K-report
 

Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 08. 11. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Automobily, lodě a letadla » Historie SPZ a PZ » Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 08. 11. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3572
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 20:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gred
Neboj, hned v zítřejší reportáži o Teplicích budeš jednu okresní N13 mít. [wink] Ulovil jsem ještě jednu v UL, ale tu sem již dnes bohužel kvůli limitu obrázků nedám. Snad zítra.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13276
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 20:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

causa ABB:
první co bych udělal já, je že bych se zeptal pana redaktora jestli pan Neusar viděl tu fotku. protože pan potenciální majitel míchá jabka s hruškama a neví přesně o čem mluví. páni redaktoři ví očividně taky kulový, takže se zeptali, ale možná nedodali dostatečný penzum vstupních dat.

redakce dost možná obsáhlejší odpověď z MD zkrátila, aby se jí to vešlo na malej prostor, prostě jen potřebovali malinkatou výplň, tak tam plácli něco zajímavýho.

takže z toho vzniknul ovocnej salát, za kterej bych někoho s chutí nakopnul do sedací části těla a vrazil mu pár facek. bohužel ale nevím jestli MD dostalo komplet info a jakou odpověď přesně poskytlo. čímž se mi to nakopnutí obrací docela jednoznačně proti redakci, protože zase ty paka novinářský píšou o něčem, o čem ví akorát velký HOVNO[pozor]

chcete-li někoho od plic zjebat, napište do SM ať nepíšou 3,14oviny, nedělají z lidí blbce a nevyrábí informační šumy.

a paxe na ně spolehněte když testujou auta [biggrin]

možná by se na redakci mohl náš spolek složit a poskytnout jim jeden výtisk hodnotný literatury faktu [wink]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 20:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2
možná by se na redakci mohl náš spolek složit a poskytnout jim jeden výtisk hodnotný literatury faktu

Monopol na SM má přeci jiný "odborník", to nevíš? [lol]
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13277
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 21:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já nemusím vědět všechno...

tabulka P-rekordů | S-analýza
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 9-2011

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 21:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot:(3572)[ok]

(Příspěvek byl editován uživatelem gred.)

nissan sunny 1.6 12v,škoda 120l m1
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 22:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ABB
Upozornil jsem je na to hned jak to nevratně vyrobili a přišla jim i stížnost z MD...
Odpověď mluvčího MD je naprosto korektní a notoričtí rozčilovači by měli na chvíli vystrčit hlavu na chladivý podzimní vzduch.

Mluvčí neodpovídal na přesné znění dotazu čtenáře Luboše Pařízka nýbrž na telefonický dotaz redaktora odpovědného za rubriku
OTÁZKY, který se ptal:"..jak je to s možností ponechání diplomatických SPZ po změně majitele/provozovatele vozidla?...".
Panu Pařízkovi nelze nic vytknout, jako laik nemusí vůbec vědět o jaký přesný typ SPZ se jedná...

Ten redaktor nemá o tématice SPZ/RZ ani šajna a s největší pravděpodobností nebude rubriku OTÁZKY dál spravovat - vyznění
článku udělalo blbce jak z mluvčího MD tak i z redakce SM, které to naruší hladký průběh redakční práce v kontaktu s MD
(chci vědět, zvednu telefon a mám odpověď..)v celé řadě mnohem důležitějších otázkách...a to se neodpouští a hlavně dlouho pamatuje...

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6960
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 09:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor: Panu Pařízkovi nelze nic vytknout, jako laik nemusí vůbec vědět o jaký přesný typ SPZ se jedná...

No, člověk, který o sobě tvrdí, že mu jde o jakési "atraktivní historické kouzlo", by o věci mohl mít o něco lepší ponětí. Takhle to vypadá, že pan Pařízek má zájem o něco, o čem ani pořádně neví, co je.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2418
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 11:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě p. Pařízek vnímá SPZ v tomto případě naprosto správně jako optický doplněk,
což je u českého fandy pro atraktivní historické vozidlo už sám o sobě výrazně
pozitivní jev = zjevně by mu vadila ahistorická tabulka...a proto se také zeptal jak se zeptal....

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3575
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 12:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pojďme od pana Pařízka (na nějž mám také takový názor, že jakožto značkami nezasažený člověk může tuto věc vnímat jako dobový doplněk vozidla a nemusí o nich jinak nic vědět) k troše analýze v U-kraji. Včera jsem načal sever naší republiky okresy DC a UL, dnes pokračujeme druhým dílem dále na jihozápad.


2. ČÁST

Okres Teplice

Okres rozlohou ne o moc větší než UL, došel v rámci kraje vůbec nejdál s výdejem, což je umocněno i tím, že v základní řadě bylo jen naprosté minimum vydaných atypů (vlastně jen dvě ne moc velké série N94/101). Není vůbec divu, protože okolí padesátitisícového okresního města, tvořené z bezpočtu vesnic a městeček, je prakticky srostlé dohromady a tvoří velice hustou síť aglomerací. V této části Ústeckého kraje je to vlastně i celkem rarita, když si vezmeme třeba Mostecko a Chomutovsko, kde drtivou většinu SPZ-ek vydali z dobře známých důvodů do měst.
Na Teplicko jsem se obecně moc těšil už před výletem, protože jsem tak tajně doufal, že by to tam nemuselo být na poli okresek špatné. Přání bylo vyslyšeno a spolu s okresem Most, jsem zde zapsal a vyfotil vůbec nejvíc nových okresek (z obou okresů tak po 700…). Nezhatilo to ani nepříjemné deštivé počasí, které nás provázelo skoro celým Teplickem.

Vzor O53 je oproti včera rozebíranému Děčínu a Ústí vidět o dost víc, což je zapříčiněno taky docela prozaickou věcí, a to tím, že auta typu Š120, Wartburg, Lada a Trabant v této části Ústecka ještě zcela nevymřely. Od série TPB výš (kterou jsme odlovili v Dubí), šlo toho potkat celkem dost. TPC minimálně 3x, TPD jestli ne aspoň 10, tak ani kus. I série TPE, která se lámala se vzorem O86 na hodnotě TPD-28-00/01 byla na tom dobře. Ono je totiž z pro mě nevysvětlitelných důvodů obecně problém potkat O53-ku z poslední série, která končila v tomto vzoru číselně poměrně nízko – zde tomu tak naštěstí nebylo a něco série TPE-2x-xx jsme viděli tak 5x.


U vzoru 086 se má věc tak, že ze všech sérii se zatím dochoval poměrně slušný počet čísel. Zajímavostí u první série TPE je, že ačkoliv zdánlivě na ní člověk prostřednictvím různých Favoritů naráží všude, číselné hodnoty od začátku výdeje tak do TPE 5x-xx se úplně vytratily. I proto máme takovou radost s té velice nízké O86-ky na unavené 120-ce, kterou vyfotil Rul. Opravdu, potkat TPE 3x-xx a TPE 4x-xx bylo nemožné. Od poloviny série výš naopak úplně v pohodě… Podobná věc se týká i další série TPH, ze které jsme neodlovili nic z hodnot TPH 0x-xx – TPH 2x-xx a pak TPH 8x-xx, tady tyto série už totiž spadají do počátku 90. let a období dovozů ze zahraničí. Tyto čísla měli v mnoha případech už i jako nová poměrně krátký život (mnoho vozidel hned po dovozu a registraci prostě lifrovali někam dál do republiky), takže pokud se z nich něco dochovalo, tak jen ubohý zlomek…
V sérii TPI jsem nepotkal jen TPI 1x-xx, jinak v klidu, no a poslední O86-ky TPJ na tom byly také dost dobře (až na nejvyšší kusy při přelomu s reflexkami).


U té červené 600-ky jsem se byl schválně podívat dozadu, ale šlo o klasickou O86-ku.

U reflexních značek není prakticky co řešit na poli „odlovitelnosti“, protože ty se pohybují po Teplicku i širokém okolí v takovém rozsahu, že je v klidu potkáme občas i za 5-10 let. Zatím nebyla potíž vidět vlastně cokoli z celého rozsahu od TPJ až do TPM. Je jen velice málo takových číselných sérii, které bych neměl poznamenané. Jediným trochu slabším momentem je série TPJ 4x-xx, proti které šlo vidět mnohem víc i úplný začátek výdeje O94-ek na TPJ 3x-xx. Mimochodem, mám velikou radost z toho, že dmi O94-ek se nám podařilo dohromady 3x posunout, a to takovým způsobem, že přelom O86/O94 se nám dostal někam trochu jinam, než jsme si dosud mysleli…

Měl bych tu ovšem jednu poznámku ohledně dvou „enkláv“ ze série TPM, které na konci okresního výdeje putovaly na Mostecko. Při doplňování mé evidence jsem se v tom trochu šťoural přes ČKP a zjistil jsem poměrně zajímavé věci. První série TPM 18-xx – TPM 20-xx nebyla vydaná podle pořadí a už vůbec ne časově celistvě. TPM 18-xx spadá výdejem do začátku léta 2001, ovšem od TPM 19-xx výš se už bavíme o zimě 2001, přičemž ty 19-ky šly nějak až podivuhodně často vidět ne v Mostě, ale především v Litvínově. Ano, dneska to už může být pouhým dílem náhody, ale jeden nikdy neví...
Druhá, mnohem větší, zápůjčka prakticky celé řady TPM 3x-xx je pak výdejně vymezená mezi listopadem 2001 a jarem 2002, ovšem také ne vždy podle číselného pořadí. Je z toho vidět, že výdej na konci života SPZ už šel místy pěkně hala-bala – vzhledem k tomu, že už o nic nešlo, tak to vydávali, jak jim to přišlo pod ruce. Mimochodem, týká se to kupodivu i samotného Teplického výdeje mezi TPM 4x-xx až úplným koncem výdeje (tohle už je skoro vše rok 2002), jelikož ani tady není s posloupností vše košer…


Ze zelené Corsy jsem měl opravdovou radost, poněvadž šlo o jediného odloveného zástupce série TPM 60-xx - tudíž té úplně poslední.

+ jedno pro mě velice milé a pěkné sjetí:



Vozíkové značky jsem už vzpomínal, že na tom nejsou v dalších částech U-kraje moc dobře. Na Teplicku nás ten rozdíl fakt praštil do očí. V77-ky se dají vidět jen málo, spíše na vás vykoukne odněkud nějaká V86-ka, ovšem V94-ky jsou snad úplně po smrti. Neviděli jsme ani jeden mrzký kus (a to jsme projeli celý okres s výjimkou Bíliny, jak to jen šlo)…
K této mizérii obrazem přikládám akorát jednu T62-ku a jednu hliníkovou P53-ku, odlovenou v Hrobě. [lol]

Za ty žluté jsem fakt rád, protože to byly taktéž jediné značky svého druhu z TP, které jsme měli to štěstí potkat.

Nakonec jsem si nechal žlutou klasiku. Zde nás velice mile překvapila již prezentovaná hasičská Avia s N53-kou (dokonce dvoupísmenou), protože jsme při pohledu na ní dobře tušili, že to je ten první a zároveň poslední viděný kus. N86-ek TPA jsme potkali minimálně 10, ale jak už všichni víte, TPB jsme neměli šanci potkat, ani kdybychom se rozkouskovali. Netuším, co za tím může být, ale tohle písmeno v kombinaci s tímto vzorem je snad raritou někde na podobné úrovni jako cizinecké značky.
Naopak TPB jakožto N94/101 bylo proti tomu na každém rohu. Mám jich odlovených minimálně 40 z celého jejich spektra. Z duplicitních žluťásků je to spíše sólo série TPM, menší série TPL už je běh na delší trať, ale najít se s trochou štěstí dá.

- nejvyšší odlovená N86-ka
- předposlední vydaná a vyrobená duplicitní N94/101 odlovená ještě v UL
- jeden pěkný zástupce rychle mizejících žlutých TPL



Jo, a abych nezapomněl, zde ještě jeden rest z Ústí, speciálně na přání kolegy Greda:

[wink]
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3576
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 13:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Okres Most

I v tomto okrese, podobně jako na Teplicku, jsme řádili jako černá ruka. V jednu část našeho výletu Mostem jsme to asi i trochu přehnali, ale to sem nepatří... Také tento okres pro nás byl jednou velikou neznámou, protože kdo vysloveně nechce, ten nejen Most, ale vlastně celý tento okres nemá proč navštívit. Možná je to můj subjektivní názor, ale navzdory deštivému počasí mi přišel Litvínov a Meziboři (Janov je samozřejmě jiné kafe) sympatičtější než samotné okresní město, k němuž moc veliké sympatie nepřechovávám. O tom jsme se tu už ale bavili dostatečně podrobně na margo Rul-ových fotoreportáží.
Počtem okresek je Mostecko plně srovnatelné s Teplicemi a jeho okolím, tedy stav dost dobrý na to, co jsme čekali. Slušné žně začaly rovnou v Litvínově, který jsme jako první v okrese MO prokřižovali kompletně. Nakonec i Most byl díky své velikosti slušným SPZ-kovým vyžitím.

Nejstarší vzor je na tom na první pohled velice slušně, protože MOD i MOE jsme dohromady viděli tak ve 30 exemplářích – nebyl problém je někde objevit. Ovšem ouha, cokoliv pod tuto metu je už v běžném provozu i ulicích roku 2015 ztracené. Ani jedna MOA ani MOB, bohužel. Sranda je, že ta světle modrá užovka, kterou Rul vyfotil v Litvínově, jakožto entrée do tohoto okresu, zůstala číselně nepřekonatelnou metou – neviděli jsme už nic staršího…


Vidět po tolika letech tak blízké O53-ky, jako v případě těch dvou posledních MOE, je už svátek.

Vzor O86 má v Mostě takovou zvláštnost, že má snad číselně nejvyšší přelom mezi vzory v jakékoliv sérii v republice. Samozřejmě to, že prvních O86-ek MOE bylo pouze 800, se podepsalo i na jejich výskytu. Můžeme za 2 kusy být velice rádi. Jinak v souvislosti s touto sérii O86-ek jsem si vytvořil ještě před návštěvou okresu MO takovou bláhovou úvahu, že když už Favority zde v klidu stihly O53-ky, tak musí být nějaký logicky dochovaný i s MOE ve vzoru O86. Prdlajs, zase jednou nás to naučilo, že ve výskytu SPZ už v roce 2015 nehledej logiku – všechny O86-kové Favority až od brzkých MOH.
Rozdíl proti Teplicím tkvěl také v tom, že O86-ky se v MO sice vyskytovaly v podobně dobrém počtu, ovšem lépe rozložené. Tím chci jen říct, že vlastně ani v MOH, ani v MOI nebyla série, ze které by nešlo něco vidět.


Jak je vidět, někdy má člověk ještě štěstí i na prvoregistrované dovozy ze zahraničí. Zejména Toyota Starlet II a první Rover série 400 dneska už člověk s O86-kami (a tak vůbec) nevidí na každém kroku.

O94-ky jsou tu to samé jako v Teplicích, v bledě modrém. Ani nebudu psát, co vše šlo vidět, ale spíše to, že jako jediné slabší body se ukázaly být série MOJ 4x-xx a MOK 6x-xx (blok před N94-kami), jinak odloveno v dostatečném množství snad 95% sérii. I začátek výdeje na MOJ 0x-xx je dobře zastoupen, čas od času se kde tu mihne nějaký ten zástupce této objednávky.


- docela jsme se pousmáli na té Toyota Land Cruiser, které by bez debat slušelo mnohem více něco dvouřádkového (v případě tohoto okresu asi jen O92), ale holt takto pěkná kombinace z kostek asi nebyla skladem. [happy]
- tu nejvyšší viděnou MOL (tu jsme zabrousili opravdu až na samotný konec výdeje) jsme odlovili hned asi 5 minut po přejetí okresní čáry v městečku Lom.



Na Mostecku byl stav vozíkovek o poznání lepší než v TP, pokud už něco, tak vládly V77 a V86, V94-ku jsme viděli jen tu jedinou, kterou níže uvádím v podobě fotky. Čili v tomto ohledu to byl takový řekněme republikový průměr.


U žlutých značek to bylo zase o trochu jiné než jinde v kraji. Jelikož ze vzoru N53 byly (možná i kvůli očekávanému kvantu techniky v okolí dolů) objednané rozsáhlé zásoby, jejich výdej trval až do roku 1996! Možná i z tohoto důvodu nepřekvapilo, že nějakých 5-6 N53-ek jsme odlovili.
Naopak, N86-ek bylo pouhých 1900, takže ty zase totálně zmizely. Ten jediný viděný kus (a v ne moc dobrém stavu) na nás čekal v Horním Litvínově v podobě popelářské multikáry.
Opravdové žluté bakchanálie se ale konaly s příchodem N94-ek. Kromě MOA 93-xx nebyla ani jediná série, kterou bychom nepotkali třeba 2x nebo 3x. Podobně dobře je na tom neduplicitní objednávka na rozhraní MOK 6x-xx a MOK 7x-xx. Opravdovým vlašským ořechem je ale výdejně poslední série žlutých 101-ek od MOK 78-41 do MOK 81-90. Zde už šlo o výdej v roce 2002 – po ukončení okresního výdeje na poli O94-ek (i těch teplických) a ještě ke všemu zdaleka ne vše z této 350 párové série bylo vydáno. Bohužel ten jediný viděný kus v Litvínově byl na tak blbém místě, že holt nešla udělat lepší fotka, než ta, kterou níže uvidíte…





Jo a zde na tomto pozemku se tak trochu zastavil čas:

Byly tam ještě asi dvě další tmavě modrá Berlinga s N94-kami MOA a jeden návěs s V86-kou. Na tom místě to vypadalo, jako na konci 90. let - ani jedno vozidlo nemělo RZ-tu. [jidlo]


Příště se podíváme na zoubek okresům CV a LN. [wink]
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9314
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 17:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si narušit Peugeotovu "rigorózní práci" a přidám něco málo z úterního Valašska:








Posuny:
NJE 61-34 - O86, d.m.i.
NJK 57-19 - O94, h.m.i.
VS 76-18 - N86, d.m.i. přelom vzorů vyřešen [kladivo]
VSE 74-99 - O86, h.m.i. nejvyšší žijící vsetínská O86
VSJ 59-30 - O94, d.m.i.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.10.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.10.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.10.2015
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 9-2011

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 17:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot:moc pěkný[ok] celkově koukám že se tam pohybujou celkem zajmavý auta,například alto ca72v a starlet už se taky vůbec nevidí...na tý mazdě 323 je super jak to má na boku furt reklamu nějakýho německýho dealera[biggrin]...a ten hnědej favorit s nálepkou kamei je taky moc pěknej,takový typický 90tý léta...a díky za sunny[wink],začínám si řikat,jestli červenejch nebylo nakonec nejvíc,já sám sem potkal červený 4...bohužel když už nějakýho potkám tak je to většinou tak že to nejde vyfotit nebo něco,tuhle sme naháněli stříbrnýho sedana na průmyslový,ale ujel nám[lol]

Rul:taky pěkný[ok] justy už taky úplně nejsou...

nissan sunny 1.6 12v,škoda 120l m1
Sběratel_kuriozit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 10-2014
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 19:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Olomouc odstaveno na polní cestě
Brambora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2015
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 20:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice jsem sem nedávno obě fáva dával, ale takováhle situace nastane taky jen párkrát za život ... [happy]
Jožin_z_bažin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 10-2014

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 20:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brambora [ok] [jidlo]
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4224
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 20:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: BL 90-00 M62 h.m.i.

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3579
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 08:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul
Dovolím si narušit Peugeotovu "rigorózní práci"...
Tak já bych, kolego Rul-e pokračoval v mé rigorózní práci, protože se mi zanedlouho blíží obhajoba. [proud]


3. ČÁST

Okres Chomutov

O tom, jaké pocity ve mně tento okres a jeho okresní město s přilehlým Jirkovem zanechalo, jsem už zde napsal dost. Teď bych se spíše zaměřil na analýzu jeho SPZ-ek. Možná si ještě někteří vzpomenou, že loni na podzim jsme při cestě do K-kraje tento okres napůl udělali hloubkovou návštěvou Kadaně a Klášterce nad Ohří. Zejména po loňských zkušenostech v okrese CV jsme se také rozhodli nezahálet a při další takovéto Tour urychleně sesbírat co nejvíce materiálu v U-kraji.
Je vidět, že jsme udělali dobře, protože nás sice stav okresek na Ústecku ve výsledku natolik nevystrašil, ba co víc, byli jsme místy velice příjemně překvapení, ale fakt jsme tam byli včas proto, abychom ještě leccos zajímavého zachytili ať už na diktafon nebo čočku fotoaparátu. Z výše popsaného vám už asi došlo, že se teď budeme bavit o možná nejslabším článku v řetězci severočeských okresů…

Stav okresních registrací není sice v CV tak tragický jako ve vzpomínaném okrese CL (k němuž se ještě také dostanu), ale je takový, jak to říct – nemastný, neslaný. Prostě je cítit, že ještě sice není úplný konec, ale že ten konec se mílovými kroky blíží. Ve srovnání s ostatními podobně lidnatými a motorizovanými předchozími okresy, jsem tu toho zapsal a nafotil minimálně o 1/3 méně. Dokonce i z takových Loun mám nového jen o pouhou stovku míň, což je vzhledem k nesrovnatelnému počtu výdejů těchto dvou okresů už přeci jen dosti výmluvné. Myslím, že tento okres svými SPZ více než ty ostatní doplatil jak na blízkost jiných krajů, tak na svojí tranzitní povahu, směrem z Německa a do něj.

Zde je nejstarší vzor O53 prakticky po smrti. Dalo se očekávat, že okres, který celorepublikově jako vůbec první zavede vzor O86 ještě v roce, jenž tomuto vzoru v našich kruzích dal jméno, bude na tom s O53-kami hůř, ale ve výsledku to je ještě horší než by se čekalo. Celkový výsledek dvou CVA (z nichž jedna ani dobově na auto nesedí, ale je legitimní z jiného známého důvodu – viz obrázky) + jedné CVC, ukryté tak na zahradě rodinného domu, že to prostě nešlo fotit, je fakt tragédie…

Člověk konečně najde O53-ku a ona zrovna musí být na autě, které má papíry z nějaké starší škodovky... Mimoto vím, že to není první M-ková 120-ca, vyfocená s CVA. Nu což, jednou i tohle bude slušný dobový doklad.

Vzor O86 je na tom samozřejmě lépe i když nutno podotknout, že registrace pocházející z 80. let (čili +- do poloviny CVD), jsou už také jen hezkou vzpomínkou. Proto nemusím zdůrazňovat, že jediná O86-ka CVC moc potěšila. Série CVE je už jakž takž odlovitelná alespoň po pár kouscích z celého jejího bývalého rozsahu, CVH jakbysmet – zde je to tak od CVH 2x-xx už v pořádku. Takže jak koukám i v tomto vzoru je zatím naprosto běžným zjevem už jen CVH…


- červený Favorit s CVD je vlastně zatím nejstarším Favoritem zdokumentovaným v tomto okrese
- to, že se mi podařilo vyfotit to "prostorové" sjetí 3 aut, jsem zjistil až později, protože původně to horní Polo nebylo v úmyslu dostat do objektivu. Nicméně povedlo se jsem za to moc rád - podobných scenérii v CV už o moc víc nenajdete...
- Taktéž potěšily ty prvoregsitrace CVE a CVH. Po tolika letech se podobná vozidla prodaná nově u nás na svých původních značkách už také staly raritou.


Nejnovější vzor O94 je na tom zdá se zatím ještě poměrně dobře, i když kompletní odlovení číselných sérii od konce CVH do úplného konce výdeje ve 2/3 CVL už také není samozřejmostí. Právě na tomto lze nejlépe vidět ten postupný a neodvratný konec SPZ, který se holt někde blíží rychleji, než jinde…
CVH se lámalo do reflexního vzoru až na samotném konci série, takže ten jeden ulovený kus je celkem hodnotný. Nejvíce podle mě šly vidět CVK, CVL a CVI (v tomto pořadí), CVJ-čka mizí nejrychleji – zde totiž bylo i nejvíce atypů. Co mě ale překvapilo, že i z nejnovější série CVL nešlo vždy vše vidět. Třeba CVL 4x-xx se vyskytovalo už poměrně málo, naopak začátek CVL tak do CVL 3x-xx byl proti tomu skoro všude.


- Docela jsem koukal, jak pěkně na toho Wartburga pasuje O94-ka.
- Vím, že kolega Jef už někde toho šedofialového Protona vyfotil, ale nedalo mi to. Těchto aut se na Chomutovsku vyskytuje poměrně hodně, ale najít byť jeden kus na okresních registracích (a to je prodávali již v 90. letech), je svátek.



U vozíků je to naprostá slabota, pár V77-ek, jedna-dvě V86-ka a tím to haslo. Nejvíc lituji, že jsme nikde nenarazili na neduplicitní V94-ku CVJ, jenž je v tabulce zapsaná pouze jediná jedna a myslím, že ani není fotograficky zdokumentovaná. Zatím jsem neměl čas to blíže zkoumat, ale myslím, že to je v dnešní době tak trochu unikát, něco z těchto vozíkových CVJ vidět…
K jedinému vyfocenému vozíku s CV alespoň přidám pro mě o to překvapivější nálezy dvou motorek – jedné MM56-ky a jedné M62-ky – v podobné úlovky jsem vůbec nedoufal. Mimochodem to byly také 2 z 3 celkem odlovených okresních motorek v celém kraji (pak sem ještě dám jednu krásnou LT M62-ku).


Nakonec tu zbyly žluté značky. Z těch se dá s přehledem nejvíc najít duplicitních N94-ek (101) CVA, to je bez debat. N86-ku jsem odlovil pouze jednu i tu dosti těžko přes plot chomutovské pekárny (jak je patrné i na fotce). Za úkol jsem si dal alespoň trochu rozlousknout výdej žlutých CVJ, ale to jsem byl utopista, protože jsem byl rád, že jsem viděl dohromady 3 exempláře 101-ek z CVJ 3x-xx. Stejně si myslím, že oficiální tabulka lehce nesedí, ale vidím, že už to budu v terénu jen těžko dokazovat…
Rád jsem akorát za posun ve žlutých CVL, protože ty jsou také těžce raritní. Minule jsem už myslím vzpomínal, že neduplicitní 103-ku jsme nepotkali ani jedinou.



Omlouvám se za trochu povadlý komentář k tomuto okresu, ale celý jako takový i se stavem okresek dohromady na mě působil tak nějak smutně, nevesele – nemohu si pomoct…
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3580
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 08:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Okres Louny

Po loňském SPZ-tkovém Waterloo, které nám nastolily Podbořany, jsme jeli do lounského okresu tak nějak bez větších očekávání a s tím, že nás může tentokrát jedině mile překvapit. Ono se částečně i podařilo, protože hned po zanechání Chomutovska za zády a průjezdu do hrdého žateckého regionu se najednou děly věci. Jednak Žatec mi svojí až někde pohádkovou zanedbaností historických budov v centru přišel kouzelný (asi jsem vadnej [lol]), a pak okresních značek tam bylo tolik, že to předčilo všechny naše sny. Za pár hodin strávených v tomto městě jsme se na malém prostoru vyřádili jako snad nikde jinde v celém zbytku kraje.
Hůř na tom bylo okresní město Louny. Je to možná dáno i tím, že jsem ho již v létě 2012 skoro kompletně sám prošel a letos jsem to po 3 letech neustále porovnával. Vzpomínal jsem na jednotlivá místa, co kde stálo a 90% těch aut bylo fuč… Možná navštívit toto město poprvé, tak mi to nepřijde, ale proti Žatci by mi to i tak přišlo znatelně slabší. Celkově však lze Lounsko zařadit mezi ty nadějnější okresy Severních Čech.

U vzoru O53 nám nastala výjimečná a vcelku nečekaná situace – odlovili jsme vše už od LN výš. Celkově 5 železných značek za 24 hodin v roce 2015, bylo jako z říše snů. Série LNB také v slušných 7mi exemplářích. Spíše LNC-ček bylo míň, ale našly se také.


Ta poslední LNC mě dost potěšila, protože pamatuji toto auto stát ve stejné ulici již zpřed 3 let. Ačkoliv z těch míst zmizelo prakticky vše okresní, tento kus tam vydržel. Tehdy jsem ho nefotil - teď už to byla povinnost.

O86-ky jsem rozebíral už minule při doplňování Rulových fotoreportáží, takže jen telegraficky. Výskyt ještě velice slušný, jen na začátku výdeje + v sérii LND nějaké díry. Jinak fajn a série LNE zatím celkově v klidu.


- Jakožto veliký příznivec starých francouzských aut, jsem nemohl nemít radost z nálezu dnes již taktéž skoro úplně vymizelého Renaultu 11 (zde v lépe vybavené verzi TXE), ke všemu na pěkných O86-kách. Podobnou radost jsem měl z Cromy, cvaknuté ještě v Mostě
- Také se nepodaří moc často vyfotit sjetí dvou rozdílných vzorů ze stejné série vedle sebe...


Reflexních značek je samozřejmě nejvíc, obě první série LNE i LNH lze potkat velice často – prakticky není ulice, ve které by nebylo alespoň jedno auto s některou z těchto dvou sérii. Jediné, co trochu pokulhávalo, byl poslední interval O94-ek LNH kolem 90-tek, ale možná šlo jen o náhodu. Poslední série LNI byla také velice rozšířená, ale jak už jsem nedávno psal, najít něco z posledních 200-300 vydaných SPZ nad hodnotou LNI 50-xx je úkol hodný Sherlocka Holmese. Nenašli jsme nic vyššího než to bílé BX-o na fotce níže. I to jsme nakonec našli jako tečku při odjezdu z okresu Louny směrem na Litoměřicko.


Kdy jste kolegové naposledy viděli Seata Malagu a Audi 80 B2 v provedení tudor? O "moderní" Ladě na okreskách ani nemluvím...




Výskyt vozíkových SPZ byl zase nic moc, jsem rád za tu V94-ku, kterou jsem odchytil jen tak stát na ulici v Žatci. Zajímavé bylo, že když už člověk potkal třeba v Lounech nějakou V77-ku, tak polovina z nich byla pražská, ale jejich tažná vozidla zdobily U-čka (na Litoměřicku to samé)…
Ze žlutých značek jsou vidět skoro výhradně jen duplicitní LNA, vlastně ze všech objednávek 101-ek i 103-ek. N86-ku LN jsme viděli 2x (obě v Žatci), ale třeba LNA ze stejného vzoru vůbec. Slušná rarita se stala i z jediné vydané neduplicitní série na samém konci LNH. Podle tabulek to vypadá na nijak závratných, zhruba 200 značek, ale najít z nich jen jednu…





Na další report mi zbylo „porovnání“ 3 okresů z 3 rozdílných krajů, které jsme během výletu navštívili + docela rozsáhlý materiál o přespolních značkách.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5443
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 13:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdy jste kolegové naposledy viděli Seata Malagu a Audi 80 B2 v provedení tudor? O "moderní" Ladě na okreskách ani nemluvím...

Já v sobotu projížděl na kole Kralupy nad Vltavou, tak jsem v nich trochu zakličkoval, no a zrovinka na Malagu jsem narazil (akorát že s RZ a jedním takovým matoucím, řekněme, nepůvodním prvkem, takže ji dám do Youngtimerů), no a Lada 2110 s MEJ kolem mě projela v jedné vynikající uličce - fotku i s Ladou jsem nestihl, ale i takhle - který že se zrovna psal rok?[wink]


Teď jsem se koukal na zmínku o Kralupech a Mělnicku v rámci vaší peurultour a zarazilo mě, že jste neměli štěstí na MEB ani MEC... protože hned kousek vedle od zátiší se škodovkou a trabantem byla bílá užovka s CRB, kterou jste potkali...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9315
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 13:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef (5443):

To je pro nás velká smůla, zrovna tyto dvouletky a celou Gagarinovu ulici jsme vynechali, vyjeli jsme ven z ulice Edv. Beneše zpět na hlavní. [uhoh] Ale stejně člověk nemůže vidět všechno, ani nechci vědět, co jsme na naší tour vynechali a co jsme neviděli, to bych měl asi slzy v očích.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.10.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.10.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.10.2015
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3582
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 13:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef
No jo, ty abys nenašel něco extra. [biggrin] Průlet Kralupy byl v našem bádání takovým dojezdem, tečkou za celou Tour. Upřímně řečeno jsme tam zajeli jen z toho prozaického důvodu, že nám v neděli odpoledne v krásném slunečném počasí zbyly asi 4 hodiny času. Takže jsme cestou z Lovosic do Prahy hledali něco, kde ani jeden z nás ještě pořádně nebyl (já tedy Kralupami asi 4x projížděl, ale na zastavení se nebyl nikdy čas) a padlo to na toto město.
Prošli a projeli jsme dejme tomu 80% ulic a zrovna tebou vyfocené kousky byly někde v těch zbylých 20%, co už. [wink]

Sakra Rul-e, zase? Jak to mi dva děláme? [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mr._Peugeot.)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5444
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 13:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě jedno překvapení z Prahy - Mr.P. možná pozná ulici[happy]


kde za rohem stálo a stává toto:
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3583
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 14:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef
P3-Jarov, ul. V Domově, stejná ulice, kde bývá i ta vínová P305-ka?
Ondrah98
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2015
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 14:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem při cestě v MHD viděl v pootevřené garáži BMA-00-88 na modré Škodě 1000. Nebyl jsem si jistý 3. číslem, myslel jsem si 0 nebo 8 a ČKP potvrdila 8. Ale bohužel bez možnosti fotky. Každopádně z toho nejsem úplně moudrý, když v analýze je toto:

O53 BZ-00-39 BZ-99-50
O53 BMA-02-85 BMO-79-99

Jak si mám tuhle díru jako laik vysvětlit? Kdyby někoho zajímalo kde, tak se nachází tady
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3585
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 15:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondrah98
Jak si mám tuhle díru jako laik vysvětlit?

Docela jednoduše, tak, že jsi našel tzv. "posun", neboli "dolní mez intervalu". Díra v tabulce byla mezi tebou uvedenými hodnotami proto, protože v sérii BMA zatím nikdo nic nižšího než tu BMA-02-85 neodlovil. Teď jsi to tím BMA-00-88 krásně posunul směrem dolů. [ok]
To, že v dohledné době ti tento pěkný úlovek do té tabulky nikdo nezapíše, je věcí jiné diskuze...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6964
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 15:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondrah88: Jak si mám tuhle díru jako laik vysvětlit?

To je jednoduché. Analýza je založena na principu seznamu nejnižších a nejvyšších značek, které byly od okamžiku jejího založení viděny, ať už v reálném provozu nebo na dobové fotografii či ve filmu a televizi. Takže víme, že se určitě vydávalo až po BZ-99-99 a následovalo BMA-00-01, ale žádná z těchto značek nebyla dosud potvrzena způsobem uvedeným výše. Taková jsou "pravidla hry", přičemž vy jste spatřením a nahlášením značky BMA-00-88 učinil posun dolní meze intervalu[wink].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5446
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 15:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P3-Jarov, ul. V Domově

Přesně tak, některé staré známé nezklamou.

V téže čtvrti, u kina Aero, stále stojí toto:


Ještě před pár lety nebyla "tuzexová sierra" s ACU, ACV atd. v Praze žádná velká vzácnost, ale v současnosti mě kromě téhle napadá snad už jen obdobný unavený kousek za vinohradským divadlem (pokud tam ještě je).
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 16:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PRJ 42-05 O94/106/dmi (slušný posun o -42ks, byť jak již bylo zmíněno nahoře, bez vidiny možného budoucího zapsání [sad]) odkaz odkaz

Relativní rekordy jihomoravského kraje
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3587
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 16:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef
ale v současnosti mě kromě téhle napadá snad už jen obdobný unavený kousek za vinohradským divadlem

Ty jo, vidíš, v těch ulicích jsem snad ještě nikdy ani nebyl... Máš fotku té Sierry?

Jinak já vím o jedné, kterou jsem si někdy v květnu vyfotil po hodně dlouhé době na skok od Edenu. Minimálně jeden ze zdejších kolegů bude vědět, kterou mám na mysli. [wink] Bohužel i ta vypadá docela "neježděně"...
Ondrah98
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2015
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 16:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l, Mr._Peugeot : Výborně, díky za vysvětlení [happy], takže BMA-00-88 O53/dmi. Co s tím, kdo udělá už nechám na Vás, přece jenom se o to tolik nezajímám, ale takhle stará značka prostě zaujme.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ondrah98.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Ondrah98.)
Jakub2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 16:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot, Zdeny a ďalší, ktorým chýba tabulka:
Na novej tabulke sa usilovne pracuje [wink], bude podobná ako S-analýza, takže do nej budú môcť zapisovať všetci.


Keď už píšem tak pridám fotku stálice z Hodonína. TK a EK už pol roka neplatia, ale majitelovi to zrejme nevadí.
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 17:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot:pěkný,renaulta 11 sem neviděl strašně dlouho...no vlastně nedávno jeden byl na vrakáči ale to byl ten s tim novějšim čumákem,a 3dveřovýho sem neviděl snad nikdy...

Jef:ten moskvič je starej známej...jezdila s tim starší ženská ke mě do bejvalý práce (vrátnice v nemocnici s placenym vjezdem)...a úplně sme jí nesnášeli,pořád pokusy s náma vyjebat,ujížděčky spodní vrátnici,výmluvy,lži,aby nemusela platit...byly tam i horší případy,ale i tak...[uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem gred.)

nissan sunny 1.6 12v,škoda 120l m1
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3589
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 17:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakub2
Na novej tabulke sa usilovne pracuje.
Tak to je jedna z najkrajších správ poslednej doby! Kedy to tak +- môžeme očakávať?
Veľmi sa už na to teším a asi nebudem sám. S-analýza totiž v tej podobe krásne žije.

gred
Že bys nikdy 3dv. R11-ku neviděl? Zase tak málo jich tu nebylo (jasně tuzexáče, jak i ten šedý, který býval na pár ulic od tebe, byly všechny 5dv.).
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 17:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakub2 [ok] [ok] [ok] [bomba] [bomba] [bomba]

Relativní rekordy jihomoravského kraje
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 17:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot:právě že si jiný než 5dv nevybavuju...ale je možný že si to jen nepamatuju...vim že jedna 3dveřová,americká verze,stávala odstavená u toho velkýho paneláku na magistrále,ale jestli tam eště je nevim,jednou sem jí zahlídl z dálky když sem jel kolem,ale jinak sem jí viděl snad vždicky jen vyfocenou

(Příspěvek byl editován uživatelem gred.)

nissan sunny 1.6 12v,škoda 120l m1
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3591
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 17:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslíš toho modře metalického 3dv. Renaulta Encore, jenž měl svojí ADX (nebo tak něco) brutálně napresovanou do otvoru pro dvouřádek? Já si ho fotil až asi před 3 lety někde ve Vršovicích.
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 17:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot:ne ne,ten co mám na mysli byl červenej,dost vyšišovanej a celkem dlouho odstavenej před tim panelákem u magistrály právě

nissan sunny 1.6 12v,škoda 120l m1
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5448
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 18:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli se "velkým panelákem na magistrále" myslí vysoký věžák na Kačerově (o kterém šla ta podivná "urban legend", že v případě vojenského ohrožení má být odstřelen tak, aby "si lehl" přes magistrálu - což je podle mě pěkná blbost, protože jsou mnohem lacinější efektivnější způsoby přerušení magistrály, např. odendat most přes železniční trať o pár metrů dál..[wink]), tak u něj stával dvoudveřový Renault Alliance, tj. americká R9. Což u nás skutečně vždycky byla celkem vzácnost, kdežto R11 všeho druhu byly před pár lety všude stovky...
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3592
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 18:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gred + Jef
Jasně, tam jsem nebyl a neviděl to na vlastní oči, ale už vím o čem je řeč. [wink]
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 18:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef:jo jo přesně to mám na mysli,to s tim zalehnutý magistrály už sem taky někde slyšel,dobrá blbost[lol]...aha to je 9tka,tak to si to jen zase blbě pamatuju[uhoh]

edit:tak asi zase spátky k tématu,ted sem projíždel inzerci,jentak pro zajmavost jako vždicky,a narazil sem na TOHLE ,asi jeden z prvních v cz?na n14 mi to příde jako hodně nízký číslo,ale já se v tomhle zas tolik nepohybuju takže nevim

(Příspěvek byl editován uživatelem gred.)

nissan sunny 1.6 12v,škoda 120l m1
Jožin_z_bažin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 10-2014

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 01:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef (5446) kousek za vinohradským divadlem (pokud tam ještě je).

Myslíš tuhle?[happy]

Foceno 29.6
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 11:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výlet do Kladna považuji za úspěšný[biggrin]
Největší radost mám ale asi z toho páru ZL a ADI[jidlo]
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5449
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 15:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jožin z Bažin: Jo, to je přesně ona - byla tam před lety a možná je tam pořád.

A Renault Alliance měl RZ, tak ho dám do youngtimerů[wink]
PAZ_672M
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 11-2014

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 17:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna vyškovská O53.


Co je horší než islámský fundamentalista? Ekologický aktivista.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3594
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 18:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeke
Největší radost mám ale asi z toho páru ZL a ADI

Auto, které je ještě v čísle 1/2014 motoristického časopisu Auto Motor a Sport Classic hrdě prezentováno jakožto krásně dochovaný youngtimer, najednou bůhví zda existuje a přišlo o svá čísla, vskutku zajímavé...
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3595
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 18:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4. ČÁST

Na dnešek mi tu z výletu na sever Čech zůstalo ještě letem světem probrat další 3 okresy, kterými jsme s kolegou Rul-em projeli.

Prvním jsou Litoměřice, kde jsme se zaměřili na město Lovosice a cestou ještě přibrali Terezín. Okresní kód LT se pohyboval prakticky po celém U-kraji – narazili jsme na něj v některé podobě snad ve všech městech, které jsme za těch 9 dní projeli.
Stav okresek tu byl, dá se říct docela dobrý, třeba západní část Lovosic, která je kolem výpadovky na Ústí, nás velice mile překvapila. Aut na okresních značkách bylo po ulicích docela dost. Místy jsme vlastně ani nevěděli co dřív fotit. Zajímavé ale je, že jakmile jsme se dostali na východ od centra, tam už nebylo prakticky nic. Prostě takový divný rozdíl v rámci jediného města. Podobně na tom byl i Terezín, kde opravdu nestálo za to ani moc vystupovat z auta. Pár okresek tam sice bylo, ale jinak je to celé asi lehce poplatné „účelu“ toho městečka (které by tedy mohlo vypadat i mnohem lépe vzhledem k hordám turistů, kteří ho navštěvují plnými proudy).
Jediné, co nás opravdu zarazilo, byla naprostá absence série LTD. Za celý výlet jsme tuto sérii neviděli ani jednou…

Zde něco málo obrazem, co mě s kódem LT zaujalo:



Nesmím také zapomenout na dvě „krycí akce“ (jedna už byla zde prezentovaná kolegou Oliverem), které dost pobavily. To, že ty vozidla moc jako Barkas a Škoda nevypadají, je asi jasné všem.



Naše bádání Ústeckým krajem zakončím něčím, co mě vždy potěší, když to potkám:

Tento kousek patří děčínskému autosalonu Ford.

____________________________________________________

Krátce tu ještě vzpomenu okresy Česká Lípa a Mělník, kterými jsme začínali, resp. končili náš analytický výlet.

Je dostatečně známo, že Česká Lípa je na tom se SPZ dost špatně. Dobrá, ne že by tam nebyla ani jedna, ale upřímně mě nenapadá okres s horším stavem okresek v celé ČR. Rul mi nedávno napsal, že na některý okres to muselo padnout – holt to padlo na CL. Své důvody to mít asi bude. Sudetský okres, uzavřen dnes mezi Německo a hned dva sousedící kraje, je pro místní SPZ těžkým údělem.
Krvopotně odlovené 2 O53-ky + O86-ka CLC mluví za sebe.
Z novějších značek se samozřejmě kde tu mihne nějaká CLD nebo CLE, ale jak už jsem psal, CLH-čka v tomto vzoru začínají být sakra nedostatkové. Jsem docela rád, že alespoň z O94-ek se ještě něco málo dochovalo. Vlastně CLH (tak od poloviny výš), CLI a CLJ je jediné, co se ještě dá označit za vcelku běžný zjev na místních silnicích a ulicích.



- Nakonec se podařilo se vyfotit alespoň nějakou CLH O86
- Velikým oříškem bylo taktéž cokoliv ze sérii CLH 2x-xx, 3x-xx a 4x-xx; Audi 80-ka ve Cvikově to alespoň částečně zachránila
- Celkem slušným úlovkem je i 307-ka se SPZ z poslední 50-ky vydaných párů.


Zde ještě dva traktory (železo a hliník) + jedna „maršutka“ (jak jí Rul nazval) z Mimoně s luxusní N86-kou, po které jsme také chvíli jeli, abychom jí alespoň z auta vyfotili…



Posledním okresem, který jsme probádali alespoň v podobě města Kralupy nad Vltavou, byl Mělník. K tomu asi jen tolik, že stačilo přejet zpátky hranici U a S-kraje a najednou se na nás začaly valit okresky z Mělnicka i z jiných koutů Středních Čech (Prahu nevyjímaje, ale ta je přítomná všude). Hned obědní zastávka u místního Tesca nám způsobila menší potíž, protože tam bylo tolik aut se zajímavými okreskami, že jsem nevěděl kam dřív zaběhnout s foťákem. 
V samotném městě to pak byl koncert série MEJ, které bylo bezkonkurenčně nejvíc. Aby ne, když jako jediná ze všech reflexních patřila pouze O94-kám… Zbytek sérii MEI, MEK, MEL a MEM se sice daly také vidět, ale již o dost míň. Celkově však stav O94-ek byl hodnotitelný jako naprosto dostatečný.
Podobně jsme měli štěstí i na O53-ky MED, kterých jsme vyfotili snad 6-7. Pravdou ale je, že jiná série nejstaršího vzoru se nekonala (protože asi nemáme ten 6. smysl jako kolega Jef [wink] - nebo spíše jsme z určitých důvodů neměli mapku toho města).
Jediným negativním momentem bylo skoro totální vymizení vzoru O86 z kralupských ulic. Probádáním 80% města jsme jich potkali pouhé 3, a i to vše ze série MEH. MEE ani kus…




Jak jsem uvedl, v blízké budoucnosti se ještě chci vydat do Mělníka a možná i do Neratovic, třeba si tam ještě spravím chuť.
__________________________________________________


Takto to tedy vypadalo na našem výletu z mého pohledu. Končit ale ještě nekončíme, příště si tu dáme ještě nášup zbylých okresních registrací z jiných koutů naší vlasti, odlovených během oněch 9ti dnů.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3596
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 18:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předtím sem ještě ale šoupnu pár fotek ze středeční návštěvy Českého Brodu a okolí. Je pravda, že sem nedávám moc často fotky ze svého nejbližšího okolí, pro tentokrát ale udělám výjimku. Brod je sice součástí okresu Kolín, ale dnes už tvoří samostatnou ORP. Na pozůstatky okresní minulosti se tu ještě dá narazit +- se stejnou pravděpodobností jako v Kolíně. Jde o nadále slušný stav. Sice to vypadá, že jich už moc není, ale jsem-li schopen pokaždé při výletu po okolí se vrátit s asi 30 novými KOx, které jsem dosud neznal, tak si nemám na co stěžovat.

Na ukázku tedy přikládám několik aut, které se mi podařilo nasbírat za 3 hodiny.





- Chebská O86-ka je stálicí z obce Kostelní Lhota na Nymbursku. Už několikrát jsem kolem toho auta projel, ale jelikož je trochu stranou od hlavní silnice, tak jsem měl za to, že má nějakou NBE. Už mi to nedalo a tentokrát jsem se otočil (vlastně jak jsem fotil toho tmavě fialového Formana) a jel k němu. Jaké bylo mé překvapení, když jsem se na něj poprvé pořádně podíval…
- Opečovávanou Hondu Civic s nejspíš originální KHD jsem potkal hned u nás ve vsi. Nikdy jsem jí předtím neviděl a tento číselný interval mi i chyběl.
- Pro mě osobně nejhodnotnějším úlovkem toho dne byla krásná PHH na zánovně vypadajícím Favoritu. Vidět O86-ku z Prahy-východ už není totiž obvyklé ani zde, necelých 25km od čáry s tímto okresem.
- Někdo si řekl, že jsem neviděl dost TP-ček, tak mi jedno ještě zaparkoval i na sídliště do Brodu [happy]
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 19:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot Podle mojich informací to jsou SPZtky z aut, které zkončily v polopřevodu.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3598
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 20:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeke
Fakt škoda... Když už tady neřádí nějaké šrotovné, tak alespoň vyj... s lidmi jiným způsobem.
Nicméně gratuluji k pěkným úlovkům a jsem rád, žes ten zmíněný kus alespoň takto zachránil. [ok]
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 20:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě tam měli toto, ale nebral jsem to, třeba budeš zas něco znát [jidlo]
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 10-2010

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 20:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dva úlovky z dnešních Chotusic [fotic].



Fotky nic moc, no. V dešti, mlze, s deštníkem a "nákupem" v ruce se fotí blbě. Těch krásných aut a okresních registrací tam bylo k focení mnohem více, ale dost pršelo a navíc tam na mně někdo čekal, takže jsem bohužel neměl čas. Lepší fotky té R4 za chvíli v youngtimerech.

www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13289
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 20:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CRVV

022 78-18, AO94/101, Š Fabia bílá, VMY 02.11.15
026 37-97, AO94/101, Š Fabia II bílá, HavlBrod 02.11.15
027 21-11, AO94/101, Š Fabia II bílá, PM Doudlevecká, 06.11.15
135 12-88, AO94/101, VW T5 4motion Voj. policie, vzadu bez oválu, I/34 Polička, 02.11.15
530 70-45, LR Defender khaki s dlouhým rozvorem, I/34 Věž-Skála, 02.11.15
tabulka přední žlutej jednořádek nereflexní (AN86/92), zadní reflexní žlutej 2ř z AN94/103 [crazy]
třeba zadní zničili a vzor 86 už nikdo nevyrobí...

820 01-34, AO86, Š Fabia kombi bílá, D5 13.km, 02.11.15
981 03-14, AO86, Š Fabia kombi bílá, I/35 Vys. Mýto, 02.11.15

tabulka P-rekordů | S-analýza
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3042
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 07:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pavel2 (13289): CRVV

Děkuji za přírůstky [ok][wink].
.

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3600
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 09:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeke
Ještě tam měli toto, ale nebral jsem to
Hele, třeba jsem divnej, ale tohle tvoje rozhodnutí nepochopilo podle mě více lidí... Proč?

Lovecvraků
I zde ti poděkuji za tu R4-ku, marně jsem jí už 2x honil po Praze... To jsem ani nevěděl, že se tam kromě leteckých dnů koná i burza, chyba.
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 10:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot Jednoduché, protože tyto okresy a přesně tyto kombinace již mám[auto]
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3601
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 10:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono je fakt, že při tvých praštěných požadavcích bys to, co jsi tam nechal ani nevyměnil. [wink]
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 10:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot Můžu se tam pro ně kdykoli stavit[lame] Něco z toho bys chtěl?
A praštěné požadavky, někdo holt sbírá páry a někdo ne[crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Zeke.)
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 11:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden páteční úlovek z cesty do práce:

LBI 77-32 O86 bez posunu
Ve své době to musel být pěkný bourák [happy]
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13293
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 11:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zeke:
vždycky za ty značky dostaneš nějaký peníze. nadto ty plechy možná ještě někomu udělají radost [happy]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3602
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 16:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeke
Když to pro tebe není problém, tak pro ně klidně zajeď. Podívej, já bych ti minimálně za ty páry PSC a PJE i klidně zaplatil (myslím to zcela vážně). [wink]
Přesně jak Pavel2 napsal, to že to ty neužiješ, ještě neznamená, že by to kdokoli jiný s radostí nebral...

Guldys
Pěkný odchyt. Pro mě je hodnotná postupem času již každá podobná liberecká SPZ. No a ten Mercedes je i teď krásný bourák. Mnohem, mnohem krásnější než ty novodobé srágory co tato a i jiné značky vyrábí...