnes se na OV HK začala tahat Cu pavučina[jidlo]a ty Hektoři to je [bomba]
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2014 - 10:45:56    Odkaz na tento příspěvek  

Janatak:
Ne stávající spojka by se komplet zrušila, ušetřila se zbytečně denně jednosměrně pojížděná kolej v trati, zjednodušilo zabezpečení a tím na něm i ušetřilo. Žádná investice do dálkoviny by se nekonala.

Kapitán_stejskal: Je vidět že skutečně neznáte místní situaci.
Nakládka na packém zhlaví může probíhat jako dnes. Když už to někdo tak podělal, vytrhal výměny a zkrátil bývalou 5Mk na place před rampou, kde dříve probíhala nakládka dříví.
Jinak by mohla k potěšení kamioňáků s kládami probíhat na 5Mk na nakladišti u skladu kde by již nebyly hromady kamene a nemusel s návěsem couvat od packého nakladiště (kde se s kamionem neotočí) až ke státní silnici, kde se mohou před rampou otočit, pokud jim tam nikdo nepostaví jiné nákladní auto. Pak couvají až do silnice nebo do přejezdu. A je to tam skutečně přehledné.[angry][uhoh] Když se na nakladiši u skladu otočí Chuchlíkovci s třínápravovým tahačem, a třínápravovým 25 t návěsem (sic ne na poprvé), tak se tam misí otočit i prázdní kládaři.
Košťálov je jeden z mnoha příkladů jak komplikovat nakládky a zbavit se tak na železnici nákladních přeprav.

Ještě nějaký dotaz pane kapitáne?
Zdroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2014 - 13:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To: mirek55
Ne stávající spojka by se komplet zrušila, ušetřila se zbytečně denně jednosměrně pojížděná kolej v trati, zjednodušilo zabezpečení a tím na něm i ušetřilo. Žádná investice do dálkoviny by se nekonala.
Ale změnilo, vypárání EZ 101/5, osazení 2ks výkolejek, z každé strany přejezdu jedna, zřízení EZ pro výkolejky, posunutí závorových stojanů, úprava kolejového obvodu V5/101, zřízení kolejového obvodu přes přejezd (jako u přejezdu K2), odstranění výhybek č. 5 a 101. V neposlední řadě změna software elektronického stavědla v Železném Brodě (změní se přibližovací a předzváněcí doba) a v neposlední řadě to musí někdo naprojektovat, realizovat a přezkoušet. No milión stačit nebude.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2014 - 20:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera na Mn 83450/1 742+3 vozy,dnes 742 065+Daak
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 2-2013
Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2014 - 21:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem na 030 zastihl dvě Pn (44203, 64400)
Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=aEr0ielRuZs&feature=youtu.be
A pár fotek z výletu na kole
Puma66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 22. srpna 2014 - 18:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Hnevcevse miri 2x753.7 pro 47 vozu Shimms, ted jsou masíny v Pce a fotak mam bohuzel doma:-(
Puma66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 22. srpna 2014 - 19:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak HV ted odjeli ze Vsestar