K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 07. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 07. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3597
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 15:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: navrhnovat státní investici po svůj privátní byznys v oboru, kde rozsah služby objednává a platí stát, by opravdu soukromník neměl, sorry. To smrdí jako máloco jiného, tím spíš, že se mu v reálu dostalo výrazně větší podpory než tomu předchozímu (i v přepočtu na cokoliv).
pro srovnání - jděte na krajský úřad a navrhněte jim, ať Vám za svý zrekonstruujou svou kantýnu a dotujou Vás tam víc než Sodexho, že tam budete líp vařit a do tý nový jídelny tak přitáhnete víc lidí. Bude to pohodě, když Vám to dají?
Ano, úředník nabídku podat neměl, užijte si svou vteřinu vítězství svým oblíbeným chycením za slovíčko a vytržením z kontextu.
Vy stale verite tomu, ze by bylo vyhlaseno i bez panu Simralu, Jancuru, Novotnych a jim podobnych?
Souhlas, nevěřím, ale v této souvisloti je to opět střela vedle, o tom přece vůbec není řeč. To, že byl Jančura první, mu nedává právo obejít zákon a nasrat se někam bez VŘ (byť to je ve finále vina těch úředníků)
Vás nezajímá, kdo s kým jakým způsobem si domlojvá čerpání státních prachů? Tak proč tady furt ejakulujete kolem toho, jak tečou prachy do ČD a jak ČD mají smlouvy s kraji bez VŘ? To jsou ty samý, tj. Vaše, víte? (pomíjím, že tohle se děje na SK, jde o princip).
Zrovna tak poukaz na to, jak to zhodnotí historie, je naprosto mimo mísu. Ano, historie se neptá, zda se při něčem dodržovaly zákony, ale je to důvod je nedodržovat? Je to blbost. Byla tady jedna taková strana, která si přesně tímhle zdůvodnila ty největší prasárny a zločiny - bylo to ve jménu dobré věci.
Mne opravdu nezajímá provoz v momentu, kdy diskutujeme o dodržení zákona při jeho ustanovování. Hezkej žlutej vlak možná vzbudí nadšení u cestujících, ale omluva po absenci VŘ to taky není.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 15:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Další VŘ nenásledovala z důvodu změny garnitury.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3855
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 15:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dal gól do vlastní branky
Ale prd. On tu dopravu musí někdo objednet, stejně jako v případě té DS.

A jó, on tam jezdí žlutý na vlasní triko, aha...
Michalis-ekonom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.92.132
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 15:54:57    Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/regiojet-bez-povoleni-vyhodil-cerneho-p asazera-f5g-/eko-doprava.aspx?c=A130206_145011_eko-doprava_suj

Spokojeni?

Ohl: Já vám řeknu, že i kdyby tam soukromník jezdil se stejnou dotací a 3 krát denně s nějaký aspoň modernizovaným parkem, bude nejspíš mít o 10%-20% lepší výkony. Lidi prostě nenávidí ČD, kvůli jejich zážitkům. Ať už jde o chování při zpoždění, přístup zákazníků. Víte co se mi stalo? Jedu od Břeclavi, na Svinově mám 4 minuty na přestup, vystoupím, dívám se kde je vlak na Kunčice,nevidím, běžím do podchodu a zjištuju, že je až na 2J. Běžím přes celé nastupiště ze severu, doběhnu k vlaku, na kterém je ale transparent R10 Olomouc hl.n.- Ostrava Svinov. Pobíhá další zmatená ženská kolem. Není čas čekat, nastupuju, jiný vlak tu není. ještě před odjezdem prochází vlakem průvodčí tak na něj rychle vyhrnu Prosím vás jede to na kunčice ??? A on na mě dobrýýýýý večer. Jede to na kunčice ??? a on dobrý večer !!!! pak spustil o tom, že jestli mě doma neučili pozdravit já na něj, že jsem jeho zákazník a takhle se ke mě nemá chovat a že na dispejích mají R 10 Svinov. Omluvy a to nasrané, jsem se dočkal až v Kunčicích, potom co jsem mu pohrozil stížností. A takových zážítků mám plno. Jako například když na vašem tolik vychvalovaném EC Polonia kazí perfektní servis vaší kolegové, protože když například spadl strom přes trat ve Studence a NAD byla zavedena jen pro cestující do Svinova, z něho vylezlo, že neumí anglicky. A záskok to nebyl, potkávám ho často....A těhle zážitků mám milion. Stále se mi divíte, že já když uvidím žlutý a vedle něj stejný, ne-li v nečem lepší (čas,pohodlí), modrý, tak jednoznačně vyberu žlutý a udělá to tak x lidí, protože vím, že se ke mě budou chovat jako k zákazníkovi?

Pochopte to jednou už. Není nastaven dobře marketing, není nastaven dobře systém kontroly kvality a jsou podfinancovaná vozidla(no, kdyby se kupovalo za reálnou cenu, možná by bylo vše nové). Problém ČD je sitovost. Pokud uděláte reklamu na nové vlaky po ČR a pak franta z horní dolní vleze do Bt na Frydek, asi už reklamě ČD tím tuplem neuvěří....
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2574
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 16:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Líbí se mi ta Sůrova investigativní žurnalistika a výraz některých překroucených slov - "vyhodit za vysadil".. je tam toho ale více. Jen škoda, že to skončilo jen domluvou. Za tohle bych jim osolil. Ale on se žlutý guru slézá na kafíčku se Stanjurou, tak se bude domlouvat do té doby, než se skutečně stane nějaký průser že?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 16:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3597 > To, že byl Jančura první, mu nedává právo obejít zákon a nasrat se někam bez VŘ

Tak moment. Bud v te dobe VR dle zakona nutne nebylo a zakon porusen nebyl, nebo nutne bylo (o cemz pochybuju), pak by zakon porusilo ministerstvo.

Takze si vyberte. Ani v jednom pripade nemohlo dojit k tomu, ze by zakon porusil Radim tim, ze se nekam "nasral bez VR".

jak tečou prachy do ČD a jak ČD mají smlouvy s kraji bez VŘ?

To, co udelalo ministerstvo, kraje a CD u nas, bylo tesne na hrane zakona - na te povolene strane. Ovsem moralne to bylo jiz za hranici toho, co je mozne povazovat za korektni vztahy. Vypsani vyberoveho rizeni, prijem nabidek a pak ucelove zruseni s cilem priklepnout vse na posledni chvili modrym, aby se to stihlo par dni pred terminem a tim se aspon oddalilo riziko ztraty koryta. Stejne jako je jeste pravne mozne, ze se na Tremosnou a Plasy jezdi za cca dvacku, kdezto stejny vlak u Olomouce jezdi za dve stovky na kilometr ... ale logicky je to prasecina, kterou v tom pozna i maly decko.

A prskam zde proto, ze - narozdil od toho Slovenska - vidim ty sovislosti. Vy je mozna vidite, ale bez dukazu jsou to jen spekulace a tudiz neco, co vam jako argument v diskusi neberu. A jako sorry, ale dosel jste v tech spekulacich uz tak daleko, ze byste byl schopnej obvinit ridice z toho, ze jede 90 v mistech, kde je 90 sice znackou povolenych, ale kam mel urednik dat 70.

Bevelo#2574 > pane zlodeji textu, me je uplne u prdele, co se vam libi a co nelibi. Ale rad bych, abyste uz konecne odpovedel na otazky, kterym se neustale vyhybate

A kdyz jsme u toho, Slime ... stale jste mi neukazal, tu moji botu. Snazite se z toho vycouvat tvrzenim, ze se s tim moc polemizovat neda. Ale to po vas nikdo nechce. Takze znovu se ptam. Kde jsem v diskusi o prechodech nebyl schopen uznat vlastni botu a naopak ji obhajoval?

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 16:26:02    Odkaz na tento příspěvek  

jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 16:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SIM: Vy stale verite tomu, ze by bylo vyhlaseno i bez panu Simralu, Jancuru, Novotnych a jim podobnych?
Honzů Paroubků,..,
a tlaku EK, 4. balíče přichází
Aby se železniční doprava nestala luxusní hračkou několika zemí...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3599
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 16:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalis-ekonom: Bohužel máte pravdu, ČD sklízí ovoce 40 let totalitního podfinancování i totalitních zaměstnaneckých a zákaznických vztahů. Jak řekl kdysi správně Leoš, je mnohem lehčí postavit novou firmu na zlené louce než tu starou zajetou změnit...a to platí i pro vnímání veřejností.

Sim: Líbí se mi, že Radim neporušil zákon a to Vám stačí, zatímco ČD udělaly ty smlouvy dle platného zákona, ale morálně to byla prasárna. A co takhle uplatnit morální hledisko na Radima?

Do diskuze s Vámi o rychlosti kolem ostrůvků se zatáhnout nenechám, sorry.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 17:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu opožděná OT reakce na DJ a téma tramvajových ostrůvků:

I v Praze se jezdí okolo tramvajových ostrůvků po 4-pruhových silnicích 70, např. u zastávky Říčanova je 70.
http://goo.gl/maps/t5YDB

Konec OT.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 17:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#3599 > CD ani Radim zakon neporusili. To tvrdim ja. Vy tvrdite, ze radim zakon porusil tim, ze se nekam "nasral bez VR".

CD to udelali na hrane zakona, moralne to byla prasarna. To tvrdim ja a pisu proc. Vy tvrdite, ze Radimovo "nasrani se bez VR" byla prasarna ... a ja se ptam proc. Zatim jste tady argument neuvedl.

Do diskuse o rychlosti kolem ostruvku jste se zatahl sam tvrzenim, ze si obhajuju neco, co neni pravda, konkretne jste to nazval botou. A ja chci, abyste mi napsal, kde tu botu vidite.

jregent > ano, samosebou i jich.

Budulinek4 > diky za to OT :-)

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Tramtejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.38.0
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 17:41:35    Odkaz na tento příspěvek  

Prskate nad slovenskym regiojetem, pritom vam tuneluji cesky rozpocet primo pod nosem v Praze. Jisty pan s jeho vzduchovozici hrde pojmenovanymi XYZ motoracek. Nyni bude zajistovat i linku do Cakovic. Sice bez VR, za to se srotovymi vozidly a bez sluzeb. A to se vyplati.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 17:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: Ano kolem se možná jezdí 70, ale nikde tam není přechod, přes tu ulici, takže ji nemusím minout. A mimochodem, neruší tu 70 před zastávkou křižovatka s ulicí Říčanova?

Já si nepamatuji přesné pravidla pro tohle rušení, ale je to křižovatka, ne, tak by tam měla bejt hned za ní další značka se 70 a ta tam není.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3601
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 18:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
CD to udelali na hrane zakona, moralne to byla prasarna. To tvrdim ja a pisu proc. Vy tvrdite, ze Radimovo "nasrani se bez VR" byla prasarna ... a ja se ptam proc. Zatim jste tady argument neuvedl.
ČD neporušily zákon, nevím, o jaké hraně to blábolíte. Radim ho možná taky neporušil (nevím), ale morálně to byla prasárně úplně stejná,
oddělte si zákon od morálky.
A když chete ten argument - dohubysisráč, který tady vyřvává, jak prasácky se zachovaly kraje a ČD, se na Slovensku zachoval úplně stejně. ČD na ozdíl od něja aspoň nekydají hnůj kolem sebe.
Tu botu v té vaší přechodové smršti vidím v tom, že na dodané fotce, kde uvádíte jako příklad, že se jezdí 70 kolem ostrůvku, je ta sedmdesátka na slunce jasně až za tím ostrůvkem. Druhou v tom, že argumentujete, že někde je ostrůvek, kolem kterého se jezdí 80, ale neuvádíte, že k němu patří podchod, a když Vás na to jiní upozorní, ještě máte ten žaludek napsat, že jste v ničem nelhal. Omlouvám se za možné malé nepřesnosti, nemám sílu to číst znovu a hledat v tom.
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 4-2012
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 19:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velmi nerad se zapojím do této OT diskuze okolo přechodů, rychlostí a semaforů, ale diskuze o rychlosti okolo nástupiště tramvají začal Sim ve svém příspěvku č.2375
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2718065 ,
ale nikde tam nepíše o tom, že na toto nástupiště vede přechod, to se domníval Dj_la_défense o dva příspěvky níž (č.2243)
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2718106 .
Takže pan Sim nikde netvrdil (tedy alespoň já jsem si nevšiml), že je někde přechod přes silnici kde je 80, psal že vedle 80kové silnice je nástupiště.

(a to navazovalo na diskuzi o Simově návrhu zábradlí na "nástupištích" mezi kolejemi, kde na vedlejší koleji jede vlak)

(Příspěvek byl editován uživatelem čítatel.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3602
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 19:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čítatel:
Sorry, jste pozadu. Začal to tímhle:
1) Vlaky jezdí mnohem rychleji než tramvaje (tuším že v Brandýse je to 80 km/h).
Ano, souhlas ... ale je pomerne dost mist, kde vystupujete z tramvaje na ostruvek a na druhe strane je silnice, klidne s povolenou rychlosti 80km/h ... takze v cem je ten rozdil?


Jestli z toho Vy vyvozujete (i v kontextu diskuze předchozí a následující výše citovanému), že nebyla řeč o přecházení té silnice, mohl byste nějak vysvětlit, proč o tom Sim začal?
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 20:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: Když jedu RJ, necítím se jako substrát. :-) Možná to bude tím, že mám štěstí na výběr místa.
Asdf: Možná to bude tím, že u doktorů moc často nebývám a když už, narazil jsem jen na lekáře, kteří se mnou jednali slušně jako s pacientem.




K výběrkám - Radim si hodil mediální klacek pod nohy s mediální zkratkou "cokoliv bez VŘ je špatně", přitom i současná výběrková legislativa umožňuje přímé zadání. Fígl je jen v tom, že nemůžete zadat monopolní kontrakt na celou republiku. :D
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2012
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 20:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
No podle mého (ruku do hně bych za to ale nedával) to bylo proto, že Sim navrhl že situace podobné té Brandýsské, by mohla vyřešit instalace zábradlí na kraj nástupišť, a později (nevím už jestli na něčí otázku, nebo s tím přišel sám) řekl, že existují nástupiště se zábradlím okolo kterých se jezdí 80 (příspěvek na který jsem okazoval).

Já se Sima nezastávám v oné původní diskuzi o tom, že by podobné situace mohlo vyřešit nějaké zábradlí na krajích nástupišť přesně proto, co mu zde řeklo mnoho lidí (např. nechráněné přecházení pod kola vlaku a hlavně naprostá nepotřebnost takových zábradlí, pokud vlaky nebudou zastavovat bez domluvy na podobných stanicích), jen jsem reagoval na to, že Sim opravdu nikde neřekl nic o přechodu přes onu 80-silnici, ale o nástupišti se zábradlím hned vedle 80-silnice (čímž vysvětloval svůj návrh zábradlí ve stanicích s nástupišti mezi kolejemi)

Zkusím to ještě najít (ale víc než 10 minut tím trávit nebudu) - nalezeno viz níže

(Původně vložený editovaný text v novém příspěvku)

(Příspěvek byl editován uživatelem čítatel.)
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 20:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Jirásku, dočkám se od vás toho vysvětlení, kde jsou ta procenta špatně?
(No nedočkám, protože vy jste hulvát, který se neobtěžuje odpovědět ani na opakované žádosti, ale zeptat se můžu, ne?)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3605
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 20:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čítatel: 10 minut na tohle hledání fakt nestačí nehledejte to, uznávám, že tenhle Váš výklad je možný, ale evidentně nejsem sám, koho nenapadl. Navíc tam se mluví o přecházení trati v Brandýse, takže člověk logicky dovodí, že i u té silnice s tramvají to s pŕecházením souvisí. A oceňuju, že nejste militantní.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 4-2012
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 20:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Edit přechozího příspěvku:
nechci tedy být Simův tiskový mluvčí, ale jak já to chápu, tato debata podle mě začla tímto:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2717917
na to reagoval Dj_la_défense:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2717926
a pak už se postupně došlo k tomu, že to byl Sim, kdo řekl že se přes tu silnici přechází.
Já to ale chápu tak, že šlo opravdu jen o nástupiště se zábradlím, kde hned za ním se jede 80, ale o přecházení tam nic nemohu najít ani mezi řádky

(Příspěvek byl editován uživatelem čítatel.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3606
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 20:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čítatel: opět souhlas, ale prapůvod diskuze byl v tom, že cestující neplánovaně vysazený v Brandýse je ohrožen při přecházení vlakem, který nikdo nezastaví, protože o tom cestujícím neví. Pokud nebudeme mluvit o přecházení (trati i silnice vedle ostrůvku), nemá celá ta diskuze od samého počátku smysl. Mimo přecházení nikomu nic nikde nehrozí.
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2012
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 21:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už snad opravdu poslední OT přízpěvek k tomuto:

Mimo přecházení nikomu nic nikde nehrozí.
no... nevím... stát 3/4 metru od projíždějíciho vlaku (jako ten Brandýs, to je jako stát na té žluté bezpečnostní čáře u hrany nástupišť) - nevím jak s Vámi, ale se mnou to docela hází i když jsem od vlaku na nástupišti tak 3 metry (pravda to sice vlak pádí třeba 160) ale blíž jak na 1,5 metru bych k vlaku co jede 80 být nechtěl.
A právě tohle chtěl podle mě Sim oním zábradlím řešit.
Ale jinak nejsme ve sporu

A slibuji, že o tomto já už nenapíšu ani písmenko.

(Příspěvek byl editován uživatelem čítatel.)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3823
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 21:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Naopak, casto se u vlaku, kde je dvojka plna, nekdo domaha do jednotky bez doplatku s tim, ze tam je prece misto a nikomu neprekazi, tak proc by si neco priplacel.
S tím jsem se už taky setkal. Cestující se hádal s průvodčí, že ho to nezajímá, že si prostě jde sednout do jedničky, když je dvojka přeplněná a že to je problém Dráhy, že jede vlak s malou kapacitou.
Ale setkal jsem se i s tím, že průvodčí jednoho rychlíku z Jeseníku, kam se naráz nadraly asi 4 velké skupiny, tu jedničku zpřístupnil, aby se všichni do vlaku vůbec vešli... Jenže tam se nikdo nehádal, šlo to se slušností samo.
--------------------------
Ad to zastavení v Brandýse: Tamní výpravčí už mají nedobrou zkušenost starou asi 6 let zpátky, když tam Hašek srazil 12. letý holce mámu, když uklouzla na přechodu mezi kolejema. Krátce předtím vystoupili z vlaku, na přechod nebylo vidět a výpravčí byli v presu, když se jim blížilo do stanice to zpožděné EC, tak mu postavili a už to bylo.
Není to tam sranda s těmi oblouky na obě strany, hůř od Třebové.

Rebel Yell
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3610
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 21:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čítatel: připojuji se zejména k Vaší poslední větě

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6173
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 21:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"ale blíž jak na 1,5 metru bych k vlaku co jede 80 být nechtěl"

Tak to hádámn že v Brandejse byste blíž byl. Případně kdybyste tam vysimil - totiž pardon vytuhnul - za tím klandrem než přejedou třeba nějaký Wapky tak kolem vás projede další vlak z tý strany ze který jste vystoupil a kde logicky klandromeda jaksi nejde.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.35.187
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 21:51:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se někomu stýská po ježdění ve stylu "netopýr", tak mám pro něj dobrou zprávu. Ještě jsou na výběr dopravci, kteří tento styl považují za standard a neváhají ho dokonce nabízet ani v reklamních materiálech.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 21:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > cely "problem" vznikl tim, ze tusim Babilon psal, ze se vystupuje do koleji. Ja oponoval, ze se vystupuje na nastupiste.

Ze se jedna o takove pidinastupiste, do ktereho dost mozna zasahuje prujezdni profil, jsem v tu chvili netusil. Predpokladal jsem, ze to je srovnatelne s nastupnim ostruvkem tramvaje, kde je potreba zajistit bezpecne nastupovani a vystupovani - !!!nikoliv prechazeni silnice!!! - i ve chvili, kdy kolem druhe strany ostruvku neco jezdi.

Citatel ma naprostou pravdu v tom, ze jsem vubec neresil situaci prechazeni pres koleje, protoze s tim i prumerne inteligentni clovek problem nema (aspon za beznych okolnosti). A ja videl jako kriticke prave to "vystupovani do koleji", ktere jsem predpokladal, ze by mohlo nastat v tom smyslu, jak psal Babilon "nekoukam napravo nalevo a jdu, klidne i mimo prechod pres koleje, bo tam vlak nema co delat.

A myslenka jednoducha - pokud je tam zabradli, tak tam nelezu. A kde je zabradli prerusene, rozhlidnu se, jako na beznem prechodu. Nic vic, nic min.

Ze by zrovna v Brandyse na zabradli misto nebylo, je vec jina. Ale prave diky tomu je prave tohle OT.

Co ale za OT nepovazuju, je to, ze se do toho, Slime, zase krasne zamotavate. To vase "je ta sedmdesátka na slunce jasně až za tím ostrůvkem." je stejna perla, jako dydzejova "picovina, ktera neexistuje".

nevím, o jaké hraně to blábolíte
Tohle je marny, treba kdybyste si precetl, co vam pisu v pripsevku 2400, mozna budete vedet. A pokud ne, tezko s vami diskutovat.

morálně to byla prasárně úplně stejná
Jsem si nevsiml, ze by na Slovensku bylo vyhlasene vyberko, pak stornovano a pak primo zadany vlaky zlutym.

No, a kde je tedy ta bota? Rad bych nasel tu lez, ze ktere me obvinujete, kdyz pisete, ze mam na to zaludek.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 22:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak:
Jen narážka na oskm. Když vám vadí oskm, jaktože nevadí když při výběru místa jsou cestující na kratší vzdálenosti vráni jako méněcenní? Proč navíc platí za ujetý km mnohem více? V tom vidím "substrátsví".
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3615
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 22:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
mně teda přijde logické, že cestující stojící na sebeužším nástupišti nemůže být vlakem přejet, na to musí přecházet koleje. Ta Vaše první věta je klasická ukázka Vašeho chytání za slovo, už proto diskuze s Vámi většinou postrádá smysl. V duchu chycení za slovo míváte pravdu, v duchu smyslu diskuze jste vědomě naprosto mimo.
A vysvětlíte mi tu píčovinu s tou sedmdesátkou při pohledu na fotku, kterou jste tam dal? Třeba tak, že sedmdesátka není za ostrůvkem, ale deset centimetrů před jeho koncem?
Jinak prasárna není jen zadané a zrušené výběrko a přidělení bez výběrka, prasárna je přidělení bez výběrka vždy, jak tady všichni modří hýkají, Ale asi holt prasárna není přidělení bez výběrka Jančurovi.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 22:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: To záleží na tom, jak moc velká hysterka jste. :-)

Já zcela chápu, proč se systém snaží optimalizovat zasedací pořádek a nejsem proti tomu. Nikdy nevím, kdy mi to zachrání místo, až sám pojedu na delší vzdálenost. O substrátu nemůže být řeč, když díky povinným místenkám nemusí RJ počítat nějaké oskm, ale počet prodaných místenek.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: A aký vzťah majú oskm k vašemu vnímaniu seba samého z pohľadu ČD? V prípade, že Jančura bude prevádzkovať dopravu v ZDO, tak tiež bude vykazovať v oskm ...

Nick: Mňa na tom sere len ten prekázateľne dvojitý meter, ktorý sa na v ČR a SR na štátnych vs. súkromných dopravcov občas používa (viď tutok ten Brandýs napr., alebo tie výberové konania). Inak situáciu na Slovensku nemám až takú potrebu riešiť, čo do dopravy ma viac než RJSK na trati BA - DS omíňaju napr. niektoré "vlastnosti" IDS IREDO ...

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > sedmdesátka není za ostrůvkem, ale deset centimetrů před jeho koncem

Timto vyrokem jste predcil pana DJ ... bravo ... co bude dal? ;-)

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2666
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mňa na tom sere len ten prekázateľne dvojitý meter, ktorý sa na v ČR a SR na štátnych vs. súkromných dopravcov občas používa (viď tutok ten Brandýs...
A kdy ČD provedlo v Brandýse totéž, co RJ? Abychom mohli říct, zda je jim měřeno jiným metrem, jak tvrdíte.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S200: Okej, škrtnite si Brandýs napíšte si tam prejdenie stoj tým posunovým dielom v Havířove, ktorý prakticky nikto nerozmazával, alebo ako sa hodnotil oneskorený štart RJ (alebo oneskoreným štartom LE) v porovnaní s oneskoreným štatom pendolína, ... toho by sa ešte našlo ... sám viem o pár ďalších zaujímavých veciach, ale nebudem ich tu hovoriť, lebo ich tu na mieste neviem dostatočne podložiť ...

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Ten výrok parafrázoval Váš obvyklý způsob argumentace.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Nevím, jaký dvojí metro. DI to vyšetřila tak jako tak. Jestli si to interně ČD hrotí víc nebo méně než RJ, takové porovnání nemám. Neviděl jsem ale, že by někdo celou situaci bagatelizoval. RJ přiznalo chybu, DI jim to vytknulo.

Ad RJ v ZDO - výkazy MD jsou jedna věc, interní přístup k věci může být věc druhá. :-) Dovedu si představit, že vlaky budou bez povinných místenek, ale lidi naučení z SA/RJ budou brát více místenky i tam.

RJSK a IDS - zrovna dneska linkoval někdo na žlutém Facebooku smlouvu mezi RJSK a BID ve spolupráci. Vždyť to bratislavské IDS v současnosti nijak nefunguje, tak proč hrotit okamžitě zapojení do něj. Ať se domluví něco funkčního napřed. A to se i děje.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: "Prakticky nikdo nerozmazával" mi přijde úsměvné po tom, co množství příspěvků v tomto vláknu překonal sumu příspěvků na celém k-reportu. :D
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi takhle. Kdyby onen personál z RJ byl inteligentnější, tak zastaví v Bezpráví a je klid
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > spis nevite, jak z toho vycouvat. Takze, kde je ta moje lez, ta bota, kterou nehodlam uznat?

Nicmene, vratim se k tomu, co jste napsal pred hodinou: mně teda přijde logické, že cestující stojící na sebeužším nástupišti nemůže být vlakem přejet, na to musí přecházet koleje.

Tohle totiz vnimam uplne stejne ... tedy vnimal jsem, do te doby, nez me mistni sotousi presvedcili o tom, ze zrovna v Brandyse tomu tak neni - tam pry neni mozne stat na nastupisti behem prujezdu vlaku, protoze tam na to neni misto.

Ja to tam znam jen z prujezdu a z fotek a nemam v hlave sirku prujezdneho profilu, takze pocitove tam mista opravdu moc neni ... ale jestli tam skutecne "vlak vymete nastupiste", to posoudit nedokazu. Proto jsem uznal, ze tady na to nemam podklady a vycouval z toho.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorry za OT, ale rád bych si s DJ vyjasnil tu 70ku.

Když pojedeš po Bělohorské, nejprve je tato značka:

Na obrázku je v dáli vidět, že je tam 70ka zopakovaná, dnes už tam ta značka ovšem není.

Pak následuje ona křižovatka, o které píšeš:


Ovšem před Vypichem je pak snížení na 50:



Čili opět jde jen o zmatky v dopravním značení, protože ta zopakovaná 70ka za křižovatkou dnes již skutečně není, takže správně ji ruší křižovatka, jak sis pozorně všimnul. Všichni tam léta jezdíme 70. Nicméně ta 50ka na Vypichu je pak důkazem, že skutečně bylo původně od křižovatky pod Markétou okolo tramvajového ostrůvku až po Vypich 70 a jde jen o bordel ve značení.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2405
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4 > je ta krizovatka oznacena jako krizovatka? Podle tohodle to vypada, ze ne. Takze jsou jen dve mozna pravni vysvetleni:
- krizovatka to je a plati na ni prednost zprava; o tomto pochybuju, ze by to tam takto kdokoliv provozoval, nicmene kdyby tomu tak bylo, sedmdesatka by zde koncila a dale by se smelo 50
- krizovatka to neni, je to odboceni na misto mimo silnici (tudiz se to vuci tomu "mistu mimo silnici" - konkretne te ulici vlevo - chova, jako hlavni silnice k vedlejsi a predpokladam, ze to takto funguje) a pro ukonceni sedmdesatky zde neni duvod.

Bohuzel, podle vseho to vypada skutecne na pravni paskvil - v jednom smeru to krizovatka neni (= neni tam znacka - aby se na tomto typu krizovatky mel nekdo chovat jako na neznacene s prednosti zprava beru jako blbost) a tedy 70 teoreticky zrusena neni. Jenze ve zbylych dvou smerech znacka je (= krizovatka to je) a pokud by tam rychlost byla povolena vetsi nez 50, konci zde.

Pokud by me zrovna tady popotahovali s PaCH s radarem, hnal bych to na stiznost - misto aby resili jednoduchost a prehledost (a z toho plynouci bezpecnost), parazitovali by na situaci.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Vedle, jak ta jedle
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.70.172
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:25:31    Odkaz na tento příspěvek  

K uvedené zastávce je přístup ze strany zástavby, kde je:
1.) provoz sveden do jednoho proudu
2.) rychlost 50
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve směru "dolů" je 50 i přechod, to samozřejmě všichni víme, protože tam je přístup k zastávce.

Řešíme však směr Vypich, kde je 70. Ovšem dle definice křižovatky je podle mne Simem označené místo křižovatka, ale čert aby se v tom vyznal.

Mimochodem brání mi nějaké ustanovení přejít z chodníku přes 2 pruhy na zastávku, když přechody jsou stovky metrů daleko?

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek4: Nebrání. Přechod musíš použít, pokud je do 50 metrů od místa, kde chceš přecházet.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3826
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ale vždycky to tam tak nebývalo. Svedení do jednoho pruhu je záležitost několika málo let.
Já tam jezdil denně do školy a konkrétně na této křižovatce jsem se otáčel.
Směrem na Vypich byla 70 už od křižovatky, kde se Bělohorská napojovala do Patočkovy.
Opačným směrem platila 50.
Otočení, nebo odbočení do zástavby nebylo nic jednoduchého, protože to tam samozřejmě dolů každý mastil přes 70.
Navíc do toho tramvaje. Levý blinkr bylo radno zapínat už od přechodu na Bělohorské. Při dávání přednosti tramvajím nechávat kola nezatočená a zapřít se hlavou do opěrky. Pak si už cca 2x do týdne užívat ten příjemný zvuk za mnou skřípějících gum od blbů, co jim nestačil ani blinkr, ani blikání brzdovek, ani plynulé zpomalování...
Ze všech silnic ze zástavby jsou do Bělohorské v úseku Tomanova - Bělohorská značky "Dej přednost v jízdě".

Rebel Yell
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 01:21:25    Odkaz na tento příspěvek  

Někdo tady nadhodil srovnání jak často se před 15cti nebo kolika lety jezdilo u Brna na Tišnov a kolikanásobně víc lidí a vlaků jezdí dnes, přesto že to jezdí šrot a ne žlutá jako na Slovensku.

Ale zapomněl dodat, že před 15cti lety měla Kuřim, Tišnov a i ty dvě dědiny po cestě podstatně míň obyvatel, ta nová sídliště a satelity vznikly samozřejmě později a stále se staví dál, tím narostla násobně doprava i na silnici, která je od Kuřimi naprosto nevyhovující, takže vlak tu prostě pro dost lidí vychází zejména časově lépe, v podstatě je to příměstská linka. Taky samozřejmě pomohlo IDS a naprosto tragický přístup města Brna k řešení silniční dopravy ve městě, zejména parkování. A než jet třeba z Tišnova autem a nechat ho někde u Globusu a pak jet půl hodiny do práce MHD, tak to už je rychlejší rovnou tím vlakem.

Takže je to poměrně logické a k diskuzi by spíš bylo, zda by nový dopravce (nebo moderní vozový park) nyní způsobil další navýšení počtu cestujících jako u RJ na SK nebo už ne. Já myslím že o něco ještě ano, ale rozhodně ne nějak násobně.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2289
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 01:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek: Já už tam nejel autem dlouho, a i kdybych tam jel včera nepamutuji si to. Ale jak řikáš díval jsem se na tu 70 a za křižovatkou už nic neni, takže teoreticky ji vyruší. Nepamatuju si už bohužel ani přesný pravidla, co to ruší a co ne. Ono to nemusí bejt paskvil ve značení, ale jen blbě nafocený mapy.

Nicméně celá tahle debata vznikla tím, že Sim, že začal odbočovat od problému Brandýs, nějakými podivnostmi. Díval jsem se i na ty obrázky z Plzně a uznávám, že na kolejích nemáte semafor, nicméně je to jen další paskvil ve "značení", protože i přes ty koleje by se dal brát panáček až co je "jakože pouze" přes silnici, to, že je přes koleje jakási cedule pozor tramvaj, není dopravní značení. Musel by tam být v trojúhelníku vykřičník a pod ním dodatková tabulka teprve, takhle je to jen "jakési místní označení", byť uznávám, že to existuje, ovšem tohle podle mě nemá opření v legislativě.

Jinými slovy přejet mě tam tramvaj a soudit se, tak se vsadím, že do týdne na všech těchlech "přechodech" bude semafor i přes koleje.

Ovšem uznávám spletl jsem se, tímto beru ty semafory zpět, omlouvám se Simovi, protože v Plzni to je kupodivu možné, v Praze takovéhle podivné polořešení nenajdu.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3858
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 07:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox-reg
Dobrá, nemá to smysl, zapamatovávám si žluté pravidlo.
"Žlutý dopravce vždy zvyšuje % přepravených osob, bez ohledu na to, zda osoby cestovat chtějí."
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 07:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: mně tentokrát připadá, že Minibox s Vámi paradoxně v rozporu není...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3859
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 08:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim - a sakra- Mělo být: Michalis.ekonom


...na něj rychle vyhrnu Prosím vás jede to na kunčice ??? A on na mě dobrýýýýý večer.
Určitě to bylo takto? Nebo spíš jako v tom vtipu o baníkovci v Praze na hl.n.?

"...na něj rychle vyhrnu - na enhačko, pičo??? A on na mě dobrýýýýý večer."
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 09:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox> před 15cti lety
Prosím vás, neprzněte češtinu víc, než je nutné . Když napíšete "před 15 lety", je to správně a navíc kratší

(ještě jakž takž chápu zápis "před 15-i", i když je taky špatně, ale to vaše "patnáctcti" je fakt už cu fíl...)
Tepich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 11:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DJ: Co takhle tramvajová zastávka Thákurova u křižovatky Evropská / Kolejní. Ale tam je 50 a velká pravděpodobnost, že při přecházení tramvaj v zastávce zrovna stojí.
Pendular
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 11:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tepich: Jenže tam ten semafor pro chodce kryje i tu tramvaj. Když jdete na "paňáka", tak tramvaj má vždy stůj. Zrovna na těchto křižovatkách (jak směrem na ČV tak i z ČV vedle školy, před ppf) Nikde není v algoritmu, že by tramvaj měla volno, při zeleném pižďulákovi. :-) - Tam kde to je, jsou opravdu dodatečné semafory i přes tramvajové koleje, právě aby pokryly tuhle možnost.
Tepich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 11:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, moje chyba. Neuvědomil jsem si, že pokaždé, když po výstupu z tramvaje přecházím koleje, tak jdu vlastně na červenou až na hranu silnice, kde počkám na zelenou.
Nejvíc se mi líbí, jak to mají Němci v Drážďanech, tam mají u přechodů přes koleje (zejména u zastávek) výstražná světla,která se rozblikají než se tramvaj rozjede ze zastávky, nebo když přijíždí. Prostě přejezd bez závor pro chodce.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 12:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z FB RJ:
"AKTUALIZUJEME 12:00:
MÚ: Porucha trolejového vedení v žst. Praha hl.n.

IC 1007 bude výchozí ze stanice Praha-Libeň, vlak již odjel s 36 minutami zp.
IC 1009 bude výchozí ze stanice Praha Masarykovo nádr., cestující využijí MHD, na odjezdu cca 15 minut zp.
IC 1011 je výchozí ze žst. Praha-Vršovice., na odjezdu + cca 15 minut zp.
IC 1013 a další spoje jsou výchozí ze žst. Praha-Vršovice, na odjezdu + cca 15 minut zp.

IC 1002 ukončí jízdu v žst. Praha-Libeň
IC 1004 ukončí jízdu v žst. Praha Masarykovo nádraží
IC 1006 ukončí jízdu v žst. Praha-Vršovice
IC 1008 ukončí jízdu v žst. Praha-Vršovice
IC 1010 ukončí jízdu v žst. Praha-Vršovice
Dle vývoje - (IC 1012 ukončí jízdu v žst. Praha-Vršovice)"
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 12:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense#2289 > fajn, takhle to beru. Splest se muze kazdy.

Jeste vysvetleni k "panackum" - u prechodu vzdy plati "panacek" jen v rozsahu mezi dvemi protilehlymi semafory. To znamena, ze jakmile dojdete pod zelenyho panacka (v tomto pripade pred koleje), prestava pro vas dosavadni zeleny panacek platit. A dal se ridite bud dalsim panackem, nebo "chuzi podle rozhledovych pomeru".

Nic vic na tom neni, funguje to bez problemu a dobre to reflektuje stav, kdy tramvaj jede jednou za x minut/sekund (a neni problem mezi nimi bezpecne prejit), ale auta jezdi prakticky nepretrzite (takze pres jejich jizdni drahu je semafor).

Naopak, v situaci, kdy je jeden semafor pres jeden pruh i koleje, to stejne funguje tak, ze vetsina koleje preleze i na cervenou, protoze prece nic nejede - presne jak to popisuje Tepich.

jregent#713 > docela by me zajimalo, jaka MHD je cestujicim doporucena na prechod servudu :-X

Nicmene, mit moznost si cvaknout zlutou na masne, to neni kazdy den ... tak uvidime, jestli to nekdo zaznamena na cip.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 12:56:56    Odkaz na tento příspěvek  

ad Dj_la_défense : přejet vás tramvaj, tak budete s největší pravděpodobností váženým zákazníkem "pohřebního ústavu", který se těžko s někým bude soudit ... v jízdní dráze tramvaje jste neměl objektivně co dělat.
Ani na vyznačeném přechodu pro chodce nemá chodec přednost, tím spíše tam, kde přechod není.
Do týdne nikde semafory nebudou, protože za tak krátkou dobu se nestačí udělat výběrko, odvolání neúspěšných účastníků, projekt, nechat vše schválit a ještě realizovat.
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeste porad semafory? Ma ty dobroto...

Utúlien aurë...
Zrušte výpravčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.225.150
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:46:15    Odkaz na tento příspěvek  

Proč soudruzi odboráři tak hrotí zastavení RJ a vysazováno černého pasažára ?

Odboráři by si měli uvědomit:

1) Soudruha výpravčího tam živím z mých daní a dotací právě proto aby hlídal provoz a aby zasáhl pokud se stane něco nestandardního. Neživím ho z daní proto aby tam lelkoval. Soudruhovi výpravčímu není nic do toho proč vlak zastavil, důvodů může být celá řada, např. indispozice strojvedoucího, technická závada a pod. Je milion důvodů proč mohl vlak ve stanici zastavit a právě proto má soudŕuh výpravčí hlídat provoz. Nevím co se vzteká že měl práci. Od toho tam je.

2) Nešlo o obyčejného černého cestujícího, ale o agresivního cestujícího který ohrožoval bezpečnost. Pokud černý pasažér ohrožuje okolí, je pro zbylých 200 cestujících bezpečnější ho vysadit. Nebo se s ním měla 50ti kilogramová 18ctiletá stevardka prát, svázat ho, zamknout na záchodě a vysadit až v Praze ? Jak by si soudruzi představovali řešení ?