K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 01. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 01. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 22:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: A mohl byste být konkrétnější? (kdyžtak klidně vedle)
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 01:44:46    Odkaz na tento příspěvek  

Děcka, v reálném světě nikoho nezajímá, že "vyvolené" zapaléné šotoušky iritují vybrané lokálky, protože se kvůli nim nevylepší ty tratě, které se vyvoleným šotoušům líbí víc. [nene]

Ale chápu vás... potřebujete mít pískoviště, kde to těm lokálkám nandáte. Káčko se hodí. [biggrin]

Nám se zas hodí JIKORD, Dušek, ROPID, ochota státu nechat si do toho kecat spolky, štědrá EU atd. [happy]

Je legrační, že já budu mít z teoretické neobnovy 097 mnohem menší trauma, než ti, kteří se mohou zbláznit z toho, kolik peněz se prožralo, než se to konečně zavřelo.

Já vlastně pouze konstatuju, že zrušit tu trať je holá kravina a velká škoda, ale co se dá dělat, život jde dál. Stejně věřím, že dochází k její opravě a je zase v provozu.

Mít jako koníček optimalizaci, co by bylo možné posílit zrušením něčeho jiného, musí být mnohem více depresivní, než mít jako koníček fandit lokálkám a používat je pro radost. [happy] Já po 097 nikdy nejel, stejně tak jsem nejel nikdy po zrušené Hostašovice-Nový Jičín. O něco jsem tím možná přišel, ale nevadí mi to, bo jsem to neochutnal. Vy někteří tady žijete v traumatu, co mohlo být, kdyby se vám podařilo takové tratě zaříznout včas. [happy]

Další velký rozdíl mezi mnou a optimalizačními fanatiky je v tom, že mně je z vysoka jedno, jestli je o svém názoru přesvědčím. Takový Orky při svých elaborátech o důkežitosti optimazací, ve kterých opakovaně (asi ze zoufalství) vynechává část faktů, musí být hodně neštastný člověk. Je znát ta touha, jak opravdu by rád poučil snad každého, kdo někdy slyšel o železnici, jaký je ten jediný moudrý přístup. [crazy]

PS: na mapky jsem ani neztrácel čas klikat... bylo mi jasné o jaké keci tam půjde a mně v mém volném čase mnohem víc zajímá reálný vývoj a reálné plány či hrozby či výroky politiků, než noname prognózy anonymů z internetu... [wink]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7403
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 08:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hadam ze obnova 097 bude zlomek toho kolik se do sanace kopce nacpe kvuli dalnici.

To ze "se opravuje" 012 je ostuda hlavne proto, ze kus spachlyho pesunku trva nekolik mesicu. A to ze obsazenost smerem ke konecny klesa je snad samozrejmy a nikdo se tomu nedivi u busu ani mhd.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14967
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 09:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: CIT:" ze obsazenost smerem ke konecny klesa ...nikdo se tomu nedivi u busu ani mhd." Trochu OT, ale nemohu jinak: U jisté 22 (a 17) se tomu "znalci" diví (účelově) opakovaně a imrvére.
Jis: Vy toho taky moc nevíte. Běžte se podívat do Hostivic, v jaké lokalitě se ty zastávky budujou a pak na druhou stranu, na trať, kde byste zastavoval osobku, která je tam již skoro 10 let zastavena[biggrin] (cyklovlak se nepočítá, to je účelový spoj pro pražáky, kteří si jej platí)

Je na čase definovat METROBUSY nikoliv podle intervalu, ale PODLE TRASY a vyjmout z nich napaječe.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3849
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 10:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Slyšel jsi už něco o pojmu pásmování? Zjevně asi ne[biggrin].

Marek000: Depresivní je číst příspěvky od takového osla, jako jsi ty. Někomu není holt dáno, aby pochopil, že vývoj v dějinách lidské společnosti jde nějakým směrem a že nelze jít proti němu[crazy].

Můžeš se vztekat, můžeš hrozit pěstičkou a dupat nožičkou (obdobně jako to dělá Káem u zadřené věštecké koule), ale období lokálek je prostě pryč. Lokálky se zastavenou osobní dopravou prostě budou přibývat a nezměníš na tom absolutně nic. Že by to tady někomu dělalo radost, silně pochybuji. Ale najdou se oslové, kteří naopak kvůli lokálkám chtějí ubrat vlaky z hlavních tratí, kde jezdí jeden vlak vytížen natolik, jako mnohá lokálka za celý den.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9059
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 12:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Bohužel, ale je to tak jak říkáš.

"...jako mnohá lokálka za celý den."

Pro některé platí i následující oprava:
"jako mnohá lokálka za celý den."
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 14:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co znamená, že trať do Kouřimi se po povodních opravuje?

Že jsme evidentně stále velmi bohatý stát. Tím spíše, pokud se bude opravovat i 097.
Tohle nemá s nějakým potenciálem tratě téměř nic společného

Asi by to chtělo respektovat důležitá fakta:
Stát vlastní dráhy a je povinen se o ně starat. Když se někde povodní poničí silnice III. třídy s intenzitou pár autíček za den, tak je povinnost kraje tuto silnici opravit.
Kraje objednávají dopravu a kde si objednají přepravu stovek lidí či vzduchu je čistě jejich věc.

Postup u Kouřimky či 097 je jednoduchý:
SŽDC si může maximálně ověřit, že kraj hodlá objednávat dopravu, ale v tomto případě, kdy jde o pouhou obnovu po škodní události, si nemůže nárokovat nějaké dlouhodobé garance!

Ano, našli bychom jistě tratě, které nemají potenciál a kde není koncepční dopravu dále objednávat. Ale rušit trať jen kvůli "silnějšímu deštíku" považuji taky za antikoncepční!

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 14:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>rušit trať jen kvůli "silnějšímu deštíku" považuji taky za antikoncepční!

Jistě. Nějak jsem si nevšiml, že by tady někdo mluvil o rušení tratě 140 za Vary, loni či předloni Kamenice-Svor nebo nyní Č.Lípa-Liberec.
Nebo ano ? A kdo ?

P.S.: Když bude na 097 či 012 doprava busem rok, než to opraví, tak ta trať asi zas tak nepostradatelná není ? Kdyby se jezdilo za tarif ČD, tak by utichlo tak 90% hlasů.
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 15:13:52    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: A co víc, ono jim to ubírání z větších tratí i vychází. A nejedná se zdaleka jen o Duška. Celý systém objednávání železniční dopravy je na straně lokálek.

Podívejme se, které kategorii tratí SŽDC téměř nezvedá poplatky za dopravní cestu. Podívejme se na Memorandum. Podívejme se, jak se v jeho důsledku a v důsledku rozdělení dotování železnice na kraje a stát, spíše ořezají rychlíky večer, než zruší lokálka. Pro rok 2014 to vypadá, že se zavře provoz pouze na 1 lokálce a to jen částečně. A k tomu se obnovil letos sezónní provoz na jiné... v prakticky stejné kilometrické délce a obnova čeká i 2 přeshraniční úseky. A pak je tu ještě ta oživená Kozina.

Takže ano Brame, vývoj jde nějakým směrem, ale nejsem si jistý, zda tvoje dedukční schopnosti rozpoznaly správně, který je to směr. [biggrin]

V Evropě jsou země, kde lokálkám pšenka nekvete, ale v těch nekvete ani autobusům. Řekl bych, že Úsvit Tomia Okamury je reálnější, než úsvit autobusové regionální dopravy. Autobusové doprava dál od větších měst není nic víc, než mezifáze mezi nepostavením/zrušením železnice a definitivním zrušením veř. dopravy v oblasti. Jeď do Francie a uvidíš. [happy] A nebo pro začátek do Bavorska... tam uvidíš kvanta autobusů, ale vozících dokonale nikoho. A jednoho dne to bez náhrady zanikne jako ve Francii...

Sranda je, že ty nestíháš ani Káema, který se lokálkami ohání jen v bohaté a cestující slušně generující Praze+okolí. A já Káemovu umírněnost rozhodně nemám. [fotic]

Orky: já vás chápu... představuju si vás jako člověka, kterému se +- líbí program TO09, považuje ho za jediný reálný kompromis a naprosto si nedokáže připustit, že v realitě může jít politický vývoj (a z něj související dopady na železnici) zcela jinudy. Doporučoval bych rozšířit si obzory o více variant. Nebo to za vás udělají volby za měsíc. [happy]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4219
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 15:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>představuju si vás jako člověka, kterému se +- líbí program TO09,

Prosím BEZ POLITIKY !! Koho volíte nebo nevolíte je vaše věc.S politkou si jděte za soudruhem Honzíkem do Všeobecné.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2974
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 15:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek:Ano, hodně lokálek přežívá díky spojení OSŽ s ČSSD apd. apd.
Třeba to tak bude dalších 10-15 let stejný.
A pak se plno z nich zruší i bez té busové nebo minibusové náhrady.

A v Evropě(na světě) takový lokálkový stát jako je ČR už podle mě není(někdo mě možná opraví).
Buď došlo k omezení v minulosti dávné(západ od nás) a nebo relativně nedávné(Polsko, Slovensko).

Takže dál buďte šťastný, že žijete v zemi, kde raději zruší Sp pro 50 a více lidí (nebo bus komplet o víkendu) ale do Prahovic pro "čistý vzduch" se jezdit bude dál.


PS:Téměř se zcela zastaví "víkendovka" do Oslavan (zbyde několik dní v roce) , si to připočtěte do vašeho lokálkového účetnictví[crazy]
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9060
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 16:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Téměř se zcela zastaví "víkendovka" do Oslavan (zbyde několik dní v roce) , si to připočtěte do vašeho lokálkového účetnictví
Dále končí Čistá - Kralovice a v listopadu se rozhodne o tom, zda vyjedou vlaky na Číčenice - Týn. Další GVD 2015 pak zřejmě bude klid, protože příští rok na podzim jsou krajské volby. Otázkou však zůstává, jak si třeba liberecký kraj poradí s tím, že příští rok neobjednává osobáky na 086 v úseku Liberec-Jablonné (nahrazenou autobusovou linkou). Tam je schováno vlakkm docela dost a předpokládám, že pokud budou peníze stejné, bude se muset škrtat jinde. No a pak záleží, jak se promítne do nákladů navýení polatků za dopravní cestu, to může zředit vlaky už během příštího roku.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14969
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 17:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brame - zadřená věštecká koule? Mrkni se do Rychlodráhy PRAK. [biggrin]

Je na čase definovat METROBUSY nikoliv podle intervalu, ale PODLE TRASY a vyjmout z nich napaječe.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 19:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že zde příspěvků přibylo relativně mnoho a nestačím na ně odepisovat, tak v několika bodech - určeno všem.

1) Není možné tvrdit, jestli lokálky jako takové jsou přežitek, či nikoliv. Každá lokálka má zcela jiná specifika, některá je trasovaná lépe, jiná hůře.

2) Nejsem příliš nakloněn tomu, aby doprava na lokálkách se rušila pro posílení jinde. Zase ale nejsem nakloněn opačnému případu - rušit dopravu na hlavních tratích a objednávat dopravu na lokálkách.

3) Toto je určeno Ottu Pospíšilovi - co znamená zrušení trati Nový Jičín - Hostašovice? Btw. trať 097 by měla být i nadále zachována, má velký turistický potenciál, Ústecký kraj ji nechce rušit. A pokud by trať měla být zrušena, pevně doufám, že se toho chytnou nějací nadšenci, kteří se o obnovu zasadí.

4) Vykašlete se na toto bezhlavé plošné omezování dopravy. Hledejte i jiné příčiny, proč je nízká obsazenost na lokálkách, než jen nízké osídlení. Ty příčiny můžou být úplně jiné. Viz 161 a Blatno. Nabídl jsem se - vyzkoušejte ten můj model, není nejlepší, ale zajistí slušné přípoje, sice o délce dvou minut, bude to ale fungovat. Ne, vy mi tady prezentujete jakési dogma, které je prý potřeba tesat do kamene, že není možné experimentovat.

4a) Perspektivní je na trati 161 hlavně úsek Žlutice - Rakovník (pro dojížďku do Rakovníka v úseku z Blatna a v úseku ze Žlutic do Plzně s přestupem v Blatně), zbytek je otázka a možná bych byl ochoten skousnout zastavení provozu, ač tomu nejsem nakloněn.

4b) Kroky Jiřího Šulce v Ústeckém kraji pamatujeme všichni. Nejen zcela nesmyslné zastavení provozu Os v úseku Podbořany - Žatec (bez kterého nemohla vrstva Os na zbylém úseku 160 rozumně fungovat!), ale i úplné zastavení provozu na Kozině a Švestkové dráze, což jsou tratě s turistickým potenciálem.

4c) Vy, kteří tady neustále prosazujete autobusy, byste si měli uvědomit, že Jiří Šulc způsobil i krizi autobusové dopravy. Více zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Autobusov%C3%A1_doprava_v_z%C3%A1vaz ku_ve%C5%99ejn%C3%A9_slu%C5%BEby_v_ Jeho kroky nebyly úsporné, ale destrukční. A vsadím se, že kdyby nenavrhl destrukci Os na 160 a existovaly by i dnes, tak by vás to nenapadlo také a měli byste nějaké mantinely.

4d) Je to sice tak trochu konspirační teorie, ale zajímavý materiál: http://prch.wz.cz/index_soubory/jmk_omez.htm Co se týče postupu omezování, souhlasím, příklady jsou ale vybrány poněkud nešťastně. Kdyby tam dal tu 160, bylo by to trefnější.

5) Než toto sdílení návrhů v úzké komunitě šotoušů, bych vám rád doporučil ty vaše návrhy představit obcím a místní veřejnosti a nechat je připomínkovat. Já ten svůj návrh na 149, 160 a 161 jsem takto ochoten představit, a těším se na jak pozitivní, tak i negativní připomínky.

6) Teď trochu černého humoru ze sousedního vlákna, a zároveň námět k zamyšlení: http://uloz.to/x89aY3u2/axe-jpg Opravdu to chceme?

7) Nahrazení vlaků autobusy nemusí být vůbec žádná úspora - viz trať 124 Žatec - Lužná. Stačí se podívat na trasování silnic, jak je nevhodné a kolik linek navíc by se muselo organizovat. A nebo chcete koleje vytrhat a na jejich místě postavit novou silnici pro autobusy? To je mnohem levnější provozovat vlaky. Nejlepší je zavést zastavení vlaků ve všech stanicích a zastávkách a přesunout zastávku Sádek u Žatce blíže obci. Takhle ještě získáme pár lidí navíc bez výrazného prodloužení jízdní doby, které zároveň nevyžene nikoho.

7a) Trať 124 by každopádně měla být chráněna před zrušením, jako varianta možného budoucího spojení Praha - Karlovy Vary, dokud nebude rozhodnuto o trase výstavby. (Další varianty: 090+110+114+123+124+140, 120+161+149)

----

Ještě jednou - můžete škrtat, ale s rozumem a rozvahou!

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 19:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Místo toho, abyste studoval, co vám ostatní doporučili, tady zase melete nesmysly.

Nabídl jsem se - vyzkoušejte ten můj model

A nabídl jste se také na jeho financování?

ze Žlutic do Plzně s přestupem v Blatně

A to se týká kolika lidí? Nebo jen z mapy usuzujete, že asi by někdo mohl chtít takto jet? A ještě se z Blatna do Plzně plazit osobákem?

Nejen zcela nesmyslné zastavení provozu Os v úseku Podbořany - Žatec

Víte, jaká byla obsazenost těch vlaků? Nebo jste opět pohledem do mapy dospěl k závěru, že veliká?

zastavení provozu na Kozině a Švestkové dráze, což jsou tratě s turistickým potenciálem

A kvůli tomu by se tam mělo jezdit celoročně každodenně? Mimochodem, sezónní provoz tam funguje, tak co se vám nelíbí?

přesunout zastávku Sádek u Žatce blíže obci

A platit to bude kdo? Vy?

Trať 124 by každopádně měla být chráněna před zrušením

Zrušení jí zatím opravdu nehrozí. A to ani v případě, že by tam byla zcela zastavena osobka.

varianta možného budoucího spojení Praha - Karlovy Vary

Kdy se něco takového bude stavět? 2050 nebo 2060?
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 19:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Místo toho, abyste studoval, co vám ostatní doporučili, tady zase melete nesmysly.

Studuji materiály o technologii, abych mohl své jídzní řády částečně přepracovat.

A nabídl jste se také na jeho financování?

Platím daně. Když ty daně budou vynaloženy na tuhle lokálku, nevadí mi to.

A to se týká kolika lidí? Nebo jen z mapy usuzujete, že asi by někdo mohl chtít takto jet? A ještě se z Blatna do Plzně plazit osobákem?

A jak jinak to vyřešit? Rozhodně lepší, než minulý stav. A cestující budou rádi, když jim tam pojede courák, víc, než kdyby museli čekat hodinu (někdy i hodiny) sice na rychlík, ale na nádraží, kde není vůbec nic.

Víte, jaká byla obsazenost těch vlaků? Nebo jste opět pohledem do mapy dospěl k závěru, že veliká?

Závratná určitě nebyla, ale zrušení Os právě v úseku Podbořany - Žatec je však silně nelogické, pokud v Podbořanech není zajištěn přestup na R do Žatce (což nebyl). Proto také se snížila obsazenost i jižněji.

A kvůli tomu by se tam mělo jezdit celoročně každodenně? Mimochodem, sezónní provoz tam funguje, tak co se vám nelíbí?

Současný stav je v pořádku.

Vysvětlení principu, jak jsem to myslel: Když někdo spáchá vraždu, je vrahem i v případě zmrtvýchvstání oběti.

A platit to bude kdo? Vy?

Tak určitě by se na tom měla nějak spolufinancovat obec. Obce ale nedostávají tolik peněz a tím pádem nemůžou tu zastávku zafinancovat zcela samy.

Zrušení jí zatím opravdu nehrozí. A to ani v případě, že by tam byla zcela zastavena osobka.

To je dobře.

Kdy se něco takového bude stavět? 2050 nebo 2060?

Pokud by se o to politici snažili, mohla by stavba být zahájena i příští rok.

----

Já si myslím, že tato „zákopová válka“ je zbytečná, protože jsme se nikam neposunuli. Je to stejný spor, jako mezi ideologií pravice a ideologií levice.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2978
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 19:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgik:Už zase s tou 161kou?
Se nedostaneš ani na zaplnění normálního busu.
To zlepšení přípojů by částečně mohlo pomoci pro přípoje v Blatně vlak/malýbus,(pokud by se podařilo rozumným způsobem) aby jelo víc lidí.
Protože vlakem nejede skoro nikdo.
Není tam co řešit!.
Nehledě na dostupnost vlaku a z toho důvodu už teď vedených plno bus spojů.
Ale to je pořád dokola....
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 20:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Pokud budou autobusy optimálně navazovat a pokud se nebude koncept autobusů měnit s každými volbami, jsem ochoten to skousnout. Podmínkou je ovšem čekání na rychlíky v Blatně, budou-li zpožděné. Akorát se obávám, že za současného stavu je to nereálné, viz „NAD“ Blatno - Podbořany.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9061
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 20:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Ach jo, už zase znovu. Pochopte už, že obsazenost osobních vlaků do velké míry závisí na osídlení regionu. Podívejte se na velikost obcí mezi Podbořany a Žatcem. Vždyť to jsou mrňavé vesničky s pár obyvateli. Opravdu si myslíte, že tyhle vesničky by naplnily vlak?
Na trati 161 na západ od Blatna není pespektivní nic, už jsme to tu říkali snad stokrát. Opět si vemte alespoň tu mapu, podívejte se, jak je trať vedena, jak jsou umístěny obce a kam obce spádují.
To, že je problém s vazbami vlak/bus či se mění linky, není důvod k tomu, aby zůstaly vlaky jezdit. Naopak by se měl vytvořit stabilní JŘ a najít způsob, jak vazby řešit.
Navíc způsob náhrady 161 už tady byl několikrát naznačen. Zřejmě by nešlo o náhradu buslinkou podél trati, která vede nepříliš využívaným tangenciálním směrem, kdy stejně mezi Bečovem a Blatnem celou trasu ujede pár jednotlivců. Spíš by šlo o vytvoření svozových linek na páteřní autobusovou linku Plzeň-Toužim-Karlovy Vary, která již funguje na pravděpodobně komerční bázi a na páteřní železniční rychlíkovou linku Most-Plzeň, kde bych asi spíš preferoval vytvoření uzlu Žihle v celou, než v Blatně. Tuhle rychlíkovou linku bych doplnil řekněme o 2 páry špičkových posil, která by zkrátila interval na 60 minut. Trať 161 by pak zůstala v provoz Blatno-Rakovník s co nejlepšími vazbami na rychlíky v Blatně s tím, že by pokračovlay jak (část) rychlíku do Prahy. Že to nezapadá do současného konceptu neřeším s tím stejně může dost zamíchat modernizace trati na Kladno.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 20:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Samotné tyto vesničky vlak určitě nenaplní. Ale lidé na jih od Podbořan přece nepotřebují cestovat jen do Podbořan, ale i dál.

A uvažoval jste o spojce Bezdružice - Teplá a o uvažovaném spojení Plzeň - Karlovy Vary, která by obnášela i modernizaci úseků Pňovany - Bezdružice a Teplá - Karlovy Vary? Poté by ztratilo smysl tyto autobusy provozovat, a naopak by výrazně vzrostl význam trati 161 přinejmenším v úseku Toužim - Bečov nad Teplou jako návoz k rychlíkům (Bečov nad Teplou bude dle různých návrhů rychlíková stanice). Proto by také trať 161 při zastavení provozu měla být chráněna před zrušením.

Já vím, je to daleká budoucnost, ale i o ní by bylo dobré uvažovat a počítat s ní.

A teď konec snění a návrat do reality - pokud nebudete moci nikde vykřižovat mezi Kaznějovem a Horní Břízou, tak na hodinový takt R zapomeňte. Na sever od Žihle to ale vychází na Vroutek v X:30, to je v pořádku.

Ano, můžete namítnout delší stání v Kaznějově v X:30, takhle se ale nemůže realizovat chystané utěsnění plzeňského uzlu v X:00 z trati 170. Pak je otázka, jestli by se obrat za 5 minut (předpoklad intervalu křižování v Kaznějově 1 minuta) měl stíhat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9062
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 21:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Samotné tyto vesničky vlak určitě nenaplní. Ale lidé na jih od Podbořan přece nepotřebují cestovat jen do Podbořan, ale i dál.
Na jih od Podbořan to taky není žádná sláva. Jediné větší obce jsou Vroutek a Kryry, kde by rychlíky stavět měly. A ze Žihle už jezdí osobáky.

A uvažoval jste o spojce Bezdružice - Teplá a o uvažovaném spojení Plzeň - Karlovy Vary, která by obnášela i modernizaci úseků Pňovany - Bezdružice a Teplá - Karlovy Vary?
To je jeden z mnoha snů, které se stejně nepostaví.

Poté by ztratilo smysl tyto autobusy provozovat, a naopak by výrazně vzrostl význam trati 161 přinejmenším v úseku Toužim - Bečov nad Teplou jako návoz k rychlíkům (Bečov nad Teplou bude dle různých návrhů rychlíková stanice). Proto by také trať 161 při zastavení provozu měla být chráněna před zrušením.
Podíval jste se do té mapy? Podívejte se, kde má Toužim nádraží. Pokud by se skutečně ta trať postavila, pak by stejně bylo rychlejí vozit lidi z Toužim buď do Teplé nebo do Bečova autobusem.

A teď konec snění a návrat do reality - pokud nebudete moci nikde vykřižovat mezi Kaznějovem a Horní Břízou, tak na hodinový takt R zapomeňte. Na sever od Žihle to ale vychází na Vroutek v X:30, to je v pořádku.
A je podmínkou pro zavedení vložených posilových vlaků přesně 60 minut? Tak by se holt křižovalo Kaznějov/Podbořany nebo Horní Bříza/Kryry. S ohledem na jednosměrnost těchto posilových vlaků by to mohlo vyjít. Skutečně je zajímavé, co všechno dokážete vymyslet, abyste zachárnil trať, kde je potenciál skoro nulový a jak snadno dokážete zahodit myšlenku na posílení jinde. Předpokládám, že kdybyste si chtěl prosadit hodinu na rychlících Vy, že byste zase přišel s nějakým křižováním na zhlaví a nenápadným zkrácením jízdních dob metodou jízdní doba = minimum všech jízdních dob s nulovou dobou na křížování.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 21:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omg.

Nostalgia: Vykašlete se na toto bezhlavé plošné omezování dopravy. Hledejte i jiné příčiny, proč je nízká obsazenost na lokálkách, než jen nízké osídlení. Ty příčiny můžou být úplně jiné. Viz 161 a Blatno.
Ne, nemůžou. Kde nic není, ani smrt nebere.

Celý Váš problém je v tom, že Vy se nesnažíte obsluhovat lidi, ale vymýšlet dokonalé teoretické koncepty obslužnosti, a na ně pak skutečné potřeby lidí nějak roubovat.
(Ale moc nečekám, že budete schopen si to přiznat.)

Přiznám se, že už mi to taky začalo vadit. Vaše příspěvky naplňují všechny znaky spamu. Už to není pár výkřiků, které by se daly přeskočit, vyvracení Vašich bludů se postupně stává nosným tématem dokonce několika vláken (!), a přitom diskuze s Vámi tu není přínosem pro nikoho kromě Vás. Uvědomte si prosím, že tím vytlačujete z diskuze třeba Mibly, Hrochy a další, kteří mají narozdíl od Vás k tématu opravdu co říci. A nejde jen o oborové znalosti, Vám chybí hlavně soudnost, a schopnost vnímat železnici trochu v souvislostech světa okolo a ne ve vzduchoprázdnu. Tak sakra vystrčte hlavu z písku, a zamyslete se nad tím, proč má člověk dvě uši, ale jenom jeden jazyk.

I am the passenger, and I ride and I ride...
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 21:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celý Váš problém je v tom, že Vy se nesnažíte obsluhovat lidi, ale vymýšlet dokonalé teoretické koncepty obslužnosti, a na ně pak skutečné potřeby lidí nějak roubovat.

Totéž se dá říci o té „druhé straně“. Ti tady škrtají a škrtají, až by nakonec zbyla jen holá kostra, kterou jsem zde načrtnul.

Přiznám se, že už mi to taky začalo vadit. Vaše příspěvky naplňují všechny znaky spamu. Už to není pár výkřiků, které by se daly přeskočit, vyvracení Vašich bludů se postupně stává nosným tématem dokonce několika vláken (!), a přitom diskuze s Vámi tu není přínosem pro nikoho kromě Vás.

Jaký spam? Jaké bludy? Já se pouze pokouším oponovat tomu navrhovanému rušení a uvádět argumenty. Dokonce jsem připustil, že tu autobusovou náhradu, pokud by byla funkční a vydržela by volby (tj. ne jako v Pardubickém kraji) bych byl možná ochoten skousnout.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9063
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 22:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Totéž se dá říci o té „druhé straně“. Ti tady škrtají a škrtají, až by nakonec zbyla jen holá kostra, kterou jsem zde načrtnul.
Myslím si, že snad nikdo tady nechce teď seškrtat síť natolik, aby zde zbyla základní kostra. To bylo bráno jako provokace.

Dokonce jsem připustil, že tu autobusovou náhradu, pokud by byla funkční a vydržela by volby (tj. ne jako v Pardubickém kraji) bych byl možná ochoten skousnout.
To už tu bylo tolikrát. Stejně znova a znova děláte za 161 snad nejdůležitější trať severozápadní části Česka.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 22:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokonce jsem připustil, že tu autobusovou náhradu, pokud by byla funkční a vydržela by volby (tj. ne jako v Pardubickém kraji) bych byl možná ochoten skousnout.

Proč se odvoláváte na nějaké volby? Copak i v tom Pardubickém kraji se snad změny týkají jen autobusů? Všiml jste si např., že ode zdi ke zdi to tam je s celou veřejnou dopravou? Nebo je snad nějaká spása, že jeden rok jezdí spěšňáky na hlavní tratí a druhý rok se vlkm přesunou na přepravu vzduchu? (Třetí nebo třeba desátý rok ty vlkm prostě zmizí, protože peníze na to už nebudou...)
Uvědomte si, že politika nemá nic společného s fyzikálními vlastnostmi autobusové nebo železniční dopravy. Politika může pozitivně nebo negativně ovlivnit samozřejmě cokoliv od vláčků přes nemocnice až po regionální školky...

Mouser:
Obrázek kloubového prasete je dokonalej.[biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 23:01:24    Odkaz na tento příspěvek  

Orkáček: Já bych si tobě i všem ostatním antilokálkovým machrům dovolil připomenout základní fakt:

Pokud příští vláda nenavýší rozpočet na rychlíky, budou se v červnu 2014 rušit další kvanta rychlíků ráno, v sedle a večer. A nebo kompletně skončí 2-3 rychlíkové linky.

Zvýšení poplatku za DC postihne hlavně dálkovou dopravu a ta má i bez něj deficit kolem 300M ročně. Což je několikanásobně vyšší částka, než kolik peněz sežere zvýšení ceny DC u krajských spojů.

Suma sumárum... v souboji např. 161 vs. rychlíková linka Praha-Příbram-ČB tahá lokálka 161 za delší konec slámky. [biggrin]

Milovníci optimalizací by se měli už teď začít psychicky připravovat na další velkou porážku. [kladivo]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9773
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 23:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud příští vláda nenavýší rozpočet na rychlíky, budou se v červnu 2014 rušit další kvanta rychlíků ráno, v sedle a večer.
v souboji např. 161 vs. rychlíková linka Praha-Příbram-ČB tahá lokálka 161 za delší konec slámky.


Nuž, ještě že na krajské úrovni je peněz na úhradu za dopravní obslužnost dost a nic se neškrtá, že. [happy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 00:12:42    Odkaz na tento příspěvek  

David: Poslední roky minimálně. Navíc je tu ten prvek, že na krajích se přece škrtají vlaky, kterými nikdo nejezdí, zatímco Sp a R jezdí 10ky lidí. [happy]

Takže já doufám, že letošní letní škrt rychlíků si jistí dostatečně vychutnali. Stejně jako já si vychutnal výlet po obnovené lokálce do Prachovic, pak pěší procházka a potom domů skoro prázdnou 810kou z Třemošnice.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9777
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 00:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže já doufám, že letošní letní škrt rychlíků si jistí dostatečně vychutnali.
Však ono to "díky" tomu tím více odnesou i ty lokálky, jejichž vlaky jsou vázány na rychlíky, ovšem "díky" škrtům jsou děravé i přípoje. Viz Březnice a vazba R-200 - Os-203.

Stejně jako já si vychutnal výlet po obnovené lokálce do Prachovic, pak pěší procházka a potom domů skoro prázdnou 810kou z Třemošnice.
Pěší procházka dobrovolná (ač jel autobus, tak jste chtěl jít pěšky), nebo nedobrovolná (autobus nejede, protože se peníze na jeho zavedení neefektivně utratily o kousek dále za vlak do Prachovic)?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Pasažér
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 13:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Myslím, že dobrovolná procházka. Sám jsem asi stejnou šel 2x. Vlakem do Prachovic, pak pěšky kolem Lovětínského rybníku, Lichnice, Lovětínskou roklí a kolem vápenky v Třemošnici. Pěkný výlet. Vlakem potom z Třemošnice zpět. Dokonce se to celé dá jet na Pardubickou SONE+. Leč při obou cestách z Heřmanova Městce nejelo víc než 5 pasažérů... Takže je to spíš na pár zvláštních vlaků za rok nebo vlaků na objednávku.
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 13:36:52    Odkaz na tento příspěvek  

výlet = dobrovolná

ale bus jsem stejně neviděl žádný... A silně pochybuji, že by ho někdo toužil používat v relaci Třemošnice-Prachovice. Busy jsou hold už přežitek. Stačí se dívat na jejich využití v západním světě.

Busy se používají jen tam, kde ještě lidé nemají všichni auto (postsocialistická a východní Evropa). Jinde se používají pouze vlaky a busy jen občas, jako rozvoz od páteřního vlaku.

Já si nedokážu představit člověka, který pojede autem 10km, pak zaparkuje a pojede dalších 50km busem (toho je schopen jen šotoušek projížděč). Zato u vlaků je takový model poměrně běžný, zvláště pokud se zvýší kvalita vozidel a rychlost trati a nebo je trať proti silnici pohodlněji trasovaná (méně zákrut, obcí při cestě apod... často v horském terénu).
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 14:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zato u vlaků je takový model poměrně běžný

Ano, ale zapomněl jste dodat, že pouze u příměstské a dálkové dopravy.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.202.252
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 14:15:10    Odkaz na tento příspěvek  

A silně pochybuji, že by ho někdo toužil používat v relaci Třemošnice-Prachovice

v relaci Třemošnice - Prachovice použije autobus obousměrně cca 1300 - 1400 cestující měsíčně.

ale bus jsem stejně neviděl žádný...


jste si Marku jist, že víte, jak to ZLO vypadá?
[lol]

Zato u vlaků je takový model poměrně běžný, zvláště pokud se zvýší kvalita vozidel a rychlost trati a nebo je trať proti silnici pohodlněji trasovaná (méně zákrut, obcí při cestě apod... často v horském terénu).

to máte drahý Marku pravdu, ale týká se to opravdu všech tratí?
Nepomuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 14:45:14    Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia,př. 1628, bod 4a): Pro zajímavost něco z IDOSu(je to jen výtah dvou ranních spojů, ale abyste měl aspon nějakou představu:
1) Žlutice,odj. 5:39 Os 16703
Blatno u Jesenice,příj. 6:16 - odj. 6:46 R 1189
Plzeň hl.n., příj. 7:52
Celkový čas 2 hod 13 min, vzdálenost 84 km, cena 118 Kč / IN50 59 Kč / IN25 89 Kč

2) Žlutice, odj. 5:41 Os 16700
Toužim, příj. 6:17 Přesun asi 5 min
Toužim,,žel.st., odj. 6:23 Autobus 440080/71
Toužim,,aut.st., příj.6:25 - odj. 6:32 Autobus 440080/2
Plzeň,,CAN, příj.7:25
Celkový čas 1 hod 44 min, vzdálenost 68 km, cena 100 Kč / IN50 83 Kč / IN25 92 Kč


Co myslíte, kterými spoji lidé pojedou raději, když se podívají na dobu přepravy acenu? A to i když by museli absolovovat jeden přestup navíc...
Nepomuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 14:56:28    Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:: O tom, že Žlutice a okolní města a obce spádují do Karlových Varů a ne do Plzně, by tady asi nemělo cenu mluvit, asi byste to stejně nepochopil.
Nepomuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 15:12:42    Odkaz na tento příspěvek  

"A uvažoval jste o spojce Bezdružice - Teplá a o uvažovaném spojení Plzeň - Karlovy Vary, která by obnášela i modernizaci úseků Pňovany - Bezdružice a Teplá - Karlovy Vary?"
Proboha, jak byste Bezdružickou chtěl modernizovat, když je to tam samé nahoru-dolů a samý oblouk? Jedině byste postavil novou trať, ale to už byste ji mohl táhnout přes Pernarec a MěstoTouškov přímo do Plzně...
zvukař
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.176.229
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 15:16:41    Odkaz na tento příspěvek  

Nerad se pletu do diskuse na téma vlaky a jejich náhrada autobusy, ale musím. Něco tady totiž chybí. Když pojedu na výlet vlakem, najdu spojení v pohodě v KJŘ, popřípadě ve vyhledávači na stránkách ČD. Když se rozhodnu pro autobusy, nebo kombinaci, nemám jinou možnost než IDOS. A podle něj mohou jet na jakoukoliv složitější cestu jen kaskadéři. Jednak jsou tam často spoje, které již nejezdí (za to jeho tvůrci ale většinou nemohou). Ale horší je, že IDOS vypisuje naprosto nesmyslná spojení i když existují kratší a rychlejší - z Kolína do Trutnova vás pošle přes Prahu, z Kutné Hory na Soumarský most přes Plzeň, z Kolína do Českých Budějovic po zadání "přes" Jihlavu podle IDOSu spojení vůbec neexistuje, atd.,atd. Tedy náhrada vlaků autobusy buďto se společně vydávanými jízdními řády, nebo fungující nový IDOS. Jinak prosím NEEE.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 15:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když mluvíe o těch JŘ. Kde se dají najít jízdní řády ve formátu, jak jsou vyvěšeny na zastávkách autobusů ? Ještě loňské se daly stáhnout na stránkách OREDA, ale letošní už tam nejsou. Jezdím na chalupu do oblasti České Skalice - Úpice. Dříve jsem si vytiskl JŘ třech linek jezdících v té oblasti a měl je v kapse. Nebyl problém se do nich podívat a najít si spojení. ... IDOS je dobrý, ale má taky své mouchy, neb některé spoje nenajde a nutí jezdit oklikou.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 15:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepomuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 15:35:52    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych si tobě i všem ostatním antilokálkovým machrům dovolil připomenout základní fakt:
Pokud příští vláda nenavýší rozpočet na rychlíky, budou se v červnu 2014 rušit další kvanta rychlíků ráno, v sedle a večer.


A já bych vám marku, položil otázku: Myslíte, že když se ty rychlíky skutečně zruší, tak stoupne poptávka po těch lokálkách?? pokud jste aspon trochu soudný, odpovíte, ženestoupne, protože i někteří lidé z těch zrušených rychlíků y jeli těmi lokálkami a tím, že ty rychíky nepojedou, nepojedou ani tito lidé a tím pádem opět ubude na lokálkách pár cestujících... Jsou to zkrátka spojité nádoby, včetně busů, ať se vám to líbí nebo ne. A proto by bylo rozumnější vyloženě "vzuchovoznéů lokálky zrušit a nahradit busem a takto ušetřené peníze investovat do lokálek, které mají potenci na to, že se mohou po určitých změnách infrastruktury a dopravní obslužnosti v reginech, kde se nachází, dál rozvíjet. A možná vás uklidním, že těch lokálek není málo(Ovšem 161/ to pro Nostalgia/ mezi ně rozhodně nepatří.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 16:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Oto: To není ono. To znám. Tam jsou JŘ podle provozovatelů. Já hledám ty zastávkové tzv souhrné, co jsou na zastávkách vyvěšeny. Konkrétně linka IREDO 321 Česká Skalice - Hořičky - Úpice. Tam jsou uvedeny všechny spoje, co po této lince jezdí, bez ohledu, která společnost ten či onen konkrétní spoj provozuje .....Na této lince například jezdí AUDIS, Ariva, CDP Náchod, nebo jak se to jmenuje .....
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 16:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) Marek000 tu má ve svých příspěvcích tentokrát pravdu. Nevěřím tomu, že by, jak tvrdí -ds-, nerozeznal autobus.

2) Hypotetická situace: zrušíme provoz na 161, trať zpustne, zruší se úředně a nakonec se vytrhají koleje. Autobusy fungují.

2a) Pak ale ve volbách vyhraje politik, který má v počtu cest veřejnou dopravou pouze jednociferné číslo. Toho poté, jako úsporná opatření, napadne zrušit autobusy.

2b) K zamyšlení - existuje nějaká náhrada ve veřejné dopravě za autobusy? Leteckou dopravu můžeme předem vyloučit - to jen, ať nedávám prostor k dobírání.

2c) Autobusy jsou i přes četné protesty obyvatel zrušeny, VHD v oblasti neexistuje.

2d) Proto se také na krajské úrovni voleb spíše obávám, protože se tam může dostat podobný diletant, jako jsem již nastínil. Také navrhuji zachovat vlaky, aby byla nějaká rezerva na rušení, se kterou se musí opatrně, protože po vyčerpání této rezervy už nebude co rušit.

3) Toto je určeno hlavně Nepomukovi - samozřejmě, že Žlutice spádují spíše do Karlových Varů. Ten vlak na 161 by koneckonců měl význam spíše pro Chyši, Lubenec aj., to jsou města, která mají určité procento dojíždějících do Plzně. Považuji ale za nelogické ukončovat vlak v Chyši nebo v Lubenci. Proč by ten vlak nemohl jet až do Žlutic? To je logický konec, s ohledem na lokální přepravní vztahy.

3a) Nejlepší by bylo, kdyby ten vlak jel až do Bečova, s ohledem na problematické trasování v úseku do Toužimi je nutné řešení ještě zvážit.

3b) A když tedy chcete, aby lidé cestovali takto přes Toužim, tak proč jim rušíte vlak? Ještě něco mě napadá - nebylo by lepší ztaktovat autobusy Karlovy Vary - Plzeň a začlenit je do systému rychlíkových linek?

4) Souhlas se Zvukařem.

5) Na rozdíl od Marka000 jsem proti rušení rychlíků. Ovšem rušitelé lokálek by si měli uvědomit, že současný systém regionalizace železniční dopravy neumožňuje ušetřené peníze z lokálek nalít do rychlíků - ty ušetřené peníze bude mít kraj, a nikoliv ministerstvo dopravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9067
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 17:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Ad body 2. Ukažte mi na oblast, kde byly vlaky nahrazeny autobusy, které byly za pár měsíců až let zrušeny a oblast zůstala bez dopravy? Důvod, že vlaky nejde omezit proto, že nakonec zůstane oblast bez dopravy, je dost hloupý.

Ještě něco mě napadá - nebylo by lepší ztaktovat autobusy Karlovy Vary - Plzeň a začlenit je do systému rychlíkových linek?
To bych pokládal za základ - takt 120 + špičky 60, v úseku Toužim-KV možná až 30. Dokonce se domnívám, že tato linka by mohla jezdit fakticky bez dotací.

Ovšem rušitelé lokálek by si měli uvědomit, že současný systém regionalizace železniční dopravy neumožňuje ušetřené peníze z lokálek nalít do rychlíků - ty ušetřené peníze bude mít kraj, a nikoliv ministerstvo dopravy.
Budete se divit, ale umožňuje. Jsou rychlíky, které jsou objednávány kraji, například některé vlaky do Rumburka, pravěpodobně i některé rychlíky Plzeň-Most apod. Určitě by nebyl problém, aby obnovu omezených rychlíků Liberec-Ústí zaplatil Liberecký kraj společně s Ústeckým krajem. A upřímně myslím si, že by to oba kraje měly udělat. Rozhodně by to mělo větší význam než Os/R Česká Lípa-Doksy 12 minut po sobě či 7 celoročnícních víkendových vlaků přes Panský.
A pokud by skutečně byl problém, aby ty ministerstvem neobjednané dny objednal kraj v kategorii rychlík, pak není problém, aby ve stejné poloze kraj objednal spěšňák nebo zrychlený vlak (třeba viz 659/8211 Praha-České Budějovice). Pokud bych já seděl na KORIDu, pak bych považoval zavedení nějakých Sp místo 1167/8 v 1,2,3 a 6 za jednu z priorit.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 17:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Ad body 2. Ukažte mi na oblast, kde byly vlaky nahrazeny autobusy, které byly za pár měsíců až let zrušeny a oblast zůstala bez dopravy? Důvod, že vlaky nejde omezit proto, že nakonec zůstane oblast bez dopravy, je dost hloupý.

Vzhledem k tomu, že český volič je schopen se nechat zcela oblbnout, a to za jakýchkoliv okolností (viz třeba kult osobnosti Karla Schwarzenberga a TOP 09), takový diletant, který zruší i autobusy v oblastech, kde byly zrušeny vlaky, se může dostat k moci relativně snadno. A pak ho už nemůže zastavit vůbec nic.

To bych pokládal za základ - takt 120 + špičky 60, v úseku Toužim-KV možná až 30. Dokonce se domnívám, že tato linka by mohla jezdit fakticky bez dotací.

Když jezdí už dnes bez dotací, proč by ne? Akorát by musel přijít nějaký koordinátor, zavést IDS a ty jízdní řády jednotlivých dopravců sladit. To už jsem tady mnohokrát zmiňoval, bohužel v blízké budoucnosti je to bohužel utopie.

Budete se divit, ale umožňuje. Jsou rychlíky, které jsou objednávány kraji, například některé vlaky do Rumburka, pravěpodobně i některé rychlíky Plzeň-Most apod. Určitě by nebyl problém, aby obnovu omezených rychlíků Liberec-Ústí zaplatil Liberecký kraj společně s Ústeckým krajem. A upřímně myslím si, že by to oba kraje měly udělat. Rozhodně by to mělo větší význam než Os/R Česká Lípa-Doksy 12 minut po sobě či 7 celoročnícních víkendových vlaků přes Panský.

To já vím, že některé R objednávají kraje - ty se to ale snaží hodit na Ministerstvo dopravy, viz třeba i ta zmiňovaná 160, nebo odpolední Sp na 130 (odjezdy z Ústí v 13:47, 15:47, 17:47). V plánu dopravní obslužnosti MD jsou připomínky Plzeňského kraje ohledně R na 160 zmíněny.

Proto také se nedá očekávat doobjednání zrušených R. Kraje dlouhodobě zastávají stanovisko „my objednáváme couráky a vy si objednávejte rychlíky“. Je to špatně, ale je to realita. Jinak bych byl pro obnovu některých R.

Co se týče vlaků z České Lípy těsně za sebou, je to samozřejmě špatně. Otázkou je, co udělá to protočení, jak zamýšlí MD. To by R měly dávat uzel v X:45 (Ústí, Rumburk)/X:15 (Liberec, Kolín).

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9070
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 18:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:
Vzhledem k tomu, že český volič je schopen se nechat zcela oblbnout, a to za jakýchkoliv okolností (viz třeba kult osobnosti Karla Schwarzenberga a TOP 09), takový diletant, který zruší i autobusy v oblastech, kde byly zrušeny vlaky, se může dostat k moci relativně snadno. A pak ho už nemůže zastavit vůbec nic.
Nezamlouvejte to, kde k tomu došlo?

Když jezdí už dnes bez dotací, proč by ne? Akorát by musel přijít nějaký koordinátor, zavést IDS a ty jízdní řády jednotlivých dopravců sladit. To už jsem tady mnohokrát zmiňoval, bohužel v blízké budoucnosti je to bohužel utopie.
Jo, to je věc jiná. Ale pokud tady chceme něco měnit, něco navrhnout, tak proč brát ohled na politickou situaci?

Proto také se nedá očekávat doobjednání zrušených R. Kraje dlouhodobě zastávají stanovisko „my objednáváme couráky a vy si objednávejte rychlíky“. Je to špatně, ale je to realita. Jinak bych byl pro obnovu některých R.
Přesto existují kraje, které jsou si důležitosti rychlích vlaků vědomy, viz třeba JMK (340), nebo až do Duškova nástupu Pardubicko.

Co se týče vlaků z České Lípy těsně za sebou, je to samozřejmě špatně. Otázkou je, co udělá to protočení, jak zamýšlí MD. To by R měly dávat uzel v X:45 (Ústí, Rumburk)/X:15 (Liberec, Kolín).
Zase říkám: Navrhuju změny, jak bych to řešil já s ohledem na nějaké podmínky. Protočení je krok dost špatným směrem a krajům evidentně po chuti není, neboť jim bourá jejich systémy. A mně taky.
Zase musím říct, že kdybych já seděl na KORIDu, taky bych se snažil ve spolupráci s kolegy z jiných krajů najít takové řešení, aby ty vlaky 12 minut po sobě nejely. Pokud by k dohodě nedošlo, asi bych zvážil ty vlaky objednat podle potřeby své, tedy v poloze dnešních Mácháčů. Stejně obsazenost osobáků na středočeské části je malá.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 18:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mareknulanulanula:Sleduješ trochu co se děje poslední dobou třeba v Německu s bus dálkovkou?
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 18:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezamlouvejte to, kde k tomu došlo?

Zatím k tomu u nás v ČR nedošlo, nepočítám-li rušení nějakých místních vztahů. Ale může k tomu dojít, a to velmi snadno.

Jo, to je věc jiná. Ale pokud tady chceme něco měnit, něco navrhnout, tak proč brát ohled na politickou situaci?

Stejný princip jako můj dřívější rozpor s technologií. Politika ovlivňuje v podstatě úplně všechno.

Přesto existují kraje, které jsou si důležitosti rychlích vlaků vědomy, viz třeba JMK (340), nebo až do Duškova nástupu Pardubicko.

To je pravda, ale obávám se, že v Karlovarském, Plzeňském či Ústeckém kraji ještě neprozřeli.

Zase říkám: Navrhuju změny, jak bych to řešil já s ohledem na nějaké podmínky. Protočení je krok dost špatným směrem a krajům evidentně po chuti není, neboť jim bourá jejich systémy. A mně taky.

Částečně máte pravdu, tak jako tak zajímalo by mě, jak by Os měly být organizovány, taktové uzly aj.

To protočení má i výhody - bude možné na některých tratích posilovat Os až na hodinový takt za dostatku finančních prostředků.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2561
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 18:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Je ale otázka, kto teda má objednávať tie rýchle vlaky, od akej prahovej hodnoty. Takže na jednej strane si teda kraj uvedomí potrebnosť rýchlych spojení, na druhej potom často musí
- zredukovať zastávkové vlaky na tej istej trati (a odkázať tak cestujúcich do pomalých autobusov napriek tomu, že tam tie koľaje sú)
- zredukovať až zrušiť vlaky inde, na nejakej tej lokálke, kde síce tá busová náhrada síce až toľko nebolí ale stále to znamená zásah, pretože ten bus spravidla ide inakade než vlak, navyše sa spravidla ušetrí ďaleko menej a musí sa rušiť viac

A tiež to n etreba preháňať, to čo vyrobil na 238 Dušek je ukážka opačného extrému (možno chce pritlačiť na MD, aby mu tam znova objednalo tých 6 rýchlikov), ako boli za OREDA Sp 010 (tie vlaky sú podľa mňa vyložene nadbytočné a ich zrušenie nikomu neublíži).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9072
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 19:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Zatím k tomu u nás v ČR nedošlo, nepočítám-li rušení nějakých místních vztahů. Ale může k tomu dojít, a to velmi snadno.
Stejně jako u vlaků.

Stejný princip jako můj dřívější rozpor s technologií. Politika ovlivňuje v podstatě úplně všechno.
Pak si tady můžeme přestat hrát, protože to stejně k ničemu není. [happy]

To je pravda, ale obávám se, že v Karlovarském, Plzeňském či Ústeckém kraji ještě neprozřeli.
A proč v Ústeckém? Protože tam není IDS a dovolili si sáhnout na vlaky?

Částečně máte pravdu, tak jako tak zajímalo by mě, jak by Os měly být organizovány, taktové uzly aj.
Dost možná tak, že rozšíření R do Kolína na dvouhodinu + osobáky ČL-Doksy-(Okna) + vybrané vlaky ve špičkách až do Bakova či Boleslavi a jinak bus. Zajistit nesouběh a zároveň optimální vazby je toho času problematické.

To protočení má i výhody - bude možné na některých tratích posilovat Os až na hodinový takt za dostatku finančních prostředků.
Což je toho času velmi nepravděpodobné a vedlo by to k rozorání čtvrtiny Čech. I s ohledem na osídlení bych řekl, že nějaké významné celodenní posilování na hodinové takty osobáků jsou i zbytečné.

Asdf: Bohužel ty rušené rychlíky mají ve většině případů podstatně větši obsazenosti než většina osobáků v kraji. Co pak preferovat?
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.202.252
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 19:12:40    Odkaz na tento příspěvek  

(tie vlaky sú podľa mňa vyložene nadbytočné a ich zrušenie nikomu neublíži)

názor máte takový, jaký máte, avšak dokázaly oživit poptávku z východu PK do Pce o několik desítek %.
Jestli se Ti nový cestující bez nich obejdou, už nedokážu posoudit

Přesto existují kraje, které jsou si důležitosti rychlích vlaků vědomy, viz třeba JMK (340), nebo až do Duškova nástupu Pardubicko.

KHK platí některé R 032/031 (aniž by si toho cestující, či šotouši všimli), R 020/021...

Marek000 tu má ve svých příspěvcích tentokrát pravdu. Nevěřím tomu, že by, jak tvrdí -ds-, nerozeznal autobus.

nemá pravdu v tom, že není přepravní potřeba Prachovice - Třemošnice (jistě by hned dle jeho názoru vznikla, pokud by tam byly koleje) a zmínkou o busu byl smajlík, nicméně pokud jsem vnitřně nastaven, že je něco špatně, blbě, dělám že to neexistuje. Takto to bylo myšleno.

To bych pokládal za základ - takt 120 + špičky 60, v úseku Toužim-KV možná až 30. Dokonce se domnívám, že tato linka by mohla jezdit fakticky bez dotací.

možná mohla, možná by si nevydělala, ale ujišťuji Vás, že pokud by to nebylo pod hlavičkou objednatele, dopravce by bez milosti dělal díry, pokud by to nebylo z jeho pohledu výdělečné, bez ohledu na celkovou bilanci linky. Drtivá většina dopravců (snad s výjimkou SA) si neuvědomuje, že tím, že vede mírně prodělečný spoj, si naplní ještě více už tak výdělečný spoj a proto vypadá nedotovaná dálková doprava, tak jak vypadá - náhodné výstřely, jedoucí 2x denně, s omezeními atd...
A pokud by byla linky vysoutěžená a byly by tam slušné proběhy, lze dosáhnout pro objednatele tak zajímavých nákladů, že v součtu už může být linka výdělečná.

samozřejmě, že Žlutice spádují spíše do Karlových Varů

já jsem Vám dával odkaz na statistiku dojíždění, studujte ji pečlivě!!!!

viz třeba kult osobnosti Karla Schwarzenberga a TOP 09

jenom jestli ten kult osobnosti není u vítězného kandidáta na úřad prezidenta...

Zatím k tomu u nás v ČR nedošlo, nepočítám-li rušení nějakých místních vztahů.

podívejte se na JŘ na jižním Svitavsku od 1.9., jak za pod Duškovým vedením "vylepšily" vazby třeba z takového Hradce nad Svitavou ve SY na vlaky...
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 20:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nemá pravdu v tom, že není přepravní potřeba Prachovice - Třemošnice (jistě by hned dle jeho názoru vznikla, pokud by tam byly koleje) a zmínkou o busu byl smajlík, nicméně pokud jsem vnitřně nastaven, že je něco špatně, blbě, dělám že to neexistuje. Takto to bylo myšleno.

Souhlas.

možná mohla, možná by si nevydělala, ale ujišťuji Vás, že pokud by to nebylo pod hlavičkou objednatele, dopravce by bez milosti dělal díry, pokud by to nebylo z jeho pohledu výdělečné, bez ohledu na celkovou bilanci linky. Drtivá většina dopravců (snad s výjimkou SA) si neuvědomuje, že tím, že vede mírně prodělečný spoj, si naplní ještě více už tak výdělečný spoj a proto vypadá nedotovaná dálková doprava, tak jak vypadá - náhodné výstřely, jedoucí 2x denně, s omezeními atd...

Bohužel. A pokud bude ten koordinátor a bude ty dopravce nějak koordinovat, dopravci jej budou vydírat a stát bude muset dosypat.

já jsem Vám dával odkaz na statistiku dojíždění, studujte ji pečlivě!!!!

Asi jsem ji přehlédl. Omlouvám se.

jenom jestli ten kult osobnosti není u vítězného kandidáta na úřad prezidenta...

Definice kultu osobnosti na Wikipedii: Kult osobnosti (latinsky cultus = uctívání) obecně spočívá v neúměrném zveličování zásluh a vlastností vedoucí osobnosti či osobností, jež je současně nemožné kritizovat.

Nemyslím si, že by se toto dělo zrovna okolo Zemana, ač ho nemám příliš rád (oposmlouva, ožralost aj.)

podívejte se na JŘ na jižním Svitavsku od 1.9., jak za pod Duškovým vedením "vylepšily" vazby třeba z takového Hradce nad Svitavou ve SY na vlaky...

Od příštího JŘ zde bude zastavovat část Sp v ranní a odpolední špičce, to ty autobusy vykompenzuje.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9074
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 20:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: možná mohla, možná by si nevydělala, ale ujišťuji Vás, že pokud by to nebylo pod hlavičkou objednatele, dopravce by bez milosti dělal díry, pokud by to nebylo z jeho pohledu výdělečné, bez ohledu na celkovou bilanci linky.
Já mám jeden trochu socialistickej názor, a to, že komerční doprava bez kontroly likviduje systém veřejné dopravy. Systém podtrhuji schválně, protože nelze zaměňovat s pojmy linka či vztah, kde naopak přínosem být může, byť i tak často zvyšuje nárok na veřejné peníze. Pokud má být systém VHD stabilní, je potřeba opustit systém komerční dopravy podle potřeb dopravců a je potřeba najít systém, který bude preferovat hlavně potřeby systému. Myslím si, že jen takový systém dokáže snížit náklady objednavatelů, protože může na páteřních směrech vykázat zisk a na vedlejších umožní nabídnout lepší množství spojů. Jak toho dosáhnout, je věc druhá. Linka, či soutava linek, kde dopravce nejezdí za účelem získat co nejvíc peněz od lidí, může vést k tomu, že začne flákat vybírání peněz, protože by měl zajištěn příslušný doplatek od objednavatele. Nebudu to dál rozebírat, to je námět na diplomku, jak postavit optimální dopravní systém s ohledem na veřejné finance.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7407
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 20:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no Kolesovice neb Knezeves na tom po zruseni Kolesovky a nahrade busy rozhodne o vikendu lip nejsou. Tez prvni krok likvidace veskere VHD v podobe zastaveni vikendoveho provozu busu probeh leckde-zkuste vejlet do Loucene. Tedy ne pesky lesama od vlaku...
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 22:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf a Sp PCE - Letohrad. Tak znovu. Pokud ty Sp nebudou, tak prostě někde něco důležitého nevyjde.
Pokud pojedu z UO po příjezdu R z PCE, pak nemám v Letohradě přípoj od Týniště (neb budu v Letohradě kolem 00 a ty vlaky na 021 přijíždí v cca 30). A ten je dost důležitý.
Kralicko a okolí Jablonného totiž přirozeně cítí spádovost spíše na HK než na PCE. (To není můj výmysl, ale mám to od místních).
A ten Sp jim nabízel přímé PCE a HK s pěkným přestupem v Lth (plus přípoj řeba do Kostelce n.O. - střední školy apod.).

Ale to nikomu nevadí, že se tento přípoj likviduje...
Hlavně že nebudou nenáviděné Sp že jo.

Sp do hnoje,i když nám přivedly nové cestující!!!

P.S.:Sp na 032 vám asi taky hodně vadí. Sice přivedly nové cestující, ale každou hodinu rychlý vlak Hradec - Trutnov, není to moc?[lol]
Ale kdyby se z toho neudělaly Sp, tak ty OS Jaroměř - Trutnov už by (většinově) stejně nebyly (toť můj názor, nikde oficiálně to nepadlo, pokud vím), protože jejich obsazenost byla velmi mizerná.
Tedy volba byla Sp nebo nic kromě R (a k tomu něco málo Os ve špičkách). A vybraly se naštěstí Sp. Takže za mě [ok]
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.202.252
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 22:53:26    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si, že jen takový systém dokáže snížit náklady objednavatelů, protože může na páteřních směrech vykázat zisk a na vedlejších umožní nabídnout lepší množství spojů.

tak to jsem v zasadě napsal, že ta linka může v ideálním případě přinést zisk pro objednatele...
jak s tím naloží je druhá věc

Od příštího JŘ zde bude zastavovat část Sp v ranní a odpolední špičce, to ty autobusy vykompenzuje.


a to mi prosím vysvětlete jak, když ráno ty Sp jezdí na Brno a busy vázaly na Třebovou, odpoledne opačně.
Krom toho Hradec je velmi dlouhá obec, kolem 7 km (jistě žádný problém, každý se rád projde) a ty busy navážely i Radiměř...

Asi jsem ji přehlédl. Omlouvám se.

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2897838
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.202.252
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 23:05:37    Odkaz na tento příspěvek  

Kult osobnosti (latinsky cultus = uctívání) obecně spočívá v neúměrném zveličování zásluh a vlastností vedoucí osobnosti či osobností, jež je současně nemožné kritizovat.

Nemyslím si, že by se toto dělo zrovna okolo Zemana, ač ho nemám příliš rád (oposmlouva, ožralost aj.)


tak si zkuste někoho kritizovat z SPOZ, od čestného předsedy, který se chvástá, co kde jak v minulosti perfektně zařídil a možná ještě zařídí, přes Žáka, po Duška. Celá ta partaj je taková podivná
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 08:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde k tomu došlo (zhoršení dopravní obslužnosti po zrušení vlaků)?

Např. Moravské Budějovice - Jemnice, zejména o víkendu. Zůstalo pouze pár spojů linky Brno - Dačice, které navíc nenavazují v MB na vlaky. Takže např. spojení Znojmo - Jemnice 2× denně, s hodinovým přestupem. To ovšem není přímý důsledek zrušení vlaků, bus by to tady zvládl taky, ale politického postoje nesmyslně vytvořeného pseudokraje Vysočina (o víkendu přece nikdo nikam nepotřebuje cestovat a směrem na zbývajicí část Moravy už vůbec ne).

Od roku 1985 Za Moravu! Moravská národní obec
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4610
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 08:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:
To je pravda, ale obávám se, že v Karlovarském, Plzeňském či Ústeckém kraji ještě neprozřeli.

A tom, že Plzeňský kraj objednává Sp mezi Plzní a Klatovami víte?

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9077
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 10:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ojin: Tam došlo spíš k tomu, že vlaky byly zrušeny fakticky bez náhrady, chyběla náhrada autobusy a pak jejich zrušení.
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.31.145
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 14:26:25    Odkaz na tento příspěvek  

Ad 032: Tam ale přitáhlo nové cestující spíš to, že se jede PŘÍMO, bez přestupu v Jaroměři a každou hodinu. Přestup vždy přináší pro kaštana nejistotu. Kdyby to zastavilo párkrát navíc, tak by se taky nic nestalo. (Kromě toho, že by se za současného modelu nestíhalo křižování, z hydry ani z klasiky se asi víc nevytáhne, ale až ministerstvo zruší rychlíky a budou se soutěžit Sp v hodinovém taktu s novými vozidly, tak by se mohlo častěji aplikovat střídavé zastavování a nemuselo by se natvrdo projíždět některé zastávky (Rychnovek, Řešetova Lhota, ...))
Přestup v Jaroměři je nejspíš taky jedním z důvodů tragické obsazenosti východní 031.