K-report
 

Archiv do 6. srpna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě pod Jedlovou » Archiv do 6. srpna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2643
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 21. července 2009 - 16:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci to taky moc rozmazávat, tak jen přidám pár svých dojmů. Nemusíte to číst, je to jen takové letní kecání o ničem.

Tvrdím že 854+954.2 krom vyjímek v 5/7 a náhodným skupinám táborníků je naprosto dostačující kapacitmí souprava.

Jistě, pokud to berete tak, že si lidi budou sedat po čtyřech na čtyřku. Pak kapacita postačí (zažil jsem sice i situace, kdy nestačila a už jsem to tu dřív psal, ale to jsou skutečně sezónní jevy jen v určitých vlacích mezi Kolínem a Rumburkem a jen v určitých úsecích).
Na druhou stranu, lidi jsou prostě dlouhodobě zvyklí na poněkud jiný zasedací pořádek (sedají si po jednom, protože se mi zdá, že vícečlenných skupinek tolik nejezdí, pominu-li studenty jedoucí zejména na střední školy, kteří bývají i 4 pohromadě. Na vejšku jezdívají nejčastěji tak 1 až 2). Takže sedět lidi na čtyřce asi nenaučíte a "násilím", to teprve ne. Asi je to odrazem anonymity a bezohlednosti dnešní doby, kdy v tomhle případě kašanovi tedy víc vyhovuje spíš to sólo místečko a je mu jedno, kolik sedaček přitom zabere. Prostě chce sedět sám. Asi je to opravdu téma pro psychologa, jak psal Zhor.
A je fakt, že než se někde tlačit ve čtyřech, to si radši postojej - s tím s Vámi souhlasím, zažil jsem to sám x-krát v rychlíkách zejména mezi Nymburkem a MB. Pokud někdo jede jen do MB, tak než aby se "tísnil" s cizími lidmi na čtyřce, tak si radši postojí.

Mně osobně v tomhle naprosto vyhovujou "letadla" na EC/IC, tedy velkoprostorové vozy s dvojsedačkami za sebou. Tam jinak každý sólo cestující neobsadí sám celou čtyřku, ale jen dvojku, takže jakoby byl vůz i lépe využit. Takže řešení je asi nasnadě: v duchu doby modernizovat interiér ne čtyřkami, ale dvojkami

K těm báglům: často mívám batoh dost těžký a rvát ho nahoru se mi ne vždycky chce, ale nemám sebemenší problém slušnému člověku uvolnit místo. Věc je ale třeba posuzovat z obou stran: když na takového cestujícího nastoupí nějakej už od brzkého rána nasranej vlakvedoucí nebo nějakej podobnej "dobrák od kosti" z řad cestujících (většinou čím větší je věkový rozdíl mezi oběma stranami, tím agresivnější jsou projevy zejména těch v důchodovém věku) a dost nevybíravě ho upozorní, aby si dal zavazadlo pryč (někdy se ani neptaj, prostě vezmou batoh a doslova ho hoděj třeba na zem), tak to se pak nelze divit trochu drsnější reakci i na druhé straně. Stalo se mi to víckrát, navíc batoh nikomu a ničemu překážet nemoh a vždycky šlo o ty samé lidi - jednoho pověstného dost drsného učitele z "Pátovky" z Č. Lípy (od té doby si ke mně nesedá) a pak (bohužel pro Vás) o dva bývalé ajznboňáky (jedna taková stará babka tam od Vás z výběžku a pak jeden plešatej ex-fíra z Lípy, jméno si už nevzpomenu, ale oba vždycky důležití jak hovno pod listem a plnou hubu keců na celej vlak...).
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. července 2009 - 22:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statistik: -aa- si tentokrát dovolí vytáhnout jinou písničku. Takovou momentálně dost realistickou. A to že se taky může stát, že nebudou-li sedět cestující aspoň občas (tj. v té "studentské" špičce) po těch čtyřech na čtyřce, může se taky stát, že nebudou mít v čem sedět. Vzhledem k finanční situaci ČD chystají redukci dálkové dopravy oproti Návrhu JŘ a nemyslím si, že některé R 11xx by byly zcela určitě na bezpečných místech žebříčku. Toť aktuální realita.
Zkrátka jízdné ve vlaku odpovídá zhruba jízdnému v autě po čtyřech. Když jsou v autě čtyři cestující, odpovídá pohodlí zhruba obsazení vlaku po čtyřech na čtyřce. Chce-li jet někdo v autě pohodlněji, holt si musí připlatit (bo cena spotřebovaného benzínu je téměř nezávislá na počtu lidí ve vozidle). Z toho plyne, že má-li být dlouhodobě financovatelný provoz vlaků v pohodlném provedení 1 - 2 lidi na čtyřce, bude zapotřebí jízdné katapultovat někam jinam. V opačném případě ... ekonomický zázrak se - překvapivě - nekoná ... tedy game over.
abc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 59.139.29.102
Odesláno Úterý, 21. července 2009 - 22:54:17    Odkaz na tento příspěvek  

Statistik, začněme postupně, pro méně chápavé. Předně, začni tím, že vzneseš dotaz na kraji či státu, kolika korunami dotují tvé jízdné a hlavně, kolik míst ti dotují v dopravním prostředku! Pak se také můžeš dotazovat na stejných místech na minimální rozměry sedadla, aby jsi se necítil okraden. Chci tím říct, že pendolino bylo asi zřejmě řešeno pro anorektiky.
A řešení zasedacího pořádku, nedělal bych tady chytrýho, na psychologa to opravdu není. Ale ty by jsi ho potřeboval. Vlezu-li do dopravního prostředku a budu-li chtít částečné soukromí a situace mi to umožní, sednu si tam, kde je volno. Ale, dudu-li chtít si přisednout k někomu, slušně se optám zda je volno a po souhlasu si sednu. Nedělej drahoty vole! A jak jsem si pročítal tvá moudra, tvrdíš tedy, že bude-li chtít cestující jedoucí např. se Student Agency a nebude volná čtyřka, připojej kvůli němu další vůz. To jsi mne rozesmál až mne bolí bříško. Dobrá sranda, opravdu. Ne, opravdu ne, sedneš si na zádel tam kde bude volno a budeš rád že pofrčíš, jako je tomu všude. Mno a k těm báglům, taškám a jiným neoprávněným zabráním místa ... Pokud bych byl průvodčí, s nikým bych se nebavil a natvrdo další jízdné. Ono by to každýho přešlo, dělat bordel na vedlejší sedačce, zabírat zbytečně místo a nebo si myslet, že mi ten vlak patří. Poněvadž, až ti přijde odpověď na ty otázky, zjistíš že je ti dotováno na jednu jízdenku(osobu) jedno místo. Nebo si myslíš že je to jinde jinak? Třeba v letadle? Z uvedeného vyplývá, že personál se domáhá pouze toho, aby cestující využíval pouze to na co má onen cestující nárok. Jenže kdekdo se stále domnívá, že ČD jsou zaopatřovací ústav. Už opravdu ne!!! Uvidíme jak tyhle problémy budou řešit soukromé sektory v dopravě. Nemluvě o neplacení jízdného.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2929
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 21. července 2009 - 23:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad aa: Bohužel jsem o tom také slyšel a mám reálný strach že o některé R 11XX přijdem.Ikdyž mi to přijde docela nefér,neb zbytečně hustá doprava R na 090 bude asi daleko nákladnější než 854+954.2 a také netrpí vysokou vytížensotí.Jel jsem nedávno R mezi dc (6:21) a phou a obráceně (14:52) a musím říci že zejména 14:52 z Masny mne zklamal,od Kralup byl v prvním voze 1 člověk na kupé a v ostatních vozech se také žádný nával nekonal.Narvat tam další R nevím jestli je rozumné,škrtat bych začal především zde na hodinových taktech.1.věc třeba zkrátit soupravy na AB+Bds+2*B aby se dalo jezdit 1/0.Myslím že tyto R (a nejen tyto,ale dá se říci že skoro všechny R) mají taky težce předimenzovanou kapacitu.
814 016-2 Honzík 017-0 Helenka 047-7 David
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6036
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 00:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006:
škrtat bych začal především zde na hodinových taktech.1.věc třeba zkrátit soupravy na AB+Bds+2*B aby se dalo jezdit 1/0
Zlatá slova. A to buďte rád, že nevíte, co píšou "někteří" jedinci v tématu GVD připravovaný k rychlým vlakům na 010. To byste se opupínkoval.
Jak si myslím, že hodinový takt je leckde moc (zejména celotýdně), tak naproti tomu čtyřhodinový už si je možno strčit kamsi ... to už jsou náhodné výstřely.

Co se R11xx týče, mám o ně také strach. Minimálně květen-září je rozsah dostatečný a co pozoruji, tak rozhodně neobsazují spodní příčky v obsazenosti. Jestli někdo nechá tu soupravu/y přes zimu stát...no nevím.

abc:
Ale, dudu-li chtít si přisednout k někomu, slušně se optám zda je volno a po souhlasu si sednu.
Je-li člověk dostatečně asertivní, tak se třeba ani neptá. Případně třeba pěkné slečně řekne: "Dovolíte, já Vám ten batoh zvednu nahoru." A už je místo.
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 01:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo jestli jezdí KŽC ještě na Jedlovou?Na stránkách Kžc píšou že doprava do Kamenického Šenova od 1.8.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50441
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 03:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006:
1/0 se snad dá i s pěti vozy (příp. deseti speciály), ne? Nebo se něco změnilo?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 07:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: Ono R 11xx nebudou jediné a uvidíme kolik přibyde zrovna Děčínů.
Jinak souhlasím, že dvouhodina by měla být standardem, na nejfrekventovanějších relacích posílená do hodiny. Ovšem problém je, že někteří lidé na nábřeží to vidí jinak. Chtějí prý jezdit tehdy, když jezdí lidi. Takže když to trošku přeženu, tak odpoledne klidně po půlhodině, dopoledne vůbec....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6227
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 09:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Tak to vidí i lidi mimo nábřeží. A stále jich přibývá.
Budoucnost patří bagrům!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 09:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ty myšlenkové úvahy mají jenom jednu drobnou vadu. Vycházejí z předpokladu, že zruší-li se ty neplné vlaky dopoledne (a večer), tak bude odpoledne těmi plnými jezdit stejně lidí. A ono to tak úplně není pravda.
Kromě toho je tady ještě druhý faktor, že se myslí, jak to šíleně ušetří. Málokomu docvakává, že na ty dopolední a večerní vlaky se používají náležitosti, které by jinak stály nevyužité. Čili co se zrušením těch vlaků ušetří? Odpisy poběží stejně, v některých případech i mzdy, ušetří se za palivo a dopravní cestu. Čili velké položky zůstávají, malé se ušetří. Jako bonus k tomu vypadnou ty sice nevelké, ale přesto tržby (v některých případech přitom vypadne třeba i tržba při odpolední cestě zpět, neboť když se člověk vlakem nedostane tam, zpravidla nejede ani zpět). Výsledek zjednodušeně takový, že v absolutní částce se ušetří jen něco málo, avšak u ostatních vlaků naroste díky nižšímu využití náležitostí cena na vlkm. A jelikož tento parametr je u nás (byť poněkud nesmyslně) používán jako ten klíčový a rozhodující, bude otázka, jak se objednatelé dopravy zachovají.
Naopak na ty vlaky ve špičce navíc bude třeba někde vyšmelit (a z čeho???) náležitosti nové. A to je hodně drahá sranda. Nejdražší jsou vždycky vlaky, které jedou ráno tam a odpoledne zpět. A zbytek dne stojí. Nasadit na takový vlak moderní vozidlo, to je už skoro finanční sebevražda. A úplně největší koňovina je nasadit moderní vozidlo s ultravysokými odpisy na výkon typu pátečně/nedělního posiláku ála Praha - Český Těšín. Ten kdo tam vykoumal to nasazení ešusů, to musel být opravdu génius! Myslím že vlaky 1540/1541 jsou bezkonkurenčně asi nejdražšími vlaky na síti ČD. Ale to už jsem zabrousil od Jedlové hodně daleko.... Leč ono to všechno souvisí.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 10:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A úplně největší koňovina je nasadit moderní vozidlo s ultravysokými odpisy na výkon typu pátečně/nedělního posiláku ála Praha - Český Těšín.

Měl jsem za to, že jde o vozidla, která v kladiva jezdí a mezi tím si udělají výlet na Ostravsko. Pokud to jsou vozidla navíc jenom pro tyto výkony, pak je to fakt nesmysl.
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 10:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct:
A on ten ešus hliníkový v sobotu a neděli v okolí Prahy potřeba není?
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 11:44:23    Odkaz na tento příspěvek  

Kolem toho byla dost velká diskuze a různé názory. Jak se ale nyní všeobecně uvádí, ty ešusy by o víkendu stejně stály, turnusová potřeba je nižší...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 12:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct: Odpověď mimo téma: Myslíš že máme v Praze ešusy, které jezdí jen ranní špičku? Tedy neděle by problém řekněme nebyl, ale pátek odpoledne generuje spešl vozidla. Čili ne, skutečně se nejedná o výkon mezi kladivovými výkony, jsou to vozidla tzv. ze zálohy. Už jsme tu měli i pátky, kdy místo ešusů v turnusu jezdily žabáci (na negarantovaných Řevnicích), aby se dvojice ešusů mohla vydat na páteční odpolední výlet na Ostravsko.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2930
Registrován: 7-2004

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 12:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad aa: samozřejmě,ono se neušetří skoro nic,jen vlkm.nakonec nebylo by třeba od věci odstavené a nepotřebné ešusy na víkend zaturnusovat na Os Dc-Most,R Kolín-Unl apod.Určitě by to byl krok dopředu....
814 016-2 Honzík 017-0 Helenka 047-7 David
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.104.127
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 14:01:12    Odkaz na tento příspěvek  

471 se na páteční posiláky dostaly protože už došly zásoby B250,Bg,B-ples, B-praš a dalši skvosty,co se na ty "charterové lety" nasazovaly. Ovšem veřejně to bylo prezentováno jako vstřícný krok k cestujícim, aby nemuseli jezdit v polorozkradených troskách.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3315
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 15:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco na odlehčení od osobky,asi nemusím psát žádné popisky,místní znají a ostatní se dočtou v sekci o 740,742,743.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2931
Registrován: 7-2004

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 15:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

GVD 2009/2010
http://decinsky.denik.cz/pozary/foto-autobus-zachvatily-plameny20 090722.html
814 016-2 Honzík 017-0 Helenka 047-7 David
neprijel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.214.252
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 18:57:05    Odkaz na tento příspěvek  

Kdepak se nam coura 1166?
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.249.70
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 19:26:21    Odkaz na tento příspěvek  

753006:Jeden z důvodů (pominu-li studenýho agenta u Loun),proč podporuji vlak."Autobus je sfušovaná rakev na kolečkách."

to zas budou odezvy od gumídků
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.71.121
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 19:54:50    Odkaz na tento příspěvek  

že by 1166 byl ten, o kterém právě mluvili na TV NOVA ? (vjezd na obsazenou v Liberci ÚTD)
Motoluban
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 26. července 2009 - 11:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po čt bouřce v pá nešlo PZZ před Jablonným a v Zákupech zhaslá návěstidla.Asi poslední neodstraněný strom z kolejí, bude lípa v Č.L - město.Jo a minulý týden byla odstraněna prkna z nefunkčního PZZ právě na město.A foto Sp 1914 z pátku.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 10:27:28    Odkaz na tento příspěvek  

Pojede zítra (středa 29.7.) nějaký písek z Jestřebí? Za odpověď předem děkuji.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8239
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 29. července 2009 - 19:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pojede zítra (středa 29.7.) nějaký písek z Jestřebí? Za odpověď předem děkuji.



Plán na tento týden byl:
Pondělí 2x
Úterý 1x
Pátek 1x
750 209-9 a zase je z tebe zpátky 753:-)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3335
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 29. července 2009 - 20:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já na to taky koukal (až dnes) a potvrzuji to co vypsal Manemb.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Čtvrtek, 30. července 2009 - 09:27:20    Odkaz na tento příspěvek  

Díky vám za snahu (třebaže to, že ve středu nic nejelo, jsem si vykoumal sám) - informace se může hodit ostatním...
Jen večer o osmé pak vyrovnávka Tallsů s 750.013.

Jen se mi zdá, že to vždy dost jezdí v pondělí - to v Provodíně makají o víkendu? (ono to spíše bude podle požadavku zákazníků na termín dodávky...)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3337
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 30. července 2009 - 09:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa: to je různý,taky se může stát,že v PO nepojede nic. To musíš přes objednávky. Když se ozveš na mejla,tak Ti pošlu mobil na který si můžeš zavolat.
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 30. července 2009 - 12:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před časem se tu někde řešilo, že v Zahradách u Rumburka snad ani nákladiště nebylo - díval jsem se na nástěnnou mapu z roku 1963 a podle ní byly Zahrady vedeny jako zastávka a nákladiště.
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 30. července 2009 - 17:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco ze včerejšího Babylonského motoráčku.

Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 08:19:00    Odkaz na tento příspěvek  

750371:
Díky za nabídku, ale já nemám příliš ve zvyku takto "otravovat" odpovědné osoby (málokdy lezu vyzvídat do dopr. kanclu, apod.). Nepatřím k těm tzv. "superproduktivním", kteří dělají zátah na jistotu, ostatně nyní ani netuším, kdy budu mít zase příležitost vyrazit ve všední den na 080. Celkově to beru spíše jako ruletu, vyjde to - nevyjde, co na tom, nakonec nejdůležitější je strávit den v přírodě na čerstvém vzduchu, ne?
v mimoni
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.0.139
Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 09:33:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ale ale ale ... Nakládka vojenských vozidel v Mimoni.
Motoluban
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 16:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to tak.Pn s 235 a kolem 20 vozů.Armáda tam má celozelené Bt a asi 6 Resů s 2 815 na voze.
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 21:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty vojáci byli avizováni docela dlouho dopředu 1 Bt+10 Res
Dnes Rogatec se 759+760
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2708
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 01. srpna 2009 - 07:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Motoluban
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 01. srpna 2009 - 07:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Res "pouze" 9 kousků.Nějak jsem se nemohl dopočítat přes plné nádraží.Neví někdo kde se v Mimoni ty Tatry vzaly?To byly ještě nějaké uloženky, nebo tam dojely navagonovat?
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2649
Registrován: 6-2004

Odesláno Sobota, 01. srpna 2009 - 08:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dojely do Mimoně a tam byly naloženy.

Karloslt: a nějaké podrobnosti by nebyly, třeba kde, kdy, co za vlak, kam...?
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 01. srpna 2009 - 13:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

26.7.2009 Mn (nevim číslo) Lovosice - Liběšice, u Horních Řepčic
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4336
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. srpna 2009 - 19:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Videoo - Rychlík č. 1108, jedoucí v trase Kolín - Rumburk, odjíždí ze stanice Česká Lípa h. n.: odkaz
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3344
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 01. srpna 2009 - 19:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nevím jestli sem vůbec mám dávat tento záběr z Bezdězu. Ve srovnání s fotkou Karlose je to provar neboli béčko.
Motoluban
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 10:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera na 6610 714 212 a 2 Btn.Neví někdo co pak jelo na 6612?Sérka 077...
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 11:22:38    Odkaz na tento příspěvek  

Motoluban: Na 6612 měla být 714.213+Btn. Ta 714.212+Btn+Btn byla nasazena coby náhrada za 854+Btn
P.Zitko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.211.114
Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 11:31:36    Odkaz na tento příspěvek  

Včera měla jít do Brniště ucelenka rajek.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 7-2002

Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 13:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera sem se v Rynolticích na nádru dočetl, že od zítřka začíná měsíční výluka Lbc - Křižany. Důvodem je oprava novinskýho viaduktu. Chci se zeptat - to se bude opravdu opravovat jenom ten viadukt? Přišlo by mi to docela škoda neopravit v tý době celej úsek Růžodol - Křižany (nebo aspoň část).
Jinak včera osobáky v úseku Lbc - Křižany a zpět hodně slušně zaplněny (něco i posíleno) díky pouti (slavnostem) v Křižanech.
Zlaté časy - Moderní časy.
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 13:50:42    Odkaz na tento příspěvek  

Fantomasdc: Výluka bude jen v úseku Karlov p.J. - Křižany
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 13:52:01    Odkaz na tento příspěvek  

Tudíž opravdu jen ten viadukt.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 7-2002

Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 13:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, i přesto - nebylo by od věci opravit celej vyloučenej úsek, když to beztak zoufale potřebuje? (stav svršku Křižany - Růžodol je zoufalej).
Zlaté časy - Moderní časy.
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 16:59:06    Odkaz na tento příspěvek  

Tak se omlouvám měl jsem špatné informace. Údajně ta výluka je opravdu v úseku Liberec-Křižany i přesto že se bude opravovat jen novinský viadukt.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 20:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono kdyby to bylo Karlov-Křižany, tak by se stejně muselo jezdit NAD už z Liberce ne?? A kdyby ne, tak by to bylo dost nevýhodný...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4918
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 03. srpna 2009 - 19:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se bude opravovat jen novinský viadukt
Dostane taky tyrkysový zábradlí? To určitě "parní fotiči" uvítají
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2009 - 20:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní písek z Libuně přes Lípu 742.203 odj.v 18:55 z CL,zpět vyrovnávka 742.307+308
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2009 - 20:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A odpoledne neschopná 742.031 v Jestřebí na pk písku (753.759+760),vystřídána 742.225.
031 pak na Pn přepravena do Dc.
Ráno Mn do Brniště s přípřeží (asi 10 rajek do Brniště)
Johny081
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2009
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2009 - 20:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prcekzlipy: A kdy jede zpět ta vyrovnávka? Proč to jelo vůbec přes Lípu? Dík

(Příspěvek byl editován uživatelem johny081.)
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2009 - 20:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ted možná razí z Řetenic.Pokud si chceš něco vyfotit můžeš zkusit štestí zítra.

A na 087 dnes 740+2 Ua z Lovosic na výluku do Křižan,odj.z Blíževedel chvíli po 17:30
Johny081
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2009
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2009 - 20:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prcekzlipy: A jede to jen zítra nebo to jezdí nějak celý týden?
Motoluban
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 04. srpna 2009 - 06:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta včerejší 740 s Ua je Kžc a nocovala v JvP.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. srpna 2009 - 20:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní momentka ze žst.Jedlová
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 19:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní návrat 740.692 z Křižan přes Č.Lípu do Lovosic
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2710
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 21:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prcek: slinty slint, páč jsem byl v práci :-( A zrovna dneska bylo tak pěkně
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8262
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 22:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak se děje s R 1167??že by závada na HV??
750 209-9 a zase je z tebe zpátky 753:-)
Děčínák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 22:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb, nene, spadlá trolej v Dobkovicích, více info v aktualních info z provozu.