K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Brno (ŽUB) do 03. 11. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Železniční uzel Brno (ŽUB) » Archiv diskuse Železniční uzel Brno (ŽUB) do 03. 11. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
PVT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.190.3
Odesláno Sobota, 20. září 2014 - 17:50:15    Odkaz na tento příspěvek  

no dobre pozemky pod dolnim nadrazim neptrili mafiji (cirkvy) ale klasteru coz je technicky vzato jedno a totez = Mafie (v te dobe bili trochu jine pomeri nez dnes)

korektor cestiny znam a i pouzivam napr. zde www.sapi.cz ale tady ne pac bich to nesmolil hodinu ale ctyry. holt priroda neni dokonala a psane pismanka mi nejdou a druhak nesnasim ceskou klavesnici. a kdiz to tak po sobe s odstupem casu ctu tak to az tak hrozny neni spis bich rek ze to patri k tomu lepsimu.

no nevim ale kdiz posunou cernovice a rola zustane tam kde je tak si moc nepomuzou ale kdiz rolu soupnou k rece tak cernovice na tom budou o dost lip. a pokut jde o zidenice posouvuti zidenic nad salinu si neumim dost dobre predstavit pac bi to to bilo dost krkolomne za predpoladu ze bi se dost razantne nesibovalo s kolejema v odsunute variante. v posunete ci stavajici variante si to dovedu pedstavit.

njn. 8 vagonu staci to ze jsou obcas narvany k prasknuti to je dobry. s vic jak 8 vagony se da tak rozumne zastavit na 4. perone a kdiz zavru vsechni voci tak i na 1. to ze ve spicce je obsazenost koleje na mezi moznosti je taky dobry dve koleje navic k tesku to "zachrani" ale abi pak tam nebili obloky na 20KMh zoz bi bilo jeste lepsi nez ta nejpomalejsi "zatacka" na celim 1. koridoru (uchvatnich 30KMh). v odsunute variante to bude trochu lepsi.

6+4 je horsi nez 10 mozni i 8 pac na prujezdne koleji se da udelat vetsi divadlo nez na kuse ...... ze zacatku jsem taky padril k zastancum nadrazi v centru ale jak jsem se v tom zacal starat cin dal vic tak jsem zmenil nazor a tet je ze me osunovac i kdiz priznavam ze to neni dokonale ale porad je to pepsi nez to nechat na puvodnim miste .........

P.S. napojeni teska ??? prolezu vankovkou (obchodnici mudou mit radost) a stojim pred nadrazim ona ta obhodni galerije s tim pocita pac ji staveli s ohledem na uzemni plan a vte nadrazi bilo zakresleno v koprivach ........ a tesko postavili abi se to nadrazi do tech kopriv odstehovalo
Deleter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 10:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně prostě připadne divné stavět nádraží tam, kde ho nikdo nepotřebuje a kvůli tomu kolem něj postavit novou čtvrť. Když se to povede, tak si současní daňoví poplatníci u starého nádraží zaplatí snížení hodnoty svých nemovitostí a snížení obratů svých obchodů.
Pořád se skučí, jak nejsou peníze, přitom se opravuje nedávno opravená D1 (celý léto spíš parkoviště) a tahle monstr akce je to stejné. Jako s R43. Kdyby se léta neuvažovala zcela chimerická stavba v trase hitlerovské dálnice, tak už mohlo být rozšířeno, obchváceno a zahloubeno, čili - méně mrtvých).
U nádraží se pořád propírá jakási chimerická varianta, k tomu překládání tramvají o 40 metrů vedle tam či onde, jenom výsledek je pořád jedna velká 0.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 10:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deleter si zřejmě nebyl v Technickém muzeu prohlédnout výstavu o Hitlerově dálnici. To není chimérická, ale rozestavěná a na hodně úsecích skoro dokončená stavba.
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 12:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PVT
Za předpokladu průjezdného nádraží, moderního zabzař a dobře udělaného zhlaví („odkudkoliv kamkoliv“) je 6+4 nástupištních hran (+min. další 2 podzemní pro diametr) pro 300tisícové město dostatečné.
Nástupiště se dají prodloužit směrem k Heršpicům. Zatáčky na 20 kmh nejsou nutné, i ten oblouk na severním zhlaví by po reko šel projíždět nejméně 50 kmh, což je opět dostatečné u nádraží, kde staví úplně všecko.
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 6-2009
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 13:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_antonio
Ovšem za předpokladu, že všechny linky budou průjezdné.
Budou zde končit téměř všechny linky R. Z regionálních zde budou končit linky S6 od Nesovic, S7 od Vyškova a S41 od Moravského Krumlova. Nebude-li diametr, který asi nebude, tak i S1 od Slavkova. Požadavek na větší počet nástupních hran je zde i z důvodu, že se k ose symetrie sjedou vlaky dálkové dopravy ze všech směrů, čímž budou zajištěny přestupové vazby.
Netvrdím, že varianta pod Petrovem toto všechno neumožňuje. Rozhodně ne ale s šesti průjezdnými kolejemi.

http://kubickaparabola.wz.cz/
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 13:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Severní zhlaví prošlo před rokem rekonstrukcí. Taky se dost divím, proč se přes něho nedá jezdit rychleji.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10991
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 13:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budou zde končit téměř všechny linky R. Z regionálních zde budou končit linky S6 od Nesovic, S7 od Vyškova a S41 od Moravského Krumlova. Nebude-li diametr, který asi nebude, tak i S1 od Slavkova. Požadavek na větší počet nástupních hran je zde i z důvodu, že se k ose symetrie sjedou vlaky dálkové dopravy ze všech směrů, čímž budou zajištěny přestupové vazby.
Netvrdím, že varianta pod Petrovem toto všechno neumožňuje.

Varianta pod Petrovem z principu přináší jiné linkové vedení, protože některé tratě jsou do ní - na rozdíl od varianty u řeky - zapojeny od jihu a nikoliv od severu. Tzn. srovnávání nesrovnatelného.

Nebude-li diametr, který asi nebude, tak i S1 od Slavkova.
No to by se musely výpočty ekonomické efektivnosti zmanipulovat ještě daleko víc než výpočty efektivnosti jiných staveb, aby vyšla jako efektivní stavba, do níž má být od jihu (dle projektu jsoucího v souladu s projektem nádraží v odsunuté poloze) zapojena pouze a výhradně trať od Sokolnic. [crazy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
udržitelný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.72.97
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 16:34:23    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče nástupištních hran, asi stojí za připomenutí, že IKP CE jako optimální počet pro "Petrov" uvádí 8+3 na povrchu + 6 v podzemí (okamžitě, bez etapizace). Z uvedeného asi též jasně plyne, která varianta je podstatně náchylnější na problémy s podložím. Ostatně po sondáži byla s ohledem na spraše a jíly pod Petrovem celá podzemní kolejová skupina posunuta jižním směrem s ukončením nástupišť v polovině Nových Sadů a s tunelem pokračujícím pod Svratku. Nákladově jsou podzemní práce spojené s "Petrovem" oproti "řece" dvojnásobné, bez ohledu na VRT a SJKD.

Další podstatná věc je, že nákladový průtah by se bez podstatných změn neobešel ani v případě realizace "Petrova". Kvůli nadjetí nové Přerovky by musel vést po mostě ještě vyšším a delším než ve variantě "řeky".

http://www.europointbrno.cz/download/ut/1404115874.pdf
udržitelný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.72.97
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 17:12:24    Odkaz na tento příspěvek  

Špatně napsáno... ty náklady jsou dvojnásobné naopak s ohledem na VRT. Pokud bychom od obou variant odečetli napojení VRT na Prahu, pak jsou náklady na podzemní práce pro "Petrov" vs. "řeku" 8,5 mld vs. 0 Kč.
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 6-2009
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 17:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Severní zhlaví prošlo opravou z důvodu nebezpečného stavu mostu křenová. Současně se opravily i nevyhovující částí výhybkových konstrukcí. Kdyby šlo o rekonstrukci, zřejmě by se muselo realizovat nové zabezpečovací zařízení celého Brna, což by bylo s ohledem na stále posouvanou přestavbu brna neefektivní.
Davide, za zase plácáš nesmysly, prostuduj si prosím dokumentaci a pak dělej závěry. Je volně k dispozici na netu.

http://kubickaparabola.wz.cz/
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10992
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 17:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davide, za zase plácáš nesmysly
Opakuji: netykat!

Nic dalšího v tuto chvíli nelze napsat, neboť není na co reagovat, neboť vlastně žádné nové argumenty - kromě doporučení, abych si - znovu - prostudoval dokumentaci, vlastně nenazněly.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10993
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 18:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tedy: protože můj předřečník nebyl konkrétní, tak se vyjádřím ke všemu (pomíjím notoriety typu "do odsunutého nádraží je trať od Blažovic zapojena od severu, zatímco do zmodernizovaného neodsunutého nádraží je tatáž trať zapojena od jihu").

zdroj
Takže: ano, do SJKD je (v oficiálním "odsouvacím" projektu) zcela nesmyslně uvažováno (co se týče tratí zapojených do brněnského uzlu z jižní strany) zapojení pouze a výhradně trati od Sokolnice.

A ke druhé věci:

(zdroj)
O. K., tato varianta (platná pro modernizované nádraží pod Petrovem) uvažuje se stejným vedením příměstských linek jako varianta "odsouvací".
Ale: převezmu-li slovník předřečníka, tak autor takového schématu plácá nesmysly (ale podobné nesmysly jsou navrženy i v tom odsouvacím projektu, z nějž pochází první screen), protože např. redukce obsluhy Podivína na pouze 1 x za hodinu (a Rakvice a Ladnou odstřelit úplně?) je naprosto nelogická; totéž vlastně v otázce neposílení rychlého "neEC spojení" Brna s Břeclaví na 30min. takt.

Z různých důvodů (například pokud by z různých důvodů nedošlo k realizaci některých staveb okolo Brna, že) může být linkové vedení nakonec zvoleno jinak, například dle této alternativy:

(zdroj)

Takže O. K., uznávám, že "oficiální materiály" hovoří i v případě "verze Petrov" o stejném linkovém vedení jako u "verze řeka", ovšem přidávám výhradu, že tento návrh obsahuje několik nesmyslů (např. 30min. interval Os do Nedvědice, zato do Rapotic pouze 60min. interval Os? Kde se budou křižovat v X:30 h Os-240 - má to být v místě vzdáleném 4 minuty jízdy západně od Zastávky, tj. kde?; ten návrh přesně ukazuje nevhodnost drátizace Hustopečí - aneb přímý Os z Brna, ale zatraceně pomalý a navíc v Šakvicích čekající na rychlík mj. i od Brna; atd. atd.) a dále dodávám (resp. opakuji), že vlivem odlišného zapojení vlárské/přerovské tratě do brněnského uzlu (ve srovnání "Petrov vs. řeka") není nutné, aby ve "verzi Petrov" bylo stejné linkové vedení jako ve "verzi řeka".

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 19:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deleter si zřejmě nebyl v Technickém muzeu prohlédnout výstavu o Hitlerově dálnici. To není chimérická, ale rozestavěná a na hodně úsecích skoro dokončená stavba.

Nerad bych se pletl, ale tahle dálnice je rozestavěná podle norem z 30. let, tudíž bych sousloví "skoro dokončená" používal jen s velkou opatrností.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 23. září 2014 - 10:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Postavené objekty na Hitlerově dálnici jsou udělané tak kvalitně, že by mohly sloužit i dnes (izolace mostů a propustků zejména). Od té doby se normy skutečně změnily, ale k horšímu.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11002
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 23. září 2014 - 20:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těch (dle slovníku předřečníka) nesmyslů naplácaných tady je zřejmě víc, např.:
- neuvěřitelné zrychlení t-240 mezi Zastávkou a Třebíčí tak, že R-240 projede mezi Zastávkou a Třebíčí za 25 minut?

- zato naopak u R-250 v úseku Brno - Šakvice jízdní doba shodná jako v roce 2014 (přesto, že určitého zkrácení by mělo být dosaženo jednak zvýšením rychlosti v brněnském uzlu a jednak uvážením, že stávající jízdní doby jsou tvořeny na soupravy s v(max) = 120 km/h, zatímco už dnes tam jezdí soupravy s v(max) = 140 km/h)

- Všechny Os-240 a Os-244 se budou mezi Brnem a Střelicemi neuvěřitelně courat? (rozpor s "výhledovou koncepcí" tratě č. 240 počítající s 30min. intervalem ryzích couráků Brno - Zastávka a 30min. intervalem vlaků, které mezi Brnem a Tetčicemi pojedou bezzastávkově).

Jojo, není nad to si znovu prostudovat dokumentaci; pak lze učinit závěr, že ta dokumentace obsahuje nesoulady a nelze ji brát jako bernou minci (tzn. jako "něco, jak by to doopravdy bylo při přestavbě nádraží v neodsunuté poloze + realizaci určitých investic na tratích v JMK + v časovém horizontu "předVRT a předdiametrovém").

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 23. září 2014 - 20:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od té doby se normy skutečně změnily, ale k horšímu.

Hmm, jak se takové šířkové a směrové poměry mění k horšímu?
Klim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.243.152
Odesláno Úterý, 23. září 2014 - 23:05:39    Odkaz na tento příspěvek  

"V roce 1940 nemohl nikdo tušit, že se probíhající výstavba dálnice zadrhne, a tak i
protektorátní tisk byl tehdy ohromen celkovou délkou této dopravní stavby, o které psal, jakoby
dálnice byla již postavena: „Řekněme hned, že je to dílo gigantické. Délka dálnice činí 340 km (až
do Berlína 630 km) a v koruně jest široká průměrem 28,5 m.“[82] Šířka dálnice je však pozoruhodná i
ve srovnání s dnešními dálnicemi, na nichž se setkáváme nejčastěji se šířkou 26,5 metrů nebo 27,5
metrů. Návrhová rychlost byla úctyhodných 160 km/hod, což je rovněž zajímavým faktem, zvlášť když
uvážíme, že dnes můžeme po českých dálnicích jezdit maximálně 130 km/hod. Na dálnici 138, což byl
oficiální název této stavby v dobových plánech a dokumentech (viz obr. č. 15), mělo být maximální
dovolené stoupání pouze 5%. Stavby se mělo dočkat také mnoho mimoúrovňových křižovatek, mostů a
náspů, z nichž některé jsou dnes ve značném stádiu dokončení. Vše bylo navrženo podle
nejmodernějších norem, kterými se řídily všechny tehdejší stavby v oboru německého dálničního
stavitelství."
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.159.151
Odesláno Středa, 24. září 2014 - 00:15:50    Odkaz na tento příspěvek  

Davide, TY SOKOLNICE!!!
Ale k tématu- kdyby se udělala spojka Slavkov-Zbýšov, tak co by tam (jakýkoliv) dopravce nasazoval za soupravy? Už dnes jsou jednotky řady 560 docela obsazené před příjezdem do Sokolnic. Plus frekvence v Chrlicích???
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11007
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 24. září 2014 - 01:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TY SOKOLNICE!
OK, sorry.

kdyby se udělala spojka Slavkov-Zbýšov
Napadá mě k tomu toto:
- Proč by měli lidé ze Slavkova do Brna hl. n. nově jezdit přes Újezd, když (dle návrhu) o pár minut dřív jim pojede vlak (a rychlejší) přes Blažovice?
- I kdyby jela část z nich právě přes Újezd, tak naopak o to menší problém s přetěžováním souprav bude na jiné, sousední lince.

Jinak, ten "výhledový koncept pro rok 2025" je pro t-340 (slovy jednoho z předřečníků) také zajímavým plácáním nesmyslů.
Nebo že by někdo bral vážně, že počty vlaků budou za Slavkovem (směrem na Kyjov) v roce 2025 nižší než v roce 2014?
(A navíc z Nesovic dál jen R6, tzn. už z Nesovic všudezastavující? Nebo odstřelení Brankovic, Jestřabic, Bohuslavic?)

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Deleter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. září 2014 - 22:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno, Deleter nepovažuje hromadu šutrů provrtanou padesátiletejma stromama a jeden pilíř u hospody u Tessyho za "skoro hotovou dálnici."
Skutečnost je taková, že na I/43 umírají lidé a o R43 se vedou výhradně akademické diskuse.

O tom ale diskuse není. Diskuse je o tom, jaké výhody má přinést odsunuté nádraží kromě toho, že Brno bude dotovat nové šalinové linky, kterými se budou hromady cestujících přesunovat do pozice stávajícího nádraží a výtečně si namažou kapsy majitelé pozemků "u řeky," jakož i ti, kteří časem schválí změnu územního plánu na stávající trati ze "zeleně" na stavební pozemky.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 28. září 2014 - 00:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm Nesovicím - o ukončení osobáků v Nesovicích se prý uvažovalo už před zavedením IDS do této oblasti, třeba v Brankovicích se proti tomu sepisovaly petice. Mám pocit, že ty různé studie to od sebe přebírají už hodně dlouho (z doby před IDS)

Přitom v posledních letech takřka s každým novým jízdním řádem přibývá špičkových posilových vlaků, které mají konečnou v Nemoticích místo v Nesovicich. Třeba 17:48 z Brna jezdil v roce 2013 do Nesovic, letos do Nemotic mimo prázdniny a příští rok do Nemotic celoročně (a v pátek až do Kyjova).

Mimochodem Jestřabice jsou od příštího roku na znamení a pár vlaků tam přestane zastavovat, ale na zrušení to není (pila Haluzice, výchozí turistický bod, a i když do Jestřabic je to kus a kopec, zkuste se od tama jinak dostat VHD do Brna)

Nicméně tu studii dělali lidi, kteří se zas tak nevyznají v místopisu Moravy a jeho jemných detailech (viz Medovice [happy]), takže to, že někde vrazí hodinu místo půlhodiny, je hnedka netrkne.

Od roku 1985 Za Moravu! Moravská národní obec
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. září 2014 - 17:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deletere,projdi si pěšky to těleso u Nebovid, od Kníniček až po Kuřim a když Ti zbudou síly, tak kolem Boskovic. Možná budeš překvapený, kolik z toho je hotovo. Zejména zemní práce, ale taky spousta objektů jako mostky a propustky. Například u Nebovid stojí kamenné pilíře a stačilo by jen položit mostoffku.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 20:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V brzké době začne výstavba nového informačního zařízení pro cestující na Hlavním nádraží.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 23:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: a za zaznamenání stojí i to, v jak neporušeném stavu ty pilíře po 60 letech absolutní neúdržby jsou, zejména ve srovnání se stavbami socialismu...

Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 04. října 2014 - 08:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlámalík, Goldfinger: Ale musíte brát v potaz, že se po nich nikdy nejezdilo a hlavně nebyly soleny...
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.159.151
Odesláno Sobota, 04. října 2014 - 19:36:14    Odkaz na tento příspěvek  

Je to sice trochu offtopic, ale možná budeme za chvíli vzpomínat na stavby z dob totality- podívejte se na dálnice kolem Ostravy...
Jinak opravdu potvrzuji že stavební pozůstatky z hitlerovy dálnice jsou v dost dobrém stavu, alespoň co jsem měl možnost vidět.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 05. října 2014 - 23:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huff: jasně, sůl a zatížení dopravou udělají dost. Ale i tak - dokáže tohle váš kečup?
Kdosi (myslím, že kolega Racek, ale nechci nikomu křivdit) tu kdysi zmiňoval, že podle dnešních norem už nejde postavit křižovatka R43/D1/R52 u Bosonoh - kvůli hluku a prašnosti. Jsou k tomu nějaké detaily? Dík.

Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2014 - 10:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky by mne tyto podrobnosti zajímaly. Ale když už se tady bavíme lehce O.T., tak mám za to, že by situaci mohla minimálně částečně řešit změna nivelety D1 kolem Bosonoh od plánované křižovatky po exit 189 a zakrytí dálnice. Tím pádem by s použitím dalších ochranných opatření mohla být JZ tangenta realizovatelná.
Domis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 06. října 2014 - 20:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagell: Netušíte, jaký informační systém bude dodán? A bude to znamenat i změnu hlasu z rozhlasu? Byla by škoda přijít o pana Knopa, jeho hlas mi přijde nejsrozumitelnější ze všech používaných systémů. A jak to bude se znělkou? Nehrozí její zrušení?
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 07. října 2014 - 18:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký systém bude dodán vím, ale nevím, jestli to tady už mohu prezentovat. Ale není to vzhledem k minulým montážím ve velkých stanicích žádné překvapení.[happy]
Charles K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.94.56.43
Odesláno Středa, 08. října 2014 - 10:54:17    Odkaz na tento příspěvek  

Konecne se zacne rekonstruovat v mezich reseni nezavislem na poloze nadrazi. Alespon pak vse nebude najednou a cast jiz bude pripravena:
http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/doprava/zpravy/brnensk ym-uzlem-pojedou-vlaky-rychleji-zrekonstruuji-se-dva-useky/113222 0
Petr_Ogar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2014
Odesláno Středa, 08. října 2014 - 12:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatím mi jako nejlepší varianta vychází zbourat kus Tesca, vystavět stanici a dostavět Tesco nad nádražím. Pak by se pod Petrov vše krásně vešlo..... ale to bych chtěl moc, že? [happy]
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1415
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 08. října 2014 - 19:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Tesca není třeba bourat nic, nádraží může být v oblouku.
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.248.124
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 14:21:43    Odkaz na tento příspěvek  

Jaký systém bude dodán vím, ale nevím, jestli to tady už mohu prezentovat. Ale není to vzhledem k minulým montážím ve velkých stanicích žádné překvapení.
Mohl by to být Postler, po rekonstrukci stanice Žďár nad Sázavou byl instalován právě Postler. Kdyby se do Brna hl.n. instaloval on, byla by to pro mě výhra ve srovnání s tzv. andulou, a prohra oproti stávajícímu hlášení.

Ale obávám se, že výraz "žádné překvapení" jsem pochopil až moc [uhoh]
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 13:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deleter: "...že na I/43 umírají lidé..."

Nejen na ni, ale to není jen a pouze vina té silnice. Spíše je to vina těch, kteří po ní jezdí jako prasata, byť vědí, jaký je stav.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 18:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2765
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 14:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Onderka nehodlá rezignovat, Hašek ho v tom podporuje: http://www.novinky.cz/domaci/350379-onderka-odmita-rezignovat-kvu li-volbam-pritom-zadal-sobotkovu-hlavu.html - povolební vývoj na radnici v Brně asi bude ještě zajímavý. [biggrin]
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6783
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 16:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, jak asi nové složení brněnské radnice bude přistupovat k nádraží...?

Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8346
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 13. října 2014 - 17:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel - myslím, že na to, jestli Onderka něco hodlá nebo nehodlá, nebude ve světle jeho oblíbenosti nikdo moc brát ohled.

Pokud se cyklista v provozu chová asertivně, je to většinou kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
10 let na K-reportu
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 14. října 2014 - 11:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BKkp: Řekl bych, že úplně stejně, jako to předchozí. Lidovci se neumějí zbavit Šimonovského dědictví, z oranžád se před 8 lety stali přesvědčení odsunovači a ANO je dost nečitelné.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2780
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 08:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"na to, jestli Onderka něco hodlá nebo nehodlá, nebude ve světle jeho oblíbenosti nikdo moc brát ohled"
Jenže - Onderka je katolík. A takoví se drží svých koryt zuby-nehty. (Čest výjimkám.) Ale v bezpočtu případů v ČR naopak můžeme vidět, že katolické náboženství křiví charakter člověka.
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 09:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Á jééé, tady je zase někdo naočkovaný komančským výplachem mozku o "opiu lidstva".[crazy].
Nejvíce keců mají vždy ti, co jsou nejméně informovaní...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 09:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel je tím pověstný.
Onderkovo katolictví se nejvíc projevilo tím, že zprznil svou někdejší náměstkyni za KDU, tož tak. Nejspíš tím chtěl vyrovnat hříchy svého velmi povedeného synka, který točil gay péčko.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2781
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 10:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vida. Ale co kdyby se Onderka nyní dal na pokání? Mohl by např. odjet jako dobrovolník do Afriky, ošetřovat tam nemocné ebolou a aidsem. To bychom si ho mohli, jakožto "kajícího se hříšníka", začít opět vážit, ne? [biggrin]

Jenže on se kát nebude. [nene]
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 14:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak praví Písmo - v nebi je větší radost nad jedním obráceným hříšníkem, než nad deseti spravedlivými.
Deleter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 14:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 23:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je na Pryglu? [satan]
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2789
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 15:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, na oné přehradě. Zřejmě v rámci své předvolební kampaně ze zúčastnil focení celebrit pro "charitativní" kalendář na příští rok, viz: http://brno.idnes.cz/kalendar-armady-spasy-2015-brno-djk-/brno-zp ravy.aspx?c=A140917_2100094_brno-zpravy_daj (trefná je též diskuse k článku). Svatý to muž. [andel]
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 15:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.132.206
Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 21:46:04    Odkaz na tento příspěvek  

„K nejnáročnějším částem jednání patřila přestavba vlakového nádraží. Nakonec jsme se shodli, že počkáme na výsledky srovnávací studie obou poloh nádraží a po dohodě s odbornou veřejností zvolíme možnost, která bude mít nejmenší dopady na kasu města a bude ji podporovat stát i Evropská unie," uvedl Vokřál.

http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ctverice-politickych-stran -od-poledne-jedna-o-nove-brnenske-koalici-20141017.html
Ander
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 00:43:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ander náměstkem pro územní plánování? Tak to můžeme být v klidu, i kdyby 100x vyšla líp varianta u řeky, tak se stejně nic nepostaví, on už to zařídí. Teda krom nějakých cyklostezek, stranický úkol zelených magorů a kavárenských povalečů "žít brno" musí být splněn na 110% i kdyby se měla za cyklostezku vyznačit na lidické šalinová trať :-D :-D
TMB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 3-2013
Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 10:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co jako? Referendum se vám nelíbilo, tak teď budou o poloze nádraží rozhodovat volení zastupitelé mající mandát od občanů. Tak je to přece v pořádku, ne. Co dokázal Onderka za 8 let, z toho 4 roky spolu s Kotzianem? Ani tu tramvaj na Plotní nepřesunuli. Nemluvě o tom, že už měla tramvaj jezdit ke Kapusu. A těsně před volbami přišel opět s přestavbou Mendlova náměstí a nově lanovkou ke Kampusu. Vše tradičně v horizontu X let. Nejsem přílišný optimista, ale s hodnocením nové koalice na brněnské radnici doporučuji počkat.
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 18:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O poloze nádraží snad bude rozhodovat SŽDC, pokud vím a tak je to dobře.
Klim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.132.206
Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 23:31:45    Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 18:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rodney mckay: o poloze nádraží bude rozhodovat referendum brňáků, kteří využívají nádraží sporadicky... Smysl by mělo referendum v JMK, protože většina lidí, používajících nádraží dojíždí z různých míst JMK. Běda zemi, které aktivista vládne!
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 22. října 2014 - 10:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O poloze nádraží by SŽDC rozhodovat určitě neměla. Ta ho postaví (opraví) tam, kde si město řekne. To by pak rola mohla být v Majlontu, protože to SŽDC tak vyhovuje nejvíc.
TMB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 3-2013
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 11:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si v magistrátních novinách se zájmem přečetl článek o obou variantách přestavby ŽUB. Rád bych si ujasnil jedno - opravdu je tak pro bežné cestující skvělé přímé spojení Jadran - Balt (var. u řeky) za cenu úvraťového spojení VRT Praha - Vídeň/Budapešť? Ne, že by to v případě ucelených jednotek byl nějaký problém, ale prezentovat to jako největší plus odsunutého nádraží, se mi zdá mírně demagogické.
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 12:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co výhody jako, že u řeky bude postavené asi o 10 let dřív, začne se stavět už do pár let a s penězi již pro toto rozpočtové období EU, nebude nutné budovat tunel pro VRT pod celým Brnem?
TMB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 3-2013
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 13:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by to i byla pravda, tak jde o výhody dočasné, které za 15-20 let málokdo ocení. Ten tunel VRT pod městem je problematický, ale nabízí spojení bez úvratě ve směru Praha - Vídeň/Budapešť/Ostrava, což se mi zdá možná vhodnější, než přímý směr Břeclav - Ostrava. Jen bych považoval za objektivní, kdyby u odsunuté varianty bylo kromě výhody přímého spojení Jadran - Balt uvedena jako nevýhoda úvrať Praha - Ostrava/Vídeň/Budapešť. Prostě když řeknu A, je třeba říci i B. A ne něco zdůraznit a něco zamlčet. A ten přestupní terminál u odsunutého nádraží bude jistě skvělý, avšak bylo by vhodné zmínit, jaké linky MHD, v jakém intervalu a s jakou přepravní kapacitou sem pojedou.
Rodney_mckay
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 13:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak z logiky věci by se MHD asi muselo trochu překopat, např. vznik další tramvajové linky.
Úvrať Praha - Ostrava? Když do odsunutého nádraží bude přivedena VRT od jihu, tak bude dále pokračovat na sever na Ostravu ne? Bez úvratě. Na Vídeň a Budapešť asi bude....
Myslím si že za 20 let lidé ocení, že už 10 let jezdí na nové nádraží a nechodí stále ještě po staveništi nádraží "v centru", které by se dle mého mělo přejmenovat spíš na nádraží u Soukenické, aby lidé nebyli mateni, kdo ví jak v centru to nebude :D