K-report
 

Archiv do 13.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archiv do 13.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7235
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 09:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to vlastně bylo za trať? Nějaxem to z fotek nepoznal.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 10:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řekl bych, že se jednalo o tu zkušební kolej vedle ústředních dílen:
 
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 10:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

denee: Ale to je v příkrém rozporu s výpovědí očitých svědků... Takže na oficiální výsledky bych ještě počkal.
Syverin: Ano jednalo se o tuhle kolej.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 10:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, a co je v prikrem rozporu s vypovedi svedku ? Za to vyletelo s koleji, kdyz to nemelo dost mista ? A ? Nebo snad nekdo na logickem analyzatoru sledoval prislusne sbernice v ridicim systemu ? Ja vim, vono se rika, ze prvni verze pustena do sveta je pravda, lec to se jen opravdu rika. A byt zkusebnikem, tak taky budu tvrdit, ja ne, to vono samo ... ostatne to je vcelku normalni a osobne jsem na to z vlastni praxe zvyklej, tak me to ani neprekvapuje.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 10:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zejména s ohledem na příspěvek denee: Podobnost s vyskočením soupravy metra do pole na Zličíně je čistě náhodná.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7236
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 12:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin - dík.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Go_go
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 15:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad denee: Po porovnani s fotografiemi z nehody (vzdalenosti a zejmena fyzikalnich ucinku narazu), znalosti konkretnich pomeru na zkusebni trati a obvykleho zpusobu organizace podobnych zkousek si dovoluji oznacit uvedene tvrzeni za blabol.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 19:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Moskvě testována první nízkopodlažní tramvaj - výrobce UKVZ

(70%, všechny nápravy hnané, neotočná pod středním článkem)


http://www.ukvz.ru/news/index.php?id=69
http://trolleway.tramvaj.ru/tram/20060820/
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%A2%D0%9C-30
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 20:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, koukam, tady je najednou soudnich znalcu v oboru dopravy a jinych, to je vec.
Kdyby se aspon temi "dolycnymi" fotkami pochlubily.
A co se tyce organizace podonych zkousek, mam sve zkusenosti, takze to bych zase az tak na bernou minci nebral.
Ale trebas jsem jen zhrzeny pesimista ...
K tomu ruskemu stroji, docela zajimave, akorat si to dost dobre neumim predstavit na prazske trati, ze by se to nekde nezadrhlo na spodku, to maj TT v rusku v lepsim stavu ?
Jo a ta podobnost s metrem na Zlicine, nejak si nevybavuji o co slo, slo by pripomenout ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 20:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rusko je na tom svetlosti stejne jako rt6 ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Sindy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.80
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 21:14:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s nehodou 14T mne znepokojuje jedna věc. Každá mě známá tramvaj je vybavena nouzovou a záchrannou brzdou. Tyto brzdy by měly být v maximální možné míře intuitivně ovládatelné a to natolik jednoduše a spolehlivě, aby i případné zkolabování řídícího počítače nemohlo jejich činnost vyřadit. Velmi mne zaráží, že vůz stejného typu a konstrukce si klidně dál brázdí Prahu. Nemělo by se s jeho provozováním počkat až se na základě rozboru příčin nehody vyloučí, že koncepce vozidla nemá někde nějakou "díru"?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 21:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, intuitivnost, no, co to je ? Kde to na tom pultu je ? Ktere CSN, ISO, NAS, MIL, GOCT, ... to definuje, popisuje ?
Takze asi tak. Cili jest otazka, proc se to stalo, na druhou stranu, pokud skutecne ta tramvaj pochroumala vse, co je ji pripisovna, tak se musi nechat, jedna se o robustni konstrukci s ohledem na zraneni sofera ... ;-)
Krom toho, co na tom vlastne zkouseli v Plzni, kdyz by tam byl AZ takovy pruser ?
A jedna poznamka - dynmicke ucinkym kdyz neco vyleti s koleji, jsu vzdycky stejne, bez ohledu na duvod, proc to vyletelo, teda pokud prvotni pricinou je velka rychlost, podle toho pricinu nelze odhadnout.
A ta inuitivnost, jina je u zavedeneho stroje a zavedene obsluhy/ridice a jina je u noveho, kde je pomalu sofer/obsluha rada, ze si vzpomene jak to zapnout a uvest do chodu ...
A dalsi vec, co tam vlastne zkouseli pri zkusebnim provozu v Plzni, kdyz by tam byl AZ takovy pruser ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 22:24:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nouzova brzda u 14T je docela v dosahu
Otazka je, jaka rychlost je u 14T treba aby vyskocila z koleji. Osobne si myslim, ze min 30km/h i kdyz svrsek je dle fotek dost zalostny. Po opusteni trate uz je asi jedno, zda vuz brzdi ci nikoli.
Pokud jde o schvaleny typ, proc se dela tolik tajnosti s tim co se stalo? Tam kde chybi informace, nastupuji spekulace. Ty ze strany OSPEA jsou bohuzel prehnane a mohou byti kontraproduktivni.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 13:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za předpokladu,že na 9111 byly provedeny všechny zkoušky,tak není důvod ji stahovat z provozu.
Otázkou zůstává zda všechny zkoušky provedeny byly.Nasazení prvního typu se,jak známo,stalo politickou událostí a tak se s nasazením maxiámálně spěchalo.A je pravda,že jistá potíž z brzdama tam také byla,ale ne při zkratové zkoušce.
Spíš by mě zajímalo,proč všechny zkoušky na 9111 byly zvládnuté za 2 měsíce a pak se jelo s lidma a na druhém voze se už půl roku zkouší a zkouší.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 14:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celý to slavný veleslavný Porše mi přijde směšný. Bude se této nehodě věnovat také tolik mediální pozornosti, jako se věnovalo tomu, že ta tramvaj "je od Porscheho"?
Ta tramvaj, jakkoliv ji neznám a nikdy jsem s ní nejel, mi připadá jako vítězství přetechnizovaného stroje nad konstruktéry samými. Jakože dělám u trolejbusů, napadá mě snad jenom přirovnání s vozy 22Tr. Jenomže tam aspoň vždycky zabrzdíte.
No a?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 17:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není na všechny 14T jednotná výrobní dokumentace? Myslel jsem, že každý další je úplně stejný, jako předchozí, a liší se jen výrobním číslem, a on je přitom každý vůz originál.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 18:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: zadny dalsi neni ... obe vozidla, ktery v Praze jsou tj. 9111 a 9112 jsou prototypy.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 19:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KTM-30 není jedinou ruskou nízkopodlažní novinkou, v Petrohradě právě probíhají zkoušky LVS-2005

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%92%D0%A1-2005
http://www.spbvedomosti.ru/article.htm?id=10237680@SV_Articles
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky aksm 743, nejaky wanoidni aksm ... uz sem videl i wanoidni ziu9. Ony NP vozy tam vubec maji zelenou.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
denee
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.175.89
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:36:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Go_go: Ono zalezi z jakeho mista se tramvaj na tuhle zkousku rozjizdela...

Jinak tady je take neco: http://www.mojenoviny.cz/krimi/tramvaj_brzdy060908.html
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 05:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ji neznám a nikdy jsem s ní nejel, mi připadá ...

Nojo no, v UrqellShadeWerke se to přeci hemží samejma dementama. Pane vrchní, hodťe sem další...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 17:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O dementech jsem nic neříkal!!!
No a?
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 03:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidim ze rusaci naprosto presne okopirovali RT6 a jemu podobne klony...toz potes koste...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 10:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidim ze rusaci naprosto presne okopirovali RT6 a jemu podobne klony...toz potes koste...
Ta koncepce neni vubec spatna, coz dokladuji stovky vyrobenych a uspesne provozovanych vozu. Pokud to postavi na spolehlivych komponentech, tak zde neni problem.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 11:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou mi věci...
http://www.ospea.cz/clanek.php?page=345
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 12:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, zase dalsi na slovo vzatu odpornik ... :-/
Neobhajuji 14T, ale nelibi se me, jak se s..e to technickych veci, o kterych nema ani potuchy, ostatne jak je v takovych pripadech obvykle.
By me napriklad zajimalo, proc by nutne mela byt hlinikova konstrukce ci kompozitni lechci nez zelezna ? A doporucuji "odporniku" at sklidni hormon, protoze moje malickost par takovych veci uz aj nakreslila a kupodivu to aj funguje, takze klidek. To jen tak preventivne.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 13:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že je 14T a Anitra kolejožrout, se obecně ví.Že každá výluka má negativní dopad na život ve městě a spokojenost cestujících, je zřejmé také. Zadání konstruktérovi by mělo vypadat asi tak, aby to vozidlo mělo co nejvíce NP plochy, co nejmenší nápravový tlak a aby bylo co nejtišší. Jak to udělá, mne jako zákazníka celkem nezajímá, důležktý je výsledek.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 13:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akorat me napadlo, mel jsem za to, ze 14T ma aktivni nataceni podvozku, nebo byla nejaka zmena ?
A ze se obecne vi, hmm, to uz je s 14T tolik provoznich zkusenosti ? Nebo je to jen dalsi s x ridico/sotomytu, jen proto, ze ... ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 15:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čím větší nápravový tlak, tím větší opotřebení kolejí a neotočné podvozky to jen zhoršují. Anitra a 14t jsou vpodstatě totéž, takže těch zkušeností už je nasbíráno na reprezentativní vzorek docela dost.
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:25:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Demon3 a další
V mnoha JINÝCH případech je velice snadné s autorem článku (Dub) nesouhlasit. Ale tady si myslím, že trefil hřebík na hlavičku.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2581
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Typickej rakovinovej slint o tom, jak je podnik, ve kterém působí, špatnej, to vše ve snaze udržet ovečky v pozoru a platící příspěvky...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anitra a 14T neni prakticky totez. 14T ma zcela jinak zaveseny podvozky;-)
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zadání konstruktérovi by mělo vypadat asi tak, aby to vozidlo mělo co nejvíce NP plochy, co nejmenší nápravový tlak a aby bylo co nejtišší. Jak to udělá, mne jako zákazníka celkem nezajímá, důležktý je výsledek.
Staci penize . Netreba zadna kouzla. Vysledny vuz ale bude o 15 - 20 milionu drazsi, nez 14T. (Nemluvim o prolezackach typu VarioLF3)

Jinak to srovnani pokulhava prave v tom, ze se srovnavaji "recyklace" s novym vozem. Do srovnani se da zaradit jeste tak VarioLF1/3.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.32.174
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:48:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příprava na to, aby kolega dostal za pracovní úraz 100% doplatek do průměru u odškodňovací komise. V DPMP je ještě pořád šokyalismus? Takhle se za bolševika připravovalo odvolání ředitele (rozhořčení pracující...).
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:38:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes, tj 12.9. spatrena v cca 10:30 14T 9112 na Plzenske u Kotlarky smer Sidliste Repy. Rozbite celni sklo a naraznik.
Nechci hodnotit clanek pana Duba, ale jsem zvedav jak za 3 mesice Skoda doda 12 tramvaji.
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:56:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek pana Duba je opravdu pěkná demagogie a účelové vytrhávání věcí ze souvislostí.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no, kéž by pravdu neměl. já do toho sice vůbec nevidím, ale pravdou je, že když se podívám na budapešťská combina, je mi z mého rodného města na blití..
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: co tak bombastickyho vidis na tomhle nemeckym kramu?
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2081
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel:
No tak pokud pominu design Combina, které se mi, ale vůbec nelíbí, tak po problémech s praskáním skříní bych je za vzor rozhodně nedával. Já ze 14T nadšený taky nejsem, ale na druhou stranu firmě, která se bude snažit navázat na tradici českého průmyslu kolejových vozidel, fandím. Zkušenosti se získávají především učením a věkem a pokud by Škoda nedostala šanci dnes, těžko bychom se v budoucnu najednou mohli vozit tramvají srovnatelnou se Siemensem, ale s okřídleným šípem. Věřím, že Škodovka jednou kvalitní tramvaje vyrábět bude a třeba Siemens technologicky doroste. Získá zakázky a tím i zkušenosti. Jestli budeme všichni koukat na české výrobky s despektem, můžeme se tak akorát těšit na montovny alá SKV, Hyundai, TPCA apod.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono hlavně Combino pro Budapešť je zoufalost sama o sobě, která jen odrazem propadu Siemense v této oblasti. V celku jsem rád že se Combina, kromě "kuchací akce" v SKV do Prahy nedostaly a naštěstí se ve svých současných podobách nedostanou. Jedinou světlou vyjímkou u tramvají od Siemense jsou vozy Avanto, které ale našly uplatnění na rychlodrážních systémech v USA nebo v projektu vlako-tramu na předměstí Paříže.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale nelibi se me, jak se s..e to technickych veci, o kterych nema ani potuchy, ostatne jak je v takovych pripadech obvykle.
By me napriklad zajimalo, proc by nutne mela byt hlinikova konstrukce ci kompozitni lechci nez zelezna ? A doporucuji "odporniku" at sklidni hormon,


No řekněme že Ing, Dubovi zase vyhřezl mozek a duševní výkaly zamořily nejbližší okolí....
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin: mě se taky combino moc nelíbí (ale ostatně 14T taky nic moc), ale to je asi tak poslední faktor. nešlo mi ani tak o konkrétní konkurenční tramvaj, jako spíš o to, že škodovka slibuje hory doly a výsledek je dost tristní, zatímco v budapešti se už jezdí. a na "národní hrdost" upřímně kašlu, lokálním patriotem jsem, ale to neznamená, že bych musel podporovat z vlastní kapsy afirmativní akce ve prospěch neschopných molochů.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věřím, že Škodovka jednou kvalitní tramvaje vyrábět bude...

Vždyť 14T je (určitý) pokrok oproti Astře a má jich být pouze menší množství, následné naváže 15T, která bude zase dál...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2592
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

škodovka slibuje hory doly a výsledek je dost tristní, zatímco v budapešti se už jezdí

A skutečně jde v té Budapešti všechno tak hladce?
A je skluz v Praze čistě vinou Škody?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 21:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Budapešti mají také problémy - podívej se na tramforum

neřekl bych, že Škodovka je neschopná, prostě Praha chtěla teď hned nízkou podlahu, tak jí dostala - když by dala o pár let víc času na vychytanější řešení, tak dostane rovnou 15T - ale imho vše zlé je pro něco dobré, takže Škodovka se na 14T poučí a 15T bude zase někde jinde
hlavně jich nekoupit 60 - pokud zůstane u 20, tak se to nasadí na vhodné linky a bude to v pohodě
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 21:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

radek31, bkp: doufám, že vám za pár let budu moct dát za pravdu. zatím mě o tom rachotící 14T bohužel moc nepřesvědčila. samozřejmě jí fandím, ale začínám z toho mít strach.. no nic, končím se svýma neplodnýma poznámkama
Guest14T
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.225.69
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:25:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako zcela nechápajícímu, mohl by mi někdo vysvětlit průkaznými argumenty, co je na článku pana Duba tak špatně? Píše v nějakém odstavci vyslovené blbosti? Jenom mě to tak zajímá. Odhoďte stranou nějaké antipatie, já například toho člověka vůbec neznám a slyším o něm prvně, takže to hodnotím jako článek nějakého autora, je mi jedno kdo to psal. Podstatné je, že ten článek má, a hodně z vás si to tady nechce přiznat, pravdu v mnoha ohledech. Bohužel, pánové.
Podívám-li se na to očima tramvají a MHD neznalého člověka - co ten člověk vidí? Spoustu keců v novinách, že budou jezdit úžasné nové nízkopodlažní tramvaje a hlavně, tedy hlavně a především, se všude ten člověk dočte, že "to je Porsche" a tedy že to bude zajisté něco úžasného, snad to bude, no čtěte, paní Vokurková, i nejmodernější tramvaj na světě nebo co se vůbec dalo o tom kontraktu dočíst. Ano. Ta cena za 1 vůz opravdu odpovídá nejmodernější tramvaji, to už, s nadsázkou, snad i Maglev by byl levnější. Co se dočte člověk dál? Kromě toho, že je to teda super vůz, mimojiné to, že ho bude 60 nebo kolik teda kusů, a to hodně brzo.
A co ten člověk, opakuji člověk, který se nezajímá o MHD, jenom prostě čte zprávy, vidí teď? Namletou hubu tramvaje pořadové číslo 2.
Víte, já bych nerad, aby to vyznělo, že se zastávám nějakého pana Duba, jehož článek zde všichni až na vyjímky pohanili. Já jen chci, abyste se vy, co vidíte podpis "Dub", a hned je to tímpádem "vyhřezlý mozek" a "snůška bludů vytvořených blbem", zamysleli. Děkuji.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm a co jako ? Po nas chcete abychom sve vyhrady konkretizovali, ale to Vase "... pravdu v mnoha ohledech ..." je jeste neurcitejsi, jak to nase.
Takze to zkuste konkretizovat, nejlepe nejakymi prukaznymi argumenty.
Bohuzel, ale jaksi jsou veci, ktere se snadno daji zneuzit vhodnym vykladem.
A co se tyce technicky veci, scripta s roztodivnych oblasti konstrukce se me opravdu sepisovat nechce, vono to sice "vypada", ze kdyz se nekdo do techto veci zacne navazet, ze o "tom" musi prece neco "vedet", ale pokud nevim, tak se zpravidla akorat sam velmi efektivne a jednoduse ztrapni. Takze asi tak za me.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2595
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mohl by mi někdo vysvětlit průkaznými argumenty, co je na článku pana Duba tak špatně?

Je to účelový článek, ve kterém nejde o fakta, ale o hájení určitých pozic. Proto autor vytrhl z kontextu jednu věc a postavil na ní svoji kritiku.

Ta cena za 1 vůz opravdu odpovídá nejmodernější tramvaji, to už, s nadsázkou, snad i Maglev by byl levnější.

Takto se to rozhodně říct nedá.
Nevím sice, jak přesně se dá definovat ono slovo "moderní", ale tato tramvaj byla na základě zadání DPP konstruována tak, aby byla kompromisem mezi moderním řešením a nízkou cenou, s důrazem spíše na některé ukazatele "modernosti". Výsledek tomu odpovídá.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to účelový článek, ve kterém nejde o fakta, ale o hájení určitých pozic. Proto autor vytrhl z kontextu jednu věc a postavil na ní svoji kritiku.
Nevím proč by zrovna Dub měl hájit určité pozice. Tu tramvaj opravdu kritizuje 9 z 10 mechaniků a řidičů, tj.lidí kteří s ní přijdou nejvíc do styku!
...tato tramvaj byla na základě zadání DPP konstruována tak, aby byla kompromisem mezi moderním řešením a nízkou cenou...
Výsledkem je drahý stroj nemoderní koncepce, takže asi se někde stala chyba...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím proč by zrovna Dub měl hájit určité pozice.

On už není funkcionářem odborů, resp. jejich šedou eminencí?

Výsledkem je drahý stroj nemoderní koncepce,

Vždyť je to pořád dokola. Nepočítáme-li znouzecnosti typu wana, tak něco jako ideální tramvaj pro Prahu (snad 15T) je o hodně mega dražší...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě na tom článku hlavně vadí to, že mr. Dub si plete dojmy a pojmy - míchá nápravové tlaky s hmotností a to ještě takovým způsobem, že jsme měl na začátku potíže s hmotností 14T. Píše že tíha prázdného vozu je 140kN, takže když přimhouřím očko tak váží 15 tun? Asi těžko...

A i pak je v tom docela bordel, používá slovo náprava jak pro nápravu, tak pro dvojkolí, a pak se člověk diví kde ty čísla bere.


A další věc je že mezi nové tramvaje plete rekonstrukce. Cena za KT8-RN2 určitě nezahrnuje pořízení KT8-D5 a její následnou rekonstrukci, že?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šedou eminencí určitě je, ale proč by zrovna odbory měly být apriori proti 14T, bere jim snad práci? Ne, oni s ní jen musí jezdit!
Ano, je to pořád totéž a bude dál než zodpovědní pochopí, že je lepší i větší počáteční investice do něčeho kvalitnějšího (třeba i znouzecnost jako 15T), než posléze platit nehorázné sumy za časté opravy toho tzv.levnějšího (jako 14T), plus zničené kolejové sítě jako bonus.

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 00:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Combina v Budapešti jsou úplně nová konstrukce, s těmi původními snad mají společný jen způsob pohonu (uložení motorů v podvozku podélně na vnější straně). Skříň je ocelová svařovaná konstrukce. Celková koncepce se blíží více vozům GT6N jaké jezdí v Mnichově nebo Berlíně než původním Combinům, tj. každý článek má vlastní částečně otočný podvozek.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 01:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Fandit firmě navazující na jakákoliv odvětví českého průmyslu je pěkné a v pořádku. Ale fandovství by mělo mít své rozumné meze... a pokud jde o veřejné finance, tak o to více. Montovny typu TPCA, SKV mě nutně neurážejí, když to nejsme vlastními silami dělat tak, aby to bylo schopné obstát vůči konkurenci. Trvat na českém výrobku jenom proto, že je český je v dnešní agresivní době trochu staromilské, ale kupodivu tento argument dobře funguje a třeba Škoda Auto na něm úspěšně profituje.

Asi nebudete souhlasit, ale osobně jdu po ukazateli: cena/výkon. Utrácet za pocit národní hrdosti tam, kde jsou naše výrobky dražší, aniž by poskytly odpovídající přídanou hodnotu... je mi líto.
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:39:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako první jsem zde uvedl jméno Ing. Duba, které si jinak všichni ostatní přečetli pod článkem.
Znovu opakuji, že s mnoha jeho tvrzeními jsem nesouhlasil a považuji se za antiodboráře. Dodám jen, že osobně ho neznám. Něco málo vím o tramvajích, DP nejen v ČR, politice i lobbování. Článek Ing. Duba hodnotím příznivě, známkuji tak za 2 až 2-.
Prosím, uvědomme si všichni několik drobností.
a) Praha dlouho otálela s modernizacemi vozů T3. Na poměry Prahy experimenty (vozy 8200 či 8205) nebyly žádným drahým dobrodružstvím. Po letech přešlapování se DPP vydal cestou relativně jednotných modernizací T3 bez nějakých úletů. Technicky OK, politicky žádná novinka - pro novináře a politiky hlavního města neprodejné.
b) Nepřeháním, když uvedu, že po experimentu s RT-šrotkami Praha předlouho otálela s pořizením NP tramvají až dost zaostala proti jiným městům. To hodnotím více z pohledu politického než odborného. Po střízlivé modernizaci T3 to chtělo něco extravagantního a nejen vzhledově.
Začalo vznikat zadání, které jste zde mnozí kritizovali už v dobách, kdy se zatím jen tušilo, že má vyhrát Škoda.
c) A proč Škoda Plzeň? No, Ringhofferovy závody už nejsou, co bývaly. A někoho dobrým kšeftem podpořit musíme. Plzeň je nejblíž (nejen vzdáleností) a má hódně volné kapacity. A bylo.

Kdyby 14T neměla styl Porsche a nebylo zapotřebí už v Praze stůj co stůj novou nízkopodlažku prosadit - zkrátka když odhlédneme od pražské zahleděnosti do sebe (to bude nadávek na mně...), tak na tu Škodovku nadáváte také.

Na závěr připustím, že mně mrzí, že se Ing. Dub trochu více nepovznesl nad téma. U modernizací jsou v tabulce zavádějící ceny, které nelze porovnávat. Novou KT8D5N by Pars Šumperk také vyrobil (myslím, že na to si odkoupil práva, není liž pravda?), ale určitě za jinou, než uvedenou cenu modernizace. To je nejslabší moment celého článku, ale nic to nemění na hodnocení vozů 14T.
A teď kamenujte...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč by zrovna odbory měly být apriori proti 14T, bere jim snad práci

Spokojení zaměstnanci berou práci odborům, proto je třeba neustále proti něčemu mobilisovat, protestovat, kritizovat, aby měli zaměstnanci důvod být v odborech a zejm. je platit.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2609
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by?:
Ale ano, ten článek staví na pravdivých informacích, ale interpretuje (či spíše dezinterpretuje) je zcela účelově. Copak nápravové zatížení, resp. celková hmotnost je (téměř) jediným kritériem pro posuzování (nových) tramvají?
Ten článek není konstruktivní kritika, ten článek je účelové házení špíny a bláta. A to zde vadí. (Faktická stránka věci zde byla kritizována xkrát.)
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:03:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp
Dubův článek i známá fakta bych shrnul a trochou fantazie v závěru doplnil asi takto:

14T má hodně velký nápravový tlak, vozy škodovácko-inekoňácké koncepce se za jízdy vlní jak v užovky, pevné podvozky se do oblouků a tedy i do Prahy nehodí - na tratích to poznáme záhy. Trakční vlastnosti skvělé, když jsem se svezl plzeňskou Astrou kdysi na Trójské, tak jsem byl nadšen. Z nuly na 62 km/h v takovém krpálu - nechápal jsem. To ale bylo asi před 8 lety (opravte mně). Od té doby už jsme poznali, co jsou vozy s pevnými podvozky za dáreček.
Myslím si, že při troše snahy už mohla mít v dnešní době Praha modernizované všechny KT8 (třeba 10 obousměrných a další jednosměrné) s NP článkem, s asynchronní výzbrojí s rekuperací a klidně i s mně osobně odpornými buldozerovými čely Porsche. Té tramvaji, která by při téměř 50-kusové sérii už byla dávno vychytaná, by těžko kdo něco vyčítal - mimo designu, a ten je naprosto subjektivně hodnocený - takže tak se nikdy nemůžeme shodnout.
Po dokončení těchto modernizací by šlo řešit dále, zda bude Pars vyrábět zcela nové KT8D5N, zda jednosměrné nebo obousměrné a jestli je bude dělat komplet sám, nebo jen skelety. V Hostovaři místo fabrické výroby modernizovaných T3 mohla běžet dostrojovací montáž Kátéček. Po najetí kilometrů u T6 by se mohl chystat program jejich reko na KT8A5R (po vzoru plzeňských K3). A na K-reportu by běžela diskuze o tom, jak si hlupáci v jiných městech pořídili kolejové hoblovky z Plzně a Ostravy a také, kdy bude T3 i klasická T6 v Praze prohlášena za ohrožený druh.

Opravdu, design Porsche je na 14T tím nejmenším zlem. Dubův článek je logický, mohl být sepsán mnohem dříve, více fundovaněji a prezentován hlasitěji.
Nezbývá, než napsat BOHUŽEL.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Takže vy tu vlastně říkáte, že pan Dub ve svém článku měl v zásadě pravdu, jen se Vám nelíbí, že to dle vás není konstruktivní, pochvalná, dopr...delelezoucí kritika.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace