K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 14. 09. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 14. 09. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4985
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 09. září 2014 - 16:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty blbe nebylo tam pekařství ale jinej krám nevim už jakej ale byl tam a hned vedle paegas dneska tý mobajl. Takže komerční prostory pro obchody tam byly i při reko a to i na druhý straně ulice. Takže se tu přestaň hrdě bít v prsa a přiznej že to nějakej idiot podělal jak zákon káže.

tak teď přijde buď snůška demagogických žvástů a nebo se nám malá leštička zas na 2 až3 dny odmlčí a počká až se tu začne probírat jiný téma kde ještě nebyl zahnán do kouta.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4591
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 09. září 2014 - 16:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže v tom je přesně ten problém. Chyba není v tom, že by bylo něco špatně navrženo a postaveno, ale v tom, že instituce, která má něco dozorovat, tak nečiní.

Zase mícháš dva problémy dohromady:
První problém, který tady řešíme, jsou průjezdné boxy pro zásobování. Ty jsou zcela bezpochyby špatně navrženy a v praxi nefungují. Mluvím teď zejména o těch zkosených obrubnících.
Tyto boxy jsou na celé Americké tuším dva.

Je tam ale i řada dalších boxů, které vypadají jako běžné parkovací místo. I tyto, stejně jako ty průjezdné z prvního problému, jsou osazeny značkami zákaz stání - zásobování max. 15 minut. A to je druhý problém, že MP nekontroluje a nepokutuje ty, kteří tam neoprávněně stojí.

Takže suma sumárum minimálně v prvním případě je to špatně navrženo i špatně postaveno.
Co se druhého případu týká, je to špatně navrženo a postaveno z toho pohledu, že celá (!) Americká je plná obchodů, které se musejí nějakým způsobem zásobovat. Nicméně taková Malinová (a příkladů by se jistě našlo více) poblíž místo pro zásobování nemá. Naproti tomu je poblíž zcela zbytečný široký chodník.

A dále pochybuju o správnosti použitých značek. Místo značky zákaz stání by tam správně měla být značka zákaz zastavení, neboť značka zákaz stání umožňuje zastavit na nezbytně nutnou dobu komukoli. Současná konfigurace značek "zákaz stání - zásobování max. 15 minut" se dá číst i tak, že na nezbytně nutnou dobu zde může zastavit kdokoli, avšak pouze zásobování má omezenou dobu 15 minut.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 09. září 2014 - 17:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad T 15:
A dále pochybuju o správnosti použitých značek. Místo značky zákaz stání by tam správně měla být značka zákaz zastavení, neboť značka zákaz stání umožňuje zastavit na nezbytně nutnou dobu komukoli. Současná konfigurace značek "zákaz stání - zásobování max. 15 minut" se dá číst i tak, že na nezbytně nutnou dobu zde může zastavit kdokoli, avšak pouze zásobování má omezenou dobu 15 minut.

Ano, v tomto případě máš naprostou pravdu, je užito například ve Františkánské ulici, faktem je, že z 99% řeší m.policie pouze zákazy zastavení, sami policajti tě řeknou, že na zákazy stání jsou krátký - a když se k tomu přidá politicko - podnikatelská lobby, tak to vypadá tak,jak to vypadá [uhoh]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6421
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 09. září 2014 - 22:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Mluvím teď zejména o těch zkosených obrubnících.

Zkosený obrubník by mohl být po celé délce boxu a jeho funkci by to určitě zlepšilo. Jenže důvodem, proč ten box nefunguje jako průjezdný je v tom, že jej obsazují dlouhodobě stojící nezásobující vozidla. Pokud by tam nebyla, pak by i průjezdný režim fungovat mohl. Takže to není míchání jablek s hruškami, obě věci spolu úzce souvisejí.

Je tam ale i řada dalších boxů, které vypadají jako běžné parkovací místo.

Tady mám pocit, že v průběhu projektování (nebo možná až výstavby) někdo vznesl požadavek na rozšíření míst pro zásobování a protože už nebylo možné to přeprojektovat, došlo k pouhém přeznačení vybraných parkovacích míst na zásobovací boxy. To je trochu nešťastné, protože do těchto boxů je nutné zacouvat.

I tyto, stejně jako ty průjezdné z prvního problému, jsou osazeny značkami zákaz stání - zásobování max. 15 minut.

Ne ne, zásobovací boxy v úrovni chodníku (na Americké jsou 4 a další 2 v Prokopově) jsou označeny sestavou značek IP12 vyhrazené parkoviště a dodatkových tabulek E12, což je naprosto korektní řešení. Tím nešťastným zákazem stání (B29+E12) jsou označena místa pro zásobování vytvořená z parkovacích stání. Tento nesoulad sám o sobě dává vědět, že to celé určitě není z jedné hlavy a autor prvního řešení (tedy projektant stavby) možná vůbec nemá nic společného s řešením druhým.

Martin_100: nebylo tam pekařství ale jinej krám nevim už jakej ale byl tam a hned vedle paegas dneska tý mobajl. Takže komerční prostory pro obchody tam byly i při reko a to i na druhý straně ulice

On je dost podstatný rozdíl mezi pekařstvím, které se zásobuje i několikrát denně rozměrnými přepravkami s pečivem a pobočkou telefonního operátora, kde se hlavně uzavírají smlouvy o tarifech a prodá pár telefonů, jejichž zásoby stačí jednou do týdne doplnit.
Zásobovací box u Malinové by technicky neměl být problém doplnit, ale je na samotném pekařství, aby to iniciovalo.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 10. září 2014 - 00:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_l:
Tím nešťastným zákazem stání (B29+E12) jsou označena místa pro zásobování vytvořená z parkovacích stání. Tento nesoulad sám o sobě dává vědět, že to celé určitě není z jedné hlavy a autor prvního řešení (tedy projektant stavby) možná vůbec nemá nic společného s řešením druhým

za neuvěřitelný úspěch v této diskusní komunikaci považuji to, že jsi ochoten připustit, že je někde něco špatně, že se něco nepovedlo, viz nedávno točka na Valše.
Já bych byl ale rád, kdyby se ty špatné věci také dali napravit. jen bych třeba v ímájle potřeboval poradit, jak na to. [wink]
A zase zklouznu do svých úvah:
Investor, tudíž objednavatel takových staveb jako točky busů, Americká ulice je město? prosím o potvrzení či vyvrácení.
Tak, jak může NĚKDO žvanit do projektu, který byl jednou schválen, aby nevznikaly kočkopsy?
To opravdu NIKOHO a NIKDY nenapadlo na Americkou třídu zanést do projektu místa pro taxislužbu????
To na mě dělá dojem naprostého amatérismu.
proboha, co tam potom sedí za lidi???
a takový lemply MY máme volit???? [coze]

A dám sem pár obrázků ( snad nebude mít můj nadřízený zase starost, že manipuluji s fotoaparátem v práci [sad] a přidělávám někomu starosti [uhoh] )


tento ,, chudák ,, včera parkoval v zastávce přes dvě hodiny - asik neměl kšeft, tak v zastávce MHD sledoval na DVD film.


peguot 4P8 7725 takhle ,,zásoboval,, od cca 13.00 do 22.30, když jsem jel do vozovny, ty auta před ním se také ani nepohnuly, lidi, řeknu Vám, to muselo bejt krabic [lol]
Pochopitelně, když přijelo zásobování, tak kdepak asik parkovalo????
Tragédie věci je to, že tam stojí od rána do noci a NIKOMU TO nevadí.

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11774
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 04:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l 6417:
A protože se tak nějak předpokládá, že v centru města nikdo nebude mít na dvorku velkosklad do kterého bude půl dne tahat plné auto krabic, tak je těch 15 min naprosté většině případů dostačující.

kurva, martine, probuď se!!! jak je v tom případě možný, že my máme na Denisáku sklad, kam v pohodě složím deset europalet? a nejsme jediní, co třeba takový dílny ZČU na rohu Riegrovky a Sedláčkovky? jo, je to zvláštní, že na tak dobrý adrese v samým centru můžeš potkat dílnu a tam normální obráběcí stroje typu soustruh, frézka, vrtačka. ale prostě to tak je a ty se mi snažíš tvrdit, že by to tam vlastně ani být nemělo a městský úředníci neví co se na adrese nachází za prostory a k jakýmu účelu jsou využívaný. jinými slovy může se stát, že do Riegrovky přijede dlouhej valník s 18 tunama celkový hmotnosti a bude tam skládat hutní materiál. a protože někdo, kdo tam nově vyprojektoval a postavil ulici s tím vůbec nepočítal, snadno se stane, že takový auto tam může zaseknout dopravu na dvě hodiny.

ale máš koneckonců pravdu, v naprosté většině případů tohle nenastává, zformuloval jsi to šikovně a ani nevíš jak [proud]

jádro pudla ale spočívá v tom, že v centru jsou desítky míst pro zásobování se značkou Zákaz stání a příslušnou dodatkovou tabulkou, ale Městapu ještě nikdo nevysvětlil, že by mělo kontrolovat jak jsou tyhle místa využívaný. ona je to totiž práce, a ta většinou bolí. každej zaměstnanec se radši bude ulejvat někde v koutě než aby skutečně pracoval, když nemusí. takže asi směřujeme k tomu, abysme napsali náměstkovi primátora a řediteli MP s dotazem proč MP nekontroluje/nemonitoruje skutečný využívání zásobovacích míst.

k tématu Americká, U Práce:
> > > A proč tam není místo pro zásobování???
> >
> > V době, kdy se ulice projektovala a stavěla, tam žádné pekařství nebylo. Nebyl tedy ani důvod stavět místo pro zásobování, neboť nebylo co zásobovat.
>
> A proč se tam povolilo pekařství, když tam chybí místo pro zásobování???

To je otázka na magistrát a jeho stavební odbor. To tady skutečně nevyřešíme.


dovolil bych si podotknouti, že spousta domů v centru, stejně jako adresy Americká 1, 3, 5, o kterých je tady řeč, má soukromýho majitele. a neslyšel jsem nic o tom, že by město těm majitelům mělo právo určovat jestli ve svých nebytovkách můžou mít pekařství, prodejnu mobilního operátora, papírnictví, jídelnu, hospodu, květnářství, knihkupectví nebo cokoliv jinýho.

takže argumentace, že v době přípravy projektu a i 5 let po dokončení díla zprznění ulice na místě nebylo pekařství je dost na vodě. prostě jsou tam obchodní prostory a při přípravě projektu by měl někdo z magoše u majitelů domů zjistit, jaký jsou tam prostory a jak je plánujou využívat a jestli by jim nevadilo, že tam město postaví extra širokej chodník a nebude tam žádný místo pro zásobování.

ano, je to proces, kterej by projednávání úprav Americký asi (značně) zkomplikoval. ale chápu, že je jednodušší se na potřeby uživatelů díla vykašlat a udělat si to prostě po svým.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11775
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 04:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k tomu co píše libor asi tolik.....

zásobovací místa většinou obsadí lidi, co tam normálně parkujou zadarmo od rána do večera a často ani nemají auto, ve kterým by šlo něco většího přivézt, viz Pažout 206 cc 4P8 7725.

zásobování pak přijede, jeho místo je obsazený, tak stojí třeba ve druhý řadě, v zálivu MHD a překáží.

když přijde policajt, komu dá flastr jako prvnímu? a když bude městskej, ani nezjistí z registru vozidel majitele třeba 4P8 7725, nebude se ho ptát proč tam parkuje když nesmí a život běží dál...

náš stát má krásný zákony, ale jaxi chybí síla, která by vymáhala jejich dodržování.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11776
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 05:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby aspoň takovýhle excesy někdo hodlal rázně řešit...


tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 07:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Představu o tom jak je MKDS vytěžován už mám delší dobu.. Všechny "prasátka" z přiložených fotek lze pohodlně odsledovat jednou kamerou, jedním operátorem a přes vysílačku rovnou objednat obuvníky, nebo odtahovku.. Soudě toho jak je ten medvěd zapadanej tam stojí také hezkou dobu.. Ale asi to není priorita. Dopravní skupina MP má po 18 hodině stejně padla, takže večer už každý parkuje jak chce..
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11777
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 08:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

víme, odtahovka po 18. hodině neodtahuje. chybí síla, která by zajistila pohotovost aspoň 1 řidiče, kterej ten vehikl může šoférovat.

takže zbývá hříšníkům objíždět auto korunou, ukopávat zrcátka atp. [biggrin]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4594
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 09:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, zase mluvíš o něčem jiném:
Jenže důvodem, proč ten box nefunguje jako průjezdný je v tom, že jej obsazují dlouhodobě stojící nezásobující vozidla.

To je zase jen jeden problém, ten druhý, o kterém je řeč, je v tom, že v zásobovacím boxu stojí tři zásobovací vozidla, přičemž první zásobuje dlouho a druhé tři třetí chce odjet. A jde mu to špatně, neboť obrubník je špatně vyprojektovaný a postavený. Průjezdný box v případě zásobování NIKDY nebude fungovat jako průjezdný, tvá věta Pokud by tam nebyla, pak by i průjezdný režim fungovat mohl není pravdivá a nezakládá se na reálných faktech.

Tady mám pocit, že v průběhu projektování (nebo možná až výstavby) někdo vznesl požadavek na rozšíření míst pro zásobování a protože už nebylo možné to přeprojektovat, došlo k pouhém přeznačení vybraných parkovacích míst na zásobovací boxy

Pro mě jako řidiče je důležité, že pro běžnou dodávku je ten box úzký, což nutí vybočovat projíždějící dopravu.
Mě jako řidiče nezajímá, kdo to zkazil a v které fázi projektu. Ve výsledku to znamená, že celá stavba je paskvil a jednotlivé frekvence dopravy si tam vzájemně překážejí.

Tím nešťastným zákazem stání (B29+E12) jsou označena místa pro zásobování vytvořená z parkovacích stání. Tento nesoulad sám o sobě dává vědět, že to celé určitě není z jedné hlavy a autor prvního řešení (tedy projektant stavby) možná vůbec nemá nic společného s řešením druhým.

Mě je celkem jedno, kolik hlav za to může. Pro mě jako uživatele dané ulice je to špatně vyprojektované (projektant nemyslel na dostatek míst pro zásobování a navrhl je úzké), špatně postavené (špatně vymyšlené a postavené průjezdné boxy, úzká silnice, úzké parkovací místa atd.), osazeno špatnými značkami a špatně kontrolované (městská policie vůbec neřeší přestupky, které jsou zde na denním pořádku).

A protože se tak nějak předpokládá, že v centru města nikdo nebude mít na dvorku velkosklad do kterého bude půl dne tahat plné auto krabic
Jak může někdo rekonstruovat ulice jen na základě předpokladu? Vždyť do každý hospody jezdí náklaďák s pivem, druhý náklaďák s nealkem a jednou za čas třetí náklaďák s výbavou. A i skladů je v centru celá řada, s tím se prostě musí počítat alespoň do té míry, že jednou za xy metrů bude dostatečně široký box pro zásobování.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11778
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 10:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

t_15:
podepisuju, souhlas a svatá pravda[pozor]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16821
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 18:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"za neuvěřitelný úspěch v této diskusní komunikaci považuji to, že jsi ochoten připustit, že je někde něco špatně, že se něco nepovedlo, viz nedávno točka na Valše."

Jsem velice rád, že jeden můj příspěvek s fotkami dokázal, že jse vy dva našli aspoň jednou společnou řeč. Už teď vám mohu slíbit další dva podobné příspěvky na toto téma, jeden z linky 52, druhý z linky 32. A sám jsem mi zvědavý, co mi k tomu Martin napíše. Fotky jsou ve foťáku, až bude chvilka času (zítra?), přetáhnu to do počítače a něco k tomu napíšu.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 18:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4597
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 19:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

- Z Lochotína na Bory se nejde trolejbusem
- Přestup z linky 1/2 na 4 lze zvládnout ve stanici Jízdecká bez nutnosti někam chodit
- Paní dostala na pokutě slevu
- Cesta ze stanice Nemocnice Lochotín do stanice Bory trvá zpravidla 25 minut a to pokud pojedu linkou 33 na stanici Lékářská Fakulta a pak přejdu za roh na čtyřku. Pokud popojedu linkou 33 jen ke Geře, tady mi před nosem ujede linka 1/2 a už se do půl hodiny nevejdu.

Takže já bych jí nic nevracel.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11785
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 19:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a jak to má ta rozkapaná pani z Horšovskýho Tejna s nerudnou invalidní důchodkyní na krku vědět? [wink]

ale dostala slevu, byť jde o dvě minuty. já bych se taky zkoušel hádat, ale s vědomím, že mi to asi bude prd platný. a kdyby byla občas černoch, nějaký tři kila jí nerozhodí, naopak by tu slevu ocenila [biggrin]

vsadím se, že by se divila ještě víc, kdyby jí načapal revizor v ČSAD autobuse třeba z HTY do DO, že nemá jízdenku od řidiče a bude jí to stát litr.

konec dobrý, všechno dobré [happy]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16822
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 10. září 2014 - 20:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na téhle lince to nehrozí, tam jsou slušní řidiči :-) V podobných případech se nehádají, nekladou odpor a pokuty platí za své cestující bez výmluv :-)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 11:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba jela paní 33 a na konečné přestoupila u Mrakodrapu na 16, to by odpovídalo tomu, že jí čekal syn u transfuzky, kde předtím daroval krev.
Nicméně pokud s ní revizor jednal tváří tvář z očí do očí, tak musel vidět, že má se zrakem něco v nepořádku, protože tohle trkne do očí. Po tom vyšetření máte extrémně rozšířené zornice, takže ani není vidět barva vašich očí. Česky řečeno máte oči jako mimozemský hybrid z Akt X. Navíc vidíte dvojitě a nic nepřečtete, protože vidíte hodně rozmazaně. Po tom vyšetření je 24 hodinový zákaz řízení aut apod. Vím to, protože jsem to vyšetření předloni absolvoval. Kapky jsou silně analgetické (ono to jinak nejde, když chcete přístrojem se dotýkat oka a zjistit nitrooční tlak). Toto vyšetření se dělá k vyloučení či potvrzení šedého a zeleného zákalu. Také k přesnému nitroočnímu tlaku, protože některé kapky na léčení zánětu spojivek ho zvyšují. Může se to dělat i jinak (foukáním do očí), jenže když člověk moc mrká a slzí, tak se správného výsledku nedoberete.
A že chtějí zprávu? To je jako kdyby těhotná v 8. měsíci po vás chtěla abyste jí pustil sednout, a vy jste po ní chtěli těhotenský průkaz. Pokročilé těhotenství je vidět, ty rozšířené zornice taky.
áda_kláda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.143
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 12:51:14    Odkaz na tento příspěvek  

Po požití heroinu máš taky rozšířené zorničky, třeba byla jenom nehorázně zfetovaná....[biggrin][kladivo]
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 12:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad pokuta:
Já to zkusím otočit: proč by ta paní pokutu dostat NEMĚLA?
Pokud totiž řekneme, že dvě minuty po termínu jsou OK, tak příště narazíme na někoho, kdo bude mít tři minuty po a bude se dohadovat, že je to jenom o minutu. A budeme tam, kde jsme byli. Nějaká hranice se prostě stanovit musí a neexistuje jediný důvod, aby to nebyla ta, která je uvedená v tarifních podmínkách. Ty jsou dány jednoznačně a stejně tak je paní jednoznačně porušila.
V tomhle bych stál jednoznačně za revizorem. Spíš mě vytáčí, že v jiných případech se nad hromadným a soustavným porušováním tarifních a přepravních podmínek zavírají oči, viz můj nedávný příspěvek o psech.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 12:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ukázání lékařské zprávy je hloupost, revizor nikomu nic neodpouští. To jen paní mluvčí Fránová zkrotla po tom co to paní z tejna rozmázla v deníku. Prej, "pokuta bude paní vrácena". Kdyby byl DP tak radioaktivní i v případě jiných pasažérů..
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5147
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 13:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak je pravda že jakékoliv dopravní komplikace oficiálně (tarifně) padají na bedra cestujících, tak třeba proto by neměla. Proč by měl člověk cálovat za to že je v zácpě nebo že je výluka někde...

Jízdenku si fakt koupila a pokud to opravdu bylo o dvě minuty, není důvod jí buzerovat, není to plánovanej černoch. Jestli chce DP víz peněz na pokutách, ať šacuje 12ku večer každej den klidně.

Držel bych se zásady nesrat platící zákazníky, minimálně dokud nebudu mít vymeten ten mnohem větší chlív, tak bych si ego nehonil na 2 minutách u důchodců, to mě přijde jako blbost. (Furt je tam ta základní věc - ona na začátku zaplatila, a 30 minut z fakultky na Bory by fakt mělo normálně stačit, takže někde se sekla nebo jí to neběhá tak jako nám)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4566
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 13:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to vidím jednoznačně, paní tu pokutu dostala oprávněně. Kdyby však její kolegyně nezačala reagovat poněkud hystericky (vyhrožování novinami....) mohla možná ukecat už na zastávce, pokud by vytáhla onu lékařskou zprávu.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 13:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mk, ukecala na zastávce? Tomu nevěřím. Možná v jiném městě, v Plzni ne..
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4567
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 13:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neviděl bych to stejně dramaticky. [wink] Navíc, vždy se nechá udělení pokuty dodatečně reklamovat, zejména pokud existoval nějaký doložitelný důvod, že ta paní nějaký problém skutečně měla.
Naopak velkou chybou v těchto případech je být vůči revizorům arogantní či dokonce verbálně agresivní. Zohlední se to při posuzování případu.

Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16823
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 16:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A že chtějí zprávu? To je jako kdyby těhotná v 8. měsíci po vás chtěla abyste jí pustil sednout, a vy jste po ní chtěli těhotenský průkaz. Pokročilé těhotenství je vidět, ty rozšířené zornice taky.

Nejsem doktor, nemám vzdělání v oboru zdravotnictví a když potkám člověka s rozšířenými zornicemi, nebudu tomu věnovat pozornost, protože netuším, jak to vzniklo a co to znamená. Tohle těžko mít někomu za zlé. Pokud bych byl na místě revizora, paní bych tu pokutu napsal taky s tím, že bych jí doporučil, ať to případně reklamuje u nadřízených a ať se s nimi nějak dohodne, já k odpouštění pokut nejsem oprávněn a to, že nemá paní platnou jízdenku, je bez debat.

A vždycky je lepší napsat si každého, u koho není něco v pořádku s tím, že případné nejasnosti se dořeší dodatečně - než nedat pokutu někomu, kdo si jí bezesporu zasloužil

Jízdenku si fakt koupila a pokud to opravdu bylo o dvě minuty, není důvod jí buzerovat, není to plánovanej černoch.

Pojedu z místa A do místa B. Podle IDOSu je jízdní doba 32 minut. Řeknu si, OK, risknu to, v těch posledních dvou minutách revizor nepřijde. Výjimečně se spletu a revizora potkám. Revizor mi bude chtít dát pokutu. Já se budu vymlouvat, že je to jen o dvě minuty a že jsem to špatně odhadl a že se tramvaj zdržela v zácpě a bla bla bla.

A teď mi vysvětli, jaký je z pohledu revizora rozdíl mezi mnou a tou paní. Oba máme jízdenku o dvě minuty propadlou a k tomu hromadu výmluv.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5148
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 18:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když je tam plánovaná jízdní doba 32 minut, tak jsi plánovanej šeďoch. Nemocnice Lochotín - Bory je podle IDOSu 23 minut až na Bory na konečnou. Ta konkrétní hranice bude vždycky nepřesná, ale v případu té paní a v tvé teoretické situaci ta vychcanost poznat jde jasně. Tohle by mě jako revizorovi bylo jedno, jízdenku si koupila, čumí jako sova protože má rozkapaný oči z Lochotína, tak použiju hlavu a jdu buzerovat studenty a cikány co se vozí bez jízdenky plánovaně.

Jak bys vlastně takovou situaci řešil ty sám, když si koupíš jízdenku na 30 minut, a 30. - 35 minutu poskakuješ někde v zácpě? Na Plz kartě ti třeba zrovna došly prachy, u řidiče za jízdy nelze nebo jsi v druhém voze tramvaje...

Ke všem pravidlům a předpisům se musí používat hlava, cestující fakt nemůžou za to že někde vykejsnou. S trochou smůly pojedeš 35 minut z CANu na Vinice, protože divadelníci maj průvod Vendelín tak proč si nepočkat...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4599
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 18:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že to někomu neběhá není problém dopravního podniku.

A pozor, revizor nepozná, kdy člověk plánovaně riskne dvě minuty a kdy to opravdu nevěděl!

Dvě minuty jsou dvě minuty a tečka. Dopravní podnik udělal ústupek už tím, že - jako jediný v republice - zavedl institut šedého pasažéra. Právě díky tomu dostala paní jen tři stovky.

Nemá si na co stěžovat, kdyby dostala 1500, tak ještě možná. Ale pravidla jsou jasně daná.

Chyba je, že se v PMDP lekli novin a ustoupili. Právě kvůli takovým lidem byl přece šedý pasažér kdysi zaveden.

James_bond: 33/16 nejela, to by se nevymlouvala na rozkopané koleje. Navíc ji kontrolovali na Náměstí Míru. Jela tramvají, po cestě tam, když jede 4 normálně, se vešla do času, po cestě zpátky, když jede 4 přes Jízdeckou se do toho už nevešla. Je blbá a měla to zacvakat

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
k pláči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.52.21
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 18:33:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ta připosranost dopravního podniku je kouzelná [sad]
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 18:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle jízdních řádů 1/2 Gera - Jízdecká jízdní doba 8 minut a linky 4 Jízdecká - konečná Bory 12 minut. Přestup v sedle 1/2 a 4 max. pět minut. Celkem max. 25 minut. A z jízdenky z cardmanu snad revizor vyčte kdy a kde si jí paní koupila. A každý vůz má GPS lokátor.
Pánové. Protože jste to vyšetření nepodstoupili, tak jste nepochopili jedno. Paní měla tak rozmazané vidění, že těžko mohla vědět jak dlouho jede. Ona totiž neviděla na žádné hodiny, vše viděla rozmazaně a dvojitě. Já jsem po tom vyšetření neviděl ani na peníze, takže při koupi léku jsem podal peněženku lékárnici se slovy ať si ty peníze vyloví sama, protože na to nevidím. Kapky mají silný analgetický účinek, po nich necítíte 24 hodin ani zlomenou nohu. Prostě paní nebyla zcela při smyslech, a na rozdíl od alkoholiků a narkomanů si tento stav nepřivodila z plezíru, ale z vůle doktorů.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5149
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 18:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

James: Njn, svět je takovej. Půlka těhle hrdinů by řvala jako zaříznutý prase kdyby dostala na auto botičku, když si přece oni potřebovali jenom odskočit do lékárny, potřebovali vyzvednout dítě ve škole a zaparkovat nebylo kde... Ale babu odrbat, má vidět na jízdenku i poslepu. [happy] Studentky odrbat a ještě bejt na ně drsnej. A, pozor, stmívá se a začínaj jezdit feťáci, zdrháme domů![proud]
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 19:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad James B.
Protože jste to vyšetření nepodstoupili, tak jste nepochopili jedno. Paní měla tak rozmazané vidění, že těžko mohla vědět jak dlouho jede. Ona totiž neviděla na žádné hodiny, vše viděla rozmazaně a dvojitě. Já jsem po tom vyšetření neviděl ani na peníze, takže při koupi léku jsem podal peněženku lékárnici se slovy ať si ty peníze vyloví sama, protože na to nevidím. Kapky mají silný analgetický účinek, po nich necítíte 24 hodin ani zlomenou nohu. Prostě paní nebyla zcela při smyslech, a na rozdíl od alkoholiků a narkomanů si tento stav nepřivodila z plezíru, ale z vůle doktorů.

tvl, tak si měla vzít taxíka nebo si domluvit kohokoliv z rodiny, známého na odvoz domů, takováhle fraška pro 2 minuty a tři stovky, prostě měla jízdenku prošlou a tečka. [talker]

Dnes po poledni se pod viaduktem na rokycanský začalo sypat kamení dolů na silnici - na hoře hrabou korytor a odnesla to nějaká fábie, odpoledne se zjevila firma na dopravní značení a uzavřela celej pravej pruh pod mostem na prágl.
Tudíž je naprosto jasný, že se budeme nějakej čas na rokycanský voprcávat v kolonách [satan]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4600
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 20:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: Vidíš, kromě ústupku v podobě šedých pasažérů zavedl dopravní podnik další službu v podobě senior taxi.

James_Bond: No to je hezký, ale paní nastupovala u Nemocnice Lochotín, čili ti tam chybí ještě jízda 33 a přestup na 1/2. A jsme na půl hodině hned.

Celá ta diskuze je o ničem...paní udělala chybu a měla za ní zaplatit. A pokud ta paní byla skoro slepá, má si zavolat odvoz, ten nejlevnější by ji stál jen o 14 Kč navíc.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 20:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím jak je to aktuálně, ale takové senior taxi je každému naprd.
Frašku z toho udělal hlavně DP a dokud bude ve vozech "legálně" cestovat lůza, nebo lidi se psama bez náhubku, tak to DP vždy někdo omlátí o hlavu. Myslím že H_k to napsal dobře.

Půlka těhle hrdinů by řvala jako zaříznutý prase kdyby dostala na auto botičku

Jojo, nebo když je policajt změří radarem před koncem obce jak jedou 55 a začnou se vymlouvat na to jak jsou tam jen pole a vlastně nic nehrozí, takové mám také nejradši..

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16824
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 21:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když je tam plánovaná jízdní doba 32 minut, tak jsi plánovanej šeďoch. Nemocnice Lochotín - Bory je podle IDOSu 23 minut až na Bory na konečnou. Ta konkrétní hranice bude vždycky nepřesná, ale v případu té paní a v tvé teoretické situaci ta vychcanost poznat jde jasně.

Ano. Ta paní si určitě našla spojení na IDOSu a ověřila si, že jí to bude trvat 23 minut [happy]

A podle čeho jsi prosím poznal tu vychcanost? Jsi revizor a já ti tvrdím, že se tramvaj nebo autobus zdržel v zácpě. Ne ten spoj, ve kterém jedu, ale ten předchozí spoj. Copak ty z té jízdenky poznáš, kde jsem nastoupil? Copak ty poznáš, v kolik ten autobus měl odjíždět z mé náastupní zastávky a v kolik měl dorazit do zastávky, kde jsem vystoupil? Jestli jo, tak jsi geniální.
Ano, dá se to zpětně dohledat přes dispečink a GPS, ale ty coby revizor to na místě nemáš možnost ověřit, i kdyby ses na hlavzu postavil.

Jak bys vlastně takovou situaci řešil ty sám, když si koupíš jízdenku na 30 minut, a 30. - 35 minutu poskakuješ někde v zácpě? Na Plz kartě ti třeba zrovna došly prachy, u řidiče za jízdy nelze nebo jsi v druhém voze tramvaje...

Já? Vyndám z peněženky jízdenku za 30 Kč a cvaknu si jí. Vyndám z peněženky jízdenku za 18 Kč a cvaknu si jí. Koupím si SMS jízdenku. Hlídám si platnost jízdenky a včas vystoupím a zbytek dojdu pěšky. Hlídám si platnost jízdenky a včas přeběhnu do předního vozu, abych si tu jízdenku koupil u řidiče v zastávce. Poprosím spolucestující, ať mi jízdenku koupí z Cardmanu ze své karty a já jim dám peníze. Poprosím cestující, ať mi prodají papírovou jízdenku, kterou si cvaknu. Risknu to, pojedu načerno a když náhodou přijde revizor, zaplatím pokutu a nebudu to rozmazávat v novinách, protože nechci být za blbce před celým národem, když už jsem za blbce před celým autobusem. Jsem přece velkej kluk, umím cestovat městskou dopravou sám a měl jsem tolik možností, které jsem mohl využít, že zaplacení pokuty je až ta úplně poslední. A aby se stala taková nepříznivá shoda okolností, že jiná možnost prostě nebyla, to je taková neuvěřitelná náhoda, že o tom nemá smysl uvažovat.

A z jízdenky z cardmanu snad revizor vyčte kdy a kde si jí paní koupila. A každý vůz má GPS lokátor.

A jak, proboha??? Na jízdence to napsané není a revizor nezná nazpaměť jízdní řády, aby věděl, kde měla být tramvaj 4/21 v 15:56. A i kdyby ty jízdní řády znal, nevyčte z toho, kde ta tramvaj byla doopravdy. Proto té paní napíše pokutu a cestující to případně může reklamovat u někoho, kdo tyhle informace má a umí je snadno dohledat. Což revizor na místě nedokáže.

Pánové. Protože jste to vyšetření nepodstoupili, tak jste nepochopili jedno. Paní měla tak rozmazané vidění, že těžko mohla vědět jak dlouho jede.

A revizor to vyšetření podstoupil? A revizor to ví? Nepodstoupil, neví. Tak proč tvrdíte, že to měl poznat a vědět?

Studentky odrbat a ještě bejt na ně drsnej. A, pozor, stmívá se a začínaj jezdit feťáci, zdrháme domů!

Ty jsi tak geniální a vševědoucí, až je to k pláči. Revizor má pevnou pracovní dobu od-do a věř, že DP má dost dobré nástroje k tomu, aby poznal, jestli se revizor fláká a nebo jestli opravdu kontroluje. Je vidět, že tradičně kecáš do věcí, o kterých nic nevíš.

Studentky odrbat a ještě bejt na ně drsnej.

Myslíš takové ty chudinky studentky s darem výřečnosti, které když mají pocit, že se jim děje příkoří, začnou vřískat a ječet a remcat a nadávat a hádat se a celkově mají potřebu toho druhého umluvit k smrti? Jo, to jsou opravdu chudinky a každý by se jich měl zastat.

Jojo, nebo když je policajt změří radarem před koncem obce jak jedou 55 a začnou se vymlouvat na to jak jsou tam jen pole a vlastně nic nehrozí, takové mám také nejradši..

Proto bych se v takovém případě nikdy s policajtem nehádal a bez řečí bych zaplatil. Já jsem udělal chybu, vím o tom, policajt dělá jen svou práci, tak proč mu komplikovat život?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16825
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 21:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě doplním:

¨Tak když je tam plánovaná jízdní doba 32 minut, tak jsi plánovanej šeďoch.

Dáme si příklad. Trasa Litice - CAN Skvrňanská se dá projet za 27, ale i za 33 minut. Podle IDOSu. Máš tam ale minutové přestupy na Borech a ten autobus linky 21 může klidně přijet na Bory o minutu dřív nebo o minutu později. Což vím já proto, že jsem v tom autobuse před pár dny strávil celé ráno, ale běžný cestující to neví. A teď mi řekni, jakou by sis koupil jízdenku. Tu na 30 minut, když víš, že minule ti pohodlně stačila, ale stejně tak víš, že někdy to za půlhodiny prostě nestačíš a dvě zastávky jedeš už načerno? Tu na hodinu, abys zbytečně neriskoval? Těžko budeš čekat, že si cestující předem před každou cestou hledá spojení na IDOSu a prověřuje, jakou jízdenku bude pro to které spojení potřebovat. A těžko se můžeš spoléhat na to, že všechno klapne na vteřinu přesně, to městská doprava prostě neumí.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16826
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 22:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jedna poznámka na téma "dopravní podnik je zlej a ošklivej".

V linkových autobusech mají studenti možnost kupovat jízdenky se slevou, nárok na slevu prokazujou oranžovými průkazy. Podle předpisů by měli takový průkaz pokaždé při nástupu do autobusu ukázat, aby doložili, že na slevu mají nárok a logicky tedy nemůžou jet bez průkazu.

Pravidlo je jednoduché: "Chceš slevu? Dokaž, že na ní máš nárok! To bys taky příště mohl přijít a tvrdit, že jsi poslanec a poslanci přece jezdí zadarmo."

Krutá realita je taková, že jezdí pořád stejný řidič, ty cestující zná a "To je vopruz, ty vole, furt tomu dědkovi starýmu plesnivýmu ukazovat ten průkaz, vždyť si mě přece musí pamatovat, tak senilní snad ještě není!" No a tak se průkaz občas neukáže a když si o něj řidič náhodou řekne, průkaz se začne demonstrativně dvě minuty lovit odněkud ze dna batohu. Na tom spoji jezdí 60 cestujících, je tu nějaký jízdní řád, všichni spěchají do školy, řidič nemá čas každého lustrovat (a koneckonců to není jeho povinnost, cestující je snad dospělý a má rozum a ví, že ten průkaz má mít u sebe), ....

Tak. A teď do takového autobusu přijdou revizoři a zajímá je třeba i to, jestli cestující náhodou nezneužívají slevy a necestují na levnější jízdenky, než na které mají nárok. No a ten frajírek, co se rozhodl neukazovat řidiči průkaz, najednou zjistí, že si ho nechal doma. Takže to je za 1000 Kč, při platbě na místě za 500 (ale kdo -náctiletý to u sebe má?). Bez pardonu, bez výjimky. Přesně podle tohohle dokumentu, první stránka, třetí sloupec, někde nahoře. Ani slovo o tom, že když ten zapomenutý průkaz přinesete dodatečně, bude vám odpuštěno a zaplatíte jen symbolický poplatek "za blbost", jako se platí u PMDP. Měli jste přece ten průkaz řidiči při nástupu ukázat a když jste ho neukázali, je to vaše blbost.

No. A dneska takhle za mnou přiběhne naše sekretářka s vražedným výrazem ve tváři a začne vysvětlovat, že syn její kamarádky dostal v pondělí ráno pokutu v autobuse ČSAD právě za takový zapomenutý studentský průkaz a že prý se ptala zas jiné kamarádky, která dělá v ČSAD někde v účtárně a že prý se od ní dozvěděla, že do autobusů chodí dvojí revizoři, jedni od ČSAD, ti jsou hodní a pokuty za tohle odpouštějí a druzí od Povedu a ti jsou zlí a pokuty neodpouštějí a jak k tomu jako chudák malej ten kluk přijde. A co jí k tomu řeknu a jak jí to vysvětlím a co má ona dělat, aby to jejího náctiletého syna taky nepostihlo.

Co byste na to řekli? Mě v první řadě zaráží to, že ČSAD v rozporu se svými vlastními přepravními podmínkami tyhle pokuty údajně odpouští, ale dělá to jen v případě, kdy o to sami aktivně požádáte. Pokud jak ta ovce zaplatíte pokutu v plné výši a nepokusíte se klást odpor, tak vám pochopitelně neodpustí nic.
No a revizoři Povedu jen dodržují předpis, který vydalo ČSAD, protože oni nejsou oprávněni tenhle předpis nijak měnit a uzpůsobovat k obrazu svému.

V tomhle směru mi přijde přístup dopravního podniku o dost serióznější.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4989
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 22:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No další důkaz že mhd je na guvno....pomalý a drahý.
To co autem zvládnu za 15 minut je pro socku úkol na 3/4 hodiny a když pujdu pěšky tak to dam za hodinu a ještě ušetřim [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16827
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 22:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No další důkaz že mhd je na guvno....pomalý a drahý.
To co autem zvládnu za 15 minut


Při ucpané Klatovské z centra až někam na Chodské, jako každé odpoledne? Tak určitě... [happy]

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5150
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 23:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je vidět, že tradičně kecáš do věcí, o kterých nic nevíš.

Samozřejmě. Já totiž, narodíl od vás všech expertů, furt ještě nevlastním auto a tou MHD jezdím i večer. Takže nic nevím o tom jaká je šance potkat revizora večer kolem Tylovky a v poledne kolem náměstí. Tradičně, děkuji za připomenutí těch konkrétních dalších situací kdy taky nevím o čem kecám. Místa je tu dost.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4568
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 23:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co byste na to řekli? Mě v první řadě zaráží to, že ČSAD v rozporu se svými vlastními přepravními podmínkami tyhle pokuty údajně odpouští

Údajně, prý atp...[wink] Revizor pokutu dát může, ale není to jeho povinnost. Hodně záleží na okolnostech, případně motivaci (podíl z kořisti mívají revizoři městští, pro ty ostatní to nemusí být samozřejmost).

Např. co se slečnou, které ze staré vesnické známosti řidič vydal hned první den školního roku studentskou jízdenku, i když si teprve čistý vzor průkazky vezla domů (pro ni alespoň trocha štěstí...). Papírově průšvih má ona, jenže revizor ví, že holka na pokutu nemá, občanku většinou taky né (doma v šuplíku je jí dobře) a policajti nahánět autobus plný dětí kdesi po venkově nebudou. S holkou někde vystoupit v lesích a čekat na ně nejde, jak pak zase dostat holku a revizora domů, když další spoj jede až ráno. Atd. atd. Tak se vynadá bokem řidiči, napíše se mu to do stazky ať si ho jeho vedoucí pořeší jak chce a na slečnu se udělá pořádné bububu ("Jednou přijde jiný revizor - takový s brejlemi, kudrnatej a to je teprve hajzlík, ten vám tu pokutu neodpustí!!" [kladivo]). Pokud by se podobná historka stala např. v říjnu, slečna by už se řešila v plné parádě...Nemá cenu hrotit případy, u nichž žádná škoda defakto nevznikla. Takto vstřícně to ovšem jde řešit v podmínkách venkovského ČSAD, ale v ohromných davech cestujících plzeňské MHD, připouštět výjimky pro cestující jde poměrně nesnadně. Chybujících vědomně či nevědomně je tam prostě denně příliš.



(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5151
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2014 - 23:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky pamatuješ ty časy kdy to student (rodič) dostal na účet a nic z těchto problémů nemohlo existovat v principu? Navíc tady je to furt kravina o pár korunách, ale jak se zjistí jestli si třeba pirát z Klatov doma po večerech tiskne hromadu studentských jídzedek, tržbu si dává z levé kapsy do pravé a 30% přijde od státu? Viz jeho poloprázdné busy vs statistika doplatků státu za studentské jízdné.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16828
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 04:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Takže nic nevím o tom jaká je šance potkat revizora večer kolem Tylovky a v poledne kolem náměstí."

To ti neberu, ale rozhodně to není tím, že by se revizor v pracovní době někde ulejval, jak ses nám tu z neznalosti snažil namluvit ty, viz věta "stmívá se a začínaj jezdit feťáci, zdrháme domů! "

M_k: "Údajně, prý atp...[wink] "

Tak víš co? Až tam budeš, tak se zeptej, jak to funguje doopravdy. Určitě znáš ty správné lidi, nebude problém. Třeba se dnes zas potkáme, až pojedeš ráno do práce či odpoledne z práce, můžeš poreferovat.

"ale jak se zjistí jestli si třeba pirát z Klatov doma po večerech tiskne hromadu studentských jídzedek, tržbu si dává z levé kapsy do pravé a 30% přijde od státu? "

Nevím, v jaké podobě odevzdávají dopravci požadavky na dotace, ale kdybych dostal do ruky rxcelovou tabulku se seznamy prodaných jízdenek, uměl bych ti to říct i já, jestli to je nebo není podvod.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 8-2011

Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 08:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No. A dneska takhle za mnou přiběhne naše sekretářka s vražedným výrazem ve tváři a začne vysvětlovat, že syn její kamarádky dostal v pondělí ráno pokutu v autobuse ČSAD právě za takový zapomenutý studentský průkaz a že prý se ptala zas jiné kamarádky, která dělá v ČSAD někde v účtárně a že prý se od ní dozvěděla, že do autobusů chodí dvojí revizoři, jedni od ČSAD, ti jsou hodní a pokuty za tohle odpouštějí a druzí od Povedu a ti jsou zlí a pokuty neodpouštějí a jak k tomu jako chudák malej ten kluk přijde. A co jí k tomu řeknu a jak jí to vysvětlím a co má ona dělat, aby to jejího náctiletého syna taky nepostihlo.

To je ta česká vlastnost,něco jsem proved,posral,ale nikdy to nepřiznám a zkouším to nějak ojebat. A když to nejde tak začnu vyhrožovat,hádat se apod. A kontrolní orgány,aby neměly problémy tak "to nějak uděláme".
Stále se řeší a vymýšlí plno zákonů jak s kdekým zatočit,hlavně když se něco stane,ale nevyužívá se těch stávajících. Jak může mít fetka několik zákazů řízení a nesedět? No protože uděláme tytyty a možná to pomůže. Chytnem piráta co letí v obci kilo? No tak pro dnešek tytyty za litr,ale příště uvidíš!!! No a takhle to začíná,odpuštěná pokuta za jízdenku,průkazku,jen uděláme tytyty a at' to řeší příště někdo jinej.
Taky si v Praze kupuju půlhodinovou sms jízdenku i když vím že někdy jedu 40min,ale když mě chytí tak holt smůla,ok dnes to nevyšlo a hotovo dvacet a ne že začnu křičet že to dam do novin.
Jedna perlička k tématu "tolerance" . Jel jsem kdysi do Švýcarska a jelikož se tam pro kamion platí všechny km ujeté po Švýcarsku,tak se na vjezdu zapisuje stav km na tachografu a na výjezdu též. Projeté km spočítají a zaplatí se. No a jednou jsem na vjezdu omylem napsal stav o 2km jiný než byl na tacho,celník si to zkontroloval a vypálil mi 280 euro pokutu. Žádná tolerance nebyla a nezajímalo ho ani to,že bych 2km jim zaplatil navíc,bylo by to v jejich prospěch. "Prostě bude to sedět a hotovo,to by zajtra mohl dojít někdo kdo se bude hádat o 3km a to my tady nechceme."
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 11:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad pokuty u ČSAD:
Oprávněná osoba (revizor, ale i řidič) MŮŽE uložit přirážku k jízdnému NEBO cestujícího vyloučit z přepravy. Což připouští obojí najednou.
Jsou typy, o kterých víte, že z nich tu pokutu stejně nedostanete. A co je pak pro ně větší trest? Další papír do sbírky nebo skončit v dešti někde na Horní Dolní,rozc.2.0?
Na druhou stranu, ve všech ostatních příkladech jsou i "revizoři od ČSAD" poměrně nesmlouvaví.
Možná se dá ukecat řidič, který má sice pravomoci revizora, ovšem ne vždycky má čas čekat na policii, aby dotyčného legitimovala. Znám však i hajzlíka, který si po dohodě s vedoucím na CANu zavolal kolegu, aby jel místo něj, a na ty policajty počkal :-D

Včera večer jsem přistoupil do 12tky v CAN Tylova. Bylo nás tam tak 10 a tipuju, že jsem byl jediný platící cestující. Myslím, že zbylým 9 by ve včerejším počasí prospěla procházka ze Zátiší pěšky. Chtělo by to součinnost s PČR, ovšem máme zkušenost, že na požádání hlídky rychle a ochotně přijela zásahová jednotka a chlapci byli VELMI nevrlí, když se o sobě začali dozvídat něco souvisejícího s pohlavními orgány. V důsledku jejich špatné nálady se křiklouni po chvíli začali předhánět v nevídaných gymnastických výkonech jako například skok plavmo ze dveří autobusu přes zábradlí přímo do potoka :-D

a že prý se ptala zas jiné kamarádky, která dělá v ČSAD někde v účtárně a že prý se od ní dozvěděla, že do autobusů chodí dvojí revizoři, jedni od ČSAD, ti jsou hodní a pokuty za tohle odpouštějí a druzí od Povedu a ti jsou zlí a pokuty neodpouštějí a jak k tomu jako chudák malej ten kluk přijde
Na tohle téma by se dala sepsat další celá kniha bájí a pověstí. Byl jednou jeden řidič, říkejme mu třeba Karel. A jednoho krásného letního dne dostal Karel ošklivě vyhubováno od cestující stařenky, co si to dovoluje chtít po ní jízdní doklad, když přeci každý ví, kolik je jí let, a třeba řidič Václav po ní dnes ráno doklad nechtěl, tak ať si v tom podniku udělají pořádek. Karla to mrzelo a tak zašel za Václavem, aby mu vyčinil, že nechtít průkaz od cestujících je nekolegiální a nefér, protože oni potom nadávají jemu, který si své povinnosti plní, jak má. Václav si nechal cestující popsat a Karlovi vysvětlil, že ta samá cestující mu ráno vyhubovala s tím, že průkaz po ní nechtěl řidič Josef den předtím, tudíž si jeho, Václava, asi spletla s Josefem. Oba se tedy rozezleni vypravili za Josefem, situaci mu popsali a on na to: "Chlapci, právě jsem za vámi chtěl jít, protože ta ženská mi včera tvrdila, že ji bez průkazu nechává jezdit Karel".
Tipuju, že přesně z tohoto soudku bude ona informace, že revizoři ČSAD pokutu odpouštějí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Wlasta.)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6423
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 11:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Mě je celkem jedno, kolik hlav za to může. Pro mě jako uživatele dané ulice je to špatně vyprojektované (projektant nemyslel na dostatek míst pro zásobování a navrhl je úzké)

V tom si protiřečíš. Na jednu stranu tě nezajímá, kdo za to může, ale na druhou stranu víš přesně, že za to může projektant. Věř mi, že projektant rozhodně nemůže ovlivnit všechno a v mnohých ohledech je ten poslední, kdo může s něčím pohnout. Můžu ti to ilustrovat na příkladu jedné stavby, se kterou mám nyní co do činění, ale nejlepší to bude popovídat třeba nad sklenkou cekovaru[wink].

Libor_hh: za neuvěřitelný úspěch v této diskusní komunikaci považuji to, že jsi ochoten připustit, že je někde něco špatně, že se něco nepovedlo, viz nedávno točka na Valše.

Věcí, které jsou špatně a které se nepovedly, znám spoustu, mohl bych se vypsat jejich dlouhý seznam. Rozdíl je v tom, že já se nevezu na negativistické vlně všechno špatně a pořád si ještě myslím, že se toho většina daří a těch zmetků je menšina.

Strejcekms: To jen paní mluvčí Fránová zkrotla po tom co to paní z tejna rozmázla v deníku. Prej, "pokuta bude paní vrácena".

Řekl bych, že si paní Fránová jako expertka na marketing dobře spočítala, že dobré jméno PMDP o které, dá se říci, úspěšně pečuje, má určitě větší hodnotu než tři sta korun a raději tyto peníze obětovala na "marketing" ve vztahu k této kauze. Z pohledu revizorů není jediný důvod, aby byla pokuta vrácena, souhlasím s Wlastou, M_k, Martinem_j a Hrochem.R420 v názoru na tuto věc.
Paní z Horšovského Týna a její spolucestující o holích si jistě u televizního zpravodajství rády zanadávají na všechny zloděje, tuneláře, politické podnikatele a úplatné poslance a zastupitele a ani si neuvědomují, jak svým chováním podporují a posilují onen všeobecný a všudypřítomný bordel ze kterého výše jmenované skupiny škodičů vzešly a který nás tu brzdí ve snaze dorovnat se nejvyspělejším národům.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2775
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 11:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, nebo když je policajt změří radarem před koncem obce jak jedou 55 a začnou se vymlouvat na to jak jsou tam jen pole a vlastně nic nehrozí, takové mám také nejradši..

Proto bych se v takovém případě nikdy s policajtem nehádal a bez řečí bych zaplatil. Já jsem udělal chybu, vím o tom, policajt dělá jen svou práci, tak proč mu komplikovat život?


OT pro rozšíření obzorů - že se nejedná o přestupek, pokud "nic nehrozí", rozhodl i Nejvyšší správní soud. A stalo se tak shodou okolností v souvislosti právě s případem rychlosti 55 km/h, resp. 52 km/h po odečtu, před koncem obce.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 14:00:31    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes opět na zkušebních jízdách trolejbus Solaris Trollino 12 s designem Metrostyle
pro španělské město Castellón de la Plana.



Omlouvám se za mobilní kvalitu a foto za vytrvalého deště. [happy]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16829
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 15:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí i Riga, v 14:35 vyjížděla z točny Doudlevce.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 16:47:54    Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní cesta Olympie-Doubravka 53 minut
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 19:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To nic neni. Can,stan.11-CAN,zavora 23 minut. Protoze nehoda u Plazy a totalni kolaps
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4601
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 19:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, zase nemáš pravdu. Já jsem přece nenapsal, že mě nezajímá KDO za to může, ale KOLIK hlav za to může.

Celý odstavec by mohl znít i takto: Mě je celkem jedno, kolik hlav za to může. Pro mě jako uživatele dané ulice je to (...) a je úplně jedno, kolik lidí na tom má podíl celkem.

A navíc, kdo jiný by mohl za navržení tak debilního řešení, jako je průjezdný box, kde se předpokládá provoz jako u McDrivu?

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10196
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 12. září 2014 - 21:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zjevně to je někdo, kdo do McDrivu jezdí pravidelně... [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)

DIE VERGELTUNGSAFFE!
"Questa battaglia è la cosa nostra."
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2076
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 13. září 2014 - 13:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad martin_l:
Věcí, které jsou špatně a které se nepovedly, znám spoustu, mohl bych se vypsat jejich dlouhý seznam. Rozdíl je v tom, že já se nevezu na negativistické vlně všechno špatně a pořád si ještě myslím, že se toho většina daří a těch zmetků je menšina.


Víš, že mám zaměstnání takové, jaké mám, může bejt hůř, může bejt líp.
Jednou jsem se na to dal a tak jezdím, sám asi tušíš, jak dlouho.
A tak mám tu čest jezdit každý den po americké, koperníkovce, tylově ulici a celé Plzni, kam sahá rozsah MHD. A vidím ty dopravní zvěrstva každý den, sedm dní v týdnu, 365 dní v roce.
Vidím tu aroganci na silnici, tu aroganci při parkování v zákazu stání i zastavení, vidím tu nemohoucnou impotentní městskou policii, jak na to z vysoka sere.
A jako normálního člověka mě to štve, odtud ta negavistická vlna [wink], nebo si mám také namlouvat, že je všechno v pořádku???
Ono těch dopravních zprněnin je už trochu moc a troufnu si tvrdit, že zmetků - dopravních staveb je většina.
A hlavně dopravním inženýrům a projektantům chybí praxe v řízení skupiny C+D+E a zdravý rozum. A na tuto si můžeš říkat co chceš. [wink]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 13. září 2014 - 15:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde se to dá podepsat?
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 13. září 2014 - 16:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: [ok]

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4569
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 13. září 2014 - 21:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To nic neni. Can,stan.11-CAN,zavora 23 minut. Protoze nehoda u Plazy a totalni kolaps

Jednou za čas jsem se rozhodl jet něčím jiným než vlakem a vyrazil jsem v pátek z práce na Rokycanskou na 15 h na ČSAD směr Praha. Hezký zážitek čekat na ni 45 minut v největších chcavci v pidi přístřešku s davem ostatních...K tomu následně veselá historka s řidičem která bude mít v pondělí pro jednu stranu dost nepříjemné pokračování (někteří ví...), kolona před odbočením na Zlíčín, takže tam + 70 minut. A raději úprk na krtka, kdo ví, co by se cestou na Florenc ještě přihodilo. [kladivo]

Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16830
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 13. září 2014 - 22:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"veselá historka s řidičem která bude mít v pondělí pro jednu stranu dost nepříjemné pokračování (někteří ví...), "

Pana řidiče je možno uklidnit tím, že v tom po pátku rozhodně není sám. Někteří ví.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 14. září 2014 - 09:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dlužno dodat, že nejen v Plzni byl kolaps, v pátek jsem jel jen od Motola na Zličín hodinu a půl (před týdnem to nebylo ani deset minut), nejspíš nějaké slevy v Metropoli (kolony ze všech směrů směřovaly tam).
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 14. září 2014 - 17:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkný metrotrolejbus. Škoda že přední dveře jsou jednokřídlé, ale to je daň za jinak hezký vzhled.
Od Motola na Zličín to obvykle jezdím nějakých 15 minut autem.
Ještě k té paní. Dělat atomový záchvat kvůli pár desítkám sekund je k pláči. Obzvlášť v kontrastu s tím, že když tramvaj vypadne na 30 minut a náhradní doprava se nekoná, tak to má cestující pochopit a na stránkách dp je pouze omluva. O tom že by dp platil ušlý zisk za pozdní příchod do práce jsem ještě neslyšel. Prostě dopravní podnik má samá práva a žádné povinnosti, u cestujících je to naopak. Tak proč hrotí 2 minuty když cestující v jiných případech nic nehrotí? Viz nedávno při prvním dni provozu vozovny, když do šesti ráno kvůli výpadku proudu jely jen diesely a půlka města se do práce nedostala včas. To je poněkud pokrytecké chování. My vám nic neodpustíte, ale my vám musíme odpustit vše.
To na jízdence z cardmanu není nic vytištěného? Z metra mám vytištěnou linku i kódem stanici (ZL jako Zličín). Dát linku - čas - kód či zkratku stanice snad není problém, když to i v Praze jde.