K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 13. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 13. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4571
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle mi přijde taky logické. Odjíždím ze zastávky, cestující, který z ní měl jet, tam není, takže logicky předpokládám, že nejede vůbec a to místo věnuju klidně tomu nerudnýmu arogantnímu potížistovi z předchozí story...
autař
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.25.59
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 14:28:36    Odkaz na tento příspěvek  

Tohle beru. Nepříjemně mě zaskočilo když jsem na internetu vybral místo odjezdu Praha, bez upřesnění která zastávka.
Na následující zastávce, Dejvický, jsem nastoupil jenom díky jinému volnému místu.
K čemu tam je ta volba "Praha", když ne pro případ kdy nevím z který zastávky přesně pojedu?
MLilove
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2013
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 16:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

autař: přesně tak, na copak volba "Most" nebo "Praha"?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 16:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Volba PRAHA je univerzální zastávka jako výchozí bod každé linky. Což je fajn třeba u prvních autobusů z Prahy do Plzně a celkově u autobusů do Chomutova a Mostu. Protože pokud dám jen Praha - Most, tak většina spojů je z Dejvické, ale ve 12:45 z Florence . Na druhou stranu již při rezervaci je uveden čas, který rezervuju, a ve výše uvedeném příkladu,, pokud si rezervuji místo s odjezdem ve 12:45 a pak budu čekat ve 13:00 na Dejvické, tak by mi mělo dojít, že je někde něco špatně.
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 10:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není ta "Praha" náhodou kvůli přestupům? Když chci vyhledat spoje "Praha - Zlín", může mi to nabídnout Florenc-Brno-Zlín (busem) nebo hln-Olomouc-Zlín (s RJ).
MLilove
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2013
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 12:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc busy SA z Mostu do Prahy či zpět budou asi vždycky jezdit prázdné, když většina lidí jezdí ze sídliště Kahan, kde přirozeně konkurence zastavuje. To samé je i v případě Chomutova. Tam to končí na bus nádr., na sídl. Březenecká se kašle... a na Jirkov také. Takže se u SA pak nemůžou divit. Kdo by měl pak náladu přestupovat na MHD, když konkurence mi tam zastaví.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 21:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím,na Liberci se mi nikdy nestalo při rezervaci z AN a nastoupení na Fügnerce,že by místo bylo obsazené a nikdy jsem nad tím ani nepřemýšlel,spíš mi přišlo,že se volná místa prodají na poslední zastávce v daném městě.
Jinak dnes na jiné lince menší chyba stew,vzápětí po dohodě s řidičem vyřešena k plné spokojenosti zákaznice,která nemusela za chybu stew nijak "platit". Nebudu to rozepisovat konkrétně at' tu nejsou zase tuny řečí o tom,že správně by to bylo jinak.[crazy]
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 05:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po delší době vás opět zdravím!

Ano, pokud není místo obsazeno v zastávce označené na jízdence jako nástupní, nevidím nic nelogického na tom, že ho dopravce obsadí někým jiným, pokud je o něj zájem. Ať v případě SA nebo kohokoli jiného. Je to uvedeno i v přepravních podmínkách, neobsadí-li cestující.... atd. Zažil jsem již počátkem devadesátých let na nočním spoji SAD Nitra z Nitry do Prahy, že v Nitře poptávka silně převýšila nabídku, tak byla prodána i veškerá 5 minut před odjezdem místenkami neobsazená místa a protože šlo o Karosu LC735, byla těm co se nevešli nabídnuta cesta "na stojáka" do Bratislavy, což téměř všichni využili. Po příjezdu na AS Mlynské Nivy v Bratislavě přišla "dáma" a suveréně se dožadovala svého místa na místenku zakoupenou pro relaci Nitra-Praha. Řidič jí SLUŠNĚ vysvětlil, že nesplnila přepravní podmínky a pro velký zájem její místo prodal. Za to si vysloužil hysterickou scénu s pláčem a buran stojící za onou ženštinou, když zjistil, že ani pro něj nejspíš místo nebude si zřejmě chtěl vybít zlost a osopil se na řidiče stylem: "AKO MOŽETE PPREDAT LÍSTOK, KTORÝ UŽ BOL RAZ ZAPLATENÝ!!!" To už jsem nevydržel já a vložil jsem se do toho s tím, že jsem se zastal řidiče s vysvětlením, že společnost SAD Nitra se chová jako podnikatelský subjekt tržně a při takovém zájmu, jako v Nitře byl by pro ně bylo ponechání neobsazeného místa ekonomicky nevýhodné, protože by sami sebe připravili o 330,- Sk a přepravní podmínky mluví jasně v jejich prospěch. Za to jsem byl okřiknut ještě stále slzy ronící ženštionou slovy: "A VÁM TOTO TREBA?!"

Co se týče toho potížisty, zažil jsem tuto situaci trochu naopak. V době, kdy jsem ještě využíval služeb SA jsem si zakoupil na Florenci v budce (tenkrát stánek venku) 2 poslední jízdenky na zadní pětku do autobusu s 63 místy. Zavolal jsem manželce, v kolik má být na Florenci a bráchovi, v kolik nás má u Grandu vyzvednout. SA přistavil ale autobus pouze s 55 místy, což stewardka ani při odbavování nevěděla, protože nás poslala na zadní pětku vlevo. Po chvíli přišla za námi s tím, že se omlouvá, ale že budeme muset vystoupit, protože nesedíme na svých místech. Slušně jsem se zeptal, kde jsou tedy naše místa a kde budeme sedět?. Na to jsem se dověděl, že došlo k záměně typu autobusu a že pojedeme jedním z následujících volných spojů zdarma. V tu chváli jsem si ale já postavil hlavu a sdělil jí, že máme jízdenky "na teď", sedíme tam, kam nás při nástupu sama usadila, a že se mnou ani s manželkou prostě nepohne. Na to reagovala slovy: "No jo, ale sedíte někomu na místech", na čež jsem odpověděl: "To ale není můj problém", čímž zřejmě zjistila, že s námi opravdu nepohne a odešla. Cestou se ještě při úvodním hlášení za zmatky při nastupování všem cestujícím omluvila, což považuju za profesionální. Chápu, že její chyba to jistě nebyla, ale nevím proč bych měl své plány přizpůsobovat pozdějším spojům díky chybě někoho jiného a jak píšu, stewardka se tenkrát chovala profesionálně.
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 07:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: Chápu vaše chování a nehádám se. Jen by měl zajímalo, jak byste to řešil, kdyby tam už někdo seděl při vašem příchodu. Místenky se vydávají na ČÍSLO, ne na "poslední pětku vzadu". I dnes se některé busy odlišují od plánku, který je na webu, ale počet míst zůstane... Takže kdybyste nastoupil a na té pětce někdo seděl na svém čísle, těžko byste jel na stojáka a musel byste vystoupit, ne?
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 07:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976: Ano, to uznávám. Měli jsme štěstí, že jsme tam byli dříve, než ti "druzí". Kdyby to dopadlo tak jak píšete, tak bych tam zřejmě stropil scénu (nikoli hysterickou[happy]) a z trucu si nechal vrátit peníze a jel s někým jiným nebo vlakem. A pravděpodobně bych již tenkrát přestal vyhledávat služby SA, jak se tomu stalo o něco později.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 15:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: tak do Brna kde jezdí autobus každou půl hodinu by to ještě přežít šlo (nehledě na to, že při spoustě těchto situací se nemyslí - takže na jiném nástupišti stojí autobus na Slovensko nebo do Maďarska, kde 8 chybějících volných míst třeba je, ale nikoho nenapadne tam ty lidi poslat, pokud si na to cestující nepřijdou sami).
Docela průser byl, když si polopatro do Amsterdamu řeklo, že prostě nepojede, autobus přijel na nástupiště se zpožděním větším jak 3 hodiny a místo polopatra jen Mercedes. A tak jak se dá očekávat, polopatro bylo až na 2 místa plné, tudíž 10 lidí neodjelo.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12797
Registrován: 11-2004

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 21:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dívám se zpět k 10.září a vzpomínám si, že jsem u Grandu na posile SA potkal nějakou popelnici, resp. Auru s tmavě modrým pruhem přes podokenní pás obouchanou ze všech stran, čí to je a co to je?

Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 05:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Tak to by mi regulérně jeblo. Myslím, že na podobné situace by se SA vyplatilo mít jako zálohu nějaký 12-15 místný mikrobus (můj soukromý názor), protože toto už pro lidi může být kapitální průser. Nemyslím na trase Praha-Brno, tam se vždy dá jet s někým jiným nebo vlakem, ale po 23:00 do Amsterdamu se lze dostat jen velmi těžko.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3766
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 18:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: Mít mikrobus jako zálohu pro případ, že bude na mezinárodku mimořádně vypraven méně kapacitní vůz, není moc efektivní. Protože i v tom mikrobusu budou potřeba 2 řidiči, a to už se sakra prodraží, nehledě na to, že takto narychlo může být problém vůbec nějaké sehnat. To už je lepší si jako zálohu držet nejkapacitnější z vypravovaných typů vozů, aby mohl bez problému zastoupit cokoliv. Záložní mikrobus je řešení spíše pro případy, kdy má dopravce nepořádek v rezervačním systému a často se mu stává, že prodá více jízdenek než je kapacita autobusu. Ale to u SA asi nebude tento případ (nebo ano?).
Favoritmartin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 19:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study : ta popelnice z 10.9. cos potkal je ex SA 36...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 21:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem v areálu Autobusy Karlovy Vary viděl při jízdě po parkovišti Višňákovu Auru, a ten jí teda vyšlechtil. V tak žalostným stavu nemá SA snad ani ty nejhorší autobusy co u ní jezdí.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2972
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 14:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 16:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: co to má společného se Student Agency? [uhoh]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 16:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Třeba je to hlavní konkurence SA na její hlavní lince do Brna, taky je to nepřítel číslo jedna poloviny cestujících SA a současně celého vedení SA :-)
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 17:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to se ví už delší dobu, že ten "D1 express" jezdí poloprázdný a služby takové, jaké jsou u ČD standardem, z toho nemusí mít SA obavy. Spíš vidím Eurolines jako konkurenci na lince Praha - Brno (Bratislava) a jejich cca podobné odjezdy z Prahy.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 17:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:Samozřejmě hodně, jak už píše Glory.
Na ČD se evidentně a nepokrytě těšili, jak stáhnou lidi z busů do jejich vlaků.
A Praha - Brno je momen. v bus dopravě celkem drtivě SA.

Ještě nějakej dotaz?
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.81.41
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 23:08:19    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Asi tolik, jako když ty pod každej článek o ČD na idnesu cpeš Jančuru.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7405
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 29. září 2013 - 23:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co to znamena "drtive"?

Ze totiz krom i jinych busu jezdi EC kazdou hodinu. A nastup v Brne i Prase je ve spicky hodne pres 100 ks a desitky i v okrajove casy. Takze "drtive" bude nekde kolem 30%...
Synergy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 07:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlčku, v diskuzi Královehradecký kraj jsem se tě ptal na čísla ohledně vlaků. Bez odpovědi. A zase tady házíš čísly jak Železný oštěpem. Ostatní taky mají oči a něco vidí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7406
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 08:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak pokud ma SA spoj kazdou pulhodinu od 5 do 20 a prakticky vyprodan pak toho odveze +/-stejne jako EC. Rychlikama je jen par lidi v cele trase. Jiny busy ale jezdej taky a neni jich zanedbatelne.

A pak je otazka zda jde o lidi "mezi Brnem a Prahou" nebo jen relace "z Brna do Prahy". To bude taky rozdil-v 1. pripade budou jini dopravci mit podil vyssi.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 10:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kam se vůbec poděly všechny polopatra - to jen někde stojí na parkovišti? Mimo Slovenska a Osla jsem si nevšiml, že by někam ještě jezdily. Jen se ještě občas ukážou na lince DB, ale pokud to je všechno, pořád jich musí zůstat dost nevyužito.
maut
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.50.231
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 16:28:46    Odkaz na tento příspěvek  

Glory:
Něco jsem slyšel, že jsou na prodej, ovšem toť otázka jestli to je pravda tak nevím... takže budou někde stát a čekat :/.. Škoda, že z nich firma neudělá Fun&Relax a nejezdí dál, protože do Anglie, Nizozemska byly skvělé! .. a třeba do Skandinávie si nedovedu přestavit, že by jezdilo trvale něco jiného.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2979
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 18:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček:Bylo to myšleno jen na busy v relaci Praha-Brno.

Ale když už tam montuješ vlaky:
100 a více lidí v této relaci jede jen některý dny a některý spoje.
Takže to není +- ale je to tak, že vlakem těch lidí jede míň, i
když nepočítám případný posilový busy u SA.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 19:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

maut: tak na prodej už je vše od 32 po 127. Stačí, aby se ukázal zájemce, ale ten se ukáže tak na 4 autobusy za rok.
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.206.205
Odesláno Pondělí, 30. září 2013 - 22:55:07    Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Brno-Praha jezdím vlakem celkem často a nad 100 lidí do vlaku nastupuje v Brně téměř vždy. Něco samozřejmě vystopí v nácestných zastávkách. Je třeba si uvědomit, že nejméně kapacitní soupravy mají ve 2. třídě kapacitu přes 200 mist k sezení, kdy se po příjezdu do Brna téměř vyprázdní. Obsazenost z Brna nad 50% je téměř vždy. Ve špičkových časech téměř plno. Dále je nutné vzít v úvahu, že ve dnech vyšší poptávky po cestování se posiluje o další vůz. I přesto se někdy stojí. Takže bych si nebyl tak jistý.
Ivanecko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

#47
a #54 -> NR-679HB sú tiež v Nitre, dopravca naďalej neznámy.

http://evidencia-dopravcov.eu/
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 18:53:19    Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Dnes jsem v Č. Třebové spatřil EC279 (Praha 14:39 - Brno 17:19) a pár lidí i stálo, tento vlak má přitom ve 2. třídě 358 míst k sezení. To vychází na přibližně 6 autobusů SA..
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 19:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David J: A ten vlak snad jede jen z Prahy do Brna bez zastávek? Nehledě na to, že autobusů SA z Prahy do Brna dnes za tu dobu, co jedou 2 vlaky EC jede vskutku dost - každých 30 minut hlavní spoj + posila z toho 2 spoje do Vídně

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 19:48:22    Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, že ne. Zastavuje v Pardubicích a České Třebové. V Č. Třebové však moc lidí nevystupovalo ani nenastupovalo. Těžko říci kolik lidí nastupovalo v Pardubicích. Lze odhadnout, že čistě Praha-Brno mohlo celkem jet 250 lidí. To jsou 4 autobusy. Kolik jich tedy pro srovnání jezdí v tuto dobu během jedné hodiny?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 23:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David J.: SA právě ty 4 a vyprodané + další dopravci
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 11:33:28    Odkaz na tento příspěvek  

Takže to vychází přibližně nastejno, ne jak Zzz tvrdil, že nejvíce lidí jezdí se SA.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 12:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David J.: V pátek asi jo, v pondělí taky, ale jinak na tom SA bude asi doopravdy líp :-)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2988
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 14:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David J:Běž se podívat do Brna, kolik vystupuje a nastupuje lidí, mě je jedno, co jsi viděl v ČT.
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 19:11:54    Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: V Brně se vyskytuji pravidelně. A ve špičkových dnech je nástupiště před odjezdem EC dost narvané. Mimo špičku v pracovní den čeká lidí také dost, kolem stovky určitě. Je potřeba si taky uvědomit, že nástupiště na hlaváku je delší než u grandu. Koukám, že jsi tam asi ještě nebyl. Rozhodně když nastupiji do EC, tak do jedněch dveří nenastupuje méně, něž 10 lidí a to u nejkratších vlaků je těchto dveří 8 (pouze pro 2. třídu).
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2989
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 19:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tam jsem dost často.
A počty Brno - Praha jsou většinou podobný D1 Ex.
v ne odpol(večer), v po ráno a po poledni v pá jezdí samoz. víc lidí a to i z Pardubic aspol..
Víc zůstane i v EC směrem na Slovensko atd.

Mimo tyto časy pokud nastoupí 80 lidí, tak do Prahy je to třeba např. 55 a pak hodinu nic...
Nexion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 06. října 2013 - 23:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, nevíte někdo průměrnou spotřebu autobusu Scania Beulas Aura rv. 2005 - 2006 co má SA? A pokud by někdo věděl, tak i rozměry pneumatik (popř. typ atd). Potřebuji to kvůli jedné práci do školy. Děkuji, předem. [happy]

Volvo 7700 Hybrid (Volvo 7705 LH) - TRAM Servizi - Rimini [uhoh]


Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 06. října 2013 - 23:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nexion:Spotreba je vždy zaujímavá otázka, ale pneu pre tento typ sú 295 R80 22,5.Výrobca je ten, čo ponúkne lepšiu cenu ... Alebo pre nákucu lepšiu províziu.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 02:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tam se ta spotřeba pohybuje okolo 30 litrů na 100, pokud se s tím jezdí vnitro a nejsou nějaký extrémnější podmínky.
Když se s tím jezdil Londýn, tak nebyl problém se dostat k 25 litrům.
Pneumatiky jsou popsaný výše. Někdy jsou Micheliny, někdy Bridgestone, Continental, Toyo, ...
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 22:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co vede lidí k tomu, že jedou mezi Brnem a Prahou žlutým autobusem? To musí být opravdu odolní jedinci, protože do autobusu bych na tak dlouhou dobu nikdy nesedl. Kór navíc ještě po D1[uhoh] Prostě komfort vlaku na dálkové cestování nikdy stísněný autobus nikdy nenahradí.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
Synergy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 23:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Debile.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 00:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím, na trase do Brna mi současné žluté busy jako luxus oproti vlaku. Ale to je věc názoru asi. A tak dlouhá doba ? [lol]
Myslím, že na cestu busem z Prahy do Madridu to nemá. [kladivo]

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Vlak vs bus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.81.41
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 00:31:23    Odkaz na tento příspěvek  

Pro intelpetra - ve čtvrtek jsem jel něco vyřizovat do Prahy. Ráno vlakem zpátky žlutým busem. Naprostá pohoda obě cesty. Nepříjemně mě překvapilo u D1 Expresu, že na koridorové trati hodně házel, v podstatě jako by jel místy opravdu po skutečné D1. Jinak cesta ok až na to kafe vylitý skoro do notebooku právě kvůli tomu házení vlaku. Jinak tento vlak je velmi dobrý, bohužel ho ČD neuměly dostatečně propagovat nebo prostě není tolik cestujících aby se zaplatil a bohužel se zruší - a bude nutno opět začít hrát loterii, zda EC, které nevyjíždí z Brna, bude mít sekyru desítky minut nebo ne.
Autobus SA - pohodlím srovnatelné, pokud by vedle mě bylo místo volné jako ve vlaku, tak co se týká místa, naprosto srovnatelné. Nabídka občerstvení podobná jako ve vlaku, navíc systém Fun and Relax s vlastní obrazovkou - cesta utekla jako nic. I přes uzavírky atd. dojezd do Brna jen asi o 10 minut později, čili ve stejném čase jako vlak.
Takže proč by lidi neměli jezdit autobusem, když oproti vlaku není extra horší, naopak pro dost lidí vychází výhodněji. Ano, pokud bych jel v dnešní době nějakou 10-15 let starou Karosou, tak pak bych jednoznačně volil vlak typu EC nebo Ex. Pokud bych byl naopak nucen jet rychlíkem, tak zase vzhledem k jízdní době volím i horší autobus.
Komfort je při využití toho lepšího, co nabízejí dráhy nebo bus dopravci naprosto srovnatelný. A nechodˇ na mě s tím, že se můžeš ve vlaku projít a proto je komfortnější. Stejně se tam nikdo neprochází pokud nejde na hajzlík. Jediné co bus nemá, je jídelní vůz, ovšem třeba zrovna v 8 ráno ho zrovna nevyužiju ;-) Ale beru, že pro někoho to může být jednoznačná výhoda.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 01:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: nechci ti do toho kecat, ale čím zabavíš dítě ve vlaku, tím, že se bude dívat z okna? V tom autobuse si může hrát chvíli s tou obrazovkou, pak si něco dětskýho pustí a seš v Brně. A pokud nemáš problémy s prostatou nebo hyperaktivitou, tak ani jako dospělej bys neměl mít problém ty 2,5 hodiny vydržet. Jezdil jsem 3 rky týden co týden Olomouc - Brno - Praha autobusem a problém to nebyl, a o nějakým F&R sem si tehdy mohl nechat i u SA jen zdát.
Sirka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 15:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam č. 713: Konkurovat ČD není zas tak těžké, a co se týče Eurolines, tak holt je potřeba se smířit s tim, že pěkné (možná i hezčí) vozy a nadstandardní služby nabízí i jiné firmy. Jančura není jediný, není nejlepší a není ani nejlevnější, a dovolil bych si jen závěrem upozornit, že to nebyli Eurolines, kdo postavil zbaběle své spoje na stejné časy jako někdo jiný...

"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 21:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co furt mají zastánci vlaků a odpůrci busů v jedné osobě s tím protahováním? Normální člověk, který není úplná troska (za což si zpravidla může sám svým způsobem života, omluva výjimkám), se během těch 2,5 hodiny "protáhne" i vsedě a pohoda. Když může doktor dvě hodiny stát u operace a na nose ho musí drbat sestra, musí být přeci možné normálně sedět na normální sedačce v busu. Pro srovnání, třeba kuřáci mají po prdeli úplně, když nejsou zastávky, kuřácké vagóny a otvíratelná okna. A dobře jim tak.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 11-2010
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 22:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolil bych si i jeden důvod pro bus v podání SA: počet spojů. Ne každý chce čekat hodinu na nádraží na další vlak...
a mimochodem, pro nevlastníky In karty je tu také poměrně velký rozdíl v ceně: 200 Kč, tedy 70 Kč rozdíl na zpáteční jízdence.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 22:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sirka - taky mi přijde spíš ke škodě, že třeba Eurolines a SA jezdí +- ve stejný čas Berlín a Bratislavu. Ke spokojenosti všech by jistě byla jejich spolupráce, když mají +- obdobný vysoký standard cestování.
Ale současný stav vidím normálně, obyčejný konkurenční boj, tak jsou ty spoje podle toho nastavené.

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 02:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Bratislavu dle toho co jsem viděl na vlastní oči při cestování právě tam jasně vyhrává EL. Navíc jsou oba dopravci velmi inteligentní a pořád ignorují Bratislavské letiště, kde jim v tom sekundují ještě OrangeWays.
Jo a pro ty, co mají řidiče SA za y co neumí jezdit a rozbíjí autobusy a vždy je to jejich vina, tak jeden obrázek konkurence z půlky září.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 09:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Sirka - taky mi přijde spíš ke škodě, že třeba Eurolines a SA jezdí +- ve stejný čas Berlín a Bratislavu. Ke spokojenosti všech by jistě byla jejich spolupráce, když mají +- obdobný vysoký standard cestování.
Ale současný stav vidím normálně, obyčejný konkurenční boj, tak jsou ty spoje podle toho nastavené.


Tak například Bratislavské časy v 7:00 a v 15:00 byly časy spojů Eurolines a Jančura jim tam ty svoje spoje postavil, což jsem tady sám osobně mnohokrát kritizoval, takže žádný vzájemný konkurenční boj, ale hloupá jančurovina! Myslím, že kdyby postavil spoj třeba v 5:30 a v 10:30, tak by se vzájemně doplňovali, jak píšete.
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 11:25:40    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Počet spojů...je sice hezké, že jede bus každou půlhodinu, ale k čemu mi to je, když si ho musím zarezervovat předem. Málokdo zná předem přesný čas odjezdu, tak se pak může stát, že si pro jistotu zarezervuje pozdější bus a ve výsledku pak čeká delší dobu, než by čekal na vlak. To nemluvím o tom, že jsou třeba některé časy už vyprodané. Právě vlak mi v tomto přijde daleko flexibilnější. Jede každou hodinu, tak nemusím řešit, že mám rezervaci na daný čas, pokud nestihnu spoj, kde mám místenku, tak můžu jet bez problémů dalším (sice už bez místenky zdarma)

Porovnávání ceny bez INkarty s cenou kreditové jízdenky, ani nemá cenu komentovat. Snad jen, že existuje více variant cen a Vy jste použil to nejvýhodnější pro SA. To jste objektivní novinář?
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 12:08:20    Odkaz na tento příspěvek  

ad focus ty si fakt kus debila. Je vidět, že víš houby. Buď si dítě a nebo nemakačenko z postele.
A tvrdit, že si většina za to může sama. Sedavá zaměstnání, opak zaměstnání, kde si nesedneš 10 hodin, to vše je způsobeno vlastním přičiněním.
opravdu si na ránu mezi oči.
ad David J Sůra a objektivní.? Neupadl si ráno..[lol].
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 12:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David j. Kolik stoji kreditova jizdenka a kolik in-karta?
Ad flexibilita:nic nebrani mit x busu zarezervovanych po sobe a postupne je rusit
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 13:44:10    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Občasný cestující nebude řešit ani kreditovku ani INkartu. Stejně jako postupně rušit rezervace.
Stálý cestující si jedno nebo druhé pořídí. Nehledě na to, že INkarta se běžnému cestujícímu po pár jízdách zaplatí a může s ní ušetřit i jinde, kam by se jiným způsobem nedostal, to nemluvím o cestujících do 26 let.

Rozhodně je strašně pohodlné mít x rezervací, myslet na ně a postupně je rušit...děkuji, ale ne..
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 14:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David j.vase volba,kazdy at si jezdi,jak chce.ne kazdemu se in karta vyplati
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 14:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý anděl: Je mi tolik, kolik naznačuje nick (spočítáš to, nebo potřebuješ pomoci?), pracuju v oboru, ze kterého mám titul, a v životě jsem nebyl bez práce (když už spekuluješ). Za druhé, nikdo není nevolník a zaměstnání si vybírá dobrovolně (ano, i v situaci "jiná práce nebyla" si vybírá dobrovolně) a každý má čas dělat něco pro své zdraví, aby kompenzoval důsledky pracovního prostředí. To mi nevymluví ani kus debila, který dělá z lidí chudáky. Každý je za sebe odpovědný. Mě moje práce baví a snesu kvůli ní i negativa. Až mi budou vadit, zařídím se podle toho. Nesnáším fňukaly, kteří obviňují systém a kohokoliv jiného z věcí, za které si nesou odpovědnost sami. Asi tak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Focus1976.)