K-report
 

Archiv do 11.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archiv do 11.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda:
To už vyjde ale úplě nastejno jako 3W.
To není pravda. Rozepisuji se tu snad o tom dost podrobně. Dělat z tramvaje prolejzačku jen za cenu zvýšení % NP části je marketingový tah. Stejně nakonec do těch schodů musím vylézt tak jako tak a těm málo vozíčkářům a kočárkům ta podlaha u KT8N bohatě stačí. K tomu mám v krajních článcích obrovskou plochu, na kterou naskládám hafo sedadel a nikdo se mi tam nezabije na schodech, které ke všemu tramvaj dělaj nepřehlednou a ještě jí zmenšují kapacitu.

Proč by mělo být něco starého, nutně špatné? Prostě to vyhovuje, trh si to žádá tak co?
Trh si také žádal do příchodu panů Křižíka a Daimlera stáje, seno a kočáry. Vývoj všeho moderního je vždy na záčátku cesty složitější. Dříve se také léčilo bylinkami, než přišly ty "neosvědčené" léky.

K výměně cestujících:
Právě, že to rozdíl není, tak není vůbec důvod, aby ta nízká podlaha byla i v 1. a 3. článku. Protože mi to vámi popisované stejné řešení jako u T3 navíc přineslo vltavskou kaskádu dovnitř vozu a ubralu pár metrů2 pro stojící cestující. Proto JÁ haligali raději ne.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2775
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uspořádání interiéru 14 T, resp. sedění v něm, je opravdu nevalné, zde má 3W navrch.
Jenom mě trochu mrzí, že tato debata i přes můj - evidentně marný - pokus usměrnění je stále o tomtéž a na mnou nastíněné parametry, které mají také svoji váhu (hlučnost, údržbová náročnost,...) nikdo nehledí.

Ale nezoufejme, život jde dál.
Tak jak rekonstrukce tétrojek kdysi začínaly prostou výměnou výzbroje, později třeba úpravami interiéru, až se došlo k dnešní trojwaně, tak nikdo neříká, že dál už vývoj nepůjde. Třeba se v Ostravě podaří vymyslet, jak zkonstruovat slušný podvozek umožňující mít do VP část o dva schůdky méně.
Stejně tak 14 T není konečná, aneb 15 T již brzy bude klepat na dveře...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
V poršetře máš mezi sedadly jeden metr, kde se nedá ani projít (když na sedadlech sedí lidi), ani pořádně sedět. V metru je to úplně jedno, tam je všude místa dost.

Ohledně interiéru, 14T je skoro konstruovaná tak, aby se v ní nedalo hýbat, Varia mají více míst k sezení a jsou prostornější!

Zavrhovat 3 NP podlahy jen kvůli tomu, aby byla rovná podlaha je trochu z cesty. Pokud jde o schody v interiéru, je třeba si uvědomit, že v KT8N by ony schody byly při vstupu do vozu, takže pokud nemíníš běhat po tramvaji tam a zpět, tak je NP prostor u více dveří než v KT8N lepší.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nebudu se dlouze rozepisovat, souhlasim s argumenty Manila a Ostraváka a rozhodně mě víc oslovuje 3W než 14T, na rozdíl od tebe za z nouzecnost považuju spíš KT8N. Určitě by bylo lepší mít v 3W nízkou podlahu i nad podvozky, ale zkrátka to díky jejich konstrukci není možné. Nízká podlaha v 1.a 3.článku přispívá k rychlejší výměně cestujících právě v porovnání s KT8N a díky pouze jedněm dveřím v 1.článku asi i s 14T. Sedadla proti sobě v 14T by mě neiritovala, pokud by při obsazení cestujícími mezi nimi zůstal prostor pro průchod a ten jaksi nezůstává, na rozdíl od metra, kde návrat tomuto uspořádání vítám. Nepřehlednost interiéru snad ani jako argument brát nelze.
Bkp: Marná snaha... Co já už se naobhajoval technický stránky provádění rekonstrukcí T3, přestože se mi tam taky spousta věcí nelíbí, ale odpovědí mi vždy bylo, že to běžnýho cestujícího nezajímá. Takže sockadesign a nůžkáč vadí, ale zrychlovač pod podlahou by byl asi buřt...

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O kolik se zmenší kapacita, když jsou v tramvaji schody jak ve 3W? Myslím, že to je minimum, vzhledem k celkové obsaditelnosti vozu a i tak má 3W pořád větší kapacitu jak 14T. Taky bych moc nevychvaloval ty 1,5 sedačky v 14T. Kvůli nim je přece užší ulička, takže to spíš ubírá na kapacitě.

Široké veřejnosti je úplně fuk, jestli má tramvaj design Porsche, nebo jestli je to Wana, která ještě před pár měsíci byla starou plečkou. Pro ně je to nová tramvaj.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen aby bylo jasno, tak ani 3wana a dokonce ani wana NEBYLA NIKDY starou plečkou !!!
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě, že to rozdíl není...
takže když když si můžeš beztrestně vybrat mezi NP a VP, taxi vyberes VP? Pak mi tady nevykládej něco o pokroku...

Prostě všechno hovoří pro 3W!
- interiér(jedno z hlavních kritérií)
- údržba/unifikovanost se stávajícím vozparkem
- otočné podvozky
Co víc si přát?
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Demon3: Myslel jsem to tak, že Wana je rekonstrukce. A že obyč. cestující si neuvědomí, že když jel před půl rokem nějakou T3 (stará plečka) a teďka jede Wanou (z oné T3 udělanou), že jede tímtéž vozdilem (nebo tímtéž rámem ...)
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, rychlost výměny cestujících asi pro objednavatele není až tak podstatná, protože to by jinak využíval dveře. :-(

Je sice hezké kráčet mílovými kroky vstříc světlé budoucnosti a zbavovat se všeho starého, ale já bych to tak žhavě neviděl. Přijeďte se podívat třeba do San Francisca... a nejen na cable cary. :-)))

A vlastně nejen tramvaje. Zdejší autobusy a trolejbusy nejsou nijak krásné (a rozhodně ne počinem slavné konstrukční kanceláře; prostě je to taková bílá krabice), ale zato funkční. A to i včetně takové prkotiny, že každý vůz ma na čele nosič na kola (což by asi designerské vystřelky, po kterých šotouš slintá, kazilo). A radši rovnou dodám, že MHD se celkem používá, protože ve městě je to autem peklo...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tušil, jak jsi to myslel... Jenže wana je vždy novostavba, rám je vždy nový! Vevařovat do starého rámu NP část je sice čistě teoreticky možné, ale z hlediska kvality, pevnosti, ekonomiky a asi i legislativy se neprovádí. Z T3 může mít maximálně podvozky (LB a Pha) a papíry. Takže wana sice může být rekonstrukce, ale jen "papírová".
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hnidopich: je fakt, že v americe se hledí spíš na funkčnost, než na vzhled. a platí to pro cokoli, od trolejbusu přes auto až po pračku.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda: unifikace se stavajicim parkem
LOL kolik desetileti jeste chces unifikovat s tema plechovkama?
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 00:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Já osobne bych unifikoval do nekonečna a furt vyrábel wany, dokud by nebylo nic opravdu nepšího(samozřejme to neni pasqil 14T)
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2062
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 00:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radsi bych 06T , pripadne 14T s celama 06T , jak bulwi trojwanu.
Nejhorsi na wanach a trojwanach je to co vydrzej. To pak nikdy nedonuti udelat provozovatele nic s kolejovou siti. Holt otocny podvozky a tankoidni provedeni vydrzi vs, tak nac se snazit a neco zlepsovat.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 00:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3wana je taky paskvil prolezacka uplne stejne jen jinak rozdelena a s vetsima schodama. 3W ani obyc. wanu tu nechcu, i kdyz tech obycejnych sockovejch tu par bohuzel bude. Radsi bych 14T s pozmenenym interierem ve clancich s podvozky, kdyz to ne tak to uz radsi snad cokoliv "rovnyho" vysokopodlazniho.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 00:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:
Promiň, ale musím ti napsat, že z tvých příspěvků opět zaznívá maloměstský mindrák ze slezkých kolonií. Zvláště jsem vůbec nepochopil, co vše má liberecká wana tak zásadně lepšího proti té pražské?
Navíc jsi podle mne zaujatý proti Škodovce, protože poršetra může být klidně povážována spíš za velké Trio než za velkou Astru. Mimochodem, co se týče jízdních vlastností, tak na mne Trio příliš nezapůsobilo ve srovnání s Astrou a Elin mi zní mým uším lépe než Europulse.
Trojwanou jsem ještě nejel, ale znám interiér jednowany a určitě není lepší než u poršetry - pro stojící cestující je v obou typech málou místa. Máš pravdu v tom, že málokdo prochází celou tramvají od zádu do předu, ale přechod od jedněch dveří k druhý je podle mne běžný a právě v tom je 3W prolézačka narozdíl od poršetry. Z marketingového hlediska je také poršetra lépe prodejná než 3W, která je sice zdařilou prací, ale vždy to zůstane jen kusovou výrobou.
Co však nemohu trojwaně upřít je jednoznačně nižší cena (otázka je, kolik by stála, kdyby v ní bylo tolik moderní techniky jako má 14T) a podle mého soudu lepší design a netradiční nátěr, jenž se moc povedl.

Otázka je, zda jsou oba vozy cestou vpřed nebo vzad? Poršetra navazuje zatím na koncepce z 90. let a trojwana dokonce z 80. let! Obojí podle mne není cestou do budoucna a souhlasím s BKPem, nízkopodlažní tramvaj s otočnými podvozky již klepe na dveře. V minulosti sice DPP promarnil šanci se Superiorem z Inekonu, ale doufejme, že Škoda 15T konečně očekávání naplní.

A ještě jedna věc: Stále mám ve své paměti, jak zde byl před několika lety poučen (myslímže Jenkim) v čem je výhoda tříčlánkové tramvaje s dvojicí otočných podvozků ve středním článku (15T, Superior, LT38) oproti umístění dvojice podvozků v krajních článcích nebo nad klouby. Bohužel už si nepamatuji přesné technické zdůvodnění, ale týkalo se to vlnění vlaku při jízdě...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3577
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 07:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Prostě mě 14T neoslovila. Ještě mi pak v rozhodnutí Pomohl Petr Š. Liberecká wana bude mít určitě lepší vzhled. Ten pražský budoucí nátěr je odporný.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 08:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád tady čtu názory ve smyslu:
15T klepe na dveře
15T bude spása
těšme se na 15T
Tak doufám že Vám to výjde a nebudete zklamáni jako když na vánoce dostanete místo kola píšťalku. mám pocit že se k ní moc upínáte.

ad PVVS: tenhle argument mi přišel ftipný, nechceš pustit na dálnice tanky aby to donutilo stavbaře míchat lepší asfalt? A nebo to myslíš tak že Ti u wany chybí doplňková funkce kvalitního brusu :-)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ooops.

Na sedačky proti sobě jsme sice zvyklí z metra, ale ve 14T jsou hodně blízko proti sobě. Zkoušel jsem ten článek mockrát jako sedící i stojící a šlápnutím na nohy se vyhýbá težko. Imho z metra to zmizí, lavice jsou již jen na m-B

Počet NP sedadel v interiéru... nejde tolik o počet, ale o umístění, klidně bych tady více fandil 14T s 2 dveřmi NP části.

Schody: Jeden nebo tři, vysoké nebo nízké, vhodné či nevhodné zábradlí, umístění točny v blízkosti schodů ... to není jen o počtu schodů.
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Lavice sice zmizí, ale sedačky proti sobě se nám (naštěstí) vrátili na A i C (tady si ale nejsem na 100% jist). S kritikou sedaček proti sobě v 14T souhlas, viz můj příspěvek výše.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedačky proti sobě z metra nezmizí:
- u M1 od 2. série a u většiny rekonstrukcí jsou oba způsoby uspořádání sedadel
- navíc u sezení po/proti směru jízdy jsou 2 sedadla a proti nim 1 - takže taky proti sobě a ještě mnohem blíž, vrážení do kolen je zde celkem časté

U 14T bych minimálně vyházel 1,5 sedadla (dle mého názoru zbytečně široká) a náhradou za to bych rozšířil dvousedadla, která se mi naopak zdají příliš úzká (blízko vedle sebe) - tím se mi nezmění počet míst k sezení ani stání v np části a tím pádem snad ani nápravové tlaky, kterými se tato 1,5 sedadla tuším zdůvodňovala.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 10:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, omlouvám se, máte pravdu, ale v modernizacích a M1 to nejsou ty klasické lavice...

ad Jahu - malinko nesouhlasím - v metru máš vždy 2 sesle proti jedné a na té jedné není problém vytočit nohy bokem, ve 14T prostě není kam.
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2778
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 10:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že namísto racionální věcné debaty stále převažuje účelové střílení z kontextu vytržených údajů, doplněné o emotivní výkřiky, takže snad ani nemá příliš cenu, aby tato "debata" takto pokračovala.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 10:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Však o tom je celý internet, ne?
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2779
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 10:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
No, ne snad úplně celý.
Jinak, všechno nejlepší k narozeninám!
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 11:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS: to není ta správná cesta pro zlepšení qality kolejového svršku...

prox: co to je pořád za termín, prolézačka? Je tam stejně místa pro stojící cestující, jako třeba v KT8D5N, nebo KT8D5, nebo K-3...je jedno, jestli jsou schody u dveří nebo v interiéru, možná v 3W zabírají ještě míň místa, protože jsou na šířku menší! A když budu chtít přejít ke druhým dveřím, tak překonám jedny schody nahoru a jedny dolů, stejne tak v K3,KT8 atd jako ve 3W. A v Porchetře si do těch krajních čláknů "mezi kolena" nikdo nestoupne - minus hafo metrů staní pro cestující - to v 3W není! Tam ty metry na stání nic takto neubírá - takže málo místa na stání je jen v 14T.
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 12:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: můžu se laicky zeptat, jak se staví tratě pro neotočné podvozky ? To tam nejsou zatáčky ?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 12:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První kouzlo se jmenuje přechodnice.
Druhé kouzlo se jmenuje mazník
Třetí kouzlo je tvrdší kolejnice než kolo.

Kouzla lze libovolně kombinovat.
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 13:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: to pak netrpí koleje, ale kola
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 13:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba se v Ostravě podaří vymyslet, jak zkonstruovat slušný podvozek umožňující mít do VP část o dva schůdky méně.
Problem je, ze by pak takovato tramvaj nestala 30 milionu, ale podstatne vice.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 13:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však jo, ptal jsi se, jak se staví tratě pro neotočné podvozky, o investicích do údržby vozidla nebyla řeč
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: No ptal jsem se, ale předpokládal jsem, že budou jezdit a né každou chvíli stát kvůli výměně kol To se pak nevyplatí nic stavět
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesouhlasím. Mohou jezdit, mohou mít garantovaná pořadí, v provozu byste to nepoznal, pokud by Vám to někdo neřekl. Je lepší, když se provádí každý víkend periodická údržba několika vozů, které by stejně nebyly zrovna v provozu nutné, než když se furt dokola navařují a vyměňují oblouky. Na rozdíl od výluky to totiž nenasere cestující veřejnost, nedělá se to venku, nemusí se to dělat v noci atd. Ale to je věc názoru, že?
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ehm... poznáte dneska v provozu, jestli ze 150 motolských T6 stojí někde na údržbě zrovna aktuálně 10 nebo 20?
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: nepoznám
A nebyly by tedy lepší otočné podvozky, aby se nemusely tak často vyměňovat oblouky a kola ?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 15:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Argil-byly by lepší,ale zatím prý nikdo neumí vyřešit otočnost a zároveň NP podlahu.Jen si lámu hlavu s tím proč je 14T nemá,když nad podvozky stejně vysoká podlaha je.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26497
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 15:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedadla proti sobě tě iritovat mohou, v Praze jsme na ně přes 30 let zvyklý z metra.

Taky si je třeba uvědomit (minimálně) dva rozdíly mezi šalinou a metrem - metro jede po kolejích vcelku klidně, na kolejích se „nevznáší” a u metra nemá moc cenu uvažovat, kam budou cestující hledět (z okna je až na výjimky vidět jen tuleň).
A pak vlastně i ten prostor, jehož je v 14T opravdu méně :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 15:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agril:
Tak vidíte
Byly by lepší ale nemáme na skladě
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Věcnáááá! My máme v Motole 150 téšestek ?
Nevim jestli je to zrovna nějakej kauf, měnit pořád dokolečka kola... Počítam že tady NĚKDY bude takových 350ks Škodovek. Na 9111 vydržely kola rok, ten má 365 dní, takže to vychází, že budem měnit skoro každej den (včetně So+Ne) kola na jedný Škodovce... No supéééér!
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Argil-byly by lepší,ale zatím prý nikdo neumí vyřešit otočnost a zároveň NP podlahu.Jen si lámu hlavu s tím proč je 14T nemá,když nad podvozky stejně vysoká podlaha je.
Vyresit umi - staci penize.
Vuz s pevnymi podvozky ale vyjde vzdy levneji, nez "poradna" (rozumnej ne prolezacka 3W) NP tramka s otocnymi podvozky.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budeš mít koloměnicí sezónu, Démone.

Ad Věcná: Nojo, plácnul jsem to, jasně, že jen 130
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 17:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zase debata. Hotovej sever proti jihu nebo kočci a psi

Asi takhle. Desing nemá smysl soudit, každýmu se líbí něco jiného. Pravda je, že 14T nátěr nepomohl a 3W ano.

Při položení otázky "co je lepší" je to ošidné. Vezmeme-li podmínky 21. století, tedy perfektní a velmi dobré (z velké části segregované tratě), přepravní poptávka typu (sedadla + dva kočárky + max. 15 stojících) je 14T naprosto někde jinde než 3W.
Pokud vezmu podmínky ČR, tady málo peněz, tankodrom koleje, vyžraný oblouky, personál kladivo a hasák, dobytčák přeprava apod. je jednoznačně lepší 3W.

Mě se líbí obě tramvaje. 3W je zajímavá v poměru cena/užitnost (něco jako Dacia Logan) a 14T je prostě špička (BMW 3).

Ale měl jsem tu čest, s tramvají 14T jet v Praze celou linku 3. Musím říct, že jízda to byla velmi pohodlná, příjemná a s T3 nesrovnatelná. Tedy i v našich podmínkách je ta tramvaj použitelná. Hold stojí hodně, ale to je logické.

Připravovaná 15T bude určitě na pražské poměry chodově a podvozkově vhodnější než 14T. Ale nedělejte si iluze, také podstatně dražší. Nedivil bych se nárůstu cena cca o 20% i víc.

Tedy není v tomto duelu vítěz. Každý vůz má co nabídnout v určitých podmínkách. Přihlednu-li ale k tomu, že je rok 2006, tak 14T je "lepsí" (úmyslně v ").
S nákupem moderních strojů musí jít v ruku v ruce rekonstrukce infrastruktury (v Praze určitě a ve větším městech také). Ono silnice se také změnily od dob Škody 1000. Dnešní vozy by na tehdejší infrastruktuře dlouho nejezdily.

Místo toho hádání tady, běžte dělat něco užitečného, třeba děti, je nás málo
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 17:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
Proč tu nepíšeš sám za sebe. Mně osobně se lépe cestuje ve 14T. Já budu mít raději schody u čtyř dveří + 1 nízkopodlažní a pak podlahu krásně rovnou se spoustou sedadel, než za každou cenu hnát se za vyšším % nízké části. Proti 3W nemám skoro nic, jen bych tu podlahu v krajních článcích zvednul.

Demon3:
6 schodišť -ač jsou uvnitř vozu rychlé výměně cestujících nepomáhají. Naopak! Kapacita vozu je taky nižší a kolik % všech cestujících je tak nemohoucích, že se nevyškrábou ani do těch schodů? 2-5% A těm bohatě stačí jen ten střední článek.

Eda:
Když si mohu vybrat jet np busem nebo B900, raději sednou do obyčejné Karosy, kde nemám tisíce schůdků a podest, ale jednu rovnou podlahu s mnoha sedadly. A když už tu píšeš o údržbě, počítáš i běžné strojní čištění? To musí být paráda čistit podlahu 3W.

Ostravák.
Ten pražský budoucí nátěr je odporný.
Přesně o tomto je celá tato debata. Zaujatost. není snad vzhled či nátěr osobním subjektivním pocitem zakládajícím se napovaze jednoho člověka? Jak krásné poslouchat, že Mercedesy (automobily) jsou hnusné, leč se jich prodá po celém světě skoro 2 miliony. Hnus a nehnus neexistuje - kdyby existoval, celý svět bude unifikovaný a jednotvárný.

Prostě mě 14T neoslovila
Prostě mě 3W neoslovila a její honbu za podíl % np části považuji spíše za politický či marketingový.

Celá debata na mě dělá dojem jako mezi fanoušky Slávie a Sparty nebo mezi příznivci BMW a Mercedesu. Abych se pokusil být nestraný, považuji za nejideálnější řešení ULF, do doby, než si všimnu cenovky.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3580
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 17:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: O.K. Každý máme svůj subjektivní názor. Nejspíše je to i správně. Jaké by to bylo, kdyby se všem líbilo to samé. Jak říkám. Možná jsem zaujatý. Tramvaje ze Škodovky prostě rád nemám. Zpracování 14T mě taky neoslovilo. Prostě Škodovka jako Škodovka. Možná se zpracování zlepší u sériových vozů. Sám se o tom nechám rád přesvědčit. A teď k nátěru. Nátěr 14T mi ani tak nevadí. Šlo mi o nátěr pražské wany. To se na mě nezlob, ale ten je opravdu odporný.
Viz http://tram-forum.prazsketramvaje.cz//files/t3rplfupraven_.jpg
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:
Možná jsem zaujatý
Tramvaje ze Škodovky prostě rád nemám.
Porovnej si tyto věty vedle sebe. Ne možná, ale doopravdy jsi zaujatý. Pak je vidět, že konstruktivní debata nemá smysl.
Pokud se bavíme o zpracování materálu, slícování dílů, plastů apod., tak tady jsem byl mile překvapen. Opravdu vnímám pokrok od Aster po 14T. Nevidím tu typickou odfláklou práci.

nátěr: Nátěr pražské wany znám. Přesto ho netroufám hodnotit, dokud ho neuvidím v reálu. 14T mi přišla z obrázku ošklivější, než na vlastní oči. Pokud ten nátěr někdo nakreslil (Kotas) a někdo schválil (DP), tak asi hnusný není. Protože se min. tomu projektantovi a někomu z DP líbí.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...projektant udělá to, za co je placen=co si určí zadavatel. Tečka. Co se týká kvality zpracování, ano, 14T může být pokrokem, ale já su zvyklý na lepší qalitu, než jakou předvedli na 9111... Tedy, pokud v Praze tvrdíte, že 14T je na tom po dílenské stránce sqěle, tak potěš koště za to, jak asi vypadá opačně hodnocené vozidlo - - řečeno nadneseně, snad se to dá pochopit.
A se zaujatostí to není tak zlé, je to jen o špatné zkušenosti. Zkus si vystopovat, co provázelo nasazení Aster v OVě do provozu - žádná procházka růžovou zahradou. A pak ať mi někdo něco povídá o kvalitě. Srovnávat to jde, je to jedna a tatáž firma. Dostanu-li výrobek X v kvalitě Y letos, očekávám, že v té bude bude i za rok a ne že se začne rozpadat apod...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Projektant udělá návrh, který se buď líbí nebo nelíbí - přijme nebo nepřijme - schválí nebo neschválí. Tečka.

Zaujaté lidi už z principu nemám rád. Nemohou mít objektivní pohled na cokoliv. A hodnotit značku na základě prvních špatných zkušeností je pošetilé. Tzn., že když jsem nebyl spokojen s Favoritem, Octavii si nikdy nekoupím? Jakákoliv zaujatost je špátná a k ničemu pozitivnímu nevede. Nehodlám tu ztrácet čas přesvědčováním někoho, kdo už je z principu proti.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano a v tom to je. Schválí nebo neschválí. A když se udělá X verzí a oni stále ne-e a pak se vymáčknou, že by něco s "rychlými pruhy", tak asi projektant po X+1 nebude tlačit květinky apod...

Máš-li špatnou zkušenost s obchodním řetězcem A, tak tam nebudeš chodit a dáš přednost řetězci B, C nebo D, ne? A nebudeš si říkat, "oni se polepší, ona ta špatná zkušenost s nimi byla jen 2x týdně"... Jaksi si nevidíš na špičku nosu Mmch: tvrď mi něco o nezaujatosti...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ikdyby. Tak to schválí proč? Protože je to hnusné?

Já jsem tu snad byl proti něčemu zaujatý? Mám-li špatnou zkušenost s řetězcem A, zkusím řetězec B. Přesto nebudu po deseti letech řetězec A pomlouvat, protože mi kdysi prodali špatný výrobek. Já se právě budu snažit koukat na to, jestli se polepšili. Když budu nespokojený s Fiatem v roce 1995, nezanemá to, že si ho v roce 2015 nekoupím. Než si ho koupím si o něm něco zjistím a ne že ho šmahem odmítnu s konstatováním "jsem zaujatý". Dělá to na mě dojem, že kdyby 14T jezdily v Ostravě, všichni Ostraváci tu mluví jinak.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikoliv. Jen tu máme Astry a denně jimi jezdíme a víme, co jsou zač
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 20:23:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vy Ostraváci jste zas chytří jak čtyři pr.... S váma nemá smysl vést konstruktivní debatu. Vy jste naočkovaní skvělým Triem, Wanou, 3Wanou.
Kolikrát jste jeli 14T,když děláte takové závěry,hm?
Když tady zmiňujete nasazování Aster v Ostravě, uvědomili jste si, telata, jaká doba se psala, že to byly první opravdu provozuschopné nízkopodlažní tramvaje v ČR???
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3583
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 20:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

midar: Tak zaprvé. Zase tady někdo provokuje. A za druhé. Ano určitě nasazení Aster pomohlo. Dílenské zpracování je však otřesné. Na voze vše reziví atd. TRIO není super. Taky má neotočné podvozky atd. Celkově nemám rád uto koncepci. Narozdíl od Astry je však TRIO lépe dílensky zpracováno a nikdy nebyl problém s dodávkami náhradních dílů.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 22:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Já argumentuji fakty, spíš mě připadá, že zastáncům 14T (odpůrcům 3w) dochází argumenty a začínají vařit z vody...

btw: V čem by podle tebe měl být problém při čištění (podlahy) ve 3w?

midar:
Ve špičce skrze město na d-3 musí být svezení 14T super, že ji tak opěvuješ, co?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 22:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
Mě fakta typu - 3W má lepší interiér jako argument nepřipadá. O vaření z vody mám pocit z opačné strany.

V čem by podle tebe měl být problém při čištění (podlahy) ve 3w?
V kaskádovitosti

Ostravák:
Také jsou Astry starší a Trio bylo ve výhodě, protože odkoukalo Astru a poučilo se. To ale neznamená, že se z těch chyb neponaučila i Plzeň. Jsi prostě zaujatej a zaujatost je z principu špatná.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 22:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
Ve špičce jsem 14T skrze město už párkrát jel a té histerie, kterou tu šíří převážně ostravští kolegové, jsem si fakt nevšiml.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 22:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro odlišení dalšího typu modernizace T3 (čeho se ještě tak můžeme dočkat - že by wan i na krajích vozidel?) navrhuji nátěr typu kotas s jedním reflektorem místo dvou - aneb další retro. příště ještě tyčový sběrač
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 23:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin:
Prostě mě 3W neoslovila a její honbu za podíl % np části považuji spíše za politický či marketingový.
WOOOW to je hnus máš recht, samá politika a marketing třeba jako "Porše pro každého prážáka", zajímavé číslo 9111 (neříkám že zrovna tohle je marketingový tah ale proč by nemohl byt) a podobně. Chudák RT6 je momentálně nejneviditelnější tramvaj na světě (na konkurenčním DF jsem četl něco ve stylu že budoucí wany nesmí opustit P6, to zní taky dobře, protože miminko miláček Saranče musí být přece jednička).
Promiň nechci Tě nijak urazit, ale jsi stejně zaujatý jako všichni zde diskutující, celý den tady padají argumenty a nikdo ještě neustoupil, inu tvrdé jádro. Jinak pořád nechápu tvé přesvědčení že je výhodné mít sedadla v jedné výšce místo pár schodů, ale nebudu Ti Tvé názory brát, snad Ti jen popřeju hodně štěstí v životě aby jsi nikdy nemusel náhodou potřebovat nízkopodlažní vůz.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 23:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: A jsme u toho. Sám musíš usoudit, že interiér 3w je prostornější, žádná nelogicky rozmístěná sedadla nebo madla nebrání v pohybu, koneckonců má více míst k sezení, přičemž její obsaditelnost je stále vyšší než 14T.

Čemu při čištění vadí kaskádovitost???
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 23:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6 schodišť -ač jsou uvnitř vozu rychlé výměně cestujících nepomáhají. Naopak! Kapacita vozu je taky nižší a kolik % všech cestujících je tak nemohoucích, že se nevyškrábou ani do těch schodů? 2-5% A těm bohatě stačí jen ten střední článek.
To mi prosím vysvětli. Proč je nižší kapacita? Proč je výměna cestujících pomalejší než u KT8D5N(ta má schody u dveří)?
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 23:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Zrovna taková kaskádovitost jako u 3W je i u KT8, jen trochu jinde (mezi dveřmi). Z principu je špatná zhruba tak stejně Astra jako Trio a to z důvodu koncepce. Astra je poruchovější protože je starší, na Triu už jsou mouchy vychytaný, o tom žádná. Velmi podobných šest schodišť u tvého favorita KT8D5.RN2P taky rychlé výměně cestujících nepomáhá.

Norton: V Praze NIKDO netvrdí, že je 14T po dílenské stránce sqělá !!! Alespoň nikdo kdo má na starosti údržbu!

Absolut: To bude ale nekonečná koloměnící sezóna, tak 15-20 let...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace