K-report
 

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 30. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 30. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15269
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 16:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výborně, konečně nějaká konstruktivní diskuze...

Takže když to shrneme: Dřív jel do vesnice autobus 4x denně a lidi byli rádi, že vůbec něco jede, protože auta neměli. Dnes auta mají a než by čekali někde třeba hodinu, než jim to pojede, radši vezmou auto. Chápu to, občas se chovám stejně (byť od jara do podzimu v rámci možností preferuju kolo). Tedy - dopravu lze zkvalitnit tím, že pojede víc spojů.

Ovšem - kde nic není, ani smrt nebere, takže když autobus bude jezdit někam, kde "nejsou lidi", může jezdit kdovíjak často a stejně bude jezdit stejný (nebo mírně vyšší) počet lidí, jako dosud.

Takže z toho vyplývá, že zkvalitnit dopravu v kraji je možné jedině tak, že se v hustě osídlených oblastech poblíž měst přidají nové spoje, protože přidávat spoje někde na konci světa nemá smysl. A ve zbytku kraje ponechat to, co tam je dnes a tvářit se, že je to v pořádku.

A teď mě tak napadlo, že jsem byl kdysi donucen účastnit se konference, kde pan Jeřábek z Ústeckého kraje líčil, jak tam dopravu organizují oni a světe div se, popisoval to podobně. Dokonce k tomu mám někde v PC i nějakou prezentaci v Powerpointu.

Byť nejsem pamětník, tak mi přijde, že se VHD spíše zlepšuje

Leží mi na stole jízdní řád Západočeského kraje z roku 1983. Někdy si ho prolistuj a porovnej se současností. Možná se budeš divit. Dálkové trasy typu Praha - Plzeň - Klatovy/Domažlice dost posílily, jinde stagnace nebo úpadek. A v případě úpadku není na vině jen nějaký povel "Nutno šetřit!", ale i to, že lidi prostě zmizeli. Někdy během "GVD" 2011/2012 se třeba rušily nějaké večerní spoje "na desátou" v oblasti Bříza - Bělá - Kaznějov (460240 a tak). Jenže před zrušením tyhle spoje vezly tu a tam nějakého jednoho zoufalce, obvykle však nevezly vůbec nikoho. Buď ti lidé dávno přesedli do aut a nebo jim zmizely pracovní příležitosti, takže i spoje ztratily smysl.

Mzitka: Tady došlo asi k nějakému nedorozumění. Pajik to podle mě myslel tak, že teď není objektivní srovnávat kraje, kde se nějaký koordinátor už X let snaží něco dělat s krajem, kde nějaké politicky podporované snahy o dopravu lepší a krásnější začaly před ne víc jak čtyřmi lety. Výsledky by se pak tedy logicky měly postupně začít projevovat. Bohužel, ne všechno jde měnit a řešit hned a okamžitě A důvody radši nechtějte znát, občas jsou v rozporu se zdravým rozumem
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2113
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 16:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M.J.:
A prospělo rozšíření počtu zón IDP něčemu? Dá se třeba ukázat nárust tržeb/přepravených PSů/dchdc/byrokracie/přímo nepřímých nákladů třeba do chytřejších kasiček u pohrobků ČSAD a pod.? Děkuji
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 8-2008
Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 16:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počkejte ještě aspoň 10 let myslíte vážně
Jak říká Martin_j, nevím, z jaké stránky jste to chápal, ale pravda je, že organizátor veřejné dopravy existuje v Plz. kraji teprve cca třetí rok, politická vůle něco dělat čtrvtý rok. Takže jsem to bral z tohoto hlediska, zatímco PID a IDS JMK mají za sebou mnohem delší minulost a taky se pracovalo postupně (jak víme, PID slaví letos 20 let existence). Ano, můžeme vše udělat mávnutím proutku jako v Pardubickém kraji, zařízneme x nejméně vytížených lokálek, uděláme všude gumokoly v taktu, ale to asi taky nebylo správně. Skutečně jste to špatně pochopil, o 10 letech experimentování s cestujícími nebyla řeč, jen řešíme celý kraj postupně, po částech.

Za ty čtyři roky se namátkou rozšířilo IDP, řešilo severní Plzeňsko (pravda, trochu kontroverzní, ale ne vše je špatně), udělala nově Mirošovka, jezdí PL atd. Postupně se řeší optimalizace autobusové dopravy v jednotlivých částech kraje, připravuje se výběrko i na dopravce v železniční regionální dopravě, před spuštěním je nový koncept na trati 180 atd. Hlavně je Pk jedním z mála krajů, kde se rozsah ŽD nesnižuje, ba ani nestagnuje, ale za ty poslední čtyři roky se dokonce navýšil.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15270
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 17:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A prospělo rozšíření počtu zón IDP něčemu?

Tak přinejmenším těm cestujícím, kteří rozšířené IDP využívají, je jich víc než dost, sám o tom něco vím. Jinak jsem ale žádné statistiky neviděl, to už jde mimo mě, takže nemohu sloužit. Nicméně už jen ten fakt, že na mnoha linkách používá Plzeňskou kartu nadpoloviční většina cestujících, by se dal považovat za důkaz její užitečnosti pro lidi, a to i za stávajících podmínek.

Soukromě jsem si všiml, že Plzeňské karty běžně používají lidé dojíždějící do Plzně, a to dost ve velkém. Ovšem kdo jezdí pravidelně mimo Plzeň (školáci Tlučná - Nýřany, cestující "odněkud" do Plas, cestující "odněkud" do Přeštic apod.), tam ty Plzeňské karty zas tak rozšířené nejsou, spíš se jezdí na bílé karty ČSAD sloužící jen jako elektronická peněženka. Jestli je to ze zvyku, ze setrvačnosti, z neznalosti, z důvodu komplikovaného pořízení a dobíjení karty v oblastech mimo Plzeň, ... Kdo ví, asi od každého trochu.

A než má předchozí slova použijete ke kritice, měli byste vědět ještě jednu věc. Jak jistě víte, v autobusech ČSAD na lince 460334 v úeku Plasy - Žihle - Blatno je uznáván tarif ČD. Nevím, jak to vypadalo v době, kdy se ta linka v téhle podobě zavedla, ale dnes tam poměrně dost cestujících jezdí právě na drážní jízdenky včetně traťových na INkartách (či co to je). Přitom ti lidé využívají jen autobusy a vlakem nejezdí. Tak když se naučili používat předplatné na téhle lince, naučí se to časem lidé i jinde.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8280
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 17:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leží mi na stole jízdní řád Západočeského kraje z roku 1983. Někdy si ho prolistuj a porovnej se současností. Možná se budeš divit. Dálkové trasy typu Praha - Plzeň - Klatovy/Domažlice dost posílily, jinde stagnace nebo úpadek.
Plzeňsko až tak důkladně neznám, ale tady na jižním Ústecku zmizela drtivá většina dálkových spojů, zůstaly doslova trosky a je otázka, kdy zmizí i ty. Co se týče místních spojů, tak když vemu stav před kritizovanou změnou JŘ Jeřábkem, tak mi sem domů jel bus ve 12:30, 13:05, 14:40, 15:20, 15:50, 16:30, 17:50 a tečka. Dnes jede 12:00 - 19:00 po hodině + 12:30, 14:30, 15:30. Lidí jezdí zhruba stejně a spojů je více. A byť to není ideální stav (například se lidi nedostanou na odpolední do prům. zóny v Podbořanech, tak je to zlepšení JŘ). Když vemu vlaky, tak sice zmizely osobáky okolo, ale zvýšil se počet rychlíků, díky nimž se do Plzně jede 100x lépe a ještě častěji.

Co se týče zón IDP, tak světe div se, lidé si to chválí.

Dnes auta mají a než by čekali někde třeba hodinu, než jim to pojede, radši vezmou auto.
Dřívější poučka, že z menších vesnic do měst stačí dva spoje ráno, jeden dopoledne pro cesty k doktoru a dva spoje odpoledne neplatí. Čím dál častěji mají lidi proměnlivou pracovní dobu, čili v Po může být paní v práci 7-15, v úterý klidně 8-16 a bus, který jede standartně ve 12:50 a 15:30 je jí k ničemu. A společnost bohatne, čili nemá důvod šetřit jízdou autobusem nebo vlakem.

A ještě poznámku: dokud bude doprava předmětem tahanic na místní nebo regionální úrovni, tak nikdy nebude zcela OK. Jsou města, kde dotace na MHD klesají ročně o deset procent a počty spojů klesají o 10%, jsou kraje, kde konzervují stav dopravy z roku 89 a sem tam něco škrtnou a před spoje jiných dopravců hodí paragrafy, jsou obce, kde starosta oslavuje zrušení osobních vlaků jako počátek nové éry lidstva, jsou města, kde se kvůli paní XY, která jednou ročně jede večer kamsi zavede speciální noční spoj, jsou dopravci politicky spřátelení a držící se u moci, byť jejich vozový park mnohdy připomíná autobusového dopravci kdesi v Rumunsku... (vše je psáno s lehkou nadsázkou dle pravdy)
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 18:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajik: zatímco PID a IDS JMK mají za sebou mnohem delší minulost a taky se pracovalo postupně (jak víme, PID slaví letos 20 let existence)

IDP má ze sebou taky hezkou řádku let, dovolím si citovat: "Příprava systému IDP byla zahájena již v roce 1996 ve spolupráci statutárního města Plzně s okresními úřady Plzeň–město, Plzeň–jih, Plzeň–sever a Rokycany. Od 1. 1. 2002 je IDP provozována ve dvou zónách – vnitřní P a vnější Z. Od vzniku PK je systém IDP rozvíjen ve spolupráci statutárního města Plzeň a Plzeňského kraje (PK)"

Takže ne, že nejde srovnávat s PID nebo s IDS JMK, jen při tom srovnání jen vyniknou tristní výsledky toho, čeho se v Plzeňském kraji podařilo za dlouhých 11 let dosáhnout na poli integrace veřejné dopravy.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15272
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 18:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V té době jsem předstíral snahu, píli a inteligenci na střední škole, takže vím jen to, že někdy v druhé polovině 90. let se linka 450553 (Plzeň - Štěnovice - Přeštice) přečíslovala na "městské" číslo 106 (licence 440106), do autobusů se daly mechanické strojky na jízdenky a la Plzeň, v městském úseku se uznávaly jednotlivé jízdenky MHD i předplatné, pro vnější zónu se zavedly speciální "vnější" jízdenky a "vnější" kupóny do legitimací, přičemž celá ta sláva vydržela snad rok dva a pak se zrušila. Následně se v roce 2002 zavedlo to, co fungovalo až do roku 2012 a co už asi všichni známe. Modří politici "na kraji" si odškrtli úkol zavedení integrované dopravy jako splněný a všichni byli spokojení, protože doprava v kraji dosáhla dokonalosti a světovosti. A nebo ne?

Ale to tady trošku mícháme různé druhy ovoce. Myslím, že hlavní příčina téhle diskuze byla ta, že někteří si tu myslí, že tři roky existující koordinátor dopravy v kraji je špatný proto, že za tři roky nedokázal to, co pražský koordinátor dělá už asi 20 let a brněnský už taky nějaké to desetiletí oslavil.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 8-2008
Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 18:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IDP má ze sebou taky hezkou řádku let....při tom srovnání jen vyniknou tristní výsledky toho, čeho se v Plzeňském kraji podařilo za dlouhých 11 let dosáhnout na poli integrace veřejné dopravy

Nebudu zapírat, že IDP existuje relativně dlouho. Než však vznikl kordinátor, na systému veřejné dopravy pracovalo zlomek lidí (patrně byste nepotřebovali ani obě ruce, kdyby jste počítali na prstech a možná by stačila jedna) než dnes a stav se prakticky jen konzervoval. Mnozí si říkají, proč. Odpověď je jednoduchá a mnohokrát se tu omílala: Nebyla polická vůle (patrně narozdíl od oblasti kolem Prahy a Brna, kde se živě pracovalo). A to je celkem důležité. Takže se vlastně ztratilo několik let, protože modré vlády měly pocit, že jejich volič veřejnou dopravu nepoužívá a stav se pouze konzervoval, nevznikaly žádné nové projekty. Na těch se prakticky pracuje poslední čtyři roky. Myslím, že i tohle stačí jako vysvětlení, že jednou vzniklo IDP a poměrně dlouho nic nedělo (žádný progres, žádné rozšíření atd.).
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 19:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Jen aby nedošlo k nějakému omylu: Můj příspěvek se týkal pouze linky Bezdružice - Mladotice. Ne plošně venkova
Železniční síť je jako živý organismus. Čím rychleji ji osekáváme, tím rychleji umírá.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15275
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 22:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Jen aby nedošlo k nějakému omylu: Můj příspěvek se týkal pouze linky Bezdružice - Mladotice. Ne plošně venkova

Smutné je, že aniž to tušíš, ten příspěvek se týká plošně venkova s výjimkou blízkého okolí Plzně a velkých měst. A zdaleka se to netýká jen Plzeňského kraje, v Karlovarském to místy vypadá stejně. Zato na jižní Moravě marně vzpomínám, kdy jsem tam potkal téměř prázdný autobus (snad tredosí Crossway v pracovní den dopoledne kdesi v Horní Dolní severně od Znojma). A v okolí Prahy? Znám to trošku kolem Příbrami a Dobříše, autobus s míň jak deseti lidmi tam znám jeden, v devět z Příbrami do Prahy. Jel jsem s ním dvakrát, poprvé jsem tam byl sám, podruhé kromě mě šest lidí.

Každopádně to krásně ilustruje, že zavádět další a další spoje a normy typu "do každé vesnice autobus alespoň X-krát denně" může být za určitých okolností vyhazování peněz oknem, i když to bude vymyšleno s kdovíjak bohulibými úmysly.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 22:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S dovolením naruším tuto debatu nějakou fotodokumentací žst. Nýrsko měnící se v deponii nepotřebných vozů ČDC...



Jinak přeji všem zde diskutujícím klidný zbytek vánočních svátků; do nového roku 2013 pak Průserům Fstříc...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8283
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 22:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každopádně to krásně ilustruje, že zavádět další a další spoje a normy typu "do každé vesnice autobus alespoň X-krát denně" může být za určitých okolností vyhazování peněz oknem, i když to bude vymyšleno s kdovíjak bohulibými úmysly.
Proto je důležité maximálně znát tamní podmínky, přepravní proudy, znát důležité zaměstnavatele, školy, a podle toho plánovat, ne zavést hodinový takt a doufat, že lidi mu uvyknou a ty spoje si najdou. Stále omílám jeden a ten samý případ, ale v Podbořanech začínají podniky 6, 14, 22 (resp. 6, 18) a autobus z Kryr je 300 metrů od nich 5:36 (to je OK), 13:56 (to je jaksi pozdě), 17:56 a kolem 22. nic. O víkendu není šance vůbec žádná. A vlakem, který staví dva kilometry od fabrik nepojede nikdo - všichni jezdí autem, přičemž ten počet "tam" pracujících lidí není vůbec malý.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15276
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 00:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S dovolením naruším tuto debatu nějakou fotodokumentací žst. Nýrsko měnící se v deponii nepotřebných vozů ČDC...

Když jsem tam byl naposled (jaro 2012), byly tam dvounápravové plošinové vozy Kbkks, stály na té kusé koleji vedoucí z klatovského zhlaví směrem ke staniční budově. Ty už tam nejsou?
A ty vozy v popředí... Vidím dobře, že Es?

A co Janovice? Loni na podzim to tam bylo samý Tams, letos na jaře Smmps...
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 12:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j
Vozy Kbkks v Klatovech - Deponace
Vozy Falls v Janovicích a Nýrsku - Deponace
Vozy Es v Klatovech a Nýrsku - Deponace
Vozy Smmps v Klatovech - Deponace
www.strojvedouciplzen.cz
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 13:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a v Dobříkově na Šumavě je zas odstaveno nějakých asi 15 výsypných vozů, pravděpodobně Faccs
754_060
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 8-2011

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 14:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aaaaa tady někdo byl navštívit to naše odstavné parkoviště v Ny. Už aby to od nás zmizelo a radši se zas přivezl nějakej ten Eas na dřevo na Mn
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 14:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754_060: pochybuju, že se v Nýrsku ještě někdy něco naloží.
Suri: Ty už tam stojí nějakej pátek
www.strojvedouciplzen.cz
Danous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 19:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sváteční Os7413 mezi Blížejovem a Osvračínem.
Os 7412: 842.029
Os 7414: 754.019
Os 7416: 754.059
Ex 355 : 223.065
Ex 352 : 223.068
Tomáš180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 20:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Danous: A co pejsek ve vechtru, štěkal? Tohle místo mám již také delší dobu vyhlídnuté, ale ten pes mě tam dost štve...
Než si lehnete na koleje, ujistěte se že není výluka!

Trať 180: Plzeň-Domažlice-Furth im Wald
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 21:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin_j:
Když jsem tam byl naposled (jaro 2012), byly tam dvounápravové plošinové vozy Kbkks...
Jo, ta zadní kusá kolej je stále obsazena dvounápravovými plošiňáky. Jinak jsou to opravdu Esky a vzadu těch pár Wapek...

Ad 754_060:
Už aby to od nás zmizelo a radši se zas přivezl nějakej ten Eas na dřevo na Mn
Bohužel, na přepravu dřeva tam včera byly odstavené asi 3 nebo 4 kamiony...
Danous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 21:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš180: Děkuji, štěkají už dva,ale pan majitel je sympaťák a má pro šotouše snad pochopení...
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.22.62
Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 22:04:58    Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, na přepravu dřeva tam včera byly odstavené asi 3 nebo 4 kamiony...
Co si tak matně vzpomínám, tak manipulaci se dřívím před lety zajišťovala T148 s HR na krátké dříví (odhlášená )...
Do "Nejrska" se po dráze i dříví vozilo...
Žíža
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 14:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Herkules Metransu s prázdnými kontejneráky projel dnes ve 14h Vejprnicema směr Plzeň, třeba ho ještě někdo
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2199
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 14:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě teď prosvištěl přes Rokycany...
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 15:24:36    Odkaz na tento příspěvek  

Z trati 176 - tragedie do Rokycan. Půl hodiny čumákování v Chrástu, nezačal v POVEDu šéfuvat bláznivý vzteklý dědek Žemličkojc (tituly nepíšu - u debilů jsou neplatné:-) z Jindřichova Hradce? V Jižních Čechách už podělal co se dalo, zdá se že změnil působiště. Si dělají prču! Už jsem napsal líbesfríf paní inžinýrce Benediktové (benediktova@poved.cz), snad jaksi"řízeně" nechtějí radnickou poslat do kopru. Na stavbu koridoru se nemají co vymlouvat - hned tak nezačne! Posílejte taky, třeba i tlustému přecedovi KNV, jinak budou zas blbci dělat před cestujícími chytrolíny a dlouhé nosy, jako v JČ kraji!!!!!
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 16:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale zase jim vycházejí 6 min. dlouhé obraty pro Sysle v Rokycanech. Což se vyplatí :]
Protože sysel věčně nejezdí, tak se v Crástu čumákuje i v relaci t176-Plzeň...
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 17:08:01    Odkaz na tento příspěvek  

Tak, ranní poměrně plný vlak, co jel okolo 5:00 ZeZ Stupna nemyslně šoupli bratru o 20 min. plus - původní osazenstvo jej nepoužívá a jezdí busem. V Crástu se nedobře čumákuje:-( Kterej mamlas/debil/hovado/ubožák toto vymyslel? Být to v Bulgárii žemličkově vopičárně, dokázal bych to pochopit. Tam si ssebranka z blbosti udělala krédo, ale na plzeňsku takovouto hovadinu dosud nevidno(?) Vždyť radnickou nyní používá slabá třetina !!!!! cestujících co před bulharizací. To že poveďáci nejednají se starosty minimálně od dědka žemličky odkoukali, veškeré připomínky byly ignorovány! Příkladně starosta Bušovic by jistě podal o té mocné ochcárně více infa.
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 17:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z trati 176 - tragedie do Rokycan........
Všechny vedlejší efekty jsou způsobeny, jak tu již bylo řečeno poprvé před půl rokem a minimálně jednou zopakováno, planovánou stavební činností mezi Rokycany a Chrástem, tj. grafikon je postaven tak, aby nedocházelo k potkávání vlaků mezi Rokycany a Chrástem. Silný směr z Radnic je překvapivě na Plzeň, takže se preferovala vazba na Plzeň. Kupodivu nejde o cílenou likvidaci radnické lokálky...Ale opět za všechno zlo může primárně POVED, chce to vidět trochu souvislosti. Mimochodem, to že na stavbu nemáme vymlouvat, to tedy nemáte pravdu. Pokud SŽDC řekne, že grafikon lze udělat tak a onak to prostě nejde, tak vezmete buď tak nebo nic, protože onak nejde, že.

To že poveďáci nejednají se starosty
Jednají, a kdyby některé z nich poslechli, tak ta lokálka už druhý rok nejezdí.

A ještě dodatek, kdyby náhodou tady někoho napadla osvícená myšlenka zastavit R v Chrástu: bylo prověřováno a MD nechce.
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 18:14:24    Odkaz na tento příspěvek  

1) Vedlejší efekty, koridor, stavba SŽDC - výmluva - NEBERU! Kdy se prvně kopne, myslím tím kolizní kopnutí do 170 někde u Ervína? Letos to nebude to museli páprdové ze SŽDC vědět. Pokud ne, měl by poved chtít náhrady i za zpackané JŘ (neumožnění plnění). Budete něco vyžadovat? Nyní se přepracováhá harm. stav. prac. Bude výmluva platit i po arbitráži/možném odložení stavby?
2) Nezastavování R v Chroustu - od toho tam snad sedí poved, pokud MD nechce (to napsali, nebo jen porčili rameny, či jen tak mezi řečí kdosi pronesl, pohrozil - zapomeňte na zast, rychlíků)tak zast. R zkrátka vymáhat, stěžovat si, nedat těm vše si zjednodušujícím líným úředníkům pokoj! Tak jako (doufám) dost lidí nedá pokoj povedu.
3) Silný směr na Plzeň - jeden z nejsilnějších vlak. spojů byl ráno znemožněn, odpolední cestu zpět Vám ráno odžehnaný cestující nevykoná, takže "antisynergický" efekt x 2.
4) Starostové - ukažte mi jediného, co chce/chtěl 176 poslat do kopru.
5) Neberte si nic osobně (pokud máte něco s povedem do činění) ale "jikordizace" dalšího kusu země je zkrátka nejen pro mě nezkousnutelná. Stojím si za velmi tlustými slovy, které jsem na jejich adresu vypustil, úbytek cestujících veřejné dopravy je na jihu neuvěřitelně alarmující a díky souč. grafikonu na 176 má k tomu "našlápnut" další region. Nepoužitelný JŘ m.j. vedl k uzavření t. č. 193. Dosavadní scénář totožný. Což je škoda.
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 18:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy možná výmluvu neberete, ale takový je stav. Nejedná se o výmluvu, je to realita nastavená ze strany SŽDC. Pokud se Vám to nelíbí, zjistěte si víc u SŽDC. Na vyvozování jakýchkoli důsledků, že se nezačalo a stavět a že jsou problémy tady, tam a tu, je poněkud brzy, ale organizátor veřejné dopravy je může horko těžko ovlivnit.

Co se týče MD, reakce na zastavování byla záporná. Opět, můžete zkusit napsat na MD, když už jste začal s psaním těch "líbesbrífů".

Pokud Vám jde o vlak cca v 5:00 z Radnic, ten by šel posunout do dřívější polohy a lidé budou v Plzni na půl šestou, ale v Chrástu nebude přípoj na Rokycany - to je podle Vás taky špatně, takže vlastně není nic dobře.

Starosty z Radnicka osobně neznám ani jsem je osobně neviděl. Ale když se projednávalo dopravní řešení autobusů (konkrétně se starosty Mikroregionu Radnicko), tak tam prý celkem 176 odpískávali (slyšeno)...berte to jako fakt. Tím neříkám, že všichni starostové, ale rušící snahy tam byly nemalé.

Samozřejmě, máte pravdu, že pro 176 toto není ideální stav. Ale rozhodně se nejedná o jikordizaci za účelem 176 zaříznout úplně. Tudiž scénár není totožný, jak si myslíte. Nikdo nemá momentálně chuť pást se z uzavření radnické lokálky, ba spíše rušící snahy paradoxně nexistují v Plzni, ale přímo v oblasti, kde 176 prochází.

(Příspěvek byl editován uživatelem pajik.)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 18:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Plánu dopravní obslužnosti se neplánuje odstřel trati 176.
Vlast tě volá!
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 19:13:09    Odkaz na tento příspěvek  

Mikroregion Radnicko je von men šou pana Ferschmanna (tedy co jsem s nimi předloni zažil jednání já, tak se mi to tak jevilo), ve sdružení je cca 30 obcí (přistoupily další obce), z nich 176 obsluhováno nějakých 5. Je někde ke stažení zápis jednání o dopravní obslužnosti? Je nějaká šance, že se posunutím termínu překopání 170 vrátí zpět použitelný JŘ na t.č. 176?? V rámci změn nyní platného JŘ?
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 19:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je nějaká šance, že se posunutím termínu překopání 170 vrátí zpět použitelný JŘ na t.č. 176??

Vzhledem k podobě budoucího koridoru se otázky radnické lokálky poměrně intenzivně řeší, ale rozhodně ne stylem, že se to zruší. Šance i snaha návratu k lepšímu existuje a dost záleží i na krajském rozpočtu. V rámci změn současného JŘ bych čekal maximálně kosmetické úpravy. To by musel někdo ze SŽDC dostatečně včas říct (nejpozději tipuji v únoru, aby se vše stihlo), že se stavět nebude.

Ale ještě jednou opakuji: Nechápejte, že to co je aplikováno dnes, vzniklo jako první krok k zaříznutí lokálky. To rozhodně ne.
trať 176
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.234.142
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 22:02:24    Odkaz na tento příspěvek  

Jednají, a kdyby některé z nich poslechli, tak ta lokálka už druhý rok nejezdí.

Přesně tak. Buďme konkrétní a řekněme, že předseda mikroregionu Radnicko ing. Jan Špilar, starosta obce Břasy, při projednávání změn v autobusové dopravě na Rokycansku vysvětloval, že oni tam tu lokálku vlastně ani nepotřebují, oni by radši autobusy, protože ty je dovezou přímo do Plzně. A že tím vlakem stejně nikdo nejezdí - jen se podívejte, jak je to plné v Radnicích nebo v Břasích! Ten motoráček tam přijíždí úplně prázdný a provoz vlaku je určitě dražší, než provoz autobusu!
Jednání se účastnil především tenhle pán, dále pak Milan Loukota, místostarosta obce Hlohovice a zaměstnanec dopravního útvaru ČSAD Plzeň v roli místního dopravního odborníka. Na jednání přinesl pověření od starostky Hlohovic, že přišel opravdu jednat za obec a nikoliv za ČSAD, čímž byly rozptýleny všechny pochybnosti, které snad někdo v této souvislosti mohl mít.

Další starostové se do jednání obvykle nezapojovali, protože oni dali plnou důvěru vedoucím představitelům mikroregionu, aby jednali za ně a hájili jejich zájmy. Kupodivu, separátně s nimi byla mnohem snazší domluva, než s vedoucími představiteli mikroregionu.
trať 176
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.234.142
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 22:30:02    Odkaz na tento příspěvek  

A kdybyste tu třeba chtěli kritizovat, že v regionu kolem Břas a Radnic nejezdí žádné víkendové spoje, takže půlka okresu je v sobotu a neděli bez spojení, víte, komu poděkovat. Výše uvedený pan předseda totiž prohlásil, že víkendové spoje u nich nikdo nechce a nebude je využívat. Na stejnou adresu se obracejte, pokud by se vám zdálo, že autobusy Radnice - Rokycany v nově navrženém jízdním řádu nějak nerespektují časy příjezdů a odjezdů vlaků do Rokycan, takže jim i nadále budou ujíždět (a cesta Plzeň - Osek se tak zbytečně protáhne). Ten návrh si dělal mikroregion sám (opsáním současných jízdních řádů) a myslí si, že tak je to v pořádku. On prý těmi vlaky stejně nikdo nejezdí, takže do nich nikdo ani nebude přestupovat.
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 23:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silný směr z Radnic je překvapivě na Plzeň, takže se preferovala vazba na Plzeň.

To mi ale vůbec nekoresponduje se záměrem výhledově zrušit trať Chrást-Doubravka a nechat jen směr na Ejpovic...
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 23:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mi ale vůbec nekoresponduje se záměrem výhledově zrušit trať Chrást-Doubravka a nechat jen směr na Ejpovic...

Ano, to je na hlavu. Ovšem lobby zájmových skupin, které se napasou na likvidaci železnice mezi Chrástem a Doubravkou a ještě nejlépe postaví cyklostezku je mocnější než těch, co by rádi viděli zachovanou aspoň jednu traťovou kolej. To už je však rozhodnuté poměrně dávno a v té době já ani do těchto věcí neviděl ani jsem neměl žádnou možnost do toho zasáhnout. Vězte však, že to v žaludku zůstalo víc lidem.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3826
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 00:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


To mi ale vůbec nekoresponduje se záměrem výhledově zrušit trať Chrást-Doubravka a nechat jen směr na Ejpovic...


Tak ono by to nemělo být přes Ejpovice do Plzně tunelem o moc dále a o moc pomaleji.
Bezdružická lokálka
ED
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.233.120
Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 20:23:15    Odkaz na tento příspěvek  

Tvůrcům jízdních řádů u ČD a SŽDC dosud nedošlo, že rychlíky z Prahy do Chebu netahají parní lokomotivy. Soudím podle toho, že vlaky z obou směrů stojí v Plzni hl. nádraží neuvěřitelných 15 minut. Zřejmě si na GŘ ČD a SŽDC myslí, že je třeba doplnit uhlí a vodu do elektrické lokomotivy nebo je nutné po ujetí cca 100 km elektrickou lokomotivu řádně promazat ... ?! Mimochodem, když Západní expres tahaly Albatrosy, stačilo na doplnění vody, uhlí a na promazání stroje v Plzni jen 7 minut (viz JŘ 1968/9). Neměl by se někdo nad tímto zamyslet? Návaznosti přípojů lze řešit posunutím odjezdu chebských a pražských rychlíků z výchozích stanic o 10 min. a odjezdy z Plzně zachovat. Křížení rychlíků na chebské trati by se posunulo z Plané do Mariánských Lázní a nikomu by to vadit nemuselo. Naopak, ČD by mohly do světa hrdě vyhlásit, že zkrátily jízdní dobu mezi Chebem a Prahou o 10 minut. Anebo se začne něco dít až v okamžiku, kdy přijde konkurence jako na trať Praha - Ostrava? Pokud ano, může to být docela pozdě a ČD to stejně jako na trati Praha – Ostrava neustojí.
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 20:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD ED: U Pařížáku bylo těch 7min na přepřah, nebo ne?
Vraťte 842, patří na Protivínku.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4362
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 21:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: O moc? Co je to o moc? A ten přestup když někdo pojede z Plzně do Chrástu je taky velký bod mínus. Chrást není tak bezvýznamné sídlo...

Sečteno podtrženo je pěkná blbost směrovat lokálku z Chrástu do Ejpovic, v místě po jedné snesené koleji ať si klidně postaví cyklostezku a v Bukovci tak získají místo pro vybudování zastávky, díky které pak můžou v Plzni zrušit zajíždění autobusů linky 28 do centra. Navíc ta regína co by to obsluhovala by mohla pokračovat z Plzně do Kozolup a místo produktu Plzeňská linka by se konečně mohlo přijít s něčím světobornějším.

Jinak pokud je řeč o tom kam přestupuje z radnické lokálky víc lidí, tak já mám vypozorováno, že je to půl na půl.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 8-2008
Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 21:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neměl by se někdo nad tímto zamyslet? Návaznosti přípojů lze řešit posunutím odjezdu chebských a pražských rychlíků z výchozích stanic o 10 min. a odjezdy z Plzně zachovat.

Nacházíte se ovšem v jiné situaci, než cca před dvaceti lety. Tehdy existoval nějaký jízdní řád, třeba s pravidelnými vazbami někam dvakrát denně. Dnes existuje jízdní řád na bází integrálního taktového grafikonu, tudíž v síti existují jistě definované uzly, kde dochází k pravidelným vazbám. Posunete-li pražské R do Plzně na příjezd o 10 minut později patrně mohou způsobit rozvázání vazby na ČB a další problémy (rozvázání vazeb v Rokycanech atd.), když přijedete 10 minut od Chebu později, ztrácíte vazbu ČB, Most, tabulkově i Os Klatovy, Horažďovice aj. Navíc se posouváte někam mimo symetrii 00, což vlastně způsobuje ty nežádoucí efekty. Pravda, od Prahy 5 minut rezerva je a poměrně nedávno na to tuším proběhla diskuze ve fóru GVD platný a připravovaný (že kdyby se to šouplo, bude to mít negativní vliv na vazby v Rokycanech a to se opět dostáváme do té spirály). Až se začne kopat z Rokycan do Chrástu, tak bude stačit jediný 10 minut zpožděný vlak a půjde vše do kopru, takže i v tuhle chvíli má toto své opodstatnění. Cestující přitahuje do vlaků nejen rychlost, ale též pravidelná nabídka a snadno zapamatovatelná nabídka.

Navíc, co se týče plzeňského uzlu, ten je rozkopaný a bude hůř. Tvůrci jízdního řádu na 15 minut čekání v Plzni samozřejmě myslí, ale až bude připravená na vše infrastruktura. Pak bude čekání v Plzni minimální. Samozřejmě vše také bude záležet na stavu státní kasy a možnosti objednávky MD ČR. Ale hlad soukromých dopravců bude podle všech indicií také nemalý, jen nikdo z nich nemá odvahu začít jezdit teď (když je rozkopáno).

(Příspěvek byl editován uživatelem pajik.)
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 21:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silný směr z Radnic je překvapivě na Plzeň, takže se preferovala vazba na Plzeň.
To mi ale vůbec nekoresponduje se záměrem výhledově zrušit trať Chrást-Doubravka a nechat jen směr na Ejpovic...

Tak ono by to nemělo být přes Ejpovice do Plzně tunelem o moc dále a o moc pomaleji.


Kdysi dávno jsme to tady měřili a rozdíl není ani 2 km.

(Příspěvek byl editován uživatelem bkv.)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8298
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 21:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc ta regína co by to obsluhovala by mohla pokračovat z Plzně do Kozolup a místo produktu Plzeňská linka by se konečně mohlo přijít s něčím světobornějším.
A do Blovic bude jezdit co? Zrovna tím směrem jezdí s PL poměrně dost lidí.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4363
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 22:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinmarilynmanson: Něco světobornějšího. :-)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.22.62
Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 22:25:13    Odkaz na tento příspěvek  

tedy [šádekace] (regioPanter)
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 23:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PL rozhodně není nic světobornýho, s tím souhlasím. Je to spíš kompromisní recyklát jak v současném stavu infrastruktury udělat za x peněz y muziky. V úseku Kozolupy - Zadní Skvrňany se jedná co do obsazenosti docela o propadák, kdyby to kapacita tratě dovolila, stokrát přínosnější nejen kvůli přestupům od nepomucký by byla trasa Blovice - Plzeň - Nýřany. Ale to je v dnešní situaci coby kdyby...
Ve mě je dobroty jak v prdeli cukroví
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15285
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 23:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tvůrcům jízdních řádů u ČD a SŽDC dosud nedošlo, že rychlíky z Prahy do Chebu netahají parní lokomotivy. Soudím podle toho, že vlaky z obou směrů stojí v Plzni hl. nádraží neuvěřitelných 15 minut.

Kdysi tam snad bylo i 20 minut a snad to bylo prezentováno jako rezerva na krácení zpoždění vzniklé výlukovou činností přo koridorizaci.

O moc? Co je to o moc? A ten přestup když někdo pojede z Plzně do Chrástu je taky velký bod mínus. Chrást není tak bezvýznamné sídlo...

Kolik lidí pojede do Chrástu vlakem (který staví někde na konci světa) a kolik lidí tam pojede autobusem MHD nebo ČSAD, který staví v Chrástu hned několikrát? Lokálka sice taky, ale s přestupem a čekáním a méně často. Ano, jsou lidi, kteří to mají na chrástecké nádraží blíž, než na zastávky autobusu, chodí se tam dokonce i z Dýšiny, která se rozkládá už kolem chrásteckého zhlaví a stejnojmennou vlakovou zastávku má naopak kdesi v polích.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Patrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 6-2012
Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 00:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska místo rozbitého sysla 242 264+Bt+Bdmtee+Bdmtee :-) Krásná to souprava :D
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 07:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To zas budou zpoždění při 6 min. obratech v Romcikánech.
Včera jsem viděl v 11.00 v Plzni na 2A 961.019+2 sráče+242.242.
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Jirka_Šenk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 7-2011

Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 09:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SC do Bohumína - Plzeň hl.n. 29.12. 2012
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 09:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_Šenk:
...klasicky zpožděné. Odjíždělo pak současně s R 759 na 2.TK do Chrástu.
Jirka_Šenk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 7-2011

Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 10:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosta : Jo, je to přesně tak .
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 11:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maxipes: Sráč ráno dosráčoval. Námraza na troleji je pro 242.242 nepřekonatelný problém.

Náhrada - 242.201 + klasika.
Každý by si jednou měl dát RUC.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3832
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 11:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc ta regína co by to obsluhovala by mohla pokračovat z Plzně do Kozolup a místo produktu Plzeňská linka by se konečně mohlo přijít s něčím světobornějším

A kde píšu, že by ta Regína nemohla pokračovat do Plzně? Má to dvě stanoviště? Má....

ad cyklostezka místo jedné traťové koleje: To je jen zbožné přání. Vezměte si ochranné pásmo jedné traťové koleje a minimálně šířku takové cyklostezky. Ta by měla být široká alespoň 2,5 metrů, spíše 3 metry, pokud má být pohodlně použitelná cyklisty a chodci. Faktem však je, že mezi Doubravkou a Bukovcem má cyklostezka jen minimální význam.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Bezdružická lokálka
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4365
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 12:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Chrástu se zase na kole dostává poměrně špatně... Je to otázka, jak tu koncepci pojmout... Samozřejmě že mě napadlo jestli je vůbec šance vedle jedné traťové koleje cyklostezku bezpečně vejít.

Pokud jde o provoz "regíny" v úseku Ejpovice - Plzeň tak se mi to nějak nelíbí. Traťová rychlost by měla být snad 160 a teď by tam brzdila nějaká "podbíječka" jedoucí osmdesátkou? Je pravda že už nějaká místa v ČR kde to tak je jsou... :-( Samotný provoz osobáků bez přestupu by pak nemusel tolik tratit na atraktivitě...

Osobně bych tuhle koncepci nepovažoval za marnou v úseku Nepomuk - Horažďovice předměstí. (prodloužit vlaky od Klatov do Nepomuka s využitím okamžitého obratu v Horažďovicích předměstí) Ideálně pak udělat návaznost prodloužených osobáků na rychlík v Nepomuku, takže by cestující třeba do Pačejova získali rychlejší spojení za cenu přestupu. Pro ostatní by se nic neměnilo, přestoupit do Sušice by stejně museli. Ona obsazenost osobáků z Plzně za Nepomukem je totiž početně menší než než počet přestupujících z radnické lokálky na osobáky v Chrástu.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3833
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 12:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kolik těch vlaků v tom úseku bude jezdit 160, když od ústí tunelu v Doubravce se bude jezdit tuším že asi 80-100 km/h?
Bezdružická lokálka
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3367
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 13:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: d cyklostezka místo jedné traťové koleje: To je jen zbožné přání. Vezměte si ochranné pásmo jedné traťové koleje a minimálně šířku takové cyklostezky. Ta by měla být široká alespoň 2,5 metrů, spíše 3 metry, pokud má být pohodlně použitelná cyklisty a chodci. Faktem však je, že mezi Doubravkou a Bukovcem má cyklostezka jen minimální význam.

Již je realizováno podél trati 210 mezi žst. Praha Zbraslav a Praha Modřany. Takže to jde. Fotku mohu pořídit, mám to z domu kousek. Využito je tu rozšířené těleso trati, snad kdysi uvažované pro položení druhé koleje (minimálně jeden propustek je tu na šíři dvou kolejí), stezka je od traťové koleje oddělena plotem. A vše v pohodě funguje, již několik let se proháním podél trati zejména na in linech.


Tady je důkaz: http://www.mapy.cz/#x=14.398583&y=49.979610&z=18&l=15

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4366
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 13:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Aha, netušil jsem že i v případě úseku který nosí hrdě název "trasování VRT" budou prasárny s rychlostmi jako 80 nebo 100 (podobně jako na celém "koridoru" Plzeň-Praha). To má ten tunel opravdu smysl... Opravdu... celej koridor se stavěl jen proto aby za pár let někdo zjistil, že to je stavba nedostačujících parametrů, začal to stavět znovu a stavební firmy si opět vydělaly... :-(
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 13:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý_fotograf: Všechny vlaky osobní dopravy budou vždy v Plzni stavět (i ty hypotetické vysokroychlostní), takže omezení na 80 km/h jim v Plzni na hlavním nádraží opravdu vadit nebude.......