K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 20. 07. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 20. 07. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Karosy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.133
Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 11:32:03    Odkaz na tento příspěvek  

Breník J.: o pár příspěvků výše o tom píšu, že ty dva Sory jezdí na stejné lince z důvodu zjišťování spotřeby nafty.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4927
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 11:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bezdružické parní léto: odkaz [happy][fotic][jidlo]

Bezdružická lokálka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12848
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 12:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stříšky jsou i v Doubravce na Masarykovce v zastávce u IV. polikliniky z důvodu výluky na 13ce. včera jsem si jich všimnul.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 22:31:49    Odkaz na tento příspěvek  

M_k

Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 09:53:42

"Až vám bude sedmdesát, budete moci tam tak jezdit zadarmo a budou to platit obyvatel těch měst".

To bude až za 30 let. A silně pochybuji, že má generace bude mít ve vašem věku takové sociální výhody od státu či jednotlivých měst, jako má ta vaše. Protože, vždy bude muset být někdo, kdo to ve výsledku zacvaká. Neustále sílící skupina seniorů, na úkor pracovně činných a odvádějících daně za které to funguje, to nebude...
========
No pokud budou do toho hodně mluvit lidé Vašeho ražení, tak opravdu ne. Ale pokud do toho budou mluvit lidé, mající sociální cítění, tak ano. Ono totiž-konkrétně v MHD-není velkého rozdílu mezi tím, zda vozidlo přepravuje seniora, který za to neplatí, nebo je sedačka prázdná. Jistě, něco málo to stojí (spotřeba stoupá se zátěží), ale tak moc, aby se kvůli tomu vyráběla koryta jako v Dědově míse (http://www.ontola.com/cs/di/prosim-o-vyklad-basne-dedova-misa) to zase není. Opravdu je to otázka mezigenerační solidarity, nic jiného.
A jestli můžete, napište prosím, jaké jiné sociální výhody mají senioři nyní? Vstupné na výstavy asi někde mají, neboť jinak by tam nešli. A jsme u toho znovu-obraz se okouká stejně, když senior zaplatí plné vstupné (nebo tam kvůli ceně vstupného nepůjde) nebo bude mít slevu. Ceny za energie, za bydlení, za potraviny, za léky, za oblečení jsou pro ně stejné jako pro pracující a daně platící občany.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4929
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 22:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono totiž-konkrétně v MHD-není velkého rozdílu mezi tím, zda vozidlo přepravuje seniora, který za to neplatí, nebo je sedačka prázdná.

V Plzni bydlí řádově asi 20.000 osob starších 70 let. Pokud by měli zaplatit plné roční předplatné, je to teoreticky asi 80 miliónů, tj. skoro asi třetina tržeb za jízdné. Stále vám to připadá jako marginální benefit nad kterým lze mávnout rukou?

No pokud budou do toho hodně mluvit lidé Vašeho ražení, tak opravdu ne.

O benefitech rozhoduje ten, kdo je platí. A to vy nejste. Můžete to považovat za aroganci, ale všude jinde to tak je. [wink]

Opravdu je to otázka mezigenerační solidarity, nic jiného.

Tak proč jedna generace zatížená hypotékami, náklady na děti a platy často blízkými průměrnému důchodu, platí 100% jízdného a jiná by měla platit 0%?....[wink]


(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
D-laik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.73.212.207
Odesláno Úterý, 07. července 2015 - 06:53:16    Odkaz na tento příspěvek  

Senioři a bezplatná jízda
Neexistuje v MHD nic horšího. Byl jsem před lety u toho, když zastupitelstvo jednoho menšího města udělalo tenhle "vstřícný čin". Efekt - z autobusů se staly "kluby důchodců". Když měl ještě řidič "sociální cítění" a nechal je ve voze na konečné, byly vozy plné. A na zastávkách platící měli smůlu. Po pouhých třech měsících tohle zrušili. Proto pro seniory slevu (třeba jen symbolické jízdné korunu), to ano. Bezplatná doprava na vytipovaných spojích mimo špičku - ano. Ale celosíťovou bezplatnou dopravu - NE,NE,NE!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4930
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 07. července 2015 - 08:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávná historka z Mariánských Lázní. Dva penzisti na výletu dost protivně seřvali řidiče za to, že po nich chtěl jízdné. Prý, v Plzni to mají zadarmo, tak co si dovolují v Marjánkách na nich vydělávat!
Není to zdaleka ojedinělá historka, kdy se senioři domáhali dost arogantně svého "práva" mít něco zadarmo...To samé v busech ČSAD.

Já chápu, že důchod není nic extra a náklady na léky taky nejsou úplně malé. Ale pro Boha, to přeci nikomu nedává právo mít někde něco úplně zadarmo a nebo být kvůli tomu protivnej...

Bezdružická lokálka
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 07. července 2015 - 09:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Největší průšvih je v tom, že až se senior stane vdovcem, tak jeho nájem v 1+1 se nebezpečně přiblíží výši jeho důchodu. Linka Cheb - Františkovy Lázně. Tato linka je městským linkám v Chebu blíž než se zdá, protože má pravidelný takt a 3 dveřová 12 metrová vozidla. Těch 7 km stálo 16 Kč mě i 74 letou paní (důchodci tam nemají žádnou slevu, oficiálně to je meziměstská linka). Další paní se ZTP to měla za 3 Kč.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4931
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 07. července 2015 - 09:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sen Páně Toma 120, LH a Pavla 2...[biggrin]
odkaz [biggrin]

(důchodci tam nemají žádnou slevu, oficiálně to je meziměstská linka

Není pravda. Stačí si zažádat o roční lítačku na MHD Cheb pro důchodce nad 65 let za 175 Kč a ta je na této meziměstské lince uznávána.

Největší průšvih je v tom, že až se senior stane vdovcem, tak jeho nájem v 1+1 se nebezpečně přiblíží výši jeho důchodu.

To je pak nějaký superdrahý nájem....
Obecně však platí, že senioři bydlí většinou ve vlastním. Ovšem bývá často problém jim vysvětlit, že opravdu nemohou v jednou či dvou dožít ve svém 4+1...Mám kamaráda, který tohle celá léta matce dotoval ze svého, i když s ní už nebydlel. Dalo velkou práci ji vystěhovat do 1+1.

Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17447
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 07. července 2015 - 12:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla jednou jedna paní důchodkyně a ta se byla podívat na výletě v obci S. kdesi u Prahy, asi ve čtvrtém pásmu PID. Pro cestu do Prahy měla na výběr linky PID, kde prý důchodci cestují na občanku - a dálkovou linku vyjíždějící z obce N ležící už mimo Středočeský kraj, kde důchodci normálně platí. Při čekání na zastávce rozdávala kolem sebe rozumy a zaručené informace o dopravě, náhodně přítomný pracovník ROPIDu to shrnul takto:

"Bylo patrné, že něco málo o tarifu PID ví, např. to, že již ve svém věku nepotřebuje Opencard s určenou aplikací, ale stačí ji jen občanský průkaz pro bezplatné jízdné. Rozdílnost tarifu u autobusů a vlaků však nerozlišovala. Dále přišla na řeč myšlenka, že ale ten autobus, co má přijet, je nejspíše „z města N“, tam asi Opencard neplatí. Vypadalo to, že si paní není zcela jistá, zda pojede bezplatně na základě OP, či nikoli. Vyslovila „no já to zkusím řidiči ukázat“. Působilo to na mne obvyklým dojmem z důchodců, že si vůbec nepřipouští myšlenku, že by měla něco platit a že udělá vše pro to, aby jela zdarma, byť nejspíše měla tušení, že by někde mohl vyvstat problém."

Paní se nakonec skutečně rozhodla cestovat autobusem SID z města N. Do autobusu nastoupila zadními dveřmi, nikým nepovšimnuta, a posadila se do třetí řady sedadel.

Příchozímu revizorovi předložila občanku a vysvětlila, že je jí přes sedmdesát, takže jezdí zadarmo a že tohle je přece autobus PID (jo, byl to autobus, který po-pá jezdí linky PID a o víkendech jezdí neintegrovanou linku do N), takže ona tam má nárok na dopravu zdarma. Revizor i řidič z toho byli lehce v šoku, na dotaz, jak se tedy jako do toho autobusu dostala, paní suverénně odpověděla, že zadem, protože přece nebude stát tu frontu vepředu. Revizor tedy dal paní na výběr, zda 500 na místě nebo 1000 na občanku, paní odmítla jedno i druhé a začala se dožadovat vrácení občanky. Tu ovšem dostala až po sepsání zápisu o provedené kontrole (který odmítla podepsat, protože ona přece nic neprovedla). Poté revizorovi vynadala, že není člověk a nechce se s ní rozumně dohodnout, že 1000 Kč je moc, že pokuta je přece 400, že ona to musí vědět, protože její syn pracuje někde u dopravy. A ať jí ukáže nějaký dokument, kde je napsaná tisícovka. Uviděla, neuvěřila.

Po výstupu z autobusu chtěla po revizorovi kontakt na nadřízené, aby na něj mohla napsat stížnost na to, že u sebe neměla dostatečnou hotovost a on odmítl umožnit jí vybrat po výstupu z autobusu peníze z bankomatu a zaplatit tu levnější pokutu. (Což není jeho povinnost a pokud to revizor udělá, je to jeho dobrá vůle, ke které v tomhle případě docela určitě nebyl důvod. Zato kdyby se paní od počátku chovala slušně, určitě by si na to revizor čas našel...)

Následně pak paní do telefonu seřvala vedoucího dotyčné firmy, že prý přece nebyl takový problém, aby autobus zastavil někde cestou u bankomatu a "co by se těm lidem stalo, kdyby chvilku počkali na jednu starou bábu". Pokutu nakonec zaplatila, ovšem jen ty čtyři stovky, protože tisícovka je moc a jí by pak nezbyly peníze na návštěvy bazénu v Podolí, takže po ní zbytek peněz bude vymáhán soudně. Očekávám, že paní bude přesvědčovat soudce o tom, jak se má soudit, protože ona tomu přece rozumí, pravidelně čte krimi knížky a sleduje v televizi Komisaře Rexe a Kriminálku Anděl.

A teď se nad tím zamyslete a udělejte si obrázek sami. Samozřejmě, netvrdím, že "všichni důchodci jsou takoví", ale lidí, kteří ze svého věku dělají privilegium opravňující ke k čemukoliv, těch běhá po světě dost a dost.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Ciťák 449
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.131
Odesláno Úterý, 07. července 2015 - 12:49:31    Odkaz na tento příspěvek  

Což takhle budoucí muzejní ciťák v Pmdp? [jidlo]
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4932
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 07. července 2015 - 21:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bezdružické parní léto - plakátek

Bezdružická lokálka
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.174
Odesláno Úterý, 07. července 2015 - 23:50:44    Odkaz na tento příspěvek  

To sledování a porovnávání ekonomických nákladů mezi naftovými a bateriovými autobusy asi po měsíci provozu skončilo, dnes už tam nejely na 33 vozy č. 578 a 579, na 27/2 místo č. 596 byl SOR č. 570. Ten už najížděl na konečnou Sídliště Košutka někdy po poledni a odstavil se tam jako MANIPULAČNÍ JÍZDA. V pracovních dnech tam bývá často nějaký SOR odstaven asi jako záloha.
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 08. července 2015 - 00:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Breník J: Je to záloha za elektrobusy.

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Statnik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.51
Odesláno Středa, 08. července 2015 - 09:10:01    Odkaz na tento příspěvek  

Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 08. července 2015 - 11:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 08. července 2015 - 19:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k:
Sen Páně Toma 120, LH a Pavla 2...
Ták, správně! [happy] Bejt to na mě, tak už by projektant nejnespolehlivějšího divadla na světě (ta předražená hnusná bouda vedle Plazy) visel na náměstí pro výstrahu ostatním. [kladivo] Společnost by mu dělali projektanti silnic - zprzněné Americké, Klatovské či Severky. [biggrin]

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.13.239
Odesláno Středa, 08. července 2015 - 19:24:04    Odkaz na tento příspěvek  

Stříelo se údajně sem
Klobasa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2013
Odesláno Středa, 08. července 2015 - 19:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statnik:

548
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.13.239
Odesláno Středa, 08. července 2015 - 21:41:55    Odkaz na tento příspěvek  

Klobasa: Tak údajnostem nevěřit [happy]
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Středa, 08. července 2015 - 22:11:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ad senioři 70+ a MHD v Plzni. Právě proto, že jsou v tomto státě hodně velká města, dokonce i to největší a hlavní, která těmto občanům umožňují používat MHD bezplatně a BEZ FORMALIT typu městská karta, svědčí o tom, že to jde. Když se menší, byť významné město rozhodne formality zavést a ponechat bezplatné používání MHD svědčí o tom, že to je spíše kontraproduktivní. Protože tím, že seniorům 70+ poskytne bezplatně (pro ně, město to bude něco stát) kartu, která do teď třeba nebyla, si nepolepší, ale naopak.
Místní si tu kartu pořídí a přespolní se rozmyslí, zda si ji pořídí také-v Praze to jde běžně, byť ji tam na MHD nepotřebují. Ale že si při tom trochu zamyslí, jak se zachovat u příštích voleb, je zcela logické.
Prvek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3358
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 09. července 2015 - 16:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MK již jednou naznačoval něco o naivitě a domnívám se že to bylo právě myšleno hlavně k těm volbám. Bohužel u voleb lidi nemyslí. Lidé si sice na lecos nadávají, ale při volbách pak volí buď dle zvyku stále stejné lidi, nebo někteří skočí na nějaké sliby, či guláše. Ale aby sledovali činy konkrétních politiků v minulém období, takových voličů je bohužel opravdu minimum.

(Příspěvek byl editován uživatelem Prvek.)

Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. července 2015 - 16:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4936
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. července 2015 - 22:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale aby sledovali činy konkrétních politiků v minulém období, takových voličů je bohužel opravdu minimum.

Jednak. Za druhé a to zejména, neexistuje politik, který by vyhovoval všem představám voliče, jedině nějaký superpopulista.

Bezdružická lokálka
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.174
Odesláno Pátek, 10. července 2015 - 01:34:00    Odkaz na tento příspěvek  

Teď ve čtvrtek už na 27/2 jezdil modrý BB č. 596, ovšem na celodenním 27/1 byl SOR č. 577. SORy č. 578 a 579 byly zase na 33. Nad přechodnou zastávkou linky č. 13 Ke Špitálskému lesu (proti Smrkové ulici) při výluce nejsou instalovány natrolejovací stříšky. Řidič tam nasazuje sběrače ručně. Jelikož na konečné pak čeká trolejbus kolem 25 minut, není vhodné nechávat běžet dieselagregát tak dlouho (až se dojede ke stříškám u Polikliniky Doubravka).
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.174
Odesláno Pátek, 10. července 2015 - 08:45:32    Odkaz na tento příspěvek  

Teď ve čtvrtek už na 27/2 jezdil modrý BB č. 596, ovšem na celodenním 27/1 byl SOR č. 577. SORy č. 578 a 579 byly zase na 33. Nad přechodnou zastávkou linky č. 13 Ke Špitálskému lesu (proti Smrkové ulici) při výluce nejsou instalovány natrolejovací stříšky. Řidič tam nasazuje sběrače ručně. Jelikož na konečné pak čeká trolejbus kolem 25 minut, není vhodné nechávat běžet dieselagregát tak dlouho (až se dojede ke stříškám u Polikliniky Doubravka).
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 10. července 2015 - 11:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

596 na 27 dnes v pátek jezdí celodenní pořadí. Ty sedačky by mě vyhovovaly i v ostatních busech, měkké a přitom se dají lehce omývat.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.174
Odesláno Sobota, 11. července 2015 - 01:14:47    Odkaz na tento příspěvek  

Na 27/2 byl už i druhý zelený č. 595.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 11. července 2015 - 11:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

něco z nedávné minulosti.........

Plzeň 2015 - hlavní město evropské kultury

zlodějna, zbytečnost, marnost = zadlužené město
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 12. července 2015 - 21:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD ostrůvek Št'áhlavy. V pátek zkouška projetí,i když si nadjedu co to dá do prostoru odbočky k Radyni,tak nemám šanci se do toho prostoru vejít a musím tahat návěs přes zkurv...ý obrubníky. Za tohle těm dementům projektantským nasrat do ruk a nepustit k vodě.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12862
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 13. července 2015 - 01:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hroch:
co na to říct, slušný slova se tady hledají fakt těžko. zkurvili to ovšem důkladně, obrubník chodníku má 14 cm, zato na středovým ostrůvku 22 cm, asi počítali s tím, že plastová značka tam bude ohroženej druh. projektovali umělci od Libora Bouly z Goldscheiderovky. dle kraje se tam pracuje na opatření, který ovšem bude spočívat ve snížení obrubníku středovýho ostrůvku a navíc to nebude zejtra. na rozšíření vozovky by asi bylo potřeba vykoupit pozemky u přilehlých baráků a to obec nebyla schopná zajistit a SÚSPK se na to vysrala, nechala naprojektovat i tak, policajti zkousli riziko, že tam možná 1x za hodinu shora projede něco velkýho co bude muset zabrat i protisměr.

pokud bysme se opravdu nasrali a chtěli jsme jim za ten paskvil sekat ruce, řádně bysme se zapotili. do procesu schvalování stavby kecá milión lidí a institucí, ale každej jeden tohle odfláknul jak mohl. projektantská firma asi bude lepší oddíl, ti jediní z obeslaných se tváří, že ode mě žádnej mail nedostali, prostě mrtvej brouk, černá díra, občanepolibnámřiť.

takže šance na uvedení do použitelnýho stavu jsou dost tristní, i s ohledem na financování z EU dotací. zeptej se u DS Chuchlíků, třeba už vymysleli jak tam projet s návěsem sklopkou. možná by to chtělo tím chemickým vehementem co vozíš vylepšit kamenný oplocení toho pozemku vedle. třeba takovej černej lepivej voňavej horkej asfalt nebo nějaká koncentrovaná kyselina, to by bylo [biggrin]

chytly by se toho noviny a někdo by musel konat a né jako u nějaký proražený ČSAD gumy, koho to zajímá, že mají levý řidiče?

tabulka P-rekordů | S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12863
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 13. července 2015 - 11:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

něco pozitivního (částečně) k MHD:
Za jízdenku karta. Bezkontaktní platby dobývají dopravu.
banky prověřujou možnost nahrávat na svoje čipový karty i aplikace s předplatným na MHD, takže je zde předpoklad, že za pár let půjdou všechny lokální, regionální a městský karty do háje. konečně. kdo na tom vydělá budou banky.

krom toho banky rozjíždějí další projekt - anonymní platební karty, viz např. Dobrá karta COOP. koupíte si anonymní kartu, na e-peneženku pošlete peníze převodem z účtu a máte mezinárodní platební kartu, se kterou jde platit i na netu a mělo by jít i bezkontaktně v MHD, ale pouze a jen do výše zůstatku na peněžence. což má svoje omezení, ale zase vám nikdo nevyluxuje účet, pokud kartu ztratíte, ukradnou vám jí fyzicky nebo někdo online ukradne její identifikační údaje, karta není svázaná se žádným účtem v bance, dá se z ní vysát pouze to co máte aktuálně na epeněžence.

je to zajímavá oblast a banky a kartový společnosti mají co rozvíjet.

tabulka P-rekordů | S-analýza
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5588
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. července 2015 - 12:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by bylo super. Hlavně banky by si mohly udržet provizi na těch 1 - 3%, podstatně méně než jsou různé SMS jízdenky a podobně... Pro ně to bude / mohla by být - náhrada za nařízené nízké provize za normální platby kartami u obchodníků (dle EU to má spadnout někam na 0,3 % ? ), pro DP naopak stále ještě krásně levný platební kanál...

Snad se to dostane i do Varů, dřív než tam někdo prolobuje zbytečné cardmany...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5785
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 13. července 2015 - 14:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch vozí většinou kafilerní tuk a podobný mňamky ... to je lahoda by to tam vonělo ještě kurevsky dlouho [biggrin]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 13. července 2015 - 21:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je lahoda by to tam vonělo ještě kurevsky dlouho
Zas by tam nikdo necoural a ostrůvek by mohli zrušit.Ale nedávno jsem vez toluen,to bysme ty Št'áhlavy trochu sjeli[biggrin]

pokud bysme se opravdu nasrali a chtěli jsme jim za ten paskvil sekat ruce, řádně bysme se zapotili. do procesu schvalování stavby kecá milión lidí a institucí, ale každej jeden tohle odfláknul jak mohl.

Je smutný že kecat umí kdekdo ,ale nikdo nemá žádnou připomínku,nikoho nenapadne ,že tyhle šmoulí vesnice zalitý betonem,zastavěný zámkovkou a obehnaný obrubníkama jsou na pikaču?

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.R420.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12865
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 13. července 2015 - 22:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já myslím že jedinej nešťastnej je šťáhlavskej starosta, občas mu někdo přijde nadávat a všem ostatním je to uprdele, ti jsou daleko a pro běžnýho člověka neviditelní a neidentifikovatelní [ko]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 14. července 2015 - 20:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Takový náklaďáky nemají na ouzkejch silničkách co dělat [proud]
Ovšem to dnešní ostrůvkářství po silnicích všude možně je dosti nechutné a pro autobusy, atd. velice nepraktické, to se musí nechat...

Podobnou cisternu potkávám celkem často na silnici II/117, mimo jiné tady: http://mapy.cz/s/jCzJ
Mezi Předslaví a Měčínem je zákaz vjezdu vozidel nad 3,5 tuny, až jí jednou potkám přesně v tom uzkým hrdle, nebudu před ní couvat, ale nafotím a zatelefonuju 158 [happy]

silnice II/117, v katastru obce Měčín, okr. Klatovy
01.07.2013 00:00 - 01.07.2018 23:59
uzavřeno pro těžká vozidla , Částečná uzavírka provozu silnice č. II/117 v obci Měčín, km 73,100 pro vozidla jejichž okamžitá hmotnost přesahuje 3,5 t, mimo autobusy linkové dopravy; Objížďka - 3,5: po silnici II/191 Petrovičky, Petrovice a dále po silnici II/182 Bíluky , Měčín, Vydal: Městský úřad Klatovy

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 8-2011

Odesláno Úterý, 14. července 2015 - 20:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fíku ale Št'áhlavy nejsou Měčín a tady žádné omezení není. Ono by ses divil kde všude mám co dělat,když se vozí sračky do bioplynek a hnojiva jezedákům[biggrin]
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3168
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 14. července 2015 - 22:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ale nafotím a zatelefonuju 158
A od toho si slibuješ konkrétně co? Tedy, krom hřejivého pocitu z teplého bonzu.

Když jednu cisternu potkáváš často v jedné oblasti, není možné, že tam provádí obsluhu a jinudy to prostě nejde? Video k tématu - taky žádný couvání a volat rovnou zásahovou, co?

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2672
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. července 2015 - 23:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvalitně zavřené dveře. To SORka nemá koncák ?
Horstfuchs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 11-2013

Odesláno Středa, 15. července 2015 - 02:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, PeS pouze imituje „řešení“ à la Martin_l [wink][kiss]

Upozornění pro alergiky: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, zvráceného humoru a korrrýšů. Vyprodukováno v závodě, který zpracovává sarkasmus a vícesmyslné narážky.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5786
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 15. července 2015 - 02:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přes měčín taky tu a tam jedu s 19ti tunou .. když to jinudy nejde tak jedu a každýho maxipsa s telefonem na uchu rozmáznu jak mouchu [biggrin]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12868
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 15. července 2015 - 12:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

maxipes:
no když si vezmu třeba jak středočeští umělci umí označit objížďku na II/118 z Hořovic do Příbrami kvůli jednomu-dvěma-třem minimostům mezi Hluboší a PB, taky jsem měl chuť zastavit se na nějakým ouřadě a dát někomu pěstí, aby se mu v tý jeho pitomý makovici rozsvítilo.

kde nic tu nic, značky měly dovolenou, směrovky přeškrtali oranžovou páskou s černým okrajem a vrchol všeho bylo narazit na černou šipku v oranžovým poli, že by tam třeba dopsali i ten cíl to né, taková značka by se musela vyrobit na míru, chvíli by to trvalo, pak by ty cedule musel někdo rozvézt, taky by ty objížďky někdo musel vymyslet a to je práce, ta jak známo bolí, takže je pohodlnější sedět pěkně v kanclu a rejpat se prstem v nose.

když dojede nějaký větší auto, tak holt z HOŘ do PB pojede pěkně přes Prahu, jakýpak sraní s řidičema, však oni si poradí, mají dneska navigace, km navíc a ztracenej čas nikoho nezajímá.

nato se objeví maxipes a začne být chytrej [biggrin]

pokud je mi známo, ve Šťáhlavech žádnej zákaz nad xx tun není, takže není ani důvod tam stavět silnici akorát pro osobák. můžeš si to Fíku projet na gůglím streetview...

tabulka P-rekordů | S-analýza
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8049
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 15. července 2015 - 17:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

až jí jednou potkám přesně v tom uzkým hrdle, nebudu před ní couvat, ale nafotím a zatelefonuju 158

Já ji nefotil, ale natočil ... ale nikam jsem netelefonoval [happy] - https://www.youtube.com/watch?v=DIOC3ER-KVM

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * Facebook DPMP a.s. * moskvich.cz
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 15. července 2015 - 18:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedno takové úzké hrdlo mezi dvěma domy je i na silnici první třídy z Jindřichova Hradce, tušímže někde v Kardašově Řečici. Jednou se tam potkaly 2 kamiony proti sobě (obě cisterny), a jeden z nich musel couvat a s ním celá kolona.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 17. července 2015 - 21:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pavel R.: tohle je jedna z bolestí SORek. Dveře se zavřou a pak přizvednou, čímž zajedou do lyžiny. Když se zvednou moc brzo, tak nezajedou, ale opřou se o lyžinu zvenku. A to je to, co vidíš na obrázku. Pořád to ještě drží nějakých 9 atm. tlaku, to nepřetlačíš :-)
Ad couvání kolony: to takhle vyjíždí kloubák z točny Vejprnice,konečná. Ihned po vyjetí z točny najíždí do zatáčky na most, kde musí do protisměru a navíc tam z té točny není vidět. Bus tedy najel čumákem před most a tam zastavil, protože z druhé strany k mostu přijížděl kamion. Šikula řidič, misto aby počkal, až tamodtud ten bus zmizí, projel mu pomalu a opatrně kolem čumáku a zastavil před vlekem, který byl stále ještě v točně. Bus měl před čumákem návěs kamionu a kamion vlek busu, oba navíc ohnutý. Za jednoho přijeli tři, za druhého čtyři a bylo vymalováno [biggrin]
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Sobota, 18. července 2015 - 21:13:46    Odkaz na tento příspěvek  

Dvě včerejší fotky našich bývalých 14TrM č. 445 a 412 z ukrajinského města Rovno.

Pořád vypadají pěkně, přibyla pouze místní výzdoba:

Zdroj: Transphoto.ru

Autor: TFA

autobus 392
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.116.141
Odesláno Neděle, 19. července 2015 - 14:00:52    Odkaz na tento příspěvek  

Neměl jsem teď moc času to sledovat, tak se chci zeptat - byly poslední dobou inzerovány i jiné prodeje autobusů a trolejbusů, než je tento?
http://www.pmdp.cz/dalsi-sluzby/odprodej-pronajem/doc/prodej-5-ks -autobusu-renault-1635/newsitem.htm
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12878
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 19. července 2015 - 15:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pár obrázků z Doubravky:



neodpustím si ani veselou historku z natáčení, pojmenoval jsem ji prostě: ledničkoví ynteligenti

ten první přijel zřejmě jako druhej v pořadí, zastavil akorát před semaforem, takže zabral celej pravej pruh pro jízdu rovně a v levým stačí aby zastavil jeden co chce odbočit do Jungmannky a zelená na levý odbočení nepadá tak často a navíc je to vždycky tak na tři auta. středočeskej magor otevřel zvedací čelo a jal se skládat zboží též do krámu Planeo elektro. zavolal jsem MP, co s takovým volem jinýho?

o5 se ukazuje jak je ta Americká nahouby postavená, když bude se zvedacím čelem stát půlkou auta na chodníku (aby tolik nepřekážel), bude nakřivo a jak potom stáhne zvedací čelo až na zem? vznikne mu tam schod, takže může taky lednici nebo pračku shodit z rudlíku a zadělat si na průser.

v důsledku kolektivní blbosti projektanta, zadavatele, městskýho zastupitelstva a dalších orgánů ve stavebním řízení by město mělo zakázat zásobovat tyhle rohový nebytovky náklaďákama se zvedacím čelem [biggrin]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5788
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 19. července 2015 - 18:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže chudák se tam dře v potu tváře za přílivu nadávek od projíždějících za mrzkou mzdu s těžkym zbožim a bonzáček Pacel na něj ještě zavolá benga aby ho zkásli.
Ty vole nejezdíš taky náhodou zásobování?
Proč se občas musíš chovat jako kokot?

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.174
Odesláno Neděle, 19. července 2015 - 20:52:54    Odkaz na tento příspěvek  

Už několik dní pozoruji jednu nezvyklost. Jedná se o inteligentní panely na zastávkách U Práce a Mrakodrap na Americké třídě. Přestože na jízdních řádech linky č. 16 je uvedeno, že všechny trolejbusy jsou nízkopodlažní - na panelech občas svítí spoj označený jako vysokopodlažní. Jde vždy o spoj, na který je vypraven trolejbus 26Tr Solaris s dieselagregátem, tj. vůz č. 551 nebo 552 !!! Důvod neznám, ale alespoň vím, že mně některý z těchto dvou vozů přijede, dnes tam jely oba. Pozoruji, že pokud řidič zajede na zastávce Jižní Předměstí ve směru do centra blízko k chodníku, tak sběrače linky č. 15 se netrefí do natrolejovacích stříšek, ale zachytí se o okraje stříšek. Řidič pak musí opustit vozidlo a nandat sběrače ručně. Asi to chce pečlivě zastavit vozidlo trochu dále od okraje chodníku.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12882
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 19. července 2015 - 22:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
no hlavně... zablokovat hlavní ulici v centru neumí každej, tohle už chce fištróna [biggrin]

kdyby se ten první ichtyl snažil-používal při práci hlavu (a třeba to tam trochu znal anebo okouknul) a zastavil na zásobování za jedním nebo druhým rohem, nemusel zablokovat Americkou v obou směrech, trolejbusy se nemohly vyhnout, jak je částečně na fotkách vidět. pokud mě někdo vadí v mojí práci (=chová se jako kokot), oplácím mu to stejným způsobem.

btw pokud už to tedy MP na udání řešila, co si myslíš, že mu udělali? stálo ho to max. 3 kila, ještě jsem neviděl místního empíka kterej by někomu nadělil víc než 500.

takže to má středočech pro výstrahu, aby příště takový skopičiny radši nedělal. nikdo nejsme neomylnej, ale vícero klaxonů a sprška nadávek z různých stran většinou i blbci napoví, že asi dělá něco špatně a šlo by to dělat jinak [wink]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17452
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 01:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde vždy o spoj, na který je vypraven trolejbus 26Tr Solaris s dieselagregátem, tj. vůz č. 551 nebo 552 !!!

Ty displeje jsou inteligentní - jako nízkopodlažní spoj označí ten, kde jede reálně nízkopodlažní vozidlo, nikoliv ten, který je v JŘ značený jako nízkopodlažní. Takže pokud třeba uvidíte, že to hlásí na lince 20 vysokou podlahu, znamená to, že přijede 442.

No a u těch dvou trolejbusů evidentně někdo zapomněl v nějaké databázi přiřadit k evidenčním číslům 2551 - 2552 vlastnost "nízkopodlažní".

Bude nahlášeno.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Otíček závozníček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.136.139
Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 10:59:32    Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, kdyby po tej Americkej nejezdilo aut jak nasráno, tak to bude v klidu. Nedělejte z toho vědu, kdyby tam byl ohlášenej zábor, třeba kvůli jeřábu, nebo plošině, tak to bude ještě zablokovanější a na dobu delší, než trvá složit pár praček.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5789
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 11:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ty víš že ty místa pro zásobování byly volný?
Já takhle pěkně skládal na rohu Husovky a Koperníkovny nábytek. V Husovce plno aut v Koperníkovce vykládal jinej dodavatel tak sem stál krásně v křižovatce a blokoval kdekoho.
V momentě kdy by se objevil MP tak by se zas votočil na podpatku a odešel by se vybrečet k mamince pod sukně protože v práci se s MP zásadně nebavim. A pokud opravdu stojí o řešení přestupku nechť si povolá opravdový policajty.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 13:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M 100:

Takže chudák se tam dře v potu tváře za přílivu nadávek od projíždějících za mrzkou mzdu s těžkym zbožim a bonzáček Pacel na něj ještě zavolá benga aby ho zkásli.

Neparkoval jsi náhodou minulej tejden s tou svojí bílou pixlou na americký v místě pro zásobování??? já jen, že jsem tě tam viděl odtamtud vyjíždět [satan]
a pro úplnost, stál jsi se svým osobním nákladním vrakem tam, kde nemáš co dělat.

A koukám, že řidiči pošty všeobecně mr.ají jakýkoliv dodržování vyhlášky. viz Tylovka a dvojitej zákaz vjezdu, co vás opravňuje tam jezdit?? a parkujete si všude možně, jen, aby jste to měli nejblíž, tudíž stojíte všade a překážíte taky všade.

Plzeň 2015 - hlavní město evropské kultury

zlodějna, zbytečnost, marnost = zadlužené město
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5790
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 15:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za prvý ten "vrak" je v lepšim stavu než kdejakej klump z tvojí sbírky šrotů. A jsi opravdu odvážnej v některých vozidlech vozit nic netušící lidi.
Ikdyž je zase fajn že někdo i v dnešní době z vesela udržuje tradice dopravy osob dle receptu pana Štálicha z jeho slavné doby sedmikilové.


Za druhý ano stál jsem cca 5 minut v zásobovačce a to zcela oprávněně za účelem vykládky a následný nakládky materiálu. A Stávám tam takhle několikrát do roka ale většinou o víkendech. Nyní bylo třeba tam zajet ve všední den.
A rozhodně jsme tam měli co dělat narozdíl od nissanu juke který odjížděl chvíli předemnou do kterého nastoupila dáma vycházející z protějšího úřadu s kabelkou v ruce... copak ta asi v místě zásobovala?

A za třetí. Pojď si dělat na poštu oni ti sklapne. Ty lidi dělají svojí práci. Ty zas děláš svojí. Proč parkuješ s tykadlem co nejblíž označníku? Kaštani maj nohy dojdou přece za roh nebo někakam kde s trolejbusem nebudeš překážet. Stejně jako ten pošťák s balíkem přece může dojít klidně přes půl centra.

BTW v čem je ten zákaz dvojitej? Je tam dodatková tabukla která jasně definuje kdo za jakym účelem tam může takže pokud jede balíkář na jednu z popsaných adres má svatý právo tam zajet.

Když jsme tak u toho tak ze zákona v zastávce řádně označený nesmí zastavovat žádný vozidla tudíž ani autobusy a trolejbusy... teda pokud už ten renonc politici nezměnili.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12886
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 17:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dejte si oba zmrzlinu a neperte se [happy]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 22:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad P2:
mlč a šoupej nohama [wink]

ad M100:


A jsi opravdu odvážnej v některých vozidlech vozit nic netušící lidi.
Ikdyž je zase fajn že někdo i v dnešní době z vesela udržuje tradice dopravy osob dle receptu pana Štálicha z jeho slavné doby sedmikilové.


dávej pozor, ať ti nepraskne cévka, prostě ta tvoje bílá ,, das Welt auto ,, je tak trochu profláklá [satan]
a nad sedmistovkou by jsi mohl slintat, nesaháš mě ani po nárazníky [lol]

A za třetí. Pojď si dělat na poštu oni ti sklapne. Ty lidi dělají svojí práci. Ty zas děláš svojí. Proč parkuješ s tykadlem co nejblíž označníku? Kaštani maj nohy dojdou přece za roh nebo někakam kde s trolejbusem nebudeš překážet. Stejně jako ten pošťák s balíkem přece může dojít klidně přes půl centra.

ne, ne, ne, lžeš, jako když rudé právo tiskne [kecal]
V silniční vyhlášče je psáno o české poště a jejich řidičích kde a co,prosím????
Rád se nechám poučit [andel]
A jinak, pane tupý, v tom druhém zákazu vjezdu je ,, mimo MHD a cyklistů ,, takže počta tam nemá co dělat, jakož i vozidla SVS, co tam jezdí naprosto pravidelně, ale neoprávněně.
Kde je, prosím ve vyhlášce uvedeno, že v zastávce MHD smí zastavit a stát počta???? [coze]

A dělat na počtě? Děkuji, nechci, za volantem tykadláčka 17 let a 364 dnů naprosto stačí [lol]

Plzeň 2015 - hlavní město evropské kultury

zlodějna, zbytečnost, marnost = zadlužené město
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5791
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 22:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde je, prosím ve vyhlášce uvedeno, že v zastávce MHD smí zastavit a stát počta????
A to jsem psal prosím kde?
Jak si starej tak blbě vidíš a nebo ti senilita snižuje schopnost porozumět čtenýmu textu.

nad sedmistovkou by jsi mohl slintat, nesaháš mě ani po nárazníky
To jo .. z hora huj z dola fuj .... vocucanej bonbon na pohled a štálich v podpalubí [biggrin] [biggrin] [biggrin] a vo těch "krááááásnejch" škodověnkách radši pomlčim [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)