K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 12. 10. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 12. 10. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 07. října 2014 - 21:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V dnešních volebních novinách ,, Společně za Plzeň ,, je na straně 4 velice hezké povídání nazvané K čemu silniční průtah městem, když stavíme obchvat??? autor: ing.arch.Pavel Domanický

a pana Vohradskýho z SVS Plzeň má rádo asi povícero lidí.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6466
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 07. října 2014 - 21:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: A já, pravda nevzdělaný blbec, jsem si myslel, že datum konání PilsnerFestu souvisí s výročím uvaření první várky piva plzeňského typu, které připadá na 5.10.

Když se toto říjnové výročí dalo slavit i v srpnu, tak si myslím, že to nemusí být nutně v časové blízkosti k 5.10.[wink].
Ale já měl na mysli zejména to, že se akce konala v sobotu a ne třeba v pátek, což by mělo vliv na dopravu podstatně závažnější.

Doktor: zrovna podchod u Plzeňky já vždy použil namísto akrobacie přes zábradlí

O to právě jde. Aby lidé nemuseli absolvovat akrobacii přes zábradlí, ale mohli pohodlně úrovňově přejít. Někdo do podchodu nemůže a mnoha jiným se nechce. Právě situace u hlavního nádraží ukazuje, že pokud existuje k podchodu alternativa, tak ho lidé (zcela pochopitelně) nepoužívají.

proč na Šumavské u východu z nového podchodu není přechod, byť ostrůvek tam je.

To už jsme tu před časem probírali, diskuse je někde v archivu. Shrnout se to dá jednoduše tak, že tu není takový provoz aut, aby bylo nutné je zastavovat před přechodem. Naopak chodců tu chodí tolik, že by jejich proud mohl nepřiměřeně zdržovat auta u přechodu. Díky ostrůvku je přejití krátké, rychlé a bezpečné i bez zebry, takže ji není potřeba.

Městská policie neexistuje?

A ona snad pracuje zadarmo?

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2799
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 07. října 2014 - 21:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, ale i přes neexistenci přechodu na Šumavské tam vozidla zastavují a chodce pouští, jakoby tam přechod byl. Dokonce i trolembusy.

Poznámka o MP byla myšlena tak, že není nutno platit extra ostrahu (sekuriťáky), když město disponuje městskou policií, která ovšem (nejen v Plzni) rezignovala na udržování pořádku a stala se zdrojem příjmů v podobě městské "dopravní" policie. Kapišto? ;-)

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6467
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 07. října 2014 - 22:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: ale i přes neexistenci přechodu na Šumavské tam vozidla zastavují a chodce pouští, jakoby tam přechod byl. Dokonce i trolembusy.

Což není zakázané[wink]. Pokud se dva účastníci provozu navzájem dohodnou na opačné přednosti, než která je definována obecnou nebo místní úpravou, tak to ničemu nevadí. Důležité je to, že dopravní řešení v tomto případě vyvažuje slabší pozici aut vůči chodcům.

Poznámka o MP byla myšlena tak, že není nutno platit extra ostrahu (sekuriťáky), když město disponuje městskou policií, která ovšem (nejen v Plzni) rezignovala na udržování pořádku a stala se zdrojem příjmů v podobě městské "dopravní" policie.

To, co dělá nebo nedělá městská policie s tím vůbec nesouvisí. Je úplně jedno, zda-li si město najme extra ostrahu podchodu nebo do podchodu postaví městského policistu, kterého převelí z jiné činnosti nebo jím posílí sbor. Podstatné je to, že ta dotyčná osoba bude dělat zbytečnou práci v podobě střežení něčeho, co nepotřebujeme a jehož zrušením nejen ušetříme veřejné peníze, ale i čas chodcům a posílíme jejich komfort pohybu. Jinými slovy by i městská policie měla udržovat pořádek na místech, kde to má smysl. Podchody do této skupiny nepatří. Ve smysluplném podchodu je takový provoz, že se uhlídá sám a kde provoz není, tak je podchod zbytečný.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16906
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 08. října 2014 - 05:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bude-li někdo z vás vědět, proč na Šumavské u východu z nového podchodu není přechod, byť ostrůvek tam je. Ono vůbec, jak se tak nějak kultivovaně dostat ze Šumavské od soudu a teď i z podchodu na Pražskou.

Co třeba proto, aby chodci NEMĚLI přednost? Protože takhle ráno třeba kolem sedmé se hrne z nádraží prakticky souvislý proud lidí...

Městská policie neexistuje? Aha, oni vlastně musí měřit rychlost a rozdávat botičky...

Ono je něco špatného na tom, když městská policie rozdává botičky? Mě by třeba docela štvalo, kdyby je nerozdávala, sám se snažím parkovat tak, abych nepřišel do konfliktu s předpisy a mám vždycky radost z toho, když vidím špatně zaparkované auto s botičkou, aspoň vidím, že má smysl, když se snažím ty předpisy dodržovat.

Ha, zrovna podchod u Plzeňky já vždy použil namísto akrobacie přes zábradlí.

Což soused s kočárkem těžko může udělat...

Poznámka o MP byla myšlena tak, že není nutno platit extra ostrahu (sekuriťáky), když město disponuje městskou policií

Nebylo by v tomhle případě přeci jen levnější postavit tam nějakou ostrahu na komerční bázi, než městského policistu? Minimálně pokud jde o plat, řekl bych, že policistům se platí víc, než nějaké ostraze s platem na úrovni minimální mzdy...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Oheň
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.65.92
Odesláno Středa, 08. října 2014 - 08:15:36    Odkaz na tento příspěvek  

Jedna ze stran má jako jeden z hlavních bodů programu MHD za jednu korunu a jako cestu k tomu uvádí úspory v PMDP. Odvolává se na příliš drahý účtovaný kilometr, ve srovnání s jinými dopravci. Oni jsou ty kilometry logicky drahé, když předchozí politici nasměrovaly penězovody z PMDP směrem ke konkrétním firmám. A bohužel se s tím těžko něco udělá, když smlouvy např. na údržbu vozů jsou podepsané na 29 let a k jejich uzavření byl dopravní podnik politicky dotlačen. Těžko se tak najdou tak výrazné úspory, jak si paní Portová představuje. Myslí to dobře, ale těžko se jí podaří rozplést chobotnici a usekat jí chapadla. Níže je výsledek hlasování zastupitelstva a ti, kteří penězovod podpořili (ať už z přesvědčení, či nevědomosti), by již neměli znovu dostat hlasy. Ono je hezké, že máme nové depo a potřeba jistě bylo (a ponechme nyní stranou jeho nedodělky, či problémy, které se zatím tají - viz. např. myčka), ale rozhodně nebylo dobré tuto zakázku sloučit s údržbou vozů na 29 let a tím tak zajistit dlouhodobé vysávání peněz z veřejného rozpočtu. Někteří již bohužel přišli na to, že se podporou MHD dá vydělávat (a ještě to hezky zní, že podporují vřejnou dopravu), když se z jejího financování lecos odkloní drahými službami, které PMDP platí. Největším vysavačem je pak předražený nejmenovaný výrobce dopravních prostředků a jeho firmy. Jsem tedy zvědav, zda se podaří něco rozplést a změnit. Nadšení tu dle vyslechnuté předvolební rozhlasové besedy je, ale mám dojem, že přijde trpké prohlédnutí a možná i zklamání.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 08. října 2014 - 10:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin l: podchod se sám neuhlídá, alespoň né v dnešní době, když vás na ulici někdo napadne, tak lidé zpravidla nepomohou,což se dá chápat - strach, ale co bývá větší problém, že ti kolemjdoucí když zajdou za roh, tak nevytáhnou ani telefon a tu 158 nezavolaj. Je mnoho takových případů i z tramvají, metra, nebo podchodů plných lidí. Je to taková polopravda, asi jako když řeknu, že požární signalizace zabrání požáru, ne ta na něj jen upozorní, hasit už musí někdo jiný. Dokud bude město provozovat podchody, tak v nich musí zajistit pořádek a bezpečí, chápu, že lidem leží botičky v žaludku, protože když už se pro návštěvu podchodu rozhodnete, tak tam s větší pravděpodobností potkáte lůzu, nikoli uniformu. Naopak v pátek a sobotu večer je to na Americké, jako by žádná městská nebyla, to si pak člověk u obutého auta zanadává..

Martin j: Bezpečnostní službu v podchodu město nezaplatí, není to pro ně důležité, na druhou stranu, co s dědou nad hrobem, který tam bude stát za 50 na hodinu? Do téhle práce se lidé nehrnou, pokud neni zaplacena. Raději bych tam dal kamery s přenosem po síti na služebnu a v případě problému by tam sjela hlídka, je to jednorázové a to zařízení vydrží léta.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. října 2014 - 13:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se řešení "nepřechodu" před soudem v Šumavské líbí. Není to regulované a přesto to funguje. Natruc [happy]
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6468
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 08. října 2014 - 13:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms: podchod se sám neuhlídá, alespoň né v dnešní době

Podchod se uhlídá sám, pokud je v něm dostatečný provoz lidí, obchody a stánky. Pak je v něm úplně stejně bezpečno jako na kterékoli jiné ulici. Ovšem ten dostatečný provoz dokáže generovat snad jen provoz metra. V Plzni není žádné místo, které by dokázalo generovat takový provoz lidí, že by se podchod hlídal sám.

Dokud bude město provozovat podchody, tak v nich musí zajistit pořádek a bezpečí

A proto je jak pro město, tak pro jeho občany přínosnější, levnější a pohodlnější podchody zrušit.

Pavel_reiser: Není to regulované a přesto to funguje.

Regulované to je. Regulaci představuje ostrůvek[wink].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 08. října 2014 - 14:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin l: Opravdu se podchod ulídá sám? K zamyšlení, proč je v hlavní nádražní hale nespočet kamer a stálá služba ostrahy, když tam prochází každý den tisíce lidí, jsou tam obchody, chodí tam zaměstnanci. Ty dráhy jsou snad úplně hloupé, když by se ta hala uhlídala sama. V tomhle se neschodnem. Dnes se nic neuhlídá samo. Nechci tady z toho dělat bezpečnostní koutek, ale toto video (v článku) dávám občas za příklad naprosté lidské bezohlednosti a lhostejnosti. A bude hůř..
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2083
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 08. října 2014 - 18:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Oheň:

Někteří již bohužel přišli na to, že se podporou MHD dá vydělávat (a ještě to hezky zní, že podporují vřejnou dopravu), když se z jejího financování lecos odkloní drahými službami, které PMDP platí. Největším vysavačem je pak předražený nejmenovaný výrobce dopravních prostředků a jeho firmy. Jsem tedy zvědav, zda se podaří něco rozplést a změnit.

Dal bych to kamene vytesat !!
A proč nejmenovaný??? škoda plzeň

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16907
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 08. října 2014 - 21:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin l: K zamyšlení, proč je v hlavní nádražní hale nespočet kamer a stálá služba ostrahy, když tam prochází každý den tisíce lidí, jsou tam obchody, chodí tam zaměstnanci. Ty dráhy jsou snad úplně hloupé, když by se ta hala uhlídala sama.

Mám pocit, že co je na nádraží ostraha, zmizeli odtud bezdomovci a jiné podobné existence. Těžko bude bezdomovce vyhánět náhodný kolemjdoucí. To je asi jediný smysl a účel celé té ostrahy, protože s vandalismem jsem se třeba na nádraží v Plzni snad nikdy nesetkal.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2474
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 09:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l > Není to regulované - za regulaci považuji zákazy a příkazy, konkrétně dopravní značení svislé a vodorovné či světelnou signalizaci. Pravda, ten ostrůvek silniční dopravu lehce ale opravdu jen lehce omezuje, ale nikoliv markantně. Takový propadlý kanál omezuje mnohem více. Toto řešení se mi líbí. Funguje a je vidět, že slušnost ještě nevymizela.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6469
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 09:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_reiser: Není to regulované - za regulaci považuji zákazy a příkazy, konkrétně dopravní značení svislé a vodorovné či světelnou signalizaci. Pravda, ten ostrůvek silniční dopravu lehce ale opravdu jen lehce omezuje, ale nikoliv markantně.

Dobrá, shodněme se tedy na tom, že je to částečná regulace. Kdyby tam ten ostrůvek nebyl, tak motoristé v takové míře ochotně nezastavují. Ostrůvek navíc zabraňuje předjíždění, což je faktor klíčový pro bezpečné přecházení.

Oheň: Níže je výsledek hlasování zastupitelstva a ti, kteří penězovod podpořili (ať už z přesvědčení, či nevědomosti), by již neměli znovu dostat hlasy.

Děkuji za tento záznam hlasování. Kromě těch, kteří by hlasy dostat znovu neměli lze najít i pár z těch, kteří s outsourcingem údržby nesouhlasili. A není těžké v některých z nich identifikovat lídry politických uskupení, kterým lze věřit i pro další čtyři roky. Plzeňští přátelé veřejné dopravy by to měli mít na paměti.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 13:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_l:
Kromě těch, kteří by hlasy dostat znovu neměli lze najít i pár z těch, kteří s outsourcingem údržby nesouhlasili. A není těžké v některých z nich identifikovat lídry politických uskupení, kterým lze věřit i pro další čtyři roky. Plzeňští přátelé veřejné dopravy by to měli mít na paměti.


Nezlob se na mne, ale snad nechceš sbírat politické body na k reportu [wink]

A volit někoho, kdo mi tvrdí, že na vozidlo mhd stačí 3 metry šíře vozovky nebo fantasmagoricky přejmenuje 70% zastávek v Plzni, jen aby se ukázal opravdu nebudu.

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4601
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 13:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S politickou agitací zástupců konkrétních stran tu ovšem začal "někdo" už před měsícem: odkaz

[happy]

Bezdružická lokálka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11837
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 16:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

libor + m_k:
mlčeti zlato, pánové. ten kdo má vlastní hlavu a chce a umí ji používat, jistě si z poskytnutých informací udělá závěry sám.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 6-2003

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 21:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...fantasmagoricky přejmenuje 70% zastávek v Plzni, jen aby se ukázal...
Ach jo, už je to tu zas. Desetkrát opakovaná blbost o tom, že konkrétní jedna osoba či spolek osob může za "zločinné" přejmenování zastávek. O tom, že o této akci se uvažovalo už cca 10 let a připravovalo ji několik městských a krajských subjektů (a nějak ji svými připomínkami ovlivnily řádově stovky osob) asi nemá smysl ani psát.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4605
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 21:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad JŠ: Jsi mi před chvílí v osobním emailu vytýkal, že reaguji na provokace. Teď jsi sám na jednu skočil....[happy]

Bezdružická lokálka
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2085
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 22:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Jirka_Š:
[lol] [biggrin] [rofl] [talker] [wink]

a pozdravuje tě Jaroslaw Anhart, měl jsem ti to vyřídit [vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5067
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 22:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby tam ten ostrůvek nebyl, tak motoristé v takové míře ochotně nezastavují.

A doprdele ač kurwa velmi nerad s tebou musim souhlasit... souhlasit s tebou je pro mě těžší než třeba tejden nejíst taxi toho vole važ.

Ve Vojanovce se udělal příčnej práh s příslušnou značkou na nový komunikaci k novýmu spojení BP a Chebský. Hodim tu denně několikrát a často se mi stane že auto zpomalující (aby neprorazilo vanu což už se jednomu povedlo) úplně zastaví a řidič pokyne abych šel... Bez přechodu bez čehokoli jen díky pár žulovým kostkám.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5189
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 22:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom, že o této akci se uvažovalo už cca 10 let a připravovalo ji několik městských a krajských subjektů (a nějak ji svými připomínkami ovlivnily řádově stovky osob)

Což tu tragédii jednak dokresluje, jednak částečně vysvětluje. Tohle by měl mít na starost dopravce a tečka, ale tady, v byrokratistánu, to řeší úřady... Snad se aspoň ty hlavní blbosti časem opraví, snad tu nebude tak silný pouto "vlastního dítěte" jako u krajských zázraků v ZDO...
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2014 - 23:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výborně v tomhle směru fungují retardéry u zastávky Internáty. Rafinovaně totiž kombinují zvýšený práh o stejné délce, jako je běžný rozvor autobusu, s propadlým kanálem. Výsledkem této ďábelské kombinace je stav, kdy zadní náprava autobusu jde nahoru, ve stejném okamžiku přední dolů a při nárazu na základnu ještě pravé přední kolo do propadlého kanálu.
Rychlost, jakou se tohle dá přejet, umožňuje bezpečný přechod celé mateřské školy přímo před autobusem.
Co tomu říká rám vozu, nebudu reprodukovat, čtou to tady i děti. Každý měsíc nám musí dílna rovnat usazení dveří, protože to během pár dnů rozhodí nastavení stavěcích šroubů.
Kdybych chtěl vymyslet ku.vítko na autobusy, líp bych to nedokázal...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11838
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 01:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

wlasta:
ale to bylo přece cílem! aby i autobus jel přes přechod jako šnek a chodci mohli v klidu korzovat z chodníku na ostrůvek a ještě zpátky. kombinací faktorů VŘ s preferovanou nejnižší cenou, tím pádem nekvalitou stavebních prací a nulovou údržbou nedávno zbudovaných bezpečnostních prvků jsme ideálu nejen dosáhli, ale dokonce jsme ho dokonce o desítky procent překonali! to už jsme jak ti sovětští úderníci, no není to krásný? [biggrin]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16910
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 03:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle by měl mít na starost dopravce a tečka, ale tady, v byrokratistánu, to řeší úřady...

Dopravce je majetek města, úřady jsou městské, dopravce a město mají nějakým způsobem rozdělené kompetence v duchu "kdo co zřizuje, kdo se o co stará" a nechápu, proč tvrdíš, že tak či onak je to lepší. Osobně v tom nevidím rozdíl.

snad tu nebude tak silný pouto "vlastního dítěte" jako u krajských zázraků v ZDO...

A tohle jsi myslel jak?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 09:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: mas tam chybu. V prvnim radku nema byt "i", ale "pouze". Vsechno ostatni tam jezdi mnohem rychleji, pouze autobus ma spravnou kombinaci rozvoru a rozchodu, tudiz mu mohli udelat zminene kurvitko na miru =D
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2802
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 19:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zmínka o mé preferenci podchodu u Plzeňky měla být jen takovou notickou. No přesto, jaká by měla být alternativa ke zrušenému podchodu? Když jsou přechody fuj, protože chodci MAJÍ přednost, tak místo pro přecházení přes dva souběžné pruhy? A bude hodně troufalé, když vyslovím myšlenku, nevyhovuje-li někomu podchod, může použít nedaleký přechod pro chodce?

Je úplně jedno, zda-li si město najme extra ostrahu podchodu nebo do podchodu postaví městského policistu, ...
Nebylo by v tomhle případě přeci jen levnější postavit tam nějakou ostrahu na komerční bázi, než městského policistu?

Pologramot od sekuriťáků nemá žádné pravomoci, resp. má tytéž, jako kterýkoliv jiný občan, na rozdíl od pologramota od MP, který bohužel disponuje jistými pravomocemi vyššího levelu. A pak, existují i jiné formy ostrahy než jen trvalá fyzická přítomnost.

...mám vždycky radost z toho, když vidím špatně zaparkované auto s botičkou,...
A při spatření odtahovky rovnou orgasmus... Já tohle vypustit z úst, musel bych se ze sebe poblít. Ale budiž, každý má nastaveno vnímání světa jinak. Takže - s více botičkami za čistší podchody!

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
lawe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.133.253
Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 19:43:40    Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, až budeš mít nějaký problém, tak nevolej ty pologramoty a pomož si sám, když seš tak chytrej..
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2803
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 20:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A volám je snad? A když jsem potřeboval pomoc, pomohli mi? A máš problém s mým názorem na strážníky plynoucím z vlastních zkušeností?

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5068
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 22:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

před chvílí se tu zastavil ježíšek [satan]


Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
lawe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.133.253
Odesláno Pátek, 10. října 2014 - 22:36:29    Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Ano mám problém s tímto názorem, nikdy nehodnotím celý sbor podle jedné zkušenosti, v každém oboru a každé oblasti lidského zájmu se najde nějaký blbec, asi těch špatných zkušeností máte opravdu velké množství, předpokládám že vlastním přičiněním..
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 00:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víš kulový a soudíš. O osobnosti rovněž mnohé vypovídá i fakt, že máš problém s názorem jiných, je-li odlišný od tvého.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16912
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 08:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: My to fakt vidíme každý jinak. Já třeba s policií nikdy zásadní problém neměl, ač jsem na uniformované blbce taky párkrát narazil...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 10:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad martin_j:
Doktor: My to fakt vidíme každý jinak. Já třeba s policií nikdy zásadní problém neměl, ač jsem na uniformované blbce taky párkrát narazil...

až se potkáme, připomeň se mi a já tě řeknu pohádku, jak jsem se š 120 l chtěl přejet městskou policajku a pak jsem skončil na přestupkové komisi [proud]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2805
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 10:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však ani já s policií nemám v zásadě problém. Ve služebním autě či v uniformě se i pozdravíme, na rozdíl od VP, kteří dělají, že nevidí, byť jsou víc "naši", než PČR. Totéž se ale nedá říci o strážnících. A jak ve mně nevyvolává pocit blaženosti spatření nasazené botičky, rovněž tak jsem se ještě nikdy nepřistihl při spatření "piráta" při myšlence s přáním, aby tento byl vzápětí ztrestán rukou zákona. Rozuměj zákona psaného, lidmi vytvořeného. Přírodní zákony a karma jsou jiná ;-)

Ještě doplním pro uživatele lawe. Ano, při hodnocení obecní policie jako celku se dopouštím paušalizace plynoucí z chování jednotlivců či mikrocelků v podobě jednotlivých obecních policií. Ale tak to holt funguje, se stim smiř. Označení strážníků za pologramoty je pak hyperbola, tito jsou samozřejmě plně gramotní, co se v běžně chápaném významu slova gramotný týče. S gramotností v oblasti práva ovšem pokulhávají (Pozor! Paušalizace!). Zajímavé, že paušalizující označení členů soukromých bezpečnostních agentur za pologramoty reakci nevyvolalo. Tyto tedy za pologramoty považuješ (a paušalizuješ)? Pokud ne, proč ti jejich dehonestace mnou nestála za reakci, na rozdíl od označení strážníků totožným přídomkem?

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Kenca2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 7-2011
Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 12:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Zajímavé, že paušalizující označení členů soukromých bezpečnostních agentur za pologramoty reakci nevyvolalo.

Jak u koho, nicméně nevidím žádný smysl dohadovat se tu o tom [wink]
lawe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.137.80
Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 12:22:34    Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: V oblasti práva pokulhává velká část policistů a nejen těch obecních, ale i těch státních s tím se smiř. U bezpečnostních služeb je ten rozdíl, že není nikde stanoveno, co zaměstnanci musí splňovat, zdaleka na ně nejsou kladeny takové nároky na zdravotní a psychickou způsobilost, vzhledem k tlaku vykonávat ostrahu za co nejmenší cenu dochází bohužel i k výběru zaměstnanců, který není zrovna moc šťastný, předpokládám že chápete co myslím, kvalita je tedy různá a platy také, proto jsem tuto složku soukromého sektoru nezmiňoval. Je pravdou že každý pracovník ostrahy musí mít osvědčení strážného (státní zkouška před komisí), což je podmínkou a ano i tam je podmínkou mít určité právní povědomí, minimálně co je §28 trestního zákona, §29 trestního zákona a §76 odst. 2 trestního řádu a jak je použít. U SBS lze najít mnoho kvalitních lidí, kteří se bez legrace mohou srovnávat se státním policistou, ale nelze říct, že jsou to všichni, bohužel finanční podhodnocení dělá své a různorodé požadavky na výkon služby také. Pokud jsem se někoho dotkl, tak se omlouvám..
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2807
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 14:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V oblasti práva pokulhává velká část policistů a nejen těch obecních, ale i těch státních s tím se smiř.
Ale já s tím jsem smířený, a proto mám názor na strážníky, potažmo obecní policii takový, jaký mám. Názor, který jsi napadl a se kterým máš problém. Tak mi řekni, o co ti vlastně jde?

Nuž, a ta alternativa ke zrušenému podchodu na Plzeňce?

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6470
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 16:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: A bude hodně troufalé, když vyslovím myšlenku, nevyhovuje-li někomu podchod, může použít nedaleký přechod pro chodce?

Bude to troufalé s ohledem na to, že tuto myšlenku vyslovuje někdo, kdo se v místě pohybuje víceméně nahodile a výjimečně (nemýlím-li se)[wink]. Z pohledu člověka bydlícího nedaleko se to přeci jen jeví jinak. Plzeňka má to štěstí, že kromě podchodu tu existuje i signalizovaný přechod jako součást křižovatky (narozdíl třeba od křižovatky u III. brány, kde jsou podchody až na jednu nedávno zřízenou výjimku výhradním způsobem překonávání ulic pro chodce). Takže ti, kterým se do podchodu nechce tu mají legální možnost, jak se na zastávku dostat. Na druhou stranu je ale třeba říct, že to znamená zbytečné nachozené metry navíc a zbytečný ztracený čas.

No přesto, jaká by měla být alternativa ke zrušenému podchodu? Když jsou přechody fuj, protože chodci MAJÍ přednost, tak místo pro přecházení přes dva souběžné pruhy?

Přechody nejsou fuj, to je zase nějaké přehnané zjednodušení. Jsou místa (jako např. ona Šumavská ulice), kde není potřeba explicitní přednost chodců prostřednictvím zebry, protože tu chodci mají silnější pozici než auta. Naopak jsou místa, kde jsou chodci výrazně slabší skupinou a pak je třeba jim umožnit přejití zřízením vyznačeného přechodu. Neexistuje univerzální recept, vždy záleží na konkrétním místě.
Místo pro přecházení přes silnici se dvěma jízdními pruhy v každém směru fungují, po Plzni je jich nespočet. Dokonce se dá říci, že narozdíl od nesignalizovaných přechodů přes tyto komunikace, které představují poměrně vysoce nebezpečná místa. Alternativa pro Plzeňku je tedy jasná: Zachování stávajícího signalizovaného přechodu u křižovatky a doplnění místa pro přecházení tam, kde je dnes podchod. Tedy stejný model, jaký lze nalézt třeba u zastávek Okounová, Bolevecká náves, Majakovského atd.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 19:37:51    Odkaz na tento příspěvek  

Nenašla se dneska peněženka v N55?
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 21:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro odlehčení diskuse:

Včerejší Riga (č. 11) na Americké, Bratislava (č. 39) a dva "plzeňáci" na Karlově.


Československé trolejbusy - Web o trolejbusech na území Československa...
nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.149.233
Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 22:23:41    Odkaz na tento příspěvek  

Netuší někdo, které 14Tr by se měly buď do konce roku či po novém roce odstatovat? Myslím plánovaně, nikoliv nehody atd. [happy]
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11839
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 11. října 2014 - 23:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tramvajak14:
máš ty fotky strašně hozený do žlutý. může to být způsobeno mnoha věcma, např. špatně nastaveným vyvážením bílý v aparátu nebo špatně nastaveným monitorem.

je to škoda, protože jinak by byly obrázky fajn...

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11840
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 00:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevím jestli to tady někoho zajímá:
výsledky voleb do plzeňskýho zastupitelstva. moc důvodů k radosti tam bohužel nevidím, volilo se podle stran, jeden křížek a nazdar, jakýpak zdržování [ko]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2961
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 01:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém vidím v tom, že 66,27% lidí nevolilo vůbec. Tak že až si někdo bude stěžovat, jak je všechno v [zadnice] a jak jsou u koryta pořád stejní kmotříci, vinu hledejte tam.

Aneb proboha, jak dnes ještě někdo soudný může podporovat ODS/ČSSD? Tím, že nejdu k volbám, tak i tím jim dávám hlas!

Mimochodem v Mariánských Lázních byla jediná strana, která měla v programu zachování trolejbusů a ačkoli tam naprosto neměla tradici a i jinde většinou propadá, tak v ML drtivě zvítězila. Jedná se o Českou pirátskou stranu!

Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 02:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad T_m: Přesně tak. Mnoho lidí bude křičet, jak jsou s politikou nespokojeni, ale k volbám nepůjdou.
Stávající volební účast považuji za tristní a argument o tom, že lidé nechodí k volbám, protože jsou znechuceni politikou, považuji za hloupý a zcestný.
Pokud jsem nespokojený, tak právě proto musím jít k volbám a přemýšlet nad tím, komu svůj hlas dám.
Úspěch Pirátů v Mar.Lázních mi překvapil a pro tamní trolejbusy je velice dobrou zprávou.
Nejsem schopen říci, jestli za úspěchem Pirátů stojí hodně jejich "protrolejbusovost" či jsou důvody jejich úspěchu i jiné, ale možná je to důkazem toho, že občané Mariánek mají své trolejbusy v srdci více, než si kdokoliv byl zatím schopen uvědomit.
Petrpetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.204.251
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 09:59:24    Odkaz na tento příspěvek  

nebuďte naivní...kdokoliv se dostane ke korytu, bude mlaskat jako ostatní...takže nejít k volbám, kde si všichni mimo kamery tykají a většina spolu chodí na pivo, je úplně jedno...
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 11:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Volební výsledky pro Plzeň - město mě připadají jako ze zlého snu, opět se potvrdila stará pravda, že ovčané tohoto města a státu jsou neskutečně hloupý a naivní. [uhoh]
Takže se jede v zaběhnutých kolejích a nezmění se nic [nene]
A volební účast je k pláči [sad]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 11:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Říkám to již delší dobu, že tohle město se řítí do záhuby. A je to jen díky tomu, že jeho obyvetelstvo je mimořádně dementní. Jak se může najít ještě někdo tak retardovaný, že může volit ODS či ČSSD po všech těch skandálech a navzdory tomu obrovskému zadlužení, které způsobily, to opravdu nechápu. [ko] [ko] [ko] Potěšila mě tak akorát likvidace PVP. [happy]

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11841
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 11:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

petrpetr:
prdel vody, zajímavý že tohle tvrdí lidi, který snad byli volit jen jednou hned po pádu komunistů (nebo vůbec).

je to úplně ve stejný rovině, jako když ráno koukneš z okna, řekneš zima, sníh, mráz, je hnusně, to ani nemá cenu vylejzat z postele.

všem je nám asi jasný, že tohle myšlení je cesta do pekel.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2962
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 12:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Popravdě 100x lepší PVP, než ODS+ČSSD!

Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.149.233
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 12:41:13    Odkaz na tento příspěvek  

Dále bych měl ještě jeden dotaz [happy]. Na seznamu-autobusu se u vozu 531 (26Tr) objevila poznámka o SP [coze]. Mohl by mi někdo, prosím, ozřejmit v čem tato SP spočívá? Stejně tak, jako mě šokují VP u 24Tr. Asi to je nesprávná terminologie? Když to vezmu podle Brna, tak tam se pod pojmem SP vydává i to, čemuž bych já osobně neřekl oprava. Popoběhnutí štětkou kolem vozu, max. "zaplátování" něčeho mini není SO [happy]. Na druhou stranu to, co zase Praha vydává za SO (viz současné B 741), které spočívají v totální plechařině, dosazení digitálů atd. to zase je také špatně, to je spíše GO... Tak mě zajímalo, co se u tak nového vozu, jako je 531, dalo opravovat v rozsahu SO [happy]. Lak bych řekl, že to asi také nebude [happy]

ps. asi by možná politické okénko šlo dát někam jinam? Přecejen, co člověk to názor, nicméně, politika je ať tak či tak prasárna.
bžum lidi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.239.243
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 13:03:01    Odkaz na tento příspěvek  

Jako nevím co zdejší osazenstvo čekalo, Plzeň je stejně jako Praha nebo jiná velká města dost konzervativní a svádět to na volební neůčast je hloupost. A ano, lidé jsou znechuceni, každé volby je to jak přes kopírák, tak co čekáte, že každé 4 roky budou chodit k volbám jak stádo?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11845
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 13:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k politice dnes naposled - právě že stádo se projevuje tak, že na volby kašle. já bych čekal že lidi se zdravě naserou a začnou přemýšlet koho poslat z kola ven. ale asi je moc náročný rozmyslet si koho vlastně volit, když jen tušíme, kdo za ty bordely na radnicích může a kdo jinej by to tedy mohl vést líp než od desíti k pěti.

tr 531 - to je zajímavý, ale třeba to souvisí s nalítanýma km za 3-3,5 roku (zařazení 05/2011).

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
bžum lidi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.237.231
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 14:52:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ale ono to je těžké, mě žádné ze stran a hnutí nijak extra nezaujalo, nejen že se jich tam hrnulo tři prdele, ale v podstatě každý sliboval, tak a vyberte si. Pak nezbývá, než volit do prava, nebo do leva, což je snad jedinej orientační bod. Takže bžum a politice zdar. Možná že než volby samotné je důležitější nad vedením města ty 4 roky stát a tvrdě na něj tlačit a prosazovat důležité věci. Vhozením lístku do urny to pro většinu lidí končí a pak se staraj až před volbami..
Volební systém
Neregistrovaný host
Odeslán z: 164.138.25.134
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 16:00:32    Odkaz na tento příspěvek  

A co jiného by asi tak prostý lid měl dělat? Starat se o všechno sám??? NE! Proto si tam volí svoje zástupce!
t 226
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.166.118
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 18:06:45    Odkaz na tento příspěvek  

hlavně že neuspěli ti populisté co slibovali MHD za korunu.
petrpetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.249.111
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 19:50:42    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: jste naivní....co jsem napsal, za tím si stojím, je to můj názor a na něj mám právo, tak kroťte emoce....
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16914
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 20:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě fascinovali i ti dva jedinci v růžovém, co slibovali v Plzni 1 každému dítěti 1000 Kč na mimoškolní aktivity. Z čeho to vezmou, jestli je dětí 10 tisíc a obvod má roční rozpočet 50 milionů? A proč ty peníze dostanou zrovna děti? Proč ne důchodci nebo hasiči?
Ti tam ovšem oba zvoleni byli...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
2025
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.150.119
Odesláno Neděle, 12. října 2014 - 20:25:14    Odkaz na tento příspěvek  

Nereg. pozorovatel:
Plánované odstavování 14Tr - osobně bych typnul, že k němu dojde až budou zařazeny nějaké nové 26Tr (dvě jsou snad už údajně ve výrobě).
Pokud by se to mělo brát podle VP/SP, tak nejstarší proběhly takto: 452 (8/2010), 457 (11/2010), 458 (3/2011), 443 (5/2011), 459 (9/2011). Nemusí to ale nic znamenat, třeba taková 433 měla poslední VP 6/2011 a 10/2012 už byla odstavena a pak prodána. Také vozy 449, 451 a 455 měly SP někdy na přelomu 2011-12, přičemž 455 má docela prožrané plechy na bočnicích, hlavně nad koly. Takže uvidíme.
Provádění SP/VP na 26Tr 531: na voze SP opravdu proběhla díky km proběhu, ale vzhledem k jeho "stáří" byla zaměřena jen na výzbroj a mechanickou část, tj. žádné úpravy laku ani interiéru neproběhly, nebylo jich ještě zapotřebí. V tom názvosloví SP/VP/GO je opravdu v rámci republiky nejednotnost co do rozsahu prací na vozech, každý dopravce si to dělá po svém.