K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 01. 06. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 01. 06. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10471
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. května 2014 - 20:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když není zbytí, tak i během výluky. Třeba termín konce loňské výluky Týnec n.S. - Pecerady se měnil několikrát.[crazy]
Nemyslím termín ukončení výluky (v krajním případě). Myslím věc typu "umístění zastávky NAD" (kde již dříve nebránilo nic tomu, umístit ji jinde - tzn. tam, kde nakonec umístěna byla), nebo "konkrétní trasování NAD" (pokud se např. nestane, že by den před začátkem výluky postihla původně zamýšlenou výlukovou trasu živelná pohroma a znesjízdila ji, což neplatí v mnou popisovaném případě).
(pozn. v případě nenadálého prodloužení výluky by tou pomyslnou lhůtou byla lhůta od zveřejnění skutečnosti, že výluka je prodloužena, do okamžiku, kdy výluka původně měla skončit).

To by mě zajímalo, kde se dají dopředu zjistit uzavírky silnic. Jistě máte nějaký tahák v rukávu.
Připomínám, že výlukové opatření bylo na stránkách ČD zveřejněno cca 1 týden po zahájení předmětné uzavírky silnice, tzn. pojem "dopředu" zde je tak jako tak bezpředmětný.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9459
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 27. května 2014 - 20:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Tu závorku byste měl nějak rozvést, asi mám dlouhé vedení, ale ani po trojím přečetení si nejsem jistý, co tím chtěl básník říci.

Myslím, že tak inteligentní člověk jako Vy by mohl pochopit, že to opatření (myšleno se vším všudy) nikdo nespáchá za "dvě hodiny".

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10472
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. května 2014 - 21:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu závorku byste měl nějak rozvést, asi mám dlouhé vedení, ale ani po trojím přečetení si nejsem jistý, co tím chtěl básník říci.
O. K., vysvětlím na konkrétním případě.
Dejme tomu, že nějaká výluka měla trvat od 1. 5. do 31. 5. (teď nepopisuji žádnou konkrétní výluku; prostě je to jen příklad).
21. 5. bylo oznámeno, že výluka se prodlužuje do 5. 6.
Tou lhůtou, kterou popisuji, je zde 10 dní (tzn. doba od oznámení po začátek jakéhosi "vstupu do praxe" obsahu tohoto oznámení).

to opatření (myšleno se vším všudy) nikdo nespáchá za "dvě hodiny
Ovšem, ale stále platí, že když na něčem pracuji a tvorba tohoto mi trvá několik dní, tak před zveřejněním(/odevzdáním) té práce si musím ověřit, zda některé ze zásadních údajů (které by mezitím učinily obsah mé práce nesmysluplným) během té doby neztratily na "platnosti" (a kdyby se tak stalo, tak musím svoji práci před zveřejněním/odevzdáním chtě nechtě přepracovat).

Což se v tomto případě stalo (pozn. ty stránky s omezením provozu ČD jsem v období cca mezi 5. a 15. 5. sledoval prakticky denně, neboť jsem právě očekával zveřejnění - a hlavně konkrétní podobu výlukového opatření pro výluku, která měla - dle původního plánu výluk 2014 - zasáhnout o něco menší oblast; pak po 10. 5., kdy už v "Omezeních provozu" byly dohledatelné výluky se začátkem snad do 24. 5., stále v kolonce "Jihomoravský kraj" svítila pro období po 22. 5. jen výluka jedné z TK v úseku Nesovice - Nemotice; tzn. vím docela přesně, kdy až k tomu zveřejnění výlukového opatření došlo.

A ve chvíli, kdy ke zveřejnění výlukového opatření dojde o něco později, než by bylo obvyklé, bych tím více čekal, že tam již je brán ohled na aktuálně změněné podmínky (tzn. např. kdyby se argumentovalo, že na začátku května měli připraven VJŘ nepočítající s uzavírkou silnice v trase NAD, ale po zjištění této uzavírky museli VJŘ přepracovat a proto ke zveřejnění celého výlukového opatření dochází s určitým zpožděním).
Tím spíše, když už v původně zveřejněném VJŘ bylo počítáno s NAD za rychlíky pouze v úseku Brno - Rapotice, zatímco při kterékoliv ze dřívějších výluk probíhajících mezi Brnem a Zastávkou bývala NAD za rychlíky vedena v úseku Brno - Náměšť nad Oslavou, tzn. už při zveřejnění toho původního VJŘ (které tedy proběhlo asi 1 týden po zahájení uzavírky té silnice) jsem si říkal "O. K., tu NAD za rychlíky zkrátili asi kvůli té uzavřené silnici".

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 27. května 2014 - 21:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Vím, že je potřeba někde odhovnit, ale myslel jsem si že to z organizují jinak ten Hutník v Návsí...

Jízda do Bohumína není jen o tom odhovnění, ale pokud to budou vozy dom.st. Bohumín, tak je to i o opravách, případně výměny vadného vozu, kdy je na takové věci v nočních hodinách vhodná doba. Během dne souprava Bohumínem jen projíždí a další noc stráví třeba zase v Praze atd.
A už by jsi mohl něco udělat s tím termínem "svěsné" jízdy, na dráze používáme "soupravové" vlaky. [wink]

Ale pokud to zastavování v Návsí vyjde, určitě se nebudu zlobit [ok]
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 27. května 2014 - 22:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Momentálne info o cestách napr. na stránke :

http://www.dopravniinfo.cz/

(Příspěvek byl editován uživatelem Rk_kn.)
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 6-2009

Odesláno Úterý, 27. května 2014 - 22:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540, Rumek. Můj omyl. Dívám se, že Hutnik bude jezdit do Návsi stejně omezen, jako dnes do Třince, ale Sv 29540/1 bude z/do Návsi jezdit pouze podle potřeby. Každopádně konečná v Návsi tam je.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 27. května 2014 - 22:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Banan151:
Lze nyní poodkrýt pokličku i pro přechod Bohumín-Chalupki? Bude nějaká osobní doprava?

Ic540:
bude možnost po Polsku udělat asi nějakou wyczieczku(výlet)
No vidíte, až váš problém s výlety je vyřešen. Místo na Slovensko budete jezdit do Polska.[happy]
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10908
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 28. května 2014 - 00:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540:
Nejvytíženější vlak Praha Žilina v 16:11 Perner
A to máš odkud? [biggrin] V běžný den (ne pátek nebo neděle) obsazenost podobná jak Beskyd, konečně to někomu došlo a nechali ho do Žiliny jenom ve vybrané dny. [ok]

Mezi Ostravou a Žilinou jsou nejvytíženější odpolední EC 147 Kysuca a EC 149 LJ, opačným směrem naopak dopolední EC 150 Hukvaldy, EC 148 LJ a EC 146 Kysuca. Samozřejmě jiné je to v pátky a neděle.
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 01:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Excel je poslední vlak, co z Lovosic jede někam jinam/dál než do Prahy.

Bude ta náhrada tady stavět, nebo se to udělá, aby to vypadalo hezky na papíře? Vzhledem k tomu, že od Slovakie to má jet až ne Cheboexpresu v 7:29 z Prahy, mi to není příliš jasné... [happy]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10474
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 28. května 2014 - 03:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mě napadlo toto: Když se zřizuje zastávka NAD v jiném místě než na existující zastávce (zastávka = prostor vymezený mj. označníkem), tak dopravce (zde ČD, a. s.) nemusí umístění takové zastávky NAD projednat např. s vlastníkem/správcem silnice (tzn. v tomto případě s tím samým subjektem, který na téže silnici - I/23 - o pár kilometrů dále provádí uzavírku, která - jak tvůrci VJŘ dodatečně zjistili - učinila původní VJŘ "nevyjezditelným")? (při takovémto projednávání by se zcela jistě zavčasu přišlo na to, že o pár km dále se připravuje - nebo již začala - uzavírka a že původně uvažovaný VJŘ nebude realizovatelný)

Jediná oficiální (mj. označníkem vymezená) zastávka "Rapotice, škola" (a ne až někde tady).

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 07:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Banan - díky za možné info. Ten osobák kdysi (2008 +-) jezdil, dokonce jel přímo už z Havířova přes Ostravu, tak do Katowic i dále jsem ho na tehdejší SONE+Polsko občas využíval. Jen díky tomu trochu Slezské vojevodství znám. Zpět také jezdil zhruba v navrhované době. Na to, že do Polska odnikud na Severní Moravě nic nejede (vyjma PKP Intercity), tak aspoň nějaká vlaštovka.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 07:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540 - já mám Jančurovou kreditku přímo v Eurech, když tak doporučuji tuhle. Po propadu Kč je to velmi výhodné. Ale jinak on nedělá žádné rozdíly mezi Kč a Eurami, takže přes internet nebude problém si z Kreditky koupit Žilina - cokoliv od Mikuláše do Košic a pak v Havířově na nádraží si koupit CityStar Žilina. A kdybys zpátky nejel tím objednaným žlutým vlakem , tak ještě 15 min před odjezdem lze jízdenky přes sms prakticky bezplatně stornovat, jen třeba mít navolen Roaming.
Ale otázkou je, zda budou vlaky jiných společností v případě zpoždění v Žilině na sebe čekat? Nemám s tím dobré zkušenosti, v Hranicích už jsem viděl odjet jak rychlík do Brna tak osobák na Vsetín v době, kdy Regioet právě přijížděl, taktéž v O.Svinově vlak na Opavu. V ČR je vzájmených naschválů dost, tak snad se to nepřenese i na Slovensko.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10475
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 28. května 2014 - 11:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oprava chybného údaje v mém předchozím příspěvku:
Dejme tomu, že nějaká výluka měla trvat od 1. 5. do 31. 5. (teď nepopisuji žádnou konkrétní výluku; prostě je to jen příklad).
21. 5. bylo oznámeno, že výluka se prodlužuje do 5. 6.
Tou lhůtou, kterou popisuji, je zde 10 dní (tzn. doba od oznámení po začátek jakéhosi "vstupu do praxe" obsahu tohoto oznámení).


Ne 10, ale pochopitelně 11 dní (1. 6. minus 21. 5.).
Jedna zastávka platná pro oba směry = jedině zastávka v tomto umístění splňuje definici (uvedenou v tom "změněném" VJŘ) "zastávka IDS JMK Rapotice, škola". A ne že kdosi rozhodne, že se bude zastavovat o 100, resp. 125 metrů dále a bude tím mást lidi.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 6-2009

Odesláno Středa, 28. května 2014 - 13:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená: jj, EN57 jezdila noční pendly mezi Návsím, Těšínem a Ostravou a ráno jel do Katowic. Nicméně teď to EN57 nepojede [wink]. Osobní vlak na Chalupki nevidím žádný... [lame].
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5845
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 14:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ty prvotní informace nevyšly na 100%.
Otázka je,zda by přípoj v Bohumíně k tomu do Katovic nějaké cestychtivé Poláky od Ratiboře do Katovic nepřilákal.
Ten avizovaný přes Chalupki měl být přípoj do světa na ty Slovakie atd.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 16:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DBanán - Díky, to samozřejmě nemusí být přímý vlak z Havířova až do Katowic, to jsem jen tak vzpoměl takovou perličku, že to tak kdysi bylo a využíval jsem to. Hlavně, že něco pojede, když teď nejede nic, ani na Cieszyn, ani na Zebrzydowice ani na Chalupki.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 28. května 2014 - 17:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield: [ok]
Já to spíš myslím tak, že teď po většinu týdne bude poslední vlak z Prahy tedy v 15:11...
Je jasné, že ty denní mají větší využití mezi Ovou a Žilinou a okrajový veze méně...
Ale jak budem nechat jezdit okrajové vlaky 3x v týdnu, tak to není rozhodně řešení...[nene]

Mnohem větší službu by udělalo 6 párů EC ČD mezi Žilinou a Ovou s přestupními vazbami, než z 7 udělat 8 párů s využitím bídným až katastrofickým...[uhoh]

Pro spojení jen z/do Žiliny je to víc než luxusní...

Ale, ale, ale, však víš...[wink]

Zelená:[ok]
Jančurovu kreditku mám také...

Čsad zastávka:[happy][ok]
Ono ty spojení časem budou, ale některým, co rozhodují, to déle trvá než to pochopí...
To bude jak s tím Návsím, nejdříve tam zastavuje sotva osobka a teď pro jistotu všichni...
Žlutý, všechny ČD EC, ještě tak aby se přidal Leo...[crazy]
Bude tam točit i Hutník...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9462
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 28. května 2014 - 20:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Tou lhůtou, kterou popisuji, je zde 10 dní
Už byla i kratší - viz mnou uváděný příklad.

Rk_kn:
Ano, znám, ale žádný výhled co bude za týden nebo déle jsem tam nenašel.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 20:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já mám Jančurovou kreditku přímo v Eurech, když tak doporučuji tuhle. Po propadu Kč je to velmi výhodné.
Nerozumím. Jančura šel s cenou v eurech ještě níž než odpovídá současnému kursu?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2148
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 21:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540:
Ono ty spojení časem budou
Myslíte do Polska? Těžko, všichni si zvykli jezdit do Polska autem. Prý se tam od vás hodně jezdí nakupovat do Ratiboře, ale za 52 km zaplatit 325 Kč/osoba, na to se každý vykašle. Stejně jsem zvědav, jak se tarifně vyřeší ten Os Ostrava-Katowice, pokud v Polsku budou přepravcem Slezské koleje, které mezinárodní jízdenky ani SONE+Polsko neuznávají.

To bude jak s tím Návsím, nejdříve tam zastavuje sotva osobka a teď pro jistotu všichni.
Nejspíš je pro to nějaký racionální důvod, podobně jako pro zrušení hojně využívaného Excelsioru nebo ponechání přípojů ke zrušenému vlaku.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 21:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je-li toto pouze a jen diskuse o spojení Ostravska se světem, jak to bude se spojením pupku světa pendoliny na západ do Plzně a Chebu? [happy]. Přibude k těm dvěma stávajícím párům jen jeden nový pár a jaké budou časové polohy pendolin zajíždjících až na západ?
Ivanp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 6-2011
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 22:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krásná diskuse ohledně zrušení Excelsioru, ale možná vás bude zajímat návrh nového JŘ na trati Plzeň - Chodové Planá (- Cheb) z díla POVEDu, aneb organizátora dopravy v Plzeňském kraji, více zde: http://www.poved.cz/Files/poved/aktuality/2014/170_Plzen_Stribro_ ChodovaPlana-1.pdf Je to opravdu zajímavé počtení, osobní vlaky mezi Pňovany a Planou zcela zmizí a budou "nahrazeny" čtyřmi páry spěšných vlaků, z nichž jeden pojede v celé trase jen v pátek. Sulislav, Milíkov (kromě výjimky ve 4:30 směr Plzeň) a vše mezi Svojšínem až Planou zůstane bez JAKÉHOKOLIV železničního spojení, spěšné vlaky zde nebudou zastavovat. Bude také znemožněn přestup v Pňovanech mezi vlaky z/do Stříbra a do/z Bezdružic - bude nutné jet dále do Pňovan zastávky. Ostatní tratě taky skýtají zajímavé počtení. Jenom by mě zajímalo, proč se daly z našich daní ty těžké peníze do modernizace této trati včetně těch stanic, které přestanou sloužit cestujícím - pro těch pár rychlíků, spěšňáků a několika zbylým náklaďákům?
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 22:16:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ivanp: tak o tomto se diskutuje na západočeském vlákně už přes měsíc. [happy] A nejen tam - i ty obce na Tachovsku se brání. A KÚ už připustil, že některé ty spěšňáky budou vlastně osobáky, neboť mezi Svojšínem a Planou stavět budou...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10299
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 22:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ivanp: V těch lesních zastávkách jsou taky dost malé obraty cestujících. Já si naopak myslím, že pro většinovou frekvenci ty spěšňáky budou spíš zlepšením. Stejně tak přestup na zastávce bych neviděl jako významný problém. Jako větší problém vidím špatně zvolené polohy těch spěšňáků i víkendech, kdy chybí, zejména v létě, vlak kolem 9 z Plzně. Velkorysost investice byla dáná tím, že nikdo nebyl schopen správně stanovit výhledový potenciál.
U ostatních tratí je asi největší problém nezvládnutý uzel Klatovy, což platí dneska. Vztah Plzeň - Klatovy - Sušice je o víkendu s rozumnými přestupními vazbami těžko realizovatelný. Dále je to obecně zhoršující se návozová rekreační doprava, lidem na POVEDu zřejmě nedošlo, že lidi nechtějí stávat v noci nato, aby mohli jet za rekreací. Zajímalo by mě, koho napadlo, že fakticky na většině lokálek postupně odstřelí vlaky na začátku dopoledne v největší rekreační špičce. Ale snad jediný významný směr, kde má hodně brzký víkendový vlak smysl, tedy na sjezdovky na špičák, tak takový vlak neexistuje (5:24 s půlhodinovým pobytem je brzo, a 7:02 už znamená přijít o hodinu ranního ježdění).

ZFJ: Existuje nějaký zdroj s tou informací, že ty spěšňáky budou vlastně osobáky? Já se obávám, že technologicky zřejmě všude zastavit nepůjde i pokud by se grafikon nakreslil tak, že v Plané nebudou ostré obraty.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 22:38:31    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: to že ty spěšňáky "budou vlastně osobáky" myslím tak, že krajský radní připustil že by ty spěšňáky mohly stavět mezi Svojšínem a Planou všude. Pak by to ale připomínalo "spěšňáky" na trati 124, které staví taky skoro všude. Nechápu proč se jim říká spěšňáky.
Ivanp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 6-2011
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 22:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky: Pokud "nikdo nebyl schopen správně stanovit výhledový potenciál", pak ať se ten "nikdo" jde živit něčím jiným a především do té své činnosti vráží vlastní peníze a ne mé daně, prosím. Ohledně "lesních zastávek" si dovolím podotknout, že jako pravidelný uživatel lesní zastávky Ošelín musím konstatovat, že je zde velmi slušná frekvence, tj. cca 10 - 40 lidí podle času a sezóny. Což je na les dle mého názoru dost. Ohledně přestupu v Pňovanech - zastávce jen jedna poznámka - budou na sebe vlaky v zastávce čekat? Opravdu?

(Příspěvek byl editován uživatelem ivanp.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10478
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 28. května 2014 - 22:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už byla i kratší - viz mnou uváděný příklad.
Hm, to je možné; pak tedy odpověď zní "O. K., tak podobně nežádoucí případ nastal i jinde" (byť se stále domnívám, že prodloužení již existující výluky je jedním z příčin typu "nepředvídané a těžko předem předvídatelné věci"; na rozdíl od uzavírky silnice, která začala 17 dní před zahájením výluky tratě, která měla na uzavřenou silnici nasměrovat NAD).

-------------------------------------------------

K tomu návrhu od POVEDu - ten návrh je "vyjezditelný" jen v případě zprovoznění 2. traťové koleje v úseku Kozolupy - Pňovany.
Ono se něco takového do prosince 2014 chystá? [happy]

Velkorysost investice byla dáná tím, že nikdo nebyl schopen správně stanovit výhledový potenciál.
K tomu je připomenu, že kapacita PlChu je téměř stejná, jako byla už před výstavbou té "22. prioritní osy spojující Atény a Norimberk".

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Ivanp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2011
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 22:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Z F J: Spěšňáky na trati 124 se tak jmenují proto, že některé zastávky (Holedeček, Dobříčany, žst. Trnovany, Žíželice, Denětice, Holetice, žst. Droužkovice) byly prostě pro osobní dopravu úplně zlikvidovány a v JŘ se neuvádějí. Zvláštní logika ale co na to říct.
viribus unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.111.126.200
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 23:58:59    Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, co tady řešíte s nějakými nočními vlaky na Slováč. Pokud člověk nemá chuť cestovat s cigoši (jako že asi každý normální člověk), tak jede zásadně nějakým nočním busem. levnější, rychlejší. Vždy a bez vyjímky.
A že pro pár šotoušků prostě od Ostravy nebude [masinka] od 23 do 4 po 20min nikoho nezajímá.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 05:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A že pro pár šotoušků prostě od Ostravy nebude [masinka] od 23 do 4 po 20min nikoho nezajímá.
A že se odtsřelí jakékoliv noční spojení na Zlínsko je taky úplně O.K. že.[crazy]
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 07:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad zastávka:[ok]
Polsko ne, s bídou dva páry a to JE ještě ve snu+ EC...
Mám na mysli spojení Morava(Ostravsko)-Slovensko a přípoje v Žilině na R Zvolen a R Košice...[wink]
Případně propojení R Ostrava/Bohumín-Žilina-Zvolen a zpět...
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 07:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně "lesních zastávek" si dovolím podotknout, že jako pravidelný uživatel lesní zastávky Ošelín musím konstatovat, že je zde velmi slušná frekvence, tj. cca 10 - 40 lidí podle času a sezóny. Což je na les dle mého názoru dost.
Předpokládám, že jde o denní obraty. V tom případě to je na les velmi dobrá frekvence, v tom s Vámi souhlasím. Ale na vlak to je pořád málo.[lol]

Pokud člověk nemá chuť cestovat s cigoši (jako že asi každý normální člověk), tak jede zásadně nějakým nočním busem. levnější, rychlejší. Vždy a bez vyjímky.
Nevím, čemu Vy říkáte "normální člověk". Možná, že všichni ve Vašem okolí jsou blázni, jen Vy jste letadlo...
Já např. nevidím jediný důvod, proč bych se měl v čase spánku mačkat někde v autobusu, kde se nedá natáhnout. Mimochodem, pro Vaši informaci - ono etnikum cestuje i v autobusech*. Jediná výhoda autobusu (a o ní jsem psal) je, že v autobusech nejezdí "zlodějské gangy neviditelných", protože se tam nemají kde schovat.
* Věřte nebo ne, jsou mezi nimi i slušní. Když jsem jako student pracoval jako průvodce lůžkových a lehátkových vozů, tak jsem jich potkal mnoho a z cestujících byla většina slušní lidé, mnohdy i zábavní a často se chovali více čistotně než ostatní. Největší "zvěř" byli nádražáci bez ohledu na rasu, protože ti mají pocit, že jim vše ve voze patří a zadarmo mohou vagón klidně i rozebrat!

Váš argument "je to levnější" je ovšem bohužel vystihující. Dneska už by si nikdo neskočil pro peříčko přes plot (ach ta lenost), za to nechat si provrtat pro korunu obě kolena a navrch si nechat udělat do zadnice další dvě díry, to celkem sedí minimálně na půlku tohoto národa.[ko]
Já, když pojedu na Slovensko přes noc, pojedu lůžkem (nebo lehátkem, když nás bude větší skupinka). Tohle považuji za "normální", když člověk cestuje v noci.

---

Jinak na příkladu Excelsiora a předchozích škrtů a různých vysvětlení MD "že úspory překládají ČD" a "že MD má omezené finanční možnosti" jsou jen ukázkou, jak by vypadala koncepce dopravy v momentě, kdy by se železniční doprava objednávala centrálně (viz jedna z variant v Zelené knize). Osobně to považuji za krok o 10-20 let zpět, který by vedl k dezintegraci veřejné dopravy a k postupnému zániku železniční regionální dopravy. Ostatně zářný příklad máme na Slovensku (přestože nadšenci z MD se odkazují na příklady z "civilizovaného světa" na západ od našich hranic).

Ale ono je to logické, že koncepce MD je taková, jaká je. ČD si s ministerskými úředníky mohou vytírat [zadnice] dle libosti, protože jsou monopolní dodavatel služeb. Výběrka jsou v nedohlednu (a politické tlaky na další odklady tady budou silnější než v krajích) a na rozdíl od krajů nemají ČD na státní úrovni konkurenci v dotované autobusové dopravě, protože MD jí objednávat nesmí a ani nechce (viz koncepce Zelené knihy - pozn.: je to sice špatně, ale vzhledem k současnému rozložení sil a politickým tlakům v pozadí říkám: "Zaplaťpánbůh za to!").
V krajích sice budou politické vlivy také, ale vždy zde bude bližší vztah k regionálním potřebám a navíc i politici mají možnost si na příkladu výběrek či nespokojenosti s Matkou Dráhou nahnat laciné politické body. Na státní úrovni jsou tyto možnosti omezené.
Proto za sebe doufám, že MD bude nadále dohlížet max. nad rozpadem kdysi úspěšně zavedeného modelu dálkové dopravy. A budu fandit ministerským úředníkům, aby se třeba podařila výběrka v době, kdy ještě z toho modelu něco zbyde...

Excelsiora obrečíme (a už se těšíme, co se zruší příště) a časem si místo Slovenska stejně najdeme jinou relaci. Beztak se cenově srovnávají s Rakouskem...

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 08:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

časem si místo Slovenska stejně najdeme jinou relaci
Už se stalo: odkaz
Spojení se Slovenskem se tak asi v budoucnu spíš omezí. Možná se změní přípoje v Žilině na R Zvolen a R Košice, ale ty prázdné vlaky mezi Ostravou a Žilinou asi moc dlouho nevydrží. I na prodloužené víkendy dnes lidé shánějí spíš levné letenky po celé Evropě než jízdenky na Slovensko, navíc za podobné ceny. O to víc je nepochopitelné zrušení Excelsioru využívaného lidmi, kteří jsou ještě zvyklí jezdit větší vzdálenosti vlakem.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10301
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 08:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: I kdyby ty spěšňáky nakonec mezi Svojšínem a Planou všude stavěly, tak těchprojetých zastávek bude pořád dost.

David: A co je s druhou kolejí Kozolupy - Pňovany, že se po ní nejezdí? Zajímavé na tom je, že vlaky, které se i letos na tomto úseku míjejí, nevykazují zpoždění, čím to?
Tommik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2013
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 08:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

viribus unitis: Jste na velkém omylu. Právě proto, že nechci jezdit s cigánama na Slováč, tak jedu vlakem. Mám už více zkušeností jízdou autobusem a už nikdy více. Např. linka Praha - Michalovce. A když už ve vlaku Ti cigáni jsou, tak si vždy najdu kupé nebo místo po clém vlaku kde nejsou což v buse možné není.
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 09:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viribus unitis: Noční bus? To je snad už příklad totální nouze, ne?? Já takové ty zájezdy, kdy se jede přes noc někam do Benátek/Paříže apod., tam se přes den má fungovat a pak zase přes noc zpátky, považuji za silně nepraktické, protože v autobuse se fakt rozumně spát nedá (něco jiného jsou speciálně upravované hotelbusy apod.). Proč bych proboha místo lůžkového vozu měl volit autobus? (Ano, možná je to levnější, to je ale asi jediná výhoda... a ještě dost nejistá, první bus Praha - Poprad, který jsem našel ceník, účtuje 550 Kč za dospělou osobu, ale také 420 Kč za čtyřleté dítě, které vlakem jede zdarma, navíc je v Popradu v úžasný čas 2:40.)
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 10:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se chci dostat večer po šesté hodině z Pardubic do Žiliny, jede mi vlak v 17:17 a pak ve 23:12. Bus mezitím ve 20:40 s příjezdem v 01:10 je ideální, jízdní doba stejná...
A bez dotací. [happy]
Thalys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 3-2014
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 12:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autobusom maximálne tak. 50 km a dosť...
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 15:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak:[ok]
Já bych tak sice nerad jel busem a zvlášť na trase Pardubice-Žilina. Ale asi se tím busem začne jezdit častěji. Omezují se okrajové vlaky a současný Perner Pardubice 17:17, pojede do Žiliny jen 4,5,7 v ostatní dny skončí v Třinci...
Hlavně že do Žiliny zamíří místo současných 13 tak 14 EC...
To už radši měli prodloužit z Třince Hutníka do Žiliny místo Návsí, vycházely by i přípoje na Skalité a Makov v Čadci, pak zastavení v KnM a Žilina cca 23:20-30 a rozjezd posledních busů do okolí...
S polovinou vlaků by udělali lepší službu na trase Praha Žilina, než je tomu teď...[sad]
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 7-2010
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 17:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Dle mého by se ze slavných EC měl po vzoru Slovenska stát v Těšíně či Třinci REx a zastavovat až do Žiliny pro lidi a ne vozit vzduch.
Ovšem na druhou stranu, jak si poradí s opakovanými rozjezdy 151, nebude jí to trvat věčnost? A jsme zase u rozdělení vozebních ramen v Ostravě, z EC udělat "víc zastavující" Ex či R (tím pádem Luhačovice by stačilo jezdit z Olomouce), do Žiliny by jel REx v podobě 471 od Pendolina. To jsem ČD nádherně ušetřil, to by byl 13. a 14. plat + prémie [happy]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10480
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 17:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co je s druhou kolejí Kozolupy - Pňovany, že se po ní nejezdí?
Hm, jak tak koukám, tak jsem dosud měl chybně za to, že vyloučena je 1. TK v celém úseku Pňovany - Kozolupy (k tomuto dojmu přispělo, že jel-li jsem od Chebu rychlíkem směrem na Plzeň, tak jsme v tomto úseku jeli "proti správnému směru" po 2. TK), ale jak se zdá, tak vyloučen je jen tento úsek 1. (tedy "jižnější") koleje; tzn. za této situace beru příslušnou část svého předchozího příspěvku zpět.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Šťoural
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.104.88
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 20:07:26    Odkaz na tento příspěvek  

Viribus unitis: Takovou pitomost jsem už tady dávno nečet! Neznám nic hnusnějšího, než noční jízdu autobusem, byť se v něm nevyskytuje etnikum (jakože vyskytuje). Leda v nouzi nejvyšší!
Lze jen doporučit topmanagementu ČD v čele s tím ambiciózním hochem z Krouny, likvidujícímu noční vlakovou dopravu, aby si to vyzkoušel!
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 20:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Štoural: Tak to tedy znám spoustu mnohem hnusnějších věcí...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10910
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 30. května 2014 - 14:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní ranní Excelsior:
Ostrava-Svinov nástup 21 lidí, výstup cca dvojnásobný, hodně lidí z letiště Ruzyně podle pásek na kufrech. Obsazenost v prvním voze cca 1-2 lidi/kupé, v ostatních vozech jsem nezkoumal.
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4348
Registrován: 6-2010

Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 20:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a z Ostravy hl.n už nejel skoro nikdo [sad]

FOTOGALERIE a VIDEA
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2374
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 01:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Excel na Cheb, v Ostravě hl.n. -20 a cca. +200. [proud] Aneb návrat fotbalových fanoušků. Na Svinově asi -5 a +10, v Hranicích -5 a +5.

Včerejší Excel na Cheb, v Ostravě-Svinově -15 a +30, v Hranicích -10 a +8.

Vše je přibližné. [proud] Excelsiorem jsem jel tento týden z Ostravy do Hranic třikrát a jeho zrušení je jeden z důvodů, proč se chci odstěhovat. Poslední vlak z Ostravy do Hranic v 20:47? [crazy] A vzhledem k tomu, že večerní Šírava místo Ostravana mi v Hranicích stavět nebude, tak nepočítám ani s tím, že bude Bohemia v Hranicích stavět.

NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2665
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 02:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední vlak z Ostravy do Hranic v 20:47?

To vám tam nepojede ani osobák? Ani v kladiva? Tak to je hodně smutný [uhoh]
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10312
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 07:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: To vám tam nepojede ani osobák? Ani v kladiva? Tak to je hodně smutný
Ostrava - Hranice je relace, o kterou se klidně může postarat kraj. Bohužel ten taky nemá finací nazbyt, když omezuje jiné spoje.

Vantju: Excelsiorem jsem jel tento týden z Ostravy do Hranic třikrát a jeho zrušení je jeden z důvodů, proč se chci odstěhovat.
To snad leda do nějakého velkého města, tam bývá doprava nonstop. [happy]
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3815
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 08:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc kraj asi bude chtít nějaké osobáky ze Studénky na letiště, když už se ta stavba realizuje. Takže bůhví, jak to všechno bude.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2550
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 10:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mezi Přerovem a Ostravou osobka téměř zrušena...
Pojedou ty první čtyři osobáky cca jako dnes, pak dva odpolední a snad ještě jeden k večeru...
Zpět odvratně podobně...
Bude se asi víc jezdit Přerov-Hranice-Střelná...
Mošnov-Studénka-Mosty cca dvouhodina(S2)...
Doplněna do hodiny Studénka-Bohumín(kombinace 460 a klasiky s vozy)...
Mezi Hranicemi a Studénkou zůstává torzo bez systému...
Zastavují všechny Brňáky v Suchdole a Studénce...

Úplně přesně si tu osobku nevybavuji no nezbylo z ní na 270 moc(myslím ucelený úsek Přerov Bohumín...)...

Z/na letiště se bude jezdit od 14.dubna 2015 +- jeden den...
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2375
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 10:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Ostravě studuji už pár let a naprostou většinu přátel mám právě tam. A ta nepříliš vyhovující dopravní dostupnost mě štve. Od osmnácté hodiny mi jede z Ostravy-Svinova v 18:23 EC Odra, 18:35 Osobák a 18:47 rychlík. Pak v 19:09 IC a další vlak mimo neděli je až rychlík ve 20:47. A pokud mi ujede i ten, tak mi nezbývá nic jiné, než Excelsior ve 23:44. Sice můžu být rád, že mi takhle večer alespoň něco jezdí, ale pokud si chci jít někam sednout, jsem časově dost omezen (pokud mi ujede poslední rychlík, co jede dost brzo, tak jsem doma v jednu ráno). Kdyby se třeba souprava osobáku (163 + 3 vozy) projela večer z Bohumína do Přerova jako Sp, v časové poloze hodinu po posledním brněnském rychlíku (21:47 z Ostravy, 22:22 v Hranicích) a zpátky jela druhý den ráno, hodinu před prvním rychlíkem z Brna (5:44 z Hranic, 6:16 v Ostravě), tak bych byl docela rád. [proud] Místo večerního nejezdí nic a místo ranního jezdí osobáky v intervalu 30 minut (5:27, 5:57, 6:27). Nemyslím si, že vlak v 5:57 by nějak extrémně chyběl (co ho občas využiju, tak mimo Suchdol, Studénku a Jistebník nástup do desíti lidí) a místo něj by mohl jezdit ten spěšňák. I když, celá regionální doprava (Os a R) je na 270 úplně debilní, už se to kdysi řešilo, že jezdí "souběžně" osobák a rychlík a pak dvě hodiny nic. Nejpodstatnější problém se totiž nachází mezi Hranicemi a Suchdolem - krajská hranice. [happy]

NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10314
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 12:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Těch rychlíků tam už jezdí tolik, že ty osobáky jsou fakticky akorát pro pro ty obce mezi, kde ty rychlíky nestaví. Pokud budou jezdit osobáky do Vsetína z Přerova, tak to zas taková tragedie nebude. Horší je to, že se do Hranic nebude dát dostat s Ostravy večer. Myslím si, že 3364 by tam dojet měl, alespoň v PD.
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 14:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastavují všechny Brňáky v Suchdole a Studénce...

bude li tomu tak, bude o jeden úspěch postaráno

a nechápu, proč v Suchdole nestaví aspoň R 831 a 834, když tam přípoj stejně je, jak od/do Budišova, Fulneku a N. Jičína, zbytečná čekací doba víc jak hodinu, i já bych uvítal tuto změnu, býval bych z práce o hodinu dříve doma.

Hranice na Moravě
Valdav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 14:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Os 3364 by až do Hranic bohužel nemohl jet, protože po příjezdu v 23.19 do Suchdola souprava přechází na Os 13378 do Nového Jičína (23.30). Celé to je způsobené „dovážením“ regionov pro bíloveckou a jičínskou lokálku až z Opavy kombinací vlaků 3447/3364 a 3363/3450. [uhoh]
Mimochodem zrušení suchdolského depa se projevilo i tím, že všechny 810 z tratí 276, 277 a 325 dojíždí pro změnu z Bohumína (denně 2-3 páry Sv Bohumín - Studénka). [crazy]

Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů v TS 441 a 442 PJ Bohumín
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10316
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 15:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Valdav: Pokud by byl zájem na to, aby jezdil vlak z Ostravy cca 22:45 až do Hranic, určitě by se nějaké řešení našlo. Technologické jízdy co se týče zbrojení apod. by měly být problémem dopravce. Zřejmě si asi spočítal, že jsou pro něj lepší ty technologické jízdy než držet depo a zázemí v každém větším uzlovém nádraží. Jiné to je, když si kraj vymyslí nepárové vlaky, pak bych se vůbec nedivil tomu, kdyby dopravce chtěl soupravové návraty zaplatit.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4547
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 18:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Valdav: V Suchdole se už ani nedá zbrojit?
Valdav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 18:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Zbrojí se v Suchdole i nadále.

Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů v TS 441 a 442 PJ Bohumín
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 19:01:24    Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: jaká je pravděpodobnost že se ta trať do Mošnova skutečně stihne do dubna 2015 ?

A to bude od prosince t.r. pro úsek Hranice-OStrava-Mosty jeden jízdní řád, a od dubna 2015 jiný (= s Mošnovem) ?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10317
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 19:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Valdav: V Suchdole se už ani nedá zbrojit?
Tak většina technologických úkonů se dá udělat i mimo depo. Jenže chlapi z depa se na svojí mašinku občas musí podívat, jestlí jí něco nebolí. [happy]

ZFJ: A to bude od prosince t.r. pro úsek Hranice-OStrava-Mosty jeden jízdní řád, a od dubna 2015 jiný (= s Mošnovem) ?
Podobně jako třeba Dolní Poustevna / Sebnitz, tady se taky mění JŘ od července. Ovšem jeden rozdíl tu je: Dolní Poustevna / Sebnitz bude mít větší přínos než Letiště Ostrava. [happy]
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 19:14:11    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: vlak na letiště Ostrava - proč ne. Třeba si konečně vezme příklad Praha a začne se stavět evergreen - rychlodráha Praha-Ruzyně-Kladno (což bych jako Kladeňák velmi přivítal [happy]).