K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 04. 07. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 04. 07. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5134
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 12:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolutně neuznávám argumentaci ve stylu "nejste místní, tak nemůžete vědět." To je naprostý blábol asi tak na úrovni psího "občůrávání teritoria", jakási mírnější mutace potřeby primitivnější části populace vymezovat se vůči "Pražákům" apod. Už jenom proto, že nikde není definováno (a ani to nelze), co je to místní, jaká a proč rozlišovací úroveň je ještě v pořádku a podobně, popř. zda kdykoliv je někdo "ještě místnější", tak má automaticky "větší pravdu".

Pokud chceš organizovat dopravu v kraji, o němž kromě mapy nic zjevně nevíš, tak se chováš jako arogantní pitomec. Přesně takhle totiž vzniká averze (vůči lidem z Prahy, lidem s titulama, atd).
čmelák 770
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.96.5
Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 20:41:01    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud chceš organizovat dopravu v kraji, o němž kromě mapy nic zjevně nevíš, tak se chováš jako arogantní pitomec. Přesně takhle totiž vzniká averze (vůči lidem z Prahy, lidem s titulama, atd).

Hluboký souhlas. Ale jinak ta diskuse tady teda vypadá...[crazy][ko]
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 10:23:24    Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem byl jsem u toho, když zrovna Šabinu přišli "do Prahy" požadovat "místní", asi nějaká porucha ve vesmíru. :-)))
Ty místní se zvolili sami, coby místní lobby, a z naprosté většiny jde o dopravní analfabety (slušně řečeno). Neproběhla žádná veřejná diskuze, ani na krajské úrovni (jo, jasně že vám každý starosta odkejve, že chce zrovna tu svojí zastávku - hlavně, když to bude platit někdo jiný...).

Ještě tedy netuším, kde berete ty "desítky milionů" (popř. dokonce to, že JÁ chci aby to bylo za tuto cenu).
Za á vám do toho nic není a za bé vám nic nepodsouvám. Tvrdím, že méně než za několik desítek milionů to nepostavíte. A to tak prostě je.

Nicméně ten vlak má zajímavou výhodu oproti busu v rychlosti do trochu vzdálenějších center, např. Cheb, a tato trať opravdu není vhodná na 1-vrstvou obsluhu, tj. v Os nebudeme zdržovat tu hlavní frekvenci (= mezi rychlíkovými zastávkami).
Ahááá. S dvouvrstvou obsluhou souhlasím, ovšem v Os stejně nikdo vlak využívat nebude a to z výše uvedených důvodů. A proto je stavba nové zast. naprosto neopodstatněná.

A to si fakt myslíte, že mě vůbec nenapadlo to s tou elektrárnou (a rovnou doplním centrum Kynšperku, zřejmě i Sokolova)?
To je krásné, že vás to napadlo. A co jako? Mě třeba napadá něco o Hostivicích, ale neseru se místním do řízení a správy obecních záležitostí.


Ale odpusťte si v diskusi laskavě nějaká pivní moudra o zločinech a jiné projevy bůhvíjakých frustrací směrem ke mně, děkuji.

Až se přestanete vrtat do komunálních záležitostí v regionech, kde k tomu nemáte absolutně žádný kompetence. Já vám taky nekecám do nějaký místní obsluhy v Libni.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10313
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 12:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: Nicméně ten vlak má zajímavou výhodu oproti busu v rychlosti do trochu vzdálenějších center, např. Cheb, a tato trať opravdu není vhodná na 1-vrstvou obsluhu, tj. v Os nebudeme zdržovat tu hlavní frekvenci (= mezi rychlíkovými zastávkami).
Docela by mě zajímalo, jaký je Váš klíč, podle čeho má/nemá smysl dvouvrtvá obsluha, či má/nemá smysl systémový průjezd zastávek. V takovém pardubickém kraji se rušilo stavění (či byl záměr) i v zastávkách s větším významem než díra zvaná Šabina (313 obyvatel) [happy]
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3500
Registrován: 7-2004

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 20:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Radek Š: Mám přece vysokou školu a podle našich vzorečků a výpočtů tam bude stát to a to a jezdit to bude tak a tak, protože my nejlépe víme, co potřebujete. Ing. XY, Praha. [proud]

To by bylo aby nám nějaká Vomáčková, dřevorubec Pivrnec a starostové radili, co kam má jezdit, my přece podle učebnic víme že musíte jezdit do města A v 7 hodin, ikdyž jste celý život jezdili a pracujete ve vesnici B od šesti!

Jo takových sem už já slyšel, bohužel čím více se dostavají k moci a rozhodují.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 21:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Pokud chceš organizovat dopravu v kraji, o němž kromě mapy nic zjevně nevíš, tak se chováš jako arogantní pitomec.
/reakce platí i pro W.

Nechci. To by totiž obnášelo takové věci jako smlouvu s aspoň nějak definovaným zadáním, poskytnutí podkladů o přepravních proudech v různých druzích dopravy, podrobnostech smluvních vztahů s dopravci, vícekolové projednávání se zadavatelem a posléze různými subjekty, a tak dále a tak podobně, přičemž od "startovního výstřelu" do představení finální podoby by uběhly nejméně dva roky.
Nic z toho se na K-R neděje. Tady se prostě nezávazně tlachá o náhodných jednotlivostech, přičemž různé strany své názory podle potřeby odůvodňují. V pořádku, dokud se za odůvodnění nezačne považovat "nejste odtud" nebo něco na ten způsob, tj. vlastně argumentace ad personam, byť v jakýchsi zobecněních. To je, co mě fakt vytáčí.

Po pravdě, mně je nějaká Šabina úplně ukradená, celá tato vykloubená konverzace vznikla jako takový levoboček debaty o možném zvýšení rychlosti na Podkrušnohorské (kam by asi bylo fajn, kdyby se téma vrátilo), který se roztočil na jednom vlastně úplně nepodstatném detailu ohledně žst. Dasnice. Přitom bohatě stačilo na zmínku o "dvou zastávkách" (dokonce vůbec konkrétně nejmenovaných) reagovat stylem "podle mě by stačila jedna, Šabinu netřeba protože ABC". Reakce mohla z mé strany být buď v duchu "hm, no možná, to je fuk" nebo "ale já bych i přesto viděl využití XYZ, ale na tom to nestojí". Tečka.
Jenže místo toho padají velká slova a hned se řeší div ne existenciální otázky vztahu samosprávy k nadřazeným státním útvarům nebo podobné věci. Nevím, jestli je toto úplně nevyhnutelné v internetových debatách, ale zjevně asi ano - ke škodě diskuse samotné, která se tak (mimo jiné) stává velmi nepřehlednou, a kde se dobrat podstaty vlastně nelze. Je to škoda - pořád vzpomínám třeba na DF ČD v jeho začátcích, kdy se takové věci (téměř) neděly, a kde se dalo ledasčemu přiučit. Ale možná si jen stařecky přikrášluju vzpomínky na mládí. ;-)

Orky: Jsme tu dost mimo, odpovím v GVD obecně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomáš Záruba.)
Kolega
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2008
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 22:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neberte v potaz Pardubický kraj,tam došlo a dochází ke konflikním vztahům kdy kraj něco chce, ale ostatní kraje to nechtějí a přeprava obyvatel přes hranici kraje nikoho nezajímá, např. Hlinsko tak tam lidi jezdí auty, protože je to naučili a autobusy které měly nahradit vlaky nejezdí a to se bavíme o sídlech od 3500 obyvatel do 11000 obyvatel tam 300 obyvatel,a upozorňuji na Vysočině, ale vůbec nikoho nezajímá. Jednou bydlíš v jednom kraji tak co chceš v jiným.

www.spzch.wz.cz
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 00:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba: Souhlas. Bohužel se tady většina do krve pře o ho*ně, jakoby se místní příspěvky prezentovaly v novinách a byly součástí zadávací dokumentace. A ty osobní narážky sem fakt nepatřej. Pojďme se bavit o kolejích a ne o kvalifikaci diskutujících vyjádřit zde názor... Tímto to prosím uzavřeme. Díky
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 14:18:20    Odkaz na tento příspěvek  

A ty osobní narážky sem fakt nepatřej.
Máte naprostou pravdu. Ale zcela soukromě si vyhrazuji právo si vybrat jak ke komu budu přistupovat. TZ je z více důvodů zrovna v té skupině, kde se korektně chovat nemusím.

Po pravdě, mně je nějaká Šabina úplně ukradená
Zato dobře víte, že byste jedny Dasnice nahradil dvěma zastávkama. Hm, trochu protimluv.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 16:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

w.: Takže zase jeden, co od podstaty věci utíká k podružnostem, a to celkem neskrývaně jen proto, aby se anonymně navezl do někoho, koho nemá rád? No tak si to tedy užijte, vlastně jste tedy ve své zavilosti dost legrační.

Pevně věřím, že ostatní pochopili, že smysl příspěvku byl v tom, že žst. Dasnice by se mohla zrušit s cílem zvýšení rychlosti, a to dokonce nikoliv na úkor dostupnosti pro cestující = "win-win" přístup. Asi jako v tom Bohosudově, abychom se tedy snad definitivně vrátili do kraje Ústeckého. ;-)
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4257
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 17:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stavět zastávku Šabina je dle mého blbost.V jízdním řádu je již nejmíň 7 let a stále je odkaz "platí od doby uvedení do provozu".

Stavět nástupiště na trati tam,kde je to nejblíž k osídlení je lepší,než tam,kde je "nádražní budova",ve které již dnes skoro nikdy není Náčelník/Přednosta stanice,mnohdy tam není ani pan Výpravčí,dnes již často ani výdejna jízdenek a čekárna.

Stanice jako Bohosudov,Řetenice,Kyjice,Perštejn,Hájek,Citice,Dasnice nejsou potřeba pro osobní,ani nákladní vlaky.Místo nich by stačily kolejové spojky 1./2.,2./1. kolej pro případ zkrácení úseku při výlukách,kde není autoblok tam k rozdělení dlouhého oddílu a případně k přístupu k nákladišti/vlečce.

Perony by byly lepší ve formě zastávky v nejvhodnějším místě.Ovšem přezastávkováno,jako např. na úseku Ústí- Děčín moc dobré není.
bohosudov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.20
Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 17:44:01    Odkaz na tento příspěvek  

Bohosudov je potřeba pro nákladní vlaky. Jednak tam odstavuje cargo soupravy do pánve a pak vlečka Viamontu kde si občas odstavují vozy a stroje co se jim nevejdou na vlečku.
Řetenice jsou třeba kvůli sklárně. Písky jezdí pomalu každý den.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4259
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 18:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohosudov je potřeba pro nákladní vlaky. Jednak tam odstavuje cargo soupravy do pánve

A proč ty soupravy odstavuje Cargo zrovna v Bohosudově,místo v Chabařovicích,kde bylo pro nákladní vlaky místa habaděj,ale stály tam jen vraky vozů.SŽDC kolejiště Chabařovic výrazně zredukovalo.A žst.Chabařovice je pro odstavování i řízení sledu mnohem lepší,než 1,5 km vzdálený Bohosudov.

pak vlečka Viamontu kde si občas odstavují vozy a stroje co se jim nevejdou na vlečku.

Vlečka a její koleje tam můžou zůstat.Stačí jedna,nebo 2 přípojné výhybky.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3046
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 19:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo:
Vlečka patří SŽDC (koleje k bráně arealu) a pronajatou jí má Viamont a jsou tam nějaké dohady, asi finance. Proto nechává Via svoje stroje a vozy ve stanici.
Odstavujeme do Bohosudova, protože Chabařovice máme jako záchytnou stanici pro delší stání, když neberou vlaky do Německa, ale i na vlečku AWT. Soukromníky i cargo (Profen) směřujeme sem, aby vlaky nezacpávali Děčín a Ustí Sever. Škoda, že se to vytrhalo a nenabídlo se to do pronájmu soukromníkům, vyřešilo by to mnohé problémy s Děčínem a Ústím.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4260
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 20:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D 11:Odstavujeme do Bohosudova, protože Chabařovice máme jako záchytnou stanici pro delší stání, když neberou vlaky do Německa, ale i na vlečku AWT.

Tak nechápu,proč se v Chabařovicích trhaly koleje(možná novější,než v tom Bohosudově),když jsou potřeba.To v podniku SŽDC pravá ruka neví,co dělá levá?Co se získalo/vyřešilo vytrháním dlouhých kolejí v Chabařovicích a používáním Bohosudova k odstavování vlaků do pánve a na vlečku AWT?

Nakonec bude potřeba velká investiční akce ve stanici Bohosudov,protože jsme si jinde vytrhali koleje pro nákladní vlaky v Chabařovicích,příště vytrháme půlku kolejí v Oldřichově(protože jsou již po zrušení obsluhy T.Lesní brány nepotřebné,také vyrovnávky do Louky již nejezdí).

Proč neodstavujete do Oldřichova,který má mnohem víc nepotřebných kolejí,než Bohosudov?

vyřešilo by to mnohé problémy s Děčínem a Ústím.

To je další záhada.Plno železničních odborníku tady uvádí,že jen nové lokomotivy,které můžou po celé Evropě jsou budoucností,že ČD Cargo je v [zadnice],protože takové lokomotivy nemá a mají je soukromníci.A pak 90 procent vlaků na hranicích přepřahá,v Děčíně stojí mnoho moderních Traxů,189,Taurusů,na druhé straně 122,123,Esa Carga a mraky Čmeláků,Banglí,ET 22,ET 41,Taurusů českých dopravců,čekajících na přepřah.[crazy]

Já chápu,že nákladní doprava potřebuje stanice na odstavení souprav,ale využívat k tomu nevhodné stanice typu Bohosudov a trhat koleje ve stanicích vhodných pro nákladní dopravu(Chabařovice),nebo nepoužívat koleje v Prunéřově,Třebušicích,Sokolově s.n.,Ústí objezd atd..
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9470
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 21:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer o11:
Škoda, že se to vytrhalo a nenabídlo se to do pronájmu soukromníkům
Ono se blbě pronajímají koleje, které leží na pozemku někoho jiného.
(Holt gratulujme stávajícímu šaškovi na Hradě a jeho "melody boys" ke geniálnímu způsobu dělení pozemků a majetku ČD vs. SŽDC.[crazy])

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3047
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 21:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trhání kolejí nechci komentovat, nevím proč to nedostal někdo do pronájmu. Navíc Chabařovice mají velký potencial, už několikrát prokázano. Dá se tam lehce nakládat a roste tam průmyslová zona. A z dálnice je to kousíček. Nevím nechápu...
Do Oldřichova odstavujeme taky, hlavně vlaky co jdou do Ledvic přes Bílinu, dělá se tam technická. Někdy se ta prázdnota nahrne a Bílina nestíhá. A pak se tam občas odstavují Třebušice (když jsou plné), jak pro AWT tak Cargo. Jinak se tam nechávají vozy na vlečku v Oseku (Kronospan).
Třeba na spodní trati jsou Řehlovice a Ohníč vytíženy na maximu, tak když je potřeba pošleme něco nahoru[happy].
Jo kde jsou časy Prunéřova kdy se tam přepřahalo... dneska tam "dávají lišky dobrou noc"

No s Děčínem se to má tak. Kdyby všichni měli mašiny co projedou bez přepřahu, bylo by to super. A nebo kdyby se nemuselo přepřahat v Bad Schandau, ale až v Drážďanech, taky by se to zjednodušilo, tím myslím když je vlak veden traktorem. Problémem je taky, že z různých koutů republiky a nebo od sousedů naší země na východě vyrazí vlaky, co profrčí zemí a tady kolem DC a UL se zaseknou protože je pánové v říši nechtějí a zůstanou tu několik dní stát. A tak se to někdy hrne den co den až je z toho problém. Důvodů na Německé straně je několik, není loko, nebo jízdní řád, nebo to chtějí vlak za vlak atd. Pak jsou ještě jiné faktory co se týkají provozu samotného DC, ale to tu nebudu rozebírat.Prostě Děčín je specifikum a je to jediná cesta na západ která pobere velkou kapacitu.
Jsem zvědav jak to bude vypadat v budoucnu, když vznikne "dispečerské místo" specialně pro komunikaci s Německou stranou a řešení těchto vlaků, jestli se ta spolupráce zlepší.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3048
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 21:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
To máš asi pravdu. Zase tak do detailu nesleduji co komu patří [happy]
Já to beru jako, když to jde v Ustí na Severu, nebo v Děčíně, proč by to nešlo v Chaba. Ale teď už je to jedno.... Musíme vystačit s tím co máme [happy]
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 21:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel v Děčíně musí přepřahat většina soukromníků protože jim z obou stran končí licence. Jen málo soukromníků jezdí přes hranice bez přepřahu i na jiných přechodech.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4261
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 03. června 2014 - 09:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D-11:Jo kde jsou časy Prunéřova kdy se tam přepřahalo... dneska tam "dávají lišky dobrou noc"

Třeba se povede podobně,jako v Pruneřově zrušit zbytečné přepřahy a zlepší se komunikace s německou stranou a v Děčíně,Bad Schandau... budou reznout koleje (mimo 1. a 2.) jako v tom Prunéřově.[happy]

Ještě nedávno stály i kamiony před hranicemi v kilometrových frontách,dnes přejezd hranice pomalu ani nezaznamenají.
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 03. června 2014 - 11:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo kdyby to bylo tak jednoduchý. Ale v každé zemi je drážní úřad.......
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4264
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 03. června 2014 - 11:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel v Děčíně musí přepřahat většina soukromníků protože jim z obou stran končí licence.

A s koncem licence se musí přepřahat? EC Praha -Berlín asi také nejedou na jednu licenci(DB,nebo ČD) a nepřepřahají,ani nikde nepostávají(mimo zastavení pro nástup a výstup cestujících).
KLD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.225.30
Odesláno Úterý, 03. června 2014 - 13:12:14    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Děčín-Bad Schandau. Licence nebo přepřah není problém. Zásadní problém je na německé straně a to je kapacita stanic od hranic(Schona) po Drážďany. Ze směru z DB může jet v podstatě všechno, ale v opačném směru si Němec hóóódně vybírá. Komunikace mezi DB a SŽDC je pak v bludném kruhu.(Lokomotivy,čety,jízdní řády atd.) A kapitolou sama pro sebe je pak výluková činnost.
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 03. června 2014 - 19:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD a DB jsou národní dopravci, zrovna tak DB Schenker a ČD Cargo, nepřepřahají se schválené lokomotivy v obou státech, i když osobní doprava pak přepřahá v Drážďanech. To, že v Děčíně postávají různé moderní a nemoderní stroje je také tím, že některé stroje za hranice vůbec nemohou /polské stroje/ a některé mohou jen do pohraniční stanice. A také záleží na vzájemných dohodách jednotlivých soukromých dopravců. Zkrátka není to tak jednoduché jak to vypadá.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4266
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 04. června 2014 - 07:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marian P:ČD a DB jsou národní dopravci, zrovna tak DB Schenker a ČD Cargo

Což asi na "funkci" nemá žáden vliv.[lol]

některé stroje za hranice vůbec nemohou /polské stroje/ a některé mohou jen do pohraniční stanice.
A také záleží na vzájemných dohodách jednotlivých soukromých dopravců.


To bude ten hlavní důvod.Provoz starých keplů-různé Bangle,Čmeláci,ETčka,Brejlovci,které nejsou schváleny v sousední zemi,aby to bylo levnější.Ale ty snad nebudou jezdit věčně a nové stroje již budou schválený v obou zemích.

Zkrátka není to tak jednoduché jak to vypadá.

Ono to zas tak složité není.Stačí mít stroj schválený v obou zemích a licenci v obou zemích,nebo partnera s licencí.
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 04. června 2014 - 14:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To třetí je správně. Ale kdo má licenci na více zemí? Teď babo raď.
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 12:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řeší se tu Litvínov nelitvínov a co třeba Litvínov Město? Sice je to dál ale asi časově ne horší než přestupování na regiokrám na 1,5 km.

Ono to zadrátování věřím, že jednou bude, ale asi to není tak jednoduché, jak bychom si představovali. Přece jen v tom krátkém úseku vede parovod, most, někde poblíž v zemi snad vede ropovod (takže se musí řešit ochrana před bludnými proudy) atd.
Musí se to řešit se všemi subjekty a jak je známo, v naší zemi nikdy nic nejde jednoduše.
Takže představa, že se teď rozhodnu jezdit do Litvajzu elektricky a za rok to bude, je asi utopie.
Věřím ale, že to v dohledné době bude.
Jinak ale kdo někdy jel v úseku Oldřichov - Louka, jistě ví, že ty stávající sloupy jsou tolik zkorodované ve spodní části v místě jejich základu, že dřív nebo později se s tím bude muset něco dělat.
Em3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 12:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

docela si i dokážu představit situaci panter Most - Louka u Ltv - Teplice a pendlující šuple Ltv - Osek město

Je to nuda bez tebe, ale stále ještě jsi, a naděje umírá jako poslední...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5608
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 12:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To třetí je správně. Ale kdo má licenci na více zemí? Teď babo raď.

Ale, ale. Tady je veselo :-)

Opravdu to není problém licenční. Vždyť ty vlaky se tam vždy dostanou, ne? Máte pocit, že to někdo veze na blind k hranici a tam čeká, až se toho někdo s licencí z Německa ujme?

Problém je spíše v ceně a dostupnosti lokomotiv. A dále i v tom, že si partneři na přepravách hrají hodně na vlastním písečku (z vozby vlaků i s lokomotivou je více peněz než jen z pouhého poskytnutí licence a strojvedoucího).

Z historických důvodů navíc nejsou v zemích bývalého východního bloku elektrické lokomotivy schválené pro Německo (těch pár Bastardů pomiňme) dopravci v ČR se až na výjimky nepropracovali k interoperabilním lokomotivám (a ani moc nemusí, viz. můj předchozí odstavec).
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 12:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Em3: jo jasný, prohodit to s Moldavou. Kde by se ale zase vzalo to šuple? To by se asi muselo koupit, když nejblíže jsou na Liberecku.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4423
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 13:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Em3: To si představovat můžeš. Ono to už tady v osmdesátých letech bylo, ale jaksi se neosvědčilo. Halt ten Litvínov město je od města tak daleko a bez vztahu k MHD, že pro cestující nemá význam.
Em3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 13:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Em3: šuple je pro mě 814, moje chyba [happy]

Rudolf_33: no nevím, mě to zase tak extrémně daleko z města na nádraží nepřijde, jestli to je 5 min navíc, tak je to možná hodně

Je to nuda bez tebe, ale stále ještě jsi, a naděje umírá jako poslední...
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 13:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: Tak daleko a bez vztahu k MHD...
Rozhodně je to blíže z "města" na tram zastávku Nádraží, než v Praze hlavní nádraží - zastávka tram Jindřišská, což je nástupiště - dveře tramvaje až 600 m (v závislosti kam to zrovna přijede) a myslím že se to moc neřeší.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ostravské_tornádo.)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4424
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 18:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravské tornádo: Praha a Litvínov jsou nebe a dudy. I kdyby do Prahy hl. přijela jen polovina stávajících cestujících, bude to stále několikanásobek obratu v Litvínově. Spadne-li obrat cestujících v Litvínově o polovinu, pak netřeba uvažovat o vlaku.
Vašek_modrá
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 19:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posun z vlečky Ryko Děčín do stanice Děčín Západ.
Marian_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. června 2014 - 11:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad P.Š.
2. a 3. odstavec je pravda, řídil jse se rčením "my můžeme akorát naznačovat". V podstatě můžeš nějakého zahraničního dopravce koupit nebo on koupí tebe. To je zjednodušeně. Marian
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12828
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 09. června 2014 - 08:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rce


ICQ 191300062
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 09. června 2014 - 12:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska mají v Rci napěťovku v liché skupině, rychlíky do Prahy zajíždí na ostrov. Tam by měly zajíždět i normálně, pokud zrovna nebudou omezovat průjezd něčeho jiného. To nastupování z nudle je maximálně nepohodlné a nebezpečné.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3509
Registrován: 7-2004

Odesláno Středa, 11. června 2014 - 21:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tornádo: Nic moc nápad, když do kříže musíš od Hrobců 40 :-(
Ostravské_tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 12. června 2014 - 10:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: Jakto? To tam není aspoň 50? Vždyť 40kový spojky se nesmí dělat v dopravních kolejích ani na nekoridoru. Ta 50 by pro zastavující vlak nebyla tak hrozná.

Jinak co je s nádražní budovou v Neštěmicích, že je to všude zapáskované?
Jízdenky už nefungují?
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 9-2003

Odesláno Neděle, 15. června 2014 - 09:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Lovosic do Č.Lípy jede zrovna teď 475.179+chatička+T4783001 (asi). Odjezd z LTM cca v 9,05 hod.
návrh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.210.153
Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 11:32:01    Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, zda to tady již proběhlo, ale na stránkách ústeckého kraje je již 1. návrh jízdního řádu pro období 2014/5 a tolik zmiňovaný Excelsior je ZRUŠEN.
http://old.kr-ustecky.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=450018&id=16 83930&n=navrh-jizdniho-radu-regionalni-zeleznicni-dopravy-pro-rok -2014-2015&p1=178192
Vašek_modrá
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 09:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děčín
132
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.174.17
Odesláno Úterý, 24. června 2014 - 08:08:41    Odkaz na tento příspěvek  

Od 28.6.2014 se opět rozjíždějí víkendové vlaky po Kozí dráze celé letní prázdniny 4 páry spojů mezi Děčínem hl.n.- Telnicí a zpět.[masinka]
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3101
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 25. června 2014 - 08:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší jízda na Moldavu. Složení motor-vlek-motor. A osazení ze Střelné (chtělo se mi napsat Čtyři z tanku a pes)[crazy]. Ale byli jsme čtyři a dva psi a kolo.... po dlouhé době sem nejel sám...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Středa, 25. června 2014 - 10:13:59    Odkaz na tento příspěvek  

Však taky úterý a nejistý počasí.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 25. června 2014 - 14:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V souvislosti se zprovozněním železničního spojení Děčín – Bad Schandau – Sebnitz – Rumburk a zpět
(trať ČD 083 a 098, linka U 28 v rámci systému RegioTakt Ústeckého kraje) vyhlašuji na dny
5. – 6. 7. 2014 akviziční slevu PROMO SEBNITZ. V prodeji budou blokové zpáteční jízdenky za výrazně
zvýhodněné jízdné za následujících podmínek:
 v České republice jsou jízdenky prodávány ve vlaku a ve stanicích (Děčín hl. n., Rumburk
a Šluknov) za 10 CZK,
 v Německu jsou jízdenky prodávány ve vlaku a ve stanicích (Bad Schandau a Sebnitz) za 1 EUR,
 jízdenky je možné použít výhradně na tratích 083 a 098 v relaci Děčín – Bad Schandau –
Sebnitz – Rumburk a zpět v mezistátní přepravě, ve vnitrostátní přepravě v Německu
a dle čl. 20 tarifu TR 10 v přepravě z České republiky do České republiky s tranzitem přes
Německo,
 předprodej jízdních dokladů bude zahájen od 4. 7. 2014 ve výše uvedených stanicích v České
republice a Německu,
 zakoupené jízdní doklady nelze vrátit ani vyměnit.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 13594
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 25. června 2014 - 15:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A normálně se tam bude jezdit tarifně jak? Já jsem k tomu nic nenašel, nebo spíš špatně hledal [uhoh]
Přes Německo jako peáž na doklady ČD?

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3107
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 25. června 2014 - 16:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano mělo by to tak být.....
Ostatní podmínky dle Smluvních přepravních podmínek Českých drah pro veřejnou drážní osobní
dopravu, Tarifu Českých drah pro vnitrostátní přepravu cestujících a zavazadel, Všeobecných
přepravních podmínek pro osobní přepravu (GCC-CIV/PRR) v přepravě mezinárodní
a dle přepravních a tarifních podmínek VVO ve vnitrostátní přepravě v Německu platí v plném
rozsahu

Akorát pro držitele řežíjek....
Platnost zaměstnaneckých jízdních dokladů na trati Děčín – Dolní Žleb – Dolní Poustevna –
Rumburk a zpět


Informujeme držitele zaměstnaneckých jízdních výhod, že od 5. července 2014 zaměstnanecké jízdní
doklady poskytované v souladu s předpisy ČD Ok 9 a ČD Ok 10 (tzn. In-karta s platnou aplikací
železniční průkazka, průkaz pro bezplatnou jízdu, služební traťová jízdenka) platí pro průjezd z České
republiky do České republiky po trati číslo 083 (U 28) Děčín - Dolní Žleb – Dolní Poustevna - Rumburk a
zpět.

Upozorňujeme, že v případě využití výše uvedených zaměstnaneckých jízdních dokladů ČD nesmí
cestující na území Německa přerušit jízdu nebo z vlaku vystupovat či do něj nastupovat. Pokud dojde ze
strany držitele zaměstnaneckých jízdních výhod k porušení tohoto zákazu, jedná se o porušení výše
uvedených předpisů s možným následkem odebrání jízdních výhod. Dále upozorňujeme, že v případě
porušování tohoto zákazu by německý partner neprodleně přistoupil k vyloučení platnosti
zaměstnaneckých jízdních dokladů ČD na této trati.
Karel S.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.67.181
Odesláno Středa, 25. června 2014 - 17:24:34    Odkaz na tento příspěvek  

Šari a ostatní: Podle této stránky platí pro přejezd z Čech do Čech přes Německo vnitrostátní tarif ČD. Je to uvedeno i v tabulkovém jízdním řádu linky U28 v odkazu dole.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 25. června 2014 - 17:31:38    Odkaz na tento příspěvek  

Á, už si toho všimli i novináři [happy]

Z výběžku vyjede do Děčína vlak přes Německo, cestu to zkrátí a zlevní

http://usti.idnes.cz/otevreni-trati-z-dolni-poustevny-do-decina-p res-nemecko-p20-/usti-zpravy.aspx?c=A140625_150408_usti-zpravy_al h
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3108
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 25. června 2014 - 17:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nooo, že té práce tam na německé straně šluknovského výběžku je teda hodně....Jemelka,Jemelka[nene][nene]
Wxdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 25. června 2014 - 19:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12927
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 25. června 2014 - 21:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AWT 753 723 + 724 - Rce ...


ICQ 191300062
750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.32.7
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 18:39:30    Odkaz na tento příspěvek  

15.7. bude probíhat napěťová výluka Polepy - Hoštka. Budou vystaveny 2 lok. nez. trakce na tyto výkony:

Hv 754
Lv 106451 Děčín hl.n.-Litoměřice dol.n./ Lv 6407 Hoštka/ 6406př Ústí n.L. záp./ 6409 pk
Hoštka/ 6408př Ústí n.L. záp./ Lv 106815 Děčín a depo.

Hv 754
Lv 106806 Děčín hl.n.-Ústí n.L. záp../ 785pk Štětí/ 792př Litoměřice d.n./ 787pk Štětí/ Lv
106408 Ústí n.L. záp./ Lv 106815 Děčín a depo.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12965
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 22:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

151 001 Rce ...



151 027 Cítov


ICQ 191300062
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 13616
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 12:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer: Jo, děkuji. Já jsem k tomu nemohl nic najít. Už jsem se k tomu prokousal. To víš, že mne zajímal ten druhý odstavec [proud]

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Cypatina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.21.26
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 22:32:13    Odkaz na tento příspěvek  

Běžná večerní cykloprojížďka okolo stanice Oldřichov u Duchcova přinesla dnes nepříliš časté manévry.Nepojízdný regiopanter z Mostu do DC byl odstaven na třetím nástupišti na šesté koleji(tam, kde osobáci ve směru na TP normálně staví).Další osobák, který jel o hodinu později tak musel jet do protisměru na pátou kolej.Na tom by ale nebylo nic zajímavého, kdyby se ještě do toho neporouchala výhybka u výjezdu.Vlak tak musel couvat zpět před stanici ve směru na Bílinu a následně po sedmé koleji pokračovat dále do TP.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 04. července 2014 - 00:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak hurá o víkendu do Poustevny

Akce v rámci zahájení provozu.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 04. července 2014 - 21:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Průjezdná poustevna (dnes zatím koncová, ale již z obou stran)