K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 18. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Moravskoslezském kraji » Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 18. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 6-2009

Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 20:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

průmyslová zóna v 5 hodin ráno cestující vystupují na zastávce Chlebovice, střed a jdou pěšky. Na dotaz jestli pracují v PZ a ví o tom, že je tam "již měsíc" zastávka odpověděli, že ne.
ČSAD o zřízení zastávky informovalo na webu a více nemusí. V tomto případě musí lidi buď otevřít oči, anebo mohl zaměstnavatel své zaměstnance informovat, jak už osobně, tak třeba jedním papírem na nástěnce. Více dle mě netřeba.

Víte, spousta lidí, řidičů, ale už i cestujících se pozastavuje nad koncepcí "naší" MHD
Opět se musím řídit názorem = řidiči 3ČSAD nadávají pořád na vše a nejradši by vůbec nejezdili, měli samé pauzy a všechny placené. Nechtějí si nechat šahat na TP a na vše nadávájí. Proto se jejich názorem již dlouhodobě neřídím. Co se týká cestujících, jejich názor mě zajímá, bohužel se však ním moc nereprezentují. Spousta připomínek a návrhů jsou konstruktivní a mnohdy zajímavé. Nicméně ne všemu a každému se dá vyhovět.


Připomíná mi to onen nedávký "skandálek" kdy si cestující stěžovali na MHD a "kolega Širc" tady pronesl že je to vina ČSAD

A víš, jaká je přesně domluva/smlouva mezi ČSAD a městem? Jenom připomínám, město objednává dopravu, ale ČSAD tvoří JŘ. Nevím, co se řešilo, nemám čas to číst. Každopádně po zkušenostech z Havířova bych se vůbec nedivil, kdyby byla chyba opravdu na straně ČSAD.

A JŘ takové kvality, že je "garantován" přestup a když to náhodou ujede, což se stává, ono ejhle, v JŘ nic takového není.
Garantované přestupy mezi linkami v 3ČSAD zaznamenány v JŘ nejsou, až na výjimky. Ale existují. A v mnoha případech to mají řidiči zaznamenané v TP. Pokud řidič nepočká, je to jeho problém a on může být postižen. To že cestující neví, že je garantovaný přestup, je špatně. Chyba ze strany ČSAD.

A teď jedna poznámka. Jezdím veřejnou dopravou pravidelně. Denně. Také vidím a slyším, slyším nadávající cestující, vidím nedostatky v JŘ, v chování řidičů... A zaznamenávám to.

Michal: Jsem předpokládal, že jsem první osoba na lejstru uživatele fma, co dostane přes hubu [crazy].
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 22:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvláštní, že i po měsíci od zavedení zastávky Chlebovice, průmyslová zóna v 5 hodin ráno cestující vystupují na zastávce Chlebovice, střed a jdou pěšky.
Ti cestující jsou v tom případě asi slepí, že nevidí ten autobus jak jede rovně a cca po 500 metrech zahne do PZ a cca za minutu od tama zase vyjede a jede zpátky.
A co se týče couvání v PZ, tak brána do Vyncke by měla být přes den otevřena, takže není důvod couvat a couvá se pouze večer ve 22:17 a v sobotu ráno v po 6. hodině. Není to nejšťastnější řešení, ta zastávka je provizorní, ale veřejná doprava se dělá pro lidi a ti lidi tam jsou, takže to ti řidiči budou muset přetrpět, než se podaří realizovat zastávku nahoře na cestě.

osobně jsem tam nebyl
já jsem tam osobně byl [talker]

"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 22:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Banáne, lidem se musí lézt do [zadnice], jinak se MHD používat nenaučí. Proto mi přijde, že propagace MHD a novinek je základem toho, jak lidi do MHD dostat.

NORTHSHOOT
Můj cestovní blog
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 6-2009

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 11:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proto mi přijde, že propagace MHD a novinek je základem toho, jak lidi do MHD dostat.
A jak by sis to představoval? Inforomovat na webu ČSAD, vyměnit JŘ na zastávkách, vložit nějakou zprávu do nějakých městských listů a na stránky města a maximálně ještě na nějakou nástěnku u zaměstnavatelů v průmyslové zóně. Tohle je maximum realizovatelného. Pokud tam Ti lidé jezdí, tak snad vidí, že autobus zastavuje na nové zastávce. Pokud celou cestu do práce a z práce nespí [wink].
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 19:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že zrovna v případě zastávky v průmyslové zóně, není třeba nějaká velká propagace. Zastávka je umístěna přímo před branami do dvou podniků, takže kolem ní musí všichni projít. A navíc si to všichni v autobuse řeknou, když jezdí spolu na šichtu. Proto mi přijde dost ujeté, aby někteří jednotlivci vystupovali na zastávce Chlebovice, střed a šli pěšky a na dotaz jestli pracují v PZ a ví o tom, že je tam "již měsíc" zastávka odpověděli, že ne. Už vidím, jak z 20 zaměstnanců jeden vystupuje o zastávku dřív a celý měsíc mu vůbec nepřijde divné, že všichni jeho kolegové z práce jedou ještě dál. [crazy]

"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 6-2009

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 20:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím. Navíc - pokud je to přímo před bránou, tak je to dle mě jen výmysl fma (nevím, kde přesně to tam je, nebyl jsem tam). Jelikož lidé tak tupí nejsou. Pokud všichni nevypili methanol.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 22:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastávky Chlebovice,průmyslová zóna je tady. Na fotomapě není areál firmy Vyncke, ve kterém se autobusy točí, a který stojí na konci té cesty.

"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10410
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 17:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cca před půl hodinou v ulicích Karviné spatřena nová SORka na CNG (8T1 4719). [coze]

(Příspěvek byl editován uživatelem Garfield.)
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 6-2009

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 20:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield
Jsou 2 nové v Karviné, 2 v Havířově a několik jich ještě příjde [wink].
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 20:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, čekal sem s reakcí, až mi bude fyzicky líp, tento týden už to asi lepší nebude, tak budiž ...

Garfield ... Otevři oči, je ještě 4725. [talker]

Vantju ... Nevím jak to funguje u tebe, ale čím více mi někdo něco nutí, tím více se tomu snažím vyhýbat. Jeden příklad za všechny, čím více mi Jan Širc/magistrát ... nutí MHD, tím více se snažím se jí vyhýbat a používat vlastní nohy. V případě že třeba jedu za rodiči do Raškovic (bývalá 321), raději využívám 327 do Vyšních Lhot, případně 314 do Janovic a vlastnonožní pohon, než se klepat 8, čekat jestli na mě přípoj náhodou počká a vzhledem k nevlastnění vlezdoprdelní kartičky mě to přijde ještě dráž. [crazy] V "nouzi nejvyšší" pěšky do Skalice, rozhodně ne dvojí odbavení, přestupy a další. Ono je zajímavé jak nám JŠ na jednu stranu brojí proti Hranečníku a přestupům a na stranu druhou nám vytváří totožné terminály v polích (nebrat doslovně, viz. Ostravská diskuze) a nutí cestující přestupovat.

Michalosp ... Kromě mÝvají a zvyklY snad asi bez debat, ne? Ne, rači ne ...

...neříkej mi, že přicházíš do styku se všemi cestujícími a si schopen dát dohromady všechny jejich požadavky... ... Se všemi opravdu ne, ale zatím každý kdo se mi zmínil, slovo pochvala nezmínil, každý si více či méně stěžoval na zhoršení. A nevidím nic "špatného" na tom, když se tady někdo "chvástá" jak je vše dokonalé, se na tu dokonalost jít podívat trošku z blízka.

...pokud je někde přestup a řidiči dopravce na sebe nepočkají... ... a to je ten "kámen úrazu" ... v JŘ návaznost ani vyčkání není, v turnusech rovněž nic není a jak má řidič vědět, že má opravdu čekat (a tedy potencionálně jak dlouho?) na ten a ten spoj tehdy a tehdy? Místní byli "zmrdáni", tak ví, přijde střídač a jede ... jenže za co ho chceš následně trestat? Podle JŘ nic, podle TP nic, ujel jste ... ale tam není návaznost, ale ... [crazy] Zlob se na mě nebo ne, mě to prostě přijde že tady se ta MHD dělá na truc kraji a pakliže někde má být přestup, je to stylem "18:25" příjezd, "18:25" odjezd a děj se vůle boží ... stihne se to, stihne, nestihne, nestihne ... je průser? Je, ale za co? Je to garantované? NE, NIKDE TO NENÍ. [uhoh]

...kdo jsou ti lidé, kteří s tím mají každodenní zkušenosti? Řidiči vozidel? Sám mám s nimi určité vztahy... A kdo jiný? Ano, jsou +, -, světlé, tmavé stránky, ale definuj adekvátního řidiče, kterému se dá věřit?

Ovocný zastánce JŠ ... ČSAD o zřízení zastávky informovalo na webu ... Opravdu? Ukažte mi kde? Procházel sem aktuality půl roku zpět a nic sem nenašel.

... třeba jedním papírem na nástěnce ... Podle mě ideální stav. Zastávka je primárně určena pro zaměstnance firmy, nikoli "obecnou cestujícící veřejnost", tedy by se o onu propagaci měla postarat firma na jejíž žádost byla zřízena.

Opět se musím řídit názorem = řidiči 3ČSAD nadávají pořád na vše a nejradši by vůbec nejezdili, měli samé pauzy a všechny placené. Nechtějí si nechat šahat na TP a na vše nadávájí. Proto se jejich názorem již dlouhodobě neřídím. ... Kolik z těch řidičů znáte osobně a jak dlouho, to by mě opravdu zajímalo.

... město objednává dopravu, ale ČSAD tvoří JŘ ... V tom příapdě je tedy JŠ zaměstnancem ČSAD. [coze]

Garantované přestupy mezi linkami v 3ČSAD zaznamenány v JŘ nejsou, až na výjimky. Ale existují. A v mnoha případech to mají řidiči zaznamenané v TP. Pokud řidič nepočká, je to jeho problém a on může být postižen. To že cestující neví, že je garantovaný přestup, je špatně. Chyba ze strany ČSAD. ... Chyba řidiče že neudělal něco, k čemuž nebyl nijak "vyzván"? V JŘ nic není, v TP nic není.

Jsem předpokládal, že jsem první osoba na lejstru uživatele fma, co dostane přes hubu. ... Nevěř si tolik. [lol]

Vcelku mě "pobavilo" jak často používáš "TP", jako by si byl zaměstnancem ČSAD, což by v 17 letech (podle profilu) šlo dosti těžko, zároveň nevím o jaké firmě mluvíš, pakliže používáš označení "řidiči 3ČSAD" ... Až takové označení uvidím na vozidlech, poté uznám, zatím bych prosil konkrétizovat resp. rozlišovat ČSAD Frýdek-Místek, potažmo Havířov, resp. Karviná. To že Bořek z Karviný je kretén, neznamená že Vašek z Frýdku je taky a naopak.

A konečně můj "oblíbený" ... Ti cestující jsou v tom případě asi slepí, že nevidí ten autobus jak jede rovně a cca po 500 metrech zahne do...

Není to nejšťastnější řešení, ta zastávka je provizorní... ... Jednotka dočasnosti jeden furt? Stejně jako Skalice a tak dál? [crazy]

Proto mi přijde dost ujeté, aby někteří jednotlivci vystupovali na zastávce Chlebovice, střed a šli pěšky a na dotaz jestli pracují v PZ a ví o tom, že je tam "již měsíc" zastávka odpověděli, že ne. Už vidím, jak z 20 zaměstnanců jeden vystupuje o zastávku dřív a celý měsíc mu vůbec nepřijde divné, že všichni jeho kolegové z práce jedou ještě dál. [crazy] ... Víš, Honzíku, asi to pro tebe nebude moc příjemné, ale jak se říká třešnička na závěr. Nevím jak Ty, ale já tady mluvím o spoji v 5 hodin, ne v půl 6, ani v 6 ... tedy o spoji 2, nikoli 6. A tento spoj, jak si sám napsal po pár metrech opravdu zahne, ale na Důl Staříč III a ne po minutě, ale po pár minutách od tama opravdu vyjede, protože jede po prázdnu ke kostelu, odkud pokračuje jako spoj 3. Což by si zřejmě věděl, kdybys ten JŘ alespoň otevřel.

Hezkou dobrou noc. [satan]
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 23:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednotka dočasnosti jeden furt?
cca 1 rok. Areál Vyncke se má rozšiřovat a současná zastávka bude za rok uvnitř areálu firmy.
tedy o spoji 2, nikoli 6
Časy zajíždění do PZ Chlebovice byly probrány se všemi třemi firmami, které v PZ působí. Ty firmy si řekly časy, kdy chtějí, aby tam autobusy zajížděly. O spoj 2 si nikdo neřekl, proto tam ten spoj nezajíždí.
V tom případě ale už vůbec nechápu tu připomínku, že i po měsíci od zavedení zastávky Chlebovice, průmyslová zóna v 5 hodin ráno cestující vystupují na zastávce Chlebovice, střed a jdou pěšky. Co by asi tak jiného měli dělat, když tam ten spoj nejede?[crazy]

"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 23:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Beru, Beru ... Ale ty to neber jako rýpanec, ber to prostě jako poznatek z provozu, že to tak je. A je to tak stále. [happy]
Pakliže "to" má být služba pro lidi, každý poznatek by měl být minimálně k zamyšlení, ne-li k "zapsání někam do deníčku" a potencionálně při případných úpravách zvážen a (ne)zapracován.

A co by měli jiného dělat? Já nevím, nemůže to mít souvislost s tím, že nastupují někde, odkud "průmyslozóňák" nejede? [wink] Já to nezkoumal, jen otázka do placu ...

Stejně tak by mě zajímala "dohlednost" točny ve Skalici, ať už nad, nebo pod kopcem ...
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 08:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fma_0526: Díky za upozornění na hrubki(y). Byla to tvrdé, když se jim zrušil spoj tak se museli umýt a stali se z nich ženy.

Se všemi opravdu ne, ale zatím každý kdo se mi zmínil, slovo pochvala nezmínil, každý si více či méně stěžoval na zhoršení.... To je ovšem škoda, že potkáváš jen lidi, kterým to nevyhovuje. Ono to taky z vlastních zkušeností může být proto, že jsme národ, který má v povaze si stěžovat, ale pochválit již nikoliv. Opět bych zdě položil otázku: Ptal ses všech lidí, či aspoň cestujících. Já mám opět za to, že ne, a sdělení o nevyhovujícím stavu řeklo určité množství lidí. Tím nepopírám svojí první větu, že je škoda, že se lidé ozývají jen se zápory, místo, aby podpořili klady.

Téma přestupy v JŘ: Pokud ty přestupy nejsou v jízdních řádech tak neexistují. Prostě pokud má nějaký spoj navazovat na jiný musí to být v JŘ uvedeno, jinak "banán". Pokud tomu tak doopravdy je tak to [ko].

A kdo jiný? Ano, jsou +, -, světlé, tmavé stránky, ale definuj adekvátního řidiče, kterému se dá věřit? Věřit se asi nedá v dnešní době nikomu. Určitě ne individualistům. Jak jsem psal, věřím těm, co svůj názor neprosazují za každou cenu a jsou schopni uznat, že i oni se mohou mýlit. Lepší a praktičtější by bylo dát dohromady řidiče a ptát se jich v kolektivu. Pak by si viděl, jak má každý odlišný a vlastně stejný názor. Jeho spoj je nejplnější a potřebuje posilu, všichni končí moc pozdě a začínají moc brzo a přitom ty první spoje a poslední vozí vzduch. Takže jízdní řády podle řidičů by vypadaly tak, že by jeli všichni v jeden čas na stejnou konečnou, aby nebyli plní. Začínalo by se v 6 ráno a končilo tak nejlépe v 7 večer. Plat samozřejmě za 8 hodin v práci a nejlépe tři hodiny čekání. O platu bych se nerad bavil, ten je nízký i nyní, ovšem to není věc tvůrců JŘ.

Jinak banánový zastánce JŠ je mým chráněncem a proto používá termín TP.

Banan151: Ve Frýdku-Místku zpracovává JŘ společnost pro město a to dává dopravci (ČSAD Frýdek-Místek), tzn.není to tak jak to bylo v Havířově. I tam je to teď jinak [happy]

Když jeden hlupák hodí do moře kámen, ani sto moudrých ho nevytáhne.

Foto-Galerie vozů 3ČSAD
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 14:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fma: Píšu si. V tuto chvíli je však tento požadavek nesplnitelný, protože tak brzo nemá Vyncke otevřeno a horníky taky nelze příliš zdržovat. Za rok by mohla být situace jiná a požadavek realizovatelný. Co to je za lidi těžko říct, zřejmě někdo, kdo na MHD přesedá z příměsta a nechce se mu čekat na "průmyslozóňák".
Dohlednost točny ve Skalici by mě zajímala též, jisté je, že to bude na Záhoří, protože u kostela se nepodařilo vykoupit pozemky.
K přestupům: v současné době nejsou v MHD FM žádné garantované přestupy.

"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 17:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michale, ono je to všechno "relativní", souhlasím s tebou, že jsme národ bručounů a stěžovatelů, ale ...

Ptal ses všech lidí, či aspoň cestujících. ... Převeďme onen problém zpětně na probírané téma ... Pakliže to budeme brát tak, že se problém týkal 2 lidí pravidelně vystupujících tam a tam, tak ANO ... ptal sem se "všech", kterých se ten problém týka a které sem viděl ... pakliže se na to podíváme z pohledu JŠ, 2 zaměstanci z PZ jsou velmi zanedbatelným množstvím, v tom případě NE, neptal jsem se všech.

Pokud ty přestupy nejsou v jízdních řádech tak neexistují. Prostě pokud má nějaký spoj navazovat na jiný musí to být v JŘ uvedeno, jinak "banán". Pokud tomu tak doopravdy je tak to [ko]. ... Chtě nechtě, zase si musím kopnout do JŠ a mé oblíbené téma Skalice. Je to naprosto nádherný a názorný příklad ... 86500 8, 860 320, 860 321 ... Torzo 321 a protěžovaná 8. Možná zde nastane od Prosince nějaká změna, ale silně o tom pochybuji, stejně tak jako se mluví o "točně v Bašce mezi poli", tedy někde v místech Janovice, rozc. k Bašce resp. Baška, Malá Baška ... tedy opět na konci světa, do Bašky jako takové daleko, do Janovic daleko, ale pouze zastávku před vlakovým nádražím Pržno a potencionálně 3 zastávky od Frýdlant, zahradnictví ... proč mi přijde že se tady opravdu vše dělá od stolu a v terénu z těch lidí nikdy nikdo nebyl? Stejně jako ten "úchylný" požadavek linkových vozů na MHD? [crazy]

...věřím těm, co svůj názor neprosazují za každou cenu a jsou schopni uznat, že i oni se mohou mýlit... ... To lidé se kterými se bavím splňují. Zároveň taky splňují 10, 12 a více let na MHD, což, uznejme je už taky pěkných pár let na "koukání kolem sebe", rozhodně tady nezastávám nějaké "mladé hejsky" co jsou u firmy týden i s rychlokurzem a nic se jim nelíbí, ty sám bys mohl vědět, že se většinou bavím především s řidiči kteří již jezdí spoustu let, ne-li celý život.

Jo a umravni si chráněnce, nebo přijde o slupku. Začínám mít chuť na nějaké ovoce. [jidlo]

... V tuto chvíli je však tento požadavek nesplnitelný, protože tak brzo nemá Vyncke otevřeno a horníky taky nelze příliš zdržovat. ... Beru, ale proč mi to přijde jako výmluva, než jako argument? PZtka je v JŘ jak v rozmezí střed - šachta, tak i šachta - "střed" - kostel, pakliže tam ti lidé sou, ten výlet přes šachtu dozajista přežijou a budou dopraveni na místo určení, grafikon nerozbiješ, protože ten vůz ke kostelu stejně jede a "kaskadérské kousky" typu střed - šachta a zpět na "střed" a ke kostelu v JŘ již jsou.

Dohlednost točny ve Skalici by mě zajímala též, jisté je, že to bude na Záhoří, protože u kostela se nepodařilo vykoupit pozemky. ... Opravdu? Já cca před rokem slyšel opak, že se vykoupení povedlo, proto se bourala stará zastávka a nic tam teď není, dělaly se tam i nějaké úpravy (tuším šly k zemi nějaké stromy). Nicméně systém točna v poli se nelíbí spoustě lidí (a že už tam hezká řádka autobusů v tom poli skončila, nehledě na to, že původní záměr byl zcela vymýtit NP vozidla na lince 8) a otáčení na pětníku v křižovatce, obzvlášť pokud tam ještě stojí příměsto taky není zrovna dvakrát košér (nebo to couvání do slepého místa a "do lidí" je?). [uhoh] Mimochodem, vcelku be mě zajímalo, ve kterých místech ji máte v plánu [crazy]

K přestupům: v současné době nejsou v MHD FM žádné garantované přestupy. ... Jenže já se nebavím celou dobu o přestupu MHD na MHD, já kritizuju přestup MHD - PAD ... a neříkej mi, že to nevíš. Zase mi to přijde jen jako předstírání mlhy, kde není. [kladivo] Ale vlastně děkuji za "pádný argument", že vám zcela jistě nejde o to, aby se lidé dostali tam, kam potřebují ... A opravdu nejsou? Jak bys tedy nazval "onu akci" odehrávající se každý den ve 23 hodin na vlakovém nádraží?

Pro poměry neznalé, pár fotek "točny" Skalice, Záhoří, přes kterou se "denně" otáčí cca 20 párů spojů.



Točna MHD? Ano, skutečně tam někde je ...


Což mě přivedlo opět a zase k matení cestující veřejností víkendovýma "vložákama" 8650 18 ... Je opravdu zapotřebí aby to v Po - Pá byla 8 a v So - Ne 18tka, když je to to samé a téměř v totožných časech? Proč trasa Poliklinika - Skalice nezůstane i v So - Ne po 8čkou a "Hymaláje" čistě pod onou slavnou 18tkou? [kiss]
???
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.185.3.243
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 17:19:51    Odkaz na tento příspěvek  

Neplánuje ČSAD FM na linku 18 přikoupit něco delšího? Lidé se nevlezou.[crazy]
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 18:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

??? ... Asi budeš překvapen velice, stejně jako každoročně sníh zasypává silnice a stejně tak sou překvapeni silničáři, ale myslím že odpověď je radikální NE. [lol]

Definuj slovní spojení "Lidé se nevlezou." ... Jezdím 18tku v sobotu dopoledne jednou měsíčně podledního cca půl roku, ne-li o něco déle, byly dny, kdy bylo 115 lidí a nechávali jsme je na zastávkách, byly dny, kdy jsme za celou linku vezli 7 lidí, z toho 5 do Skalice.

Nápad na "něco delšího" se tady poflakuje už dlouho, někdo by to rád viděl na 1, někdo na 2, spoje by se podle mě našly, ale dostali bychom se do podobného extrému jako s tímto, jenže do přesně opačného. Kdyby nastala situace, že "ano", bylo by záhodno zvážit, jestli by postačil tříosák, nebo by se šikl kloubák ... jeden možná v dohledné době mít budeme, možná (moje osobní "zdání" a svým způsobem i přání), jenže bude vcelku daleko ... ale týden by se tu dejme tomu mohl poflakovat, ale stejně tak by nám ho mohl půjčit Havířov, nebo kdyby před lety dopadly testy Solarisu z DPO, mohlo se tu již dávno poflakovat 15tka Urbino ... jenže ... zase narážíme na problémy ... Riviéra by musela být prázdná, Fabík taky, Hájek by snad ušel, Řepiště jsou vyzkoušeny, Tesco snad, Dobrovského snad, Nové Dvory snad ani v divokém snu, Letná, dejme tomu, VÚHŽ v pracovní dny ani náhodou, 5 rovnou vynechejme, Pavlíkovou rovněž, u Polikliniky je to divoké i s krátkým vozem, Skalice nehrozí a jsme na konci ... pakliže se tedy bavíme v rovině MHD, pakliže by to byl linkáč, kam s ním přes týden? Tedy podle mě je tady více otázek než odpovědí, ale za zkoušku "něčeho většího" bych se za sebe osobně tedy přimlouval ... ale já jsem přeci jen "kecal", "prudič" a svým způsobem "úhlavní nepřítel" a škudič MHD ... mimochodem, za názor by se člověk stydět neměl, ať už je jakýkoli.

Ještě mě tak napadlo před odeslání témá "posila" ... ale už vidím někoho, jak by dobrovolně šel do práce "co by kdyby" a neslo by to sebou finanční více náklady. Ale jak sem psal už na začátku, je to relativní. Když člověk čeká, že je hnusně a nikdo nepojede vyrojí se 100vka lidí, když je krásně, iba kapku pod mrakem, je jich 7 a SORka by byla moc a to si představte že tam ženete kloubák ... A kupovat vozidlo jen kvůli dvěma spojům v sobotu a to ještě když je pěkně je dosti [crazy] Nehledě na to, jestli by opravdu to "něco většího" danou trasu vůbec projelo ...

How. [satan]
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 19:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fma: Sakra, kdo ti na ty romány má odpovídat [biggrin]
PZ a kaskadérské kousky
Šlo by to, ale na přejezd Důl Staříč 3 - Chlebovice,kostel potřebuju 6 minut. Dnes je tam 9, čili 3 minuty k dobru, to je tak na vyrovnání zpoždění. Jistou možností by byl "hornický expres", který jede služebně na Hukvaldy, ale zas je tam ten čas na přejezd tak akorát a na zajíždění s couváním není čas. Až bude zastávka nahoře, tak nebude problém tam zastavit. Navíc horníci budou jezdit ještě asi rok a pak jim to zavřou, takže pak se to stejně bude měnit. Myslím, že ti 2 to zatím vydrží.
Skalice... Opravdu? Opravdu. Točna netočna je v tuto chvíli asi největší problém v systému. Měli bychom tam dát alespoň přes zimu takové ty tyčky, jak mají běžkaři na horách, aby řidiči věděli, kudy vede cesta. Jak je projekt točny daleko, a kde má přesně být, nevím.
kritizuju přestup MHD - PAD
pokud ti jde o přestup ve Skalici, tak počkej na prosinec.
Jak bys tedy nazval "onu akci" odehrávající se každý den ve 23 hodin na vlakovém nádraží?
Ta akce už se tam asi 3/4 roku neodehrává.
matení cestující veřejností víkendovýma "vložákama"
Když jsem ten JŘ dělal, tak jsem měl stejný názor. Pak jsem viděl ten výsledný paskvil a radši jsem to dal všechno do jedné linky. Pro cestující je rozhodně přehlednější, když ví, že v X jezdí 8 a o víkendu 18, než hledat víkendové spoje ve dvou různých linkách.
Malá Baška
Točna už se staví, hlavním důvodem je bezpečnost cestujících.
Lidé se nevlezou.
fma to popsal dobře. Kupovat větší vůz kvůli 20 dní v roce je nesmysl. Posílat posilu podle počasí je taky nesmysl. Kdo to zná, tak ví, že v 9:28 z FM to jsou jatka, tak se tomu spoji radši vyhne. Jezdí to každou hodinu, tak snad není problém si vybrat jiný spoj.

"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 6-2009

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 19:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechce se mi to číst, moc dlouhé slohovky a času málo...

Procházel sem aktuality půl roku zpět a nic sem nenašel.
Dejme tomu, že jsem předpokládal, že to tam bylo. Poslední dobou se tam relativně o všem inofrmovalo.

Kolik z těch řidičů znáte osobně a jak dlouho, to by mě opravdu zajímalo.
Hodně, dlouho. A znám i dobráky, kteří poreferují, co ostatní...

V tom příapdě je tedy JŠ zaměstnancem ČSAD.
Město si objednává dopravu. Zde na základě jednání se můžou dohodnout s zaměstnanci ČSAD (ve Frýdku tedy firmy), na časových polohách jednotlivých spojů. Toto ale vytváří firma (nebo ČSAD), město to snad schvaluje.

Chyba řidiče že neudělal něco, k čemuž nebyl nijak "vyzván"? V JŘ nic není, v TP nic není.
Chyba ČSAD. Pokud v TP nemá přestup, nemá čekat. Přestupy mají být v JŘ uvedeny, ne nikde nebo jen v TP.

Vcelku mě "pobavilo" jak často používáš "TP", jako by si byl zaměstnancem ČSAD
Moje věc. Zaměstnancem v mém mladém věku být nemůžu a ani nechci. Ale mohl by jste se vy představit a netajit identitu jako oko v hlavě. Člověk potom ani neví, s kým má tu čest.

To že Bořek z Karviný je kretén, neznamená že Vašek z Frýdku je taky a naopak.
Rád si přečtu, na co si řidiči z Frýdku stěžují.

Ve Frýdku-Místku zpracovává JŘ společnost pro město a to dává dopravci (ČSAD Frýdek-Místek), tzn.není to tak jak to bylo v Havířově. I tam je to teď jinak
Jeden dost podstatný detail.


(Příspěvek byl editován uživatelem Banan151.)
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sakra, kdo ti na ty romány má odpovídat [biggrin]... No očividně ty, když je valná většina na tvou hlavu. [lol]

...na přejezd Důl Staříč 3 - Chlebovice,kostel potřebuju 6 minut. Dnes je tam 9, čili 3 minuty k dobru, to je tak na vyrovnání zpoždění... ... Vím, znám, sem obeznámen, ale pamatuju tam větší chuťovku a to minut 7 a nedalo se to ani náhodou stíhat, natož v zimě.

Jistou možností by byl "hornický expres", který jede služebně na Hukvaldy... ... za předpokladu že ti lidé opravdu přestupují ve FM a nejedou už z Řepišť resp. od Elisa, což mám takový pocit že minimálně jeden z nich je, nepříjíždí-li dokonce DPOčkem do Řepišť někde z větších hloubí Vratimova.

Jak je projekt točny daleko, a kde má přesně být, nevím. ... no pole se mi moc nelíbí, to každopádně, a JZD asi taky moc ne, Gala dřevo za vlast asi nepadne, což ta zříceninka v zatáčce asi taky ne. [lol]

Pokud ti jde o přestup ve Skalici, tak počkej na prosinec. ... No, upřímně, vím že se nemusíme, ale neubylo by tě, kdyby mi v emailu přistál návrh linkového vedení, dalo by se "spoustu" věci relativně ještě uvážit a prozkoumat, ale "šéf" si tady ty. [wink]

Ta akce už se tam asi 3/4 roku neodehrává. ... Aha, no v TP je to stále. [lol] ... leda by Ing. Fa****ka (nebo jak se to individuum teď jmenuje) udělal někde chybu. [blush]

Když jsem ten JŘ dělal, tak jsem měl stejný názor. Pak jsem viděl ten výsledný paskvil a radši jsem to dal všechno do jedné linky. Pro cestující je rozhodně přehlednější, když ví, že v X jezdí 8 a o víkendu 18, než hledat víkendové spoje ve dvou různých linkách. ... no, to je relativní, záleží za jak moc velké "ovce" obyvatele Skalice považuješ. Pro mě (a z valné většiny i pro řidiče) by bylo logické "dát v obecnou známost", že SKALICE (ó jak specifická to periferie a stejní jsou i obyvatelé) je pod 8čkou celodobně. Takto se stává a ne, nebylo to jen jednou že Ti nastoupí skupinka 20ti lidí a ty je na Záhoří vyexpeduješ se slovy konečná a oni argumentují, ale vy jste 18 a ta VŽDY jede na Visalaje a ty jim s úsměvem na líci oznámíš že Visalaje za 2 hodiny, šťastnou cestu. Já osobně bych z té 18 udělal čistě "výletní" linku, tedy primárně ony Visalaje a tu Skalici bych nechal pod 8, normálně ty "ovce" taky musely uvažovat, jestli jet 321, 320 která jede jen do Skalice, či pokračuje do Raškovic. Stádo bude ukojeno, zmatek "náhodných" turistů zažehnán. Opět viz. prosba výše.

Točna už se staví, hlavním důvodem je bezpečnost cestujících. ... Chápu, nechápu, mám v plánu se tam zajet podívat, ale kdy nejsem schopen říct, moc dobře na tom zdravotně nejsem. [ko]

Kdo to zná, tak ví, že v 9:28 z FM to jsou jatka... ... A opět ti budu oponovat. Spojem 9:28 sem nikdy nejel, uznávám, ale sobotní 7:58 a 8:28, to sou ty o kterých sem mluvil. Jel jsem i 10:28 a 14:28, ale tyto už mi nijak výrazné nepřipadají, to už prozměnu ty návratné, ty už byly zajímavější. Ta tvoje "9:28" by měla jezdit Visalajská SORka, sice si berou na víkendy velké auto (teď je tam ó jak překvapivě trvaleji [crazy]) ale myslím si, že ta SORka bohatě stačí, párkrát tam byl 10tkový Way a spíše než lidi to dovezlo vzduch. Za sebe bych možná dal ještě jednu půlhoďku na 8:58, ale to je relativní, záleží odkud ti lidi jsou, čím a jak přijedou, což je těžké odhadovat. [sad]

Ovoce ... Nechce se mi to číst, moc dlouhé slohovky a času málo... Tak to nečti a vůbec sem nechoď, diskuze je od slova diskutovat, ne přijít, prohlásit že mě to nezajímá a odejít.

Dejme tomu, že jsem předpokládal... Bereš za argument svůj dojem? Zjevně ti věta "Myslet znamená ho*** vědět" nic neříká.

Město si objednává dopravu. ... ...město to snad schvaluje. ... Ve Frýdku-Místku zpracovává JŘ společnost pro město a to dává dopravci... ... Chyba ČSAD. ... Ano, to zní logicky. [ok]

Ale mohl by jste se vy představit a netajit identitu jako oko v hlavě. Člověk potom ani neví, s kým má tu čest. ... Kdybych se měl osobně představit každému náctiletému uživateli KR, do svých 50ti bych nedělal nic jiného. Zeptej se svého patrona a svým zbůsobem ti to již bylo naznačeno. Michal ví, zná, "s panem radním" se sice osobně neznáme ale jak se říká "ctíme se jako nejlepší nepřátelé", tedy alespoň co se mne a KR týče.

Rád si přečtu, na co si řidiči z Frýdku stěžují. ... No to já taky, ale to je snad interní záležitostí firmy a ne téma k náctiletému tlachání někde na internetu.
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Banan151: K tomu informování o nové zastávce PZ. Fma má pravdu, že na oficiálních stránkách 3ČSAD nebylo o zářijových změnách ve FM ani slovo, takže jsi to mohl vidět, Dane, leda na mém webu nebo na stránkách města Frýdek-Místek. Ale není to poprvé co se nějak na aktuality z FM a okolí opomnělo. Stejně tak tomu bylo i v připadě červencové uzavírky železničního přejezdu ve Frýdlantě. Taky to bylo jen na mých stránkách a na 3csad.cz nic. Ale zase nepředpokládám, že až takové množství lidí pravidelně navštěvuje weby dopravců, pokud samozřejmě nejsou fanoušky, a spíše by informace měly být umístěny na zastávkách a webech měst, což se děje, a v případě výše propírané prumyslové zóny by o nově zřízené zastávce měly informovat své zaměstnance firmy nacházející se v PZ.

www.csadfm.webnode.cz
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy vole tu je nějak přeDanielováno [crazy] ...

Stabusi, Ty nevíš, že fma má vždycky pravdu a když nemá pravdu, platí pravidlo jedna, že má vždycky pravdu? [lol] [biggrin] [rofl] [andel]

Mimochodem, když už si nakousl ty tvoje stránky, neber to jako uštěpačnou poznámku, ale jeden z řidičů, cos je onehdá fotil na Olešné, na tvou adresu pronesl něco ve smyslu, "že ty tvoje [fotic] nestojí ani za díru do [zadnice]" ... celkem mě to pobavilo. Napsal bych ti to osobně, ale my žádné bližší "styky" [biggrin] mít nemůžeme. Více to rozebírat nebudu.

Nechcete už dneska nechat mou klávesnici odpočinout? [biggrin]
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fma: možná, že jsi přeslechl a měl na mysli tvá fota[lol] ale nic ve zlém, já netvrdím, že všechny fotky, co mám na webu u jednotlivých vozů, jsou nějak výjímečné a s některými ani moc spokojen nejsem a jsou tedy spíše dokumentační, ale určité procento je myslím koukatelných a řekl bych povedených. Je třeba se jimi trochu prokousat a vybrat si. Ale to myslím zná každý, kdo fotí, takže abych ti nekřivdil i na ty tvé některé fotky busů se dá docela dobře dívat[wink]

www.csadfm.webnode.cz
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, když se tě někdo zeptá, jestli nevíš o někom, kdo ho mohl fotit a já to nebyl a následně mu ukážeš na jisté internetové stránce tu fotku a on řekne že to je ona a následně pronese onen výrok, tak to dozajista byly moje fotky, které se na internetu jinak než 320*240 nevyskytují.

Já je totiž úmyslně ve větším nedávám, aby se nespustil davový dávící reflex. [wink]
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fma: tak asi to byla zrovna nějaká méně povedená nebo je to spíš jeden z těch, kdo prostě to focení nemá v oblibě...takže by ho nenadchla ani sebepovedenější...
No myslím, že bys nemusel mít takový strach a mohl bys tu taky někdy něco dát ve větším rozlišení [happy]

www.csadfm.webnode.cz
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"šéf" si tady ty
Na informace je ještě brzo.
no v TP je to stále.
Však se budou dělat nové.
Za sebe bych možná dal ještě jednu půlhoďku na 8:58
Bohužel to nikdo nezaplatí a pak už nám nahoře stojí 4 vozy, takže pátý by už byl masakr. Musíme si poradit s tím co máme. Ve směru na Visalaje je nejplnější 9:28 a pak 7:58, 8:28 je v pohodě, spíš by měl jet o půl hoďky později. Z vrchu je nejplnější 14:20 a pak 13:20.

"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stabusi, to leda až opadá listí z dubu. [wink]

... Na informace je ještě brzo. A já napsal dneska? [uhoh] Ale alespoň nějaké vlažné nasměrování by tě opravdu nezabilo. (Sice tu máme jiné, kteří tvrdili, že to "ví", ale ...)

Však se budou dělat nové. ... s 10 let starým základem, vždyť to známe a při každé změně vidíme.

Bohužel to nikdo nezaplatí ... Mě to neříkej, já to tam viděl. A myslím že tu někde byly i fotky. Dokonce snad i moje. [lol]

Ve směru na Visalaje je nejplnější 9:28 ... Tak toho sem si v tu sobotu vážně nikdy nevšiml, ten extrémní den jsme přivezli přes 100 (8:28) a spoj před námi zhruba stejně. Dokonce se na nádraží lidi dožadovali výstupu z vozu, že se nebudou mačkat a rači si hodinu počkají.

Z vrchu je nejplnější 14:20 a pak 13:20. ... Může být, ale nijak velký extrém to nebude. Mě spíše iritují takoví, co si vyjedou nahoru, jakože nadýchat vzduchu, vystoupí, přelezou na druhou stranu do zastávky a hned prvním spojem jednou zpátky. [crazy]

...pak už nám nahoře stojí 4 vozy... Ne ne ne [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem fma_0526.)
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 22:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlažné nasměrování
Velmi zajímavé věci projednávaly zastupitelstva některých obcí v minulém měsíci a ty usnesení jsou samozřejmě veřejná.
Tak toho sem si v tu sobotu vážně nikdy nevšiml
Statistika je mocná věda. Samozřejmě, že se může stát, že jednorázový extrém bude u jiného spoje, ale v průměru převeze nejvíce cestujících spoj v 9:28.

"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 22:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velmi zajímavé věci projednávaly zastupitelstva některých obcí ... Pod okres. FM spadá cca 70 obcí, některé je tedy opravdu velmi vlažné. [ko]

Statistika je mocná věda. ... To ano, jaké ty věci chceme mít, takové si je uděláme, že? [ok]
Tomik6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 19:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://www.karvinskadoprava.cz
Stránky, které se zabývají dopravou v Karviné a Orlové. Aktuální informace, vozový park s galerií a další...

Karosa B932.1676 - KIA 81-53. Na ty časy nezapomenu :-) . Bude nám chybět
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 20:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad fma_0526: Co si se chystá u nás v Paskově. Viz. zápis ze zastupitelstva: odkaz strana 7 + 8. Moc informací tam není, ale aspoň něco...
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radar ... Děkuji, alespoň někdo tady na vše nehází vlčí mlhu. [crazy]

No, vyjádření k přečtenému si rači nechám pro sebe. [crazy] Nevyšlo to s 5, nevyšlo to s 18, tak snad to vyjde s 8 nebo 13. [crazy]
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 22:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fma_0526: Není za co děkovat, když vím poradím...[wink] Bohužel jsem na zasedání Zastupitelstva nebyl, takže víc nevím. Škoda že nejsou na netu i přílohy k programu - možná by jsme z toho byli chytřejší...[uhoh]
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 22:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by nám asi dostal mlhový infarkt, to by nešlo. [lol]

Ono se svého času "na tuto stranu" mluvilo o Žabni a Paskově, ale nejdál o CelŽabu (Biocelu), teď to spíše vypadá na Folvark a návaznosti na 9150 39 a jak se píše v tom "lejstru" převážně na 910 370, ale zároveň se píše o "našich" 86500 8 a 8650 13 ... z toho se dá lecos odvodit.
Ale jak znám JŠ, ještě budem velice "mile" překvapeni. [crazy]

Myslím si o tom své, podobně jako v té Bašce, "nová" točna 3 minuty od vlakového nádraží. [crazy] a taky ten "Folvarkovský" ""interval"" na té 39 je velice zajímavý. [lol]

Ale když nyní vozíme vzduch ze Sviadnova, proč ho nevozit od Prosince i z Paskova, že ...
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 6-2009

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 08:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bereš za argument svůj dojem? Zjevně ti věta "Myslet znamená ho*** vědět" nic neříká.
Říká, taky je to má chyba (nemám problém si přiznat vinu). Poslední dobu s mi zdálo, že se na tom webu většinu věcí včas dávali. Očividně se pletu.

No to já taky, ale to je snad interní záležitostí firmy a ne téma k náctiletému tlachání někde na internetu.
Já tohle téma nezačal. A myslím si, že názory řidičů na JŘ, což jsi naznačoval, že na ně nadávají, nejsou interní. Pak by totiž byly interní i názory cestujících a i Tebe. Interních je mnoho jiných věcí. A jinak se mi to jeví, že toho o mě asi moc nevíš, smůla no.

Více věcí asi netřeba komentovat.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10422
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 14:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Karviné místo citybusu 1T4 1958 dneska pendlovala karosa C954 1T1 9924.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 16:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale když nyní vozíme vzduch ze Sviadnova, proč ho nevozit od Prosince i z Paskova, že ...
Chceme, aby se paskovského vzduchu mohli nadýchat i frýdečtí a místečtí občané [biggrin]

"MHD zdarma" ve Frýdku-Místku
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10428
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 06. října 2013 - 16:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karvinská SORka 4T3 7594 má novou reklamu, něco ve smyslu Do práce autobusem - Mölnlycke.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4573
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 06:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 10:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příspěvek od Ic540 ze sekce Trať Bohumín - Čadca a okolí:

Na internetových stránkách města Havířova jsou k dispozici návrhy JŘ MHD Havířov na další rok...
Poprvé i s průvodními texty, které mají být nejen návodem, ale i lidským přiblížením této náročné záležitosti vyhovět maximálně všem a to i v těžkých a složitých podmínkách přímého zadání a neskutečných nároků/úkolů...
Byla mimo jiné snaha vytvořit v brzkých ranních a pozdně večerních hodinách přípoje k/od vlaku...
Ve dne je četnost spojení do všech směrů přijatelná...
Tedy změnit to, co léta fungovalo jen na náhodu...
Snad činnost zájmových skupin a lidí, kterým není lhostejné cestování zejména na území města Havířova a okolí, bude ku prospěchu věci a obecné spokojenosti všem...

http://www.havirov-city.cz/aktuality-a-radnicni-listy/nove-jizdni -rady-mhd-zacnou-platit-15.12.2013_cz.html

Když jeden hlupák hodí do moře kámen, ani sto moudrých ho nevytáhne.

Foto-Galerie vozů 3ČSAD
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 13:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Když jeden hlupák hodí do moře kámen, ani sto moudrých ho nevytáhne.

Foto-Galerie vozů 3ČSAD
Pistacio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 00:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je hodně dobré, palec nahoru. Logické odjezdy, proklady, návaznosti. Linek je sice dost, ale když se umí poskládat, tak je to fajn. Nabídka do všech směrů je dostatečná, neobávám se říci, že kdyby se zredukoval počet linek, bylo by to přehlednější, nicméně toto mi přijde lepší. Možnosti najít si svůj přímý spoj, informovanost o tom, že odsud posud to jezdí tak často a v takové časy... opravdu pěkná změna.

Co dál by se hodilo, tak vypravování garantovaných kloubových vozidel na linky 3, 4 a 16. Aby cestující věděl, že se vždy vejde.

Pane tvůrčí, se vší pokorou k Vašemu dílu, Vám však musím oznámit, že mne trápíte více, než mi přinášíte radosti. Opravdu si nestěžuji na radost, kterou jste pro mne napsal doposud, ona byla nečekaná a přinesla do mého příběhu zvláštně barevné odlesky ze všech koutů, ze kterých mohla.
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 6-2009

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 10:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pistacio: Ono s těmi klouby se už moc nic dělat nedá. Teď jsou už pouze 3, mluví se o tom, že KIR 31-91 půjde taky pryč, takže zbudou dva Citelisy, oba mývají technické problémy, bývají období, kdy dlouho stojí, takže garantovaný kloub by mohl být už pouze jeden, což je už potom zbytečné.
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 15:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pistacio: Děkujeme za kladnou odezvu. Vždy je ještě, co zlepšovat.

Ono je totiž potíž, že ani garantovanost kloubového vozu nemusí zaručit, že se cestující vždy vejde. Další nevýhodou je technické zázemí, které zmínil Banan151 a v neposlední řadě, že kolikrát (především o víkendu) záleží na ročním období. V tu chvíli se fakticky nedá přímo v jízdní řádech garantovat kloubový vůz, lépe garantovat vyšší kapacitu spoje (buď nasazení kloubového vozu a nebo nasazení dvou sólo vozů). Za další požadavky na jízdní řády zadává objednavatel a platí za ztrátu hromadné dopravy, jaké vozy budou nasazeny v konečném důsledku vybírá dopravce dle statistik vytíženosti. Nyní se situace u některých spojů změní, protože se mění jízdní řád, takže kloubové autobusy budou nasazeny na vybrané spoje i dle zkušeností z minulých let, kdy vybrané spoje linky 403 bývají ve většině případu naplněny pro kloubový vůz. Význam garance by byl především o víkendu, ale tam přesně vstupuje nejistota ročního období. Pak to opět nemůže být v jízdních řádech, ale spíše jako dodatek na zastávkách - má to pak nějaký smysl? Není lepší lepší rozložení a četnost spojů?

Když jeden hlupák hodí do moře kámen, ani sto moudrých ho nevytáhne.

Foto-Galerie vozů 3ČSAD
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 15:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mývají ... no nevím, nevím, leda za by vozily mývaly. [lol]


No nejsou krásné? Není to ideální využití?
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 6-2009

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 20:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak chyba, no, pořád píšu mývají, i když tam má být mívájí. Špatný zlozvyk. Ale díky za opravu [wink].
Všeobecně řečeno se všichni dopravci kloubových vozů zbavují, vždyť i Havířov loni o dva klouby přišel, pak také o nasazování o víkendu, takže můžeme být rádi, že jezdí alespoň v pracovní dny a když se zadaří, tak přes zimu o víkendu. Pak šup, jeden skončí ve šrotě a budou jen dva...
Toho se docela bojím...

Kdepak se vzal fma_0526 na odstavné ploše v Havířově? Už nejednou tam pokutovali policisté, tak jestli třeba i Tebe nechytli.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10442
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 00:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netradiční autobus na sedmičce...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10445
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 22:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novou reklamu v Karviné má i Karosa B952 KIT 61-20.
James55
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 08:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minulý týden byla v Karviné vyřazena poslední C934E - 5T6 7376. Z řady 930 už zbývá pouze jedna B932E KIS 34-89
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 16. října 2013 - 00:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Druhý Crossway LE 10.8M LINE ve vozovém parku ČSAD Frýdek-Místek vyjel v pondělí 14.10. na pravidelné linky. Vůz 8T4 6487 je nasazen na turnus obsluhující zejména spoje mezi Frýdkem-Místkem a Havířovem, vidět jej lze i na linkách MHD č.1, 7 a 9 nebo na večerním spoji k automobilce Hyundai v Nošovicích.





a ještě foto vyřazeného autobusu Sor C 9,5 FMB 22-79 a dalších dvou busů čekajících na sešrotování...


www.csadfm.webnode.cz
Jawa21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 8-2013

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 20:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stabus-To je na tom ta 6T1:3026 tak špatně že už pujde do šrotu ?

Jejich revírem jsou vesnice, jejich tempo je vražedné, jejich protivníci jsou uživatelé čínských mopedů,skůtrysti a simsoňáci, muži v garážích na nich pracují ve dne v noci, jejich úkolem je dráždit Veřejnou bezpečnost=PIONÝR

http://www.fichtlkramek.cz/pokec2/ http://skoda-virt.cz/cz/
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 23:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jawa21: Tak už má svoje za sebou, vozový park se omlazuje a nejstarší vozy se vyřazují. Takže na sešrotování jdou poslední dvě C 934E FMA 92-51 a FMA 93-14, nejstarší Sory FMB 22-79 a FMB 23-95 a C 954 6T1 3026, FMB 23-75, FMB 24-73, FMO 67-67 a dva městské B 932E FMA 93-18 a FMA 93-31. Vše postupně do konce roku.

(Příspěvek byl editován uživatelem stabus.)

www.csadfm.webnode.cz
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 23:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taková B 934E je velmi zajímavý typ. [bomba]

Takže sešrotujem všecky zálohy, to bude ještě žůůžooo [jidlo]

Stejně jako nasazení toho nejnovějšího LEčka, to je taky žůůžoo ... předpokládám že 0864 dostal šabatistický kazatel z Ostravice, není-liž pravda?

[cunik]
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 00:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fma: chybička se vloudí[happy] a neboj zálohy budou...
a jinak jsi celkem mimo...0864..."šabatistický"(když už, tak adventistický) a kazatel???[crazy]...trochu si to ujasni prosím

www.csadfm.webnode.cz
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 00:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Střílím slepýma ... já to nezkoumal.

Říká se to, že je kazatel ... [proud]

Tak kam šla? [lol] Nebo je to státní tajemství?
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 00:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fma: ...kazatel není, ale možná by to Dalibora potěšilo, že si to někteří myslí[happy], ale to tady asi nebudem rozebírat...
A kam šla 2T8 0864? No státní tajemství to není, ale v tuto chvíli to taky nevím...a jinak místo 23-95 má prozatím 23-75

www.csadfm.webnode.cz
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 00:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To asi ne, no ... tak tedy beru zpět, ale slyšel sem to z více zdrojů a je to už dávněji. Zjevně se někde stala chyba. [uhoh]

Jak je možné že někdo kdo má "tajné informace" něco neví? [lol]

Můj osobní typ (předpokládal sem jak se někde psalo že půjdou obě 3 LEčka k nám) že bude právě S.M.R.T. 22-79, 23-95 a toho zázraku z Pstruží co si nepamatuju jak se jmenuje a ten že nahradí 23-95, no očividně si to pánové nahoře rozmysleli jinak ... každopádně působí trochu ironicky to nejstarší vozy se vyřazují, já tam ty nejstarší opravdu, ale opravdu nevidím. [lol] Ale to už je takové notné De Ja Vu, že ty opravdu nejstarší přežijí ostatní své řady.

Mimochodem 93-31 sem viděl v provozu předevčírem a nějakou zelenou C 934E i včera, ale to už bylo notně po tmě.
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 00:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to máš pravdu, že např. nejstarší 88-93 přežívá a je zřejmě v lepším stavu než ty některé mladší vozy. Takže ty, co se vyřazují, nemusí být nutně nejstarší, ale každopádně už toho pamatují taky celkem dost. Z těch 10 na odpis ještě samozřejmě něco jezdí pořád, jak jsem psal má to být postupně do konce roku. Jinak pokud máš na mysli pstružovský Sor 6T7 9653, tak to je i docela možné, že nahradí 23-95 až odejde 23-75, uvidíme...

www.csadfm.webnode.cz
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 00:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pstružovský? Sem si málem zlomil jazyk. [lol]
Jak by to bylo češtinářsky správně, Pstružský? Ale to je ještě lepší. [crazy]

A co takhle dobrou noc, hmm? [lol] Zase ráno ... (tedy za světla)
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 01:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asi Pstružský [happy]

jj, dobrou...

www.csadfm.webnode.cz