K-report
 

Archiv diskuse „Buštěhradka%93 a okolí do 11. 01. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » „Buštěhradka%93 a okolí » Archiv diskuse „Buštěhradka%93 a okolí do 11. 01. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 01. ledna 2013 - 18:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co řikáte na návrh umístit přibližně v tomto prostoru žel. zastávku Srby? Zastavování na nádraží Kamenné Žehrovice bych zrušil, přece jenom těch v Srbech by mohlo nastupovat a vystupovat víc lidí.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 01. ledna 2013 - 19:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek kubík: no, nevím, zda bude na zastávce na vlečce dolu Schoeller někdo nastupovat . A zastávka u traťové koleje trati 120 příliš v úvahu nepřichází protože je tam svah do zářezu býbalé vlečky dolu Tuchlovice. Jedině zářez zasypat, vlečka je již bohužel stejně vytrhaná. Ale myslím, že investice za výstavbu by se pro těch pár potencionálních cestujících nevyplatila. To bych klidně zrušil zastavování v KŽ bez náhrady. Ale ony se tam Os vlaky stejně křižují, takže je jedno, zda ž je to pro oficiální nástup a výstup cestujících nebo z dopravních důvodů.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 02. ledna 2013 - 10:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik let ještě může ta vlečka na býv. důl Schoeller fungovat? Možná by bylo účelné, až nebude potřeba, její souběh s tratí 120 začlenit do obvodu stanice Kamenné Žehrovice a u nynějšího odklonění trasy i nivelety směr Schoeller zřídit výhybku z traťové koleje. Křižování (i "letmé") by pak mohlo probíhat na tomto "dvoukolejném" úseku. V takovém případě by mohla nová zastávka přímo u obce Srby být pro místní užitečná.
(Připomínám, že za první republiky byl vzhledem k hustému provozu zejména uhelných vlaků úsek Kamenné Žehrovice - Kladno dvoukolejný. Ještě relativně nedávno byly dvoukolejné i další trakčně náročné úseky býv. BD směrem k Žatci.)
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 02. ledna 2013 - 10:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár let určitě fungovat bude. Původní šachta teď funguje jako přečerpávací důl. V létě se tam naváží levné uhlí a v zimě se zas odváží. A to nejen do elektrárny v Kladně Dubí. Navíc jsou tam obrovské zásoby vytěženého kalu, který se do kvalitního uhlí přimíchává a pak se spaluje v elektrárně.
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 02. ledna 2013 - 10:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: nevím, ale myslím, že při nynějším provozu na 120 za Kladnem (tedy Kladno - Rakovník) a jeho budoucnosti, kdy zřejmě nehrozí nějaké extra zvýšení počtu jak osobních tak nákladních vlaků je Vámi navrhovaná investice skutečně zbytečná. Ty dvoukolejné úseky (hlavně tedy ten KŽ - Kladno) byly skutečně potřeba v dobách, kdy se na kladensku fáralo a jen z Kamenných Žehrovic odbočovaly 3 důlní vlečky (Schoeller, Tuchlovice, Vaněk) a např. hned ve Stochově další (ČSA). Ovšem ty doby jsou bohužel nenávratně pryč.
Pokud by už ale někoho napadlo tu "dvoukolejku" zbudovat, tak myslím, že by to šlo i za provozu vlečky na důl Schoeller. Jen by se u "rozvětvení) vložila spojka. Ale to už by byl opět zásah do zab. zař. a nemalé finanční prostředky jen na projekt...
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.199.186
Odesláno Středa, 02. ledna 2013 - 11:51:51    Odkaz na tento příspěvek  

Pene, Cogwheel: Teď by ta odbočka (a zastávka) v Srbech byla nehorázným plýtváním. Ale jednoho dne dojde i rekonstrukci SZZ v Žehrovicích a s tím by se toto mohlo spojit, aniž by to stálo nějaké extra prachy navíc.
Ovšem je otázka, kdo je vlastníkem té vlečky. Předpokládám, že SŽDC to není. Z hlediska administrativy bych v tom viděl docela problém - SŽDC by to musela koupit, navíc by se to muselo převést z vlečky na celostátní dráhu atd atd. Takže pochybuji, že se to někdy zrealizuje, byť nápad je to dobrý.
P.S. Jde také o to, jaký bude za x let provozní koncept na 120. Aby pak vůbec byly ty Žehrovice/Srby potřeba.
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 02. ledna 2013 - 16:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

122 a Cogwheel: Naprosto souhlasím, zastávku jsem myslel zřídit na č.120. Trať totiž vede přímo kolem Srb a Pene, koukal jsi pořádně na mapu? Přes bohužel vytrhanou vlečku do dolů Vaněk a Nosek (Tuchlovice) vede most a za ním je žel. přejezd tratě č.120 a vlečky do dolu Schoeller. Stačilo by tam zřídit pouze nástupiště a nějaký ten přístřešek, horší by to bylo s křížováním. Musely by se tam mezi vlečkou a tratí č.120 zřídit výhybky. Jinak by se muselo pořád křižovat v Kamenných Žehrovicích a tak by zrušení zastavování vlaků by nemělo žádnou cenu.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Drobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 02. ledna 2013 - 18:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivice: v Jenči je stále 75 km/h, co k tomu dodat.. Někdo se snaží aby to nějak vypadalo a někdo jiný (který o tom většinou rozhoduje) to vcelku úspěšně přehlídne.. Hlavně že na tom rozmydlenym úseku z Lužný do Rakovníka jezdíme 60 km/h (a to už jsem slyšel že by se to mělo zvedat na 70 km/h).
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 8-2009
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 00:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek kubík: Naprosto souhlasím, zastávku jsem myslel zřídit na č.120
To nám bylo všem jasné, že jste myslel zřídit zastávku na trati 120 a ne na vlečce... Jenže...

koukal jsi pořádně na mapu? Přes bohužel vytrhanou vlečku do dolů Vaněk a Nosek (Tuchlovice) vede most a za ním je žel. přejezd tratě č.120 a vlečky do dolu Schoeller. Stačilo by tam zřídit pouze nástupiště a nějaký ten přístřešek
Víte, ono z té mapy z výšky příliš nepoznáte. Lepší je znát místo osobně. Zde je fotka z loňského února z toho přejezdu za mostem u obce Srby... Fotka je focena směrem ke KŽ, kdyby jste to nepoznal. Tudíž by ta zastávka musela být v místě bříz a ostatních náletových dřevin... Které jsou ovšem již ve svahu zářezu vlečky (tedy bývalé) dolu Tuchlovice... Zkrátka můj názor je, a jen o ten v tom mém prvním příspěvku šlo, že bez mírného zasypání bývalého zářezu vlečky dolu Tuchlovice zde zastávku s Vámi vymodleným nástupištěm a přítřeškem zkrátka jen tak nezřídíte...

Musely by se tam mezi vlečkou a tratí č.120 zřídit výhybky
O tom přeci v mém příspěvku č.1162 v posledním odtsavci píši, konkrétně tímto stylem: Pokud by už ale někoho napadlo tu "dvoukolejku" zbudovat, tak myslím, že by to šlo i za provozu vlečky na důl Schoeller. Jen by se u "rozvětvení) vložila spojka..

Zkrátka zastávka Srby i imaginární dvoukolejka KŽ - Srby je v dnešní a bohužel zřejmě i blízké budoucnosti naprosto zbytečná...

122: vlečka samozřejmě SŽDC rozhodně nepatří. Vlastníkem vlečky dolu Schoeller si v dnešní době nejsem jist, ale dříve to byla firma OKD doprava a.s. ... Z toho usuzuji, že dnes vlečku vlastní firma AWT.
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 11:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pene: Petře, jestli by to šlo technicky, tak nástupiště by se mohlo zřídit mezi kolejí vlečky do dolu Schoeller a traťovou kolejí. Druhé nástupiště by bylo jak je na vaší fotce ta bouda. Umístění nástupistě na druhé straně by nejspíš bylo lepší, ale vzhledem k zářezu druhé vlečky by to nešlo a Petře, neřikejte že SŽDC není schopno prořezat nějaké křoví. Jinak ta žel. zastávka by oproti nádraží v Kamenných Žehrovicích měla pro osobní dopravu určitě větší využití, obyvatelé Srb by tak získaly spojení do Prahy. Přes Srby jezdí pouze autobusy mezi Kladnem a Stochovem. Kolem nádraží v Kamenných Řehrovicích kromě snad dvou RD a jednoho penzionu nebo co to je nic není. To nádraží je akorát tak ideální pro nákladní dopravu, pro osobní dopravu je jediná výhoda v možnosti křižování. Okolo nádraží v Řevničově je aspoň větší množství RD, bytový dům a je hojně využívané turisty, což myslím že nádraží v Kamených Žehrovicích bohužel není.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 14:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastávka v Srbech: Teoreticky by postavit šla, ale bylo by to finančně náročné. V tomto případě bych raději finanční prostředky využil jinde, např.pro zrychlení traťové rychlosti na stávající trati. Srby(část obce Tuchlovice) zas tak velké nejsou a mají tam slušnou autobusovou dopravu.

Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 14:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatně už je přiklepnuto, že v probírané oblasti bude firma Chládek & Tintěra nákladem přes 15 MKč (z různých veřejných zdrojů) stavět nepříliš smysluplnou cyklostezku pod heslem "Z Tuchlovic na nádraží". Tím nádražím se pochopitelně míní Kamenné Žehrovice, viz např.: http://www.ou-tuchlovice.cz/dokumenty/oz-14.8.pdf
Přesné trasování té chystané cyklostezky ale nevím - ani zda bude aspoň částečně využito těleso býv. vlečky z dolu Tuchlovice, či nějaké jiné tamní bývalé důlní vlečky.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13635
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 15:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jel už v roce 2013 Vápenec?
Jak se tedy jezdí?
Do Hostivic stále loko 2x730 Radka Šauera?
Hostivice - Prunéřov?nebo kam to jezdí 2x753.6 a Pk 753 60x?
či nějaká změna?
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 12021
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 15:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jel už v roce 2013 Vápenec?
Jel. Včera, dnes i zítra...

Jak se tedy jezdí?
Tak, jak poslední půl rok...

Do Hostivic stále loko 2x730 Radka Šauera?
Ne, Viamont 741.702 + 705 (možná 3 + 4)

Hostivice - Prunéřov?nebo kam to jezdí 2x753.6 a Pk 753 60x? či nějaká změna?

Jo. Ne. Zatím ne.

lokomotivy.net
FZF
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13639
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 15:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari
No vidíš a tos nás krmil, že to bude vše jinak

Tak hlavně ať už začně sněžitUž musím vybrat dovču, volna..tak to chci řádně využít s 753.6
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2413
Registrován: 7-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 16:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní šutry 753.601+753.602+741.702pk a odstavená 741.704
Johny1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.249.74
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 21:09:40    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Trasa te cyklostezky by mela vest po telese vlecky ze Zehrovic k rybniku u silnice spojujici Tuchlovice a Srby odtud po silnici ci soubezne se silnici do obce Tuchlovice a dál skrz tuchlovice k Nosku pres hájovnu Pustinka a kolem plotu lánskýho parku k býv. kasárnám hradní stráže. Nevim jak ostatni ale ja budu dal jezdit na kole po silnici - je to rychlejsi a kratsi oproti ty planovany cyklostezce.
Barney
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2013 - 22:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska na Zličíně těsně před odjezdem dolů...dokumentačně, na druhej pokus čas již nezbyl:
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 10:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzo, tys to nepochopil, to je tak schválně, aby se cyklisté mohli "kochat" :-D Zatímco ty sedneš a jedeš (do práce/šotit) :-) Jinak na tu výpravní budovu Stochov už jsem si zajel sám, tak už nemusíš nic fotit..
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6000
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 10:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já už jednou v Žehrovicích vystupoval - a kupodivu současně do vlaku nasedala nějaká dětská vejprava asi o 20 hlavách. O víkendu tam zastavovat každopádně ano neb vejletní cíl pro Kladno. Pokud by byla zastávka v Srbech tak by převzala tuto funkci a navíc by ji zajisté využívali i lidi ze Srbů v kladiva. Ono totiž jet busem někam k průmyslový zóně u Vejhybky je jaksi za trest časově i finančně. O Prase nemluvě.

To fakt chtěj stavět cysclostezku souběžně s již existující? Protože ze Srbů k nádraží v Žehrovicích (a dál na Kladno) velmi solidní cyclostezka již vede...
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 16:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože ze Srbů k nádraží v Žehrovicích (a dál na Kladno) velmi solidní cyklostezka již vede...
To sice vede, ale za tu by firma Chládek & Tintěra nákladem přes 15 MKč nic neinkasovala...

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 16:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/nejztratovejsi-jsou-rychliky-olomouc-kr nov-f36-/eko-doprava.aspx?c=A130104_153214_eko-doprava_fih

Tak Praha - Rakovník je druhá nejztrátovější trať v ČR.
To jsou prachy na odpisy a provoz těch nových původně plánovaných Desir a ČD prostě jen zapoměly státu říct, že místo nich nasadily motory těsně před smrtí?
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 17:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buh vi, co je to za data a jak vubec jsou aktualni, vzhledem k tomu, ze jsou tam jeste uvedene rychliky Pardubice - Jihlava, ktere uz druhym rokem nejezdi...
no-name
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.67.112
Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 18:01:15    Odkaz na tento příspěvek  

Prvních 7 tratí jsou dieslové.

Spíše to vidím na cílenou likvidaci.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4917
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. ledna 2013 - 20:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proto zavedli na 120 brejlofce, aby to mohli správně vyhodnotit. Nebude chybka vyhodnocování jinde (jo u těch ČD)?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13721
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 05. ledna 2013 - 07:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbr: Jsou to data za 2010.
no-name: na tom neni nic divnýho.
Borovička: Ano, právě proto zavedli brejloffce, aby odbourali to druhý hnací vozidlo (714+021), který zjevně dělalo těch 26Kč/km rozdílu oproti čtvrtým švejkum (v r. 2010 s nehospodárnejma barčama). Ještě by byla zajímavá ztráta osobáků na těch tratích - asi by se ještě víc ukázalo, že rychlíky v taktu prostě na některejch tratích jsou opravdu zbytečný.
ad Srby: Velmi bych doporučil, abyste se šli do tý vesnice podívat, než začnete plánovat další zvýšení ztráty na trati 120.
P.Vlček: To bylo překvapení, ty turisti v Žehrovicích, co? Voni sou totiž kolem turistický stezky a hluboký lesy, takže jasnej cíl oddílovejch výprav. Jo to sou ty věci, co se z grafikonu nevyčtou.

Tip na romantiku v PID: 313,314,331,404,444,461,490 a 38x od Mukařova.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 05. ledna 2013 - 08:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ztrátovost tratí se týká jen rychlíků a okolí Prahy bude díky PIDu asi hodně ztrátové. Navíc z ostatních směrů (snad s výjimkou MB, která je taky hodně vysoko) se rychlíky do práce moc nedojíždí..

V Žehrovicích je v turistické a zejména houbařské sezóně docela solidní pohyb cestujících..
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13683
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 07. ledna 2013 - 07:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jakpak to vypadá s 753 197?ještě nevyjela?stále se na loko pracuje?nějaké info by zde nebylo
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6003
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. ledna 2013 - 14:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo. Současnej model "vyber si prázdnou čtyřku" je asi fakt úspornej. Aneb kundál se čtyřma ve 13,02 z Prahy (a na 10,52 do Prahy).
Tuňtík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 07. ledna 2013 - 21:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček : Myslím že nemá smysl se zde dohadovat jestli jede o "2" lidi více či méňe mezi Březnicí a Protivínem nebo mezi Kladnem a Rakovníkem. Jako správnej "šotouš" by jsem také radši kundály viděl na švejkách, ale asi to má nějaký důvod. Já osobně vidím velký přínos pro dojíždející Kladno - Praha, je zde velká frekvence cestujicích a jezdit každej den v "zahrádkách" bylo spíše odrazující lidi z vlaků. Jinak jsem měl možnost odzkoušet R po 2OO s "hydrou" a byl jsem spokojen, vše OK, myslím že teď přes zimu použitelné, nevím jak to bude přes léto a sám jsem na to zvědav. Mohlo být hůř a můžem být rádi že se neškrtalo.
Jinak kde vůbec jezdí Francesca,Ornela, Margherita,.... ze švejků ?
no-name
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.92.58
Odesláno Pondělí, 07. ledna 2013 - 23:53:01    Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně vidím velký přínos pro dojíždející Kladno - Praha, je zde velká frekvence cestujicích a jezdit každej den v "zahrádkách" bylo spíše odrazující lidi z vlaků.

Kdyby to jezdilo každou hodinu alespoň Kladno Ostrovec - Praha bylo by to ještě lepší.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6018
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 08:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mně zajímalo jakej že přínos pro dojížděče Kladno - Praha má nahrazení sestavy 854+054+954 sestavou 750.7+2x054+954. Žádnej "lepší" vlak nepřibyl. Posilový Sp jezděj nadále 3 soupravy kostitřasů - osobně mně ale nijak neurážej právě na tomto využití v podobě 1 páru špičkový posily.

Na Švejkách ta klasa měla právě tu jednu výhodu v proměnlivosti souprav neb jiná frekvence v zimě, jiná v létě a poměrně velký víkendový výkyvy oproti tejdnu. To se mezi Rakáčem a Kladnem jaksi nekoná a jezdí to prázdný celodenně celotýdenně, tedy nebyl žádný důvod to o vůz posilovat (stejně jako mezi Kladnem a Prahou dopoledne).

Frančesku Kundálovou (nebo některou z menovanejch příbuznejch) jsem zahlídnul v HK na R z Trauče.
Barney
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 08:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víkendové rychlíky poslední dobou vídám v řazení 750.7 + 054 + 954, což je kratší souprava než co jezdí v týdnu.
Penguin01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2008
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 09:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Přesně tak, přínos žádný. Jestli se oficiální jízdní doba zkrátí řekněme o 3 minuty, tak to cestující ani nepozná. Kvalita souprav je stejná a o víkendu i menší (viz. příspěvek Barney).
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 10:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od zacatku GVD mi prijde, ze si sem sotousi formou fundovanych vylevu o ekonomice provozu chodi vybijet frustraci, ze uz nemuzou nahanet zamracene na nahradach na Svejcich...

Na jinou notu... Stejne jako vcera, i dneska jedou sutry, z Horelic tentokrat stahuje stare zname dvojce bangli. Prvni varka prijela kolem 9:45 a pro druhou se jelo po 10. Na 1289 tlaci Spencer.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6023
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 11:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám spíš dojem že nějakej šotouš potřeboval nutně vyfotit "velkou mašinu s klasou" na Kladně a v okolí... Už jen proto že se na tuhle parodii udělala jedna souprava v Najmrdu a druhá červená
no-name
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.56.154
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 12:03:02    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček : Dříve si chtěl někdo "velkou mašinu" vyfotit na 200, teď si jí chce někdo fotit na Kladně a příští rok si jí bude chtít vyfotit někdo třeba v tramtárii, tak nám tady nebrečte, my za to nemůžeme.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 12:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neni to bůhvíjaká změna, ale je to rychlejší, nejdelší soupravy (954+3*054) jsou kapacitnější, odpadla smradlavá (v zimě) 021 a vytváří to potenciál pro zkrácení jízdních dob, obzvlášt kdyby se někdo pochlapil s aspon částečnou rekonstrukcí některých úseků.

Pokud nebude poruchovost moc velká, tak to za sebe beru jako pozitivní změnu (jezdím každý den)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3402
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 12:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kladnauer: On pan Petr vlček je advokát kdejaké hovadiny, kterou ČD jsou donuceny tlakem zvenčí opustit. Nic nového pod sluncem.

Zastávky jako je Kačerov na trati 210 jsou podle něj také zbytečnost. Na Pankrác lze jet přeci dobře přes centrum, tak na co zastavovat na Kačerově. A mohl bych ve výčtu pokračovat dál. Jen nevím, co tím sám sleduje.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4529
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 13:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

021 DO SROTU !!! UZ VCERA BYLO POZDE...

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6026
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 13:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele Brame - hoď sem nějakej odkaz kdy jsem kde napsal že zastávka na Kačerově je blbost, jo? Ono to ale sotva půjde když někdo lže jak když rudý právo tiskne, že.

Jinak rychlejší - v JŘ to jezdí furt stejně a v reálu taky. Tu a tam se dýl čeká na křižování v Hostivici. A k čemu je kapacitnější souprava krom pálení nafty v traktoru a bufiku na obratu v Prase 10,52/13,02 taky netuším.

Mch - mně vadí ten bordel a škatulata "aby se něco dělo". Aneb prohazování řidičáků mezi Prahou, Brnem a nově Rakáčem, Traktorů mezi Prahou, Traučem a nově Rakváčem, dtto u 054. Naštěstí tyto škatulata jsou zjevně zadarmo jak z toho tady vyplývá a přispívaj k úspornosti provozu a ke zlepšení technického stavu vozidel...

Na Kladno/Rakáč by byly vhodný dvoudílný jednotky "velikosti desýra" - jedna na Rakváč a druhá na Kostrovec. Leč nejsou...
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 14:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sutry odjely z Hostivic. V cele klasika dvojce 753.6, na pk 740.658. S druhou rychlikovou soupravou jezdi Zasuvka (708).
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 17:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stroje ze Švejků našli své působiště v LD pod Černou Horou Trutnov701,702,703.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 18:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už České dráhy nachali za nemalé peníze zmodernizovat 19 brejlovců na ty zázraky s označením 750.7, tak se někde využít musí. Vhodné motorové jednotky nejsou a tak degradačně vozí 2-3 vozy buď na "švejcích", nebo na "rakovníkách". Obě vozební ramena jsou pro ně nevhodná, ale o něco víc se mi líbí na rychlících právě do Rakovníka. Alespoň se vyhodily ty drahé posilové hrůzy 714+021. Na po osekání většiny vlaků Praha-ČB už 854+054 většinou kapacitně pobírá a nejsou tam tak ostré obraty, aby byla nutnost vozit řídící vůz. Ale správně to není.


Osobně by se mi na rychlících pro trať 120 líbil koncept tří motorových dvouvozových jednotek. Na celé trase by jezdily dvě soupravy v jedné jednotce a na Kladně by se směrem na Prahu připojovala/odpojovala jednotka třetí od/do Kladna Ostrovce(Dubí?), aby mezi Kladnem a Prahou jezdily soupravy čtyřvozové.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honzaloko.)

Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4534
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 19:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obě vozební ramena jsou pro ně nevhodná, ale o něco víc se mi líbí na rychlících právě do Rakovníka.

Ona je ta bustehradka docela horska draha, tam naopak je treba vozidlo s poradnym prebytkem vykonu, aby ty jizdni doby aspon k necemu vypadaly. Spis by tomu pomohlo to zadratovat aspon na Kladno - Dubi, ale... ale... ta zasrana politika...

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 20:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spis by tomu pomohlo to zadratovat aspon na Kladno - Dubi

Nač vyhazovat peníze za špagát nad současnou tratí, když se bude stavět rychlodráha?

Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 20:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaloko: když se bude stavět rychlodráha
A ve kterém století?
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3073
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 20:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Ona je ta bustehradka docela horska draha, tam naopak je treba vozidlo s poradnym prebytkem vykonu


A také EDB.Jezdit z řídícího vozu a nemít EDB/Retardér je značně nepohodlné.V tom jsou asi "ty zázraky s označením 750.7" přínosné.

Ovšem lepší by byly zmiňované dvouvozové mot.vozy.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4536
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 21:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaloko: A ten muj odkaz na politiku je jako co ???

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2414
Registrován: 7-2003

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 22:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nač vyhazovat peníze za špagát nad současnou tratí, když se bude stavět rychlodráha?

Když se drátujou tratě s menším významem.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 23:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaloko: A ten muj odkaz na politiku je jako co ???

Však já s tím plně souhlasím. Na takový projekt elektrizace současné tratě se finance nikdy nenajdou, resp.neschválí právě díky plánované rychlodráze. V jakém desetiletí, ba i století to bude si odhadovat ani netroufám.

Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4539
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 09. ledna 2013 - 11:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, jenze onen projekt ty rychlodrahy je vlastne akorat dratizace s nejakejma neprilis vyznamnejma prelozkama, nic vic. Ze si z toho politici a ruzny nejmenovany obcansky uskupeni udelali zdroj existence je vec druha.

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Hopkirk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 09. ledna 2013 - 13:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaloko: Se zátěží kterou teď 750.7 vozí některé kousky ve stoupání nedosáhnou ani traťové rychlosti.....

Apollo 17: Pro 120 by se ale musela vyvinout speciální edice těchto souprav, nazval bych ji traincrossovou. Tady prostě mlátí úplně všechno, snad jen těžké a dlouhé 954ky a Bdtn jsou na tom o něco lépe.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 09. ledna 2013 - 14:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hopkirk:Jo,ta 120-ka je hrozná.Když jedu z Jirkova do Rakovníka s 814,je to až do Milostína v pohodě.Pak začne tanec.Mlácení ze strany na stranu do Krupé,pak vertikální skoky do Lužné a opět příčné škubání hlavně před Rakovníkem.

Tam by hlavně bylo potřeba dát trať do normovaného stavu.To škubání v Krupé a skákání do Lužné pamatuji již z motorů 830 a to jsem s ním jel na Lužnou naposled před 15.lety.
Spolucestující_č.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.111.123.189
Odesláno Středa, 09. ledna 2013 - 21:29:34    Odkaz na tento příspěvek  

To by ovšem rakovnická traťovka nesměla být od rána do večera v lihu. Jsou to netáhla a budižkničemu. A v úseku Lužná - Rakovník se o výluky pouze řeže dřevo. O nějakém utahování šroubů, výmenu pražců...? O tom si může trať nechat jen zdát. A penízky se jim sypou a sypou a oni jen pijou a pijou. Už několik let to tak je a asi se to nezmění. Není vůle.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2416
Registrován: 7-2003

Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 13:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejedou teď šutry? Slyším povědomé houkání od Zvonečku.
dejvi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.0.178
Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 20:50:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jo pravda, peníze pro luženskou traťovku jsou fakt vyhozený prachy. Věčně posedávají u kiosku. Třeba když popadaly stromy pod nedávným sněhem (už podruhé v krátké době) tak neměli naftu v MUV, takže s nimi musela jet mašina z rychlíku....
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 21:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pojede se zítra do/z Nučic???
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 23:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Které řídící vozy řady 954 jsou v Rakovníku?

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.112.160.140
Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 06:45:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, dnes vápenec jede. Stroje 741.703+5