K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 04. 11. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 04. 11. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3467
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 17:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, do depa Praha-Těšnov se mělo jezdit z 9. SK z Vršovic odjezdu, na panelu releovky to dokonce už bylo připraveno, jen nějak nemůžu najít foto.

Má videa na YouTube Moje Zonerama fotogalerie PUMPA Sázava - motorbike ride

#KeepFightingMichael
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5088
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 17:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím diskutujícímu "zdenek p." poděkovat za to, co zde zveřejnil, hned je jasněji v tom, co se plánovalo v osmdesátých letech[wink].


Jen je otázka, zda bychom se toho i dočkali, kdyby nepřišel listopad 1989.......

Vzhledem k tomu, v jakém byl celý pražský uzel stavu, tak bych realizaci viděl později, než se plánovalo........
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3468
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 17:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našel jsem akorát foto toho šturcu, ten panel holt asi nemám.


Má videa na YouTube Moje Zonerama fotogalerie PUMPA Sázava - motorbike ride

#KeepFightingMichael
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 20:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad: zdenek p. Nedávno byl den otevřených dveří ve vršovickém depu a právě nákres s estakádou z ranžíru přes okraj depa a pak k trati do Krče tam vystavovali.

”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71567
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 22:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirko:
Vlečka už je nějakej ten rok pryč. [sad] Šturc se využití možná dočká, třeba i včetně pro výhled připravené části zabzař.


zdenek p:
Nádhera. Díky! [jidlo]

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 22:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram - možná kdyby nebyla ta revoluce v roce 1989, tak by jsme se možná dočkaly, protože tehdy byla železnice na svém vrcholu, bohužel dnes můžeme mluvit spíše o úpadku. Jenže jak již zde psal P. Zdenek , tehdy na takto důležité stavby buď bylo málo peněz nebo vůbec žádné. Protože před listopadem 1989 většinu potřebných peněz na tyto stavby spolykala naše armáda a bezpečnostní opatření na hranici s Rakouskem a Západním Německem aby nikdo na západ přes tzv. zelenou hranici neprošel. Sám jsem v rámci Svazarmu tu železnou oponu a zónu smrti 2x navštívil s vojenským doprovodem a ten přechod, železné opony by nezvládl v té době a ni Dejvid Kaprfild se svými kouzly. Jediná možnost byla jak tu železnou oponu překonat byla sehnat si tank a projet to sním. Takže kdyby se skutečně začalo stavět tak by to zřejmě dopadlo tak ,že by se něco postavilo a dokončení stavby by se odložilo na neurčito tak jako s dálnicí Praha - Plzeň, kdy se na mnoho let skončilo v Berouně a dál se nepokračovalo z důvodu nedostatků financí.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6690
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 00:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

L321: zanech pohádek. Už jen protože tehdy byla železnice na svém vrcholu a další věta
tehdy na takto důležité stavby buď bylo málo peněz nebo vůbec žádné
vlastně vysvětluje, že o žádný vrchol nešlo. Leda tak, že by vrchol železnice bylo vozit náklady chaoticky státem tam a nazpět s tím, že se tam už osobka rozumně nenapasovala. A ta opona se dala překonat i jinak než tankem, jen si o tom raději něco přečíst.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10115
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 01:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

L321: protože tehdy byla železnice na svém vrcholu
Naopak, od padesátých let začala jít do kytek.

bohužel dnes můžeme mluvit spíše o úpadku
A v čem ten úpadek spočívá? Že se posledních 20 let investuje do infrastruktury tak, jak nikdy předchozích 40 let předtím...?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6691
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 08:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha dala na web interaktivní mapu regulačních plánů (dosud to bylo roztříštěné). A tak je možné se podívat do map z 30. let, kudy měla vést trať na nákladové nádraží Pankrác, kde mělo stát nákladové nádraží Vypich či Červený kopec. Těšnov měl zůstat jako nákladní nádraží s propojkou na viadukt do Buben a na druhou stranu do dnešní Libně. Masaryčka je tam jen v odsunuté poloze, tedy bez perónů.

Odkaz
Historické regulační plány
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5090
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 08:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak, za éry komunistů šla železnice od padesátých let do kytek. Vždyť jak dlouho se stavěla v Praze Jižní spojka, jak se postavili k již rozestavěnému zdvoukolejnění trati Libeň - Hlavní nádraží a jak dlouho byl udržován klíčový mechanismus na severním zhlaví hlavního nádraží, které bylo díky tomu velmi obtížně průjezdné? Postavilo by se za komunistické éry nakonec Nové spojení? Já jsem toho názoru, že ne a pokud by tu byl minulý režim i nadále, tak by byla železnice v takovém srabu, že si to nedokážeme ani představit - na dnešním prvním i druhém koridoru by bylo pořád kvantum elektromechanik, maximální rychlost pouze 120 km/h snížená přes stanice na 100 km/h a díky tomu, že se při obnovách svršku obvykle nesahalo do spodku, tak by to byla jedna velká pomalá jízda - stav, který můžeme dnes díky nezájmu a neschopnosti některých složek SŽDC vidět mezi Kolínem, Lysou a Mělníkem........

A to jsem si dovolil nastínit jen malou část. Co třeba lpění na netaktu jen proto, že si na dráze někdo usmyslel, že to nejde? Ostatně i za komančů se dost nadávalo na to, že rychlíků je málo a jsou pomalé. Holt zastávkové osobáky typu Praha - Bohumín, Praha - České Budějovice, České Budějovice - Cheb či Havlíčkův Brod - Pardubice - Liberec nikoho neuchvacovaly a kdo mohl, tak se snažil těmto nabídkám (dá li se o nabídce vůbec hovořit), vyhnout. Ale jo, hlavně že vlaky jezdily i přes noc, to bylo fakt důležité.......
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5955
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 09:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

možná kdyby nebyla ta revoluce v roce 1989, tak by jsme se možná dočkaly, protože tehdy byla železnice na svém vrcholu

Byla na vrcholu rozkladu. Katastrofální technický stav čehokoliv, špína a nepořádek všude, věčný zpoždění a katastrofální organizace práce a příšerná přezaměstnanost (z dnešního pohledu).

Za těch posledních 20 let se řada věcí dala do cajku a člověk se nemusí pohledu na zaprasenou vlakovou soupravu otřásat odporem, stejně tak jsou použitelný JŘ.

A zrovna tzv. "usměrněný" odjezdy z Vršovic seř.n. odj. skup. by byly dneska úplně k ničemu.

PS: Pokud si chcete oživit socík, tak se vydejte do Bulharska či jinam na Balkán.

Makat je fakt na ...
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 09:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, úpadek železnice, spočívá v tom, že se po ní téměř nic nevozí, co se nákladní dopravy týče. A to v evropském měřítku, stačí se podívat na procentuální zastoupení v celkovém "koláči" nákladní přepravy.
Osobka to nezachrání, samotné jízdné na provoz nevydělá, tudíž je nějakým způsobem "dotovaná".
A bylo to tak vždy, i když je pravda, že byla trochu jiná doba - a o tom, to celé je - srovnáváte hrušky s jabkama, dvě naprosto rozdílné epochy (a nejen z politického hlediska). Není pravda, že bylo všechno špatné, např. záchrana mnoha lokálek se zdařila (díky motorizaci) - narozdíl třeba od Polska. Poděkujme všem těm "hurvínkům a šukafonům", ať už si o nich dnes myslíme cokoliv a osobně říkám, že patří už do muzea - ale nic lepšího novodobí "soudruzi" nevymysleli, proto ty "žlutozelené šílenosti". Taky si uvědomte, jaká byla dostupnost technologií ve své době - čsl.komun.vláda si té zastaralosti železnice byla vědoma příliš dobře, zejména pak za období "perestrojky", bohužel, všichni víme, jací staří kovaní stalinisté nám vládli místo mladé krve - a přitom stačilo tak málo - viz příklad Číny a mohli tu soudruzi být dodnes. Není nic černobílé, bez štědrých evropských dotací (které stejně nakonec zacálujeme my všichni) by nepostavili nic - otazník ale visí nad jejich využitím - modernizovat tratě v původních stopách a na rychlost max. 160 je poněkud za zenitem. V případě IV.koridoru od Benešova na jih se jedná o investici až zbytečně luxusní - vzhledem k významnosti trati v minulosti, současnosti i budoucnosti. Nemluvím o potřebě modernizace, spíše o jejím provedení - ale to ukáže až to bude historie a naši potomci se budou moci zahledět do různých studií, koncepcí a PD v archivech. Snad. Jestli do té doby to nebude pořád tak v utajení jako dnes [lol]
Diskusní fóra jsou fajn, ale jaksi málokdo málokdy na nich předloží nějaká fakta na papíře.

Borovička: zajímavý odkaz, ale asi přetížený - stránka není dostupná (9:18)

ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2076
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 09:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak děkuji zdeňkovi p.za prima materiál - bylo by opravdu záslužné, kdyby se našel někdo, kdo by popsal nerealizované a nedokončené plány ŽUPu do nějaké knihy, ale je jasné, že bádání je žrout času a vděčnost žádná [lol]

ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5091
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 09:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba:Diskusní fóra jsou fajn, ale jaksi málokdo málokdy na nich předloží nějaká fakta na papíře.

Jenže tak to právě není, neboť papír snese úplně všechno.

Za jediná fakta můžeme považovat to, co se do dnešní doby fyzicky zachovalo a pokud tomu tak není, tak musí nastoupit fotodokumentace. Protože jedině tak se dá něco dokázat, že tomu tak stoprocentně bylo. Jinak je to vždy s jen s určitou (větší či menší) pravděpodobností na základě hodnověrnosti archivních materiálů.

Plánky, které jsi tu nejen Ty ukázal (za což patří poděkování), zachycují myšlenkové pochody jejich tvůrců, nebo jsou výsledkem nějakých porad či dokonce jde o schválené podrobné plány staveb odsouhlasených k realizaci. Nic ovšem víc. Jak moc se liší od skutečnosti, víme také - někdy se realizovala jen část, někdy ale také nic a jen málokdy byla stavba realizována zcela.


Proto za daleko užitečnější než provrtávání archívů považuji nejprve se podívat do terénu, projít fotky a prostudovat různě staré fotomapy, když už konečně jsou uveřejněny a teprve pak prohrabovat archivy.


Ostatně třeba o přeložce č.1 na Kačerově nejspíš nikdo ze v současnosti žijících lidí nevěděl a pak si jí na základě studia fotomapy někteří jedinci všimli a já jsem si dovolil na základě tohoto studia a za pomoci dalších souvislostí určit, k čemu pravděpodobně byla vybudována a pokusit se i o její dataci.


Je tohle třeba někde v archivech? Možná ano, možná ale také ne a hlavně by nejspíš nikoho toto nenapadlo v archivu hledat jen tak samo od sebe, nebyl by důvod. A pokud by to někdo náhodou v archivu našel, tak by ho to třeba ani nezaujalo a zas by to zapadlo. Nakonec i já, když jsem si ne zcela dobře prostudoval fotomapu z roku 1953, jsem si myslel, že jde na Kačerově o stopu současné trati a diskutující McBain mne naštěstí vyvedl z omylu.

Stačí to nějak takhle? Prostě studium dochovaných zbytků a fotodokumentace zachycující to, co již dnes není, případně "archeologické" vykopávky třeba při rekonstrukcích mohou doložit skutečný stav věcí, archiv je zejména v případě železničních staveb prostě druhotná záležitost.......



(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5092
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 10:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba:Pánové, úpadek železnice, spočívá v tom, že se po ní téměř nic nevozí, co se nákladní dopravy týče. A to v evropském měřítku, stačí se podívat na procentuální zastoupení v celkovém "koláči" nákladní přepravy.

Jenže ten úpadek má nějaké podstatné důvody - jednak nákladní automobil dosáhl takového stupně vývoje, že část přeprav z železnice by odešla bez ohledu na to, jaké je tu politické zřízení (vozit po železnici zboží, jehož přepravu zvládne s prstem v nose automobil o velikosti Avie 31 je prostě kravina) a jako další, ale podle mne daleko podstatnější důvody lze označit sebedestruktivní chování tzv. národních železničních dopravců v minulosti, kteří nereagovali na měnící se podmínky a jelikož vstup soukromých dopravců byl daleko pozdějšího data, než to bylo zapotřebí, tak i proto se přepravuje tak málo.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5957
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 10:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spočívá v tom, že se po ní téměř nic nevozí

Možná by bylo dobrý vynechat období socíku a porovnat to s rokem 1935 a přestat si představovat, že dneska farmář bude dopravovat dobytčata na jatka vlakem.

A k tomu úpadku se opravdu vydejte do tématu Balkán. Tam totiž před 30 lety byla dráha v mnoha aspektech na výrazně lepší úrovni, než tehdejší ČSD.

Makat je fakt na ...
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 10:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: tak pokud Vám stačí tento způsob, pak ano [happy].
Fotomapy jsou fajn a dnes to práci v mnohém usnadňuje. Jenže v terénu se dají najít jen projekty realizované a existující či nedokončené a existující, nikoli ty, co již nejsou nebo nebyly nikdy zrealizovány, přestože k nim existuje PD a mnohdy velmi podrobná.
U novodobějších věcí (cca od 60.let 20.stol.) je problém se jich dopátrat, neboť mnoho věcí skončilo "ve stoupě", zejména ty nerealizované, nebo v soukromých rukou (anebo ve vršovickém depu, což je sice krásné, ale houby platné [happy]), ostatní leží (v tom lepším případě) v archivech či nezpracovaných fondech, tudíž jsou nepřístupné nebo přístupné jen částečně (a díky za ochotu všem zaměstnancům archivů).

Dohadovat se tu, jaké rozměry mají portály chuchelského tunelu - jestli je z obou stran na jednu či dvě koleje - je sice fajn, ale kdo vzal dřevěnou tyč (protože trolej) a šel to změřit ? A zas musíte mít s čím srovnávat - tudíž musíte mít PD tunelu. A pak můžeme diskutovat, co a jak a proč. Případně co dál, protože pokud je opravdu jeden portál menší a bude něco pravdy na nestabilním podloží, pak věřím, že někde něco kolem toho bude dochováno i dnes. I když byla nesvobodná doba. Otázka je, jestli opravdu ano a zda se to tedy podaří kdy komu najít.
Tož asi tak.

ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 10:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: proč jste zase jen ve východním bloku? Berte to v evropském kontextu - i tam byla železniční přeprava v minulosti silnější než dnes. A položte si otázku, proč, když se nad 120 km vzdálenost vyplatí vozit zboží vlakem, proč se tak neděje a Evropu křižují tisíce kamionů ?
Je to prostě o nezájmu EU jako celku s tím něco dělat a řešit opravdu závažné problémy místo pomazánkového másla, velikosti a tvaru ovoce a zeleniny apod.
Evropa je prostě v rozkladu již dlouho a to ve všech aspektech. Migrační vlna jen ukázala na neakceschopnost EU jako celku a to je jen špička ledovce.

ŽELEZNIČNÍ KORIDORY, VČ. 4 I NA FB! - www.koridory.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9697
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 10:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takt pokud to nevite tady zavedli uz komari. Na 011 kde tehdy zbt jely kolin praha za 1.11, tedy jizdni dobu esusy na koridoru stezi dosahovanou.
A na 221 a 171 se to do taktu postupne rovnalo.

No a ta d5 je supr priklad-komari ji postavili v tech zatizenejch usecich a zustal nejmeNe zatizeny mezikus se slusnou cestou (z prahy to nebyl beroun ale bavoryne, tedy za Zdice.
Oproti tomu sic mame 3. korytor ale z popovic (bez toho nejvytizenejsiho) do chebu kde to pokracuje mistni dopravou dezyrama do nemec neb to dalkovejsi jezdi via domazlice. A sance ze by se v nejblizsich letech dodelalo ku prase se blizi nule.

Mch po ty d1 ve stavu tankodromu se jezdi dodnes. Chci videt dnesni stavbu co vydrzi 30 let s minimalni udrzbou. Jen na ty parodii na plzen uz nekolikrat rovnan najezd na most u stasova a "uz" probiha reko jednokolejny dvoukolejky u kozolup kde je pomala na hotovym uz leta (dalsi je kdesi u osulina a loni se mesic daval dohromady novej kus u salajny.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10120
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 10:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: Není pravda, že bylo všechno špatné, např. záchrana mnoha lokálek se zdařila...
...přičemž v mnoha případech šlo o tzv. Pyrrhovo vítězství.

A položte si otázku, proč, když se nad 120 km vzdálenost vyplatí vozit zboží vlakem, proč se tak neděje a Evropu křižují tisíce kamionů ?
Pominu-li fakt, že ty kamiony jezdí tam, kam nevedou koleje, tak s největší pravděpodobností proto, že se to naopak nevyplatí.

Je to prostě o nezájmu EU jako celku s tím něco dělat
To má být stanovena všeobecná železniční povinnost...?

Já bych si to dovolil vidět jinak než Ty: tam, kde má kolejová doprava smysl, se vlakem jezdí. Viz dobře obsazené (až přeplněné) příměstské vlaky a prakticky každoroční nárůst počtu spojů. To, že lokálka šinoucí se padesátkou po trati klikatící se mezi poli není atraktivní, je prostě normální.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5093
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 10:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simbo, já jsem tady ale nikdy neřešil rozměry chuchelského tunelu - ty jsou opravdu na podívání do projektové dokumentace či na přeměření.

A přiznávám se, že mne zajímá spíše to, co je a kdysi bylo, byť třeba realizované jen v zárodku. Ale to, co mělo být a nikdy ani v zárodku realizované, je pro mne daleko méně zajímavé - právě proto, že to vůbec nebylo.

Osobně tedy preferuji výzkum, který jsem tu popsal.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10121
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 10:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlčoun: Na 011 kde tehdy zbt jely kolin praha za 1.11, tedy jizdni dobu esusy na koridoru stezi dosahovanou.
Dovolil bych si našeho vyhlášeného dřívbylolípistu požádat, aby neplácal polopravdy a srovnával srovnatelné.
Po zavedení Ešusů byly žabotlamí jízdní doby stíhatelné s prstem v nose a zkrátily se až někam k 1:05. Jenže pak se 1) začalo trhat/kuplovat v Poříčanech a 2) přibylo hafo rychlíků, které předjíždějí v Pečkách nebo ve Velimi (nebo v obou) a čas se tím i oním logicky prodloužil.

Zůstal bych tedy u toho taktu na 011 (a později na 221 a 171), přičemž k té 011 bych doplnil to, že byl takt postaven tak (v celou tam, před celou zpátky), že potřeboval zaturnusovat o dvě jednotky víc (které pak skoro hodinu blokovaly koleje), než když byl později v jednom směru o půl hodiny přetočen.
Dále pak byl ten takt narušen několika klasikami s jízdními dobami okolo 1:20 (moc dobře pamatuju 5011 v jednu odpoledne z Prahy), a na 010 za Kolínem už takt nebyl žádnej.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5094
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 11:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlcek:Takt pokud to nevite tady zavedli uz komari. Na 011 kde tehdy zbt jely kolin praha za 1.11, tedy jizdni dobu esusy na koridoru stezi dosahovanou.
A na 221 a 171 se to do taktu postupne rovnalo.


Ano, bylo tu pár progresivně myslících lidí, kterým se koncem osmdesátých let podařilo prosadit takt na 011. Ale na další tratě nedošlo - jednak nezájem (klasické drážní nejde to) a pak také i stav tratí atd.. Na 171 a 221 byl pořád v roce 1990 netakt.

Oproti tomu sic mame 3. korytor ale z popovic (bez toho nejvytizenejsiho) do chebu kde to pokracuje mistni dopravou dezyrama do nemec neb to dalkovejsi jezdi via domazlice. A sance ze by se v nejblizsich letech dodelalo ku prase se blizi nule.


Nedělej zbytečně ze sebe neznalejšího, než ve skutečnosti jsi - o plánu na tunel a po jeho dokončení rekonstrukci stávající trati snad víš.......
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 4-2014

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 11:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček - musím s vámi plně souhlasit.

Borovička tu psal, že se před rokem 1989 chaoticky vozily náklady po železnici sem a a tam. to dnes mohu tvrdit o kamionové dopravě.
Další diskutující tu psali, že osobka byla na špatné úrovni, byla v jízdních dobách a v kultůře cestování, která se sice zlepšila,ale dnes se do řadu míst vlakem už nedostanete neboť ty tratě jsou zavřené nebo neexistují vůbec, tomu říkám moderní přínos jak brno a ty jízdní doby osobních vlaků na těch moderniovaných úsecích také dnes nejsou nic moc a co by ty lidi dnes chtěli aby rychlík z Prahy do Budějovic celou trasu ujel za 30 minut? tak ať si koupí letadlo a jezdí letadlem tím tam budou za 10 minut.
Ono až dojdou peníze a jak kraje tak i stát zruší celou řadu osobních vlaků a rychlíků, tak budou lidi jěště rádi vzpomínat na to, že se třeba do těch Budějovic a jinde jezdili ty rychlíky hlemýždí rychlostí.
Dále zde všichni argumentují tím, že železnice byla zastaralá, byla z důvodu že nebyly peníze, ale stejné to bylo i v průmyslu a dalších odvětvích.
A dále kdyby ty nákladné modernizace mělo SŽDC platit ze svého, protože EU by nato nedala ani koronu, tak by se žádný 1,2,3 a 4 koridor vůbec nestavěl, a všechny tratě a stanice by zůstali ve stavu tak jak byly před optimalizací, na kterou štědře přispěla EU, protože nebýt štědrého financování z EU, tak vše by se jenom udržovalo v provozuschopném stavu a jezdilo by se tak jak před 20 - 30 lety.
Takže ta modernizace 3. koridoru v úseku Plzeň - Cheb byla zbytečná, protože to co na tomto úseku jezdilo před rokem 1989 tak už nikdy jezdit nebude a na ten dnešní provoz by ta stará po několika drobných úpravách stačila dál. Tehdy když zde jezdilo v průměru 150 vlaků za den tak, měla přijít ta modernizace, jenže v tom opět sehráli roli peníze, a neochota tehdejší moci a tak můžeme pokračovat dál, (viz příklad televizní seriál zašlapané projekty )

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9701
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 11:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tunel. Bude u plzne kde to odrizne chrast a radnickou. Uz se do nej dostalo i vozidlo, bohuzel to byl traktor propadlej z pole:-D

No a ten u prahy je ko a tim i reko puvodni trati. A s tou mnoho provest nepujde tak jak tak. Tudiz casem se to "zkorytorizuje v puvodni stope (hovadiny typu obejit beroun tunelem via neumetely doufejme neprojdou) a s velkou slavou se usetri 3 minuty u r za cenu zkurveni s7 predjizdenim po vzoru zminene s1.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5095
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 11:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_3.21:Další diskutující tu psali, že osobka byla na špatné úrovni, byla ale pouze v kultůře cestování, která se sice zlepšila,ale dnes se do řadu míst vlakem už nedostanete neboť ty tratě jsou zavřené nebo neexistují vůbec, tomu říkám moderní přínos jak brno.


O kultuře cestování se nedalo tehdy hovořit vůbec, ale také naprosto nevyhovující jízdní řád - netakt a dále minimum rychlíků, naopak velké množství dálkových zastávkových osobních vlaků, kdy soupravy byly v některých úsecích poddimenzované a jinde totálně předimenzované. A dálkový osobní vlak, který vyjel ráno z Budějovic, dojel pozdějších odpoledních hodinách totálně zahnojený...........
Emil Švec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.246.166.8
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 11:53:08    Odkaz na tento příspěvek  

Proč tolik šotoušů chce nutit někoho vozit něco tím, čím chtějí oni? Předpokládám, že i šotouši si chtějí v neděli nakoupit a bez těch zlých kamionů to nelze. Docela by mě zajímal poměr škodlivin 742 s jedním Eas a jednoho kamionu např na jemničce se šrotem. Až si páni šotouši zase budou dupat, tak by si měli uvědomit, že je to totéž jako nařízení Bruselu, že kdo má zastávku MHD v okruhu 1km od bydliště musí bez výjimek používat jen a pouze MHD. Myslete u toho [crazy] Nebavíme se samozřejmě o nebezpečných nákladech
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.45.148
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 12:00:52    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče tý infrastruktury, tak nedavno bylo na dataci dokončených úseků dálnic konstatováno, že se stavěj od sedmdesátých let konstantnim tempem zhruba 30 km za rok (s meziročními výkyvy, ale to spíš je daný tim že se pár let jakoby nic neděje, ale stavba probíhá, a pak se to otevře třeba v souběhu). U železnice takovej seznam nemam, ale nedivil bych se kdyby to vyšlo podobně. A to ty investice nefinancovali strejči z Eurodisneylandu. Jenom nevim, jestli se dožiju někdy ucelenýho novýho úseku, jako je třeba trať přes Křižanov. Spíš je dneska modla osobka a rychlost, zatimco dřív to zas byly miliony tun uhlí a dalších substrátů .. zkuste to dneska vyjezdit. O smysluplnosti se nemá cenu bavit, je snad smysluplný převážet každej den tam a zpátky ty tisíce lidí, co si nemůžou dovolit bydlet v místě, kde maj práci s pěší docházkou? ;-)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 13:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro P. Vlčka je to asi zbytečné, ale stejně se raději ozvu: To co bylo do 90. let na 011 rozhodně nebyl takt. Nanejvýš intervalová doprava (i když viz Hajnej), což je daleko nižší "stupeň vyspělosti" JŘ (neřeší to návaznosti).
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 15:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V katastrální mapě jsem objevil jakousi záhadu. Ze stanice Satalice vychází vlečka do průmyslové zóny. V katastrální mapě (KÚ Kyje) je ale namalováno divoce rozvětvené pokračování této vlečky v místech, kde je a bylo jen pole. Nevíte co to mělo být?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5959
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 20:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička tu psal, že se před rokem 1989 chaoticky vozily náklady po železnici sem a tam. to dnes mohu tvrdit o kamionové dopravě.

Samozřejmě - podnikatelé v autodopravě a logistice - to je přeci hafo pitomců.

Na 011 kde tehdy zbt jely kolin praha za 1.11, tedy jizdni dobu esusy na koridoru stezi dosahovanou.

Pan Vlček zřejmě trpí selektivní pamětí, protože ta 1:11 až 1:13 byla v reálu téměř nevyjezditelná, a to i v obdobích mimo výluky. A to z důvodu předjíždění nesystémovými a věčně zpožděnými dálkovými vlaky. K intervalové dopravě z Prahy o Kolína a špatnému plnění GVD tehdy vycházely i články.

A pokud má někdo pocit, že dnes máme pomalejší trať i vozidla /pomineme-li přestavbu- Běchovice-Úvaly), tak zcela pozbyl soudnost.

Makat je fakt na ...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6593
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 20:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pokud má někdo pocit, že dnes máme pomalejší trať i vozidla /pomineme-li přestavbu- Běchovice-Úvaly), tak zcela pozbyl soudnost.

Máme výrazně pomalejší cestující a dveře [biggrin]
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 21:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: je zajímavé, že si tu fixní ideu s náklady nenecháte vymluvit.

Ano, bylo by to hezké, kdyby na železnici jezdilo víc nákladů, ale konkurenční technologie je nezávislá na kolejích, umí zajistit odvoz v čase zohledňující požadavky zákazníka a doba doručení se rovná době nakládky a jízdy.

Ne že by to zadání nešlo pro významnou část přeprav splnit i na dráze, ale čas a pravděpodobně ani náklady (první i poslední míle je u většiny cílů autem) by konkurenceschopné nebyly. Na toto téma existuje určitě poměrně dost studií, ale praktické výsledky žádné.

Třeba až Google doladí to samojezdící auto, bude možné mít volačo také v pohotovosti na nádraží a vyložit na něj (automaticky nebo fírou) kontejner stejné rychle jako kaštany z regiošuku a i tyhle nákladní vlaky budou jezdit několikrát denně, nebo se plošina s kontejnerem pověsí za osobák (bude mít vlastní pohon a ve výchozí i konečné stanici se automaticky připosunuje).

Ale to je stále spíš sci-fi a nákladově je ten kamion furt zlomek tohodle...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10136
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 22:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek: ta 1:11 až 1:13 byla v reálu téměř nevyjezditelná, a to i v obdobích mimo výluky. A to z důvodu předjíždění nesystémovými a věčně zpožděnými dálkovými vlaky.
Jojo, moc dobře pamatuju z jízd s Krakenem: nepočítaněkrát šup v Běchovicích na čtvrtou a čekalo se na rychlíky. Trvalo to v podstatě až do doby, než se udělala trojkolejka až do Libně.

TZ: Pro P. Vlčka je to asi zbytečné, ale stejně se raději ozvu: To co bylo do 90. let na 011 rozhodně nebyl takt. Nanejvýš intervalová doprava
No jo, ale zavedli ho "komáři" (asi v pauzách mezi ženěním), takže musí bejt lééépčííí...! [crazy]
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 23:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sváteční Hostivař 28.10.


Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4414
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 12:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úpadek železnice:
Pánové, co to vůbec má znamenat? Za posledních třicet let?
Pokud snížení objemů, tak ano, dá se mluvit o úpadku.
Pokud snížení zisků, pak je to mnohem komplikovanější.
Dále můžeme mluvit o úpadku kultury cestování, kdy oproti osmdesátkám nastal přesný opak a to tedy velký pokrok).
Také můžeme mluvit o kvalitě nákladní dopravy železniční, opět nastal pravý opak, velký pokrok kupředu, i když si troufám tvrdit, že oproti osobce může nákladka v kvalitě, spolehlivosti i rychlosti ještě hodně co dotahovat k nějakému ideálnímu stavu.

Helejte, já to beru tak, že po pádu komoušů se zhruba patnáct let srovnávala doprava v ČR do souladu s realitou, tedy s tržní ekonomikou. A kupodivu doposud nákladní železnice výkonově nespadla v ČR až tak nízko, jako je tomu v západní Evropě. O osobce v ČR se dá říci úplně něco jiného, od roku cca 2000 začal vzestup, podpora opravdu hromadné (HROMADNÉ!) přepravy osob (zejména tam, kde chytře zavedli pořádný IDS), zvýšení kultury cestování, stát investoval spousty miliard do tratí, poslední dva roky i do rekionálek a celostátních neTEN sítě. ČR se, pánové, může klidně chlubit docela povedenými investicemi do rekonstrukce sítě, do vozidel a organizací IDS. Tak obrovský pokrok, jako v ČR se nepovedlo udělat žádné jiné postkomunistické zemi. A přesto vidíme (správně) že to ještě nestačí, že jsou v tom i chyby (třeba nereko uzly, zprasená transformace ČD., neutěšenost, resp. neřešení nejprodělečnějších tratí a co mám já v práci přímo před čumákem, tak podle mne jedna z nejbrutálnějších chyb je téměř absence údržby tratí, která je nahrazována vyježděním a následnou investicí (Labská pravobřežka, 171, jiné pnejzatíženější úseky, a také lokálky, jako příklad Mšenka) (to se pak hezky kecá, že údržba lokálek skoro nic nestojí, ona ale stojí, jenže se za ty prachy údržba neprovádí! A nechce to nikdo konečně změnit.).

Co se týče nákladky, tak i tady bych viděl, že po vyrovnání se dopravy, jako sektoru s tržně-ekonomickým prostředím, nastává kupodivu i s malou podporou velký rozvoj kombinované dopravy. Já se nebojím tvrdit, že jednovozové zásilky se mají převést na kombinovanou dopravu. Příkladů z ČR máme spoustu, včetně spec. kontejnerů (štěpka, uhlí, ACTS, nástavby na klády, cisternové, chladicí, izotermické kontejnery atd.). Opravdu si myslím, že místo státní podpory JVZ by dopravci a logistici měli napřít své zájmy ke kombinované dopravě. Je to efektivnější, rychlejší, vozidla vytížitelnější a v neposlední řadě lze zrušit spoustu vleček, jejichž údržba stojí fakt raketu peněz (natož výstavba nových vleček). Takže pokud vidím nové velkoskladiště, kam nebvede vlečka, ale jezděj do něj kamiony s kontejnery, říkám si, super, většina kontejnerů jela aspoň kus cesty vlakem.
Ostatně si prohlédněte statistiky výkonů kombinované dopravy.

U té nákladky může být problém v tom, že u ucelenek je velká konkurence, možná až cenová válka. To je docela nebezpečné, může to až i ohrozit celé odvětví v regionu (minimalizace zisků => minimalizace investic do výrobních prostředků aj.).
A jak píše Bram: uvědomte si taky přirozený ekonomický a civilizační vývoj. Nejdřív se vozilo všechno na zvířatech. Pak na vozech tažených zvířaty. Pak přišel vlak, a ještě než dojela nákladní železnice na vrchol, tak automobily. Formani řvali, ale stejně s povoznictvím museli skončit a to tak, že úplně. Vrchol automobilové dopravy asi ještě nenastal, ale vrchol železnice jo, i když jak kde. Spíš se posledních dvacet let rozvíjí spolupráce a dělba práce mezi automobilovou a železniční dopravou (nákladka pro hromadné věci (kam řadím i kontejnery), silnice pak pro kusovky a krátké vzdálenosti). Uvědomte si, jak drahá byla doprava věcí v poměru k ceně věci za poslední dvě staletí. Cena přepravného postupně brutálně klesala a stále klesá. Náklady jednotlivých doprav a jejich typů, se ovšem mění v čase jinak, resp. různě rychle.


(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
zdenek_p.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 17:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsem slíbil, vkládám schéma vjezdové skupiny seř.n. Praha Vršovice včetně čekacích kolejí, jedná se o stav vyprojektovaný v 80.letech, který uvažoval s přímou spojkou Malešice - benešovská trať a se zřízením dvou nových RZZ. K realizaci nedošlo. Rozdělil jsem to na 4 části.
application/pdfP.Vrsovice, vjezdova skupina - 1.cast
Vrsovice_vjezd_1cast.pdf (962.9 k)
zdenek_p.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 17:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Druhé pokračování.
application/pdfP.Vrsovice, vjezdova skupina - 2.cast
Vrsovice_vjezd_2cast.pdf (1092.5 k)
zdenek_p.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 17:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třetí pokračování.
application/pdfP.Vrsovice, vjezdova skupina - 3.cast
Vrsovice_vjezd_3cast.pdf (939.4 k)
zdenek_p.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 17:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A závěr.
application/pdfP.Vrsovice, vjezdova skupina - 4.cast
Vrsovice_vjezd_4cast.pdf (780.2 k)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10485
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 20:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy:
Souhlas.
Jen k těm vlečkám si osobně myslím, že velké skladové areály (nemyslím tím tedy každý sklad) měly být zavlečkovány.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10154
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 21:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: souhlas - když může fungovat logistické centrum jako "ranžír" zboží mezi kamionama, tak proč by nemohlo fungovat totéž mezi vagónama a kamionama. Prostě nějakou moderní obdobu nákladového nádraží...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4415
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 22:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej, Hroch: tak jistěže, ovšem to chce vlečku dobře napojenou, ideálně tak, jako vlečka kontejneráku ve Třebový. Čili v podstatě průjezdnou bez zastavení.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5104
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 05:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci Vám chlapci brát iluze, ale s vlečkami do skladových areálů je to ošidné - úplně by stačilo, kdyby měly vlečku jako areál v Tuchměřicích.

To, co navrhuje Qěcy, by financoval kdo? Majitel skladu??? Navíc silně pochybuji, že by někdo vůbec byl schopen tohle logisticky a provozně zvládnout.

Osobně si myslím, že pro tyto účely je právě nejvhodnější kontejnerová doprava, kdy kontejnerové překladiště je ideálním mezistupněm. Ostatně kdo z Vás ví, že do těchto zmíněných nezavlečkovaných velkoskladů nejedou návěsové tahače s kontejnerem na návěsu třeba z kontejneráku v Uhříněvsi? Vzhledem k tomu, co z Uhříněvsi vyjíždí a kde takové soupravy s kontejnerem lze vidět, bych se tomu ani nedivil......

Prostě pochybuji silně o tom, že by až na nějaké výjimky by se obsluha velkoskladů mohla odehrávat pomocí manipulačního vlaku a jednotlivých vozových zásilek. A jednotlivé vozové zásilky by si na vlacích národních dopravců v různých státech drandily přes několik ranžírů a po několika dnech dojely do místa určení.

Tohle už je asi silně za zenitem. Ostatně i větší množství zboží, které se přepravovalo po železnici, mnohdy přešlo na silnici. Vzpomeňme si třeba na banány, které se do ČR vozily v ucelených vlacích a kde je tomu konec..... Pokud byste nevěděli, na k-reportu o tom napsal (myslím že snad McBain) i článek.

Ostatně přeprava minerálky a sušenek v ČR je toho tak nějak i důkazem - musí toho zboží být docela dost a ne na jeden kamion.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 08:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak třeba v Pardubicích, ani v jeho "Průmyslové zoně" v Černé za Bory, jsem žádný "kontejner na kamionu" neviděl. Tedy viděl, tak jednou za měsíc. Zato "klasických" kamionu vidím denně desítky. Konkrétně v logistickém centru, vedle zastávky Černá za Bory, jich je vidět několik desítek. [andel]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5106
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 09:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš jestli to nebude třeba tím, že ač se kontejnerů vozí čím dál tím více, tak přesto je to zoufale málo. Vezmi si, kolik se toho kombinovanou dopravou přepraví a kolik se toho přepraví jen po silnici.

Někde tady bych viděl problém. Takže si mohu přát jen další rozvoj kombinované dopravy v podobě kontejnerů[wink].

A jen zopakuji, nedokážu si představit zapojení železnice do obsluhy těchto skladů jinak, než tímto způsobem. Vlečku zrovna třeba v Černé za Bory nikdo nikdy nepostaví. A pokud nejde o zahraniční přepravy, tak si myslím, že i v těchto případech nemá železnice jakoukoliv šanci tady něco urvat......
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 11:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtvrteční podvečerně večerní Hostivař

http://kasme.rajce.idnes.cz/ho-151029/

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10491
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 19:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Prostě pochybuji silně o tom, že by až na nějaké výjimky by se obsluha velkoskladů mohla odehrávat pomocí manipulačního vlaku a jednotlivých vozových zásilek.
Rozhodně jsem neměl na mysli obsluhu těch skladových areálů formou JVZ v klasickými vozy.[nene] To jste si do toho vložil Vy.
A na vlečky (ono by jich zas tak mnoho nebylo) by klidně mohl být program SFDI - konečně by se pro rozvoj kombinované dopravy dělalo něco hmatatelnějšího než jen občasné kecy politiků.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4514
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 20:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zdenek_p. :
Díky za výkresy, zaujal mne autoblok mezi odbočkama Strašnice a Záběhlice. Jinak jsem si dovolil všechny části slepit dohromady.

"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 23:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 31. října 2015 - 19:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sobotní odpolední Hostivař

do 2. TK nasypána štěrkodrť
zatím ještě nazačaly práce na "myší díře", druhej rouropropustek je již hotov
boky lávky nad snesenými kolejemi už má natřené boky, dnes sundavali staré zábrany
hotovo spousty trativodů
v 6. i 8. koleji už je také štěrkodrť
přijelo i dynamické zarážedlo
ulice má další konstrukční vrstvu, od pondělka by se mělo začít s asfaltem


foto http://kasme.rajce.net/ho-151031

video - hlavně vysypávání sypáků a jízda přes spojku 4-5 v Záběhlicích

https://www.youtube.com/watch?v=LCfgLLMy0P8

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 31. října 2015 - 21:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivař 31.10. (s invezním počasím z 30.10.)

Sypání štěrkodrti z 10.SK.

Nové brzdné zarážedlo, předběhne Hostivař Masaryčku?





(Příspěvek byl editován uživatelem JamessN.)
Kona
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.230.77
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2015 - 11:21:07    Odkaz na tento příspěvek  

K Hostivaři: TK do Malešic se rekonstruovat nebude? (alespoň od záhlaví do stanice..) ?
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2015 - 11:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle harmonogramu na jaře.
Stačilo by trochu hledat [crazy]

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
kapitán NEMO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.12.32
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2015 - 21:16:14    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: V Pcích v Černé za Bory není potřeba vlečku stavět. Již dlouhá léta ta vlečka existuje! Konkrétně Foxcon ji má přímo za zdí podniku! Stačí udělat vrata, položit výhybku a 300 m koleje po druhé straně té zdi, místo na to tam je! Ale ta logistika, žžžžžžžžž?!!!
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 4-2014

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 14:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kapitán NEMO - a tady je ten problém, položit výhybku a 300m kolejí, sama firma to dělat nebude a přeci za to nebude někomu platit a dále pak za napojení kolejí do sítě SŽDC. To že je firma připojená k silniční síti silnicí, která vede do areálu firmy také firma neplatí. A tady je asi hlavní kámen úrazu kvůli kterému ty vlečky firmy hromadně likvidují. Sice tu silniční přípojku asi firma musela pořídit za své, a za to že je silniční přípojka zapojena do silniční sítě firmu nestojí dál nestojí nic, kdežto u železnice pokud má firma svoji vlečku zapojenou do státní železniční sítě bohužel musí platit stále dokud vlečka není drážním úřadem na žádost firmy zrušena.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4609
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 15:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buďte v klidu - Foxconn už nyní živí místní nákladku v Pcích docela slušně a i díky němu nakonec možná bude i ta Ostřešanská spojka. Kontejnery se nyní mohou po kolejích dostat prakticky až do místa dodání, ale hlavně kvůli redukci vlečkového kolejiště je to dost pracné, takže větší část kontejnerů se stále musí překládat mimo (ČT apod.). Tak snad bude líp...
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 11:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zdenek p.: V souvislosti s plánovanou výstavbou RZZ ve vršovickém ranžíru se plánovala RZZ i v Hostivaři? A RZZ v Krči už bylo na tuto stavbu připraveno, nebo by byly potřeba výraznější zásahy?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10237
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 19:13:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ErdC: mám za to, že bylo, koneckonců ty šturcy mezi Pacifikem a Jižní spojkou byly pahýly druhé traťové koleje.
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 4-2014

Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 19:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej- jestli máte myšleno ty šturcy v Křči, také my to tak připadá, že to mělo dále pokračovat jako dvojkolejka směr Vršovice a Praha Radotín.