K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 05. 11. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 05. 11. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 1-2013

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 12:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chilská prezidentka přijíždí za Frau Merkel. Vypadá jako její sestra. Trabi z Berlína prakticky zmizely. Nízkoemisní zóna udělala z Berlína sterilní místo vůči všem kuriozitám i raritám. Včetně cizinců.
Prahu to čeká od roku 2016.

http://neofolk.blogosphere.cz
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5138
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 14:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libore já neříkam že je to primárně špatný. Mě sere že to musí bejt povinně. Auta s měřenim tlaku se prodávají už léta. kdo to chce a má pocit že to využije ten si to koupil. Ale kurva proč si něco takovýho musim kupovat a následně to draze udržovat když to nepotřebuju a ani nechci.
většina těch novodobejch fíčur má svý opodstatnění... oki proč ne kdo to chce ať se praští přes kapsu a koupí si ale nechápu to direktivní nařizování. Model 1/3 řidičů dostala řidičák neoprávněně ale nic s tim nenaděláme tak holt nařídíme všem do aut systémy co jejich neumětelství a neznalost vykompenzujou i kdyby to mělo zachránit jedinej život. To je prostě špatně.
Timhle stylem zachvilku bude nařízení že každý dítě pohybující se mimo domov bude muset mít ochrannou přilbu, brýle, rukavice a chrániče kolen a loktů, reflexní plovací vestu s led blikačkama a gps modul. Protože bude líp vidět když spadne do vody tak se neutopí a když se ztratí tak ho najdeme. i kdyby to mělo zachánit jediný odřený koleno.

Pokud si lidstvo nevyndá hlavu z prdele tak na to předposranost dojedeme jako už několik civilizací před náma.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2847
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 16:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádné čidlo ovšem nezaručí, že pak řidič podhuštěné pneumatiky dofoukne. Proto by měla být vozidla povinně vybavena automatickým dohušťováním pneumatik. Nehody způsobené podhuštěnými pneumatikami jsou na denním pořádku a následky jsou tragické. I kdyby to zachránilo jediný život...

Kvituji povinnost řidičů odstranit z vozidla sníh a námrazu. Současně s tím by měla být v zákoně doslovně uvedena povinnost řidičů očistit orosená okna, což je právě teď na podzim aktuální, stejně tak zbavit vozidlo spadaného listí, dále povinnost udržovat okna čistá, kdy prováděcí vyhláška stanoví míru znečištění, která již ohrožuje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Rozhodně by měl být v zákoně taxativní výčet zabezpečení všech možných vozidlem převážených nákladů, aby nedošlo k ohrožování bezpečnosti nesprávným uložením. Jako by ve "vyhlášce" nebyl paragraf 4...

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 19:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, já jsem odjakživa nezdolný optimista, kdy už asi 30 let říkám: "Bude hůř."

Když autokar, tak 706 RTO LUX
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5140
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. října 2014 - 21:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se zas držim dědovo "Dobře už bylo" [biggrin]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 09:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, ten druhý odstavec může na některé zdejší pokrokáře působit, jako by byl myšlen vážně. Kdybych Tě "neznal," možná bych se taky nachytal.
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 09:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě si přisadím k TPMS. Pořád tu brečíte, že EU pořád něco nařizuje, ale to tu je přece odjakživa. Různé bezpečnostní prvky se postupem času staly povinnými i bez EU. Napadají mě třeba bezpečnostní pásy, u nás povinné někdy od 70tých let. Airbagy, ABS a já nevím co všechno. Toho je přece tolik, bez čeho dneska auto nejde koupit a napadlo by dnes někoho chtít třeba auto bez pásů, protože to stojí zbytečně prachy navíc a on je přece nepotřebuje? Už na učňáku někdy v 80tých nás učili, že každý výrobek musí splňovat ČSN (československá státní norma), tudíž někdo nařídí, jaké parametry z hlediska funkčnosti, bezpečnosti a já nevím čeho všeho má mít ten, či onen výrobek. Prostě musí splňovat určitá kritéria a ty se mění, teď zrovna přibyla u aut povinnost mít TPMS. Bohužel, c'est la vie. A nikdo s tím nic neuděláme.
Amerika v tomhle byla vždycky popředu, tam auto bez TPMS nekoupí už 8 let.
A já osobně? Kolikrát se nestačím divit, na čem jsem schopen jet, aniž bych to poznal. Zrovna nedávno jsem na Šaranu měl 1.9, přitom má psáno 2.7-3.0 podle zatížení. Do je kurevský rozdíl, ale když se to tratí pomalu, člověk si na to pozvolna zvyká a pozná to až když to je takový masakr. Možná při dálkovce vyšší rychlostí bych to pocítil dřív, ale při tom popojíždění po městě padesátkou??? Jak by se mi tu hodilo TPMS.
nereg. jelen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.100.118
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 10:03:25    Odkaz na tento příspěvek  

Bobši nesnaž se to pochopit tady jde jenom o pózy. kdyby EU od listopadu TPMS zakázala tak tu ti samí budou nadávat jak je to možný když je to tak zázračnej systém bez kterýho se nedá jezdit. prostě co dělá EU je špatně ať dělá cokoliv
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5142
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 11:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ňáký hovno pózy!
ně je u prdele že to v tom autě bude a trochu to zvedne jeho cenu. mě sere že to pak budu muset udržovat a že to má omezenou životnost. já to klidně v autě budu mít a budu na to srát ale pak mě za to bude tepat nějakej hejhula na stk. stejný to je s naklápěním světel u favoritů a felicií. na většině z těch aut to nefunguje a tam kde to funguje to stejně majitelé nepoužívají. ale některý zmrdský stkáčka tim dostaly do ruky skvělej bič na starý auta a jejich ne zrovna bohatý majitele.
Jasný normální technik to řešit nebude a vůbec ho nenapadne někoho šikanovat pro nefunkci tpms. Ale pak se najde zmrd a ty občane cáluj.
Pak to dopadá tak že se řeší kdejaká kontrolka kdejakej nepodstatnej píčus a auto projde s brutální vůli v čepech s totál sjetýma kotoučema a destičkama na plech... hlavně že kontrolky kdejakýho asistentu fungujou jak mají.

Tuty nařízení sou k hovnu... opakuju kdo to chce ať si to koupí kdo ne tak proč mu to nutit?

Argumet jako pásy nebo aibagy neberu. To je o koze a o voze. Pás mi vydrží po celou dobu provozu auta. Ještě sem nezažil že bych ho musel u nějakýho auta měnit. Bagy to samý ty se jenom vozí a v monetě kdy je použiješ už je ti většinou fuk že sou znehodnocený bo máš znehodnocený celý auto. Ale fíčuru za bůra co mam měnit každejch 5 let vlastně dvakrát jen pro potěchu ouředníčka fakt nechci.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5580
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 11:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agitka na iDnesu: http://auto.idnes.cz/zimni-pneumatiky-0zj-/automoto.aspx?c=A14103 0_100758_automoto_fdv#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&ut m_content=clanek-box



stejný to je s naklápěním světel u favoritů a felicií. na většině z těch aut to nefunguje a tam kde to funguje to stejně majitelé nepoužívají.


Nooo, zrovna tohle je strašně fajn. Na dušičky se pak pustí s celou rodinou na cesty, naloženej až po střechu a oslňuje na všechny strany.[kladivo] A mě pak někdo bude někdo drbat za origi xenony s automatickymý a funčním naklápěním, protože ho "oslňují". [crazy]

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
nereg. jelen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.100.118
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 11:51:49    Odkaz na tento příspěvek  

střevoni, vidim že potrefená husa zakejhala. vysvětli mi jak budeš muset udržovat software v ABS kterej ti hlídá tlak v pneumatikách? a jak tě za to někdo bude tepat na stk? Když ti nepude TPMS tak ti nejde celý ABS takže neprojdeš stejně. a o tom že antiblok má v autě smysl snad pochybovat nechceš... přímej systém se senzorama v kolech se buď opustí protože ho lidi nebudou chtít nebo ty senzory zlevní tak že to jednou za pět let bude zanedbatelná suma.

Airbagy a pásy jsou úplně to samý. Někdo to vymyslel a kdo chtěl tak si to připlatil kdo nechtěl tak ne. a po čase je to povinný a musí to mít všichni. stejně jako třeba brzdový světla. A airbag musíš taky po deseti nebo patnácti letech vyměnit stejně jako patrony v předepínačích pásů
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 12:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oni na STK poznají, že nejde ABS?
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 13:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan Toť otázka. Já myslím, že kdyby technik chtěl, tak to zjistí na válcích. Kdyby sešlápl brzdu až do zablokování kol, tak by měl poznat, jestli ABS funguje. Aspoň si to myslím. Ale byl jsem teď se dvěma auty na STK a ani na jednom to nezkoušel. Kdyby ofšem svítila kontrolka, tak asi smůla. Nefunkční ABS je závada klasifikace B, čili vážná závada.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 16:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že svítí kontrolka ABS ještě neznamená, že ABS nefunguje. Mně svítila kontrolka ABS i airbagu a bylo to kvůli přebíjejícímu altíku. ABS mně také na STK nikdy nekontrolovali. Zatímco naklápění světel na Feldě si vždycky hajzlíci vychutnávali, tedy do doby, než již bez úsměvu na tváři zjistili, že mi funguje jak má. Ono nefunkčnost ,,hydroštelů" je dána především tím, že se nepoužívají. Ani já je už tolik nepoužívám, neboť za Feldou už vlek moc netahám a když, tak lehký a naloženou jsem jí také neměl dlouho. Ale občas systém naklápění prozkouším a udržuji ho tím v chodu.

Jelen: výměna airbagů a patron není povinná, ale doporučená. Takže to je rozdíl. Já souhlasím částečně s Martinovou myšlenkou, jen bych jí trochu doplnil. Pásy, ABS a pod. jsou bezúdržbové věci. Cenu auta zvedly možná v době Felicií, kdy to byla příplatková výbava, ale dnes už to tak není. Pokud bude TPMS součást ABS, pak je to v pořádku a i když se mně to osobně zdá jako blbost, budiž. Ať to tam je. Časem už to v ceně auta nebude hrát roli. Pokud to ale bude externí součástka, kterou si budu muset kupovat na každé kolo, tedy zimní zvlášť, pak už to v pořádku není. Něco jiného jsou opravdu nezbytné prvky výbavy, které ty životy můžou zachránit, třeba lékarnička nebo airbag. Ale nějaký pičifuk, co na mě bude řvát, ať si dohustím kola? a jak píše Doktor, kde je záruka, že to člověk stejně udělá? a bude to sledovat tlak podle zatížení vozu? takže budu mít v pneu správný tlak 2,0 a jakmile svezu z města domů 5 lidí, začne to na mě řvát, že mám podhuštěný kola, protože na pět lidí už má být tlak v zadních 2,6 ? Je to debilita a je jedno, jestli to vymyslela EU, Turkmenistán nebo marťani. A dovolím si zkopírovat Martinovu větu:

Pokud si lidstvo nevyndá hlavu z prdele tak na to předposranost dojedeme jako už několik civilizací před náma.

S tímhle naprosto souhlasím a přesně to k tomu směřuje a ne jen v oblasti automobilismu. Moc se mi líbila nedávná věta inženýrky Drábové, jaderné fyzičky, která pro MF Dnes řekla: ,,Moje dětství bylo venkovské. A krásné. Většinu času jsme trávili v polích a v lese, to bylo fajn, i když se někdy divím, jak jsme to podle dnešních názorů mohli vůbec přežít."
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2848
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 19:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risane, to působím tak věrohodně? Víš, bylo mi řečeno, že emotikony jsou zprofanované a cedulku "pozor! sarkasmus!" jsem si ještě nestačil vyrobit. A ano, nejen místními pokrokáři, ale i stádem by to bylo dozajista přijímáno se spokojeným hýkáním, jak to prospěje bezpečnosti a takový ty kecy okolo. Ale tohle vypíchnutí jedné věci, detailní řešení jedné z nesčetného množství eventualit, je otevření brány na cestě vedoucí do pekel nepřehledných právních norem, kdy se jako na sněhovou kouli budou nabalovat další a další řešení konkrétních věcí, jak budou právě aktuální či bude po nich "společenská objednávka".

Mnohem větší pozornost v novele zákona o provozu na pozemních komunikacích by se však měla věnovat zavedení pravomoci PČR zadržet na místě "malý techničák" a pravomoc PČR zadržet řidičák či vozidlo při nesložení kauce. Chápu, že dle (i zdejších) uvědomělých občanů je to v pořádku, protože boj s piráty a slušný řidič se nemusí ničeho bát, ale v reálu je to další šikanózní nástroj v rukou policie. Protože i ze slušného řidiče se v mžiku může stát pirát, aniž by si to stihnul vůbec uvědomit. Kupříkladu do oblasti výběru kaucí lze spadnout i při porušení zákazu předjíždění, a to je hned - ono do důsledku je předjíždění i předjíždění cyklisty. A kdo u sebe vozí 10.000 Kč v hotovosti na kauci? Tento nástroj bude sloužit k vynucování si řešení přestupků blokově, což porušení zákazu předjíždění není, neboť se za něj ukládá zákaz řízení, což nelze projednat blokově. Ale vždycky si policista může při nesouhlasu s řešením jiného přestupku vzpomenout, že vás viděl, jak předjíždíte na zákazu, že? A pak může být policistův monolog probíhat asi takto: "Tak to vás budu muset poslat do správního. A mám podezření, že se budete vyhýbat správnímu řízení, tak vám uděluji kauci. Vy nemáte u sebe 10.000 Kč na kauci? Tak to vám budu muset zajistit řidičák nebo auto." No, ale hlavně, že porazíme piráty...


Kolikrát se nestačím divit, na čem jsem schopen jet, aniž bych to poznal. Zrovna nedávno jsem na Šaranu měl 1.9, přitom má psáno 2.7-3.0 podle zatížení. Do je kurevský rozdíl, ale když se to tratí pomalu, člověk si na to pozvolna zvyká a pozná to až když to je takový masakr. Možná při dálkovce vyšší rychlostí bych to pocítil dřív, ale při tom popojíždění po městě padesátkou??? Jak by se mi tu hodilo TPMS.
Poněkud znepokojivé tento přístup u řidiče z povolání, nota bene živícího se přepravou osob. Promiň, ale spíše než TPMS by se hodilo používat hlavu. Je takový problém při tankování se zastavit i u stojanu se vzduchem? Nehledě k tomu, že u řidiče z povolání bych očekával i jisté vybavení nad rámec běžného uživatele, tedy nějaký ten manometr. Zrovna pneumatiky a péče o ně je věc, kterou bych nepodceňoval.


A ještě takové zamyšlení s výhledem do budoucna. S povděkem je tu některými přijímáno bezmezné zavádění pokroku do povinné výbavy vozidla s odůvodněním jakéhosi zvýšení bezpečnosti. Napadlo vás, že v budoucnu, až bude rozvinutá technologie tzv. aut bez řidiče, že se může stát, že bude autopilot v povinné výbavě a řízení člověkem zakázáno, neboť autopilot zvyšuje bezpečnost? A o to přeci jde, ne?

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 21:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... zabavit auto, techničák,...

Doktore, vždyť ti kluci dělaj jen svou těžkou práci a piráti jim to komplikujou různýma výmluvama skrz děravý zákony. Musí se to přeci napravit, dát jim do ruky konečně pořádný pravomoce, aby nás mohli správně vochránit před těma hrozbama, co se o nich každej může přesvědčit na vlastní voči v televizi. A přitom se s těma klukama dá přece normálně rozumně domluvit, když Tě náhodou zastavěj... a teď jak jasně sdělit, že z těchto slov se mi chce blít?

Ono je to asi spíš tak, že lidi věří/nevěří tomu, co koresponduje/odporuje jejich názoru/pocitu spíš než konkrétnímu člověku. Proto není důležité, jak jsi důvěryhodný, ale zda říkáš, co chtějí slyšet.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5143
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 23:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nereg.čurák ... pardon jelen když už si začal s nadávkama...
Doufam že ti to už ostatní dostatečně v mé nepřítomnosti vysvětlili. Víc nemam potřebu se nějakym srabem co se bojí podepsat diskutovat [kiss]

Mirousi shrnul jsi to naprosto přesně.
Jinak mě ABS technik na válcích zkouší vždycky. ostatně je v mym zájmu aby na ty brzdy pořádně skočil na válcích. A to z jednoho prostýho důvodu... má li pohledově dobrá trubička nebo hadička prasknout tak ať je to na hale na válcích než při krizovce na silnici [kladivo]

Doktore - souhlas k zákazu ručního řízení to všechno nesporně vede... bohužel. Celá společnost směřuje k modelu jakej nastínil film Demolition man. Fuj doufam že ten vývoj nebude moc rychlej a dožijou se toho tam max moje pravnoučata. Já bych byl jinak nucen si koupit hodně zbraní a svému koníčku a potěšení což je řízení motorových vozidel bych se musel věnovat v ilegalitě a odpůrce tohoto jednání (rozuměj policajty) bych musel střílet na potkání.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2849
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 23:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dyť, Risane. A že těch pirátů tady jezdí. To dali vědci hlavy dohromady a zjistili, že každých 16 kilometrů narazíme na piráta. Jen mě překvapilo, že se na výzkumu nepodílela obskurní organizace nesoucí název Centrum dopravního výzkumu. Možná jsem to už zde někde dával, možná ještě ne - rozhovor s jedním exemplářem tohoto ústavu. Dle něj je při nehodách na přechodech na vině VŽDY řidič. A to je prosím pěkně psycholog, tedy člověk, u něhož je pravděpodobné, že na vás bude vypracovávat posudek, když na to dojde. Použití snímku z jeho rodinného alba ve článku už je jen takovou třešničkou.

K výzkumu samotnému a jeho výsledkům. Osobně najezdím ročně cirka 2,5 násobek toho, co "výzkumná" auta, no rozhodně se nesetkávám s pirátem co 16 kilometrů. Já se s nimi tak nějak nesetkávám skoro vůbec. Jezdím v jiné dimenzi? Nebo používám mozek, sleduji provoz okolo a přizpůsobuji se situaci a vyhroceným situacím se tak snažím předcházet? Nebo já jsem tím pirátem? To častěji narazím na typy pana Jiřího W. z tohoto příběhu, který se na svém 16. kilometru setkal s agresorem, který se jej rozhodl předjet, a to prosím na ZÁKAZU, tak se pan Jiří W. jal vychovávat a strhl své vozidlo doleva na předjíždějící vozidlo a pak se tuze divil, že se mu dostalo odpovědi. A to nevíme, co všechno se událo před začátkem klipu. Kua, co je to za člověka, který tohle udělá s autem plným děcek? Pro jistotu uvedu, že s následným vybržděním se neztotožňuji.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3245
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 10:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela mě fascinuje ta móda tahat do všeho děti.

Jednou jsem si s trolejbusem dovolil z této zastávky vyjet, že jsem dal blinkr doleva, rozjel jsem se a jel jsem tím pravým pruhem dál, že jsem měl levá kola těsně vedle čáry. Když jsem viděl, že auto v levém pruhu za úrovní trolejbusu zabrzdilo, tak jsem v místě o kus dál, které je (nebo spíš při kvalitě vodorovného DZ bylo) určené pro přejíždění vozidel MHD, najel do levého pruhu. Zastavil jsem na semaforu a přiběhla ženská z auta, co bylo za mnou, co prej si o sobě myslím, že má v autě dvě malý děti a že jsem ji ohrozil a že si bude stěžovat. Doteď sice nevím, co jsem udělal špatně, ale od té doby se vždycky při vyjíždění ze zastávky dívám, jestli v autě, které je za mnou a mělo by mi (pro rejpaly samozřejmě jeho řidič) umožnit vyjetí, nesedí děti, abych je náhodou neohrozil... [crazy]

Možná se paní dotklo to, že jsem ji málem sundal o kus dřív. Na předchozí křižovatce jsou tři pruhy, levý pro odbočení doleva, prostřední pro jízdu rovně a doleva a pravý pro jízdu rovně a doprava. Paní jela rovně a najela do pravého, zatímco v prostředním nikdo nebyl, tak jsem ho pro jízdu rovně využil, i když jsem věděl, že za křižovatkou budu muset najet do pravého, který je vyhrazený pro autobusy. Hned za křižovatkou jsem zapnul blinkr doprava, pokračoval plynule dál se zapnutým blinkrem levým pruhem a naivně si myslel, že mě právě tohle auto (které bylo ještě za úrovní zadku trolejbusu, ale ne tak daleko, abych si troufl najet bezpečně před něj) do vyhrazeného pruhu pro autobusy pustí. Nepustilo, muselo se dostat přede mě, aby to mohlo před rozjetý trolejbus plný lidí šoupnout do levého pruhu.

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5147
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 10:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo bohužel valná většina kroutičů volantem netuší jaký jsou schopnosti velkých vozidel.
Zrovna v tejdnu sem si valil s naloženej (cca 19 tun celkovka) do chebu a kus před přehradou mi tam z vedlejší skočil úd se starym transitem. Já tam měl nacvakáno 85 a teda brzdil sem i vočima a do toho sem měl sakra bobany když sem viděl jaks e zamnou nahrbila scanie s návěsem a začalo se mu to vlnit. Od nárazu do toho blba mě dělilo tak půl metru prostě už sem jenom čekal ránu. Vyblikal sem ho vytroubil a ten kokot to stejně rozjel na 60 a víc nic. Tak sem ho v první možný příležitosti předjel když se na mě podíval tak sem si poklepal na čelo. A když ho předjížděl ten s tou scanií tak ho vyhoukal vzduchovýma fanfárama a návěsem skoro strčil do pangejtu.
A copa myslíte že si z toho ten vesnickej balík vzal ponaučení? Sotva. Spíš pak večer v hospodě povyprávěl jak ty prasata s náklaďákama na něj chudáčka útočily.


Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10344
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 11:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man - vadný genetický materiál je potřeba likvidovat ve všech generacích, neboť je tam téměř jistota nežádoucích mutací [wink] Má to ale jeden háček: za chvíli bys neměl čím tyhle intelektuální anomálie likvidovat...

DIE VERGELTUNGSAFFE!
Žádný politický systém vám nemůže odebrat základní lidské právo - být sobecké hovado. (Pavel Kantorek)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 11:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: jo to je tenhle psycholog, co je hormonálně nevyrovnaný. Ono to bohužel ke škodě té vědy a společnosti vůbec bývá tak, že na psychologii chodí zejména ti, kdo mají vlastní problémy a chtějí zjistit, jak by se daly řešit.
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 20:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honkery nikdo nechce, teda aspoň ne za tyhle penize. Byl tam na prodej jeden, po pár měsících přibyly další dva.


Karviná si pořídila elektromobil, od listopadu slibovali i veřejnou dobíjecí stanici, ale zatím prý nemají vybráno ani místo, tak to nabíjejí nejspíš přes prodlužovačku oknem magistrátu [happy]
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 20:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan, Doktor, Martin: super názory, se kterými naprosto souhlasím.

Názor pana psychologa je opravdu k smíchu, nebo k pláči? Nejvíce se mi líbí, jak se každý dnes ohání dětmi, a pak jde matka s kočárkem na přechod, vystrčí do půlky přechodu kočár a pak až se podívá, jestli se neblíží pirát. Já nejsem člověk, co to na okrsce šudlá sedmdesátkou. Naopak, jezdím svižně, ale slušně. Ano, občas mám sto chutí vraždit řidiče kamionu, když to valím na dálnici 140 a těsně přede mnou to kamioňák strhne do levého pruhu. Obzvláště mají toto v oblibě dělat řidič autobusů od Studenta. Já chápu, že pro něj je důležité předjet, aby nesztratil rychlost, ale chce to občas myslet a né se jen vymlouvat ,,mám velký a těžký auto". Ani ten osobák nezabrzdí na fleku a bohužel se to stalo osudným na rakouské dálnici našemu rodinnému příteli, když takhle nedobrzdil, vpasoval se pod návěs a byl o hlavu kratší. Naopak pokud vidím, že kamioňák bliká na předjíždění, nemám problém na něj bliknout a pustit ho.

Stejně tak miluju šoféry osobáků, co vedou kolonu vozidel svou sedmdesátkou, rovný, široký úsek, jen v protisměru provoz, že se nedá předjíždět. A tihle zabedněnci, co si myslí, že jedou bezpečně, absolutně netuší, co se děje kolem nich. Na volantu pomalu leží, oči na skle a jedou, nezbrzdí ani do obce, prostě zásek. To bych vraždil. Taky miluji inteligenty, kteří se blíží k přehlednému kruhovému objezdu, nikde žádné auto a oni to na hraně kruháče zadupnou.

Dneska opravdu chybí lidem přirozené uvažování, nejen v autech. Dřív byla doba práskačství, udavačství, lidi si záviděli, ale nadruhou stranu se udržovali rodinné i přátelské vazby. Dneska se moc už neudává, nezávidí, zato jsou všichni odtažití, neosobní, jde jim jen o svůj zájem a o svoje děti, kterými plevelí kdejakou sociální síť, protože jejich dítě je nejhezčí a proto ostatní musí vidět denně jejich 20 fotek.

Jo, taky občas udělám za volantem kravinu, nikdo není neomylnej a taky už při mě párkrát stál anděl strážnej, ale alespoń používám mozek a slušnost. Každý jsme tu uvedli nějaký příklad ze života, ale těch by mohlo být denně několik. Denně jsem za volantem a to co člověk zažije, to by vydalo na knihu. A nejen kvůli autům, bohužel chodci a především vesničani na pustém venkově by také měli mít školení, jak se chovat na silnici.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5149
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 03:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Né vesničani by měli mít svoje území obehnaný vysokýma plotama a nepouštět je do civilizace ... aspoň ty nad 50 let věku [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 9-2012

Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 10:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedno pěkný Volvo.

(IQ+Love= Škoda Auto)
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
[biggrin][rofl]
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8530
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 11:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous 2182
Klaním se až k zemi a bez výhrad souhlasím. Jsem rád, že jsou mezi řidiči ješě pořád i ti, co ještě neztratili zdravý rozum.

P.S.: Včera jsem se na ČT24 díval na jakousi reportáž, jak "pan Josef jezdí už 55 let na devadesátce sedmdesát, pouští chodce už kilometr od přechodu, příčemž na ně zběsile mává, gestikuluje a bliká, na křižovatce zásadně nejezdí na oranžovou, raději to zadupne na místě, na kruháči stojí pět minut, protože předpis říká, že nesmí být v okolí žádné auto," a pak tam bylo něco o panu Josefovi mladším, který "jezdí rok jak to čuně, chodce nepouští, do křižovatek a na kruháči jezdí aniž by se podíval doprava a blablabla". Dle vyjádření reportéra Josef starší způsobí mnohem méně nehod. Hádám, že reportér nevlastní řidičák ani ten zdravej rozum. A taky hádám, že teď budou zase měsíc všichni jezdit jak Josef starší, protože v televizi říkali... Jo, a ještě budou jezdit na sněhu jak v létě, protože mají přece ty super všespásný zimní gumy, na který je v televizi reklama. A taky budou jezdit za šera s denním svícením, protože v televizi zatím neříkali nic o tom, že se má přepnout čudlík o jednu pozici vpravo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 16:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Dřív byla doba práskačství, udavačství, lidi si záviděli, ale nadruhou stranu se udržovali rodinné i přátelské vazby. Dneska se moc už neudává, nezávidí, zato jsou všichni odtažití, neosobní, jde jim jen o svůj zájem a o svoje děti,...

K dopilování názoru na proměnu společnosti v soukromé a rodinné sféře po listopadu 1989 doporučuji esej prof. Možného "Proč tak snadno," která i přes své stáří skoro 25 let se dočkala již třetího vydání a stále má co říct. Je to trochu akademický text, ale pokud se tím prokoušeš, spousta věcí se Ti vyjasní.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 16:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: nezmínil jsi zlatý hřeb té reportáže - závěrečné zhodnocení "expertem" z ÚAMK, který tam řekl cosi v tom smyslu, že připosraná jízda pana Josefa staršího musela sice všechny ostatní účasníky provozu pěkně vystresovat, ale tak je to správně a bezpečně. Takže úplně vychytaný to ještě nemají, sem-tam se jim tam vloudí něco nechtěného.
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 16:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nerad narušuji vaši debatu, ale mám dotaz. Již delší dobu řeším na Fabii (1.9 SDI, ročník 2000) problém. Při startování se motor začne točit, ovšem nenastartuje. Kára byla v rukou několika zkušených mechošů a vyměnilo se postupem času dost komponent (nový startér - starý byl úplně vyhořelý, komplet kabeláž, žhaviče, nepomůže ani odpojení baterky a start druhým klíčem). Problém se vyskytuje nepravidelně, kolikrát na druhé, třetí otočení nastartuju, někdy třeba po hodině, není však výjimkou nastartovat na první pokus. Napadá vás nějaká další možná příčina? Už jsem z toho zoufalý,kdyby to aspoň dělalo pořád, nebo vůbec :/
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 17:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cívka? vyběhaný pastorek v motoru? což by byl problém. Tady jsme spíše ,,teoretici" než odborníci, doporučuji Ti najít si nějaké fórum Škoda, buď přímo nějaký Fabia klub a nebo něco podobného. Na těchto stránkách jsou většinou machři, co to auto znají do posledního šroubku. Navíc hodně uživatelů, takže víc názorů. Také tam čerpám info a zatím byly informace většinou správnější, než ze servisu.
Milan13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 17:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tohle mi kdysi dělal Renault Scenic. Nakonec mechanik přišel na to, že to dělal snímač otáček motoru...

Škoda Favorit,Felicia a Fabia - stránka na Facebooku o těchto vozech
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 18:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem pro snímač otáček. Kamarádovi dělalo Seicento naprosto, ale naprosto to samý. A taky mu s tim dělali v servisu psí kusy, než přišli na to, co to je.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 15:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsme tu rozebírali chování na silnici, tak dám tři příklady toho, s čím se člověk setká na úseku dlouhém 20km z Říčan do Prahy.

V Říčanech se stala na jedné křižovatce menší dopravní nehoda, díky které totálně zkolabovala doprava v celém městě. Snad jen výjezdy z města mohly být celkem v pořádku, nebýt nemyslících idiotů. Na přiložených fotkách vidíte kolonu stojících vozidel od dálničního přivaděče směr centrum (směr nehoda), já jsem jel z města směr Praha a musel jsem tedy projet tento kruhový objezd. Občas se najde myslící jedinec, který v případě kolony čeká na hranici kruhového objezdu, dokud se neuvolní místo za ním. Bohužel, tady se objevil myslící jedinec asi až po pěti minutách čekání (kupodivu ,,pirát" v černém a drahém BMW). Překvapilo mě, že i řidič kamionu si na férovku stoupl na kruháč aniž by s tak dlouhou soupravou použil mozek. Když poodjel, zdálo se, že to týpek s modrou dodávkou pochopí a pochopí především gestikulaci týpka z Felicie přede mnou, ale bohužel se tak nestalo a nikoho projet nenechal (u starší paní ze zlaté Fábie jsem puštění a zapnutí mozku správně neočekával). Za těch pět minut se utvořila slušná kolona i za mnou. Můžu Vám říci, že jsem byl fakt naštvanej, jako evidentně řidič přede mnou, který neustále rozhazoval rukama. Nevadilo mi to čekání, ale ta naprostá debilita.



No díky chlápkovi v BMW, který všechny pustil, jsem pokračoval dál. Na kraji Prahy na Chodově jsem jel v levém pruhu, v prostředním souběžně se mnou řidič červené Octavie (oba předpisově 80km/h). V tu chvíli jsem ve zpětném zrcátku uviděl, v levém pruhu nedaleko za mnou, uhánějící sanitku na majáky, za červenou Octavií, která jela souběžně se mnou jela auta, tak jsem na to šlápnul, Octavii předjel a zařadil se před ní, zbrzdil na 80 km/h. Rozhodně ne, jako ,,vybržďovač", mezi mnou a červenou Octavií bylo spoutu místa. Inu řidiči Octavie se to asi nelíbilo a vjel do toho levého pruhu, který jsem uvolnil sanitce. V tu chvíli už sanitka byla na naší úrovni a zcela jistě musela kvůli debilovi brzdit. Patřičně ho prohoukala, ale jemu to bylo evidentně úplně jedno. Nakonec na to šlápnul a již nepředpisovou rychlostí se řítil před sanitkou směr centrum, dokud jí po několika set metrech neuhnul. To jsou přesně případy, kdy mám sto chutí být taky pirátem vybržďovačem, nebo alespoň dotyčného dojet na semaforu a jít mu zaseknout železnou tyč do auta.


No a když jsem jel pak zpět, narazil jsem na dodávku, u které řidič nevypnul přídavné ledkové couvačky (pokud neměl nějakou poruchu, ale auto vypadalo nově integrovaná couvačka nesvítila, takže to odhaduji na externí vypínač). Musím říci, že než se mi ho podařilo předjet, byl to očistec za ním jet, ve tmě bych ho fakt potkat nechtěl. Stačí občas potkat traktory, který mají vzadu rozsvícené přídavné halogeny a praží Vám to přímo do očí.


A teď trošku mimo, k nehodě se samozřejmě řítili hyeny alias lovci nehod, kteří žijí v utkvělé představě, že je oranžový maják opravňuje projet vše s předností (a bohužel mnozí jim to žerou). Fotka není moje, ale z říčanského FCB, vztahuje se ale ke stejné nehodě. Máte někdo s těmito zloději zkušenost? mámě se tehdy nabízeli, byli u nehody dříve, než policajti a sanitka. Na kámoše to nedávno taky zkoušeli, nakonec se chytnul ten druhý z nehody. To ještě netušil, že ho to bude vše stát na konec dvakrát tolik.

Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 17:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že se objeví rychleji než policie, potvrzuji. Když jsem nabízenou „asistenci“ odmítl, zkusili to ještě vykreslením černých scénářů („Takže budete chodit sám na pojišťovnu, jednat s policií, likvidátorem…?“) To už jsem se začal smát, takže jim došlo, že nejsem jejich cílová skupina. Taky se zasmáli a odjeli.

http://www.promonarchii.cz/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5155
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 20:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No určitě bych mu uhnul zmrdovi to víš že jo [satan]
Buď by se vecpal do tý kolony a nebo si procvičil couvání [lol]
Tady v plzni tuty supi naštěstí nemáme ale jeden čas tu utkvělou představou oranžový přednosti trpěli sekuriťáci. Dost dlouhou dobu si vynucovali přednost oranžovýma majákama a polepama "zásahové vozidlo". To když jsem ještě bydlel v rodné noře u hlavní silnice se před domem setkal drsnej sekuriťák a neméně drsnym řidičem zazícím stejnej názor jako mam já. Inu jak to asi dopadlo? Sekuriťák dost brutálně zvalchoval tři zaparkovaný auta (parkovalo se tam kolmo). Za to si vysloužil hned několik odměn ... bombu do xichtu od airpytle, pár facek od řidiče následně už docela brutální nakládačku od majitelů těch dvou aut (třetí patřilo paní) že příjezdu policie a sanitky vyčkal v leže držíc si nos a žebra a jako bonus hodně mastnej flastr od policie.
To bylo tenkrát nádherný divadlo [biggrin]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
nerg. daněk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.5.46
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 21:05:02    Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, jak je to v ostatních zemích evropy s pravomocí policie zadržet na místě řidičák nebo celé auto?
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.159.151
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 23:29:31    Odkaz na tento příspěvek  

Díky supům od nehod jsem se letos poprvé v životě podíval k soudu. Jako svědek. Brácha v roli toho, který měl platit asi 10000kč za 10 dní parkování rozbitého vozidla, nakonec naštěstí vyhrál.
Už u té nehody jsem měl chuť tomu pakátlovi asistenčnímu zlomit čelist, jak se pořád vnucoval. Příště už nebudu čekat a vyhodím ho hned.
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 08:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó, supi silnic. Víte proč jsou u nehod někdy dříve, než benga? Mají po městě podplaceného kde koho. Taxikářům nabízejí tisíc (slovy 1000) korun českých za zavolání k nehodě v případě úspěšného výjezdu. To samé platí pro autobusáky, obchůdky v blízkosti velkých křižovatek apod.

Mirousi, taky miluju, když si nějaký šulin večer ve městě zapne zadní mlhovky i bez mlhy a luxusně svítí do xichtu každému za sebou. V tu ránu bych vraždil.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 09:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: hlavně jsou prý napíchnutý na policejní vysílačky. V Praze jsou neustále zašitý poblíž míst s nehodovostí a čekají na hlášení z rádia.

Jo mlhovky jsou taky super. Nejlepší jsou ti, co je v mlze nezapnou a nejlépe mají nějakého Favorita, kterému koncáky svítí jako bludičky a pak Ti, kteří vyjedou z mlhy, ale mlhovky už nevypnou. A poslední dobou mi příjde, že přišlo opět do módy svíti i za jasného dne předními mlhovkami.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3771
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 10:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh & Mirous: @ hmlovky:
Ked idem sam na ceste, kde je hmla - svietim zadnymi hmlovkami aby ma priblizujuce vozidlo spozorovalo co najskor.
No ked uz niekto ide za mnou par desiatok metrov, zadne hmlovky vypinam. Podla mna je to elementarna slusnost. [kladivo]

Inak cele to denne svietenie nam bol [satan] dlzen!
Kurvajz cez vikend bola tu na zapadnom Slovensku hmla ako mlieko a idiotkovia so svetlami nastavenymi v polohe AUTO svietili len diodami vpredu a vzadu vobec neboli osvetleny. Lebo svetla bolo dost, aby to svetelny senzor vyhodnotil, ze treba zapnut stretavacky.
Mam pocit, ze ludia uz zleniveli si zapinat "manualne" svetla.

A osobitnou kategoriou su vodici starsich BMW, ktori odkukali, ze na novsich modeloch su "angel eyes" ako OEM DRL, tak sa rozhodli, ze budu svietit svojimi "angel eyes", akurat, ze v ich pripade sa jedna o obycajne parkovacky.
Hlavne, ze si kupili bawora, ale svietit stretavaci svetlami uz nemozu...

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 10:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žigulík [rofl]
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 11:09:50    Odkaz na tento příspěvek  

krásná náhrada za žigula na chatu




Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 12:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přední hmlovky přes den? Přiznám se, že jsem na nich taky pár dní jezdil. Dokonce vědomě. Odešel v létě na Šaranu spínač světel a z vysranosti, abych neseděl zadarmo doma, než bude mít elektrikář čas, tak jsem brázdil ulice na mlhovkách. Přišlo mi to v danou chvíli lepčí, než jezdit zcela bez světel.

A TEĎ DO MĚ!
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 14:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: Proč do tebe? Mě osobně přední mlhovky neoslňují, a je to rozhodně lepší varianta než pitomec s naloženým kufrem a nesklopenejma "povolenejma" světlama. Co mi naopak brutálně vadí jsou xenony, z těch bych oslepnul. Nebo jsou pak taky dobrý dodávky, ty oslňujou jako [cunik]. Navíc se do mlhovek daj koupit LEDkový žárovky přímo pro denní svícení a jsou rozhodně míň agresivní než ta vánoční výzdoba na Chjondaeích, novejch Renaultech a podobně.

Ještě jsem si vzpomněl - když jedu za autem (a většinou, spíš vždycky, je to ženská) se zapnutou zadní mlhovkou ve dne, tak bych i porušil gentlemanské pravidlo, že ženám se neubližuje. Za tohle jo.

(Příspěvek byl editován uživatelem MIK0cz.)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5582
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 15:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi to opět (jako v příspěvku 5580 z 31.10.), jako spokojenému uživatele originálních xenonů nezareagovat.

Co mi naopak brutálně vadí jsou xenony, z těch bych oslepnul

Seš si jistý, že jsou to opravdu xenony a ne nějaké zbastlěné HID "xenony" z Tesca bez nivelace? Pokud ano, navrhuji zvážit návštěvu očního lékaře.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 15:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, neb jsou to povětšinou xenony "prémiových" značek jako jsou MB nebo BMW, případně dražších aut levnějších značek, pochybuji, že jde o nějaké bastly. Návštěvu očního neplánuji, mám ho, nebo spíš ji doma. A až na jednu dioptrii mi nezjistila žádnou vadu.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 15:45:16    Odkaz na tento příspěvek  

Já to dělám jednoduše. Když se za mnou jede auto s xenonama, prostě někde zastavím a nechám ho předjet.
Do protisměru se s tím nic dělat nedá, ovšem na obranu xenonů musím říct že se nebude jednat o rozštelovaný světla nebo nějaký kazy, ale spíš o to, že na tohle spektrum světla reaguje lidské oko "jinak" - hůř. Daleko horší jsou vpravdě ty rozštelovaný obyč světla.
S autem s xenony jsem jel pouze jednou, a snad právě proto jsem byl úplně šťastnej, že jsem z toho vystoupil. Jak je člověk zvyklej na obyčejný žárovkový nasvícení krajiny, ta namodralá mu pak přijde úplně nepřirozená. Nebyl jsem schopnej s tím jet nějak normálně, byl jsem z toho celou jízdu úplně nervózní. A navíc popravdě, nepřipadalo mi to, že vidím těch objektů víc než třeba v obyčejných dobře seřízených H4 světlech co měl Oldsmobile (měl EU světlomety).

Hele a když jsou vidět auta kterým xenon svítí tak nějak červeně - už jsem se na to ptal - to je xenon před smrtí?
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 4051
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 15:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jako spokojenému uživatele originálních xenonů nezareagovat.

A jak to máš za deště? Měl jsem je na Octavii I a za mokra nebo deště to byla totální tragédie.

že ženám se neubližuje

Dneska jsem v pokušení byl. Chtěl jsem s traktorem a vlekem odbočovat doleva (blikal jsem včas) a paní za mnou už tu vteřinu nemohla vydržet a ve chvíli, kdy jsem začal zatáčet, rozhodla se jet. No co, hlídal jsem si ji. [happy]
Nedalo mi to a šel jsem se dodatěčně podívat, jestli chyba nebyla na mém "vysílači" a ne.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2187
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 16:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa: přesně takto smetl v léte soused motorkáře, odbočoval doleva s traktorem, v tu chvíli to motorkář ohulil a přímo do něj. Zranění lehká, ovšem vina se bude prokazovat složitě, motorkář jel v obci asi 100km/h, ovšem traktorista neměl na lisu blinkry, ale ty na traktoru byly dobře vidět. Takže je otázka, jak to kdo posoudí. Stalo se to v sprnu a stále žádné vyrozumění.

Ad.Xenony: xenony taky nemám rád. Nejvíce je nesnáším na dodávkách a kamionech. Jsou podstatně výš a parádně oslňují. Nemluvě o tom, když jedou za mnou. Ale mám dost tmavý zadní okna, tak to mě tak netrápí. Když jsem vybíral Fjorda, byly na výběr dva, jeden měl xenony a druhý ne, vzal jsem si raději toho bez xenonů. Taky mi to nějak nesedí. Prý to bílé světlo méně unavuje, ale na mě působí spíš jako nádražní lampy. Já mám v obou autech žárovky Cool Blue od Osramu a jsou super, světlo bělejší a mnohem delší dosvit. Zároveň nejsou tak ostré, jako xenony. Sice mají prd životnost, vydrží tak rok a něco, ale investice je to dobrá. Třeba na služební Octavii měním obyčejnou žárovku co tři měsíce. Děsné a už mě to nebaví, vzhledem k tomu, že se to dělá velmi pitomě.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5583
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 16:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak to máš za deště? Měl jsem je na Octavii I a za mokra nebo deště to byla totální tragédie.

Nepociťuji rozdíl. Obecně mám spíše problém v podvečer, když než se úplně setmí, kdy pocitově vidím hůře než pak za úplné tmy. Ale to nesouvisí se světly, ale s očima a docela je to závislé na aktuální unavenosti. Když celý den zírám do monitoru, tak je to výrazně horší.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9770
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 17:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou přesně případy, kdy mám sto chutí být taky pirátem vybržďovačem, nebo alespoň dotyčného dojet na semaforu a jít mu zaseknout železnou tyč do auta.
Známému takhle jednou nedala přednost Felicie na křižovatce, těsně nedošlo k nehodě. Tak na to dupnul, toho idiota ve Felicii předjel, zatarasil mu autem cestu a když dotyčný vylejzal z Felicie, tak mu jí natáh´, že vzal druhou o auto. Inu taky řešení [happy]

Be clever - use public transport!
pirat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.233.145.138
Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 18:25:26    Odkaz na tento příspěvek  

To je teda frajeřina [nene]
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3772
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 18:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-OndraS: Hele a když jsou vidět auta kterým xenon svítí tak nějak červeně - už jsem se na to ptal - to je xenon před smrtí?

Ano, ked to uz hadze vselijake nafialove odtiene, xenon uz "konci" a je na case kupit novu vybojku.

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 19:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Známému takhle jednou nedala přednost Felicie na křižovatce, těsně nedošlo k nehodě.

Připomnělo mi to dnešní cestu z práce. Křižovatka, já odbočuju doleva, protijedoucí proud aut doprava. Za křižovatkou pokračují dva pruhy. Proud protijedoucích aut odbočujících vpravo proudil v pohodě do pravého pruhu, tak jsem si řekl, že nemá cenu zdržovat průjezd křižovatkou (za mnou taky fronta), a rozjel jsem se do volného druhého pruhu. Jenže zrovna to auto, které jelo proti mně, mělo chuť z plezíru si vybrat ten levý pruh. Svou přednost dostal, ale neopomněl mi, když mi projel před čumákem, zdůraznit klaksonem svoje právo vybrat si k pokračování libovolný pruh. Všichni za ním zase spokojeně volili pravý, takže křižovatka mohla zase fungovat v městském a nikoli ve venkovském režimu. Holt přednost je přednost, to se nedá nic dělat.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 20:26:03    Odkaz na tento příspěvek  

šmolko - no jo když ona ta nová výbojka mám ten dojem většinou znamená celý nový světlo. Pravda, většinou se to kryje s tím, že světlomet je celej poškrábanej, nicméně investice docela velká
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13176
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 20:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lítal jsem teď bušem po Karlovarsku, dohnala mě v kopcích dvojková Oktáva s podválem, který tam podle mě ani neměl co dělat. Suverénně svítil snad vším včetně mlhovek. Dvakrát jsem ho problikl zadní mlhovkou, místo toho aby popřemýšlel co se děje, lepil se nějakou dobu na prdel a v tom nejhorším místě a v pravotočivé zatáčce mě předjel, stáhl okýnko a vypíčoval. S celým vánočním stromečkem i podválem rychlostí hrubě přes kilo zmizel. Přeju si víc stromů pro takové.

Sdružení historické dopravní techniky Prostějov
Kecama autobus nezachráníš...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5159
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 21:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study to je normální v karlovarskym kraji jsou jen dva druhy lidí rusáci a kreteni .... bohužel s oběma skupinama přicházim pracovně do styku pravidelně.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10362
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 22:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a do který patřim já? [lol]

DIE VERGELTUNGSAFFE!
Žádný politický systém vám nemůže odebrat základní lidské právo - být sobecké hovado. (Pavel Kantorek)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 05. listopadu 2014 - 09:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study: no pokud to byla Ochcávka silnější motorizace, tak klidně podval táhnout mohla. Proč by ne. Ale občas je sranda sledovat, co kdo za autem tahá. Nedávno jsem potkal Feldu, za ní brzděnej dvouosej vlek, takže minimálně na 2000kg, plnej suti. Felda jela spíš než po kolech po výfuku, docela jsem se divil, že se neroztrhla. No a uvnitř banda tmavších zedníků. Onehdá jsem zase potkal jedničkovou Octavii s podvalem, na kterém byl Zetor padesátka. Na dálnici se ploužil v odstavném pruhu.