K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 30. 01. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 30. 01. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
KarlST
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.12
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 13:18:03    Odkaz na tento příspěvek  

Swarinere, podle me to z toho Topicova pozadavku automaticky neplyne. V tomhle ma kafe podle me pravdu. Myslet si to pri psani sice Topic mohl, ale vyslovne to pozadovano neni. Znate to, myslet znamena hovno vedet.. Vy jste si to vylozil tak a nekdo zase jinak. Je ale hloupe kvuli jinemu vykladu nekomu za to nadavat.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 13:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[ok][ok][lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 13:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde couvu? Já jsem někde tvrdil, že na to bude Illy dávat záruku?
No tak proč to hned na začátku řešíte B2B, pane velkopodnikateli, když vám stačí koupit 12x 250g balení a nasypat to do velké piksly doma v kuchyni? Bacha při tom couvání, objects in mirror are closer than they appear [happy]
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 13:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Karle ST, ano může se to zdát být otázkou výkladu a za jiných okolností bych Váš příspěvek podepsal. Avšak, zde, pokud se p. kafe zašťiťuje B2B, jsem si dovolil poznamenat něco z praxe, tedy tzn. uvažování první volby atd. Je jasné, že na tento rozpor by se záhy přišlo při kontraktaci a kšeftu by nebylo nic. B2B předpokládá i znalost obchodního partnera (jistě ne ve smyslu čtení jeho myšlenek...) jakož i předpoklad relevantnosti požadavku. Toto celé jsem si dovolil napsat, abych dokázal, že za peníze není možno zcela vše, že existují limitující faktory, byť je to na první pohled divné.

PS: To že jsem občas ironický ještě neznamená, že bych někomu nadával.

Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 13:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kafe: Při dodání v neoriginálním balením, mi zajisté dodáš ty sám certifikát, že tebou dodávaná káva pochází od Illy, že poskytuješ stejnou garanci jako Illy a jistě nebudeš proti tomu, abych si před zaplacením náhodně vybral ze zásilky 3 balení a poslal je do Illy, aby mi potvrdili, že se jedná o jejich kávu splňující jejich standard jakosti. Náklady na testování půjdou za tebou. To víš, u anonyma, kterej ani nedokáže poslat svoji mailovou a poštovní adresu, aby udělal kšeft, musí být člověk opatrnej. Při dodání v náhradním obalu očekávám, že cena za 3kg balení bude výrazně nižší než PPD cena za 12 x 250gr balení. Je to tak?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 13:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kafe: couveš v tom, že si nebyl schopen napsat odpověď na jednoduchou otázku - to co si viděl jako údajné záložní řešení byla jen malá 250 g plechovka ( kterou snad každý pozná) - ano nebo ne?
KarlST
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.12
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 14:16:27    Odkaz na tento příspěvek  

Swarimere, to ze tvrdite ze neco je prvni volbou neznamena ze tou prvni volbou je vzdy. Takze je blbost ohanet se tim, ze muselo byt v pripade B2B muselo byt nabizeno jen origo baleni a nijak to z te nabidky neplyne. Taky je usmevne, jak nekoho obvinujete ze slovickareni a vzapeti zacnete sam slovickarit jak Illy po presypani do jine plechovky uz neni vlastne od Illy. Ono se to po presypani fyzicky samo premeni asi na pisek. To uz muzete rovnou strhat loga z Octavie, nalepit BMW a tvrdit ze to neni auto od Skodovky. I kdyby se vam to podarilo prihlasit a nechat zapsat do TP ze to je BMW, tak furt to bude fyzicky auto ze skodovky i kdyz mi na to skoda nebude poskytovat zaruku a poskytne mi to Pepa co mi ty loga prelepil. Takze se nezlobte, ale me tak jako nezucastnenemu v teto rozepri spis prijde, ze tim co couva je pan Topic a Vy mu delate Otika.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 14:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S dovolenim, je mou volbou komu budu delat Otika, pane KarleST. Pokud nerozumite me argumentaci s obaly, a ja nevylucuji, ze jsem to nepodal dostatecne nazorne, je potreba si to precist znovu, pripadne se optat, zda tomu rozumite spravne. Pak byste tezko mohl sepsat tu vec s Oktavkou a BMW. A ano, zjednodusene trvam na tom, ze pokoutne namleta Illy v tomto pripade 3kg, v neschvalenem obalu (Illy) nelze vydavat za Illy. Na toto jsem poukazal a toto jsem se snazil vyargumentovat. A ano, Vam se to nemusi zdat, avsak lepe se vyjadrit neumim, prominte. Na tom, co jsem napsal vsak trvam.

Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 14:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KarlST: V čem couvám?
KarelST
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.12
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 15:03:19    Odkaz na tento příspěvek  

Proc pokoutne pomleta, kdyz to nabizi namleto primo Illy? Neschvaleny obal? Neni problem pouzit schvaleny (jiste si domyslite jak na to...a i kdybych to nasypal do sudu, porad to je kafe puvodem od Illy a vy na tom nic nezmenite).

Topic - treba v tom, ze chcete kafe v 3kg velikosti a kdyz se ukaze ze to jde, tak hledate milion zastupnych duvodu proc to je spatne, i kdyz vas puvodni dotaz byl tak nekonkretni, ze vam uziv. kafe nabidl mozne reseni ktere vas obecny pozadavek bezpochyby splnuje.


Ale dal tu nepisu, protoze vidim ze tady se vytyka slovickareni a pak tu stejna osoba slovickarenim zabyva.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 15:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karel ST: Vždyť já to jeho řešení akceptuju, pouze mám jako potenciální odběratel logický požadavek na nižší cenu, a zajištění záruky, že to kafe bude od Illy. Jak se s tím popere a co nabídne je jeho věc.
Zákon poptávky a nabídky, přes B2B to jistě lehce zvládne, když tvrdil, že to jde normálně.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 16:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt, že už se tu řešila spousta blbostí, ale tohle je fakt síla....
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 16:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johnson: No a pár dní už se tu neporovnávají obsazenosti, neřeší normativy hmotnosti, spolehlivost lokomotiv, nefunkční topení, krach RJ ani nic dalšího. Téma je kafe a pak že je to jen hnědá břečka, co nikoho nezajímá. [biggrin]
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 16:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není problém použít schválený
Ja predpokladam, ze je. Z diskuse vyse pro mne vyplyva, ze neexistuje schvalene baleni na mletou 3kg. Pokud ano, cela debata je irelevantni.

nasypal do sudu...
Bohuzel mi nechcete rozumet. Nevadi. Samozrejme, ze to muzete udelat a muzete o tom prohlasit, ze v sudu je 150 kg mlete kavy puvodem od Illy. vetsi problem bude, pokud to pod zn. Illy budete prodavat. Z diskuse jsem pochopil, ze by to melo vliv na kvalitu (caste otvirani a vycpeni) a proto neni takto samotnou Illy nabizeno. Illy by se to asi moc nelibilo, znacka by mohla utrpet.

Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
kafe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.31.74.210
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 16:10:44    Odkaz na tento příspěvek  

To víš, u anonyma, kterej ani nedokáže poslat svoji mailovou a poštovní adresu, aby udělal kšeft, musí být člověk opatrnej.

Tak vyvěs svoji oficiální poptávku, ozvu se ti třeba nejenom já, ale i někdo jiný. Tys tady chtěl první shánět, ne já dodávat. [proud]

Při dodání v náhradním obalu očekávám, že cena za 3kg balení bude výrazně nižší než PPD cena za 12 x 250gr balení. Je to tak?

Čím větší odběr, tím nižší cena. Zcela logické ne? I když ty jsi přece nabídl napřed dvojnásobek ceny a potom rovnou milion. Takže cenu beru jako dohodnutou už předem. Tak proč najednou couváš a chceš jen nižší cenu? [proud]

couveš v tom, že si nebyl schopen napsat odpověď na jednoduchou otázku - to co si viděl jako údajné záložní řešení byla jen malá 250 g plechovka ( kterou snad každý pozná) - ano nebo ne?

Couvu v tom, že jsem napsal, že to měli již pomleté předem a Topič se na základě toho (aniž bych konkretizoval velikost balení) začal dožadovat 3kg balení? Ale abych ti odpověděl - od pohledu to zvážit neumím, Illy nepatří mezi můj šálek kávy (a vlakem nejezdím abych jej lemtal jen proto, že je zadarmo). Takže nemůžu 100% tvrdit, jaké balení to bylo a zda-li to byl vůbec origo obal.

Zákon poptávky a nabídky

Tedy přesně to, co jsem tady psal již na začátku - když bude zajímavá poptávka, kterou bude dodavatel schopen akceptovat a odběratel zaplatit, tak lze sehnat vše.

Je fajn, jak se nám tu Topič za 3 dny krásně otočil od "to nejde" přes "to jde ale já si vymyslím plno blbostí i když jsem je předtím v prvotním požadavku nenapsal" až po "zákon poptávky a nabídky" tedy přesně to, s čím jsem tady přišel. [rofl][rofl][rofl]

Přeji všem pěkný den. [proud]
tsi1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.160.82.4
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 16:14:00    Odkaz na tento příspěvek  

Bere ten Jancura to kafe od Zida nebo z Jednoty ?
Uz jsem ztratil prehled .
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 16:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kafe: milion nerovná se piksla za milion, ale objednávka za milion, takže buď za milion tříkilovky v origo Illy balení nebo náhradní balení s kafem od illy za milion, obojí s certifikátem původu, u přebaleného otestování a obojí s cenou nižší než by byl násobek menších balení, co je na tom k nepochopení?

o milionu za pikslu jsem tady nepsal, to sis spojil komentář někoho jiného a překroutil podle sebe

stále jsem od tebe neobdržel žádné spojení (mail, adresu, telefon), já chci kafe od kafe, ne od někoho jiného

chtěl jsi prokázat, že na to mám, tak proč bych měl shínět jinde?
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 16:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už toho tady nechte a běžte někam na kafe a tam se hádejte .....[crazy]
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2531
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 16:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tsi1, běžně bere kávu ze spolku, ale protože měli zavříno, vzal ji od žida. Jen je zatuchlá, nebo co :-)

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 17:45:54    Odkaz na tento příspěvek  

No furt je lepší,když se tady řeší více méně slušně kafe,navíc to v této diskusi není nic netradičního,viz několika denní flame o croisantech,či jak se ten loupák má nazývat,než když tady řeší Bevelo novináře svým typickým slovníkem,a pak se dožaduje zásahu adminů,když ho někdo nazve debilem.[crazy]Ostatně o vláčcích se tu píše málokdy,RJ se zde spíše jeví jako sociologický problém.Topič:V této kávové diskusi se oponenti logickými a odbornými argumenty v podstatě přesvědčit nedají.Podobnost o diskusi s práškováním obyvatelstva z pravidelných leteckých linek čistě náhodná.
Karel z Karlína
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.254
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 20:17:07    Odkaz na tento příspěvek  

Jste fakt cvoci... Dělal jsem leta pro nejmenovaného výrobce kávy, a kdyby jste věděli,o čem se hádáte... nějaký obaly,nějaký rádoby značky,nějaká rádoby kvalita... k smíchu toto tady...
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 20:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se nehádám a kávě jako takové nerozumím, což jistě není problém poznat. Jo, a že jsem cvok? No, jsem no.

RJ je sociologický problém
Přesně tak.

Mimochodem, ex OBB mělo být 45. Jsou už všechny v ČR, resp. jsou známy nějaké podrobnosti jejich stavu?
(prý "mimochodem", to je fakt kouzlo nechtěného...)

Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 20:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karel z Karlína: Taky jsem stejného názoru. Ovšem počkejte, jak se nás budou snažit Slim s Topičem přesvědčit o opaku.

Každý má právo na můj vlastní názor.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 21:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rád bych všem zdejším odborníkům na kávu poděkoval, že mě konečně přinutili k zamyšlení, proč sem vlastně chodím ztrácet čas.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4844
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 29. ledna 2014 - 22:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kafe: jestli se chcete dobrat toho, že jste tím svým B2B výrokem chtěl říct, že každý může sesypat do kýblu dvanáct čtvrtkilovek Illy a a to je to, co jste měl na mysli, tak to řekněte rovnou a gratulace k umístění na bedně v soutěži o největší K-reportí nachcání si do huby se Vám jen pohrnou.
A mimochodem, Vy kávový odborníku, instatntní káva se nevyrábí vytěsněním vody z namletých zrn, nýbrž z vylouhovaného kávového extraktu. Jste blbě čet Wikipedii. A kdybyste řekl, že jste to nikdy neřekl, tak:

PPP - a víš vůbec, co to ta instantní káva je? Ono to totiž je pořád stejný produkt, akorát zbavený přebytečné vody. Káva se praží, poté namele a následně prudce zchladí téměř na 0. Následně se suší mražením a zabalí do vakua nebo ochranné atmosféry (nejčastěji suchý vzduch.) A světe div se, nemusí se to pouze zalévat vodou, ale lze to stejně jako klasicky namletá káva (což ono to nic jiného než káva není), také protáhnout profi kávovarem a ne jak ty se tady snažíš všem namluvit, že se to musí pouze zalévat vodou.


To s možným protažení instatntní kávy kávovarem by Vám mohlo zajistit místo v Bohnicích samo o sobě.

Karel z Karlína: pokud jako ex odborník na kafe umíte uznat, že zrno drží aroma líp než mleté a že po otevření obalu aroma rychle vyprchává, nejste s námi s Topičem v ničem v rozporu a zbytek je pouze marketing, image a byznys, které jsou stejné pro kafe, rafinerie, lokomotivy a mopedy. To, že někdo potenciálně pančuje kafe, jak asi naznačujete, nemá nic společného s tím, že se musí chovat tak, aby si chránil image a tvářil se profesionálně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Kafe už neee :-)
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 00:00:31    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych tu debatu asi uzavřel nějak takto a tipnul bych si, že tak nějak vznikly i myšlenkové pochody uživatele kafe:

http://www.evropa2.cz/srv/www/content/pub/cs/tym-a-porady/mp3-arc hiv/index.shtml?itemId=5842

:-)
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 00:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gratuluji firmě Illy, jenž vynalezla nový inovační způsob, jak vést internetovou reklamní kampaň. Firma investovala do internetových diskutérů, jejichž úkolem je hádat se na k-reportu o čemkoliv, co se týče káv. Jedinou podmínkou diskutérů je, aby nezapomněli v každém příspěvku zmínit alespoň jednou, (vícekrát lépe samozřejmě) slovo "Illy". Možná se však ještě dočkáme větší reklamní revoluce. Já osobně tipuji, že placení jedinci nám například budou vnucovat písničky, v jejichž názvu je "Illy" (byť to nemusí mít s kávou nic společného...)

PS: Tato věta "Při dodání v neoriginálním balením, mi zajisté dodáš ty sám certifikát, že tebou dodávaná káva pochází od Illy, že poskytuješ stejnou garanci jako Illy a jistě nebudeš proti tomu, abych si před zaplacením náhodně vybral ze zásilky 3 balení a poslal je do Illy, aby mi potvrdili, že se jedná o jejich kávu splňující jejich standard jakosti." se jednou stane v nějaké činohře vskutku legendární.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 02:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekholmmesotitsch: dělám to zadarmo, a todle jediný s RJ souvisí - ať to tu ožije i jedním obrázkem
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 09:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: jste zbytečně při zemi, chce to trochu rozletu... [proud]

Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3049
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 10:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7339
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 11:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš Liesk.: jste zbytečně při zemi, chce to trochu rozletu...

Asi takhle?

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 11:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a je to opět zde. Za to, že Jančura má propad, mohou všichni dokola. Že vstoupil s podstřelenou cenou za "kvalitnější" službu, to už nějak je asi mimo. Ptám se proč šel s tou cenou od počátku tak dolů, když mohl jít buď na stejno, nebo třeba o 10 - 20 dolů?
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 11:36:36    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749:
To je Radimův image. Vždy být nejlevnější, a to razantně. On si myslel, že to ČD po pár měsících s vlaky SC vzdají jako nějaký ustrašený ČSAD, časem by cenově zničil vlaky LE, no a vlaky Ex by rád ponechal, klidně i s dotacemi, na tu špinavou práci(vozíčkáři, pejsci, úseky Praha-Kolín). Pak by samozřejmě zdražil na cenu jakou by potřeboval. Chlapci ale nedošlo to, že ČD v podstatě nemají kam s vlaky SC uhnout. Berlín nejde, Wien je Railjet, na Budapest jich je málo a nemají povolení, Žilina je přes Ostravu+nezájem cestujících a 3. s 4. koridor rozkopány. Navíc vlaky SC s dumpingovými cenami neumožňují rozvoj vlaků RegioJet viz Hamburg.

Teď už samozřejmě zdražit je složitější. Hodně se ukvapil, vzhledem k tomu, že je pro 90% cestujících volbou č. 1 a má vpostatě všechny sedlové cestující. SC a LE žijí už jen z pátků a neděl. Navíc je jeho problémem, že nasadil Ampz s tak malou kapacitou a ještě v každém voze má 1 kafénosiče. Jeho business plán byl od začátku dost na hraně.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 11:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Navíc je jeho problémem, že nasadil Ampz s tak malou kapacitou a ještě v každém voze má 1 kafénosiče. Jeho business plán byl od začátku dost na hraně."

S tímto již dlouhodobě souhlasím, zájem všech dopravců je totiž využít co nejvíce danou plochu, od níž se vše odvíjí ve svůj prospěch. Pokud tedy nabízím něco více, tak z logiky budu chtít přinejmenším totéž, ne-li o něco více. Jenže dle mého měl strach, že by s ním nik nejel a proto ta cena tak dolů.
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:06:45    Odkaz na tento příspěvek  

Měl mít řazení Ampz-Ampz-(WRmz možná)-X*Bmz/ABmz

Ampz měly být od začátku jako 1. třída. Tarif +- 600-800 Kč. Myslím, že i tak by se tyto vozy naplnily. Přešli by tam manažeři s 1. třídy Pendolina. Tito manažeři teď jezdí s RJ za pro ně směšné ceny a tito lidé by byli ochotni platit sumy 600-800 Kč i u RJ za současné služby a vozy Ampz.

Myslím, že dokud nejezdily RJ i LE, tak SC 502 ráno z Ostravy bylo v 1. třídě takřka vždy vyprodáno, i s těmi extrémními cenami, a to je kolem 80-100 cestujících.

Ve vozech Bmz/ABmz měl být zajišťován servis tak, že 1 osoba zajistí např. 3 vozy. Zrušit tu koninu kafe zdarma a ty další blbinky, které jen zaměstnávají stewardy a žere to peníze a místo toho radši nabízet více jídla, pořádného jídla (případně s WRmz), kterého má dnes směšně málo, nějaké suchi a dorty jsou v porovnání s JLV k smíchu a samozřejmě za dražší ceny.

Myslím, že sortiment, který RJ nabízí pouze hezky vypadá a moc nenasytí, a tak mají cestující v RJ na stewardy tisíc požadavků a nic moc neutrží. Cestující si prostě zkracují cestu tím, že si objednávají u obsluhy ty blbiny. Se současným modelem by samozřejmě 1 steward na 3 vozy absolutně nestíhal.



Radim to prostě posral a teď již není cesty ven. Pokud se bude o svoje vozy starat tak jak se dnes stará, tak do 5 let bude muset všechny Xmz postupně vyřazovat a bude to musel zabalit. Prostě na ty vozy nedostane papíry. Těch 10 vozů z Aradu to nevytrhne. (Pokud tedy někdy opravdu vzniknou)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5904
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak nerozumím tomu, když on sám nastavil cenovou hladinu a jeho vlaky jezdí plné, jak za ztrátu mohou ČD, když vlastně jezdí na maximu toho, co má. Může mi to někdo vysvětlit?

(Příspěvek byl editován uživatelem Penik.)

◊Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.◊
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3081
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Líbí se mi ta pasáž "pan ministr Prachař ví, že přijdu".. Prachař bude štěstím bez sebe. No a je to tady. Růžová košile která na mnoha místech podstřelila cenu aby kulantně odstranila konkurenci, musí na železnici více kopat nožičkama. Sám podnákladové ceny na trase Praha-Ostrava zavedl, a proto za to mohou České dráhy. Průsery z vlastního podnikání a nápadů, je nutno nakydat vždy na někoho jiného. Doufám, že stát v tomto případě bude rozhodovat korektně. Ten dobytek pak má už šanci jen s arbitráží. I tak si Jančura představuje svůj koncept podnikání na železnici, který si chce od státu nechat zaplatit.. [zadnice]

Je pak otázkou, do jaké míry je to opět klasické PR z mozku Ondrůje a čoko-polevou od samotného guru. Dále v článku zazněla informace o deseti již vyráběných vozech u Astry Arad. Tuhle hovadinu už nebere vážně snad aní Ondrůj [lol] Astra Arad žádné vagony pro RJ nevyrábí..

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
kocourkov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:20:18    Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm zajímavý, tak žlutý guru nakoupil 45 vozů z Rakous a hnedle jeho ztráta o kterou se soudí, tak narostla z 270 milionů na 700 milionů a přitom v článku ještě debil přizná, že ho ten nákup stál necelou půl miliardu.... Noooo, to se to pak podniká, když mu to stát krásně možná zaplatí...To pak chápu, že potom nepotřebuje vůbec žádný dotace na ty své žluté šípy [happy])))) Ne v této zemi je možné úplně vše...
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:25:23    Odkaz na tento příspěvek  

Penik: Rafaj z ÚOHS je Žaludův a Janouškův člověk, viz nákup vlaků Railjet. I po jeho odchodu určitě Žaluda na něj velmi tlačí.

ČD vždy odevzdají ÚOHS pouze výsledek z celé země, nikoliv jen za linku do Ostravy, tudíž i kdyby ÚOHS chtěl, tak to ČD nikdy nedokáže.

Navíc si je možné všimnou, že i přes nátlak ÚOHS na MD ČR, aby ČR zveřejňovaly výkazy pouze na linku do Ostravy, tak s tím MD ČR samozřejmě nic nedělá. Protože prokázání dumpingových cen by znamenal konec příběhu Pendolino v Čechách.

Protože, kdyby ho ČD přesunuly například na Cheb tak by nastalo:
1) ČD by začaly jezdit z Prahy do Chebu např. za 350 Kč.
2)Radimovi a Leošovi by začaly banky půjčovat peníze
3)RJ a LE by spustily linku Praha-Cheb za 300 Kč.
4)Zažalovali by ČD, že jezdí za dumpingové ceny, protože ÚOHS prokázal, že ČD musí minimálůně jezdit za 1000 Kč i na Ostarvu
5)CD by s vlaky Pendolino opustily Cheb.
6)ČD spulo s MD ČR spouští novou EX linku Praha-Linz s vlaky SC a dotací 500 za km.
7)RJ i LE se ozvou, že neproběhlo řádné VŘ a že to jsou schopni jezdit za 100 Kč za km.
8)ČD prohrávají VŘ a Pendolino opouští trať 220
A takto by to pokračovalo i na dalších trasách...

Proto i samo Ministerstvo ČR raději čeká na to až RJ i LE zkrachují a bude klid. Protože by pak musely problém "Co s vlaky 680, řešit oni".
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Henry Blake: Zrušit tu koninu kafe zdarma a ty další blbinky, které jen zaměstnávají stewardy a žere to peníze
Tohle už fakt nemá ani cenu znovu a znvou vysvětlovat. Prostě šotoušci na Grepu vědí nejlíp, jak se to má dělat a že největší provar je kvůli stewardům...
Radim to prostě posral a teď již není cesty ven
K vaší smůle a velké lítosti to ale pořád nevypadá, že by byl konec... (a s těmi "papíry pro vozy" to taky je jinak, než si kindermafie představuje). Letos to třeba ještě bude zajímavé.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5458
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ANO, pan Prachař ví, koho ve volbách RJ finančně podporoval. K převzetí určitých linek dojde, berte to jako fakt.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3082
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Určitě nám Černý Henry nějak doloží skutečnost, že na Rafaje tlačí ze zákulisí i Petr Žaluda. To je tedy vskutku hluboká doměnka. [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A v závěru, kdy RJ přebere ty tratě dle H.B., nebude mu kdo konkurovat a v zájmu dorovnání ztrát z minulých let půjde ještě výše, než byly původně modří, aby tuto zarovnal [lol].

Pohádka?!
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:37:46    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Žaluda je egoista, a navíc pokud vím, tak rozjíždí spolu s dalšími lidmi, vyhozený od ČD, vlastní železniční firmu s nákladními vlaky, takže určitě nepřenese přes srdce, pokud by jeho úhlavní nepřítel Radimek se začal se svými vlaky prosazovat.
Friedrich.S
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to se to pak podniká, když to stát krásně možná zaplatí
To ČD vědí už dlouho, a navíc to mají bez toho "možná".
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Friedrich.S: I v Rakousku si stát vydržuje státní ÖBB, jak je to možné? I Mocnářství má svojí černou díru? Tedy ovšem s menší rozlohou sítě, a spíše zaměřenou na mezinárodní dopravu. Někde je něco špatně [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3085
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 12:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Henry Blake: Žaluda v čele drah byl především manažer a obchodník, Zelený je obyčejná drážní pucka.. Žaluda by si nenechal od egoistického Jančury vyfouknout vozy z Rakouska. Koukáte se na to trochu skrz prsty. Informace ohledně zakládání vlastní žel. společnosti máte nejspíš z časopisu Žlutý [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 13:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Určitě nám Černý Henry nějak doloží skutečnost

Jakej Černej Henry? Blake rozhodně neznamená černý. Je to vlastní jméno, ty skopová hlavo.
Henry Blake je třeba postava ze seriálu M.A.S.H. a že bys někdy slyšel jméno William Blake, což byl anglický malíř a básník, se ani neodvažuju doufat. [kladivo]

Běž se proskočit do Švábenské sportovní haly, ty "polyglote".

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
kafe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.31.74.210
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 13:08:17    Odkaz na tento příspěvek  

Kafe už neee :-): Neboj, takovou sračku jako evropu 2 posloucháš jedině ty...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3086
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 13:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič Vanilka opět nepochopil, proto zde našel i "svého" Godota. A čekání na Godota od Topiče Vanilky je pracné.. [kiss]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 13:18:26    Odkaz na tento příspěvek  

ANO, pan Prachař ví, koho ve volbách RJ finančně podporoval. K převzetí určitých linek dojde, berte to jako fakt.
Zase bych nebyl takovy pesimista. Ono to chvilku trva a anofert nebude ve vlade vecne.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 13:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, ale osobně mi to trošku připomíná spor HOLIDAYS CZECH AIRLINES x TRAVEL SERVICE, a tam nakonec stát (ČSA) vyklidil pole, TS stáhnul žaloby a dnes už si sdílí kódy na letech
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 14:09:24    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Žaluda zakládá nákladního dopravce.
Zdroj: lidovky.cz, myslím
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 14:46:03    Odkaz na tento příspěvek  

OK, nechci se zde hádat za každou cenu jako ostatní, jen jsem napsal, co je realita, případně co si myslím, tak to uzavřu:

1)Nejsem zaměstnanec ČD ani jiného dopravce
2)Mám radši ČD (vyrůstal jsem na nich), ale to neznamená, že tvrdím, že konkurence na železnici není třeba a je zbytečná
-----------------
1)Prostě ČD mají pendolino, které musely na příkaz tehdejší vlády koupit a nikoho nezajímalo, zda je nějaká smlouva s DB či OBB, nebo zda si na sebe vydělá
2)ČD od začátku provozu vlaků SC jezdily v podstatě za dumpingové ceny, každý musí uznat, že i bez konkurence nabízet jízdenku za 1000 Kč v druhé třídě je nesmysl
3)1. kdo snížil ceny na lince Praha-Ostrava byl RJ doufajíc, že tak zničí konkurenci, jak ČD, tak LE, ale jaksi mu to nevyšlo.
4)ČD pouze dorovnaly v zoufalství ceny
5)Druhou cenovou válku v totálním zoufalstvím spustil LE, protože efekt, co je žluté je vždy lepší na něj těžce dolehl, ČD se toho již neúčastnily.
6)RJ je pro 90% cestujících vlak 1. volby. ->Tudíž první, kdo by si mohl dovolit zkusit zdražit je právě RJ. ČD a LE už drží jen pátky a neděle, LE už asi jenom čeká na pomoc ÚOHS a na pomoc boha, jinak nevím

Domněnky (pouze mé názory):
1)Osobně si myslím, že pokud by ČD s vlaky SC linku do Ostravy opustily, tak by RJ v žádném případě nezdražil. Současnou cenovou politiku by vedl do té doby, dokud by na trati nezbyl pouze on a Ex ČD pro špinavou práci typu Praha-Kolín, kola apod.
2)Pokud by RJ na začátku spustil ceny stejné jako ČD, lze předpokládat, že by lidi i tak přešli k RJ, už jenom aby ublížili ČD, ČD by pak v zoufalství snížili ceny -> Tím by byl dumping zcela evidentní, obzvlášť po tom, co by RJ a LE vykázaly ztráty i s cenami alá ČD před startem RJ
3)Na jednu stranu si uvědomuji, že současná situace vyhovuje ČD a časem povede ke krachu LE i RJ, tak zase si je třeba uvědomit, že pokud by úřad rozhodl ve prospěch RJ a LE, tak by to zase nebylo fér vůči ČD a v podstatě by mohly ČD pendolino dostavit ke kopřivám.
4)Ideální by byla nějaká zkrytá kartelová dohoda, např. ČD by přesunuly SC na Cheb a Č. Budějovice, ale RJ i LE by na tyto tratě nikdy nesměly vstoupit, jenže Radimovi nabídneš prst a utrhne ti ruku, viz Hamburg
5)Na tratích Praha-Dresden a Praha-Brno by měly zůstat vlaky ČD vždy dotované i přes příchod konkurence, ČD jsou jediný dopravce v ČR, který je schopen zajistit vlaky high speed, i pokud by měly prodělávat ->proto nemůžu odpustit Radimovi ten Hamburg, kde akorát pomohl zabránit startu vlaků Railjet, ale v podstatě nic nezískal

P.S.:Bevelo: Můj nick je podle postavy Henry Blake ze seriálu M*A*S*H
Sváťa Pulec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.235.93
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 14:58:00    Odkaz na tento příspěvek  

Na tratích Praha-Dresden a Praha-Brno by měly zůstat vlaky ČD vždy dotované i přes příchod konkurence, ČD jsou jediný dopravce v ČR, který je schopen zajistit vlaky high speed, i pokud by měly prodělávat
Uff. To nemá cenu, já jedu domů. Pomůže mi někdo do vagónu?
Doporučuji spíše nick podle postavy ze seriálu Arabela: (Henry) Blekota.
orozs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.197.118.74
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 15:06:32    Odkaz na tento příspěvek  

A k cemu Vam ty highspeed vlaky mezi Drazdany Prahou a Brnem budou?? Abyste se na par kilometrech mohl na chvili rozjet na 160?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5905
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 15:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Henry Blake: stále tomu nerozumím!!!
Tu cenu, si stanovil sám, nikoliv ČD, ty se jen přizpůsobily, aby někoho vozili. Lidí má dle svých slov plno, jezdí plný. Tedy mě to selským rozumem vychází tak, že i když má narváno, tak mu to nepokryje náklady. Tak jak mohly ČD ovlivnit jeho výpočty v cenové politice?

Prosím vysvětlit jak debilovi, já s tím žít umím, ale neumím žít s tím, že za celým tím problémem si stojí sám, když nasadil cenu tak nízko, že mu to nepokrývá ani náklady. A i když se Čd přuzpůsobily, tak stále má plno, takže tady zakopaný pes nebude, když to tu píší všichni, že jezdí plný. Plnější by těžko jezdil, když neměl čím a na stojáka jezdit nechtěl.

Navíc nechápu, proč se do toho motá SCP, když cenová válka se týká celé linky, nikoliv jen SCP! Navíc ani sám Jančura nijak nevysvětlil to, čím mu ČD konkrétně uškodily. Viz mé poznatky výše. To, že se něco domnívá je jedna věc, ale kolik toho je pravda (a to nyní nezmiňuji ani to, co vše už lidem slíbil a kolik z toho všeho se stalo realitou)?

(Příspěvek byl editován uživatelem Penik.)

◊Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.◊
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 15:19:36    Odkaz na tento příspěvek  

Sváťa Pulec: Co je ti na tom směšné?

Ano, v ČR jsou 2 tratě(Praha-Děčíc-DE a Praha-Břeclav-AT), kde je třeba vybudovat lepší infrastrukturu a zavést vlaky high speed, pokud nechceme aby všechny vlaky ČR jen objížděly a ČR byla pouze takový chvost vlakové Evropy.

Ono asi neznáš ten známý začarovaný kruh:
SŽDC usoudí, že nemá ani ve vzdálené budoucnosti cenu budovat VRT, případně tratě na 200, protože nejsou na to vlaky. A ČD a spol. usoudí, že jelikož nejsou tratě, no tak nemá smysl kupovat vlaky railjet apod.

Všimněte si, že po startu vlaků Railjet, klesne doba jízdy na 4:11 z původních téměř 4:50 minut.(Né tím, že by se jelo rychleji, ale prostě jak OBB, tak ČD po startu těchto vlaků mají zájem odstraňovat vaty jak to jen jde. Navíc OBB hodlají zrekonstruovat trať z Břeclavi do Vídně kvůli vlakům railjet, což by asi kvůli soupravám ČD Bee Aee, nebo pro 480 LE neučinily, i když za předpokladu , že provoz Railjetů je o trochu dražší, než třeba provoz vlaků 480 LE nebo provoz souprav ČD s vozy Aee. Takže mi teda vysvětlete, co je na tom divného?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3087
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 15:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Henry Blake: já proti vašemu nicku nic nemám, to jen Vanilka hledal Godota. Pokud jde o to co jste napsal, je bohužel pro Jančuru z více jak 80% blížící se skutečnost. Jančura nemůže nikdy být na trase do Ostravy nebo do Brna single. Pokud to vydává někde jako jedinou možnou variantu, tak je to leda jeho žlutý plátek, případně dnešní vydání dalších blíbolů na E15. Já osobně proti konkurenci nic nemám, více ale fandím Novotnému. Jančura se mi zhnusil už jen tím jeho stylem konverzace, likvidace konkurentů mezi bus dopravci, a dalších podobných sranců co vypudil - by se našla tuna. Jeho styl a koncept podnikání není moc košér. Sám nadává na liknavost a neschopnost ÚOHS, ale podklady ze svého podnikání, kdy údajně RJ trpěl dumpingem od ČD, nedodá a nedodal, protože nic takového ani dodat nemůže. Jančura je tak trochu separát Okamury, oba melou co je třeba, kde je nutné přitlačit a kde zase zpomalit. Jančura: vozy v Aradu už vyrábíme, jsem přpraven koupit SC Pendolino.. tohle jsou asi dvě zásadní perly které guru proneslo. Jo, a pak ještě ty téze o vlaku s několika třídama atd.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Čtvrtek, 30. ledna 2014 - 15:27:02    Odkaz na tento příspěvek  

orozs:
Například na trati Praha-Hamburg pokud by byly spuštěny vlaky RailJet a nevecpal se tam Regiojet, mohla být využita rychlost 200, případně 230 kdyby byl model takový, že na linku Praha-Hamburg by si ČD pronajaly od OBB lokomotivy 1216 a jako vyrovnávku by linku Praha-Graz zajistily lokomotivy 380.

Navíc by to mohlo motivovat DB konečně k rekonstrukci trati Dresden-Berlin na rychlost 200.

Proč si myslíte, že ČD dostávají dotaci na linku Ex 3 z Děčína do Břeclavi ročně dotaci 700 mil. korun na EC vlaky, které si v podstatě na sebe dokáží vydělat? A ani pravicový ministr neuvažuje o jejím zrušení??????

ANO, je to skrytá dotace na vlaky high speed jako Pendolino nebo Railjet, které se na těchto tratí mohou objevit a i objeví v barvách ČD.