K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 23. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 23. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 16:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jsou kamery zvenku na autobuse a rychlost, otáčky, spotřebu a vše další si hlídají přes GPS, tak ten řidič víc hlídat nepotřebuje, nepotřebuje a ještě jednou nepotřebuje. A kamera uvnitř stejně nezabrání tomu, aby si řidič mohl koupit dálniční známku, zaplatil jí služební ccskou a doufal, že to projde
Pro Anděla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.10.89
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 17:06:51    Odkaz na tento příspěvek  

Anděl zase trousí svoje moudra. Jen tak dál, válíme se tu smíchy. To se jen tak nevidí. Slim už taky definitivně ztratil soudnost a to se s ním dalo dřív docela debatovat. Dneska je to tu fakt jenom na pobavení, diskuzi a zajímavé info z dopravy tady už najít nelze a je jedno jestli bus nebo vlak sekce SA/RJ/Leo
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 20:25:13    Odkaz na tento příspěvek  

ad Gabuliatko tak to máš smolu. Lidi pod sebou mám a to docela dost. Ale věřím jim. A umím odměnit dobrou a špatnou práci. Kdykoliv přijdu neplánovaně, tak makaj. Mám na to své metody. Ale ty nejsou ve šmírování kamerou.
Ale zbytečné je, se o tom dál bavit. Jedno vím jistě nebýt to SA tak tady ty Gabuliatko řveš mezi prvníma, jako raněná svině. Zkus někdy se na to podívat z jiného úhlu. Já jsem ještě z generace kdy nás šmírovala STB.
ad Pro anděla. škoda nic žádné argumenty, jen plivnout. Udělalo ti to dobře? Jsem rád, že jo.
ad Glory jsem rád, že ty jako zastánce SA, jsi objektivní.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4010
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 20:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Za mne taky
Gabuliatko: Představa že lidi budou makat tak nějak sami od sebe je dost naivní.
A jak makali, když kamery nebyly, a jak makají tam, kde nejsou dodneška?
Trollino:
nicméně aby mohl být řidič potrestán, musí to být doložitelné.
Kravina. Podle Vás dokud nebyly kamery, nikdy nikdo nikomu nemohl dokázat žádné porušení něčeho?
A když to vztáhnu k té nehodě na I/7, tak tam může být taky vidět, že má řidič zdravotní problémy nebo třeba že usnul. Nebo že koukal stewardce do výstřihu a nepodíval se do zrcádka...
Jenže von ten vodbornik Ondrůj říká, že kamera zabírá jen palubní desku a kousek volantu...takže toho řidiče může vidět, až když v bezvědomí padne na volant...
Pánové příznivci kamer, obávám se, že nemáte ánunk o základních lidských právech a svobodách, v tom je to celé nepochopení. Na většině technických argumentů a výčtů výhod něco málo je, ale oproti tomu je nutno postavit tyhle svobody a práva jedince. A tahle práva chrání zákon a pokud je s ním cokoli v rozporu, můžete s tím dělat akorát to, že půjdete do voleb, vyhrajete je a ten zákon změníte.
V podstatě tady řešíme, jestli SA porušila zákon a práva zaměstnanců zaručená zákonem nebo ne. Co to přináší za výhody, není v této debatě celkem důležité.
Když to hodně přeženu, až jednou na amnestii propustí pár vrahů recidivistů, bude nejlepší jim voperovat do prdele GPS vysílač, protože je velký nebezpečí, že budou zase vraždit a pk by se snadno hledali. Logiku to má, prospěch by to přineslo, ale zákon holt takový právo nedává a chrání svobodu i takovýho šmejda do doby, než něco provede. V principu je to úplně totéž.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 21:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino - musím s Vámi souhlasit. Má to hlavu a patu.

Tak pokud řidič bude požadovat kameru v kabině, neměl by problém mu vyjít vstříc. Znám dost případů, kde by kamera pomohla jako důkaz. Spíš se divím, že s tím u nás takto začal SA a ne někdo jiný. Na této diskuzi se to točí pořád dokola. No jo někdo v tom vidí bezpečnost a někdo zase šmírování. Já jsem pro to první.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2823
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 21:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl a Slim, koukali jste na ty videa co sem dával odkaz?
Nevím proč bych měl řvát jak raněná svině, Stb pamatuju taky a pamatuju jak jsme seděli v práci jak ve škole se šéfem proti nám. 3 pauzy za den a šmytec, žádný kávičku, cigaretky, nic.

Je mi osobně úplně šumák zda v autobusech SA kamery budou nebo ne, hádám že SMSkování za jízdy (to mi u jakýchkoli řidičů VHD nejvíc vadí) to stejně nezabrání.

To zda SA něco porušila tady nevyřešíme, já třeba netuším jak jsou ty kamery umístěné, kolik se toho nahrává, jak a kde se to archivuje a podobně. O nahrávání dat něco vím a skladovat to, případně analyzovat, to není žádná legrace.

Právo jedince. O to přesně jde, zda řidič - jedinec má právo za jízdy psát SMSku. Pokud ano, nemá tam kamera co dělat, pokud ne, vymyslete lepší způsob jak mu v tom zabránit.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 23:26:44    Odkaz na tento příspěvek  

ad Gabuliatko tak snad naposled.
Přestupky proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích, má pouze Policie České republiky (částečně Městská policie a celní stráž).
Nikdo jiný na to právo nemá. Dokonce ani zaměstnavatel, pokud to nebude mít přímo vložené do pracovní smlouvy, či jiným předpisem firmy.Pokud má odbory, musí takové věci projednat a pokud budou proti, nic s tím nenadělá.
Pracovníka můžete postihnout pouze v rámci zákona ( a sám vím, že to tak jednoduché není) protože jsme si kdysi nechali udělat právní výklad na téma finančního postihu zaměstnanců.
Podle vaší teorie mi to připomíná, že teď dáme kamery všude, do všech aut, na všechna pracoviště, na toalety, a také si ji přiděláme domů do všech místností.
Nechte téhle kampaně za kamery. Je to trošku trapné. Sám jsem vám dával za příklad, že je drtivá většina proti kamerám. Bohužel pro vás.
a ještě jedno pokud opravdu pamatujete STB a její praktiky, tak je smutné, že s něčím takovým můžete souhlasit.
Škoda, že nikdo z vás se nevyjádřil k tomuto : O ženách, které musí nosit v době menstruace červenou pásku. Je to pro vás také důstojné. A taková firma skutečně existuje. Neříkejte, že je to nesrovnatelné, k tomu totiž spějí i ty vaše kamery. S jídlem totiž roste chuť. Zkuste se zeptat své ženy, přítelkyně zda by jí to bylo jedno. Ale bacha, mohli by jste od ní dostat na čumák.
To je ponižování lidské důstojnosti a šmíráctví, stejně jako kamera. Leckde ji pochopit umím, ale prostě nesmí nikoho sledovat celý den.
Dál se nebudu vyjadřovat, nemám na to čas.
Ale v myšlence mi zůstanou pánové Fkam, Focus, Trolino 15, Mick jak sedí u kamery a sledují kdekoho. Možná vám to dělá dobře, možná vás to uspokojuje. Mě se to hnusí. Toť vše pánové a přeji krásný večer u kamer.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 07:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsem již říkal, stejně jsem už sledován, byť ne kamerou, tak stejně podnik ví jak jedu, co zhruba dělám a když mi potom zjistí, že jsem udělal nějakou blbost, tak mě podle toho potrestají. Zajímavé, že proti kamerám nejsou ani některé odbory u nás, naopak to vítají jako další prvek zlepšení bezpečnosti řidiče. A zas tak velký rozdíl mezi MHD a dálkovou dopravou v tomto nevidím.

žlutý anděl - Jste řidič? Asi ne. A nemyslíš, že v prvé řadě by se měli ptát řidičů, jestli to chtějí nebo ne? Proč do odpírat těm, co se chtějí cítit opravdu bezpečně ?
Byl bych rád, kdyby sis mě takto nebral do své pusy, za druhé proč by mě mělo bavit na kameře, já jsem zaměstnanec,který jenom souhlasí a postrádá tyto kamery, s nimi bych totiž měl jistotu, že nebudu nespravedlivě potrestán za něco, co jsem neudělal. Možná je to víš divné, ale dost mých kolegů bylo nespravedlivě potrestaných třeba v rámci zavinění / nezavinění nehody, protože to na ně policisté hodili bez jakýkoliv důkazů a kdyby byl záznam z kamery, tak věř, že i policajti by museli držet pusu a potrestat toho pravého viníka.

Tebe by asi v Norsku trefilo, tam jsem viděl u jedné autobusové společnosti, v kabině řidiče i dvě kamery namířené na přední sklo, volant a samotného řidiče.

Ale chápu, že ve státě, který má za sebou éru Gestapa a STB je toto možné brát jako jakýsi šmírování podle některých. Nicméně jak říkám, když to řidič bude chtít (stejně dost řidičů si už vozí svojí kameru), tak proč mu bránit.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4013
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 07:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko:
Je mi osobně úplně šumák zda v autobusech SA kamery budou nebo ne
Problém je, že vy nejste řidič SA. A o těch je řeč.

Právo jedince. O to přesně jde, zda řidič - jedinec má právo za jízdy psát SMSku. Pokud ano, nemá tam kamera co dělat, pokud ne, vymyslete lepší způsob jak mu v tom zabránit.
Tohle jste myslel vážně? Vona ho ta kamera flákne přes klepeto a vyrazímu ten telefon? A jak tady správně tvrdí tuším Trollino, von někdo bude denně ten záznam vyhodnocovat, aby ho přes to klepeto praštil nadřízený?

Fkam:
Tak pokud řidič bude požadovat kameru v kabině, neměl by problém mu vyjít vstříc....
Tak pokud řidič vysloveně kameru v autě požaduje, ať si ji hezky koupí za svý. Zaměstnavatel tuhle povinnost rozhodně nemá.

žlutý anděl - Jste řidič? Asi ne. A nemyslíš, že v prvé řadě by se měli ptát řidičů, jestli to chtějí nebo ne? Proč do odpírat těm, co se chtějí cítit opravdu bezpečně?
Ježíši kriste, umíte číst? Dyť celá tahle debata se odehrává kolem faktu, že ty kamery řidiči SA nechtějí!!!

Ale dám Vám všem zastáncům kamer krásný příklad z dnešního rána:
Dnes v cca 6:00 mne dojel bus SA č.tuším 117 (5B7 5117, jestli si to dobře pamatuju) a v úseku Rudná - Nové Butovice a to, co to prase pedvádělo cestou, nad tím zůstával rozum stát. Srovnal jsem si s ním rychlost na tempomatu a ukazoval mi 118 km/h, včetně úseku od označení obce, kde je 100km/h, a úseku od sjezdu na Stodůlky, kde je 80 km/h, prase hystericky přejíždělo z pravého do levého pruhu a kolonou jedoucí tak někde kolem kila předjíždělo po jednom voze, přičemž při přejezdu doleva házelo kotvu tomu za sebou a při přejezdu doprava tomu předjetému. Odhadem jsem to zaznamenal tak desetkrát.
Docela by mě zajímalo, co by so dělo, kdyby tam to prase mělo kameru. Je mi úplně jasné, že vůbec nic. Rychlost mu někdo bude schopen vyčíst i bez kamery, to ostatní při namíření kamery na palubku a část volantu, jak tvrdí Ondrůj, nebude vůbec zaznamenáno. Jděte někam s tou kontrolou kvality práce. K smíchu. (A jen tak mezi námi - jak to, že prase jelo 118, když má omezovač na stovku a záznam o rychlosti existuje od doby mechanických tachografů? To hodně vypovídá o té kontrole, že?)
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 07:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke kamerám jsem se vyjádřil, nemá smysl už řešit. Kdo chce SA bít, vždycky si hůl najde.

Od léta by mělo dojít k posílení linky do Vídně, už se ví jaké spoje budou nové ?
Uvítal bych noční spoj z Vídně do Prahy, ale ten s příjezdem ve 3:30 do Prahy mi přijde moc brzo, kdyby se posunul alespoň o hodinu.
A včera viděn autobus 124 na lince do Mnichova, co to, že vypadávají v poslední době tradiční autobusy v nátěru DB ?

A ta linka do Mostu a Chomutova by podle mě potřebovala zlepšit jízdní řád. Brzy vyzkouším ten spoj odpoledne co jede přes Chomutov do Mostu, ale kdyby jel bez té zajížďky, asi by si to našlo více lidí. A kdyby udělali z toho dvě linky, každá v intervalu 3 hodin přes den, tak by jízdní řád byl jednoduchý a lidi by jezdili.

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2818
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 08:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: tak to, co nyní předvádějí žlutá prasata i na D1 hlavně v noci, je taktéž dosti extrém. Jede si v pohodě v rychlém a auta jej musí předjíždět zprava, což teda za dosti bezpečné nepovažuji. Rychlejší ještě předjíždějí v odstavném za bílou čárou vpravo. Tohle skutečně kamera (jak zde mnozí tvrdí) nikdy nemůže vyřešit. Tohle bezpečnost už vůbec není. Nejspíš si nikdo z těch vemen nepamatuje praktiky bývalého režimu, pronásledování, špiclování, udávání.. atd. prostě nová generace narozena po roce 1989 nejspíš!

Jak aktivní kamera může zabránit tomuto?


Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 09:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Bevelo si zařádil a teď by jsi měl spěchat zase na ošetřovnu do kazajky, aby tě doktoři nehledali

Jak aktivní kamera může zabránit tomuto?

Tak, že na tom Slovensku ten bus mohl řídit někdo jiný a žádná nehoda se nemusela stát, protože by kamera den před nehodou zaznamenala, že mladý nezkušený řidič to absolutně s tak velkou krávou neumí a plácá se v tom. A šel by od válu. Zkušenější řidič by nezabloudil a místem nehody by vůbec nejel, třeba tak. Ale nevim proč prasácky kopeš do mrtvol.

Navíc ta položená otázka, kterou jsi stejně chtěl jen uboze připomenout chyby řidičů SA je asi tak stejně hloupá jako třeba "Jak může existovat něco tak debilního jako je bevelo?"
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 09:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo - je vidět, že bývalý režim se hodně podepsal. V demokracii neoznačujeme jiný názor "vemenem". A jsou daleko horší věci proti zaměstnancům, než to, co se tu řeší.

Nepopírám, že někteří řidiči SA nejezdí ideálně, ale nejsou jediní, můžeme to samé říct o řidičích kamiónů nebo osobních aut.

A co se týče udávání, tak když vidím jak na FB udávají lidi zaměstnance SA ve smyslu, stewardka nedonesla včas kafe, nezajímá mě, že jí bylo blbě apod. tak to mi přijde horší.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3547
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 09:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD. kamery:

Ono je to sporné, kdo je pro a kdo je proti, ale ve směs máte všichni pravdu i BEVELO svým způsobem.

Kamera snímající prostor před autobusem má určitě svůj smysl, když někteří rádo by řidiči si myslí, že jim patří silnice. I kamera v zavazadlovém prostoru je smysluplná.

A kamery ve voze? Ano svůj smysl by měly při napadení posádky atp. Na druhou stranu nevěřím tomu, že by tzv. Mystery pracovníci (kontroloři kvality) nevyužívali kamery po svém a tím nešetřili SA peníze na osobních ohodnoceních.

Toť můj názor a komu se to nelíbí, však to znáte...

Dálkaři na cestách - Stránky věnované autobusům na pravidelných dálkových linkách
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2819
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 10:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: zase to moc neprožívejte, nehanobím tady zesnulé u Loun v Česku, natož na Slovensku. Nevím kolik je vám let, ale dle způsobu vyjadřování bych sázel tak kolem 20! Nyní jste jasně popsal naprostou debilitu. Dle vašeho názoru aktivní kamera odhalí zkušenosti mladého řidiče, tím pádem jde ihned od válu? Víte co jste právě nažvejkal za žvást? Profesionální řidiči procházejí šílenými testy a zkouškami, je to obdoba zkoušek ADR, kde z 30 otázek můžete chybovat jen 3x ap. Pokud řidiči SA neprochází zákonnými zkouškami, bude nejspíš něco někde špatně. Na tom Slovensku také kamera mohla zachránit lidi v autobuse? Tedy pokud by někdo vyhodnotil dle videa běžícího někde na monitoru "ten to neumí, toho se zbavíme" ????? Vy jste skutečně vemeno... Jak se mohl (tuším 22 let) dostat takový řidič na mezinárodní linku SA mezi Slovenskem a Českem? To je dle vás příčinou toho že ve žlutých autobusech není doposud kamera která by snímala prostor řidiče???

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 10:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale v myšlence mi zůstanou pánové Fkam, Focus, Trolino 15, Mick jak sedí u kamery a sledují kdekoho.

Žlutý anděli, když už si mě berete do huby: já obhajuji právo zaměstnavatele umístit kamery do prostor, které mu patří a kde je potřeba nějak ohlídat zaměstnance, kteří mají tendenci pod vlivem "práce bez dozoru" porušovat interní pravidla... mluvím o prostorách, kde zaměstnanci nevykonávají úkony intimního charakteru (to pro případ, že byste mi chtěl předhazovat, že chci kamery i na hajzlu). Srovnávání s StB neobstojí, to byl orgán státní moci.

A zopakuji argument, že desítky a stovky povolání se vyznačují tím, že sice na pracovišti nejsou kamery, ale zato tam člověk osm hodin pracuje pod dohledem zástupce firmy, která platí mzdu.

Až pojedete příště kolonou krokem po D1 a tam se bude padesát chlapů opírat o lopaty a hulit, určitě vás potěší argument, že tam nemají šéfa ani kamery, které by na jejich práci dohlédli, a že je možné zaměstnance trestat jen v mezích zákona (protože ty lidi neplatí stát, ale třeba Skanska, OHL atd.).

Skutečně nechápu, co je "nedůstojného" na tom, že sedím, dělám svoji práci tak, jak ji umím, a někdo se na mě dívá, jak pracuju. Pokud ovšem nejsem flink, který se předhání s kolegy ve vyjeb*v*ní s firmou, za které bere peníze.

Mluví se tady o předlistopadové době, která se vyjeb*v*ním přímo vyznačovala (příklad "traktorista v pracovní době tu a tam něco zavezl sousedovi" a nepřišlo se na to). Tak proč by si soukromý dopravce nemohl hlídat majetek?
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 11:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Bavíme se pořád o "kdyby". I na tu tvoji idiotskou otázku "Jak aktivní kamera může zabránit tomuto?" se odpovídá "kdyby". Nikdo neví jestli kamera může/nemůže zabránit něčemu, když už je po tom. Třeba mohla, třeba ne. A nikdo neví, zda ten řidič junior na Slovensku neudělal těch chyb víc a neututlalo se to, a až jedna poslední byla fatální, a protože nebyla kamera, tak neni důkaz. Ale je to jen fantazírování. Stejně tak jako když napíšu, že kamera by té nehodě nezabránila.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 11:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Vy máte teda den.
nehoda se nemusela stát, protože by kamera den před nehodou zaznamenala, že mladý nezkušený řidič to absolutně s tak velkou krávou neumí a plácá se v tom. A šel by od válu.
Odpověděl Vám Bevelo. jak to, že se takový řidič na ten autobus dostal? A kdo by večer před jízdou vyhodnotil jeho styl jízdy, navíc když, opakuju posté, ta kamera má zabírat palubní desku a volant?

Focus 1976:
desítky a stovky povolání se vyznačují tím, že sice na pracovišti nejsou kamery, ale zato tam člověk osm hodin pracuje pod dohledem zástupce firmy, která platí mzdu.
Jenže ten zástupce si nikoho nenahrává, víte?
co je "nedůstojného" na tom, že sedím, dělám svoji práci tak, jak ji umím, a někdo se na mě dívá, jak pracuju
Totéž.
Pokud ovšem nejsem flink, který se předhání s kolegy ve vyjeb*v*ní s firmou, za které bere peníze.
Tím ovšem potvrzujete názor, že účelem je šmírovat zaměstnance a žádná bezpečnost, kterou nám maže o hubu Ondrůj. Srovnejte si argumenty, nesedí to dohromady.
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2013
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 11:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:
tohle snad ani nemůžete myslet vážně.... u každé firmy se najdou řidiči kteří nejezdí ideálně...je přece úplně jedno jestli má autobus barvu žlutou, modrou, nebo červenou....

osobně znám několik řidičů kteří měli těžkou nehodu s autobusem (ani jeden není z SA) - a některá se bohužel neobešla bez smrti pasažerů - a o všech znich bych před i po nehodě prohlásil že to jsou slušní a bezpeční řidiči - a stejně tak znám několik řidičů kteří měli nehodu s autobusem a když jsem se to dozvěděl, řekl jsem si že se to dalo čekat... a přesto nikoho z nich zaměstanavatel nevyhodil(a opět nikdo z nich není z SA)

každý může udělat chybu je přece naprosto jedno za jakého dopravce jezdí...

vyvěšování nabouraných autobusů a vykřikování že tohle je SA, považuji za hodně ubohé...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2820
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 11:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mick: nezlobte se, ale tehdy na Slovensku to byl tuším řidič který měl k tomu ještě čerstvou skupinu D. To už ale řešíme zase něco jiného. Jedna věc je nezkušenost některých řidičů, druhá pak kamery snímající řidiče. Já osobně bych se v takovém autobusu jedoucím několik stovek kilometrů (Itálie, Norsko, Francie) necítil rozhodně dobře, natož bezpečně - a žádná kamera (jak tvrdí bohužel Sipi) by tohle nevyřešila. Záznam z kamery po případné havárii už je bohužel někdy smutným důkazem pokud tam zařve několik lidí, viz. Louny a Trenčín. Je ovšem zvláštní že problémy s čerpáním pauzy a jízdy, se projevuje nejvíce průserů právě u SA. Čím to je?

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 12:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mick - S Vámi taky musím souhlasit. Na dopravci opravdu nezáleží, spíš jim leží v žaludku SA, protože má služby, které lidi chtějí.

A zároveň se eliminují dopravci, kteří opravdu v dopravě jsou "omylem". A někteří ještě rádi jezdí s dopravcem, kde řidič sprostě nadává přes celý autobus, projíždí rychle každou díru v silnici, zakouří si uvnitř busu. Prostě taková romantika :D



(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 12:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Vy jste všichni jak zabedněnci, já mluvím o malém bezvýznamném plus, které ta kamera mohla přinést, kdyby si někdo něčeho všiml. (A jsme zase u kdyby). Nic víc jsem nenapsal a psát k tomu nebudu. Reagoval jsem na bevelovu idiotskou otázku, která je prakticky nezodpověditelná. Navíc ubožák to ještě přikrmil fotkama.
Ke kamerám zaujímám neutrální postoj, má to řadu mínusů i plusů, ale to už tady bylo rozebráno stokrát.

Je ovšem zvláštní že problémy s čerpáním pauzy a jízdy, se projevuje nejvíce průserů právě u SA. Čím to je?

To bude asi tím, ty chytráku, že tato firma má denně absolutně nejvíc naježděných km než kdejaká ostatní. Přímá úměrnost se učí na ZŠ. Stupidnější otázku tam nemáš?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4016
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 12:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi:
To bude asi tím, ty chytráku, že tato firma má denně absolutně nejvíc naježděných km než kdejaká ostatní.
Byl by nějaký důkaz pro tohle tvrzení?
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 12:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi - Ale i tak si nemyslím, že by u SA bylo více nehod než u kohokoliv jiného. Jenom proto, že SA je hodně vidět. I když zase procentuálně je to pravděpodobnější, jak říkáte. A k čemu taková informace má smysl nevím.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 12:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Všechny autobusy co SA má včetně těch co jezdí pro DB najezdí v průměru 110 000 km denně. Takže pokud někdo ví kolik najezdí konkurence, tak by to šlo zjistit.
Třeba autobusy z Prahy do Chebu najezdí denně 5740 km na lince s lidma, pak dalších 124 km spolkne u těch autobusů tankování a přejezd k parkování

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 13:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:Byl by nějaký důkaz pro tohle tvrzení?

Selský rozum a alespoň částečná orientace v autobusové dopravě. Zbytek dodal Glory, 110 000km denně asi jen tak někdo nemá, že?

Fkam: Dopravních nehod má SA opravdu minimum z pohledu toho kolik vypraví busů. Ale pro někoho bohužel stačí čtyři na to aby SA dehonestoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem sipi.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4017
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 14:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: jo tak selský rozum...podobným rozumem když vygooglím, že taková Veolia Transport má 1600 autobusů, tak když selsky odhadnu, že jich denně bude jezdit dejme tomu 1400 a každý najede 100 kilometrů, což je naprosté minimum a selským odhadem spíš polovina průměru, dělá to denně o čtvrtinu víc než u SA. Když budu počítat 200 km, je to Jančurův dvouapůlnásobek.
DPP má asi 1200 busů, z toho 900 denně nasazuje (střílím od boku), tak když každý najede 150 km, je i to o pětinu víc než SA. Nemluvím o tom, že ten DPP jezdí po trasách z hlediska nebezpečí nehody naprosto nesrovnatelných se SA.

Tak jak, selský rozume s aspoň částečnou orientací v autobusové dopravě? Ještě to chce nohy na zemi a jiné než žluté brýle.

Dopravních nehod má SA opravdu minimum z pohledu toho kolik vypraví busů. Ale pro někoho bohužel stačí čtyři na to aby SA dehonestoval.
Von měl jen čtyři nehody?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 14:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta diskuze je čím dál víc absurdnější. Když jsme u těch nehod, ještě by asi nebylo na škodu to srovnat na to, co zavinili řidiči SA a co ne. Potom by možná ten výsledek byl ještě pozitivnější pro SA. A jak jsem tu kdysi psal, u Eurolines také nejezdí žádní svatouškové. A co předvádějí řidiči Veolie, to je teprv síla. To prostě patří ke každé společnosti.
Jinak těch nehod v MHD je taky nesrovnatelně více než u dálkové dopravy.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5188
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 14:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady to vypadá na další materiál na docenturu z duševních věd...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4317
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Motáte se tady v kruhu, od fanatických zastánců kamer až po jejich fanatické odpůrce:

Žlutý Anděl:
ad Trolino od trestání dopravních přestupků zde máme PČR.
Ano máme, ale od trestání porušení pracovní kázně (a ohrožení majetku firmy, když se za jízdy soustředím třeba na SMS a ne na řízení, bezpochyby porušením pracovní kázně je, neb drtivá většina zaměstnanců má ve smlouvě i to, že musí dodržovat platné zákony) je tady zaměstnavatel. Zbytek tvého příspěvku jsou jen kydy.

Slim:
Kravina. Podle Vás dokud nebyly kamery, nikdy nikdo nikomu nemohl dokázat žádné porušení něčeho?
To jsem nikdy neřekl, ale pokud si cestující ze sedadla č.4 bude stěžovat, že řidič píše SMS, přijde vedoucí za řidičem a řidič řekne co? Tak mi to dokaž. A vedoucí vytáhne konkrétní záznam a je to.
A to je všechno, k čemu se ty kamery dají v praxi použít bez toho, aniž by zaměstnavatel najímal bandu lidí na šmírování jiných lidí. A to se nestane, neb banda lidí stojí peníze.

Co bude kamera zabírat přesně nevím. Že něco řekl Ondrůj neznamená, že to bude pravda. Na spekulace, které začínají větou "Ondrůj řekl..." nebudu reagovat. Pokud by ale skutečně kamera zabírala jen "palubní desku a kousek volantu," pak nechápu, proč tady pořád plkáte o lidských právech a šmírování.
A stejně, jako má právo řidič na soukromí (za což já osobně pracoviště nepovažuju), tak má cestující právo na bezpečnou přepravu.

Bevelo:
Ty jsi se svými příspěvky skutečně tak mimo, že nezbývá, než podpořit Sipiho: Běž zpátky do kazajky, aby Tě doktoři nehledali.
Nikdo nikdy neřekl, že by kamery zabránily všem nehodám. Dokonce ani ten Ondrůj to neřekl.

Co se týká naší firmy, všechny kamery byly instalované na základě předchozích špatných zkušeností s...světe div se...zaměstnanci. Krádeže nafty, krádeže materiálu, krádeže zboží, pozdní odjezdy, drobné nehody, pokusy o podvod atd. A proto máme kamery. A skutečně do nich nekoukáme každý den a každou hodinu. Ono drtivé většině lidí stačí ta možnost, že na to někdo kouká a netroufnou si něco provést. A kdo si troufá, ten na to brzy dojede, taky na to máme svoje metody, které kamery pouze podpořily.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2821
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi se skutečně vyzná v autobusové dopravě. Nejspíš asi seděl u krmelce když Sůra vpustil do světa titulek k článku: "Po žlutých autobusech a vlacích, chce Jančura ovládnout i trh s taxíky" Ovšem už Sůra nevysvětlil, jak lze ovládnout železnici s osmi vlaky. SA není největší dopravce v Česku, největším dopravcem je nyní Arriva ex.Veolia. Ale Sipi se skutečně vyzná

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:23:44    Odkaz na tento příspěvek  

Fkame doporučuji ti hošíku prostudovat nový občanský zákoník, který bude platit od roku 2014. To se budeš divit.
Jinak je vidět, že vůbec nemáš páru o čem je řeč.
Zkus použít to co máš na krku na myšlení nad tím o co jde.
Měj se krásně. Večer zase můžeš studovat nějaké ty záznamy z kamer.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:32:55    Odkaz na tento příspěvek  

ad Trolino místo diskuse píšeš hned kravina. Ano co čekat od fanatického zastánce kamer. Opět sis naběhl na vidle. Fakt se ti musím smát. Ale naštěstí musím jít dělat něco rozumějšího. Jsi jen děcko.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl - jsi ubožák. A dávám tě do ignorace. A jestli sis toho nevšiml, psal jsem že jako řidič už sledován jsem a taky se nerozčiluji, že se někdo zabývá tím jak jedu. Byť ne přes kamery.

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4018
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: S posledním příspěvkem se dá celkem souhlasit. Jen je v naprosto zásadním rozporu s tím, co tvrdí Ondrůj, tj. že kamery nebudou sloužit ke šmírování zaměstnanců, ale ke zvýšení bezpečnosti. Resp. není s tím v rozporu, ale je prostě o úplně něčem jiném, když vynecháme lidská práva a zákony na jejich ochranu.
A pokud to, co řekl Ondrůj, není pro diskusi směroplatné, pak nevím, co tady řešíme, prostě ten lhář opět lhal...? OK, jenže z vyjádření úřadu lze vyrozumě, že úřad si myslí úplně totéž , co Ondrůj blil.
A to je všechno, k čemu se ty kamery dají v praxi použít bez toho, aniž by zaměstnavatel najímal bandu lidí na šmírování jiných lidí. A to se nestane, neb banda lidí stojí peníze.
Nevím, kolik můžou stát sady kamer do více než sto autobusů, ale troufám si říct, že jden mystery cestující by vyšel výrazně levněji a řidič by byl v napětí, který z těch šedesáti za ním to může být...Vaše teorie o dokazování jen pomocí záznamu z kamery jsou naprostý nesmysl, to jako za komoušů se nedaly nikomu sebrat prémie, protože kamery měla akorát Čs. Televize, Barrandov a Franta Mázek? Na Janouška budeme taky potřebovat kameru?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arriva ex.Veolia má 4 regionální společnosti, které tvoří samostatné subjekty.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4019
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: tak jo, máte pravdu. že ty firmy mají všechny jediného a stejného akcionáře, jedno logo, to je fuk. Měl jste pravdu, uvařil jste mne na detailu a můžete jít dneska zase spát s pocitem, že ho máte o kousíček delšího. A až se bude pořádat mistrovství v malichernosti a chytání za slovo, nezapomeňte se přihlásit, chyběl byste na bedně...
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 18:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Slim
Tím ovšem potvrzujete názor, že účelem je šmírovat zaměstnance a žádná bezpečnost, kterou nám maže o hubu Ondrůj. Srovnejte si argumenty, nesedí to dohromady.

Však já "šmírování" nepopírám a bezpečností neargumentuju. Říkám tomu "hlídání" a nemám s ním problém.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4318
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 19:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen je v naprosto zásadním rozporu s tím, co tvrdí Ondrůj
Já ale nejsem Ondrůj ani se nechci nijak zásadně zastávat SA. Ondrůj musí hájit zájmy svého chlebodárce a pochopitelně do novin neřekne "budeme šmírovat zaměstnance." Dobrý tiskový mluvčí se pozná podle toho, že i naprostou kravinu (bezpečnost cestujících bude vyšší) řekne naprosto přesvědčivě. StudentAgency stojí a padá s dobrým mediálním obrazem a za ten je Ondrůj placen; ne za to, aby říkal pravdu.
Nevěřím tomu, že budou ty kamery zneužívány, takové úsilí je pro firmu naprosto neekonomické, protože většina těch řidičů jsou profesionálové a za jízdy se věnují pouze řízení. Ale stejně tak nevěřím tomu, že budou zabírat jen "kousek volantu a palubní desku," protože pak by tam byly zbytečné a já už od řidičů SA taky zažil lecos.

Bohužel dnešní lidská společnost dospěla do fáze, kterou jsem popsal v posledním příspěvku (něco jsem provedl? Dokaž mi to) a firma se musí taky nějak bránit. A tady to právo na obranu před vykutálenými zaměstnanci já obhajuji.

Neřekl jsem "jen" za pomocí kamery, ale kamera je dobrý pomocník, který přinese i důkazy...a hlavně působí i preventivně. Za komunistů se daly sebrat prémie i bez kamery, to jistě ano...za komunistů se ale dala řada věcí dělat jinak a pro zaměstnavatele přijatelněji.

Mystery cestující musí být jeden z těch čtyř-osmi prvních, aby něco viděl. A nemůže jezdit třeba do zahraničí, protože by byl řidičem odhalitelný ještě rychleji. Ale samozřejmě vůbec nevím, na kolik někdo takový vyjde. Základní kamera vyjde tak na desítku...krát 100 autobusů to vyjde na mega. To zas není tolik.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 20:07:53    Odkaz na tento příspěvek  

poslední než odjedu mimo ČR Fkame máš dobrou sebekritiku. K urážce se nesnížím, jako ty.
Měj se.
Ale pro pravdu se člověk zlobí viď.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 20:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi to zapadlo v té diskuzi tady. Ale minulý týden jsem několikrát potkal spoj SA DB, který zajišťoval klasický žlutý autobus, jednou č.168 a po druhé č.124. Víte někdo, co se stalo ?

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4319
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 20:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý Anděl:
ad Trolino místo diskuse píšeš hned kravina. Ano co čekat od fanatického zastánce kamer. Opět sis naběhl na vidle. Fakt se ti musím smát. Ale naštěstí musím jít dělat něco rozumějšího. Jsi jen děcko.

Slovo kravina v mém příspěvku, na který reaguješ, byla pouze citace kolegy Slima. A zatímco já píšu příspěvky, kde svůj postoj vysvětluji, ty napíšeš, že se mi směješ a že jsem jen děcko. Promiň, ale děcko jsi ty...vyjadřováním i pravopisem.

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 23:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Jen to, že třeba v pátek a neděli toho jede tolik, že na to německé Setry a šedé Irizary nestačí a 3 autobusy jedou plánovaně žluté. Pak i ty šedé Irizary občas vypoví službu a jede jako náhradní taktéž žlutý.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4021
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 08:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino příspěvk 47318: takhle jo, to beru. Lišíme se asi v tom, že i když tiskový mluvčí má budovat pozitivní obraz firmy, neměl by lhát jako když tiskne a navíc naprosto nelogicky a průhledně, na což je Ondrůj specialista.

Al ještě k tomu něco jsem provedl? Dokaž mi to (už v dobrém, bez konfliktu):

Ono je to většinou tak, že když zaměstnanec tohle předvede, zaměstnavatel musí v tom jednom konkrétním případě stáhnout vocas. Jenže ho to jednak naštve, jednak je to pro něj informace, že zaměstnanec je potenciálně problémový, takže se na něj jednak zaměří, jednak vysadí. Prakticky o zanmená, že si ty důkazy buď opatří v jiném případě nebo ho vohulí za jiný průser úplně nepřiměřeně povaze toho půseru.
A upřímně - zaměstnavatel není blbec, mám s tím bohaté zkušnosti z doby své kariéry šéfa osobní dopravy v ČSAD. Když máte pár desítek řidičů, určitě víte, kdo je bezproblémový, kdo sem tam vyšumí a kdo je šmejd, co dělá naschvály lidem, ignoruje předpisy a jezdí jako prase. Takže když už si někdo stěžuje, umíte odhadnout, jestli má pravdu cestující nebo řidič (hodně napoví i dikce stížnosti, vidíte, jestli máte před sebou spravedlivě rozhořčeného poškozeného nebo notorického kverulanta).
A na druhou stranu - i bez kamery umím slušného řidiče jednou podržet s tím,že pokud se to bude opakovat, dostane to sežrat dvojnásob. On totiž co si budeme nalhávat, stěžovatel neočekává odpověď, že je všechno v pořádku, předpisy jsme dodrželi a blbec je von...Problém je, že nebyl spokojen s naší službou a je třeba ho aspoň dodatečně uchlácholit, ne dodatečně dorazit.
A tohle všechno jde i bez kamer, já osobně vidím problém v tom, že se ve firmě nastaví poměry, že každý prd budu schopen dokázat podle kamery, a v podmínkách, kdy sehnat dobrého zaměstnance je problém, vytvořím atmosféru dusna, podezírání a šmírování a ve finále se to na kvalitě služeb odrazí negativně. Řidič bude stoprocentní alibista i za cenu, že to v momentální situaci firmě neprospěje (někdy je lepší porušit předpis a vyhovět cestujícímu než na předpisu tupě bazírovat...) Sice budu mít na všechno důkaz, ale když to budu důsledně využívat, budu tam za chvíli sedět sám...Protože ono vést válku se zaměstnavatelem většinou dopadne tak, že zaměstnanec odchází...
A přesně tuhle atmosféru si SA s kamerami vytvoří (navíc z jejich přístupu cítím, že pro ně řidič je jen kus hadru) a podle mne přesně tohle mají na mysli i ti řidiči a odbory, kterým to vadí...Protože mít za zády šedesát lidí je ta největší kontrola, jakou si může soudný člověk představit..
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4320
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 09:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám pod sebou taky pár lidí, byť to není několik desítek, ale jen necelé dvě...ale ono to bohatě stačí.

Je to, jak říkáš...vím, kdo a jak se chová a když přijde stížnost, vždycky následuje odpověď ve smyslu: je nám to líto, blbec je řidič
A stejně tak vím, komu mám říct "dávej si bacha" a koho mám písemně napomenout.

A zatím taky nikdo necpe řidičům kamery do aut, přestože všichni víme, že i přes zákaz tam všichni kouří apod.
Jenže je to i tom, jakou atmosféru si vytvoří zaměstnanci sami svým chováním vůči zaměstnavateli. A je u nás spousta nařízení, které se musí dodržovat a zaměstnanci na to dlabou buď proto, že konkurence to nedělá a jim se to nelíbí, nebo je prostě nikdo nechytí. A kolikrát nejde o buzeraci, ale o desítky tisíc nebo i život. A pak se stane, třeba v depu na druhém konci republiky, nějaký průser a na ten se centrálně udělá protiopatření. Když se někde kradlo, vymyslely se kamery (například).

K atmosféře to moc nepřispívá, to máš taky pravdu, ale vedení má taky jen jedny nervy.

A lze se jen domnívat, čím zaměstnanci SA namíchli vedení natolik, že se rozhodlo k takovému kroku. Někdy stačí málo, třeba jen několik stížností během krátké doby na stejný druh prohřešku. Nebo neobratnost odborů a jejich nekonstruktivnost ("pokud chcete vyhodit tady toho řidiče, který je v odborech, musíte mu to dokázat"). Možností je celá řada a zpravidla čím větší kolektiv, tím více problémových.
Ano, soudnému člověku stačí jako kontrola šedesát lidí za zadkem, ale soudný člověk taky nejezdí s autobusem 118 km/hod.

PS: I tiskový mluvčí by měl mluvit pravdu, ale jeho výstupy jsou zároveň reklama na SA a lidi na to evidentně slyší. A reklama taky není vždy pravdivá, takže Ondrůje moc vážně neberu. Poslední taková ptákovina byla, když řekl, že za tu nehodu jejich busu na I/7 mohl řidič osobáku.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4022
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 09:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino:No tak jsme se nakonec víceméně shodli i co se týká toho Ondrůje..;-)))
Já bych asi nemohl dělat tiskovýho mluvčího, člověk musí mít sice silnej žaludek, ale převrátit realitu o 180 stupňů, na to bych ho neměl. Jsou věci, kdy je lepší sklapnout paty a přiznat, že jsme holt pochybili, než za každou cenu kydat humus na okolí. Ostatně kdyby mu to v Polsku nešlo, může jít na Hrad a tvrdit všem dokola, že Myloš nepije, ta jeho mluvčí strčí Ondrůje do kapsy..;-)
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 12:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám s tím bohaté zkušnosti z doby své kariéry šéfa osobní dopravy v ČSAD...
Jestli je to ještě z dob, kdy "ČSAD patřilo všem", tak to už se nedivím vašemu přístupu v diskuzi o tom, co "může" a "chce" soukromý dopravce. Já si vás tipl na bývalého řidiče ČSAD v důchodu, co nikdy nepracoval v soukromém sektoru.

A mimochodem, jak tu byla řeč o tom, co může a nemůže hlídat zaměstnavatel: dopravní podniky bez asistence policie dávají na konečné dýchnout namátkově vybraným řidičům. A zaměstnavatelé "šmírují" zaměstnance i tak, že jim kontrolují tachografy a knihy jízd. To je totéž co kamery, jen "záznamové médium" je jiné. Místo pásky dech nebo kotouček.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4024
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 16:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus 1976: Budete se divit, ale já jsem zažil ČSAD v době, kdy patřilo všem, i v době, kdy mělo majitele. A od doby, co jsem tam skončil, pracuju ve velkých mezinárodních firmách (a věřte, že tam nesedím na vrátnici).
Vaše poznámka je asi stejně debilní, jako kdybych já z Vašeho horování po šmírování kamerami usoudil, že jste byl v době, kdy všechno patřilo všem, estébák, protože jednak šmírování je Vám vlastní, jednak pojem svoboda a lidská a občanská práva je po vás španělská vesnice a vůbec nechápete podstatu diskuze o nich.
A jestli považujete dýchání do balónku, knihu jízd a tachograf za rovnocenné kamerám, není k tomu co dodat a jen potvrzujete moji přechozí větu.
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 07:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O lidských právech občas píšu a celou současnou levici bych nejraději poslal na dva roky do KLDR. Svoboda a lidská práva jednoho jsou vymezeny svobodou a lidskými právy jiného, třeba Jančury. Takže vaše poznámka "svoboda a lidská a občanská práva je po vás španělská vesnice" je stejně tak debilní. A šokuje mě, že někdo, kdo pracuje "ve velkých mezinárodních firmách", může mluvit o nějakém zásahu do "svobod" lidí ve chvíli, kdy člověk, který jim dává práci, si chrání svůj majetek. Právo vědět, co dělají zaměstnanci v pracovní době na pracovišti se svěřeným majetkem za miliony, přece nemůže nikdo z komerčního sektoru zpochybňovat.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4027
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 11:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976:
Demagogie a lež. Toto právo zaměstnavatele končí ve chvíli, kdy zasahuje do práva na ochranu osobnosti jednotlivce. Ve Vaší interpretaci si se zaměstnancem pod záminkou ochrany svého majetku můžu dělat, co chci? A co druhá věta Vašeho příspěvku, jak se s tím srovnává?
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 12:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976 - s tím souhlasím. Bohužel je tendence práva zaměstnavatelů omezovat.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 13:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zklamu vás oba, Slima znám osobně, takže si LASKAVĚ toho bývalého řidiče ČSAD v důchodu, co nikdy nepracoval v soukromém sektoru nechte od cesty
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 14:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dýchání do bálónku, kniha jízd a tachograf slouží bezprostředně ke kontrole dodržování zákona, kamera, která šmíruje v kabině řidiče po celou dobu jízdy nikoli, je to omezování jeho soukromí a nemá tam co dělat. Plně souhlasím se Slimem.
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 16:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už snad radši jinak... jsou tu nové vozidla Volvo s nástavbou IRIZAR pro SA - výbava Fun&Relax. Do provozu jdou během 14dní.
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 10-2012

Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 16:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A neví prosím někdo, jak to vypadá s tím novým FunToro systémem včetně internetu?

Konkurence na železnici je potřeba!
RegioJet i LEO Express jsou velcí konkurenti Českým drahám!
Konkurence na české železnici
Můj železniční YouTube kanál
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 17:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mick: Doufám, že bez kamer v kabině řidiče
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 18:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k buzeraci zaměstnanců SA všeobecně: Stalo se cca před měsícem, že mi telefonoval řidič jednoho slovenského dopravce, protože věděl, že jsem na Florenci v práci. Mezi Prahou a Brnem se mu na dálnici vysypal motor a tak-tak stihnul zajet na parkoviště. Cestující mu odvezl jiný slovenský dopravce, který jel z Prahy o hodinu později do Brna na Zvonařku, kam pro ně dopravce poslal náhradní autobus. Mě prosil, abych se domluvil s řidičem SA, aby mu stáhnul do Brna kolegu, protože zjistili, že závadu sami neopraví a na odtahovku nemusí čekat oba, takže kolega může jet domů. Za řidičem spoje v 0:30 do Vídně jsem s touto prosbou šel, ale on mi odpověděl, že mu za to hrozí takové sankce, kvůli nimž si to udělat netroufne, ale bylo mu to lidsky upřímně líto. Zavolal jsem toto tedy řidičům na dálnici a dověděl jsem se pouze tolik, že v případě poruchy autobusu SA v minulosti konkrétně můj známý řidič jim odvezl všechny cestující cca 50 km do Prahy na stojáka, takže nyní v podstatě počítal s jejich pomocí.

Tolik tedy o vztazích vedení "úžasné" společnosti ke svým zaměstnancům.
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 20:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

409:
zatím je jenom na buse 162, a kromě jednoho výpadku funguje stabilně - příští týden bude instalován na další bus ale s jiným typem připojení (bude se testovat které připojení je lepší)

Huples:
1,tak to Vás nepotěším - všechny busy dostanou kamery, vč. té v kabině řidiče - výběrové řízení bylo ukončeno, kamery objednány - čeká se na dodání od výrobce
2, omlouvám se ale v tom nevidím žádný problém - řidič má nějaké pravidla a ty dodržuje. stačilo zajít za dispečer, nebo vedoucím a řešit to s sním - myslím že bys dohodou nebyl problém

u jiných přepravců (podobné velikosti) by to podle mě nebylo jinak
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 21:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mick: ad 1. Dokud nepřehodnotí úřad své zamítavé stanovisko, nemají v těchto prostorách kamery co dělat.

ad 2. Já v tom tedy problém vidím, a to zásadní. Když takto jiní pomáhají jim, proč nemohou oni pomoci jiným? Obzvlášť pokud šlo o 1 osobu, tedy řidiče a bus zjevně nebyl plný (dle rezervačního systému). A zajímalo by mě, jakého vedoucího nebo dispečera by měl řidič na Florenci v cca 0:20 asi vyhledat???

Líto mu to evidentně bylo, to bylo poznat, nebyl to žádný namyšlený blb.
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 22:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples:

1, to ale nemáte pravdu - úřad nic takového neřekl a ani říct nemůže

2, přiznám se že neznám detaily, ale opravdu jezdí všechny noční autobusy SA bez jakékoliv podpory? to se mi moc nezdá, ale přiznám se že nevím - není ale problém se zeptat, nebo by to mohl vědět někdo jiný přímo zde

nicméně to nic nemění na faktu, že řidič nesmí svévolně zastavit kde se mu zachce - občas testujeme nějaké věci na systému FUNTORO nebo satelitech, kdy jede náš technik s busema řeší závady, nebo provádín diagnostiku - pokud ho nechci nechat dojet až do cíle autobusu, musím si zastávku na benzínce dohodnout předem s dispečerem... řidič i kdyby 100xchtěl, tak mi prostě jen tak nezastaví - stejně tak když toho technika chci dostat do busu, musím o to nejdřív požádat vedení - nemůžeme jenom tak přiskočit...ale stejné je to u eurolines, turancaru, cds, veolie atd....

busy sa (stejně jako jiné firmy) mají dispečeři on-line a vidí kdy a kde co řidič dělá - a pokud to udělá svévolně, dostane trest - já v tom nevidím problém a nějakou zvláštnost SA