K-report
 

Archiv do 5. srpna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 5. srpna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Malydivoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 12-2004

Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 13:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší Hurvínek http://www.youtube.com/watch?v=YvIdOerHtSM
Moje videa na YouTube tady http://www.youtube.com/user/malydivoch?feature=mhw5
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 13:03:39    Odkaz na tento příspěvek  

Nemám Palmovku moc rád, ale vazba na tramvaje je opravdu daleko lepší než na Vysočanské nebo Českomoravské a třeba na Vinohrady je to tramvají z Palmovky nejrychlejší cesta. Příměstským autobusům by nicméně pomohlo, kdyby mohly jezdit zrychleně, třeba Letňany - Prosek - Palmovka (jako kdysi jezdila mezi Prosekem a Palmovkou bez zastávky 274).
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 13:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě do nedávna jsem jezdil ráno 348 Spolana-Letňany, každé ráno vídám 3xx z Kosteleckých Černých lesů, všechny tyto autobusy vezou pokaždé (!) několik lidí na stojáka. Z dalších destinací to bude obdobné, podle teorie "přidáme přestup, všichni utečou do aut" by tito cestující měli už dávno sedět v autech,no ne? Přece 20-30 minut na stojáka je daleko horší než jeden přestup navíc, nebo ne?

Nestal snad po tehdejším převedení 3xx ze Skalky na Depo Hostivař odliv cestujících? Vždyť to bylo výazné zhoršení - pustina průmyslové oblasti, bez další návazné MHD (kromě M-A, jedoucí však v pásmu)?

Dokonce si odvážně dovolím tvrdit, že kupříkladu ukončení 3xx u Uhřiněveského nádraží by výrazný nárůst IAD negenerovalo. Možná naopak, potenciální stojící by totiž stáli o 20 minut menší dobu. (Samozřejmě jiná otázka je spolehlivost a modernost 21.století žabáků na 221)
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3273
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 13:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Hlavní páteří do Letňan má být céčko, béčko by mělo být spíš doplňkem. Není tak možné všechny linky jedoucí přes céčko vést k dalším terminálům. Už teď tam jsou některé linky, a to především o víkednech a v sedlech kapacitně nadbytečné.
Iaya: O tom, zda linky vázat na vlak, a zda rušit některé souběžné úseky je potřeba přistupovat individuálně. Podobné je to i s množstvím přestupů v rámci města. Mnohdy je cestování s větším množstvím přestupů podstatně rychlejší než jet přímo.
Není to tak dávno, co se psalo, že další posilování Kostelce nad Labem a přilehlé oblasti bude řešeno autobusy k nádraží v Říčanech. Jenže ve středočeském kraji, ale i v Praze, nejsme schopni postavit schopný terminál, naopak spíš je rušíme. Stačí si vzít příklad z nejlepšího IDS v ČR - IDS JMK, kolik se tam postavilo terminálů?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4176
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 13:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya: Položil bych si úplně jinou otázku. Proč na některých příměstských linkách organizovaných Ropidem pořád jezdí tolik lidí na stojáka. Opravdu Ropid tyto linky organizuje dobře? Jak to dělají jiní organizátoři IDS, že se v jejich linkách jezdí o poznání pohodlněji? Jakto, že proklínaný středočeský kraj dokáže v jím organizovaných linkách v nejpoptávanějších směrech ve většině spojů zajistit pro většinu cestujících dostatek míst k sezení? Proč má třeba linka SID Praha-Dobříš-Příbram vytíženost tak akorát, zatímco linka PID Praha-Mníšek každodenně připomíná spíš indické vlaky než civilizovanou dopravu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4177
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 13:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"další posilování Kostelce nad Labem a přilehlé oblasti bude řešeno autobusy k nádraží v Říčanech"

Nebude to trochu z ruky?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 13:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Pak se nabízí otázka proč obecní úřady Lesního Kostelecka netlačí na kraj o zavedení SID linky (vlastně jen protažení stávájící KH-KnČL) ba dokonce bych si dovolil tvrdit, že případná linka SID by jela až k Želivskému metru.
Teď jde o to, zda by případní cestující SID linky vyměnili pohodlí za dvakrát placený úsek Uhříněves(Gr)-Želivského.
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4178
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 14:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya: "proč obecní úřady Lesního Kostelecka netlačí na kraj o zavedení SID linky ..... zda by případní cestující SID linky vyměnili pohodlí za dvakrát placený úsek Uhříněves(Gr)-Želivského"

Když tam SID v současnosti není, tak už bych ho tam nezaváděl. Spíš by měli z měst a obcí tlačit na kraj i Ropid, aby se linky přiměřeně zkultivovaly v rámci PID, a aby se konečně zřídily zrychlené spoje ve špičkách. Pochopitelně bez navyšování plateb od obcí, protože relativně rychle jedoucí vytížený špičkový spoj se při normálním ekonomickém uvažování zaplatí z utrženého jízdného.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 14:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, to je pravda - třeba ukončením autobusů v Uhříněvsi u nádraží, za ušetřené peníze dublovat některé vytížené spoje 3xx, u nadraží připraveny nízkopodlažní vložené spoje 267, pro ty jenž míří do oblasti JM, Budějovická, Pankrác. U prvního nástupiště pak stojí elefant linky S9/S29. :-)
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4179
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 14:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya: Zásadně nesouhlasím s šetřením v nejvytíženějších úsecích! Přestě takhle šetří Ropid, a podle toho to vypadá.
Na pomezí PIDu a SIDu je v mnoha oblastech spousta zbytečných souběhů, vozících vyloženě vzduch. Racionalizací této "nárazníkové oblasti" se ušetří daleko víc, aniž by se davy lidí zbytečně nutili k přestupu navíc. Když se někde v málo osídlených oblastech ušetří souběhy tím, že přestoupí v průměru 2 lidi na spoj, tak je všechno v pořádku.

Sorry, ale tady jsou všichni posedlí ideou, že je třeba lidi donutit k přestupu na vlak. Z takovéhleho nucení ale málokdy vzejde něco dobrého.

Všem kolejovým šotoušům ukládám 100x napsat: Souběhy dvou slušně vytížených prostředků VHD jsou naprosto v pořádku a nemají se rušit. Souběhy se mají rušit tam, kde jeden nebo oba dopravní prostředky jezdí nevytížené, zrušit se má ten méně vytížený.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2835
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 14:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No je otázka kdyby ty busy z kosteleckých lesů zajížděly k nádru v Huhříněvsi zda by v ranní špičce časem nepřesedly tak 2/3 substrátu do vlaku (část možná na místní linky do Háje (aneb z lesa do háje) než poskakovat po velmi nevalně průjezdné Černokostelecké k Dupě Hostivař...

Ono to chce zas trochu přizpůsobit okolí. Protože jestli mám z Huhříněvsi vláčnej interval 15 minut a na Dupě Hostivař je metro s nějakejma 7 minutama ve špičce a jinak prakticky nic (ani ta 177 a spol.) tak je to něco jinýho než Radotín s vlaky co 10 minut a B s necelou tříminutou a haldou tramvají a busů na SN/Andělskoknížecí.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4180
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 15:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: K Depu Hostivař už toho moc nejezdí.

ad Uhříněves: Když už se někdo prostojí zácpou do Uhříněvse, tak těžko bude chtít přestoupit na vlak. Buď se podaří méně významné a posilové linky ukončit v Říčanech, nebo je třeba dál jezdit do Hájů.
Uhříněves je podle mě nejpitomější možný kompromis, protože by si lidi užili většinu kolon, a přitom by je to ani nedovezlo k metru. Sorry, ale vysypat substrát čtyři kilometry od stanice metra jen proto, že tam taky jsou nějaké koleje, to mi přijde naprosto úchylné.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3276
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 15:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souběhy dvou slušně vytížených prostředků VHD jsou naprosto v pořádku a nemají se rušit. Souběhy se mají rušit tam, kde jeden nebo oba dopravní prostředky jezdí nevytížené, zrušit se má ten méně vytížený.
Toto je konzervativní ne vždycky platící teorie. A to neplatí jen o souběhu vlak-bus, ale i třeba různé linky busů, ale i vlaků, či jiných druhů dopravy. On o to, zda je linka či spoj vytížená závisí na mnoha faktorech - třeba interval, velikost dopravního prostředku, ale i mnohé jiné.
Třeba když mi jede vedle sebe bus s 10 lidmi a Regionova s 30: Co je méně vytížené? Z procentuálního hlediska autobus. Ale ten autobus by to pobral, a pravděpodobně by jel v zisku. Ale pak byste třeba těch 30 lidí z Reginy donutil přestoupit, ale ušetřil byste.
Nebo pak můžete narazit na něco podobného, jako jsou spoje 3 a 5 OREDí linky 516 a souběžně ve stejnou dobu jedoucí vlaky na 061. Třeba zrovna tady ty autobusy jedou kvůli 170 hlavé obci a pak zbytečně smaží 16 km podle vlaku do Jičína, zatímco vlak už veze lidí z několika podstatně větších městeček.
Tady by třeba bylo zcela na místě tyto dva bus spoje zrušit, udělat vazbu na vlak v Kopidlně a možná ušetřit ranní oběh jednoho autobusu, neboť tehle kousek by se možná zvládl obsloužit jiným autobusem, kor u spoje 5, když z náměstí v Kopidlně, odkud je to na nádraží trochu dál, jede stejně rychlý bus přes Vršce.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4181
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 15:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Ta "moje" o teorie o soubězích v principu platí. Pouze je třeba aplikovat ji přiměřeným způsobem, s citem pro konkrétní situaci a nedogmaticky, zato s ohledem na reálnou většinu cestujících.

Každopádně by mě čert vzal, když vidím neustálé plány na osekání nejvytíženějších úseků linek. To je fakt úžasná úspora, ušetřit pár autobusů a pak řešit nedostatek kapacity vlaku ve špičce, kde posílení stojí daleko větší peníze.

Když jsem "cvičně" řešil okolí liteňky tak jsem tam našel obrovské množství zbytečných souběhů. Spočívají převážně v tom, že úseku Všeradice-Lochovice jezdí autobusy do Berouna dvěma směry, autobusy do Hořovic a navrch ještě lokálka. Průměrná vytíženost v tomto úseku pod 5 lidí na spoj. A Vy byste chtěli šetřit na místě, kde se ve špičce jezdí jak ve vlaku tak v autobusu na stojáka.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4182
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 15:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"můžete narazit na něco podobného, jako jsou spoje 3 a 5 OREDí linky 516 a souběžně ve stejnou dobu jedoucí vlaky na 061."

Tam to vůbec neznám. Příležitostně si na netu najdu nějakou hodně podrobnou mapu a prohlédnu jízdní řády souvisejících linek, jestli je ten souběh stejně ničemný i na druhý pohled.
Stačí, aby z vlaku bylo daleko do vsí, a bylo to v kopcovitém terénu, a už je ten autobus potřebný. Nebo se z toho autobusu může někam ještě dvakrát přestupovat, a vlak by byl už třetí řestup. V tuto chvíli si to netroufám hodnotit.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 17:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On si stejně život vynutí časem ukončení těch busů (nebo aspoň zajíždění) k nádraží v Říčanech. Prostě IAD to okolí bude stále víc ucpávat tak jak rostou a porostou šmoulovy + škatule v okolí D1 a Říčan.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 18:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, ukončit Lesokostelní busy v Uhříněvsi je hloupost, já jen chtěl demonstrovat to, že když dojíždjícím přidáme jeden přestup, rozhodně neutečou do aut.
Mě připadá, že většina z vás, je úplně odtržena od reality, pravděpodobně nemáte rodinu, hypotéku a nepočítáte každou korunu Vemte dojíždějícího cca 30 km, za benzín dá měsíčně nejménně 2000 Kč, u ROPIDu si koupí kupón za 230... A buďte si jisti, že autobusy a vlaky okolo Prahy jsou těchto lidí plny a ty utečou do auta jen tehdy pokud VHD zrušíte úplně. (a to nepracuji z velkou skupinou, toitž žáků a studentů)

Samozřejmě přestup, ať už jakýkoliv, musí být trochu kulturní. Nesmí být vytvořen 400 metrový pěší přesun od autobusu na nástupiště metra (Depo Hostivař), mimochodem za Myčku by se měli viníci veřjně bičovat.

V Ukříněvsi je to katastrofa a to od té doby, co nejakého debila napadlo přivést auta od dálnice přímo doprostřed obce a nastavit SSZ tak, že je zelená od tohoto přivaděče zbytečně dlouhá a propustnost ulice Přátelství je pak katastrofální. Toho vola bych přidal k veřejnému bičování.

Velmi dobře si dovedu představit konečnou busů 3xx v Říčanech u nádraží. To je asi budoucnost.
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6863
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 18:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp:
Nedělejme zase z modré zelenou.
Pokud to někdo dělá, tak Ty tím nesmyslným brojením proti autobusům.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3280
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 19:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya: Pravidelné cestování vyžaduje především rychlost a pokud toto nabídnu častěji a rychleji než přímý spoj, pak tato varianta často zvítězí. V Praze se tak děje dost často. Když někomu řekneš, ať jezdí pravidelně z Palmovky do Modřan přímou trojkou, tak tě pošle do příslušných míst, skočí do metra a na Karláku stihne dvě trojky před tou, kterou viděl odjíždět z Palmovky.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4183
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 19:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"většina z vás, je úplně odtržena od reality, pravděpodobně nemáte rodinu, hypotéku a nepočítáte každou korunu Vemte dojíždějícího cca 30 km, za benzín dá měsíčně nejménně 2000 Kč, u ROPIDu si koupí kupón za 230... A buďte si jisti, že autobusy a vlaky okolo Prahy jsou těchto lidí plny a ty utečou do auta jen tehdy pokud VHD zrušíte úplně" ....

.... anebo jste od reality odtržený Vy. Znám hned dva lidi, kteří kvůli rychlosti dojíždějí okolo 25 km denně autem, ať to stojí co to stojí. Čas je pro ně dražší, na benzín si vydělají.
Vaši zkušenost Vám neberu a chápu ji. Hypotéku jsem sice nikdy neměl, zato hluboko do kapsy ano. Zkuste ale i Vy pochopit, že jsou lidi co na dojíždění autem mají. Pak jsou tu lidi, co oscilují mezi oběma možnosti, sice za benzín neplatí rádi, ale veřejná doprava v její stávající podobě jim přijde jako horší řešení.
Ty,kdo jsou ve vatě a dojíždí zásadně autem, do VHD nedostanete. Těch ale není zase tolik. Daleko víc je těch co váží plusy a mínusy obojího, a pohodlnější a rychlejší veřejnou dopravu by rádi použili.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 20:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dojíždějícího cca 30 km ..... u ROPIDu si koupí kupón za 230
Nevím, kdo je tady odtržený od reality.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 20:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

okolo 25 km denně autem, ať to stojí co to stojí.

Ale ti uz v autě jsou! Ty to VHD nedostanu, ani kdybych se rozkrájel. Stejně jako vy vykldáte o těch, kteří jezdí výhradně autem, já zase o těch ,kteří nemají jinou volbu nez VHD.
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 21:07:44    Odkaz na tento příspěvek  

=>Orky: v sedle ať se klidně končí na Letňanech, ale ve špičce bych prosil přímý bus na Vysočanskou nebo Palmovku, protože je to poměrně významným způsobem rychlejší.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3282
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 21:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Stačí maličkost, přesvědčit někoho, aby to zaplatil. Nabídka metro Letňany - Vysočanská/Palmovka je i ve špičce více než dostatečná v sedle a o víkednech bych řekl poměrně podstatně předimenzovaná a peněz je málo. Nelze mít spojení odevšad všude a předpokládám, že Praha nebude chtít další, notabene zbytečné, posilování tohoto vztahu. Umím si teoreticky představit případné prodloužení (vybraných) spojů linek 302,351,365,377 místo (vybraných) spojů 158 nebo 185, ale nikoliv jako další spoje navíc.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Malydivoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 12-2004

Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 21:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

City Elefant Karlstějn směr Beroun
Osobák 8834 1. 8. 2010 http://www.youtube.com/watch?v=dl-b2K-9qMo
a Zadní Třebáň směr Praha
1. 8. 2010 http://www.youtube.com/watch?v=ZmU5N7UIa7g
Moje videa na YouTube tady http://www.youtube.com/user/malydivoch?feature=mhw5
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4184
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 21:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodná poznámka: Z Mělníka i Neratovic se jezdí na nádraží Holešovice, přímo po dálnici. Platí se to "samo" z vybraného jízdného.

Ropid se bude muset pokusit modelovat, jaký díl tržeb a jaký díl výdajů připadá na který spoj, jinak se z toho srabu nevyhrabeme.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4185
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 22:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mimoňštější poznámka: Koukal jsem kdo tady narušuje diskusi o autobusech nějakým city elefantem u Berouna, a ono se to tady kupodivu jmenuje "Tratě a lokálky v okolí Prahy". Takže dodatečně omluva za OT, asi bychom mohli ty autobusy (dočasně?) ukončit.

Teoreticky je tady dost témat kde se dají řešit provázanosti jednotivých druhů dopravy okolo Prahy, ale v praxi se to tam hodí ještě méně než sem. Diskuse "IDS" v autobusové sekci je prakticky technická diskuse o autobusech v IDS-JMK. "Optimalizace" v tramvajové sekci je v praxi spíš o MHD uvnitř Prahy, hlavně o tramvajích. Tak nevím "kam s ním" ...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3283
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 02. srpna 2010 - 22:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Já tuto OT diskusi, kterou jsem tu i částečně vyprovokoval, za což se omlouvám, ukončuji a na žádné další příspěvky týkající se autobusů vyvolaných touto diskusí nebudu odpovídat, ať to tady nepokračuje.
Bohužel diskuse, která by se týkala vztahu Praha a středočeský kraj tady chybí. No a pak nějaká maličkost vyprovokuje toto.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3942
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. srpna 2010 - 11:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Mělníka i Neratovic se jezdí na nádraží Holešovice, přímo po dálnici. Platí se to "samo" z vybraného jízdného.

Po dálnici asi 500 metrů (z Březiněvse v k McD) a část spojů je dotována.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 03. srpna 2010 - 14:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"část spojů je dotována"

Tím "přímo po dálnici" hlavně bylo myšleno bez "mezipřistání" u jiné stanice metra.
Couráky budou určitě v ZDO. Jsou ale daleko vytíženější než průměrný dotovaný spoj, takže ztráta bude poměrně malá.
Zrychlené spoje si na sebe celkem vydělaly, i když se o ně praly dvě firmy. Potom, co došlo k dohodě o rozdělení sfér vlivu a zvýšení jízdného, tak si na sebe vydělají naprosto tutově.
To, že je nějaká linka v ZDO, ještě neznamená že je dotována. Vzpomeňte na linku Liberec-Praha, která byla v ZDO, konkurence zakázaná, kapacita vyhrocená na doraz, a byl to zlatý důl pro objednatele.
Případné další odpovědi navrhuju do jiného tématu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
no comment
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.30.69
Odesláno Úterý, 03. srpna 2010 - 18:00:23    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Iaya: Položil bych si úplně jinou otázku. Proč na některých příměstských linkách organizovaných Ropidem pořád jezdí tolik lidí na stojáka. Opravdu Ropid tyto linky organizuje dobře? Jak to dělají jiní organizátoři IDS, že se v jejich linkách jezdí o poznání pohodlněji? Jakto, že proklínaný středočeský kraj dokáže v jím organizovaných linkách v nejpoptávanějších směrech ve většině spojů zajistit pro většinu cestujících dostatek míst k sezení? Proč má třeba linka SID Praha-Dobříš-Příbram vytíženost tak akorát, zatímco linka PID Praha-Mníšek každodenně připomíná spíš indické vlaky než civilizovanou dopravu?


To myslíte opravdu vážně? Vy používáte bílou hůl, že jste nikdy neviděl SIDové linky Praha-Kladno, Praha-Příbram, Praha-Beroun apod., zvláště kladenské busy jsou opravdu ,,kvalitní", tam už se nedá použít ani přirovnání k indickému modelu, který podle vás praktikuje Ropid, to je každodenní vozba pracujících lidí na jatka, takhle se přesně vozí prasata na jatka, když vidím lidi přilepený na dveřích busu, tohle je teda podle vás lepší model než nasazování kloubových vozů na PIDové linky, kde před tím nebyl Středočeský kraj schopen zajistit kapacitní dopravu? (viz Mníšek, Štěchovice, Brandýs, Kostelec n.Č.l. atd.). A která bohužel nadále trvá na výše jmenovaných SIDových linkách do Prahy!!!
Dále bych rád uvedení jediného organizátora IDS v ČR (mimo Ropid), který musí zajistit denní přepravu takového množství lidí jako v PIDu či SIDu, ono to taková prdel není než organizovat přepravu 5 lidí, který mají ve špičce autobus pro sebe jako to ostatní organizátoři IDS v ČR plánují.
Na příkladu linky Praha-Liberec jasně vidíme, že se v dané problematice vůbec neorientujete, neboť tvrzení, že to byl zlatý důl pro objednatele Liberecký kraj je zcela mylná:-):-), neboť tato zisková linka dotovala právě ty vesnické linky, které vozily 5 lidí na spoj a na kterých po zrušení této linky tak neúnosně vzrostly dotace, že provoz těchto linek musel být omezen, takže to, že dnes nejede nějaký spoj v 10 večer z horní do dolní lhoty v Libereckém kraji můžeme akorát poděkovat ,,velkému nepřemožitelnému" žlutému bohu jménem Jančura:-)
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 03. srpna 2010 - 19:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na příkladu linky Praha-Liberec jasně vidíme, že se v dané problematice vůbec neorientujete

Na příkladu této věty je evidentní, že nechápete, že Bručoun svým tvrzením o lince Pha-Lbc myslí to samé co Vy

Z Bručounova tvrzení mi logicky plyne, že tím, že linka Pha-Lbc byla v zisku ("=zlatým dolem") a díky tomu, že byla v ZDO (="pro objednatele"), šel její zisk do krajského rozpočtu, tudíž se snižovala celková ztráta ZDO (="dotovaly se z toho vesnické linky"). Ať čtu jak čtu, v tomto bodě tvrdíte oba to samé. Bručoun to jistě potvrdí (a pak už snad konečně toto téma opustíme - přece jen už se to příliš netýká tratí a lokálek v okolí Prahy )
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 03. srpna 2010 - 22:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Hradecký: Je to tak, děkuji. Obávám se ale, že "no commentovi" o fakta moc nejde. Stačí napsat něco proti jeho milovanému Ropidu, popadne ho běs a (obrazně řečeno) mlátí hlava nehlava. Zejména, když se proti Ropidu napíše něco pravdivého, to je zjevně vzteky bez sebe.

no comment: ""zvláště kladenské busy jsou opravdu ,,kvalitní", tam už se nedá použít ani přirovnání k indickému modelu, který podle vás praktikuje Ropid, to je každodenní vozba pracujících lidí na jatka, takhle se přesně vozí prasata na jatka, když vidím lidi přilepený na dveřích busu"

Nevíte o čem mluvíte, nebo hodně přeháníte. Kladenské autobusy vídám denně. Některé spoje v ranní špičce jsou pravidelně plné i na stojáka, v jiných stojí jen pár lidí. V odpolední se běžně buď sedí nebo jede na stojáka jen pár jednotlivců. K dobytku to má daleko dál, než například linky 119, 316, 350 nebo tramvaje z Červeného Vrchu. Tyhle linky PID v průměru bývají daleko plnější než kladenské. A jestli nějaká linka skutečně připomíná dobytek vezený na porážku, tak je to linka 107, dlouhodobá velká ostuda Ropidu. V akademickém roce se pravidelně opakují situace, kdy se na 107 člověk dostane až do druhého nebo třetího autobusu, jednou jsem odjel dokonce až pátým(!).
Tak si laskavě dejte pohov a neplňte toto fórum pitomostmi.

Dále, zřejmě si vůbec neuvědomujete, že současné klouby mají převahu míst k stání, takže Ropid jimi pro většinu lidí zajišťuje jízdu ve stoje jak v ranní tak v odpolední špičce, kolikrát na dost velké vzdálenosti. Například městské klouby na 381, to je naprosto mimořádná prasečina, které je schopen opravdu jen Ropid, to jsem na tak dlouhé lince nikde jinde neviděl.

"Na příkladu linky Praha-Liberec jasně vidíme, že se v dané problematice vůbec neorientujete, neboť tvrzení, že to byl zlatý důl pro objednatele Liberecký kraj je zcela mylná:-):-), neboť tato zisková linka dotovala právě ty vesnické linky"

Pokud Vám to nesecvaklo, tak jsem to psal stručně pro alespoň trochu znalé, nepovažoval jsem za nutné zabíhat do detailů. Že si to někdo najust neumí domyslet, to není můj problém.
Případnou odpověď si napište kam chcete, nemíním na ni odpovídat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. srpna 2010 - 22:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden důkaz, že elektrická trakce míří i na "wireless" tratě


PEVA
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 03. srpna 2010 - 23:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jedna poznámka: Tvrdit, že jsou berounské a příbramské SIDí linky v ranní špičce přetíženější než srovnatelné PIDí linky, třeba mníšecké či brandýské, to se dost dobře nedá. V případě odpolední špičky už to může tvrdit jen velký zaslepenec, blázen, nebo sprostý lhář. Koukám, že když není možno "úroveň" PIDu obhájit pravdivými argumenty, tak se hodí i argumenty překroucené a postavené na hlavu.

Jen několik příspěvků zpátky kdosi tvrdil, že příbramské autobusy jsou vytížené velmi málo a coby vzduchovoziče v Praze zbytečně zaclání. Teď zas někdo jiný tvrdí, že ty samé autobusy bývají pravidelně přetěžované a že mají nedostatečnou kapacitu. Pánové by se měli dohodnout, z jaké strany chtějí napadnout to co píšu, protože z obou zároveň to jaksi nedává smysl.

To je pro tuto chvíli z mé strany vše. V takto vedené diskusi by nemělo cenu pokračovat, ani kdyby se vedla ve správném tématu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Malydivoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 03. srpna 2010 - 23:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: vysvětli: zabloudila, nebo šlo jen o přetah. Každopádně zajímavá fotka
Moje videa na YouTube tady http://www.youtube.com/user/malydivoch?feature=mhw5
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 00:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malydivoch: Vypada to, jako by ji (asi ve Vsetatech) zapomeli odvesit
Zlý Ropidátor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 10:21:03    Odkaz na tento příspěvek  

Jen taková poznámka - když tu vidím frekvenci a časy Bručounovo výlevů, tak si pokládám otázku, tráví-li tímto poněkud ujetým způsobem dovolenou, nebo pracovní dobu. V druhém případě bych opravdu nechtěl být jeho zaměstnavatelem, připadně bych mu neplatil víc jak 1/8 úvazku.
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 18:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes dopoledne v Lysé nad Labem:
http://www.youtube.com/watch?v=Ns8i7cpUUYw
http://www.youtube.com/watch?v=hu6nRmzUcAw
http://www.youtube.com/watch?v=oBfJV-pyQZ4
http://www.youtube.com/watch?v=wZD2pZo4vWs
http://www.youtube.com/watch?v=umwwJtpuCuE
http://www.youtube.com/watch?v=p6XOdINT6F0
http://www.youtube.com/watch?v=YQZLUoL-ikk
http://www.youtube.com/watch?v=Ns8i7cpUUYw
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 18:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předem se omlovám za možné OT, ale vhodnější vlákno k dotazu jsem nenašel.

Nechystá se od prosince změna v systému značení "S" linek v souvislosti s novými špičkovými spoji Úvaly-Hlavní a rozdělením spojů stávající S29?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3293
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 18:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda: Pokud si dobře vzpomínám, co tu říkal -aa-, tak rozdělené vlaky S29 a nové vlaky hl.n.-Úvaly jsou pouze administrativní záležitost, ve skutečnosti půjde o vlaky odněkud přímé. Takže se domnívám, že S29 zůstane a vlaky hl.n.-Úvaly budou zkrátka prodloužené spoje S7. Rozdělení S29 by znamenalo ty vlaky definitivně popravit, už dnes je poptávka Vysočany-hl.n. fakticky nulová. Nevídám ty vlaky často, ale co jsem viděl, tak tam nikdy nebyl dvouciferný počet cestujících.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 19:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono popravit S29 z Vysočan by možná nevadilo... Už několikrát jsme ráno přijeli s 9402 do Vysočan v 7:23, tedy -1. Jenže v těch samých 7:23 se dává ve Vysočanech do pohybu žabák na S29 směr hlavák. Já chápu, že moc místa na dřívější odjezd tam není, bo v 7:16 jede z Holešovic na hlavák R605. Ale 9402 takto odjíždí z Vysočan 7:26-27 a příj. na Masnu cca 7:35hod. Netvrdím, že to je nějaká tragédie. Ale příj. v 7:31 je fakt unikum. Na férovku musím ale přiznat, že třeba příj. v 7:41 (tedy +10) je taky unikum a stává se to málokdy.
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 19:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Tak to je pro mne nová informace, zvlášť to prodloužení S7. Návrhy JŘ tomu ovšem nasvědčují.

Nicméně by mne zajímalo (a byla to motivace původního dotazu), zda například vlaky do Úval budou hlášeny jako linka S1,S10,S17,nebo se zavede úplně nový systém.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 19:46:25    Odkaz na tento příspěvek  

Malydivoch : takhle se tahaly z/do Neratovic do/z Prahy v roce 2002 (po povodních) odkloněné vlaky. Z Kralup do Neratovic to táhl traktor, v Neratovicích objel a odtáhl do Prahy a v opačném směru stejně ...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 20:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Nezapoměli táhla to nějaká 751+742 ve předu a 742 na postrku, viděno včera v PHA-Satalice, když jsem jel ze školení.
:-)
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 20:56:50    Odkaz na tento příspěvek  

=>Peva: Mohu se zeptat, kde přesně je to focené? Někde na 070 mezi Neratovicemi a Prahou?

=>Orky, čelakovičan: zbytečná je především S29, která jede z HN v x:39, když v x:47 za ní vyráží S3.

=>Slyda: na Hlavní to může přijet jako S1, a pak ta samá souprava pod jiným číslem odfrčí jako S7. V případě mimořádnosti je pak asi administrativně jednodušší nasadit záložní vlak.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3295
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 21:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda: To nevím, ale je dost málo pravděpodobné, že by se lámalo číslo linky na hlaváku.
Lukfi: Hlavním problémem S29 je nenávaznost na S2/S20 a také poměrně velká vzdálenost do bus uzlu Vysočanská. Já bych určitý potenciál viděl o víkendu v pár spojích pro cyklisty pro spojení sever Prahy - Říčansko, kde jsou zajímavé cyklistické trasy). Pokud by se Praha rozhodla na železnici šetřit, pak by byl první vlaky, které bych zrušil.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 04. srpna 2010 - 23:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Tak zrovna kdyby Úvaly byly pokračováním Berouna, bylo by označení S17 nebo S71 matoucí pro cestující na obou koncích. Zároveň mi na na 011 přijde označení "S1" pro jiné ukončení linky než Mas.N. poněkud nekorektní.

Osobně mne od použití S29 několikrát odradilo téměř destiminutové čekání na Hlavním nádraží, takže 183 z Hostivaře byla vždy rychlejší a jela častěji. Ohledně rušení mám shodný názor.
Z vlaků v Praze by ještě stálo za zvážení omezení S41 na Holešovice-Roztoky.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 06:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda: O omezení S41 v úseku Holešovice - Libeň nebude chtít ROPID ani slyšet, ač by to bylo na místě. A o změně výchozí a konečné stanice z Holešovic na Masarykovo nádraží a zavedení čtvrthodinového špičkového intervalu Roztoky - Praha, což jsem tu kdysi navrhoval, už tuplem ne.........
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3296
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 08:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda: Cestujícímu je šumafuk, jak se to jmenuje, důležité je rozlišit jiné konečné.
S S29 a jejím čekáním to může být problém, protože se musí procpat Novým spojením s dalším poměrně velkým množstvím vlaků.
Já jsem S41 mezi Libní a Holešovicemi párkrát využil a snad vždycky tam bylo víc lidí než maximum, co jsem viděl v S29. V S29 jsem viděl i čistou nulu. U S41 je alespoň vazba na S1 a i přestup v Libni na busy je přívětivější než ve Vysočanech, i když ani tady to v jednom směru není ideální.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 08:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S29 - je v úseku hl.n.-Vysočany opravdu zoufalá, příčin bych viděl několik:
- cestující si ji nenašli, kdo oní běžně ví?
- Vysočany je nádraží naprosto "user-unfriendly" (kočárky, či hůř pohybují osoby nemají šanci)
- žabáci také mnoho cetující veřejnosi nepřilákají
- neprovázanost z S2/S20 (což asi nejde vyjezdit)
- dublovaní s S3

Přestup na BUSy ve Vysočanech je sice nic moc, ale není katastrofální, je to cca 450m a pořád z kopce :-) (Nelegální cestou přes koleje lze zkrátit) a vzdálenost na metro je jen o něco málo větší než pochodové civčení nástupiště DH - nástupní linky směr Uhříněves. :-)
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 11:08:00    Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme oslím můstkem přešli k Depu Hostivař, co kdyby se tam postavila železniční zastávka a protáhla se tam S41?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 11:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba by to šlo propojit do toho kolejiště, které je "za plotem" vedle stanice - pak téměř přestup hrana-hrana :-)
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3300
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 11:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Jednou možná, ale toho času to naráží na kapacitní problémy tratí a stanic.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 12:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: I já osobně viděl v S29 čistou nulu (čekal jsem pět až deset lidí), neb dva šotouše ve vlaku já za cestující nepovažuji. Ale posuzovat podle linky S29 linku S41? To není moc vhodné posuzovat málo podle nuly, vždyť to málo bude na tom vždy lépe a třeba i o několik set procent....

A jak tu celkem trefně psal Bručoun, linka S41 je ve stagnaci (vyžrala všechen možný potenciál) a není ji už jak rozvíjet a nikdy na ní ani ve špičce dvouvozová Regionova nebude praskat ve švech......
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 16:01:19    Odkaz na tento příspěvek  

=>Iaya: nevím, jestli by tam regionova nekolidovala s napájecí kolejnicí pro metro.

A ještě něco k S29: byť tam často jezdí nula lidí, tak alespoň některé spoje do Vysočan pojedou tak jako tak, protože tam narozdíl od Hlaváku je dost místa na to, aby to tak mohlo chvíli stát a mohlo tam naběhnout putzenkomando.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3304
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 16:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Já jsem jen řekl, že S41 mi přijde v úseku Libeň - Holešovice vytíženější než S29 Vysočany hlavák a že S41 má v Libni podstatně lepší vazby, já je nehodlám procentuálně srovnávat.
Já si nejsem tak úplně jistý, že by bylo pro lidi až natolik atraktivnější přesměrování S41 na Masárnu s ohledem na to, že jak Roztoky, tak Bubeneč mají silnou MHD. Já si myslím, že S41 má specifický okruh cestujících, kteří nechtějí jet do centra, ale spíš na sever Prahy nebo přímo na céčko, centrum Prahy pro ně bude spíše dosažitelné bus+A. Ale nestojím si za tím, určitě by bylo zajímavé se těch lidí zeptat, proč S41 využívají. Na to trochu ukazuje i fakt, že ty spoje jedou fakticky za sebou, takže lidi, kterým se víc hodí Holešovice, dojedou na Holešovice a lidi, kterým víc Masárna, dojede na Masárnu.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3155
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 18:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Přesně tak. S41 na masnu netahat. Já ji nevyužívám, ale vadí mi, když se ruší využívané linky nejezdící do centra. A vyloženě mi chybí rychlé busové linky. Pražská MHD má dvě velké vady: skoro žádné rychlé bus linky například po Jižní spojce, nebo tunelama, a málo a pomalých linek po periferiích. Jezdit třeba z jihozápadního okraje Prahy do jihovýchodního (kde je spousta fabrik mezi Hostivaří a Malešicemi) to je teda dost bída. Nejrychlejší je to vlakem, či busem na MB, pak na Můstek a MA. To je podle mne strašný.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3307
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 20:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Já jsem k návrhu dát S41 na Masnu vznesl určité pochybnosti, protože si myslím, že je potřeba prověřit, proč cestující S41 jezdí, proč nepočkají na vlak na Masnu, který jede až do centra nebo naopak jedou na S41 na Holešovice. Pokud by z Roztok a Bubenče měly mít hlavní slovo na dopravě vlaky, tak bych neváhal, a čtvrthodinu na Masárnu udělal. Jenže to nemají a ani teoreticky moc mít nemůžou. MHD tam asi vždycky bude mít hlavní roli, navázání busů je tam dost problematické.
Autobusové tangenty tady řešit nebudu, ale nakousl je někdo v Optimalizaci.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6864
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 20:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sylda, Orky (ad.):
Pokud se S29 jmenuje jak se jmenuje, měly by asi i prodloužené Berounky mít název S17. Ale jinak je pravda, že na názvu nezáleží. Důležitější bude třeba spolehlivost na 011 a především 171.

Iaya:
S29 - dublovaní s S3
Já myslím, že odpoledne se S29 s S3(+S9) docela slušně doplňují. Jenom vazba R3+S9 je na poměry MHD už horší a R od HK nejsou v PIDu.

Jinak ale co se týče S29 souhlas s Orkym.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)