K-report
 

Archiv diskuse Dopravní značky a jiné úpravy do 23. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Dopravní značky a jiné úpravy » Archiv diskuse Dopravní značky a jiné úpravy do 23. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8451
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 02. ledna 2013 - 07:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návod jak zblbnout lidi

Jezdím teď poměrně často na návštěvy do Bohunické nemocnice v Brně. Jak to tak už bývá, je potřeba vytěžit na lidech co nejvíce i v těžkých životních situacích.

Parkoviště před nemocnicí je tedy zpoplatněné (20 Kč/hodina). Při návštěvách se tedy snažíte vejít do hodiny (budiž, co tam máme co dlouho strašit) nebo pokud se nevejdete zaplatíte 40 Kč.


Když tam člověk jede jednou za čas, ani to nějak neřeší - 20 Kč nikoho nezrujnuje. Když jsem tam ale jel po čtvrté během krátké doby a z toho jednou přetáhl hodinu (vysolil tedy dohromady 100 Kč), začal jsem, při vidině pobytu příbuzného v nemocnici další měsíc, hledat místo jinde.

Není to těžké, parkovat se dá všude možně okolo nákupního centra hned naproti. Nejatraktivnější místo je však hned přes ulici. Ovšem příjezd k němu je značně zkomplikován (patrně kvůli podobným vychcánkům jako jsem já):

Podle tohoto značení se nedá na parkoviště dojet ani shora ani zespodu (na snímku z Google je vidět, že si s tím většina asi hlavu neláme). Jediná varianta je tedy vjet k bohunické nemocnici, otočit se a čtyřproudovku překřížit kolmo...

Další past čeká na samotném parkovišti:

Původně tu bylo šikmé stání, dopravní značka, kterou jsem vyznačil je P RESERVE (bez dodatkové tabulky). Vtipné je, že stání bylo změněno podélnými vodorovným značením na podélné. Značka tam ovšem zůstala... Když jsem včera zaparkoval pod značkou, chvíli jsem váhal, co si o tom mám myslet. Pak jsem si ale řekl, že vyhláška patrně říká, že značka musí být v takovémto případě asi kolmo k silnici a pak, že třeba je to RESERVE pro mě. Takže jem tam auto nechal.

Poslední past nás čekala při cestě pěšky přes čtyřproudovku:

Přechod pro chodce vyznačený na snímku dopravní značkou už přechodem není. Nicméně náběhy chodníku do vozovky tu zůstaly a co víc v jednom směru je patrná i vodorovná zebra na asfaltu. Prostě se jen sejmula dopravní značka, chodník už nikdo nezrušil a pruhy odstranil ledabyle.Předtavil jsem si situaci, kdy tu přechází někdo méně bystrý: přejde půl komunikace, zleva totiž nic nejede, blíží se k dělícímu pásu, zprava jede auto, fajn řekne si, on mi určitě zastaví, protože už jsem na přechodu a je jasné, že přecházím komunikaci.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7743
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 10:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zpoplatněný parkoviště u nemocnic osobně považuju za okrádání slušných občanů - neřeknu, aby zaplatil ten, co nejde do špitálu, ale nevím, proč bych měl platit za to, že jdu navštívit doktora nebo někoho, kdo tam leží? Vyzvednu lístek - donesu potvrzení, že tam neparkuju jen tak - neplatím. Pak bych neřekl ani popel. Spočítal jsem si endávno, že za dobu, co byl děda, Bůh mu dopřej klidného spánku, ve špitále, jsme (bráno celkem za celou rodinu) zaplatili na parkovném necelých 3 500 Kč! A to nemluvím o poplatcích lékařům.

Ale abych jen tak netlachal - parkování v tom Kampusu je za trest obecně, nejlepší je vyjíždění z garáží, které jsem až dosud pořádně nepochopil - proč se to musí celé objíždět, je mi záhadou.

P.S.: Ten automat u parkoviště na první fotce, co je hned u vrátnice, žere peníze, tak bacha, už několikrát jsem musel mít výstup s vrátným, aby mi ty peníze dal.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Roman81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.48.181
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 21:01:56    Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio a 3260: Musí být přechod pro chodce označen svislou dopravní značkou? Např.u zastávky Antropos (u zastávek linek 44+84) je přechod a není označen svislou dopr.značkou. Pokud bude sníh a pojede tam někdo znalý, (který tudy celkem pravidelně jezdí), tak chodce asi pustí. Ale pojede tam např.nějakej pražák, tak nebude mít ani tušení, že se tam nějakej přechod nachází..
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4489
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 21:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemusí, buď tam musí být vodorovná, nebo svislá, nebo obě. Případ, který popisuješ, je jednoduchý, když ho nevidí ten Pražák, nemůže ho vidět ani chodec, takže tam přechod není.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8453
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 06:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Případ, který popisuješ, je jednoduchý, když ho nevidí ten Pražák, nemůže ho vidět ani chodec

Zas tak jednoduché to není. Ten chodec ho sice nevidí, ale ví o něm a pokud je blbej tak si může myslet, že o něm ví i ten Pražák co ho nevidí.

Než dojde k prošetření, přijde obleva.

Ten můj případ u špitálu je tedy někde na hraně pravidel. Zebra je tam patrná v jednom směru, ve druhé půlce je nahrazena novým asfaltem bez vyznačení. Když jsme šli minule od nemocnice tedy tou částí kde je zebra patrná, jela zrovna sestava autobus DPMB, trolejbus DPMB, autobus DPMB. Ani jeden z nich neměl tendenci nás pustit, i když podle situace na asfaltu to udělat měl... Ale zkoušet se nechat srazit kloubákem, jenom proto, abych věděl co se stane (budu na sračky), to nehodlám...

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Roman81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.48.181
Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 20:26:48    Odkaz na tento příspěvek  

A v případě nehody, nemůže se stát, že by policie na tom zasněženém přechodu bez svislé dopr.značky dala pokutu řidičovi, s odůvodněním, že "vy tady jezdíte často (např.pokud by to byl řidič autobusu), nebo popř.je to v blíkosti vašeho bydliště, tak o tom přechodu určitě víte.."???
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8459
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 21:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Roman: zobecnit se to asi nedá... Ale myslím, že právo nepočítá s tím, jestli to tam znáš za sucha nebo ne. Prostě v danou chvíli byla dopravní značka nečitelná. TEČKA.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4491
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 05. ledna 2013 - 09:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Roman81: To určitě ne, je to stejné, jako když nedáš přednost zprava, protože víš, že je to jednosměrka, ale někdo jede protisměrem. Viníkem nehody jsi ty, to, že je někde jednosměrka, tě nemá co zajímat. Může být neprůjezdná, může být zrovna zrušená apod.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7746
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 06. ledna 2013 - 12:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo tam prostě jen pojede cyklista.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9818
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 06. ledna 2013 - 13:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260:
Když jsme šli minule od nemocnice tedy tou částí kde je zebra patrná, jela zrovna sestava autobus DPMB, trolejbus DPMB, autobus DPMB. Ani jeden z nich neměl tendenci nás pustit, i když podle situace na asfaltu to udělat měl...

Trochu odbočím, ale šoféři MHD nemají vůbec ve zvyku přednost na přechodech dávat. To už je větší pravděpodobnost zásahu bleskem při bouřce než to, že tě pustí autobus či trolejbus na přechodu.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 06. ledna 2013 - 19:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čemuž se nedivím a ani jim to nezazlívám. Stejně tak jako řidičům těžkých náklaďáků.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4014
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 09:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, mně zrovna dneska ráno dobrovolně pustil řidič pražského autobusu 107 na širokém přechodu před Internacionálem (pardón, CrownePlaza - a proč je to tu, je-li psáno zvlášť, "nepovolený výraz"?!!?).

(a jinak se snažím vozy MHD nezpomalovat a necpu se před ně, naopak poodstoupím od přechodu a přednosti se domáhám až když autobus přejede...)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6025
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 11:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi jak kde. Já bych souhlasil s Jefem že třeba v Prase řidiči busů na přechodech pouštěj. Přičemž dělám to samý co on - cpu se tam až za busem neb nevím proč ho zdržovat.

Jinak jsem šel vyšehradským tuleněm a nestačil se divit jaký píčoviny tvoří pražskej magorstrát. V tunelu PO KOLEJÍCH, OBOUSMĚRNĚ, jest namalován cyklokoridor. Z centra když bych ho využil tak za tunelem jaksi musím pokračovat po silnici vedle cyklostezky až na křižovatku u vodárny, neb dřív se krz svodidla a poté trávník jaksi na stezku dostat nedá. Pro jízdu do centra to taky znamená kašlat na souběžnou stezku a jet vedle po silnici...

Jo a na Kladně u křižovatky k přejezdu směr Kožovka je taky dopbrá perla - cyklostezka souběžná se silnicí po chdoníku. Ve směru od garage ČSAD pak před touto křižovatkou je na sloupu VPRAVO od stezky i chodníku značka hlavní silnice a na cyklostezce je nakreslenej trojúhelník. A jelikož svislá má před vodorovnou přednost...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 11:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten tunel bude asi nějaký pokus ulehčit kriticky úzkému chodníčku, kam může nebezpečně vlítnout cyklista z každé strany nebo cyklista na chodce. Těžko říct, co dělat s tímhle úzkým hrdlem na důležité cyklostezce...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6027
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 13:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak ono v tom tunýlku je "cyklisto sesedni z kola" a co vím tak tam měšťáci občas i hlídaj.

Jinak ono směr z centra by po těch kolejích jisté řešení bylo (byť teda třeba jet tam s dětma bych z toho byl hodně rozpačitej páč rozplácnout se v koleji není až zas takovej problém). Jen by pak musel bejt místo svodidla nájezd zpátky na stezku. Ano, bylo by tam kolizní místo, leč udělat nájezd až tam co se chodník rozšiřuje by se zajisté dalo.
nereg. Verusha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 21:09:45    Odkaz na tento příspěvek  

Trochu odbočím, ale šoféři MHD nemají vůbec ve zvyku přednost na přechodech dávat. To už je větší pravděpodobnost zásahu bleskem při bouřce než to, že tě pustí autobus či trolejbus na přechodu.

Čemuž se nedivím a ani jim to nezazlívám. Stejně tak jako řidičům těžkých náklaďáků

Přesně tak. Já se přiznám, že moje ochota jakožto řidiče trolejbusu zastavit na každým přechodě je každou službou menší a menší. Nutno prostě vyzkoušet zpoza volantu ten pocit rychle se rozhodnout mezi "aby ten člověk nemusel nedejbože počkat až projedu s tou 18ti tunovou + 8 tun lidí kraksnou" nebo "teď mi popadají lidi, ale chodec nemusí polevit v chůzi".

"Absolutní" přednost chodců na přechodech je jedna z největších kravin, co kdy kdo v silniční dopravě vymyslel a jedna z věcí, která zavdává příčinu k nebezpečným situacím. A do toho všechno někdo lidem nameldoval, že před šalinou přednost nemají, protože ta má dlouhou brzdnou dráhu; ale že tu samouz brzdnou dráhu má prakticky třeba i ten trolejbus, už nikdo lidem nevysvětlí. Ale tak jo, já to klidně zašlápnu na felku, i ta 22Tr to umí slušně; ale video, jak to vypadá, běhá na monitorech ve vozech, který ho mají.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9833
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 21:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, tyhle situace chápu a taky se nikam nervu, obzvlášť pokud za auto/trolejbusem nic dalšího nejede. Ale poměrně často* se setkávám s tím, že z jedné strany u přechodu zastaví auto a z druhé strany se snaží za každou cenu projet prostředek MHD i mezi už přecházejícími lidmi. Nebo přechody těsně za zastávkou - rychlost minimální, ale stejně nezastaví.

V tomhle obdivuju Poláky (teď myslím všeobecně, nejenom profesionální šoféry). Přestože se na cestách chovají jako prasata, tak chodce pouští daleko častěji a ochotněji než Češi.

*Ostrava
nereg. Vjeruša
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 22:23:19    Odkaz na tento příspěvek  

Tak, samozřejmě, ten první případ, že se autobus někam cpe přes lidi, je vyslovená bezohlednost.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6155
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 12. ledna 2013 - 11:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield: Nevím, já tak negativní zkušenosti nemám. Auta mě většinou pustí, před prostředky MHD se ZÁSADNĚ necpu už jenom proto, že bych omezil v jízdě autobus plný cestujících a to jen kvůli tomu, že bych já sám chtěl přejít. Ta situace, kdy píšeš, že za ním už nikdo nejel je právě tento případ. Tady ses vůbec nemusel bát, že bys za ním nepřešel. V sitaci, kdy jede kolona vozidel nějaké autobusy neřeším.

MHD Ostrava
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 07:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím místní znalce: Nemáte někdo fotografii směrových značek před rokem asi 1960? Podle vzpomínek by měly být s černým písmem na žlutém podkladu a písmo bylo extrémně úzké. Děkuji.
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 3-2011

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 12:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nexus: nesom miestny znalec ale tu ti dávam odkaz na fotky: (čtk fotobanka, kľučové slovo "JZD"):
http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/document/1857134/cihost-1857134
http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/document/1096491/cihost-dopravni -znaceni

okremtoho staré značky z Vranova nad Topľou (časť Vranovske Dlhe):

E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6195
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 14:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Černý na žlutým teda nepamatuju - nebylo to něco ještě válečnýho? Podobný cedule byjvaly a dodnes jsou v Německu...

To co je na fotkách pamatuju tak z půlky 60-tejch. Přičemž bejvaly i samostatný cedule pro směry "se zobáčkem" - šipkou střiženou z plechu (i pro rovně - šipka nahoře) a obarvenou žlutým orámováním.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5321
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 00:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Černý na žlutým teda nepamatuju - nebylo to něco ještě válečnýho? Podobný cedule byjvaly a dodnes jsou v Německu...

Ano, jste na správné stopě. Směrové značení německého typu bylo u nás skutečně zavedeno v průběhu druhé světové války a udrželo se až do druhé poloviny padesátých let. Vyznačovalo se nejen barvou (černá na žluté), ale i písmem (velké je pouze počáteční písmeno v názvu, nikoli všechna), uspořádáním cílů (hlavní cíl velkým textem, blízký cíl pod ním menším písmem) i umístěním v křižovatce (později až dodnes je před křižovatkou) podle německých zvyklostí, které v SRN platí dodnes. To, že platí a fungují bohužel pro nás dokazuje, že jít za každou cenu svojí cestou se nám v tomto případě poněkud neosvědčilo.

Jedna stará značka byla před časem objevena povídalo se o ní na této stránce.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. Evropské hlavní město kultury 2015 | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Ok1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 11:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tato značka by také měla být z té doby. Před pěti lety byla pověšena na stromě u lesní pěšiny kousek od Semil, což taky asi nebude její původní umístění.

Možná tam ještě je, pokud jí někdo neukradl…
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 14:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji všem, něco jsem sehnal, ale málo je toho.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1974
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 21. února 2013 - 13:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žluté dvojjazyčné tabule, rozcestníky a návěstí byly spolu s dopravními značkami zavedeny v Protektorátu Čechy a Morava podle vládního nařízení ze dne 27. září 1939 č. 242/1939 Sb. z. a n., o chování v silniční dopravě (dopravní řád silniční). Příloha č. 1 vládního nařízení č. 242/1939 Sb. z. a n. pak obsahovala jejich vyobrazení. Účinnost byla protektorátní vládou stanovena od od 1.11.1939.

Nahradily tak dopravní značky s tabulemi, rozcestníky a návěstími v barvě tmavě modré (výjimečně i černé) s bílými znaky, které byly v Československu zavedeny teprve rok před tím vládním nařízením ze dne 13. května 1938 č. 100/1938 Sb. z. a n., kterým se prováděl zákon o dopravních značkách pro silniční dopravu (č. 82/1938 Sb. z. a n.) s účinností od května 1938.

Po válce pak byly postupně nahrazovány tabulemi, rozcestníky a návěstími jednojazyčnými, které se na našich silnicích udržely prakticky až do konce roku 1960, kdy byly v době co nejkratší měněny za nový vzor, t.j. modré tabule se žlutými znaky, podle vyhlášky ministerstva vnitra ČSSR č. 141/1960 Sb. ze dne 3. září 1960, kterou se vydaly nová pravidla silničního provozu, platná od 1.1.1961.


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1975
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 21. února 2013 - 13:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě tedy doplním ukázky z toho protektorátního systému


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1976
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 21. února 2013 - 18:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A do třetice ještě převzatý náladový obrázek z července 1950



Rozvoj motorismu a zdatných řidičských kádrů je zájem státu, sportu a hospodářského sektoru. V dnešní době se klade hlavně důraz na to, aby řidiči byli ukázněnými a spolehlivými jezdci. Tento cíl sledují nynější autoškoly, jež se staly veřejnými podniky s úkolem vychovávat svědomité řidiče. Na snímku vozidlo autoučiliště směřuje na Kladno (dobový text).
.

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Neděle, 10. března 2013 - 16:55:47    Odkaz na tento příspěvek  

Tuto znacku nemam rad :-) Zlin, Pindula, pod zavrenym Orlim hnizdem
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10060
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 00:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čím víc značek, tím víc tankodrom? Přitom cesta rovná jak letiště. Kope se akorát na té odbočující cestě za barákem...
Dalibor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 16:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, jaké jsou rozměry značek A32a a A32b (výstražné kříže)

http://omsi-addons.hys.cz/
--------------------------
Moje tvorba do OMSI
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 15:27:40    Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si dvě úsměvné ukázky - nechám hádat odkud.
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 20:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom: Blatná?
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Úterý, 30. dubna 2013 - 18:17:39    Odkaz na tento příspěvek  

jj je to tak :-)
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 18:56:06    Odkaz na tento příspěvek  

úlovky z toulek po JČ: 2x Dačice a 1x Hluboká nad Vltavou
Rufuss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 12:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dačice jsou ještě Morava!
jkl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.78.181
Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 13:23:39    Odkaz na tento příspěvek  

Něco z Olomouce..

Buď nějaký vtipálek, nebo i mistr značkař se někdy utne..


K řepě do Řepčína.. Je to snad na všech těchto značkách po městě..
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10178
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 15:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rufuss:
Dačice jsou ještě Morava!
Ano, tato oblast je poměrně paradoxní, neboť leží na Moravě, ale je součástí Jihočeského kraje.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5593
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 22:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jkl: K řepě do Řepčína.. Je to snad na všech těchto značkách po městě..

Na těch směrových tabulích je zajímavé i jejich "poněmčení", tedy chybějící šipka.

A když už jsme se dostali blíže k německému standardu dopravního značení, tak jedna vzpomínka na doby, kdy na zadní straně každé cedule s názvem obce bývala i u nás blízká návěsť do nejbližší vsi.

Nechvalice | 1959

[Zdroj] Pozor, vysíláme, Česká televize 2013

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5296
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 22:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto se snad vyskytuje dodnes na I/20 kolem Kralic nad Oslavou. :-)

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5288
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 23:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to obvyklé na okrese Brno-venkov, modrá cedule vlevo s uvedenou vzdáleností a názvem nejbližší vsi. Namátkou Syrovice, Bratčice, Vysoké Popovice atd.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7389
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 23:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley - malá technická, pokud byla míněna jednička silnice, tak přes Kralice jedině a pouze 23. I/20 vede z ČB přes Plzeň na KV.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2395
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 23:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rovněž tak I/50 na Bučovicku

zdroj: StreetView

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5594
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 23:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022: Je to obvyklé na okrese Brno-venkov, modrá cedule vlevo s uvedenou vzdáleností a názvem nejbližší vsi. Namátkou Syrovice, Bratčice, Vysoké Popovice atd.

Ano, z fotografií to znám především na silnici I/50. Nicméně nikde jinde po republice se to nevyskytuje a zatím ani nevidím záměr to začít osazovat, přestože máme v zákoně blízkou návěst znovu od roku 2000.
Do konce padesátých let to bylo skutečně všude - tak jako dosud v SRN.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5298
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 11. června 2013 - 07:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Díky za opravu, nějak v paměti uvízla ta dvacítka a byl jsem líný se podívat do mapy.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 9-2012
Odesláno Neděle, 16. června 2013 - 19:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou toto německé značky?

díky předem..

V Jakémkoliv příspěvku se mohou objevit Pravopisné Chyby a Zato mě prosím omluvte ,Děkuji Jakub.
(IQ + Love = Škoda Auto)
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Neděle, 16. června 2013 - 20:25:10    Odkaz na tento příspěvek  

tak jedna hádanka - KDE?
Schweik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 16. června 2013 - 23:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná Český Krumlov.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 13:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom:

Jindřichův Hradec

Kilometráž "520" je sama o sobě podezřelá, takže mi došlo, že to asi nebude obyčejná směrovka, ale spíše symbolická. A taky že jo, po pár klicích zjištěno, že Zwettl a Neckargemünd jsou partnerská města "Jidřicháče"
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 22:04:33    Odkaz na tento příspěvek  

R b: tebe sem měl vyloučit.... ale je to tak jak píšeš, na horním náměstí.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3202
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 23:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak jako první mě napadla Nová Bystřice, připadalo mi to jako tamní náměstí. Pak mi tam ale nezapadly ty města. NB má za partnerské město (jak jsem zjistil) nedaleký Heidenreichstein.
Kermit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 01:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

transit01 (330): Ano.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5664
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 22:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze Závodu míru 1954.

[Zdroj:] Pozor vysíláme, Česká televize 2013

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6221
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 16:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle světové značení je v obci Šárovcova Lhota:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2902
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 21:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna oldschoolova znacka a vyplod ludskej tvorivosti.

Varianta s modrym podkladom a bielym pismom je predpokladam novsia nez ta so zltym pismom.


(Příspěvek byl editován uživatelem šmolko.)

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 08:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žluté písmo na modrém podkladě pro směrové značky zrušila až vyhláška federálního ministerstva vnitra č. 99/1989 z 5. 7. 1989. Pro dálnice a silnice pro motorová vozidla zavádí zelený podklad s bílým písmem, pro ostatní silnice modrý podklad rovněž s písmem bílým.
Brzy se již objeví kniha o historickém dopravním značení na území současného Libereckého kraje a tam byla po rok a půl trvající prospekci silnic nalezena už jenom jediná dosud sloužící se žlutými písmeny.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 08:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Joel
Pokud bude taková knížka, tak se na ní moc těším!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5513
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 19. července 2013 - 21:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco na téma stupidní značení, aneb proč se ČD diví, že jim lidé při dlouhodobé výluce parkují od druhého dne na "zákazu."

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Úterý, 23. července 2013 - 19:02:01    Odkaz na tento příspěvek  

Prosím o radu, jak se zachovat (s vozidlem 12t) u takovéto značky objízdných tras - platí ta tonáž do, nad, nebo přesně tolik? Pokud nad - můžu i vlevo i rovně? Proč tam je jen číslo a ne text do... nad...?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5717
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. července 2013 - 21:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom: Prosím o radu, jak se zachovat (s vozidlem 12t) u takovéto značky objízdných tras - platí ta tonáž do, nad, nebo přesně tolik? Pokud nad - můžu i vlevo i rovně? Proč tam je jen číslo a ne text do... nad...?

Já to chápu tak, že vozidla nad 6 tun mají jet rovně, zatímco vozidla nad mezi 3,5 a 6 tunami (a asi i pod 3,5 tuny) mohou jet vlevo. Pokud na to tedy aplikujeme logiku značek B13 - B17, kde číslo bez předložky je vždy vnímáno tak, že zákaz platí pro vozidla nad danou mez.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.