K-report
 

Archiv diskuse Autobusy v Brně do 03. 07. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Brně » Archiv diskuse Autobusy v Brně do 03. 07. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8158
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 19. června 2014 - 18:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David - ad 1) - na linkách 68 a 80 se točí stratosy případně mavečka, která jsou nízkopodlažní, takže ta garance je možná.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10542
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. června 2014 - 19:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na linkách 68 a 80 se točí stratosy případně mavečka, která jsou nízkopodlažní, takže ta garance je možná.
To přece není argument. Také by se tam mohla ve 100 % případů točit, ale přesto by nízkopodlažnost nemusela být v JŘ garantována.
Také by stačilo, kdyby se teď dopravce rozhodl turnusy jakkoliv přeskupit a už by se tím pádem nedala garantovat nízkopodlažnost ani u jednoho ze spojů, že.

Např. trolejbusy neustále přejíždí mezi linkami 38 a 39
O. K., o tom vím také. A přesto tam u části spojů je garantována nízkopodlažnost - přestože turnusy těchto linek jsou zjevně poměrně pestré, neboť obsahují spoje nejméně dvou (nebo i více?) různých linek.

Zvláštní - v jiném městě tamní dopravce MHD argumentoval, že garanci nízkopodlažnosti lze dát jen na spoje vykryté turnusem složeným pouze ze spojů jedné linky... Že by tamní dopravce kecal? [happy]

O. K., věděl by někdo (opravdu stačí orientačně) odpověď na moji otázku uvedenou pod číslem "2." (tzn. nákladová náročnost garance nízkopodlažnosti jako takové)? Díky moc.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. června 2014 - 20:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je právě význam toho slova garantovat. Dopravce garantuje, že tam vypraví Mave, Stratos, Citybus, Citelis, Crossway nebo snad Urbino, prostě něco nízkopodlažního.

A ten vůz se při režijní jízdě mezi Pisárkami a náměstím Míru nepřetransformuje na vysokopodlažní.
M2359
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 10-2012
Odesláno Čtvrtek, 19. června 2014 - 21:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: nemusis se bat, ten nizkopodlazni spoj tam urcite bude a pokud jsou tam prejezdy jako ze jsou, ver, ze se to vozidlo na trase nezmeni na vysokopodlazni.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10543
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. června 2014 - 21:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nemusis se bat
Však já se nebojím. Jenom mi je divné, že v Brně jde něco, co - dle vyjádření zástupce dopravce provozujícího MHD - v jednom nejmenovaném okresním městě možné není - tzn. že garance nízkopodlažnosti sice byla možná v době, kdy bylo několik turnusů obsahujících spoje jedné jediné linky, ale tato garance není - byť počet nízkopodlažních autobusů dosáhl již asi 75 % celého vozového parku - v současné době možná kvůli tomu, že všechny turnusy obsahují spoje většího počtu linek než jedné (a ani není potřeba, aby mezi konečnými zastávkami těch dvou linek přejížděly režijně, jak tomu v Brně je mezi a-68 a a-80; stačí, aby se "převlékalo na konečné").

Nakonec sice objednatel MHD (nikoliv dopravce) určitou garanci (ovšem mimo jízdní řád, jen v takové příloze vydané přímo objednavatelem, nikoliv dopravcem) uvedl (a to i pro spoje vykryté turnusem obsahujícím spoje většího počtu linek než jen jedné, což jde proti tomu, co dopravce tvrdil), ale právě dnes se objevilo, že dopravce turnusy údajně určitým způsobem přeskupil, čímž je garance v celém provozu této MHD opět nulová (takže předpokládám, že kdyby DPMB potřeboval přeskupit turnusy např. týkající se linek č. 38 a 39, tak v tu chvíli se u nich ruší veškerá garance nízkopodlažnosti a už nebude obnovena, nebo že by to v Brně - kde je systém MHD složitější a tím pádem turnusy pravděpodobně i složitější - něco šlo a jinde ne?). [happy])

No a v návaznosti na to, při mé dnešní písemné komunikaci s příslušným vedoucím pracovníkem (při které mj. zazněl argument, že garance nízkopodlažnosti pro odpovídající část spojů, resp. odpovídající část turnusů, znamená navýšení přímých nákladů na straně dopravce), padla zmínka na přirovnání té přeci jen menší MHD s poněkud větší brněnskou MHD, tak jsem si řekl, že nebude od zeptat se zde na dvě příslušné otázky. [happy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4297
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. června 2014 - 21:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David: Garantovat bezbariérový spoj můžete bez ohledu na to, zda vozidlo se na dané lince točí nebo odjede jen jeden spoj. Ostatně například na Vysočině na meziměstské dopravě také najdete linky, kde je garantován jeden bezbariérový spoj denně. Spíše jde o to, zda dopravce či objednatel garantovat bezbariérové vozidlo chce či hledá důvod, proč to nejde.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4642
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. června 2014 - 22:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Chápu správně, že jde o náklady na zavedení garantovaného spoje do JŘ? Je potřeba ten JŘ zpracovat, požádat o licenci, ale tyto náklady budou v porovnání s celkovými cenami výkonů naprosto minimální.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10544
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. června 2014 - 22:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápu správně, že jde o náklady na zavedení garantovaného spoje do JŘ?
To ani tak ne (protože v situaci, kterou mám na mysli, nastal stav, kdy najednou přestalo být možné garantovat nízkopodlažnost, která předtím byla určitou dobu u určitého počtů garantována, ale jen "mimo jízdní řád" - jak už jsem psal výše - ne přímo poznámkami v JŘ, ale přílohou, kde byly vypsány "garantované" spoje; toto ale přestalo platit ve chvíli, kdy dopravce údajně přeskupil některé své turnusy a garance se tím zcela zrušila). Navíc, takovýto náklad související s licencí by přece nebyl nákladem přímým (jak mi bylo v té souvislosti napsáno).

Na mysli mám (vlastně ne přímo já; tento argument uvedla druhá strana; já jej zde vlastně jen "tlumočím") navýšení přímých nákladů (možná ujetí vyššího počtu režijních kilometrů?) způsobené tím, že u určitého počtu spojů, resp. u určitého počtu turnusů, je garantováno nasazení nízkpodlažního vozidla; konkrétně tedy, o jaký objem (jak už jsem psal - Jednotky Kč? Desetiny % z původní částky? Jednotky % z původní částky? Desítky % z původní částky?) se navýší provozní náklady oproti stejnému rozsahu provozu, ovšem bez sebemenší garance nízkopodlažnosti.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10258
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 20. června 2014 - 07:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud chci garantovat nízkopodlažnost, tak musím mít nízkopodlažní zálohu. Pokud ta záloha není odepsaná (jakože asi není), tak se mi to stání sakra prodraží.

A pokud pár spojů garantovali, tak třeba zrovna v tom čase mělo nějaké jiné nízkopodlažní vozidlo prostoj, takže mohli nějakým způsobem garantovat. Přeskupením tato možnost mohla padnout.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10545
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 20. června 2014 - 09:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud pár spojů garantovali, tak třeba zrovna v tom čase mělo nějaké jiné nízkopodlažní vozidlo prostoj, takže mohli nějakým způsobem garantovat. Přeskupením tato možnost mohla padnout.
Toto neplatí ve chvíli, kdy uvedena poznámka, že v případě poruchy vozidla může být garance porušena (tzn. záloha nemusí být nízkopodlažní); a vůbec - je to podivné ve chvíli, kdy při 76 % nízkopodlažního vozového parku (19 z 25), ale při garanci nízkopodlažnosti odpovídající max. 5 autobusům, je ta "rezerva" velká ažaž.

S časovým odstupem jsem si uvědomil, že ta "druhá strana" (se kterou jsem na toto téma včera komunikoval + mj. zaznělo srovnání s Brnem) měla tím "navýšením nákladů způsobeným garancí nízkopodlažnosti dopravcem" na mysli přeskupení turnusů do méně efektivní podoby (např. delší prostoje) tak, aby se právě část turnusů skládala ze spojů výhradně jedné linky, což je dle názoru toho tzv. dopravce nutná podmínka k tomu, aby byl schopen garantovat u předmětných spojů nízkopodlažnost; takže vlastně druhá otázka, kterou jsem na začátku této diskuse položil, je v podmínkách Brna irelevantní. Takže vlastně už je vše zodpovězeno. [happy]

P. S. Kdo by nevěděl - v první z otázek jsem narážel na toto (sice starší věc, ale včera mi byl tento pseudoargument během té "komunikace s protistranou" připomenut); a ve druhém případě vanul vítr tady odtud.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 20. června 2014 - 10:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čistě teoreticky garantovat stoprocentně nelze nikdy nic. Když se ve Starém Lískovci ve smyčce porouchá NP tramvaj, která má právě "garantovaný" odjezd, tak vozíčkář na zastávce Krematorium (těleso mimo silnici, kdo neví) se taky nedočká. Vynechaný spoj nebude vůbec nebo to podjede následný vysokopodlažní K2/T3 nebo dojede NAD (o které se nedozví ani chodící/zdraví cestující, pokud jim nedojde trpělivost s tramvají a nepřejdou si na zastávku NAD metodou pokus/omyl "co nakonec pojede dřív").

Četnost a hustota spojů v Brně je luxusní a i člověk, který nutně nutně nutně potřebuje NP, nezůstane nikdy trčet tak dlouho, aby se z toho muselo lomit rukama.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10259
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 20. června 2014 - 10:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Čistě teoreticky garantovat stoprocentně nelze nikdy nic" - já bych řekl, že jednu věc má každý garantovanou.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 20. června 2014 - 10:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud DPmB změní oběhy vozidel, tak změní i jízdní řád. Ono přesně tohle se v Brně stalo při převedení linky 35 z autobusů do trolejbusů, což ovlivnilo i garantované spoje v jízdních řádech linek 38 a 39, přestože časy odjezdů zůstaly nezměněny.

A často při změnách jízdních řádů se v popisu změn objevuje "Linka XX - úprava garantovaných spojů", i když časy odjezdů všech spojů zůstanou nezměněny.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10546
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 20. června 2014 - 14:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čistě teoreticky garantovat stoprocentně nelze nikdy nic. Když se ve Starém Lískovci ve smyčce porouchá NP tramvaj...
Samozřejmě, že mimořádnosti lze akceptovat; v otázce té garance uvažuji stav mimo tyto mimořádnosti.

Pokud DPmB změní oběhy vozidel, tak změní i jízdní řád. Ono přesně tohle se v Brně stalo při převedení linky 35 z autobusů do trolejbusů, což ovlivnilo i garantované spoje v jízdních řádech linek 38 a 39, přestože časy odjezdů zůstaly nezměněny.
Zajímavý případ.

V tom jiném (zde mnou srovnávaném) provozu MHD se argumentovalo jinak - svého času např. tím, že "nyní by nedávalo smysl tu garanci nízkopodlažnosti zavádět, protože za několik málo měsíců se ty jízdní řády ještě budou měnit" nebo aktuálně právě "dopravce (údajně) změnil víkendové turnusy (aniž by se ovšem měnil jízdní řád, tzn. pouze nějaké přeskupení?), na základě čehož tímto rušíme (resp. ani to oznámení 'rušíme to' nikde uvedeno nebylo; prostě se odstranily odkazy na ty soubory s "garantovanými" spoji) garanci nízkopodlažnosti u všech spojů".

Zajímavé srovnání. [happy]

Ještě bych se orientačně zeptal (ve "vygooglitelných" zdrojích bohužel nejsou rozlišena vozidla podle velikosti) - kolik činí v DPMB náklad na 1 vozokm (eventuálně výše dotace, tzn. rozdíl tržeb a nákladů přepočtených na 1 vozokm) autobusu standardní velikosti?
Díky za případné info.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 21. června 2014 - 20:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z dneška...z okolí DOD v Maloměřicích i MHD v Maloměřicích.


A další snímky,tentokrát posílené linky 64.



Přeji hezký zbytek víkendu.[happy]

Možná z prvního pohledu vypadám jako kindermafián,ale věřte tomu,že ten pohled druhý odpoví o tom,že jsem pravý opak :-)
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 21. června 2014 - 21:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obrazem z Pisárek...
Lenssen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 01:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netradiční dopravci v Maloměricích [fotic]


7364 7365 7366
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8334
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 17:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doneslo se ke mne, že TMB bude muset mírně poopravit přední část ŠL. Víc nevím, prej nic hrozného.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
morgul
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.64.21
Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 18:59:17    Odkaz na tento příspěvek  

v Kuřimi u žel.st. v rychlosti asi 5km/h do něj nacouval ze 30 cm erťák a prohnul tažným zařízením mřížku mezi předími nárazníky co drží RZ. Hned na místě to provizorně narovnali, byl to jen prohnutý plech.. jestli to bude potřeba demontovat a lakovat kdo ví... okolostojící na řidiče RTO hlasitě volali, tak to stačil zadupnout, než došlo k větší škode...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8336
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 20:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za info. Takže opravdu nic vážného.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
mili.hami
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2014
Odesláno Středa, 25. června 2014 - 17:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes dorazila do Slatiny zásilka osmi nových Solarisů Urbino.
Bmx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.167.212.1
Odesláno Středa, 25. června 2014 - 20:19:13    Odkaz na tento příspěvek  

Solarisy Slatina
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 25. června 2014 - 22:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A už i s ev. čísly? To tedy byla rychlost. [proud]

Zbytek dorazí zítra?
Ich
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.149.95
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 20:08:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco málo k tématu Slatina.
mili.hami
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2014
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 21:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je zajímavý, že ty dnešní Solarisy eviďáky nemají zato ty včerejší je mají :D
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6749
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 06:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi došly...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3277
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 07:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten s číslem 644 bude jezdit evidentně z Bučovic do Kojátek[ok]
Radek ml.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.252.36
Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 09:38:16    Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: To asi těžko...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8182
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 09:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek ml. - jak těžko, má na buse číslo výše zmiňované linky? Má. Tak co. [proud]

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6755
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 10:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale Zzz správně podotknul, že jen do Kojátek, protože se tam už neotočí a zpátky nepojede...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3279
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 11:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 08022:Ale mnozí otočí, musíš mluvit za sebe.
Janatak:[ok]
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6758
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 11:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že tam těch kloubů jezdí... Možná na střechu.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 18:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pondělní Brno... Dřív sem se k tomu nějak nedostal to sem dát.. [happy]









Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 19:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsou oficiálně schváleny i dotace na plynobusy (necelých 400 MCZK), takže během následujících 12 měsíců z Brna konečně zmizí většina plísní. Tedy pokud se nějak nepo...kazí výběrko.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3382
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 22:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zghk:
Díky za info. Dobrá zpráva, že dotace je schválena, teď ještě co nám tady bude jezdit...
KarosaB941E
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2012
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 21:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik KAROS chystáte momentálně vyřazovat s příchodem nových vozů SOLARIS ? [happy]

CESTUJI BEZPEČNĚ A POHODLNĚ - JEDINĚ S DPMO
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3389
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 21:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KarosaB941E:
Vzhledem k tomu, že ještě ani nejsou všechny nové Solarisy zařazeny do provozu, tak ti na to těžko někdo odpoví, která konkrétní ev. čísla budou vyřazena.

Navíc na léto je naplánováno plno nejrůznějších výluk, tak bych se nedivil, kdyby to vyřazování bylo pozvolnější.
Roman81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.252.36
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 22:36:12    Odkaz na tento příspěvek  

Wang, KarosaB941E: Kluci podlě mě pokud ty staré karosy mají STK, tak se jen tak vyřazovat nebudou..a kdo ví, co nás čeká za výluky příští rok při uzavření Minské...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8352
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 10:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letos by snad údajně nemělo být vyřazeno nic. Tedy pokud se nic nerozpadne.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Sedlo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 12:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale bude se vyřazovat, hned v srpnu.
2301, 2302, 2329, 2330, 2335, 2336.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8354
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 12:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou ty rozpadlé, ty nepočítám [biggrin]
Zjevně se zase něco změnilo a já o tom nevím. Omluva.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6768
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 13:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ajaj, 2301 a 2336, to bude pláče.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 15:22:37    Odkaz na tento příspěvek  

S 2336 se počítá do muzea; jestli se plány nezměnily.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8356
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 15:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, nějakou brněnskou B741 taky chtěli zlíňáci (ZSPD), i když nevím, zda zájem pořád platí. A mám dojem, že uvažovali zrovna o 2301, 2302 nebo 2303 (ta je teda už out).

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 15:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 08022 (6768): Ano! Medlánečtí řidiči budou plakat radostí, že se těch krámů konečně zbavili [lol]
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3197
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 16:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Mělo jít o 2303, ale z toho snad nakonec sešlo.

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 16:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdo by měl zájem si vyfotit výše zmíněné při jejich posledních kilometrech, doporučuji linku x27, většina výše zmíněných se tam dnes prohání jako o život.
KarosaB941E
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 1-2012
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 22:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to znamená rozpadlé 2301, 2302, 2329, 2330, 2335, 2336 ?
Mohli byste mi prosím přibližně popsat v jak špatném stavu jsou, abych si udělal obrázek ? Děkuji [happy]

CESTUJI BEZPEČNĚ A POHODLNĚ - JEDINĚ S DPMO
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8186
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 22:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi že budou uvnitř více zrezlé, neboli zkorodované...[proud]. Dneska jsem náhodou na detail koukal na 2301 a ty notný opravy štětkou, popřípadě vybouleniny od rzi na plechu, a to memí vidět na rám. Prostě už to má svoje odježděný a hurá, že končí.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3396
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 22:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si, že rok výroby zejména u prvních dvou (1993), a především pak to, co mají v našem provozu odježděno, mluví za vše...
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 00:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondro, muzeum chtělo 2336 pouze na náhradní díly pro Legostroj, nebo se pletu?
VH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.168.58
Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 09:47:22    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte co bude s vyřazenými Citybusy? Půjdou do šrotu? Budou se prodávat? Jen mě napadla myšlenka přestavět je na 24Tr podobně jak v Szegedu dělají z 21Ab 21Tr. Osobně mi tato řada není příliš sympatická, ale možná by to bylo lepší než rozpadající se víc jak 20 let starý 14Tr.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8359
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 10:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man
Pravda. Teď jsem se bavil s jedním členem onoho spolku a zájem prej už opravdu není, protože čas, peníze apod.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8190
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 02. července 2014 - 09:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 17:08:36    Odkaz na tento příspěvek  

Filip D - člověče, právě že muzeum chtělo tento vůz pro zachování. Na ND by byl jako celek zbytečný, nemá s Legem společného nic, pouze motor (a to ještě nikdo neví jestli se ty atypické motory od sebe nějak neliší navzájem).

Jaká je aktuální situace a zájem, nevím.
Stejně tak vlastně ani nevím, jak dopadne zájem o Máňu, zatím stojí ve Slatině jako "záložní".
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3281
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 20:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4697
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. července 2014 - 13:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je ta nová světelná křižovatka Popelova x Kaštanová nějak propojená s přejezdovým zabepečovacím zařízením?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8193
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. července 2014 - 14:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle toho článku to tak vypadá...

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty!
Roman81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.252.36
Odesláno Čtvrtek, 03. července 2014 - 15:35:58    Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Není. Dnes jsem jel od Ivanovického náměstí k tomu přejezdu, začla blikat na přejezdu červená, zastavím...a vidím jak na tom samaforu je zrovna teď v tom přímém směru zelená. Prosvištěl vlak na Brno, my se rozjedeme a na tom samaforu v Popelově nám skočí červená.... Za dnešní den jsem tam měl tu čest potkat vlak jen 1x ...
Roman81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.252.36
Odesláno Čtvrtek, 03. července 2014 - 15:58:31    Odkaz na tento příspěvek  

Je jasné, že když začně blikat přejezd, že hned nemůže být na samaforu v křižovatce také červená.. Musí tam být nějaká časová prodleva, aby to někoho nenechalo na přejezdu... Ale aby to bylo tak, že po celou dobu stání na přejezdu a přejetí vlaku, byla furt zelená a jakmile vlak odjede a my můžeme přejet koleje tak aby nás to hned zastavilo na světelné??