K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 05. 03. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 05. 03. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4978
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 10:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: I 14 let starý dvoulitr může být odsouzen být drahm prémiovým kchárem s prasetem za volantem, záleží na očích pohledu..;-))

(já se ještě jednou omlouvám, že jsme se tady tak jakoby holedbal těma svýma autama, samotnýmu je mi to trapný, ale holt pro účel téhle debaty to je nutný...)

Jinak Martin 100 hezky vystihl ty ceny vs velikost a značka - já jsem si občas v práci s tím volvem připadal až nepatřičně, do té doby, než jsem se podíval, za kolik bych ho po sedmi letech mohl střelit a zjistil, jsem, že kdejaká asistentka s fabií na leasing má dražší auto než já...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 10:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem rád, že tu probíhá velká debata, i když jsem k ní neměl moc co dodat. Po přečtení příspěvku Martina 100 jsem si ale vzpomněl na dnešní ráno, kdy linkový autubus jedoucí po hlavní silnici chtěl pustit na hlavní vjíždějící, vlevo odbočující vůz prémiové značky Range Rover. Tak bus zastavil a bliknul na něj. Range Rover to vyhodnotil správně a rozjel se, jenže pak měl co dělat, aby odvrátil kolizi s postarším BMW, jehož řidič, jedoucí za autobusem (vše se odehrávalo v zastavěné části obce v rychlostech do 40 km/h) moc neřešil, proč asi autobus stojí a jal se jej předjíždět.

No, naštěstí se tam nějak porovnali, týpek v BMW se nějak musel vrátit zpět za autobus, ale hned po projetí Range Roveru v klidu pokračující autobus za šíleného řevu motoru a silného smradu spálených gum předjel, aby ukázal, že on se teda nenechá ostatníma zdržovat.

Omlouvám se všem, že jsem pak tím autobusem neprémiové značky Irisbus odjel do práce a nepoužil k dopravě vozidla žádné prémiové značky, dokonce ani Audi.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5487
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 11:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když si představím, že mám pod kapotou dvoulitr s dokonce 136 koňmi, černou metlu, vzadu dokonce zatmavená skla, sport packet a 18" kola. No já jsem zbohatlík a "pyrát" jak vyšitej.

Ale když si vzpomenu, jak se tu Mik0CZ podivoval nad tím, že si někdo pořídí Focuse RS a navrhoval aby všechny auta mohla jezdit maximálně 150 km/h (asi podle toho kolik vytáhne z Fabie [proud]), protože "normální" řidič přece rychleji jezdit nepotřebuje, tak si myslím, že je veškerá debata zbytečná...

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4648
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 11:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[ok] [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 11:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, že Vám vstupuju do diskuze, ale jako řidič Trabanta k tomu asi mám co říct.

Doktor:
podstatné je, že se silnějším vozem si lze dovolit styl jízdy, který se slabým vozem nepřipadá v úvahu.

A co ve městě? Když padesátka platí pro všechny a rozjezdy na křižovatkách jsou limitované spíš hmotností vozidla než jeho výkonem, takže jezdím IMHO docela svižně, stejně se pokaždé najde aspoň jeden blbeček, co mě na křižovatce podjede odbočovákem, bez blinkru se cpe přede mně a děsně se diví, že ho nechci pustit.

EDIT: Jasně, uvědomuju si, co mi leze z výfuku, a že bych sám za sebou asi jet nechtěl, ale pro porušování předpisů to není omluva.

(Příspěvek byl editován uživatelem syverin.)

Když se spolu chtějí dva dohodnout, je obvykle úplně jedno, kdo zemi právě vládne
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4981
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 12:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin: Blbce lze samozřejmě potkat všude bez ohledu na značku, ale ve Vašem případě bych ten obsah výfuku hodnotil jako dominantní důvod pro předjetí za každou cenu...není každý veteránista s orgasmem při tomo čichovém vjemu.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 13:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když padesátka platí pro všechny a rozjezdy na křižovatkách jsou limitované spíš hmotností vozidla než jeho výkonem,

Tak ona padesátka zatím platí jen pro ty, kteří jsou ochotni se tím řídit, ale předpokládám, že už se pracuje na tom, aby auto víc jet nechtělo, případně řidiče při překročení hezky automatizovaně napráskalo (což by asi bylo výhodnější).

No a k té hmotnosti, to bych prosil vysvětlit. Mám nějaký problém s druhým Newtonovým zákonem.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2573
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 13:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozjezdy na křižovatkách jsou především limitované (ne)schopnostmi řidičů včas a plynule se rozjet. Jestliže podjíždění není nahodilým excesem, jak se nakonec ukázalo v případě Mik0cz, ale jevem pravidelným, na otázku stran příčiny tohoto jednání sis odpověděl sám - řidiči již zřejmě odvykli běžné kulise československých silnic v podobě modravého oparu spáleného benzínu s příměsí M2T a nemají chuť po retro zážitku inhalací zplodin dvoutaktu.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 15:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víkend jsem byl mimo a jaká se tu rozběhla krásná diskuse. Dokonce sem ty dvě stránky celé přečetl.

Dovolím si co nejstručněji prezentovat svůj názor.

Na silnici jsem prakticky denně, ať soukromě, tak služebně. Pohybuji se většinou v okolí Prahy. A dle mých zkušeností bych řekl, že pravdu mají částečně obě strany.

Z mého pohledu jako prasata jezdí auta především s SPZ ,,A" a ,,U". A rozdělovat to podle aut je velice subjektivní a velice těžké. Je fakt, že každý rok vycházejí statistiky nehodovosti a nejhůře z toho vycházejí řidiči BMWM a AUDI (co do počtu zaviněných nehod). Češi jsou podle mě takový národ (snad dáno dobou minulou), že si musí kompenzovat nějaký komplexy, podle toho kupovat auta a podle toho taky jezdit. Nikde v zahraničí sem neviděl tolik SUV pohromadě co tady u nás.

Pravda je, že většinou ,,piráty silnic" spatřuji právě ve velkých SUV, typu Cayenne, Audi Q7. Obecně v těch prémiových značkách. Otázka zní, je to tak ve skutečnosti, nebo je více vnímáme a proto si je vsugerováváme coby piráty?
Nevím, každopádně je pravda, že nejčastěji nedávají blinkry, jezdí v obcích opravdu nebezpečně rychle. S čím se poslední dobou dost setkávám je, že drahá SUV řídí mladičké holky, které jedou jako prase, aniž by měly zkušenosti, bez blinkrů, světel...

On by se taky měl trošku odlišovat typ člověka vzhledem ke značce. Tím narážím na Vaše názory, že čím dražší a silnější auto, tím větší pirát silnic. Jako příklad uvedu zmiňovaná Volva. Jsou to mnohdy stejně silná auta jako BMW, prémiová značka, drahá. Ovšem podle mě si Volva kupují spíše povahově mírnější lidé, na úrovni. Kdo si musí dokazovat své ego, si pořídí nabubřelé SUV a svým stylem jízdy to dává najevo. Nevzpomínám, že by mě někdy chtělo přejet Volvo, za to mě nedávno málem smetl na přechodu magor s BMW X5 a ještě ke všemu můj soused. Stejně tak mám zkušenosti, že řidiči Porsche Cayenne jezdí bezohledně, zatímco řidiči klasických 911 jezdí možná rychle, ale slušně. Stejně jako řidiči supersportů typu Ferrari. Nikdy jsem neviděl, že dělali myšky, nespouštěli blinkry, problikávali.

Podle mě to není v silných autech. Určitě tam bude hrát roli velikost auta, ,,prestiž a ego". Kdo chce honit ego, nejezdí ve Volvu.

Podle některých názorů zde, bych ale byl i já typickým příkladem piráta:
Jezdím v Mondeu 2,2, 150 koní, černá skla. Výtečné parametry ,,pirátského auta". Přesto si tak nepřipadám. Jezdím možná rychleji, než dovolují předpisy. Ale v obci jezdím slušně, pouštím na přechodech, pouštím v kolonách, pouštím kamiony, autobusy, nevybržďuji. Ovšem občas vehementně troubím a problikávám, to když mě někdo nedá přednost, když má, nebo když si to někdo šine 110 km/h v levém pruhu na dálnici a nehodlá uhnout.

Slime, mimochodem díky za toho ubožáka . Fakt si tak nepřipadám. Nemám potřebu závodit s BMW. Vezmi to z druhé strany mince. Když si napsal, že je častý jev, kdy ubožáci v Superbech a Mondeích chtějí závodit s BMW. Jak se vůbec pozná ono závodění? pokud mě předjede řidič BMW tak ať jede, pokud jedu rychleji já, tak ho předjedu já. A pokud už jakýsi závod vznikne, tak jsou k tomu potřeba obě strany.
Já třeba strašně nerad jezdím v koloně. Příklad: nedělní situace, kdy se přesunuji z Krkonoš ku Praze. Po silnici se šine kolona ,,lufťáků" z lyžovačky, nasardinkovaný za sebou, rakve na střeše, jedou 90 km/h. V tom lepším případě. Já se nehodlám sardinkovat za nima. Navíc, po tak rovné silnici z Nové Paky do Poděbrad nehodlám jezdit 90 a ještě ne ke všemu v noci, kdy není provoz. Takže jedu třeba 110 km/h. Předjedu celou kolonu a šlápnu na to, abych jim ujel. Za chvíli za mnou xenony a lepí se na mě týpek v BMW. Já si jedu svých 120, buď mě předjede, nebo ne. Pokud ano a pak zpomalí, tak ho dojedu a předjedu. Nezávodím, prostě jedu stálou rychlostí. Navíc, nesnáším jezdit za někým. Chci mít rozsvícené dálkové, jet si svou pohodovou jízdu a tečka. V posledních pár letech jsem závodil jen jednou a to s Fordem B-max. Takže srovnatelné auto. Jinak jedu tak, aby mě nikdo nesvítil xenonama zezadu, popř.abych se za někým nevlekl. Pokud to, že na to šlápnu a chci někomu ujet, bere někdo jako závodění, pak je to jeho problém. Ale když už by na to přišlo, nevidím jediný důvod, proč by ,,ubožák" v Mondeu nemohl závodit s BMW. Já vím prd, co v tom bavoráku má kdo za motor, stejně jako ví prd ten řidič bavoráku. Mondeo 2,2 jede velmi slušně a mnohdy to klidně může srovnatelný výkon. Jestliže řidič BMW nazývá ubožákem řidiče Mondea, Oktávek atd., jestli pak není ubožák ten řidič BMW, co si musí dokazovat své ego? [happy].
Mimochodem, viděl jsem jeden pěknej filmek z nějakých závodů, kde to prastará Sierra Cosworth nandala všem BMW a Porsche na trati. Ubožák ten týpek ve Fordu...jak si jen dovolil...

Jo, ve Felicii sem opravdu nikomu nikdy neměl snahu zadek ukázat (maximálně ,,ubožákům" ve Fabii 1,2 HTP, kdy i ta Felda je oproti této motorizaci dělo) a silnějším jsem vždy uhýbal. Sám nesnáším ty řidiče, kteří mají auto typu Corsa/ Felicia a šinou si to uprostřed silnice sedmdesátkou.

Taky nerad jezdím za kamiony a dodávkami, protože přes ně nic nevidím. Dnešní dodávky jezdí opravdu dobře, zrovna nedávno jsem jel dlouho za jedním Sprinterem, který dělal vše proto, abych ho nepředjel. Jel prostředkem, takže sem přes něho neviděl. Ale jel 110 po okresce, chtěl jsem ho předjet, protože jsem chtěl vidět více, než reklamu na jeho dveřích. Taky to mohlo vypadat jako závod.
A ještě jeden příklad, včera jedu a za Jičínem vidím v zrcátku blikající sanitku. Jel jsem včera na spotřebu cca 100 km/h. Sanitka stále blikala za mnou ale furt daleko. Nakonec se přiblížila, tak sem zastavil v obci, kde já na těch 50 brzdím a ona ne. Nechal jsem jí předjet. Pak sem jí ale zase dojel a až do Kopidlna se jí držel. Při vjezdu do obce radar ukazoval 100 km/h (rychlost sanitky). Co sem měl dělat? vlekl sem se za ní, každý jiný auto bych předjel, ale respekt a slušnost k záchranářům mě to nedovolil a tak sem jel za ní. Co si asi myslel ten řidič? ,,blbej závodník v ubohém Mondeu, co si zvyšuje ego"? Ale ne sakra, já nechci závodit, já chci jen jet svou rychlostí tak, abych nejel v koloně nasardinkovaných pražáků.

Takže abych to shrnul. Plně souhlasím, že jako prasata jezdí řidiči služebních aut. Bílé Fóbie s firemními polepy jezdí opravdu jako prasata. Mimochodem, před dvěma léty se přede mnou bílá Fábie firmy Eurovia rozsekala. Pak je dalších XY řidičů, kteří mají normální auta a jezdí jako prasata. Viz. to video, kdy vybrzďoval obyčejný Citroen. Větší koncentrace těch prasat je ale opravdu u nabubřelých aut typu AUDI a BMW. Samozřejmě to ale nelze globalizovat, že kdo má drahé auto je prase. Jak jsem psal, u řidičů Porsche sem se s tím nesetkal, stejně jako u řidičů Volvo, řidiči Mercedesů jsou taky většinou slušní. Spíš mi příjde, že čím větší auto, tím menší pyj a tím větší dohánění ega. Za mě jsou většinou řidiči prasata ve velkých SUV. V limuzíně Mercedes člověk bezohledného řidiče moc nepotká, v e velkém SUV Mercedes a ještě ke všemu upraveném je to zcela běžný jev.

Ale nedávno jsem jel v Praze, jeden pruh byl uzavřený. V tom průběžném jela paní s nějakým Citroenem, dvě děti v sedačce a schválně šlapala na plyn, jakmile jí tam chtěl někdo ,,zip" systémem vjet. Lepila se na auto před sebe, aby nikoho nemohla pustit. V tu chvíli mě bylo líto, že nemám nějaké otlučené auto, abych do ní ťuknul i za cenu pokuty..
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 16:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Češi jsou podle mě takový národ (snad dáno dobou minulou), že si musí kompenzovat nějaký komplexy, podle toho kupovat auta a podle toho taky jezdit.

Asi jsi dlouho nebyl v Bratislavě. Ale jo, komplexy tady určitě jsou, to je furt "malý národ," přitom jsem se díval, že v našem milovaném superstátu jsme co do počtu na krásném 12. místě z 28ti zemí, tj. 16 národních států má méně obyvatel než my.


Stejně tak mám zkušenosti, že řidiči Porsche Cayenne jezdí bezohledně, zatímco řidiči klasických 911 jezdí možná rychle, ale slušně.

Ono taky Cayenne je známka buranství a nevkusu. Je to jako koupit si napodobeninu tašky od Louise Vuittona.


Ovšem občas vehementně troubím a problikávám, to když mě někdo nedá přednost, když má, nebo když si to někdo šine 110 km/h v levém pruhu na dálnici a nehodlá uhnout.

Zkus s tím bojovat. Je to na nic, akorát se nasranost a agrese rozšíří, jinak se fakt nic nestane.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4982
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 16:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous:
No nelze než asi z 90% souhlasit, jen doplním:

- díky za tu charakteristiku řidičů volv[proud]
Z mého pohledu jako prasata jezdí auta především s SPZ ,,A" a ,,U". - přidal bych "K," speciálně s těmi zatmavenými skly a megavýfuky. "A" je relativní, protože nemálo mimopražských zaměstnanců má služební auta s áčkem.

- Jak se vůbec pozná ono závodění? pokud mě předjede řidič BMW tak ať jede, pokud jedu rychleji já, tak ho předjedu já. A pokud už jakýsi závod vznikne, tak jsou k tomu potřeba obě strany.
Předjedu celou kolonu a šlápnu na to, abych jim ujel. Za chvíli za mnou xenony a lepí se na mě týpek v BMW.
Tak přesně tohle je třeba to závodění, o kterým mluvím. Prostě blb, který nesnese, když ho silné auto dojíždí a zrychluje, nebo nesnese, že ho silné auto předjelo, a začne závodit. Spoluúčast toho silného není vůbec podmínkou, snad pokud je to blb takového kalibru a s takovým deficitem výkonu, že je lepší na to šlápnout a mít ho co nejdál za sebou forever.

- Jestliže řidič BMW nazývá ubožákem řidiče Mondea, Oktávek atd., jestli pak není ubožák ten řidič BMW, co si musí dokazovat své ego?
Nikoliv. Píšu pouze o svých zkušenostech s těmi řidiči, kteří se chovají, jak jsem popsal. A ubožáci jsou u mne proto, jak se chovají, nikoliv proto, že mají mondeo. Sám jsem měl ještě nedávno S-Maxe 2,2 a byla to raketa obrovská. Nicméně to, co popisuju, jsem s ním nezažíval, a pravda, nezažívám to většinou ani s volvem.

Jinak bych řekl, že řidič SUV je trošku kategorie sama pro sebe bez ohledu na značku SUV. Tahle kategorie auta myslím sama o sobě slouží především jako prodlužovač pyje...Takže BMW a Audi a a BMW SUV a Audi SUV jsou trošku jiné světy.

- Dnešní dodávky jezdí opravdu dobře Souhlas, a doplním - za jejich volanty lze nezřídka potkat šílený nezralý nezkušený devatenáctiletý postpuberťáky, co dostali do ruky žihadlo, aniž by měli tušáka, co to udělá, až v zatáčce budou potřebovat zabrzdit. Pro mne tohle je jedna z nejnebezpečnějších skupin lidí, jakou lze na silnici potkat, s vysokým potenciálem k závodění.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4745
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 16:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikde v zahraničí sem neviděl tolik SUV pohromadě co tady u nás.

A co takové Rusko?[wink] Nebo USA, kde velká SUV plní přibližně takovou roli, co u nás kombíky. Ale i v takovém Španělsku je dost SUV, u nás jsou masové spíš jen v těch příměstských zónách - řada lidí tam má "svůj dům, svůj hrad" obklopený zdí, který opouští pouze ve svém poloobrněném voze ze spektra od Hyundai Santa Fe po Audi Q7...


Pravda je, že většinou ,,piráty silnic" spatřuji právě ve velkých SUV, typu Cayenne, Audi Q7. Obecně v těch prémiových značkách. Otázka zní, je to tak ve skutečnosti, nebo je více vnímáme a proto si je vsugerováváme coby piráty?

No, já mám podobnou zkušenost, konkrétně ten Cayenne jako by magicky přitahoval ty nejbezohlednější ze zbohatlíků[wink].
Tak jsem se poslední dobou snažil si vědomě všímat, kolik vidím drahých "snobských" aut jet slušně nebo "tak nějak normálně". Třeba takových BMW X5 je tolik, že se najde i spousta slušných, ale jinak jezdí slušně spíš drahé sedany (třeba Mercedesy včetně třeba S-třídy). Prémiové SUV taky občas vidím dávat blinkry, netlačit se za každou cenu atd., ale spíš teda v Německu[wink].
Souhlas, že nejhorší jsou namachrovaní obchodníčci a manažírci v "tédéíčkách", a spolu s nimi jejich pronásledovatelé ve služebních fábiích. Tihle lidi kašlou na spotřebu a tím i na nějakou plynulost jízdy, ani jinak auto nešetří (stačí mi pozorovat chování různých řidičů na zpomalovačích u nás ve čtvrti kancelářských budov - hned se pozná služebák), případně se ho dokonce snaží cíleně zničit, aby "už konečně po těch třech letech" dostali nové.


Navíc, nesnáším jezdit za někým.

No, sorry, ale to je trochu hláška "z druhé strany ", opravdu jak od nějakého toho "pyráta". Já tomu rozumím na prázdné silnici, to taky jiné auto buď předjedu, nebo nechám trochu ujet, ale v hustém provozu se prostě holt bude jezdit za někým. Líbilo se mi v zemích jako USA nebo Británie, kde se auta i v hustším provozu na silnici typu naší státovky seřadí a jedou v pravidelných rozestupech cca nejvyšší povolenou rychlostí. My se v tomhle blížíme spíš východu (některá vozidla jedou pomaleji, ostatní se je i sebe navzájem snaží za každou cenu předjíždět... a pak se všichni zase potkáme někde u kruháče nebo na světlech).
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4746
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 16:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přidal bych "K," speciálně s těmi zatmavenými skly a megavýfuky.

Ono "Káčko" v této výbavě je skoro jako MPZ jedné jiné země než CZ, a to země, kde na tom z hlediska bezpečnosti silničního provozu a ovládání potřeby "prodlužování si pyje" za volantem jsou hodně, hodně špatně[wink]. Hlavně kvůli nim je jízda po I/6 takový adrenalin.


"A" je relativní, protože nemálo mimopražských zaměstnanců má služební auta s áčkem.

To se jako Pražák taky vždycky snažím zdůrazňovat[proud], ale ona je to pravda- jistě každý známe někoho odkudkoli, komu "dává křídla" jeho služební passat/superb/oktávka na pražských značkách...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 16:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: s tím se bojuje velmi, velmi špatně. Před týdnem mě málem sejmula ženská, co mi nedala přednost na kruhovém objezdu. Včera sem jel po okresní silnici, cca 100 km/h a těsně přede mnou tam vjel z pole traktor. Jsem brzdil i očima. Na tohle jsem asi fakt dost měkkej, ale neovládnu se, já ten klakson prostě operu. Nejsem zlej člověk, ani agresivní, neřeším spory násilím, ale možnost si s tím člověkem promluvit, tak si to za rámeček nedá. Když na něj zatroubím, tak si třeba uvědomí, že něco udělal špatně a příště si dá pozor. Ta ženská si to asi uvědomila, u toho ,,Pepy" z traktoru dost pochybuji. Navíc, dneska traktor není Zetor 25, ale obrovská monstra, která jedou 60 km/h a kdyby na někoho najel tak ho slisuje.

Slim: proto sem psal záměrně ,,A! a ,,U". Nikoliv pražáci a ústečáci. Ono v Ústeckém kraji, z nějakého důvodu, má spousta pražských podnikatelů registrovaná vozidla, jestli je tam menší pojistka, nebo fakt nevím.

Charakteristiku Volvistů tak prostě vidím. Volvo je srdcovka i když dneska se to pomalu vytrácí. Volvu taky hodně stoupla prestiž a vzhledem ke vrůstajícím příjmům některých skupin obyvatelstva i jejich dostupnost. Na silnici jsou vidět opravdu dost, což kdysi nebývalo. Volvo bylo pojem a kdo měl Volvo, byl někdo. Dnes ho má kde kdo, ale asi díky za to, alespoň nedopadlo jako Saab. Mimochodem, moje dvě nejoblíbenější a nejsympatičtější automobilky. Když jsem kupoval Mondeo, původně jsem chtěl Volvo.

Závodění: máš pravdu, to je asi znak závodění. Ale pokud se mě někdo lepí na zadek a pere mě xenony do zrcátek a nemá se k předjetí (když může), tak na to šlápnu, abych mu ujel. Ne proto, že má silnější auto. V noci to podle světel dnes ani nepoznáš co je to za auto. Pokud mě předjede, tak ať si jede. Nebudu se za ním honit. Pokud ho dojedu, protože zpomalil, je to něco jiného. Já jedu stále svou rychlostí.

S tím SUV souhlas. SUV a běžné sedany/kombi téže značky jsou jiný svět.

S hodnocením řidičů dodávek taky souhlasím. Když jsem jako prcek dojížděl do školy autobusem, tak tam nastoupil mladej řidič. Měl modrou meziměstskou Karosu, spoustu přídavných světel, vždy čistou, vyzdobenou. Jezdil jako totální prase, v busu všichni padali, zatáčky řezal jak se závoďákem, docela ta Karosa jela. Dostal přezdívku Schumacher. My, mladí a blbí kluci, jsme ho obdivovali, byl to náš ,,PAN řidič" a vždy jsme se na jeho ostrou jízdu těšili. Holky z něj šíleli. Dnešním pohledem bych ho vyhodil. Nebylo to zrovna bezpečný.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4984
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 16:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Přesně...i fabia kombi..;-))

Obecně v těch prémiových značkách. Otázka zní, je to tak ve skutečnosti, nebo je více vnímáme a proto si je vsugerováváme coby piráty?

No on bude spíš poblém v tom, že když zaprasí fabiatik, člověk zakleje, zabliká a řekne si "debil" a karavana jde dál. Když totéž udělá cayenista, je to námět na dlouhou diskuzi a reportáž. A nedejbože když to udělá cayenistka, která si na to auto od pohledu vydělala jistě přesčasy...On na duhou stranu cayenista udělá prasánu související s výkonem a akcelerací, fabiatik spíš prasárnu související s nedostatkem akcelerace, pomalou reakcí, nepoužíváním zrcátek a křupanskou bezohledností debila, který si třeba radši vorve blatník, než aby šel spát s pocitem, že Vás pustil do svýho pruhu, když bylo možno nepustit. To první se hůř promíjí. Ale nezpochybňuju, že u takových aut je větší pravděpodobnost, že si je koupí debil. Jen zpochybňuju, že nelze automaticky říct, že kdo ho má, debilem je. Zrovna tak jsem to nechtěl říct o mondeyistech, pokud to tak vyznělo.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4747
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 16:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemá v tom kraji U sídlo nějaká leasingovka? Každopádně je tam taky hodně obchodníků s ojetinami, něco jsou třeba i nepřehlášená auta, co já vím...

Jinak já si taky rád zatroubím, když mi někdo vjede do cesty, nedává přednost zprava, najednou přede mnou zabrzdí bez blinkru apod. Uznávám, že je to i pro mě cesta k ventilaci stresu z té situace, ale v mnoha případech si mě ten řidič opravdu nějakou svojí chybou nevšiml (telefonuje, nesleduje značky / čáry / zrcátka atd.) a třeba si takhle přece jen něco uvědomí...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 17:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Dobře, upřesním to. Nikde v zahraničí, kde jsem byl, jsem neviděl tolik SUV. v Rusku jsem nebyl. O USA vím, že tam mají SUV, ale tam je to dáno tak nějak přirozeně. Vždycky měli velký auta a nemyslím si, že je to dáno tím, že by si něco museli dokazovat. Zrovna v tom Rusku, to bude přesně naopak: ,,já mám tank a ty s tou Samarou mě táhni z cesty, nebo tě smetu chudáku".
Já tomu rozumím na prázdné silnici, to taky jiné auto buď předjedu, nebo nechám trochu ujet, ale v hustém provozu se prostě holt bude jezdit za někým. Líbilo se mi v zemích jako USA nebo Británie, kde se auta i v hustším provozu na silnici typu naší státovky seřadí a jedou v pravidelných rozestupech cca nejvyšší povolenou rychlostí. My se v tomhle blížíme spíš východu

Tímhle si mi trochu nahrál na smeč. To je přesně ten důvod, proč za někým nechci jet. A bavme se o prázdné silnici, neberu v úvahu hustý provoz, nebo dokonce města. Nejsem takový prase, abych nesnesl jet za někým a vždy předjíždím s ohledem na bezpečnost a taky na to, jestli se mi to vyplatí. Když vím, že je hustý provoz, nemá cenu předjíždět. Zvýší mi to spotřebu a stejně se nikam rychleji nedostanu. Ale vztahuju to na příklad, který sem uvedl. Neděle večer, cesta z Krkonoš, kdo tudy jel/jezdí, tak ví, že směr Kopidlno, Poděbrady je to prakticky široká, přehledná silnice. Takže neděle večer, téměř žádný provoz a najednou dojedeš kolonu vozidel. Jedou 80-90 km/h, s prominutím nasraný na sobě, neustále vidíš problikávání brzdových světel. Kdyby tady jezdili všichni v rozestupech, tak je mi to jedno. Alespoň tu srnu srazí ten vepředu :D. Ale když si nechám rozestup, okamžitě se mezi mě a auto přede mnou někdo vecpe. Styl jízdy brzda plyn nemám rád. Pro mě je tohle nejnebezpečnější situace a raději bezpečně všechny předjedu.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4748
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 17:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On na duhou stranu cayenista udělá prasánu související s výkonem a akcelerací, fabiatik spíš prasárnu související s nedostatkem akcelerace, pomalou reakcí, nepoužíváním zrcátek a křupanskou bezohledností debila

Od Cayenistů je aspoň v našich šířkách často cítit takové nějaké "teď jedu já ve svým poršáku, tak všichni uhněte!". Tyhle auta jsou holt v hledáčku lidí, kteří se takhle chtějí na svět tvářit.
Ono totiž ještě k té ceně - kolik peněz by člověk s nějakým spektrem zálib, závazků atd. musel mít, aby se mu chtělo dát řekněme tři miliony za auťák? A kolik takových v téhle zemi je? Tím chci říct, že spousta těch řidičů má okázale drahý vůz různě na dluh, nebo z nějaké bubliny, která může prasknout atd., no a ti samozřejmě o to víc dávají všemu okolí sežrat svou pomíjivou nadřazenost...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 17:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: já sem to s těmi ,,mondeisty" pochopil. Spíš jsem to bral jako malé rejpnutí :D

Co se týká řidičů služebních aut, to je kapitola sama pro sebe. Není to jejich a podle toho s tím jezdí. Já mám v práci Octavii II FL. Dva měsíce, když byly kolegové bez auta s ní jezdili i oni a já měl krátce Focuse. Octávka má najeto 40 tisíc a už má nabořenej blatník, robitej zadní nárazník, prasklý světlo, tři žárovky nesvítěj, uvnitř je bordel jako v chlívku a mechanik se divil, že jsou tak odvařený brdy [happy]. Já se s tím snažím jezdit slušně, i když narozdíl od svého auta neřeším nějak víc, že je špinavá, nebo jestli jedu za 6 nebo 7 litrů. Jezdí dost po stavbách, takže je špinavá furt a když jsem to často myl, tak jsem slyšel od vedení, proč zase myju auto. To že přes skla nebylo vidět je jedno, ale ušetřilo se 100,-.

Jef: obchodníci v ,,U" kraji budou mít souvislost s blízkým Německem a tak dováží přes hranice šroty.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4749
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 17:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tímhle si mi trochu nahrál na smeč.

No, nevím jestli to byla smeč[wink], ale nechal jsem si rád vysvětlit a chápu. Ostatně tebe jsem z nějaké nepřiměřené agresivity ani nepodezíral, pozastavil jsem se jen nad tou jednou hláškou...

A u toho Účkového kraje jsem pochopitelně myslel ojetiny z Německa, to mi tam asi vypadlo.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 18:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jsem dorazil z práce domů a musím se přiznat. Jsem pirát silnic!!

Totiž, u nás na sídlišti kolem celého domu usadili ,,zákaz zastavení! (viz.značky v modrém kolečku), kromě toho ještě na celou ulici je přenosná značka ,,zákaz vjezdu" (v červeném kolečku jsou naznačeny, kde jsou umístěné). Napojují tu nový vodojem.
Není tu moc jinde kde parkovat, navíc, tohle je jedno ze dvou míst, které alespoň trochu hlídají městské kamery. Firma, co to má kopat tu dnes začla pracovat po půl deváté, tedy v době, když už jedu do práce. Kdy skončili nevím, ale teď už tu nebyli. Tak jsem tam zaparkoval. Fakt nechci parkovat o blok dál, ne kvůli pohodlí, ale kvůli strachu o auto. Vždy se tu dost kradlo. Navíc, vykopali jen to co je vidět, takže ničemu nepřekážím a přes den tu autem nejsem. Vědomě tedy porušuji předpisy a patřím za mříže :D. Jen nechápu, proč sem dali zákaz vjezdu a ještě zákaz zastavení. Proč ne jen zákaz vjezdu? Navíc si všimnětě, že parkuji jak ,,debil". Pokud to prostor dovolí, tak poslední dobou takle u domu stojím, protože co tu bydlím, tak mám obě auta na dveřích omlácený. Zrovna nedávno sem viděl, jak si jedna maminka bouchla dveřma, když vyndavala ratolesti ze sedaček. Takže raději budu parkovat jak krerén, než abych měl otřískaný auto. Naštěstí nejsme pražské sídliště a místa je tu dost, většinou vedle mě nikdo není.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9043
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 20:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomuhle autu to přeju:
Evropské auto roku

Předchozí generace se moc nepovedla, ale tohle by mohlo francouze nakopnout [happy]

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 7 let ženatý, 11 let na K-reportu
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 20:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Hlavne, že to konečne vyhralo niečo iné, ako nejaký ekonezmysel [ok]. Po minulých ročníkoch som čakal Teslu alebo BMW i3...

EČV PO od 1. 4. 1997, ŠPZ PO do 1. 4. 1997- Analýza prešovských EČV a ŠPZ
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3326
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 21:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoc nie som skodovkar telom aj dusou, celkom som to prial Octavii.
V novej 308 som narozdiel od trojkovej Octavii nesedel, ale snad si to zasluzi.

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 22:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12962
Registrován: 11-2004

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 23:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reklamní kampaň pojištění Direct.

Sdružení historické dopravní techniky Prostějov
Kecama autobus nezachráníš...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 23:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem netušil, že moje přiznání k tomu, že jezdím Trabantem, vyvolá takové negativní emoce. Ale můžete být zatím klidní, protože chvíli před tím, než jsem přetočil tacho, způsobila kombinace vysokých otáček a pochybného oleje zalitého ještě pochybnějším benzínem zřejmě nevratné poškození nějakého z ložisek...

Risan:
No a k té hmotnosti, to bych prosil vysvětlit. Mám nějaký problém s druhým Newtonovým zákonem.
Já jsem fyziku přecházel vždy v mezích možností a spíš jsme se neměli rádi, ale tuším, že Newtonovy zákony platí v nějakých ideálních podmínkách, které na silnici nemožno dosáhnout. Takže ano, měl jsem se vyjádřit lépe, tedy "rozjezdy na křižovatkách jsou limitované spíše schopnostmi řidiče vzhledem k hmotnosti vozidla, než samotným deklarovaným maximálním výkonem a kroutícím momentem"

Slim:
...fabiatik spíš prasárnu související s nedostatkem akcelerace, pomalou reakcí, nepoužíváním zrcátek a křupanskou bezohledností debila, který si třeba radši vorve blatník, než aby šel spát s pocitem, že Vás pustil do svýho pruhu, když bylo možno nepustit...
Omlouvám se, pokud to chápu jako reakci na svůj příspěvek a nebylo to tak myšleno, ale předjíždění kolony před křižovatkou odbočovákem s tím, že za křižovatkou se nacpu do prvního volného místa (a běda, jak mi někdo neuhne), se mi nelíbí zcela nezávisle na tom, co právě řídím.

Když se spolu chtějí dva dohodnout, je obvykle úplně jedno, kdo zemi právě vládne
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4987
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. března 2014 - 23:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin: nene, nebyla to reakce na Vás...jen obecný poznatek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4988
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 08:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden příspěvek do diskuze z dnešního rána:
D5 směr Praha v úseku Rudná - okruh, cca 7.15, v levém pruhu souvislá kolona kamionů, v prvém souvislá kolona osobáků,rychlost levého puhu cca 110 km/h. Tohle projel odstavným pruhem idiot v bílém Opelu Astra rychlostí odhadem tak 140 km/h a skončil až v místě, kde začíná odbočovací pruh na okruh.
Dotaz I.: Je tohle ten typický způsob prasení, o kterém je tady te´d řeč?
Dotaz II.: Je astra prémiové drahé auto exkluzivní značky, notabene bílá?

Závěr dle vkusu a úhlu pohledu každého soudruha.
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 10:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Tak až na ty budíky ve stylu "na cestu vidět nepotřebuješ, hlavně, že jedeš padesát" a debilně tvarovanej pidivolant, vcelku dobrý.
Lepší než minulá generace, jak říkáš.

Těm budíkům obecně moc nerozumim. Já mám rád posez nízko, ruku na volantu nemám v rovině, ale lehce přizvedlou. A všecko mi říká, že kdybych si v tom Pežotu tak sedl, uvidim na cestu velký hovno.

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4649
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 10:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psali jste tu o vybržďování.... Taky mam jeden poznatek... a ano asi jsem "pyrát" [satan]

Jelikož jezdim náklaďákama tak bývám obětí "výchovného" vybržďování asi častěji než vy ostatní. Přecijen plně naložený iveco do kopce zrovna neletí (podle kusu samozřejmě) a nejeden šmoula to rád ohodnotí tak že po předjetí prudce šlape na brzdu.
Jenže jak se pak diví že místo toho abych tu jejich hru hrál s nima a brzdil jak idiot jen pustim dálkový a opřu se o klakson. Jestli situaci pak vyřeší ve svuj prospěch je už na nich. Ano je to trochu nebezpečné ale ruku na srdce takovej člověk co vybržďuje není tak úplně v pohodě a nejspíš to nedělá prvně. Zatím k žádný kolizi nedošlo naštěstí ale řek bych že si někteří znečistili textil.
On takovej vybržďovač spoléhá na to že zatim každej za nim ubrzdil a jemu se tim pádem vlastně nic nestalo takže to může zvesela opakovat. Když ho trefim tak má po autě a přístě si to rozmyslí. Ano já zaplatim pokutu jak psal Mirous ale ten blb už si to přístě rozmyslí.
Jednou sem teda brzdil ale to bylo tim že sem si všim dvou dětí na zadní sedačce a v tu chvíli sem viděl rudě. Když riskuje idiot svuj život dobře mu tak ale že je někdo takovej kreten že tahle riskuje životy svých dětí to je na kulku mezi světla. [angry]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 14:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: pro tento případ bych si radši pořídil tzv. "černou skříňku". No aspoň budeš mít důkaz, že tě vybrzdil a nemůžeš za to ty.
Ne jednou jsem viděl, jak jeden ruský autobusák to tak dělal a ne šlapat na brzdu, ale ještě přidal, když mu to udělaly - aby měli větší škodu.

Ale taky pravda, jestli bys zato neplatil nějakou spoluúčast nebo něco - a taky stojící náklaďák v servise nevydělává, tak z toho by zase neměl radost provozovatel.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 15:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle by mě taky docela zajímalo. Stále platí stupidní a pravěké pravidlo, že nabořím-li zezadu, nesu vinu automaticky já. Jak je to, když mě někdo vybrzdí a mám to na kameře? uvažuju, že si nějakou pořídím [happy]
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 15:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vybržďování. Na váš popud jsem tohle slovíčko zadal na youtube, shlédl jsem asi 4 videa a nasranej jsem od toho zas musel odejít, protože já bejt v tý situaci, nevím, co by mě uchránilo od toho, abych si "nespletl" pedály a z nějaký (v poměru ke kamionu) mrdkoidní Fabie neudělal Smarta. Tím spíš, kdybych to měl všechno na záznamu svý kamery.
Maximálně ty děti na zadní sedačce nebo reflexy.

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9299
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 15:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se to zase trochu obrátilo, ale ne všici jezdci ve Fabiích HTP jsou piráti. Obecně ale třeba méně vyježdění lidé či starší lidé budou mít spíše Fabii než Q7 od Audi. Já jezdím s HTP, ale nemyslím si, že bych jezdil jako prase, pokud nepočítám vyšší rychlost. Jak už tu kdosi psal, když udělá prasárnu řidič ve Fabii, řekne se hm a jede se dál. Když to samý udělá majitel šestkovýho BMW, vedou se řeči o super-egu. Ne. Prostě prase můžu najít mezi všemi věkovými kategoriemi řídíc jakýkoli dopravní prostředek. A všechny průzkumy, kde největší zločinci jsou majitelé prémiových značek nevypovídají nic - stačí jet lehce rychleji a jsem zločinec i v tý Fabii.

Be clever - use public transport!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4653
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 15:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vono je fakt těžký nebrzdit... v oprvní fázi na tu brzdu stejně skočim ale po "vteřince" mi to dojde a brzdu pouštim.
Kameru nemam ale zas si říkam že mi ta spoluúčast z pojistky za to asi stojí. Přecijen často ve zprávách vidím záběry jak někdo někoho vybrzdí ten se nějak nabourá (vyletí ze silnice, trefí strom nebo jiný auto) a viník jede vesele dál. Až se párkrát odvysílá zpráva že vybržďovač má z auta kůlničku na dříví bude to taky jistý varování pro ostatní "hrdiny".

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 17:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes sem viděl jedno hezké Mondeo. Docela by mě zajímalo, jestli takovou traverzu mám pod plastovým nárazníkem také, nebo je to nějaká úprava [happy]. Mimochodem, ma mém Mondeu se dnes opět rozsvítila kontrolka chyby motoru, doufám, že jen kvůli stále nedoladěnému EGR ventilu. Každopádně mě to už štve, začínám na tu kontrolku být agresivní, protože mě štvala už na exoctavii.

A přidám ještě poměrně nezvyklé auto v ulicích Prahy. Ono tohle provedení je vůbec málo vídané.
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3162
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 18:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podělím se o zážitek o dva týdny nazpět:
D1, cca 7 hodin ráno a šinu si to na Prahu. Předjede mě černý Passat kombi a cca 300m před ním začal kamion předjíždět další kamion. Nic tragickýho že by musel tvrdě na brzdy. Ale za kamionem vyblikávačka zlev doprava a furt tak. Po zařazení kamionu do pruhu jsem napřed nevřil vlastním očím. Od spolujezdce z okna vylétla petka z vodou na dveře toho kamionu. Měl jsem co dělat abych se petce vyhnul a v první chvíli si myslel že na ní najel, že se to prostě jen válelo na cestě. Ale když se to stejné opakovalo o 2km dál, a dokonce hodil petku na autobus(!) plný lidí tak jsem si byl jistý. Okamžitě 158 hlásím co se děje. Než jsem na 158 dohovořil měl jsem už zmeškaný hovor - od borců z dálničního Superbu. Popis kde jsem co se děje, jestli ho ještě vidím atd. Bohužel mám sice pod kapotou 160 koní, ale v dodávce tak jsem se ho dlouho neudržel. Vím že ho bohužel nechytli, ztratil se v provozu... Později mi ještě volali z V. Beranova protože RZ kterou jsem nahlásil se neshodovala s typem vozu kterej jsem hlásil. Bohužel 100% jistý jsem si byl pouze 4ma znakama. Osobně si myslím že následující informace by byly pro dohledání vozidla dostatečné:
VW Passat kombi, černá barva, RZ xT536xx, modelový rok 2011 a výše (nevím přesně kdy se modely měnily) Věřím tomu že kdyby se chtělo tak ho najdou.
(údaje o RZ berte jako orientační, píšu to s odstupem 2 týdnů...)
Takovýmu čurákovi bych vzal papíry na doživotí a na tvrdo do basy!

Fortschritt E516
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 18:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A petku házel teda ten, co by přišel o papíry na doživotí, nebo jeho spolujezdec?
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2408
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 20:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: řidič odpovídá za všechny cestující ve vozidle i náklad - asi tak ti to řeknu.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 20:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odpovídat za náklad, to je logické, ale odpovídat za chování dospělých lidí, tomu říkám moderní pojetí práva. Takže když někoho zastřelím z auta z místa spolujezdce, zavřou řidiče? To by se mohlo někdy hodit.
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3163
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 20:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To netuším, 7 ráno 14 dní zpátky bylo šero + zatmavený zadní okna.

Fortschritt E516
Petruš_opava
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 09:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: A byl tam vlastně vůbec přítomen řidič?????
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 09:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petruš opava: také zajímavý právní názor. Čehopak se ještě dočkáme?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9046
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RZ xT536xx

Tak tady je bohužel možných moc kombinací (zhruba 400?)..., včetně faktu, že i ty čtyři znaky, které uvádíš mohou být špatně.

Pro příště je, při našem debilním systému RZ, lepší vědět, že auto bylo T + poslední čtyři čísla. Pak by ten zbytek šel celkem snadno. Stačilo by na ČKP proklepnout dejme tomu cca 40 kombinací.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 7 let ženatý, 11 let na K-reportu
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9047
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jestli ty čtyři znaky sedí, tak Volkswageny jsou v ČKP v rozmezí 8T5 3600-3699 dva:

8T5 3675 - registrován v Novém Jičíně
8T5 3677 - registrován v Novém Jičíně

třeba si vzpomeneš více, když uvidíš tipy.

A jestli má někdo chuť, může zkusit to stejné v 7T5, 6T5 nebo 5T5, níže asi nemá cenu jít, když to byl model 2011 (bajvoko)

Jinak případná série 7T5 36xx je Bohumín, 6T5 36xx a 5T5 36xx Ostrava

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 7 let ženatý, 11 let na K-reportu
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8188
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 12:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan
A jak je to teď s bezpečnostními pásy? Pokud povezu osobu nemající rozum (případně trvající si na svém názoru, že pásy zabijí více lidí než zachrání), tak mě v autoškole učili, že dokud nebude mít pás, nemám vyjet. To bych ale nikdy někam nedojel, že ano. Takže? Při případné kontrole, flastr platím já nebo on?

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8189
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 12:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260
A kolik z těch 400 kombinací odpovídá barvě, značce auta a kolik se jich v té době pohybovalo v místě, které bylo také poměrně jednoznačně určeno? Taky si myslím, že kdyby se chtělo... Spíše ale vidím problém v tom, že se dotyčnej mohl někde pěkně na hodinku "schovat" a pak pokračovat plynule v jízdě již bez možností silniční kontroly.

Hladík
Pokud vím, odpovídáš za BEZPEČNOST cestujících, nikoliv za jejich chování (aha, zde tedy možná i odpověď na moji minulou otázku s pásy). To je ovšem poněkud rozdíl - samozřejmě kontrola bude buzerovat nejprve tepe s tím, že: "Si ty peníze pak vemte od spolucestujícího." No a většina řidičů zaplatí, že...

M_100
No, nevím, já bych na to teda "neměl žaludek", nebrzdit. Za prvé člověk istinktivně stejně na tu brzdu šlápne, a za druhé tam tu nohu nechá, protože starosti s opravou auta apod. Ale chápu, že u služebního je to něco jiného.

a ne šlapat na brzdu, ale ještě přidal
Tohle mě přijde úplně stejně nenormální jako to vybržďování.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Petruš_opava
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 12:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: No já už to dál rozvíjet nikam nehodlám, i když těch teorií se samozřejmě nabízí spousta... To jsem jen tak střelil, abychom to dotáhli v té absurdnosti ještě kousek dál.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4754
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 12:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při případné kontrole, flastr platím já nebo on?

Odpovědný za vozidlo je jen řidič. Policista se se spolujezdcem vůbec nebude bavit. Věřím, že i za vyhazování předmětů z jedoucího osobního vozidla odpovídá jen řidič.

Stejně jako v případě třeba nedání přednosti se nejde vymluvit například "manželka mi říkala, že zprava dobrý"[wink], odpovídá řidič. Pásy spolujezdce s řízením souvisí o dost míň, ale je to stejný princip.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8190
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 12:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je ale trochu rozdíl. Pokud mám jako řidič platit za to, že jsem nedal přednost, je vše v pořádku. Pokud mám platit za chování spolucestujících, je něco v nepořádku.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10131
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 13:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Odpovědný za vozidlo je jen řidič. Policista se se spolujezdcem vůbec nebude bavit." - v tomto pravdu nemáš. Na začátku spolucestujícím oznámím, že jsou povinni podle zákona o provozu na pozemních komunikacích se připoutat a pokud jsou svéprávní, tak je další rozhodnutí (konání) na nich.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4656
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 13:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mě v autoškole učili, že dokud nebude mít pás, nemám vyjet.

Já už sem si za leta co jezdim spolujezdce vycvičil... přecijen příležitostně vozim opakovaně určitej okruh lidí.
Na pásy upozornim když se mi nepřipoutá a pokud držkuje že ne tak ho necham. A hned jak situace dovolí se rozjedu (za městem) na kilo a když neni nikdo za náma tak to bez varování zadupnu na fleku že nepřipoutanej buď posvačí opěrku sedadla před sebou nebo políbí palubku podle toho kde sedí. Divili byste se jak to funguje a najednou se všichni poutají. Škoda jen že u aut s ABS už ten brzdnej nástup neni tak razantní jako byl třeba ve felině. Jinak tuten "lék" sem musel podat i babi s dědou když mi na upozornění na pásy řekli že jezdim dobře a že se semnou nebojí tak na co pásy.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Střevoň
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.5.46
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 14:29:56    Odkaz na tento příspěvek  

...tak to bez varování zadupnu na fleku...řekli že jezdim dobře

[rofl][lol][rofl][lol][rofl][lol][rofl][lol]
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 14:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obráceně - Řekli, že jezdí dobře .... tak jim to zaflekoval. [lol]

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 15:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: já nevím, jak to opravdu s odpovědností řidiče je, v tomto světě je tolik předpisů, že kdybych měl znát všechny, které mám znát, tak mi nejspíš hrábne (snad se tak ještě nestalo, protože spoustu předpisů, které jsem se kdy musel naučit, jsem zase zapomněl, ale prý ten, komu hrábne, o tom obyčejně neví [proud]).

Ale s těmi pásy - jako řidič snad můžu ještě nevyjet, případně bezpečně zastavit, pokud cestující nebude mít pás, jak mám ovšem zabránit cestujícímu, aby nevyhodil z okna flašku/granát/cokoliv, to si nedovedu představit. Jestli je to pravda, že za to zodpovídám, tak to je asi ještě veselejší než objektivní odpovědnost provozovatele.

Ta moje původní otázka, zda flašku házel řidič nebo spolujezdec, mířila na to, že byl navržen likvidační trest pro řidiče za věc, o které ani nebylo jasno, kdo ji udělal. Nepřipadá mi to jako vhodný postup. Likvidační tresty možná udělají radost na šlendrián spravedlivě rozhořčenému občanovi (samozřejmě dokud se nedotknou jeho osobně), ale jako prevence jednání v afektu prostě fungovat nebudou. Zvláště, nejsou-li uloženy původci závadného jednání.

Můžeme debatovat o tom, zda vyřazovat ze silničního provozu občany, kteří když se naserou, tak jednají nerozvážně, ale možná by se ukázalo, že to vyřadí skoro všechny. A to by mohl být dobrý byznys, kdyby se to správně uchopilo. Podnikatelský záměr bych měl, tak prosím teď vás všechny, abyste volali po zpřísnění a tak mi pomohli vytvořit podmínky pro jeho realizaci. Někteří případně mohou jednat nerozvážně či natáčet nerozvážné jednání a posílat do zpráv, aby bylo jasné, jak to je potřeba.

Petruš opava: zatím se myslím předpokládá, že u jedoucího auta existuje vždy nějaká osoba, která jej ovládá a je zodpovědná za jízdu, a té se říká "řidič." Jestli to bylo myšleno tak, že osoba sedící za volantem onoho zmiňovaného passata nebyla hodna toho vznešeného označení "řidič," tak do takové debaty bych se taky nerad pouštěl.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4660
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 15:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane plecháčku ukaž mi účinnější nedestruktivní metodu jak spolujezdce přijmět připoutat se.
Je to jen obyčejná ukázkla situace která může v provozu nastat. A jak říkal známej je lepší jednou ukázat než 100x vysvětlovat.

(na sraba co se neumí podepsat nereaguju)



(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6356
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 16:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pásy vyžaduju jen po pasažérech na zadní sedačce. Jestli se chce někdo zabít, prosím, ale ať z toho vynechá ostatní.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 16:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já pokud jsem narazil na člověka, který se odmítl připoutat, tak jsem velmi nesmlouvavě řekl, že zkrátka nepojedu a že se mnou nehne, dokud se nepřipoutá.
Yeti mi tohle usnaďnuje, protože, pokud jsou řidič či spolujezdec nepřipoutaní, tak kvičí statečně a to donutí každého se připoutat.[happy]
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4663
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 16:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastíku to bych daleko nedojel moje metoda je poněkud rychlejší na pochopení k čemu ty černý šlahouny přivázaný ke sloupkům vlastně slouží [biggrin]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)