K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 11. 11. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 11. 11. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 16. října 2013 - 14:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U Vlčouna vyšel rozhovor s ředitelem DP panem Chobotem. A já vám teda nevím. Už jen věta v počátku: "Například v sedlech jezdí poloprázdné kloubové trolejbusy..."

To je neznalost nebo tu opravdu chceme mít 60 trolejbusů pro špičku plus dalších jiných 35 na sedlo? Tenhle argument je přece při prvním minimálním zamyšlení naprostá krávovina. Nebo to jen nějak nechápu?

"Někomu může být zvláštní, že rekonstruujeme ty nejstarší trolejbusy, ale mají pro nás nejlepší jízdní vlastnosti tím, že mají hnanou prostřední nápravu."

Zapomněl dodat, že roli hraje i hnaná zadní náprava. Doteď si pamatuju, jak jsme to zmiňovali před nákupem 25 Tr. Ale to jsme byli ti pitomci, co tomu nerozumí.

"Lze uvažovat o vozidlech, které ostatní dopravní podniky vyřazují a mají ještě prostor pro modernizaci, nebo o vozidlech z měst, kde uvažují o utlumení trolejbusového provozu; například v Mariánských Lázních."

Odhlédnu-li od toho, jak si nepřeju konec trolejbusů v ML, dalších sedm krátkých vozů už zavání slušným průserem. Proboha!

"Představenstvo na svém posledním jednání záměr nákupu nových trolejbusů odložilo."

Opět. Skvěle. [ko]

"Plánujeme pokračovat v dílčí modernizaci trolejového vedení."

Jeden z mála opravdu dobrých trendů, který lze v poslední době sledovat. O dekádu později, než jinde, ale štěstí, že se to vůbec děje.

Jinak podnik jedná o účasti v krajském VŘ, inteligentní zastávky prý budou (v rámci IPRM). Z odpovědí se mi zdá, že pan ředitel má přehled, nicméně kazí to nesmysly typu těch krátkých vozidel. Inu, uvidíme.

Slovan!
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 16. října 2013 - 19:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ustecak: kromě uvedého přidám ještě jeden nesmysl:
s Ústeckým krajem o účasti ve VŘ se nejedná a ani se jednat nedá - VŘ je vyhlášené tak jak je a DP se buď přihlásí nebo ne. Podle mých informací o tom neuvažují, ale s tím, že "jejich linky" musí do soutěže, nesouhlasí. Komické však je, že před několika lety nesouhlasili s tím, že jim kraj dával. Jednoduše se brání změnám a výsledek všichni vidíme.

xx
Jpvv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 5-2011

Odesláno Středa, 16. října 2013 - 20:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem zvědav zda tahle výluka: http://dpmul.cz/index.php?art=6016 souvisí s úpravou asi nejhorší výhybky v celé síti na Rondelu.
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 16. října 2013 - 21:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpvv: Ano. Sjížděčka nově bude tahová (Esko) a posunutá k zastávce. Současně s tím bude upravena manipulační stopa od autobusové zastávky Pod Holoměří na rondel tak, aby trolejbusy po ní mohly jet v pravém pruhu. V současnosti je postavená úplně nesmyslně (musí se přejíždět z pruhu do pruhu v hustém provozu, navíc ideálně by to mělo být na místě, kde není vidět v zrcátku provoz v levém pruhu kam je třeba přejet a komplikuje to vodorovné dopravní značení...). Proto již v pátek budou trolejbusy končící na Mírové a na Severní Terase zatahovat přes centrum. O víkendu bude třeba nasadit i Karosu/Karosy a sice nejpravděpodobněji na 62. Konečně k tomu po odkladech došlo, za mě tedy jednoznačně [ok][ok], ale přiznejme si, takový paskvil, jaký je tam v současnosti neměl nikdy vzniknout. Je to nejen úplná trolejová šílenost, ale má to i otřesný vliv na okolní provoz i jeho bezpečnost.

A abychom ještě zůstali u trolejbusů, rozebraná 566 už zmizela z odstavné plochy, je tedy asi už v Acieru a 564 tam zatím kompletní asi čeká na demolici. V provozu tak zůstávají poslední dva trolejbusy v nátěru Kotas - 560 a 565. Ale i 565 asi bude brzy následovat vozy ze stejné série. Dala by se započítat i 603, která má Kotase pod reklamou, jenže je vysoce nepravděpodobné, že by ten nátěr ještě spatřil světlo světa na lince.

ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
SBotwin87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2013

Odesláno Středa, 16. října 2013 - 21:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak DP bude muset s kraje jednat ohledně dopravní obslužnosti tak či onak.
ano - přijde o linky 1,4,6 a 12, ale stále zůstává nevyřešená otázka v oblasti Chlumce linkou 11 a až včera jsem se uvědomil, že v nynější podobě není žádnou linkou obsluhována obec Strádov.
Dále tu jsou Ryjice a především celá oblast Trmic
Zbynďa: no že bylo na čase! [ok]
Jpvv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 06:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa: Tak to je dobrá zpráva. Skutečně, takhle blbě vyřešené místo, nikde v síti jinde není. Je dobře, že tohle místo, špatné a nebezpečné nejen z hlediska trolejbusů, ale i ostatní dopravy zmizí.

Xanri05: nikde není napsáno, že nemůže takové jednání probíhat! V tuto chvíli má DP uzavřený smluvní vztah i na linky, které jsou předmětem vypsané zakázky a není důvod, proč by DP nemohl takovou aktivitu vyvíjet a díky ní se o své účasti ve VŘ rozhodnout.

EDIT: Zbynďo, předpokládám, že tou demolicí vozu 564 myslíš odstrojení a následný odjezd na opravu.

(Příspěvek byl editován uživatelem JpvV.)
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 08:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znovu opakuji, že o účasti ve VŘ jednaní s krajem neprobíhají. Účast v jakémkoliv výběrku je jen na podniku. Trochu nechápu, proč pan ředitel neuvede po pravdě, že se hlásit nebudou,resp. nechtějí.
Druhá věc je, že kraj má zájem o integraci jízdného s DP a o provoz několika linek. Existuje však i alternativa, že se kraj s městem/dp nedohodnou a pak nastanou nejspíše dva kroky:
1.kraj vypíše dodatečné VŘ na zajištění příměstské dopravy pro Trmice, Chlumec a Ryjice.
2. cestující, kteří dnes mají výhodu tar. integrace s MHD bude krajska doprava vozit zadarmo/symbolické jízdné.
Pokud by někdo myslel, že kraj v bodu 2) prodělá proti současnosti, tak je na omylu. Kompenzace dpmul je dnes ve výši asi 33,-kč/km (tedy už po odečtení tržeb) a od nového dopravce se očekává cena nejvýše 30,-kč/km mínus očekávané tržby. Úspora proti dnešku je zřejmá i kdyby kraj vozil zadarmo úplně všechny (což nehrozí :-)).

(Příspěvek byl editován uživatelem xanri05.)

xx
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 11:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Xanri05: mě ty počty nějak nevycházejí, protože jestliže kraj nyní platí na lince číslo 11 cca 1 km a bude-li kraj vyhlašovat výběrko na linku 11 pak novému dopravci bude také platit z centra jen ten kilometr a nebo bude platit celou trasu?
Ryjice stejný problém - jestliže nyní také doplácí něco kolem 1 km bude to samé doplácet i novému dopravci nebo mu bude platit celou trasu z centra do Ryjic?
Takže ve finále to zase taková úspora nebude, spíše bych viděl nějaký prodělek, takže v tomto ohledu se tu chlubit že na tom kraj vydělá asi nehrozí, že?
Můžete prosím nezasvěcenému vysvětlit jak na tom kraj vydělá pakliže bude hradit plné trasy z centra při cca stejném počtu spojů? Nebo na tom kraj vydělá tak, že to prostě nepojede a očeše se doprava na minimum?

http://www.sht.cz
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 13:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pida: no takhle vzato nelze o úspoře mluvit, ale když se to sečte jako celek, tak to vyjde jinak (ale já to nesčítal). Primárně jde o to, aby se kraj s městem/dp dohodli na spolupráci. V první řadě je podstatné vymyslet způsob integrace tarifů a zbylé linky optimálně nechat tak, jak jsou (případně se domluvit na nějakém přetrasování, pokud možno).

xx
kdo to
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.175.221
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 16:30:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pobavilo mě tohle, přemýšlím, který pošetilec to nahrál do panelů. Na panelech uvnitř vozů běhají info co je v okolí, u Bukova mě dost rozesmála tahle info: Masarykova nemocnice, zimní stadion atd., docela štreka do nemocnice, nemyslíte? Nebo čekáte že se někdo vydá na tůru? U Divadla zas běhají i cizojazyčné názvy, k čemu to je? Fakt b*b kdo tohle vymyslel. Kdyby se radši dělali užitečné věci.
Karbanátek99
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2012
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 16:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdy nevíte, komu se ten cizojazičný název, bude hodit. No a k tomu druhému, u Bukova je nemocnice, je tam onkologie.
tady
SBotwin87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2013

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 17:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdo to: myslím, že to tam je přímo napsáno - Masarykova nemocnice onkologie
spíše na Bukov moc nepatří zimní stadion, ten by měl rolovat u zastávky Městský stadion
Nevyslovitelnoje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2013
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 20:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto by se mělo úplně zrušit.

A co třeba zavést podobný systém pojmenovávání zastávek, jako je v Plzni?

Novoperdelkinskotěrkenskaněvskoje-Nevyslovitelnoje
kdo to
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.175.221
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 09:23:04    Odkaz na tento příspěvek  

Kdepak, běhá tam fakt Bukov - Masarykova nemocnice, to je vše, kdyby tam třeba byl nějakej přestup na linku, která by spojovala Bukov a Terasu, ale to je 5ka až ze zastávky Pod Holoměří, kdepak, tady zas někdo myslel (_*_). Proč nepřejmenujeme všechny zastávky do vícero jazyků, cizinci tu moc MHD nejezdí, to by musel být sebevrah.
Hlavní nádraží - Central station, Hauptbahnhof
Hraničář - Gränzahus
atd.. prostě je to zbytečnost a trapárna největší.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 10:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nebylo by nejlepší, aby se na panelu zobrazilo jen číslo linky a zbytek se doházel za čelní sklo v podobě cedulí? Tady se alespoň v něčem projevuje snaha trochu v praxi aplikovat možnosti technického vybaven a hned je to blbě. No tak je to první pokus, a poté se to dopiluje - ono to zadat do systému asi nebude žádná prdel. Nebo snad ví někdo o městě, kde se rozjel nějaký informační systém naostro bez nutnosti dolaďování?
Jinak z Bukova je dostupnost zimáku podobná jako od městského stadionu, nebo nebylo by lepší aby třeba na 5 bylo u rondelu hlášení přestup na Bukov směr 11, 54, 56 městský stadion - zimní stadion? - přeci jen když ten Bukov je pro dostupnost nevhodný, tak 5 je vlastně pro cestu na zimák úplně k ničemu (ale nikomu to neříkejte, protože ti co s ní jezdí na hokej na to zatím nepřišli .... [nene] )
Já bych třeba také redukoval počet jazyků na češtinu a němčinu (s ohledem na nejpočetněší návštěvníky v regionu) a možná rozsah doplňkových informací, ale zdravotnická a kulturní zařízení + přestupní uzly a nádraží bych jednoznačně prosazoval.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 15:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad panely: To mistni info je uplna zbytecnost. Kdo zjistuje kam vlastne jede az po nastupu do vozidla? To je info, ktere se zjistuje pred nastupem - od toho jsou jizdni rady, nazvy zastavek, web apod., aby clovek vedel kde ma vyskocit.. Kdyz uz v dane lince sedi, tak vi proc a kam jede. Akorat to zneprehlednuje informace, ktere jsou v dane chvili opravdu dulezite..
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 15:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem také pro to, aby se to vyhodilo. Navíc na zastávce Klíše lázně - nevím, zda to s tím souvisí - poslední dobou hlásí všechny trolejbusy: "konečná zastávka, vystupte", což je pochopitelně pro cestující matoucí. Byl jsem dokonce svědkem, kdy starší paní chtěla nastoupit, ale po tomto hlášení z vozu vycouvala, aby nakonec rozpačitě znovu nalezla...
Každopádně bych byl pro využití informačního systému ve voze na co nejvyšší míru, takže bych především přivítal, aby vznikl systém varovných a informačních hlášení typu: "z důvodu mimořádné situace vůz ukončí jízdu v zastávce xxxxx, cestujícícim se omlouváme" apod. Myslím, že jde vzhledem k "propracovanosti" ústecké sítě odhadnout, kde mohou vozy při mimořádnostech končit. Např. při neprůjezdné Klíši se obyčejně končí na Beethovennově. Chce to ale rozvinout systém pro řešení mimořádností jako celek...

xx
SBotwin87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 10-2013

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 15:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xanri05: [ok]
přesně... v Ústí n/L je při výpadku či neprůjezdnosti jasné, kde se bude vůz mimořádně točit či kde bude mimořádně končit, takže nahrát by to nebyl větší problém a dost by to pomohlo při informování cestujících. Dejme si ruku na srdce, že v ústecké síti není o mimořádnosti nouze.
Škoda_15tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 12-2010
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 17:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco takového například?: Mimořádná událost na Klíši
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 17:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc na zastávce Klíše lázně - nevím, zda to s tím souvisí - poslední dobou hlásí všechny trolejbusy: "konečná zastávka, vystupte", což je pochopitelně pro cestující matoucí.

A ona to konečná zastávka není?
To, že to z totožné zastávky ihned odjíždí dál, resp. to "návazně" pokračuje je věc druhá. Licenčně je to však jiný spoj.
Karbanátek99
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2012
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 19:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cha, to byste se divili, kolik lidí neví, kam v podstatě jedou. Avšak je nutné říci, že takto zmatení lidé, v podstatě ani nechápu, co to na tom červeném panýlku běží (když si toho Buse panelu, náhodou všimnou) [biggrin] . Co se výběru jazyků týče... angličtina by tam měla být na 100%, když sem přijede, kdokoliv mimo německa/rakouska... tak mu bude němčina, vcelku k ničemu. Jo a k hlášení v Klíše lázně... nějaký rejpal, podobný vám, několika v předchozích příspěvcích, mohl rejpat... "Nedávno jsem jel linkou 52 a řekněte mi! Jak je možné, že ve voze není slyšet "Konečná zastávka, prosíme vystupte", když je to dle jízdního řádu, konečná zastávka, opravte to prosím, jinak...".

(Příspěvek byl editován uživatelem Karbanátek99.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Karbanátek99.)
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7531
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 03:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byrokratický přístup "Papírově je to konečná, takže je to správně" je zvrhlý. Hlásit konečnou v trolejbusech na Klíši prostě matoucí je, ať se na to podíváme jakkoli.
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 03:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Berme v potaz že tento přístup je jediný správný, v tom případě ať "konečná" Klíše, lázně zmizí i z informačních panelů a bočních orientací, přece je to byrokratický přístup označovat takto vůz. V tom případě ať vozy vyjíždí dejme tomu ze Skalky s cílem Skalka ... to bude méně matoucí. [ok]
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 08:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Udělat teda papírově z linky 52 polookružní. Změnu cíle nastavit na Bezručovce. A je po obou problémech ..
Zxs91
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 12:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj,
neměl by někdo plánek s vyznačením tramvajových i trolejbusových linek?

22.11.1962 - 19.12.2011
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7532
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 12:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FMA: Je vážně nutné zabíhat ad absurdum? Bylo vážně na dosavadním přístupu něco natolik špatně?
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 13:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já si s tím nezačal ... Ale pakliže sem uvědomělý cestující a vím čím a kam chci jet, poté mě nějaké hlášení nemůže rozhodit, pokud sem nahodilá "ovce" je to věc druhá ... a promiň, ačkoliv sem z druhého konce republiky, v UL sem pobýval cca 3 roky a NIKDY se mi nestalo že bych se spletl v tom, do čeho sem vlezl. Nemyslíš, že ten problém bude někde zcela jinde, než v nějaké směrové ceduli a hlášení? Přijede trolejbus, kouknu na ceduli, odpovídá-li tomu na co čekám, vlezu do toho, neodpovídá-li, nikam nelezu a počkám až se objeví to, na co čekám ... Absurdní? Možná, ale účinné ...
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 14:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skoda_15Tr: luxusní příklad, díky!

K té papírové konečné: formálně to správně je (i když dlužno podotknout, že proti místním zvyklostem to nehlásí předupozornění: "příští zastávka Klíše lázně --- konečná zastávka", konečnou to hlásí až při příjezdu, takže bych předpokládal, že to tam někdo zapomněl), každopádně to cca 15 let na Klíši fungovalo bez toho, protože to de facto konečná není, a teď se těm lidem musí motat hlavy?
Nicméně touží-li někdo po formální správnosti, nechť se nechá nahrát hlášení typu: "xxxxxxx, konečná zastávka, vůz dále pokačuje směr yyyyyy". To nikoho nepoplete a ještě to spíše poradí. A pochopitelně to lze použít i jinde - namátkou mě napadá Karla IV či Dobětice,točna.

(Příspěvek byl editován uživatelem xanri05.)

xx
Faigja_162
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 12-2008

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 14:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tou 52 by to přece neměl být problém, jak popisuje Fandaprudič se změnou cíle např. v Bezručově. Proč něco takového může fungovat na lince 27, u které se mění cíl při odjezdu ze zast. Klíše lázně z "Vozovna DP" na "Brná" a na vnitřních panelech běhá "Spoj pokračuje dále do Brné" a na lince 52 ne?
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 15:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Faigja: na lince 52 je to už taky, hlavně kvůli víkendům, kdy se (nesmyslně) končí na Míráku.
Ale to je právě v rozporu s vydanou licencí! Konečná není na Bezručově, takže vůz jede dále špatně označen...
Nicméně vrátím se ještě k těm víkendům - včera jsem jel linkou 54, spoj kolem 20.h z Míráku - pominu-li, že na 57 byl jako NAD kloubák a na té 54 klasický bus - musím napsat, že bylo plno. Po osmé večer lidi stáli až Střibrníky. Nechci vědět, jak tom tam vypadá v jiném čase...

xx
Škoda_15tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 12-2010
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 15:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle už to funguje.Každý den jezdím 52 do školy a mezi Kampusem a Bezručkou se už mění panely na ST. nebo Skalka...

A ještě k zastávce Klíše Lázně by se mohlo použít toto.
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.91.159
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 18:18:26    Odkaz na tento příspěvek  


Celý víkend se nám po městě proháněl veterán číslo 5. Bylo to už poslední provozní nasazení nebo se s "krabicema" ještě potkáme?
Koukal jsem, že 373 už je v seznamu autobusů šedivý, tedy už asi uhynulý. Chystá se přeci jen zachování některé krabice, případně prodej nějakému sběrateli?
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 19:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V případě Klíše jde jen o to, že to prostě hlásí "prosíme vystupte", což u nastupujících vede k menšímu šoku a pak zmateně koukají... Některé nápady mi tady přijdou opravdu už na hlavu padlé a přesně jak už to tu padlo - vyhrocené ad absurdum...

ü: nebylo by víc fotek 5 ze sobotního odpoledne? Třeba z toho Střekova... Třeba na mail zbynda.ul.5@email.cz . A ostatní Karosy mají značky v depozitu. 373 je odstavená po srpnovém bouchnutí pneumatiky, které jí poškodilo.

ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
SBotwin87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2013

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 22:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ohledně linky 52:
nestačilo by jednoduše přepis konečné na panelu hned po odstanicování na zastávce Klíše hvězda a rozjezdu vozu ze zastávky, aby na lázně přijel trolejbus už s orientací Severní Terasa / Mírové náměstí?

hlášení konečné bych ponechal, jelikož i podle jízdního řádu tam 52 skutečně končí, ale místo dodatku "prosíme vystupte" spíše "vůz pokračuje směr Mírové náměstí - Severní Terasa"
Rova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 22:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Foto pětky na Sklárně ze soboty.


Citybus.cz

Facebook - Citybus.cz
Luky, UL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.203.125
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 07:57:46    Odkaz na tento příspěvek  

A nestačilo by se jednou jet podívat na zastávku Bezručova, kde se to přepisuje již ted'?
Jpvv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 5-2011

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 09:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoši, to jsou žabomyší války! Matoucí hlášení na jedné zastávce je sice problém, ale ne tak zásadní, jaký je mu tady dáván prostor. Navíc jsem přesvědčen, že řešení se najde. Holt to někdy trvá.

Mě víc zajímá, jak dopadla víkendová výměna sjížděčky na Rondelu. To byl podle mě mnohem podstatnější problém, který vnímali nejen cestující sotva se plazícího trolíku, ale i řidiči ostatních aut, kteří se museli proplétat okolo něj. Včera kolem 16-té už vypadala výhybka hotová včetně stopy od města, stopa od Terasy byla ještě provizorně zavěšená. Jaký je stav v tuto chvíli? Nějaké foto?

(Příspěvek byl editován uživatelem JpvV.)
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.91.159
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 22:30:10    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes večer v Hrčířské stálo cosi mrtvého, co pak po chvíli obživlo a odjelo. Jmenovalo se to generál Creutzer.
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.91.159
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 22:38:02    Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa:
sobotní odpoledne

nokian
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.98.24
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 19:56:37    Odkaz na tento příspěvek  

Odkud pochází 21 Tr ?
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 23. října 2013 - 20:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nokian: Z Hradce.

Mimochodem. Proboha, jak ta 506 vypadá? [lol] Poslat tohle ve střední Evropě na linku. A to přichází zima...

Slovan!
Karbanátek99
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2012
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 22:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ev.č. 506 je na tom ještě dobře, horší je, že 527čka, takohle vypadá i zevnitř.
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.91.159
Odesláno Středa, 30. října 2013 - 00:04:07    Odkaz na tento příspěvek  

Už se tu párkrát mluvilo o 406, ale bez fotek. Mě se tohodle prcka podařilo náhodou potkat v pondělí na sváteční 52 a snímkotvorku jsem měl sebou.

1999
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.169.244
Odesláno Středa, 30. října 2013 - 08:34:35    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, jak je s nastupování předními dveřmi do trolejbusu? Nastupuje se předem i ve všední den? Díky
Jpvv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 5-2011

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 09:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1999: do trolejbusu v PD předními dveřmi jen po 20-té hodině.

ü: [ok], 406 je pěknej stroj, na tý první fotce nebejt kousku paneláku v levém horním rohu, tak to vypadá jak někde na návsi [happy]
odpo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.175.221
Odesláno Středa, 30. října 2013 - 13:49:35    Odkaz na tento příspěvek  

1999:
Nastupuje se na všech trolejbusových linkách předem celotýdenně v době 20:00 - 04:00.
Jpvv:
Tak 21 Tr má hrozné jízdní vlastnosti, línější než "Bzuk 403", když je mokro tak neuvěřitelně klouže.
Kuban
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.200.235
Odesláno Středa, 30. října 2013 - 18:29:52    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den. Nevíte, jestli ještě jezdí 374 a 376 do Brné a do Církvic? Děkuji.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4047
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 31. října 2013 - 07:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minimálně jeden vysokej kloubák dnes jezdí.
K ověření lze využít webkameru na Mírovém náměstí.
Kuban
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.200.235
Odesláno Čtvrtek, 31. října 2013 - 14:45:25    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuju a doufám, že vám vaši pomoc někdy oplatím.
Jpvv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 5-2011

Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 06:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odpo: Vidíš a já někde četl, že jízdní vlastnosti jsou dobré!?!?

Mimochodem DP ani ne po měsíci zrušil výběrko na opravy karoserií. Takže už asi nebudeme ani opravovat[ko][sad]
Tradom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 13:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpvv: o dobrých jízdních vlastnostech 21 Tr se zmiňuje na svých stránkách Vlčoun.

Opravy karosérií, to je nějaký podstupeň pod modernizací ??
Karbanátek99
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 6-2012
Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 20:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tou opravou karoserie, bude asi myšlena, všechna ta klempířina, která je dělána externě v ACIERu.
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.91.159
Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 20:41:48    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k té 406: odpoledne jsem se s ní i svezl. Seděl jsem úplně vzadu a dole u zadních dveří něco dost nepříjemně drnčelo. Jinak jsem byl jako obyčejný cestujícím se svezením spokojen.
Pobavili mě dva spolucestující, kteří přistoupili po mě. Jeden z nich se zastavil za dveřmi a divil se, že je ten trolejbus nějaký krátký. Ten druhý mu to vysvětlil: dopravnímu podniku zkrátili dotace, tak dopravní podnik zkrátil trolejbusy.
SBotwin87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 10-2013

Odesláno Středa, 06. listopadu 2013 - 22:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mohu mít dotaz na znalé, především asi na zaměstnance DP?
co bylo zač dnes busy označené BUS1, BUS2 a BUS3 s transparentem "Dopravní podnik města Ústí nad Labem"? cca v 18:30 u Divadla a poté, když jsem jel z Telnice, zahlédl jsem opět autobus s transparentem BUS3 v Chlumci, který odjížděl za doprovodu dispečerského vozu někam ke kostelu nahoru. z autobusu toho moc vidět víc nešlo.
Díky [happy]
byl tam jeden plynový mercedes a 12m mercedes
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 06. listopadu 2013 - 23:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SBotwin87: Svoz z domovů pro důchodce do divadla, šlo je potkat po celém městě, vozily i z Dobětic, Terasy, snad i V. Března myslím... Já viděl nějaké Citaro, Tedom...

ICQ: 221-908-090
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky

Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
SBotwin87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2013

Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 15:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa: díky
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 8-2008

Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 11:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

č.575 Ústí nad Labem 15.8.2012


www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
Šarišák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 20:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo jede na Czechbus? [happy]
dopravák -9
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.96.162
Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 20:46:27    Odkaz na tento příspěvek  

já proč
Šarišák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 20:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jen tak, všeobecný přehled :D