K-report
 

Archiv diskuse Arriva Česká republika do 17. 10. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » Arriva Česká republika » Archiv diskuse Arriva Česká republika do 17. 10. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
2AA 5575
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.35.151
Odesláno Čtvrtek, 08. října 2015 - 01:22:19    Odkaz na tento příspěvek  

Proč by tu 2AA 5575 měli rušit? Před ní vydechne ještě spousta Karos! [happy]
Jan262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.249.49
Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 15:10:35    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dnes jel na 240 v Praze tím Urbanwayem a popravdě první myšlenka byla "zlatá sorka". Furt se něco klepalo, jízdní vlastnosti (z pohledu cestujícího) taky nic extra. Max z venku to vypadá dobře. Nb12 od Soru je teď podle mě lepší volba
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4023
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 15:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Očekávám, že se brzy někdo ozve proti Sorce...

Ovšem já si dlouhou dobu pokládám jinou otázku - proč od doby Citybusů jsou ve všech nových autobusech využívány ty debilní plastové panely, které v úplně nových autobusech po pár dních či týdnech řidiči napříč dopravci vycpávají nejrůznějšími kousky novin, gumy a těsnění...výsledek je, že to skoro nepomůže a vypadá to otřesně ve všem, v novém voze ani nemluvě.
Jakákoliv stará 700 či 900, která měla jednoduchý umakartový strop přidělaný lištami na našich silnicích mlátí daleko méně než nové vozy.

Bohůžel to od ostatních okoukala i ta Sorka..., dejme tomu Iveco většinu vozů exportuje a v ostatních zemích to třeba není problém vzhledem ke kvalitě vozovek, ale do háje Sorka většinu vozu prodává právě na naše cesty a přesto to tam cpou?

Má někdo vysvětlení, proč je to tak oblíbené?

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Jan262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.249.49
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 00:44:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ty plastové srandy údajně požadoval dpp. Jsou i busy bez nich.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 17:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ačkoli je to spíše do jiného tématu diskuze, měl jsem možnost se seznámit s vozy Urbanvej dodanými do ČSAD Praha - Vršovice a také se domnívám, že vozy SOR NB 12 by byly lepší volbou, byť i proti těm mám výhrady. A mohu je posuzovat jako řidič i cestující.
Dokonce i vozy v provedení LE, např. BN 12 nebo Krosveje, by byly lepší než Urbanveje. "Celoplošná" nízkopodlažnost Urbanvejů totiž není k ničemu dobrá, když u třetích dveří není žádná plošina ani žádné pořádné místo, ale ihned proti nim se nachází obrovský hrb s dvojicí sedaček a volným prostorem vedle nich vhodným leda k odložení zavazadla. Místa k stání je tu minimum a stojící cestující ještě mlátí dveře otvírající se dovnitř. Celkově je ve voze velmi málo místa, sedadla se nacházejí po celé délce v uspořádání 2 + 2 a místo k stání mezi nimi je na jednu řadu stojících v celé uličce. Na plošinu proti 2. dveřím se vejdou dva kočárky a ještě stěží. Místa pro řidiče je naprosté minimum, ve voze si skoro nemá kam dát své věci, o obvyklé výbavě vozu typu úklidových prostředků nemluvě. Jeho uspořádání prakticky znemožňuje umístění např. smetáku a koštěte a kýble, aniž by překážely cestujícím. Zřejmě nejsou tyto vozy určeny k provozu v českém prostředí, kde si řidiči zpravidla uklízejí sami prostředky umístěnými ve vozech. železný odpadkový koš na plošině pro kočárek je vyloženě nebezpečný, je zřejmě jen otázkou času, kdy si o něj rozbije nějaké dítě hlavu. Neuvěřitelně zde překáží. Navíc jej nelze vynést, jen obrátit vzhůru nohama. To má řidič ty odpadky vyklepat na zem a vymést na chodník? A proč je vůbec ve voze odpadkový koš, když se tam nesmí jíst a neměly by zde tedy vznikat odpadky?
O tragické úrovni dodaných vozů Urbanvej vypovídá také expanzní nádoba na vodu umístěná vysoko nad hlavou, kam běžný řidič nemá šanci dolít provozní kapalinu jinak než ze žebříku, který samozřejmě nemá k dispozici. Nemluvě o tom, že vozy byly dodány bez předních mlhovek, ačkoli projíždějí neosvětlené úseky s častým výskytem mlh a byly dodány dokonce i bez rádia, na rozdíl od všech SORek a Krosvejů...
Podivné také je, že při sešlápnutí pedálu brzy zůstanou Urbanvejům svítit brzdová světla až do přidání plynu (dokud je v činnosti zastávková brzda), tzn. např. při odstavení vozu svítí až do vypnutí baterek, resp. až do výjezdu, pokud řidič baterky nevypne.
Co se týče "mlácení" popsaného Fedosem, snad všechny nízkopodlažní vozy se klepou, vržou a mlátí na našich vozovkách mnohdy už v rychlosti 40 km/h tak, že není pořádně vidět do rozklepaných zpětných zrcátek a cestující se divně dívají nebo i negativně komentují jízdu řidiče, jako by jel "jako blázen", byť na místě je povoleno 50 km/h, ne-li 90 km/h a podle toho jsou naplánovány jízdní doby... U vozů s "vysokou podlahou", myslím, takový problém není, ale ty už se dnes v ČR dodávají až na výjimky jen na dálkové linky, takže s nimi nemám takové zkušenosti.

Karosa řady 700 - nejlepší autobus
LáďaH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 11-2011

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 19:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně osobně se Urbanway jako řidiči líbí více než SORka. Nesedím nikde na zemi a i pracoviště se mi líbí o něco více, ale kabina by větší být mohla. Každopádně bych si vzal raději Urbanwaye než SORku.

Sedadla, mlhovky, rádio: Co si kdo objedná, to dostane.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9583
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 21:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad plasty: vysvětlení je jednoduché je to totiž velmi levné.
Proto I Sor se musí přizpůsobit. Na ceně vozu ve firmách pracují týmy lidí. A jsou motivováni k úsporám.
ad Kejvačka pokud to někdo neobjedná tak to tam nemůže být. Iveco umí dodat téměř cokoliv. Stačí občas porovnat specifikace vozů pro Francii a pro ČR.

(Příspěvek byl editován uživatelem ares1.)

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Kowalski
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2013

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 21:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

snad všechny nízkopodlažní vozy se klepou, vržou

Záleží jak co, zrovna i ta městská SORka je v tomhle ohledu mnohem lepší. V Urbanu ty dekly vyloženě mlátí, zatímco v SORce jde spíš o jakýsi povrzávání, stropní panely ( pokud v nich zrovna nechybí šrouby [kladivo]) poměrně drží, nebo aspoň v brněnských SORkách tomu tak je. Urban samozřejmě není jediný, jízda v asi rok starým předváděcím Volvu 7700 byla v tomhle směru opravdu výživná. Úplným opakem tohoto je třeba Urbino, kde se ty střešní panely ani nehnou.

mohu je posuzovat jako řidič...

Ukazují vaše Urbany na displeji na přístrojovce aktuálně zařazený kvalt? U nás v Brně totiž žádný z displejů není schopný tohle zobrazit, což v kombinaci s nepříliš dobře nastavenou převodovkou není úplně ideální.

Flickr ♥ Alfa Romeo 159 ♥
950104
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 17:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arway 4T5 0431 včera v Mutěnicích bez CVR na Šantovku. Už je opět celý bílý.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 22:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kowalski: Nezobrazují.
A ještě mají Urbanveje další úžasné vlastnosti, které jsem výše nezmínil: Dveře zvoní při zavírání potichu a zavírají se přitom rychle, což není zrovna bezpečná kombinace. Nemají tlačítka poptávkového otvírání, jejichž existence je sice diskutabilní (viz téma "Pražské autobusy"), ale velká část nových vozů už je má, takže cestující v Urbanvejích jsou jejich absencí zmateni a mačkají kdeco. Když se leze na stanoviště řidiče, tento se snadno kopne levou nohou o hranatou železnou širokou spodní stěnu přepážky. Jeden ze dvou vršovických vozů už byl třikrát odstaven z provozu kvůli třem různým závadám...

Karosa řady 700 - nejlepší autobus
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4928
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 18:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čekat technické zázraky od něčeho co vychazí samo o sobě z mizerného francouzského konceptu R312 z 87 roku x krát předělaného je prostě nesmysl. Agora a její následné facelift deriváty jsou pro městské aglomerace v ČR od začátku nevhodné z již také popsaných důvodů, a nezachrání to ani USB porty. Hloupost je to dodneška výrábět a ještě větší si to kupovat. Většina podniků už od toho ustoupila a přešla na levnější a praktičtější NB nebo jiné zahraniční výrobce.

#3649
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4030
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 19:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: V dnešní době možná jo..., vlastně jsem s Urbanwayem ještě nejel, tak ani nemůžu soudit. Ovšem Citybusy si myslím v Praze odvedly a ještě odvádějí podstatný kus práce!

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9586
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 21:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120 tvé tvrzení ovšem kulhá na obě nohy. Nebo mi chceš tvrdit že v Brně,Ústí,Opavě,Liberci a desítkách zahraničních měst je banda pitomců že to kupují?
Bohužel v tomto s tebou hrubě nesouhlasím.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 22:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím, ale když francouzi vyprskli první Agory, tak u nich nemuseli pořád dokola vyvařovat kastle tak, jako se to do dnešních dnů děje u NB. "Levnější" a "praktičtější" - pro koho ? DPP má tisíce uznaných reklamací a hromadných vad. Že je pomalu každá série jiná taky o něčem svědčí. Tohle není levnější pro nikoho. Tedy jen pro ty, co jezdí, dokud se to nerozpadne úplně a nějaký reklamace neřeší, protože "auto je od toho, aby jezdilo, náhradu stejně nemám".

www.doz.estranky.cz - opravy pražských autobusů
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4930
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 22:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý Aresi lidé a firmy nakupují houfně s prominutím kde jakou sr*ku, ale její masový nákup nedokazuje její kvalitu ani chytrost kupujících. Ano Urbanway je mrtvý a přežitý projekt nic moc povedeného výrobku od začátku jeho vzniku. To že se dodnes vyrábí pod záštitou Iveca přesně dokazuje proč už je řadu let jmenovaný výrobce dvojkou na trhu (nejen) městských nízkopodlažních autobusů.
Můžu to hodnotit ze svých zkušeností s tím po stránce uživatelské a profesní, takže plně souhlasím s recenzí Kejvačky.
A souhlasit nemusíš - nikdo tě v "demokracii" přece nenutí..

Tedy jen pro ty, co jezdí, dokud se to nerozpadne úplně a nějaký reklamace neřeší, protože "auto je od toho, aby jezdilo, náhradu stejně nemám".

Takže výrobek přesně určený pro Arrivu DB a plno dalších "českých" dopravců ne..? [lol] Jinak Agory nebyly ve svých dodaváných serích taky zrovna technicky desetiletí ucelený, ale to je asi přirozený vývoj.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)

#3649
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 11:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražská Arriva nakupuje autobusy jako podle letáků že supermarketů. (Co je zrovna ve slevě [proud] )

Mr_proper:

No když jsou ty NBčka takový děsný průser, tak proč STS Libchavy je furt dodává do Prahy? (přece to nedělá, aby splakali nad výdělkem)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2625
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 12:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"No když jsou ty NBčka takový děsný průser, tak proč STS Libchavy je furt dodává do Prahy?"

Cena, údajná úspora nafty, popř. vynikající kvalita jízdy na ekonaftu [wink]. Vše diskutabilní.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9587
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 19:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120 je to sice moc hezké co říkáš. Ale úspěšnost produktu se vždy počítá podle prodaného množství. Tak to je co svět je světem. Můžeš mít výhrady, ale čísla nikdy neobejdeš.
Bohužel směšuješ pojmy s dojmy.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4931
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 00:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale úspěšnost produktu se vždy počítá podle prodaného množství

..což je pro Urbanway oproti NB zanedbatelný podíl, a tím si sám potvrdil to co já sem psal. U 30.let zastaralého ofaceliftovného konecptu nakonec neni snad ani divu. Ve své době koncept Agory z mnohých důvodů budiž, dnes už ani náhodou [ko]

#3649
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 00:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pershink: Momentálně je DP rád za jakýkoliv nový autobus. Jako náplast můžeme vnímat, že všechny průšvihy, prostoje z důvodu vad a poruch - prostě co je nad garantované náklady, platí za určitých podmínek výrobce.

www.doz.estranky.cz - opravy pražských autobusů
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 14. října 2015 - 09:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dělat autobusy pro Prahu není žádná sranda [biggrin]
Při 100% NP:

- musí to něco vydržet
- musí to mít nízké provozní náklady
- musí to být levné
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9589
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 09:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 6120 já jen zírám. A nevadí ti že Urbanway je na trhu ještě ani ne 2 roky a NB min 5 let?
Tohle snad ani nemyslíš vážně.
Ale naběhl sis sám
Urbanway je někde na čísle vč 1100 a NB? je na kolika. To se ti tedy moc nepovedlo.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4932
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 13:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokážeš pochopit že v.č. / VIN nemusí začínat číslem x nul a jedna? Asi ne co, to je totiž přesně případ zgarbu za který tu nevím proč tak vehementně oroduješ. Čislo VINu Urbanway neříká o jeho celkovém vyrobeném počtu naprosto nic, když navazuje VINem na stejně přežitý Citelis znalče... [lame]

#3649
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9590
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 13:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120 nezlob se ale když ty používáš zcestné argumenty, použiji je také.
Ale je to spíš úsměvné jak bojuješ za něco co prostě neobhájíš čísly.
Za nikoho neoroduji jen ti říkám že tvůj a i můj názor na Urbanway a nebo NB je pouze směs dojmů.
Tyhle zákopy nikam nevedou co je lepší a co horší.
Jediné co rozhoduje jsou čísla prodejů jednotlivých produktů. Nikoliv moje nabo tvoje dojmy.
A čísla jsou jasná. Tak se tak nečerti.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4933
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 18:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A čísla jsou jasná.

Jo tak sem s nima..

bojuješ za něco co prostě neobhájíš čísly

Nevim jestli se dá obhájit že "120 > 300", ale pokuď tomu věříš, tak to už opravdu neobhájim v diskuzích s tebou nic [lol]

#3649
950104
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 21:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic ve zlým, ale tohle už nemá s Arrivou vůbec nic společnýho a vy dva se asi konce nedoberete.[satan]
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 21:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: nerad se pletu do debaty o ničem.
Já nejsem z Urbanwayů nadšen, kdybych si musel vybrat z Mýta, tak radši cross LE.
Ale jakých 120? Kde to bereš?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9591
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 14. října 2015 - 22:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120 já beru prodej obou produktů jako celek. A to bohužel je tedy Urbanů prodáno více než NB. A víš on svět nekončí za Prahou, jestli sis všiml.
A těžko můžeš srovnávat, když Iveco patří k největším výrobcům na světě.
Podstatou je že ty tvrdíš jaký je to šmejd a z toho lze dovodit že kupci jsou asi úplně blbí.
Tím ukončím debatu o ničem.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 08:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Vršovicích je nový Krosvej LE, dvoudvéřák v barvách PID, bez RZ, bez ev. č.
Výrobní číslo neznám, není viditelně uvedeno. Má jít na 326+327.

Karosa řady 700 - nejlepší autobus
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4934
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 08:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Jsou to celkové počty obou typů prodaných a provozních kusů v ČR nikoliv v Praze, pramenící z dostupných zdrojů. Ty jsi žádná čísla neuvedl,přesto že sem je žádal, za to ale přsně víš čeho je víc..

Tím ukončím debatu o ničem

Tak si jí neměl ani začínat, to je totiž ve všech vláknech s tebou obdobný. Viz naposled extempore ve Všeobecný.. [ko]

#3649
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9592
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 09:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120 tak na obojí mám pořád stejný názor. Neměním názor jen podle popularity.
A že je na našich silnicích jeden velký bordel to bohužel je. A bez tvrdého trestání to nejde. A nejvíc kvičí při kontrolách právě ti kteří to porušují. Ale já je chápu.
Škoda že se snižuješ když nemáš argumenty k přesunu na jiné téma.

ad Urban a NB já beru celkový prodej obou produktů. Tudíž po celém světě. Proto si ty čísla najdi.
Ale opravdu to už nepatří do diskuse Arriva. Proto to nehodlám dál s tebou rozvíjet.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10584
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 09:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jen, že Iveco ČR prodalo vloni u nás 243 autobusů, celkově vyrobilo asi 3288 busů. Z toho je tedy vidět, že srovnávat počty kusů prodaných v ČR je slušně řečeno irelevantní.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9593
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 11:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náš trh je pro všechny výrobce malý. Nikdy tomu nebude jinak.
3200 to je skoro jak za staré Karosy[lol]
Ale je dobře že je zde konkurenční výrobce SOR.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4935
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 12:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidím že hodláš pokračovat, byť v každém druhém příspěvku lživě vyhrožuješ že už končíš -dobře.. Nicméně čísla od tebe nebo odkaz na zdroje v počtu vyrobených Urbanway stále nikde..

#3649
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9594
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 13:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urbanway bylo vyrobeno jiz vice nez 1 000 pokud se kamaradis se stryckem guglem tak to vis.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2627
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 22:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale je dobře že je zde konkurenční výrobce SOR

No nevím pro koho je to dobře, značka SOR totiž v překladu znamemá "Soubor Oprav a Reklamací". Do pořádnýho autobusu to má bohužel dost daleko. Připomínky k prostoru, technické závady a řešení s Libchavami nic moc, vždy se hledá "nejschůdnější a nejlehčí cesta pro výrobce", taky bohužel.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4936
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 08:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urbanway bylo vyrobeno jiz vice nez 1 000

Ale nebylo, nelži! A znovu si přečti můj příspěvek 4932 Z produkce Iveco VM je to okolo 120-130 kůsu, a celkově 600-650 ks.

#3649
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9595
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 10:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono se to jaksi nevyrábí jen v Mýtě. Konečně sám to potvrzuješ. když připustím těch tvých 650 tak NB je vyrobeno kolik? O moc více to nebude.
Rozdíl je v tom že NB se vyrábí více než 5 let. Urbw. 2 roky. Pokud umíš počítat a věřím že umíš tak je to snad lehké.
Problém Sorky je že nemá takovou sílu proniknout na trhy kde jsou ostatní velcí výrobci. Proto nikdy nebude tak úspěšná. Je úspěšná v ČR ale to je pochopitelné.
Bohužel jsi pořád nepochopil princip obchodu. Vítězí ten kdo prodá více. Zářným příkladem je např Solaris, který má moc pěkné prodeje.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4938
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 10:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty neumíš od čísla 650 odečíst 130 aby si zjistil kolik produkce připadne na zahraničí například v Annonay ?? Nebo je pro tebe 650 rovno nějakému tvému číslu "více než 1000", či dokonce v nynější ekonomické turbolentní době dokážeš predikovat gemetrický vývoj výroby na základě výsledku dvou let..? [lol]
Ten tvůj "více než 1000" ve mě neustále evokuje jen a pouze pocit že vycházíš tupě a neznale například z VIN tohoto a víc nic aby si se mohl hádat - zbytek jsou okecávky.
Kolik je vyrobeno NB12 jsem již psal, to se mám opakovat? Problém je opět v tvé neznalosti stavu věci který se snažíš minimálně předemnou maskovat - 650 je počet všech vyrobených provedení bastlu Urbanway, a pak je tedy logicky nutné ho rovnat se všemi vyrobenými variantami NB (ano je to už jen NB18) A dostávame se zase na začátek co..?

Ano SOR je lokalní tuzemský výrobce, přesto strká celý nadnárodní Iveco na trhu svého působení i s pohrobkem Urbanway víc než do kapsy, a o tom je celý jádro sporu který tu vedeme.

#3649
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 12:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vršovický nový Krosvej má VIN VNE 5046N30M024621, RZ 5AA 5112 a ev. č. 9474.

Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9596
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 12:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120 bohužel ty si sedíš na vedení. Celé to je o tom že tobě se prostě Urbanway nelíbí a to je vše.Čísla odčítat umím o to se neboj. Nevím co sem pleteš rozdíl co bylo vyrobeno v Mýtě a co ve Francii. Celou dobu tady děláš z těch co si kupují od Iveca pitomce. Urbanway je dobrý produkt(nikoliv výborný to je pro jistotu že bys neuměl číst).
Ale NB také není žádný zázrak techniky. Ale oba se prodávají a zákazníci je kupují. Urbanway prostě je úspěšný.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11167
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 13:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco se tu hádáte o nejsockovitějších sockách, tak EvoBus oznámil dodání víc než 3.000 citar Bluetec6 už loni v listopadu. A celkově bylo Citaro ve výrobě víc jak 40.000x... I turecké conecto je na vyšší kvalitativní úrovni, než oba produkty tzv. české výroby.

DIE VERGELTUNGSAFFE!
Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich)
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 7-2003

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 13:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aniž by mi nějak záleželo na výsledku thle vysoce éinteligentní debaty, musím aspoň vyjádřit nehorázný údiv nad tím, že existuje diskutující, co víc jak čtyři dny v kuse obhajuje svůj postoj, aniž by ho jakkoli doložil nějakými daty či ozdrojoval nějakými dostupnými údaji. Jedinec, pro něhož jsou fráze "Urbanway prostě je úspěšný", "Urbanway je dobrý produkt" a "Proto si ty čísla najdi" vrcholem jeho argumentačních schopností musí mít neuvěřitelně jednoduchý život.

Buduj PID – posílíš mír!
Velká verze obrázku již prošla K-reportizací? Nevěš hlavu!
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 13:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebylo by dobré založit samostatné diskuzní téma "Který typ autobusu je nejlepší?" - Patřilo by zřejmě k nejživějším...[biggrin] (Já jsem samozřejmě pro obnovu výroby řady 700, příp. Předvoj mládeže /KLDR/, ten už se bohužel zřejmě také nevyrábí[wink])

Ale k tématu:
Nové číslo časopisu ArRevue: http://www.arriva.cz/res/data/006/000792.pdf

Karosa řady 700 - nejlepší autobus
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4939
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 13:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urbanway je dobrý produkt(nikoliv výborný to je pro jistotu že bys neuměl číst)

Ne, neni to na dnešní dobu dobrý produkt - je to zastarlý produkt kdysi pokrokového nizkopodlažního autobusu. Koncepce z roku 1987. Kdyby to bylo alespoň tzv dobrý tak se jich na českém trhu prodá mnohem a mnohem více. Ale bohužel - bohudík jen 120. Počtu Agor - Citybusů to nedosáhne díky své přežitosti koncepční zastaralosti NIKDY. U nás to v provozním přepočtu rozdrtí i ta hnojárna z JZD Libchavy která je "dobrá" alespoň díky ceně a nízké spotřebě.
Iveco prostě neumí vyrobit městký NP současnosti a místo toho aby se zaměřili pořádně na Cross LE a dotáhli ho v jeho slabinách k úspěchu raději offaceliftovali trapně toto.

7036: Bohužel víc než ty, jsem se od něj také nedozvěděl, jen nějaké plácnutí do vody typu "víc než 1000" + to že už x-krát končí debatu a přitom jede ve vágních tvrzeních pořád dál.. [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)

#3649
Tomas25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2908
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 17:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počítá se v moravské Arrivě s rozšířením sbírky historických autobusů?

SOR Forever.

[fotic] thomas25.rajce.idnes.cz
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 19:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde nejnovější Krosvej el é:

Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomas25: o jaký typ by se sbírka měla rozšířit? Co by jste doporučoval?

Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
nahradnikovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.57.67
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:29:07    Odkaz na tento příspěvek  

B732, B932, B952. První dva jsou pasé.
A_d_a_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.arriva-morava.cz/dopravni-sluzby/zajezdova-doprava-vtm /historicke-autobusy/
Renovujeme pro vás historický autobus Škoda 706 RTO ve verzi pro příměstskou dopravu. Více informací již brzy!
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 21:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to RTO je super. Palec nahoru [ok]

Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
950104
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 22:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč by B732 mělo být pasé? Jedna B732 je u Arriva Morava zachována.
Tomas25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2909
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 22:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhradník (1183): OVC 79-82, ale tu už zmínil uživatel 950104 ve svým příspěvku.
950104: Děje se s ní vůbec něco a nebo jen prozatím nečinně postává u plotu v areálu dopravce?
A_d_a_m: Tak tam jsem zapomněl kouknout. Dík.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomas25.)

SOR Forever.

[fotic] thomas25.rajce.idnes.cz
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 6-2011

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 12:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Radotíně stojí po boku stodůleckého irisu městská Karosa -> podle barviček 9141

Ví někdo co tam dělá? Že by přátelská výpomoc stodůlkám?
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 7-2003

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 13:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stodůlecká není určitě, objevila se tam někdy během včerejšího odpoledne, kdy tam žádné pořadí z téhle provozovny nekončí

Buduj PID – posílíš mír!
Velká verze obrázku již prošla K-reportizací? Nevěš hlavu!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4940
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 14:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak asi tam poblíž bydlí řidič kterej s tim ráno najede na zbraslavský sídliště a začne 165. Co je na tom?

Jinak to RTO vypadá víc než pravděpodobně na AP 76-88 o kterém SA nemá zřejmě ani páru.

#3649
Pajzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 6-2015
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 14:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je snad LUX, ne?
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4040
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 15:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také si myslím, že RTO na fotce je EX Cvejn bus, což byl LUX.

Na webu Arrivy si píše o příměstském voze, ale popravdě...dost zvláštní mi příjde i ta historie ŠLky - tak jak to je psáno to vyznívá, že ve Vršovicích byla ještě po roce 2000 a o tom hodně pochybuji...

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 6-2013

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 15:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stoprocentně je to Cvejnův erťák. Dlouho stál v Kolovratech v areálu WUKA/Dejmek, pak najednou zmizel.

ČSAD Benešov: BNA 39-91, BNA 74-10, BNB 07-09 Milan Bado: 1001, 1002 ČSAD Polkost: 1613, 1617, 1640, 1626
DP Praha: 5835, 5952, 7083, 6776


6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4941
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 16:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"PR" Arriva si může psát co chce, prvořadé je to co vidím. AP 76-88 se ztratila z ČKP ke dni 22.4.15 což vyvrací také dojem že ta fotka je kradená - ilustrační, ale že to fakt je ono.

Ta ŠL nevím, neznám historii, ale U seřadiště se nic takovýho okolo roku 2000 nepovalovalo.

#3649