K-report
 

Archiv diskuse Předpisy do 31. 07. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Předpisy » Archiv diskuse Předpisy do 31. 07. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 17:20:49    Odkaz na tento příspěvek  

ad Podroužek : pokud v onom blábolu ohledně řady 650 není podrobně napsáno, jak se má zachovat strojvedoucí v případě, že bude vlaková cesta postavena (postavení vlakové cesty je věcí operátora obsluhy dráhy) tam kam "se nesmí", především to, jak to "kam se nesmí" má při dané rychlosti z postavení jazyků výhybek poznat, tak za nic strojvedoucí neodpovídá ...
V roce 1988 byl jistý strojvedoucí LD ČT viněn (odporníkem z FMD) za vznik nehodové události, že při jízdě neosvětlenou žst. Praha Hostivař za tmy nezastavil před nesprávně postavenou výhybkou (postaveno do Vršovic místo do Malešic) - výměnová návěstidla taky nesvítila ...

Údajně i krám ze Savigliana mohl jet v Brně HLN z technického hlediska v obloucích jen rychlostí 10 km/h, ale ve skutečnosti jezdil 30 ...
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 18:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj Mirku,
myslím, že si to vysvětluješ jinak než naši představení. Hledejme analogii v SŽDC D1. To, co mám (co má dopravce) ve znalostech, už je pro strojvedoucího závazné. Viz třeba označené a zapomenuté, v rozkazu neuvedené pomalé jízdy. Kdyby ten článek nebyl ve znalostech dopravce, pomalá, která není na rozkazu, by mě nezajímala. Jenže musím vědět, že na rozkaze být musí, i když je neaktivní. Tudíž zodpovídám za její dodržení. Totéž tato zasraná vyhláška. Kdybych s ní nebyl prokazatelně seznámen, bylo by něco jinak? Myslím, že zásadně. Neodpovídal bych za to, kam jedu. Proto jsme byli s vyhláškou seznámeni, že abychom to jako taky odskákali. Ostatně myslím, že SŽDC je taky podnik na hovno, když připustí provoz takových krámů, které mají taková omezení. Pro osoby řídící drážní dopravu to bude taky na pendrek. Ten pražský případ byl něco jiného. Šlo o MU "odjezd na nesprávnou trať". A že by z toho bylo mašinfírovi veselo, to tedy nebylo. Soudy se táhly léta. Nepochybuju, že v případě poškození regiokocoura by strojvedoucí nebyl zbaven spoluviny. Už mám s tímto podnikem nějaké zkušenosti. P.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4319
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 18:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatně myslím, že SŽDC je taky podnik na hovno, když připustí provoz takových krámů, které mají taková omezení.

A není to tak,že krám není Regiopanter,vozy Bmz,které tam vypadávají,Rail-Jet atd..,ale kolejiště,které je v nevyhovujícím stavu(protože jinde ty vlaky omezení nemají).
Že na nějakou lokálku(vlečku) nemůžu se Sergejem,neznamená to,že ten Sergej je krám,který by se měl zakázat na celé síti.[crazy]
Podobně je to s kolejovými váhami,svážnými pahrbky,tam také některá vozidla nesmí.
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 05:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo,
může být. I když s přechodností vozidel na tratích bych to nesrovnával. Je-li kolejiště v nevyhovujícím stavu, je vadné? Nesplňuje nějaké normy? Pokud tomu tak není, vše je v normě, pak by ovšem měla SŽDC oznámit dopravcům, že nebudou moci provozovat vozidla určených řad v obvodu stanice.
Podobný případ je třeba se štrůdly. Na některé zastávce se potkává schůdek s hranou peronu. Něco musí být špatně. Vozidlo, peronek nebo norma. To co mě na tom sejří však je řešení. Strojvedoucímu dáme příkaz, aby na zastávce v Horních Oušklebech nevysouval schůdek. Nesmí na to zapomenout! A je to.
Něco je špatně, na tom se asi shodneme. Neřeší se však nic. Jen se to hodí někomu na hlavu. Stav, kdy jednotlivá vozidla určená na dopravu v daném regionu mají všelijaká omezení jízdy, je špatný. Ještě horší však (pro mašinfíru) je, že ke všem povinnostem a odpovědnosti přibylo něco nevídaného. Hlídat, kudy mám jet. P.
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 06:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mě zajímalo, která politická strana si na tomto kšeftíku zase namastila kapsičku. Protože je neuvěřitelné, že by odborník, který schválil nákup těchto vozidel, byl takový "neodborník".
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 09:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek: Se stejným problémem bys "bojoval" i jako tramvaják v Německu. Před zastávkou návěstidlo "schůdek ano/ne", "dveře vlevo/vpravo" a jezděj...

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4320
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 02. července 2014 - 10:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek: To co mě na tom sejří však je řešení. Strojvedoucímu dáme příkaz, aby na zastávce v Horních Oušklebech nevysouval schůdek.

S tím schůdkem je to podobné i u toho Pantera.Ten má horní a dolní schůdek a volí ho strojvedoucí podle výšky peronu.U "koridorových" 550 mm peronů se před otevřevím musí navolit horní chůdek,u ostatních spodní.Zvláště opomenutí a vysunutí horního schůdku u sypaných peronů je pro lidi neschůdné.


Stav, kdy jednotlivá vozidla určená na dopravu v daném regionu mají všelijaká omezení jízdy, je špatný.


To možná jo,ale vymýšlet nějaké speciální vozidlo,které projede klikyhák v Brně asi také není to pravé ořechové(který tam možná za 5 let již nebude).Podobná situace je na trati Ústí-Bílina přes Úpořiny.Tam nesmí dopravci s vozidly přechodnosti 3,proto musí AWT s uhlím přes Teplice(a často s postrkem),protože nasazuje šestikoláky 18x.

V tom Brně to asi není podstatná část nádraží,kam nemůže Panter,Bmz,Railjet,nejspíš nějaké odstavné koleje?
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 10:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo,
je toho dost. Asi nějakých 20 kolejí, dále výhybky a kolejové spojky mezi nimi. Je celkem jedno, považujeme-li to za podstatnou nebo nepodstatnou část stanice. To, co je nebo může být zničující, je odpovědnost strojvedoucího za to, že nepojede tam, kam stojí jeho vlaková nebo posunová cesta, je-li to kolejka nevhodná pro ten který typ vozidel. S přechodností vozidel bych to fakt nesrovnával.
A k laminátce 1023, žádná návěst tady není a asi nebude. Vše je jen na paměti mašinfíry. Přitom se může jednat často o člověka, který sedlá vozidla s omezeními jednou za delší čas a za směnu třeba jen na její část. To, k čemu je u blbé šaliny v Německu třeba návěstidla, tady spraví hafo vyhlášek. P.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4322
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 02. července 2014 - 11:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kam stojí jeho vlaková nebo posunová cesta,

Je-li tam postavená vlak.cesta,vlak tam vjede a nemůže nikdo mašinfíru vinit(protože záb.vzdálenost)

U posunu ví,kam bude jezdit a zakázaným kolejím se vyhne(jako nesmí s některými vozidly přes svážné pahrbky,kolejové brzdy).

tady spraví hafo vyhlášek.

Tady je alibismus,kdy si každý ouřada nableje co chce.Posledně mne vytočil rozkaz,který dostal každý rychlík i osobák,že ve stanici xy je zkrácená kusá kolej(manipulační,vlaky tam projíždí).Zarážedlo je v km xyz.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 14:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek: Máte FS, tak iniciujte schůdkové návěstidlo.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11989
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. července 2014 - 13:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ten zákaz vymyslel gdo? sždc tam zamítla přechodnost nebo je výblej čd?

kolisti = piráti chodník?
neosv?tlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolist?m není bezpe?no
http://www.stopkoureni.cz/
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2083
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 04. července 2014 - 12:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Apolo 17: To je to samé, jako když se píše rozkaz na to, že se nové návěstidlo instalovalo 2 m před místo toho starého. .....[crazy][lol]
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 10:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdar kluci (a holky),
tu vyhlášku omezující pohyb regiomourků po Brně vydalo depo ČD. Ovšem myslím, že ti, kteří to psali, ani neví, kde se inkriminované glajzy a veksle nachází. Tudíž to musel depovní ouřada psát z něčeho od SŽDC. Prý už proběhlo jednání na OKV o této vyhlášce. Zatím však nemám dalších zpráv. Myslím však, že návěstidlo k tomu určené by bylo na místě. Stejně jako návěstidlo před peronem o vystrkování schůdků. Takhle by ten mašinfíra snad měl jezdit podle nějaké mapiči.
Jo, na rozkazech se najde podobných "důležitých" informací víc. Ale třeba se tam neuvede něco potřebného. Např. přechodné návěsti pro el. provoz. Nebo jako včera pomalá v Libni (30), že se jedná o PJ neoznačenou. Včetně km. Já to vlastně ani neměl převzít, ale už se mi nechtělo jít do sporů, (byť předem vyhraných). Nechtěl jsem si kazit dobrou náladu způsobenou vlastní škodolibostí a pohledem na čoudící žlutou mašinu na Wilsonu. Hezký víkend přeje potměšilý P.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11990
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 13:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže gdyž tam vjedeš a vypadneš, porušil vyhl. čd, ale vina bude na sždc, neb tam JE přechodnost.....

kolisti = piráti chodník?
neosv?tlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolist?m není bezpe?no
http://www.stopkoureni.cz/
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 05. července 2014 - 17:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo, dík. Na tom by se dalo stavět. P.
pilot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.103.216.39
Odesláno Neděle, 06. července 2014 - 21:37:26    Odkaz na tento příspěvek  

Hm,coudici masina vaseho zluteho kolegy Vam dela radost.
A nestydite se ani trosku, vy jeden chrapoune?
Lexa_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 07. července 2014 - 13:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pilot: a za co by se měl stydět?

Ono bylo málo urážek z úst majitele Jančury na adresu ČD?
U nás platí "jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá (a nebo přiběhne hajnej)"
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 07. července 2014 - 19:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte FS, tak iniciujte schůdkové návěstidlo.

To tak! Ještě by pak po té trati mohly jezdit rychlokvašky bez seznání. (viz nedávná debata o inverzní střelnici)

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11993
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. července 2014 - 12:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vono gdyž máš seznání z ústí do ovy, tak si určitě budeš pamatovat každou píčovinu.....

kolisti = piráti chodník?
neosv?tlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolist?m není bezpe?no
http://www.stopkoureni.cz/
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5626
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. července 2014 - 12:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vono gdyž máš seznání z ústí do ovy, tak si určitě budeš pamatovat každou píčovinu.....

Přesně tak.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 08. července 2014 - 16:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: A bez řádného záškolu plazením pod mašinou na kanále!

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Středa, 09. července 2014 - 11:49:43    Odkaz na tento příspěvek  

Na webu SŽDC k dispozici nový předpis ZAM1 účinný od 01.09.2014
ad MZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.116.240
Odesláno Čtvrtek, 10. července 2014 - 03:07:49    Odkaz na tento příspěvek  

Hledaný výraz nebyl nalezen
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 11. července 2014 - 08:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslel portál SŽDC, ne portál provozování.
Laik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 5-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2014 - 08:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někde jsem zahlédl zprávu, že se již u samotných lokomotiv neomezuje rychlost na 80 km/h a nemohu to znovu nalézt. V D1 SŽDC žádné ustanovení není. Může mě někdo poučit, jak to je? Děkuji předem.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2644
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. července 2014 - 09:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Laik: Řeší to SŽDC D1 článek 2193.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Syncmaster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 00:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Laik: Ještě doplním Mikuldu článkem 2208 D1, kde se uvádí, že lokomotivní vlaky jsou vlaky nákladní dopravy. Rychlosti poté řeší již zmiňovaný čl. 2193.
Laik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 5-2012
Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 20:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mikulda, Syncmaster: Děkuji za vysvětlení, zejména Syncmasterovi. Článku 2193 jsem si všiml, z něho však není jasné, kam se řadí lokomotivní vlaky. To řeší až článek 2208.
Pokud tomu rozumím, při brzdění I. způsobem (což je samozřejmé) žádná omezení pro lokomotivní vlaky neexistují.
4 Laik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.116.240
Odesláno Sobota, 19. července 2014 - 03:08:09    Odkaz na tento příspěvek  

Laik Číslo příspěvku: 150
"...žádná omezení pro lokomotivní vlaky neexistují."

Ale existují!!! Právě ve skutečném krytí potřebné výměry brzdících procent pro konkrétní rychlost na určitém profilu trati.
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Sobota, 19. července 2014 - 09:41:55    Odkaz na tento příspěvek  

4 Laik Odeslán z: 85.71.116.240 Sobota, 19. července 2014 - 03:08:09:
To, co zmiňujete ve svém příspěvku, však není omezení rychlosti pro lokomotivní vlaky. To je všeobecné ustanovení pro všechny vlaky, jedoucí na síti SŽDC. Pan přispěvatel Laik měl zřejmě na mysli stanovení základní rychlosti vlaku podle jeho druhu.
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 19. července 2014 - 15:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevěděl by někdo, do kdy byly vydávány "Dodatky k návěstním a k Dopravním předpisům" a začaly se používat TTP? Dostal jsem se k vydání vložek některých tratí z roku 1987, jsou tam pečlivě uvedeny změny, ale bohužel bez data - respektive je tam obligátní "platí ihned". Domnívám se, že toto vydání se změnami bylo poslední - pak se přešlo na TTP. Mohlo to být při vzniku ČD s.o. 1. ledna 1993?

NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12004
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 20. července 2014 - 14:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

muj tip je, až od vzniku du a drážního zákona

kolisti = piráti chodník?
neosv?tlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolist?m není bezpe?no
http://www.stopkoureni.cz/
2 bobo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.88.164.253
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 17:07:12    Odkaz na tento příspěvek  

Bobo, čehoto? To je daki hantec?
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2530
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 10:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drážního úřadu.
2 bobo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.116.240
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 01:52:02    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel, tohle taky poznáš, co by to mělo býti?:"drážního zákona"
Takový pojem neznám. Znám Zákon o dráhách, ale díky datu jeho vzniku už v roce 1937 to bude asi hodně mimo porcelán.
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 2-2010
Odesláno Neděle, 27. července 2014 - 10:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nová D2, 97.
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.229.123.1
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 09:17:30    Odkaz na tento příspěvek  

zdravím přítomné a mám dotaz. Lze ve stanici s elektromechanickým staničním zab. zař. považovat za provedení závěru jízdní cesty samotné uzavření závěru výměn bez postavení odjezdového návěstidla na návěst dovolující jízdu?
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 11:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano.
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.229.123.1
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 11:49:41    Odkaz na tento příspěvek  

Priapos: děkuji
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si také (zatím) jeden ze dvou mých dotazů:
čl.715. "Ve stanicích bez odjezdových návěstidel musí být všechny vlaky v příslušném směru jízdy pravidelně zastavující. V době výluky dopravní služby však vlaky (kromě vlaků zastavujících pro výstup a nástup cestujících) v takové stanici projedou."
Ptám se:
- mají tedy všechny vlaky v těchto stanicích v TJŘ pobyt?
- pokud v TJŘ pobyt nemají a vlak vjíždí do stanice na návěst "Volno" a nebyl u vjezdu zastaven a výpravčí svolení k průjezdu návěstí Odjezd nedává, co udělá fíra? Zastaví, nebo projede?
Předpokládám, že by měl zastavit nejdále v místě, kde mu končí vlaková cesta pro vlak pravidelně zastavující.
Dopravci mají tento článek v rozsahu znalostí.
Děkuji předem za odpovědi.
Zdraví Vás vrtačka z domácí lampárny.[wink]
lučíni
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.22
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:06:02    Odkaz na tento příspěvek  

Haan-ano mají pobyt.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2528
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haan: Vlaky mají v těchto stanicích vždy pobyt.Ty které mají projíždět tam mají pobyt z dopravních důvodů (křížek).A když mu výpravčí nedá "odjezd", tak zastaví nejdále u námezníku,resp. koncovníku
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lučíni + Lokofanda: oběma Vám děkuji. Můžete mi vyjmenovat nějaké stanice ve vašem obvodu, ve kterých nejsou odjezdová návěstidla? Aspoň namátkově?
Děkuji.
lučíni
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.22
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 17:57:20    Odkaz na tento příspěvek  

Haan-Rožďalovice,Kopidlno,Frýdlant v Čechách,Rovensko pod Troskami.....
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 19:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lučíni: děkuji.
Dotaz druhý k D1:
čl.2182: "TJŘ ad hoc vlaků, včetně jeho distribuce, je vyhlášen určeným způsobem neprodleně po přidělení kapacity dopravní cesty. Tento TJŘ musí dostat příslušné OS provozovatele dráhy i dopravce. Pokud se data tohoto TJŘ (časové údaje, stanovená rychlost, brzdící procenta apod.) liší od dat, uvedených ve dříve vydaných TJŘ téhož vlaku, platí data později vydaného TJŘ."
Dotaz:
Čím se strojvedoucí řídí, když nemá k dispozici původní TJŘ ad hoc vlaku, nemá ani ten později vydaný TJŘ?
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2661
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 30. července 2014 - 20:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když nemá k dispozici původní TJŘ ad hoc vlaku, nemá ani ten později vydaný TJŘ?

A přesto vyjel na trať?

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 20:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: netvrdím, že vyjel na trať, ptám se, jak se to řeší, či jak se to může řešit, protože to nevím. Že by se nenašla nějaká předpisová klička, aby to jelo?
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 30. července 2014 - 21:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haan: Hodonice(směr Břeclav), Božice u Znojma, Mikulov na Moravě, Valtice
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12021
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 10:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bejval hájek. byla jiná žst na 2-kolejce bez odjezdů?

kolisti = piráti chodník?
neosv?tlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolist?m není bezpe?no
http://www.stopkoureni.cz/
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 13:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda, Bobo a ostatní: děkuji za pomoc. Zajímalo mě, zda ve stanicích bez odjezdových návěstidel musí mít vlaky v TJŘ pobyt.
I díky Vaší pomoci jsem se dopracovala ke Směrnici SŽDC č. 69 "Směrnice pro tvorbu jízdního řádu státní organizace Správa železniční dopravní cesty", kde se uvádí v čl. 5.3.9:
Pobytem vlaku z dopravních důvodů se nazývají případy, kdy se nejedná o zastavení na požadavek dopravce, ale vlak při konstrukci nemůže být trasován jako projíždějící vzhledem k jízdě jiných vlaků (křižování, předjíždění, dodržování následného mezidobí), z důvodu obsluhy zabezpečovacího zařízení, zpravení písemnými rozkazy nebo plnění ohlašovací povinnosti. Pobytem z dopravních důvodů je též tzv. „bezpečnostní pobyt“, t.j. pobyt ve stanicích bez odjezdových návěstidel ve smyslu čl. 715 předpisu SŽDC D1.
Z toho dovozuji, že konstruktér jízdního řádu tam ten pobyt namalovat musí vždy a u každého vlaku.
Díky.
Moje druhá otázka - ke čl.2182 směřovala na víceméně na fíry nákladní dopravy. A tam dosud nevím, jak se to řeší. Že by se bez TJŘ nejelo?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5715
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 13:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moje druhá otázka - ke čl.2182 směřovala na víceméně na fíry nákladní dopravy. A tam dosud nevím, jak se to řeší. Že by se bez TJŘ nejelo?

Jakýkoliv vlak má vždy číslo. Bez toho nelze odjet. Je - li číslo šestimístné, používáme pětimístné od druhé pozice.

Tzn. že vlak 142005, který jsem dnes vezl má SJŘ pod číslem 42005 a více mě jako fíru nezajímá.
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 13:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Šimrale a jak to vezete, když jste ad hoc a máte TJŘ pro určitou trasu a někde v nácestné je nutno Vás vést odklonem (třeba z důvodu nehody) a Vy pro tu odklonovou trasu nemáte TJŘ?
šedá eminence
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.34.141
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 13:47:46    Odkaz na tento příspěvek  

Haan: V takovém případě si příslušné jízdní řády stáhne ze stránek provozovatele dráhy, neboť si na Traxxech vozí dobře vybavenou kancelář.
Jinak bych oponoval tomu, že se nedá jet bez čísla. Dá. Ale víc bych to nerozváděl. [biggrin]
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5717
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 13:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Šimrale a jak to vezete, když jste ad hoc a máte TJŘ pro určitou trasu a někde v nácestné je nutno Vás vést odklonem (třeba z důvodu nehody) a Vy pro tu odklonovou trasu nemáte TJŘ?

Tak to probíhá například takto:

Vezu 42306 z Bratislavy do Děčína. Za Zaječím volá provozní, jestli mám normu a seznání přes Habeš. Odpovídám Ano a Ano. Nechám Tě zavést odklonem, jo? S Tvým dispečerem už jsem domluven. A já v Hrušovanech zavolám pomocí GSM-R 73335502, jak jsou na tom, jestli o tom ví a jak se jmenuji a jestli je rozkaz na Brod.

Dozvím se, že se jmenuji třeba 140736, rozkaz není a Majlontem to bude na průjezd.

A tak si vezmu SJŘ tratě Majlont - Kutná Hora/Kutná Hora - Děčín, tam si najdu 40736 a jedu do Kolína. A v Kolíně si zase vezmu ten můj 42306.
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 14:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ: nu a co když násled nejde přidělit, nebo z Majlontu do K.Hory máte oproti TJŘ pro 40736 přes normu a předpokládá se (pokud to potáhnete sám), že budete hodně prodlužovat jízdní doby, nebo neodpovídá způsob brzdění, nebo máte málo skutečných brzd.%?
Já se teda omlouvám, dávno tomu nazad a za dob jiných předpisů, kdy jsem musela vědět jak to řešit. Ale teď nevím.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5719
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 14:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Málo brzdících procent neznám (teda já osobně). Naše vlaky mají minimálně 86 procent (při naprosto nejhorší možné skladbě) a v širokém dalekém okolí jsou vlaky trasované na 70 % s výjimkou 42306/42307 náš NEx Rotterdam - Dunajská Streda.

Normativ hmotnosti je u vlaků uveden jako Podle tabulky 4 SJŘ.

Vzor SJŘ 501 přikládám. Proti roku 1990 se to zas tolik nezměnilo. Jízdní doby nikoho nezajímají a my je zpravidla krátíme, když neuvázneme [vypravci]
application/x-downloadSJR 501 nakladni
ns501.pdf (1983.2 k)
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 14:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ: není každý tak vybaven, jako Vy. No a mně jde právě o ty jízdní doby, to by pak nebyl žádný řád, že? Takže číslo a jízdní doby odpovídající normativu, rychlosti, předepsaným brzd.% a pobytům, či průjezdům mít musíte. Takže vlak přece musí jet podle něčeho, co odpovídá jeho možnostem. Ptám se znova, jak se to řeší při odklonu, kdy je předpoklad, že bude vlak prodlužovat jízdní doby, protože má přes normu, nebo ho veze jiná (slabší řada HV) oproti přidělenému číslu v TJŘ?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5720
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 18:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže vlak přece musí jet podle něčeho, co odpovídá jeho možnostem.

Ale vůbec ne. Výpravčí jsou zkušení a nějak si s tím poradí.

Pojďte se mnou na šichtu, ukážu vám to [vypravci]
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 18:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení,
abych se přiznal, čtu čl. 2182 furt dokola a nějak mi to moje holá hlava nebere. Copak si mohu určit čísla vlaků po odklonové trase? Teď je to tak, že nejpozději ve stanici, ze které odbočuje odklonová trasa, dostanu od SŽDC (výpravčího) písemný rozkaz, kde je napsáno, že z A do B jedete po odklonové trase přes C a D pod číslem (pod čísly) XYZ. Pak, jsou-li v nácestných dopravnách pobyty a zastavení není třeba například to, že ve stanicích jsou pobyty jen z dopravních důvodů. Poté si najdu v příslušných SJŘ tabelár nebo tabulku 5a, kterou si přečtu, abych porovnal skutečná a předepsaná brzdicí % a pobyty. To vše se děje samozřejmě za pobytu (za stání) vlaku. V čem je ta změna, jak si to gestor předpisu vysvětluje od 2. změny, to jsem nepochopil. Je něco vůbec jinak? Pakliže ano, jak? Pomožte nechápajícímu. Děkuju. P.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5721
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2014 - 18:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek 2182 je dle mého názoru již příprava na vydávání správného jízdního řádu pro každý vlak, včetně vlaků ad-hoc tak, jak to funguje v Německu.

Objednáš vlak, dostaneš fahrplan a jedeš. Číslo je po celou trasu stejné, když je to trasa mezinárodní, třeba z Čech, tak navazuje na dohodnutá přechodová čísla.