K-report
 

Tipy na cyklistické výlety  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Tipy na cyklistické výlety « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7495
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 14:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na cykloturistickou veřejnost tady, ať se nám to tady trochu rozproudí. Kolik jste kdo ujel nejvíc km na jeden zátah, rozuměj na jeden den a v jakém režimu (přestávky, atd). Ptám se proto, protože se chystám na trasu Brno - Hlinsko - HK - Nová Paka - Košťálov, což je nějakých 220 km a nevím, jestli bych to dal, tak sonduju možnosti.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7184
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 15:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já kdysi ještě na Favoritu ujel lehce přes 180 a to docela "horskejch" - od Jizery přes Harrachov, Porebu, Swieradow, k přehradě na Kwise, do Zawidowa a přes Frýdlant a Smědavu zase zpátky. Fakt je že takovou kravinu už jsem pak netropillol - bylo to ráno od nějakých 7 večer do deseti nebo kolika a cestou ke Smědavě jsem vážně uvažoval o zalehnutí a přespání v pangejtu...

Mch u týhle trasy bych když už tak přemejšlel o opačným směru a to z důvodu "víc z kopce". Takhle to je nahoru z Brna do Hlinska, pak mírně dolů k Labi a pak "nakloněná rovina" dlooouho mírně vzhůru s kopečkem na závěr do Packy a pak podle Volešky dolů do Košťálova. Své ale taky hraje vítr - pokud by fučelo od jihovýchodu což dělává při hezkým počasí tak by zas byl na hovno směr k Brnu...

Kdybych tohle měl jet a bylo to na den tak zcela jistě pojedu kus vlakem. Nejspíš do Tišnova (eliminace dost frekventovaný silnice nebo motání), pak dejme tomu z Chrudimi přes Hradec buď do Hořic nebo Jaroměře (eliminace nudné roviny) no a pak buď směr Packa přes Bělohrad a Hřídelec nebo via Pecka. Nebo z Hradce do Sadový nebo tamněkam a pak nahoru přes Boháňku a Miletín. Mimochodem znám málo takových rozhledových bodů do všech stran jako je právě hřeben u Boháňky.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7497
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 16:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček - tak to máme podobné zkušenosti, já dal nejvíc taky do těch 180 km a právě v trase Košťálov - Mýtiny - Smrk (1124) - Nové Město pod Smrkem - Jindřichovice - Swieradow - Szklarska Poreba - Harrachov - Horní Sytová - Bystré - Košťálov a myslel jsem, že ze zoufalství rozkoušu řídítka proud.

Jinak já jsem právě uvažoval se vyvézt vlakem až nahoru do Bystřice a odsud přejet kopečky Vysočiny až někam dolů ke Slatiňanům a pak místníma okolo Pardubic podél Labe ke Smiřicím a odsud už bych to směroval přes Podkrkonoší přes Miletín k Nové Pace a ke Košťálovu. Nicméně pointa celé téhle akce je zkusit to dát celý na kole, protože tuhle trasu jsem jel mockrát autem nebo vlakem, ale po vlastní ose, vlastní silou ještě ne.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 09:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Jsem pro zachování pražského přívozu P4.