K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 03. 02. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 03. 02. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 10:20:23    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: je to jen čistě váš subjektivní pohled na věc.... Jak můžete zpochybňovat rozhodnutí soudu, vždy jsou přeci nezávislí a nezkorumpovatelný [happy]. Nebo se snad pletu ???

Bram: Zeptám se..když využíváte služeb státního dopravce, tak jste tím přišel k nějaké tělesné, či duševní újmě ?? Když už ho dále nechcete podporovat tím, že se v něm nebudete vozit svoji[zadnice] ?
Je vůbec ta vaše[zadnice]zvyklá na takovou západní kvalitu ?? Nebo jí stačí obyčejný koženka z NDR ?? [happy]))))
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.227.169
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 10:56:55    Odkaz na tento příspěvek  

m.J. Odesláno Pátek, 31. ledna 2014 - 21:16:47

[blush]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4164
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 11:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Nebyl jste to právě vy, kdo se tady zastával minulé léto jmenování super-odborníka Zdenďoury Žáka?!

Ne a pokud si myslíš, že ano, tak si to dohledej. Mám obavy, že nic takového nenajdeš, protože jsem prostě a jednoduše nic takového nenapsal. Nebylo totiž co kladného o tomto člověku psát. A na rozpitvávání osob samotných tu máš patent hlavně ty, tak proč bych se namáhal[biggrin].


lidská prostoto: Za 25 let od roku 1989 se mohla stihnout alespoň humanizace VŠECH vozů řad A, B, AB a pod. a ty vozy udržovat ve slušném stavu. Stalo se něco takového? NE. Na dlouhou dobu (cca 10 let) byla přerušena modernizace vozů. PROČ? Bylo to správně? NE. Proč nedošlo k nákupu ojetin ze zahraničí, když vozy od Německých drah se toulají dnes třeba až v Albánii???

ČD prostě neměly, nemají a nebudou mít na to, obnovit celý park novými vozy. Ale když byly k mání za přijatelnou cenu vozy ojeté či modernizované (100 kusů ekvivalentu Bmee), tak k nákupu nedošlo. PROČ? Stupidní zdůvodnění ČD, proč to nešlo, neberu v potaz.

Tělesné a duševní újmy okomentuji takto: Každé, byť věcné, okomentování stavu na ČD způsobuje lidem jako lidská prostoto duševní újmu, protože se děje něco, co jim příjemné není a zároveň neví, jak na to adekvátně reagovat[wink].

A co se týká mne, já jsem zvyklý cestovat vlaky ČD i v kvalitě koženkového vozu B. Jen jsem toho názoru, že jde v této podobě o přežitek, který za relativně málo peněz už mohl být dávno zlikvidován. I zcela podčasová humanizace je v tomto směru velkým přínosem.......
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 12:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Henry Blake:
jen aby nemusel jet s ČD a že rád "pomůže ČD do hrobu"
To ale není kvůli tomu, že by nenáviděli státního dopravce, kterému se ročně sypou miliardy z jejich daní, ale kvůli tomu, že mají svoje naprosto konkrétní zážitky z cestování s ČD. A tyto zážitky už nechtějí zopakovat. Na trase Praha-Ostrava už nemusejí, my ostatní bohužel dál musíme jezdit v koženkových rychlících, kde nejenže na WC není orchidej, ale ani voda.

strategie u RJ i LE taková je
Obě soukromé společnosti nemají dostatek náležitostí, aby odvezly úsekovou frekvenci, proto jí ani nevytvářejí podmínky. Možná při více vozech to bude lepší. Ale zajímalo by mě, jestli opravdu stávajícím vozů RegioJetu nevratně propadne registrace v Rakousku a budou muset do šrotu.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 13:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prostata: Jak můžete zpochybňovat rozhodnutí soudu, vždy jsou přeci nezávislí a nezkorumpovatelný
Pro osoby se slabší funkční gramotností (i gramatikou [happy] ) a problémy s porozuměním psanému textu:
Pletete se, nikde nezpochybňuji rozhodnutí soudu. Naopak, upozorňuji na případ, kdy rozhodnutí soudu zpochybňovaly a neakceptovaly České dráhy a Ministerstvo dopravy, aniž by to mělo jakýkoli prakický důsledek (majetek zůstal ČD, které jej pak mohly "prodávat" zpět státu za miliardové dosypy). Ale to jistě nebyla pakáž, i když to šlo "z našich kapes". A domnívám se, že stejně by dopadlo soudní rozhodnutí ve prospěch RJ+LE, kterým by nezbylo než vymahatelnost řešit arbitráží proti České republice (a to už je zas úplně jiný level, než když tu šotoušci plivou bez jediného důkazu).

zastávka: stávajícím vozů RegioJetu nevratně propadne registrace v Rakousku
A to by jako v praxi mělo vypadat jak? Obávám se, že "propadlá registrace" je jen zbožné přání nějakého jančurobijce, který absolutně netuší, jak to doopravdy funguje.

(Příspěvek byl editován uživatelem t_._h_..)
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 13:03:00    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: ale prdlajs milý jinochu.. [happy].

Vozidla ČD jsou jen přesnou kopií toho, jaká je v ČR u lidí silná vůle. Jak tu přesně každý jen kouká, jak vše ojebat a s každým vyčůrat... Nicméně to je i slavný žlutý, který se vše snaží dělat pro lidi, ale bohužel ne pro všechny, ale jen pro docela úzkou skupinu, z které mu toho kápně finančně nejvíce, bohužel i tak má ztrátu minimálně 80 mega ročně a možná i větší.. A lidé jako vy mu to jen žerou a plivou na ČD a jeho vynášejí do nebes.... Dejte si jednou Prahu - Ostravu a zpět v tom neklimatizujícím vagonku a bude vám veškerá humanizace, předělávka a kůže pod prdelí k hovnu.... Samozřejmě že za tu poruchu nemůže on, ale ty zlé a neschopné ČD. Spíš by se měl zamyslet na sebou, zda v podnikání na železnici je on ten schopný, ale to je jeho věc, do toho mu kecat nebudu, on na to možná časem příjde sám..
No a vrátíme se k vagonkům...nebojte se, ono tam ještě zbylo asi 40 Bmz a ty už skončí, tam kde skončit mělo i těch Ampz, ale ty vem čert...
Za nedlouho je tu máte...a hurá s nima na Plzeň [happy]
No vidíte, jak se vám hezky cestuje koženkou, jen ta duševní újma je z ní u vás velmi ale velmi patrná [happy] Ještě za pár let si na tu koženku vzpomenete [happy])
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 13:04:53    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: nepřekrucujte.... jste tím už moc pověstný.. [happy]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 13:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prostata: ono tam ještě zbylo asi 40 Bmz a ty už skončí, tam kde skončit mělo i těch Ampz
Dlouhodobě odstavené v "kopřivách" ve Velenicích, popř. na Zličíně, stejně jako ta první várka (kde ze 30 vozů jezdí jen asi deset a to ještě v původním rakouském nátěru a nikoli do Plzně)? [lol]
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 13:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:Ale pokud vím,tak vozy z první várky byly některé v dost v bídném stavu...Janoza asi padl což taky způsobilo,že nevyjely...Ale i tak je smutné,že se nenaply síly,aby se daly do kupy jinde...ČD si pak akorát nahrávají na smeč,stejně jako Jančura..
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 14:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda: vozy z první várky byly některé v dost v bídném stavu
Ale no tak... chcete snad říct, že "jediný dopravce v ČR, který je schopen zajistit vlaky high speed, i pokud by měly prodělávat", není schopen dát už tři roky do cajku dvacet vagónů? Ostatně vozy z první várky Regiojet akorát "opatlal fólií" (jediné schopné ČD nezvládly ani to), tu a tam něco přečalounil a jezdí s nimi prakticky v původním stavu...
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 14:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m.J.: A když tohle tady o T.H. napíšu zrovna já, tak by tě mělo aspoň přimět k zamyšlení...
Bevela a přimět k zamyšlení? Vždyť on chudáček vůbec netuší, co to znamená.

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 17:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:Co se Vám nezdá?Však píšu,že je to škoda,ale prostě souhry náhod těm horším vozům nepřály a ty co byly schopné,prošly nezbytnými úpravami,dostaly logo a tradá do tratě,jako ty u RJ.A patlání fólií bylo zbytečné vzhledem k předpokladu blízké modernizace...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5050
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 18:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se tedy zeptám jinak. RJ má velmi obsazené spoje a to i v sedlech. Kapacitně je tedy vyčerpán a přesto prodělává. Nestačilo by prostě zvednout cenu jízdného, tak aby to začalo ekonomicky vycházet? SA se obecně snaží být nejlacinější tam, kde je nějaká konkurence, což vzhledem k nákladům a lepšímu standardu považuji prostě za blbost. Kvalitní produkt se prodává sám bez ohledu na vyšší cenu (přiměřeně vyšší).

A ČD dumping prostě nedokážete, protože se v té změti čísel a tajných smluv nevyzná už ani prase natož ÚHOS. Jediná možnost je, že zakročí MD a státní akciovku přinutí k něčemu. Soudy se mohou táhnout i desítky let, to prostě nikam nevede a šance RJ a LE se limitně blíží k nule.

O nechopnosti ČD tady toho bylo víc než dost. A kdo čekal něco jiného od toho obchodníka se šrotem Zeleného a celé té eskadry tuposti v řídících orgánech, tak je naivní. Zelený, Žemlička, Pejša, ....- to jest příklad čiré esence blbosti a nechopnosti. Ojetiny od ÖBB jsou toho důkazem.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7342
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 18:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Nestačilo by prostě zvednout cenu jízdného, tak aby to začalo ekonomicky vycházet?

Jistě že ano, jenže to by si nesměl Jančura hrát na spasitele chudých. Pokud mám už zavedený produkt, tak by to zdražení bylo celkem logické. Ono rozmlsat lidi bylo poměrně jednoduché, teď by bylo dobré je uvést zpět do reality.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.227.169
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 18:56:17    Odkaz na tento příspěvek  

Příklad by si mohl vzít třeba z ČD, které prodávaly traťovky do 1. třídy za +10%. Za kolikpak že je to dnes?
Naplavenina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.60.97
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 19:13:47    Odkaz na tento příspěvek  

Zvednout cenu lístku? Tož ogaři, co blbnete? Však když já jezdím z od nás z Moravy do Prahy do práce, tak chci jezdit co nejlevněji, ne? A nejlépe tunu věcí zdarma! A zákusky levnější jak z pekárny, abych neutratil celou výplatu, když jedu z Prahy domů za rodinó. Ještě, že přišel tendlencten Jančura, protože konečně je ten vlak levný! Mě nezajímá, kolik vydělá, hlavně když se mohu levně naplavit do Cajzlu, abych měl vůbec nějkó tu prácu.
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 19:23:32    Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Přesně tak. LE ani ČD zdražit nemohou. Jediný, kdo může jít s cenou nahoru je RJ. Ale myslím, že ceny drží dole a držet je tam bude i nadále proto, aby alespoň zničil LE.

Pro příklad:
Pondělí, počet rezervací po šesté hodině ve směru z Ostravy:
RJ: 198 rezervací
LE: 50 rezervací + 5 v business
SC: 75 rezervací + 4 v 1. třídě

Asi těžko mohou jít s cenou nahoru první LE nebo ČD.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 19:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nestačilo by prostě zvednout cenu jízdného
To už se přeci stalo, vznikly dražší tarify Business a Relax.

Ono rozmlsat lidi bylo poměrně jednoduché
Asi nikdo nečekal, že lidé utečou od ČD tak houfně, viz třeba EC 142 ČD nyní už jen s 2,5 vozy 2. třídy nebo postřeh z nedávného testu dopravců na Želpage, že nejprázdnější vlak bylo Pendolíno. Možná opravdu stačilo jenom vyjet a rozdávat obligátní kafe zdarma. Po bitvě každý generálem.

T. H.:
"propadlá registrace" je jen zbožné přání nějakého jančurobijce
OK. Pak tedy zůstává nezodpovězena otázka, co RegioJet s nově koupenými vozy udělá. Bude nová linka? Anketa o nových linkách Student Agency nabízí jako vítěze (v abecedním pořadí) Brno – Hradec Králové, Brno – Liberec, Praha – Brno – Mikulov, Praha – Klatovy, Praha – Znojmo. Že by některá z nich byla vlaková?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 19:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: tak když si vezmeš, že s autobusem za 10 milionů jezdí dejme tomu 5 let - tak s vagonem za 5 by mělo stačit jezdit 2,5 roku. Jelikož u vlaků jsou vyšší provozní náklady (třeba i kvůli dopravní cestě), mělo by být v pohodě, kdyby jezdily jen 4 roky. Mimochodem, o tom, že bude nová linka Radim mluví, o tom, že chce i 10 vozové vlaky a pořádný zálohy taky. A že jsou RJ neznamená, že nemůžou jezdit u nikoho jiného - nebo je snad zakázané to pronajmout dál, pokud by byl zájem?
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 19:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se mě zdá, že vlaky Bo - Lbc a Bo - HK už jezdily a jak to dopadlo, lze se kouknout do JŘ.

Každý má právo na můj vlastní názor.
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 19:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že jsou RJ neznamená, že nemůžou jezdit u nikoho jiného - nebo je snad zakázané to pronajmout dál, pokud by byl zájem?


Že by ČD [satan].

Každý má právo na můj vlastní názor.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 19:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kůň: obávám se, že to se dřív spojí Volkswagen a Fiat, než RJ něco pronajme ČD a naopak
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 20:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory:
mělo by být v pohodě, kdyby jezdily jen 4 roky
Jenže autobusy může koupit zase nové, kdyžto stejně kvalitní ojeté vlaky už za 4 roky asi nekoupí. Nemůže je bezúdržbově provozovat a tím je zničit. Neměl by čím jezdit, resp. musel by včas objednat nové za několikanásobek ceny ojetých.

je snad zakázané to pronajmout dál
Smlouvu s ÖBB jsem nečetl, tak nevím.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4167
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 23:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lidská prostoto:A lidé jako vy mu to jen žerou a plivou na ČD a jeho vynášejí do nebes....

Co mám Radimkovi žrát? Několikrát jsem jeho vlak využil, toť vše, hodilo se mi to.


Dejte si jednou Prahu - Ostravu a zpět v tom neklimatizujícím vagonku

ČD mají naprostou většinu vozů neklimatizujících. V čem je tedy problém? A lidé jako vy mu to jen žerou a plivou na ČD a jeho vynášejí do nebes....

No vidíte, jak se vám hezky cestuje koženkou, jen ta duševní újma je z ní u vás velmi ale velmi patrná [happy] Ještě za pár let si na tu koženku vzpomenete [happy])

No jistě, když si to chlapče myslíš. Koženkou cestuji proto, protože ČD mnohde nic jiného nenasazují. Mám možnost také nejet vlakem. Ale to se mi z mnoha důvodů nechce, třeba i proto, že vlakem cestuji rád.

A konečně bych se rád dozvěděl, milá lidská prostoto, proč ČD za 25 let nezhumanizovaly všechny vagony řad A, AB a B?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4851
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 01. února 2014 - 23:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Dejte si jednou Prahu - Ostravu a zpět v tom neklimatizujícím vagonku
ČD mají naprostou většinu vozů neklimatizujících. V čem je tedy problém?

Pokud nevnímáte rozdíl mezi neklimatizovaným vozem a vozem klimatizovaným s nefunkční klimou, je zbytečné s Vámi o tom diskutovat. Z hlediska zpocenosti zákazníka jsou v tom prvním otevírací okna, z hlediska nasranosti zákazníka je v tom druhém nesplněné očekávání, kvůli kterému třeba zvolil dopravce. O třídu lepšího.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4169
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 00:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimto, s tebou se nediskutuje, protože to prostě nejde. Svými příspěvky jsi to už nejednou doložil, motáš se ve svých bludech jako kolvrátek. Nechám na jiných, např. T.H., ať si s tebou pohrají, já to považuji za ztrátu času[wink].

A co se týká vozů s nefunkční klimatizací, tak jsem si je bohužel měl možnost užít i u ČD. Vůz Bmz, elefant a pod. Tohle se prostě občas stane. Ne že bych to omlouval, ale nouzové řešení je mít některá okna v horní části výklopná s možností je nechat personálem vlaku otevřít pomocí čtyřhranu. Víc k tomu nemám co říci.

A moc dobře vím, že lidská prostoto měl na mysli vůz s nefunkční klimatizací, jen mi vypadl smajlík.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 09:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z hlediska nasranosti zákazníka je v tom druhém nesplněné očekávání, kvůli kterému třeba zvolil dopravce}
Díky, že si popsal stav, kdy jsem očekával, že na vlaku ČD v parném létě pojede klimatizovaný vagon a on neklimatizoval, případně pro jistotu jela náhradní souprava v jiném řazení. A bohužel na této trati si dopravce zvolit nemůžu. Jezdí tu jen ČD, které nám už x let slibují jak nasazením rakouských vozů pozvednou kvalitu cestování. [lol]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 10:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Pokud nevnímáte rozdíl mezi neklimatizovaným vozem a vozem klimatizovaným s nefunkční klimou
Já jsem již s Českými drahami dost zažil, takže pamatuju i existenci vozů Bpee, Bhee - vůz bez klimatizace, přitom prakticky nevětratelný (jen s takovými symbolickými klapačkami). To bylo v létě žúžo, a přitom nešlo o stav poruchový, ale systémový a ČD vydávaný na křídových papírech a tiskových rautech za bůhvíjaký pokrok...
Bkv: Jezdí tu jen ČD, které nám už x let slibují jak nasazením rakouských vozů pozvednou kvalitu cestování
Mimochodem, sérii pravidelných havárií klimatizací měla v letech 2010 - 2013 i další neschopná garážovka, Deutsche Bahn. Teprve v tomto srovnání vynikne genialita ČD, které do té Plzně žádné klimatizované vozy nenasazují a proto se jim nemohou porouchat... A vy to vůbec neoceníte [happy]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4853
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 10:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: a v čem teda spočívá ta o třídu lepšost Jančury? Funguje mu to úplně stejně jako konkurenci, kterou přišel zašlapal do země...pravda, u ČD si v téhle situaci nemǔžete dát horký kafe.

Bram: vyprděl jste se na mne, ale odpověď na otázku nevidím. To jste odkoukal od T.H.? Myslím že jste modelové předvedl v praxi jeho výrok " když nemáme argument ad rem, zaútočíme ad personam."

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 10:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co teprve žabotlamy s vyklápěcími okénky - to bylo panečku propocených triček [wink] [kladivo]
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 10:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V horkém parném létě vás nejlépe ochladí horký čaj. Třeba v takové Indii tohle vědí dávno [satan]
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5906
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 11:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram #4169: jak je to dlouho, co to bylo v elefantu?

◊Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.◊
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4175
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 11:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim, příspěvek 4851: Pokud nevnímáte rozdíl mezi neklimatizovaným vozem a vozem klimatizovaným s nefunkční klimou, je zbytečné s Vámi o tom diskutovat. Z hlediska zpocenosti zákazníka jsou v tom prvním otevírací okna, z hlediska nasranosti zákazníka je v tom druhém nesplněné očekávání, kvůli kterému třeba zvolil dopravce. O třídu lepšího.

Na co z tohoto příspěvku jsem měl odpovědět, když se mne na nic neptáš??? Mám si otázku sám vymyslet, položit si jí, odpovědět si na ní a napsat to celé na k-report???
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4176
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 11:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik: Období někdy ma přelomu jara a léta minulého roku. Trať 171. Prostě v jednom vozu bylo horko a nedýchatelno a průvodčí se za tento stav omluvila.
m.J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.125.33
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 11:56:28    Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh:V horkém parném létě vás nejlépe ochladí horký čaj. Třeba v takové Indii tohle vědí dávno

Horký? Ale jděte, vy kecko. [proud] Vlažný mátový čaj pijí obyvatelé pouště v těch největších vedrech. Že by Indové byli až tak jiní?

Mmch., není asi náhoda, proč RJ rozdává mátový čaj ve svých vozech. Že by prevence pro případ výpadku klimošky? [lol]
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3100
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 12:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh 1805: kdy jste jel naposledy v žabotlamu? Ten žádná nestahovatelná okénka vůbec nemá! Je hezké pozorovat tu regijojetí krizi. Hlavně v letních měsících, kdy se na jeho Facebooku objevují tesknivé ódy, jaké to je fajn, když se dají ve vozech stahovat okénka. Holt ten low-cost udělal někde chybu [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.134
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 12:34:06    Odkaz na tento příspěvek  

Na březen už jsou v rezervačním systému vozy WRmz a taky vůz se speciálním oddílem pro děti v podání ÖBB
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 12:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blbelo: kdy jste jel naposledy v žabotlamu? Ten žádná nestahovatelná okénka vůbec nemá!
Takový rádobyodborník na železnici a opět ví hovno, tentokráte o rekonstrukci žabotlamů... Ohnivá krize.
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 12:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m.J.: to co mi bylo nabídnuto v Indii, či Súdánu bych vlažným nenazval, i když vařící také nebyl.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3101
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 13:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčí Tomáš Hádek: ach, tak to jsem přepísknul. Tyto žabotlamy jsem nějak opomenul pane dispečére. Jdu si udělat inventůru do garáže..

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2012
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 13:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: Zajímavá informace [vypravci]
Co jsem koukal tak mě zaujalo:
- WRmz zatím jako "internet café"
- dětský vůz ex OBB, má zatím jako "dětské kupé" jen to jedno velké, ostatní okolní jsou jako "Standard" - do vozu zatím nelze dělat rezervace.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 15:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně je nechápu. To WRmz bude vypadat díky té neobsaditelné půlce vagonu děsně. A přitom tam dát něco, v čem by šli udělat alespoň teplý občerstvený Panini nebo podobné nenáročné věci by neměl být sebemenší problém. A pokud to dobře z fotek chápu, tak jde celý oddíl pro přípravu jídel uzavřít, aniž by bylo vidět dovnitř a přizpůsobit na skladiště pytlů s bordelem.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.134
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 15:29:08    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Vzhledem k tomu, že jinak zbyl v soupravě jen jeden vůz ABmz s kuchyňkou ve 2 kupé, tak se WRmz pro "přípravu" občerstvení a jako sklad určitě bude intenzivně využívat :-) ale jestli to bude znamenat i nějáké rozšíření nabídky, to si budeme muset asi ještě počkat.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.134
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 15:35:49    Odkaz na tento příspěvek  

čítatel: No WRmz se asi u RJ na trati Praha - Ostrava jako klasické jídeláky provozovat nebudou. Neměl jsem možnost zatím osobně vyzkoušet, ale ČD a JLV v posledních dvou letech výrazně zvýšily úroveň jídelních vozů, takže proč to kopírovat, když můžu přinést alternativu a cílit na jiné skupiny cestujících.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4857
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 15:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: tak jo, když už si tykáme - pro Tebe a pro blbý: jaký je rozdíl mezi vozem bez klimatizace a neklimatizujícího vozem s klimatizací? Ve fyzickém požitku cestujícího i v otázce nasrání za nesplněnou garanci dopravce? Je neklimatizovaný vůz ve vlaku avizovaném jako běžná koženka míň k nasrání než vůz s klimou v o třídu lepším vlaku, kde je přes 40 stupňů a nedá se otevřít okno? Když notabene jedu schválně s dopravcem, který ani vozy bez klimy nemá?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 16:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: zvěsti z RJ ale uváděly, že o tom uvažují. Ale jídlo nejídlo, osobně mě sere, že si v takovým super vlaku, u Leoše samozřejmě taky, nejde koupit blbý papírový kapesníky. To prostě napadlo jen Arrivu, tak jsem čekal, že je to osvítí, a ne a ne a ne. Procházet vlak a čmuchat po WC, kde nejsou rozmočený ubrousky mi jako o třídu lepší řešení fakt nepřijde. Asi by to zabralo děsně moc místa a jak by se prodávaly pod nákladama, tak by to nestačili doplňovat... :D
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.134
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 16:53:21    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: No asi jde spíše o to, že stew už mají tak dost práce :-) ono by se tam dalo prodávat ledasco, od těch papírových kapesníčků, přes propisky až třeba po nabíječky na telefon :-) prostě cokoliv co se občas hodí, ale vydat se cestou "česká pošta" kde taky prodavají všemožné věci jako třeba grilovací tácky :-D to by asi nebylo ono
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.233.30
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 17:19:11    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Výpravčí Tomáš Hádek...

Poslyšte, už dlouho jsem se vás chtěl zeptat. Vy máte nějaký problém s tím, že někdo začal svoji pracovní kariéru jako výpravčí? A co když předtím, nedej Bože, dokonce třeba dělal i signalistu?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 17:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PPP: nemyslím, že když už se ptá co kdo chce by byl problém dát na tácek ke kávě jedny kapesníčky...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 17:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zatím jako "dětské kupé" jen to jedno velké, ostatní okolní jsou jako "Standard"
Jistě, tak to bylo provozované v tom Rakousku: Kinderabteil. Jednoduché, funkční, přesně to, co může železnici pomoci odlišit se od cestování autem...
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.218.10
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 17:50:34    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo, Hádek, expert z Barrandova i Slim. Ti všichni mají problémy a ostatní taktéž. Někdo větší někdo menší. A proto sem chodí a své problémy řeší. No a to je potom počteníčko ;-) Ale největší problém má Jančura a jeho žlutý projekt. Přerostl mu přes hlavu stejně jako jeho ego a on teď neví co s tím :-(
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5908
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 17:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: ale mobilní telefon si určitě nezapomeneš, že? A to kapesník/čky patří mezi základní hygienické pomůcky každého člověka. Navíc je prodávají na KAŽDÉM nádraží, tak proč je rvát do vlaku?

◊Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.◊
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.134
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 17:58:31    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: No ono se to nezdá, ale vemte si, že nějakou vteřinu zabere než to cestující vysloví, pak to musí stew ťuknout do tabletu, pak ty kapesníčky musí vyslovit když dělá rekapitulaci objednávky a ujišťuje se s cestujícím, že je to tak správně, pak jsou to pohyby navíc, když to na ten tác dává a taky podává cestujícímu a můžete z toho mít hned minutu. A ve špičce když máte plno, tak je každá minuta dobrá :-)
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2012
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 18:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. : Jistě, vím jak to (v podání OBB) vypadalo. Že je to dobrý, jednoduchý a fukční nápad o tom taky nepolemizuji, ale jen mě překvapilo, že třeba v tomto voze nebudou vyhrazena dětská kupé třeba 2 - 3. Tím nemyslím přestavěná, ale vyhrazená. [happy] Zkrátka že se do tohoto vozu nepřemístilo vyhrazené dětské kupé z ostatních vozů soupravy. (Ve vlaku co jsem našel, že bude tento vůz řazen je další dětské kupě o 4 vozy vedle)

Ale jako problém to nevidím, prostě si cestující s dětmi rezervují oddíl poblíž toho hracího, (přestože pro ně není "rezervačně" určen) a děti budou moct být tam.
Prostě mě jen zaujalo, že tam nejsou oddíly přímo vyhrazeny, ale třeba to tak časem bude [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem čítatel.)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 21:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh 1805: kdy jste jel naposledy v žabotlamu? Ten žádná nestahovatelná okénka vůbec nemá! Je hezké pozorovat tu regijojetí krizi.
Já zato pozoruji krizi některých přispěvatelů. Možná by se jim ale povedlo mě přesvědčit, že to, co jsem cca v letech 2002-2009 prakticky každodenně zažíval při dojíždění do práce, byla vlastně jenom taková fata morgána (anebo opice [crazy]) [kladivo]
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 22:17:27    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo, Radeček: Já považuju to, že někdo dělal výpravčího za referenci velice dobrou. Kdyby každý v této diskusi měl znalost problematiky alespoň na úrovni výpravčího, tak její úroveň stoupne o stovky procent. Nehledě na to, že existují i celkem vzdělaní výpravčí, ač jejich projev na to vždy nevypadá.
Kdyby si chtěl někdo dělat [zadnice] třeba z mé maličkosti, tak já jsem začínal při studiu brigádně jako posunovač. A ještě se k tomu hrdě hlásím.[happy]
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Neděle, 02. února 2014 - 23:45:46    Odkaz na tento příspěvek  

Penik: no, na některém nádraží neprodávají už ani ty jízdenky pomalu, tak nevím jestli zrovna stánek s kapesníčkama tam bude ;-) Jinak se stejnou logikou byste mohl říct, proč tam vlastně prodávají nápoje a občerstvení, to jsou taky základní věci a každý si je může koupit předem ne?
Jako je to v podstatě drobnost a dalo by se říct blbost ty kapesníčky, ale většinou dneska o tom je servis zákazníkům - o drobnostech.
I v tom blbém Lidlu u nás aktuálně pochopili, že když tam dají košíky do ruky, tak to lidem usnadní nákup. A taky by se dalo říct, že to bude zaměstnance zdržovat a není to potřeba, když ti lidi přijdou nakoupit tak jako tak. To samé jako když v některém obchodě s obuví mají na zkoušení připravené jednorázové ponožky, protože chápou, že k nim může přijít i zákazník, který původně boty kupovat nešel a není tudíž připraven s ponožkou v kapse - není to lepší přístup než buď nutit zákazníka si ponožky koupit jen kvůli vyzkoušení nebo si ho odradit tím, že si prostě vyzkoušet ani nemůže (pomineme-li ty co jim je to jedno hygiena nehygiena)?
Zvláště když máte srovnatelný prakticky stejný produkt, cenou se moc neodlišujete nebo nemůžete odlišit tak prostě i taková pitomost může udělat pozitivní vnímání zákazníkem (ano, asi se nenajde nikdo, kdo řekne, jedu žlutým vlakem jen proto, že mi prodají kapesník ;-)))
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4859
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 00:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox-reg: [ok] poslední dobou s Vámi souhlasím nějak podezřele často..;-))
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 08:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kam se hrabe Jančura. Ještě se má co učit.
http://www.kzc.cz/cz/Novinky/Novinka/944
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4862
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 10:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To skoro vypadá, že ho nemaj rádi...ale vyjádřili to decentně...kdo není in, nepochopí, o koho jde...