K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 20. 12. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 20. 12. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 10-2010

Odesláno Středa, 21. října 2015 - 21:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta sedmistovka je z Prahy a ano, jela tudy dneska.
Stonka o ní ví více.
[happy]

Škoda Favorit
Tatra Beta Chceš-li být 1 den šťastný, vožer se. Chceš-li být 1 rok šťastný, vožeň se. Chceš-li být celý život šťastný, staň se šotoušem! [kiss]
Není důležité jaké kalhoty máš, nýbrž co v nich je.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 21. října 2015 - 22:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vi o ni vic lidi. [wink]

Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4943
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 21. října 2015 - 23:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 206 : ta 25Tr tam čeká na co? Na foto tovypadá, že po přeložení to šlo projet po druhé stopě.

Makrelu neumeješ.
Generál_dopravy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2015
Odesláno Sobota, 24. října 2015 - 18:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyjádřím se k několika posledním událostech v MHD:

1.) Úpravy Žižkovy třídy a nové zastávky:
Zastávka u matričního úřadu je potřebná, její otevření beru jako velký plus a možnost, jak zlepšit služby MHD. Bohužel, jak bývá v Českých Budějovicích zvykem, existuje nějaké "ale".

Nechápu, proč se zastávka jmenuje U Koníčka. Ano, je to poblíž restaurace U černého koníčka, ale opravdu je síla zaplaceného jména v reklamě tak silná, aby se tato zastávka jmenovala raději takto místo "Žižkova", jak očekával snad každý, kdo se o této stavbě dozvěděl? A jestli to není zaplacené, tak proč DP dělá zdarma reklamu restauraci, kterou stejně zná skoro každý obyvatel tohoto města?

Ale dobře, to je jméno - na jméno to nejezdí. Nepochopím, proč vznikla zastávka pro linky otáčející se kolem Mercury centra hned za křižovatkou Průmyslová × Novohradská, když před ní je dostatek místa. Zastávka Plynárna by normy nesplňovala a toto ano? To nedává smysl. Pokud se tam sjedou dva vozy za sebou (a že tu máme tu MHD natolik provázanou (nemáme), že se ty vozy sjíždí často), tak druhý vůz bude muset dle předpisů zastavit před křižovatkou.

Při otevření těchto zastávek bych očekával zrychlení linky 11 zrušením současné zastávky U Koníčka (nově Průmyslová) a jízdou přes Mánesovu ulici. Trendem v MHD České Budějovice je ovšem vést všechno co nejdelší trasou, nedej bože, aby se cestující dostali do cíle v rozumném čase (Ano, narážím na absenci linky (linek) přes Nádražní třídu, linku 15 a linku 4 (viz níže).

2.) Halloweenský autobus
Je hezké, že DP koná akce, kterými se snaží přilákat cestující. Je ovšem nutné oslavovat svátek, který se zde nedrží a většina česky mluvících tento svátek ani neumí správně napsat? Jsem přesvědčen, že většina cestujících by raději uvítala, kdyby místo tohoto Halloweenského autobusu jezdil autobus na hřbitov na "dušičky". Halloween zde nemá žádnou tradici, mezitím co dušičky ano. (Nebráním se vývoji společnosti, jen si myslím, že posila na hřbitov by byla potřebnější).

Tento rok se navíc zavede linka k ZOO Hluboká (také uspořádala Halloweenskou akci), která musí existovat, protože linka 4 jezdí tak skvěle, že k ZOO a na nádraží Hluboká zajíždí jeden (!!!) spoj denně a to pouze v pracovní dny. Bravo. Tato linka mě ovšem zaujala svou trasou, po které by měla být vedena již delší dobu linka 4 - přes zastávku U Hvízdala. Když už nic jiného, byla by to příjemná posila pro sever Vltavy a České Vrbné.

3.) Linka 52
Nedávno jsem četl o tom, že DP má v plánu obnovit linku 52 v trase Nemanice - Nádraží - Nové Hodějovice. A já se ptám, opravdu je potřeba tahat noční linku až do Nových Hodějovic, kde jede minimum lidí i ve dne? Nestačilo by pouze Mladé? A nebylo by pro Nemanice lepší, kdyby jim tam večerní provoz nekončil někdy ve 22:30, ale protáhnout ho do půlnoci, podobně jako tomu tak je (zbytečně - vždy jede prázdná) na lince 11?

Je mi skutečně líto řidičů trolejbusů, jelikož večer nemají moc možností, jak se dostat domů z vozovny.

Nechci znít jako, že si vždy chci najít, jak zkritizovat DPmČB, mě jde pouze o to, že Nemanice by určitě více uvítaly celodenní spojení k nádraží a provoz i večer. Argument, že na nádraží dvojkou všichni projížděli je naprostý nesmysl, který nevím, kde vzali. Na lince 2 se na nádraží vždy vystřídal téměř celý trolejbus.

4.) Sčítání cestujících v MHD
Všiml jsem si, že se sčítali cestující v MHD. Jednoho ze sčítačů jsem se dokonce zeptal, co všechno zaznamenávají. Odpověď mě šokovala. Zaznamenávat pouze celkový počet cestujících ve voze a čas odjezdu je pro účely optimalizace naprosto nelogické, jelikož přesně jak jsem psal výše - z tohoto nelze jakkoliv vyčíst, zda se na zastávce vystřídali cestující ve voze nebo ji opravdu všichni pouze projíždí. Stále to ovšem vypadá slibněji, než když si znudění studenti předávali papírky s výchozí zastávkou.

5.) Standardní autobusy na trolejbusových linkách
Opět jezdí na trolejbusových linkách autobusy. S tím nemám problém, pokud se jedná o dočasné opatření (ovšem pravidelně potkávat autobusový Solaris 15m na trolejbusových linkách je naprosto proti logice provozu trolejbusů). Ale proč opět všude (kromě linky 3) jezdí standardní autobusy? To někomu v dopravním podniku dělá neskutečně dobře vidět, že se cestující nevejdou do vozů? Nebo že se do něj "nacpou" nadoraz? Toto je nepřípustné chování. Když DP tak hrozně potřebuje šetřit, měl by šetřit na akcích jako je například výše uvedený Halloweenský autobus (popř. jej zpoplatnit za symbolickou částku) a ne na svých pravidelných cestujících...


"Jsme v nejlepších letech"? Vážně? To je nějaká předsmrtná křeč vedení DP?
tomariero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2013
Odesláno Sobota, 24. října 2015 - 19:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4 k ZOO co si Hluboká a tomhle případě i kraj objedná to dostanou a těm asi stačí že tam jezdí hlavně ČSAD.

15m Solaris je záloha takže pokud se porouchá nějaký tr vyjede jako náhrada právě solárko (nevzpomenu si na ev. č.)
Generál_dopravy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2015
Odesláno Sobota, 24. října 2015 - 19:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však to s dopravou na Hlubokou nebyla narážka na DPmČB, ale na fungování kraje jako celku. Navíc to svaté ČSAD jaksi už neuznává průkazky. V roce 2009 se tu IDS zrušila s tím, že se to nevyplatí.

Ad Solaris: Ano, a proto se porouchá vždy tomu samému řidiči?
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4447
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 24. října 2015 - 20:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Generál dopravy: Hezky napsané. "Bohužel" v tom je dost pravdy a obávám se, že za to budete kamenován [uhoh]

tomariero: 15m Solaris je sice na vozovně Horní jako záloha, funkci zálohy má ale minimální. Delší dobu s ním jezdí řidiči, kteří jsou sice na trolejbusech, ale ještě nemají hotové "papíry" a tak jezdí s autobusem. Jako záloha se bere vyjímečně.
Spíš to byla narážka např. na dnešní vypravení Solarisu 15m např. na linku č.3.

V souvislosti s příspěvkem výše bych si dovolil jen upozornit "odborníky" související s dopravou, že MHD aktuálně nezryhlují ty vaše výmysly. Např. "preference" na Mariánském jí na převážné většině spojů spíš zdržují...
Docela mě štve, jak se v médiích prezentují BUS pruhy jako spásné a kosmicky zrychlující MHD. Doporučuji se všem odborníkům jít podívat do reálného provozu, jak se vám to povedlo. Bravo.
Ovšem to, o čem se nikde nemluví a nepíše je poměrně razantní obnova TTV (trolejí), která aktuálně na spoustě míst (U výměníku, Vltava, Nemanice, Žižkova, Sady....) dokáže provoz trolejbusových linek opravdu zrychlit!! Čočky, které MHD pouští jen na samém začátku cyklu a MHD pak stojí a čeká na další cyklus, ty to opravdu nezrychlí...
Nové výhybky, sjezdovky, křížení, narovnávání oblouků (výjezd z Průmyslové, výjezd z Vltavy, Nemanice) - to vše reálně zrychluje trolejbusy a je to čím dál znatejnější.... Ale to není z hlav projektantů a "inženýrů" malujících silnice, tak se o tom holt nemluví, bohužel.

Celkově firmy a lidé řešící v ČB dopravu jsou vtipálci. Stačí se podívat na aktuální Rudolfovskou, věčně přemalovávané křižovatky, donekonečna upravované semafory atd...
A když se něco dok**ví, tak to nazveme "zkušební provoz" a po měsíci to předěláme, opět blbě a k ničemu (viz Mariánské).
Ještě že takhle nepracují např. doktoři. Při představě, že mi vymění ledvinu a po měsíci mi jí vymění....
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6811
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 24. října 2015 - 23:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Generál_dopravy: Zastávka v Žižkovce se měla jmenovat U Jeníčka na koníčku. Ten reklamu nepotřebuje. [wink]
K lince 11: Nerozumím vašemu návrhu, aby linka 11 jezdila Mánesovkou. [coze]

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
ASNC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 131.111.185.66
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 00:54:18    Odkaz na tento příspěvek  

Generále, odborníku – nemůžou být, jak chceš,
zastávky a jejich jména jsou v mysli všech.
Halloweenský autobus má lidi vozit,
ne odborníky jako ty dopravně uspokojit.
Kocourkov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.255.168.46
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 07:43:17    Odkaz na tento příspěvek  

Takže křižovatka Žižkova je další dílo zkázy. Čočky bus pruhu dávají volno současně se zelenou pro auta. Pruh k nádraží u VZP drží zbytečně červenou, ač by vůbec nemusel atd. Má mozek, ten kdo to programuje? A ten canc buspruhu před Koníčkem má znamenat co? To je přípojný pruh? A navíc na konci máme bezproudí jako malý bonus na závěr. Už se těším na ty kolize, jak bude vyjíždět trolejbus, vjede mu tam auto, ten zabrzdí a zůstane tam viset. Než to přendá na vedlejší stopu, tak se to zacpe až k nádraží. Bravooo! To se zase dalo pár chytrých hlav dohromady. A to nemluvím o tom, kolik se do nových zastávek asi vejde vozů. Jak je v ČB poslední roky zvykem, jezdíme všichni najednou jako had, takže se nemůžu dočkat např. na večerní 22:30, jak se tam všichni nacpou. A to nemluvě o běžném provozu, kdy budou stát vozy v křižovatce, případně před ní a popojíždět do ní. Vivat Budějovice! Jaké máte postřehy vy???
SeP1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2012
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 09:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera celkem komplikované couvání přivodilo docela nepříjemné momenty... sanitka to nakonec nevydržela a objela to po chodníku...
tramvaj3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 16:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[new] Reklamu na ZOO Ohrada už má i 25TR ev.č. 69
Na SA už jsou napsané nové SU18 pro ČB, snad to bude lepší než Citelisy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tramvaj3.)

Naše srdcovka: Karosa B741 ev.č. 127
Můj nejoblíbenější trolejbus 15tr ev.č.02
a 31-ten její zvukový doprovod [happy]
Hlučné nebo jen se zvukovým doprovodem co není hlučný
Limitovaná edice!
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2714
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 20:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až přijdou ta nová solárka (ještě starého typu?), předpokládám správně, že se vyřadí 3 Karosy B941?

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Cantab18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2015
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 01:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle ověřeného zdroje už žádná B941 nebude u DpmČB existovat.
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2715
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 09:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A čím je ověřený zdroj nahradí?

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4448
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 21:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3ks Karos B941 (140, 146 a 147) jsou již odstaveny a probíhá jejich likvidace.
Ostatní (139, 143, 145 a 148 + 4ks B941E) zůstávají pochopitelně dále v provozu, i když v případě 143 a 145 je to otázkou času...
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 08:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také zůstává 144, která už ale také není zrovna ukázková.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 23:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by inspirace pro Budějovice? [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Venca21.)
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 16:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_tr: Pozdě, ale přece [happy] Ta 25Tr to mohla objet, ovšem po dobu zásahu zůstala odstavená, Přeci jen na křižovatce panuje čilý ruch a nebyl by ten manévr bezpečný.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71584
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 18:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne každý čte příslušné vlákno, proto připomínám sobotní sraz Na Spojce.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Generál_dopravy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2015
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 16:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: Děkuji za podporu, na kamenování za konstruktivní kritiku (ne)fungování čehokoliv, jsem v této zemi už jaksi navyklý, ničím nejsem překvapen [wink].

Bmbč: Děkuji za osvětu, díky tomuto návrhu si uvědomuji, že v těsné blízkosti této zastávky je socha Jana Žižky na koni [lol]. Nerozumím vašemu návrhu, proč by se měla linka 11 vléct přes zastávku, kde po otevření zastávky na Žižkově nebude čekat ani jeden cestující, jelikož už při dnešním stavu zde je minimum cestujících. Možná by této zastávce neuškodilo ji posunout až za křižovatku s Mánesovou ulicí, kde jsou obytné jednotky.

ASNC: Však jsem psal, že je to pěkné gesto, ovšem ve chvíli, kdy DP zamítá víceméně veškeré návrhy s tím, že na to nejsou peníze nebo že se nevyplatí, není logické, aby DP pořádal takovou akci, která zde ani není nijak historicky uznávaná.

ad rušení bus pruhů:
Jsou místa, kde bus pruhy pomohly MHD s minimálním omezením IAD (například Lidická), ale poslední projekty (Husova, Dobrovodská) jsou naprosto nelogické bastly, které nepomůžou MHD a navíc zhorší průjezdnost pro IAD. Nebo to snad byl účel? "My ty lidi do MHD dostaneme za každou cenu!"?
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 23:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta zastávka l.11 zajišťuje rychlé spojení pro lidi z Mladého a Hodejovic s oblastí kolem soudu a Metropolu. Je mnohem rychlejší tam odtud dojít, než složitě na nádraží přestupovat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6828
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 23:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Přesně tak. Ve směru od Hodějovic tuto zastávku zejména ráno využívá celkem dost lidí včetně desítek školáků navštěvujících ZŠ v Dukelské ul.
Existují dokonce zaměstnanci, kteří odtud chodí až do oblasti PK Jih, a přitom mají možnost přestupu. Ale to už je opravdu ojedinělý extrém.
Generál_dopravy: V minulosti existovaly na Novohradské ve směru z centra zastávky U Koníčka, Tesla, Dopravní podnik atd. Zastávka Tesla byla před x lety bez náhrady zrušena a dnes tato zastávka v průmyslové oblasti tak trochu chybí. Dovedl bych si ji představit na Novohradské třeba někde kolem Shellky, i když, zdá se, většina lidí dojíždí do podniků na Novohradské automobily a navíc část podniku EGE se stěhuje pryč. Pravda, zastávka by byla využita jen v době návozu a odvozu zaměstnanců, takže diskutabilní. V této části nebydlí téměř nikdo.
Jinak doufám, že po otevření křižovatky Žižkova - Nádražní bude linka č. 11 vedena tudy, nebo Průmyslovou. Za trasu vedoucí Mánesovkou, i když by byla samozřejmě rychlejší, by vám hodně lidí z oblasti Mladého a Hodějovic používající MHD a dnešní zastávku U Koníčka pěkně "poděkovalo". [wink]

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6834
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 14. listopadu 2015 - 22:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trocha historie [wink]
Označení směru naší pouliční elektrické dráhy v Č. Budějovicích

Oznamujeme tímto, že jsme pokusně zavedli označení vozů pouliční dráhy v Čes. Budějovicích římskými číslicemi takto:
I. = směr trati Pražské předm.—Linecké předm. a připojovací vůz k nádraží,
III. =S směr trati Linecké předm.—Pražské předm. a připojovací vůz k nádraží.
Vozy jezdící od hlavního nádraží na Masarykovo nám. jsou tudíž označeny římskou číslicí toho směru, na který mají pravděpodobně připojení na Masarykově náměstí.
Číslice II. zůstává vyhražena pro dvoudílný vlak ve smyslu návěštních předpisů pro pouliční dráhu v Čes. Budějovicích.
Upozorňujeme, že po provedené změně, při které byly osamostatněny části: nádraží—Masarykovo nám. a Linecká sil.—Pražská sil., jezdí každá část samostatně a v případě většího zpoždění neb poruchy na trati druhý vůz nečeká, jak tomu bylo, dokud celý provoz byl vázán na křižování v celém rozsahu.
Proto spojení, jak je označeno římskými číslicemi je pouze pravděpodobné, ne zaručené.

Čes. Budějovice, v lednu 1937.
Jihočeské elektrárny akciová společnost v Čes. Budějovicích.

Republikán 7.1.1937, str. 3

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2774
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2015 - 10:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší pokus o zachycení šrumce u nádraží..[proud]

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Pavel M.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 176.62.224.35
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 20:16:22    Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu proč se likviduje skvělý vůz jako je 147 a nechává se šrot jako je 144... [sad]
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 15:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem náhodou včera (23. 11. 2015) potkal v ulici Železničářská sytě žlutou Liazku s malým logem a nápisem Dopravní podnik... na dveřích, jako mají vozy MHD na pravém předním okně.
Byla to verze 4x2, valník, skoro jako je ta na sloupy, ale v lepším stavu. Rok bych tipoval zhruba 1993.
Fotografii jsem nestihl bohužel pořídit. -
Má někdo více informací o tomto voze, případně nějaký fotky?
Díky. [jidlo]

Škoda Favorit
Tatra Beta Chceš-li být 1 den šťastný, vožer se. Chceš-li být 1 rok šťastný, vožeň se. Chceš-li být celý život šťastný, staň se šotoušem! [kiss]
Není důležité jaké kalhoty máš, nýbrž co v nich je.
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 20:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proboha, proč je mhd spojováná s prasátkem co jede po zadních, čoudí a sypou se do ní kulaťáky ???
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3170
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 23:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by prasátko bylo vždy symbol spoření? [talker]

::: jihlavskymhd.g6.cz ... MHD v Jihlavě
KunHůta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 14:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to vypadá že nové Solarisy dorazily na Novohradskou [happy]
Pekárek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.123.175
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 19:03:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, jak to vlastně vypadá nyní s nejstaršími Karosami 269, 273 a 127? 127 potkávám docela často, ale první dvě zmiňované nikoli....budou jezdit ještě příští rok?:-) Díky.
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2811
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 19:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám se k dotazu Pekárka, a ještě doplním, kde se vyskytuje nejčastěji vůz 127 (případně i 269 a 273, pokud jezdí)? Díky

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Citelis_237
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 1-2013

Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 09:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

127 = Linky 11 a 21
269, 273 = Potkávám skoro denně na svozu dětí k plovárně. Ale cca 14 dní zpět byla jedna z nich na šejdru linky 11.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 09:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale všem klepe už zubatá na rameno .....

Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 3-2009
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 10:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už asi deset let. [talker]
Lukpel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 17:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zrovna ve čtvrtek jsem jel na 4 269 a v pátek byla na 21 127.

MHD v Českých Budějovicích
Doprava na jihu Čech
tramvaj3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 06. prosince 2015 - 15:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona ta 127 jezdí 14+21 a bude muzejní nebo pujde také do šrotu?

Naše srdcovka: Karosa B741 ev.č. 127
Můj nejoblíbenější trolejbus 15tr ev.č.02
a 31-ten její zvukový doprovod [happy]
Hlučné nebo jen se zvukovým doprovodem co není hlučný
Limitovaná edice!
Jáskay
Neregistrovaný host
Odeslán z: 176.62.224.35
Odesláno Pondělí, 07. prosince 2015 - 12:55:49    Odkaz na tento příspěvek  

tramvaj3: Slyšel jsem šrot.
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 08. prosince 2015 - 19:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je máte, mazlíky! [jidlo]

Princezny by měly zůstat zazděný.
Držet hubu a krok!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.226.10
Odesláno Středa, 09. prosince 2015 - 11:25:32    Odkaz na tento příspěvek  

Co to bylo za jízdu, prosím pěkně? Byl jsem na služebce a náhodou se nachomýtl, přichomýtl...
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2816
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 09. prosince 2015 - 14:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlootázka: Jezdí dnes 127, popřípadě kde? Díky..

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 09. prosince 2015 - 16:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

127 by měl/mohl zůstat jako historický vůz.

Historie má zelenou.[vypravci]
Klub historické techniky Praha, o.s.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 09. prosince 2015 - 16:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odpolední 2/4

Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2817
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 09. prosince 2015 - 19:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, no bohužel jsem ho netrefil..
Chvíli (asi hodinku a kus) jsem sledoval linku 11, a i na spojích označených jako "vysokopodlažní" jely nízké vozy..

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 10. prosince 2015 - 12:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporucuju se zamerit dopoledne kolem zimaku a plovky je tam hodne casto [happy]

Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 10. prosince 2015 - 21:52:41    Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady ta 127 je, vozí dopoledne děti na bruslení k zimáku
127
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.199
Odesláno Čtvrtek, 10. prosince 2015 - 22:19:11    Odkaz na tento příspěvek  

To je už snad poslední svého typu v provozu v ČR, ne?
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 11. prosince 2015 - 07:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano je.

Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 11. prosince 2015 - 08:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak DP úplně nevychytal situaci ohledně námrazy, linka 1 nejezdí. Snad se z toho poučí a přijme patřičná opatření.
Citelis_237
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 1-2013

Odesláno Pátek, 11. prosince 2015 - 14:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jezdí naposledy na lince 11 vysokopodlažní vozy. [happy]
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2820
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 11. prosince 2015 - 22:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybych to bych býval věděl [lol], projel bych se víc..
https://youtu.be/H0-00sCZpM0
Mimochodem, jaký je v tomto voze motor? Liaz/Renault..?

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 11. prosince 2015 - 22:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle zvuku Liaz + převodovka Voith.

Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 10:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1510015: V rychlosti jenom ... Pěkný boty [ok][biggrin]

Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2821
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 12:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sominus: Díky
Lampard: No, mohl jsem to vystřihnout [lol]

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Míra P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 176.62.224.35
Odesláno Středa, 16. prosince 2015 - 14:22:47    Odkaz na tento příspěvek  

Tak co, jezdí už nové Solarisy? A co 146+147? zrušily se nebo jsou stále likvidovány?
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 16. prosince 2015 - 17:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Změny dní minulých...

25Tr ev.č. 84 po drobném požaru vyjela do provozu

Crossway ev.č. 232 po nehodě vyjel taktéž

25Tr ev.č. 64 dostala novou reklamu na
Decathlon

Vozy 84 a 210 nemají CVR na Výstaviště

Citelis ev.č. 235 dostal na bok nějakou propagandu


146 a 147 stojí vzadu u plotu rozebraný čekají na vytěžení ještě nějakých dílů a odjezd směr kovošrot.
140 stojí na místě "zálohy", takže si asi moc nezajezdí už.

Nový Solarisy nevyjely, jsou tam nějaký problémy nejspíš.

Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2015 - 16:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Solárka mají už vylepená ev. č. a dnes se proháněly po Čtyráku. [jidlo]

Škoda Favorit
Tatra Beta Chceš-li být 1 den šťastný, vožer se. Chceš-li být 1 rok šťastný, vožeň se. Chceš-li být celý život šťastný, staň se šotoušem! [kiss]
Není důležité jaké kalhoty máš, nýbrž co v nich je.
KunHůta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2014
Odesláno Pátek, 18. prosince 2015 - 14:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se prohání na šejdu linky 11 143. Nemá bít 11 celá nízkopodlažní?
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 18. prosince 2015 - 20:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednoduše - asi došly nízké vozy.
Jinak, vysvětlete laikovi, co je to šejd(r)?
A v tomto případě se píše bÝt, ne bÍt

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 20. prosince 2015 - 12:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejtra jezdí prej nový Solárka na l. 7, 18 a 21. Pořadí netuším. [fotic]

Škoda Favorit
Tatra Beta Chceš-li být 1 den šťastný, vožer se. Chceš-li být 1 rok šťastný, vožeň se. Chceš-li být celý život šťastný, staň se šotoušem! [kiss]
Není důležité jaké kalhoty máš, nýbrž co v nich je.