K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 12. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 12. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 22:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale já mám právo použít vlak.
Ale za svý, holenku, za svý. V Evropě má každej nějaký nezadatelný právo, akorát kdo to má zaplatit.

Ale těm vašim slavným podnikatelům také přispívám. Těmi nesmyslnými daňovými paušály a minimální platbou daní.
Jasně, fuj-fuj podnikatelé, ošklivouští a zlí... Asi jste nikdy nepodnikal, že? Ale v Blesku či Haló novinách psali že jsou paušály špatný, žeano? Jojo, závist je hrozná věc... Dost by mne zajímalo u koho jste zaměstnán Vy a jakou máte výmluvu, proč jste nikdy nezkusil podnikat...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8424
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 22:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zabírat více spojů a pak to rušit, na to má náladu jen notorický šetřil nebo fanatik.
V tom případě jich znám docela dost. Mám kamarádku, která si v pátek před rokem zabookovala dva spoje kolem poledního z Plzně do Prahy. Poté, co zjistila, že ani jeden nestihne a že další spoje jsou plné až někdy do večera, začala hysterčit, že se nemá jak dostat domů, byť jí nejvíce vyhovoval tehdejší páteční spoj AKV. Ale ani AKV, ani ČSAD Plzeň, ani ČD nesplňovaly žlutý komfort a ona se tedy neměla jak dostat domů. Čím nakonec jela nevím, ale od té doby si těch spojů zablokovává několik. Druhý případ mám jen z doslechu, kdy kamarád z Varů potřeboval být v pondělí v poledne v Praze. Zašel na web SA, zjistil, že jediný vyhovující a volný spoj jede v pět ráno. Tak jel v pět ráno i přes to, že v 7:02 a v 9:30 jelo AKV. Od té doby rezervací rovněž více a postupně se ruší.

to zejména v době slabší poptávky (= rezervace naprosto zbytečnej opruz).
Jak pro koho, spousta lidí to vnímá jako jistotu, že si sedne kam chce a nebude se muset strachovat o místo. Když u konkurečních dopravců argumentuji místenkami, tak to je u mladých neskutečně OUT a navíc se to musí platit navrch k jízdence. Když jsem tuhle přemluvil kamarádku, abychom jeli místo se Studentem s ČSAD Plzeň, bylo mi po příjezdu autobusu na Zličín vynadáno, že jedeme jako socky, protože nemáme místa daný předem (místenku jsme, pravda, nekupovali) a nejsou k dispozici noviny a kafe, po zjištění, že autobus má obyčejné linkové sedačky na kterých se nedá opřít hlava a ani si je sklopit mi bylo vynadáno podruhý, že příště čímkoli, ale už nikdy s ČSAD (což po této zkušenosti chápu).

Já, ač povinný rezerv. systém minimálně nemám rád, tak ostatním zřejmě maximálně vyhovuje (člověk má jistotu a ví). A lidi se učí místenky využívat, v prosinci jsem jel s DPKV z Prahy a drtivá většina lidí měla místenku, platících na místě nás bylo minimum (do deseti). Tohle před třemi lety nepamatuji.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 22:53:51    Odkaz na tento příspěvek  

Jbb chlapečku, do toho je ti uplný hovno.
Jezdím za svý a daně platím. Proč bych měl podnikat? Je to povinnost? Není. Nemáš argumenty tak začneš s kravinama.
P.S. Já bulvár nečtu. Ale ty to nějak víš. Asi ho sám hltáš.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak rychle dokáže hulvát a primitiv přejít z vykání (22:26:13) k tykání (22:53:51). Že by známka docházejících argumentů? Nebo deficit společenské výchovy? Ostatně aj to slovo s h na začátku není zrovna podle Gutha-Jarkovského.

S paušály v podnikání jste si začal Vy, i když se to tématu příliš netýkalo. Jistě není povinnost podnikat, ovšem blekotat jak to mají ti podnikatelé snadné a jak jim Vy přispíváte... Toť známka toho, že jste v životě z vlastní iniciativy nevydělal ani na slanou vodu. Buď tedy děláte pod nějakým takovýmhle podnikatelem (a pak byste byl bez něj bez práce), nebo děláte ve státním a žijete z toho, že on platí daně. Zbytek Vašeho příspěvku není třeba komentovat, neboť je tak ubohý jako někdo, kdo se ani na diskusi neodváží registrovat.
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

- nasazené vozidlo (zásuvky, uspořádání interiéru, wifi), občerstvení (ceny, kvalita) - přičemž nedodržení = automaticky refundace (dle závažnosti až 100%)

Až na nepodstatnou wifi to je splněno.



MMM:
A není lepší mít možnost rezervace oproti povinnosti? Pokud ji někdo nevyužije, je to pak čistě jeho boj, jak pojede. Vyjma SC je zdarma.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3617
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb:Jak rychle lze přejít k demagogii a hulvátství i za vykání, to zase předvádíte Vy.
Co to blábolíte o podnikání, mají se všichni nepodnikatelé jít stydět do lesa? Nežijou náhodou podnikatelé z peněz nepodnikatelů? Zrovna třeba takovej Jančura? Proč to sem vůbec taháte? Jiný argument nemáte?
snažím se vysvětlit, že ČD by snad proboha mělo být schopné prosadit produkt proti fungující autobusové dopravě a čekat, až tato z vnějších vlivů fungovat nebude.
Proč by mělo, je to jejich povinnost? Jejich povinnost vůči akcionářům je přinést zisk. A že dokázali v ředstihu zareagovat na potenciální díru na trhu, to je asi blbě, co? Nebo se má Žaluda chovat jako Jančura a podřídit život zničení konkurence?
Co je Vám do toho, kolik lidí s tím nejezdí? Držíte Jančurovi kasu? Zjevně se mu to takto vyplatí,
Dosaďte si za Jančuru Žaludu a můžete si vlastní citát v zrcadle vztáhnout na sebe a na D1 expres.
Váš rudý hadr na býka funguje pouze a jen na ty, co by chtěli mít režijku a nemají, to jste u mne mimo.
A ještě byste mohl vysvětluit, jak je to s tou garancí produktu, když jsou tam dle Vás dva spoje denně. Kromě toho, že nejsou, vůbec to nesouvisí s garancí služeb ve vlaku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: rezervace je u ČD zdarma jen při objednání přes internet, ne vždy, když si koupíte jízdenku u pokladny, místenku zdarma nemáte. Když si koupíte jízdenku na SA tak místenku máte...
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:23:33    Odkaz na tento příspěvek  

Jbb:Z Prahy do Brna nejezdí je ČD D1 expres, ale také každou hodinu EC se srovnatelnou jízdní dobou. Běžte se podívat na nástupiště, kolik na něj čeká v Brně lidí. Dle mého odhadu tak 100-200 v běžný den. Samozřejmě, po cestě jsou 2 zastávky. Cestuji těmito vlaky dvakrát týdně a troufám si tvrdit, že cca 50% lidí jede v trase Praha-Brno. Ještě dodám, že tato situace trvá tak 2 roky zpátky, kdy došlo k zásadnímu zlevnění vlaku mezi Brnem a Prahou.

Ale za svý, holenku, za svý. V Evropě má každej nějaký nezadatelný právo, akorát kdo to má zaplatit.

Já zase nepotřebuji k životu dálnice, které stát staví a udržuje z mých daní. Také se nechci podílet na škodách, které způsobuje (a hlavně ještě způsobí) nadměrná silniční doprava.
Troufám si říci, že kdyby se měli spočítat úplně všechny náklady související s provozováním dopravy, tak bude vlak ČD levnější.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David J.: 100 - 200 lidí? Tolik lidí tam není ani v neděli odpoledne a večer
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 00:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je úplně v klidu. Ani popíráním skutečnosti ji nezměníte.


rezervace je u ČD zdarma jen při objednání přes internet, ne vždy, když si koupíte jízdenku u pokladny, místenku zdarma nemáte. Když si koupíte jízdenku na SA tak místenku máte...

Ano, to je pravda. Místenka na SA mimo internet je ale vykoupena výrazně vyšší cenou jízdenky. Takže nula od nuly pojde.
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 10:38:05    Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: Tak to běžte spočítat, skutečné číslo by mě zajímalo. Odhaduji to tak, že když čekám na vlak, tak počítám lidi, které se nachází v mém okolí (cca 10 m délky nástupiště), toto číslo pak vynásobím 10 (délka 4 vozů). Dále pak lze vycházet z toho, že pokud nejede vlak ze Slovenska, tak se vlak v Brně téměř vyprázdní, tak lze usoudit podle obsazenosti, která je málokdy pod 50%, ve špičce běžného dne tak 80-90%, kdy kapacita míst k sezení ve 2. třídě je 200-300 lidí.
Samozřejmě jsou zde extrémy v okrajových časech a třeba v sobotu, kdy asi tolik lidí nepojede. Naopak v pátek a neděli odpoledne a večer, kdy je na nástupišti hlava na hlavě a stane se, že obsazenost překročí i 100%. Proto i také byly zavedeny D1 expresy, aby se to nestávalo.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 12:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Černá Díra by se měla zprivatizovat jako po vzoru Británie a bylo by to. Všichni vidí, co se tam děje, jak tečou miliardy komínem, protože si tam všichni mastí kapsy a úroveň přepravy zdaleka neodpovídá západním standardům. Až mi dráhy nabídnou na dálkových trasách obdobný servis za dobrou cenu jako to dělá SA/RJ, pak klidně i do toho Brna vlakem pojedu, do té doby je to pro mě dost peněz za nic.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 12:34:43    Odkaz na tento příspěvek  

Mezi Prahou a Brnem nevidím žádný významný rozdíl v kvalitě cestování vlakem ve srovnání s Německem a Rakouskem.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David J.: já jo, minimálně rychlost, za kterou může teda aktuálně SŽDC a ne ČD. V Německu by to i RE zajel rychleji. A ne všechny vagony jsou stejného standardu a pokud vlezeš do R, že ti pasuje víc jak EC, tak je tam rozdíl brutální a to i v rámci ČD - druhá třída v R a druhá třída v EC je nesrovnatelná, ale stojí stejně.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4243
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: Wi-fi je pro mě ve vlaku naprosto nepostradatelná, neb za jízdy pracuji.
Mám-li na výběr ze spoje s wifi a bez ní, beru s wifi a je mi jedno, jakou má spoj barvu.

Těch lidí, kteří možností rezervačního systému zneužívají, je opravdu hodně. Některé příklady uvedl MMM. A když mi ukazuje rezervační systém Vyprodáno a pak při čekaní v Olomouci vidím u prodejny nápis volno a Jančura do novin tvrdí, že jezdí na 84%, bude 16% cestujících, kteří nejeli spojem, který měli zabookovaný.

Systém rezervací, ať má Jančura jaký chce...ale když mi jeho systém v době mého nákupu ukazuje, že spoj je vyprodaný, tak s ním jednoduše nepojedu a dále už mě nezajímá, že mu z Prahy jedou tři prázdné vagony.

Přitom není to tak dávno, co jsem z Plzně do Zlína jezdil jeho autobusy i přes to, že jsem musel ze Zličína na Florenc metrem. Jednoduše proto, že mě obtežuje cpát se do vlaků (nebo i busů) bez jistoty, že si sednu, omotaný novinama, sluchátkama a s pitím v ruce. Je mi to nepříjemné. A stejně tak mě obtěžuje někoho vyhazovat z místa, na které mám koupenou místenku (případ drtivé většiny vlaků).

Na trase do Zlína je pak největší slabinou RJ rezervační systém (a časová poloha pro cesty zpět), LE cena a (ne)návaznost a u ČD pak kvalita návazného spojení.
Na trase do Brna bych taky nikdy nejel ničím, u čeho bych neměl jisté místo a nemusel nikoho vyhazovat.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký R do Brna vyhovuje lépe jak Ex/EC? Pokud už s ním někdo jede, má k tomu asi dobrý důvod. :-)
Srovnání s Německem je úplně mimo z pohledu ceny za jízdenku.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: no já jsem zvědav, jak se ČD poperou se zájem cestujících po nasazení SVC na Praha - Vídeň. Bez místenky to bude špatný, s tolik kritizovanou povinnou místenkou asi taky a na EC vlak dát jen tak jí nejde.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: třeba přípoj z Brna někam dál, nemusí být nutně vlakový a pak je příjezd R lépe položen.
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino:
Kdo potřebuje opravdu pracovat, má připojení k internetu své už kvůli bezpečnosti dat a zda mu někdo poskytne wifi, není hlavní. Ale pokud to část lidí skutečně přitáhne a to takových, co dokážou zaplatit, nechť se jde touto cestou. Pro udržení stávajících cestujících je to drahý luxus.
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory:
Konkrétní příklad by nebyl? Nebo to mám chápat tak, že někdo raději pojede o 8 minut později z Prahy, nechá se otravovat neustálým zastavováním, to vše jen aby měl lepší přípoj? Kvůli 8 minutám na odjezdu?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4244
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na to jsem taky zvědavý.

Osobně si myslím, že SC/EC/IC by povinně místenkové být měly. Klidně může být místenka zadarmo v rámci jízdenky, ale pokud má být zajištěn nějaký komfort, je to podmínka.

Jinak mi je fuk, jak moc moderní sedačky má dvojka v EC, když nemám jistotu, že si do ní sednu v klidu a bez vyhazování někoho, kdo si zrovna vytáhl svačinu a nevšml si rezervace. Do té doby klidně obětuju půl hodinu v metru nebo 50Kč navíc za LeoExpres.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 13:53:06    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: SVC bude mít větší kapacitu než současné soupravy. Navíc lze předpokládat, že v případě velkého zájmu cestujících budou zavedeny "D1 expresy" v celodenním hodinovém taktu. Logicky bych očekával nasazení pendolina. Myslím, že by zde pak vygenerovali větší tržbu než na Ostravě, navíc by využili naklápění, tak by zvládli cestu Brno-Praha za cca 2:15.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 15:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud PRG-BRQ nebude pod 2 hoďky, nárůst cestujících zůstane zbožným přáním ČD. Ještě tak by to mohlo vytrhnout SVC, pendo určitě ne. Ale to předpokládá prorazit tunel pod údolím Orlice, případně ještě zrychlit do Chocně (Vmax 200), nejlépe oboje.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 15:32:37    Odkaz na tento příspěvek  

ad Jbb dokud se budeš chovat tak jako doposud, tak se budu chovat k tobě jak uznám za vhodné. Čím se v životě živím, ti může být u zadku. Já daně platím. A ten co mi dává práci také. Ještě nezapomeň, že nebýt spotřebitelů tak podnikatelé jaksi být z principu nemohou.

Buď zdráv ty hrdino.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 22:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, teď jste mi to nandal... Doufám, že se Vaše sebevědomí zvedlo minimálně o 0,28%
Chovejte se jak chcete, internet je ostatně plný podobných neurvalých primitivních proletářů, jako jste Vy. Za to může zjevná anonymita a pocit neohroženosti na internetu. Ještě že v běžném životě se i většina těhlech existencí chová o poznání lépe, například nejsou sprostí, netykají na potkání (a obzvláště když něco potřebují, to jsou slušnost sama).
P.S. Nezapomeňte se večer pochlubit své staré, "jak jste to dneska jednomu študovanýmu pitomci nandal". Sdílená radost je totiž dvojnásobná radost!
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 22:59:03    Odkaz na tento příspěvek  

David_j: jeden rozdíl mezi ČR (BR-PR) a Rakouskem či Německem vidí hodně cestujících - a to naprosto hnusné vlakové nádraží Brno a jeho bezprostřední okolí, kterému se nevyhnete. Zejména ve večerních hodinách lahůdka. A je mi jedno, kdo za to může, komu patří vlak, koleje nebo nádražní budova či podchody. I to může být důvod zvolit autobus nebo rovnou auto. Ano a nevytrhne to ani RJ či jiný dopravce (bohužel). Jinak EC jsou většinou v klidu, akorát těch vašich 200 lidí tam je možná ve špičce, jinak ne. Zastávkové rychlíky se skoro 4 hodinovou jízdní dobou jsou katastrofa, pokud se bavíme o spoje BR - PR.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 23:24:36    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak se tak dívám, jak nám to zase úředníci na slavném Zlínském kraji vyškrtali, abychom náhodou nemohli mezi největšími městy regionu použít pro dopravu nejrychlejšího spoje. To je tak, když tam sedí lidi, kteří předtím dělali pro bývalá ČSAD a nyní jim zajišťují kšefty na kraji.

Jinak JŘ zajímavý, chybí mi ale dřívější odpolední spoj přes KM do Brna, cena na KJ ovšem velmi dobrá, to bude radosti u konkurence ;-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3621
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 23:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: Anoncovat takto vlastní študovanost, to svědčí o velkém sebevědomí...asi stejně jako předhazování nízkého sebevědomí oponentovi...vona by se v ideálním případě ta študovanost měla projevit spíš sama od sebe na úrovni příspěvků...

Minibox-reg: Sice nemyslím, že pokud někdo chce jet vlakem, to nádraží (nebo ta nádraží) ho odradí, ale jinak jste trefil hřebík na hlavičku v tom, že kultura cestování není zdaleka jen koberec, kytka na hajzlu, kafe a místenka po mobilu. To se tady asi zatím nediskutovalo...
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 23:44:20    Odkaz na tento příspěvek  

Jbb chudáku. Doufám, že jdeš spát uspokojen. Mě si úplně volný, k životu tě nějak nepotřebuju.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 23:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, hluboce se mýlíte a projikujete si do mého textu věci, které tam nejsou. Já jsem nepsal, že jsem študovanej. Já radil žlutému andělovi (kterému jsem úplně volnej, dokonce tak moc, že mi to tu musí krátce před půlnocí sdělit...), jak se má vychloubat před svou starou, aby z toho měl ten největší požitek - to dá přece rozum, kdyby se chlubil, že to nandal například dělňasovi nebo zemědělci, tak to by byl úspěch výrazně menší, no ni? To by totiž nebyl ten správnej proletářskej třídní boj.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 00:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David J.:SVC přiláká spoustu lidí, co si to budou chtít zkusit a co v tom uvidí něco super a nového. 680 by nechala většinu lidí ledově klidnou
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 09:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak mi uniká, proč by sta nádraží měl výrazně ovlivňovat počet cestujících. Pokud nechodím na vlak půl hodiny předem, koupím lupen, nebo ho mám z e-shopu, proběhnu halou na nástupiště, sednu a jedu. Výstup je ještě jednodušší.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3622
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 09:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: Dyť já tvrdím totéž, na počet to asi vliv nemá, ale součástí kultury cestování o nepochybně je.
I když upřímně - jsou místa a časy, kdy se o proběhnutí halou může i zkomplikovat...
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 09:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netroufám si říct, jaké procento cestujících to je, ale nějaký vliv na počet cestujících stav nádraží určitě má. Má drahá například nepojede vlakem do Brna. Prostě se po negativních zkušenostech s povalujícími se bezdomovci brněnskému nádraží vyhýbá a do Brna jezdí autem.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2623
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 11:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 14:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox-reg: se tak dívám, jak nám to zase úředníci na slavném Zlínském kraji vyškrtali
Nechápu, proč musí kraj schvalovat zda soukromý nedotovaný dopravce může zastavovat, např. SA v Kroměříži na lince Zlín-Olomouc. Jakoby nestačila dohoda s majitelem zastávky. Třeba někdo zasvěcený umí vysvětlit, mě skrytý, vyšší smysl takové krajské koordinace
PavelD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.125.216.14
Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 16:48:26    Odkaz na tento příspěvek  

Protože na stejné trase jsou provozovány dotované spoje v rámci veřejné zakázky.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6177
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 21:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"to naprosto hnusné vlakové nádraží Brno a jeho bezprostřední okolí, kterému se nevyhnete"

To je sice pravda, ovšem na druhou stranu - bus na tom není o nic líp neb od Grandu na šaliny se musí tím samým podchodem a ze Zvonařky to je už vůbec jak z krz tržnici a pochoďákem kam? No do toho samýho podchodu.

Jinak čtvrteční Slovan z Brna obsazený v jedničce 25-30 lidí s jistou výměnou v Perníkově tak 25-30%. Dvojka byla na tom podobně - ca. 50-70%. Tedy nějakých 200 a více kusů, z čehož z Brna to mohlo dělat tak 150 neb to narvaný nepřijelo a byly výstupy. Přičemž naprosto nehrozilo že by někdo stál. A v tý jedničce bylo zamístenkováno celkem asi 10 míst a to vesměs z Maďarska do Blavy. U nás ani prd - neboli to nikdo nemá zapotřebí. Jo - a na odjezdu +7 a příjezd na hlavák -3.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 00:09:26    Odkaz na tento příspěvek  

Dotace je jen zástěrka. Dotovaný bus jede ZL - KM skoro hodinu a vymetá kde co, v čase, kdy jede rychlejší alternativa, volí většina lidí právě rychlejší spojení, cena je srovnatelná. Pokud by šlo jen o dotované spoje, tak by stejné omezení musely mít i tyto dálkové spoje jiných dopravců.

Zajímavé spíš je to, že u busu ZL (KM) OL je dle jř KM-ZL povoleno (jedná se o ty spoje co slouží jako návoz k vlaku) a stejně tak s tím nebyl problém u předchozí linky SA Zlín - Praha, tam se dalo jet i když za vyšší cenu oproti konkurenci.

Prostě to máte tak, když máte na kraji svého člověka. Pamatuju si cca 10 let nazpět, když zkoušel Praha Zlín myslím Fedos nebo Řezníček, že jim tam taky nějaké to omezení nasypali a nikdo jiný to neměl.

ad nádraží v Brně - jistě že to nebude primární faktor proč nejet vlakem, ale roli to hrát může a hraje. Ono kdo jezdí denně nebo často, tak si prostě tak nějak už zvykl, ale zeptejte se lidí, co jezdí jednou za čas nebo třeba nějakého turisty, jak se mu tam líbí ;-) Je smutné, že např. městapo je schopno co půl hodiny kontrolovat vedle u pošty povolení k vjezdu na parkoviště, ale ohlídat bezdomáče, kapsáře neumí (resp. nechce, nejsou z toho prémie jako od řidičů).

Ale uznávám, že se aspoň podařilo vylepšit nádraží co se týká služeb, občerstvení atd. v tom už není víceméně nic co vytknout.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 00:14:22    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček - no částečně je to pravda s tím Grandem a Zvonařkou, ale od Grandu /SA/ třeba konkrétně já jdu na Maliňák, takže se podchodu vyhnu a na Zvonařce mi to přijde rozhodně daleko lepší, co se dostavila Vaňkovka tak to tam postupně tak nějak prokouklo. I když večer třeba na Zvonařce "šalinové" to taky je občas o hubu. Prostě je toto nemoc Brna celá oblast okolo nádraží + ten přesun/nepřesun.. Bohužel.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4645
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 10:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl by někdo schopen vyčíslit náklady na 1 km vlaku Brno-Praha? Ať je to trochu konkrétnější, co se týče počtu vozů a personálu, vezměme třeba ten zmíněný Slovan.

(Příspěvek byl editován uživatelem robert_08022.)

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3623
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 15:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox-reg: Dotace je jen zástěrka. Dotovaný bus jede ZL - KM skoro hodinu a vymetá kde co, v čase, kdy jede rychlejší alternativa, volí většina lidí právě rychlejší spojení, cena je srovnatelná. Pokud by šlo jen o dotované spoje, tak by stejné omezení musely mít i tyto dálkové spoje jiných dopravců.

No ale o tom to přece je... Pomalý je dotovaný, protože obsluhuje nácestné zastávky, a nedotovaný rychlý soukromník mu vyzobne ty, co jedou celý spoj a zaplatí tak nejvíc. Ovšem pokud to jiné dálkové spoje nemají, je to špatně, s tím člověkem na kraji se to samozřejmě nevylučuje...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6181
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 18:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak mně osobně ten podchod až tak hroznej co do bezpečnosti nepřijde. To se mi zdá horší prostor na ulici přímo před vchodem. Samosebou že ta tržnice nějak elegantní není... Možná to ale je tím že já se tam vyskytuju v denní době. Stav večer asi bude daleko horší...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 21:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože to je fórum o SA,tak bych prezentoval názor, že k přednádražnímu prostoru jaxi patří taky autobusák u grandu. Je ostudou města, že s touto lokalitou NIC nedělá.Chystá se sice reko Benešovy, ale to je tak všecko. Stálo by za to pouvažovat o oficiálním spojení hrana - hrana 1. perónu a autobusáku, třeba i jezdícím chodníkem. A samozřejmě něco udělat s tím přednádražním prostorem - inspiroval bych se fotografiemi z 1. republiky.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4661
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 21:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já bych zase ten pseudoexautobusák zrušil a přesunul vlakové nádraží na jih, kde by byl vybudován slušný terminál pro všechny druhy dopravy. I když je to podstatně náročnější vize, řekl bych, že je stejně reálná.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 23:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert: Áááá, zase jeden sociální inženýr. Kdyby ta Zvonařka byla tak úžasná, asi by z ní jezdily žluťáky. Komu nebo čemu ten terminál u grandu vadí?
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4670
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 23:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, žádný sociální (jen chemický) inženýr. Resp. člověk, kterého současný stav na přednádražním prostoru sere.
Ten psuedoterminál by mi nevadil, pokud by byl určen jen na nástup a výstup. Situace, kdy jsem musel při své brigádnické činnosti žádat cestující, aby mi ukázali a umožnili vysvobodit se z pasti x žlutých vozů, co zabraly celý prostor včetně mého odjezdového stání, jsem tu už kdysi dávno popisoval.
Vůbec jsem vlastně v předchozím příspěvku nenarážel na staré busnádraží, vadí mi celková (rozumně neřešitelná) situace před rolou, ať jde o pěší, nebo motorizovanou dopravu.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 00:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Grand patří DPMB, tedy městu a poplatky z něj jdou tak "městu". Asi budou i menší než v případě Zvonařky a podle mě je to lepší místo, než Zvonařka samotná. Se snem RegioJetu o Brnu je Zvonařka pro SA nereálná.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 01:50:17    Odkaz na tento příspěvek  

Už se to kdysi psalo, že snad dokud nebude přesunuto vlakové nádraží tak SA jezdí od Grandu a nějak tak je postavena i smlouva s DPMB /městem/. Snad měl RJ do něj i nějak investovat, což se ovšem nějak extra nestalo, pamatuju si něco o odbavovací budově a zázemí pro cestující, ale to bude už pár let zpátky.

Grand jako takový není špatný z hlediska dostupnosti a umístění, ale problém je v kapacitě, asi na začátku nikdo neočekával že bude tak zažluceno jako dnes. Navíc se myslím nijak neřeší situace, že tam SA má busy odstavené, nevšiml jsem si, že pokud by nepokračovaly hned v jízdě, že by jezdily někam na odstavné parkoviště apod. Pak je to tam často přehlcené a nemusí být ani letní zájezdy cestovek atd.

Souhlasím s Robertem, celkově se to neřeší jak vlakové, tak přednádraží, podchody, okolí... a nechce řešit, ostatně stačí si pročíst ve vlakové diskuzi konkrétní téma ohledně /ne/přesunu nádraží. Nechci si raději ani představit, jak dlouho se ještě bude "nic nedělat", taková Zvonařka nemá pořádné napojení na MHD ani dnes... mimochodem, měl se rekonstruoval Dornych a natáhnout koleje rovně kolem Zvonařky a zase se nic neděje, shodili se snad dva baráky a usnulo to...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6188
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 19:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevidím problém v přednádražním prostoru jako takovém. Tam se vyleze z vlaku a šaliny jedou snad do všech myslitelnejch směrů pár kroků od baráku a širší centrum je v docházkovce pěší. Ideálnější poloha nádraží z pohledu přístupu do města sotva někde na periferii bude.

Problém je že je to houmlesárna. To i ten pražskej šervůd je proti tomu dnes selanka.

A jinej problém je že mohutnej autobusák je tak trochu v řiti a bez koudnýho napojení na MHD. Asi jako v Olomouci. A u Grandu "není síla" z toho udělat jen a pouze nástupní/výstupní štaci bez zablokování odstavenejma pixlama. Mch už tam na tom Grandu je aspoň hajzl? Kdysi když to ještě byl regulérní autobusák tak tam i ty hajzlíky byly...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 21:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Olomouc je skutečně varovný příklad, jak by to s autobusovým nádražím v Brně taky mohlo dopadnout.
Přednádražní prostor je opravdu tragický. Problém je, že se tam motá moc lidí v jedné úrovni. Chtělo by to oddělit procházející lidi od těch, co čekají na šalinu. Procházející by měli zůstat na povrchu, čekající pod zem. Podchod rozšířit až k poště a udělat z něho pasáž. Kdyby se nádraží ve stávající poloze rekonstruovalo, dá se k tescu přistavět další nástupiště a případně stavebně propojit s Tescem.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 21:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak mimochodem mimo téma nádraží v Brně se mimo linky Brno - Zlín mají tento rok otevřít další 3 vnitrostátní linky s podobným konceptem jako Brno - Zlín. Očividně počet šrotů narůstá a je třeba je ždímat víc než jen na posily, aby bylo na splácení F&R, když RegioJet SA docela dojí.
Podle Radima to budou linky dle hlasu lidu, takže osobně tipuju Brno – České Budějovice a Brno – Liberec přes Hradec Králové
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 00:27:19    Odkaz na tento příspěvek  

Osobně si myslím, že potenciál vnitro linek pro koncept SA je už téměř vyčerpán, dokážu si představit určité prodloužení některých linek za současnou cílovou zastávku jako např. to je u KV. Ale třeba Brno - HK - Liberec mi přijde vhodné tak pro 1-2 spoje denně a to to ještě dost žije z místní frekvence, navíc je tam poměrně dost spojů. Pro koncept SA nic extra a co vidím v Brně autobusy ze/na "sever" tak většinou to mimo špičku moc obsazené nebývá... Budějovice se tu myslím kdysi probíraly, tam bych spíš pochopil nějakou "spojku" Budějovice - Jihlava s garancí přestupu na Brno než dublovat od Jihlavy do Brna "Prahu". Ale uvidíme.
Synergy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 07:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz jen tak pro zajímavost, slova o slovech.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4246
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 18:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to Brno - Liberec přes HK nemusí být úplně mimo. Všechno tam jede cca pět hodin a když by SA stavěly jen v Hradci, nemuselo by to být zlé.

Otázka ale je, kdo by tím jezdil, což platí i pro Brno - Budějovice (zaručený přestup v Jihlavě nemá smysl - nedá se zaručit, že všichni přestoupí).

Na druhou stranu u nás ve firmě se začalo jezdit veřejnou dopravou právě díky SA/Pendolinu. A spojení Brno - Hradec by nám zrovna vyhovovalo ...třeba si to nakonec někoho najde.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6202
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 20:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím ale krom víkendovejch studentskejch špiček mi to jako zázrak nepřijde. Z Brna do Hradce to je rychlejší vlakem i s přestupem v Perníkově na osobák a ani žlutej nepřeskáče kolonu kamionů od Svitav k Hradci (přičemž od Brna do Svitav je silnice ještě daleko horší). Není to zas tolik let co to tam zapíchli buzlajni s linkou Brno - Harrachov co jela z Brna kolem 14,30 tedy skoro v nejatraktivnější čas.

A z Liberce dál na Moravu (krom Brna) to zas stejně znamená vlak do Pardubic na koridor. Protože přes Brno to je na Olomouc/Ovu jaksi okolo a v Hradci na tento směr přestup není na co.

Vlaky na těchto relacích přes týden živí (ostatně jako všude včetně legendární Ostravy) úsekovka a ta je v příkrým rozporu se systémem RJ. Osobně už nevidím žádnou jinou relaci která by seděla na koncept dopředu bukovanejch spojů s minimem zastávek a s busy pro ty mezistanice téměř nepoužitelnými (jedny dveře a schody do věže s pomalou výměnou).
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 21:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Olomouci to taková hrůza není. Autobusové nádraží obsluhuje docela hodně linek MHD (víc než Zvonařku), na tramvajovou smyčku Fibichova to je pět minut pěšky. Na starý autobusák jezdí jen pár místních linek a tahat tam zpátky jiné by byl holý nerozum. Jiné místní linky odjíždí z uzlu před vlakovým nádražím a nemám pocit, že by tam byly potíže s kapacitou.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6206
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 21:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jel před několika lety z Olomouce do Lutína. Bus výchozí z autobusáku s mezipřistáním na Tržnici a Nový Ulici. Z autobusáku jsme jeli tři, z Tržnice to bylo tak akorát obsazený (ca +30) a z Nový Ulice několik na stojáka (tak +10). Z toh nevyplývá že by byl ten autobusák nějak v centru dění. A i při čekání tam byl "cvrkot" jak ne v krajským městě ale někde v Jevíčku nebo Litomyšli.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 23:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus 1976: totéž říkají v šalingradu o Zvonařce a odsunutém nádraží - je to jen 5 min. pěšky. Ta analogie docela sedí. Abych se dostal v Olmiku na autobusák, musím buď jít pěšky z Fibichovy, nebo počkat na šalinu, která k busovýmu teminálu jede. A pak musím hnusným podchodem. Prostě všechno tak, jak nemá být. Žluťák zastavuje před vlakovým nádražím. Stačí?
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4682
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 07:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nebo jet jednou z šesti linek MHD, nemluvě o regionálkách. Jinými slovy, do pěti minut vždycky něco jede a podchodem se nemusí.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)