K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 06. 08. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 06. 08. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 29. července 2014 - 18:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"proč do Svobody po hodině i o víkendu tam jezdí 810 každou druhou hodinu. Asi to tam není potřeba.
a) je možno osekat souběžné busy - vlak bude přinášet výhodu v podobě přímého rychlého spojení do Hradce
b) kvůli přímým spojům do Hradce lze očekávat nárůst počtu cestujících\i

1)-Nesmíte zapomínat, že autobus jede přes Horní Staré Město, Kalnou Vodu, i Mladé Buky centrem osídlení a vlakové zastávky jsou v uvedených místech dost vzdáleny od středů těchto obcí. Takže autobusy už nemůžete víc omezovat, protože dost lidí z těchto lokalit pracuje v obcích od Svobody dál do hor a ti by vám poděkovali za 3-5 kilometrovou jízdu vlakem do Svobody a tam přestup na bus. Místní navrhovali i variantu rozšíření busového spojení z Trutnova do hor(Pec, Pomezky, Jánky, atd) s tím, že vlak ze Svobody do TU by stavěl v uvedených obcích na trase jen v časech, kdy nejede bus, jinak by zastávky projížděl, což by zajistilo rychlejší vlakové spojení z hor do kraje. Dálkové linky jedou v současnosti úsek TU-Svoboda(přímo) za 13-15 minut, vlak se 6 zastávkami 15-17 minut, místní linka se 17 zastávkami 22-25 minut, takže tam toho času moc ušetřit nejde. A většina lidí z hor volí raději autobus až do Trutnova a na AN přestup na další buslinky do Hradce, Prahy a dalších měst v kraji. Zatímco pokud by ve Svobodě přestoupili na vlak, čekal by je v TU pěší přesun z vlakového na autobusové nádraží. Není to sice bůhvíjak dlouhá cesta, ale s bágly, lyžemi či jinými zavazadly je to přesun nepříjemný. Takže to přímé spojení Hradec-Svoboda by bylo pro místní takřka zbytečné.... Ano, pro návštěvníky z"kraje" do Krkonoš by to celou cestu zrychlilo a odpadl by jim jeden přestup.
2)- Takže přímé spojení by mohlo do vlaku přilákat určitý počet nových cestujících, ale nedělám si iluze o tom, že by ten počet byl v řádu stovek, ale v nejlepším případě jen pár desítek...
To, že v úseku TU-Svoboda je vlak docela využívám, je zapřičiněno jednak (ne)objednáváním dopravy v Královéhradeckém kraji, jednak i tarifem IREDO, ovšem po zavedení zakoupení přestupních jízdenek jen na kartu jich dost citelně ubylo a jezdí raději autem. Problematika obsluhy Krkonoš veřejnou dopravou by vyžadovala řešení odborníků, mezi které se já rozhodně nepočítám. Jsou to jen mé postřehy a poznatky z fungování VD v této lokalitě a netvrdím, že jsou jedině správné...
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 29. července 2014 - 18:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A většina lidí z hor volí raději autobus až do Trutnova a na AN přestup na další buslinky do Hradce...

Tak když pominu těch pár rychlých autobusových spojů, tak by vlak Trutnov - Hradec měl být časově výhodnější (po reko 032), takže cestujícím do Hradce ten "pochod" odpadne.

Ale jinak dobré postřehy. [ok]
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 7-2003
Odesláno Úterý, 29. července 2014 - 21:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak třeba se dočkáme scifi řešení v prodloužení tratě Svoboda - Pec p.S. a třeba i někám dál Špindl/Polsko...[biggrin] A nebude potřeba jezdit z hor busem, těm by někonec mohli zakázat vjezd... A budeme jezdit přímo Pce - Pec...
Ona je škoda, že tam je max. 60tka + ještě další pomalé přes přejezdy. Dříve se dokonce uvažovalo minimálně o jedné nebo dvou nových zastávkách.
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 29. července 2014 - 23:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrik - nové zastávky jsou kontraproduktivní pro rychlou dopravu. Takže buď rychle nebo zastávkově. Kompromis není. U té Svobody bych byl pro max. dvě mezizastávky. Mladé Buky a jedna v Trutově na "Horňáku". Zbytek nekompromisně zrušit. Jak ukázala historie, i rušení zastávek může přinést nové cestující - viz 032
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.31.145
Odesláno Úterý, 29. července 2014 - 23:48:40    Odkaz na tento příspěvek  

Tady jde především o rozumně vyjezditelný model křižování. Tzn. pokud někde ubudou zastávky, tak to bude mezi Starkočí a Poříčím, protože tam to bude nejvíc na knop. Mezi Poříčím a Svobodou naopak budou vycházet JD celkem v pohodě i při zastavení všude, takže není důvod ty zastávky odepisovat. Navíc v okolí Zelené Louky je i dostatek cílů pro dojíždění (nákupní zóna).
Kalnou Vodu asi není problém projet, na druhou stranu proč; kvůli zrychlení o nejvýš minutu?

A nové cestující na 032 podle mě přineslo především ježdění přímo bez přestupu v Jaroměři a v přesném taktu, ne projíždění pár zastávek.
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 01:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Jeden obrázek do diskuze

Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo... a když né to, tak použij flexu!! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla!

Na K-reportu od 23.ledna 2006
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 08:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jis: Jojo, tak nějak. Já jsem to myslel spíš jako řečnickou otázku, co by mohla ta motorová jednotka dělat v jiné dny: jezdit na jiných výkonech, kde by jí v pátek nahradilo nějaké starší vozidlo. (je to řečeno hodně obecně, ale těžko teď vymýšlet něco konkrétního)
No pokud to budou ČD, tak asi ano, ale když to výběrko vyhraje třeba Arriva, tak asi na jakých jiných výkonech to pak bude jezdit. Tady se projevuje ta výhoda síťového dopravce. Jinak přesně tak, teď těžko vymýšlet něco konkretního. Nehledě na to, těžko předjímat jaké budou podmínky ve výběrku. Pokud jako na Krnovsku, tak za mě jednoznačně [ko]
šipka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.12.42.87
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 09:38:43    Odkaz na tento příspěvek  

Petrik, Jis, Peoza a další:

Uvědomte si, že lidi by chtěli jezdit přímo ze Svobody až na "koryto" do PCE bez přestupu. Tohle přitáhne zákazníky.
Jezdit to v desirech nebo sharcích? Výplod hodný medaile. Určitě mám zájem dvě hodiny sedět na nějakým štokrleti. To už můžu jet rovnou autobusem. Na tuhle linku je potřeba něco více komfortního, z čeho nebolí záda. Dle mého soudu do dnešní doby stále nikdo nevymyslel lepší sedačku než "koženku" z Béčka. Ani Bmz neposkytuje větší pohodlí.
Ostrý obraty si nechte od cesty. V rámci zachování bezpečné železniční dopravy je třeba mít chvilku na vzpamatování, vychcání/vysrání. Tady je vidět, že ani jeden z vás nejezdí.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 10:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šipka: Stejný názor na LB-PCE, ale tohle lidi slyšet nechtějí. Že je to dobré pro regionalku neznamená, že to bude dobré pro rychlíkovou relaci.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 11:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šipka: Každý by chtěl jezdit všude bez přestupu a Svoboda - Pce je logický úsek linky.
No, tak to s tou koženkou teda fakt nevím, ale za mě nee. Mám více rád Bp ( z těch vozů co zde jezdí), ale chtělo by to alespoň nová okna. Oni se mají rekonstruovat, akorát se obávám, že už ve východních Čechách jezdit pak nebudou a na místo nich budou jezdit ty Béčka než někdy v daleké budoucnosti nebudou nějaké nové jednotky, jak se o tom zmiňoval nynější ředitel ČD. A Bmz vozy v Rakousku jsou dobré, ale ve vozech se neorientuju a nevím jejich bližší označení.
A nepochybuju, že do motorových jednotek výrobce nenamontuje sedadla podle zákazníka, který si ty jednotky objedná a zaplatí, takže tam může být i něco příjemnějšího. A co mají říci lidi co jezdí v 810 nebo 814?
A to by ti 10 - 15 minut na obrat nestačilo? Nebo si to představuješ, že budeš mezi vlaky stát dvě hodiny ujedeš další 1,5 hodiny a pak další hodinka dvě odpočinek? To by byla úžasná produktivita. Hlavně když to porovnáš, jak to často někde mají s obraty a přestávka x hodin skoro žádná nebo krátká jen akorát do obratu a když místo jednotky jede souprava, která se musí objíždět.... Samozřejmě, může dojít k pouze k výměně čety, která počká někde na cimře na další soupravu.....
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 11:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Ale Pce - liberec je skoro jednou tak dlouhá než by byla Pce - Svoboda, navíc si troufám říci, že je více lidí, kteří jedou celou trasu mezi Lib - Pce než by jeli Pce - Svob.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 12:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud to budou ČD, tak asi ano, ale když to výběrko vyhraje třeba Arriva, tak asi na jakých jiných výkonech to pak bude jezdit. Tady se projevuje ta výhoda síťového dopravce. Jinak přesně tak, teď těžko vymýšlet něco konkretního. Nehledě na to, těžko předjímat jaké budou podmínky ve výběrku. Pokud jako na Krnovsku, tak za mě jednoznačně

Jasně, souhlas. Řešit by se to dalo například tak, že se nebude soutěžit striktně podle tratí, ale budou se soutěžit určité výkony tak, aby byla vozidla optimálně využita. (samozřejmě pak je nutno sjednotit tarif a přepravní podmínky, aby v tom pro cestující nebyl bordel)

Uvědomte si, že lidi by chtěli jezdit přímo ze Svobody až na "koryto" do PCE bez přestupu. Tohle přitáhne zákazníky.

To ano, ale pokud budou Pce neprůchodné (Dušek, příliš mnoho panterů,...), tak je stále mnohem lepší jezdit přímo alespoň do Hradce, než nikam.

Jezdit to v desirech nebo sharcích? Výplod hodný medaile. Určitě mám zájem dvě hodiny sedět na nějakým štokrleti.

Myslím, že už vám odpověděl Petrik. Není problém tam dát pohodlnější sedačky. (Už jsem tady nedávno zmiňoval třeba ty od MSV interier, co jsou v některých Bdtn.)

Dle mého soudu do dnešní doby stále nikdo nevymyslel lepší sedačku než "koženku" z Béčka.

Problém je, že většina cestujících nad tou vaší koženkou radostí zrovna nejásá.

Ostrý obraty si nechte od cesty. V rámci zachování bezpečné železniční dopravy je třeba mít chvilku na vzpamatování, vychcání/vysrání. Tady je vidět, že ani jeden z vás nejezdí.

Bavíme se o obězích vozidel, nikoliv o lidech. Není přece problém točit četu ve Svobodě ob vlak. Nebo chcete platit zbytečně soupravu navíc?
Ostré obraty jsou v dnešní době nevyhnutelné, podívejte se třeba do Německa.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 12:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrik: A přesto tam chtějí dát desiro nebo sharka, typicky lokálkové jednotka. Na tomhle sedět 3 hodiny? Že tam můžou dát jiné sedačky neznamená, že to udělají. Pamatuju ještě cesty Béčkem. Pohoda v kupé, otevřené okno, hezky zaplout do koženky a užívat si jízdu za zvuků brumlající bardoty nebo brejlovce.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 12:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

užívat si jízdu za zvuků brumlající bardoty nebo brejlovce.

Jistě, to běžný cestující skutečně ocení. [crazy]
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 12:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ano, ale pokud budou Pce neprůchodné (Dušek, příliš mnoho panterů,...), tak je stále mnohem lepší jezdit přímo alespoň do Hradce, než nikam.

Je ještě varianta, že KHK usoudí, že přínos Sp do Pardubic převýší náklady na jejich vedení a zacáluje to až do těch Pardubic. Bohužel při současném tajení všeho souvisejícího s tržbami moc možností na propočet nedává.

Osobně jsem pro elektrifikaci - to by ti Panteři mohli být kombinovatelní až do Trutnova/Svobody
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 12:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať si to tahá co chce, podstatné je to, že to bylo pohodlné, prostorné, s otvíracími okny a velmi příjemné pro cestování za tmy, kdy světla nebyla jak v márnici.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.190.90.203
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 12:55:52    Odkaz na tento příspěvek  

A nové cestující na 032 podle mě přineslo především ježdění přímo bez přestupu v Jaroměři a v přesném taktu, ne projíždění pár zastávek.

a to bylo možné právě proto, že se projelo několik zastávek
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 12:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šipka: Uvědom(te) si, že těch pár lidí, co chtějí z hor do HK a dál, zase tak strašně moc není. Neříkám, že úplně nejsou, ale podíl úseku SVOB-TU vzhledem k celé trase Svoboda-Trutnov-Hradec-Pardubice je(můj odhad)je max. 5% z celkového množství cestujících, kteří chtějí jet "dolů do kraje".
Jistě, v určitých obdobích,dnech a časech je ta frekvence silnější, ale většinu těch horalů do vlaku nepřitáhnete, protože raději jedou autem a nemusí řešit přestup ve Svobodě(bus/vlak)a v Hradci(Pardubicích), pokud jedou na Moravu či do Prahy. Neříkám, že přímé a rychlé vlaky z PU(HK) do Svobody jsou zásadně špatně, jen bych je do té Svobody vedl skutečně jen v časech, kdy je po tom spojení poptávka a to ještě ne celotýdenně, Uvědom(te) si, že dost podstatná část cestujících z HK přestoupí ve Starkoči směr Náchod, Broumov a další vystupují v Č.Kostelci, Svatoňovicích, takže do Trutnova přijede tak čtvrtina těch, kteří nasedli do vlaku v Hradci či těch Pardubicích. A většina z nich jsou ti, kteří jedou do Trutnova, dál do hor už moc lidí nejede. Teď mluvím o normálních dnech a nikoliv o lyžařské a turistické sezóně, tam ty přímé vlaky své místo a opodstatnění mají. Ale tahat každou hodinu do Svobody 4-5 vozovou soupravu pro několik desítek lidí, kteří se v současnosti pohodlně vejdou do 810 se mi zdá plýtváním. Vždyť ani v 70-80tých letech nejezdily z Hradce či Jaroměře do Svobody všechny vlaky, ale některé končily v Trutnově, Jeden nebo dva páry yly vedeny v trase Jaroměř-Trutnov-St.Paka-Clumec. A to jezdilo vlakem daleko víc lidí než dnes. Ráno kolem 3.00 z Trutnova(ze Svobody jako Os) rychlík směr HK-Praha., ve 4.00 pak Krakonoš přes Paku, Jičín, také do Prahy a odpoledne v 16.00 z Prahy přes Hk zpátky(v určité době jela jedna větev z HK do TU přes Týniště, Náchod a Teplice n. Met). Trutnov příjetd po 20. hodině a jako Os do Svobody. Krakonoš tehdy jezdil z Prahy až kolem 18.45-19.00 a v TU byl 23.00. Později(v motorové trakci) jezdil z Prahy už kolem 17.30,. V sobotu a neděli jezdily z Prahy do Svobody oběma směry další pár rychlíků, nebo aspon přímých vozů. rekreačních . Potom byly také přímé Os z HK do Svobody. A to bylo(kromě rekreačních rychlíků) vše. Ani autobusů na lince PU-HK-TU-Pec tehdy moc nejezdilo.
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 13:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Negrelli:Osobně jsem pro elektrifikaci - to by ti Panteři mohli být kombinovatelní až do Trutnova/Svobody"
A kdopak tu drátizaci zaplatí? Vy se snad praštíte přes kapsu a dáte na to pár set miliónků?
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 13:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem taky pro elektrifikaci 032 a 045 + případnou horskou dráhu do Pece... , pořád je to smysluplnější než, když budou (možná) elektrifikovat nesmysly typu Desná apod.
A pak pro přímé vlaky Bohumín - Pec, Brno - Pec a Praha - Pec, nejlépe už z Chebu, nejlepší jsou přímé vlaky...[lol]
Nechic: Tak určitě ne lokálková, ale regionální ano. Snad tam nedají třeba prkenné lavice, u ČD člověk neví...
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 13:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy se snad praštíte přes kapsu a dáte na to pár set miliónků?

Spíš pár miliard.

ale tahat každou hodinu do Svobody 4-5 vozovou soupravu pro několik desítek lidí

Já mluvím o žralokovi (popřípadě jiné srovnatelné jednotce), to by zas takové plýtvání nebylo. Jasně, tahat tam brejli se čtyřma po hodině je pitomost.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 13:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

peoza: viz. můj předcházející příspěvek. Když mohou uvažovat o elektrifikaci v údolí Desné v řádu stamilionů, tak tady by to mělo větší smysl. Tady aspoň jezdí i nějaký ten náklad. Desítky miliard leží na fondech EU, jenže tady se neprojektuje a na poslední chvíli se vymejšlí co narychlo udělat, co stihnou a jestli budou rekonstruovat vše co chtějí, tak se máme v příštím roce na co těšit a cestování vlakem bude pro dobrodruhy. Navíc ty jejich rekonstrukce jsou polovičaté. Navíc některé akce SŽDC nechápu. Třeba, abychom zůstali v kraji, chtějí na trati Teplice n/M - TU dát nových asi 19 světelných přejezdů (+ ostrovní nástupiště ( bez podchodu samozřejmě ) a samovraty v Adršpachu), na trať kde jezdí asi 6 párů vlaků denně + něco navíc v sezoně. Akce za 100 milionů. Jasně přejezdy by byly potřeba dát všude, kde nejsou, ale jsou potřebnější tratě, kam by byly potřeba, kde jsou u přejezdů s kříži pomníčky, kde jezdí více vlaků, obsazenějších, kde jsou nechráněné přejezdy daleko frekventovanější... A na Teplice budou dávat světla snad na každou polní pěšinu.....
V těch 70-80tých letech jezdil ale taky poslední vlak ze Svobody někdy kolem 16 hodiny a pak konec, ráno první kolem 6.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 13:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis: Miliard ne, počítám přibližně 0,5 mld.
750_346
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 30. července 2014 - 13:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrik: Na teplický lokálce stačí pár nesmyslných přejezdů uzavřít trvale a tím by se ušetřily aspoň nějaké pomalé jízdy. Blikače bych viděl jako nutné tak na třech přejezdech přes hlavní frekventovanou silnici. 19 bude vážně zbytečně moc.
Perony by se snad měly dělat jen v dopravně Adršpach a to včetně samovratů. Jenže v Adršpachu se naproti Janovicím vůbec nekřižuje. Jen mimořádně, je-li zaveden nějaký mimořádný vlak.

Dráty do Trutnova mi nepřijdou jako super nápad. Rozhodně bude lepší revitalizace trati, která příspěje ke zvýšení traťové rychlosti a tím i ke zkrácení jízdních dob. O elektrifikaci stávají Železnice Desná se radši nevyjadřuju.

(Příspěvek byl editován uživatelem 750_346.)
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 13:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis: Já myslím, že tahle debata je dnes bezpředmětná. Až se trať 032 bude modernizovat(otimalizovat) , můžeme se bavit o budoucí koncepci provozu. Je pravdou, že brejle se 4-5 vozy se potom do té Svobody podívají už jen jako historický vlak. A co na té trati bude vlastně jezdit, to je v této chvíli úplně jedno...
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 13:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750 346: Však jsem psal, že v Adršpachu. Třeba chtějí těmi přejezdy urychlit čas a třeba bude jiný koncept, o kterém nevíme a bude jim vycházet křižování v tom Adršpachu než v těch Janovicích. Ale i tak bych dal samovraty i v Janovicích i případně do Radvanic. Ještě by se mi líbilo, kdyby v těchto stanicích byly odjezdová návěstidla, která by ovládal dispečer a odpadlo nějaké telefonování, ale ono to takhle jednoduché není a ani asi nikdy nebude.
Ale elektrický provoz je provozně levnější a efektivnější. Však jsem nepsal buď dráty nebo revitalizace, nejlépe obojí.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 14:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba chtějí těmi přejezdy urychlit čas a třeba bude jiný koncept, o kterém nevíme a bude jim vycházet křižování v tom Adršpachu než v těch Janovicích.

To pochybuju. Pokud vím, tak původně se měly dělat i Janovice, ale jaká je současná situace, to fakt nevím.

Ještě by se mi líbilo, kdyby v těchto stanicích byly odjezdová návěstidla, která by ovládal dispečer a odpadlo nějaké telefonování

Existují i jiné, levnější a lepší způsoby, jak odstranit klasické telefonování z dopravní kanceláře. A nejsou na to potřeba žádná návěstidla.
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 14:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrik: No, nebylo by špatné mít těch přímých vlaků více a odjinud, než z Bohumína, Prahy a Brna. Ty už všechny v minulosti jezdily(byť jako rekreační). Já bych to pojal trochu víc poevropsku, co takhle spojení München-Nürnberg-Eger-Reichenberg-Trautenau-Freiheit-Johannisbad, s přímými vozy do Hohenelbe ať mají naši sudetští soukmenovci radost? Nebo radějí Vídeň-Brno-Pardubice-Svoboda(pravda v Perníkově by musel být zajištěn přípoj na Prahu, nejraději ešusem), ta by také nemuselo brzy zkrachovat...[lol][lol][crazy]
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 14:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrik: ale kdepak, v těch 60-70 letech měl poslední vlak do Svobody příjezd kolem 21.00 a první ranní ze Svobody jel už někdy v půl třetí. To byly přímé vlaky(do Tu Os, dál R) z/do Prahy přes HK. Ale to je ještě tahala pára a v Tu se ráno spojovala souprava s těmi třemi vozy, které jely večer přes Teplice n. Met(viz můj příspěvek výše).

(Příspěvek byl editován uživatelem peoza.)
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 15:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peoza: Tak jsem se šel podívat schválně do starších jízdních řádů a koukám , že v GVD 82/83 jel první vlak ze Svobody 6.32 a poslední 16.25. A naopak první z TU 6.08 a poslední 15.10. Pak jsem koukal schválně do JŘ 90/91 a první vlak ze Svobody 6.30 ( předtím ještě vlak ze Starého Města 4.34 do Radvanic a poslední vlak ze Svobody 16.19 + 17.19 pouze v pátek a naopak první vlak z TU 6.06 a poslední 15.10 do Svobody, 15.23 do Kalné Vody z Radvanic v prac. dny, 16.51 v pátek z Martinec a v pátek 18.45 hod z Prahy. Mám i starší jízdní řády, ale ne zrovna u sebe. Takže v 80tých letech a na začátku 90tých let to bylo takto omezeno.
Puma66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 30. července 2014 - 16:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Ostromeri stoji jeden odklon druhy za 10min projede Hnevcevsem
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3714
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jazykový dotaz neznalého cudzinca (ospravedlňujem sa za off-topic). Je správne "projede Hněvčevsem" alebo "projede Hněvčevsí"? A prípadne prečo?
kachitta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je někdy jen věcí citu, jestli to cizí člověk bere jako "ten" Hněvčeves nebo "ta" Hněvčeves.. Od lidí z okolí jsem slyšela jen "ta" Hněvčeves, takže projede Hněvčevsí [happy] Ale třeba Honza215 je též někde z královéhradecka a jednou tu psal ten druhý tvar..
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to končí "-ves", tak je to TA ves.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky bych řekl "ta Hněvčeves" jako "ta ves resp. ta vesnice" , rodu ženského , ale nejsem si jist jakého vzoru. Píseň nebo Kost? Ono je to skoro stejné, snad jen druhý pád bez koho čeho " bez Hněvčevse resp. bez Hněvčevsi? Ale už jsem dlouho ze školy...., [lol][crazy][blush], tak projede Hněvčevsí. Honza 215 je z vedlejší vesnice, tak bude vědět přesně.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aha, tak Jis byl rychlejší...
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 18:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrik: Ano, v těch letech to tak už skutečně bylo, preferoval se autobus. Ale dřív(cca do roku 75 to bylo tak, jak jsem psal výše.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3722
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 19:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veľká vďaka!
Puma66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 30. července 2014 - 20:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si říkal, že to bude asi Ta Hněvčeves, tudíž průjezd Hněvčevsí[wink], jinak děkuji za korekci-už pro příště budu vědět[ok], jinak byl to odklon Trutnovskému Mn, ten má ale jezdit po dobu výluky na Chlumec, ale z důvodu obsazení tratě neschopným motorem od 5712 mezi NB a Skřivany byl z Ostroměře přetrasován přes Hořice na HK. Ten co jel do Trutnova byl ve složení 2x750+10xFaccs a ten do HK 1x750+8vozů(2xEas-dřevo+6xHbis)
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 21:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nezavolá aby dal echo [nene]

Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo... a když né to, tak použij flexu!! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla!

Na K-reportu od 23.ledna 2006
Puma66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 10:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Knapido: Já ti Marťas volal v 16:52 ale ty jsi to nebral, volal jsem ti na tvůj mobil, služební číslo jsem nějak nemohl najít
ten-ves
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 20:21:53    Odkaz na tento příspěvek  

Ten Hněvčeves podle vzoru "ten prdel".
Kolega v práci, Maďar , říkával - co ten Franta žere, že má takovej velikej prdel ?
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 01. srpna 2014 - 13:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Parní vlak v JC, foceno na mém oblíbeném místě.
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 02. srpna 2014 - 20:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skrz Hořice aktuálně dvojče Cargo brejlí směrem na Hradec.

Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo... a když né to, tak použij flexu!! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla!

Na K-reportu od 23.ledna 2006
Savik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 03. srpna 2014 - 23:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska na trutnovský zase něco jinak - 750.714 vezla místo sudý Úpy spěšňák před ní (asi 1785) a na Úpě samozřejmě trojboj hydra (854+054+954).

SLEDOVAČKA Brejlovců dep Plzeň a Klatovy: https://spreadsheets.google.com/pub?key=0An1VolAEYnIKdE9raGZWTk5mRGlEbXh5Z2FHcHdUSkE&hl=cs&output=html

http://picasaweb.google.com/savikVP | http://www.youtube.com/user/savikVP
www.vpetru.ic.cz + ldkt.mujblog.cz
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2014 - 09:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera (tj.neděle) jsem v Roztokách u Jilem. slyšel houkat parní vlak, na Martinice ale nic nejelo. Neví někdo, jestli opravdu v Roztokách nějaká pára byla, nebo sem měl halucinace? ale slyšeli jsme to dva, takže tím se halucinace vylučují [happy].

Jinak škoda, že odklony skončily. Bylo to příjemné zpestření, po delší době jsem zase u nás viděl Brejlovce.
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2014 - 19:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do JC od Libuně dorazil nákladní vlak vedený 2x753 se soupravou vozů Faccs s pískem.
Puma66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 05. srpna 2014 - 07:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Sato: to byl 63933 z Libune do Bohumina [wink]
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 05. srpna 2014 - 08:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda ze to sem někdo nenapsal v předstihu, přeci jenom v JC za denního světla se brejlovci moc nevyskytují.[fotic]
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 05. srpna 2014 - 10:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle "laické" informace mé dcery z JC na Libuň vyrazila "diagnostická souprava", tak třeba někdo [fotic]
Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 05. srpna 2014 - 16:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous:
Kolem šesté večerní jedna jela ze Staré Paky do Turnova.
754 048-7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 05. srpna 2014 - 19:32:39    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na pražském rychlíku v Turnově viděna 742 383 a na druhém jako vlaková cargová 742 422. Ještě že to CARGO máme. Evidentně berty k novému GVD končí, mají od posledního háčka moc najeto.
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 09:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení kolegové - obracím se na Vás s dotazem ohledně trati 061 Nymburk - Jičín. Jízdní doba NBK-Jičín je hrozná,lidem vadí zejména čekání v Kopidlně a tak jsem rozhodl,že trochu zatlačím na úředníky v kraji včetně hejtmana - za snahu nic nedám. Jaké investice by pomohly, skutečně by to spravila výhybna v Bartoušově? Prosím o smysluplné názory buď sem, nebo lépe na email.: martin.poborsky@seznam.cz Dík.MP.
Mimor. Mn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.41.157
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 10:47:11    Odkaz na tento příspěvek  

Zitra bude moznost cvaknout Mn z Martinic do St. Paky, odj. cca 08:30, poveze 4 cisterny lozene z Trutnova stredu do Lomnice
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 11:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinnes.l: Ano, v podstatě jediným rozumným řešením je výhybna Bartoušov. Plus by se ještě hodilo lepší zabzař v Křinci, aby se zkrátily intervaly křižování. Jenže to jsme dohromady minimálně v desítkách milionů...
Jičíňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2013
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 11:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raven
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2013
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 12:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimor. Mn: V 8:30 z Martinic nebo z Trutnova? Díky.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3804
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 17:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis: Desítky milionú dá len ten ZZ v Křinci. S výhybňou ešte rád pridať...
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 17:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: To záleží na provedení. Jasně, pokud to budete dělat stylem koridor, tak se nedoplatíte (hlavně pokud se na to nabalí další věci jako nové TZZ apod.).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9572
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 06. srpna 2014 - 20:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis:
Njn, v dnešní době nikdo novou stanici obsazenou výpravčím stavět nebude.[crazy]

A s traťovinama se to roze.... na celou 061, poněvadž celá trať je muzeum a není to kam pořádně uvázat.

A správce, který jen zdálky zahlédne investiční peníze, tak už tasí dlouhý seznam problémů a závad.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)