K-report
 

Archiv diskuse Autobusy v Brně do 11. 10. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Brně » Archiv diskuse Autobusy v Brně do 11. 10. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 13:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to RRRR-DD-MM. [wink]

Možná z prvního pohledu vypadám jako kindermafián,ale věřte tomu,že ten pohled druhý odpoví o tom,že jsem pravý opak :-)
Pajzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2015
Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 14:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dprm: Tady to rozhodně neplatí.
Zejmi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 5-2011

Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 14:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajzák:
Značka foťáku není stejná, jednou se jedná o Fujifilm a v druhém případě o Nikon. Zde platí, co výrobce, to jiný formát času.

www.lhotisazejmi.webnode.cz

Když víš, že to nejde, tak řekni někomu, kdo neví, že to nejde a ten to udělá.
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 17:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majitel zelené felicie může mít trošilinku problém.

Majitel zelené felicie může říct, že tam nezaparkoval on, nebo že tam zaparkoval předtím, než tam byla umístěna značka.
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 18:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajzák...vypsal jsem ti formát mého foťáku, který jsem schválně změnil. A teď jelikož se mi to nechce měnit zpátky, tak možná to budu mít na pár fotkách špatně, než zase najdu odvahu to změnit. [biggrin]

Možná z prvního pohledu vypadám jako kindermafián,ale věřte tomu,že ten pohled druhý odpoví o tom,že jsem pravý opak :-)
Tom1990
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2015
Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 20:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duš: a poslední číslo z eviďáku jeho přidělenýho auta bylo 6. Trefa? Záměrně neuvádím vozovnu, protože pak by to bylo jasný. Nevím, jak v Julcu, ale přesně tento týpek takhle pravidelně jezdil z kopce z Kraváku dolů ke Kouničkám na a-89... A taky přesně se sluchátkem v uchu. Je taky možný, že tam takových bylo víc. Já bych tohle ale nebonzoval nikde. Já jsem se s ním v busu jako cestující cítil bezpečně, jezdil fakt dobře, to je pro mě rozhodující. Jestli jede takovou nebo makovou rychlostí, mi může být jedno. To ať si dle svýho řeší hlídka MP nebo PČR...
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 22:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu promluvím k debatě o rychlostech.....co je pro řidiče lepší? Dodržovat rychlost úplně všude na km/h přesně, aby pár jedinců, jako kameraman, se cítilo bezpečně, nebo dodržovat JŘ, aby byla spokojená většina cestujících, kteří tu rychlost tolerují, je-li to tam, kde se to poměrně rychle projet dá i bezpečně, přestože dojde k překročení rychlosti.
Řekl bych, že naprostá většina cestujících je rádo, že ten vůz jede rychleji, když má zpoždění, aby dorazili do bodu B včas.[happy]
Já jako cestující se řadím k druhé možnosti-kde řidič může jet i rychleji, tak ať jede. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Dprm.)

Možná z prvního pohledu vypadám jako kindermafián,ale věřte tomu,že ten pohled druhý odpoví o tom,že jsem pravý opak :-)
Tom1990
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2015
Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 23:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně, jak píšeš. Mně je mnohem milejší když řidič překročí rychlost než když jezdí bezdůvodně jak pos..... a nabírá pravidelně několik minut mínus. Mně jako cestujícímu je do toho, jakou rychlostí řidič jede, úplnej prd. Nesmím se cítit ohrožen, tohle rozhoduje. Kameraman a jemu podobní asi mají už od základky vředovitej ksich a holky ho nikdy nechtěly (asi proto že byl příliš nesmělý...jak se v jedné písni zpívá :-D ), že si musí takhle ubohým způsobem hojit mindráčky na druhých. Řidiči všech druhů veřejné dopravy jsou bohužel hromosvodem takových chudáčků. A v téhle malé zemi České obzvlášť. Bohužel...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8783
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 23:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dprm - pro řidiče by mělo být lepší jakžtakž tu rychlost dodržovat. A nejde o to, že by musel hlídat, jestli nedejbože nepřekročil o kilometr v hodině nebo o tři, ale mít to na háku a jezdit s prominutím jako to prase skoro o dvacet km/h víc (dle kameramanových reportů), to je tak trochu o hubu pro něj (nikdy nemůže vědět, co mu před vůz kdy vlítne), tak zejména pro cestující, pokud se stane nějakej nečekanej průser. Já jako uživatel mhd víc upřednostním bezpečně se někam dostat, než abych tam byl za každou cenu o pět minut dřív nebo díky zpoždění načas.

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
TMB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 3-2013
Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 09:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zrovna včera večer jsem zažil jízdu trolejbusem z Tomkova náměstí na Oblou s příjezdem s osmiminutovým zpožděním. Samozřejmě měl na tom podíl i průjezd Kotlářskou, ale řidič se celou cestu opravdu kochal bez snahy něco pokrátit. To je opravdu na to cestující od použití MHD odradit. Osobně mám raději svižnější jízdu a určitě nebudu řidiči koukat na tachometr. Jako profík by samozřejmě obecně rychlost překračovat neměl, ale je to především jeho odpovědnost. Stížnost by byla na místě, pokud by styl jízdy byl opravdu riskantní a nebezpečný, ale zase jako neřidič to těžko mohu objektivně posoudit. Pokud budu mít dojem, že v nějakém úseku je rychlost vozidel MHD pravidelně překračována nad únosnou mez, tak mohu napsat obecnou stížnost, aby se zde DPMB či policie na měření rychlosti zaměřili, ale nebudu bonzovat konkrétního řidiče a už vůbec ne na k-reportu.
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 12:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občas by jako na potvoru ta rychlejší jízda "pomohla", třeba o víkendech. Příklad: a-75 z Bílovic přijíždí na Starou osadu +/- ve stejnou dobu jako t-26 z NL směr město/KVrch (potkávají se na světlech Svatoplukova X Rokytova). Jenže než se o cca 20 sekund později dorazivší a-75 ještě srovná k obrubníku zastávky a otevře, t-26 zcela legálně a včas odjíždí. Být to v zimě, sjížděla by Rokytovu pomalu a přestup by se stihl. Anebo taky ne, protože ty serpentiny z Bílovic do Obřan taky nejsou nic moc.

Nevím, jestli mají busy kontrolní body, ale jestli někdo jede o fous rychleji a předjede se, na KB se srovná do času a případné přestupní návaznosti při 20minutových intervalech na místech jako Úzká, Stará osada atd. ocení všichni spíš, než kdyby se jelo na chlup přesně 50,000 km/h, kdy stačí jeden poptávkový semafor pro chodce, který není zohledněn v jízdních dobách...

Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 14:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak...tak záleží taky na místě, kde k tomu dojde. Když se třeba rozjede na Ostravské směrem k semaforům, tak tam téměř žádné nebezpečí nehrozí i přesto, že je tam 50. Ano, kdyby se tak rozjel třeba po Křížové nebo Skácelově, tak tam je to opravdu riskantní, ale pokud se třeba jednalo o tu mou zmíněnou Ostravskou (či třeba Veslařskou...), tak tam je většina cestujících je ráda, že řidič zpožděnýho busu ještě přidá plyn, aby třeba tam stihl zelenou..... [wink]

Možná z prvního pohledu vypadám jako kindermafián,ale věřte tomu,že ten pohled druhý odpoví o tom,že jsem pravý opak :-)
Pajzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 6-2015
Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 14:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inteligentní člověk by přestoupil u kasáren. Blbovi to ujede.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8785
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 21:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dprm - jo tak na Ostravské směr semafory - míněny jsou ty na křižovatce s Olomouckou, nebo přechod nedaleko zast. Životského pro trbusy směr centrum? Pokud ty v křižovatce s Olomouckou, tak tady bych upozornil, že tady padá oranžová (pro rejpaly žlutá) pro oba proudy současně zaráz. Pak červená/zelená. Takže pro bus, kterej bude kvaltovat, aby stihl zelenou a padne mu tam červená a bude to chtít projet, je takovej manévr poměrně dost o hubu.

Je potřeba to posuzovat taky z úhlu jiného pohledu, řidič pojede jak na sviňu rychleji, přestože se to na tom místě zdá ok, ale někdo mu tam zrovna vlítne, vběhne, vjede, a je malér. V rychlosti dejme tomu kolem 55 km/h to stačí nějak vymanévrovat, při 65 - 70 km/h to už může bejt sakra oříšek.
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 22:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak...myslím až ten druhej úsek k semaforům k Černovické. Tam je také 50 (nebo jsme ji tam alespoň nedávno viděl), ale busy tam rychlost "nedodržují" a nedivím se jim. Je to do kopce a když jedou jen "50", tak chytají červenou.
A dokud DP nepřetrasuje okružky minimálně po Jugoslávské místo přes Tomkáč, tak se dohánění zpoždění divit na těchto linkách nebudu. Jak píšu, lidi většinou víc zajímá "zda to jede na čas", než zda dodržuje rychlost (co znám z vlastních zkušeností).

Možná z prvního pohledu vypadám jako kindermafián,ale věřte tomu,že ten pohled druhý odpoví o tom,že jsem pravý opak :-)
iron_liver
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.70.20
Odesláno Středa, 30. září 2015 - 01:39:39    Odkaz na tento příspěvek  

Dprm: Co já pamatuju, je na tebou zmíněném úseku sedmdesátka. Díkybohu...

A k rychlostním limitům obecně: rád bych vyjádřil svůj dík a podporu šoférům, kteří přes všechny kameramany občas v rámci dodržení JŘ na bezpečném místě přišlápnou pedál i přes limit. Nechodím děkovat osobně, páč nechci rušit při výkonu práce, ale vážím si toho - očividně jim nejde jen o svůj vlastní klídek, ale i o pasažéry a jejich čas.
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 19:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to sice autobus DPMB, ale za zajímavost stojí [fotic] Dnes kolem 17h odchycen u BVV.
Rychlost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.221.83
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 22:10:18    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě se vrátím k debatě o (ne)dodržování rychlosti. Rozumím tomu, že řidič v některých (a ne ojedinělých) případech jede buďto podle jízdního řádu, nebo podle předpisů. V takovém případě by ale měl jet podle předpisů! Zákon neříká, že rychlost není nutné dodržovat, když se nestíhá jízdní řád... Dprm napsal: " kde se to poměrně rychle projet dá i bezpečně, přestože dojde k překročení rychlosti}". Ale takhle to přece nesmí fungovat - ta omezená rychlost je tam z nějakého důvodu (rozhledové podmínky, omezení hluku, bezpečnost atd.) a řidič je povinen stanovenou rychlost dodržovat. Kdyby to bylo jinak, tak nastane naprostá anarchie (pro rýpaly - ještě větší anarchie, než už nyní panuje). Nejsem zastáncem postihů, když řidič překročí rychlost o pár km/hod. Ale nerozumím případům, kdy jede na padesátce 60, někdy klidně i 70 (např. zcela běžně řidiči xS3 během léta). Ona to je zatím teoretická debata, ale až se stane havárka, tak to ten řidič odskáče se vším všudy (včetně možného trestního stíhání). A to samozřejmě nikomu nepřeji.
Kameraman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.28.53.125
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 11:03:49    Odkaz na tento příspěvek  

A bude mít na svědomí zdraví a možná aji nějaké životy lidí, které poveze. Je to nezodpovědnost. Jak může řidič profesionál něco takového dělat?

Třeba včerejší řidič odpolední 2630 jezdil jako prase. Takovou rychlost jsem ještě nikdy v autobusu MHD nezažil! Necítil jsem se bezpečně ani náhodou! Musel jsem vystoupit a počkat na další vůz. Tohle jsem si netroufl ani natočit. Odmítám riskovat svoje zdraví a možná i život kvůli nezodpovědnému blbovi.
Kameraman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.28.53.125
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 11:06:40    Odkaz na tento příspěvek  

Jak těm lidem pomůže trestní stíhání řidiče??? Když budou v nemocnici nebo mrtví!
Drjekyll_and_mrhyde
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 11:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kup si vložky, ten pocit sucha a bezpečí za to stojí.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.116.85
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 11:42:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ježišmarjá kameramane nešiř furt paniku. Jaký mrtvý, jaký lidi v nemocnici. Poslední úrazy co se staly jsou všechny bez vyjímky z toho, že někdo nedal vozidlu MHD přednost, například když odbočuje doleva před šalinu a ta mu B sloupek obtiskne do hlavy. Nebo jiný typ úrazu, když blbec s autem udělá myšku trolejbusu, nebo bába bez rozhlídnutí vleze na přechod aji s vnoučetem a řidič je nucen zastavit nouzově, přičemž za poslední dobu je takových případů u typu 31Tr už asi dvacet, kdy lidi následkem prudkého brždění upadnou. Jedná se zpravidla o rychlosti kolem 20 - 30 km/h, pro informaci.
Poslední smrťák pokud vím pochází někdy z doby půl roku zpátky, kdy na zastávce Zoo upadl člověk do bezvědomí tak blbě, že spadl pod rozjíždějící se soupravu Vario pod B vůz, který ho zcela zdevastoval a ostatky ležely až na Svratecké. No jo, zase ta rychlost, že?
Za 11 let co jsem u podniku, pamatuju několik smrťáků, hromadu zraněných a v podniku od té době proběhlo stovky nehod nebo událostí, ale rozhodně tomu nevévodí rychlost.

Nevyvolávej tady hysterii ohledně toho že se jede rychle. Někteří řidič jsou prasata, ano, ale laskavě nás neházej všechny do jednoho pytle a pokud se ti něco nezdá a máš potřebu "konat dobro", tak zvedni telefon a zavolej na stížnosti, podnik má hromadu lidí kteří mají na starosti techniku jízdy, bezpečnost atd, a na konkrétního řidiče se mohou zaměřit.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11135
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 11:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stížnosti? Pchá, nikdy, tím by takový dobrosráč přišel o anonymitu na internetu! Každý dobrý žák Pepi Goebbelse ti musí odpovědět, že síla je v davu a moc v anonymitě.

DIE VERGELTUNGSAFFE!
Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich)
ReZ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 13:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondro, velmi hezky řečeno.
Kameraman je případ sám pro sebe. Jen by mě zajímalo, co dělá u čtení našich odpovědí... [uhoh]
A taky si trochu protiřečí. Náš bonzáček říká, že včerejší šofc jezdil, tj. logicky nějakou delší dobu, třeba půlku šichty a hned ve druhé větě, že to nedal a vystoupil, předpokládám víceméně hned, třeba na další zastávce. Je to pitomec a nestojí za to opotřebovávat si klávesnici...

Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 7-2003

Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 13:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě třeba zase udivuje ta odvaha, natáčet uvnitř pohybujícího se autobusu. Co kdyby ten nebezpečně jedoucí řidič prudce zpomalil nebo dokonce narazil, kamera by se vysmekla z ruky a trefila někoho do hlavy? To je teprve hazard se zdravím a životy cestujících [lol]

Buduj PID – posílíš mír!
Velká verze obrázku již prošla K-reportizací? Nevěš hlavu!
Kameraman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 198.105.220.133
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 13:42:49    Odkaz na tento příspěvek  

OndraS: Neházím všechny do jednoho pytle. Upozornil jsem teď na jednoho řidiče. Sám tady píšeš že někteří řidiči jsou hovada. Tak mi rači pomoc se jich zbavit aby tě nekdo s nima neházel do jednoho pytle!

Kdybych tohle dal na policajty tak pochytaj ty, co překročí rychlost o 2 km/h a to jsou ti nesprávní. Kdybyste radši pomohli najít ty prasata co jezděj o 20 km/h. To že to píšu sem má důvod. Nechci aby ti slušní co občas překročí o 1 km/h měly průser.

Navíc nechápu jak můžete věřit tomu, že někdo natočil ČITELNÝ tachometr a obličej 11 řidičům a ani jeden si toho nevšiml... Nikdo tu není bonzák, jen se to tady snažím vyřešit neoficiálně mezi řidičema protože vím že tady choděj. Nechci šikanovat slušný. Dak dostaňte konečně rozum, vypakujte prasata (kterých je fakt jen pár) ať vám nekazej jméno.
Kameraman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 198.105.220.133
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 13:50:00    Odkaz na tento příspěvek  

ReZ: u čtení odpovědí zjišťuju kolik je tu rozumnejch lidí a kolik pitomců.

Janatak je jistě chytrej člověk. Víc takových.

OndraS je určitě taky rozumnej, jen evidentně nerespektuje to že cestující se chcou cítit bezpečně.

Tom1990 není uplně chytrej. Že má prej řidič překračovat rychlost aby stíhal jízdní řád. To je pak asi blbě udělanej jízdní řád ne??? Ne řidičovo chyba.

a tak dál, no
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 14:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kameraman...no dívej, někteří řidiči jezdí "jak hovada", ale za to může mít podíl i DP, jelikož třeba nastavil špatné jízdní doby na JŘ. Podívej třeba na nočky, řidiči bez porušování rychlosti prakticky nemohou dosáhnout 0 minut zpoždění, protože mají tak poddimenzované JD. Takže spíš adresuj tyto požadavky na DP, který má na starosti ty JD. Ona totiž existuje hodně početná skupina cestujících, která se chce dostat včas do bodu B, za jakoukoliv cenu, takže řidič buďto nevyhoví jedné skupině nebo skupině druhé. Takže když napíšeš na DP, tak se tím vyřeší třeba mnohem více, než tady to vyhrožování tím, že vše skončí na policii. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Dprm.)

Možná z prvního pohledu vypadám jako kindermafián,ale věřte tomu,že ten pohled druhý odpoví o tom,že jsem pravý opak :-)
IGOR M.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.143.50
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 15:02:01    Odkaz na tento příspěvek  

Až to skončí na policii, výborně se pobavím, neb jediným člověkem, co bude mít potíže se zákonem, bude Kameraman.
Kobra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 15:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kameramane, trolle, blbe, nebo co jsi vlastně zač - sem chodí jen naprosto mizivé procento řidičů, takže tady se nikdo za nos nechytne. A už vůbec to nikdo za Tebe řešit nebude. Je to Tvůj problém, tak s tím buď něco udělej, nebo nás neotravuj planýma kecama. Silák, nebo chudák, vyber si...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8787
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 19:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký mrtvý, jaký lidi v nemocnici. Poslední úrazy co se staly jsou všechny bez vyjímky z toho, že někdo nedal vozidlu MHD přednost, například když odbočuje doleva před šalinu a ta mu B sloupek obtiskne do hlavy. Nebo jiný typ úrazu, když blbec s autem udělá myšku trolejbusu, nebo bába bez rozhlídnutí vleze na přechod aji s vnoučetem a řidič je nucen zastavit nouzově

A co nehoda trolejbusu a šaliny před čtyřmi lety na křižovatce Lesnicka x Provazníkova? Jeden smrťák, třináct zraněných, a jenom proto, že řidič trolejbusu zbytečně kvaltoval plus jel na červenou (dle výsledků vyšetřování). Jak bys tohle hodnotil? Já vím, tohle se neděje každej den, ale možná se tehdy sešlo víc blbejch náhod a průšvih byl na světě.

Ad uživatel "Rychlost" - naprostý souhlas! [ok]

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.116.85
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 20:52:58    Odkaz na tento příspěvek  

Janatak - jo, vyjímky jsou vždycky. Ale přesto za temohla rychlost, ale "pouze" přehlídnutí semaforu. Taky se mi to dvakrát v životě stalo, i když pouze v osobním autě. Jednou v Brně, když jsem se prostě kochal a nějak si neuvědomil že křižovatka je sice úplně prázdná a já jsem na hlavní,a el že tam cosi svítí, a podruhé v Hradci královým, když jsem hledal jakousi firmu a prostě jsem jel. Opět naštestí do křižovatky, kde nic zrovna nejelo.
Lesnická nemá v podstatě s rychlostí vozidla nic společného. Celá debata se točí okolo toho, kolik mrtvejch DP "vyrobil" tím, že někdo jel rychle a v důsledku toho nedobrzdil, nebo dostal smyk, nebo skrz rychlosto někoho přejel na přechodě. A odpověď se limitně blíží nule.

Bavme se radši o tom, co opravdu reálně ohrožuje bezpečnost. Za sebe jako občasného řidiče trolejbusu můžu říct:
- přijíždíš k semaforu a najednou ti tam padne oranžová. seš tak daleko, že kdybys pokračoval, pojedeš na červenou. A současně už seš tak blízko, že kdybys brzdil, popadaj ti lidi. řešení - blikající zelená, jako třeba v rakousku

- druhá věc z poslední doby, opět semafory - LEDky jsou pěkná věc, za poslední půlrok se hodně rozmohly, ale v noci to oslepuje jak prase. Přívrat, odbočení doprava od Kroftovy. Nevidíš vůbec nic, protože do ksichtu a přes celej interiér ti vysloveně září zelený světlo. Nemáš šanci tam vidět kohokoliv kdo by z prava po přechodu přicházel. To samý na Táboře, nedávno novej semafor tam jek je energodispečink. Představoval bych si v roce 2015 nějaký stmívání, stačí na to jeden optoprvek kterej vyhodnotí, že už není denní světlo.

Kamaramanae, myslím že opět nejsem pochopen. Ale to už je jedno. Nikde jsem neřekl že chci aby se jezdilo nebezpečně. Celopu dobu neříkám, a to hodně obšírně, už mě to ani nebaví, nic jinýho než to, že je rychle a rychle, a stejně tak je bezpečně a bezpečně.
Kdo to nechápe, jako třeba asi ty, tak ať se teda bojí a vystoupí. Ať se bojí jet s vyježděným chlapem šedesátkou, a sedne radši do auta s nějakým vyplašeným důchodcem, co jede zmatečně 40 prostředkem silnice, bliká doleva při odbočování doprava a neví na Slovanským náměstí, že to je kruháč a že má dávat přednost když tam najíždí.
tímto jsem se teoreticky vyčerpal a na další debatu - omílání toho samýho dokola - nemám sílu
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8789
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 21:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OndraS - viz ta nehoda, rychlost tu tak trochu překročena byla (dle podnikových předpisů projíždění křížení s tramvají).

Jinak problematika příjezdu k semaforu, který změní signál - a podle toho zareagovat, je ošemetná. Je fakt, že blikající zelená, případně odečet v sekundách, jak dlouhá zelená ještě bude, by pomohla. Ale na druhou stranu, jako řidič jsi nějak vyježděn, nedá se to chození semaforů nějak okoukat? Resp. poznat, že mi tam padne červená a podle toho přizpůsobit rychlost před ním?
VH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.136.162
Odesláno Pátek, 02. října 2015 - 22:24:53    Odkaz na tento příspěvek  

Tak dle bmhd.cz jsou 2374 a 2375 ve Zlineru na GO a vše nasvědčuje tomu, že tam zamíří i B951. V zakázkách je napsáno B931, ale to je evidentně překlep.
Honzin88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 03:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mne, jak dopadnou nejmladší karosy b961 (2380-2389). V tomto stavu asi moc dlouho jezdit nemůžou, zvláště taková 2383 je opravdu vrak, jaký jsem už dlouho neviděl. Půjdou i tyto vozy na GO nebo rovnou do šrotu? Předpokládám, že tohle technickou neprojde.

http://honzovycesty.blogspot.cz
Zliner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.49.43
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 10:25:20    Odkaz na tento příspěvek  

generálkovat se budou vozy B961E.
VH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.136.162
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 10:57:49    Odkaz na tento příspěvek  

Zliner: Takže záhada je asi vyřešena a opravdu šlo o překlep z kloubáku na sólo. Je pravda, že se v té diskusi někteří divili vysoké ceně GO. A nakonec jich teda místo 6 půjde dokonce 8. Takže můžeme očekávat poslední vozy vyrobené v r. 2004 a zřejmě všechny s rokem výroby 2005, tj. do 2384. Upřímně doufám, že potom se opraví i zbylých 5 vozů a při případné další dodávce nových kloubáků už se zbavíme těch odporných Citelisů, který se co nevidět úplně rozpadnou.
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 11:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

blikající zelená, jako třeba v rakousku

Já jsem pro, nicméně nám tady chybí něco, co v tom Rakousku mají a co se jen tak ze dne na den nevyřeší, a to je větší respekt k pravidlům a všeobecně větší respekt k druhým.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.116.85
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 11:28:47    Odkaz na tento příspěvek  

Janatak - to víš že se to dá, ale dá se to jenom tam, kde jezdíš pravidelně. A to já jezdím jenom jednu linku. Chod některých semaforů je navíc nevypočitatelný, navíc když do toho zasahuje např. preference tramvaje.

B01 - je zajímavé, že například, když už jsem si kolikrát myslel, že pouštět vůz MHD ze zastávky se tady moc nenosí, tak nedávno jsem měl možnost jezdit s 21Ab a u příležitosti slavností chleba ve Slupi zajíždět i do Znojma, a tam tepre jsem viděl, co to je opravdová bezohlednost. Pustilo mě tam za celej den snad jenom jedno auto, jinak jsem nabyl dojmu, že mě snad praskly žárovky v zadním a bočním levým blinkru. Ve Znojmě se prostě autobusy ze zastávek nepouští. Pěkně to odráží tu ohleduplnost, máš pravdu že ta tu chybí.
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 12:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: A co nehoda trolejbusu a šaliny před čtyřmi lety na křižovatce Lesnická x Provazníkova?

a) Vyšetřování dospělo k závěru, že řidič trolejbusu míjel semafor, kdy na něm svítil červený signál již 4 sekundy, ovšem s tolerancí +/- 4 sekundy,
b) Situací, kdy řidičům na Provazníkově svítila zelená, a současně křižovatkou projížděla šalina, jsem před nehodou registroval několik,
c) Po nehodě se měnil signální plán křižovatky,
d) Obětí nehody byl starý nemocný pán. Být na jeho místě kdokoliv jiný, dopadlo by to jinak.

Ad případ "Kameraman":

Pořád se tady motáte okolo údajů přečtených na tachometru. Rychloměr nikdy nesmí ukazovat rychlost nižší, než je skutečná. Výrobce vozu tedy počítá s nejvyšším možným obvodem pneumatik a s tolerancí měřidla. Pokud se tedy sejdou tolerance rychloměru s ojetýma pneumatikama, můžu mít na padesátce na tachometru i 65. Kdo ještě pamatujete rychloměry v ŠM11, tak tam běžně při šedesátce ručička kmitala v rozmezí 40-80 km/h [biggrin]

Nepouštěj v MHD nikoho sednout na své místo. Odpočívej, jak dlouho to jen jde. Až budeš starý, tak už si nesedneš.
Nedávej si nohy na sedadlo, aby sis neušpinil boty. Nikdy nevíš, jaký prase tam sedělo.
Nestřílej po revizorovi. Mohl bys trefit řidiče, a na své zastávce bys musel vyskakovat za jízdy.
Zliner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.59.27
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 13:05:12    Odkaz na tento příspěvek  

VH: ano, mělo by se jednat o vozy 2374, 75, 79 - 84. O osudu zbylé pětice rozhodne případná dodávka nových autobusů. Dřív než poletí Citelisy, se taky bude muset vyřešit náhrada za B941E.
VH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.136.162
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 13:40:39    Odkaz na tento příspěvek  

Zliner: No já bych se ani nedivil, kdyby B941E vydržely delší dobu než Citelisy [proud]
Kondra89
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 20:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem, B941E prošly generální opravou, kdežto Citelisy jezdí v původním stavu, takže to srovnání není korektní.
slawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 2-2013

Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 21:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad nehoda na Lesnické: Trochu nechápu jednu věc - zastávka Lesnická je poměrně blízko křižovatky (cca 5-10 m), a trolejbus tou křižovatkou nemůže proletět tak rychle jako bus, takže řidič tramvaje má dost času na zareagování + není ještě tak rozjetý. A kdyby neměl výhled a čas, tak mu sejme předek, max střed. Jestli dobře ale pamatuju, šalina sejmula zadek toho trolejbusu. To se po nehodě posunovaly zastávky (situaci před nehodou neznám, ještě jsem nebydlel v Brně) nebo jinak mě to hlava nebere.... Díky.

www.slawe.eu
VH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.136.162
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 21:06:26    Odkaz na tento příspěvek  

Kondra89: Však já tady neporovnávám životnost B941 a Citelisů, u které bych i tak "favorizoval" B941. Jenom předpokládám, že by ty Citelisy mohly dojezdit dřív, protože B941 měly generálku až po dodávce Citelisů 18M.
Zliner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.56.184
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 21:25:44    Odkaz na tento příspěvek  

VH: ovšem Slatinské B941E byly/jsou noční a je to na nich znát..
VH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.136.162
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 21:40:53    Odkaz na tento příspěvek  

Zliner: No řekl bych, že medlánecké Citelisy jdou od letoška velmi podobným směrem [proud]
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 22:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

slawe: Zastávky tramvaje Lesnická byly od zřízení v 90. letech vždy před křižovatkou v příslušném směru. Tramvaj narazila do zadní části trolejbusu. Nicméně řešilo se to tady už tehdy, a nemyslím si, že bychom to měli teď znovu otevírat.
xx_xx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 9-2011

Odesláno Neděle, 04. října 2015 - 15:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tos psal ty, to přiznání, kameramane?
Luk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 04. října 2015 - 16:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přijíždíš k semaforu a najednou ti tam padne oranžová. seš tak daleko, že kdybys pokračoval, pojedeš na červenou. A současně už seš tak blízko, že kdybys brzdil, popadaj ti lidi

prosím pány, kteří se tady houfně vyjadřují k tématu rychlosti&bezpečnosti, aby nám řidičům vysvětlili, jak tedy postupovat v tomto případě. Protože i když už znám signální plány některých křižovatek (bez preference), stejně se mi čas od času stane, že mi kdesi padne červená v takové rychlosti, že bezpečně zastavit před čárou už nelze... mám jet do každé křižovatky dvacítkou? 15? 10?

Nebo nedávný zážitek na přímém úseku: v úseku je povolena 80-ka, jel jsem cca 70, přede mnou v mírném odstupu autobus v levém i pravém pruhu, vedle mne auta. Najednou se pravý autobus rychle přesunul do levého pruhu a uvolněným pruhem najednou vidím v pravému pruhu odstavený osobák neoznačený trojúhelníkem. Přesně na mé úrovni v levém pruhu auto, takže uhnout nebylo kam, jediné co zbylo brzdit i ušima...

není vše pouze o rychlosti
3608
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2014
Odesláno Pondělí, 05. října 2015 - 11:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VH- s životností B941E souhlasím [happy] , ještě s B741 a B941E jsem se najezdil do své bývalé školy na Divišovu čtvrť a je mi smutno po B741 a B941E, asi nejvíc nezapomenutelný zážitek byl když Karosa B741 (plná) předjela předjela skoro prázdný solo Citelis[biggrin]. Ciťáky jsou mor... A proto se těším až vyřadí všechny 25Tr s kastlí Citelisu.
3608
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2014
Odesláno Pondělí, 05. října 2015 - 12:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kameraman- je to moc pěkné že se snažíte udělat něco pro bezpečí lidí okolo MHD, ale zkuste nastudovat a zkusit si v praxi jak to má řidič vozidla a budete psát trošku jinak. Aby jste mohl takto napadnout skupinu řidičů hovad (pro vás) musíte znát nejdřív příčiny a jejich důvody atp. A pak teprve navrhnout řešení třeba v podobě postihu, nebo apelovat na DP aby změnil jízdní řád, udělat mezi lidmi anketu na toto téma a zeptat se třeba i řidičů... Prostě vést určitý dialog k vyřešení problému. Tím že zde vyhrožujete skupině řidičů (která ještě není vymezena - nedodržuji rychlost proto že 1) jsem bezohledný řidič 2) nestíhám jízdní řád 3) mám jiný důvod...)jen otravujete jiné a nepřinášíte efektivní řešení a ještě zaséváte negativní emoce mezi cestující a řidiče. Toto vaše součastné jednání nevede k žádnému řešení! [nene]
Uvědomte si to prosím!!! A neotravujte lidi, které to vaše vyhrožování a fňukání nezajímá a chtějí se bavit třeba o jiných (mnohdy zajímavějších) tématech [happy].
ReZ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 06. října 2015 - 12:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to su zvědav na jeho reakci...

Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3064
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 06. října 2015 - 18:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, za poslední rok začal DPMB provozovat několik zcela nových typů busů (Solaris, SOR a Urbanway - CNG) Dají už se popsat zkušenosti? Zajímalo by mě to zejména z pohledu dílny, ale samozřejmě i řidiči mají své slovo :-)
Rentier
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 23:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



(Příspěvek byl editován uživatelem rentier.)
Kobra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 08:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodil by se nějaký komentář (pro ty, co netuší "vo co go").. Dík ;-)
xx_xx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 9-2011

Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 09:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde to je?
1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.80.162
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 10:08:41    Odkaz na tento příspěvek  

Nejedná se o výstavbu v okolí Kociánky?
info o kloubech
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.92.152
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 10:15:52    Odkaz na tento příspěvek  

Jedná se o nové sídliště a výstavbu ŘD v oblasti Sadová.
nesadar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.48.210
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 15:21:39    Odkaz na tento příspěvek  

A gde je Sadová?