K-report
 

Archive through 08.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archive through 08.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 01:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour: Zakázka není přidělena nikomu, to se stane až podpisem smlouvy. To se zatím nestalo, takže ŠT je pouze jediným účastníkem tendru.
Rozklad již proběhl, postup je následující: vyhlášení výsledků tendru - napadení výsledů Inekonem pomocí odvolání k UOHS - typické zamítnutí odvolání - rozklad Inekonu proti zamítnutí - odmítnutí rozkladu - konec show, naštvaný Hušek a Jenki píšící všude po netu jaká se zase stala nespravedlnost.
Pulitzer for Havlík
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 01:51:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zajiave...

100% nizkopodlazni tramvaj s otocnymi podvozky?? pak nechapu jak to mohla vyhrat skoda, kdyz jejich 14t rozhodne neni ani 100% nizkopodlazni a uz vunec nema otocny podvozky

jinak v CR je bezne ze je vyberove rizeni udelane pro jednu predem danou firmu, v tomto pripade opet skoda :-(
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.62.54
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 01:54:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki se ještě asi vyjádří a jsem silně zvědav jak to dopadne v Brně a kdo se přihlásí ( Škoda + Inekon + někdo další) a s čím kdo přijde. Jinak dík.
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 02:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M:
No právě že nejde o 14T, ale o nějaký supernovýsupertajnýsupersh... eh, stroj. Prý.
Dif-tor heh smusma
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2077
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 08:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám - li se vyjádřit souhrnně tak asi takto : DP Praha specifikoval své požadavky a vylezlo z toho vozidlo pro Prahu opravdu ideální (vše otočné, vše hnané, 100%np). To je veskrze pozitivní a vznik takového vozidle bude rozhodně přínosem. Pro zpracování nabídek určil, vzhledem k tomu, že takové vozidlo ve světě ještě neexistuje, extrémně krátkou dobu 2 měsíce. Otázku, proč to byly jen 2 měsíce, můžeme zodpovědět zhruba 3mi zůsoby :
- DP Praha prostě netušil, že by na to většina zájemců potřebovala více času. Škodovka jako jediná to stihla. Alstom, Bombardier, Inekon a Siemens to nestihli.
- DP Praha tušil, že něco takového se již rodí někde v Plzni v konstrukci a zadání tomu přizpůsobil, protože sám chtěl / bylo mu "nenápadně naznačeno", že to musí vyhrát Škodovka.
- DP Praha v předstihu předal zadání do Plzně, protože sám chtěl / bylo mu "nenápadně naznačeno", že to musí vyhrát Škodovka.

Co se týká Brna tak tam je politická vůle jasně nakloněna výrobkům z Plzně. Pokud se týká přání samotného DP bude zajímavé sledovat, zda bude přípustné i řešení pomocí dvoj a trojvany na papírech nového vozu (protože takové řešení by cenově podlezlo Škodovku dosti výrazně a z hlediska provozovatele bylo výhodnější - nežere oblouky a lze opravit stávajícími technologiemi). Pravděpodobně to bude ošetřeno například maximální výškou podlehy ve vp části nebo nějakou jinou fintou.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 09:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já smetákovou praxi ve Wal Martu mám a nemohu říci,že by mě to extra bavilo,ale on si tam člověk nemohl moci vybírat.Hlavním cílem totiž nebylo vydělat peníze jako u většiny ostatních,ale zlepšit se v AJ.
Nicméně americký dělník,co skládal zboží do regálu,když došel na jeho konec,tak si už nevěděl rady a manager mu musel ukázat,že regál má několik poliček a tudíž bude muset pokračovat tam.Když už nemohl dosáhnout nahoru-manager mu přistavil plošinu aby tam dosahl.Přitom ti lidé dělali stejnou práci každou noc.
Ten,kdo je v Americe trochu samostatnější má výrazně vyšší příjmy.
A v továrně na tramvaje až dělník zjistí,že dotáhnul řadu matek a má pokračovat v další řadě,kde však bude potřebovat jiný rozměr klíče,tak si nebude vědět rady a bude mu muset někdo ukázat,že je více velikostí klíčů atd...
Skutečně jsem toto viděl jinak bych to nepsal.
Jinak co se týče nových tramvají,tak mě a každému nešotoušovi je jedno zda se poveze v Siemensu,Škodě,Inekonu.Pro mě jako řidiče je primární jízda a ovládání,pro cestujícího interier.U tramvaje 14T si myslím,že ty neotočné podvozky nebudou nejlepší,ale zatím jsem vůz neřídil a hned tak nebudu.
Vývoj ideální tramvaje-100%otočné,hnané a NP by podle mě zabral asi více času než 2 měsíce,na druhou stranu argument,že se to mohlo tušit,co bude Praha chtít a tak ve Škodovce kreslili dříve než bylo VV vypsáno může být pravdivý.Prostě začali kreslit,aniž by věděli,zda to někdy použijí a risk jim vyšel.Nebo jim někdo naznačil,co bude ve VV.Pravdu se asi nedozvíme.
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 10:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Tohle mě už nebaví, proč nemůžeš zůstat u prosté kritiky a musíš do toho cpát vyslovené lži?

"Otázku, proč to byly jen 2 měsíce, můžeme zodpovědět zhruba 3mi zůsoby :"
Nebo taky jediným - protože zákon. Tohle zjištění vás právě stálo cca jeden mega.

"Alstom, Bombardier, Inekon a Siemens to nestihli"
Moc hezké. Kdepak je ten Jenki, který moc dobře zná možnosti Alstomu, Bombardieru či Siemensu, zejména pak jejich ochotu vytvářet něco mimo své standardní produktové řady.

"Pravděpodobně to bude ošetřeno například maximální výškou podlehy ve vp části nebo nějakou jinou fintou."
Jako jsou jiné tendry "ošetřeny" třeba požadavkem na dva měniče? To ti nevadí, že jenom pro slepou kritiku Škodovky si kálíš do vlastního chlívku?

"DP Praha specifikoval své požadavky a vylezlo z toho vozidlo pro Prahu opravdu ideální (vše otočné, vše hnané, 100%np)."
Normální člověk by se měl u této věty zastavit, jelikož říká naprosto vše. Opravdu je velkým překvapením, že DP chce nakoupit co je pro něj ideální a o tom co je pro něj ideální ví všichni výrobci hodně hodně let.
Pulitzer for Havlík
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 10:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekreslil Inekon něco jako Pento - pět článků, otočné podvozky, anebo to nebylo 100 % NP...?
A jak to vypadá v Brně - co a kdy tam chtějí nakoupit?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 11:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Otázka co je lepší, viz třeba automobilový průmysl. Nechat dělníka myslet nebo z něj pouze udělat "pohon" pro přidělený nástroj. Dle mého názoru je to jednoduché - čím více na východ, tím větší dělnická invence a tím menší kvalita produktu. Je hezké ukazovat jak náš člověk zvládne naprosto všechno, když na druhou stranu oj.be všechno co se dá.

Ke druhé polovině - celá situace je naprosto mimo mísu. Pokud mě paměť neklame, tak před lety si tady kdosi mastil kapsu řečmi o vývoji ideální tramvaje zvané Pento. Pročpak to asi tehdá hoši dělali? Dejme tomu že někdo věřil, že by taková šlupka někde našla uplatnění. Jaká by to pak byla nespravedlnost, kdyby to ve výsledku někdo opravdu chtěl. A o tom je celé umění vývoje - necpat peníze do podobných kravin, ale do projektů s nadějí na uplatnění. To by měl dělat každý normální výrobce, chce-li se udržet na trhu.
Pulitzer for Havlík
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 11:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: v Brne je vypsano VR na ramcovou smlouvu na 100 ks trmvaji. 60 vysokokapacitnich a 40 ala Astra. Hlavnim kriteriem s 60% je cena. viz centralniadresa.cz
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 11:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další úvaha: možná skutečně Bombardier,Siemens atd... neradi vyrábí něco co nedělají běžně,protože měnit kvůli pár kouskům výrobní postupy se asi moc nevyplatí,nicméně na druhou stranu Praha by chtěla až 250 kousků a to se zase asi vyplatí víc než dosti.
Názor na invenci a přemýšlivost dělníka je těžký.Jednoznačně dodržovat postup co se mu ukáže,ale zase aby šel kvůli šroubováku za managerem je asi taky pitomost.Navíc v každém oboru a podniku to bude asi trochu jiné.
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 11:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Dost je to taky o penězích, o možnosti modifikovat linky zavedené na relativně velké série klasických modelů, o vysvětlování stávajícím zákazníkům proč bylo několik let řešení s pevnými podvozky to nejlepší a jinak to nešlo atd. Navíc pozor na jednu věc - nejedná se o "250 tramvají", ale o "až 250 tramvají", čímž se pro výpočty návratnosti investice pohybujeme na křehkém ledě, obzvlášť s názorem západních výrobců na východní trhy.
Veř tomu, že když někdo z této velké trojky opravdu něco chce, že to neodbyde pouhým odevzdáním neúplné nabídky jako jediným krokem.
Pulitzer for Havlík
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 13:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady se to rozjelo.

Nerad bych se mílil, ale pokud má někdo pocit a důkazy o zmanipulovaném výběrovém řízení může podat trestní oznámení na policii. Jinak je to jenom tlachání!

Co bude Praha chít se vědělo dávno. S Nobodym musím v tomto souhlasit. O tom, že si to Škoda pečlivě připravovala napřed nemám pochyb. A není to náhodou to správné, to co by každé jiné firmě každý chválil? Jaký to jsou borci a vizionáři jak vsadili na risk a pocitvou práci, která se jim vyplatila!!

Ty "obrázkové" testy se používají jako psychotesty v USA armádě. Nedělejte z američanů, ač je také zrovna nemusím, bandu debilů. Nebyli by tam co jsou. Dělník má pracovat na co má kvalifikace, a ne operativně přemýšlet, jak pokračovat a řešit problémy při výrobě!
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 13:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: nemám na mysli testy v podobě "obrázků", ale návody, jak co dělat; resp. výrobní postup/postup manipulace s dotyčnou věcí apod. To je něco úplně jiného.
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 13:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lhaní a kálení do vlastního chlívku : uznávám, nejsem asi zcela objektivní. Jsem totiž poněkud rozdrážděn z toho, jak u trolejbusů brutální politickou silou vnucujete technicky a provozně výrazně slabší produkt na úkor produktu lepšího. Monopol Škoda - Karosa je mi prostě odporný už z principu monopolu a budu jej těžce pomlouvat i kdyby vyráběl nadpozemsky dokonalé výrobky. Nicméně u těch tramvají - a to uznávám - jste nabídkou 100% np vozidla s otočnými a hnanými podvozky Inekonu dost natrhli p*del. Na druhou stranu si stojím za názorem, že jste si toto své prvenství více než jistě podložili vypsáním VŘ "na míru".

A o tom je celé umění vývoje - necpat peníze do podobných kravin, ale do projektů s nadějí na uplatnění. To by měl dělat každý normální výrobce, chce-li se udržet na trhu.
Tohle asi pošlu Huškovi, aby se chytil za nos... :-)
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 14:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norto: Chápu. Obrázkové návody já osobně moc rád nemám.

Jenki: Souhlas s těmi trolejbusy. Už jen v nízkopodlažnosti vsupů nemůže Tr25 konkurovat ST18.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 15:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to jak dopadlo VŘ až na 250 NP tramvají pro Prahu je třeba hledat odpověd už o několik let dříve. Zároveň jde si částečně odpovědět na otázku proč to Škoda vyhrála a proč né někdo jiný.

Na přelomu let 2000/2001 kdy s konečnou platností padlo ČKD - DS tak DP Praha počítal s tim že se dokončí vývoj vozu LT38 a to i v případě že výrobu převezme nekdo jiný. Nakonec vše dopadlo jinak v prostorách ČKD-DS začala působyt SKV a na Zličíně se začali dít opravdu nevídané věci.

V souvislosti se vznikem SKV šel projekt LT38 do "kopru" a Siemens na Prahu vyrukoval se svýma tehdy opěvovánýma Combinama. Bohužel tramvaj Combino nebyla pro DP Praha tehdy přijata, navíc se začaly aktivněji kolem zakázky angažovat Inekon i Škoda. A nutno dodat že rozhodnutí nekoupit Combina vzhledem kdalšímu dění kolem těchto vozů, bylo nepochybně správným rozhodnutim.

Nicméně DP Praha se NP tramvaje z otočníma podvozky nevzdal. Obědnání vozů 14T lze považovat jako mezistupeň ve výměně vozového parku tramvají s tim že budoucí větší obnova bude realizována vozidlem podobním LT38. Podobnym mezi stupněm byly v minulosti třeba vozy T1. Právě této skutečnosti si musely být vědomi jak lidi v Inekonu tak ve Škodě.

V zhledem k tomu že Škoda je s DP Praha v kontaktu nejen v souvislosti s dodávkama nových tramvají, ale i rekonstrukci vozů metra dalo se tedy očekávat že výběrové řízení muže být napsáno přímo na míru Škodě. Další věcí je kam zmizela dokumentace projektu LT38, slyšel jsem pár názorů že na techto materiálech pevně sedí SKV, ale nebyl bych si tim jistý...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 16:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: nekde na internetu jsem videl clanek ... neco v PDFku i s obrazky, kde bylo psano, ze SIEMENS Praze nenabizel pouze Combino, ale i prototyp jakesi tramveje jeste z dilny CKD, konkretnejsi bohuzel clanek nebyl .... jinak hodne omacky okolo tam bylo.

Jinak ten "monopol" SKODA-Karosa me fakt nezere .... a celkem mu i fandim ....
Ja zas vubec nemusim chovani a drive majetkove propojeni DPO-Inekon. To je hnusny....., aby DPO defacto alespon zcasti vlasnil vyrobce vozidel, pripadne jinemu delal dealera. A tyto vozidla samozrejmne i sam kupoval. At si rika, kdo chce co chce stret zajmu .... Uz vidim spolecnost CSAD Karosa a.s., dcerina spolecnost Karosy Vysoke Myto, jak vyhlasuje VR na nakup autobusu :-))) Co by to asi tak mohlo byt ze ? :-)))

(Příspěvek editován uživatelem 1099 březen 04, 2006)
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 16:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, na projektu LT38 taky seděl jistý šéfkonstruktér, který prošel Inekonem i Škodou, takže know-how na LT38 je k dispozici tam i tam...
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 16:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099 : rozhlédni se kolem sebe. To že ČSAD Havířov je dealer Karosy ti nevadí? Že skupina ICOM je pevně svázána s Evobusem ti nevadí? Že DPÚK je vlastnicky propojen s EKOBUSem (a tím se SORem) ti nevadí?

Zamysli se trošku...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 16:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
Jsem totiž poněkud rozdrážděn z toho, jak u trolejbusů brutální politickou silou vnucujete technicky a provozně výrazně slabší produkt na úkor produktu lepšího.
Koukám, stále stejná písnička. Pokud nevyhrajeme výběrové řízení my, konkurenci pošpiníme. Stále ta solariso-ostravská ješitnost. Nejsem si jist, kde bereš to, že ŠkodoKarosy jsou výrazně technicky slabší produkt? Pokud jsi byl někdy u toho, že Škoda či Karosa dělaly něco protizákonného, je tvou povinností to ohlásit, jinak se stáváš spolupachatelem. Jestli se pouze domníváš, bylo by přeci jen lepší řešit to u piva a ne na veřejné diskuzi.
O výrazně technicky lepším produktu můžeš jít poreferovat třeba do Českých Budějovic, Plzně nebo Prešova. Jak zajímavé, že všechny DP dříve provozující Karosy, se po pár nakoupených Solarisech, rychle vrátily zpět na zem. O politických tlacích můžeš referovat třeba do aleluja, přesto jsou podniky, kde rozhodně nešlo o nějaké politické rozhodnutí, ale o selský a ekonomický rozum. Sám pan generální ředitel DSZO ti to vysvětlil velice rozumně. Pokud provozuješ několikero autobusů jedné značky, je čirá hloupost nekupovat tu samou značku v trolejbusové verzi, když je k mání.
Výsledky firem se nehodnotí podle toho, co se komu líbí nebo nelíbí, ale podle toho, jak jsou úspěšné. A pokud si dám na misky vah spřátelené podniky Ostrava,Opava,Olomouc versus Praha,Brno,Plzeň,HK,ČB,UL,PA,ZL,KV či JI, tak nevím nevím, kdo má tu pravdu nejpravdivější?

Monopol Škoda - Karosa je mi prostě odporný už z principu monopolu a budu jej těžce pomlouvat i kdyby vyráběl nadpozemsky dokonalé výrobky
Ano u těch dokonalých výrobků to sedí - dokonolá proklamovaná ostravská údržba+dokonalý autobus Solaris 7705+dokonalý zásah hasičů. Kde udělali soudruzi chybu? Aby to nezavánělo rouháním se...

Na druhou stranu si stojím za názorem, že jste si toto své prvenství více než jistě podložili vypsáním VŘ "na míru".
Ano, tak jako vypisuje DPO VŘ na míru trolejbusům a autobusům. Dokonce se tu nedavno řešilo, že paní XY zaměstnaná u Solaris Bus ČR sedí i v komisy DPO pro nákup nových vozů. Tady se přeci nejedná o žádný střet zájmů, jen DPO káže vodu a pije víno.

Nebudu řešit, jestli jsou Solarisy lepší než Citelisy, ale vím jedno a to jsou logistická zázemí DP v celé ČR, která jsou zaběhlá na jeden typ vozů. A při dnešních cenách náhradních dílů, mzdách vyškolených mechaniků a v neposlední řadě skladování součástek, bych pochyboval naopak já, kdyby se nějaký dopravce 10 let provozující Karosy, rozhodl pro Solaris, jestli bylo vše čisté a jestli komise pro VŘ nehulí canabi sativu. Podniky se naštěstí neřídí podle toho, co je na trhu nejnovější, to by každý dopravce musel rok co rok kupovat jinou značku, aby běžel s dobou...

Nebudu pochybovat o tvých znalostech a pohledu na (ne)reálnost nových tramvají pro Prahu, přesto tady s Nobodym musím souhlasit naprosto ve všem, aspoň na mě (nezasvěceného do problému Škoda v. Inekon) působí věrohodněji tím co píše.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 16:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099 mě předbehl. Souhlas - kázat tu: "kupujete Karosy - jste uplacení" a pak si sámi prodávat Solarisy, dělat kličky ve VŘ, aby byly kšefty, je minimálně okatější, než to dělá Karosa.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 16:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
Jak krásné, že všechny poniky, které jsi tu vyjmenoval, neprovozují trolejbusy :-) Pokud tady 1099 píšeš, jestli mu nevadí to či ono, pak nechápu, proč to nevadí tobě u vás doma a ještě se tu contrary rozčiluješ nad monopolem Karosa x Škoda.
www.kostnidren.cz
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 17:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Kolik, ze maj ty ostatni spolecnosti dealeru? Po jednom to rozhodne nebude. A je hezky, ze uvadis zrovna CSAD Havirov, ktery kupuje Karosy i SORy. ICOM hmm strategie seskupeni to samy sicemuzes rict o DPO. Ale ty Trolejbusy .... :-) A hlavne ta vase garaz Inekon, ktera nastesti tramvaje pro nas nevyrabi. "Jen" to hezky zdrzela a porad se vzteka, kdyz nevyhraje :-) Jinak je dobre a rozumne, ze ti co provouji Citybusy kupuji logicky i 24Tr a 25Tr. A ty sou nejpocetnejsi NP autobusy u nas, tak nevim co si stezujes :-) Skoda si s nima sobe a Karose prihrala polivcicku tot vse. Kdo umi, ten umi. Kdo ne, ten jeci a vzteka se.
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2081
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 17:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin : alespoň v pár věcech tě musím poopravit :

Ostrava,Opava,Olomouc versus Praha,Brno,Plzeň,HK,ČB,UL,PA,ZL,KV či JI - zapomněl jsi Rigu, Vilnius, Gdyniu, Tychy, Winterthur, La Chaux des Fonds. Kolikpak 24/25Tr se prodalo do zahraničí? A čeho se už vyrobilo víc - 24+25Tr (počítejme jen Škodovku, nikoliv samodomo v Rumunsku) nebo ST12+15+18 (i zde počítejme jen DPO, ne GANZ)?

Hasiči has : s tímhle opatrně, raději moc nejezdi Citybusem po Kladně :
http://www.pozary.cz/clanek.asp?id_clanku=4358

Voda a víno - DPO už si to dal do pořádku, tohle se nelíbilo i mi osobně, a to dost. Daleko horší je to u těch "neviditelných" vztahů, jenomže to kdybych tady napsal, tak mě zavřou za to, že je to a) nepodložená pomluva b) neoznámení trestného činu korupce. Bohužel žijeme ve střední Evropě, kde buď mažeš, nebo nejdeš. O to více vyzvedávám zahraniční (západní) zakázky Inekonu a Solarisu, kde to o kapřících opravdu není. Až se Škodovka předvede třeba v Lyonu nebo St. Etienne a získá kontrakt na tramvaje západně od Plzně tak budu mluvit jinak.

Budějovice, Prešov, Plzeň - o útěku se dá mluvit tak maximálně u Budějovic (poté, co utíkaly před Karosou - tzv. systém ode zdi ke zdi). Plzeň dále nakupuje 15m vozy (které Irisbus nenabízí). U Prešova šlo vyloženě o zkoušku, což považuji za mimořádně sympatické - že si potom vybrali něco jiného je prostě jejich rozhodnutí.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 17:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: No Siemens při usidlováni na Zličíně házel různé vlny, ale jestli si někdo myslel že budou germáni na Zličíně pokračovat ve výrobě vozidel z produkce ČKD tak to se sakra mílil. Při přebírání závodu došlo k velkému uklidu, při kterém byly i zlikvidovány segmenty projektu LT38 a dalších. Ono totiž nebýt správce konkurzní podstaty bývalích ČKD - DS a podotíkam částečného přičiněním Siemense tak žádné soupravy metra M1 nejezdí. A to že někdo řiká jak je dorý, plácá si na ramena a nemožně kecá jak dodal další serie metra pro Prahu to je jen taškařice. Ono se to dobře machruje kdýž přímo do náruče spadne projekt který je vychytaný a zaběhlý. Však taky ono panstvo po té co se na Zličíně začali realizovat projekty VAL 208, S-Bahn Zurich nebo RIC ČD tak také jsou spíše opatrní a málo mluvní... vědi také proč.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 18:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: S Korozou nemám nic společného, s výrobcem obrněného vozu pro Boston taktéž ne. V rámci solidarity se k tomu raději více nebudu vyjadřovat, ale netrap mě prosím kvůli tomu na poli tramvajovém
A problémy na téma výběrové řízení si taky můžeme odpustit, tím nechť se vztekají ti, kteří jsou za to jistě velice slušně zaplaceni. Proč si dělat nervy a ještě k tomu zadarmo
Pulitzer for Havlík
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 18:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč si dělat nervy a ještě k tomu zadarmo.

Dobrý nápad. Jdu se věnovat ženské, to je lepší zábava :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 09:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
Kdepak, já tu píši výhradně o ČR potažmo Slovensku, které byly desítky let orientovány výhradně na značku Karosa a dnes je velmi finančně nákladné se přeorientovat na někoho jiného. Kolik se prodalo trolejbusů do zahraničí je mi vcelku jedno, protože podrobně jejich stav neznám.

O Citybusu v Kladně moc dobře vím, ale s tím rozdílem, že kladenský Citybus má o mnoho let najeto více a nikdo z Kladna na k-reportu nepoučuje ostatní, jak mají všichni zanedbanou údržbu a jak ta jejich je nejlepší. A v poměru ohořelých Citbusů k celkovému stavu v ČR je to přeci jen méně :-)

O neúplatném západě nevěřím. Korupce v Bruselu je podle mého názoru ještě větší než u nás. Tlak zahraničních firem na ouředníky, aby za jejich "granty" dostaly zakázky na čističky, opravy silnic, je možná ještě okatější, než tlak Karosy na DPMCB. Kapříci plavou úplně všude a řeči o tom, jak jsme zkorupovaní jen my, zase lezou krkem mně. Aby to každý z nás mohl posoudit, musel by na to nablýskaném západě žít několik let.

Plzeň - tam je to spíš o výběru menšího zla. Magistrát chce 15m. busy na třicítku a DP má na výběr mezi drahým Citarem a levným Solarisem. A Prešov? Tak tam to samozřejmě zkoušky byla, ale jak vidno, nerozhodli se pro výrazně technicky lepší produkt. Čím to? Že by Solaris tak výrazně lepší nebyl?
www.kostnidren.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20153
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 09:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budějce - asi jak napsal Jenki, tady neví, co chtějí. A názory lidí, co zajišťují provoz po stránce technické, jsou „trochu” jiné.
Mmch napadlo pár čísel - a 25 Tr stojí (nemusí to být sněhem, ale asi bude)... Zda by Trolino jezdilo, nevím, ale nikde jsem tu nezaznamenal, že by s tím byl při sněhové nadílce problém...
(Na provoz CB, Citelisů a Solárek to vliv zatím nemá a asi těžko mít bude - a to teď jezdí na výluce k nám, tedy teď spíš chvílemi tankodromem, pak po poli a nakonec se ještě vykoupou.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 11:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nobody : "Pravděpodobně to bude ošetřeno například maximální výškou podlehy ve vp části nebo nějakou jinou fintou."
Jako jsou jiné tendry "ošetřeny" třeba požadavkem na dva měniče? To ti nevadí, že jenom pro slepou kritiku Škodovky si kálíš do vlastního chlívku?

To jako jediný na světě dokážete nabídnout tramvaj 100% NP s otočnými podvozky a plnou adhezí a už nedokážete do Anitry namontovat dva měniče? To byl argument pod Tvojí úrovní...

Vladass : Nerad bych se mílil, ale pokud má někdo pocit a důkazy o zmanipulovaném výběrovém řízení může podat trestní oznámení na policii. Jinak je to jenom tlachání!
Bohužel to není zas tak jednoduché, ale nevyčítám Ti to, já byl také hrozně chytrej dokud jsem se nezůčastnil několika výběrových řízení. Dnes už na to prdím, když vidím v zadávacích podmínkách že je to šité na míru pro konkurenci tak do toho nejdu. Je to zbytečná ztráta času, peněz a nervů. Můžeš podat sebelepší nabídku ale když už klienti mají dohodu s konkurencí, tak si stejně najdou způsob jak Tě elegantně vyšoupnout. To se těžko dokazuje, a odvolávat se do nekonečna nebo podat trestní oznámení Ti nestojí za to.
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 10-2003
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 13:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"To jako jediný na světě dokážete nabídnout tramvaj 100% NP s otočnými podvozky a plnou adhezí a už nedokážete do Anitry namontovat dva měniče? To byl argument pod Tvojí úrovní..."

Není řeč o tom, co kdo dovede, ale o tom, že každý tendr je něčím specifický a kupodivu to pak někomu sedne více, jinému méně. Nebýt tomu tak, existuje jediné univerzální technické zadání, což je tak trochu blbost, že.

Mimochodem 100% nízkopodlažní tramvaj s plnou adhezí existuje už dost dlouhou dobu, takže to ani tak není o tom umět vyrobit, jak chtít vyrobit. Velká trojka nemá potřebu - klasika jim jde na odbyt jako nic jiného. Náš trh je tak trochu specifický právě pro velký tlak na použití otočných podvozků. A existuje-li v ČR taková poptávka, pak je povinností především českých výrobců na ní reagovat, jinak by to mohl být jejich konec.
Pulitzer for Havlík
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 14:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Nobody:
Mimochodem 100% nízkopodlažní tramvaj s plnou adhezí existuje už dost dlouhou dobu

Prosil bych link, nejlepe i s fotkou, když jsem se na tohle tady na foru pred cca měsícem ptal tak myslím nepřišla žádná odpověď. Děkuju
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 16:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys: Já vím, že to není jednoduché. Ale mě vadí obviňování na diskuzích apod. Tak pokud mám důkazy, o čem pochybuji že je tady někdo z příspívající má, jdu do toho.

Výběrové řízení je od slova VÝBĚR! Tudíž si vyberu. Specifikace si můžu napsat jaký chci. To je moje věc. Ano, třeba je to psané na míru někomu. No a co? Chci to, co nabízí, tak ať se další předvede, jestli to nabízí taky. Je to tvrdé, ale je to tak.

A k transparentnosti výběru. Nedělám si pochopitelně iluze. Zadání nechám vypracovat nezávislou firmou. Pochopitelně s určitými specifikacemi. Abych byl z obliga, výběr provede nezávislá firma, která vybere, co dotyčný chce! Tak se to taky dá udělat, netvrdím ale, že dělá!!!

Není řeč o tom, co kdo dovede, ale o tom, že každý tendr je něčím specifický a kupodivu to pak někomu sedne více, jinému méně. Nebýt tomu tak, existuje jediné univerzální technické zadání, což je tak trochu blbost, že. Souhlas.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 16:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: http://www.frt.cz/tramvaje/vozidla/100nt/Socimi/popis1.html
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 17:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Výběrové řízení je od slova VÝBĚR! Tudíž si vyberu. Specifikace si můžu napsat jaký chci. To je moje věc. Ano, třeba je to psané na míru někomu. No a co? Chci to, co nabízí, tak ať se další předvede, jestli to nabízí taky. Je to tvrdé, ale je to tak.

Máte pravdu, pokud si vybíráte jogurt nebo boty, na které jste si vydělal. Jakmile jsou v něčem veřejné peníze, zas tak jednoduché to už není (resp. by být nemělo), což je celkem správně...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 17:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: No tak mají jezdit dvě a jezdí jedna - žádná tragédie. Když to budeš brát podle toho jestli to jezdí, tak Solaris bude u nás bohužel nejméně vypravovaným typem, co se do počtu vozidel týče. Podle mě ČB Solarisy prostě vyzkoušely, popálily se a nyní kupují osvědčený typ. A buď si jistý, že tady vědí, co chtějí - viz dodávky nových vozů v příštích dvou letech. Navíc další VŘ je v horizontu jednoho a půl roku na spadnutí, neb obnova voz. parku pokračuje podle schváleného plánu až do roku 2010.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20184
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 18:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jsem dobře četl, tak jezdí jeden ze tří.
Ale díky za doplnění a opravu, chyběla tam jakákoliv reakce...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 10:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až se Škodovka předvede třeba v Lyonu nebo St. Etienne a získá kontrakt na tramvaje západně od Plzně tak budu mluvit jinak

Ted mi unika, zda se mluvi o tramvajich nebo trolejbusech. V pripade francouzskych mest je to ovsem asi jedno, protoze tam vyberove rizeni stejne konci ve prospech mistnich dodavatelu (coz ovsem treba v pripade kolejovych vozidel muze byt kdokoliv z "velke 3", protoze vsichni maji svoji "francouzskou fabriku" uz od 19.stoleti).

čeho se už vyrobilo víc - 24+25Tr (počítejme jen Škodovku, nikoliv samodomo v Rumunsku)

A proc bychom to rumunske elektrifikovane "samodomo" nepocitali? Pri prilezitosti dodavky posledni Agory (celkem 11 066 kusu) jsou uvadeni v tisku jako vyrobci: Renault, Irisbus, Heuliez (vc. CNG), Karosa, Skoda (T-bus), Astra (rumunsky T-bus).
Pete
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 13:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: V Presove to ziadna skuska nebola. To len Solaris ponukol v jednej sutazi cenu nizsiu ako Karosa. V dalsich sutaziach sa im to nepodarilo. Co teraz mrzi nielen vodicov, dielne, ale aj vedenie podniku, kedze nove citelisy by najradsej vsetci poslali tam, odkial sa vzali.

(Příspěvek editován uživatelem pete březen 06, 2006)
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2083
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 13:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj : šlo o to srovnat Solaris/DPO a Agora/Škoda. Klidně můžeš srovnat i Solaris/Ganz a Agora/Astra i jejich součet, ve všech případech ti u Solarisu vyjde více kusů.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 13:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pete : máte docela nedůvtipné vedení. Stačí požadovat 100% np i u kloubáku nebo přidělit nerezu více bodů než katoforéze. Naopak chcete-li Citybus/Citelis, požadujte katoforézu "natvrdo". Obě možnosti na oba výrobce jsou vyzkoušené a funkční.
Miroslav_franc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 12:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vazeni kolegove,
pisi diplomovou praci na tema pohon nizkopodlazni tramvaje a potreboval bych jakekoliv informace o historii vyvoje a pouzivani techto tramvaji v Ceske Republice.
diky
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 15:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki a spol.: Chápu, že obě možnosti jsou funkční, ale původně bylo (snad?!?!) míněno, že si vyberu výrobek nejlépe spňující několik mých požadavků, aniž bych předjímal, který výrobek to bude.

Pokud si chcu koupit auto, tak si vytipuju pár značek (dealerů), které se mi líbí a kterým důvěřuju a provedu výběr. Když chcu osadit do baráku nová okna, udělám totéž. Pochybné firmy a výrobky příčící se mému vkusu do výběru vůbec nezahrnu.

P.S. Toto platí za předpokladu, že vybírá ten, kdo platí. Pokud "vybírám" za cizí peníze, kdy předem vím koho chci nechat vyhrát a proč, tak to snad ani nemá smysl nazývat výběrovým řízením, nebo jo?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 15:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg + Syverin: "100% nízkopodlažní tramvaj s plnou adhezí existuje"

Pravda, existuje. Nejsem si jist, zda stale jeste jezdi. Jsem si ovsem jist, ze firma SOCIMI uz davno neexistuje (odkaz na jeji historii jsem tu daval uz nekdy pred 2 roky).
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 7-2003
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 16:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nj staci se podivat na ULF ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
lapajda1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 16:29:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... doporucuji se ULFem svezt ... (do Prahy bych jej nechtel)
mne se nejvic libi NGT.. z Drazdan, prijimam a prosim o namitky proti
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 18:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pete:
Já jsem zase slyšel podobné hanlivé urážky na váš jediný Solaris. A co se týká řidičů, tak to je snad skupina, která si Citybusy/Citelisy chválí nejvíce a od těch jsem těž nadávek zatím sylšel nejméně.
www.kostnidren.cz
Tydyt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.32.30
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 08:38:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-> Martin Aby to každý z nás mohl posoudit, musel by na to nablýskaném západě žít několik let.

a muzete mi prosim rici jak dlouho jste tam zil, ze ten "nablyskany zapad" tak kritizujete. Ja jsem tam zil sice jen dva mesice, ale chovani lidi k sobe v Nemecku a u nas je diametralni rozdil. Je to krasne videt napriklad na dovozu odpadku do CR. Do Nemecka by si je nikdo nedovolil dovezt(a to nejen z toho duvodu,ze kdyby se na to prislo tak se nedoplati a pravdepodobne se pujde podivat i do vezeni). Proste jim svedomi nedovoli tak nejak si vozit bordel do vlastni zeme. Nebo dovedete si treba predstavit,ze by nekdo vystavil svoje zbozi na ulici, nehlidal ho a pocital s tim, ze ho lidi do kramu sami prijdou zaplatit a vubec by se nebal,ze mu ho nekdo ukradne? Ja jsem v CR nic takoveho jeste nevidel.

Jak rikam nezil jsem tam dlouhodobe, ale ty dva mesice na me udelali docela dojem
Německoo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.160.138
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 09:31:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proste jim svedomi nedovoli tak nejak si vozit bordel do vlastni zeme.

Zato jim to svědomí dovolí vozit bordel do jiné země.
V Německu si vůbec málokdo něco dovolí, co by bylo na očích ostatních, protože tam se udává.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 10:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nedovoli tak nejak si vozit bordel do vlastni zeme

Viz treba tabulku na dalnicnich parkovistich ve Skotsku :
>>Take your rubbish back home to England<<

ale taky si lze v GB vsimnout cedulek treba v pamatkach, kostelich atd.:
v anglictine - Prosime zde nefotografujte;
v nemcine a francouzstine: Fotografovani prisne zakazano
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 10:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tydyt: Je to krasne videt napriklad na dovozu odpadku do CR. Do Nemecka by si je nikdo nedovolil dovezt(a to nejen z toho duvodu,ze kdyby se na to prislo tak se nedoplati a pravdepodobne se pujde podivat i do vezeni). Proste jim svedomi nedovoli tak nejak si vozit bordel do vlastni zeme.

už jsem od ponklonkářů západu čet hodně, ale tohle je zřejmě vrchol

Nebo dovedete si treba predstavit,ze by nekdo vystavil svoje zbozi na ulici, nehlidal ho a pocital s tim, ze ho lidi do kramu sami prijdou zaplatit a vubec by se nebal,ze mu ho nekdo ukradne? Ja jsem v CR nic takoveho jeste nevidel.

například veškeré benzínové pumpy.
Tydyt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.32.30
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 11:49:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-> Flexo už jsem od ponklonkářů západu čet hodně, ale tohle je zřejmě vrchol

nj, ale pokud sem slysel, tak to sem nevozi Nemci,ale Cesi! a Ceske firmy!... takze asi tak.

Proste ta kultura zivota je tam videt vsude od politiky az k obycejnym lidem.

například veškeré benzínové pumpy.
nj, na ty jsem uplne zapomnel. Ale asi jste pochopil co jsem tim chtel rici.

Ale tohle je hodne OT a nema to s salinama nic spolecneho
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 13:51:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tydyt: Naprosto s tebou musím souhlasit. Němci už několik tisíciletí vědí, že Německo je jejich země ve které žijí a ani je nenapadne si ji devastovat. Jen nám to stále nedochází. Jako bychom si stále nemohli zvyknout, že to tu je naše a né cizinců (Rakušanů, Němců, Rusů), jen a jen naše, a že jaké si to tady uděláme, takové to i budeme mít.

(To se může tisknout na nástěnky.)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 15:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jahu: Ale no jasně, máš pravdu.

Ad MK: Souhlas, tisknout. Jsem 50% čech a jsem na to 100% hrdý!
BŘEZEN BEZ ŠKODOY 14T
Anti Nemec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 16:29:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane tydýte, nikdo tu netvrdil, že v Německu na tom nejsou lépe, jen su někdo pozastavoval nad Jenkiho korupcí, která přeci na západě neexistuje, ale ona tam samozřejmě je a politické korupční skandály také.
Mimochodem, to že k nám Němci vyváží odpad vůbec nevypovídá o tom, jak jsou čistotní, ale kam až dokáží zajít. To není o tom, co si my necháme líbit, ale o tom, že to jsou prasta, přinejmenším stejné jako my. Vylítnul bych z kůže, když mi někdo začně vyprávět o německé preciznosti a pořádku a pak vidím plné kamiony jejich odpadků. Nejde tu o kritizovní západu jako takového, ale o objasnění, že tam přeci korupci neznají. Samozřejmě, že znají.

O kultuře života, kterou tu předhazujete bych raději také pomlčel. Mám snad kulturu života chápat i jako zvolení koruntanského nácka? Mimochodem, největší kriminalita a nejvíce vražd v západní Evropě je spácháno právě v Berlíně.

MK>
Takže to není o morálce, ale o tom, kam až se dá zajít.
Němci už několik tisíciletí vědí, že Německo je jejich země ve které žijí a ani je nenapadne si ji devastovat
Ano správně, proto před šedesáti lety vyhladili miliony lidí, a dnes chtějí po anglické královně omluvu za vybombardované Drážďany. Vřele doporučuji návštěvu nejmenovaného tábora kousek od Krakowa. Jak krásné, že mají v Bavorsku pořádek. To, ale nemusí hned vypovídat o jejich charakteru a morálce.
Tydyt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.32.30
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 08:24:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

->Anti Nemec Jasne,ze korupce existuje i v zapadnim svete to je jasne a nikdy jsem netvrdil,ze neni. Ale v porovnani s korupci v CR kde musim dat "vsimne" i na urade, aby se veci pohly to ma zatracene daleko.Zapad urcite neni dokonaly. K tomu ma urcite hodne daleko. Ja jen reagoval na prispevek pana Martina o tom, ze aby to clovek mohl posoudit, tak by na tom nablyskanem zapade musel zit nekolik let. Ja jsem tam byl jak sem jiz psal sice jen dva mesice, ale nezazil jsem od Nemcu nic spatneho. Spise privetive chovani. A celkove to na me udelalo velmi dobry dojem.
S temi opdadky jsem mozna trochu prestrelil, ale urcite si nikdo na zapade nebude do sve zeme vozit odpadky jen aby na tom vydelal, jak se deje u nas. To je to co me n a tom stve. Protizakonne si Cech do Ceska priveze odpadky aby mel zisk.

V Osvetimi jsem nebyl, ale Terezin a Dachau jsem videl. Je to smutna cast historie, ale je to historie. Do budoucnosti je potreba jit bez zasti a s nadeji

Timto bych rad uz diskuzi nad opdadky a Nemci (a nezavazel tim toto forum) skoncil a bavil se o tramvajich. Jestli m a nekdo chut diskutovat dale tak urcite muzeme, ale na jinem foru prosim.
Anti Nemec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.87.113
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 11:20:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tydyt:
1) Nevím o tom, že by někdo z ČR kupoval od Němců odpadky. Naopak jsem si všiml v novinách toho, že většina německého odpadu skončila na černých skládkách. Takže prasárna největšího kalibru. A jsem pevně přesvědčen, že by žádná česká firma nevyvezla na Slovensko odpadky a vyhodila je na Oravě do pangejtu.

2) Uznávám, že korupce na úřadech, u policie je na západě menší, ale naopak ta velká korupce nadnárodních firem je v Bruselu možná ještě větší než v Praze. Nedávné korupční skandály v německých automobilkách jsou toho důkazem. Víte např. to, že si německé a francouzské firmy vyvážející do Afriky, mohly dát úplatky do nákladů?

3) I já jsem zažil přívětivé chování, jako turista. Zkuste tam ovšem pracovat - v takovém Bavorsku vám dají silně najevo, že nejste místní. Dlouholetý kamarád odjel dělat do Bavorska zubaře, v místní hospodě si od něj lidé odsedávali.

4) 6 milionu zmařených životů v táborech není smutná část historie, to je něco, za co se charakterní Němci dosud neomluvili, ba naopak ještě vyžadují majetky v Sudetech. Dříve germanizace Evropy probíhala silou, dnes přes peníze. Nebude to trvat dlouho, kdy německé firmy budou vlastnit většinu evropského kapitálu.

5) Osobně si myslím, že u nás to není tak strašné, jak se prezentuje. Jen jsme deprimovaní, že sousedíme s Rakouskem, kde pořádek opravdu je a to na nás doléhá. Ale žít v takové Francii, kde co měsíc stávkují veřejné instituce, kde s jinou barvou pleti budete mít problém sehnat práci, není také žádný med.

6) Morálka společnosti, mi připadá, upadá úplně všude, nejen v ČR. Naopak tu máme zase spoustu firem, vzdělaných lidí, světoznámé VŠ, bohatou historii i kulturu, krásná města na což můžeme být aspoň trošku hrdí. Nemám rád, když si pořád sereme na hlavu a vyzdvihujeme tu Němce jako bohy.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 11:47:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pohrdání Východem je obecný jev, i u nás se pěstuje. Rus takový problém nezná. My jsme na rozhraní a nevíme stále, kam se zařadit.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 12:12:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Většina živých Němců se narodila po válce, další prožili válku jako mimina - tihle všichni se nemají v tomto smyslu komu za co omlouvat. Klidně si řešte těch pár posledních přežívajících senilních nácků, pokud vás to baví, ale nás ostatní, co máme jiného koníčka do toho nezatahujte. Toto je diskuze o tramvajích.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace