K-report
 

Sny s železniční tématikou  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Sny s železniční tématikou « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ghost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.192.184
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 09:48:56    Odkaz na tento příspěvek  

Na dnes se mi zdálo, že jedu z Prahy směrem na Nymburk ve voze Bdmtee, který je řazen na konci nějakého rychlíku. Celá souprava byla v laku najbrt. Fíra to rozjel na 160 a vozy jen tak tak skákaly na výměnách :-)
Potom jsem se dostal na jakousi studentskou párty na slovensku, ze které jsem snažil ujet vlakem složeným ze starých zelených ruských lehátkových vozů WLB, které jezdily kdysi na vlaku R Dukla. Vlezl jsem tam do toho a průvodce lehátkového vozu mi sdělil, že další zastávka je až v Praze :-)
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 10-2010
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 16:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se mi zdálo, že přecházím přes koleje, přičemž mě zaznamenal a s bleskem vyfotil nějaký detektor pohybu, a pak mě honili policajti.
Pak jsem ráno přijel na Prahu hl.n., sice žádné automatické detektory, ale svině fízlové tam byli schovaný na šestým nástupišti.
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 16. ledna 2011 - 15:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdálo se mi, že jedu žabotlamem z Prahy hlavního na Benešov. Neujeli jsme ani pár metrů, načež jsme zastavili. Většina substrátu se vydala pěšky do vinohradského tunelu, nicméně z pátého nástupiště odjížděl brejlovec v ČDC nátěru s jedním Bmto, jehož horní patro bylo nějak zúžené, takže se tam vešly jen podélné lavice, potažené modrou koženkou.
7 or 11, it's all the same to me...
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 09:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska sem se probudil z krásného snu.
Chtěl jsem jet z Ústí do Prahy. Na informacích byly grafikony společné pro několik dopravců a pro každého dopravce. ČD, REGIOJET, ARRIVA a VEOLIA se plakáty předháněly, kteří mají lepší služby. Káva, wifi, zásuvky a já nevim co. Výsledné intervaly asi deset minut. Horší bylo probuzení, když jsem se vzpamatoval ze snu a uvědomil jsem si, že musim jet 50 let starým špinavým béčkem. Třeba to je blízká budoucnost. :-)
Mám rád pohodovou hudbu z devadesátých let, nesnáším hnůj, co pouští do éteru Evropa 2.
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 15:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda: Trochu mi to připomíná Knopovo hlášení:

Vážení cestující! Vlak je vyprodán. Zbylí cestující vyčkají další vlakový spoj nebo se vydají pěšky ve směru jízdy vlaku.
Pavel Večeřa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.196.168
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 13:42:13    Odkaz na tento příspěvek  

Říká se, že sny jsou obrazem toho, co jsme v předchozích dnech viděli a toho, co chceme, aby se stalo. U mě se vyplnila ta první možnost.
V pátek jedu s otcem z Prahy, potkám 15T ForCity na zkušební jízdě a hned si "zahrála" ve snu:

Procházím se po Předmostí a najednou vidím krátký kolejový úsek a na něm stojí ta tramvaj. Kolem pobíhají papaláši ze Škodovky a baví se s veřejností, prostě něco jako Czech Raildays u nás ve čtvrti, ale jen s tou tramvají. Poté co chvilu pozoruji podvozky nasednu dovnitř. S pár lidma stojíme natěsnaní v kabině řidiče a najednou někdo něco pomačká a tramvaj se rozjede. V nastalé panice se snažím zjistit, čím se zastavuje. Na pultu jsou dvě páky jak na Esu, jedna vlevo, druhá vpravo. Nejdřív zkusím tu první, nic se neděje. Poté zkusím tu druhou a po chvilce kvedlání tramvaj začíná zpomalovat a zastaví se. Než jsme úplně zastavili, tramvaj prorazila šturc, poorala kus dětského hřiště a skončila v pískovišti. Okamžitě přiběhlo pár lidí ze Škodovky a po prohlídce spodní části usoudili, že tramvaji nic není a že zamknou řízení...
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 14:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Večeřa :

Mívám někdy dosti podobné sny.
Mami, nikdy na tebe nezapomenu ...
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 21:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na dnešek se mi zdálo, že v Praze předělali metro, přesněji trasy A a C z klasických kolejnic na MagLev. Ty vozy, co byly dodány, byly sice pěkné, leč vevnitř uprostřed chyběla podlaha :-)
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 23:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před 2 dny nad ránem se mi zdálo, že jsem cestoval ze Žďáru nad Sázavou do Třebíče. Bůhví proč bylo kolejiště v žst. Žďár stejné jako v žst. Studenec. Souprava se sestávala ze 3 vozů modré barvy s motorovou jednotkou vepředu, zřejmě odněkud z Rumunska, vzadu byl řazen historický bufetový vůz, nevím proč, trojúhelníkového tvaru.
Vyrazili jsme dlouhým údolím až k odbočce na širé trati, kde se táhlým obloukem odpojovala trať na Znojmo (??), trať na Třebíč podjela Znojemskou větev (viděl jsem nějaké opuštěné mosty) a vedla druhou stranou údolí zpět ke Žďáru, avšak asi o 100 metrů výše (něco podobného jsem viděl při cestě z Ramzové do Jeseníku). Po nějaké době jsme se druhou stranou údolí vrátili prudkým klesáním opět do Žďáru na nějaké v realitě neexistující nádraží, kde jsem se udiveně dotazoval, proč jel vlak takovou obrovskou zajížďkou proč neexistuje nějaká spojka v rámci Žďáru.
Pak jsem se probudil :-))
Stavbykubat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 18:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To u nás se někdy plní sny v plné parádě. Historie praví, že v těchto místech se v dávné železniční době stalo neštěstí, při kterém noční vlak usmrtil Lidušku - nešťastně zamilovanou dívku do místního výpravčího. Je to dávná historie, jenže... Ve zdejší malebné krajině obklopené lesy , ukryté v 80 m hlubokém údolí, obestřenou vodní plochou a šumivým potokem. V tajemném místě, kde s příchodem večera je lepší nevycházet...prostě zde ožívá historie. Co Vám budu povídat, přijeďte, ubytujte se v dobovém vagonu a sněte náš sen. Možná budete překvapeni.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 09:16:12    Odkaz na tento příspěvek  

Obdobný vagon (kompletní) provozují Zlíchováci jako barový s názvem "Pivák". Myslím, že jde o pomocný služební vůz, který se v případě nutnosti dal použít také jako lazaretní.
Hailich
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.12.82
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 01:51:37    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,
vím že se v téhle místnosti se mluví o snech které se vám zdály, ale já bych chtěl říct sen kterej chci aby se mi splnil:-) Nevim kam jinam to mám napsat. Já jsem vždycky hrozně rád jezdil na výlety v lůžkových kupé. Takové ty staré, veliké a pohodlné s červenym čalouněnim.A mým snem je že bych si to celé kupé postavil budto u mě doma, nebo si z toho udělal zaradní domek:-) Vim je to divný sen, ale bude mi to připomínat dětství když jsme jezdily na výlety:-) A chci se vás právě zeptat, jestli je možné někde sehnat staré vyřazené vagony a jestli je vůbec možné si to jedno kupé rozebrat a vzít/koupit? Předem díky za odpovědi:-) Tomáš H.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 16:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Najdi si nejakej vyrazenej ingot WLABv... Mozna v Rusku/na Ukrajine ho sezenes snaz.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Ropnroll
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 18:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr.Stavbykubat : Hmm,ano ano,ale nejmenoval se ten výpravčí Petr a nebohá dívka Blanka ? mimochodem-oba byli výpravčí...
Milan_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 20:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se často zdá, že něco fotim a když to jede, nefunguje mi foťák... To jsou můry!!! Naštstí se pak proberu a zjistim, že to byl jen sen...
Ondra_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. června 2011 - 17:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milan_k: zdává se mi to stejný...
Nevadí, že není zlato, 2x porazit Rusy, to stojí za to.
Když něco hledáte, tak si to vygooglujte

Tykejte mi a oslovujte mě Ondra_h nebo OH. Dík
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 20. června 2011 - 09:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle se mi zdálo dneska v noci:

Měl jsem jet rychlíkem z Brna do Třebíče. V Brně jsem k vlaku přišel až na poslední chvíli, a tak mě a ještě několik dalších lidí obsluha naložila nějakou zvedací plošinou, ovšem tohle si už tak přesně nepamatuju. Vevnitř ten vagon byl takový hybryd mezi obyčejným B a BDhmsee - bylo tam to vozíčkářské kupé, ale v ostatních byly vysoké lavice jako v Bčku. A pak jsme vyjeli. Ovšem mezi hlavním a Heršpicemi jsme někde odbočili. Jeli jsme po takové podivné trati, a pak jsme se napojili na nějakou rozestavěnou dvojkolejku - jedna kolej nebyla nikam napojená a ani nad ní nebyla trolej. Nad tou druhou (po ktré jsme jeli) byla. Ná to bylo ale stejně jedno, protože nás táhl Brejlovec (celý červený, takže asi 754.066). Celá tahle trať vedla lesem a byl tam i tunel. Nějaký čas jsme jeli a pak jsme se vrátili zpět do Brna. Napojili jsme se jakoby od západu a pak zastavili asi někde v Horních Heršpicích. A tím to končí, víc si nepamatuju, i když mám pocit že to ještě nějak pokračovalo...
http://www.youtube.com/paul2no
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 00:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Tomáš Fiala: Můžeš si na 241 pamatovat rychlík. Není to tak dlouho, co jezdil v pátek z Prahy do Znojma a v neděli zase zpět...
Amnouz156a
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 21:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mé poslední (a asi první) sny o vlacích:

1. Byl jsem s kamarádem (pro fotbalové fanoušky - má stejné jméno, jako náš reprezentační trenér) kdesi za Břeclaví u rakouských hranic, a najednou kamarád nalil na koleje nějaký podivný olej, který měl způsobit vykolejení vlaku. Já jsem mu v tom bránil, neúspěšně. Hned po chvilce projel vlak. Bylo to nějaké TGV, které prosvištělo rychlostí asi 300 km/h. Nicméně, cestující měli štěstí, že olej byl použit ještě pár metrů (v tomto případě daleko) od zatáčky, takže vlak naštěstí nevykolejil.

Další dva sny budou už jen ve stručnosti, protože si je tak dobře nepamatuju.

2. RegioJet představil svůj nový (nebo modernizovaný) vůz. Vyroben/zmodernizován byl v Aradu, a barvy vozu jsou jasné - žlutá, a trochu černé.

3. Viděl jsem EC Vindobona - na loko si nevzpomenu + 5 Bmz (možná bylo něco před tím) + možná WRmz + Ampz + nizozemská IC jednička! Co ta tam dělala, netuším...
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 20:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milan11111: Vím, ve školních atlasech jsme měli letos 241 jako rychlíkovou... Ale ten rychlík bohužel jezdil jen za dob, kdy jsem se ještě o železnici vůbec nezajímal.
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 13:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se mi zdálo:

Bylo to myslí na nádraží v Olomouci (i když to tak moc nevypadalo ale já věděl že to je Olomouc), a nějací Američani na nástupišti po mě chtěli poradit, ve kterém voze jejich vlaku je automat na čepování vody. Ten vlak byla souprava Taurus + Bmz (česká). Tak jsem s nimi šel až k poslednímu vozu protože jsem nějak věděl že je to tam, nastoupil s nimi abych jim to mohl ukázat, jenže než jsem se vzpamatoval tak už jsme jeli směr Přerov. Tam jsem chtěl co nejrychleji vystoupit, ale když už jsme dojížděli k nástupišti, tak jsem se nějak ocitl venku na nástupišti a běžel souběžně s vlakem, který se nějak proměnil v CityElefanta, protože jsem věděl že musím otevřít dveře abych mohl vystoupit. Tak jsem doběhl k prvním dveřím, otevřel je, vezl docnitř a zas hned ven, a pak už nic, probudil jsem se. Ale ten konec v Přerově byl fakt takový hodně zmatený...
http://www.youtube.com/paul2no
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 11. října 2011 - 12:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno mě se zatím se železniční tématikou nic nezdálo, ale mojí máti se zdál dobře pojašenej železniční sen:

Tak zdálo se jí, že jede dom z práce, dojíždí každej den vlakem a byl jakejsi problém, stálo se na nádraží v Bzenci-Přívoze a najdenou tam zastavil opacéřovanej vlak, načež mašina byla opancéřovanej Čmelák se sběračem a že mašinfíra na ně, že je vezme do Hodonína, že jede přes, tak si nastoupili, ale vlak byl plnej,krom toho všeho byl celej jakejsi umatlanej a špinavej, tak moje máti si nastoupila dopředu kde byla mašina, mno a sedla si na první věc, která vypadala jako sedátko, všechno bylo totiž obsazený, během jízdy se to začalo zvedat, bylo jí to divný, tak z toho fofrem dolů, mno víte na co si sedla, na smeták (sběrač).Trochu divný,ale směšný.
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2853
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 15:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vúdfan: Nejsou to vúd ze Ždánky?
Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.
VÚdfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 01. listopadu 2011 - 12:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslíš ten VÚD v mém avataru? Ne,ne, počkat odkud tenhle krasaveček je, ehm .... jo mám to, je z Trutnova přesněji sídliště Zelená Louka na trati do Svobody nad Úpou. Ale bohužel dneska už je na nebeským nádraží, už je neboštík, nahradily ho ty obludné plastové blikače s tím protivným zvukem.
Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 18:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milan k: tak přesně tohle se mi nedávno zdálo taky stál jsem takhle s foťákem někde na louce kde jela po rovince bez oblouků ňáká jednotka asi CityElefant. Ten první projel a já jsem nestihl vyndat zrcadlovku z pouzdra a zapnout takže mi pěkně profrčel před nosem, následně se vykřižoval s druhým a já ho cvaknul moc blízko takže fotka byla mázlá