K-report
 

Archiv diskuse Německo do 29. 12. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Německo » Archiv diskuse Německo do 29. 12. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 01:43:03    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Jenže vy si uvědomte, že za ty zrušené lokálky na východě se budou obnovat lokálky na západě, což se tam už nyní běžně děje. Fakt máte pocit, že nyní na Šumavě obnovovaná Viechtach-Gotteszell je smysluplnější, než třeba Zittau-Görlitz?

Tohle není žádná reforma lokálek v celém Německu, tohle je o tom, že na východě si můžou vybrat mezi likvidací všech lokálek a nebo části lokálek a proškrtání příměstské dopravy. Naopak v západních zemích se nezavře jediná lokálka, byť ty venkovské tam nejsou na tom nijak výrazně lépe, než ty Saské. Jenže západ k tomu nebude mít důvod, protože dostane tvrdě přidáno, takže si bude moci celou řadu dalších lokálek obnovit.

Rail2005 tady odvádí pozornost k posílení hlavních tahů. Jistě i ty se posílí (i když zde jde jen o spoje, infrastruktura se neplatí z Kieler Schlüssel resp. Regionalizačních fondů). Jenže ruku v ruce se s tím veze to, že západ si za peníze východu nezruší nic a ještě si obnoví řadu opuštěných tratí, které nebudou o nic výkonnější, než ty, co na východě padnou.

A východ bude mít rozmrdanější síť než sousední Polsko (nebo bude muset zredukovat příměstskou dopravu... takže to tam bude jako na Slovensku).

Toto fakt není dobrá reforma.

Ta reforma vůbec neřeší, zda mají Hesensko, Bavorsko nebo Šlesvik Holštýnsko slabé venkovské oblasti, kde by ty vlaky měly v rámci férovosti padnout taky. Ta reforma těmhle zemím přidá, protože jako celek jsou zalidněné víc.

Já mám lokálky fakt rád, ale abych rušil provoz na tratích co tvoří síť a kde stejně bude údržba kvůli nákladce a odklonům a obnovoval ji na lokálkách, kde je posledních 30 let turistický provoz a jediný klíč bylo, zda to leží v zalidněnější spolkové zemi či ne (byť ta konkrétní trať může být v divočině), to mi fakt přijde zvrácené.

V Německu šlo o to, že chtěli přidat. A stát nakonec souhlasil, že přidá. Udělal kompromis, že to bude víc než 1,5% co nabízel a dá 1,8% (každý rok navíc vůči minulé částce). Zároveň ale chce spolu s tím zavést ten zvrácený Kieler Schlüssel. Tedy brutální přerozdělení výchozího stavu. Rozhodit ty peníze úplně jinak, než je to dnes.

Východní země křičí, že je to nefér a divíte se jim? Je to flusanec přímo do obličeje.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 08:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolutní množství peněz prostě větší nebude, dokud bude u moci Angela Merkel a její dvorní lokaj Wolfgang Schäuble. Ti dva mají prostě jako prioritu zvát si do Německa další a další nájezdníky a nějaká veřejná doprava je jim ukradená.

Takže pokud se má situace na západě nějak vyřešit, je třeba ten balík prostě přerozdělit jinak. Není to hezké, ale je to tvrdá realita. Jde se cestou menšího zla.

Donner au train des idées d'avance...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 08:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sebrat peníze východu a dát je na západ
Ono to je samozřejmě jinak - jde o nesebrání peněz západu a jejich nedání na východ. Prostě pětadvacet let po sjednocení pomalu končí masivní peněžní transfery na východ bez ohledu na efektivitu jejich vynakládání, zatímco se v Bavorsku pomalu rozpadají okresky. Ano, Sasku ubyde za tři roky celkem 0,5% při každoročním 1,8% navyšování (z původně navržených 1,5%). Já tam žádnou nutnost masivního rušení a "brutální přerozdělení" nevidím, ale třeba se jen špatně dívám.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2658
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 08:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono jde o to, že lokálky, jaké na východě přežily, na západě už 40 let nejezdí. Co třeba byste chtěl rušit v tom Šlesvicu-Holštýnsku? Tam padly i podle mě docela důležité spojnice regionálních sídel. Totéž třeba i Severním Porýní-Vestfálsku, kde by se mnoho tratí mohlo začlenit do sítě S-bahnu.
Ještě bych dodal, že se do klíče započítávají vlkm najeté v roce 2015, tedy v době zýhodňování východu. Tíme je východ zvýhodněn i nadále, i když menší měrou.
Durchgangszug
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 10:22:49    Odkaz na tento příspěvek  

Něco z Lužice:
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 14:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NE Soukromníkům: Alespoň vidíte, v jak bohaté zemi žijete, když Němec chce rušit Žitava - Görlitz (dle vašich slov), zatímco Čech vesele jezdí i štreky jako Blatná - Nepomuk, Březnice - Rožmitál, Straškov - Zlonice, Blatno - Bečov, Libuň - Stará Paka nebo třeba do Chornice. [biggrin]
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 17:36:05    Odkaz na tento příspěvek  

Jis: Že je ČR v železnici low-cost Švýcarsko není tajemství, ne?

Pokud chcete ČR a Německo srovnávat, tak na to musíte jinak. V Německu nejsou Blatenky, ale neznamená to, že je v Německu síť výrazně řidší než u nás. Je stejná jako u nás, pokud se vezme do úvahy celá země. Kdyby si Německo nechalo Blatenky, tak má hustší síť než Švýcarsko.

Německo také historicky do velkých měst postavilo mnohem více radiálních tratí v slušných parametrech, než ČR. Podívejte se jen na Berlín (a tam je síť nic moc proti západu), kolik z něj vychází elektrifikovaných dvojkolejek a srovnejte s Prahou.

Pak není divu, že slabší lokálky Němci rušili, protože i tak tam mají tu síť hustou a postavenou chytřeji než my.

V Německu by sice zavřeli nejen Straškov-Zlonice, ale dost možná i Kralupy-Neratovice, jenže směrem nejen na Kladno, ale i na Louny by tam vedla dvojkolejná trať a to už před WW2.

Když má Německo historicky tolik kvalitních tratí, nelze se divit, že boj za Blatenky by tam vypadal o dost absurdněji než u nás.

V Německu navíc absence těhle tangent často ani výrazně nevadí. Objet vlakem chybějící spojku v Německu zabere hodinu (a ujedete 70km), zatímco v ČR pojedete přímo 25km a potrvává vám to 40minut. A kdyby ta lokálka v ČR zanikla, tak objížďkou to v ČR potrvá 1h30 až 2h. Což je proti německým +20min tragédie i pro cyklisty a jiné nespěchající lidi.

Pokud si tedy racionálně odpovíte, ve které zemi je zrušit lokálkové spojky větší zlo, tak si musíte odpovědět že u nás, ne v Německu.

Já proto nemám problém, že Blatná-Nepomuk je typ tratí, co v Německu už nejsou (a nebo jsou jen turistické, takových je tam celkem dost... i když hlavně na západě).

S čím mám problém je rušení těch tratí, jejichž zánik vede k vytvoření dost velkých děr v síti. Nebo k rozesrání oblasti, kde jsou lidé vlaky naučeni jezdit, protože je tam síť dodnes velmi hustá (to se týká hlavně Saska-Anhaltska a Durýnska).

A v Sasku je zas pro mě nepochopitelné, proč likvidovat krušnohorské lokálky, potom co do jejich údržby rvou 25 let peníze.
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 18:23:40    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.:

Nelžete. Neubude 0,5%. Těch 0,5% je to vůči těm 100%. Pro Sasko to dělá 8% v roce 2017 a 25,98% v roce 2029, kdy se má klíč zastavit.

Ano, nepůjdou ta rušení tím pádem skokem, ale výsledek do roku 2029 je jasný.

V odkazovaném (na té WIKI) vládním PDF je to vyčísleno v eurech. Nejříve je tam skokové navýšení dotací pro současný rok 2015 vůči roku 2014 (to nevím co je zač... Sasko dle toho mělo dostat 13,4% náhle navíc a některé západní země i 18% navíc... ví o tom někdo více? Nějaký odkaz?).

Pak následuje aplikace klíče. V ní zjistítě, že pro rok 2016 vůči 2015 dostane Sasko navíc 0,06%, následně ale začne dostávat až do roku 2020 méně peněz. V roce 2020 dostane o to vaše 0,5% méně.

JENŽE... tím pádem na valorizaci a další věci do roku 2020 ani 1 euro!

Západ si přidá peníze na vlaky, východu nepřidá ani cent a ještě malinko ubere. Daně se ale v celém Německu platí nadále stejné. To je fér?

Ano, možná to nezpůsobí škrtnutí těch 25% výkonů, když půjde jen o to, že příštích 5 let se východním zemím nebude vůbec pokrývat inflace, ale takové 15% škrty to způsobit může. Neboť nezapomínejte, že zrušením vlaku neušetříte 100% částky, musíte za něco zaplatit autobus.

A jak dlouho bude východní německé země bavit pokrývat valorizaci na úkor jiných služeb občanům?

"zatímco se v Bavorsku pomalu rozpadají okresky"

To asi neměříte českým měřítkem, že? V Bavorsku jsem si na kole lecos projel a občas i busem a nazval bych to spíš rájem, než rozpadem. I v tom Sasku je to výrazně lepší než u nás, byť Bavorsko to není. Bavoři, to jsou fakt chudáci...
Pružinskij
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 4-2015

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 18:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tedy furt nějak nechápu, jak jste z nějakých poměrových % dovodil "krušnohorské lokálky"...???

A už vůbec nevidím nějaký doklad toho, že v S-A nebu Durynsku jsou lidé "naučení" jezdit vlakem, protože je tam "velmi hustá síť drah".

Nejsou to spíš Vaše představy?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 19:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Daně se ale v celém Německu platí nadále stejné. To je fér? Jo. Fér není, že východ dostává z těch vybraných peněz víc, než kolik by mu patřilo. Doba hájení kvůli dluhům z minulosti skončila, už se předpokládá, že jsou si všichni rovni.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2548
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 00:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nelžete.
Snažím se a očekávám totéž od vás.
Takže aby bylo jasno: bavíme se o tomto dokumentu (rozhodnutí z jednání ministrů dopravy jednotlivých spolkových zemí v říjnu 2014 v Kielu, tzv. "kielský klíč").
Pro Sasko to dělá 8% v roce 2017 a 25,98% v roce 2029, kdy se má klíč zastavit
Jenže to je akorát dojem vzniklý tím, že západní země budou mít relativně vyšší nárůst, ale celek se furt musí vejít do 100%, takže procentuálně podíl Saska klesá a opticky to jednodušším kusům přijde jako "brutální redukce". Ale stačí se podívat, cože těch -25,98% znamená v reálu:

Na ose X máte roky od 2014 do 2030, na ose Y pak absolutní peníze v eurech. Je vidět, že se začíná masivním 13% nárůstem 2015/2014, pak následuje každoroční pokles o 0,1 až 0,2 procentního bodu ročně (z 13% navýšení!!!) do roku 2020. Kumulovaně tedy NÁRŮST mezi rokem 2014 a 2020 je 12,8% (jen to nedostanete průběžně v inflačním navýšení, ale najednou už v 2014) - tedy v roce 2014 dostalo Sasko 522.589.339,14 EUR, v roce 2020 dostane 589.805.685,51 EUR, čili pořád o nějakých 67 miliónů EUR víc! Teprve rozdíl 2020/2015 je těch 99,5%, jenže to jsou 3 milióny EUR z původně navýšených 67 miliónů. I po započtení 1-1,5% p.a. inflace to je pořád dost.
Po roce 2020 pak bude podíl Saska na celkovém objemu dál relativně klesat (protože bude relativně růst podíl jiných zemí), ale absolutně to bude stále nárůst - mezi rokem 2020 a 2030 o 16%, což cca pokrývá inflační navýšení.
(Samozřejmě co bude za 15 let se v politice sotva dá odhadnout, hlavně záleží, jak s tím zahýbe migrační vlna.)
výsledek do roku 2029 je jasný
Jaký je teda výsledek, když budu mít prachy navyšované o inflaci? Řekl bych, že udržování stávajícího stavu a stop na nové projekty. Vy říkáte, že to bude znamenat 25% redukci, strašíte zrušením Zittau-Görlitz a úzkých v Drážďanech a Zittau, prodloužením intervalů S-bahn, "brutální redukcí", zrušením tratí... to vám za tyhle kecy někdo platí, nebo to máte z vlastní hlavy?
Daně se ale v celém Německu platí nadále stejné. To je fér?
Ano, je fér, že po 25 letech pomalu (výhledem na dalších 15 let) končí přerozdělování směrem na východ, ačkoli se v celém Německu platí stejné daně. Jak k tomu takový obyvatel NRW přijde, že platí stejné daně, ale část z nich odplyne do Pomořanska, místo aby se vynaložila u něj?

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
wizard98
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2012
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 01:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chci se zeptat jestli někdo neví více o dodávce nových vozů pro DB Regio, hlavně proč tyto vozy mají tmavě šedo-zelený nátěr ? Nějaký nový korporátní nátěr pro DB Regio ?


(Příspěvek byl editován uživatelem wizard98.)
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 03:44:01    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: V článku co jsem citoval zde:

http://www.mdr.de/sachsen/regionalisierungsmittel-nahverkehr-sach sen100.html

se píše, že na každý 3. vlak nebudou peníze. Co jste napsal sice vypadá výpočtem logicky, ale východní spolkové země se do médií vyjadřují, že je to pro ně pohroma a budou masivně škrtat.

Takže, kde je skutečná pravda? Nejspíš ji ukáže jen čas. Může to být blafování, může to být pravda.

Dál by mě zajímalo, zda skutečně pro 2015 došlo k tomu skokovému navýšení. Netušíte, jak to ověřit?

A co se týče redukčního seznamu, tak tím odpovím i na Pružinskij:

https://nahverkehrbrb.wordpress.com/2013/12/04/sachsen-cdu-fdp-em pfehlen-mehr-bus-statt-bahn-im-landesverkehrsplan-2025/

Zde je seznam tratí na odstřel v Sasku, vytvořený ještě za FDP spoluvlády. V Krušných horách zůstane jen ta do Varů a pak u Drážďan do Altenbergu.

Görlitz-Zittau sice v seznamu není, ale o té se spekuluje v diskuzi pod tím MDR článkem, že nedávná výluka měla za cíl otestovat, jaká by byla pro lidi náhrada busem.. V článku MDR se také píše o nezajištění financování úzké do Radeburgu po roce 2020.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2651
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 05:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wizard98: Požadavek Šlesvicka-Holštýnska. Nové patrové soupravy (a později tuším i jednotky) budou mít tento nátěr. V provozu na RE Kiel - Hamburg a bohužel již brzy i na trase Flensburg - Hamburg, což je poslední rameno, kde se dá narazit na vůz Bimz v barvách DB Regio a Aimz vůbec.


Svět už není to co býval, ultrašotouš Vantju jede do Drážďan autobusem. [proud]

Aneb když jsem se na poslední chvíli dozvěděl, že Labe-Elbe od nového GVD neplatí už ani na českém území v EC/EN.. minimálně je to pravidlo hodně debilní, doposud začínala naprostá většina mých cest EuroNightem Metropol, na který si teď budu muset prakticky zbytečně kupovat od Vraňan do Děčína jízdenku. [angry] Co k tomu dráhy vedlo? Navíc v situaci, kdy německá nabídka Sachsen-Ticket na českém území platí ve vlacích EC i EN. [crazy]

A úplný konec je fakt, že ČD Tip se nedá koupit v eshopu, ale na určité stránce, kam se dostanu přes odkaz ze stránky o ČD Tipu. Co kdyby to příští zimní období bylo třeba zaheslované a o heslo bych si musel říct panu přednostovi pražského hlavního nádraží? [crazy]

NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 07:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se píše ... spekuluje v diskuzi
Sorry, ale na úrovni "se píše", nedejbože "spekuluje v diskuzi" to nebudu komentovat. Nad vaším příspěvkem máte můj, kde jsou tvrdá data, polemizujte s ním a neutloukejte mě tu články z novin a diskuzemi k nim.
východní spolkové země se do médií vyjadřují, že je to pro ně pohroma a budou masivně škrtat
Proboha, české kraje se taky do médií vyjadřují každou chvíli, že nemají na to či ono peníze a budou omezovat školství/zdravotnictví/veřejnou dopravu/silniční stavby atd.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 12:09:38    Odkaz na tento příspěvek  

ad NE Soukromníkům: na Šumavě obnovovaná Viechtach-Gotteszell - prosím pěkně, co tam chcete obnovovat. Ta trať je normálně sjízdná, mimo jiné proto, že ve Viechtachu je ALEXí dílna, kde se opravují vozy (vývazy, včetně renovace podvozku). Jinak tam jezdí víkendové "šotovlaky" ...

Z té obnovy na inzerovaný denní provoz se budou muset akorát vyvěsit "platné jízdní řády" ... resp. trochu upravit perony ... Jinak fajn dráha ...

pokud v Německu na něco chybí peníze, tak by to především mělo být o snížení příspěvků "turistům bez víz" na částku, kterou by dostali v zemi původu, pokud by nedostali nic, dostanou jedno €, které stačí na suchý chleba ... voda z Rýna, Dunaje apod. je zdarma ...
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 08:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vantju:Taky mě ta změna u Labe-Elbe dost nasr[angry]. Prostě ve vedení molochu sedí naprostí tupci a ignoranti. Jednou je něco slušnýho a lidi to využívaj, dokonce to nalákalo plno lidí co jinak vlakem nejezdí, tak proč to nezaseknout[angry]Nevím o kolik si moloch pomůže, když to o 50Kč zdražil a omezil platnost.
O to horší krok to je v době, kdy je do Drážďan velká konkurence busů a bude brzy hotová celá dálnice. Se jim na ten pomalej vlak každej vy...
To že to neplatí v EC až tak nevadí, stejně ty couráky v Děčíně mají přípoj na R ale ten EN měl zůstat, přecijenom je to první a poslední spojení do Prahy. Když to spočítám tak za původních podmínek stála cesta Praha-Dresden bez kartičky při použití EN tam I zpět 312,-Kč, za současných podmínek 586,-Kč či-li zdražení o 88%. Opravdu geniální tah[angry]
Prostě ty papaláši co o tom rozhodli viděli vlak tak leda v televizi a v životě s tím nejeli[angry]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7420
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 10:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě ve vedení molochu sedí naprostí tupci a ignoranti.

Naopak. Metropol jezdí na sezení přeplněn, EC jezdí hodně plná, R Praha-Děčím jsou volnější, tak zcela logicky chtějí vás, co škudlíte a nespěcháte, jedete na výlet, přesměrovat do těch prázdnějších vlaků.
A když jedete EC a pak stejně čekáte v DC, až dojede ten R, tak o co jde ?

Vy si cenové nabídky pletete s podporou v nezaměstnanosti a řvete jako cikán na pracáku : "JÁ MÁÁÁM NÁROK, VY KRETÉNI !!"

Socík už dávno skončil, pánové.

Mmch v Německu neplatí v EN ani v EC už dávno a nadáváte DB, chytrolíni ?

Aby vám nepraskla žilka [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 11:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aaa zase jeden pan chytrej. Jestli na nábřeží seděj podobný individua tak se tomu ani nedivím.[crazy]Jestli umíš číst ty chytráku, tak sám píšu, že EC chápu ale ten EN je poslední a první spoj do, z Prahy, žádná alternativa...
Mladějove, přesně si ukázal modrogumní myšlení, který nepočítá s konkurencí.
Tak holt budou lidi jezdit busem nebo autem a dráha si bude moct strčit ty vlaky do[zadnice]
Ps: Chytrolíne, jel sem teď několikrát Metropolem a pokaždé jsem našel volné kupé...[talker]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7423
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 11:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý těsto, tykejte si svojí učitelce, když vám to dovolí.

Mladějove, přesně si ukázal modrogumní myšlení,

Ale houby, já z vás socek, co si myslí, že je za zájem o železnici musí vozit dráha skoro zadarmo, mám legraci.
Opakuji - Němci to tak mají nastavené už dávno a to nepyskujete.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.3.142
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 11:56:39    Odkaz na tento příspěvek  

No, já sice nemám rád praktikování metody "lidi to využívají tak jim to pořádně zdražíme", ale jak píše Mladějov, Metropol jezdívá velmi obsazený a tak jistá míra regulace není od věci. A když už to člověk opravdu nestíhá dříve, tak doplatit úsek Děčín-Vraňany není snad až taková rána.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7424
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 12:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro uřvané socky jo - vidíte těch nadávek, když jim někdo sáhne na peněženku ? Dvě piva ?
Kdyby to neplatilo nikdy, tak ani neceknou.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 12:14:31    Odkaz na tento příspěvek  

ad Dj_tiësto : nemám potřebu dělat "Nábřeží" advokáta, i já mám dost kritických názorů na "jeho" obchodní politiku.
Nicméně zapomínáte na drobnost - tohle je nabídka ČD + smluvního partnera za státní hranicí, který taky může chtít o nějaké €centíky více ...
Další otázkou je, pro koho byla Labe - Elbe primárně určena.
Zda pro občany z "severu Čech" a příhraniční oblasti Saska (předpokládám dopravní svaz Oberelbe) nebo pro občany za vzdálenějších míst Česka nebo Německa (třeba Berlín).
Pravda, zkrácením cestovní doby mezi PH a DC se to německé pohraničí přiblížilo i ostatním ...
Hodnotit Metropol podle občasné jízdy není objektivní. Také jsem cestoval, jak do Vídně tak Pešti "sám v přeplněném kupé", jindy celou cestu na sedáka s pěti spolucestujícími či ve velkoprostoru ...
Mohu vás ujistit, že vycálovat 200 Kč za Egronet, pokud tam někdy pojedu, mne bude opravdu "štvát", protože kdysi jsem za něj dával pade nebo dokonce v rámci "akce" dvacku ...
Nemecko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.134.150.3
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 15:31:50    Odkaz na tento příspěvek  

Nezapominejte, ze Metropol je obchodne plne na riziko MAVu. Takze pokud madar rekne, ze ve vlaku nechce podobne vyzirky jako je Tiesto, tak je to plne legitimni krok. Zkuste si predstavit, kolik asi Madarovi zbyde, kdyz se z Labe Elbe odecte cast pro Nemce a vydeli se to vlkm - to je potom ta prava tarifni vynosovost.

Pak se vsechni tydle trdla desne divi, ze v Evrope konci nocni doprava. Hlavne ale, abych za cestu do zahranici nedejboze nezaplatil vice jak par eur. To jsou pak vsichni kapitalisticky svine [happy]
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 16:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Egronet síce od nového gvd zdražil,ale do saského mesta Plauen s krásnymi kostolmi a t.č. i peknými adventnými trhmi máte cestu zdarma[happy]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7425
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 16:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On si třeba Mirek ty dvě stovky našetří [biggrin]
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 16:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov:[masinka][biggrin]
Pružinskij
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 4-2015

Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 18:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak hlavní výhoda jízdenky Egronet je v přepravě kola v ceně, za což se normálně slušně prohnete...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pátek, 18. prosince 2015 - 09:16:00    Odkaz na tento příspěvek  

ad Přilepy & Mladějov : nechápete ironii - že mne to "naštve", protože kdysi to bylo levnější ...
Těch 200 Kč je "zadarmo" ve srovnání s "výhodnou levnou jízdenkou" na obnoveném spojení Cheb - Aš - Selb - Hof, která stojí v jednom směru 138 Kč, z Aše do Hofu "výhodná nízká cena" 99 Kč, na oběd do Selbu (podle představy pana starosty v Aši) se bude jezdit za úžasných "jen" 50 Kč v jednom směru ... navíc platnost těchto "výhodných" jízdenek je omezena, na rozdíl od Egronetu ... nad tím zůstává rozum stát ...
Kajman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 18. prosince 2015 - 10:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, nad tou "výhodnou" tarifní politikou na trati Cheb - Hof mi taky zůstává rozum stát. Člověk by řekl, že když už ta obnova teda probhla, tak že by nebylo od věci, aby tím někdo jezdil...
Lexa_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 18. prosince 2015 - 21:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Patřím mezi ty "vyžírky", kteří ruinovali ČD/MÁV/DB.
Víceméně min. 1x měsíčně jsem využíval EC 178 z Prahy do Děčína, tam si dal fpoho snídani a v 8:40 pokračoval dál do Drážďan.
Výhodou bylo, že je na metru "C" a tedy čas z domu zůstává nastejno jestli jedu z hl.n./Holešovic /Mas.nádr. Jenom jsem nemusel do deště mezi hl.n. a Mas.n.
Za posledních 5 let jsem v EC178 ve dnech úterý až pátek nikdy nestál, ba dokonce vždy seděl sám určitě na dvojsedadle a velice často i na čtyřce. V kupé max. po dvou.
Přestupem do děčínských humusáků se výrazně zhoršilo i prostředí cestování (16. a 17.12 mi to potvrdilo i osazenstvo zájezdu do DD) - ten rozdíl oproti cestování mezi Děčínem a Drážďany je viditelný.
Obávám se, že tímto krokem ztratí ČD další cestující - BUS je rychlejší, cenově vyjde min. nastejno a regio dopravu DD využívá málo lidí. Díky "povedené" výluce mezi B.Sch. a Pirnou trvá dnes cesta z Prahy M.n. do Drážďan 3 hod., 35 minut. Fakt konkurence schopné řešení.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3710
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 18. prosince 2015 - 22:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nad názorama některých tady zůstává rozum stát,asi bych se měl slavnému "Národnímu dopravci" snad omluvit,že s ním jezdím a dávám mu peníze?
Jezdím skoro každý víkend do Bádu a okolí nějaký peníz za to dám,ale neřeším to,protože si na to vydělám a určitě u mě peníze nejsou na prvním místě,ale proč mě nutí jezdit nevyhovujícím Elefantem a sedět na nějaký trestný lavici?
Argumenty EN a EC jsou přeplněny tak Vás chtějí "přesměrovat" co to je za píčoviny a navíc to není pravda!
A proč bych měl když pojedu ECkem samozřejmě si kupuju Labe-Elbe,platit vlastně dvakrát za úsek Vraňany-Děčín tady nejde o peníze,ale o princip.
A argument v Německu to na EC neplatí,no jasně právě tam to řekli hned na začátku a hotovo beru,tak to u nás mělo být také tak a neřekl bych ani popel,ale tady se zjistilo že s tím jezdí lidi,tak jak je z těch vlaků kurva dostat?
Naprosto antiobchodní postup,nedivím se,že jak osobka tak Cargo je tam kde jsou..
Jo,socík už dávno skončil,pánové [lol]
Pro úplnost od roku 1990 dělám v soukromém sektoru,ale takto to dělat tak si nevyděláme ani na slanou vodu!!
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2652
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 19. prosince 2015 - 10:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tyjo, tu se to rozjelo.. [proud]

Donedávna jsem byl chudý student, který si na své výlety vydělal leda někde na brigádě, nebo na ně dostal peníze od rodičů, takže v mém případě by se ještě dala pochopit snaha ušetřit všude a na všem. [andel] Nicméně, už nějaký ten týden jsem v pracovním procesu takže tento problém už neřeším. [happy]

Co se Metropola týče, běhěm několika dnů jsem tím párkrát jel z Prahy do Budapešti (a zpět) a když jsem si prošel sedačku, tak třeba před dvěma týdny se v celém voze Budapest - Berlin nacházelo šest lidí, avšak dnes z Budapešti do Prahy byla obsazena všechna kupé minimálně dvěma lidmi. A do toho se porouchala klimatizace v Bpee a byla tam větší zima, než venku, takže se poměrně dost lidí přesunulo z pražského Bpee do už tak plné berlínské sedačky. [proud]

Ale je pravda, že přes léto bývá Metropol plný pořád. To ale nic nemění na tom, že to je první/poslední možné spojení z Prahy do Dresden, ať už na Elbe-Labe, nebo obecně. Teda vlastně Labe-Elbe, Elbe-Labe v něm platí. [rofl] Jo, správně, na webu VVO jsem nenašel nic o tom, že by jejich nabídka Elbe-Labe (což je Labe-Elbe prodávající se v Německu za vyšší cenu) neplatila v EC/EN. Takže nejspíš jde o něchtěný projev činnosti nějakého odboru GŘ, který asi nevyvíjel dostatek aktivity.

Jinak zpáteční Praha - Vraňany mě s IN50 vyjde na 60 korun, zpáteční Praha - Děčín už stojí 172 korun. Ale jo, cesta z Prahy do Drážďan za 186 Kč jedním směrem včetně MHD je pořád krásná cena. Až se vůbec divím, že to takto levně vůebc jde. [proud] Pořád si pohrávám s myšlenkou, jak krásná by byla jízdenka platná v MS kraji a v polském Slezsku nejen ve vlacích, ale i v MHD. Platnost síťovek v MHD jim dává zcela nový rozměr.

NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 6-2014
Odesláno Sobota, 19. prosince 2015 - 10:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na webu VVO jsem nenašel nic o tom, že by jejich nabídka Elbe-Labe (což je Labe-Elbe prodávající se v Německu za vyšší cenu) neplatila v EC/EN
odkaz
Rozklikněte první odrážku pod tabulkou, stojí tam: Im Bezirk Ústí gelten die Tickets: in den Regional-, Eil- und Schnellzügen der ČD (OS, Sp, R). Takže ani s dražší jízdenkou se v EC a EN nesvezete.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 19. prosince 2015 - 13:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já se přiznám, že když jsem jel do Drážďan s Labe-Elbe tak jsem jel taky dřívějším EC. 8 minut na přestup z rychlíku v Děčíně mě optimismem příliš nenaplňovalo. Máte někdo zkušenosti jestli ty osobáky směr Bad Schandau na ty rychlíky čekají ? Chystám se tam v blízké době zas [happy]

Upozornění: Tento příspěvek není určen pro uživatele s IP adresou 217.66.178.124 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek [pozor]
DÚK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.241.78
Odesláno Sobota, 19. prosince 2015 - 13:04:00    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, omezení platnost jízdenky Labe-Elbe souvisí s integrovaným tarifem DÚK do kterého se ČD od 1.1. také zapojí. Jízdenky DÚK budou platit na území ústeckého kraje ve všech vlacích kromě EC/EN. Tak už přestaňte brečet a smiřte se s tímto faktem. V Německu také neplatí v EC/EN vlacích.
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 6-2014
Odesláno Sobota, 19. prosince 2015 - 13:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

omezení platnost jízdenky Labe-Elbe souvisí s integrovaným tarifem DÚK
Díky za vysvětlení. Takže je to horší, než jsem si myslel. Pochopil bych sjednocení podmínek v ČR a v Německu. Nechápu úřednickou nevůli dopsat do tarifu výjimku pro Labe-Elbe, která v EC a EN platí od doby zrušení SONE+ pro osobní vlaky. Vyhánění zákazníků v přímém přenosu.[angry] Z Německa do Prahy pojedu večer příště raději autobusem. Na Labe-Elbe do Drážďan a pak jezdí až překvapivě hodně spojů do Prahy, narozdíl od jediného Metropolu.
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 19. prosince 2015 - 13:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak ze skalky: Nikdo vás nenutí jezdit Elefantem, z Prahy do Badu můžete jet pohodlně přímým EC, obzvlášť, když píšete, že určitě u mě peníze nejsou na prvním místě. Evidentně jsou, protože jet ecéčkem hodinu a půl a pak si tři čtvrtě hodiny počkat, abych mohl dojet poslední půlhodinku - to je vyloženě přístup "peníze nejsou na prvním místě". [nene]

Honza7887: Už jsem vám tu na to kdysi myslím odpovídal: podívejte se na statistiku zpoždění (v novém GVD průměrné zpoždění 2 minuty, max 7) + čekací doby. Fakt nechápu, čeho se zrovna tady obávat. To je větší pravděpodobnost, že si ten Metropol přiveze dvě hodiny zpoždění z Maďarska. [happy]

Nesni:
Na Labe-Elbe do Drážďan a pak jezdí až překvapivě hodně spojů do Prahy, narozdíl od jediného Metropolu.
A na tom ušeříte?
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 6-2014
Odesláno Sobota, 19. prosince 2015 - 13:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adamek:
A na tom ušeříte?
Ne, to ne. Ale nově už bych za autobus nedoplácel tolik jako dřív. Po zkušenostech s cestováním Metropolem je hlavní výhodou jistota místa k sezení. Navíc budu dřív v cíli a u některých dopravců dostanu i něco k pití.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 19. prosince 2015 - 14:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adamek: [ok] Díky, ale já mám na mimořádnosti a zpoždění štěstí [lol]

Upozornění: Tento příspěvek není určen pro uživatele s IP adresou 217.66.178.124 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek [pozor]
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3712
Registrován: 5-2010
Odesláno Sobota, 19. prosince 2015 - 21:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Evidentně jsou, protože jet ecéčkem hodinu a půl a pak si tři čtvrtě hodiny počkat, abych mohl dojet poslední půlhodinku - to je vyloženě přístup "peníze nejsou na prvním místě". [nene]
Nechápu,co tím chtěl básník říci?
Jezdil jsem Metropolem nebo Lojzou v Děčíně snídaně a akorát to vycházelo na odjezd s Desirem do Říše.
Zpět Desirem,skočil jsem nakoupit do Lidlu a jel jsem Eckem do Práglu vše klapalo.
A jen tak pro zajímavost např.za srpen jsem v tom byl tak za cca 3.500 tisíce, jezdil jsem tam fotit i v pracovní dny a nevyužívám žádnou slevu,kromě zpátečního jízdného,ale nelituju toho odpočinu si tam vyčistím si hlavu a pohoda.
Jasně,již jsem se s tím smířil a zařídil jsem se podle toho ty peníze prostě dostane někdo jiný a hotovo!
A brečet nebudu na to už jsem velký kluk,ale aby opět nebrečel ten státní moloch až mu tu někdo převezme přepravu nebo tu provoz na nějaké trati atd.
Jediné co na Národního dopravce platí je tvrdá a zdravá konkurence tečka.
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 00:55:21    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.sz-online.de/nachrichten/stehen-oberlausitzer-bahnstre cken-vor-dem-aus-3276712.html

Google translator:

Zvon generální ředitel Hans-Jürgen Pfeiffer očekává, že za stávající peníze se od roku 2018 budou pohybovat jen asi dvě třetiny současné vlakové a autobusové dopravy.

Jaké by byly následky?
To by mohlo znamenat, že na Mandaubahn mezi Zittau, Varnsdorfu a Seifhennersdorf už nebudou žádné vlaky. Dokonce i vlaky přes údolí Nisy mezi Görlitz a Žitavě by pravděpodobně byly zrušeny. A o opětovném obnovené vlakové služby mezi Görlitz a Hoyerswerda už nemusíme mluvit. Očekávat se dá i, že mezi Zittau a Bischofswerdě regionální expresní vlaky budou cestovat pouze ve dvou hodinových intervalech.

(Ale TéHáčko nám to pěkně bagatelizuje, že. [happy] )
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 08:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Povšimněte si, jak je tu umně vytvořeno zdání rozhovoru s ředitelem ZVONu - to ale není pravda, jde o interview s jakýmsi Clevem ze Svazu železničních cestujících (čili něco jako u nás praštěnej Vyka, ostatně v tom samém rozhovoru dotyčný souběžně blouzní o vlacích Lipsko-Krakov přes Drážďany a Vratislav).
Opět se odvolám na "Beschluss" ze zasedání ministrů dopravy jednotlivých spolkových zemí dne 1./2.10.2014 v Kielu, v dokumentu z tohoto jednání jsou uvedeny sumy, které připadají na jednotlivé spolkové země. Sasko tu má:
rok 2014: 522.589.339,14 EUR
rok 2015: 592.790.000,00 EUR +13,4% proti předchozímu roku
rok 2016: 593.135.440,00 EUR zanedbatelný nárůst
rok 2017: 593.035.477,28 EUR velmi zanedbatelný pokles
rok 2018: 592.464.898,46 EUR -0,1% proti předchozímu roku

Já to nechci bagatelizovat nepohodlnými fakty, ale kde teda vidíte ten pokles o dvě třetiny? I s 1-2% inflací p.a. je to proti roku 2014 slušný nárůst peněz. Děkuji za vysvětlení.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 09:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem v sobotu ověřil to čeho jsem so obával po skvělém vylepšení platnosti jízdenky Labe-Elbe. Zatímco poslední sobotu platnosti starých podmínek se jelo 20:50 z Bádu přes čáru na stojáka a do EN nastupovalo cca 50 lidí tak tuto sobotu, za "vylepšených podmínek" jelo desiro přes čáru poloprázdné a do do EN v Děčíně jsem nastupoval sám.....Ťakovej propadák v adventním case v sobotu léta nepamatuju...Otázkou je kolik těch lidí, co by za původních podmínek jelo, jelo drive, či jelo busem nebo autem. Každopádně zase další s "prozákaznických" opatření papalášů z nábřeží[angry]
A pro ultrašotouše typu Mladějov, tak jak vidíš tak já nemám problem si připlatit ale přesně se stalo co jsem očekával. Za těchto podmínek se jim na to lidi vy....a pojedou jinak. Vždyť je tu bus za 10EUR s podstatně kratší jízdní dobou a bez přestupů a nebo auto, bez problem od baráku až na místo, levněji a podstatně rychleji.
Podle Mladějova je asi lepší prázdnej Metropol a že si tam dva cestující natahnou na celé sedačky než kaštani navíc. Že by si za to leháro v kupátku připláceli víc?[biggrin]Co Ty chytrolíne?[proud]
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 15:27:18    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Ty jsi vážně magor, který neumí nic víc, než zamlžovat.

Zvon-Geschäftsführer Hans-Jürgen Pfeiffer rechnet damit, dass das vorhandene Geld ab 2018 nur noch für etwa zwei Drittel des jetzigen Zug- und Busverkehrs reicht

http://www.zvon.de/cz/Pracovnici/

Hans-Jürgen Pfeiffer

Funkce: Jednatel

Šéf ZVONu jasně řekl, že peníze budou jen na 2 spoje ze 3.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2565
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 15:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Zvon-Geschäftsführer Hans-Jürgen Pfeiffer rechnet damit, dass das vorhandene Geld ab 2018 nur noch für etwa zwei Drittel des jetzigen Zug- und Busverkehrs reicht."
...řekl pan Michael Cleve z Deutschen Bahnkunden-Verband v rozhovoru pro Sächsische Zeitung. Problém funkční (ne)gramotnosti si vyřešte sám u sebe.
Ty jsi vážně magor, který neumí nic víc, než zamlžovat
Takže pana T.H. bychom měli pořešeného a teď byste se třeba místo ad personam vysírek mohl vyjádřit k těm číslům, které obsahuje "Kielský klíč" - Sasko v roce 2014 522.589.339,14 EUR a v roce 2018 592.464.898,46 EUR, kde je teda ten třetinový úbytek.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 16:23:02    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.:
Já se odmítám pouštět do spekulací, ale mám pochyby o tom, zda to skokové navýšení pro rok 2014 vůbec proběhlo.

A nejednou jsem četl náznaky, že v Sasku a těhle východních zemích, nejdou peníze z regionalizačního fondu jen do železnice a busů. Netuším, zda je skutečně možné, utrácet je třeba za silnice. Ale pokud by saská vláda počítala s tím, že peníze z valorizací dá na silnice a ty najednou nebudou, tak se musí rozhodnout, zda dál dotovat vláčky a busy a nebo to zaplatit na úkor nich. Zatímco západ tohle řešit nemusí.

Ale tohle je čistá spekulace. Nicméně vaše bagatelizace tím, že se nic neděje a jen pár lidí neumí číst čísla, je dost zvrácená. Jestli se něco děje, tak to, že si východ dost aktivně připravuje půdu pro odůvodnění vlny škrtů ovcím. A to ne na úrovni jedné země, ale 5ti. A vy děláte, že to nevidíte.

Pokud se hodláte tvářit, že když si někdo připravuje půdu pro dost velké škrty, že pak nad tím nejpravděpodobněji mávne rukou, že se mu škrtat nechce, tak to bagatelizujete, až to bolí..

Za 2 roky uvidíme, že. Celkově... jak se k tomu postaví nejen Sasko, ale i ty další postižené země.

Tady se to jinak probírá více:
http://www.drehscheibe-online.de/foren/read.php?2,7652160
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2566
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 16:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se odmítám pouštět do spekulací
...načež se pustíte do dvou odstavců spekulací. No jo, no.
V celé věci jde jednoduše o to, že "východním" zemím se nebude PŘIDÁVAT tak rychle jako "západním", to je celé. "Brutální pokles" tam prostě není, ne že ho podle vašeho vysírání nevidím a bagatelizuju to.
Cca mezi svátky budu mít čas si problematiku pořádně prostudovat, do té doby na vaše další invektivy nereaguji.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 17:06:26    Odkaz na tento příspěvek  

"načež se pustíte do dvou odstavců spekulací"

Předčímž jsem ale naznačil, že co dál napíšu, nemusí být vůbec pravda. Že se nechci pouštět do spekulací pro mě znamená, že spekuluju, aniž bych to přiznal a nechal ostatní, ať na to přijdou sami.

Když to nastudujete do hloubky, sem s tím. Ale i s odkazy. Pokud to mám brát vážně, chci to mít něčím doložené.

Krom toho, pokud si myslíte, že jako fanda lokálek bych vám kurevsky rád nevěřil, tak se mýlíte. Co píšete, by se mi z principu mělo líbit a z principu bych měl toužit si říct, že se mýlím a T_._H_. má pravdu. Ale já odmítám být falešným optimistou, který si řekne "jsou to jen standardní politické keci a lobby, můžu to pustit z hlavy". Tohle není pohádka, a proto to beru vážně.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 20:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sem s tím. Ale i s odkazy. Pokud to mám brát vážně
Vy jste fakt dobrej. Já vůči vám, anonymnímu hrdinovi, nemám vůbec žádnou povinnost cokoli "tam s tím", zatímco vy se dožadujete odkazů, z nichž vám nebude žádnej dost dobrej (už jich tu pár proběhlo), protože už máte dávno jasno podle rozhovoru ze Sächsische Zeitung, který ani neumíte funkčně analyzovat... tak holt máte pravdu, když to potřebujete slyšet, no.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
NE Soukromníkům2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 21:13:22    Odkaz na tento příspěvek  

Tak vás nebude brát vážně nikdo, což je u vás defaultní stav. Citovat to, co jsem vám předtím dal v odkazech já, to je fakt vrchol googlení. [happy]

Já cituji noviny a šéfa ZVONu, vy akorát sám své teorie a popíráte, co šéf pro noviny řekl. [happy]

Ale jinak znám vaše metody, takže do OT hádky o tom, jakej je TéHá borec, se vtahovat nenechám. Hodně štěstí s jiným partnerem. Pokračování s vámi v debatě až napíšete něco, co není jen váš názor.

Pokud si mám vybrat mezi názorem šéfa ZVONu a názorem TéHá, jak bude vypadat doprava v Sasku v roce 2018, věřím víc tomu pánovi z ZVONu.

PS: Borcovi, co zaregistroval mojí přezdívku gratuluji. Jseš frajer!
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 23:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NE: Hele, já sice umím německy o něco hůře než T.H., ale i přesto poznám, že noviny citují pana Cleveho, který cituje pana Pfeiffera. Takže citaci pana Pfeiffera si mohl pan Cleve klidně vymyslet či upravit.

Takže Vaše věta: "Já cituji noviny a šéfa ZVONu, vy akorát sám své teorie a popíráte, co šéf pro noviny řekl." je ale úplně, úplně špatně.

Připomíná mi to paní Samkovou a její citaci Werichova výroku z vysílání ČRo: „Takže vy chcete vědět, co si myslím o nacistech, ano? Řeknu vám to kulantně. Připomínají mi mohamedány: ti taky přijdou k vám domů a nejdřív se tváří mile, ale pak vám zakáží jitrničky, pivo a děvčatům sukně. A vy ani nevíte jak, ocitnete se v mešitě a musíte se modlit k aláhovi, aby vás nekamenovali.“
Je to pravda či není? :-)
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 6-2014
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 23:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

auto, bez problem od baráku až na místo, levněji
Zkusil jsem si nahodit pár čísel. Vypadá to, že cena jízdenky se dostala nad určitou kritickou úroveň, kdy se veřejná doprava jakž takž vyplácí.
Cena dopravy autem Praha-Drážďany a zpět mi vyšla cca 690 Kč*. Při 2 osobách bez In-karty se už o pár korun ani nevyplatí cestovat rychlíkem, s IN25 je to o cca 25 Kč levnější než auto. Při použití EC nebo EN v jednom směru bez In-karty přeplatí cca 230 Kč, s In-kartou přeplatí cca 170 Kč.
Skupině 3 osob se vlak nevyplatí vůbec, přitom před zdražením se jim vyplatil.

* 149 km podle Google Maps, spotřeba 8 litrů, cena benzínu 28,70 Kč/l podle statistiky aktuálních cen
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 16:27:43    Odkaz na tento příspěvek  

Kacířský dotaz pro znalé Německa - kde se cestující z kursbuchových tabulek DB (viz http://kursbuch.bahn.de/hafas/kbview.exe/dn?rt=1&dosearch=1&searc hmode=tableplus&table_nr=%20&controlpattern=P.ddd&mainframe=utabl e&tocinfo=reg_tab
dozví, kdy odjíždí vlak 477 směr Praha - Budapešť / Wien
FS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 23:46:47    Odkaz na tento příspěvek  

Tak ten Schengen asi opravdu skončil, jen Mergelína o tom nic neví
Žirafa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.233.102
Odesláno Úterý, 29. prosince 2015 - 11:42:52    Odkaz na tento příspěvek  

Kam zmizely Taurusy z linky S1 DD - Schöna? Viděl jsem tam po Vánocích jen samé 146.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3722
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 29. prosince 2015 - 17:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žirafa:Taurusy zmizely většinou do Hamburku,ale já jsem je tam ještě 19.12.potkával,stejně jako 143,ale 146 již jezdí na většině S-Bahnech na S1.
čmelák 770
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.245.185
Odesláno Úterý, 29. prosince 2015 - 18:23:14    Odkaz na tento příspěvek  

FS - ale neskončil, je to jen dočasné řešení. Ostatně takové mimořádné období kdy jsou na hranicích kontroly, umožňují unijní předpisy. Netřeba se bát, až se v SRN dostanou k moci politici se střízlivějším viděním světa, tak kontroly opět přestanou. Teda já aspoň doufám, že po Merkelové tam nepřijde někdo ještě horší!
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Úterý, 29. prosince 2015 - 18:51:11    Odkaz na tento příspěvek  

čmelák 770: jen abychom si nemuseli vybrat ze dvou možností - buďto hraniční kontroly, nebo hordy muslimských přistěhovalců. V takovém případě za menší zlo považuji rozhodně ty kontroly.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2594
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 29. prosince 2015 - 21:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatně takové mimořádné období kdy jsou na hranicích kontroly, umožňují unijní předpisy
Nikoli takto, nikoli na (zdá se) neomezeně dlouho, nikoli s ploty (nejen) na rakousko-německé hranici. Prostě "Schengen" de facto skončil, i když se EU papaláši snaží tvářit, že je všechno v nejlepším pořádku. Smiřte se s tím, smiřte se se zpožděními vlaků, kolonami na dálnicích, buzerací fízlů na každé štaci. Chcete to, dostanete to. Chcete pocit bezpečí výměnou za svobodu, přijdete o ni.

V takovém případě za menší zlo považuji rozhodně ty kontroly
Hm, vy jste naprosto dokonalá vovce, co se těší do ohrady a ještě jak ji tam pěkně ostříhají...

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu