K-report
 

Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 18. 09. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » Doprava ve středních Čechách » Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 18. 09. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3572
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 10:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš:Jen mě zarazilo, že by zrovna od Neveklova do Jílového měl dojet již obsazený bus(?)
Tak to s tou autobusovou středoč. dop. nieje až také zlé[happy]

Osobně znám jen relaci Neveklov - Benešov - (Prágl).

Každopádně z dlouhého pozorování ids-jmk si trofnu říct, že přestupování do R spojů si získává oblibu celkem rychle. Je to jedna z cest, jak dostat new lidi do veřejné dop. (např. na zmiňované JMK linka 107,108) nebo alespoň udržet ty stávající.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2096
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 11:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Špatně jsem se vyjádřil - nemyslím si samozřejmě, že z výchozího bodu Neveklova už vyjede totálně narvaný autobus, chci říct, že ráno směrem do Prahy z Neveklova, Netvořic, Břežan, Lešan a Kamenného Přívozu a všech dalších vísek na trase nasbírá celkem dost lidí, v Jílovém už bude slušně obsazen a tudíž jílovští mají na výběr mezi rychlíkem vestoje a zastávkovým vsedě.
Možná, že to nakonec je nejschůdnější cesta - v těch naznačených relacích typu Jílové či Kostelec vést důsledně zastávkové linky (včetně těch už ze Neveklova či Zásmuk) a doplnit to několika rychlíkovými spoji v exponovaných časech jen z Jílového či Kostelce, na které si případně půjde přestoupit (tak si budou neveklovští rovni s jílovskými a zásmučtí rovni s černokosteleckými). Pro takový Neveklov to třeba bude nově přestup, ale je to asi nejméně špatné řešení.

Onkl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 12:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neratovice: 16000 obyvatel
Dojížďka do Prahy: denně 1500 lidí do zaměstnání a 300 do škol, celkem denně 1800 lidí.
Týdně nebo nepravidelně 300 lidí do zaměstnání a 50 do škol.

Spojení Neratovice,Dům kultury-Praha,Muzeum před integrací:
všechny spoje alespoň částečně zrychlené, do Holešovic, celkem včetně metra 15 zastávek. Jízdní doba celkem 45 minut (mezi 7.-9. hod. 50 minut). Jízdní doby poměrně volné, s rezervou na drobné mimořádnosti.
Mimoto ráno 4 rychlíkové spoje do Holešovic, celkem včetně metra 9 zastávek. Jízdní doba celkem 45 minut.
Interval ráno 10 minut, navíc 3 posilové spoje (z toho dva jen z Líbeznic). Odpoledne interval 15 minut, mezi 16.-17.hodinou 10 minut.
Linka neobsluhovala Ďáblice a v praxi ani Březiněves. Většina cestujcích cestovala vsedě.

Spojení Neratovice,Dům kultury-Praha,Muzeum po integraci do PID (a po drobných korekcích):
všechny spoje bez výjimky plně zastávkové, na Ládví, celkem včetně metra 27 zastávek, jízdní doba: celkem 49 minut (mezi 7.-9. hod. 50 minut). Jízdní doby i po drobném prodloužení stále ostré, bez rezervy na drobné mimořádnosti. Ráno mezi 7.-9.hodinou jsou jízdní doby stále víceméně nestíhatelné, zcela přesný příjezd je výjimečný, přetrvává téměř pravidelné zpoždění až několik minut.
Interval ráno 10 minut, navíc jen jeden posilový spoj. Odpoledne interval 15 minut, bez posílení mezi 16.-17.hodinou.
Linka obsluhuje také Ďáblice a Březiněves, vzhledem k integraci do PID vzrosto i její využití v Líbeznicích. Značná část cestujících ve špičkách cestuje ve stoje, v určitých časech jsou spoje pravidelně nepříjemně plné, někdy až na hranici přeplňování.

Celkové hodnocení integrace linky Neratovice-Praha do PID:
Po integraci do PID se výrazně zvýhodnila cena pro cestujícího. V pracovní dny, po většinu dne, došlo ve všech parametrech kvality spojení ke zhoršení. Pozdě večer a o víkendech je nižší kvalita jednotlivých spojů více než kompenzována vyšším počtem spojů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Onkl.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9418
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 13:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nerastovice - Praha hl. bez přestupu zastávkovým osobákem 41-45 minut, rychlík 34-36 minut.

Ono je to o tom, že vzhledem k rozsahu IAD v aglomeracích typu Praha a bohužel infrastruktuře let 70 až 80-tých prostě nosným prostředkem je a bude kolejová doprava. Busy by měly zajistit "směry kde šíny nevedou" + obsluhu mezilehlých štací kde vlak nestaví/je z ruky a dělat návoz na tu kolejovou dopravu.

Neboli - v civilizovaným světě by i ten Mělník jezdil převážně po kolejích modernizované a alespoň částečně zdvoukolejněné trati 070. V podmínkách ČR se budou vymýšlet různý rychlobusy, jejichž jízdní doba do centra se bude ve většině podobat jízdní době zastávkovýho vlaku za kolébání se v kolonách po různejch okreskách 1. třídy typu 1/9...
kakamil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.150.21
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 13:12:14    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, nevím jestli to sem patří, a v archivu jsem to nedohledal:
Nevíte proč se u nových příměstských autobusů poslední dobou nedodržuje barevné schéma PID (červená, bílá, modrá)?
http://www.ropid.cz/files/PDF_ruzne/2015-standardy_kvality_bus_ma nual_vzhledu_vozidel.pdf
Na většině nových autobusů, co se letos objevily v provozu, totiž není žádná barevná úprava, pouze základní bílá. Tak jestli to jen dopravci nedodržují, nebo už to není závazné?
Onkl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 13:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Vlak z Neratovic má ráno interval cca půl hodiny. Odpoledne z Prahy je interval až hodina! Rychlík jezdí jednou za dvě hodiny. V Neratovicích je jen jedna stanice, v Praze na hlavním nádraží je dlouhá přestupní vzdálenost. Kdyby se vlaky doplnily na mírně hustší interval, tak by vzhledem k jednokolejné trati pravděpodobně vzrostla jízdní doba. Pak by nebyla výhodná jízdní doba a interval by stále ještě nebyl přitažlivý. Do doby případného skutečně výrazného zlepšení kolejového spojení (zdvoukolejnění trati) je třeba považovat za základní spojení Neratovice-Praha autobus. Je velmi necivilizované zhoršovat autobusové spojení, když nejsme schopni zajistit skutečně kvalitní a uživatelsky přitažlivé kolejové spojení.

(Příspěvek byl editován uživatelem Onkl.)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3573
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 13:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Přes všechny výhody vlaku jakožto páteře je to všeobecně vzato až příliš proželezniční pohled. R busy, pokud jedou samoz. z města (aglomerace) s dostatečným počtem poten. cestošů můžou, mít výhodu objetí více zastávek a pak hurá jakožto R do např.Prahy. Zatímco v případě dopravení se teprve k vlaku a tam přestoupit je pro někoho už za hranicí "zajímavosti VD" a jede rovnou [auto]
Tím spíš , pokud vlak na druhém konci zastaví opět nevýhodně...

Ale je to individuální, jak psal Mašotouš.
Taky záleží, jaxi kdo co dokáže obhájit tak nějak politicky, že áno soudruzi...
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2098
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 14:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Onkl: A? Jak jsem se snažil vyložit, v případě Neratovic jde právě o takový kompromis mezi uživatelskou přívětivostí, která se trochu snížila, a ekonomickou udržitelností, která se trochu zvýšila (třeba už není třeba vypravovat tolik autobusů mezi Prahou a Líbeznicemi). Neratovice, na rozdíl od Mělníka, jsou právě příklad města, kde zrychlený spoj nemůže být považován za základ, ale jen za nadstandard.

Jinak mě napadá ještě jedna věc, totiž model, který znám z Hamburku. Tam existují Schnellbusy, tedy rychlíkové linky, které mají zvláštní tarif (jsou dražší a předplatitelé musejí mít speciální kupón). I to by mohlo být řešení - chcete-li jezdit speciálními zrychlenými spoji, připlaťte si. Tím by se zvýšily tržby a vypravení dvou autobusů v jedné trase by se mohlo vyplatit.
A třeba by to i pomohlo na železnici - odvěký problém nezaintegrovaných rychlíků by tím získal řešení (sice by se zaintegrovaly, ale protože by byly dražší než osobáky, nenahrnulo by se do nich tolik cestujících, aby bylo třeba je posilovat).
Akorát nevím, co v takovém případě udělat s Příbramí a Mladou Boleslaví. Tam by takové opatření bylo příliš tvrdé (z Příbrami se jinak než rychlíkovým autobusem v podstatě jet nedá), ovšem bez něho by zase obyvatelé těchto měst byli výrazně zvýhodněni.

Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.209.115
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 16:18:43    Odkaz na tento příspěvek  

Celá integrace Mělníka a Neratovic je podělána zastávkovým přístupem teplé půdičky.
Základem od prvopočátku měly být expresní busy ME-PH a NT-PH (ve městech vymetač) s cílovou zastávkou Letňany (a ježděním všech C až do Letňan!), je tam terminál jako kráva se vším všudy pro příměstskou. Jízdní doba z Mělníka, AN cca 30min! Z Neratovic od škol cca 20min! A současný výsledek? Prostě nezvládnutý hnus.
Do tohoto expresního systému stačí ve špičce mít po hodině courák, v sedle a o víkendu po dvou hodinách. Zvolen byl však opačný přístup. Holt prostě teplá půdička je nepoučitelná.

A věřím, že stejným způsobem připravuje zkurvení Kladenska.

Na závěr poslední věc: Praha i StČ kraj zcela ignorují nařízení 1370/2007 EU. Mám cukání napsat udavačský dopis našim euromilánkům a trochu znepříjemnit život socánkům jak v Praze, tak v StČ. [andel]
Onkl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 16:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš: Pak se všichni příznivci PIDu a obecně IDS diví, že je PID přijímaný vyloženě kladně jen v úzkém okruhu obcí hned za Prahou. Čím dál od Prahy, tím víc roste rezervovanost vůči PIDu, místy až nepřátelský postoj. Čím to asi může být? Lidi co jezdí denně dostanou s integrací do PIDu za nižší cenu jízdenky zároveň nižší kvalitu spojení, delší jízdní dobu, menší pohodlí a jízdu vestoje na dlouhou vzdálenost. A obce na tu nižší kvalitu ještě více doplácí než před integrací. Nebo že by to vůbec nesouviselo?
Myslím, že to je úkol pro nového ředitele, případně pro ještě dalšího ředitele až bude Ropid spoluvlastněný Středočeským krajem. Úkol využít peníze lépe ve vztahu k reálné poptávce, více k usnadnění skutečného dojíždění a tím k naplnění zákona, méně k uctívání teoretických model systému IDS.

(Příspěvek byl editován uživatelem Onkl.)
Onkl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 16:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Virbus Unitis: Letňany by znamenaly zhoršení kvality spojení proti době před integrací. Zhoršení by to bylo i v případě, že by byly spoje hned za hranicí Mělníka nebo Neratovic plně rychlíkové. Pár minut navíc metrem, pár minut navíc kvůli pásmování metra, minuta na vymotání se z autobusáku, více stanic málo pohodlným metrem, ...
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.209.115
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 18:31:34    Odkaz na tento příspěvek  

Onkl:
Čteš to vůbec, nebo ti dělají problémy závorky? Jasně píšu, že "C" by muselo všemi spoji do Letňan. Pak jízdní doba oproti Holešovicím na stejném úseku až do Neratek či Mělníka cca o 5 min kratší!
Ono by všeobecně bylo zajímavé, kdyby StČ kraj dodržoval zákonné normy a stavěl by omezující podmínky tak, jak ze zákona může: jen na svém území. Jakákoliv zastávka na území Prahy prostě neleží ve Středočeském kraji. To by se děly věci.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 19:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Onkl: Čím dál od Prahy, tím víc roste rezervovanost vůči PIDu, místy až nepřátelský postoj.
Kde jste tohle vzal?[coze]

Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.209.115
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 19:21:53    Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš:
Já bych v tomto případě s Onklem souhlasil. Osobně vím, že v Benešově a ve Vlašimi je připojení k PID mezi cestujícími bráno jako děs. Proč? Očekávají - v nejlepších tradicích teplé půdičky - všechny spoje vedené po staré silnici a se všemi zastávkami ... . Stejný názor je v Mladé Boleslavi a Příbrami.
ROPID má se vzrůstající vzdáleností od Prahy skutečně rostoucí negativní "popularitu".
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9419
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 19:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ja zas vim ze uz pred asi 8 lety se do pidu snazil dostat nymburk i podlebrady.

Jinak ano, rychlobus tam kde neni kloudne vlak, tedy typicky ta pribram. Jenze-nutna podminka je slusna silnice a ve spicce rano nezasekanej vjezd do prahy. A to je sakra malokde.
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.209.115
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 20:30:56    Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček:
S těmi Poděbrady a Nymburkem to bylo jinak: oni chtěli plnou integraci Hradeckých R020. Dostali však ultrapomalíky busy ... . Dobře jim tak v Poděbradech, když si nevážili nadstandardního dálkového busodromu.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 20:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobl.: A proto Poděbrady volaly po PIDu tolik let, až jim alespoň ta 398 zaintegrována byla, že ano... A stejně tak čerstvé zapojení Mělnicka je proti vůli Mělníka, který o to vůbec ale vůbec nestál, že ano... Já vím, podle Vašeho vidění světa všichni, zvlášť údolí Berounky, touží jenom po rychlíkových autobusech, ideálně zajišťovaných Vámi.

Mimochodem, v době autobusové krize za Ratha jsem komunikoval s desítkami středočeských starostů. Jejich vůle bránit PID před hejtmanovými likvidačními snahami byla jasná. Je to sice už pár let, ovšem neviděl jsem za tu dobu jakýkoli náznak, že by se na tom něco změnilo.

Onkl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 21:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš: "stejně tak čerstvé zapojení Mělnicka je proti vůli Mělníka, který o to vůbec ale vůbec nestál, že ano..."

To bylo trochu jinak. O PID velmi stály Neratovice a Líbeznice a menší vsi. Proto se projekt prosadil. Neratovičtí radní měli podmínky jen ohledně MHD, jinak vzali co Ropid nabídnul. Za svoje nadšení pro PID získali typickou ropidí nekvalitu (popsanou o pár příspěvků výše).
Mělničtí radní PID napřed chtěli, ale po seznámení s podrobnostmi projektu a s finanční náročností pro město ochladli. Pak se řešilo, jestli PID pro Mělník vůbec ano nebo ne, bylo několik kol tvrdého vyjednávání. Ropid musel ustoupit a doplnit v projektu počty rychlíkových spojů z Mělníka ve špičce na předPIDovou úroveň. O výdaje na ně se podělili všichni objednatelé včetně Prahy. Jinak by PID v Mělníku nebyl. Mělník tedy získal přijatelnou kvalitu jen díky silnému odporu mělnických radních proti původnímu projektu od Ropidu.
Co to je za projektování dopravních systémů, když chce projektant v úseku u metra za každou cenu nabouchat co nejvíce lidí do co nejméně autobusů, na lidi kašle a ještě tomu stání na jedné noze v pomalém couráku říká pokrok? A který takový hnus vnutí každému kdo se brání málo rozhodně?
Ten samý projektant naopak někde mezi malými vesnicemi nechá jezdit skoro prázdné autobusy po půl hodině, nebo celé dopoledne každou hodinu úplně prázdné autobusy, a tomu plýtvání zase říká pokrok? Tfuj.

Virbus Unitis: Ale jo, čtu, ale prodloužení všech vlaků metra do Letňan nevěřím, ve srovnání s autobusy jde o daleko větší peníze. Moc se mi nezdá ani ta Vaše jízdní doba z Mělníka.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 21:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Onkl: Jinými slovy - Mělník do PID chtěl (a chtěl tam léta), jen v samotné fázi realizace pak nepřijal navržený projekt a dosáhl jistých změn. Na podstatě věci, že Mělník do PID chtěl stejně tam chtějí další středočeská města, to nic nemění.

Co to je za projektování dopravních systémů, když chce projektant v úseku u metra za každou cenu nabouchat co nejvíce lidí do co nejméně autobusů, na lidi kašle a ještě tomu stání na jedné noze v pomalém couráku říká pokrok? A který takový hnus vnutí každému kdo se brání málo rozhodně?
Ten samý projektant naopak někde mezi malými vesnicemi nechá jezdit skoro prázdné autobusy po půl hodině, nebo celé dopoledne každou hodinu úplně prázdné autobusy, a tomu plýtvání zase říká pokrok? Tfuj.

Hm, to je zvláštní, ještě včera to byla docela slušná věcná diskuse na obecně teoretické rovině a teď takovýhle výlev. Asi jsem se zmýlil, myslel jsem, že jste nějaký nezaujatý diskutér, ale asi budete spíš z těch, co mají předem jasno a argumenty je nezajímají.

Onkl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 5-2013
Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 12:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš: Skoro všechny autobusové projekty Ropidu z posledních zhruba 10 let bohužel stály na principech, které jsem okomentoval v posledním příspěvku. To není "předem jasno", ale ohodnocení konkrétní práce projektantů linkového vedení z Ropidu (množné číslo, pachatelů konkrétních projektů bylo víc).

Za sebe říkám, společný IDS pro Prahu a celý Středočeský kraj ano, ale ne za jakýchkoli podmínek. Praha se při rozšiřování PIDu a při tvorbě společného IDS nesmí považovat za rozhodujícího, dominantního partnera, jak to bylo celou dobu od založení Ropidu.

Mělník o PID nijak neusiloval. Rozšíření PID tímto směrem se realizovalo na podnět samotného Ropidu a na podnět Neratovic, Líbeznic a menších obcí.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2102
Registrován: 9-2008
Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 14:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Onkl: Mělník o PID nijak neusiloval.
A proto mělnický starosta Mikeš hovořil loni při odkladu integrace o "obrovském zklamání". A že prý město usilovalo o integraci tři roky... Mám Vám dodat odkazy?

A Vaše příkré, generalizující hodnocení mi přijde jako úplná negace výše vysvětlené nutnosti plánování veřejné dopravy jako kompromisu mezi udržitelností a přívětivostí. Chtít autobusy po pěti minutách a nadávat umí kdekdo.

Onkl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 5-2013
Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 16:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mělník: Je to složitější než černobílé proPID-protiPIDu. Ke konkrétnímu výroku: šlo o zklamání z nerealizace pracně dojednaného kompromisu, který se velmi blížil požadavkům mělnické radnice a hodně se lišil od původních představ Ropidu. Ostatní nebudu opakovat.

Nízká uživatelská přívětivost pro denně dojíždějící z větších vzdáleností přichází vždycky až s integrací do PIDu. Do té doby to ekonomicky funguje ve vyšší kvalitě, která je v PIDu podle Vás ekonomicky nedostupná.

Dojíždění do práce a do škol je jednou z priorit, kterou stanovuje zákon. Nelze tedy budovat nadstandardní obsluhu zastávek s nízkým obratem cestujících nebo nadstandardní počet okrajových spojů na úkor kvality denního dojíždění tisíců lidí. Snížení kvality linky z Neratovic do Prahy v obvyklých časech denního dojíždění je jednoznačné ve všech parametrech a je neomluvitelné. Chyba je jednoznačně v chybném přístupu Ropidu a chybném projektování změn linek při integraci. Problém je zřejmě taky v konstrukci tarifu PID a ve způsobu vybírání a přerozdělování jízdného.

Problém se v obecné rovině nedá popsat jednoduchou, vše vystihující poučkou, proto na další vysvětlování rezignuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Onkl.)
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2103
Registrován: 9-2008
Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 18:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jsou Vaše požadavky na dopravu extrémně vychýleny pouze směrem k uživatelské přívětivosti, pak je mi naprosto jasné, že nemáte ROPID rád. Ovšem takto se doprava plánovat jednoduše nedá.
(Pozoruhodné je, že ROPID sám v Praze extrémně plýtvá, zatímco ve středních Čechách je místy až příliš spořivý na úkor uživatelské přívětivosti, ačkoli NIKDE to není "neomluvitelný" kolabující stav. Trochu zvláštní schizofrenie.)

A mimochodem vzpomínám, že před dubnem si člověk cestou do Neratovic na linkách Arrivy často pohodlně sedl (což Vás jistě naplňovalo neskonalým štěstím), zatímco těch pár spojů linky 348, kdykoli jsem je viděl, bylo naplněno k prasknutí. Proč? Že by kvůli příslušnosti k PID? Ale vždyť je to přece ten fuj fuj hnus systém, který cestující nemohou vystát a žádné středočeské město do něj nechce, a pokud o to léta usiluje, tak asi omylem. I ten výrok starosty Mikeše byl jistě míněn tak, že obrovské zklamání je pro Mělník PID, a ne odložení vstupu do něj, viďte...
Přijde mi, že si tu realitu dost ohýbáte podle svých preferencí...

Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 06. července 2015 - 18:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proto se děsím integrace na jihozápad směr Dobříš, opravdu nerad bych se dožil toho, že na Příbram bude jezdit prodloužená 317 v podání městského kloubáku pro 100 stojících namísto dvou spojů D98/99 což by byla představa ropidu...
tram-bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2015

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2015 - 21:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo aktuální vozáky ČSAD Střední Čechy? díky
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 6-2011

Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 20:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U AD Kohout je jedna novinka - Ford Transit 2SY 4110, zařazen cirka před půl rokem. Vůz byl zakoupen po rozdělení firmy, vozy RA 73-92, RA 89-39, 1SI 9000 a 3SE 1718 patří otci p. Kohoutovi, synům zůstaly vozy RA 84-85, 6S9 0370 a 2SY 4110.

Nicméně při návštěvě na Křivoklátu se mi zdálo, že vše stále jezdí pod jedním názvem, takže uvítám doplnění
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 07. srpna 2015 - 23:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4S-A 2SY 4110 lak: AD Kohout, bílá s barevnými pruhy
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12942
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2015 - 22:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3SH 0567, 101, Karosa C934/954/955 bílá, s červenou střední částí předního nárazníku, dneska okolo poledne na příjezdu do Slanýho po I/16 od Řevničova...
registrace z ORP Černošice, druhá polovina 2014.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2015 - 23:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Historie má zelenou.[vypravci]
Klub historické techniky Praha, o.s.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3997
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 14. srpna 2015 - 00:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale Krušovice by byly spíše Rakovník ne?

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12943
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 14. srpna 2015 - 06:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nechci se hádat, ale:
1. přišel mi olysalejší
2. zbytek předního nárazníku byl tradiční černej/šedivej zašlej plast
3. 3SB 0567 je skutečně ORP RA, cca z období 09-10/2013

překuk v RZ nevylučuju, může se to stát i mě. ale ČKP říká že 3SH0567 | OSOBNÍ AUTOMOBILY | ŠKODA | GENERALI POJIŠŤOVNA A.S. | 18.9.2014 - neuvedeno. takže asi jsem fakt blbej já [ko]
no třeba jí měl zaprasenou...

tabulka P-rekordů | S-analýza
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5755
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 14. srpna 2015 - 08:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je možné, že měl nějakou nehodu a že nárazník poskládal z jiných vozů. Zkusím se na to zaměřit.

» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.czSeznam autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 14. srpna 2015 - 13:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc a spol.: Když už je řeč o zaměřování se..., tak 2SV 5526 je přeznačeno něco z vozů 2SN 1802-4 nebo 2SN 1861-2. Takže sledovat co jezdí s původní RZ... [kladivo]

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5756
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 14. srpna 2015 - 13:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, šéfe ! [vypravci]

» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.czSeznam autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 14. srpna 2015 - 15:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3SB 0567 skutečně již několik měsíců má přední nárazník se střední částí v červené barvě.

Historie má zelenou.[vypravci]
Klub historické techniky Praha, o.s.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3999
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 14. srpna 2015 - 17:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Překplep/překuk v RZ to tedy vysvětlil. [happy]

LC: Díky. [andel]

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12945
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 14. srpna 2015 - 20:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kurva, to sem teda zase objevil Ameriku [biggrin] [ko]
hlavně že jste v obraze.

na Slaným autobusáku jsem taky spáchal několik spíš hromadných obrázků autobusů, jelikož ta nudná icom-mercedesí modrobílá mě fakt nebaví, všechny vozy jako vejce vejci, přijdu na dvůr a nevím se kterým mám odjet, fuj. na RZ hodím oko.

jo byly tam dva jiný vozy, oba ČSAD Kladno: Cross LE a C934 s pokročilým zubem plechožrouta. mladší řidič hůř chápal, že jen tak někdo přijde a zrovna si vyfotí tu jeho plečku [nene]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12948
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 14. srpna 2015 - 23:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vozy na Slaným autobusáku, některý měly za předním oknem A4 cedulku s číslem:

5J2 1486 (ČSAD SLA, cedule 080), 5J2 7130 (059), 2SN 1772 (072), 2SI 1043 (073), 2SN 1739 (070), 5J1 3298, 5J2 1483, 2SN 1862, 5J1 3518, vsjo barvy ICOM.

olysalá C934E je 3S5 0831, Cross LE je 9S8 0384, oba z KD. vedle ještě zastavil Lamerův Cross 10.6 9S5 1116.

nad náměstím jsem pak ještě potkal Slaný Intouro 1SA 6168 (073) a to není na s-a.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5757
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 15. srpna 2015 - 06:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za reportáž, tak alespoň tu 2SN 1862 máme odbytou. [ok]

» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.czSeznam autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12969
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 23. srpna 2015 - 02:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na s-a jsem přidal fotky 2SI 1400, 1SM 4286, k tomu Recreu by mělo přibýt i VIN. textově-tabulkovou omáčku k 1SM-icom nechť přidá někdo další...

tabulka P-rekordů | S-analýza
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5766
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 23. srpna 2015 - 09:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1SM 4286 už je tam, tak to ještě u sebe propoj.

» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.czSeznam autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12971
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 23. srpna 2015 - 11:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to neumím, nevím jaxe to dělá. mám dojem, že to vždycky zachraňoval Fedos [wink]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5767
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 23. srpna 2015 - 11:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tabulkovači napiš do kolonky ID vozu číslo 53063.


» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.czSeznam autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12981
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 23. srpna 2015 - 16:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

někdo byl rychlejší. tak příště [happy]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 14:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fanoušci autobusové dopravy ve Zdibech mohou jásat. Od 5.10. 2015 po dokončení rekonstrukce silnic v obci bude pokračovat místní autobusová linka do Brnek a Holosmetek. Jeden spoj ráno a jeden spoj odpoledne. Cena za jízdu je deset korun. Ráno se jede delší trasa než odpoledne. Informace jsou ze stránek obce Zdiby.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4927
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. září 2015 - 10:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kbyby někdo chtěl do pokojíčku
maska Karosa Polkost

Makrelu neumeješ.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13027
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 01. září 2015 - 15:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsi levnej, tos měl dát aspoň za litr a půl. na aukru takových zlatokopů je... [happy]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Busmat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 02. září 2015 - 20:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 04. září 2015 - 23:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4S3 2920 - žlutý Ford Transit - ZŠ Žebrák

9S4 7222 - nachází se v provozovně Hořovice (nevím jak dlouho, ale hodně)

BEA 31-73 - prodán nikoli zrušen

1S2 9114 - též se nachází v provozovně Hořovice
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5779
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 13. září 2015 - 16:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rekonstrukce přednádraží v Berouně:








A ještě pro srovnání fotky z téhož místa z léta 2013 (až na tu Probotransí 934 všechno výluka Beroun - Roztoky u Křivoklátu):






» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.czSeznam autobusů «

KAROSA Žádné kompromisy.
Frajtkof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 13. září 2015 - 18:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autodoprava Věra Dlabačová

749.253-1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 8-2014

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 21:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U DP Mladá Boleslav se asi před týdnem objevil Irisbus Citybus 12m v barevném provedení DP Praha s hradeckou spz. Nevíte k tomu někdo víc?

[auto][auto][auto][auto]
[masinka][tramvaj][tramvaj][tramvaj]

Auta stojí, vlaky jedou...

Hjondé = [cunik] a [hovno]
tomrobek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.209.180
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 17:34:58    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,mohu se jen pozeptat jaké teď máte zkušenosti z ČSAD Střední Čechy?Připadá mi totiž,že v posledních 2 měsících přišla asi na firmu dost velká řidičská krize.Na linkách PID je to lepší,ale na nePIDových je to katastrofa-připadá mi,že jezdí jen samí bigádníci-bez ústroje,občas ani neznají cestu,strašné chování,kouření ve vozidle a většinou jezdí tak o 5-12 min. dříve (moje nejmenší a největší rozpětí).Dispečink ČSAD SČ to neřeší-JŘ má prý jen informativní charakter čili plus/minus 10 min.v mezizastávkách je OK.Také se úplně rozpadla kralupská MHD,na té jezdí 5 vozů(3 nízkopodlažní),všechny busy v provedení MHD (3-dveře),nyní jezdí co má kola.Nebo je to jen vliv dovolených?Jaké máte zkušenosti z posledních cest?
Urquell
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.226.175
Odesláno Čtvrtek, 17. září 2015 - 13:11:53    Odkaz na tento příspěvek  

tomrobek: mám pocit, že situace v linkových autobusech se celkově zhoršuje. Již sice busem kromě MHD nejezdím tolik co dříve, ale nedávno jsem použil bus ČSAD StČ z Prahy do Tanvaldu a potvrzuji, co píšete. Také se vrátil nešvar krácení tržeb (nevydávání jízdenek, spřátelenému cestujícímu řidič něco z částky za jízdenku vrátí, ale jízdenku nevydá).
Busmat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2015 - 21:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak K servis bohemia opět zkvalitnil vozový park...dnes na Zličíně dva bílé Neoplany... První N316U 3SN 9803 a druhý N318 ( to si nejsem jist ale je to tříosé ) 3SN 9702...foto zítra ráno
tram-bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2015

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2015 - 21:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S ČSAD Střední Čechy mám v rámci PID docela pozitivní zkušenosti, mimo PID se mi také stalo že jel cca o 5 minut dřív a to jsem na něj mával a i tak nezastavil. S tou kralupskou dopravou máte pravdu, byl jsem tam a polovina busů městský/příměstský, další dne totéž, avšak jiná vozidla. Jinak ČSAD Střední Čechy zařadil do provozu 4 nové autobusy Iveco Crossway LE LINE 13M ev. č. 8175 - 8178. Měly by jezdit z provozovny Mělník.

Denně aktualizované stránky o dění ve veřejné dopravě v Praze a ve středních Čechách.
TRAM-BUS.CZ
Busmat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 07:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak foto těch přírůstků...
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 09:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tomborek, tram-bus: Přesně toto je velké neštěstí linek, které nejsou pod ROPIDem, případně pod nějakým jiným fungujícím IDS, kde je provoz sledován GPS a vyhodnocován. Busy mimo PID zpravidla nejsou sledovány jinak a i pokud si někdo stěžuje, že jezdí dříve, nezastaví v zastávce nebo nejedou vůbec, končí stížnost tak, že řidič konstatuje, že jel přesně podle JŘ a tím to končí. Obávám se, že nejeté spoje mimo PID se ani nikam nehlásí a tím pádem za ně nejsou žádné sankce.

Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Schumy.0003
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.168.217.101
Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 09:52:22    Odkaz na tento příspěvek  

hlásí na kraj
tomrobek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.36.105
Odesláno Pátek, 18. září 2015 - 12:17:46    Odkaz na tento příspěvek  

No nejspíš nehlásí,protože když už někdo někam volá,že spoj nejel,volá většinou na číslo uvedené na JŘ,čili na dispečink dopavce a ten se na kraj asi moc chlubit nebude,že něco neodjel a pak za to platil sankci.Problém bohužel je v tom,že těmito paskvil linkami takřka nikdo nejezdí a pak si nikdo ani nestěžuje.Zatím za poslední roky je tenhle stav zdaleka nejhorší a pomalu se to ještě zhoršuje.Co se týče MHD Kralupy je na vině nenasazování nízkopodlažních vozidel nemoc řidičů.Bohužel u ČSAD St.Čechy má každý řidič přidělený svůj vůz,takže když nekezdí řidič stojí i vůz.Takže nízkopodlažní městský bus stojí na parkovišti kdesi (areál TSM,Balak apod.)a s jiným řidičem jezdí jeho linkový vůz.Navíc všimli jste si nového značení konečných na panelech za předním sklem,linek co směřují do Kralup? Kral.n.V.,žel.st. - hrůza!