K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 09. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 09. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4767
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 12:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsi nám ovšem neřekl, že vona Ti auta kurvila schválně
schválně neschválně to je fuk jde o to jak se k tomu stavěla... ona nikdy přece neudělala chybu vždy za to moh někdo jinej... jednou to bylo auto co sejmula po té co mu nedala přednost ale chyba byla samozřejmě na straně auta jedoucího nicnetušíc po hlavní. pak zas za to mohla dodávka zaparkovaná v řadě ostatních aut na místě kde je stání povoleno. nebo za to mohli silničáři opravující komunikaci řádně označený značkamama a světelnýma výstrahama.
nikdy za to přece nemohla ona tim že jezdila jako kráva a za volantem nepřemejšlela. vždycky za to moh kdokoli jinej jen ne ona a když sem na to něco opáčil mohl sem za ty nehody ve výsledku vlatně já protže jsem jí auto pujčil..... ovšem kdybych nepujčil to by teprve bylo veliký zle že ano.
neměla prostě důvod auto řešit když ho neplatila. zpravidla ani netankovala takže když sem v pondělí chtěl jet do práce zjistil sem že dojedu sotva na benzínku...

naštěstí sem šel včas pryč i s autama a nechal jí se jejim pežotem bez stk svýmu osudu... pak sem jí vídal asi rok a půl jezdit stále bez známek z stk a em až sem mi od kamaráda bydlícího v její sousedství doneslo že propila papíry. takže to si myslim že o jejim přístupu k autu lecos napoví.

ale pro některý jsem samozřejmě ten špatnej když sem se s jejím autem rozjel až kouřily gumy a otočil se přes ručku... tím sem jejímu autu ublížil nevýslovně víc než když ona s mýma autama měla 3 nehody z toho jednu docela drsnou co se výslednýho tvaru karoserie týká.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9123
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 12:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že to někomu nevadí, mít auto omlácený ho ještě neopravňuje k tomu poškozovat a ničit věci co mu nepatří.

Tak snad se tu bavíme o nechtěných ťukancích ne o žádném rázném otvírání dveří naslepo [happy]

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 7 let ženatý, 11 let na K-reportu
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5522
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 12:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

706rto: Lépe bych to nenapsal. [ok]

Tak snad se tu bavíme o nechtěných ťukancích ne o žádném rázném otvírání dveří naslepo

Ono stačí u toho otevírání přemýšlet a případně raději dveře zlehka o vedle stojící vozidlo opřít, než je rozvalit co to jde nebo čekat, kde se aretace zastaví...

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4490
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 13:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 706RTO (204)
Ano, tak nějak to cítím také.
Auto je sice spotřební věc, ale stojí více než rohlík a vím jak "krvavě", v dlouhých směnách, po nocích a víkendech na to auto vydělávám a už zase vydělávám na další.
I proto nejraději parkuju u supermarketu v poslední brázdě šikmo přes dva chlívky. Ženskou odvezu ke vchodu, odjedu zaparkovat a přijdu za ní dovnitř. Podobně to děláme při odjezdu, kdy v řadě případů jdu napřed a předjedu ke vchodu.
Auto mám řádně oplastované již z výroby, ale obouchaniny od zadních dveří Octavií žádný plast nezachytí.
Když vjíždím do úzké mezery (pokud už někde na sídlišti musím), tak napřed vypustím babu z auta, pak teprve couvnu do chlívku. Neotlučeme ani své ani sousední auto. Navíc v těch užších chlívcích na sídlišti raději nechám více místa pro řidiče sousedního auta a sám se protahuju opatrně úzkou mezírkou. Na auto jsem dělal dlouho, hodlám ho spotřebovávat cca 10 let, tak proč z něj dělat obouchaného střepa?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10176
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 13:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.706rto. S dovolením bych taky podepsal.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 14:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 3260:
Přesně tak, bavíme se o nechtěných ťukancích:
1) řekl jsem, že se stane, ale není to norma, takže:
2) by měla následovat omluva (jak psal Martin 100)
3) a pokud to vyrobilo dítě, mělo by se mu dostat vysvětlení, že se tohle nedělá, a za Tebe se musím omluvit. A ne to neřešit, jak je mnohdy obvyklé a normou. Pak se jen můžeme divit, že za pár let posprejuje kdeco, rozláme lavičky, a tak dále...

To mne připomnělo jeden ze zážitků z mládí. Asi si pamatujete, že naše školní lavice byly různě počmarané, poryté, a přiznám se, že též jsem si na nich něco vyrobil, hlavně když jeden neseděl na svém stálém místě, ale v jiné učebně. Nebo když tam přede mnou někdo již něco pěkného vytvořil a já to vylepšil... Riziko nějaké bylo, dle bdělosti kantora i docela velké - poznámka, díky ní doma výchova, v opakovaném případě přichycení i návrh na sníženou známku z chování.

Ale co bylo s naším třídním učitelem na druhém stupni standardem, na konci roku jsme šmirgly brousili, tmelem kytovali a následně lakovali. No, příští rok už jsme si to o hodně víc rozmejšleli, jestli tu propisku vezmu a začnu něco tvořit na té nalakované desce...

Když autokar, tak 706 RTO LUX
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 14:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych k tomu dodal, byla to ještě stará kantorská škola, s autoritou, a když uznal za vhodné, že nepostačí zdvižené obočí, došlo i na decentní fyzické potrestání. Jen málo stačilo, abychom pochopili, kdo je tu autoritou, co nás něco pro život dokáže naučit...

Když autokar, tak 706 RTO LUX
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8271
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 14:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nj, ale dneska tomu dáš facku a ono tě to zažaluje za domácí týrání.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 29. dubna 2014 - 15:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MIrous: A jestli má dítě, které není schopna usadit do sedačky, aniž by zničila vše kolem, tak má stát daleko od všech.
Kromě toho že ses projevil jako křupan a hulvát, chybí Ti i tak základní logika, jako že ta ženská tam může stát jako první a jiný auto se postaví vedle ní, třeba i Tvoje. To si to svoje pak má odsunout bokem nebo jak?


Slim: To naprosto odmítám. Zrovna si o sobě moc nemyslím, že bych se choval křupansky a hulvátsky. Spíš patřím k těm, kteří ženě s kočárkem pomůžou ze schodů, podrží dveře a podobně. Logika mi taky nechybí, nebyla řeč o tom, kdo dřív přijede. A brát zrovna mě příkladem je hloupé, neboť já zásadně parkuju mimo všechny ostatní.
Možná, že to buransky vyznělo a není snad buranské od druhých, že mi mlátí dveře o auto? Jak tu někdo psal, ok, neházejme to jen na mámy s dětma, on to dělá kde kdo. Já bych si tohle prostě nedovolil a dveře otevírám tak, abych se druhého auto ani nedotkl. A stejně tak sem byl k tomuto veden od malička doma. Pro řadu lidí je dnes auto jen spotřební věc, kterou za rok vyhodí a koupí nové. Ok, jestli na to máte příjmy, budiž Vám to přáno. Já na to nemám a i kdybych na to měl, tak si raději nechám auto, na které jsem zvyklý a vyhovuje mi a peníze vrazím třeba do cestování. A proto, že mám auto 10 let tak ho musím mít omlácené a přitom být za hulváta a burana když mi to vadí? Tak to sorry, ale to je dost padlé na hlavu a větší nesmysl sem tu snad nikdy ještě nečetl. Taky Ti tedy omlátím auto a pak řeknu, nechovej se jako buran. Co je na tom, že posílám ženu s dítětem parkovat dál? Pokud ví, že není schopna se do té uličky vejít tak, aby to auto vedle neomlátila, tak nevidím jediný důvod, proč by nemohla zaparkovat jinde. Když budu mít široké auto, tak se tam taky cpát nebudu a popojedu kus vedle. Hájíš tu ženy s dětma, ale zaee z nich nedělej neschopné chudinky. Půlka žen s dětma to v pohodě zvládá a druhá půlka ne? moje rodiče to zvládali? moje sousedka co má dvě děti to zvládá? já v tom zase takovej problém nevidím.

P.S.: když budeš mít veterána, hezky po laku, nebo i drahý a luxusní auto, které nebude tak úplně spotřební věcí a někdo Ti to omlátí, taky budeš v pohodě?

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5179
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 09:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Křupansky a hulvátsky ses vyjádřil o těch matkách. Nehodnotím, jak se chováš. A opakuju - nechápu co tady řešíte, pokud vycházím z toho, že nikdo Vám to auto neomlátí schválně. A omylem a nedopatřením jste to určitě udělali už i Vy někomu jinému. To se vůbec nevylučuje s tím, jestli dáváte nebo nedáváte pozor.
Mimochodem Ty víš, že Tvá sousedka s dvěma dětmi nikdy nikomu neťukla do dveří? A Tvoji rodiče? A že ty matky (nebo i jiní), co Ti do auta ťukli, to udělali jen proto, že na to prostě serou nebo se jim to holt jednou nepovedlo i při sebevětší snaze zrovna tak jako jindy Tobě? Tuhle jasnozřivost obdivuju.

P.S.: Mám auto za 1,9 mega starý 9 měsíců a mám ho moc rád, abys neměl pocit, že je mi fuk, že mi někdo obuší stopětku.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 10:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, že i já jsem někomu ťuknul do auta. A bohužel, povedlo se mi takhle kamarádovi odřít dveře na autě, které měl 14 dní, když zastavil u popelnice, které jsem si nevšiml a otevřel jsem dveře do nich. Oprýsknul se lak, mrzelo mě to, ale chtěl jsem mu to nechat opravit, nebo alespoň zaplatit. To že nic nechtěl, bylo šlechetné gesto. Od té doby si ale dávám sakra dobrý pozor. Samozřejmě že nevím, jestli sousedka někdy někomu práskla do dveří, ale vím, že si dává pozor a upozorňuje na to i své dvě děti. Ale tam jsem psal spíš argument na to, že v pohodě zvládá zaparkovat na druhém konci a i s dvěma dětmi jít do toho obchodu kus cesty. Ono je to mimochodem na maloměstě, kde teprve teď postavili větší supermarket, přesto se tu záhadným způsobem drží nakupování v menších obchůdcích na náměstí a tam rozhodně nejde parkovat metr od dveří obchodu. Stále nechápu, v čem jsem se hulvátsky vyjádřil. To že jsem napsal o matkách, že můžou parkovat o kus dál není podle mě hulvátské. O vozíčkáři bych to nenapsal, ale dítě nevidím jako handicap. A ano, máš pravdu, nevím, jestli někdo bouchne omylem nebo naschvál a upřímně si opravdu nemyslím, byť to tak možná vyznělo, že by to někdo naschvál dělal. Ale jde o to, že většina lidí to dnes prostě neřeší, tak bouchnou no a co? kolikrát to vidím před domem, jak se lidi při otevírání rozmáchnou a pozor si prostě nedají. Nejde o to, že by to dělali úmyslně, ale že jim prostě v dnešní době absolutně nedochází, že je to špatně. Základem by měla být ohleduplnost, možnost zaparkovat před domem a nemít za půl roku auto omlácený tak, jak za 10 let provozu nebylo, nemuset ho (nadsazeně řečeno) obkládat polystyrenem, aby nebylo obouchané. Je to prostě něčí majetek a lidé by měli být trochu pozorní.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6540
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 12:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslel jsem, že po skončení spolupráce s jistým dopravcem se už se službami společnosti Moravskoslezská a.s. nesetkám, ale dočasný služebák byl proti...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5183
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 12:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Samozřejmě, že i já jsem někomu ťuknul do auta
A jak to rozliší ten ťuknutý, jestli na to prostě sereš nebo jestli sis dával pozor, ujelo Ti to a moc tě to mrzí? Zmizí ten šrám v druhém případě sám? Myslím na parkovišti u anonymního cizího vozu. To akorát ty víš jistě, že ti lidi kolem na to serou a je jim to fuk, o tom tady píšu.
Od té doby si ale dávám sakra dobrý pozor A proč sis ho nedával předtím????? Stejná logika.
A co když matka zajede na úplně nejvzdálenější konec parkoviště a nejakej debil se postaví 20 cm vedle ní?
Ale jde o to, že většina lidí to dnes prostě neřeší, tak bouchnou no a co? Nejde o to, že by to dělali úmyslně, ale že jim prostě v dnešní době absolutně nedochází, že je to špatně
To Ti někdo řekl nebo jsi to odborně usoudil?
To že jsem napsal o matkách, že můžou parkovat o kus dál není podle mě hulvátské. O vozíčkáři bych to nenapsal, ale dítě nevidím jako handicap. V tom je přesně ta křupanskost, ale jestli to vnímáš takhle, je zbytečný Ti to zkoušet vysvětlit.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9132
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 12:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych ještě k té debatě nadhodil trochu obecné roviny...

Ta zmiňovaná výchova pramení z dob, kdy auto bylo celoživotní sen. Dnes se ta auta opravdu střídají mnohem více (solidní auto je za 10 platů, dřív to bylo za 30 platů), benzín je také v porovnání s platy levnější (je 5x dražší, přitom platy jsou 10x větší), takže se počet aut zněkolikanásobil. Tím se stala města přeplněnější, také se auta výrazně zvětšila. Celkově je výsledek ten, že je nás s auty moc na málo místa. Z toho pramení i ty častější konflikty. Já věřím tomu, že v 80. letech se na otevření dveří na dveře dívalo přísnějším pohledem. Ale dnes to takto nelze brát. Je potřeba se smířit s realitou. A nelze na to nahlížet jako na otřískávání, špatnou výchovu nebo bezohlednost.

Já si také svého auta vážím, úplně stejně jako Stanley nebo Mirous nebo Slim. Ale mám zdravý rozum a vím, že naleštěním autu životnost neprodloužím. Od auta očekávám, že mě a blízké doveze kam potřebuji, že bude sloužit s nezbytnými náklady, usnadní mě život. Ale nebudu chodit a koukat kolik mě trefilo kamínků nebo jestli nemám někde nový otlak od cizích dveří - to prostě neřeším, dokud to není skrz lak, je mi to jedno.

A právě ta zkušenost, že se to stane i mě, by mě měla vést k větší míře tolerance k druhým.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 7 let ženatý, 11 let na K-reportu
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4774
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 13:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260 jo v pořádku pro někoho kdo má solidní na kontě důchod a nový auta kupuje jak rohlíky je skutečně malicherné se rozčilovat že mu to někdo otlouk. Ovšem my ostatní co na auto težce vyděláváme a následně máme radost ze starý popelnice kterou si ale hýčkáme páč víme že na další dlouhý leta nebudeme mít dost důchodu se nad tím jen tak povznést nemůžeme.
Když sem měl felici bylo jí 7 let pro mě to bylo kurvaže drahý a nový auto tak mi do zadního blatníku udělal nějakej kokot před domem takovou jámu dveřma že nejen že odprejsk lak až do čistýho plechu. Ale dokonce se promáčk plech do hloubky několika milimetrů. Kdybych ho v tu chvíli načapal měl by to drahý.... pokud by byl navrch neslušnej ještě by se projel v sanitce patrně... viděl jsem rudě.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 14:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte, pánové, je to hlavně o slušnosti. Sorry, není normální mlátit do auta (nebo čehokoliv jiného), a poškozovat to, a jak píšete, s plným vědomím, byť neúmyslně a nezaujmout k tomu pak slušný postoj. Jde o to, že se to stát může, je to nehoda! Tak od toho neuteču jak mylý kluk. Jenže pro mnoho jedinců bohužel norma, no a co, vždyť se tak moc nestalo. Ale to je špatně. Z principu.

Jsem na to vysazenej třeba proto, že před asi třemi lety přijede na parkoviště u obchodu rodinka v nějakým ohnilym mondeu. Též jsem seděl v autě, zaparkovali vedle mne, asi si mne nevšimli. Panímáma coby spolujezdec otevře dveře - prásk do mých, teprve pak strká své tlusté pozadí ven. Aniž jsem si stačil pomyslet, co je tohle za "krávu", její tak pětiletej potomek vzadu naprosto to samý - prásk do druhých dveří mého auta. Vyrobili mne na něm během dvou vteřin dva důlky, paní máma spíš pěknej zális. No tak jsem vystartoval ven, a povídám jim, jestli jim nevadí, že mne promáčkli dveře, a jestli je to ještě nikdo nenaučil, jak normálně otevírat dveře u auta na parkovišti, že jim to když tak ukážu. Z druhé strany už lezl pantáta a říká mi, jdi do hajzlu, aby ses z toho svýho auta neposral. Madam se také projevila veskrze slušně a inteligentně, a říkala rovnou něco o penisech. Tak jsem jim odpověděl, že už od pohledu na ně všechny nic jiného vlastně čekat nejde, jen jednání lůzy... Pán chvilku něco řval a vypadal že se bude chtít prát, nebo mi kopat do auta... Tak už jsem se chystal, že na to asi dojde, ale asi i proto, že už kolem koukali asi tři lidi, co se děje, a někdo mu taky něco řekl, tak se uklidili dovnitř prodejny, cestou do ní pořád řvoucí něco o kreténech atd. Chvíli jsem ve vzteku přemýšlel, jestli mu do té piksly pak drcnu, nebo třeba prokopnu dveře, ale to jsem s chladnutím hlavy nechal být, ač na hrubý pytel by patřila hrubá záplata...

Ale holt i tady je to vidět - každý se pro svou pravdu zlobí.


(Příspěvek byl editován uživatelem 706rto.)

Když autokar, tak 706 RTO LUX
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 15:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

706rto:
Tak to naserie... Ale pekne sa ukázalo to "křupanství", keď miesto uznania chyby ešte papuľuje [ko]. Raz pred nejakým obchodom vedľa mňa zastalo auto, rúra otvorila dvere, samozrejme nimi udrela do späťáku. Ani by si to možno nevšimla, keby som neprehodil nejakú poznámku. Druhý raz podobne pri mne ktosi zastal, odrazu drb do dverí, ale keďže to nebolo nič hrozné, nechal som to tak. Pri staršom aute to síce serie menej ako pri nejakej novej leštenke, křupana to ale neospravedlňuje.

EČV PO 1. 4. 1997
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 15:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

706rto: asi nejsem takový diplomat, abych tyto situace slušně popsal, pak jsem za hulváta. Ale přesně souhlasím s tím, co píšete a příklad s panímámou je typický obrázek českého člověka. Alespoň poslední dobou mi to tak přijde. Já nejsem snad moc konfliktní typ a proto mě občas zaráží jednání některých lidí. Nedávno psali na internetu, že kdosi zmlátil nějakého otce holky, která při vystupování drcla do zrcátka jeho auta. No je to blbý, ale dá se to řešit v klidu. Ne způsobem, že někoho přizabiju. Čím dál častěji si připadám jak někde na Balkáně, neustále ruce na klaksonu, bezohledné chování, nehezká gesta.

Třeba teď, jdu do práce a přecházím silnici, bohužel, město se v tomto úseku neobtěžovalo udělat přechod a je to opravdu blbě kus za zatáčkou. Ale je tu parkoviště a já se z něho musím nějak dostat = přejít ulici (de facto v centru města, kde lidi chodí běžně). Každý druhý tu jezdí jako dobytek, takže čekám až přejede auto, kouknu do odrazu výlohy, který tu slouží nedobrovolně místo zrcadla a vyrážím. V tu chvíli se ze zatáčky vyřítí madam ve Fiestě, padesát rozhodně nejela, přesto sem v pohodě stíhal na chodník, není to zas vyloženě v zatáčce. Paní ruku na klaksonu ukazujíc že jsem úplnej debil. Já nevím, ale pokud mě vyloženě někdo nevletí pod auto, tak předpokládám v centru města pohyb chodců, vzhledem k hustotě dopravy přibrzdím a nemám problém někoho pustit i mimo přechod. Ale ona, 100 metrů ode mně troubí jak splašená.
Minulý týden se do mě chlápek pustil, že tu parkujeme v ulici, kde bydlí a že musí s dítětem chodit na druhý konec (slepé a naprosto bez provozu) ulice, že nemůže mít auto před domem. Já ho chápu, ale je to jediná možnost, kde parkovat, neboť firma je do hlavní ulice bez možnosti stání a tahle slepá ulice plná parkovacích míst bez reservé pro někoho je naproti naší firmy. Parkují tu dvě služební auta a pak dvě auta zaměstnanců během pracovní doby. Většinou tu rezidenti během dne ani nejsou, ale tohle jsem se zasekl v práci a služebním přijel až v sedm večer. 14 let tu ty auta stojí, ale najednou se může chlapík zbláznit. Pustil se do mě a tak jsem nejdřív slušně, že to chápu, ale že se nedá nic dělat, reservé tu není a že tu taky mámo právo parkovat a zároveň jedinou možnost, na což mě odvětil ,,raději držte hubu". Řekl jsem mu, že dělám jako bych to neslyšel a raději sem v klidu odjel, ale vřelo to ve mě a v tu chvíli má člověk opravdu pocit bezmoci. I kdybychom si rozbili huby, k čemu by to bylo. Argumenty taky k ničemu, akorát je člověk za vola. Kdybych byl arogantní sráč, tak se s ním nemazlím, mnohdy si říkám, škoda, že nejsem. Asi mě tahle doba málo ,,zdrsněla".

A to je stejné s tím otevíráním dveří. Nikomu nebudu sekat ruce za to, že mi ťuknul do auta. Kdybych dotyčného přistihl, snažil bych se to řešit diplomaticky, ale jak to řešit s debilem, jako popsal 706rto? A pokud už to někdo udělá, i omylem, byla by slušnost nechat alespoň vzkaz. Ale arogance a neochota být zodpovědný za svoje činny, je prostě vizitkou dnešní doby a Slime, opravdu nemusím být jasnovidec, nebo si dělat statistické průzkumy. Stačí mít otevřené oči..
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5189
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 19:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Opět podepisuju v plném rozsahu, jen ještě doplním, že s rostoucí cenou pozemků se developer snaží natěsnit co nejvíc parkovacích míst na co nejmenší prostor a s rostoucími rozměry vozů je místo plánované po stopětku najednou pro pětku bavoráka malé.

706rto: naprosto nezpochybňuju, že i takoví lidé jsou. Jen se bráním zobecnění, které tady převádí Mirous. Z výše mnohokrát popsaných důvodů je velká pravděpodobnost, že do těch dveří ťukne někdo, kdo si dává pozor a opravdu to udělat nechce, resp. není mu to jedno. Troufám si odhadnout, že takových lidí je naprostá většina ve srovnání s hovady, kterým všechno jedno je.
Na druhou stranu - když se bude chovat jako britský lord a nechá vzkaz nebo na mne počká a bude tam brečet, co udělám? Vztáhnu z jeho pojišťovny 50 litrů za nový lak dveří a budu mít doživotně malinko jiný odstín a problém při prodeji s "bouraným" vozem? Nebo si zanadávám úplně stejně, jako když přijdu a nikdo tam nebude, a nechám to holt tak?
Když mi na šotolině opískuje předek vpředujedoucí auto, je to asi tak srovnatelné co do úmyslu a lhostejnosti k mému majetku.
A věřte, že pokud Vám někdo už ty dveře ťuknul, opravdu v ten moment neřešil, jestli máte drahou funglovku a vyděláte si na ni za půl roku nebo jestli jste si šetřili deset let na orezlou feldu. Nechápu, proč tenhle argument vůbec padá, naopak, mne s autem za skoro dvě mega bude ten ťukanec štvát úplně stejně jako toho invalidu se starou feldou.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7098
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 23:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dneska chtěl upgradovat Dacii na Volvo S70 a moje drahé dítko mi to nekompromisně zatrhlo. Dokonce to ztvárnila graficky, s Dacií jsou všichni happy a s Volvem je to samej kyselej xicht [happy].


Myslel jsem že vás tady s tou mojí "raritou" přestanu oblažovat, ale asi jsem odsouzen jezdit Solenzou do práce až do důchodu [happy].

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * Facebook DPMP a.s. * moskvich.cz
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 23:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Ja by som si to Volvo vychutnal [jidlo]

(Příspěvek byl editován uživatelem Eross.)

EČV PO 1. 4. 1997
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7099
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 23:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám doma dvě baby (ženu a dceru) ... a vedle ještě mámu (čili zároveň tchyni a babičku těch dvou mých bab) ... a jak tady není politická vůle, tak do toho nejdu. Poslouchat ty kecy ze všech stran [sad]. Co na tom, že polovička má svou vlastní fábii a ty další dvě ani nemají papíry, remcat umí všechny.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * Facebook DPMP a.s. * moskvich.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9909
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 00:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to chce tuplem dačku poslat qodě... volvo je přecejen podstatně reprezentativnější stroj

DIE VERGELTUNGSAFFE!
"Questa battaglia è la cosa nostra."
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7100
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 00:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A na to mi doma řeknou že do práce nic repre nepotřebuju, a když už chci jet něčím lepším, ať jedu piánem .).

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * Facebook DPMP a.s. * moskvich.cz
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5525
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 01:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, shrnu to jednoduše. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by se mi někdo za sekanec do dveří, odprýsklý lak nebo promáčklý blatník kdokoliv omluvil (jakoukoliv formou). A ačkoliv nemám auto za 1,9 mil. Kč, vydělával jsem na na něj poměrně dlouho a ten, co mi jej omlátil je mnohem větší křupan než Mirous, který "nutí" matky s dětmi parkovat o řadu dále od vchodu.

Jinak s 706rto opět 100% souhlas.[ok]

(Příspěvek byl editován uživatelem Stanley.)

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 10:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, tak když už se tu o těch dveřích diskutuje, tak přidám taky dvě story ze života.

1) V zimě roku 2013 jsem asi hodinu seděl na parkovišti na náměstí v Ledči nad Sázavou v cizím BMW X1, které patří mé příbuzné, na kterou jsem čekal než něco spolu s dalšími členy rodiny něco zařídí. Bylo dopoledne, takže všude narváno. Z pravé strany zaparkovala baba s Thalií, otevřela dveře a BUM! Než jsem stačil cokoli udělat tak otevřela i zadní dveře a opět BUM! do mých (vyndavala si kabelku). Tak jsem uvnitř auta zařval "No to se mi snad zdá!!!". Baba se lekla, protože si mě vůbec nevšimla, seděl jsem totiž na zadních sedačkách a svačil. Baba koukla, omluvně na mě mávla a než jsem stačil vylézt ven, byla v čoudu. Naštěstí těm dveřím díkybohu nic neudělala, protože její auto bylo tmavé a to BMW víceméně taky, tak jsem to nechal být. Za chvíli baba odjela.
No a místo ní tam zaparkoval důchodce - pejskař s Twingem. No co si myslíte, opět BUM! do předních dveří. Tenhle chlápek si mě ale všiml a když jsem vylezl tak se omluvil. Taky měl tmavé auto, takže opět se nic nestalo.

2) Toto je zase protipól předchozího příběhu, tady "škodil" pro změnu můj otec.
Otec se jel na počátku léta projet se svým kabrioletem Fiat Barchetta. Zaparkoval u Mekáče a otvíral dveře. No a protože to pro něj byl nezvyk, jak byly ty dveře těžké, tak se mu vysmekly z ruky a udělaly na dveřích sousední černé Octavie oranžovou tečku o velikosti dětského nehtu. Majitel to viděl a začal řvát "ty seš blbej, to takhle jako vomlacíte všem dveře naschvál a vždycky, to je jako normální tohle?!?" Otec se mu samozřejmě omlouval že ho to mrzí a nabídl mu prachy. Chlap nééé a furt řval "ty seš tak blbej". Tak mu táta řekl : "Tak mi do těch dveří praštěte taky, otevřete je a prosimpěkně". Chlap furt řval to samý a mával rukama, tak mu táta řekl : "Tak mi jednu natáhni ! Já už jsem se vám tady pětkrát omlouval a nabízel vám kdeco, tak mi jednu natáhněte!" Chlap přestal řvát a prej "Cože?!?" "No tak mi jednu natáhněte!" Chlap na něj chvilku čuměl, a pak bez jedinýho slova sedl do auta a odjel [nene]. Jó, jde to řešit i líp.

www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 11:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna exotická zajímavost - Ford Falcon focený před dvěma týdny v San Telmu.

Pro mne je to jedno z neošklivějších aut, která jsem kdy viděl. Mimo jiné tak trochu symbol špinavé války. V tomhle jezdili hoši z ESMA - argentinského "gestapa".
Dneska už jsou v baireských ulicích i jinde docela raritou.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5194
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 14:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lovecvraků: přesně jste potvrdil, že snaha a ohleduplnost jsou věci velmi individuální a že je kravina to jakkoli paušalizovat a komukoli apriori přisoudit nezájem nebo zlý úmysl. O tom se tady marně snažím diskutovat.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3429
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 14:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Niekto si priviezol ex-sheriffsky Grand Cherokee po buracke s vystrelenymi airbagmi z boku sedaciek a A stlpkou...WTF?
Volant je kazdopadne vymeneny. Teda pozor na podozrivo lacny Jeep s VIN 1J4RR4GG4BC547324


(Příspěvek byl editován uživatelem šmolko.)

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4775
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 23:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidá se třeba takový konflikty snažim řešit slušně ale v momentě kdy začne bejt protistrana neslušná startuju na první dobrou.
Průser je když mam něco tvrdýho a těžkýho po ruce... jednou mi skoro nestačil ujet cyklista když sem byl v právu a on začal bejt neslušnej [biggrin]

Jednou na mě nastoupil řidič kaminonu....nelíbilo se mu že sem měl funglovku 7tunu která byla z autorizáku uškrcená na necelých 80 aby se to zabíhalo v klidu. Když žačal vylejzat z kukaně s přirozeníma na rtech už jsem startoval s tyčkou od heveru se ho optat kde se takový výrazy naučil... tak rychle zmizet řidiče v kabině sem snad ještě neviděl [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 11:26:26    Odkaz na tento příspěvek  

O víkendu jsme s kolegou a našima ženskýma vyrazili na letošní první sraz amerických verků. Počasí přálo, aut asi 300, dohromady to bylo docela solidně propálenýho benálu [lol]



Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 22:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

300 aut? Je vidět, že majitelé amerik mají rádi velké akce...

Čus bus Karlos
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 22:47:53    Odkaz na tento příspěvek  

Karlos - tak, ono je vícero srazů. V zásadě jsou ty malý komorní, kam přijede dvacet třicet aut, pak takový ty větší kolem sto aut a pak třeba největší akce UScars scény v ČR, Lucky Cruisers Weekend, kolem 600 aut každoročně. Letos se tam bude pořádat slosování o Chrysler Sebring Convertible, viz. http://www.lcw.cz/

Proběhlý sraz v Jizbici pod Bla(t)níkem je první v sezoně; je to tradiční sraz, kdo tam nejede je buď salát, anebo morous, jako třeba takový ti zaloužilí dědci co mají auto na to aby jim stálo v garáži a mohli o něm vyprávět, jak to měli za komunistů těžký s tím jezdit, zatímco my mladí to teď máme strašně jednoduchý.

Jinak 300 aut je pořád ještě minisraz, například asi největší sraz minimálně tady v Evropě, ne-li na světě, se pořádá ve Västerås, Power Big Meeting, a tam se ameriky počítají na tisíce, loni jich tam bylo snad 17 000 nebo takový nějaký šílený číslo. Tak to už je sraz podle mě opravdu spíš pro doc. Chocholouška.

Já mám nejradši sraz "Hradecká V8" v Malšově lhotě u HK. Velikostně přiměřený, pěkné prostředí, a vůbec mi nevadí že tam jezdím s V6tkou :D
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 23:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se mi po dlouhé době vrátilo moje Mondeo ze servisu. Problémy odstraněny a byly poměrně kuriozní, proto se s nimi podelím. Problém s EGR ventilem, projevující se cukáním, kouřivostí, menším výkonem a svítící chybou motoru ve skutečnosti vůbec nakonec EGR ventil nebyl. Celý vtip byl v tom, že auto je z Německa. V Německu jak známo, mají emisní povolenky do velkých měst. Nevím jak to funguje přesně, zřejmě se platí podle ,,ekologičnosti" auta. Předchozí německý majitel chtěl zřejmě platit méně a tak se rozhodl udělat Mondeo ekologičtější a byl tam dodatečně namontován jakýsi druhý katalyzátor a prapodivný filtr od Bosalu, který vypadal asi jako krychle na trubce a v té krychli obdoba vzduchového filtru. Ten se ale časem vypálil a tak přestal fungovat a výsledek byl pravý opak ekologického auta. Takže celý tento ,,pasystém" se demontoval do sériové podoby. Nefuknční klima byla zase způsobena prasklým drátkem od vyhřívání trysek ostřikovačů, je to na stejnou pojistku, proto jí to furt vyhazovalo a proto nešla klima. [happy] Tak snad po odstranění německých vynálezů bude auto sloužit, jak má.
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 04. května 2014 - 23:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra: díky za vyčerpávající odpovĕď, ameriky se mi líbí, byť si nehodlám žádnou pořídit, ale po nĕjakém srazu se asi poohlídnu. Myslím, že i dĕtem by se to líbilo, akorát toho mladšího by u každýho auta zajímal výkon a rychlost... Mám s tím takovou veselou historku, když mu bylo asi pĕt, tak jsme byli v Lešanech v muzeu a on pobíhal od tanku k tanku a zjišťoval, který je nejrychlejší. Nĕjaký pán ho tam napomenul, že je tam i plno dalších zajímavých vĕcí, tak jsem pána taktnĕ upozornil, ať se podívá jak je velikej a že mu je 5 a že ještĕ chodí do školky. Chvíli si to sumíroval v hlavĕ a pak se jen zaculil a šel dál. Tady jsem povyrost i já... Nikdo ho ty čísla neučil, to jen ten starší furt zjišťoval kolik co jede a ten mladší se to od nĕj naučil, ale matika mu jde furt.

Čus bus Karlos
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 05:49:25    Odkaz na tento příspěvek  

Znama skladanka Tatry 613 a Trabanta: http://www.zavolantem.cz/trabi-sekce/tatrabant-jak-vypada-trabant -se-srdcem-z-tatry
Druha skladanka pravdepodobne stejnych vozu, o ktere jsem jeste nevedel: http://driftingrace.wgz.cz/rubriky/galerie Kdo vi vice? Jak tyto vozy pokracuji v zavodech? Diky Kwasi
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9406
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 09:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celý vtip byl v tom, že auto je z Německa. V Německu jak známo, mají emisní povolenky do velkých měst. Nevím jak to funguje přesně, zřejmě se platí podle ,,ekologičnosti" auta.
Člověk na STK zažádá o plaketku, podle které je poznat, jakou emisní normu vozidlo plní (a dělá se to dle techničáku). Na Fabii mám zelenou plaketku, protože motor plní normu EURO IV.

Be clever - use public transport!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3434
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 05. května 2014 - 09:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Som rad, ze ti uz auto slape ako ma.
Aby som o mojom Fordovi stale len nehovoril, ako o manzelke inspektora Colomba, prikladam fotom z minuleho mesiaca.
Posledny den na zimnych 16":

Znacka je zamozrejme photoshop.

kwasi: Cez vikend som zachytil reportaz, kde mal chalanisko dal dopredu do stodvaciatky V8 z Tatry. [happy]
Nazov reportaze je Motoristický Mičurin.
Akurat sa nestotoznujem s jeho tvrdenim, ze tie "ameriky" musia byt bezpodmienecne drahe...
Pripadne som vygooglil aj clanocek:
http://www.topspeed.sk/chalan-skrizil-skodu-120-a-tatru-613-skodo vka-ma-168-koni-/6907

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 9-2012

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 14:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna pěkná Toyota(?) zřejmě vlastněna důchodcem,protože byla v pěkném stavu,to je také důvod proč jsem jí fotil..Dávám jí sem jen na ukázku...

(IQ+Love= Škoda Auto)
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
[biggrin][rofl]
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 14:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

transit01
Ano je to Toyota. Konkrétně se jedná o Corollu 6. generace ve verzi liftback. Občas se dá potkat i nějaký ten sedan stejné generace s SPZ ADX, ADY a podobně, ale v takto pěkném stavu jsou spíše výjimečně.
Díky za pěkné fotky. [ok]
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4781
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 17:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jooo tak ta je opravdu zachovalá.... před lety sem o tutý generaci uvažoval... asi sem divnej ale prostě se mi líbí.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 17:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně taky, u nás tady vím o dvou a taky relativně zachovalých. To jsou ještě nesmrtelný Toyoty.
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 18:01:42    Odkaz na tento příspěvek  

Dalsi zavodak, pry to je skladanka Trabanta, Brouka a Porsche

Kocary z Trabanta a VW aneb Nouze naucila Dalibora housti :-) Ten kocar z VW pry jezdil v dobe ropne krize v sedmdesatych letech.
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 9-2012

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 18:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno,já šel po ulici a právě že mi také padla do oka,tak jsem jí prostě musel cvaknout.Už je to hodně dávno co jsem zde na K.Report dával hodně staré fotky starého Porsche, s touhle Toyotou v pozadí,a psal jsem že dneska bych už jí vyfotil,že už jích moc nepotkávám,takže když jsem včera potkal tenhle zachovalý kousek,musel jsem prostě fotit..

(IQ+Love= Škoda Auto)
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
[biggrin][rofl]
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2418
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 19:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím říct, že s ní jezdím už víc než rok a nemůžu si na nic vůbec stěžovat. Najezdil jsme s ní 22 tisíc kilometrů a stalo se mi jen jednou, že jsem musel náhle zastavit - upadl šroub brzdového třmenu, takže se mi brzda zaklínila mezi nápravu a disk. To se mi ovšem podařilo provizorně spravit a dojel jsem až do aut. servisu, kde jsem koupil nový šroub za 14 korun [proud]
Poslední dobou mě hrozně klepal motor - koupě nových silenbloků převodovky (dohromday cca 300Kč) - taky jsem si dělal nový čepy za 200Kč, nebo jeden byl KO. Jede jak nový autíčko a se spotřebou se pohybuju stále kolem 5 litrů [happy] - nato, že je to už 14 let starý a tak velký autíčko je to super bo nemá el. řízení motoru (mechanické vícepístkové rotační čerpadlo) a hlavu s vírovou komůrkou. [auto]


Jinak mě taky popadl ten LEDkový amok
[biggrin]

LED denní svícení mám homologovaný, ale nemám je zapojený tak, jak správně mají být. Mám je totiž na vypínač. Třeba dneska celou cestu mezi Brnem a Břeclaví mi poprchalo/bylo šero. Tak je blbost jezdit jen na denní svícení (což většina lidí taky jezdí) ale já račni zapnu i parkovačky, aby mi svítil i zadek. (co je zase v rozporu s Denním svícením, nebo jiná světla s Denním svícením by nemělo svítit), ale zase podle mě je blbost zapínat halogeny - tak to řeším takto. Na noc samozřejmě LEDky vypínám a zapínám halogeny (které si šetřím na noční provoz).

Jaký názor máte Vy na používání denního svícení a jak to děláte Vy? Jde o to, že velice často vidím, že lidi jedou na parkovačky + přední mlhovky, nebo ještě lepší jen na ty parkovačky [crazy]

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4782
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 19:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosim tě co konkrétně je na tý mrňavý felině tak velkýho kromě ega majitele? [crazy]

Denní svícení mam a to se podrž zapojený přesně tak jak zákon vyžaduje. To jest při zapnutým zapalování svící denní svícení - homologovaný žárovkový a po zapnutí parkovacích/obrysových světel denní svícení zhasne.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 20:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík:
Môj názor je taký, že to máš zle zapojené, ako píšeš, denné svetlá by sa mali spínať automaticky po zapnutí zapaľovania -
otočení kľúčika na značku I, a automaticky vypnúť pri zapnutí "parkovačiek". Zároveň pri použití denných svetiel nesmú svietiť zadné obrysové svetlá.

EČV PO 1. 4. 1997
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2419
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 20:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eross: já vím... na spínací skříňku je mám napojené, ale nemám je napojené na světla, a to účelně. Není to ani povolené, ale já to používám i jako mlhovky. Tyhle světla nikoho neoslňují a v mlze jde o to "být viděn" - takže další přídavný světla k dobru. Ale jde o to "buď a nebo" - buď pojedu na denní jak nějací idioti [crazy] a nebo budu svítit halogenama a oslňovat ostatní, což je podle mě taky blbost. Svítím tak, jak si to vyžaduje situace, ne zákon, který je podle mě špatně udělaný - ne uplně špatně, ale podle mě je v tomto velká mezera.
Ale pořád lepší to dělat takhle (vidět jsem dobře, přecijen mím chováním nikoho neohrožju ani neomezuju) - než nějací experti, co jezdí na to denní i večer nebo v mlze. [crazy]
I v tom šeru to umí někoho ty potkávačky oslnit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 21:25:58    Odkaz na tento příspěvek  

No, Hladík to má sice blbě zapojený, nicméně na jeho obranu bych se podíval na asi tak každý druhý nový auto. Ledky svítí prostě pořád.
Líbí se mi, tuším nějaká audina to má, pohasnutí té strany denních světel, kde je zapnutej blinkr.
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 22:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OndraS:
Niečo také som si všimol myslím na Peugeote Partner alebo Citroene Berlingo. Ten systém v Audi sa mi tiež páči[ok].

EČV PO 1. 4. 1997
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2420
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 22:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem to taky viděl na III oktávii (nebo Superb?) - už nevím [lol]

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3650
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 07. května 2014 - 22:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Nic proti, tohle je pěkná pohádka, ale ....

1) Denní svícení nejsou mlhovky! Pokud v husté mlze zapneš denní svícení, stejně protijedoucí auto je uvidí až když tě bude míjet.

2) Pokud máš dobře seřízené světla a nemáš tam nějaké bestie agresivní žárovky, tak v šeru potkávačkama neoslníš protijedoucího.

3) Jediné v čem souhlasím je to, že český řidič používá denní svícení i v situacích, kdy to není zrovna vhod.

Dálkaři na cestách - Stránky věnované autobusům na pravidelných dálkových linkách
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 07. května 2014 - 23:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takový dotaz... Jak to chodí po nehodě s vozidlem, které má havarijní pojistku? Auto je 2 roky staré, najeto 17.000 km, škoda po nehodě cca 150 tis., ale podle vyjádření servisu totálka. Je podmínkou vyplacení peněz od pojišťovny likvidace vozidla? Zrovna se mi ho nechce nechat v servisu, kde to zakryjí likvidací, ale ve skutečnosti na něm ještě nějakých 50 tis. vydělají na náhradních dílech. Plno věcí je tam v pořádku a koneckonců by i byla škoda nechat to slisovat. Raději bych to prodal na vrakoviště, kde z toho bude mít ještě plno lidí užitek.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9146
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 08. května 2014 - 05:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký názor máte Vy na používání denního svícení a jak to děláte Vy?

Nevím co je na tom tak těžkýho k pochopení. [happy] Za snížené viditelnosti (což by měla poznat každá cvičená opice) svítím „normálním svícením“, za mlhy, hustého deště nebo sněžení svítím navíc mlhovkama a o půl třetí v noci, když peláším z Břeclavi do Brna sám, svítím dálkovýma. Různá domorobo denní svícení neuznávám - i když jsou homologovaná, tak mají většinou nepředvídatelný jas, netradiční tvar a podivné umístění (byť vše podle zákona), prostě je tam ta dobastlenost na první pohled zcela patrná, což z estetického hlediska nemám rád. Jediné co má s denním svícením význam u starších aut je automatické rozsvícení po nastartování - to se mě s felicií stávalo poměrně často, že jsem si na světla vzpomněl kilometr nad Kuřimí. [happy]

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 7 let ženatý, 11 let na K-reportu
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 08. května 2014 - 10:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při toulkách po Praze jsem viděl Moskvič a to dokonce nějaký terénní model, který se k nám zřejmě ani oficiálně nedovážel. Odhadoval bych to na nějakou neexportní verzi po armádu nebo policajty.

www.fotodoprava.com
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5531
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. května 2014 - 11:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Joel: Vrak půjde do aukce, kde bude za nějakou cenu vydražen a Ty máš pak možnost si jej nechat s tím, že Ti pojišťovna doplatí rozdíl mezi hodnotu vraku v aukci (třeba tech 50 tis. Kč) a pojistnou hodnotou (samozřejmě řádně amortizovanou - třeba tech Tebou uváděných 150 tis. Kč). Takže budeš mít buď 150 tis. Kč nebo 100 tis. Kč a k tomu vrak. Co s ním uděláš je na Tobě, jen v registru pojišťoven bude vozidlo vedeno jako totalka, což samozřejmě znesnadňuje další pojištění či prodej.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7118
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 08. května 2014 - 14:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gromit: to není neexportní verze Moskviče. To je česká předělávka dělaná například pro Vodní záchrannou službu. Vznikla jich menší série, několik jich je stále v provozu. Tímhle zeleným jezdí přímo jeden z těch, kdo je tehdy takhle přestavoval.

Takhle vypadají dva "sourozenci" ze stejné dílny + ten z tvojí fotky na jednom našem srazu:


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * Facebook DPMP a.s. * moskvich.cz
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 08. května 2014 - 15:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak si v těchto dnech někteří Rusové zdobí svá auta: http://englishrussia.com/2014/05/06/get-berlin/#more-146624
Lze to brát s humorem - nebo spíše mít obavy z ruského expanzionismu?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 08. května 2014 - 16:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Díky za vysvětlení, já jsem si jen prošel přehled modelů na Wikipeddi, kde jsem takový nenašel.

www.fotodoprava.com
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9150
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 09. května 2014 - 06:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lze to brát s humorem - nebo spíše mít obavy z ruského expanzionismu?

Bohužel ukrajinskou otázkou šlápl Západ do vosího hnízda a to co mu po roce 1989 logicky vyšlo v bývalých satelitech se nyní v dobrém úmyslu nepodařilo. Je potřeba si uvědomit, že anexe Krymu byl z Putinovi strany „majstrštyk“, za relativního klidu (bouři z toho dělala média) se mu podařilo připojit strategicky velmi cenné území. Západ zůstal zaskočen jak se říká s čelistí dole a zmohl se jen na sankce, ze kterých si Rusové patrně dělají spíše vtípky. Ale to hlavní co Putin má je obrovská podpora doma, o které se třeba americkému prezidentovi může jen zdát. Skutečnost, že to většinou takto střízlivě nedokážeme posoudit je dána současnou mediální válkou mezi Západem a Ruskem, kdy je velmi těžké hledat vlastní názor.

A odpověď na otázku: ano, ruské expanze je potřeba se vždy obávat. Máme s ní navíc velmi špatné zkušenosti z minula.

Co jsem mluvil s Ukrajinci u nás, tak mě překvapilo, že se na věc dokáží dívat mnohem více střízlivěji než my. Sice je vidět, že jim vlhnou oči, ale zároveň je z toho cítit, že si uvědomují více než čeští „novináři“ sloužitou geopolitickou situaci u nich doma. Každopádně je mě Ukrajiny líto, nestala se ničím jiným než obětí mocenských zájmů Ruska a Západu. Přál bych si, aby Rusko i Západ dokázali usednout ke kulatému stolu a pokusili se celou věc diplomaticky vyřešit.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 7 let ženatý, 11 let na K-reportu