K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 03. 01. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 03. 01. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4721
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 00:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík + MikOcz: Chuck Norris a Paroubek nepotřebují hodinky, sami určí,kolik je hodin. Vy nepotřebujete vyhlášky, STK a homologace, sami určíte, co je pro Vás i ostatní účastníky provozu správné.
Další komentáře bez použití nevypípaných slov mě nenapadají. Kéž by Vás v budoucnosti nenapadlo, že tlumená světla jsou blbost, páč dálková osvětlují vozovku daleko líp a je to bezpečnější pro chodce, zatímco protijedoucí to na ten okamžik snadno vydrží. Vot Vaše logika.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 10:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Neboj, já nejsem z těch, kteří svítí protijedoucím do ksichtu dálkovejma, dokonce ani zezadu nikoho neoslňuju tim, že bych mu jima svítil do zrcátka. Tohle mi přijde jako celkem nedávná debata o Hladíkovo kočičích očích na nárazníku. A schválně, jsou podle Tebe žlutý mlhovky špatný jenom proto, že už se nesmí používat? Jde mi o to, že ne všechno, co je nehomologovaný je špatně a naopak - viz. mnou zmíněné xenony na SUVčkách, který jsou taky homologovaný a řek bych, že vadí stokrát víc, než nějaký moje svícení mlhovkama ve městě.
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3973
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 10:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V noci ty přední mlhovky taky nejsou dvakrát příjemné. Hlavně z nižšího auta.

Bus-mafiaKiss Delta
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 10:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

90% aut s LED diodama bych odstraňoval ze silnice, protože mají levné a šuntské tesco výrobky o třech diodách a absolutně to nesvítí. Když to člověk potká i na autoškole, tak to fakt už mi hlava nebere. Navíc spousta řidičů pak nepřepne světla do ,,full" režimu, když je šero a dál si jedou na ledky, přičemž nejsou vidět. Když jsem začínal v 18 letech jezdit, tak jsem taky často používal mlhovky, i když bylo hezky. Dokonce jsem si na Fáčko dal z Nissanu takový žlutý, jako měly auta ve Francii. Vypadalo to hezky, dokud jsem nedostal první pokutu. Pak jsem si nějak uvědomil, když na mě každý blikal, že je to asi špatně. Přestal jsem je používat, dnes to nesnáším. Je krásná noc a 5 z 10 řidičů mě svítí do xichtu mlhovkama. A to tepve když v noci prší a frajeři operou mlhovky. Prototo mám na Feldě přídavný dálkový a takovým blbečkům to rozsvítím. Jinak jsem se poslední dobou setkal s tím, že v noci ve městě potkávám pro jistotu úplně neosvětlený auta :D
Vsuvka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 12-2008

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 11:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera večer jsem měl menší kolizi s patníkem. Autu naštěstí nic moc není jen ohnuté rameno, tyč řízení prostě nic co bych ve sklepě nenašel.


MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6706
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 11:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vsuvka: Ale copak ... zlý zákeřný patník ti skočil do cesty?

Karosa_B731: jestli máš víc aktuálních fotek feldy, pošli prosím ... je to jediné moje bývalé auto u kterého vím jak se má po prodeji [happy].

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2393
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 12:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Tak ty moje jsou homologovány. Jedno světlo má 20 LED - ještě k tomu je mám namířený do spodu a do stran, ale i tak jsou velice dobře vidět jak za dne, tak i v noci. Jo, setkal jsem se i s takovýma, co ty jejich přímo silně oslňovali, ale to podle mě bylo už HARD.

Ale už jsem se párkrát setkal s případem, kdy si někteří jedinci udělali LED světla pro denní svícení z těch samolepících LED pásků zatavených v selikonu, které já mám na osvětlení kufru nebo interiéru [crazy] - no k tomu NO KOMENT

Vsuvka: no, tak to máš hned radosti po novém roku...

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Vsuvka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2008

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 12:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Ano, trocha vlastní blbosti a ledu. Rychlost nebyla nikterak rychlá ani nejpomalejší
Hladík: Kdyby to byl kulak byl bych radši tam je lepší výměna.

MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 13:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vsuvka: to bych nikdy nerekl,ze patnik udela takovou neplechu. Vypada to patrne hur,nez to ve skutecnosti je.

Hladik: ty Tvoje svetla vypadaji celkem obstojne. Jedine denni sviceni se mi libi od Osramu,ale to stoji moc penez a to za to nedam,vzhledem k tomu,ze zarovku menim jednou za dva roky.

Ale koukam,ze je tu dost majitelu Felicii a vypada to,ze ty auta mate radi. 15 let stara pixla a stale vyvola zajem a lasku v tolika lidech. Ja jsem stejnej blazen, Feldu bych nikdy nedal. Nechapu to ale. Mondeo je ve vsech smerech,krome jednoduchosti,lepsi,stejne mam radeji Feldu. Snad proto,ze je to moje prvni auto? Mel bych stejne tak rad prvni auto,kdyby to Felda nebyla? Tezko rici.
Pardon za diakritiku,pisu z telefonu.
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 14:36:51    Odkaz na tento příspěvek  

Mirous - je ve vsech smerech,krome jednoduchosti,lepsi

No, a to je právě ono. A kromě toho, ona docela obstojně jezdí. Přístrojovka vypadá kultivovaně, dá se v tom sedět, nežere to sto na sto, v kombíku odvezeš skoro všechno. Spoustu věcí si na tom člověk spraví sám, a co ne, tak si koupí "na každým rohu" nový. A současně to není žádná extra třída. Prostě felda se pohybuje přesně na tom středu mezi užitnýma vlastnostma, poruchovostí a cenama dílů, které vyhovují průměrnému českému člověku. Já se s feldou potkávám v práci, pickupem s tou plastovou nástavbou, a i když je to diesel bez turba 1.9, ono to nějak extra nejede, tak se vlastně děsím okamžiku, kdy nám ji zrušej a dostaneme něco novýho.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 14:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mas pravdu, v tom to asi bude. Obzvlast pro mlady kluky na zacatek jizdni kariery je to asi dobra volba. Ja ji pred pul hodkou vytahl z garaze,je sucho,tak sem ji po dvou mesich byl projet. Clovek si to po dalnici svisti v klidu stovkou,nenuti me to jet rychleji,posloucham si tech par koni a uzivam si to.Byt je to jen tuctova Felda,kterych jsou tisice,mam k ni zvlastni vztah. A vlastne tak uplne tuctova neni,mezi tema troskama se vyjima,jakozto pomerne zachovala,nezrezla. Sam se tomu divim,az do letoska slouzila jako jedine me auto a jezdil sem v ni i v zime,presto az letos zacaly vice reznout zadni lemy.
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 15:05:36    Odkaz na tento příspěvek  

3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8967
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 15:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

90% aut s LED diodama bych odstraňoval ze silnice, protože mají levné a šuntské tesco výrobky o třech diodách a absolutně to nesvítí.

Mě obecně přijde blbé umístění deního svícení na pozici mlhovek. Je to třeba poznat při pohledu do vnitřního zpětného zrcátka kdy uvidím/neuvidím zhasnuté auto. Nicméně auta, která to mají originál z výroby - OK. Ale ty dodělávky stojí většinou za prd a dojem z auta jako celku: podle mě dehonestují.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY 10 LET na K-reportu
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16347
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 15:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bulharsko...




(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_j.)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 15:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó světla, moje permanentní noční a teď v zimě i denní můra. Místa, kudy denně jezdím, nemají pouliční osvětlení, zato o to více chodců v maskovacím černém nebo jinak tmavém oblečení. Protijedoucí mě musejí proklínat, protože mlhovky jsou samozřejmostí. Proč? Protože až po delší době jsem zjistil, že jsem koupil auto, které po zamlčeném rozstřelení (zřejmě už v Německu) někdo hodně šikovně revitalizoval. Jo, měl mě varovat už jeden z hliníkáčů, hladký a nový jak řízek před obalením. Jenže časem zežloutly přední plastové světlomety a zhrubly jak po zásahu železným kartáčem. Žádný jiný vůz stejné značky to nemá, zas tolik jich nejezdí. Takže evidentní aušus odněkud z východu. Koneckonců to byla jediná závada na StK. Vyleštit už to ani nejde a koupit se samozřejmě dá jednom celá krabice. A beztak se světly zase ze stejného východu, takže ta invenstice je vyloženým mrháním financemi. Když se loni totálně vysypalo těsnění motoru, v autoservisu si skoro založili kroniku, protože tohle prý nikdy neviděli. Přidalo se naftové čerpadlo, tu a tam přestává fungovat celá přístrojovka (naštěstí jen ta, takže navenek se to neprojeví) a aby svítila všechna světla bez jedné (libovolně jaké) žárovky, je holá utopie. Dokonalá ukázka, jak zprznit původně kvalitní německý vůz, smekám před anonymním mechanikem a přeju mu, ať se ještě dlouho těší z mého čtvrtmilionu. A to se říká, že risk jsou jenom autobazary.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 17:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně osobně Felicia nic neříká, vnějškově to vnímám jako době poplatné a módní přešití Bertoneho výborného designu, které je dneska akceptovatelné hlavně proto, že na to denně všichni pořád koukáme a tak jsme si na to zvykli, že už to ani nevnímáme. Ale uznávám, že technicky je to dobré auto, protože Favorit byla konstrukce zcela nová a pořádně udělaná (když pomineme motor), která si nevláčela s sebou z minulosti prakticky žádná omezení. No a pak už se to jenom ladilo a vychytávalo. Pro dnešní dobu je asi slabinou ten skelet a vůbec celá karoserie, která je nejspíš úplně out (a teď nemyslím design, ale konstrukci).
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 20:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Souhlas, felcka po rozstřelu je většinou totál KO, často i s posádkou [uhoh]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4724
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 10:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MikOcz:
A schválně, jsou podle Tebe žlutý mlhovky špatný jenom proto, že už se nesmí používat? Jde mi o to, že ne všechno, co je nehomologovaný je špatně a naopak - viz. mnou zmíněné xenony na SUVčkách, který jsou taky homologovaný a řek bych, že vadí stokrát víc, než nějaký moje svícení mlhovkama ve městě.
Jsme furt u toho. Já nemám nic proti žlutým mlhovkám, ale mlhovky jsou určeny ke svícení v mlze a ne za dne. A pokud něco nějaký předpis zakazuje nebo nařizuje, jsi tady od toho, abys to používal nebo nepoužívalo podle toho a ne si rozhodl, co je podle tebe fajn. Možná tvoje mlhovka neoslňuje, možná xenony oslňujou (což je podle mne blbost, pokud jsou správně namontovány), ale nic to nemění na tom, že svítit mlhovkou za dne není povoleno a ty xenony jsou (tedy mají být) homologované.

Protože v principu dle Tvého způsobu uvažování nic nebrání tomu používat jako denní světla ta dálková, prostě proto, že se rozhodneš, že ve dne neoslní a jsi tak líp vidět. Nebo vytrhat a zrušit blinkry, protože se letos nechystáš odbočovat ani předjíždět. Jestli Ti to připadá absurdní, nepolemizuj s tím a jen si uvědom, že to jsou extrémní příklady, kam může vést Tvůj způsob myšlení.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 10:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Polemizovat o tom nebudu, ale ženeš to do extrémů. Je třeba rozlišit mezi něčím, co nevadí a nikdo si toho ani nevšimne a takovou absurditou, jako je vytrhání blinkrů. A sorry, nechci se Tě nijak dotknout, ale Ty určitě taky nežiješ přesně podle všech norem a zákonů (nejen v automobilovém odvětví života). A můžu Tě ubezpečit, že až na mě blikne první řidič (zatím se tak, za toho půl roku, ještě nestalo; ty mlhovky mám vážně sklopený úplně dolu, takže oslňovat prostě nemůžou - nejsem prase a jsem ohleduplnej), tak šáhnu pod přístrojovku, vypnu to vypínačem a mlhovky budou zase jenom mlhovky. I na tenhle případ jsem myslel. Ale já to chápu. Tobě vůbec nejde o to, že to funguje možná líp než ty LEDkový pásky a nikomu to nepřekáží - Tobě vadí prostě to, že je to protizákonný. [wink]
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6154
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 10:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli je máš sklopené dolů, tak při snížené viditelnosti a mokré vozovce hážou protijedoucím řidičům krásná prasátka.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4726
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 11:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně vadí, když si někdo osobuje právo rozhodovat se sám bez pohleu na zákon s pocitem, že on je chytřejší než ten zákon a podle něj to je lepší než podle toho zákona. Já ani nepopírám, že případ od případu to tak nemůže být, já s užitím přikladu Tvých mlhovek mluvím o obecném problému. V obecném duchu je úplně fuk, jestli je řeč o mlhovkách ve dne nebo vytrhaných blinkrech. Obecně prostě neplatí, že se život společnosti může řídit uvážením každého jedince a že to bude fungovat. Každá tlupa má své zákony a člen tlupy se jim musí podřídit.

Notabene když už se furt vracíš k těm mlhovkám - ono to teoreticky může skončit i tak, že na Tebe jeden řidič neblikne, ale sestřelí díky tomu chodce...
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 11:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Já Tě chápu, v podstatě s Tebou i souhlasím, ale pokud se řídíš tím, co tu píšeš, sis nikdy nestáh z internetu písničku, nikdy jsi nenadával na opálený spoluobčany, prostě nic. A to bych se divil. [happy]
Robert_08022: Kdybych je neměl sklopený dolu, tak oslňujou i v tý mlze, do který jsou určený, nemyslíš? Neměj obavy, postavil jsem auto proti zdi a seřizoval tak dlouho, dokud nebyl horní okraj světla vrhaného oběma světlomety v únosný vejšce [wink]
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6155
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 11:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde mi o odraz, ne o to, jak vysoko ti to svítí.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je dáno konstrukčně, s tim já neudělám nic. V mlhovkách ve fábii se dá naklápět žárovka podle toho, jak vysoko mi to má svítit. Nic jinýho se tam nastavit nedá. A pokud to hází odrazy, tak to asi soudruzi v MB udělali někde chybu.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6157
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kurňa, myslím odraz od potemnělé mokré vozovky. To není o Škodovce, to je o mlhovkách obecně.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já tě chápu, ale co s tím mají společnýho zrovna moje mlhovky? To by se měly zakázat podle tebe všechny, nebo jak? Nebo jsi taky použil moje mlhovky jako příklad pro obecný jev?
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6158
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mají s tím společného to, že pokud s nimi jezdíš v době, kdy jsou zbytečné (za celý život jsem je použil asi 2x), tak odraz od mokré země v šeru je pro protijedoucího řidiče hodně nepříjemný.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3974
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybych je neměl sklopený dolu, tak oslňujou i v tý mlze

Tak když proti tobě někdo jede, máš je vypnout.

Bus-mafiaKiss Delta
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, ale jak už jsem psal, používám je zbytečně pouze za nesnížené viditelnosti ve dne, samozřejmě když neprší a když je jenom trochu zhoršená viditelnost (zataženo apod.), rozsvěcím potkávačky. O používání mlhovek v dešti a mokru psal už nahoře Mirous.

Karosa: No, nevím, tohle jsem v zákoně nikde nenašel. Nebo to je motoristická slušnost? Nikdy jsem neviděl to nikoho dělat a mě osobně mlhovky neoslňujou, to spíš ty xenony. A když se člověk zadívá do těch LEDpásků, tak je jak hypnotizovanej a vůbec se nevěnuje řízení. TY jsou podle mě nebezpečný.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6159
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 12:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napsané je to obecně, že nesmíš oslnit žádného dalšího účastníka nejen silničního provozu.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4729
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 13:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MikOcz:
mě osobně mlhovky neoslňujou, to spíš ty xenony.
Furt dokola o tom samým. Co když Tě osobně nebudou oslňovat ty dálkový?

A když se člověk zadívá do těch LEDpásků, tak je jak hypnotizovanej a vůbec se nevěnuje řízení. TY jsou podle mě nebezpečný.
Tak se do nich nekoukej, jiní se musí nekoukat do Tvých mlhovek.
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 15:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co mě osobně tedy oslňuje nejvíc je magor v medvědovi, stojící na závorách sveřepě pět minut na brzdě. Všechny ty přehnaně velký zadní světla a různý další svítící hovadiny, jen aby jejich výrobci měli co největší odbyt materiálu, pak vidím ještě dva dny.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 15:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se do nich nekoukej, jiní se musí nekoukat do Tvých mlhovek.

No, vida. A jsme u toho. A jakej je rozdíl mezi tim, když já se musim nekoukat do něčích ledek a někdo se musí nekoukat do mejch mlhovek?

Furt dokola o tom samým. Co když Tě osobně nebudou oslňovat ty dálkový?

Mě oslňujou xenony. Homologovaný. A někoho třeba oslňujou potkávačky. Povinný. Někoho třeba zase oslňuje tunerův chromovanej rámeček okolo SPZ, taky povolenej. Jak je to možný? Nebo jsou oči některých lidí mimo normu a neměli by ty oči používat na silnici? A co na to Jan Tleskač?

Edit: A taky mi vadí blbečci vezoucí vzádu tchýni, haranta a půl ikey, kteří nevědí, na co je to kolečko pro sklápění světel a drží se mě jako klíště.

(Příspěvek byl editován uživatelem MIK0cz.)
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 16:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: vezoucí vzádu tchýni, haranta a půl ikey, kteří nevědí, na co je to kolečko pro sklápění světel - zato já vím, k čemu to je a uměl jsem to používat docela často. Jenomže to je konstrukční vada Felicie, že to prostě nefunguje ten hydrosystém. Správně by to mělo být funkční, jenže se to musí koupit celý nový a to stojí litr a nevydrží to dýl jak rok. Každý rok vyhazovat litr oknem... [crazy] Promiň, ale jako žíjící student z kapesnýho a té almužny, co dostanu na praxi si tohle fakt dovolit nemůžu [biggrin]

Je vidět, že se tady hodně hádáte. Pravdu však mají oba. Na tom jde krásně vidět, že zákony jsou neúplné. Taky mě sere, když za mnou jede třeba Citroen Berlingo nebo ta dodávka od PSA, co má světla vysoko jak Ajfelovka a když jen jede za mnou, tak mě celou dobu oslňuje i potkávačkama a já s tím nemůžu udělat vůbec nic. Rohodně realita a předpisy jsou uplně někde jinde. V zákoně je třeba umožnit vyjetí v obci autobusu ze zastávky... na Břeclavsku mám pocit, že to dělám snad jen já. Nebo když jedu třebas i po hlavní a vidím, že za mnou nic nejede, tak ten autobus z té vedlejší klidně i pustím - a vždycky mám i dobrý pocit z toho, že i poděkujou buď mávnutím, nebo problikáním výstražnýma. To je jen ochota vůči druhým. Jenže dneska mám pocit, jakoby si každý myslel, že je pánem silnice a všude musí být rychle a jako první. [crazy]

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4733
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MikOcz: Vzdávám to. rozdíl mezi těma ledkama a Tvýma mlhovkama je právě ten, že pokud jsou ty ledky homologovaný, znamená to, že někdo na základě relativně objektivních parametrů a měření zajišťuje, že průměrného člověka neoslní. Pokud Ti vadí homologované xenony, máš volbu nejezdit. je to na stejné úrovni jako kdyby Ti vadily třeba hyundaie na silnicích. Pokud někomu vadí nehomologovaná věc, zákon mu zajišťuje ochranu před svévolí jiných účastníků provozu nebo majitelů vozidel. Toť celý rozdíl. Já se tady pořád snažím říct, že prostě není na Tobě ani jiném účastníku provozu, aby rozhodoval, co akceptuje a co si udělá podle sebe. Od toho jsou tady pravidla, v jejichž rámci se musíš chovat. Ale máš právo si o nich myslet co chceš i to tady psát. A pak máš taky právo se divit, když Tě za vybočení z nich někdo sejme. Ostatní mají právo být chráněni před Tvou představou o chování na silnici.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: No ale já to chápu, vždyť Ti říkám, že máš pravdu. Já jsem ochoten přiznat nezákonnost svého jednání. Problém nastává - a na ten se snažím upozornit - když stokrát uzákoněné věci páchají škody stokrát větší než moje malá nezákonná blbost. Ano, chápu, není tu anarchie a nemůžeme si dělat, co chceme. Já neodmítám pravidla, která se mi nehodí. Já se zamýšlím nad pravidly, která jsou evidentně postavená na hlavu. Hladík to krásně popsal na příkladu světel ve vejšce Ajfelovky. Prostě všichni vidí, že je to špatně, ale nic se s tim nedá dělat, protože je to uzákoněný. A to je podle tebe oukej?

A Hladíku, bacha na STK, u nás třeba jsou psi, a když už mi na autě nemohli nic najít, tak zkošeli zadní stěrač (kterej na autě vůbec nemusí bejt) i s ostřikovačema, klakson a právě naklápění světel. Přátelská rada. [wink]
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík:
Presne dodávky PSA (Jumper, Boxer, Ducato) majú "geniálne" umiestnené svetlá, čo zvlášť poteší pri státí na križovatke[kladivo].
A pritom môžu byť nastavené správne, chyba je, že sú jednoducho príliš vysoko...

EČV PO od 1. 4. 1997, ŠPZ PO do 1. 4. 1997- Analýza prešovských EČV a ŠPZ
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6162
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eross: Vždycky jsem na Boxeru světla na křižovatkách vypínal, stačilo mi, že jsem jednou stál s osobákem před Boxerem.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9166
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda, já mlhovky používám hlavně v zimě na sněhu a ledu, kdy na okreskách jsou líp vidět různý díry anebo i krajnice a pangjety. Ale jakmile jede někdo proti mě, vypínám je. Stejně vypínám zadní mlhovky, pokud je fakt mlha a někdo mě dojede. Oni totiž fakt září celkem dost (vzadu i vpředu - tam hlavně u těch aut, které je mají v hlavním světlometu a ne dole, např. Octavia I).

To, že u vyšších vozů mi normální světla víc oslní než u Favorita a Felicie je tak nějak normální, ale dá se s tím jezdit, protože to by jinak nemohlo jezdit nic od dodávky výš. A idiotům, co neumí při delším stání použít ruční brzdu svítím zezadu dálkovejma (pokud nejede nic proti).

LEDky na denní svícení můžou být fajne věc, ale když přestává být umění potkat takhle osvětlené auto kolem šesté večer, tak... [kladivo]

V zákoně je třeba umožnit vyjetí v obci autobusu ze zastávky...
Tohle je mezi řidiči rozšířené hlavně ve městech a to v těch větších (obecně pouštět autobus). Nedávno jsem na kruháku v Kadani pouštěl autobus MHD a řidič za mnou na mě začal troubit...

Správně by to mělo být funkční, jenže se to musí koupit celý nový a to stojí litr a nevydrží to dýl jak rok. Každý rok vyhazovat litr oknem...
No nic proti, ale když naložím Fabii a nesešteluju si světla, tak můžu kontrolovat ostatním řidičům čistotu střechy, ale na silnici neuvidím ani jednorožce. Jako kdybych řek, že SPZ má sice být čitelná, ale voda je drahá, tak to nebudu umejvat a počkám si na jarní deštík.

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5435
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zkošeli zadní stěrač (kterej na autě vůbec nemusí bejt) i s ostřikovačema

A na to jsi přišel jak?

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: No, třeba tak, že na Oktávce ho nemáme (byl za příplatek) a kámoš ho tam má? Nebo mi chceš jakože tvrdit, že Škodovka (a mám pocit, že ani na některejch Mondeích nebyl, ale abych nekecal) vyrábí auta, který nesplňujou normy? Nebo si taky jenom potřebuješ rejpnout a nevyšlo Ti to?

(Příspěvek byl editován uživatelem MIK0cz.)
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psal jsem tu asi před 2 měsíci, jak mi nabořili auto. Samozřejmě se viník nenašel, PČR to odložila. Jediné, co se ví, je, že to bylo fialové auto s vozíkem ...

A takhle se zvrhl nabouraný roh při opravě [happy]




Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4736
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MikOcz:
Problém nastává - a na ten se snažím upozornit - když stokrát uzákoněné věci páchají škody stokrát větší než moje malá nezákonná blbost. Ano, chápu, není tu anarchie a nemůžeme si dělat, co chceme. Já neodmítám pravidla, která se mi nehodí.
No bohužel s tím nelze souhlasit. Tím, že jezdíš ve dne na mlhovky, to pravidlo odmítáš a nerespektuješ.
Ta věc se zadním stěračem už ale fakt nestojí za komentář. On sice není povinný, ale pokud tam je zařízení, které není předepsáno a je povoleno, musí fungovat. Viz ty mlhovky - přední taky nejsou povinné, ale rozhodně to neznamená, že je STK ignoruje. Klakson a naklápění světel je samozřejmá věc, Hladík má pravdu, to je obvyklý důvod pro vyhození favoritů od STK...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stelovani svetel opravdu u aut,ktery maji hydro system casto nefunguji a STK po tom pomerne tvrde jsou a vyhazuji za to. Ja je menil na Felde pred peti lety a od te doby funguji stale.

Stanley: zadni sterac opravdu neni povinnost,vzdyt ho nema spousta auta.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta věc se zadním stěračem už ale fakt nestojí za komentář. On sice není povinný, ale pokud tam je zařízení, které není předepsáno a je povoleno, musí fungovat.

Zajisté. Já jsem ale opak nikdy netvrdil. Já pouze říkám, že zadní stěrač na autě nemusí být.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: "On sice není povinný, ale pokud tam je zařízení, které není předepsáno a je povoleno, musí fungovat. Viz ty mlhovky - přední taky nejsou povinné, ale rozhodně to neznamená, že je STK ignoruje."

A mohu se zeptat na logiku tohoto ustanovení? Já jsem to, přiznám se, nikdy nepochopil.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 21:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan a Hynek: jeste zareaguji na tu bezpecnost Felicii. Mate pravdu,ze neni zrovna bezpecn a drtiva vetsina lidi bude rikat, ze je vylozene nebezpecna. Ale sama o sobe neni spatna. Jen my se na to divame ocima dnesni doby a srovnavame to s dnesnimi auty. Je to stejne, jako bychom tu dnes resili bezpecnost Trabantu. Vemte si, ze Felda vychazi z Favorita, sama se zacala vyrabet v roce 94. Patrila do kategorie malych aut,jaka konkurencni auta se v te dobe vyrabela? Punto, Corsa, Polo? Ani jedno z nich neni rozhodne o moc bezpecnejsi. Vemte si, Mondeo II bylo minimalne o tridu vejs a v bezpecnostnich testech to byl propadak a ostuda Fordu. Edice Felicia safe line mela dokonce 4 airbagy, to tehdy take nebylo naprosto bezne. Chyba byla ze, zakladni verze nemela ani jeden pytel a ani ABS. Dnes kritizujeme jeji bezpecnost, protoze jich jezdi na silnicich mraky a tak casto jsou ucastniky nehod. Vsadim se, ze to stejne rikaji v Nemecku o Golfech nebo Corsach. I kdyz uz tam nemaji tak stary vozovy park. Ale treba se vratme do doby Felicii, kdy jsme stejne kritizovali stodvacitky.

Ad.STK: mam na Felde pridavny dalkovy, byt tam byt nemuseji, svitit museji a kdybych tam mel jeste jeden par, ktery uz prekracuje pocet povolenych svetel a nema tam co delat, tak stejne musi fungovat.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16362
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 22:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Elektromobily v Berlíně




A cosi v Pasově. Mmch. co je to za typ?


Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9602
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 23:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

teda, nepoznat nejikoničtější Citroën všech dob (DS)... [nene][crazy]

"DIE VERGELTUNGSAFFE!"
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 23:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr k
Každý se vyzná něčem jiném. Pro mě je tohle auto třeba samozřejmost, ale například se vůbec nevyznám v motorkách (jsou pro mě všechny stejné...).
Kdo ví, třeba Martin_j může zase suprové znalosti z oboru, kde si třeba mi ani neškrtnem...
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 23:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:Vyzerá to ako Citroen DS, ale presné označenie neviem, tu ich je viac ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16364
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 00:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, takhle mi to bude stačit. Tušil jsem, že je to něco francouzského, připomělo mi to filmy o Fantomasovi, ale tím jsem skončil. Díky! [happy]

Každý se vyzná něčem jiném.

Jo, to je v pořádku, s P_k se známe osobně, takže o okruhu znalostí toho druhého máme jisté konkrétní představy [happy]

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4738
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 08:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: taky ne od jisté hranice. Pokud má někdo nepovinné mlhovky, nemůže je mít neseřízené, neschválené, blbě zapojené atd., ale že nesvítí, to by vadit nemělo, zrovna tak že nefunguje ten zadní stěrač...cítím tam tenounkou hranici mezi praktičností a byrokracií, s ohledem na jednoznačný výklad se evidentně zákonodárce přiklonil k té byrokracii...ale zrovna v tomhle nevidím problém v reálném životě, nikdo si přece nepořizuje mlhovky, aby mu nesvítily nebo je montoval tak, aby nešly použít v souladu s předpisy...a logicky ani proto, aby je nepoužíval...
Jinak tahle diskuze kolem denních mlhovek a led pásků mi docela připomíná nedávnou debatu o filtrech pevných částic...?
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 09:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: No vidíš, nakonec se shodnem. Nejdřív jste mě za nepovinnej stěrač málem upranýřovali, a teď sám uznáváš, že ten stěrač fungovat nemusí, i když tam je, protože je nepovinnej.
Jinak rozdíl mezi touto diskuzí a diskuzí o filtrech je v tom, že tady jde především o zákon. Tehdy šlo primárně o zdraví.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5436
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 09:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud bylo auto homologováno se stěračem, tak tam ten stěrač má být a stejně tak má být funkční. To je stejné, jako když ve Fabii, která je v kategorii N1 a tudíš má mřížku a obsaditelnost jen čtyři osoby povezeš pět lidí a budeš se odkazovat na to, že je kostruována pro pět osob. A že tam není prostřední pás? Asi je nepovinný...

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 10:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Škoda, že tam ten pás je. Chceš ho vyfotit?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 10:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim, OK, rozumím. Zajímal jsem se proto, že mi to v praktickém životě občas trochu vadí. Někdy člověk prostě nemá čas před technickou honem řešit, proč přestala svítit přídavná dálková světla. Ale holt musí všeho nechat a vyřešit to hned, protože i když vím, že je momentálně klidně oželím a mohl bych se tomu věnovat, až bude čas, může to mít za následek problémy a tak se tomu musím věnovat okamžitě. Slabší povahy by to mohlo svádět k řešení, ze kterého se některým zdejším přispěvatelům dělá mdlo, tak je raději nebudu přímo zmiňovat.

Jen si znovu povzdechnu, že takto byrokraticky formulované předpisy bordel neomezují, ale podporují. Lidi ztrácí víru ve smysluplnost předpisů a ta je, nezlobte se, zásadní podmínkou pro to, aby je v masovém měřítku dodržovali. Daleko lepší než jakákoli represe. Každý další předpis, který nedává lidem jasný a jednoduchý smysl (a teď nemyslím běžného ignoranta, ale normálního člověka, který se nad tím zamyslí), důvěru ve smysluplnost právního řádu dále podkopává. Právní řád je třeba silně pročistit ruku v ruce pročištěním toho, co všechno dneska stát řeší. Věřím, že toto by vedlo ke zvýšení důvěry ve stát, k posunu státního hospodaření zpět do velkých černých čísel, bylo by možné snížit daně, čímž by se nejspíš nastartovala ekonomika atd. Samo za sebe hovoří už to, že patrně dnes není možné najít jediného člověka, který byl znal všechny předpisy, týkající se jeho života (o schopnosti je dodržet nemluvě). Každý je tak kdykoli kriminalizovatelný, jak už tady naznačil myslím Mik0. A to zdaleka ne proto, že by byl lump. Já momentálně taky nevím, jak přesně a prakticky by se to mělo udělat, ale co vím jistě, že zatím bezpečně kráčíme zcela opačným směrem a není ani náznak toho, že by se mohlo něco změnit.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5437
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 10:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: Pás fotit netřeba, napsal jsem to jako příklad, protože vím, že některá auto ho v rámci daňového zvýhodnění podmíněným uměle sníženou obsaditelností postrádala.

A je to podle mě velmi podobné, ne-li stejné, jako když si připlatíš za zadní stěrač. Chceš ho mít? Udržuj ho funkční. Chceš mít xenony a lépe vidět? Udržuj funkční ostřiky světel. Chceš jezdit Felicií? Tam udržuj funkční naklápění světel. Holt když chci mít opici, musím mít i na banány.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6163
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 10:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo na beaujolais...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 11:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Specialne pre Knuudla BMW 524td (E28) na O86:

Zial cely dojem kazi to "M"

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk