K-report
 

Archiv do 31. října 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Školy se zaměřením na dopravu » Archiv do 31. října 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2903
Registrován: 6-2004

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 17:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to ale jedno při prvním nástupu do zaměstnání , pokud o jedno místo bojuje x absolventů. Tam to může hrát roli , zda člověk je SŠ či VŠ , příp.Bc. či Ing.

Tak v takovém případě přetlaku na jedno pracovní místo je asi zřejmé, že si firma situaci usnadní a sáhne spíš po tom, kdo má vyšší dosažené vzdělání.

A elitní české velké firmy chtějí "plného" VŠ prakticky pro více než 50% THP profesí.

Tak se zeptám Vás, které jsou ty elitní velké české firmy.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 18:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se zeptám Vás, které jsou ty elitní velké české firmy

Tak jsou to prosperující společnosti v energetickém,automobilovém průmyslu , telekomunikacích atd.
Já mám zkušenosti s druhým jmenovaným. U firem , se kterými mám zkušenosti má nově nastupující SŠ pracovník možnost získat pouze nějakou činnost rutiního charakteru. Pokud už je ta práce trochu "šmrcnutá" tím , že člověk musí čas od času něco vymyslet či vytvořit , bývá na 90% nutnost mít VŠ vzdělání.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 00:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

John, Naroznej - opět souhlas. A pro Statistika - já rovněž nikde netvrdil, že kdo není aspoň Bc. tak je nula, ale že z pohledu firem při náboru nových sil je většinou méně zajímavý a nemá takové šance (netvrdím, že nemůže být lepší a s lepšími zkušenostmi, ale myslím, že čím větší vzdělání člověk má, tím větší má šanci dokázat a předvést, co v něm doopravdy je). Ovšem jeho skutečné schopnosti vždycky ukáže až čas.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 07:57:26    Odkaz na tento příspěvek  

Tady jde hlavně o to, že naše společnost ještě není na Boloňský systém vzdělávání a tituly Bc. zvyklá.
Pořád většina lidí totiž uvažuje v tomto smyslu: "jo, ty si byl na vysoké... a nedodělal..., hmm", takže je to v důsledku pro toho člověka možná dokonce jakési minus. Nevím, ale já sám bych v dnešní době ten titul Bc. před jmenem asi zatím vůbec neuváděl, abych nevyvolával takové asociace.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.101.169
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 18:56:47    Odkaz na tento příspěvek  

K tomu Boloňskému systému:

Můj názor je, že se to nemělo zavést plošně. (Neznám závaznou evropskou legislativu, a tedy nevím, zda se strukturované studium MUSELO zavést plošně - anebo zda jsme zase papežštější než papež).

PRO strukturované studium hovoří:
1) Kdo není zrovna studijní typ, má při dnešním masovém systému vzdělání odkroutit si VŠ za 3 roky a jít vydělávat.
2) Je to záchranná plošina pro ty, kteří přecenili své síly a šli na magistra, aniž na něj (schopnostmi, vůlí studovat) mají.
3) Lze studovat na více školách (ale radši příbuzných oborů...)

PROTI strukturovanému studiu hovoří:
1) Dodatečný vopruz se státnicí a bakalářkou pro magistry/inženýry
2) Viz bod 3 z PRO - občas se najde dobrodruh, co třeba na dopravku přijde z úplně jiného oboru. Nejsem si jist, možná musí dělat nějaké "rozdílové zkoušky", každopádně tahle mezioborová migrace snižuje už tak dost nízkou kvalitu výuky.
Kvůli tomu, aby i z pouze bakalářského či magisterského studia vypadl dopravní odborník, se náplň výuky v obou stupních studia částečně dubluje. V magisterském se opakuje (kvůli "turistům" z jiných oborů) a prohlubuje látka.
3 - a dle mého názoru nejzávažnější)
Strukturované studium svou podstatou když ne znemožňuje, tak alespoň velmi ztěžuje možnost vyjet na výměnný zahraniční studijní pobyt - např. ERASMUS. Cenou je zpravidla prodloužení studia o rok.
V prváku se rozkoukáváte, do druháku až třeťáku do vás hustí matiku a "technickou přípravku" včetně nějakého toho kreslení a laborek, takže opravdu není čas plánovat zahraniční pobyt. Mnozí k tomu navíc ještě musí pracovat. Čest výjimkám, kteří si Erasmus ošéfovali už v bakalářovi.
Následuje semestr věnovaný zakončení bakaláře.

V magistrovi prakticky nemůžete vyjet v prváku (snad jen letní semestr). Druhák je zase diplomka.

Já jsem měl to štěstí, že jsem byl v posledním ročníku, který měl magistra bez přerušení. Jen díky tomu a díky šéfovi katedry, který mi uznal předměty ze zahraničí, jsem neprodlužoval.
Vyjel jsem ve čtvrťáku a abych všechno v pohodě stihl, zapsal jsem si některé čtvrťácké předměty už ve 3. a jiné v 5. ročníku.
Strukturovaný student si předmět z prváku magistra nemůže zapsat předem, ani kdyby se rozkrájel, přestože na téže škole jde dál zpravidla bez přijímaček.

A proč se nad tím tak rozčiluju?
Je zoufale potřeba, aby co nejvíc studentů dopravních VŠ při studiu vycestovalo do železničně vyspělých zemí jako Švýcarsko, Německo, Nizozemsko, možná i Španělsko apod.
Je třeba, aby tam kriticky zhodnotil jejich systém a u nás se pokusil navrhnout ještě lepší, ale zároveň uplatnitelný v ČR.

Jinak se z toho našeho srabu nikdy nevyhrabem
.
Nepatrný zlomek z nich se možná dostane i do nějaké funkce s rozhodujícími pravomocemi...
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.101.169
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 18:58:01    Odkaz na tento příspěvek  

Můj návrh je, umožnit nejlepším cca 50 přijatým uchazečům v ročníku vystudovat rovnou, bez Bc. vopruzu.
Je ovšem otázka, zda je to průchodné. MŠMT prý o tom nechce ani slyšet.

Tak jsem si vylil srdíčko a uvítám, když se vy mladší, postižení Boloňským procesem, podělíte o zkušenosti v tomto směru.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2904
Registrován: 6-2004

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 20:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Naroznej: díky, viděl bych to podobně. Akorát mezi těmi příklady jsem čekal i nějaký z toho našeho želeničního odvětví, když je jich teda tolik na výběr, jak tu zaznělo.

Ad Michal Drábek: nechci se vměšovat do této ryze akademické debaty o boloňských špagetách, nicméně tento cíl "Je třeba, aby tam kriticky zhodnotil jejich systém a u nás se pokusil navrhnout ještě lepší, ale zároveň uplatnitelný v ČR" je tedy na můj vkus hodně odvážný, neřku-li utopický. Ne, že bych chtěl úroveň našich absolventů dopravních VŠ nijak snižovat, ale přál bych si, aby si ten náš superinženýr zejména v té cizině spíš neutrh ostudu, až to tam těm "neumětelům" pojede zkritizovat.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 21:38:45    Odkaz na tento příspěvek  

Je zoufale potřeba, aby co nejvíc studentů dopravních VŠ při studiu vycestovalo do železničně vyspělých zemí jako Švýcarsko, Německo, Nizozemsko, možná i Španělsko apod.
To by nejdřív museli mít sami zájem, těžko do toho někoho nutit. A jak je to s tím zájmem ve skutečnosti asi víte sám dobře. Mimochodem na FD ČVUT je nás jen pár co studuje co studuje z čistého zájmu o obor a zájmu o rozšíření znalostí a studium samo. Většina vám klidně odvětí, že je to stejně (hodnocení, kvalita výuky, diplomka atd...) nezajímá, jelikož oni potřebujou jenom ten papír. No a podle toho to pak v české tzv. vzdělané společnosti vypadá.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 21:42:04    Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem si jist, možná musí dělat nějaké "rozdílové zkoušky",
Nemusí, prachy dostáváme za kus, takže berem všechno a po nás potopa.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6926
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 22:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal Drábek:
Můj návrh je, umožnit nejlepším cca 50 přijatým uchazečům v ročníku vystudovat rovnou, bez Bc. vopruzu.
A těch 50 nejlepších chceš vybírat kdy? Hned po příjmačkách? Sorry, já šel třeba z průmky (nelituji) a to jde těžko srovnávat s gymnazisty (matika, fyzika vs. odbornost). Po prváku? To je zase jen o matice aspol.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2905
Registrován: 6-2004

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 23:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Většina vám klidně odvětí, že je to stejně (hodnocení, kvalita výuky, diplomka atd...) nezajímá, jelikož oni potřebujou jenom ten papír. No a podle toho to pak v české tzv. vzdělané společnosti vypadá.

U nás se někteří jedinci na obory na DFJP hlásili třeba proto, že "jejich dědeček dělal na dráze". Tak jim to trochu usnadnilo rozhodování, kam po základce / gymplu jít, i když jim samotným ten obor byl absolutně ukradený - nevěděli stále, co by chtěli vlastně dělat. No ale protože společnost programově "vyžaduje" vysokoškolsky vzdělané lidi, tak proč si nějakou tu vejšku nezkusit a nejít tam, že... Aneb "zahulíme, uvidíme".
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2010
Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 08:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Boloňský systém a text Michala Drábka:

V zásadě souhlas.

Jinak že se na bakaláře dívají v reálu jako na "nedostudovaného inženýra" = no aby ne, když všichni vědí nebo přinejmenším tuší, že kdo dodělal Bc., tak je dneska bez problému průchozí i na navazující stupeň magisterský....

Jó, to kdyby opravdu "boloňa" fungovala tak jak bylo a pořád snad je zamýšleno stylem trojúhelníku tak to by bylo jiné caffe. Pokud by bylo všeobecné povědomí, že na navazující stupeň se bere řekněme max. 2 % bakalářů podle prospěchu a de facto člověk co v bakaláři "schytal" během studia jednu známku "dobrou" nebo dvě "velmi dobré" už v podstatě nemá šanci = to by se nám ihned zvedla kvalita studentstva o stovky procent nahoru, protože pak:

a) Bakaláři by dřeli "dnem a nocí", aby byla pro ně aspoň jakás takás šance, že jim bude umožněno z důvodu výborného prospěchu pokračovat dál i kdyby to nevyšlo, tak by byli minimálně studijně namakaní odborníci pro život,

b) Inženýři by byli fakt to nejlepší co studijní ročník nabízel, čili de facto nejlepší bakaláři (viz. bod a) a navíc "prohloubeni" odbornými znalostmi na výborné inženýry.

Tak jak je to teď to DEGRADUJE obojí, jak bakaláře tak i inženýry...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6096
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 08:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neznám závaznou evropskou legislativu, a tedy nevím, zda se strukturované studium MUSELO zavést plošně - anebo zda jsme zase papežštější než papež

Ono taky není zavedeno plošně, ale i u nás jsou obory, které lze studovat výhradně jen v magisterském studiu (tedy bez Bc.) - práva, lékářství, veterina.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 09:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Quex:
Ještě, že tak! Nevím, jak Vy, ale já bych se do spárů nějakého doktora, co má jakýsi titul MUc. zcela jistě dostat nechtěl. Určitě znáte ten vtip, jak se baví dva čerství inženýři a jeden povídá druhému: "Když si vezmu, jakej já jsem inženýr, tak mám strach chodit k doktoru.", že?


Ad Michal_Drábek: ...Mnozí k tomu navíc ještě musí pracovat...
No a to je další problém. Student je od slova studovat, nikoliv pracovat. Neříkám, že by si studenti neměli přivydělávat po brigádách, ale pokud Vám na otázku, proč nechodí na přednášky, když probírané problematice evidentně vůbec nerozumí, odpoví, že byli v práci a že přednášky jsou přeci nepovinné, tak mi to přijde takové, no, divné...
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.101.169
Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 12:09:01    Odkaz na tento příspěvek  

Statistik:

nicméně tento cíl "Je třeba, aby tam kriticky zhodnotil jejich systém a u nás se pokusil navrhnout ještě lepší, ale zároveň uplatnitelný v ČR" je tedy na můj vkus hodně odvážný, neřku-li utopický.
Proč? Jde o to nezabřednout do normalizační šedi, ale být náročný - k sobě (to v první řadě) i ke druhým. Vím, je to těžké, když nás starší a nadřízení stahují do průměrnosti a požadují hlavně nevyčnívat a neklást blbé dotazy.

Líbí se mi Baťův výrok
"To nejlepší na světě je pro nás docela dobré."

Ne, že bych chtěl úroveň našich absolventů dopravních VŠ nijak snižovat, ale přál bych si, aby si ten náš superinženýr zejména v té cizině spíš neutrh ostudu, až to tam těm "neumětelům" pojede zkritizovat.
Máte pravdu, že nikdo není zvědavý na hnidopicha, který se v dobře fungujícím systému snaží najít trhlinu.
Mě tahle nemoc postihla v Drážďanech, kde jsem na zastávkách MHD obdivoval panely oznamující, za kolik minut přijede spoj které linky.
Jako zamindrákovaný Čecháček jsem si za téma semestrálky ze "statistiky v dopravě" zvolil měření, jak dlouho ona minuta na displeji ve skutečnosti trvá. Občas trvala i 2, výjimečně 4, ale celkem ten systém fungoval dobře.
Chtělo by to spíš, aby měl člověk oči otevřené, s pokorou studoval místní zvyklosti a po vystřízlivění z nadšení nad západním pokrokem kriticky pouvažoval o tom, kterým směrem se v ČR raději neubírat a kterým zase ano.

My máme tu ohromnou výhodu, že můžeme "nahlédnout do budoucnosti" a poučit se z chyb vyspělejších zemí - převzít jen to, co se osvědčilo.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.101.169
Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 13:21:10    Odkaz na tento příspěvek  

W.:
A jak je to s tím zájmem ve skutečnosti asi víte sám dobře.
Až moc dobře - občas mám tu čest cvičit studenty. Netvrdím, že jsme bez chyby, ale když nám studenti do ankety píšou hlášky typu "proč se to máme učit /tj. o dopravě/, když nám to pak k ničemu nebude", nevím, co si mám myslet.

Osobně jsem toho názoru, že studentů radši míň, ale motivovaných do dopravy (ty ostatní věci, třeba management a finance, mohou studovat jinde a líp), a ne uplně blbých. Nelze konkurovat "továrnám na tituly", kterých je u nás ostatně mraky - to je cesta na Balkán.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.101.169
Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 13:28:14    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
A těch 50 nejlepších chceš vybírat kdy? Hned po příjmačkách? Sorry, já šel třeba z průmky (nelituji) a to jde těžko srovnávat s gymnazisty (matika, fyzika vs. odbornost). Po prváku? To je zase jen o matice aspol.
Nepohodlná, ale správná připomínka. Průmkaři zápasí na dopravce s matikou/fyzikou, my gymnazisti zase s kreslením a technickejma předmětama.
Asi by se vedle výsledků z M/F měly dávat i nějaké (jakkoli nutně subjektivní) body z motivačního pohovoru, kde by se měl student vyjádřit, proč právě na dopravku, co si od toho slibuje atd. Myslím, že to aspoň trochu odfiltruje skutečné zájemce od zájemců o diplom.

Na tomhle místě znovu poznamenám, že z rozhovorů se spolužáky mám dojem, že kdo dělá mimo dopravu (dobrá půlka), ten bere zpravidla víc. OK, ale jděte na ekonomku/management/IT a nelezte nám sem, když vás to vlastně nebaví.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.101.169
Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 13:48:52    Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct:
Student je od slova studovat, nikoliv pracovat.
Souhlasím. Mezi pracanty rozlišuju dvě skupiny. Potíž je v tom, že nevím, jak jsou velké:

1) Opravdu chudí studenti, kterým rodiče nemohou/nechtějí přispívat.
Pokud na to studium mají (hlavou), jsem pro posílení prospěchových stipendií a míst pomvědů, na která by se klidně mohl dělat konkurz
(např. ve Švajcu je to běžné, ale tam dělají konkurz i na místa učňů). Intelektuálně nenáročné práce, která je potřeba udělat, je na fakultě dost a dost, a i ty prachy (z hlediska rozpočtu VŠ drobné) by se jistě našly.

2) Vydělávající a zpovykaní studenti.
Část z nich nepochybně pochází z první skupiny. Museli si najít práci, našli si ji a vydělávají, a je jen logické, že si chtějí za vydělané prachy užít.
Respektuji potud, pokud u toho stíhají studovat, čímž nemyslím outsourcing semestrálek na jiné pracanty a výměnu zkouškových otázek na fórech. Nejlepší by bylo, kdyby měli práci z oboru, ale to se každému nepoštěstí a mnohým je to fuk.

V době studií jsem považoval za luxus dávat si v hospodách kromě piva ještě jídlo - to už muselo bejt. Je pravda, že jsem se jako Pražák stravoval taky doma, ale v menzách mi celkem chutnalo a leckdy jsem si tam dal i večeři.
Spolužáci, co chodili do práce, si tam žrali běžně. Naskýtá se tedy otázka, nakolik student OPRAVDU potřebuje vydělávat a nakolik je pouze obětí mediální masáže, která líčí studenty jako "frí" mladé lidi honící se za novými zážitky.
Pozor, cestování za poznáním rozhodně nepovažuju za vyhazování peněz.
Je každého soukromá věc, jak trávit volný čas, ale těm náročnějším nikdo nebrání podnikat - zhusta tak činí při škole.
Jen nechápu, k čemu je pak u toho ta vejška - asi za to může ta společenská hysterie okolo vzdělání...
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.101.169
Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 13:56:23    Odkaz na tento příspěvek  

P.S. pro Hrocha:
Nevím, kde přesně končí výuka M/F na průmce, ale pokud si dobře pamatuju, v přijímačkách na ČVUT FD nikdo nechtěl žádný diferenciální ani integrální počet.
Ty přijímačky by zkrátka měly být nastaveny na látku probíranou na obou typech škol.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 14:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás se někteří jedinci na obory na DFJP hlásili třeba proto, že "jejich dědeček dělal na dráze". Tak jim to trochu usnadnilo rozhodování, kam po základce / gymplu jít, i když jim samotným ten obor byl absolutně ukradený - nevěděli stále, co by chtěli vlastně dělat

Souhlas. Navíc spousta mých spolužáků si DFJP vybrala hlavně proto , že byli z oblasti Pardubic,HK či Chrudimi a na FES se nedostali...

Intelektuálně nenáročné práce, která je potřeba udělat, je na fakultě dost a dost
Souhlas. Jde třeba i o práce na kolejích , menze atd.

Naskýtá se tedy otázka, nakolik student OPRAVDU potřebuje vydělávat a nakolik je pouze obětí mediální masáže
Souhlas. Já jsem si vydělával , ne proto , že bych měl nějaký nedostatek ,ale protože mě práce signalisty tehdy poměrně hodně bavila , člověk se při ní mohl v pohodě učit a byl zaplacen stejně , jako každý jiný kmenový pracovník ČD. Ne nějaká raubírna speciálně pro brigádníky za pár šupů
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 23:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koutova pravá identita odhalena! Byl tajně zachycen na video kterak si kolegům z východu stěžuje jaké tupé stádo jsou ti studenti na DFJP.

Video
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 19:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice je možná ještě brzo, ale já už to sem napíšu..

21.1.2011 se koná Maturitní ples třídy E4 & T4 VDA Česká Třebová v sále na Skalce. Přesnější informace, od kolika to bude a podobně zveřejním časem až to bude jisté.
Hairy_apple
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 08:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukyy -> Kolik je teď studentu v E4 + T4?
Applexpert
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 16:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hairy_apple: Dohromady je nás 21. Ečkařů je 13 a 8 je Téčkařů
Vlakoš 684
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.123.235
Odesláno Neděle, 19. září 2010 - 20:51:53    Odkaz na tento příspěvek  

Vzkaz pro studenty dopravní školy v Novém Městě n/Mor. kteří dnes jeli do školy R684 a vystupovali ve Žďáru n/S.:
Děkuju, že jste mi ukradli směrové tabulky hned ve dvou vozech. Bylo to vážně nenápadný, máte kliku že sme jeli hned dál, jinak bych si pro vás došel do osobáku na NMnM. Fakt dík!!
Vlakoš 684
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.123.235
Odesláno Úterý, 21. září 2010 - 11:43:21    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě pro vysvětlení mého předchozího příspěvku. Ve dvou vozech na R684 v neděli cestovaly 3 skupinky "studentů", (celkem asi 11). Studentíci v prvním voze na sebe upozorňovali tradičním způsobem, roztaženost, drzost, přebíhání z kupé do kupé, boty na sedačce, což sem jim samozřejmě nestrpěl. Za Tišnovem smrad z cigaretového kouře, což jsem jim nemohl dokázat, nikoho jsem nepřistihnul. Ve druhém voze skupina číslo 3, se kterou jsem prohodil i pár slov při kontrole jízdenek, rozložené jízdní řády, dotazy všeho druhu železničního atd. Chlubili se stipendiem Čédés, na první pohled celkem normální študáci. Všichni průkazky s razítkem dopravní školy, všichni vystupovali ve Žďáru. Při kontrole jízdních dokladů Křižanov-Žďár vše v pořádku. Při zavírání dveří ve Žďáru už byli cedule fuč a "podezřelí" taky.
Nevím kdo z vás mi cedule pobral, ale proč sakra hned všechny v obou vozech? Kdo myslíte, že na to asi doplatí?? Neozančený vůz = průšvih vlakový čety, vy zlodějíčci.
To jak vás doma vychovali je mi celkem fuk, ale jakou reklamu děláte škole, na kterou vzpomínám jen v dobrým, to už mi jedno není. Co jsem tak zjistil od kolegů, nebyl to rozhodně první případ od začátku školního roku.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 22. září 2010 - 20:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlakoš 684: zasloužili by dostat přes prsty.
elf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.87.202
Odesláno Středa, 22. září 2010 - 21:29:48    Odkaz na tento příspěvek  

zasloužili by dostat přes prsty

Postavit ke zdi a
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 22. září 2010 - 21:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to samé je i s cedulemi od lokomotiv. tohle nejsou železniční nadšenci ale zloději.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6363
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 24. září 2010 - 12:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to postavit jinak? Až staré cedule (z vozů) doslouží (třeba, jak se měnila písma) - dát je třeba na Den železnice na prodej? DPmB takto každoročně na DOD odprodává vozové i zastávkové cedule. Když se to dá legálně zakoupit, je hned o důvod míň to krást, ne? (Pokud to nekradou prostě jen z "adrenalinu"...)
Web o veřejné dopravě - aktualizace fotogalerie - celkem 1178 fotografií
Když se setkáš s volem, nejednej s ním!
MV+PV+ŘV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.205.45
Odesláno Úterý, 28. září 2010 - 11:48:39    Odkaz na tento příspěvek  

To Michal Drábek a nejen on:
mrzí mne, že jsem tu nezachytil, že by někdo krom jídla nebo pití také chodil vydělávat proto, aby si mohl pořídit dobré pomůcky, knihy a např. i profi programové vybavení... Vůbec nic o tom, snad se přivídělky nezužují jen na chlast, nebo co.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 01. října 2010 - 09:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dcérku v deváté třídě základního školního ústavu a tak pomalu vyplňujem přihlášku ke studiu, ráda bych místní osazenstvo požádala o radu ...
Která doprafka je u nás "nejlepší" ..??


ICQ 237-113-861
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3550
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 01. října 2010 - 14:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brno, Komín, Čichnova... zabezpečovací a sdělovací technika v dopravě s rozšířenou výukou literatury...

Literatura 5x týdně, zabezpečovačka průměrně dvakrát
Canis lupus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.69.76
Odesláno Úterý, 05. října 2010 - 10:17:57    Odkaz na tento příspěvek  

MV+PV+ŘV: kvalitní programové vybavení pro školní potřebu by měla zajistit škola a ne student.
MV+PV+ŘV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.205.45
Odesláno Úterý, 05. října 2010 - 21:11:26    Odkaz na tento příspěvek  

Milý obecný vlku, jste na zásadním omylu. Dobrá škola Vás odučí na excelu a základním autocadu (např.), ovšem o jen programovém vybavení to nebylo, že. Např. dobré knihy často (co se týká vozidel a dopravy) neseženete ani na školách, ale jen v technické knihovně. Jiné dobré knihy (obvykle aktuální k dané oblasti bývají dvě, tři) si sice vypůjčíte, ale tím je nemáte napořád. To se pak studuje s výrazně horší kvalitou, než když můžete v daných knihách objevovat problémy k zamyšlení celá léta!!! V takovém případě, hlubokého uvažování nad nastíněnými problémy, pak zkoušky na VŠ zvládáte "jen jako vedlejší produkt" svého snažení prohlédnout realitu. O těcto investicích byl můj předchozí příspěvek.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8451
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 06. října 2010 - 12:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že by někdo krom jídla nebo pití také chodil vydělávat proto

Je potřeba vydelávat na jídlo, protože menza se začátkem roku opět chrlí své kvalitní produkty
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703
Čiernohronská železnica » čHž
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 7-2005

Odesláno Středa, 06. října 2010 - 14:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Je potřeba vydelávat na jídlo, protože menza se začátkem roku opět chrlí své kvalitní produkty
A proto tě tam skoro denně vidím
http://danone39.blogspot.com/ - nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel
POZOR! Hledáme dobrovolné spolupracovníky pro tratě 300 a 330. Bližší info na mailu pod nickem. Díky.

R 908 Praděd forever
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 57562
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 04:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlad je nejlepší kuchař.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 08:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlad je nejlepší kuchař.

Tak zrovna na Tobě to je vidět dost markantně,že nestíháš vařit ...


ICQ 237-113-861
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 09:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ,Šari

Tohle Vám tam asi nevaří,že ..??



P.S. Je to z mobilu,tak kvalita nevalná,ale jako dokumentační snímek to snad neva ...


ICQ 237-113-861
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5960
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 11:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ono menza (neUPce, prožene ), když se vynechají jídla se zeměpisnýma názvama, bramborová kaše a brambory, tak úplně špatně nevaří... a jako výkonná záloha je stejně Krkovička a jeho hepymýl od Dědka
Pracuji pouze do výše svého platu.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8455
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 12:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když se vynechají jídla se zeměpisnýma názvama, bramborová kaše a brambory, tak úplně špatně nevaří..

Takže v součtu nám to dává kolik? Nic. Takový stav nastane tehdy, je-li menza zavřená

John: Možná si mě s někým pletete...

Láďa:
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703
Čiernohronská železnica » čHž
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 57571
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 16:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapomněl jsi na šmakouna, tofu a robiho.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 7-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 16:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Asi to tak bude
Ba ne, šmakuje ti to tam. Tak jaké pak copak!
http://danone39.blogspot.com/ - nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel
POZOR! Hledáme dobrovolné spolupracovníky pro tratě 300 a 330. Bližší info na mailu pod nickem. Díky.

R 908 Praděd forever
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 16:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi já se vám stejně divím..tak starý a nedaj si pokoj. Vaším nezodpovědným chováním si pěkně koledujete o nějakou pořádnou proháněčku
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 16:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad MZ: Šmakoun, to jsem měl jednou v životě. Neidentifikovatelná pryžovitá hmota tohoto obchodního názvu beztak zcela jistě pochází z produkce Fakulty chemicko-technologické. Když už se mám v Pardubicích stravovat (což naštěstí není příliš často), rst. U Starýho slona to jistí. Zlatá jídelna na Skalce v České Třebové; např. příští pátek bude jelení maso se šípkovou omáčkou a bramborovým knedlíčkem...
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 7-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 18:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

např. příští pátek bude jelení maso se šípkovou omáčkou a bramborovým knedlíčkem...



http://danone39.blogspot.com/ - nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel
POZOR! Hledáme dobrovolné spolupracovníky pro tratě 300 a 330. Bližší info na mailu pod nickem. Díky.

R 908 Praděd forever
Osožák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 19:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct: kdopak byl šťastným střelcem???
Práce neuteče, žízeň nepočká
Smrt KŽC!!!
Nikdy není tak zle, aby nemohlo bejt ještě hůř
čiň čertu dobře, peklem se ti odmění
Petrv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 08. října 2010 - 20:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osožák: podle mě ještě není ulovenej :D
Ne každý, kdo bloudí, je ztracen...
Trainfun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 6-2009

Odesláno Pondělí, 11. října 2010 - 19:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem měl v pátek možnost poznat na přednášce z geometrie ing. Chocholouše, hm docela sympatickej dědula jak ho tady někdo nazval, akorát si z toho jeho brblání nepamatuju skoro nic, takovej docela zvláštní výklad...ale aspoň byla legrace, když např. matematickou značku pro průnik nazval "dyť víte, takový to zakroucený tam to..." :-)))
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 11. října 2010 - 20:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainfun: srandy kopec. dnes došel na to že má mluvit do mikrofonu aby ho slyšeli i ti vzadu
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8509
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 11. října 2010 - 23:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se prý sedělo na první jeho přednášce ai na zemi To se muselo krásně rýsovat. No ikdy na těch vyčvachtaných stolkách to nebylo o moc lepší v A1

To nemá cenu, pánové
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703
Čiernohronská železnica » čHž
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 57717
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 12. října 2010 - 01:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari:
Zapsaných je na to 492 "studentů". B1 má papírově 303 míst.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 12. října 2010 - 19:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari, MZ: U Chocholouše se na schodech ze začátku sedělo už i za mého pobývání v prvním ročníku DFJP a to už je nějakej ten rok zpět... Takže nic nového pod sluncem. První dvě, maximálně tři přednášky a zájem výrazně opadne.
Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 13. října 2010 - 11:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Služební hlášení z DFJP pro ty, kterých se to týká: Letošní akce "Hory" (SAO 2010) připadá na pátek 12. listopadu. Konec hlášení.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Středa, 13. října 2010 - 18:23:06    Odkaz na tento příspěvek  

MV+PV+ŘV
mrzí mne, že jsem tu nezachytil, že by někdo krom jídla nebo pití také chodil vydělávat proto, aby si mohl pořídit dobré pomůcky, knihy a např. i profi programové vybavení... Vůbec nic o tom, snad se přivídělky nezužují jen na chlast, nebo co.
Máte pravdu - ostatně pokud má člověk vystudovat, nemůže toho jídla a pití nadužívat...

K těm pomůckám - nevím, jaký obor myslíte, ale jste-li IT, jistě se vám ty investice rychle vrátí.
Pokud knihy a pomůcky potřebujete ke studiu, jímž se připravujete na budoucí povolání, měly by vám být poskytnuty za rozumnou cenu, anebo zapůjčeny zdarma. Pokud to systém nedokáže zajistit, je v něm moc studentů, a tak je třeba zpřísnit nároky...

A teď do mě.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5980
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 13. října 2010 - 19:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ #57571 - šmarjá, šmakoun... Bůh s námi a zlý pryč naštěstí už sám název je dostatečně výmluvně odpuzující. A tamní tofu je taky příběh sám o sobě, naštěstí nikdy nebylo tak blbě, abych si to musel dát...
Pracuji pouze do výše svého platu.
B&O
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.66.195
Odesláno Středa, 20. října 2010 - 15:12:44    Odkaz na tento příspěvek  

STRAVOVÁNÍ NA ČVUT FD.

Dovolím si poznamenat, že lidé studující na ČVUT FD nad jídlem nebrečí, nepamatuju si, že by v menze bylo něco opravdu nechutného, menz je velký výběr, jídla trošku dražší/35 - 40 + polévka 8/, ale porce vcelku poctivé, dále je možnost stravovat se v menzách UK, kde stojí kompletní menu 35 kč. Porce trošku menší, ale v ceně máte i polévku, v pohledu studenta na FD je východnější chodit do menz UK, neboť jsou v blízkosti budov FD, výborná je menza Arnošta z Pardubic nedaleko národního divadla.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 17:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.zelpage.cz/clanky/vyzkum-v-oblasti-kolejovych-vozidel- na-dfjp-v-pardubicich
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 17:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Radec5: Safra, Vy jste ale rychlý. Chtěl jsem sem dát odkaz, ale předběhl jste mě...