K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 15. 06. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 15. 06. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. června 2014 - 23:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale já se vůbec nebavím o smrti z CO. Prostě na nových sqělých dieselových motorech je něco špatně a není kůl to říkat. To je radši nepovolit do určitých výkonů, než tohle.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 04. června 2014 - 23:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi se shodneme na tom, že filtr pevných částic je zařízení, které přispívá k větší čistotě životního prostředí, protože největším prohřeškem dieselových motorů jsou právě emise pevných částic.
A že náklady na tuto ochranu nesou sami majitelé dieselových aut, je fakt.
Ad Libor hh: Nauč se mé jméno správně. Tobě se také nelíbí, pokud si Tě někdo plete dejme tomu s panem Anhartem.[wink]
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6262
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. června 2014 - 23:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_reiser: Prostě na nových sqělých dieselových motorech je něco špatně

Ano, špatně je to, že k tomu, aby neškodily zdraví, potřebují nějaký filtr navíc. Takže nastavá problém ve chvíli, kdy se dostanou do rukou nějakého střevoně, který má pocit, že mu jeho auto nepříjemně ovlivňuje chování a plány nebo je prostě jen pozér z principu a musí to těm zlým emisním normám přeci nandat a tak si u jiného střevoně nechá ten filtr vyříznout. Pak teprve začíná to, co tady popisuje Martin_100 - mikročásticové zplodiny z toho motoru putují skrze sliznice rovnou do krve. Není "kůl" to říkat, ale je to tak. Chyba (jako v mnoha dalších případech) není v těch motorech nebo autech, ale lidech, kteří je provozují.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4514
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 06:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Věc se stává škodlivou, až někdo toto prokáže, resp. objeví. Azbest taky nebyl svého času škodlivý... To, že nám tvrdí, že teď jde z výfuku skoro nic neznamená, že tomu tak je.

Mmm: se vstupem jsem nesouhlasil, ale jsme tak malí, že nic jiného nezbylo. Ovšem eu kecá do věcí, kde by nemusela. Eu se snaží vyrovnat USA, které ale měly jinou výchoźi pozici...

Makrelu neumeješ.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 10:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DPF > zde např. citace z d-fense, která je podle mého názoru velmi přiléhavá [happy]

"Existuje názor, který pokládám za přinejmenším relevantní a který říká, že ekologický přínos DPF je spolehlivě anulován zvýšením spotřeby paliva nutného k regeneraci a na zvýšenou hmotnost celého vozidla. Ještě bych k tomu přihodil ztráty výkonu (v nepracovním zdvihu musí motor překonat odpor filtru ve výfuku) a nutnost filtr vyrobit, dopravit, případně vyměnit a recyklovat. To vše výměnou za kbelík uhlí, který uletí do vzduchu někde, kde to možná vadí, možná nevadí. Vrátím se k tomu prvotnímu výpočtu – za životnost motoru, což je optimisticky vzato nějakých 400.000 km, zachytí filtr nějakých 8 kg uhlí. Odhad zvýšení spotřeby paliva je 0,3 l/100km, vyměnili jsme tedy kýbl uhlí za 1.200 litrů nafty. Nezmiňuji environmentální aspekty energeticky a materiálově náročné výroby samotného filtru ani jeho pozdější recyklace, která také nebude triviální."
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6263
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 11:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_reiser: zde např. citace z d-fense

V případě několika témat, do kterých se snažím vidět hlouběji, jsem měl možnost konfrontovat názory a postoje serveru d-fens s realitou a od té doby také k těmto názorům podle toho přistupuju. Ale když to někoho baví číst...[happy]

K té citaci: Problém je v tom, že mnoho lidí (zjevně včetně autora onoho textu z d-fense) nechápe, že motory vybavené filtrem pevných částic mají jinou charakteristiku spalování, než motory starší. Naftu ve spalovacím prostoru během vstřiku rozprašují do jemnějších částic (čím menší částice, tím snadnější vznícení a větší účinnost) následkem čehož vystupují z motoru mnohem menší částečky škodlivého prachu, který lidské tělo není schopno během nasávání vzduchu potřebného k dýchání odfiltrovat a následně skrze hlen z těla dostat, ale přecházejí do krve. Proto je tam vřazen onen filtr, který částice zachytí a po určitém čase je pomocí vyšších teplot než kterých je dosahováno ve spalovacím prostoru, spálí na oxid uhličitý. Z toho vyplývá, že aby to celé fungovalo, musí být filtr přítomen. Pokud ho odstraním, tak z motoru nevyrobím ten "starý dobrý nafťák, co táhne odspodu a skoro nežere", ale stroj zamořující rakovinotvornými látkami svoje okolí.
D-fensovy výpočty porovnávající uhlí a naftu jsou úsměvné samy o sobě, ale rozebíráním je tady v komoře bychom se asi už příliš odklonili od tématu...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 12:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak za prvé - já neobhajuji jak samotný DPF a ani neobhajuji jeho vyřezávání. Takže si vyprošuji to, že je mi to opakovaně (možná neúmyslně) předhazováno.

Za druhé - smyslem mých komentářů je povzdech nad tím, že technika dospěla do stadia, kdy moderní technologie musíme ošetřovat ještě modernějšími, protože se nám to nějak vymklo.

Za třetí - nesouhlasím s tím, že při vypalovacím procesu bude všechno sluníčkové a 100% eko. Výfuk není laboratoř. Takže při začátku a konci vypalovacího procesu to určitě nebude úplně ideální... Příměr etanol a metanol nebude úplně od válu.

Za čtvrté - je úplně jedno, jestli je pro srovnání použito hodně zjednodušeně uhlí nebo cokoliv jiného. Prostě ta sranda něco stojí jak výrobně, tak hlavně provozně. A není to zase málo. Takže pro mě přínos je diskutabilní, náklady nepříjemné.

Ty si nadšený, já vůbec ne. Tím to asi uzavřeme [happy]

P.S. Na D-FENSovi nejsou zveřejňovány jen články, se kterými tamní skupina bouřlivě souhlasí. Zajímavé jsou pak i ty diskuze pod tím [happy] Takže jako modlu to rozhodně generálně nebrat, ale jako zdroj informací určitě.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6264
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 12:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel_reiser: Takže si vyprošuji to, že je mi to opakovaně (možná neúmyslně) předhazováno

Pokud to tak vyznělo, tak mě to mrzí, nicméně z některých příspěvků (např. č. 2376) jsem nabyl dojmu, že je lepší za každou cenu filtr odstranit.

smyslem mých komentářů je povzdech nad tím, že technika dospěla do stadia, kdy moderní technologie musíme ošetřovat ještě modernějšími

Ano, tomu rozumím, ale nejsem si úplně jist, zda-li je to zrovna tento případ. Situací, kdy se nějaká věc zmodernizovala natolik, že to vyvolalo nutnost ji opatřit nějakým dodatečným zesložiťujícím zařízením je plná celá historie civilizace a není na tom nic divného.

nesouhlasím s tím, že při vypalovacím procesu bude všechno sluníčkové a 100% eko. Výfuk není laboratoř. Takže při začátku a konci vypalovacího procesu to určitě nebude úplně ideální...

Ale to já nikde netvrdím, z výfuku spalovacího motoru vždy půjde nějaká zplodina hoření, protože fyzikální proces spalování takové zplodiny produkovat musí. Jde jen o to, co to bude, v jaké koncentraci a celkovém objemu a v tomto mají zkrátka modernější motory před těmi staršími jednoznačně navrch.

Prostě ta sranda něco stojí jak výrobně, tak hlavně provozně. A není to zase málo. Takže pro mě přínos je diskutabilní, náklady nepříjemné.

Tady ovšem nastává typická situace, kdy srovnáváme něco, co se dá relativně snadno vyčíslit penězi s něčím, co se pořádně vyčíslit nedá. Jaká je cena lidského zdraví? Jaká je ekvivalentní hodnota lidského života vyjádřená v litrech nafty nebo kilogramech uhlí? Musíme přijmout za fakt, že provozem automobilu působíme škodlivě na své okolí a i když za posledních několik desítek let ten škodlivý vliv významně klesá, tak nějaký bude vždy. A je tu otázka: kdo má hradit náklady spojené s tím škodlivým vlivem? Má je platit ten, kdo daný automobil provozuje, využívá jeho výhod a čerpá z něj užitek? A to v podobě nutnosti platit mírně zvýšenou spotřebu paliva a starat se o nějakou součástku v autě, která ten škodlivý vliv snižuje? Nebo ty náklady máme platit my všichni ostatní v podobě škod na zdraví příp. životě? Já jsem zastáncem prvního přístupu, auty toho najezdím dost, ale nemám problém s tím se podílet na negativních vlivech, které to přináší.

Ty si nadšený, já vůbec ne. Tím to asi uzavřeme

Já bych neřekl, že projevuji nadšení, spíš se snažím se informovat o něčem dříve, než to odsoudím[wink]. Ale asi bych to tím také uzavřel[happy].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4456
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 15:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V souvislosti s pořádáním Dne otevřených dveří v nové vozovně Plzeňských městských dopravních podniků, a.s. a ve Škodě Transportation dne 7. června, vyhlašuje Muzeum dopravní techniky ČSAD otevírací hodinu pro fanoušky dopravy. A to mezi 9 až 10 h formou organizovaných vstupů v časech cca. 9:00, 9:30 a 10:00. Podnikové muzeum najdete na adrese V Malé Doubravce 27, nedaleko zastávky Opavská trolejbusu č. 16 a autobusu č. 30. Sraz účastníků u vrátnice.[happy]

Bezdružická lokálka
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4865
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 19:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by bylo dobré si něco o té technice nastudovat, než ji někdo začne kritizovat a odsuzovat.

OKI už mám jasno. Coby automechanik s výučákem na kterej sem 3 roky musel šrotit techonologie u autech se tedy rád nechám poučit nějakym projektantskym nedoukem o fungování různých systému v automobilu.
Děkuju za duševní povznesení. [zadnice]

Prostě do politiky máš cestu volnou tam takový sedmilháře jako jsi ty vítají s otevřenou náručí.

Víc se do této debaty s tvýma demagogickýma výlevama pouštět nebudu.

Jen ti poradím drž se svýho malování silnic a do techniky se neser ty "veteránisto", kterej se se šroubovákem v ruce stáváš sám sobě nebezpečným.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1995
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 23:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M 100:

Prostě do politiky máš cestu volnou tam takový sedmilháře jako jsi ty vítají s otevřenou náručí.

Víc se do této debaty s tvýma demagogickýma výlevama pouštět nebudu.

Jen ti poradím drž se svýho malování silnic a do techniky se neser ty "veteránisto", kterej se se šroubovákem v ruce stáváš sám sobě nebezpečným.


Malování silnic??? ty woe, ty jsi se zbláznil, copak nevíš, že pro Martina_l všechno širší než 3 metry černýho asfaltu je špatně?????

A do politiky taky raději ne, bo se z těch sraček nevyhrabeme ani za další dvě generace [nene]

dal bych mu 30 litrů čistýho doživotně se slibem, že do konce svýho života nebude NIC dělat ( maximálně si hrát na partu HIC [rofl] )

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 06. června 2014 - 00:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k : Je potřeba si předem rezervovat místa a nebo se dostane na všechny?

Asi budu blejt...
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 06. června 2014 - 00:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin 100: Saze z běžného dieslu se nezachytí na sliznici, ale pronikají dále do plic. A jsou velmi karcinogenní, takže z tohoto důvodů se instalují filtry pevných částic.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4457
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 06. června 2014 - 04:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je potřeba si předem rezervovat místa a nebo se dostane na všechny?

Tak snad tolik zas vás nebude, dostane se na všechny. [happy]

ty woe, ty jsi se zbláznil, copak nevíš, že pro Martina_l všechno širší než 3 metry černýho asfaltu je špatně?????

Ty krávo, doporučuji ti např. jít jezdit s autobusem do Vladivotoku, abys poznal, že může být i mnohem hůře i se silnicemi o šířce 40 metrů.

Bezdružická lokálka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11466
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 06. června 2014 - 07:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

koukám věcná diskuze dá někdy docela práci [biggrin]
ale tím smajlíkem si nejsem úplně jistej, snad by tam měl být i tenhle... [uhoh]

jinými slovy prohlásit o někom že je vůl je strašně snadný, ale něco si k tématu nastudovat zabere čas a vyžaduje trochu přemýšlení.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 06. června 2014 - 08:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_k:
Ty krávo, doporučuji ti např. jít jezdit s autobusem do Vladivotoku, abys poznal, že může být i mnohem hůře i se silnicemi o šířce 40 metrů.

Ne, děkuji, Vladivostok je asi trochu jinde než naše domovina, ale pokud tam mají úzké silnice, mohou zaměstnat Martina_l [rofl], třeba jim je zoptimalizuje a ještě zúží [rofl]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4462
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 06. června 2014 - 19:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už budete běhat zítra odpoledne ve městě s foťákem, tak bacha na Orient Expres: odkaz

Bezdružická lokálka
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 07. června 2014 - 22:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dneska zavítal do Plzně na DOD Slovany, Karlov a ve Škodovce. Velice super akce. Zároveň jsem pak s kamošem fotil ve městě trolejbusy a za Hlavním nádražím se stala nehoda, kdy nebylo možné projet směrem na Doubravku. Pár dokumentačních fotek zde:

27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 00:38:13    Odkaz na tento příspěvek  

Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 02:18:32    Odkaz na tento příspěvek  

Poslední nejnovější autobus SU18 evid. č. 565, vystavený v novém depu na Karlově, má SPZ 6P1 2263. V nejbližších dnech tedy zasáhne do provozu.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4926
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 14:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

včerejší [fotic] 563 -> a-2A..


World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou [kladivo]

Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 19:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám něco málo za včerejška.


Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 19:27:39    Odkaz na tento příspěvek  

Autobus SU18 č. 563, který jezdil včera na NAD 2A, měl na jízdence z Cardmanu označení linky 41/5 - dnes v neděli na lince č. 41 už byl.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 11-2010

Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 19:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo z depa Karlov



Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 22:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netuší někdo, která B900 se vyřadí se zprovozněním posledního SU č. 565? Já to výjimečně zatím nevím [lol]

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 23:23:27    Odkaz na tento příspěvek  

Johny512:

Měla by to být 435 a dostane ji opět autoškola. [happy]
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 09. června 2014 - 12:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mě zajímalo, na co je ve zkušební trati v novém depu obrovský mostový jeřáb. To samé v přesuvně, to jako budou přesouvat vozy při GO mezi halou a např. lakovnou jeřábem? [biggrin]

Hold nějaký šikovný známý měl firmu na mosťáky no... a někde se ty šílený prachy museli utopit.... [angry]
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1997
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 09. června 2014 - 13:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

435 je už vyřazená [uhoh]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
vencek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.128.182
Odesláno Pondělí, 09. června 2014 - 13:48:05    Odkaz na tento příspěvek  

Tady je seznam B931 určených k odprodeji.
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Pondělí, 09. června 2014 - 15:24:33    Odkaz na tento příspěvek  

27/1 za Tleskačova X Karla Bureše nehoda s OA.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11477
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 07:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to mají B931 skutečně tak málo nalítáno?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 10:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rok 99, to byla ještě normální doba, vozy přidělený, prostě pohodička ......[andel]


Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 11:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V souvislosti se současnými vedry, kdy je větší vedro než v Káhiře a Bangkoku, mě napadají 2 otázky: 1) Vymění PMDP při VP okna s miniaturními větračkami za šoupací okna?
2) Když už je klimatizace E - E (řekli by klasici ve Slunce seno....), tak co dát tmavější determální skla?
Včera v 15 Tr odpoledne vedro jak v peci, pan řidič vypadal že už toho má fakt dost. Když má být 36 stupňů, těžko to průvanem srazíte na nižší teplotu.
Maturanti musí ke zkoušce nebo i na výběrko přijít v předepsaném obleku, budou mít propocenou nejen košili i sako. Tím si koledujete, že na první brigádě si koupí klimatizovanou ojetinu a na tramvaj zanevřou a přijdete o předplatné.

(Příspěvek byl editován uživatelem James Bond.)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5098
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 11:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plzák: Třeba v tej zkušební trati kromě toho jestli trolejbus dobře brzdí budou zkoušet i jestli trolejbus dobře lítá.

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11478
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 12:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

007: hele a co tam dát rovnou černý poloprůhledný okna? [happy]
to znamená zevnitř ven vidíš, ale zvenku dovnitř nikoli.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 13:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no,mily pavle,ze zrovna ty neco povidas o jizde s mhd. tvrdim jedno: klimatizace je dnes standartni vybava. a vymena prasecich okynek? proc? dyt je to pripraveny na klimosku. a ze se kupuji vozy bez klimosky? kdyz ovcani mlci tak proc?

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16677
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 16:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"to mají B931 skutečně tak málo nalítáno?"

Ne, to se nejspíš měnil tachometr a na novém se kilometry počítaly znova od nuly.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 17:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovčani mlčí, protože když se ozvou, tak je čeká klasická odpověď, že je to moc drahé, že to na pár zastávek nemá cenu a že všechna nová vozidla mají tmavší skla. Ale to že ta "tmavší skla" jsou tónována jen slabě a že by to mohlo být i více, to už nikoho nezajímá. Klima náklady navyšuje, to je pravda, ale je zarážející, že ji kupují některé DP v Polsku, na Slovensku, Maďarsku, apod.. Dokonce některé DP v ČR už mají pár kusů s klimou i v salonu..
Malé větračky jsou opravdu za trest, jako příprava na dosazení klimatizace je to fajn, ale ta nikdy dosazena nebude..
V tomto ohledu je co dohánět, alespoň tmavší skla by se hodila, když už ne klimatizace, což člověk trochu i chápe.

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3421
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 18:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klima náklady navyšuje, to je pravda, ale je zarážející, že ji kupují některé DP v Polsku, na Slovensku, Maďarsku, apod

už i několik DP v Bulharsku kupuje trolejbusy s klimatizací. Jen vedení českých DP a politici dělají z MHD socku, výjimkou je DSZO.

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 18:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardon, ne v 15 Tr, ale v 21 Tr.
Troufám si tvrdit že mimo subarktické oblasti jako je islandský Reykjavík nebo patagonské Punta Arenas (Chile) či Ushuaia (nejjižnější město světa, Argentina), je klimatizace stejným standardem, jako jsou dneska barevné, nikoliv černobílé televize.
devitky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.2
Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 19:05:16    Odkaz na tento příspěvek  

To je tedy zase vyřazování. Z devítek nechat v provozu 441 - nejhorší sračka, co tady jezdí. Naopak 436 + 442 vyhodit, jako jedny z těch lepších. [ko][ko]

Aspoň ty 433 + 434 budou ještě jezdit dál, ty jsou v dobrém stavu. Nebo to mohli vyhodit už všechni najednou a bylo by vše NP. Beztak je autobusů dost a ty tři busy by nechyběly...

Mimochodem DOD parádní, vozovna vypadá hodně dobře. jedna z dobrých věcí za poslední dobu v Plzni...
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 20:32:44    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 30/12 nejnovější SU18 evid. č. 565, vyjel dnes opravdu poprvé ?
Včera jsem jezdil po Jižní Moravě, v Plzni jsem nebyl. Malá poznámka ke knize 85 let autobusové dopravy v Plzni: Na straně 143 úplně dole si můžeme opravit na správné...šest autobusů Solaris Urbino 18, které nesou evidenční čísla 560 - 564 a 566. V době vydání knihy byl dodán sedmý - 565. Na straně 110 má být u autobusů Karosa ŠL 11 evid. č. 138 a 139 správná barva modrobéžová.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 20:34:56    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 30/12 nejnovější SU18 evid. č. 565, vyjel dnes opravdu poprvé ?
Včera jsem jezdil po Jižní Moravě, v Plzni jsem nebyl. Malá poznámka ke knize 85 let autobusové dopravy v Plzni: Na straně 143 úplně dole si můžeme opravit na správné...šest autobusů Solaris Urbino 18, které nesou evidenční čísla 560 - 564 a 566. V době vydání knihy byl dodán sedmý - 565.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 22:30:38    Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož jsem v mém příspěvku dělal nějaké přesuny a úpravy - považujte ten druhý za bezpředmětný !
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 11. června 2014 - 04:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 11. června 2014 - 17:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dp zas překopal vzhled oficiálních stránek..

A ještě k tomu odprodeji B931 - ze seznamu v průběhu posledních dní zmizela 442. Asi tuším proč [ok]
application/pdf
Prodej_Karosa_931__2014.pdf (447.9 k)


(Příspěvek byl editován uživatelem johny512.)

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Středa, 11. června 2014 - 19:38:21    Odkaz na tento příspěvek  

Proč je pronájem trolejbusu dražší než pronájem pronájem autobusu?!
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 11. června 2014 - 19:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

27: možná najdeš odpověď v tomto příspěvku: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3097784
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Čtvrtek, 12. června 2014 - 15:32:11    Odkaz na tento příspěvek  

Od kdy je linka N3 vedena z/do Újezda viz zde http://1url.cz/2kVw
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 12. června 2014 - 20:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pštros: už spoustu let, minimálně od roku 2002, jen to je "neveřejná" část spoje pro zaměstnance DP. Jede to tam dvakrát - poprvé na křižování ve 3.40 a podruhé na 4.30. Viz třeba fotka z 2012

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Řidič trolejbáku
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.166.118
Odesláno Čtvrtek, 12. června 2014 - 21:24:07    Odkaz na tento příspěvek  

Několikrát jsem musel potupně jezdit abusem , tak jsem vám to tehdá aspoň vyfotil.
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Čtvrtek, 12. června 2014 - 22:01:24    Odkaz na tento příspěvek  

Dá se tedy tou N3 jet ze Zábělské do Újezda a opačně jako obyčejný cestující?
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 13. června 2014 - 00:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pták:
NE.

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 11-2010

Odesláno Pátek, 13. června 2014 - 12:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pštros: ale on to určitě jde, myslím že by tě řidič nevyhodil.
Libor hh: Hlavně že je to v Idosu jako veřejný spoj [crazy] A JŘ na stránkách DP o tom raději mlčí úplně.
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Pátek, 13. června 2014 - 16:34:20    Odkaz na tento příspěvek  

To mi připomíná i druhý případ, kdy na IDOSU byl spoj linky 30 veden ze zastávky Panasonic do stanice Sídliště Košutka jako manipulační přejezd cca v 6:11, teď již v IDOSU není.

Proč tedy IDOS tyto spoje uvádí a zajišťuje ten noční odvoz od Mrakodrapu vždy spoj 13/1?
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 13. června 2014 - 17:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dp zas překopal vzhled oficiálních stránek..
No to je hnus, velebnosti. V nové verzi je na monitoru tak 20% informací proti staré. Tomu říkám pokrok.

Dá se tedy tou N3 jet...
Chlapci, ještě se v tom chvíli vrtejte, někdo vymyslí nařízení a já se nedostanu do práce :-/
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Pátek, 13. června 2014 - 19:27:52    Odkaz na tento příspěvek  

ad johny512: Dnes odpoledne jsem v sadech 35 chytil SU18 č. 565 na šejdru 41/12 a na konečné Vinice si promluvil s řidičem. Potvrdil mně, že opravdu autobus vyjel v úterý 10. 6. prvně do provozu s cestujícími už ráno (já jsem s ním jel až odpoledne na té lince č. 30, jak jsem už psal). Dnešní řidič má tento vůz přidělen, tehdy v to úterý s ním jel jeho kolega, který prý konstatoval, že v autobusu byl nepořádek od sobotních návštěvníků DOD v nové hale depa Karlov. Lze tedy doplnit údaje do seznamu autobusů, hlavně jde o autobus už provozní ! Zajímavá je /na seznamu vozů/ fotka autobusu v depu Karlov, kde před ním stojí pan Ing. Michal Váňa,PhDr. (zvaný Mop), který je fotoreportérem stránek Pražské tramvaje.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16678
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 14. června 2014 - 11:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Proč tedy IDOS tyto spoje uvádí"

Že by nějaká chyba při exportu dat, hm?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6269
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 14. června 2014 - 17:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: No to je hnus, velebnosti. V nové verzi je na monitoru tak 20% informací proti staré. Tomu říkám pokrok.

Nevím, které informace scházejí, ale konečně se při hledání spojení, panelu odjezdů nebo zastávkového jízdního řádu člověk nemusí proklikávat přes další úroveň menu, ale odkaz je přímo na hlavní stránce, takže pro mě jde jednoznačně o pokrok. Který z těch zmizelých (údajně) 80% údajů byl tak důležitý? Jak se na ten web dívám, tak tam nic podstatného nechybí a je to přehledné.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2001
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 15. června 2014 - 10:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad wlasta:
Dá se tedy tou N3 jet...
Chlapci, ještě se v tom chvíli vrtejte, někdo vymyslí nařízení a já se nedostanu do práce :-/


wono je wopravdu dobrý takovýhle věci řešit na netu [crazy]

ad Martin_l:
Jak se na ten web dívám, tak tam nic podstatného nechybí a je to přehledné.

tvůj subjektivní názor [crazy]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.