K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 08. 02. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 08. 02. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 10:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u škodovek řady 100 z prvních roků výroby se měnily celý kastle už po 6 letech pro totální rozpad díky silný korozi

To odpovídá, táta povídal, že u jejich stovárny už dokonce po 5-ti letech [rofl].

www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12350
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 11:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

swe: i40 CW je stejně velký jako B7 Variant?

tabulka P-rekordů | S-analýza
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3838
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 17:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 03. února 2015 - 22:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladik: Sice to nezapada do tunajssej rovnosaty zvanej felda, ale tiez som si presiel totalkou ako z jasneho neba. Prisiel som o prve skvele auto, ktore som mal, investoval som nemale peniaze, babral sa s kazdym jednym ramenom na naprave, s kopcom drobnosti, kopec casu a usilia som vynalozil a tiez zrazu fuc. Ako dovtedy neznaly v oblasti hodnotnejsich aut, som sa vela naucil a skutocne dost potrapil, ale vzdy to stalo za to. O par dni to bude rok, co som na jednoduchej krizovatke nedostal prednost od ponahlajuceho sa mladasa, ktory potreboval dorucit pizze teple. Skoncil som na totalku, dostal som smiesnych necelych 1000 € za 156-tku, ktora nemala kuska hniloby na ziadnom mieste, bola cerstvo po geometrii po vymene klbov, ramien, manziet a tak dale a tak dale. Nakoniec skoncila v garazi a neskor na diely po tom, ako som ju na jar rozpalil na kusky. Skoda. Dopadol si inak este dobre, ja som po nehode ostal na krizovatke a auto som musel dopravit po svojich k bydlisku, esteze to slo. Inak auto perfect - 1.8 Twin Spark 106 kW so 180 000 km, skoda, ze sa tak papierovo zachovala.




(Příspěvek byl editován uživatelem comfort.)

[auto]
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 09:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To musí trhat srdce, když má člověk auto rád a vrazil do toho tolik úsilí a pak se dívá na stav na poslední fotce, zkrátka na hromádku šrotu..to bych asi nerozdejchal..
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5475
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 12:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takhle podobně sem měl hnutýho focuse a srovnal sem ho... do teď jezdí ... tady to nešlo srovnat?

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 15:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort: tak to je mi Alfy líto... musím uznat, že na opravy to není zrovna jednoduché auto, ale o to víc si do toho dal. Jinak škoda takové krásné 156tky...

No byl jsem schánět díly a to prosím na vrakáče, ale jen pásy s airbagama mě vyjdou na čtyřku. Nárazník (sice modrý) na tisícovku, poloosu a rameno za 2 tisíce. Nemluvě o tom, že musím někde splašit koncový díl na převodovku s uchycením (silenblokem), jenže většinou všude to prodávají jen s celou převodovkou. Nemluvě o dalších věcech...
No snad se kastle podaří narovnat. Felda momentálně vypadá takto: [sad]

Ale prej to půjde narovnat v pohodě, že Felda je jak papír

Jinak taky by mi to bylo líto se jí zbavit... mám na ní novou originální spojku Sachs od ZF, nový koncový díl výfuku, nové ložiska, nové brzdy, PP, el. naklápění světel,...

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2550
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 15:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík
Je zajímavé co všechno odkryje demontáž auta. Na obrázku nabourané Felicie ani není vidět, že je na ní hnuté i čelo.

Já mám sice proti tvému vyšperkovanému autu jen dobouchanou starou plečku, ale také jsem nemohl rozdýchat to, že bych jí dal sešrotovat poté co jsem jí na podzim 2012 naboural na dálnici kvůli blbosti někoho jiného. Sice jsem si to auto následnou opravou vlastně podruhé koupil, ale jezdím s ním doteď a vynaložených peněz nelituji, protože mi moje 306-ka přináší doteď tolik potěšení z řízení (a tak obecně), že jí budu používat asi dokud se nerozpadne.

Držím proto palce s opravou, ať se tvoje Felicie zase co nejdřív vrátí mezi živé!
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2459
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 16:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot: děkuju. Příznávám se, že jiné auto než Feldu nechci. Auto tak jednoduché a tak dobře se mi s ní dobře jezdí... naštěstí není ještě ta, kde do řízení kecá elektronika. ABS bych možná uvítal, ale na druhou stranu vždy jezdím "normálně" a umím přispůsobit jízdu. Jezdil jsem i na ledu a nikdy jsem neměl žádný problém. Popravdě jsem se učil jezdit na ledu a nikdy ABSko jsem ani nepotřeboval, nebo jezdím opatrně a plynule. Na druhou stranu už tam mám i posilovač řízení, ale servo. Při pomalé jízdě a při stání pomáhá hodně, to je znát, ale pořád mám pevný cit ve volantu a má i odpor a zpětnou vazbu. Fábie už má servoelektronické řízení a už to není ono. Feldu bych opravdu nevyměnil za nic. Sice to nebyla první nehoda, ale takhle už byla dost vážná. Snad se holka opraví... popravdě už mi docela i hodně chybí.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 16:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík

Já bych také svoje auto neměnil. Také v něm nic kromě elektrických oken a posilovače (ten ale byl ve všech 306-kách) nemám a ani nepotřebuji. 306-ka je mi po všech stránkách vyhovujícím společníkem. Je pohodlná, veškeré ovládací prvky v ní jsou tak, jak by to auto projektovali na mě. [happy] Rád s ní jezdím protože má dodnes výborné jízdní vlastnosti, navzdory základnímu motoru 1.4 je i pružná. Není ověšená všemi zbytečnostmi dnešní doby a tudíž je i podobně lehce servisovatelná (když už je to jednou za uherský rok potřeba) jako Felicia.
Třeba nástupce této modelové řady, model 307, bych nepřál asi ani nepříteli. Tolik zbytečné a nedobře udělané elektroniky bych nechtěl furt řešit. Stará dobrá opravdová auta...

Co se jízdy na ledu týká, já si to vyzkoušel ještě na naší rodinné 120-ce, se kterou to byla neskutečná legrace. Dodnes na to auto vzpomínám jen v tom nejlepším.

Jen pro ilustraci, jak u výše zmíněné nehodě dopadlo moje auto:

Také na první pohled nebylo vidět, že mám kompletně ohnuté čelo pod světly a maskou, ale leccos mi naznačovalo už jen to, že jsem nemohl otevřít kapotu...
Tehdy mě docela překvapilo co vše se muselo po té bouračce v asi 30 km/h rychlosti měnit (čelo, světla, maska, nárazník, chladič, kapota spolu s panty, atd.). Po opravě mám sice nelakovaný nárazník, ale na to auto nejezdí. Hlavně, že mě za 5 let nenechalo ve štychu a spolehlivě mě doveze kam jen potřebuji. S odstupem času mě těch 20 litrů co jsem nechal na opravě už absolutně nemrzí, protože to auto mám opravdu rád.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2415
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 16:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě nejvíc na všem serou s prominutím ty pojišťovny a ta bezmoc. Nějaká kráva nabourá hladíkovi fakt pěknou Feldu a dostane za to částku, která ani nepokryje vrácení do původního stavu. Podle čeho to sakra ty likvidátoři počítají? to jako kdybych měl Tatru 87 a nějakej vocas mi jí nabořil, tak dostanu místo peněz vzduch, protože díly se už ani nevyrábí a tak likvidátor nemůže jet podle své tabulky? toto nechápu. Felda je Felda ale když se ty díly nasčítají, tak to taky zadarmo není.

BTW: Hladíku, ten černej čelní plech ( s kolečkama) máš novej? že je černej, já ho mám lakovanej (nebo spíš orezlej od tekoucí chladící kapaliny).

No ale pecka to musela být pořádná, když to urvalo i kus převodovky.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 16:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Urcite by slo a zmestil by som sa aj do obdrzanych penazi od poistovne, dokonca by som opravil aj zvysne veci, aby auto jazdilo "ako nove". Avsak rozhodol som sa inak, kedze som v tej dobe nasiel Alfu 147 1.6 77 kW za velmi vyhodny peniaz, kde nebolo co riesit. Neskor som toto rozhodnutie olutoval a svoju prvu 156-tku by som dnes nedal za nic, zial, skoncilo to inak.

V rovnakom case inak znama havarovala na kratkej Felicii 1.9 D, nebola na vine, taktiez totalka. Podla tabulky 480 € a dovidenia. Aj ja aj ona, sme na peniaze cakali nieco vyse 2 mesiacov od udalosti, pricom prvy mesiac nebola znama ani len suma.

(Příspěvek byl editován uživatelem comfort.)

[auto]
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2460
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 18:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Nedáno, jak jsem ji opravoval po střetu se srnou, tak jsem to trochu stříkl gumoasfaltem. Ta část se ráda ohýbá a pak loupe a rezne...

S tím neférovým systémem pojišťoven taky nesouhlasím... za ty peníze co dostanu si sotva koupím díly, nepočítám prácu, nebo to by vyšlo víc než 3x tolik. Pomalu aby člověk se bál vyjet s autem i na silnici, aby ho čirou náhodou někdo nenabořil [angry]

edit: převodovka sama o sobě je nedotčená, ale jak je liťinová objímka silenbloku, tak právě ta objímka se rozletěla na 3 kusy - ale to bylo nejspíš zapříčinění právě zkroucením karoserie.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2416
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 18:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jak to funguje u takto starých aut, ale nebylo by lepší to dát do servisu a ať si to servis vyřídí krycím dopisem?
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5477
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 18:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No mam pocit že by servisu zaplatili jen to co odhadli a zbytek by si Hladík musel cvakat sám...
Sou to kurvy.
Kamarádovi paní nabořila felinu fun. Pojišťovna že mu dá asi 12 litrů jakože totálka. Jen překryt nárazníku stál v tý době 22 tisíc atd .... Tak na ně vlít s likvidátorem našli asi 30 inzerátů na prodej felice fun. Pak škrtli nejlevnější a nejdražší. Ze zbytku udělali průměr a nakonec dostal asi 35 tisíc takže dobrý. Ze začátku je vůbec nezajímalo že se fanek vyrobilo mam dojem něco kolem 4000 ... prostě felina pikap a nazdar.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5478
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 18:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Pežot - se dost divim že to tak vychvaluješ ... bejvalka si koupila když sme spolu končili to samý v kombíku a bylo to co se jízdy týká fakt strašný. Když sem v kilu hnul volantem abych se vyhnul díře tam to málem skočilo na střechu a krotil sem to z kmitů hodně dlouho.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2553
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 19:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 100
No jestli tam byla v [zadnice] zadní náprava, což se u těchto vozů stává (protože se v ČR tak nějak obecně sere na údržbu čehokoliv, co si občas nějak prachy vyžádá), tak to možné je. Kromě toho dlouhý zadek kombíku je něco jiného než hatchback.
Já se osobně vyžívám v tom, když se mi někdo lepí na zadek, tak skoro všem v zatáčkách ujedu. Tlačit na plyn v těch kravsky těžkých nových autech totiž na rovince umí každý...
Luk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 19:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


postupka v první půlce, druhá půlka bude za pár dní [fotic]
Jamie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 8-1997

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 19:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chudák Hladík, tohoto jedinečného auta je mi líto.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5479
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 21:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tlačit na plyn v těch kravsky těžkých nových autech totiž na rovince umí každý...
ano to je pravda a v zatáčce by zastavil málem ....

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 04. února 2015 - 22:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Známýmu teď nabořili Octavii, dal to do servisu a servis si to s pojištovnou vyřídil. Byl to jen ťukanec, ale servis vyfakturoval 50 tisíc a pojišťovna zacvakala. Servis autorizovaný. Podle mě, kdyby dal Hladík Feldu hned do Škodovky, tak je v klidu. Likvidátor příjde tam a ve Škodovce si to už uhájí. Známej mi říkal, jakmile je to větší nehoda, okamžitě dát do servisu a nebavit se sám s pojišťovnou. Ale jak říkám fakt nevím jak to funguje u starých aut.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12358
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 11:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k P 306:
mě třeba překvapilo, že Mr. P tvrdí, že všechny 306ky mají posilovač. já byl před pár lety požádán o odvoz dost podobný 306ky z letiště do Plzně a v první chvíli jsem myslel, že snad z toho parkoviště ani neodjedu [happy], v malý rychlosti šel volant strašně ztuha, takže tam určitě žádnej posilovač nebyl (nebo nebyl funkční? může auto jezdit bez posilovače když odejde?)

jinak už to taky mělo něco za sebou, v řazení vůle jaxviň, zbytek auta ještě fungoval tak nějak normálně. ale jaxe mi ty 306ky zvenku líbí, epizoda s volantem mě dost nemile překvapila...

ty pojišťovny jsou teda pěkný kurvy, holt se hojí na lidech se starýma autama, protože novější káru nikdo doma na koleně spravovat nebude. a tam ty částky pěkně lítají. paxe připočte hodinová sazba servisu a ještě se to "vylepší".

cena neorigo dílů může někdy dost překvapit - kolegovi na Opelu Movano (dodávka) před časem po několika drobných příhodách odpadával kryt pod motorem. v Opel servisu ho dost zaskočili částkou 14.000 jen za ten díl (snad byl plastovej). jako alternativu mu nabídli, že pasující plech vyrábí nějaká slovenská fa, můžou to objednat, cena cca 5.000. říkal jsem že to není možný, aby takovej výlisek stál tolik peněz a u Auto Kelly jsem ho objevil cca za 1.500[pozor]

taxem ho objednal, on si pro něj do Kelly skočil, odvezl do Oplu, tam mu ho namontovali [happy]
auto s tím jezdí dodnes...

tabulka P-rekordů | S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5480
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 12:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je jako na relativně nový 19ti tuně iveku sklíčko malýho zpětnýho zrcátka. U Varů mi do špíglu klep vůl co si s návěsem krátil zatáčku přes muj směr a sklíčko vypadlo (je jen nacvaklý). Říkam si copa to může stát takový malý sklíčko kdyby 500 je to moc. Jel sem do nejřan do iveka obštrukce jak prase včetně opisování VINu a ukázání venku na autě co přesně chci abych se dověděl že 2500 bez daně. Tak sem jim poděkoval a jel do Protrucku tam sem jenom ukázal ze dveří na auto a vysvětlil co chci. 1500 s daní.
Tak sem to vzal a říkam pánovi veselou historku z iveka. Se jen usmál a prones něco ve smyslu že ty sklíčka nikdo jinej nedělá takže tam bych dostal to samý ve stejný krabici [crazy]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 4093
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 13:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to už delší dobu dozadu, zjišťoval jsem, co stojí přední znak na 950 Karosy - klasické K něco přes 700 a Delfín byl dokonce přes 1500. Kus plastu, co se leskne. [nene]
Ale to možná bude záležitost nejen Iveca.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5909
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 16:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(nebo nebyl funkční? může auto jezdit bez posilovače když odejde?)

Samozřejmě, že auto s tím jezdit může - funkce řízení musí být zachovaná. Akorát to pak jde festovně ztuha [proud]
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5502
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 16:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se mi často stává u Fabie I, tam je to ale spíš obráceně - posilovač někdy i zafunguje.

» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.czSeznam autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12360
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 19:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm, takže posilovač byl přítomen, ale nekvokal [happy]

toho irisího delfína co se kouše do vlastního ocasu mi kdysi kdosi přinesl. když ho najdu, střelím ho na aukru - litr se hodí [lol]
někam jsem ho založil - copa s tim, další krám do baráku:-D

tabulka P-rekordů | S-analýza
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5505
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 19:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káčko jsem onehdá na Aukru taky kupoval a rozhodně to bylo za míň než za 700. [nene]

» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.czSeznam autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3940
Registrován: 6-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 19:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Můžu jenom otázku k pojištovně. Říkal si, že máš ČSOB. Máš tu novější pojistku Premiant, kde ti mají zaplatit škodu bez amortizace a nebo nižší verzi?

Díky za info.
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 4-2014

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 20:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tohle jóóó... To je prdelka.. Tohle se mi líbíííí...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5482
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 21:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

křižovatka v deprési [biggrin]


Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2421
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 22:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad znak Karosy: znaky jsou drahé všeobecně, taky nechápu, co na tom tolik stojí. Mně nedávno měnili oba znaky na Fordu v rámci záruky, ale kdyby mě záruku neuznali, stál by jeden znak asi 700 korun.

ad posilovač: varianta rozbitý posilovač vs.auto bez posilovače se dá dost lehce rozeznat. Pokud máš auto s posilovačem, zkus si při vypnutém motoru zatočit volantem. Nejen, že to jde z tuha, ale navíc je cítit jakoby odpor, jako by se s tebou volant pral. Pokud auto nemá posilovač, jde to samozřejmě trochu více ztuha ale nepere se s tebou a furt to jde lehčeji, než u auta s nefunkčním posilovačem.

9001: on to nezavinil, tudíž Hladíkovi platí pojišťovna viníka, to na co se ptáš se nejspíš týká havarijní pojistky.

Martin100: pěkné, předpokládám že to Iveco je tvoje, ty pošťáci se taky pokaždý postaví, kam je napadne :D.

Jinak dneska jsem zase pěnil za volantem, jel jsem z práce a kousek od baráku jsem jel po silnici, která je neosvětlená, po jedné straně chodník. No ovšem po té krajnici bez chodníku jelo dítě na kole, malinkatý, tak pět let, spíš se odrážel než jel s čelovkou na čele, asi 10 metrů před ním máma s kočárkem a ještě asi 30 metrů před ní jelo další dítě, taky mrně a taky s čelovkou. Světla vzadu žádný nikdo neměl, reflexní prvky taky ne. Ty mrňata se na těch kolech sotva drželi. Tohle mě hlava nebrala a nebýt za mnou auto, tak bych zastavil a tý matce bych řekl, co si o ní myslím. Že je blbá a chce zabít sebe, budiž, ale že riskuje takhle život svých dětí? a pak by to skončilo tím, že budou plný noviny toho, jak bezohledný řidič jel v obci 55km/h a zabil dvě děti..

Dneska jsem jel po Vojslavickém mostě, nevím, jestli je jediný v ČR jakožto dvoupatrový, ale myslím že ano. No je to hezká stavba v krásné přírodě, ale co nechápu při pohledu na něj, jak je možné, že se ještě nerozsypal a že na něm v pohodě vede dálnice. Ten se sype před očima.

9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3942
Registrován: 6-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 23:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Právě, že ne. Ve variantě Premiant je "doložka bez starostí a amortizace" tzn. že by měla pojištovna Hladíka vyplatit vše v nových cenách a neměla by řešit amortizaci a pak si to vytáhnout sama z pojištovny viníka.

Tak jsem jenom chtěl zjistit jestli to opravdu funguje [happy]
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12361
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 06. února 2015 - 01:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČKP říká, že hladík má ČSOBpoj [happy]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2561
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. února 2015 - 08:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous
ad Vojslavický most:
samotná mostní konstrukce asi bude celkem v pořádku. Problém je spíše s těmi částmi, které byly dostavěné narychlo v 70. letech během výstavby dnešní D1-ky. Patrné to je hlavně na východní části mostu, kde je mostovka napojená na svah. Tato úprava nebyla u původní stavby provedená, protože k roku 1950 byla stavba původní dálnice pozastavená a už se to nestihlo.
Co jsem tak koukal v roce 2009 a 2010, když jsem tam byl, tak původní části postavené ve 40. letech lépe vzdorují času, než modernější železobetonová konstrukce...

Další zajímavostí jsou nedaleké "zatopené" mosty v Želivce. Hlavně ten delší má dosti krušný osud. Jsem zvědav, jak dlouho jeho kdysi krásná oblouková konstrukce odolá živlu vody (i když stojaté).
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Pátek, 06. února 2015 - 16:00:12    Odkaz na tento příspěvek  

Mirous - ohledně toho mostu je pěkné povídání na http://www.dalnice.com/ , neumím to nalinkovat, ale je to tam vedeno jako "Píšť - dálniční most přes údolí řeky Želivky"
Vůbec je tam hromada zajímavých fotek a povídání, dá se nad tím strávit nejeden večer.

Ten nedodělanej zatopenej dlouhej most je tam vedenej jako "Borovsko - dálniční most přes údolí Sedlického potoka"
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 9-2012

Odesláno Pátek, 06. února 2015 - 16:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak to pěkně pasuje! [happy]

Tohle tady dotáhl jeden týpek z německa, pamatuji to ještě na německých převozních, pak se objevila na těchto Hradeckých.

(IQ+Love= Škoda Auto)
V každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
Z libovky na vrak v rozmezí dvou roků ... odkaz
odkaz
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5484
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 06. února 2015 - 20:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

předpokládám že to Iveco je tvoje
Neni to je pošty já už bych znova fiata nechtěl [biggrin]
Dneska sem si hrál na milionáře ....ono je to blbě čitelný ale skutečně 1192777 km [satan]


Ad doublebrick u Píště ... v září sme tam zavítali při naší dovolenkový cestě když sme jeli kolem z kérkonoš na jih čech.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 8-2007

Odesláno Sobota, 07. února 2015 - 11:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, ten dvojitej most je opravdu pěkný místo na focení. Takovýhle místa mám rád.
Od klasiky po modernu...


A mám rád i tato "tajemná" místa zmíněná v dokumentu:
- http://www.youtube.com/watch?v=iFnyX4MGPLk

Škoda 18Tr
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 4097
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 07. února 2015 - 17:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8656
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 07. února 2015 - 17:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vůbec je tam hromada zajímavých fotek a povídání, dá se nad tím strávit nejeden večer.
Já tam trávím večery už druhej rok a ještě zdaleka nejsem u konce. Famózní stránka se super informacema a luxusníma fotkama.

Hyundai se zalekl a odstranil z reklamy narážku na Škodu Auto
Jsem nějak malý a vůbec se za to nestydím. Naopak bych se styděl jezdit ve výrobku, jehož jedinou propagací je nesmyslné útočné porovnávání s konkurencí.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Sobota, 07. února 2015 - 20:58:27    Odkaz na tento příspěvek  

No, myslím že spousta lidí si nekoupí buď ani jedno, anebo když svoje - často pracně naspořené - peníze chtějí za něco utratit, mohou se o kvalitách toho či onoho vozu přesvědčit na vlastní ruce v nejbližším autosalonu a ne z nějaké (podle mě silně nepovedené) reklamy. Mimochodem ta reklama je paradoxně spíš trapná a většinou takové reklamy nahrávají právě té kritizované konkurenci. Člověk se půjde podívat, hergot, je to fakt tak na houno jak říkají v Hyundai? :D
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 4098
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 07. února 2015 - 21:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděli jste už videa "ruských bojovníků proti jízdě po chodníku"? Docela zajímavé. Akorát ty samolepky... mohlo to být něco, co jde líp dát dolů.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2423
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 07. února 2015 - 22:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za odkaz na článek o mostě, rád si počtu. O tom polozatopeném mostě jsem ani netušil, budu se tam muset ještě vrátit. Jezdím tam hodně po dálnici ale tentokrát jsem měl chuť jet po okresce a když už jsem na ní sjel, vzal jsem to k mostu, každopádně jsem přesně nevěděl, který to je a jízdama po okreskách jsem ho hledal tak hodinu. A když jsem k němu přijel, hned jsem věděl kde jsem a který most to na té dálnici je, jediný s výhledem na Želivku, ale to jsem při jízdách na dálnici netušil, že ten dvoupatrový je právě tento.

Dneska jsem mimochodem po dlouhé době platil pokutu. V Praze jsem bloudil na Palmovce a potřeboval jsem na Bulovku, cestu jsem tušil dle svého orientačního smyslu a chtěl jsem jet rovně, každopádně moje přítelkyně mi řekla, ať jedu doprava, že to tam zná. No..neznala. Dojel jsem někam do řiti a tak jsem šáhnul po navigaci, ta než si našla uprostřed zástavby signál, otočil jsem auto lehce nasrán, že se vrátím tam kde to znám a pojedu rovně, jak jsem původně chtěl. Najednou za mnou majáčky, načež mi po zastavení příslušníci PČR říkali, že jsem projel zákazem vjezdu. Absolutně jsem si ho nevšiml, protože jsem čuměl do tupý navigace. Zaplatil jsem dvě stovky a zeptal se jich na cestu, jenže vůbec netušili a posílali mě s nejistotou úplně na druhou stranu. Ponaučení do příště, nevěřit ženský a nečumět do navigace.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Sobota, 07. února 2015 - 22:38:46    Odkaz na tento příspěvek  

Mirous - k tomu zatopenýmu mostu nevím jestli se "dá" dostat, má to prý být v nějakým pásmu vodní ochrany se zákazem vstupu. Samosebou to bude asi teoretický zákaz, něco o tom se píše i na tom webu tuším.

Policajti, no doufám žes jim poděkoval. Pomohli ti (navedli tě na další špatnou cestu) a ochránili tě (před zbohatnutím). Já jsem do Prahy jel autem jednou v životě, na sraz fajráků a camar. Jel jsem první a za mnou kolega s fajrákem, který mi po toulkách naší vlastí bezmezně důvěřuje a jede pokaždý tam, kam jedu já, i kdyby to bylo nakrásně blbě, což častokrát je; poněvadž jezdím podle mapky z roku 1996 - některý silnice na ní nejsou, a některý ještě nejsou. No a někde na okraji Prahy nás rozdělil semafor. Hnaed za křižovatkou jsem zastavil v zastávce MHD, abych počkal až mě kolega dojede. Stál jsem tam asi pět vteřin, a hned za mnou policajti. Jakoby spadli z mraků. Prý jestli vím co jsem provedl. Jo nésu blbej, vidim že stojím v zastávce, a vidíte tam tu černou káru co čeká na zelenou, tak na tu já čekám, to je kamoš a on by se jinak ztratil.
No, naštestí jsem je nepustil ke slovu, kolega mezitím přijel, z okýnka na mě "ještě žes na mě počkal, zeptej se jich na cestu" a hned jsem na ně spustil jak se dostanem poblíž tančícímu domu, no zapomněli kde stojíme (strašně jsem to tam blokoval, široko daleko žádnej autobus co by jel do zastávky, nebyl) a skutečně nám poradili (a dobře), asi na ně zapůsobilo, že máme brněnský značky a že vypadáme dezorientovaně.

Tak jsem měl asi víc štěstí než ty.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 07. února 2015 - 23:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra: tak já koukal úplně stejně,kde se za mnou najednou vzali. Navic jeli za mnou pomerně dlouho,protože majáky zapli až na křižovatce Sokolovská vs.směr O2 arena,nevím co to je za ulici,ale je to od "místa činu"poměrně daleko. Navíc asi dvakrát zahoukali,ale nepředjeli mě,ani stopku jsem neviděl,myslel jsem, že jedou normalně k případu,takže jsem jim uhnul do vedlejšího pruhu a v klidu si odbočil kam sem potřeboval :D.Až na po třetí zahoukání a když byli stále za mnou mi došlo,že to je asi jako abych zastavil. Když mě jednou stavěli na dálnici,tak mě normalně předjeli a zapli stopku. Ale tohle nebyla dopravka,tak to třeba tak neuměli,ale ještě klika,že si nemysleli,že ujíždím,zavolali by na mne dalších 10 posil a vrtulník [happy].
Každopádně jednou věcí mě uzemnili a to jsem fakt neveděl,jak jim na to se vší slušností odpovedět. Snažil jsem se mu vysvětlit,že to tam neznám,on držel tu mojí občanku a zeptal se mě: "a vy nebydlíte na osmičce?" (myšleno Praha 8, což "místo činu" Palmovka asi je). Říkám mu,že ne,že bydlím v Říčanech,což mám i v občance jako trvalé bydliště a že se jim celou dobu snažím říct,že tuhle část moc neznám a že jsem zabloudil..a na to mi odpoveděl: ,,no já,že máte místo narození Praha 8"...no zkrátka když mě máma porodila na Bulovce, asi se předpokládá,že to tam budu znát :D

A ještě k tomu mostu,zákaz tam je,je to zdroj vody pro Prahu a střední Čechy,ale údajně tam turisti choďí,v mapách je to i značeno jako památka. Ono jde asi hlavně o zákaz koupáni.
9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3951
Registrován: 6-2004

Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 01:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hezká ukázka jak se o Rusku přehání... Kdyby to bylo podle videí co se s oblibou vytahují, tak by borci po prvním autě byli ve špitále s minimálně přejetou nohou...

Jinak projel jsem těch videí ještě pár a skoro mi přišlo, že ženský byly podstatně agresivnější...
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3923
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 10:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa_B731: Viděli jste už videa "ruských bojovníků proti jízdě po chodníku"? Docela zajímavé. Akorát ty samolepky... mohlo to být něco, co jde líp dát dolů.

Sledujem to uz dlhsie a fandim tym ludom. To co sa tam prehana po chodnikoch alebo na nich parkuje je neskutocna zberba. Tolko arogantnych, povyseneckych a zaroven sprostych ludi na jednom mieste...uff

Ja prave vitam skutocnost, ze tie samolepky idu tak tazko dolu. Aspon si zapamataju.
Potom by si ju len strhli a pokracovali tym chodnikom dalej.

Mna dostala tato epizoda a hlavne jej zaver.
Odporucam.

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8657
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 11:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu zatopenýmu mostu se dá dostat, akorát mám pocit, že k němu není násep ani ze druhé strany, takže se to tam chce nějak vyhoupnout, vyškrábat nebo jinak vylézt. Tedy ten větší most, ten menší nevím. Je v ochranném vodním pásmu prvního stupně (přesnější název bych musel googlit), kam se logicky nesmí, ale podle toho, kolik na netu existuje fotek a kolik tam už bylo lidí, tak si nemyslím, že by se to nějak extra kontrolovalo. Samozřejmě to chce dávat si pozor a nechovat se tam jak doma, ten zákaz se vztahuje především na možné znečištění vody odpadkama, zvířatama apod. A hlavně nevysvětlovat zeleně oděnému člověku s loveckou bouchačkou, že "já můžu vše".

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2565
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 13:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio
Je to tak, je to ochranní pásmo 1. stupně, takže legálně se tam dostat nedá. Nic ale není nemožné. [wink]
Násep není k tomu menšímu mostu, který ani vlastě není tak moc zatopený:

Na ten se musí opravdu člověk vyškrábat, ale jde to. Vlivem toho, že tam chybí násep na západní straně, se tato část postupně bortí...
K většímu mostu se dát dostat krátkou vycházkou lesem od menšího mostu a když k němu člověk přijde, tak je to opravdu zvláštní pohled i pocit.

Nejimpozantnější pohled na ty mosty je ale ze vzduchu:
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3925
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 13:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uz si na nas brusia zubky.
"Kefovat a kasirovat" v novom sate:

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 4-2014

Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 13:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko. Pěkný arzenál. Pamatuju, když jsem byl na vojně ve Slovenské Lupči, byl tam (možná ještě je) sklad ministerstva vnitra, který jsme hlídali a tam tehdy jezdili policajti fasovat auta. Pamatuju Žiguly a Favority. Polepy se dělaly kolikrát až při převzetí na dvoře.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 14:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr.Peugeot: ten jeden most není dostaven nebo část spadla? že uprostřed končí. Určitě si tam udělám výlet, protože to evidentně stojí za to.
dejvi3052
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2013
Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 14:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přatelé nemilá věc se mě dnes povedla... do Renaultu Espace 1,9 dti jsem natankoval benzín... což není zas až tak moc zajimavé pokud ovšem běžně nejezdíte na naftu :D Nádrž téměř prázdná cca do 10l. Na pumpě beru pistoli a vesele tankuji, můj pětiletej kluk něco gestikuluje za oknem na zadní sedačce... zase blbne řikám si. Kluk už docela zuřivě upozornuje,že neco není v cajku... nevšimám si. Ale koukám,že ta pistole je zelená kurva!!! Vypinám,vytahuji,zavěšuji... nastříkal jsem tam téměř 11 litru bengálu.Jdu zaplatit... uvažuji co stím. Volám mechošovi o radu jak postupovat,odstavit?odtahnout?sundat nádrž a vylejt? Nabizí se možnost to rozředit naftou... ta myšlenka mě napadla ještě než jsem zavolal. No? risknul jsem to, Espace má nádrž na nějakých 84litru, něco málo tam bylo... 11benzínu jsem tam nalil a následně 62litry doředil až po hrdlo.
A teď schválně :D kolik tipujete,že najedu než to umře. Malému sem za vystražné signály koupil nanuka,páááč si ho přál :D Ten špunt je už chtřejší než já.
dejvi3052
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2013
Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 14:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ujel jsem zatím jen půl kyláku k chýši pro doplnění.
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 15:26:01    Odkaz na tento příspěvek  

Policejni vozidla: Takto si pamatuji jako dite zlutobilou asi Skodu 120 na vagone ještě bez polepu VB
Benzin v nafte: Znamy natankoval do naftove Octavie plnou nadrz benzinu okt. c. 100, nechal to vyčerpat a prodal mi to. V cca 35 l smesi byly pry asi 4 l nafty, vyjezdil jsem to ve Skode 120, bez problemu.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10430
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 15:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.dejvi3052: Neměl by být problém, benzín do nafty se v zimě dával běžně. A toto rozředění by měl zvládnout.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 15:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dejvi: pro klid duše tam přilej nějaký asi kvalitnější olej do dvoutaktu, aby se něco nepřidřelo, aspoň ti ta nafta nezamrzne
dejvi3052
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2013
Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 15:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: přesně to povídal i ten múj mechoš a já to věděl také. Ale necelej jedenáct litru se mě zdálo už trochu moc. A ještě je to Rencek ty vole... mu povidám :D 330tis najeto,tak třeba to pobere,možná :D
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8658
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 08. února 2015 - 15:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že uprostřed končí

Nebyl k němu dokončen násep a ostatní terénní úpravy.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/