K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 12. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě kolem Mladé Boleslavi » Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 12. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12961
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 21:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ach ju..to jsem chtěl vložit nějaké šota z "písku" raději si jdu tedy sednout ven a dát jedno vychlazené..bože, bože, proč kolem všeho vždy musí být tolik kecúúúúú..opravdu
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 22:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi dávno bylo v DF k-rep. diskusní vlákno s názvem Reakce na právě proběhlé akce. Nevím proč bylo zrušeno, ale kdyby bylo, tak takovéhle šotoušovské spory by se mohly probírat právě v něm.
Saxi-Radim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 22:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petře, vždyť tekla... nevíš...

Neboj, třeba ještě poteče...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - Muzeum se pro veřejnost se otevře naposledy v tomto roce o víkendu 6. a 7. října 2012 -
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 23:39:44    Odkaz na tento příspěvek  

Proč by analogicky neměla být podobná snaha se přiživit na přepravě nákladního vlaku firmy Metrans, který také jede "veřejným" prostorem
Však vám ho taky nikdo fotit nezakazuje a nezpoplatňuje, akorát ta paralela s přivěšováním vozů je tak mimo mísu, že jste dokonce venku z kabinky. Dokonce jsem informaci o zajímavém nákladním vlaku Metrans Rail (shodou okolností téhož dne) dal do placu, abych se pak dočkal akorát blbých keců od zde jistě zcela neznámých "neplatičů" :-).
A jen tak mezi námi: za vlak Lhotka - Skalsko a zpět s již zaplacenými náležitostmi, jen za dopravní cestu, personál a naftu vysmahnout 25 litrů, to vás pěkně vzali na hůl. Nu což, já nefotil, neplatil, ve skupinách rozběsněných šotoušků rajtujících auty po cizích polích nejen u zákazových "fotovlaků" (byl jste to tenkrát vy v Ostašově u 52.8079, ne? a zaplatil jste za něj?) by mi bylo stydno vůbec vytáhnout foťák, takže mi je vlastně po tom howno - však vy se utlučete sami.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 02:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Mimo seš akorát ty. Rozdíl mezi placeným fotovlakem a veřejně oznámeným vlakem jedoucím na objednávku cestovní agentury, jejíž majitel ti na požádání sám pošle JŘ mailem, je značný.
Pokud někdo pořádá placenou fotojízdu, tak se na ní bez zaplacení poplatku necpu a respektuju, že si vlak objednala uzavřená skupina fotografů pro svoji potřebu.
Před necelým rokem byl na licenci Metransu, vypraven z Kolína a Čerčan neveřejný fotovlak do Posázaví. Sám jsi posléze uváděl na pravou míru nepravdivá tvrzení KŽC zveřejněná na adresu pořadatele fotovlaku. Pořádání placených fotovlaků je běžné v celé Evropě a pochybuji, že by ti nebylo jasné o čem je řeč.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 07:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič
Jenomže je třeba rozlišovat mezi tím, že někdo placený fotovlak pronásleduje autem a tím, že si někdo si jednou vyfotí vlak. Nemusí se vždy jednat o cílené focení ale jen o příjemný bonus k víletu nebo focení pravidelného provozu. Vlastně vy řikáte, že by měl při těchto příležitostech schovat fotoaparát jakmile uvidí nestandartní vlak a být rád, že nemusí platit za jeho shlédnutí..... Co kdyby se jednalo o placenou neveřejnou jízdu pro fotografy.

Pokud tvrdíte, že jakékoliv focení placené neveřejné jízdy vlaku aniž by dotyčný zaplatil je poškozování práv těch co danou jízdu objednali.
Jak pak můžete s klidným svědomím vjet autem na soukromý pozemek kterým je třeba oseté pole? Přeci i majitel pozemků má také svá práva stejně jako vy. A pokud jste vjel autem na oseté pole jak se v příslušné diskuzi probíralo, tak jste způsobil škodu daleko více hmatatelnou něž je několik neoprávněně pořízených snímků. Asi nejzásadnější rozdíl bude v poškozené straně.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 08:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir: Nemusí se vždy jednat o cílené focení ale jen o příjemný bonus k víletu nebo focení pravidelného provozu.
Vlastně vy řikáte, že by měl při těchto příležitostech schovat fotoaparát jakmile uvidí nestandartní vlak a být rád, že nemusí platit za jeho shlédnutí..... Co kdyby se jednalo o placenou neveřejnou jízdu pro fotografy.


A kde to říkám? Nauč se číst hňupe a pak teprve něco piš. Jasně jsem napsal, že se jednalo o jedince, kteří vlak cíleně sledovali a ne o nějaké náhodně se vyskytnuvší kolemjdoucí či výletníky. Těm samozřejmě nikdo nic neřekne, když si vlak někde vyfotí. Stalo se tak mnohokrát ve Mšeně, Skalsku, Lhotce i po cestě, třeba u přejezdů.
Rovněž tak netvrdím, že by tím platícím účastníkům vznikla škoda.
Tyhle slabomyslné debility tady tvrdíš akorát ty.


(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 08:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co kdyby jste s tou diskuzí šli do a nespamovaly tuto diskuzi !!!!! a admini by mohli zasáhnout
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 08:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič
Nač ta příkrá slova? Takže o co vám jde když se necitíte být poškozen neoprávněným focením vámi placeného vlaku? V tomto případě spíše mluvíme o škodě morální. Dalo by se to přirovnat k jízdě bez platné jízdenky.

Takže je méně závadné vjet autem na soukromí pozemekobzvláště když se jedná o oseté pole než cíleně fotit a nahánět objednaný vlak aniž bý dotyčný zaplatitl?
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 08:52:13    Odkaz na tento příspěvek  

Před necelým rokem byl na licenci Metransu, vypraven z Kolína a Čerčan neveřejný fotovlak do Posázaví
Tak ten jsem taky nefotil. Vůbec celé to dění kolem "fanouškovství" železnice v ČR mi už připadá spíše na hospitalizaci příslušných jedinců na uzavřeném oddělení v Kosmonosích, takže s focením tady tak nějak pozvolna končím celkově. Ta vzájemná nesnášenlivost, rozcapenost a rozjívenost (autem po louce až na flek, ořezávání stromů včetně ovocných motorovkou atd.), to už není pro mě. Nu což, organizujte si fotovlaků kolik chcete a jestli se k nějakému omylem přimotám (obvykle o nich vím, takže se jim dokážu vyhnout, ale není to 100%) a bude na mě někdo vulgárně řvát, že to nesmím fotit, protože jsem nezaplatil, tak dostane přes držku takovou, že vezme druhou o zem.

P.S. Fakt si nejsem vědom okamžiku, kdy bychom si potykali, a slušnému člověku to stačí naznačit jednou. Ne, už dávno neplatí, že si tykáme a oslovujeme soudruhu, a to ani u Dráhy (kde mě to vždycky iritovalo), ani na internetu.
fotograv_od_MB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.29.248
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 08:58:49    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem byl náhodně fotit u Skalska a musel jsem zaplatit poplatek...ale nikdo mi daňový doklad nedal..By mě zajímalo, kolik lidí takhle bylo
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 09:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H .
Je zajímavé co sleduju, tak žádné zásadní ořezávání nevidím. Velmi často kam v poslední době přijedu tak jsou fotomísta zarostlá. Mluvím o náletech které by mělo likvidovat SŽDC vrámci udržby tratě. Bohužel ohledně dalšího s váma musím souhlasit.
Saxi-Radim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 09:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.M.
Soudruhu, když si vyžadujete toto oslovení (a na poslední jízdě jsme si tedy tykali - neva, budu vykat - nikdo nechce platit po někom, kdo jde opravdu náhodou či jede opravdu kolem. A těch opravdu bylo několik po cestě, kolik si i naši figurantku vyfotilo bez poplatků v Mšeně ani nemluvím - prostě lidi, co cestovali vlakem. Vy (ty) jsi se zastal Peva(y), který tu rovnou i napsal, že jel cíleně na toto místo a to už je pak opravdu fotič, který by měl platit. A nebo, když někdo přijede na pole autem těsně před průjezdem "našeho" vlaku a tvrdí, že tam je "náhodně"...To i zdraví rozum dá najevo, že asi ten dotyčný se na jinou, než "pubertální" výmluvu nezmohl...
Ale chápu, že jste(i) se tu do toho zapletl a nemůžete(š) už přiznat, že vlastně máme pravdu a budete(š) jen už z principu to tu rozvracet.

fotograv_od_MB
tak to si vymýšlíš s tím palcením, protože nikdo ve Skalsku neplatil. Pouze dva lidi přispěli ve Mšeně a pak u Vrátna. Pokud bys přišel a chtěl zaplatit, není problém vydat doklad, ale na poli při focení na to není čas a ani možnost to vypsat... Ale není problé zpětně dodat doklad, ale určitě ne anonymu, ještě lživě uváděnému faktu, že platil někde, když tam neplatil.


Já se alespoň za tuto pravdu můžu jmenem podepsat, za lež bych také se skrýval pod annonimem
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - Muzeum se pro veřejnost se otevře naposledy v tomto roce o víkendu 6. a 7. října 2012 -
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 10:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Slova o nesnášenlivosti a rozcapenosti zní od člověka, který v onom zmíněném Ostašově "visel" na sloupu (nebo to byl strom, to už si přesně nepamatuji) a řval sprosté nadávky jak pominutej na nějakého místního přišedšího, který se mu zřejmě postavil do záběru, velmi roztomile. Abych tak řekl, velmi přesvědčivě a věrohodně. Kolega, který se k tomu tehdy náhodou přichomýtl, podotknul, že zrovna takovýhle sprostý hulváti, jako je ten řvoucí ze sloupu (stromu), jsou důvodem, který ho odrazuje od focení parních vlaků a ptal se, zda je to obecný jev nebo jen nějaký vyšinutý jedinec.
Tak ti nevím, zda seš zrovna ty ten pravej, kterej by měl "soudit" druhý, když tady ještě vyhrožuješ rozbitím držky.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 10:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fotograv_od_MB: Nevymýšlej si něco o tom, že jsi musel platit ubohej anonyme. Zrovna ve stanici ve Skalsku byla velká skupina lidí, která si vlak vyfotila dle libosti aniž by jim někdo v tom chtěl bránit.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 10:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir: V tomto případě spíše mluvíme o škodě morální. Dalo by se to přirovnat k jízdě bez platné jízdenky.

To sis zvolil dost blbý přirovnání, co? Proč tedy chtějí např. ČD po cestujícím bez platné jízdenky tuto zaplatit a k tomu navíc pokutu a v případě nezaplacení předávají věc k vymáhání a exekuci, když se podle tebe jedná jen o morální škodu.

Co kdybys už dal pokoj a nemontoval se do něčeho, o čem váš kulový a co se tě vůbec netýká. Já se zeptal Pevy, zda nechce organizátorovi přispět a očekával jsem odpověď od něj.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.198.1
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 11:53:06    Odkaz na tento příspěvek  

rozcapenosti zní od člověka, který v onom zmíněném Ostašově "visel" na sloupu (nebo to byl strom, to už si přesně nepamatuji) a řval sprosté nadávky jak pominutej na nějakého místního přišedšího
Tak toho si nejsem vědom. I když člobrda, co přišel poslední a stoupnul si bezohledně před všechny ostatní, tam byl a pochvaly se nedočkal od většiny zúčastněných (krom vás, který to děláte taky?). Já si akorát vybavuju, jak to pára bohužel nestihla před osobákem z Karlova do Růžodolu, takže se najednou pět minut před průjezdem vyřítilo křížem přes louku několik aut se štaflema, lidí jako kobylek, pro nezúčastněného pozorovatele to musel být šok, co se děje... ale buďte v klidu, parním akcím s tímto očekávaným obsazením ultrašotouši se vyhýbám, jen to holt tentokrát bylo u nás, tak jsem si dovolil jít to jednou vyfotit. Jak říkám, škoda že bylo řízení provozu měkké a nevzalo ji proti osobáku do Růžodolu, bývalo by to vyšlo.
No a teď si představte, že by ten vlak měli zaplacený Topičovi a ostatní měli zákaz fotit, já se tam vypravil na hydru a vyfotil si i ten - nestálo by za to někde zveřejnit číslo konta, vždyť byste mě málem ani nestihl zkasírovat?

P.S. Topič = Radim Říha? Asi ne, že - tak proč "na poslední jízdě jsme si tedy tykali"? Říhu znám, Topiče nikoli (a ani nechci).
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mšeno 2012



ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 134407993 , Http://picasaweb.google.com/sileny1081
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Co to zase meleš o nějakém kasírování a zveřejňování konta? Vždyť to jasně vysvětlil Saxi-Radim ve svém příspěvku č.973.

Pokud na někoho, kdo si přede mě stoupne do záběru, nezačnu okamžitě sprostě hulákat jako ty, tak to znamená, že si automaticky stoupám někomu záměrně do záběru taky? Seš normální?

ad tykáni: V obecných internetových diskusích, navíc oborově zaměřených, se zcela běžně tyká již hodně dlouho. To je takový úzus. Občas chce někdo chcát proti větru a umanutě se dožaduje vykání v domnění, že to zvýší jeho vážnost, ale je tomu spíš naopak.
xxxxx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.228.217.232
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:27:59    Odkaz na tento příspěvek  

V každém případě pokud to byla placená akce, je celkem nefér se přiživit a ještě vylepit fotky na net. Peva prostě malinko přestřelil.
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silenymax: Pěkné
Ale jak jsem ti před chvilou řekl, "je to marný, je to marný je to marný..."
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12962
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 14:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Max
Pěkně jsi se zde rozjel
Jen škoda, že jsi to nepopsal

Tak jedna aktuální z relace Libuň-Řetenice
753 778+779 - 12.9.2012 Zálučí Pn 64672

No a teďka už by mohli být někde za Chotětovem
a 753 301 řádí na 071
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 14:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silenymax: Prosím tě, kde jsou focený Barči v příspěvkách 339, 341 , 342, Hektor s Rakušankou v příspěvku 352 a Pišta na druhém obrázku v příspěvku 353? Děkuju moc
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 14:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janek_lemoch:
339
první Příšovice, druhá Zálučí (jako dnešní písky od Maneko)
341
obojí Turnov u bývalého depa
342
první opět Příšovice, druhá Bakov nad Jizerou město (u přejezdu bez závor směrem k mostu přes Jizeru)
352
areál bývalého depa v Turnově
353
Svijany, před mostem přes Jizeru směrem do Turnova

Manemb: Koukám, že jsi vyrazil i přes nepřízeň počasí. Neměl by to být náhodou Pn 64673?

(Příspěvek byl editován uživatelem T478.3002.)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.29.3
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 14:43:04    Odkaz na tento příspěvek  

Topič: nezačnu okamžitě sprostě hulákat
Nic takového se nestalo, akorát si vymýšlíte záminku pro "zúčtování" se mnou.
V obecných internetových diskusích, navíc oborově zaměřených, se zcela běžně tyká již hodně dlouho
Nikoli, dávno tomu tak "běžně" není ani na internetu (ani na Dráze, nevím teda jak mezi ultrašotouši se žebříky a motorovkami). Navíc slušnému člověku stačí jednou naznačit, že si to dotyčný nepřeje, ale hulvát to nebude akceptovat ani posté a ještě se bude rozdírat, jak on má Jedinou Správnou Pravdu.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3482
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 15:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, pánové, to jsou zde zase diskuze vysloveně blitkové. Měl jsem za to, že se obecně vžil úzus mezi těmi, kdo si objednávají šotojízdy, že pokud se přijde někdo "přiživit" na jednu dvě fotky, pak se to přežije. Stejně neexistuje žádný zákonný nástroj kterak dotyčného donutit zaplatit, zakázat mu fotku vystavit na netu ba ani ji za honorář prodat médiím. A není legální mu v tom zabránit ani nástroji typu rozbití úst, rozšlapání foťáku či propíchání kol. Legislativa je nastavena tak, že v tomto případě je v právu tzv. "příživník". Taková je skutečnost, s tím musí každý počítat. Je samozřejmě nesolidní, pokud někdo vyrazí na takovou akci a zuřivě stíhá vlak gumokolem. Je to morálně opovrženíhodné, ale tím to končí. Troufnu si ale tipovat, že zrovna toto nebyl případ PeVy.

Nechci mluvit za PeVu, ale je mi jasné, že tento vlak fotil jako mnoho jiných vlaků, jiných dopravců a objednatelů na své domovské trati. Někdo holt tu "kroniku" vést musí. Topič to evidentně nebude, ten přijel jednou za uherský rok, chová se tu jako spasitel dráhy, který to tam všechno zdokumentoval a zajistil, ale i nám se tu jaksi zapomněl pochlubit. Asi si to vezme do hrobu. Nebo snad neplacený K-report není to správné médium? A jen tak na okraj. Ono to sem přímo nepatří, ale ta souvislost je hlubší a proto je třeba ji uvést. PeVa patří k lidem, kteří celou tu trať drží při životě. Věřte, že by skutečně nebyl problém na trati zastavit pravidelnou osobní dopravu (našlo by se pro to dost nezpochybnitelných důvodů) a dá práci přesvědčit objednatele, aby to nedělal. A troufnu si říct, že po ukončení osobní dopravy by velmi rychle následoval červený terč a možná i zrušení dráhy. Pak by Topiče i Radima vyšla jejich vysněná jízda řádově dráž, pokud by vůbec bylo možné ji uskutečnit něčím jiným, než stříbrnou Fabií. To jen tak v hlubších souvislostech pánové. Konec konců sami jste se přiživili na jízdě někoho jiného, tak nekázejte zas tolik o morálce. Ne že bych Vám to záviděl, udělali jste dobře, ale možná by trošku velkorysosti neškodilo.

A teď povzdech na šotouše všeobecně. Tyhle blicí války tu probíhají v poslední době ve velkém. Je to podivné. Šotouši teď mají v podstatě nejlepší období své existence. Všechny informace dostupné, všechno jak na podnose, dislokace, oběhy, dokonce aktuální nasazení, informace tečou jak zběsilé. Jsou rychle, ihned, ve velkém. Není to ani 20 let a bylo tomu úplně jinak. Nevědělo se nic. Kdo nespolupracoval s ostatními, nedozvěděl se nic. Co ti neřekl kamarád, nevěděl jsi. Nekamarádil jsi se s nikým, zatajoval jsi ostatním informace? Tak jsi se sám nic nedozvěděl. Nic jsi nevyfotil. V dostupném tisku se nepsalo skoro nic, vycházel jednou za 14 dní, pak jednou za měsíc, pak chvíli vůbec. Celá Praha chodila na nástěnku v Dlážděné, kterou jeden šotouš dobrovolně dělal a informoval tam především o zvláštních jízdách. Pro mlaďasy (a to nejsem nijak zvlášť stár, aspoň myslím): Jako fakt, věřte tomu, internet fakt neexistoval a dalo se bez něj žít. Ba dokonce neexistovaly takové věci jako ISOŘ, ba dokonce ani Babitron apod., natož aby to měl někdo doma na počítači nebo v extrémních případech na mobilu na stromě.
Byla to doba, kdy si holt každý informací vážil. Byla to doba mých začátků. Když jsem někoho potkal u trati, byl jsem mu vděčný, když mi řekl cokoli o čemkoli. A já to zase říkal dál. Byla to jediná šance, jak informaci šířit. Dneska ... pár ťuknutí do klávesnice a vědí všichni. Naprosto skvělé možnosti jak informace šířit. Výsledek? Překvapivě opačný. Místo šíření informací přichází na řadu opak. Snaha zatajit, utajit, neříct. Abych já měl tu nejlepší fotku. O co jde? Závist? Nebo jde o prachy?

Sakra, tak když si za nějaké šílené prachy objednám vlak, který si prostě chci vyfotit, je to můj sen prostě dát hektora s třema rybákama pod Bezdězem, tak si ho prostě objednám. A nenechám si kazit náladu tím, že přijede nějaký PeVa na kole a udělá si pár fotek vlaku. Pokud mi nezkazil moji fotku, tak sakra proč by mi to mělo vadit? Já si ten vlak objednávám proto, že si ho prostě vyfotit chci. A že si ho vyfotí někdo jiný? No tak ať to udělá. Když je slušný a dá mi na pivo, tak budiž. Každý slušný fotič ví, že čím víc nás zaplatí, tím víc snů bude možné splnit. Na druhou stranu ale za co platit, když organizátor neposkytl žádné info o vlaku předem a musel jsem si ho zjistit sám? Za co platit? Sakra to bych snad radši zaplatil ČD, které mi informaci o jízdách svých vlaků, které si můžu vyfotit, poskytují víc než rok předem.... Tak o co jde? Závist? Prachy?

Zkusíme jinou paralelu, myslím že si to zrovna zde můžu dovolit. Pro méně informované. Nějakých dobrých osm let jsem dával dohromady papírovou verzi časopisu, který předcházel (a částečně koexistoval) s tímto webem. Dělalo nás to víc, ale většina práce reálně ležela na bedrech mých a vydavatele. Nepočítám-li činnost typu dojet někam, zjistit v depu informace (bo oběhy tenkrát nebyly vyvěšeny někde na webu či neputovaly mailem, ty se musely ze začátku pěkně po depech ručně opisovat a následně znovu přepsat do počítače, až později se podařilo napíchnout na oficiální zdroje a ruční opisování odpadlo) nebo čas strávený vlastním focením, tak vlastní technická příprava (napsat, graficky složit, odvézt na tisk, odvézt do distribuce apod.) zabrala za ty roky stovky, spíš tisíce hodin času. Času, který se dal věnovat nějaké placené činnosti. Protože za ten časopis nikdo nic neměl, spíš naopak tekly peníze do něj (pamětníci vzpomenou, že cena stěží kryla náklady a někdy ani to ne, díky mecenášství vydavatele pamatují předplatitelé i situaci, kdy jim poštou přišel časopis jen s poštovným vyšším, než byla částka, kterou zaplatili...).
Proč jsme to dělali? Protože jsme to dělat chtěli (stejně jako si někdo chtěl vyfotit toho hektora pod Bezdězem až tak, že si ho prostě zaplatil). Chtěli jsme, aby se informace šířily, chtěli jsme, aby se o tom vědělo. A zrovna tak jsme pak chtěli vstoupit na web. Chtěli jsme udělat diskuzi, kde by se daly aktuálně předávat informace, daleko rychleji, než papírovým časopisem. A to se myslím i povedlo, důkazem je, že 11 let po zániku papírové verze zde nadále diskutujeme, ačkoli já osobně jsem z jedoucího vlaku jménem K-report již před lety vystoupil.

Zdejší diskuzní skupina je zcela nepalcená. Zcela zdarma zde každý může prezentovat své informace a názory nebo třeba i blejt své výlevy a léčit si všelijaké komplexy. Nic ho to nestojí, přestože ani provoz webu není jistě zdarma. A taky žádá nějaký čas od moderátorů diskuze. Nevím, neznám aktuální finanční situaci K-reportu, ale tipnu si, že reklama tak stěží uživí vlastní provoz. A moderátoři moderují po večerech doma místo jiné smysluplné činnosti. Jistě by též přivítali příspěvek mnohých "příživníků". A co si budeme povídat, placený profesionální moderátor by mohl znamenat řádově vyšší kvalitu. Takže co, zpoplatníme diskuzi? Každý příspěvek za pětku? Třeba by pro začátek stačilo zpoplatnit blitky. Takže takový Topič by to za posledních 24 hodin měl tak cca za kilo. Co se bude na "námi" (teď mluvím z pozice redakce) placeném webu jen tak někdo přižovovat a diskutovat si tu ve velkém "o ničem"? Kdo dáváš informace či fotky, budiž, máš to bezplatně. Kdo bleješ "o ničem" a mimo téma, zaplať. Tak jako by mělo šotouše něco stát vyfocení jiným šotoušem objednaného vlaku, nechť tedy stojí i prezentace osobního názoru šotouše, která nepřináší žádnou informaci v rámci zaměření webu. Líbilo by se něco takového? Jsou tam zřejmé paralely? Lze pochopit o co mi jde? Zkrátka prosím trošku víc tolerance, velkorysosti a doborovlnosti. Vždyť přece nejdůležitější na světě nejsou prachy a závist. Nebo snad mít tu nejlepší a nejskvělejší fotku, lepší než má kdokoli jiný....
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12964
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 15:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


"BIZON"
a pak, že to má být 753 601, když "BIZON" už je léta...to už když tenkrát přišel z Plzně
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 15:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa:
Wodě vale!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 16:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejen internet, ale milý mladší přispěvovatelé, představte si, že byla taková doba, kdy ani mobily nebyly (ó hrůza nepředstavitelná)...
Matně si vzpomínám jak jsem jako malý chlapec s černobílým foťákem stál na kraji Týniště nad Orlicí (moje tehdejší bydliště) a čekal na cokoliv co jelo z/do Častolovic. Ach jo, je jen škoda, že při stěhování fotky i negativy vzaly za své...

Jinak -aa-

Mimochodem brát si do huby PeVu, to už chce mít opravdu hroší kůži...
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 16:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa. Zajímavě napsáno. Již delší ča jsem také o tomto problému přemýšlel. Myslím si, že základem je současný vývoj železnice. Před 15 lety byl také provozu o něčem jiném. Takže i bez ISOŘe nebo CEVISu šlo dobře nafotit.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 16:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: A že si ho vyfotí někdo jiný? No tak ať to udělá. Když je slušný a dá mi na pivo, tak budiž. Každý slušný fotič ví, že čím víc nás zaplatí, tím víc snů bude možné splnit. Na druhou stranu ale za co platit, když organizátor neposkytl žádné info o vlaku předem a musel jsem si ho zjistit sám?

Kdokoliv by přišel za pořadatelem jízdy a řekl, že si chce vlak fotit v jeho trase a že je ochoten přispět, tak by dostal od pořadatele propozice a mohl by si fotit, až by se lesy pod Bezdězem zelenaly. Nikdo z těch, co si vlak opakovaně fotil tak neučinil a jejich "originální" výmluvy jsem uvedl v příspěvku č.1154. Nějak se v neděli ti slušní co dají na pivo neurodili. Asi už mají na Kokořínsku po dožínkách.

Zkusíme jinou paralelu, myslím že si to zrovna zde můžu dovolit. Pro méně informované.

Taky zkusím jednu pro méně informovaného. Kromě k-reportu existují i jiné železniční weby. Jedním z nich je třeba Želpage. Ten funguje na bázi dobrovolné činnosti několika desítek lidí. Já tam dělám bezmála pět let správce fotogalerie. Denně tomu věnuji dost svého času, autorům, kteří o to stojí, poradím s focením, editací atd. Stejně tak to dělá dalších sedm kolegů, kteří na galerii participují. Hle, paralela s k-reportem čistě náhodná.

Zcela zdarma zde každý může prezentovat své informace a názory nebo třeba i blejt své výlevy a léčit si všelijaké komplexy. Nic ho to nestojí, přestože ani provoz webu není jistě zdarma. A taky žádá nějaký čas od moderátorů diskuze. Nevím, neznám aktuální finanční situaci K-reportu, ale tipnu si, že reklama tak stěží uživí vlastní provoz. A moderátoři moderují po večerech doma místo jiné smysluplné činnosti.

Na ŽP to funguje zcela stejně. Plácat játra si tam zadarmiko může každej, podobně jako tady. Redaktoři či správci to dělají zrovna tak ve svém volném čase jako ti zdejší na káčku.
Stejně to funguje i na jiných železničních webech, jejichž činnost stojí a padá na dobrovolné aktivitě jedinců.

Nechci mluvit za PeVu, ale je mi jasné, že tento vlak fotil jako mnoho jiných vlaků, jiných dopravců a objednatelů na své domovské trati. Někdo holt tu "kroniku" vést musí. Topič to evidentně nebude, ten přijel jednou za uherský rok, chová se tu jako spasitel dráhy, který to tam všechno zdokumentoval a zajistil, ale i nám se tu jaksi zapomněl pochlubit. Asi si to vezme do hrobu. Nebo snad neplacený K-report není to správné médium?

A jaká je pointa této "paralely"?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 16:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Nic takového se nestalo, akorát si vymýšlíte záminku pro "zúčtování" se mnou.
Nefandi si tolik, za to mi nestojíš, abych si vymýšlel, že jsi na někoho sprostě hulákal.

S tím tykáním na internetu netvrdím, že mám pravdu, pouze konstatuji, co si o tom myslím a z čeho vycházím. Když ti z tykání naskakuje vyrážka, tak ti poradím jednoduché řešení. Nereaguj zbytečně na mé komentáře a budeš mít po svědění a klidně si mysli, že jsem nevychovanej hulvát.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3483
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 17:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir: Ale houbeles, kecy, je to stejný teď i tehdy. Samozřejmě, když se na to díváš pohledem dnešní doby, tak to bylo "tehdy" strašně jednoduchý. Jasně, všude jezdily kvanta brejlovců, zamračených, dvaašedesátek či bobin. Jenže ono to mezi šotouši je furt stejný. Tak jako dneska všichni zuřivě nahánějí 753.301, kvůli posledním zamračeným jsou ochotni cestovat až kamsi do lesního hájemství poloninských medvědů či nahánějí zoufale poslední manipuláky s kocourem na obskurních lokálkách, tak v dobách pár let či pár desítek let zpět tyhle tehdy tuctové věci nikoho nezajímaly. Každý toužil ulovit posledního hektora na maňasu do Třemošnice a šíleně nadával, když jel turnusový kocour. Když já začínal, tak jsem na trati 071 naháněl poslední sergeje a na nějaké 753 byla pro studenta škoda plejtvat políčka na filmu. Podobně když jsem se vydal do Olomouce, tak jsem byl odpoledne schopúen strávit naháněním bobiny v čele nákladu kamsi do Starého Města do Uherského Hradiště, pokud jsem teda zahlídnul, že stojí v Olomouci na ranžíru zapřažená (a pak se ukázalo, že to není obvyklý Starák, ale třeba ValMez a z fotky někde u Otrokovic bylo jaksi kulový). Úplně stejně starší kolegové řešili konec parních mašin. Jeden starší kolega mi kdysi řekl: "Když jsme naháněli poslední páry, tak nějaký karkule nás nezajímaly, nadávali jsme na ně, protože jely místo páry, dneska bych si rval vlasy, že jsem to tehdy nefotil".
Je třeba si taky uvědomit, že nebyla éra digitálu a počítače. Počítač má doma dnes každý i z jiných důvodů, investice do klasického foťáku tehdy stála víc než stojí srovnatelný digitál dnes (porovnávejme kupní sílu!). Takže zase - dneska je strašně snadný a levný práskat všechno co se hne široko daleko. Prostě vlastní fotka už prakticky nic nestojí. Tehdy to bez filmu, vyvolání a v případě, že si člověk chtěl výsledek opravdu prohlídnout a ukázat ostatním ani bwez výroby fotky neobešlo. A to byly velké náklady, obzvláště pak pro mladší fotiče.
Čili nevěř tomu, že by se v devadesátých, osmdesátých či sedmdesátých atd. letech nehodily nějaké aktuální informace o provozu srovnatelné s těmi, které lze získat dnes. Sakra jak by se hodily! Konec konců ještě když končily zamračené na Ohři před drátizací nebyla doba kamarádů "na ISOŘi". Mobily už byly, to je pravda. A protože jak známo v úseku Ostrov - Hájek lze při dobrých informacích a troše námahy vychytávat díky vedení trati nasvícené vlaky oběma směry, tak jak to fungovalo. Jeden ochotný kamarád měl zájem fotit v Klášterci, takže jel tam na most a každý vlak směr Vary hlásil SMS kamarádům pod Hájkem. A ti standardně byli připraveni na fleku pro vlaky ze směru Vary, ale pokud si spočítali, že už asi pojede vlak na Vary, následoval sprint zkratkou na druhou stranu smyčky. A pak zase pěkně do kopce zpět. A pěkně pěšky, autem to nešlo. Občas se holt něco nestihlo a ujelo. Aspoň jsme měli tehdy trošku fyzičku. To bys viděl jakou rychlost byli schopni někteří jedinci vyvinout v posledním úseku, když se zespodu od Ostrova ozvalo charakteristické bublání a fotoflek byl ještě daleko! Popravdě řečeno, viděno dnešní optikou, byly to opravdu pionýrské doby.
Takže ano, před 15 lety skutečně šlo bez informací nafotit to, co se dnes fotí jako vzácné dnes. Ovšem to co se chtělo fotit tehdy, tam by se ty informace ála dnes skutečně těžce hodily. Taky to focení tehdy zabralo mnoho času. Nebyli holt situace, kdy šotouši vezmou gumokol, letí kamsi k Plzni něco šotnout, pak se dozvědí, že jede něco zajímavého na Trutnov, tak během tří hodin přeletí půl republiky a odpoledne šotí tam. To prostě nešlo. Holt co si budeme povídat, chceš-li dnes pofotit pořádně bobiny 122/123 přijeď si lehnout k nám do Polabí k trati a našleháš je i bez ISOŘe či CEVISu úplně stejně, jako jsem já před cca 15 lety mohl našlehat dvojče brejlí na Ohři. A jako mohli ještě o generaci a půl starší kolegové nafotit před 40 lety - nevím třeba albatrosy někde na mostě u Stašova.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12969
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 18:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a furt a futr tady budou psát někteří jedinci píčoviny...
Nechápu, na co pan -aa- teďka stále naraží..xxx příspěvku je tu o úplném HOVNU k této sekci v MB
...
jo čeče, kdyby jsi tedy nějakou fotečkou přispěl, bylo by to supr
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3484
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 18:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Pane kolego, copak je to za službu milostivě prodat informace někomu, kdo je vlastně v tom okamžiku už nepotřebuje, protože si je byl nucen opatřit jinak? Berte to tak, že takový člověk možná už svým způsobem zaplatil někomu jinému. Zkrátka vás někdo předběhl, někdo byl rychlejší....
Co se týče těch výmluv: Aby bylo jasno, já nesympatizuji ani s těmi, kteří nezaplatí. Jen konstatuji, že na chtění nějakého poplatku nemáte jakýkoli právní nárok. Je vysloveně na jejich morálce, zda Vám ty peníze dají nebo ne. Nelíbí se mi taková parazitace, ale nelze s ní reálně nic dělat. Jen se o tom donekonečna hádat v této diskuzi.
Můj osobní názor lze shrnout takto:
1. Když si chci nějaký vlak udělat, tak si ho prostě zaplatím. Platím si ho pro sebe, protože to tak chci. Holt jestli se mi někdo přiživí, co s tím nadělám.
2. Když chci, aby mi někdo zaplatil, tak mu musím za to něco PŘEDEM poskytnout. Pokud se předem rozhodnu akci tajit, pak automaticky dávám do rukou zbraň "parazitům", protože mají zásadní argument typu - já si to zjistl jinde. A z mého pohledu je to argument oprávněný. POkud je akce předem dostatečně zveřejněna, pak tento argument nelze použít. Osobně mi utajování přijde komické, protože jak známo "v Čechách se všechno hned rozkecá".
3. Nelze nikoho nutit, aby zaplatil. Slušný člověk to udělá, a to alespoň symbolickou částkou. S neslušným nelze stejně nic dělat. Na druhou stranu absurdní mi přijde nahánění opravdu těch, kteří si přijdou udělat tu jednu, dvě fotky. Až přijedete na "moje" Nymbursko, tak to udělám úplně stejně jako PeVa (budu-li mít zájem o takovou jízdu, poslední dobou se jim spíš vyhýbám, a to ze stejného důvodu jako T.H. - na to že si s T.H. obvykle oponujeme, zde se celkem vzácně shodujeme, je to fakt někdy k zblití). Nedáš nic předem, musím si to zjistit jinde, nic nežádej ani potom.
4. Samozřejmě si musí "paraziti" uvědomit, že jsou na akci druhořadí lidé. Zkrátka nemají právo si vybírat co a jak, nesmí znemožňovat platícím fotit dle jejich gusta.
5. A ještě jedna poznámka nakonec pro organizátory. Nepohrdejte tou stovkou za auto. Jde přece o princip. Chtějí aspoň něco dát. Nějak se začít musí. Pokud jako přijdeš za těmi lidmi a řekneš jim "já nechci tvou stovku, kterou chceš dát, já prostě chci svoje stanovené pětikilo", pak je to nejlepší cesta do pekel, ukázka jisté nevstřícnosti. Už proto, že příště můžeš říct. Zase jen stovka? Já osobně bych si ji vzal a řekl jim - a chlapi, příště si s sebou vezměte víc. Třeba to některým postupně docvakne.

Co se týče Želpage, jasně, je to obdobné. Nebylo ale mým účelem ukázat na tom jak se někteří obětují. Chtěl jsem na tom ukázat, že tento princip může platit všude. Tedy i u té placené jízdy. Prostě základem je, zda si to chci vyfotit já. Pak pokud něco takového dělám musím akceptovat, že se holt můžou objevit "příživníci". Ruku na srdce, akce je nějak zaplacená, fotím si to co chci, tak proč jim nepřát, ať si to vyfotí taky. Třeba padesátkrát. Osobně bych na dotyčné neútočil slovy: "Zaplaťte hajzlové!", nýbrž něčím jako "Hele chlapi, jako dobrý že nic nechcete dát, je to vaše věc, ale uvědomujete si, že kdybyste něco dali i vy, tak by ten hektor mohl jet za týden třeba z Bousova do Libuně. Nebo by mohla jet bobina z Prahy do Benešova nebo 753.301+101 na písku z Libuně do Řetenic atd.". Ono tak to zkrátka je. Prostě je zapotřebí slušně apelovat na jejich slušnost. Čím víc se šotoušů dokáže dohodnout a složit, tím víc pro ně zajímavého si můžou všichni vyfotit. Jenže je to o té vůli se domluvit. Což je ve stávající době, kdy to mezi šotouši je stále víc o závisti a penězích, stále složitější. Ale není se čemu divit, na závist a peníze je stále víc orientovaná celá společnost, takže proč by tomu mělo být u šotoušů jinak.

Pointa takové paralely? Že by to třeba chtělo trošku víc velkorysosti. Protože vím, že až budu čistě hypoteticky třeba pro Radima dělat brožuru na trať Mělník - Mladá Boleslav (skládající se historicky ze tří různých tratí), tak moc dobře vím, že nejjednodušší z hlediska fotek i informací pro mě bude jít za PeVou. Protože u Radima nebo i Topiče pravděpodobně najdiu jednoho hektora (a ještě u obou naprosto stejné fotky) a možná sem tam výjimečně něco jiného. Zatímco u PeVa najdu všechno. A bylo by poněkud trapné, aby tam tak historicky epochální a jedinečná událost (asi to tak je, když se o ní tak obsáhle mluví i na K-reportu!) jako je jízda hektora ze Lhotky do Skalska chyběla. Holt já se na to obvykle dívám trošku v hlubších souvislostech.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.253.117
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 18:21:17    Odkaz na tento příspěvek  

Já potkal profesionála Topiče několikrát...většinou přijel na poslední chvíli do prostředka fleku v terénním autě, z auta se vyvalil pupkem napřed, na pozdrav ani nezabučel (profíci se plebsem přeci nebaví), případně ucedil moudro (tady je šedivý pozadí...=to mi arizační komise na ŽP sepsuje, že to nejsou vivid colors), vyfotil a hrrhonem pryč.
Nešlo o placený vlak, ale o tzv. provozní odklony a šedivým pozadím se myslel zalesněný kopec proti modré obloze s bílými beránky.

Jo, na soukromé pozemky se lézt nemá, to platí pro všechny. Ovšem když dojdu doprostřed posekaný louky pěšky, nebo ji rozryju terénním vzorkem pneumatik, tak je to přecijen trošku rozdíl.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3485
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 18:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: Tak to možná zkus pochopit. A až to pochopíte všichni, tak se zase vrátíme k tématu. Já taky nerad čtu zdejší úplná hovna. A hlavně jsem znechucen tím, co se mezi jedinci žvičišného druhu Homo šotoušus v poslední době děje. Ostatně i proto jsem se do diskuze vložil. A je asi dostatečně známo, že když už se do něčeho namáhám vložit, pak tak obvykle činím důkladně a důsledně. Neboj se, mám moc dobře stanoven okamžik, kdy s tím na tomto místě přestanu. Třeba Ty jsi právě teď způsobil tento příspěvek.

A ohledně přispění fotkou jsem už kdysi jasně napsal. Z principu a do té doby, dokud vydrží foťák + výrobci filmů a fotek (v přiměřené cenové hladině) hodlám zůstat analogový. A jelikož ani skenerem nedisponuji, nadto si nemyslím, že mé fotky splňují pětihvězdičkové (nebo kolika) kritérium ála Želpage, tak nepovažuji za nutné zdejší fórum obšťastňovat svými výplody.
Jinak mojí ambicí dnes není až tak vytvářet fotky. Pro mě už je ten dnešní provoz stále méně zajímavý. Popravdě řečeno, v poslední době se spíše (v rámci svých možností) snažím spíše informovat některé své kamarády o tom, co kde jede (třeba i on-line). Původně tyhle informace často plynuly na K-report, avšak po známé kauze některých "vstřícných" šotoušů, kterou netřeba znovu komentovat a vířit, bylo nutno z bezpečnostních důvodů omezit okruh příjemců informací výhradně na prověřené kamarády a přesunout tedy dostupné informace z prostředí K-reportu do prostředí mailů a SMS. Nedá se nic dělat, byl jsem k tomuto kroku bohužel dotlačen.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3486
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 18:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.253: Pánové ze Želpage si bohužel nterně zavedly příliš mnoho nesmyslných fotografických pravidel, vzpomeňme bájné desatero. Já vyznávám názor, ať si fotí kdo chce jak chce (ale nepřekáží přitom ostatním, přitom vždy platí, že flek vybírá první na místě, na placené akci první platící na místě), ale když se to má někde zveřejnit, pak o zveřejnění rozhoduje ten, čí je web. Na druhou stranu některé komentáře k fotkám na želpage jsou vysloveně komické. Ale to je jen názor neznalého amatéra. Coby železniční historik spíše standardům želpage vyčítám jejich oblibu v genetických úpravách fotek. To může být v některých případech v budoucnu docela problém. Zkrátka více fotek ála 750.103 u větrného mlýna!

A co se týká ježdění autem. Je fakt, že někteří šotouši už asi ani neví, že vlastní nohy. Teda někteří si možná ještě uvědomují, že nohy jsou to, čím se ovládá brzda, spojka a plyn. Ale je to důsledek zběsilé honby za kvantitou. Kvalita se holt dnes dohání mazáním a laděním barev.

Ale to už se dostáváme hodně daleko od Mladé Boleslavi. Byť zrovna to ježdění autem zrovna v Boleslavi dost často začíná....
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 18:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.243-2: Zdá se, že jsem ti přitom nejspíš přejel hlavu autem. Teď už je mi je jasný, proč jsem měl nedávno v přední levé pneumatice ve vzorku nějaký sračky.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
xxxxx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.228.217.232
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 18:42:25    Odkaz na tento příspěvek  

Manemb:
Obhajuje svého kamaráda a kolegu, aby dostal slevu z akce. Jen to ujelo trošku do jiných kolejí.

Můj děda dělal v Bolce u SŽDC, též se podílel na údržbě trati, takže by měl mít také nárok na slevu při focení, stejně jako Peva.

Jenže doba, kdy jsme si byli všichni rovni je už dávno za námi a dnes občasné fotoakce něco koštují. Dělat si z ostatních fotičů sponzory? To je docela silné kafe. V každém případě je to o nátuře, někdo si rád zaplatí a druhý se rád přifaří.

Topič:
Pána s analogem (749.243) z kdyňské lokálky ber s rezervou. Někdo si rád vylepí fota do galerky a druhý jen tiše závidí a vše zcestně komentuje, ale sám má doma fotky zahrabané v šuplíku.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 18:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: No sláva, konečně. To to trvalo než jsme se dostali na oblíbené téma zdejších stránek, kterou je fotogalerie ŽP, její desatero, prznění autorů a jejich uměleckého vývoje.
A teď mi laskavě prozraď, jakou to má souvislost s tím fotovlakem a můžeš jen stručně, ve 2-3 větách, abys tady neprodělal auťák až se zavedou placený příspěvky. Mimochodem, poslal jsi někdy nějakou fotografii do galeie ŽP, když tak zasvěceně o tom blábolíš.
Taky se můžeš rozhovořit ma téma genetických fotek. Sice ten termím slyším poprvé, ale tuším co máš na mysli. Zrovna tohle jsme tady už dlouho neměli.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12972
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 18:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty jo..tak to jsem rád, že akce s T4660502 zde vlasně nedopadla...to by asi bylo utrení..když by mi ho někdo u Bukovna vyfotil z Bezdězem..