K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 06. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 06. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 10:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak tedy je dobré se zeptat, proč by kraj neměl soutěžit dopravu do Trmic, Chlumce a Ryjic? Takhle zase DP bude obsluhovat krajské oblasti a bude se ho týkat ta pošahaná podmínka - stejně tedy DP přijde o výkony na 1, 4, 12, tak ať si kraj vysoutěží i Chlumec, Trmice, když tedy vezme linky a výkony DP, které částečně alespoň kompenzují nevýhodné výkony Trmic a Chlumce! Když vezmu jak si úředníci diktují a chodí meily ohledně nasazování vozidel (kapacitních - které nejsou ve smlouvě a v podstatě do Chlumce může jezdit cokoliv je v seznamu), tak ať si to sakra konečně zajistí s jelenem, kterého protěžujou kde to jde - DP se uleví a do Úžína může jezdit 11 klidně po hodině, obracet se může na kruháku! Asi je tu něco dost špatně nastaveného a jestliže se něco nezmění se soutěží, pak by DP měl tvrdě trvat na určitých podmínkách, jestliže bude chtít kraj, aby DP jezdil do jejich oblastí nebo jak jsem psal, ať si to zajistí levnějším a protěžovaným dopravcem.

http://picasaweb.google.com/karosac734
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 12:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pida: no protěžovaným... a v čem je protěžovaný? byla soutěž, vyhrál a podmínky plní bez nějakých větších problémů.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 12:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je pozadí věci carry - navíc to že kraj podporuje společnost která "kazí" platby ostatním a nutí ostatní aby nasazovaly dumpingové ceny si myslím že není úplně to správné. Kdyby ta společnost byla korektní a spočitala ceny dle jejich skutečných výdajů a nejezdila v ÚK jen za výdaje a započetla si i režiji, kterou si účtuje v ostatních krajích, nikd by se nedostala na tu cenu za kterou jezdí nyní. Že jezdí tzv. pod cenou ví tady každý a je smutnou skutečností že ji v tom kraj podporuje. Ono když se podíváš za kolik jezdí na lounsku kde údajně vyhráli, tak to je nereálná cena na tak velkou společnost! O tom to celé je

http://picasaweb.google.com/karosac734
§p
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.65.15
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 15:11:41    Odkaz na tento příspěvek  

Kdy bude zprovozněna 574 ?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7835
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 16:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pida meleš hlouposti o kterých jak je vidět víš uplný nic. Jen tak pro zajímavost ostatní dopravci jezdí také pod ceny tedy. Kdyby to bylo tak jak tvrdíš tak by jezdili ve všech oblastech. Ale to nejezdí.
Navíc jaksi zapomínáš že první co je pro kraj důležité je cena.
Proč myslíš že se dnes soutěží elektřina, plyn atd. Proč najednou klesne cena třeba o 20%? Také snad rozvrací trh ČEz a podobní.
Víš co je zajímavé že Brněnsku v minulém kole nic nevyhráli, protože měli vyšší cenu než výherci.
O tom je to soutěžení. A to je správný trend ve veřejných financích.
A to že DP Ústí je nyní asi v kraji nejslabší tak za to může kdo? Proč jiní to plní bez problémů. Ostatní DP takové potíže s vozy nemají. Cosi je shnilého v DP Ústí. Chybu hledej především tam.

(Příspěvek byl editován uživatelem ares1.)

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7399
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 16:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako na zavolanou.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7836
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 16:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Sergei já mám rád skutečnosti ne sny a drby. To je celé. Kdyby se někdo opřel teď třeba o ČSAD Slaný udělám totéž. Já vím že ty nemáš důvěru v nic. Divím se že ještě jsi v této republice.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 16:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Až dosud se tu diskuse vedla ve slušném duchu, kdy se řešily jednotlivé argumenty a i pro mě samotného to bylo přínosné, protože ačkoliv je moje pozornost zaměřena spíše na MHD než linkovou dopravu, kroky ÚK v oblasti dopravy jsou mi proti srsti a mohl jsem se něco dozvědět. Pokud zde budeš operovat tak, jako v jiných diskusích, tj. chatrnou češtinou za každou cenu obhajovat BusLine, vytrhávat slova z kontextu, tvářit se, že jen tvůj názor je nejskvělejší a ostatní "melou hlouposti", aníž bys věděl, nakolik jsou zainteresóváni, můžou to tady ostatní rovnou zabalit a my se nedozvíme nic. Čili tě slušně žádám, výjimečně opusť od svých útoků vůči komukoliv, kdo by se mohl o BusLine vyjadřovat jinak než v lichotkách, neboť tím dle (evidentně nejen) mého pohledu diskusi moc neprospíváš...

ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 17:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ares1: tvou logiku nějak nechápu - dle tvého to znamená, že pokud zvedám vstupy (nafta, energie, výplata) mohu nabízet nižší cenu? To mi chceš řící, že za 5 let bude Busline jezdit zadarmo a řidiči budou brát 500Kč/hod.?
Mě nezajímají vstupy ČEZu co bere cenu dle burzy, nejsem si vědom že by se ceny dopravy (obecně) braly dle toho jak se vyvíjí její kurz na burze.
To že busline jezdí pod cenou vědí všichni (otevřeně je to veřejné tajemství), že prostě využívají mezer zákona a dokáží režii uplatňovat tam kde jim zatím o ceny nejde také vědí všichni, že mají kapitál odjinud a díky tomu mohou kupovat nové vozy taktéž není tajemství. Nevím o co ti jde? To že jsem si dovolil jejich taktiku napsat zde na k-reportu? Od toho je tu diskuze a je dobré zde diskutovat o všem.
To že DPmÚL nezvládá obnovu je pravda, protože poslední dobou byl nucen zrušit výběrka díky tomu, že v představenstvu sedí a mění se lidé co jim jde o něco jiného, ale ne o dopravu. Že se musely zrušit výběrka kvůli tomu, že se jisté zemědělské družstvo nedostalo do výběrka! Chápu to, protože busline toto družstvo preferuje.
Navíc nejsem přesvědčenej, že cena 26,20Kč/km (platná v roce 2011 a 2012) byla reálná nákladová cena a jsou v ní skutečně započítány všechny náklady s provozem! V souvislosti s touto smlouvou se kvůli tomu musely pořídit úplně nové autobusy a to mi chceš tvrdit, že rozpočítáním na 10 let vznikne takováto dumpingová cena! Ostatně na určitých místech to potvrdily, že výhra na lounsku firmou busline musela být za každou cenu......
Mám-li být realista, i DPmÚL dokáže jít s cenou na úroveň Busline a marži si uplatnit pouze u města, ale u kraje jezdit jen za nákladovou cenu :D to je maličkost, kterou dopravci dokáží a ostatně to dokazují díky výběrkům...

http://picasaweb.google.com/karosac734
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7837
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 17:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pida
promiň, ale informace typu všichni to vědí, je to veřejné tajemství, to je právě to co naši zemi táhne dolů.
Tebe jako poplatníka má zajímat kolik platíš na veřejné služby.
Jestli s tím ta firma vyjde nebo ne je její věc, je to soukromá firma zpovídá se svým orgánům společnosti, nikoliv nám.
To co říkáš o ČEZU, na to jsi přišel kde? Dnes se téměř běžně ceny energií soutěží a také tam je cena najednou nižší třeba o 20%. Proč?
Kapitál odjinud: aha tak v tom případě zavři tisíce firem v ČR. Veolii v sousedních Teplicích. Např. To že je kapitál ze zahraničí je mi uplně jedno. Ano je z východu no a co? Já zase nesnáším německý kapitál, ale respektuju ho, protože on je mým chlebodárcem.
Ad poslední část no to, že DP to nezvládá je asi jasné.
To odkud bere vozy Busline je mi vcelku jedno. Nakupuje u obou významných výrobců.
Zase ten Sor tolik neodsuzujte je to výrobce jako každý jiný.
Nerozumím co má společného, že bere Busline vozy od Soru a obnova voz. parku v DP Ústí.
Pokud máš pocit, že kraj postupuje nějak protizákoně tak podej prosím trestní oznámení. Je to tvoje povinnost. Já takové informace nemám takže jej nepodám.
ad Zbynďa nezlob se, ale mám právo vyjádřit svůj názor. Zajímavé je, že ty zaútočíš na moji češtinu. Jiné argumenty nemáš. Nic víc nic míň.
Takže i ty si odpust své útoky vůči mě.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 18:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ares1: pochop už, že mě nezajímají ceny ČEZu - s čezem nejezdím každý den z práce a do práce! Mě je jedno jak čez dokáže srazit ceny (a to jen jednu část ceny elektřiny - proč to nenapíšeš celé? Čez a ostatní akorát snižují "svojí" část ceny, ale tu tzv. silovou maj všichni stejnou! Co je na tom stejného s dopravou? To jako maj dopravci všichni část výkonu stejné a ostatní si snižují nebo zvyšují? Mohl bys mi to prosím vysvětlit jako blbečkovi? Stále o tom mluvíš, tak bych to rád pochopil když už to tady neustále píšeš jako srovnání!
Nevím proč bych měl podávat trestní oznámení? Co s tím má společného to, že jsi nedokázal osvětlit např. nákladovou cenu busline na lounsku? Třeba mě by to zajímalo a ihned by se dalo porovnat a podiskutovat o tom jak DP má vysokou cenu, to dokážu říci - co ty na to, vysvětlíš mi to pro další diskuzi - tohle mě fakt zajímá?
DP bohužel nechce zemědělské družstvo, ale bohužel výrobek tohoto družstva se neustále dere do UNL, aniž by ho tady někdo chtěl. Výrobek jako takový mi nevadí, pokud nejezdí v UNL. Ať si ho ostatní berou, je to jejich věc, když chtějí mít dětský kočárek a provozovat ho. Ostatně dílenské připomínky a podněty z ostatních provozů nejsou nijak oslnivé a spíše jde slyšet negativa než pozitiva - i řidiči u některých dopravních firem s tím neradi jezdí a to už není samo sebou aby dílňáci a řidiči nadávali bezdůvodně.
S výběrkem to souvisí tak, že se muselo zrušit díky tomu, že se JZD přihlásilo a nesplnilo podmínku a bylo vyřazeno - díky tomu představenstvo zrušilo celé výběrko a zpozdí se dodávky nových vozidel, což se nyní projevuje - DP má zapůjčeny 4ks cizích vozidel, protože se nestihly vybrat výrobci pro obnovu vozového parku a dodávka 7ks CNG vozidel se zpozdí nejméně o 4-5 měsíců - a všechno je to díky tomu JZD s jejich maringotkama na kolečkách.
Mě jako poplatníkovi třeba nevadí cena dopravního výkonu v relaci 40-50Kč/km, naopak mě serou ti dopravci, kteří jdou pod tuto cenu! Tam je cosi shnilého a doslova to s odpuštěním kurví výkony ostatních společností, kteří provozují dopravu. Na takové firmy by měly důrazně zaútočit NKÚ a finančák a také ve spojení s okolními kraji jim probrat účetnictví a důsledně zkontrolovat jejich cenu výkonu aby bylo jasné všem kde co shnilého....

http://picasaweb.google.com/karosac734
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3844
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 18:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida: "Navíc nejsem přesvědčenej, že cena 26,20Kč/km (platná v roce 2011 a 2012) byla reálná nákladová cena a jsou v ní skutečně započítány všechny náklady s provozem! V souvislosti s touto smlouvou se kvůli tomu musely pořídit úplně nové autobusy a to mi chceš tvrdit, že rozpočítáním na 10 let vznikne takováto dumpingová cena"

Pido, kdybyste se podíval do veřejně přístupných smluv mezi krajem a Busline, tak byste nemohl kec o ceně 26,20 Kč/km v letech 2011-2012 vypustit z úst.
Ale vypustil, takže (abych užil Vašich slov), je veřejným tajemstvím, že kecáte. Počínaje 1/1/2012 totiž ta cena je 32,54 Kč/km a je o 1,9% vyšší než v roce předchozím.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 19:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě nemohu hodnotit dílenské zpracování, ale tu všeobecnou antisoří hysterii nějak moc nechápu. Jezdím s tím téměř denně - jak v krátké, tak v dlouhé verzi. A rozhodně mi nepřijde, že by to byla až taková katastrofa, jak někteří tvrdí. Jezdím s tím poměrně rád a díky dveřím navíc je oproti Citybusu/Citelisu znát rychlejší výměna cestujících. O Karosách ani nemluvím, tam to samozřejmě zdržují ke všemu ještě schody.

Taky by mě zajímala cena provozu SORů a ostatních vozidel, předpokládám, že je to lehčí a mělo by to asi méně žrát. Nevím, vzhledem k situaci DP je asi každá koruna dobrá. Taky bych tu nejradši Solarisy nebo MANy, ale možnosti jsou halt jinde.

Slovan!
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 19:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Rudolf33: na této stránce je smlouva na Lounsko a nikde tam není uváděna jiná cena než 26,20 s tím že když jsou tam ceny doplňkové pro zvýšení a snížení dopravního výkonu (zvýšení 10,48 a úspora 18,34) - beru tuto smlouvu mezi ÚK a Busline nebo dodatky kde jsou pak vypsány JR a spoje a jejich denní provoz - http://www.kr-ustecky.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=450018&id=16 62718&p1=183269 - nikde tam ovšem není uváděná cena 32,54Kč/km. Navýšení o inflaci ovšem neberu nyní v potaz, to dostávají všichni dopravci. A jestliže nyní jezdí Busline za 32,54Kč/km pak při výběrku to byl teda podraz na všechny ostatní dopravce, jestliže v průběhu smlouvy dojde bezdůvodně k navýšení - jak to že toto navýšení nemají i ostatní dopravci???

http://picasaweb.google.com/karosac734
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7838
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 19:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ústečák pokud mohu, tak Sor má náklady na provoz nejnižší z nabízených vozů.
Spotřeba je menší, ale vždy záleží na noze řidiče.
Solaris posoudit neumím, ale Man žádná sláva. Ty co u BusLine jsou, mají spotřebu znatelně vyšší než Sory.
Jsou známé problémové věci u Soru a to jsou dveře a ještě bych přidal manuální řazení. Jako přednost bych asi vyzdvihl z pohledu cestujících topení.
Jinak Sor je běžné vozidlo, které umí přepravit cestující z bodu A do bodu B.
To co píšu i s vědomím, že moje srdeční záležitost je Karosa. Ale umím si vážit protivníka.
ad Pida no co říkáte na tu cenu. Proč nemluvíte tedy pravdu?
Pořád nevím jakou souvislost má Vř na vozy DP Ústí a BusLine?
Chcete tím říci, že BusLine ovládá DP?
SOR pokud se odvolal, je to jeho věc a má na to v demokatickém státě plné právo.
To, že vy by jste souhlasil s cenou 40-50,- dáte na to ze svých daní?? To totiž musí někdo zaplatit. Já tedy ze svých daní nehodlám podporovat něco zbytečně předraženého.
A zkuste se zeptat lidí okolo, kdo bude souhlasit platit o 100,- víc každý měsíc.
To co píšete na konci je čirý populismus. Myslíte si, že finanční úřad nenavštěvuje dopravce?
ad trestní oznámení: protože tady tvrdíš, že kraj cosi nahrává Busline. Proč to říkáš, když nic nevíš? Vyřknout lež je snažší, než pak někoho očistit.
Navíc tady tím vyhlášením očerňuješ i diskutujícího JMX.
Zkus nějaké hmatatelné a ověřitelné argumenty.
Zatím jsem si přečetl jen JPP.

ještě ad Pida vy nevyužíváte služeb Čezu každý den? Já nevím jak vy, ale já ano. Ale možná si proud vyrábíte šlapáním na kole.

(Příspěvek byl editován uživatelem ares1.)

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3845
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 19:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida, chcete-li se bavit o ústecku, je nutno vzít smlouvy, týkající se ústecka. Pokud vím, tak otázka navýšení původně stanovené ceny, změní-li se okolnosti (např. ceny pohonných hmot, atd.) je běžnou součástí všech smluv, které kraj s dopravci uzavřel a bez jakýchkoli problémů se o tom sjednávají dodatky. Jsou veřejně přístupné u jednotlivých smluv...jen si vybrat tu správnou.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 19:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad ares1: těžko JMX můžu očerňovat - on ví proč a já vím proč, jeho se to vůbec netýká a o něm jsem se ani jednou nezmínil, co s tím má společného?

ad rudolf33: takže na té stránce kraje jsou neaktuální či jen hypotetické smlouvy? Nějak si nejsem vědom, že při zvýšení nafty apod. by se nám zvýšila úhrada za kilometr

(Příspěvek byl editován uživatelem Pida.)

http://picasaweb.google.com/karosac734
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7839
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 19:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pida očerňujete krajský úřad že je spolčen s Busline.
"Že jezdí tzv. pod cenou ví tady každý a je smutnou skutečností že ji v tom kraj podporuje"
to jsou vaše slova. A JMx je sice soukromá osoba, ale také je tam zaměstnán.
Trošku se kroťte v tom očerňování.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 20:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ares1: tak to se převelice omlouvám za očerňování a můj pokřivený názor na to, že když někdo jezdí pod cenou je to vlastně správné a čestné.
JMX: omlouvám se ti za mé nařčení
Ad Rudolf33: omlouvám se raději i vám

http://picasaweb.google.com/karosac734
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 20:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf33: chlapci, nepoustejte tady blbosti. K žádnému nestandardnimu nárůstu ceny nemůže vůbec dojít. A to ze stejného důvodu, proč kraj nemůže DP prominout stará vozidla, i kdyby 100x chtěl - tedy nelze dodatečně měnit podmínky soutěže!
Az bude uzavřen inflační dodatek smlouvy, bude jistě zveřejněn a nikdo nebude mít pochybnosti.
Každopádně cena v nových smlouvách už neroste o inflaci, ale to už si ve zverejnene smlouvě jistě přečtete sami.

Pida: kolego, nech prosím kraj na pokoji. Ten má podmínky pořad stejné pro všechny dopravce. Problémy DP prameni z neschopných městských politiku, na tom se snad shodnem.
A co se tyká vyberka - vyjmout některé linky je určitě správné, ostatní není nutné vyjímat. Kraj nechce suplovat MHD a už nechce, aby MHD su ppl lovala linkovku. Nic jiného bych v tom nehledal a BusLine už vůbec ne.
Tak a k podmínkám budoucího provozu -- myslím, ze kraj docela rad přistoupí na dohodu s městem o tom, jak společné linky realizovat. Podmínka X let není žádné dogma...

xx
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 20:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida: navýšení o naftu je možné, ale dává se globálně všem dopravcům, pokud nafta naroste výrazně přes inflaci a to v souhrnu od počátku smlouvy.

xx
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 20:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida: A z čeho dovozujete, že na té stránce jsou neaktuální či jen hypotetické smlouvy? Zase nějaké bludné představy a nebo jen totální neznalost? Prostě chcete-li si přečíst smlouvu o dopravě na ústecku-sever, tak si stáhněte tohle:
http://www.kr-ustecky.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=450018&id=16 70749&p1=183269
a máte co na čtení na týden (smlouva má dvacet poměrně rozsáhlých dodatků). Snad Vás to z bludů vyvede.

Xanri 05: Inflační doložka ve shora uvedené smlouvě objevuje v bodu 3.14 smlouvy. A protože všechny staré smlouvy jsou stejné, najdete ho i tam. Nové jsem podrobně zatím nezkoumal.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 20:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě k těm režiim -- DPmUL ma suverénně největší režie ze všech krajských dopravců. Ani ostatní městské podniky nemají takovou výši. A tam snad o dumpingu uvažovat nelze. Takže bych spíše než hledat chyby u jiných, koukal na to, proč mám například na některých linkách trolejbusů vice pořadí než jízdní řád požaduje a hledal bych další skryté rezervy...
Co se týče BusLinu na Lounsku, jejich cena nízká je a lze se bavit o dumpingu, ale myslím každý účastník se mohl obrátit na UOHS, pokud s tím měl problém!

Rudolf33: to si nerozumíme, mluvím o inflační dodatku, který se s dopravcem vždy na začátku roku uzavírá a stanovuje se nova cena, která určitě nebude tak vysoká, jak jsi uvedl (máš určitě cenu ještě před vyberkem).

xx
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3847
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 20:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xanri 05: Cena za jeden km v oblasti ústecko-sever ve výši 35,24 Kč vyplývá z přílohy č.2 dvacátého dodatku shora citované smlouvy.

Dodatek byl podepsán v lednu 2012 s účinností od 1/1/2012.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7840
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 21:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Xanri myslím, že to u Uhos bylo, ale to teď nevím jistě, nesledoval jsem to. To že má DP jaksi vyšší režii je tím, že živí spousty zbytečných osob. To si soukromí dopravci jaksi dovolit nemohou.
ad Pida neomlouvejte se. Nemáte za co. Ale soukromé firmy mohou v rámci zákona nabízet cenu dle vlastních výpočtů. Je překvapivé, když někdo chce platit víc než musí. Ceny hrají roli bohužel prvořadou.
Myslím že je to tečka. Prostě Pido si přestřelil a bez důkazů raději příště ......

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7841
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 21:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xanri jen malé doplnění. UOHS to šetřil, ale navrhovatel vzal své podání v celém rozsahu zpět.
Zjistil, že nemá dostatek důkazů..

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dopravní_dispečer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 6-2011
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 22:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já si taky trochu přisadím, zamlouval se mi návrh Jmx, oddělit linkovou dopravu od MHD, jak řekl Pida, tzn.soutěžit i Trmice, Chabařovice, Chlumec, Ryjice, ale i Chvalov. Carry54 bude asi protestovat, ale bohužel jiná možnost nebude, odpadlo by tím plno problémů. Nové podmínky smlouvy od 1.1.2015 jsou lákavé, ale vzhledem k ekonomické situaci DP Ústí pochybuju, že bude soutěžit. Navíc, jak jsem si všiml, s DP moc velká spokojenost nepanuje jak mezi cestujícími, tak i objednavatelem. Ať se tedy věnuje jen MHD v Ústí a linkovou dopravu jezdí jiný dopravce, který je schopen podmínky smlouvy plnit.
Nemohu se dívat jen na pořizovací cenu, pro dopravce je také rozhodující kolik peněz bude stát provoz vozidla. Nechci tady urazit některé výrobce, ale k čemu mi je vůz, který víc stojí, než jezdí, to lezou náklady pěkně nahoru! To, co jsem ušetřil při pořízení vozu, to několikanásobně zaplatím za jeho provoz. Zůstanu na domácí půdě, např.CITARO, pořizovací cena byla vyšší než u ostatních autobusů, ale je to nejspolehlivější, co DP v posledních letech koupil, ale i ve srovnání s jinými vozy má nejekonomičtější provoz!
To samé SOLARIS, rozumná cena, slušná kvalita, ekonomický provoz.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 23:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida se mi omlouvat nemusí, protože naše diskuze jsou často ve znamení ostrých názorových střetů, ale konstruktivních.
Aresi, nebudu tady rozebírat praktiky BusLine: sice se pohybují v mezích zákona, ale svatouškové to nejsou. U Lounska se lze (na základě zákulisních znalostí) domnívat, že ta výhra nebyla zcela dle jejich představ, a faktem je i přiznaná hranice rentability i za cenu, že kromě řidičů, dispečera a pracovníka informací zde nejsou jiné náklady na mzdy, protože se povinnosti s Lounskem přihodily na bedra jiných zaměstnanců v kraji. Navíc nelze srovnávat rovinaté Lounsko s 11 Sorkama 10,5m s Ústeckém, kde jsou linky profilově mnohem náročnější (provoz dražší) a vozidel tu bude potřeba více v několika kategoriích.
Pokusy typu zařazení komerční dálkové linky pod závazek veřejné služby je spíš úsměvná záležitost, protože tady to narazilo, ale nezávidím kolegům z LK, kde se podobné věci v minulosti skutečně "proseppovali".
Méně úsměvnou skutečností je péče o zákazníky, kterou se dostávám zpět na Ústecko. Poté co Buscom zrušil AN, provedl odbor dopravy KÚ maximum pro zajištění náhradního řešení a to se povedlo. Dokonce vznikla informační tabule se schématem nového řešení a prostorem pro informace cestujícím. Informační plocha existuje zhruba od února loňského roku a do dnešního dne nebyl BusLine schopen ji použít. Vrcholem bylo zrušení informačního centra na křižovatce u Divadla, které nejpreve pár měsíců nefungovalo a poté bylo otevřeno u západního nádraží v nějakém bývalém skladišti ČD. Do jedné místnosti se vejdou informace, dispečer a sklad náhradních dílů. Myslím, že horší úroveň informačního centra u tohoto dopravce v kraji již nenajdete.

Zpět k příměstské dopravě: již se budu opakovat, ale jiné DP do soutěží jdou a nevidím důvod, proč by DP Ústí nemohl uspět, zvláště v případě, když okopíruje cenotvorbu Busline. Navíc pakliže 1 a 12 evidentně potřebují kloubáky a kraj DP peskuje za nedostatečnou kapacitu, tak asi bude kapacitní vozidla vyžadovat nadále a je všeobecně známo, že Busline se těmto vozidlům (15 a 18m) brání jak čert kříže (v loni se je nepovedlo donutit vyzkoušet ani na Šluknovsku ani na Ústecku sever). Nevím, třeba si troufnou jít do soutěže s kloubákama, ale to je budou udržovat u kolejí na západě - ta vozidla budou muset vydržet 10 let a kdo tady má praxi s údržbou kloubáků?
Co se týče cenotvorby tak 40-50 Kč za km si DP asi může diktovat tam, kde bude mít dominantní spolupodíl na lince (viz. 7, 11, 18) a to samé platí i o stáří vozidel. Ale pokud chce DP uspět vyloženě v soutěži, tak musí (a dle mého názoru je schopen) nasadit cenu nejnižší. Bohužel mám obavu, že ekonomické oddělení DP asi není schopné pochopit, že do nákladů linky do Krupky či do Úštěka není možné v režiji promítat odpisy za Všebořickou vozovnu nebo měnírny, ale nejsem ekonom.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 23:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak už zde nadále nebudu rozvíjet debaty o mimoměstské dopravě, která tak trochu potlačila smysl této skupiny a to je MHD, kterou tu tvoří trolejbusy. Mám dojem, že už před hodně dlouhou dobou se tu naznačovalo cosi o změnách a zatím nic ...
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 10:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se příměstská HD alá Chlumec, Trmice, Chabařovice, ... bude obsluhovat jiným dopravcem než DPMUL, tak mě napadá otázka, jak bude DP zajišťovat náhradní autobusovou dopravu v případě celosíťové výluky trolejbusů. V tuto chvíli rezervy jsou, v připadě, že se stane to, co jsem popsal výše, tak nebude mít DP sebemenší důvod vydržovat větší počet autobusů, než bude potřebovat na vypravení na vnitroměstské bus linky. Pokud DP nebude dál provozovat příměstskou, tak potřebný počet vozů bude cca 20, 25 ks ? Docela by mě zajímalo, jak by se s tím DP vypořádal ...

(Příspěvek byl editován uživatelem Fandaprudič.)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3848
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 10:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fandaprudič: Kolikrát za desetiletí celosíťová výluka bude? A bude-li plánovaná, tak se budou muset vozy vypůjčit u sousedů. A pokud by na Ústí spadnul náhlý a úplný "blackout", pak je to jedno, neb zácpama na nefungujících světelných semaforech se stejně nikdo nedostane.

A navíc zde mluvíme pouze teoreticky. Co když DPÚL soutěž vyhraje?
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 10:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf : Tak za posledních pět let celosíťová výluka byla nesčetněkrát.
Pokud v Ústí nad Labem zůstanou trolejbusy, tak se musí počítat do budoucna s poměrně rozsáhlou rekonstrukcí trolejového vedení, které bude dřív nebo později stejně nevyhnutelné. Nevím, jestli už to není aktuální, ale nedávno se ještě počítalo s výstavbou kruhového objezdu na Předmostí. Poté smyčka Panská. Tohle všechno si vyžádá celosíťové výluky, protože síť trolejí umožní akorát otáčení trolejbusů u zoologické zahrady.
Jsem tedy zvědav, jeslti bude na zapůjčených autobusech DP montovat na jeden víkend OIS. Protože silně pochybuju o tom, že by DP zavedl NAD zdarma, jak tomu bylo kdysi v Chomutově ...
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 10:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono vůbec nejde o celosíťovou výluku, stačí, když ve špičce spadne k zemi důležitej převěs na Předmostí. Ten úsek, kde při problému stojí celá síť, je bohužel stále až moc dlouhej. Problém by byly i záplavy, které sice nechodí tak často, nicméně když přijdou, jde o problém poměrně zásadní - doteď jsme měli při větších povodních "štěstí", že přicházely o prázdninách, případně kulminovaly o víkendu.

Tolik k pravděpodobnosti "blackoutu". Jinak mi tahle otázka taky nepřijde nikterak zásadní, obzvlášť ve světle ostatních problémů.

Slovan!
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 11:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro tyto případy by se hodila trolejbusová trať ze Stříbrníků okolo ZOO do Krásného Března.

Vlast tě volá!
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 11:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta však zcela určitě do doby, než se obnoví vozový park trolejbusů nebude
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 11:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Ta trať by se hodila nejen z důvodů manipulačních, ale zejména i z důvodu linkového, pětka by se mohla opět jezdit v kloubech a už ze Skalky, což by jí nesmírně prospělo, je to poslední silný městský tah obsluhovaný autobusem, navíc jediná opravdu důležitá tangenciála. Já si dokonce myslím, že tahle trať měla stát daleko před "politickou" tratí na Střekov. Jenže bohužel. A troufám si říct, že TT Výstupní se už nikdy stavět nebude.

Slovan!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7842
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 15:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Jmx pokud to je v mezích zákona je to ok. Nikdy sem netvrdil, že je Busline svatoušek. Toto si nikde nepřečtete.
Ať tak nebo tak úspěšný je jen ten, kdo umí jít za svým cílem.
Souhlasím, že srovnávat Lounsko a Ústí je mimo mísu. Ovšem já s tím nijak nezačal. Přesně tento argument jsem předpokládal.
Jinak co je to, že nechce provozovat klouby atd. Pokud bude v podmínkách kloubový autobus tak se může BusLine stavět nahlavu.
Jinak pokud vím, tak Busline zkoušelo kloubák na Šluknovsku a to citelis 18M ale to ještě pod hlavičkou ČSAD. Pak byl v ČL.
Jinak informační kancelář je ošklivá a odpuzující.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
canis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.116.156
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 20:09:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jmx
Ono se i nadále počítá s obsluhou Trmic l.č.7 a 18? Mám za to, že jsi zde psal, že proběhne jistá optimalizace obslužnosti Trmic. Myslím, že by minimálně jedna z těchto linek mohla končit u Globusu s návazností na l.č.3. Přeci jen využití těchto linek je velmi mizerné a svému účelu již slouží minimálně...
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 20:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopravní_dispečer : Carrymu je to jedno... MHD využiju vyjímečně, většinou jen když mi občas pláchne splašený jelen ... co na to ostatní cestující s legitkama, to si netroufám říci, pokud nebude zaveden IDS
jmx: jo tak tam je to infocentrum... ono ale ve finále o tom infocentrum stejně nikdo neví, protože ho nepotřebuje... narozdíl od DP si dobíjíš prašule do čipovky přímo u řidiče a co víc potřebuješ? nic...
a když nutnost nastane, obstará řidič
takže cestující tam ani nemá potřebu chodit
Kakarel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.18.224
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 13:04:43    Odkaz na tento příspěvek  

Oho,krasne debaty. Ovsem vratime-li se k Dp,problem financi neni ani tolik na meste. Co ma,to da. Problem je v samotnem Dp,kde si lidi ve vedoucich pozicich delaji co chteji. Teto spiny,podvodu a nefungujicich slozek v Dp si vsiml i VR,ktery zavadi uz davno nutne oddeleni kontroly. A pani ve vedoucich pozicich hledaji,vymysleji a hazi spinu na kazdyho,kdo by to mohl delat,jen aby se neukazalo,kdo je tam zadarmo drahy. Holt u koryta je u koryta a Dp tady byl a dal bude preci,tak proc se neprizivit. U sokromeho dopravce by tyhle lidi davno nebyli a v ramci UK by si neskrtli.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 21:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JMX: Pořád tu mluvíte o oddělování MHD a PHD, dohodách kraje s městem na linkách zasahujících přes obě oblasti. A to je právě ta vaše kardinální chyba.

Trend je přece úplně jinde, ale na KÚÚK se stále chrápe. Tohle nikam nevede a je to důkazem dopravní zaostalosti ÚK. Tady musí doprčic vzniknout nezávislý koordinátor, který si to všechno zkasíruje, naplánuje, objedná a zaplatí. A nemáme se tu o čem bavit!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3861
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 02:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero: na kom nezávislý koordinátor? Vždycky ten, kdo drží kasu má poslední slovo. Bez financí ten koordinátor bude nejvýše jezdit prstem po mapě.
Nguyen Quoc Bao
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.96.5
Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 11:49:32    Odkaz na tento příspěvek  

Jmx, Rudolf33: jestli jste si nevšimli, tak vás musím upozornit, že jste si poněkud spletli diskusi. To, co zde řešíte, do téhle diskuse prostě nepatří!
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 12:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero: Rudolf mě s odpovědí předběhl, jen doplním, podívej se na organizační strukturu "nezávislých" koordinátorů, zejména na jejich zřizovatele.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 17:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/autobusy-budou-v-usteckem-k raji-vyhradne-zelene-20130201.html

je tam jasně napsáno uznávání jízdenek, takže problém třeba s chlumcem a chabařovicemi by mohl být vyřešen... jinak rozvádet se to může v sekci "Doprava v ústeckém kraji" kdo má zájem
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 18:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak nechápu,pokud se současný dopravce tzv.obhájí,bude na lince nadále pokračovat a má dnes třeba rok starý bus,ve 2015 mu budou 3 roky,takže bude muset začít pokračovat s funglovkou?
Ono i těch 8 let na vůz je při dnešních vozech málo,ale toto už.
Carry54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 19:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

666: defakto ano... to jsou jasné podmínky soutěže... mít nové vozy... na druhou stranu bude smlouva na 10 let takže dopravce sic bude muset pořídit nové vozy ale bude s nima jezdit celých 10 let co bude trvat smlouva a má jistotu, že za 2 roky se nebude dělat nová soutěž a vozy mu budou k ničemu...a navíc má dostatečný čas se zařídit a spočítat si, jestli se mu to vyplatí
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 20:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Berte to trošičku s rezervou, ono to co je prezentováno v tisku je jen cosi obecného. Sice budou nějaké unifikované parametry pro všechny oblasti, ale každá bude mít i své trošku specifické podmínky. Tohle se ale opravdu dostává spíše do kategorie vlákna Doprava v ÚK, takže případnou debatu přesuňte tam a brzy budou i o trochu konkrétnější údaje.
Jinak Carry to pochopil správně: Nová soutěž = nové autobusy pro které budou po dobu 10 let garantovány výkony tak, aby na konci platnosti smlouvy (pokud nebude dopravce vyhozen pro porušování smlouvy) měl dopravce vozidla účetně odepsané a mohl je klidně prodat do kovošrotu. Je to reakce na určité změny v legislativě, které zvyšují dopravci ochranu na jeho investici.

(Příspěvek byl editován uživatelem jmx.)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 20:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V jakém roce byla zrušena zastávka „Nové nádraží“ nedaleko ŽST Chabařovice?

Vlast tě volá!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 21:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zast. Nové nádraží zanikla se změnami k 1. 9. 2009.

Dnes ráno vyjel vůz 574 (ex HK 86) na zkušební jízdy po městě.

ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Škoda_15tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 12-2010
Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 17:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

574 dnes na 57 z Mírového náměstí -> Mojžíř v 15:35
Škoda_15tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 12-2010
Odesláno Úterý, 05. února 2013 - 15:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpvv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 10:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak DP vyhlásil výsledky výběrek! Překvapivě je zrušena zakázka na 2x 15m LowEntry (nikdo se nepřihlásil), ale 2x 12m a 1x 18m (obojí CNG) vyhrál Solaris. Stejně tak jsou vybrané vozy pro odtahovku. Kdo chce vidět víc tak: http://www.dpmul.cz/index.php?art=36
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 11:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrušení patnctimetrů je dobrou zprávou. Byl bych šťasten, kdyby tato (pro Ústí) nešťastná koncepce zde byla prezentovaná pouze čtyřmi vozy, které tu už jezdí, a víc, probůh, ani kus.

Výhra Solarisu je příjemná zpráva.

Slovan!
Pepapol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 15:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústečák: Nebyl důvod pořízejí dalších 15m nasasení na linku 1? Pravidelně s ní nejezdím takže nemohu posoudit ale před vánoci se řešila nedostatečná kapacita vozidel na této lince - mám jenom obavy aby ten nový kloub neposlali na 1 a na 11 zůstane sardinkování v sólech. Zrovna na 1 a 12 mi patnáctimetry přijdou jako docela adekvátní vozidla.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 16:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, v první řadě si myslím, že je třeba doplnit stav kloubových vozidel, aby byla schopna nějak odvozit linku 11. Je fakt, že na 1 a 12 se poměrně hodí, ale nikam jinam.

V trolejbusové variantě je to pak naprostý omyl, což mě přivádí k otázce, jak to vypadá s výběrkěm na trolejbusy. Představa dalších patnáctimetrů pod trolejemi je děsivá.

Slovan!
Pepapol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 16:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas ale proto nejsem příliš nadšen z toho, že se kupuje pouze jeden kloub. Místo těch patnáctimetrů se mohl vzít ještějeden. Takto se situace zlepší skutečně minimálně.

ad trolejbusy: Myslím, že v novinách psali o zmrazení výběrka do obnovení činnosti ROPu. Těžko říct, jak to dopadne, když se budou muset nějaké peníze vracet.
Jpvv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 18:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No výběrko na trolíky bude až se zase rozeběhne ROP Severozápad, do tý doby prd nebo jen něco z vlastní kapsy. A ROP SZ dostal od EU pokutu 2,5mld Kč, jestli jsem slyšel ve zprávách správně. Nevím z čeho a kdo jí uhradí, že by Ústecký a Karlovarský kraj měly v rozpočtech takovou vatu bych se hodně divil.

Ad Pepapol: Myslím, že přesně tam měli být určeny. To že se kupuje jen jeden novej kloub je daný končícíma smlouvama s krajem. Pokud nebudou u příměstský dopravy jiný podmínky, byl by další novej kloub za dva roky k ničemu. K tomu mají být ještě klouby ojetý, který podle zadání příští rok na krajský linky budou moct. Na tenhle výsledek taky čekám. Předpokládám, že se to tam každou chvíli objeví, kdyby to zrušili, tak by se to tam nejspíš už objevilo.

Nevím teda jaká je turnusová potřeba vozů na linkách 1 a 12, myslím, že na obou po dvou vozech, celkem tedy 4 (patnáctimetry), na lince 11 pak 6 ?, netuším? Vozy 704, 705, 801, 802, Solaris a dva ojeté. Příští rok tam myslím už 704 nemůže. Je to s odřenejma ušima (a pořádně), stejně by měli něco koupit příští rok.

(Příspěvek byl editován uživatelem JpvV.)
Nexion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 06. února 2013 - 18:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám neblahé tušení, že se můžete těšit na další Škody 28Tr Solaris v počtu čtyř kusů: k domácím dodávkám potvrdil, že pro Ústí nad Labem budou celkem dodány 4 třínápravové trolejbusy. Protože třínápravovou karosérii dodává ve stávajícím portfoliu pouze Solaris, půjde tedy o vozy Škoda 28 Tr. (BUSportal). Odkaz je přímo ZDE

Volvo 7700 Hybrid - SOR TN 12A - TRAM Servizi - Rimini


Jpvv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 19:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm....tak to je teda "dobrá" práce.