K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 24. 01. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 24. 01. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 13:09:10    Odkaz na tento příspěvek  

O tom to asi i bude, že ty platové podmínky jsou tak mizerné... spokojený zaměstnanec si práce váží a nemusí šmelit či šmelit ve velkém... nemám tu firmu rád.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 13:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Platové podmínky, nevím jak to mají teď, ale nevadí mi popsat kolik jsem za co jak bral.. Teď už je mi to jedno..

Jinak dodám že nehaním firmu, jezdím s nimi, jezdím i RJ. Můj postoj k nim je neutrální, mají kladné věci a i záporné, stejně jako všechno. Jen píšu jak to tam bylo (možná ještě je)
Jojo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 9-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 13:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Slim : https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3008244

Ale robilo sa to aj predtým. Vytočil som nulový lístok atď .... .

On the Internet:
Men are Men.
Women are Men.
Children are FBI Agents.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 13:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak jak píše Jojo, není to nic nového, ale funguje to tam roky, jen prostě pár lidí nevědělo kdy dost a tak to prasklo celý a začalo se to o to víc hlídat.}
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 13:37:45    Odkaz na tento příspěvek  

A tak především je to problém firmy, že si to průběžně neuhlídá... pak dělat nějaké čoro moro zpětně... bez chycení za ruku při činu...
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 13:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak říkám, úplně jsem při akci "Vyhážeme všechny" už nebyl, byl jsem odejit asi půl roku předtím. Ono už teda tenkrát bylo cítit že jako se něco chystá a že se někdo hodně kouká, načež se začali všichni bát kamer v autobusech atd.

Za tu dobu co jsem tam byl, tak jsem zažil revizora tak 2x a to bylo jen náhodou, a vždycky Dejvice - Ruzyně a obráceně.
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyprávěl mě jeden známý,že vždycky když Radim potřeboval zadotovat vláčky,tak bral zaměstnancům osobní ohodnocení aby ušetřil.Buď prý přišla jakási smyšlená stížnost a to klidně i na den kdy měl např.volno,nebo negativní zpráva od těch moderních udavačů,no a vrcholem bylo když mu sebrali peníze za kouření v autobuse i když je zarytý nekuřák...
Dneska maká ve fabrice na autodíly,má více peněz,čistou hlavu,žádnou odpovědnost a férové jednání ze strany zaměstnavatele který si poctivých pracantů váží...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4803
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

exSTEW: Oproti parťákovi.. Ono v tomhle pokud jel celý bus, myšleno 2 řidiči, 2 stew, tak to bylo v pohodě.
Já nevím, jak má SA oběh vozů a personálu, myslel jsem třeba linku, kde se střídaly dvě posádky po dvou řidičích a jeden z nich odevzdával výrazně míň...
Já vém, že se to dělo i dřív, ale nikdy ne tak tupě, aby cestující jel bez jízdenky...zažil jsem jízdenky za 000.50 prodávané houfně za 005.00 (na tohle byli kofři účetní, co vyúčtovávali služební cesty, soudruh si vylepil jízdenku za bůra a dostal padesátník a hned byl průser), zažil jsme namísto ceny vytáčené tarifní číslo zastávky, risk s nulovými jízdenkami (šlo tomu zabránit prostě tím, že jízdenku utrženou od nulové jsme neuznali jako vynulovanou). Zažil jsem specialistu, který vyvinul planžetu, kterou když zasunul do otvoru po týdenky, nepřipočítávalo počítadlo desetikorun (na to zírali i soudruzi z Anglie jako tydýti) zažil jsem i prodej starých jízdenek vymetených zpod sedaček, ale aby cestující zaplatil a nedostal do ruky nic? To pamatuju z poloviny devadesátých let na východním Slovensku, tam se hrozně divili, že nehodím prachy do misky od nanukáče a furt tam stojím a čekám...ale to jsem si myslel, že Jančura je přece jen dál...
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se nikdy nedozvíš pořádně kde skončí peníze které ti seberou. To s tím jak kouřil u autobusu, to můžu potvrdit, to se zkoušelo na každýho, to že ten a onen nekouřil to je věc další.

Samozřejmě že pokud jezdím celý den, a byl třeba pátek tak za ten den můj obličej vidělo 252 lidí tak se nedá zalibit všem, tudíž někdo ten negativ prostě poslal. Bohužel politika je taková, že pokud máš 30 kladných hodnocení a třeba jen 2 negativní, z čeho jedno není ani uvedeno proč, už jsi byl krácen na osobním, prostě to tak bylo, a nešlo s tím dělat nic.

Já dostal vytíkací dopis za to, že etiketa firmy nařizuje černou obuv, tu jsem měl, ale v tom jsem neměl černé tkaničky ale světlé (ne bílé, zelené a další blbosti) bohužel mě údajně viděl můj nadřízený a další den jsem dostal dopis do ruky. Podepsal jsem převzetí (to že je to vytíkací dopis jsem nevěděl, prostě si mě zavolal do kanceláře, ať mu to podepíšu a rozdělám pak, asi moje blbost tenkrát) No a bylo to, od toho dne jsem jezdil v barevných košilích, botech jaký jsem zrovna ráno měl po ruce, bylo mi to jedno.

Po dopise jsem neviděl osobní ohodnocení 3 měsíce.
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

exSEW je pravda že jim to neřekli přímo,ale ten pravý finanční "teror" prý nastal až po té co rozjel ten vlakový tunel na vlastní kapsu.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Slim - Jasně, oběh jedné jízdenky 2x až 3x se taky občas zadařil. Nevím jak se jezdí teď, ale pokud byl dostatek personálu, tak se stew měli krátkej/dlouhej s tím že každej druhej víkend jezdili s jedním řidičem, takže sice stew v týdnu jel KV-PHA s jedním a odpoledne s druhým řidičem, ale to nevadilo ničemu, oba byli tzv. domácí na busu.

Obecně platí - Pod svícnem je největší tma.

Ze začátku tam jezdil jeden řidič, jezdí stále ale jinde, a ten měl známého co uměl udělat "jízdenky" od originálu se poznalo jen kvalitou papíru, což cizinec, nebo někdo kdo nejezdil pravidelně nepozná.

To že jsme kamarády vozili zadarmo to tu asi říkat nemusím.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3038
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó hošani, to Jančurovo MYSTERY prostě oje*e každého, i kdyby kuřák byl, ale v dotčenou dobu nekouřil [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Kadel6 Ano tak nějak to začalo být špatný, v tu dobu třeba i na lince z Varů začalo být horko, jelikož pár lidí odešlo na zahraničí, pár jich skončilo, začala škola, brigádnici neměli tolik času a tak člověk dělal od nevidím do nevidím. Bohužel, peníze stále stejné.

Ale to je všude.

@Bevelo: Tak zase tak jak mystery umělo ojeb*t nás, tak my jsme ojebá*ali mystery. Jelikož systém mystery byl velmi jednoduchý, mystery totiž jezdil vždy na kreditovou jízdenku, jen osoba se měnila. Takže byl seznam jmen, u kterých bylo nějaké podezření že je to mystery a už se jelo, takovým lidem se přecházelo, dostali všechno nemožné a pak bylo mystery velmi spokojeno, a pokud dopadlo jedno na 100% další měsíc měl člověk klid od nich. Dalo se to poznat i na těch lide, nervozní, většinou 1. - 2. řada, sluchátka po celou dobu zabalená, chtěli od všeho něco (časopis, noviny, jídlo, pití, kafe) pořád koukali na stew a řidiče, neustálé se otáčení na stew během servisu dozadu do busu.

Všechno se dalo, ale pak stačila jedna náhodná sms s negativem a tradá, opět bez osobka.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak menši okénko k fekálům.. Pokud se busy točili stylem, přijel na Florenc a za 15 minut odjížděl, vypouštělo se i mimo fekál. Jinak to nešlo, resp. šlo, ale záchod se musel zamykat, což třeba v létě se stejně nedalo, protože to prostě smrdělo.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 16:18:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ale to je všude.
Všude ne. Taky jsou firmy, který platí slušně. Např. v mém regionu je cca 10 % nezaměstnanost, v jednom podniku je generační obmněna a nástupní plat je inzerován 16 kKč, reálně (+příplatky, odměny apod.) 25 (brutto, pochopitelně). Podmínka je matura z oboru a čistá minulost. Což bych řekl, že je na pohraničí hodně slušné.

Je to oboustranně docela hnusný... všude je něco na šmelení, v malé míře, i jiných oborech, ale je třeba znát mez.
Hm. Když vás zaplatí slušně a ne jako otroka, tak to nemáte zapotřebí. Taky bych mohl třikrát ročně fasovat hadry, boty a kdovíco ještě a obratem to někde za pár stovek či tisíc prošmelit. Ale od určité, důstojné úrovně platu to prostě nemáte zapotřebí. Jo a taky jsou ještě lidi, co nekradou z principu.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 16:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@W - Ano, máš pravdu, najde se občas firma/společnost která umí své lidi za jejich práci zaplatit. Ale pokud budem brát ty velké podniky které platí dobře a podle odvedené práce, tak těch by jsi asi na jedné ruce spočítal.

Je pravda že pokud člověk má plat, se kterým je spokojen a má pocit že ve výplatní den dostal adekvátní sumu za uplynulý měsíc, proč by dál něco vymýšlel na přilepšení.

Ale na druhou stranu to převedu na SA, jezdí tam několik lidí (jak řidiči tak STEW), kteří mají větší dluhy, to jak k nim přišli tady rozebírat nebudu, a pro ně je tohle ta vidina toho světla na konci tunelu, je to hnusné a neetické, ale pro ně v tu chvíli spása. Přijde mu plat a ještě něco udělá bokem a hned se mu žije líp. Během cesty si hledí svého, a na parkovišti kmitá aby kdyby ho náhodou viděl nadřízený tak ať má o něm jen a jen dobré myšlení, tudíž si letí nízko mimo dosah radarů a po tají si jede to svoje, dokud ho někdo nepráskne, nedá se to v podstatě zjistit.

To že si člověk sem tam přihne za lístek, je nic, oproti tomu co všechno se dá ještě prodat. Je to lehké co není přivázáno, tak prostě zmizí, a je jedno jestli je to pevné skupenství a nebo to teče...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4804
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 16:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak koukám, že jakmile se tady rozepsal dobře informovaný ex insider ((R) žlutofilů), je ze strany žlutých ticho po pěšině...?
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 16:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Slim - oni se ozvou, sleduju tohle vlákno už pěkně dlouho, nechtěl jsem dřív do toho zasahovat a jen tak jsem se bavil co a jak kdo říká a věděl o tom svoje. Ale zase když vím, a sám jsem se o to tenkrát zajímal, proč se nepodělit s okolním světem, mě to nevadí a ostatní ať si o tom myslí co chtějí.
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 16:48:48    Odkaz na tento příspěvek  

Já si to tak nějak představuju... také jsem pár firem vystřídal a ty úžasné, větší, moderně se tvářící byly vždycky nejhorší. Krásné propagace, tužtičku, kafíčko, ale jak to bylo v jádru a jakékoli dovolání... jsem rád, že jsem se spoustu nového dozvěděl. SA nemám rád.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 16:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si že jsou firmy kde je to ještě horší, ono zpočátku to bylo super, nadšení a všechno ale postupem času, kdy sundáš klapky tak vidíš kolem sebe i to ostatní, a když zjistíš že jsi ve středu toho všeho, tak ti dojde že tu firmu má hodně lidí rádo, ale jen proto kafe a tu pěknou žlutou barvu, to ostatní už nevidí, proto dle mého taková oblíbenost v ČR.
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 17:04:44    Odkaz na tento příspěvek  

"stačila jedna náhodná sms s negativem a tradá, opět bez osobka"... to mi přijde neskutečný, když si vezmu co za "vzorek" často jezdí, oproti těm stew jsou to často lidi o 2 společenské úrovně níž. A tací rozhodují o tom, že se někomu seberou peníze. Omg. Jak může hodnotit člověk, který dejme tomu je 8 let nezaměstnaný, zapšklý, nedbá o sebe, společensky na okraji.. zda druhý dělá svou práci dobře? To je do nebe volající.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 17:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Varsky - Je to hnusný, ale na druhou stranu, pokud situace nebyla taková že si jí člověk zapamatuje, tak není možné si pamatovat všechny momenty které by tohle mohli spustit, tudíž zase nemůžeš dokázat že to tak nebylo. Papír kde je výpis hodnocení klientů - jak kladné tak záporné, dostáváš při výplatní pásce, a jelikož má SA výplatní den 30tého v měsíci, tak pokud je negativ ze 4tého toho měsíce, nemůžeš si to pamatovat, bohužel to s tebou nikdo neřeší hned co to přijde.

Znáš to, kdo drží kasu určuje pravidla.
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 17:21:47    Odkaz na tento příspěvek  

"Znáš to, kdo drží kasu určuje pravidla." v určitých věcech může být, ale i tak chtě nechtě, vždycky na prvním místě je zákon, bezpečnost a ochrana zdraví, pak teprve klient. Ale to nemá s tím strháváním moc společného.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 17:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když tam člověk nastoupí, po čase se smíří s tím že bezpečnost tam sice nějaká je, ale jako stew pohybující se volně po autobuse jí moc mít nebude. Za sebe jsem platil 2x pokutu za to že jsem nebyl připoután. Tu první jsem zaplatil s tím že mi jí firma proplatí (dělal jsem standartní servis) bohužel se tomu tak nestalo, a PČR ví jak to v busech je, a když tě zastaví, je jim to jedno, on ti to vypíše a hotovo.
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 17:40:23    Odkaz na tento příspěvek  

Víš, mám pocit, že oni by tím, kdyby Ti to proplatili, uznali, že něco porušují. Mají vůbec jinde v jiných (západních) státech někde takové stew v busech?? Třeba Blaguss? Mám pocit, že je to takové české unikum.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2014
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 17:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Varsky - to máš asi pravdu. Nikdy jsem ty peníze už neviděl, nejde mi ani tak o sumu jako o ten princip. Bohužel.

No kdyby někoho něco zajímalo a budu to vědět rád odpovím.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 19:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Varsky: nevím jestli stew, ale třeba WC mají na západě běžně a tam se taky musí nějak dojít a nemít pás. Pamatuju si nějakou fotku ze Španělska, kde stewardka byla, měli oddělenou pevnou neprůhlednou přepážku prostor pro cestující od těch vpředu kde seděla s řidičem a nabídka všeho byla mnohem větší jak u SA. Teď linky pro DB mají taky stewardky, jezdí po Německu a nikoho to nebolí. Ono už je to nebolí ani na mezinárodních žlutých linkách. Občas je škoda, protože mi to přijde od PČR jako zneužití situace, se těch stew nezastane cestující. Když jsem se zeptal u Jihlavy policajtů, jestli jí mají natočenou, protože sedí podemnou a celou dobu určitě pás měla, a že ten co řídil nemohl vidět nic, nenadělali s tím taky nic, protože to natočené neměli, vrátili jí občanku a nasraně odjeli.
No a kdo viděl podmínky těch co začínali, když se rozjelo Praha - Brno a Praha - Ostrava, musí být v Jiříkově vidění, ti se totiž měli opravdu velmi dobře, tak jak se to dodnes prezentuje ve žlutém PR.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 20:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory ten příklad s WC není zrovna moc šťastný.Podbízení výrobců neznamená vyjjímku ze zákona.Moje auto taky má výrobcem uváděnou max rychlost 180 km/h a těžko by mě to policista odpustil jen proto že to tak výrobce vyrábí.....A vysvětlete mě tedy prosím proč já musím při jízdě sedět připoutaný pod hrozbou pokuty a stewardka ne?Má snad nějaký zvláštní status?Máte link na vyjjímku v zákoně?Rád se poučím!A pokud by v Německu chytil policista stewardku "při činu"myslím že by pan Jančura musel německo příště objíždět.A ten DB,ten má smlouvu s Jančurou,ne?Německý řidič by tohle těžko podstoupil.
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 20:50:07    Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, nemel jsem s tim wc tak trochu pravdu, ze se to podle me neda zvladat a objem muze skoncit na kanalku a v rece? Nikoli z dusledku pochybeni ridice, ale managementu, ktery busy toci do maxima?
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.190.228
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 20:51:24    Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim ty sou teď zalezlí a klepou se. Obvinění jsou vážná. Možná sou teď v kostele a modlí se, aby se rychle zapomnělo.
ad Glory taková obvinění by mu na západ od nás srazili vaz.
Na jedné straně nelze krást peníze za jízdenky, to je neomluvitelné.
Na druhé je tady porušování základních práv zaměstnance. A to je stejné jako krást.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 21:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kadel6: když stewardka sedí na sedadle vybaveném bezpečnostním pásem, musí ho ze zákona použít. Ale pokud stojí v uličce, znamená to přeci že nesedí na sedadle vybaveném bezpečnostním pásem a tak ho použít nemůže, protože tam není. A zase v tom zákoně ale napsáno nikde není, že stát v uliččce se nesmí. Pokud jede v autobuse pro 63+1+1 63+1+1 lidí, je to v pořádku a že musí sedět na prdeli v tom zákoně už nikde nevidím. Mimochodem, Volvo Aury mají stále 62+1+1 a je v nich 63+1+1, protože v úplně vzadu se 2+2 změnilo na 5.
tom-my
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.209.15
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 22:15:25    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli stewardi mají k dispozici všechna hodnocení a jestli znají jména klientů, kteří hodnocení nebo stížnosti poslali. Řeší se pak individuálně ty dotazníky nebo se to prostě vezme jen jako číslo, podle kterého se počítají odměny?
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 22:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od Tří králů se změnila výstupní a nástupní zastáffka ve Vídni od Pratersternu na Krieau. Je to sice na metru, ale ta původní byla daleko lépe situovaná (u severního nádraží) a do centra se dalo dojít pěšky.
Která dutá hlava za to může?
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 00:13:58    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: předpokládám že busy nejsou homologované pro stání, takže stát nesmí? Nebo to se týká pouze cestujících? "Dálkaři" dřív běžně museli odmítat cestující, pokud měli vyprodané sedačky, protože v případě průseru by to šlo na jejich hlavu že vzali stojící cestující na dálnici do busu, který k tomu není určený? Pak je otázka, pokud by se stal průser u SA, stewardce se něco stalo, kdo by za to byl zodpovědný. SA? Řidič? Nebo mají tak dobrou smlouvu, že by to byl "jen" pracovní úraz a nikdo by za to jinak nemohl? Jinak pokud by policajtům šlo o nějakou bezpečnost a ne jen o rychlý výdělek, řešilo by se to jinak, takže v případě že by chtěli pokutovat stewardku, tak bych to udělat jako Ty.

Jinak zajímavé informace, ale v podstatě nic překvapivého - kde to jde, tam zaměstnanci šmelí a kradou s čím se dá, to je prostě asi národní sport. A často to dokonce není ani o penězích, to jen u těch nižších a málo placených pozic. Když je člověk "šikovný", tak si i postaví barák z toho, co si přilepší v práci. A přitom bere jako manažer pobočky velmi slušné peníze i bez šmeliny.
Že se SA chová k zaměstnancům tak jak se chová, se jí dřív nebo později vymstí, nakonec tady ty jízdenky jsou asi jen jeden z mnoha případů.
Na rozdíl od různých posmíváčků za tím senzaci a vážné obvinění nevidím ač se mi bonzácký systém hodnocení stewardů nelíbí (proti samotnému hodnocení cestujícími nic nemám, ovšem to vyhodnocení je věc druhá).
A lidi se vyhazují tímto způsobem i jinde, jde jen o to se v první chvíli neleknout a ona už druhá strana pak přijde se solidnějším řešením, pokud vaří z vody. Taky jsem měl nejlíp ihned odevzdat klíčky od auta, počítač a kdo ví co a nakonec jsem ještě měl dva měsíce placené prázdniny, auto stále k dispozici ač jsem už pracovně nejezdil skoro vůbec a ještě jsem stihl firmě za odměnu hezky navařit u některých klientů, se kterými jsem se dobře znal (ale neokrádal jsem firmu, že... to bych držel hubu a byl rád, že můžu rovnou odejít bez dalšího postihu).

Tož se mějte, hýkejte si nad senzačními objevy a důkazy, hlavně anděl, já jsem rád že to sem exsteward napsal, ale není to pro mě důvod začít využívat služeb jiných dopravců a trávit na cestě 2x víc času než je nutné (PS: a to kafe si ani nedávám :-D )
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 00:17:47    Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger - to taky nechápu jaký k tomu byl důvod. Je to blbější místo a podle mě nemůžou na tom nic ušetřit ani na naftě nebo tak a cestu to nijak nezrychlí, spíš bych se nedivil kdyby to bylo i o něco malinko pomalejší. Ale není konkurence, tak z jejich hlediska je asi jedno, kde cestující vyklopí, ten se musí přizpůsobit.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 00:20:58    Odkaz na tento příspěvek  

exSTEW: tak to jsem asi taky podezřelej z mysteryshoppingu, když mám jednu z prvních kreditovek a nejezdím denně, už je mi to jasné proč se ty holky tak usmívají :-D :-D :-D
Minibox-reg-naposled
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 00:25:35    Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger:
jestli je pravda co se píše na webu SA jak jsem se teď po odeslání předchozího příspěvku díval, tak si nějaké pumpičky stěžovaly, že je asi autobusová zastávka diskriminuje ve volném pohybu, tak to (možná) ani není z hlavy někoho z SA. Akorát pak nevím na co tam teda ta zastávka je, když tam nesmí zastavovat autobusy

Zastávka Lassallerstrasse/Praterstern byla zrušena magistrátem města Vídně z důvodu zajištění bezpečnosti na blízké cyklostezce.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 00:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Změna zastávky ve Vídni fakt není z důvodu, že by SA chtěla, ale prostě musela. Protože tak to bylo do parku kousek, na nádraží kousek, na metro kousek. Jen nechápu, když už teda museli jinam, proč nešli rovnou o kousek dál na pořádný nádraží, i když trošku dražší, odkud se alespoň jezdí dál na všechny světový strany. Metro je tam taky.
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 08:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: Před rekonstrukcí nádraží byla ta zastávka trochu jinde a z cyklostezkou, která tam byla dřív, nekolidovala. Pak ji přesunuli právě na úroveň cyklostezky a je pravda, že (logicky hlavně v létě) tam nastupující a čekající lidi překáželi. Nemluvě o tom, že tam nebylo absolutně nic na sezení, takže lidi seděli na obrubníku, na trávě pod stromy atd. A to asi ctihodnějším Vídeňanům vadilo taky.
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 08:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory,63+1+1 znamená 63 cestujících + 2 řidiči.Ta pochodující stewardka mě tam pořád nějak nevychází....Pokud bus je homologován na přepravu STOJÍCÍCH!!! pasažérů,smí tam cestující za jízdy stát při splnění podmínek,např. že cestující je povinnen se za jízdy držet,ale vrávorat mezi lidma s horkým kafem prostě nesmí!!Stále je to porušování silničního zákona i když,bohužel,těžce se dokazuje....
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 08:40:42    Odkaz na tento příspěvek  

Ja myslim, ze je to velmi dulezite, co se tu v diskuzi probira a muze prinest i mnohe zmeny. Trebaze to tu mohou cist vlivni lide, urednici z odboru bezpecnosti prace ci lide z magistratu. Ci proste nadsenci, kteri mezi nimi maji zname a proste jim mezi reci poreferuji, a pak uz to nebudete treba ve stylu "taxikari kradete! Ja jsem mocny svaty a vsechny vas tu vystridam!" protoze se treba na verejnost ukaze "pije vino, kaze vodu".
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 08:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká toho krácení tržeb,člověk chodí do práce primárně za účelem výdělku který mu umožňuje přežití,(i když v případě řidičů to už spíše vypadá že zůstávájí jen skalní nadšenci jejichž rodiny musí živit manželka nebo rodiče [andel]).Vzhledem k tomu že zaměstnavatelé požadují po řidičích poskytování Švýcarských služeb za Rumunské platy,nesmějí se divit že si zaměstnanci "pomůžou sami".Platí základní ekonomické pravidlo:nedáš - nedostaneš.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2014
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 10:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@tom-my - Ano, stew takový papír dostane, pokud budu mít čas a chuť někdě doma možná ještě takový mít budu, jsou tam čísla kreditových jízdenek odkud bylo hodnocení posláno, pokud je to z mobilu, chybí poslední tři čísla, jestli se něco změnilo nevím, ale pokud přišlo hodnocení čistě z emailu, tak ten tam uveden nebyl.

Hodnocení bylo stanoveno takto:

1 - v pořádku - chvála
2 - drobný nedostatek - takový střed, klient spokojen, ale i nespokojen
3 - všechno špatně - totální nespokojenost.

Nadřízený si stew zavolá, vysvětlí sumy na výplatná pásce, co kde kdy za kolik, a pak předá tento papír, a pokud má čas, probere to, zeptá se co a jak bylo, pokud si situace stew vybaví. Ale bohužel tento rozhovor a probírání hodnocení je až po odečtení peněz, tudíž s křížkem po funuse. Podepsal se papír, a k tomu všemu na konec se dostali stravenky, ty pozdějí zmizeli a místo nich se v pásce objevila kolonka - stravné.

@Varsky Ano s tím WC to je prostě tak, netvrdím že se tak děje pořád, pravidelně či snad díky lenosti řidiče, ono vypuštěno je to opravdu za 5 minut, pokud to nejde tak za 10minut, ale pokud se bus točí do doby dokud má naftu a řidič karty na které může jezdit, tak to prostě jinak nejde. Ale pravda je že vždy to bylo do kanálu, nikdy do řeky nebo na travnatou plochu.

@Minibox-reg - pokud se stew něco stane, vždy se kouká jestli za to v první řadě nemůže řidič - rychlost, rychlá brzda atd. Pak se kouká na to zda stew nemá v danou dobu sedět, a pak pokud má stew úraz v době servisu se to řeší dál, nahlásí se pracovní úraz na Helplinku a další den se to řeší u nadřízeného. To jsou ty lehčí případy, to že kolegyně přijela po zádech od poslední řady sedaček až k řidičovi po koberci z důvodu že to řidič zabrzdil kvůli zvířeti, to se prostě stane, není to příjemné ale s tím do této práce člověk nastupuje, ultra bezpečné to není.

S tím jak si za peníze někdo bokem pořídí dům, souhlasím, byl tam jeden co si za půl roku vydělal na nové auto. Hold šikovný, nyní jezdí stále, ale ve vlaku. Nikdo mu to nikdy nedokázal.


Je mi jasné že sem nepřinesu nic tak šokujícího a nového, nebo si to aspoň myslím, ale někdy mi opravdu připadá že tu někdo za žlutou bojuje sice hezky, ale zbytečně, ta realita je opravdu někdě jinde.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4806
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 10:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím, ale asi bych se malinko jančury astal ohledně pohybu stewardek v uličce za jízdy. Podle mne vyhláška stanoví, že pokud přepravovaná osoba sedí na sedadle povinně vybaveném bezpečnostními pásy, je povinna pás použít. Čili sedící stew musí být připoutaná. Pak je jinde ustanovení o tom, že nelze přepravovat stojící cestující, pokud pro to buds není homologován(což je případ SA), ale nikde podle mne není ani slovo o tom, že cestující v autobuse musí sedět celou cestu bez pohybu připoutanej na prdel a nesmí se zvednout,. Pak by fakt bylo WC i stewardka zbytečné. Pravda, vono taky nikde není napsáno, že celou cestu musí sedět na prdeli řidič (tedy kromě USA), al to, že se někdo za jízdy pohybuje uličkou, není porušení povinnosti připoutat se (nesedí) ani přepravy stojících cestujících (týká se pouze kapacity versus počtu cestujících)

Jinak 63+1+1 znamená 63 cestujících plus řidič plus průvodce nebo druhý řidič, čili pokud se stew promenáduj po bude a její sedadlo je prázdné, nic se neporušuje ani z tohoto pohledu. oblém by byl, kdyby tam seděl druhý idič a ona si neměla kam sednou, až se všichni nalemtají kafe.

A ještě k tomu mystery - to naprosto není neobvyklý jev kdekoliv v oborech, kde dochází ke kontaktu se zákazníky - hypermarkety, benzínové pumpy atd. pokud se zaměstnance chová tak, jak má nakázáno a jak byl instruován, neměl by se mystery bát. Problém ovšem je, pokud se to využívá jako nástroj ke krácení mzdy, což, jak tady zaznívá, je případ SA a RJ, a samozřejmě taky případná obrana. Tak, jak je to tady popisováno, nepotřebují aní žádného mystery shoppera aměstnávat...a klidně si to vymyslí.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4807
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 10:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

exSTEW: Není na tom nic nového, nové je na tom jen to, že to tady prohlašuje někdo, kdo to má prožité na vlastní kůži. A paradoxně se to velmi, velmi shoduje s těmi nejčernějšími vizemi zde napadaných Jančurových třídních nepřátel, mezi které mám čest se řadit, zrovna tak jako s internetovými diskuzemi bývalých zaměstnanců. Navíc to ani nezní zhrzeně a nenávistně, jak se to občas u bývalých zaměstnanců stává a jak i na káčku lze pozorovat.
Takže šokující to možná bude spíš pro žluté...ještě asi nepopadli dech...
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2014
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 11:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Slim - Je to prostě tak, já na ně naštvaný ani nejsem, nabral jsem nějakou zkušenost, něco se naučil a odstupný jsem si prostě vybral po svém. Po tom jak se zachovali se to dalo čekat. To že stew jezdí i nesmyslný točky, taky nic nového pod sluncem. Prostě jedno ráno zazvoní telefon, zeptají se jestli nechcí cestu navic, jo proč ne (prvních pár týdnů tam, nadšení veliké, vidina velkých peněz) tak se sbalím a vyrazím, z KV dorazím do Prahy, načež telefon, potřebuju odjet linku do Brna, no fajn řeknu si, tak jedu, bude změna, ten samý den jsem ještě v Brně, tam rychlá točka, přeskočení do jiného busu a tradá zpátky do Prahy, když tam dorazím, zjistím že už se není jak dostat domů (KV) no a už člověk musí zůstat na služebním bytě. No služební byt, zní to dobře, ale bohužel, v jedné místnosti spí řidiči a stew mužského pohlaví a vedle jen dámy, celkově se tam vyspí asi 20 lidí, 2 sprchy, no nic moc, každej vstává jinak jelikož každej jezdí jinou linku.

Ráno si člověk vstane, jde za nadřízeným, ten mu udělá blok na cestu domů, dojedu domů a další den znova na svojí linku. Za vidinou pěkně vydělaných peněz a poznání nových lidí ve finále bylo nakonec nula k nule prd peněz navíc. Na dotaz proč to nemám v odměnách a v odjetých jízdách mě bylo řečeno že je to proti zákoníku práce dělat tolik hodin týdně, že to dostanu další měsíc. A co myslíte dostal jsem to?

Práce stew obecně není zlá. ale pokud natrefíte na blba řidiče, je to zlý, jsou tam řidiči kteří si myslí že snědli svět, a s těmi jsou pak cesty dlouhé, to člověku pak ani nevadí ta práce jako ten kolektiv.

Doplním popis práce stew jako takovou s čím jsem nastoupil:

Servis pro cestující (známe - kafe, noviny...)
Úklid - umytí oken, stolků, posbírání odpadků
Vyčištění kávovaru - Klasika, rozebrat umít, doplnit, složit
A pak obecně řešit situace na přípoj, zpoždění atd.


Ve finále k tomu bylo to, že během uklidu člověk lítal odbavovat dalčí autobusy co jezdí jako posila, tudíž pak bez stew, popřípadě uklízení dalších jiných autobusů (autobusy co přijedou bez stew) Fasování bufetu a dalších kravin do autobusu (při ranní točce na Florenci fronty jak na banány) a pokud byl řidič rádoby drsnej a prudil některé kolegyně tak ty ještě za něho luxovali, vytírali, utírali prach.

Takže po směně co měla 14-15 hodin přišel člověk domů, byl KO. takže pak když přijde výplata v čistém 13500,- je to bída. Podotýkám že stew mají placeno jen když se kola točí, tudíž pokud jsou na Florenci a čekají 2 hodiny na svůj spoj zpátky, jsou tam zadarmo.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4810
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 12:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je fakt síla. Snad nejvíc tohle:
Na dotaz proč to nemám v odměnách a v odjetých jízdách mě bylo řečeno že je to proti zákoníku práce dělat tolik hodin týdně, že to dostanu další měsíc. A co myslíte dostal jsem to?
Normální otročina.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2014
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 13:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Slim - Jak říkám, na začátku jsem jim věřil, velká společnost, pěkný přístup. Brzo jsem se z toho probudil.

Oháněli se zákoníkem práce jen jak se jim to hodilo, taky jsem pak už nikdy nic tak nesmyslného nejezdil.
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 13:52:04    Odkaz na tento příspěvek  

Mě zaráží, že takové věcí nikdy nevypluly na povrch do médií, je to škoda. Ono je snadné dělat lepší kalkulace, když ušetříme oproti jiným za hranu zákona. Ta firma je v očích lidí "taková poctivá"... no... ještě tak se provalit, že někde SA uplácela a je třeba po business plánu nejslušnější taxislužby Tick Tack v Praze...
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 14:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...nikde podle mne není ani slovo o tom, že cestující v autobuse musí sedět celou cestu bez pohybu připoutanej na prdel a nesmí se zvednout

Kdo by to byl řekl, že budu souhlasit se Slimem. Já si to myslím taky. Ty předpisy podle mě říkají, že se nesmí vozit stojící cestující a že když cestující za jízdy sedí, musí mít pás. Proto policajti nepokutují cestující (a jestli to někdo zažil, měl by si stěžovat), protože ve chvíli, kdy bus zajede na odstavnou plochu, zastaví a policajt vleze dovnitř, pravidlo o připoutání už neplatí.

Jinak je zajímavé, že o tom, jestli se bude nebo nebude poutat v LETADLE, rozhoduje kapitán (a žádné univerzální pravidlo, snad jen pravidlo o pojíždění, vzletu a stoupání do LH) podle známého rizika turbulence, a přitom propad nebo jiný problém (dekomprese) může přijít náhle během jedné sekundy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Focus1976.)
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2014
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 14:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Varsky - Sem tam se v mediích už tenkrát psalo a povídalo, ale pokud tam pracuješ, máš ve smlouvě mlčenlivost, nikdo si nelajzne cokoliv říct. A v dnešní době kdy práce není nijak extra, je někdy i člověk rád že pracuje. Každý má práh unosnosti někde jinde, já to vydržel dlouho, a je pravda že kdybych nebyl odejit, jsem tam asi do teď a dělám si "svoje".
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4811
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 14:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976: Kdo by to byl řekl, že budu souhlasit se Slimem
Jojo doba je turbulentní..;-))) Já před chvílí souhlasil s Miniboxem-reg..;-))
Varsky:
je třeba po business plánu nejslušnější taxislužby Tick Tack v Praze...
Něco o tom víte? Nás v firmě přednedávnem překvapilo, že Tick-Tac se stala naším výhradním taxidopravcem...
Ale s těmi médii máte pravdu, to je podobný jako s Babišem...kdekdo píše kraviny o detailech, ale nikdo si netroufne zavrtat do všeobecně přijímaného názoru...a že by evidentně bylo jak...
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2014
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 14:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Focus1976 je pravda že pokud nás zastavila PČR tak kotrolovala řidiče a stav busu, popřípadě zkoumala proč stew chodila po buse, o cestující se nikdy moc nezajímala. Něco jiného byla cizinecká na dálnici u Slaného, to byla nechtěná pauza i na 2 hodiny..
Ráfek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.79
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 14:32:34    Odkaz na tento příspěvek  

exSTEW: Něco bych k vaší velmi obsáhlé propagandě řekl. Vy jste okrádal firmu. Vy jste neplnil své pracovní povinnosti a proto jste byl krácen na OH.

Jelikož jste Čech tak jste kradl a považoval to za normální a proto jste byl vyhozen.

A proto tady špiníte firmu? Vy se takto zachováte v každé firmě.

Jste Čech a určitě pamatujete ČSAD a to vaše nevhodné chovaní částečně omlouvá, podobně jako Slima a jeho pokřivené vidění všeho.
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2014
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 14:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Ráfek - Nevím proč to berete jako propagandu, o tu se tady opravdu nesnažím, jen píšu jak to bylo/ a asi stále je (i když v menší míře)

Já si své povinnosti plnil, v tom je ten zakopaný pes. Já do práce chodil včas, tak jak jsem měl, dělal jsem si to co jsem měl a většinou jsem byl krácen na OH právě z důvodu negativ, která mi nikdo nebyl schopen pořádně doložit. Ano jsme lidi a nikdo nedokáže být milý 365 dní v roce 24 hodin denně, ale i tak se člověk snaží být profesionální vůči svému zaměstnavateli. A pokud on se tak nechová, tak to pak celé postrádá smysl.

To že jsem kradl, nepovažoval jsem to za normální, ale je to taková vnitřní pomsta za to jaký měli přístup.

Opravdu firmu nešpiním, psal jsem to již dříve, využivám služby SA i RJ, a nemám s tím problém, jen s rozdílem že se umím lépe vžit do role zaměstatnců a tak je neotravuju kravinama.

To že hned hodnotíte mě jako člověka co se tak zachová v každé firmě, můžu vás ujistit, že teď v zaměstnání ve kterém dělám (také soukromá firma) tak jsem spokojen, nemám tuto potřebu. A tak není třeba hned útočit nemyslíte? Nepřihlásil jsem se sem z toho důvodu abych tady zákládal klíny, a dělal hádky, to opravdu ne, donesl jsem do diskuze poznatky a zkušenosti které jsem získal. Pokud se vám nelíbí (což nelíbí) je na to jen na vás, nejlepší cesta je ignorace příspěvků. (Opět dodám, nenapadám vás)

Jsem Čech ano, nestydím se za to, a ČSAD pamatuji, ale moc nevím co to s tím má co společného.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4812
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 14:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ráfek: Hoďte si studenej hadr na hlavu, než zase něco takovýho vypustíte. Když budu mluvit za sebe, dejte mi sem jediný citát mého výroku, kdy něco takového jako okrádání firmy schvaluju.
Kyž si troufnu mluvit za exSTEW, tak on sice firmu okrádal a považoval to za nějakou kompenzaci toho, co mu firma udělala (v tom souhlasím s Vámi, na tom není nic k chlubení, ale ani on se tím nechlubí), ale sám říká, že za to potrestán nebyl a kvůli tomu z firmy odejit taky ne. Navíc od něj ani necítím nějaký pocit hrdinství, že to dělal. A upřímně - to, co tady on píše o SA, jsou jen fakta, jak to tam funguje, a jestli chcete vidět, jak to vypadá, když někdo špiní svého bývalého zaměstnavatele, překlikněte si třeba do místnosti Regiojet a čtěte si příspěvky jistého T.H.
Jestli ovšem považujete psaní negativních, byť pravdivých informací o SA za špinění, pak se bavíme každý o něčem jiném.

(Příspěvek byl editován uživatelem SLim.)
exSTEW
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2014
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 14:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, netvrdím že je to bylo správné atd. Ale prostě se to stalo. Ale že bych se to nějak styděl, to opravdu ne, hold jak oni na mě tak já ně.

Abych teda ujasnil, nebyl jsem odejit kvůli krádežím nebo manipulaci s penězi, ale proto že jedna z mých tehdejších kolegyň se dostala na vyšší pozici, tudíž na pozici mě nadřízenou a já jsem nebyl úplně pohodlný. Věděl jsem o ní víc než bylo zdrávo a věděla že mi nedělá problém mluvit pravdu. No a už se začali pomalu sbírat body - nešel jsem odbavit bus, neuklidil jsem cizí bus, nebral jsem žádnou směnu navíc kromě svých pravidelných a k tomu všemu se blížilo období kdy mi měla být prodloužena smlouva, což za přechozího vedení bylo v pohodě, normálně byla sepsána na další dobu, ale ejhle jednoho odpoledne telefon ať se dostavím do kanceláře. Oficiální odůvodnění bylo že je nadbytek lidí - což v tu dobu kor na lince KV-PHA opravdu nebylo.

Věřte že poslední spoj domů jsem si užil naplno.
Ráfek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.79
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 15:47:49    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Studený hadr na hlavu mě opravdu pobavil. Díky [happy]
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 17:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ráfku,k té poznámce o ČSAD:Víte o tom že paranoia je dneska celkem úspěšně léčitelná? [andel]
Varsky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.48.186.46
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 17:24:29    Odkaz na tento příspěvek  

@Rafek: Pane, važte si toho, že takové informace vycházejí na světlo. Media jsou ovlivněná, tam se dozvíte akorát, že vše je super a káva zdarma... přitom je to lež. Tyto samizdatové informace jsou ty nejpodstatnější. To, jak to ve skutečnosti je. A tyto informace nechť se šíří ke vlivným, a je k nim třeba přihlédnuto při výběrových řízeních.