K-report
 

Archiv do 8. února 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv do 8. února 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2819
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 15:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K čemu pořád kamery? Nedávno jsem jel jednou pražskou KT8D5.RN2P. Kamera na každém rohu, ALE skla poškrábaný, sedačky místy počmáraný, bočnice taky. Tak k čemu kamery?
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 23:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Policie si do města kamery kupuje, ale v MHD dáme přednost plastovým sedákům, že... Po shlédnutí videa (díky) nezbývá konstatovat, že nás čeká vcelku unikum: displeje + nefunkční poptávková tlačítka
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2823
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 23:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Ty kamery jsou prakticky k ničemu. Řidič na nějaký obrazovky s výstupy z kamer koukat stejně nesmí, takže by musely být se záznamem. To by jistě nebyla levná záležitost, neboť harddisk se záznamem na jeden den by byl dost nepraktický a větší by jistě lezly do peněz (vycházím z toho, kolik stojí blbej dvd rekordér).
Nechápu, jak souvisí displeje s poptávkama. Jistě, je blbost, že se nepoužívaj, nicméně jednou se používat začnou (když už začli v Plzni, tak u nás musí taky). Model "část vozů s poptávkou, část bez nich" se mi nelíbí. Přineslo by to více problémů, než pozitiv.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 09:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se zase nelíbí nezapojená poptávková tlačítka, kolikrát jsem viděl lidi to mačkat bez žádné odezvy... s displejema to nesouvisí, jen je úsměvné vidět na jedné straně překotný pokrok a na druhé zase přesný opak...
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 21:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by jistě nebyla levná záležitost
Záznamové zařízení na HDD pro 4 kamery cena cca 6 tisíc bez DPH. Kamera cca 1-2 tisice. (Ceny zjišťované v 5/2007) Zdá se vám to vzhledem k ceně sedáků potažmo k ceně celého vozu moc ?!
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 21:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak mám pocit, že pro některé řidiče MHD (je fakt, že nejen pro ně) začínají mít semafory jen doporučující charakter. Za tento týden jsem byl svědkem 5 takovýchto případů. Poslední kapkou byl dnešek, kdy tento vůz

(který jsem si ve froně Na dlouhé louce z dlouhé chvíle fotil protože je jeden z posledních, který má font čísla, jako dříve používané obtisky, který při zavření obou očí možná ještě mohl zahlédnout trochu té oranžové. A protože já na červenou nejezdím, tak jsem zůstal v "čele". Ovšem na další zelené jsem byl po vlažném rozjezdu málem smeten vozem 14x na lince 1 jedoucím směrem na Dlouhý most.
Nalim se mnou možná nebude souhlasit, ale podle mně takové chování podle mne u řidiče z povolání nemá místo. Zejména pak, když jezdí s vozem, který je dlouhý jak tejden a o trolejbuse, který vjede na červenou do křižovatky ještě s vědomím, že v ní bude krokem "skákat" přes kříže a sjezdovky, to platí dvojnásob!
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 21:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: Vzhledem k tomu, že to je k ničemu, tak bych to považoval za nesmyslně vyhozené peníze. Kamery dnes nezabrání vylupování bank, nezabrání pouličnímu násilí, nezabrání krádežím aut, nezabrání ničemu! Proč tedy myslíš, že by měly zabránit čmárání na sedačkách???
Příklad: Někdo čmárá na sedačku, kamera jej zachytí. Pokud bude ve voze svědomitý řidič, přijde na poškození vozu během směny. Vezme se záznam a nějaká osoba na něj bude muset hodiny koukat, než něco objeví. Pokud něco objeví, budeme mít obličej pachatele. A co s tím? Předat polici? V případě malých poškození (která převažují) se tím nebudou zabývat. Obličej pachatele nikde vystavit nesmíš. Výsledek? Utratil jsem několik tisíc, které bych mohl např. dát řidičům na prémie a mám zničenou sedačku, kterou musím stejně opravit. Horší a častější varinatou je nesvědomitý řidič, díky němuž se na poškození přijde třeba za týden. Mám problém. Musím někoho zaplatit, aby hodiny vyhodnocoval videozáznam. Jenže se objeví další problém. Sedačka byla poškozena před osmi dny, jenže tak staré záznamy nemám. Mám smůlu - vyhozené peníze za kamery, poškozená sedačka, zaplacený vyhodnocovač záznamů. Jestli je tohle přínos, tak já nevím. To jsou mi ty plasťáky milejší - ale říkám, měly by být alespoň barevný .
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 21:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr, příspěvek 2:
1) Není naprosto vhodné sem dávat konkrétní informace, které vedou k identifikaci řidiče, ač se dopustil malého prohřešku. Vzhledem k tomu, že tento vůz byl dnes na šejdru, je jasné, že z toho může mít řidič problémy. Bohužel jsou v podniku i lidé, kteří strhávají řidičům prémie i za prohřešky relativně nesmyslné.
2) Problém semaforů tkví v tom, že oranžová padá bez varování (blikání zelené, jako např. v Rakousku). Dalším problémem je různá délka zelené, daná čidly ve vozovce, čili si nemůžeš pamatovat, jak je kde dlouhá zelená.
Pokud jsi relativně blízko semaforu a padne ti tam oranžová, je patrně pro cestující bezpečnější pokračovat dále. Pokud na to totiž hamtneš, riskuješ zranění cestujících a navíc pravděpodobně zastavíš za hranou křižovatky, což bys jaksi neměl.
Takže v oprávněných případech bych to jednoznačně toleroval! Vím ale i o řidičích, kteří protahují bus přes oranžovou za každou cenu, což odsuzuju.

(Příspěvek byl editován uživatelem m - r.)
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 22:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M__r:červená platí pro každého a pokud došlo k prohřešku na tak čitelné křižovatce, jako je u Výstaviště (kdy řidič jedoucí na Dlouhý most ví dopředu, že za chvilku padne ze zelené oražová-rozsvítí se totiž zelená pro směr na Dlouhou louku a PAK krátce na to padne oranžová a červená pro průjezd rovně) tak průjezd na červenou rovně je jednoznačně pochybení.
Jsou křižovatky, kde se to prostě občas stane a lze to jaxi tolerovat (Žižkova/Senovážné náměstí pro směr od pošty k nádraží), ale zrovna na Dlouhej louce né. Řidiči se prostě nechtělo čekat další cyklus, tak ačkoliv VĚDĚL, že to tam promete na červenou, tak to tam na tu červenou projel. Jak říkám, pochybení.

(Příspěvek byl editován uživatelem vencabocku.)
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 22:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na těch kamerách se asi moc neshodneme. Já v nich prostě preventivní smysl vidím. Ale co člověk to názor.
A at příspěvek 2) u řidiče vozu 134 jsem napsal možná ještě mohl zahlédnout trochu té oranžové, za to ho nikdo postihovat přece nebude. A informace 14x na lince 1 už tak konkrétní není. Ale pro klid se příště radši tímto řidičem nechám přejet, čímž snad pak přijde o papíry a nebude nebezpečný. Ikdyž já u toho ale nebudu... v prvních pocitech jsem si na něj chtěl stěžovat osobně. Ale jak píšu, je to vyvrcholení excesů z celého týdne.
Blikání zelené bych určitě uvítal, ale za stávajícího stavu se dá také přizpůsobit rychost před křižovatkou.
Jinak myslím, že od 1.dubna se to alespoň na některých křižovatkách trochu vyjasní. (Ikdyž konec, za který to budějovická radnice vzala mi nepřipadá zrovna ten nejlepší)
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2833
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 22:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vencabocku: Tak na nějaké vědění zvláště u této křižovatky nehraju! Osobně jsem zažil, kdy svítil směr rovně na Dlouhý most a pro směr vpravo svítila červená a pro směr na Dlouhý most padla červená, aniž by se rozsvítila zelená pro směr vpravo (pro jeden cyklus byla zcela vypuštěna).
Problémem těchto křižovatek = semafor a dlouhé rovné úseky, kde se dá/smí jet rychleji, je absence varování konce zelené (mnou vyzdvihované blikání). Snadno autobus trochu rozhoupeš a když padne oranžová, horko těžko zastavíš - zvláště s busem, který je naložený a nemá kotoučový brzdy. Citelis to dokáže zaflekovat, nicméně se lidi pomlátěj. Proto říkám, relativně bych to toleroval.
Naopak na křižovatce Žižkova/Senovážné náměstí pro směr od pošty k nádraží je poměrně snadné zastavit včas - od zastávky se nestihneš rozjet.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 23:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro odlehčení. Jak to vypadá, když se v Szegedu srazí dva budějovické trolejbusy .
43 a 04

SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39381
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 02:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamery dnes nezabrání vylupování bank, nezabrání pouličnímu násilí, nezabrání krádežím aut, nezabrání ničemu! Proč tedy myslíš, že by měly zabránit čmárání na sedačkách???

A proč se teda všude montujou?? Pro srandu králíkům asi ne...
I když snad ani nebudu radši psát, k čemu jsou dobré ve zpraseném podchodu u nádraží (kde mj. včer opět jezdily eskalátory jen jedním směrem).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Roman Drechsler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.45.134
Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 07:34:59    Odkaz na tento příspěvek  

Líbí se mi zde diskuse o nebezpečných ridičích MHD, kteří jezdí na červenou. Těch příčin je tu několik. Ta první je asi v tom, že při nedostatku řidičů se k DP vezme každý a to i "neřidič", který jel naposledy s nečím velkým naposledy v autoškole, pak dlouho dělal jinou práci a po letech zas usedl za volant autobusu a vůbec si neuvědomuje, že již nesedí v osobáku. Druhá příčina bude v tom, že se asi na řidiče dost tlačí a jsou v neustálém stresu. No a třetí příčina bude v tom, že nechce pomlátit cestující ve voze, tak to tam prostě protáhne. P.S. Je to jen můj názor. A na závěr ještě jedna poznámka: Kolik z vás zde sedělo za volantem autobusu a vozil za sebou lidi??? Kdo jest bez viny ať hodí HDDem.
Nikita 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.199.210
Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 08:25:11    Odkaz na tento příspěvek  

Předpisy jsou tu od toho aby nás chránily.Vypočítávání důvodů proč to nejde,je k ničemu svědčí jen o neochotě je dodržovat.Ježdění na červenou nepovažuji za lehký přestupek ,ale za veřejné ohrožení.Já jsem si ježdění s MHD zkusil a za sebe mohu říci že se podle předpisů jezdit dá.
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 8-2006

Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 10:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Roman Drechsler: Čtu si tvůj příspěvek a musím ti dát za pravdu.
1) Praxe je bohužel taková, že se berou i "neřidiči" a platí to pro celou ČR.
2) Stres - pokud myslíš cestující, kteří nadávají kvůli zpoždění - může být, ale nesetkal jsem se s tím tak často.
3) Souhlas. Takový kloubák, se při rozumné rychlosti (před křižovatkou třeba 40 km/h) dá zastavit celkem spolehlivě - tři bržděné nápravy dělají své, ale může se stát, že cestující opustí autobus předním sklem. Tím ale nechci omlouvat porušování předpisů.

Nikita 17: To víš, že se to dá. Mluvím z praxe.
KAROSA - Správný směr.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 12:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A další věc, krom té blikavé zelené, která by situaci určitě pomohla, by bylo zprovoznění preference MHD. Pak by alespoň u trolejbusů byla jistota, že mu tam ta červená neskočí. A v dnešním světě GPS si dokážu představit, že by se dala udělat preference nejen trolejbusová, ale i autobusová.
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39395
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 15:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dá se leccos. Ale protože už to tak fungovalo (a už nefunguje), tak se spíš bojím, že o to „nikdo” vlastně ani nestojí. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 12-2004

Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 16:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin zlivský:A proč se teda všude montujou?? Pro srandu králíkům asi ne...
Třeba mimo jiné proto, že když někde kameru máš a tím "chráníš" majetek, tak od pojišťovny snáze získáš peníze.
Jediné kamery, které mají trochu smysl, jsou on-line kamery, na které někdo kouká (myslím tím např. městský kamerový systém).
Roman Drechsler: Jo, vidím to stejně. A hlavně mi jde o tohle: že nechce pomlátit cestující ve voze, tak to tam prostě protáhne.
Houmr: A v dnešním světě GPS si dokážu představit,
Samozřejmě - viz Olomouc, kde se pomocí GPS preferují i autobusy, a to údajně se skvělými výsledky.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 8-2006

Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 17:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na www.cbmhd.cz se objevila fotka nové CVR na voze 171. CVR v je tomhle případě spíše CeloVozová Rakev. Tmavá barva na mě působí "diplomaticky" nebo nesmlouvavě, ale určitě ne vesele.
Mám dotaz. Má černý i předek?
KAROSA - Správný směr.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2838
Registrován: 12-2004

Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 17:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má černý i předek?
No potkal jsem jí dnes asi tak 4x, ale na 100% ti to neřeknu. Nicméně myslím, že ne, nebo určitě ně celý .

Jinak jsem zapomněl napsat ještě jednu věc. Ev.č. 18 dnes bylo možné spatřit prakticky celý den na zkušebkách.

(Příspěvek byl editován uživatelem m - r.)
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Jazz_vercetti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 21:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kosťa: Chvilku jsem koukal na tu fotku a všimni si, že vepředu jde vidět bílá. Takže na 99% tam černá neni :-).
15Tr & Karosa řady 700 4ever!!! ( = Citehnisy (Citelisy) do šrotu! Vlastně do sběru plastů...)
mail: JazzTheBender (takový to divný a :D) gmail.com
moje stránky o MHD v Českých Budějovicích
NEJSEM Jazz_vercetti, jsem Jazz Vercetti nebo Jazz the Bender!!!
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 07:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jsem si početl.

Houmr #569:

Uhodl jsi správně, že s tebou nebudu souhlasit. Vyzkoušej: Naplň skleničku vodou až po okraj, dej si jí ve svém autě na podlahu u spolujezdce a jezdi s ní tak 8 hodin, aby se ani kapka nevylila. Když vylije, tak si právě povalil babičku, která s obtížemi nastoupila do NP prostředku MHD pomocí francouzských holí a hrdě stála lehce se přidržujíc tyče, protože na příští zastávce chtěla vystoupit….

Kamery v prostředcích MHD – vyhozené peníze, souhlasím s M__r #2831

Semafory: Myslím si, že pokud to jde, tak řidiči MHD oranžovou i červenou respektují. Žel, oranžová zpravidla svítí velice krátce, blikání zelené (jak píše M__r) by bylo velice praktické. A než po zabrždění prostředkem MHD za každou cenu volat sanitku a sbírat lidi z podlahy – to je lepší projet i na oranžovou. Kdo si to v praxi nevyzkoušel, nepochopí.
A jen tak mimochodem – ani jeden z Vás nenapsal: „Já tak jezdím, nikdy jsem nejel na přelomu oranžová – červená“. Pánové, ruku na srdce. Ale i já tvrdím, že se tak jezdit dá. Víte, kolik semaforů projíždí jedna z nejkratších linek č. 3 za směnu? Asi kolem 250.
http://trolej.com/
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 12:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nalim: S tou skleničkou to zkusím , ikdyž si nemyslím, že by to bylo až tak horké. Ovšem nemůžu nemít pocit, že v tom Tvém příspěvku je trochu demagogie. Protože pokud by to bylo tak jak píšeš, tak od 1.4., kdy bude Thoma se vší parádou spouštět radary na křižovatkách, tak do konce roku se MHD radikálně změní:
1. část řidičů přijde v poměrně krátké době o řidičák (ti co budou dál jezdit na červenou)
2. část řidičů raději od MHD odejde
3. část řidičů dostane za opakované vláčení stařenek po zemi výpověď
4. část řidičů bude jezdit krokem, aby to byli schopní ubrzdit
Důkaz, že to tak nemožné jak píšeš není, je např. Praha, kde se na červenou fotí už odedávna a nějakém radikálním úbytku řidičů z tohoto důvodu zatím nevím. (Jestli je tam oranžová dlouhá jako v ČB změřím v úterý)
Takže proto doporučuji, aby ve vlastním zájmu řidiči MHD do 1.4. si splnili některý z následujících bodů:
1.vyjednat vyjímku ze zákona pro řidiče MHD, aby za jízdu na červenou nebyli postihováni
2.znemožnit následnou identifikaci SPZ nebo ident.čísla, obličeje (masopustní masky jsou právě v prodeji )
3.prosadili u PČR (nebo u odpovědného orgánu) prodloužení oranžové na dostatěrnou dobu
4.prosadili zprovoznění preference MHD tak aby bylo nemožné jet na červenou
5.prosadili zákaz stojících cestujících ve voze
6.naučili se jet před semaforem tak, aby stihli bezpečně zastavit před křižovatkou
Jaké máte další návrhy ?
(jinak aby nedošlo k mílce - jsem si vědom, že na červenou nejezdí jen někteří řidiči MHD - teno nešvar se týká všech od chodců až po řidiče kamiónů)
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 13:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr:

Já jsem nepsal, jaký bude stav od 1.4.2008. Samozřejmě, že řidiči (všeobecně) se tomu přizpůsobí.
http://trolej.com/
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 13:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to taky tak nemyslel. Jen jsem hypoteticky dnešní stav adaptoval na dobu po 1.4. a chtěl jsem ukázat, ač z některých příspěvků čiší podtext (možná i text), že nejezdit s autobusem na červenou zkrátka nejde, tak prostě že jde lecos. To že až pod tlakem represe je boužel vlastnost lidská (specielně česká).
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2840
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 13:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že nejezdit s autobusem na červenou zkrátka nejde
Já se domnívám, že nikdo z nás, kteří tu "hájíme" projíždění semaforů, nesouhlasíme ani nepíšeme o ježdění na červenou. Všichni míníme oranžovou, krajní mezí je stav, kdy projíždíš na oranžovou a ještě tu červenou zahlédneš. Vědomého projetí červené, by se asi nikdo nezstával.
A jak to bude vypadat po zavedení těch radarů? Jednoduše, řidiči budou s busama jezdit těsně před křižovatkou 40 a méně. Dopravě to jistě "prospěje". Jinak ale zavedení radarů vítám, jen by měly být paušálně zaměřeny na motorky + auta. Ti totiž při jízdě podle předpisů mají šanci zastavit bezpečně prakticky vždy. Naložený náklaďák, či autobus to prostě tak lehký nemá. Navíc, nejnebezpečnější skupinou jsou právě řidiči aut a motorek.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 13:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr:

M__r mne předběhl. Ani já jsem nepsal o červené, ale o oranžové. Jízdu na červenou sám odsuzuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem nalim.)
http://trolej.com
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39458
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 14:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ti totiž při jízdě podle předpisů mají šanci zastavit bezpečně prakticky vždy. Naložený náklaďák, či autobus to prostě tak lehký nemá.

On Tě někdo nutí se k semaforům řítit nejvyšší povolenou rychlostí? Není to náhodou nepřizpůsobení jízdy?


Jednoduše, řidiči budou s busama jezdit těsně před křižovatkou 40 a méně. Dopravě to jistě "prospěje".

Jistě více, než když (byť třeba s dobrým úmyslem) to projíždí za každou cenu. Možná si toho pak někdo začne aspoň všímat.
Takhle je „všecko v pořádku”, a až se někde něco stane, tak to samozřejmě odnese řidič a dobrej úmysl mu nebude moc platnej.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 14:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná jsem byl špatně pochopen, ale proti vjetí na oranžovou do křižovatky v situaci, kdy už by zastavení bylo nebezpečné, nic nemám. Pokud ale vozido míjí semafor už s červenou, tak tak se podle mě už o takovou situaci nejedná.
A ještě k té blikavé zelené - v Rakousku (kde třeba je) ale předpisy prý zakazují vjetí do křižovatky na oranžovou.
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39463
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 14:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v Rakousku (kde třeba je) ale předpisy prý zakazují vjetí do křižovatky na oranžovou

K čemu ale pak taková oranžová je? Nestačilo by v takovém případě jen prodloužit vyklízecí časy?

Ta kmitavě svítící zelená by měla být právě pro řidiče větších vozidel, kteří to brzdění mají složitější, takhle by nic neřešila. Anebo na tu oranžovou smí dojíždět jen vybraná vozidla (třeba nad 3,5 tuny)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 14:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K čemu ale pak taková oranžová je? To přesně nevím, ani nevím jak přesně je to v tom jejich zákoně vysvětleno, ale MF DNES tento fakt každoročně omílá ve své motoristické příloze, kde upozorňuje na odchylky předpisů v ostatních zemích.
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39466
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 15:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možné to je, ale zrovna článkem z novin bych se radši moc neřídil, občas tam jsou některé skutečnosti různým způsobem „upraveny”.
Zkusím se na to poptat povolanějších, hledat v německy psaných předpisech se mi moc nechce...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 15:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakousko:

Zelené přerušované světlo semaforu signalizuje volný směr a upozorňuje na změnu ve žluté světlo. Žluté nepřerušované světlo je signálem k zastavení s výjimkou situace, kdy vzhledem ke zvláštním okolnostem - rychlost vozidla, vzdálenost od křižovatky - nelze zastavit bezpečně. Červené nepřerušované světlo ukládá povinnost zastavení.

Podrobněji na: http://www.uamk.cz/ti/?a=z&z=3&k=8
http://trolej.com
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 17:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže tím pádem znamená oranžová v Rakousku totéž co u nás...
Osmiválec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.161.21
Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 17:30:54    Odkaz na tento příspěvek  

Reklama na voze 171:

Pánové, viděl jste někdo tu celovozovku detailně? Nejen že to připomíná někdejší reklamu na voze 152 (černá jak bota), vlastní provedení taky nic moc, ale nejvíc mě dostaly ty neprůhledně zalepený výklopný větračky. Fakt bomba! To je přece zakázaný, ne?
Docela by mě zajímalo, kdo tohle povolil/převzal/protlačil, protože se mi to provedení nezdá úplně bez chyb!

K těm zákeřným semaforům: Když řidič nepoletí jak smyslů zbavený, tak se nedostane do situace, kdy budu muset protahovat červený a aniž by položil lidi v busu, zastaví včas. Sohlasím s názory, které mluví pro preferenci, nebo třeba blikající zelenou, určitě by to přispělo k bezpečnosti provozu.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 18:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S blikající zelenou jsem se setkal i ve Francii a určitě by nebyl velký problém udělat něco podobnýho i tady.

Jinak dneska byla na devítce Karosa č.135. Asi nějaká krátkodobá výluka.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2427
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 20:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro blikající zelenou se nemusí až tak daleko. V dopravně poněkud divoké Jelení Góře v Polsku zelená taky vesele blikala.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 21:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenomže blikající zelená je v současné době spíše na ústupu (zrušení naplánovalo i Rakousko), a to z důvodu stále častějšího dopravně závislého řízení vč. preference MHD, kde je blikající zelená na obtíž, neboť zbytečně prodlužuje mezičasy.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 21:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blikající zelená se odstraňuje i z důvodu sjednocování signálů po Evropě. Jinak standardní délka žlutého signálu je 3 sekundy a měla by být stejná v ČB i v Praze. Tato doba vyhovuje bezpečnosti provozu, samozřejmě řidič MUSÍ před křižovatkou přizpůsobit rychlost parametrům svého vozidla tak, aby BĚHEM 3 SEKUND v případě žlutého signálu dokázal zastavit, anebo pokračovat v jízdě. Jízda na "oranžovou" není přestupek.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 21:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Já jsem sice člověk, který je pro evropskou integraci, nicméně zastávám názor, že nemusíme přejímat všechny nesmysly, které se v Bruselu vymyslí. Občas to vede spíše k horšímu - kdysi jsme měli patrně nejdokonalejší veterinární systém v Evropě, díky čemuž se nám vyhýbaly různé nemoci šílených krav apod. Nyní, kdy používáme "evropský" model, na tom tak dobře nejsme...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 21:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nemusíme přejímat všechny nesmysly
Souhlasím. Ale v tomto případě nejde o nesmysl, v #971 jsem uvedl pádný argument, proč je blikající zelená dnes již nevyhovující. Za starých časů s pevným signálním programem to mělo svůj smysl.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2842
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 22:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Podle teorií je blikající zelená možná nevyhovující, ale podle mých zkušeností to je dobrá věc. Nechápu, jak blikající zelená může prodlužovat mezičas, když i při blikání se jedná stále o zelenou...
řidič MUSÍ před křižovatkou přizpůsobit rychlost parametrům svého vozidla tak, aby BĚHEM 3 SEKUND
To musí, jenže v případě velkých vozů to znamená plazení se 40 a méně, což podle mého názoru dopravu zdržuje více, než blikající zelená.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 22:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, jak blikající zelená může prodlužovat mezičas
Při změně fáze trvá delší dobu, než začne nová. A tím zůstává křižovatka o dobu blikající zelené při každé fázi nevyužitá.

to znamená plazení se 40 a méně
Kdo taky říká, že přes křižovatky se SSZ se má jezdit bez ostychu na hranici pravidel. Jinak ale s výkonnějším motorem je možné jezdit třeba 45 (při žluté akcelerovat a stihnout tak projet).
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 22:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

plazení se 40 a méně, což podle mého názoru dopravu zdržuje více, než blikající zelená
Nevím, proč by to zdržovalo dopravu. Před přechody s lidmi, v zatáčkách a na jiných místech ve městě se stejně musí brzdit ještě víc, takže jaképak zdržování...
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2851
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 05. února 2008 - 21:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem koukal, že se stal zázrak. Zastávka Kněžské Dvory - škola dostane v obo směrech nový označníky, čili se na ní nakonec nezapomnělo .
Jinak jsem si všimnul, že na Okružní - rozcestí ve směru do centra zmizel přístřešek pro cestující, žeby příprava na nový od TSE?
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 06. února 2008 - 20:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak se tady vyjadřujete/nevyjadřujete k tomu projíždění na červenou....

Pokud znáte trochu fyziky, při rychlostech 42km/h-50km/h již existuje jistý okamžik a místo takové, že když jste v jisté vzdálenosti před semaforem a zrovna vám padne "orandžová", tak nestihnete ani včas dobrzdit u stopčáry ani projet předí částí vozidla dřív, než padne červená. Uvažováno brzdné zrychlení do 5m.s(-2), reakční doba řidiče i vozidla dohromady 0,5s. Na FD ČVUT to učí třeba doc. Slabý.
To, že je žlutá 3s i tam, kde je sedmdesátka, je vyloženě blbost. a též díra v normách a technických podmínkách...

Zároveň neznám řidiče, který by před semaforem, svítí-li zelená, zpomaloval jen proto, aby v případě padnutí "žluté" bych schopen dobrzdit. Pokud je křižovatky přehledná a jedete přímo, jezdí se prostě "padesát". Mluvím o osobácích. Kdo si myslí opak, doporučuji mu 2roky řídit.

blikající zelená a další upozorňovadla brzkého příchodu signálu "stůj" - odborníci zjistili, že tato upozornění nemají příliš dobrý vliv na řidiče. Velká část řidičů, když spatří upozornění na brzký příchod červené, naopak přidává plyn a zkouší to ještě stihnout projet. Stává se, že to stejně nestihnou a celé opatření spíš vede k nárůstu počtu vozidel jedoucích na červenou a navíc k nárůstu rychlosti těchto vozidel (60km/h i více).
Doc. Teplý studoval toto chování řidičů v USA. Ve východních zemích, jako je třeba ČR :-) , kde jezdíme ještě agresivněji, by blikající zelená určitě též neměla dobrý vliv.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 06. února 2008 - 22:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Délka žluté 3 sekundy vychází z maximální povolené rychlosti ve městě. Bohužel, norma je skutečně příliš striktní a nebere v potaz fakt, že světelné křižovatky se mohou navrhovat i na úsecích s vyšší rychlostí (kde je třeba prodloužit signál "Pozor!").

nestihnete ani včas dobrzdit u stopčáry ani projet předí částí vozidla dřív, než padne červená
Přesně tak... nelze dobrzdit ani dojet rovnoměrným pohybem, jediná možnost včasného projetí je zvýšení rychlosti (pokud je na takovou akceleraci ovšem vozidlo vybaveno a nepřekročí-li se maximální povolená rychlost).

neznám řidiče, který by před semaforem, svítí-li zelená, zpomaloval jen proto, aby v případě padnutí "žluté" bych schopen dobrzdit
Ale přesto je řidič povinen přizpůsobit rychlost jízdy okolnostem tak, aby v případě potřeby dokázal včas zareagovat (byť praxe je jiná).
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 06. února 2008 - 22:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neznám řidiče, který by před semaforem, svítí-li zelená, zpomaloval jen proto, aby v případě padnutí "žluté" bych schopen dobrzdit
Ještě doplním - takové některé řidiče znám velmi dobře - v MHD, když jedou napřed Místo toho, aby dovezli cestující dřív do zastávky a čekali v zastávce, se raději doslova "vlečou" před semaforem, co kdyby přece jen ta zelená skončila...
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 8-2006

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 09:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Dobře, řidič přijede s předstihem do zastávky a bude čekat na čas. 2 minuty.
1) Pokud se tam potká víc vozů a nacpou se za sebe, aby se vešli, čekají všichni až odjede první vůz.
2) Už po první minutě si cestující klepou na čelo, na hodinky a ukazují směrem k šoférovi.

Plynulost je i v tom, že se využívá čas na jízdu od zastávky k zastávce.
KAROSA - Správný směr.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 10:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plynulost je i v tom, že se využívá čas na jízdu od zastávky k zastávce.
Já teda upřednostňuju svižnější jízdu a eventuální čekání v zastávkách (víc jak minuta je to stejně málokdy, takže nějaké velké sjetí vozů nehrozí) než kontinuální pomalou jízdu. Přivítají to také minimálně ti cestující, kteří chtějí vystoupit. Jen jsem chtěl upozornit, že se tomu tak děje a pokud je někdo s takovou jízdou spokojen, tak mu to neberu...
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39549
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 11:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsi asi výjimka. Většina lidí totiž vnímá především situaci, kdy se někde stojí a bez ohledu na JŘ ten spoj „jede minimálně pomalu, nebo přímo pozdě”. Že ve skutečnosti jede s náskokem tupému stádu nevysvětlíš.
Zrovna v ČB je to v pohodě, ale třeba v Pcích plynulá jízda bez pobytu zastávkách ale může hraničit s brzděním provozu na silnici, to v ČB se ploužit šnečím tempem lze málokdy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 11:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Holt nejsem běžný kaštan a občas mám to štěstí, že si jízdu s dynamičtějším řidičem skutečně užiji. Asi tedy jako jednomu z mála mi nevadí, když se v zastávce chvíli stojí, když se pak vzápětí pěkně projedu. Mám za to, že i v ČB se v případě pomalé jízdy brzdí provoz na silnici - kde to jde, obvykle bývá MHD předjížděna IAD, jinde je IAD nejspíše zdržována. Teď je otázkou, zda je to dobře nebo ne.
Minimum délky intervalu, počtu souběžných linek a přestupních minut i metrů pro kvalitní a bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost, přehlednost a kvalita jako základ správné funkce dopravního systému.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2861
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 21:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda upřednostňuju svižnější jízdu a eventuální čekání v zastávkách
Já za současné situace ne. Až bude funkční poptávkové otevírání, tak budiž. Takhle stojíš 2 min na zastávce a vyvětrává se vůz. Málokterý řidič zavře zadní dveře a nechá otevřené pouze přední - šíleně totiž táhne na nohy.

Jinak výměna označníků pokračuje "šíleným tempem". Dnes zaznamenána i výměna na zast. Papírenská - směr od centra! Dále také na Okružní - VŠTE (oba směry), na Rozcestí Hlinsko (oba směry) a dle infa od HP ještě v Pětidomí.
Tak mě tak napadá. Pokusme se zde vypsat označníky na území města, které dosud nebyly vyměněny (nepočítejte ty na konečných/točnách, ty tam budou strašit věčně).
Já vím o těchto:
- Haklovy Dvory
- Haklovy Dvory - křižovatka (oba směry)
- Zavadilka (oba směry)
- Zavadilka - zahrádky (oba směry)
- Větrná (doufám)
- Marie Vydrové (oba směry); teď váhám u Křižíkovy a H.k. - u trati
- Autocamping (oba směry)
- ? jsou vůbec další ?

(Příspěvek byl editován uživatelem m - r.)
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 22:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si to tu trochu odlehčit , neb jak jsem slíbil Nalimovi na jeho příspěvek č.62, projel jsem se dnes po městě s dvěma kaštany v důchodovém věku (obr.1) Sotva jsem vyjel od nádraží, tak se mi hned jeden sesypal při zahybání z Rudolfovské na Sady (obr.2), kde ho katapultovala odstředivá síla . Přivedl jsem ho tedy opět k životu a až na Dlouhý most si oba jen spokojeně ucmrdávali na četných výmolech (obr.3) , než se druhý katapultoval v zatáčce při přejezdu vyjetých kolejí u výstaviště (obr.4) . Takže než "cmrdající" kaštany radši budu zase vozit ty televize a výhledově ty "kaštany" skutečné . Původně jsem chtěl navrhnout soutěž, kdo vyleje méně, ale asi by to nějak nedopadlo...


P.S. Celé to bylo pojato jako recese, žádný grant od MD jsem na to nedostal
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 23:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

třeba ČR :-) , kde jezdíme ještě agresivněji

Anebo přímo v Budějcích. Za tři měsíce zaznamenaly dva radary umístěné na místních křižovatkách téměř 250 000 přestupků. To je neuvěřitelné číslo.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 23:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_r: Pekárenská-U křížku
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2864
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 23:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirbusak: Výborně, celá oblast Husovy kolonie mi vypadla.
Takže tedy:
- Pekárenská - U křížku (oba směry)
- Žerotínova (směr H.k.)
- co U Sirkárny? Ruku do ohně za to nedám, ale myslím, že jsou oba vyměněný.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39564
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 03:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jestlu je to už častější jev, ale na nočce po půlnoci od viaduktu byl ceduláč.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 08:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anebo přímo v Budějcích. Za tři měsíce zaznamenaly dva radary umístěné na místních křižovatkách téměř 250 000 přestupků. To je neuvěřitelné číslo.
Když byl přestupek jet 51 km/h i v noci přes křižovatku u výstaviště a u Budvaru, tak je to spíš počet projetých vozů než nějaká vypovídající hodnota...
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD